Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kriszta! Annyira sajnálom, hogy Eszti ennyi mindenen megy át ilyen picin. Ti nem gondolkoztatok a pneumococcus elleni oltáson. Szerintem nektek érdemes lenne beadatni. Persze ahhoz megkéne Esztinek gyógyulnia, de van ismerősöm akinek a kislánya folyamatosan beteg volt, és ősszel beadatta, azóta csak néhányszor volt beteg, és azóta nem kellett kórházba menniük. Ők csak a pneumovax-ot adatták be ami a prevenár "kistesója".

Betty! Köszi! Jöhet még hómalac! Bence imádja a legszívesebben menne ő is csinálni egyet. A miénk elég picúrka lett! :lol:

Lamme! Én igazából nem hiszem, hogy ellustulnának a szezművegtől a szemizmok. Sőt azt tartom logikusabbnak, hogy ha nem kap szeműveget Vivi, akkor a sok közelnézéstől mégjobban elromlik a szeme. Elhiszem, hogy rossz érzés lehet. De lehet, hogy mire iskolába megy addigra rendbejön Vivi szeme, és nem lesz szükség szeművegre. Mindenesetre biztos érdemes utánanézni különféle praktikáknak amivel edzhetitek Vivi szemét.

Ktc! Megnéztem a videót. Szörnyű! Én ma a szójáról kaptam egy jó kis írást. Hát az is nagyon durva. A lényeg a margarint, és a szóját teljesen kikéne kerülni. Csak nagyon nehéz, mert szója már szinte mindenben van. a margarin megoldható...

Topik tali! Most egyenlőre szerintem nem tudok menni kecskemétre, mert nagyon zürős lenne megoldani, de a Városligetbe nagyon szívesen elmennénk. Főleg, mert ida apa is szívesen jön. (Ha nem dolgozik)

Ja, tényleg! Lamme. A lényeg az, hogy valamiért megvan sértődve férjemre az állomásfőnök, így már 2. hónapja nincs beosztása. Mivel nem bontott vele senki szerződést a bére jár, de ez így akkor is áldatlan állapot. A főigazgató megígérte páromnak, hogy keres neki másik állomást, de ez 2 hete volt azóta semmi. A röhej, hogy most 1 napra sem tudunk előre tervezni, mert sokszor délelött szól ide a főápoló, hogy este menni kéne dolgozni, vagy délután, hogy reggel menjen be. Most kétszer nem is ment, mert oktatott. Ja! és az egészben az a röhej, hogy februárban kilencen adták be az áthelyezési kérelmüket, és nem mi vagyunk az egyetlenek akik perelni akarnak. A csajt pedig állítólag azért nem rúgják ki, mert nem akarják a mentőszolgálat hírét azzal csorbítani, hogy túl sűrűn van vezető váltás. vicc :cry:
na most bepótoltam 2 hetet annyit írtam..bocsi

aviubi

Ma tök jó napunk volt, vagyis inkább csak az esténk. Aliz ma délelőtt elég nyüszi volt, hónapok óta ma először nem akart aludni délelőtt. Kivittem babakocsiban kaja után, felöltöztetve, átpelusozva, elkezdtem tologatni a jó kis gödrös udvaron, és ahelyett, hogy ellaudt volna 5 percen belül, mint szokott, elkezdett sírni :(( mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy esett az eső, de be volt bugyolálva, nem érte az eső, nem fázhatott. Anyum szerint félt az eső kopogásától, de szerintem ez hülyeség, máskor is volt már kinn esőben, na meg egy idő után a fedett teraszon próbáltam elaltatni, de semmi :( végül behoztam és újabb szopi után ment a hintába, ott aludt 40 percet. De aztán szerencsére délután elvitte a férjem sétálni és akkor aludt 1 órát... Én meg elmentem a városba ügyeket intézni, meg vettem macis vékony, puha flanelanyagot, akarok varratni anyósommal popsitörlőket, a frottír nem jött be, mert vastag és dörzsis :(
Este elmentünk egy utó-Torkos csütörtökre a kedvenc éttermünkbe 5-ösben (anyumékkal), ahol végül ingyen ettünk, de milyen fincsit :)) (Én fogast roston, zöld metélttel, gombás-aprórákos mártással, nyammmiiii)

Ktc: durva ez a videó :( én is olvastam a Lenkei könyvét, meg szedem is a közepes vitaminjait (és hatnak is!)
Hát tuti van benne valami, nem tudom, mi lesz így... most a Házon kívül is érintette a témát valamelyest, a hazai termelők védelméről volt benne szó, meg a szociális bolthálózatról. Sajnos a pénz nagy úr, és a génmanipulált termékekben, gyógyszeriparban, kereskedelemben (hipermarketek főleg) sok pénz van, simán elhiszem, hogy nekik semmi se drága, az egészségünk sem :(

Lamme:
EC-ez nem szobatisztaság, hisz nem a gyerek megy ki. Egyszerűen csak pár jelet, hogy pisilnie/kakilnia kell, erre a szülei figyelnek és "kiszolgálják" . Brigi szerint ezzel is erősödött a kapcsolat köztük, mert Árven tudja, hogy ebben (is) számíthat a szüleire. Én megértem és jónak tartom, viszont én képtelen lennék ennyire a gyerekemre figyelni (mikor nyüszít, rázkódik meg picit), hisz mellette az ember dolgozik is, ha mást nem, házimunkát, addig a járókában/hintában van...

Szemüveg: szegény Vivi :( sajnos nem tudok hozzászólni, de talán kérdezz meg egy másik orvost is. Szegényke, neki is nagyon furcsa lenne biztosan. Bár már vannak nagyon csini, vékony keretek. Na meg így lehet, hogy pár év múlva simán le lehetne tenni.
A Tűzoltó Majális is 1-jén van? Mert ha igen, akkor mi passzoljuk, azt hiszem. Akkor rendszerint Meganeklub-os talin vagyunk ;)

Kriszta: Esztered :cry: szegény Tündérke, azóta jobb a hangulata? Biztos jobban fog eztán aludni is.

Többiek, merre vagytok?

Mi szombaton megint megyünk hordozós-mosható pelusos klubba, klassz volt legutóbb is.
vumenke

Nekünk is jó a tali,de én lehet,hogy csak a Lilivel megyek,mert apa dolgozik,vagy vizsgáztat,de azt csak előtte 1 héttel tudom meg.

Voltam tegnap Sopronban vizsgázni,nehéz volt,így holnap is megyek,mert az tuti 5-ös lesz.Akkor nem baj,ha a tegnapi nem sikerült,mert 2 kredittel többet vettem fel direkt,ha valami nem sikerül.Utána már csak márc végén lesz egy vizsgám,és kész a suli.

Leadtam tegnap a szakdogát is,szép munka-azt mondta a tanárnő.Jövő héten elolvassa,és válaszol emailben,ha javítani kell.Nem hiszem,tudja,hogy nincs rá időm.Utána beköttetem,védés,államvizsga,és már szülök is.

Lili nagyon hisztis,dackorszak,rá sem ismerek.Direkt rossz...Próbál önállósodni,feszegeti a határokat.Jól csinálja,kikészít.

Lotti nem nagyon mozog,napi 1-2 alkalommal érzem,úgyhogy 3.40-re elszaladok a savoya parkba 4d-re.Este megírom,mi volt.Remélem minden rendben,és még megvan...

Eszter jobban van?

Sziasztok!
Vendég

Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond! De tuti most egy kicsit meghuzza magát Lotti baba, hogy hagyja anyukáját tanulni! Gondolok rátok délután!

aviubi

Sziasztok!

Lamme, a szemüvegtől ne félj! Borinak 4 hónapig felváltva takarva volt a szeme (2 évesen), mert kancsalított, pontosabban annyira korán vették észre, hogy még egyik sem "húzott be" neki, így felváltva takargattuk (egyik nap jobb, másik nap bal, harmadnap szünet). 4 hónap után már csak levezető takargatás kellett 21 hónapig,s azóta is rendben van a szeme. Nagyon csini szemüvegeket is lehet kapni, s a gyerekek szeme kiskorban nagyon jól korrigálható. Egyik barátnőm kislánya is szemüveges, nagyon megszerette, s az éves ellenőrzésen gyengítgetik a lencséjét. Hidd el, jobb lesz, ha élesen lát! De ha nem bízol az orvosban vagy végképp tanácstalan vagy, menjetek el máshová is. A mi doktornőnk a Budai Gyermekkórházban rendel, dr. Hangyál Évának hívják. Mindig azt mondom, az anyai ösztön, a megérzés működik, csak hallgatni kell rá!

Vumenke, a május 9. tuti nem jó nekünk, aznap indulunk vissza. A Tűzoltó napos találkozó viszont érdekel, persze jó lenne tudni, mikor lesz. Ja, én is Lenkei vitamin-párti vagyok, csak most lecseréltem az Elevitre, de azt hiszem, felváltva fogom szedni, mivel a dokink sem tiltakozik ellene.

Aviubi, a szójás írás engem nagyon érdekelne, át tudnád
küldeni? Kikérném róla tanácsadó ismerősöm és egy szakmai team véleményét. Jó tudni, hogy ezekből mi igaz.

Lilisgabi, várjuk a vizsgálat eredményét! Nagyon tisztellek, hogy anyaként és kismamaként tudsz tanulni, vizsgázol, szakdolit írsz! Nem semmi! Én ezeket nappali tagozatos, tehát főállású főiskolásként csináltam végig, nem is tudom, most hogyan menne, pedig tervben volt (amíg el nem vették a gyes alatti ingyenességet...).

Most megyek főzni! Szép napsütéses napot kívánok nektek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.12.02 23:35-kor.
ktc

Sziasztok Csajok!

Köszönöm Mindenkinek a jó kívánságokat, ránk fér. Eszter szerintem jobban van, bár ma még vár rá egy fültisztitás, mert megint folyt a trutyi a fülébe és ami beszáratt azt ki kell szedni. Lesz üvöltés az tuti, de nem is csodálom, már én is unnám hogy állandóan piszkálnak és lefognak.

Aviubi - beadattuk a pneumococcust, de ezek szerint Nálunk az ellentétjét váltotta ki. :(

Vumenke - de irigyellek (de nem rosszindulatuan), hogy kimozdultatok tegnap, és milyen fincsit etettek. Már Eszter is meggyógyulhatna és akkor végre nem lennénk teljesen szobafogságban.

Jövőhéten apa elmegy a haverjaival Villányba borozni, szerintem anyumat megkérem hogy vigyázna e Eszterre szombaton és egy kicsit elindulok csavarogni én is, már annyira hiányzik.
Főleg most hogy Eszter teljesen rám van kattanva, ami persze nagyon jó, de néha nagyon nehéz. Ezért a modatért lehet hogy megfogtok majd vetni, de tényleg néha WC-re nem tudok kimenni, csak úgy ha viszem magammal, mert különben üvölt. Anyukák nállatok is volt, van ilyen?

Lilisgabi - mennyi energia van benned, de azért néha pihenjél egy kicsit. Várjuk, hogy mi volt a 4D-n?

Na megyek, mert össze kell pakolnom megyünk anyóshoz Zsámbékra, és csak vasárnap délután jövünk haza. Élvezetes lesz, Nekem kell vezetnem mert Barna úgy jött haza hogy bekattant a dereka, alig bir menni, és elég rosszul van. Nem szeretek sötétben vezetni, de hát most ezt nyertem meg. Mindenkinek jó hétvégét. Pusza
toldikrisztina

Sziasztok!
Megvolt a 4d,minden rendben,korának megfelelő,40 dekás,mozog szépen,csak alig érzem.Egyszer a fejét fogta,egyszer ásított,és még mosolygott is.Jól elcsípte a pillanatokat az uh-os nő,vettem is 3 képet.A kezei,a lábai mind egy kupacban az arca előtt.Mint egy u betű.
Nem érzem úgy,hogy sok erőm van,esténként nagyon elkenődök,sírdogálni is szoktam magamban.Nagyon-nagyon nehéznek érzem a helyzetemet.Lehet,hogy bután hangzik,én azonban így érzem.És félek a szüléstől is.Egyedül leszek,apuka a Lilivel lesz itthon.Félek,hogy belehalok.Vagy valami baj lesz.A Lilinél nem féltem,és nagy baj lett,nem számítottam rá,és nehéz volt feldolgozni.Most már tudom,hogy mennyi minden történhet egy szülés alatt,és az is nehezít,hogy császárral kellett 8 óra után kikapni,szó szerint a gyereket,Nem hiszem,hogy most minden simán menne,kijön a gyerek gond nélkül,semmi baja,nekem sem,stb...Ennyire nem vagyok szerencsés.
Már gondoltam rá,hogy kéne egy pszichológus,hátha tudna segíteni,hogy ne legyek betojva. :? Mit gondoltok?
Holnap is sulim lenne,de fáradt vagyok.Szerintem nem megyek,nincs kedvem.Ha a tegnapi sikerült,semmi baj,ha nem,akkor abból megyek uv-ra.
Nem tudom mit egyek,hogy jól is lakjak,és ne is hízzak.82,5-ről kezdtem,most 88,5 vagyok.6 kg,de mi lesz velem nyáron a nagy melegben,ilyen kövéren?Mit veszek fel?174 cm vagyok.
Na,látjátok,nem is vagyok én olyan ügyes...

Jó hétvégét mindenkinek,a szemüveg miatt ne aggódj Lamme,időben elkaptátok,tuti megjavítja a szemét,és nem kell majd neki később.
Vendég

Lilisgabi - ne keseredjél el, persze most összejött minden, hisz a suli teljesen kiveszi az erődet. Ráadásul idegeskettél a baba miatt is hogy minden rendben lesz, de szerencsére minden jó.
Ha gondolod szívesen bemegyek veled, hogy ne legyél egyedül a szülésnél.

Mi itthon maradtunk apa nem tud megmozdulni bekattant a dereka. Nem rég jöttem vele haza az ügyeletről kapott injekciót.
toldikrisztina

lilisgabi - Jaj! Ez a hozzászólásod, mintha arról szólna, hogy minket akarsz meggyőzni arról, hogy nem vagy "tökös" csaj!? :shock: Nyugi! Ügyes vagy! Rossz tapasztalat után értehtó, hogy félsz a következő szüléstől, de lehet tényleg az lenne egy jó megoldás, hogy valakivel (nem feltétlen pszihólógussal) beszélnél!
Tényleg sok végén égeted a gyertyádat (tanulni, ingázni Sopron-Pest közt, anyának, feleségnek lenni, várandósnak lenni...), tessék egy kicsit lelassítani és élvezni az anyaságot és az áldott állapotot! Tudsz felteni a 4d-s képekből? Gyönyörködnék a sok kéz-lábban. :lol:

aviubi - Borzasztó lehet így, hogy nem tudjátok mi lesz holnap... Mikor lesz erre megoldás? :roll: Döbbenet, hogy mindenhol ez a bizonytalanság... (férjem munkahelyén is átalakítások, leépítések) :? :cry:
Apropó! Délután jöttünk haza a Tatai úton és egy mentőautó vészvillogva állt az út szélén, de sehol senki a környékén, ami azt sejtetné, hogy "akció" lenne. Ezért Ti jutottatok eszembe, hátha apa csak haza szaladt valamiért?... :P Bocs, ha túl nagy a képzelő erőm. :oops:

vumenke - Részünkről stimmel a résztvevők száma érkezése az adott napon a vumenke-lakhoz :lol:

Kriszta - Hogy van Eszter?

lamme - Tudtam, hogy meg fogod dícsérni a változást! :oops: :wink: Te olyan figyelmes vagy tényleg mindenki felé! :)

Szörnyű ez az esős idő! De végre beindultam! Tegnap is voltam és holnap reggel is megyek spinningelni! Isteni! Kicsit töri a popómat, de élvezem. :wink: Tegnap egy olyan oktató srácba :? futottam, aki még az uccsó izzadságcseppeket is kiordította belőlem. Zavart, hogy sokat foglalkozik velem, de a végén megköszöntem, hogy ennyire kemény! 31km-t tekertem 50 perc alatt! :roll: És volt hegymenet is! Majd ezek után wellness-eltem is! Szauna, pezsgőfürdő, szoli! 8) Enyém a világ! :wink: Panni meg egy kicsit apukájáé is!
Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
pepitanna

Kép na Ő a lányom! szintén spánikos!
okina78

Sziasztok! Többi képet megoint nem akarja felrakni,de majd potolom! Kriszta! Eszternek most már gyors gyogyulást!!! Talizni én nem hiszem hogy megyek 3rosszcsontal,de a városligetbe lehet hogy elnézünk!!Lamme elküldtem! Most csak ennyi telt töllem hulla vagyok,azt tuti hogy két gyereknél plussz egy az nem annyi hanem vagy 3!remélem érthetö volt!
okina78

Sziasztok!
Lilisgabi! ne keseredj el! Szerintem ha ennyire magad alatt vagy igenis érdemes elmenni valakihez beszélgetni. De tuti nem lesz baj a szülésnél. Mivel az elöző szülésnél voltak gondok tuti jobban fognak most figyelni, és szerintem Spánik egy elég óvatós doki, ugyhogy ha egy picurka esélyt lát a komplikációra akkor időben kiveszi Lotti babát! Nem tudjátok megoldani, hogy a párod veled legyen a szülésnél?
A súlyoddal ne parázz! Próbálj meg rendszeresen keveset enni, és akkor beáll. Na meg nyáron majd a hőségben nem is fogod annyira kívánni a kaját. Ügyes vagy, és légy büszke magadra! Mindjárt itt a tavasz, és te is jobban érzed majd magad!

Ktc! Ha átküldöd az e-mail címedet akkor elküldöm neked az írományt!

Pepitanna! Ari vagy! Nagyon ritkán szokott hazaugrani férjecském. De volt már, hogy jöttek hozzánk. Engem is ő vitt be a méhenkivülimnél... Most az a dög írt neki beosztást felsőbb nyomásra. Van olyan hét amikor 72 órára van beosztva, és a csaj teljesen kivolt bukva, hogy ő miért írogat a főnökségnek. de sajna ez még nincs lejátszva, mert a 72 órát sem hagyjuk. Egy picit törvénytelen. Érdekes lenne amikor a betegre bukik, és elalszik. :?
Gratulálok az edzéshez! Egy picit irigy vagyok, sajna nekem sehogy sem fér be a napomba. Folyamatos a rohanás a fiúkkal.

Okina! Nagyon szép lányod van! :lol:

aviubi

Jóóóreggelt!

Talival kapcsolatban eszembe jutott még Orosz Ági és Gyurika! Hol van? Ő is eltűnt?! Olvasol minket Ági?

aviubi - Pedig azt hittem, jó Sherlock Holmes vagyok... 8) :lol:

okina - Nagyon szép a kislányod! És az a csoda, ami a micimackó láttán az arcára ül... Nagyon édes! :lol:

Ismét fája a bal cicim. :roll: Ez a harmadik alkalom, amikor mellgyulladás szerű tüneteket produkálok. Fáj, de elviselhető. Ilyenkor jön a már bevált technika: 4kézlább szoptatás (akrobatikus mutatványomon apa mindig röhög) :roll: :D , szopi előtt melegvizes zuhany, után meg rövid ideig tartó jegelés. Másfél nap és nyoma sincs. De nem tudok rájönni, hogy mit cseszek el... :?

Jajj! Bár a család még alszik, de lassan szedelőcködnöm kell, irány a GYM!
8)

Kép
Kép
pepitanna

Most csak nagyon röviden, mert már fél lábbal máshol vagyok...

Gabi: nekem nagyon sokat segített az elmúlt 1évben a relaxáció és az autogén tréning - pozitívabb szemlélet, stresszoldás, szorongás csökkentés. Ha úgy érzed segítség kell, akkor ezt maximálisan tudom ajánlani!

Nem volt egyszerű ez a hét... tegnap óta vagyok a terhességnek azon szakaszában, ahol még sose tartottam és ez lelkileg előhozott nálunk ezt azt... talán az első mérföldkövön túl vagyunk. :roll:

Majd még írok, de most mennem kell. Szép napot és jó hétvégét Mindenkinek!

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Fú, volt ám hsz termés :lol: Ezt már szeretem :D Remélem nem is hagyok ki semmit, senkit a reagálásokban :D

Ktc: Beszéltem a párommal, és ezen ne múljon, lehet, hogy elvisszük még egy harmadik szemészhez is Vivit :oops: Priviben megadod a doktornő elérhetőségét, esetleg a rendelési idejét is? Köszi!

Lilisgabi: Fel a fejjel!!! Baromira összejöttek neked a dolgok, de szép lassan letudod őket, és minden visszaáll a régi kerékvágásba :wink: Ha úgy érzed, hogy szakember (pszichológus) segítségére van szükséged, akkor lépd meg!! De megpróbálhatsz helyette, mellette (!) más lehetőségeket is, pl. amiket Cosmo ajánlott. Sok esetben már az is sokat jelent, ha kibeszélheti, kiírhatja magából az ember a fájdalmát. Ha ez neked is segítség, akkor azt hiszem a többiek nevében is írhatom, hogy írd ide nekünk. Mi szívesen elolvassuk, elmondjuk a véleményünket, és azokból biztos találsz majd hasznosat is :wink: Kriszta is felajánlotta, de én is nagyon szívesen bemegyek veled szülni, ha meg tudom oldani a lányok felügyeletét!! Vagy akár vigyázok Lilire, és akkor a párod lehet ott veled :wink: Lilit melyik kórházban szülted?

Okina: Nagyon szép kislányod van!! Hogy hívják?

Vumenke: Nem akarok vitatkozni az EC-vel kapcsolatban, de nekem más a véleményem :D De ha esetleg szeretnénk megvitatni, akkor szívesen leírom :D A tűzoltó majális nem elsején van, mert akkor a nagy, "hivatalos" felhajtás van. Ez mindig utána vasárnap szokott lenni. Én most május 3-ra tippelek, de még nincs konkrét időpont.

Pepitanna: Jó lehet ez a kis mozgás! Irigyellek, amiért rá tudod venni magad :oops:

Aviubi: Elég sz.r akkor a helyzet a férjedéknél :( Rossz lehet nagyon, hogy nem tud még egy napra sem előre tervezni, meg maga ez a helyzet is idegörlő, főleg, hogy egy másik ember hozzáállása miatt van így :evil: Remélem mihamarabb megoldódik!

Cosmo: Hihetetlen, hogy milyen erős vagy lelkileg! Az, hogy előhozott belőletek "ezt-azt", ez tök természetes, de az a jó és szép, hogy egymást támogatva feldolgozzátok ezeket! Igen, ez biztos, hogy egy mérföldkő volt az életetekben :wink:

Nikkancs nincs valami túl jól az utóbbi néhány napban :( Nem tudom, hogy az oltás miatt van-e (ez az oltás után 7-10 nappal jöhetnek elő reakciók), vagy attól független, de nagyon nehéz vele. Nyűgös, alig tud ellenni egy kicsi egyedül, többet alszik nappal, kevesebb éjszaka, köhög, folyik az orra :( Most kapja ő is a homeo-s cuccokat. Remélem neki is beválnak majd.
lamme

Sziasztok!
Jól kitakarítottam a házat,vagyis inkább lomtalanítottam.2 zsák szemetet találtam.Holnap meg porszívózás,felmosás,mosás,de akkor mindig segít a Lili. :lol:
Így kiürült a Lotti régi-új szekrénye,telepakoltuk babruhával,meg mindennel,ami a Lilié volt.Szép rend lett benne,már csak át kell mosni a ruhákat,de azzal megvárom a napsütést,hogy a teraszra teregethessem.
Voltunk a Lilivel Ikeában,Auchanban.KFC-ben ebédeltünk,nem érdekelt semmi,jól elvoltunk.
Így már jobban vagyok,és akármikor kinyitom a szekrényt,már elképzelem,hogy tényleg van/lesz még egy gyerek.Most nem sírdogáltam 2 napja,jó volt olvasni,amiket írtatok,ezúton köszönöm. :oops:
Lefotóztam az eddigi összes uh képet a Lottiról,de most meg lemerült a gép,ha András feltölti (holnap?),akkor felteszem a fotóalbumra.De előtte szólok.
Lamme:A Lilit a Bajcsyban szültem,nem ajánlom senkinek!
Nikinek jobbulást!Biztos az oltástól van...
Jövő héten szombaton ismét Sopron,gyermekrajz elemzés című óra.
Szép napsütéses hetet mindenkinek!
Gabi
Vendég

Sziasztok!

Gabi! Egy kicsit vegyél vissza!!!! Irgum-burgum. Ne takarísd ki egy huzamban a házat, mert megerőlteted magad. Tudom jót tesz a rend, és a babaruhák, de ne dolgozd magad túl.

Valaki tud nekem segíteni? Dokinkkal megbeszéltük, hogy elmegyek a meddőségi központba megcsináltatni az átjárhatóságit. Múlt héten hívtam őket kitartóan, de senki nem vette fel. Ma odamentem, hogy időpontot kérjek erre jól elhajtottak, hogy addig nem csinálják meg a amíg nincs 1 kenet vizsgálatom. Ma nem tudok elmenni Spánikhoz, mert a bárányhimlőssel nem kéne, jövő héten pedig tuti Hunor lesz pöttyös. Mikor utazik el a dokink? Vagy csak sétáljak be egy SZTK-ba? Mostmár tényleg nagyon utálom ezt a futkosást.

aviubi

Szia Aviubi!
Hova jársz?Mi a Lili előtt a Kaáli-ba jártunk,és ott mindent elvégeztek,nem küldtek máshova.Nagyon elégedett voltam velük,6 év alatt terhes lettem.Pontosak voltak mindenben,az ár nem volt vészes.Ez 4 éve volt...
Sztk-ban várni kell az eredményre,legalábbis nálunk.
Vendég

Aviubi: Dokink márc 21-től nincs, de ha esetleg jó, azt hiszem most pénteken is rendelni fog ott a Honvédban, ahogy hétfőnként. De azért erre kérdezz rá telón , nehogy hülyeséget írjak ( múlt pénteken tuti rendelt, mert akkor beszéltem vele, és szabi előtt plusz rendelése szokott lenni!)
A Kis Pöttyösre nem tud addig vigyázni valaki? Jobbulást Nektek!
(kenet-lelet itt is pár nap!)

Lilisgabi: Én pihennék inkább a helyedben. Nem mostanság voltál rosszul, görcsöltél????

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Segítsetek légyszi megint :oops: Sürgősen uh-ra kell mennem. Kértem időpontot, de én hülye össze-vissza beszéltem idegességemben, és elég későre, péntekre adtak. Úgyhogy holnap szeretnék elmenni időpont nélkül. Jól emlékszem, hogy azt írtátok, hogy olyan 11 körül már nincsenek olyan sokan? Meddig van amúgy rendelés, du. kettőig? Köszi a segítséget!

Aviubi: Nekem a keneteredményre azt mondta a doki, hogy két hét, de lehet, hogy három. Amúgy SZTK-ban is simán meg lehet csináltatni. Nekem emlékeim szerint (Vivinél oda jártam terhesrendelésre) ott néhány nap alatt megvolt.

Banyoszka: Hogy vagy? Magadról is írhattál volna pár sort :wink:
lamme

Most pénteken nem lesz a doki a Honvédban, engem a MÁVba hívott bemutatni a másik dokinak.
Ha nem akarsz kapkodni, szerintem az SZTKba menj vagy hívd fel a dokit, lehet, hogy még lesz ideje behívni az ambulanciára.

Lamme: sajnálom a szemüveget, de ma már tényleg nagyon szép szemüvegeket csinálnak gyerekeknek is... bár tudom, hogy ez nem vigasz. Az előző szemorvos nem mondta, hogy kinőheti e Vivi?
Nikinek jobbulást, reméljük neki is beválik a homeos cucc!
Sajnos, én nem érzem magam erősnek lelkileg és be kell látnom, hogy egyelőre nem is könnyebb, hiába telik az idő - se terhesség, se más.

Pepitanna: jó lehet az akrobata mutatványod :D

Okina: nagyon helyes a lányod! :wink:

Damara: hogy vagytok?

Én most passzolnám a talit, több dolog miatt is.

Kép
Kép
cosmopolita

Szerintem már hamarabb is van kenet, sőt tenyésztés eredmény is. Legalábbis a Honvédban már nagyon gyorsan dolgoznak.

Lamme: én nem emlékszem, hogy meddig vannak, de 1-ig tuti. Elég változó, hogy mikor mennyien várnak, de gondolom reggel van inkább a csúcs és mintha tényleg azt írta volna valaki, hogy 11körül már kevesebb a kismama.

Kép
Kép
cosmopolita

Lamme: Aranyos vagy,hogy érdeklődsz,akkor írok! :D
Köszönöm szépen,szerencsére jól vagyok/vagyunk, 28.hetet taposom, gömbölyödök szépen!
Picúrka sokat mocorog szerencsére.
Én meg aggódom, mert dokikánk Cosmoval együtt engem is "lepasszolt" :? Elég vacak érzés!!! Ráadásul én nem akartam női dokit helyette, így még azt sem tudom, ki lesz a doki utódja, állítólag Ő keres nekem valakit.
De aztán lehet, hogy csak a terhesgondozást fogja más végezni a 3.harmadban, a szüléssel meg bevárom a Spánikot... Mondjuk így jobban tetszene! (Jún.3-án kellene szülnöm, doki 7-én már rendel, eddig mindig túlhordtam a gyerekeket).

Remélem Niki nem lesz beteg!!!!
A szemüveg miatt ne aggódj, nekem is van mindkét gyerkőcnek (rövidlátók), szeretik viselni és nagyon jól áll Nekik. Nekem már az a furcsa, ha nincs rajtuk.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!
Köszi az infokat! Most úgy döntöttem, hogy elmegyek az SZtk-ba megcvsináltatni a vizsgálatot. Nem zargatom dokinkat. Gondolom most van dolga bőven...
Most rohanok, mert a fiúk szétszedik a lakást! :lol:

aviubi

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak kicsit sűrű volt a hétvége. És amit délelőtt írtam elszállt! :twisted:

Szóval, múlt héten egész végig fúrtak, fargtak a szomszédban, így szinte minden nap menekültünk valahova, hogy egy kcsit legalább csönd legyen, mert a fejem majd szétrobbant.
Pénteken tornázni mentünk volna, de Szabi nem akart aludni délelőtt. Közben újra kezdődött a kopácsolás a szomszádban. Mondtam, én nem ezt már nem bírom, ínkább elmenekülünk anyuékhoz Tatára, másnap úgyis jöttek volna Tomi köszönteni.
Szabi a Moszkva térnél aludt el, onnan Biatorbágy 15 perc, amior odaértünk úgy aludt, mint akit fejbevertek. Nem volt szívem felkelteni, meg sok köszönet se lett volna belőle a tornán. Így inkább mentünk tovább. Jól megleptük a szüleimet a munkahelyükön, akik végre élőben is eldicsekedhettek az unkájukkal.
Szombaton jöttünk vissza, menet közben bevásásrlás Budaörsön, apa heveri itthon a péntek esti bulit. Utazás, boltozás sima ügy, a kisfam, mint egy angyal, úgy viselkedett.
Vasárnap jöttek a fősulis koleszos alkótársaim - déleltőtt főzés takarítás ezerrel, délután vedéglátás, este hulla fáradtan ágybadőlés.
Ma 5-kor úgy döntött a kis Drága, hogy reggel van. 6-7-ig még sikerült visszalatatni. Délelőtt aludt másfél órát, addig kicsit rendet raktam magunk körül, összerektam a kinőtt ruhácskákat. Aztán mentünk a kolleganőmékhez, akinek 1 hónapos a kisfia. Vittük a ruha ellátmányt is. Szabi nagyon jó kisfiú volt, nem adta elő a sikítós drámáját.
Szabi megint 4 óránként kel éjjel, napközben gyakrabban cicizik kevesebbet...gyanítom, hogy jönnek a fölső fogak. Az alsók is így kezdődtek. Félek, azt a cicim fogja bánni, mert a kis Drágának előbb van foga, mint esze. Hiába mondom, hogy nem szabad, meg, hogy fáj és nézek szigorúan, ő csak mosolyok, mert nem érti, mit akarok. Biztos, hogy cseszegeti a felső ínyét is a foga, mert az ujját sem szopizza már, hanem rágja.
Szabi is imádja a kanalat, kiveszi a kezemből. A Protexint simán megissza a pohárból úgy, hogy egy csepp sem megy mellé. Az ásványvizes üveget is kinézi a kezemből. Szóval, a harapás és az érdeklődése miatt lassan úgy vagyok, hogy bár nagyon szeretem amikor szopizik, azt hiszem egyre inkább várom a Ht-t. De szerencsére minden nap legalább egyszer van harapásmentes evés, így még nem szállt el a lelkesedésem. Különösen mert olyan keményen megküzdöttem érte. MA pl. még egszer sem harapott meg.

Ébredés van, mindjárt jövök még.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vagyok újra. REagálások:

Lamme - Elmondtam amit akartam az ambulancián. :) Mi volt uh-n? Sokat vártál még?

Vumenke - Apukám még nem nyilatkozott, hogy lesz-e családi banzáj azon a hétvégén és Tomi sem tudta még eldönteni, hogy lesz-e kedve eljönni. Nem voltam kiakadva, áááá! Na mindegy, maradjunk mi kérdőjelesek, aztán, ha megtudok valmait jelzek. Egy biztos,szeretnék menni.

Pepitanna - Gym miatt irigy-irigy!!!! Szerintem a szopival semmit sem csinálsz rosszul. Nekem is volt már ilyen többször is. VAlószínűleg a babák nem ürítik le rendesen a cict, aztán éjjel még termelődik hozzá jócskán, mi meg addig forgolódunk, hogy ráfekszünk vagy valami. Én is négykézláb szájba lógatva a cicit szoptattam olyankor és én is ki lettem röhögve. Na, ilyen kor kívánom a pasiknak, hogy bár tudnák milyen érzés!

Lilisgabi - A többiek már szinte mindent elmondtak. Két dolgot tennék hozzá.
1. Én is ilyen hajtós voltam, amagasságra, súlyra is hasonlók vagyunk, de engem nem érdekeltek a kilóim. Az eredményeim jók voltak, az volt a fontos. ÉS most is élvezem, életemben először, hogy van mentségem a kajálásra. :wink:
2. Szerintem is vegyél vissza és élvezd ki azt a hátralévő időt, amit még kettesben, hármasban tölthettek Lilivel. Mert, ha kibújik Lottika, nyilván nem lesz ennyi időtök egymásra.

Okina - Tündéri a kislányod.

Aviubi - Keresek még nektek hómalacot. :wink:

Banyoszka - Tök jó, hogy jól van a pocaklakód! Hátha megvárja a dokit! :wink:

Cosmo - Totál normális, hogy elindult az aggodalom. De én hiszem, hogy minden ok lesz, mert a sors kétszer nem lehet kegyetlen! És igenis erős vagy/vagytok! Még nincs egy éve igaz, hogy angyalkák lettek a lányok és már ott növekszik a kis Mazsi a pociban, aki majd kárpótol a fájdalomért!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kép Épülőben
Kép
Kép
Ennyi van

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bocs, egy kicsit sok leszek, de ezt muszáj ,megmutatnom! Végre reggel sikerült lencsevégre kapnom Szabi fordulási technikáját. :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!Folyamatosan olvasgatlak Benneteket,de most a segítségeteket kérném.9 hetes terhes vagyok,a Spánik dr.szépen leírta mikor hova menjek.A kérdésem:a 12 hetes uh-ra a genetikára kell kérni időpontot?Ő azt mondta nem,de azért megkérdezlek Benneteket,mint a fő érintetteket.Ha kell időpont,tudnátok telefonszámot adni?Előre is köszönöm a választ.
capuccino

Sziasztok!

Capuccino: Tegnap voltam sima uh-n, és az ajtón volt kint egy papír a genetikai uh rendjéről. Volt időm elolvasni egy párszor :D :? Azt írták, hogy keddre és csütörtökre nem kell időpontot kérni, de hétfőre és szerdára igen (nem is tudtam, hogy ezeken a napokon is van). Pénteken csak kivételes esetben, megbeszélés alapján van vizsgálat. Ha engem kérdezel, akkor mindenképpen kedden vagy csütörtökön menjél, mert akkor a Hajdu dr-nő és a Bátorfi doki van, mindketten nagyon profik! De attól függetlenül, hogy nem szükséges időpontot foglalni, szerintem nem árt. Én ezt a számot szoktam hívni, a doki mondta: 475-25-15/1772. Ez a sima uh szoba, úgyhogy mindenképpen mondd, hogy genetikai uh-ra kérsz időpontot. Biztos, hogy itt (is) lehet kérni időpontot, mert amíg a leletemet nyomtatta a hölgy tegnap, addig pont egy 12 hetes genetikai uh-ra kért időpontot valaki telón.

Bettyna: Örülök, hogy találkoztunk tegnap, Szabi meg olyan édes volt :D Köszi, hogy te is megnyugtattál Vivi szemüvege ügyében :wink: Tök jók ezek a képsorozatok, a Hómalac megalkotásáról és Szabi megfordulásáról :lol: Nagyon ügyes a kisfiad :wink: És milyen finom lábujjacskái lehetnek, hogy így kóstolgatja őket :lol: Ne vedd légyszi tolakodásnak, de nem tervezitek lejjebb tenni a matracot a kiságyban?
Ahogy elmentél, utána már kb. 15 percet kellett várnom. Összesen másfél órát :? Mondjuk kb. erre számítottam időpont nélkül. Úgy tűnik, hogy minden rendben, de azért figyelnem kell a dolgokat, és szükség esetén egy hét múlva visszamenni.

Amíg vártam, volt egy-két érdekes ember. Gondoltam elmesélem nektek, de aztán kitöröltem, nehogy egy undok csajnak gondoljatok :D

Úgy tűnik, hogy a lányok a gyógyulás útjára léptek, már két átaludt éjszakánk volt egymás után :lol: Viszont Niki anyásságát azt hittem nem lehet fokozni, de tévedtem :? Az, hogy én ezt kicsit nehezen tolerálom néha, egy dolog. De az ő érdeke is az, hogy kicsit távolodjon tőlem. Szóval értitek. Hogy újra játszon egyedül is 5-10 percet, hogy ne kezdjen vörös fejjel potyogó könnyekkel üvölteni, ha wc-re megyek (hiába intézem mostanában már nyitott ajtó mellett :? ), stb. Ma a párom szolgálatban van, gondoltam nekem elég lesz ebédre egy kis mirelit szilvalekváros gombóc. Azt a kemény 10 percet, míg elkészült, végigüvöltötte. Pedig ott volt végig mellettem a konyhában, adtam neki tésztaszűrőt meg ezt azt, de nem volt jó. Ő az ölemben akart lenni, mint napok óta mindig. Nehéz egy kicsit...
lamme

capuccino: szia :wink: A genetikai UH-ra nem kell/nem lehet időpontot kérni.
Első baba? Gyere máskor is.

Bettyna: legyen igazad! és persze mi is hisszük és reméljük, hogy minden OK. Amúgy nem aggódom állandóan, nem terhelem a babát, csak hétfőn nagyon szar napom volt.

Klasszak a képek és milyen ügyi Szabi! Nekem még mindig a lábrágós a kedvenc :D Csini a rucija is.

Kép
Kép
cosmopolita

Szabi nagyon cuki!!!!!!!!!!!!
Na,mostanában nem csinálok semmit,ezt a márciust a pihenésre áldoztam.Áprilisban védés,májusban tanulás,mert júni 12 államvizsga.Jövő 7-en uh az istenhegyin,majd beszámolok róla.Egyre többször érzem Lottipocak (a Liló így hívja) mozgását.
Nálunk esik az eső,pedig nekem tornára kéne mennem,nincs nagy kedvem,holnap meg úszás,de ahhoz sincs... :roll: :oops:
Vendég

Lamme: egyszerre írtunk. Bocsi, ha rosszat írtam, én nem tudtam/tudom, hogy van időpont a genetikaira... akkor inkább kérdezz rá capuccino :oops:
Örülök, hogy jól vannak a Lányok, a többihez kitartás... sajnos én semmi okosat nem tudok tanácsolni :roll:

Kép
Kép
cosmopolita

Köszönjük a bókokat! :wink:

Lamme - Nem veszem tolakodásnak, már gondolkodtam rajta, hogy mikor kellene lejjebb tenni. Nekem így még kényelmes, mert könnyen beteszem félálomban, nem kell olyna nagyot hajolni. Szerinted már veszélyes lehet? Még nem mutatja jelét sem annak, hogy felhúzza magát. :roll:
Többiek? Mit gonodltok?
Minden gyerek így fordul vagy csak az én fiam ilyen kacifántos?

Capuccino - Üdv itt! Gyere máskor is!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Cosmo: Én csak azt írtam le, amit olvastam :D Hogy a gyakorlatban hogyan is működik, azt ti jobban tudjátok :wink: De most jutott eszembe, hogy tuti, hogy van időpont arra is! Egy csajszi ott ült már néhány perce velem szemben, és dumálgatott egy másik csajszival, és ahogy nézelődött, az ajtó melletti faliújságon észrevette, hogy a genetikai uh a II-on van. Aztán mondta a csajnak, hogy rossz helyen vár, de nem siet, mert 12-re van időpontja, addig csak odaér. És tegnap kedd volt :D Tényleg nem vitatkozni szeretnék, nyilván ti vagytok képben, én a Szabolcsos rendszert ismertem :D Csak azt tudom mondani, amit tegnap tapasztaltam :D De tényleg az a biztos, ha Capuccino rákérdez :wink:
lamme

Bettyna: Simán lehet, hogy én vagyok túlaggódós a kiságy miatt :oops: :D Megértem, hogy egyszerűbb nem hajolgatni :lol: Ne tudd meg, hogy fáj a derekunk a párommal :D Főleg akkor sz.r, amikor pár percig ringatom ölben Nikit pl. éjszaka egy felsírás után. Ilyenkor önkéntelenül is behomorítok. Na ezután begörnyedni az ágyba kész kínzás :D De én úgy vagyok vele, hogyha már forgolódik, akkor onnan már ki tudja, hogy melyik nap fog négykézlábra állni, és akkor már könnyen kipottyanhat. Nekem az egyik barátnőm kisfia jut ilyenkor mindig eszembe. Ő 2004. június 27-én született. December 30-án voltunk náluk valami miatt, már nem emlékszem. Egy teljesen átlagos féléves kisfiú volt. Este küldött a barátnőm egy e-mailt, csatolt egy fényképet: a kissrác kapaszkodva állt a kiságyban :shock: :D Még jó, hogy a falfelöli oldal mellett próbálkozott :shock: Párja fényképezett, ő meg készenlétben volt, hogy elkapja a gyerkőcöt, ha esne :D Úgyhogy estére lejjebb kellett tenniük a matracot :D Aztán a kissrác úgy belelendült a fejlődésbe, hogy 10 hónaposan már járt :shock: :D
lamme

Lamme: ne viccelj, gondolom, hogy nem vitatkozni akarsz :lol: Lehet, hogy ez egy új rendszer, (vagy eddig nem vettem észre), de hasznos, úgyhogy az csak jó hír, ha így van. :wink:

Egyik nap nézegettem a blogot, olyan cukik a lányok, ahogy kacagnak a lufin :D Nincs is jobb dolog a baba kacajnál!

Kép
Kép
cosmopolita

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat.Megpróbálom telefonon elérni őket,tudom,az nem egyszerű.Még egyszer köszönöm.
capuccino

Sziasztok!

Betty: Szabid milyen kis húsgombóc!!! Nagyon édes, és nagyon kisfiús az arca :wink:
Mi csak kb. 2 hete tettük lentebb a kiságyat :oops: mostanában kezdett négykézlábazni, de még így sem tudott volna kiesni. Az ördög azonban nem alszik, inkább derékfájás, mint potty. Azóta én se szeretem a ki- és betevéseket :oops:
Mózesben elfér még?

Cosmo: jó az új vonalzód és tök megértelek az aggodalmaddal kapcsolatban. Már csak 75 nap, iszonyú gyorsan eltelik. Hamarosan már azt írod, hogy fél éves lett :)

Lamme: Nikid szepa szorong? Tudom, milyen ez, Aliz is ilyen, de nekem szerencsére itt vannak a szüleim szórakoztatónak :) nem próbálod magadra kötni? Azt imádják, és marad két kezed! :lol:
Milyen emberek voltak uh-n, hadd szörnyűlködjünk mi is :wink:
Remélem, nincs gond, hogy uh-ra kellett menned!?

Banyoszka: beszélj a pocilakódhoz, hogy helyezkedjen el kényelmesen és húzzon rá még pár napot, várja meg kedvenc dokikánkat. Hátha bejön :)

Csajok, nincs Aliz lemaradva szerintetek a mozgással? 8 hónapos elmúlt és még nem mászik! Korosztályos topicbabák 90%-a mászik, legtöbb már áll, egyik már lépeget :o én csajom meg még csak kb. másfél-2 hete kiskutyázik, ringatózik. Az eszemmel tudom, hogy minden ok így, de lassan kezdek aggódni. Anyu szerint én nem is másztam, csak 10 hónaposan felálltam :shock:

Tegnap szegénykém belázasodott, először csak 37,4, majd 37,8, végül 38,1. Elmentünk a homeos dokihoz, azt mondta, ha gondoljuk, 38 felett Belladonnát, vagy Viburcolt adjunk neki, de alapvetően nem kell csillapítani a lázat. Nem adtunk, csak éjjelre egy Viburcolt az első ébredésnél a 38,1-re. Hajnalban (3-kor) és azóta is tök láztalan, megtette a láz a jótékony hatását. valószínű fogzástól volt, mert semmi egyéb tünetet nem produkált.

Tényleg Ági és Pannaanya nagyon eltűntek :( :roll:
vumenke

Köszi lányok a kiságyas gondolatokat. ERősen figyelni fogom a fiatalurat és amint gyanús lesz, hogy kapaszkodna már megy is lejjebb. :wink:
Lamme - Én is tolom kifelé a csipőm, amikor a kezemben van Szabi és még így magasra is fáj a derekam amikor leteszem.

Vumenke - Én is mindig ezen agyalok, hogy vajnon nincs-e lemaradva, de aztán előbb-utóbb mindig oda lyukadok ki, hogy hiába erőltetnék bármit is, úgyis a saját tempójában fog fejlődni. Szóval szerintem ne aggódj, a kutyázásaból hamarosan mászás lesz. Aztán csak győzd utolérni. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Cosmo: :wink:

Vumenke: Köszi az érdeklődést, jól esik :D Úgy néz ki, hogy nincs az a nagy gond, amitől féltem :) Bocsi, hogy ide a nyilvános oldalra nem írom le, de nem szeretném, ha vadidegenek csámcsognának...
Gondoltam, hogy felkötöm a mei tai-ba a hátamra, de elvetettem az ötletet, mert szerintem nem bírná sokáig. Utcán, útközben más, ott nézelődik, meg van cél, de itthon? Meg azért így le-le rakom a kezemből, próba cseresznye alapon :D Néha nyerek pár percet :D Vagy meg kéne próbálnom? :roll: :D Amúgy én is gondoltam a szeparációs félelemre, de 16 hósan? Én csak egyről tudok, olyan 8 hó körül.

Aliz mozgásfejlődéséről: Lehet, hogy egy icipicit "le van maradva", de ez nem biztos!! És, ha így is lenne, nem feltétlen jelent bajt! Mi ugyanígy voltunk Nikivel, és felmérettük őt. Először egy Gekkoban. Igen, tudom, hogy mennyire rámenősek, úgyhogy felvértezve mentünk oda, de nem volt szükség az ellenállásra, mert egy tündéri csajt fogtunk ki. Kiderült, hogy Niki nem kúszása, nem mászása mögött az volt, hogy a kezeivel nem támasztott ki. Ezt mi is észrevettük, csak nem tudtuk ilyen jól definiálni :D Rengeteg feladatot mondott, amivel ezt, ill. magát a kúszást, mászást előcsalogathatjuk. Aztán rá egy hónapra egy ismerősünk által ajánlott gyógytornász lánnyal is megnézettük, és pont ugyanezt állapította meg ő is, és szinte teljesen ugyanazokat a feladatokat javasolta, mint a Gekko-s lány. Csatolom ide azt a feladatsort, amit ajánlottak nekünk, ill. van még benne két, másik fórumozó által leírt feladatok, ők is gyógytornásztól kapták. Nézd át, ezeket már mind csinálhatjátok Alizzal, és semmi fájdalmas nincs benne. Ezek Pető módszer szerinti feladatok, amik rávezetik a babát a mozgásra, előhívja belőlük, és nem erőltet.

Mozgásfejlesztő feladatok 7-8 hónapos kortól
lamme

Betty: szerintem ez az elsőgyerekes anyák "betegsége" :lol:

Lamme:
Mei tai próbával nem vesztesz semmit, max. ott is nyűgös. De ha a kezedben világbéke van, akkor a hátadra kötve is az lesz :))
Szerintem lehet ilyen korban is szeparációs félelem, vagy csak egyszerűen anyafüggő :?: :lol: Barátnőm 2 és fél éves fia is ilyen, lehet, hgy ez nem korfüggő :roll:

Nagyon köszi a doksit, ez állati hasznos és mennyi minden van benne! :o Holnaptól el is kezdjük! Szerencsére a kiskutya póz megvan és szinte mindig így "nyomul" De sokszor hasra esik, amikor az előtte lévő tárgyakért gebeszkedik, mert elindulni nem tud. Próbál vetődni, nagyon vicces. Szóval el kéne valahogy indítani :))

Mi az, hogy Niki nem támasztott ki? Négykézláb-helyzetben nem támasztotta magát váll-vonalban a kezeivel? Vagy nem is nyomta fel magát? Végülis mikor kezdett el mászni?

Nem akarok tolakodó lenni, de priviben leírhatod, ha van kedved (az uh-s vizsgálat okát)
vumenke

Vumenke: Ha holnap is ilyen nyüszi lesz Niki, akkor megpróbálom a mei tai-t :wink: Szerintem Niki szimplán anyafüggő :D Amit esetleg megspékel egy kicsike szepa parával :D :?

Örülök, hogy tetszettek a feladatok :D Nekem azért voltak nagyon szimpik, mert semmi erőltetés nincs benne, csak mintegy irányt ad a babának :D És tök logikusak, csak magától nem jön rá az ember :D Niki a labdát imádta nagyon, na meg a plédben hintáztatást :D

Nikinek is megvolt a kutyapóz, rugózott is előre-hátra, de nem indult el. Aztán az jött, hogyha kutyapózból haladni akart, akkor nem támaszkodott a kezeire, hanem hasravágta magát, és valami nagyon fura módon kúszott. De már ez a fura kúszás is haladás volt minden értelemben. Sajnos ezt nem sikerült korrigálni, de szerencsére nem is csinálta sokáig (másfél hónap), mert aztán ahogy elkezdett mászni, ezt teljesen abbahagyta. 8 hónaposan kezdte ezt a kúszást (júl. 15.) és nemegész 10 hónaposan kezdett mászni (szept. 1.). Viszont a kettő között augusztusban megtanult felülni egyedül, valamint felállni (kapaszkodva). Sokak szerint nem jó, ha előbb áll fel a gyerek, mint elkezdene mászni, de egy héten talán nem múlik olyan sok :D És aztán majdnem öt hónapig mászott, úgyhogy azt hiszem ez az idő elég volt ahhoz, hogy a váltott kéz-láb mozgás következtében a szükséges agyi folyamatok megérjenek :D Ja, még a kitámasztáshoz. Az, hogy ez volt az oka a lemaradásának, nemcsak abból derült ki, hogy kutyapózból hasravágta magát, hanem amikor a Gekko-s lány rátette a labdára hason, és előregurította, akkor a kezeivel nem nyúlt reflexszerűen előre a földre, hogy megtámassza magát, hanem nyugisan otthagyta a labdán. Ezt a reflexet lehet előhozni pl. magával ezzel a gyakorlattal, hason és háton egyaránt.

Ja, még azt elfelejtettem írni, hogy ezeket a feladatokat úgy kell csinálni, hogy napi 2-3 alkalommal néhány percet. Ha jókedvű Aliz, és tetszik neki, akkor lehet hosszabb egy-egy gyakorlat, torna, ártani nem árt :wink: És lehet 2-3 alkalomnál többször is csinálni egy nap, de ez a minimum, hogy legyen is eredmény. Nekünk a labdázás része volt a napi játéknak, este a nagyágyon való hancúrozás része lett a plédben hintáztatás, úgyhogy a konkrét tornára maradtak a többiek :D

Azt hiszem nincs a listában egy feladat: négykézlábra teszed őt, te mellette, rá merőlegesen térdelsz vagy guggolsz. Egyik alkarodat a karjai alá teszed, és hol a csuklóddal az egyik kezét, hol a könyököddel a másik kezét rakosgatod előre. Ez elég izmosító feladat a szülőnek :D , de kb. két hossz a szobában per nap nagyon hatásos :D A másik szülő meg közben röhöghet egy jót a párján :D Meg talán az sincs benne, hogy akár hanyatt fekve, akár négykézlábra téve a gyerkőcöt apa és anya felváltva mozgatják a lábait, karjait. Ezzel is rögzül az agyban a váltott kéz-láb mozgás. Mondjuk mi ebbe belezavarodtunk egy pillanat alatt a párommal, de könnyen lehet, hogy csak mi voltunk ügyetlenek :D
lamme

Sziasztok!
Vumenke: Köszi,aranyos amit írtál. Van esélyem egyébként, fiam ugyan csak 2 napot húzott rá odabent, de a lányom már 10 napot! Úgyhogy ha tartom magam a jól megszokott túlhordáshoz és nem indítanak (miért tennék?) akkor dokikánk még ki is pihenheti az utazás fáradalmait! :lol:

Lamme:Örülök,hogy nincs komoly gond Veled, mármint ami miatt az Uh kellett.

Banyoszka
banyoszka

Lamme - Én is lementettem a doksit, mert nagyon jó kis feladatok vannak benne. Örülök, hogy monden ok volt uh-n, csak tegnap elfelejtettem mondani. :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Jó hétvégét mindenkinek!15-én ne menjetek a városba,én remélem,hogy nem lesz nagy balhé...
Gabi
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jók ezek a gyakorlatok, abszolút nosztalgiáztam. Össze vannak válogatva a kezdeti Katona-féle neurohabilitációs tornából, majd a későbbi korai fejlesztős gyakorlatokból. Sokan, ha meghallják, hogy fejlesztés, valami nagyon elérhetetlen, "bizarr" dologra gondolnak, pedig szimplán csak ilyen feladatok vannak benne. Szerintem nagyon jó dolog. Mi a koraszülöttség és a többi miatt kaptuk ezeket, állandó neurológusi kontroll mellett, de az egészséges gyerekeknek is nagyon jó játék, s persze fejleszt (mint minden, amit a babával tesztek). Előkeresem a papírjainkat, s felteszem én is, hátha lesz benne némi kiegészítés. Persze, csak ha még érdekel titeket! :oops: :? :wink:

Lamme! Van olyan, hogy szeparációs félelem, a szakirodalom nagyjából 18 hónapos kor körülre teszi, jellemzője pl. hogy ha anya elmegy wc-re, a baba oda is követi. Nálunk is hamarabb jött elő (17 hósan), lehet, hogy most ez van Nikinél is. Emiatt ne aggódj, teljesen természetes reakció, pontosan azt jelenti, hogy szociális téren a lehető legjobban fejlődik a lányod! Fősulis koromban alapkönyv volt Mérei Ferenc - V. Binét Ágnes: Gyermeklélektan c. könyve, abból nagyon sok minden megérthető gyermekeink viselkedéséből. Igaz, kissé tudományos a szövege, de azért a lényeg érthető belőle. Szeretettel ajánlom!
ktc

Ktc - Szerintem bennünket mindne érdekel, amiből tanulni lehet. :wink: Mérei-Binét, nálunkis alap volt! Nagyon szeretem!

Képzeljétek hetek óta ez az első hétvége, amit 3-asban töltünk! Nem jön senki és nem megyünk sehova. De azért tegnap kihasználtuk a tavaszt és felmentünk a János-hegyre Libegővel. Annyira klassz volt!
Ma remélem nem lesz semmi balhét itt a Hősök terén és nem gyújták fel a kocsinkat.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Mérei nekem is itt vigyorog a polcomon:) Szintén kötelező volt...
Mi szombaton 1/2 11-től 1/2 6-ig a budakeszi vadasparkban voltunk. Jól elfáradtunk mindannyian. Lili, Apa, és én is Lottival. Mikor hazaértünk bedőltünk az ágyba, és reggel keltünk, igaz már 6-kor :shock:
Sajna a jövő 7 végig esős lesz, vigyázzatok magatokra!

Gabiék
Vendég

Hellóka! Jön valaki holnap 6 felé a dokinkhoz? Jó lenne összefutni. Elmegyek hozzá, van egy kis panaszom, meg hát jó lenne, ha adna nekem is egy nevet, akihez a távolléte alatt fordulhatok, ha beütne a mennykő.
ktc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?