Új privát üzeneted érkezett!

Helló Mindenkinek!!

Kata---Itt vagyok,csak zűrös volt a tagnapi napunk:
Képzeljétek 15 perc alatt mi minden történt:
--ctg-n olyan rosszul lettem,hogy úgy mostak fel. Pedig csak feküdtem a hátamon.
--A babó szívverése 180 körül mozgott,majdnem bent tartottak.
--Később begörcsölt a vesém és fehérjét is találtak,ami elvileg a toxémia jele.
Ennyi a reggel! Délután a dokimnál:
--Vérvétel hatására sikerült újra rosszul lennem.
--Fehérjét ismét találtak,de nem tulajdonítanak neki jelentőséget,hála istennek.
--És egy kis PLUSZ: 1 ujjnyira nyitva van a méhszájam.
Na mit szóltok?
Nem volt egy egyszerű nap. DE volt egy nagyon jó hírem is: NEM lesz császárom,a mai állás szerint.
Ha a ctg miatt be kell feküdnöm,akkor gyógyszerrel fogja megindítani a szülést a doki és simán megpróbáljuk!!
Barbi--Ez a szoba kérdés tényleg elgondolkoztató,bár ha 8 ember van ott akkor 8x annyi a látogató is nem?

:::Ági

Kép
iroko

Kata-A profilomban vannak adataim!

Kép
iroko

Kági, csak a fizetős szobába és a baba-mama szobában lehet egész nap Veled a baba. Különben csak szoptatásra hozzák 6,10,13,16,19,22 órakor. A látogatók szoptatási időben nem jöhetnek, kivéve a fizetős szobába. Ez az elsőn volt.
Amikor én voltam telt ház volt,de egy fél nap után átkerültem a fizetősbe, ami mindenekelőtt azért jó ,mert, van hozzá WC+zuhanyzó.
Drukk a babához!!!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi!

Bocsi, hogy csak most válazolok.

Két dolog: a Medelát legalább egyszer naponta ki kell főzni, a többi alkalommal antibacis mosogatószerrel elmosni és forró vízzel leöblíteni.
A másik: a steril gyűjtőedénnyel azért járnál jobban, mert abba a 72 órán belül a +4 fok alatt tartott üvegbe folyamatosan öntheted rá a frissen fejtet. Így a zacskót már csak akkor kell megtölteni, amikor annyi van, hogy tele legyen-szerintem így éri meg, mert a zacskók azért nem olcsók. A lényeg, hogy az üveget mindig alaposan zárd le úgy, hogy a kupak is steril legyen. ( Már mielőtt elkezded bele öntögetni a tejcsit-tehát az üveggel együtt kell kifőzni.)

Na, remélem, érthető voltam.

Pusz
jrenata

Ági, Kata!
Ha tehetitek, fizetős szobába menjetek! Az elsőn -nem fizetős- 2 wc és 1 zuhany volt 1 hónapja. A wcben dohányoztak, a zuhanyban hangyák meneteltek. Kiráz a hideg, pedig nem vagyok finnyás + szeretem a nomád körülményeket. De nem egy kórházban friss sebbel!
Ügyesek legyetek és még addig pihenjetek, amíg lehet! A szülés pedig csodálatos élmény, még ha ott nem is tűnik annak!

Barbi,
hogy telt az éjszaka? Szerdán sikerült 3 órát egyfolytában aludni. Most pedig alig aludtam.

Tej:
Szerintetek mennyi ideig bírja a lefejt tej cumisüvegben, ha sétálni megyünk és nem biztos, hogy szopizásra hazaérünk?

Üdv mindenkinek!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!Kép
A nem fizetős szoba azért is rossz, mert sajnos néha a higiéniát alapvetően mellőző, rendszerese dohányzó és nagy, hangos, szintén nem túl kellemes családdal rendelkező kismamák is vannak ott...:S

Én egyágyas fizetősben voltam a harmadikon. Ott két egyágyas volt és egy kétágyas egy fürdőre/wc-re. De így is jó voltKép Ezen az emeleten volt egy pár nemfizetős szoba is.....
ott vlt egy csapat akik állandóan egész nap bent voltak az abortuszos rokonuknál és 4 napon át folyamatosan jártak fel és alá a folyósón... minden szobába benéztek, a császáros örzőbe is.. Itt igencsak féltünk, mert nem tudott egyikünk sem felállni.. a nővérke zavarta ki őket, de a kórházból nem lehetett... a mérlegnél a sarokban készítették az új babát... szegény Fehérfi Kriszti volt akkor az ügyeletes és nem tudott mit csinálni...
Ja és amikor bentvoltam kétszer kaptak el a rendőrök tolvajokat a kórházban.

Szóval ha lehet semmi drága cuccot ne vigyetek be. Pénz is csak annyi legyen nálatok, hogy épp elég legyen az automatához (kávé, capuccino, meg a büféhezKép)

Az egyágyas/kétágyas szobákat zárni lehet, a sokágyas nem fizetősből lopnak, amikor a kismama alszik.. gyakran a szobatárs rokonai...KépKép

Nekünk sem volt könnyű kifizetni, de inkább fizetőset választottunk.. a véletlen folytán kerültem kétágyas helyett egyágyasba..Kép
Szóval vigyázatok!
Puszi!Kép

hicudzsi

Mackoo!
Nagyon csini a baba!KépKépKép
Gyönyörűséges ahogy figyelKép

hicudzsi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a biztatást!!! 2-3 ágyasat foglaltunk,bár ápr. 24 körülre. Remélem lesz hely most is,frontot mondanak hétvégére.
Hicudzsi-Felháborító,amit leírtál,de sajnos mindenhol ez van.
Most volt itt a védőnőnk,azt mondta,hogy teljesen be van már állva a babó szerinte. Nagyon érzem a hétvégét és most már elkezdtem izgulni is.
Zita- Lehet,hogy megismerem a hugodat szombaton?
Kata-Elkérhetem a számodat? Hátha én csörögnék előbb.. Ti hogy álltok? Számolod már vissza az időt?
Mindenkinek nagyon jó hétvégét!!

Kép
iroko

Sziasztok!

Renáta, bocs ,hogy ezen a Medelán lovagolok még mindig, de nem tudom mit csináljak az eddig lefejt tejjel, mert eddig csak forró vízzel mostam el+ kifőztem. Ráadásul én zacsiba fejtem rögtön és arra fejtem rá. Szerinted kidobjam az eddigieket?

Ed, Bence 11-től 3.30-ig aludt,5.40ig sétáltam vele a lakásban ,miközben mindenki békésen aludt a családból és legközelebb 8.40kor kelt újra. Nagyon ravasz a karomba istenien alszik és amint leteszem kiabál. Csak akkor vesz észre engem, ha éhes és akkor üt, hogy gyorsan kér enni. Szegénynek jön ki a haja. Nem tudom azért, mert sokat fésülöm vagy a sapka kidörzsöli. Kincsőnek milyen a haja?

Emőke, amikor ott voltam is történt 2 lopás az emeleten. Szóltak a nővérek, hogy vigyázzunk a mobilokkal:-(

Jó hétvégét mindenkinek!
puszi Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Hicudzsi, elég rémisztő volt, amit írtál a lopásokról, meg a helyzetről. Remélem, hogy lesz üres fizetős, amikor bekerülök. Nagyon gáz ez az egész.

Kági,
Front lesz hétvégén?? Hátha... Én úgy érzem, hogy már nagyon a végét járom, de aztán ki tudja??? Nyűgüs vagyok, kicsit depis néha és hányingerem is van. Gondolom a hormonok... Vasárnap megyek ctg-re, ha addig semmi.
Megadom a számom, megírom mélben, jó??

Tünde, Hogy vagy? Jobb már? Abból a kismama könyvből kivágtam azt a kupont, de aztán azzal a lendülettel el is hagytam. Mindegy, vettem cuccokat most már. Kész a csomagom, tudok indulni bármikor!

Jó éjt mindenkinek!

Kata
katca

Kági,
nem találtam hozzád e-mail címet a profilodban, akkor megadom így a számom: 20/930-2084.
Jelentkezz, ha van valami!

Üdv, K.
katca

Ági!

Ha szombat éjszakára időzíti a babád az érkezést, akkor biztosan megismeritek egymást.

Egyébként szurkolok, bármikor is érkezik a pocaklakó.

Üdv:

Zita
pzita

Halihó!

Kata- Köszi a számot,mindenféleképp felhívlak...Dettó ugyanúgy érzem magamat,mint te. Mindenki teledumálta a fejem,hogy szülünk,erre semmi. Teljesen kivagyok. Na jó, vannak fájások,de néha 35 percenként,néha órákig semmi. A babó jókedvűen lubickol...
Ez a lényeg nem?
Te mit érzel?
Zita- Köszi,aranyos vagy. Őszintén szeretném megismerni a tesódat..,kicsit önzőzök,tudom...
Holnap jövök még...

Kép
iroko

Ági!

Nyugodtan légy csak önző. Ha megérkezett a babó, akkor már úgysem lehetsz az.

Kíváncsi vagyok, tényleg jösz-e még ma???

Zita
pzita

Sziasztok!

Megint itt vagyok, bár csak egy rövid ideig, ugyanis csak kimenőt kaptunk.Mi még mindig egyben vagyunk, ma töltöm a 41. hetet, és őszintén megmondva kicsit már kezd terhes lenni a dolog.Nem tudom emlékeztek-e, de aznap mikor be kellett mennem írtam nektek egy feltételezést az orvosomról, Nyéki doktorról, amit azóta megbántam, és ha lehetne vissza is vonnám.Mivel utólag kiderült, hogy semmi szándékosság nem volt a dologban, ezt bizonyítja az is, hogy (sajna) még mindig egyben vagyok.
Szóval így utólag megbántam már, hogy egy rövid időre elvesztettem bizalmamt iránta, mert nem volt rá semmi okom.Azért örülök, hogy rájöhettem tévedésemre, mert nincs annál rosszabb, mintha valaki kételkedik az orvosában.
Remélem ti jól vagytok, ez a rövid kimenő sajnos nem elég a visszaolvasásra, de remélem nem sokára Sárával együtt már sikerülni fog.Addig is puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Helló!

Zita-Hát itt vagyunk... Már csak a frontban bizunk... Meg a férjem rábeszélő képességében,mivel folyamatosan eszmét cserélnek a babóval!
Léna-Kitartás!!! Már biztos,hogy kevés időtök van hátra!! A dokinál meg van ilyen,az a lényeg,hogy újra bizol benne!!!

Kép
iroko

Sziasztok,

Kági, Léna, Kata és mindenki aki már a finishben tart: nagyon drukkolok Nektek.
Az én orvosom is egyértelműen a fizetős szobára voksolt, abból is a 2-3 ágyast javasolta és megígérte, hogy 1 hónappal a szülés előtt (ápr.31) Ő lefoglalja nekem :-))
Megkérdeztem mégegyszer a szülésznő dolgot: Magának szülésznő, hát maga szülésznővel max. a folyosón fog találkozni. (császár miatt) amúgy pedig szerinte mindenki nagyon jó és egyébként sem javasolná.... Ez az Ő véleménye.
Megint elküldtek uh-ra, most kivételesen a Scöpfibe kell mennem. Szegény Marci, tiszta denevér lesz....
Van vkinek AVENT sterilizálója? Szeretitek? Én csakis AVENT dolgokat vettem és most úgy tűnik, hogy ezeket (persze a kifőzés kivételével) csak az AVENT sterilizálóban lehet sterilizálni. Vélemények?
puszi,
K.

cuiccolo

Sziasztok!

Barbi, nagyon édi Bence! Kép És hogy állnak a kezei! Kép
Egyébként ez ismerős, nálunk is napközben az van, hogy ha kézben van, már alszik, mint a mormota, megpróbálom letenni, de amint a feje a matracot éri, kipattannak a szemei és már fent is van. Kép

Kági, máskor is rosszul voltál a vérvételtől? CTG-n nem az volt a baj, hogy a hátadon feküdtél? Bár én is általában úgy voltam CTG-n. De örülök, hogy 1 ujjnyi a méhszáj, és remélem tényleg sikerül megúsznod a császárt!

Kata, köszi szépen, már jól vagyok. Ez a mellgyuszi nem volt valami kellemes, de szerencsére már túl vagyok rajta.

Léna, kitartás! Most már tényleg nem lehet sok hátra! Nemsokára már kezedben tarhatod a kis Sárát, és az majd kárpótol mindenért. Kép

Kriszti, én is Aventes dolgokat használok. De nincs sterilizálóm. Én simán elmosom és belerakom sterilizálós vízbe. Itt van egy edényben fertőtlenítős víz, 24 óráig jó egy adag folyadék.

Léna, Kági, Kata hajrá nektek! Mennek a drukkok! Kép Kép

Képzeljétek Kitti már olyan jól tartja a fejét ha hasra van fordítva. Persze néha még bedől (mindig mire lefényképezném Kép ), de jó pár percig már képes megtartani. És közben járnak a lábai és mászik is.

Pusza,
Tünde
rtünde

sziasztok!

Kincső most azt csinálja, amit Kitti és Bence is szokott. Az ölemben békésen alszik, ha leteszem felébred és sír. Még a simogatás sem segít. a házimunka meg áll. Így marad a net.
Ilyenkor inkább tanulnom kellene, mert most 10től ZHt kellene írnom. Majd júniusban bepótolom valamennyi elmaradt zht.

Barbi,
Kincsőnek egyenlőre csak világosodott a haja, nem hullott. Próbáltam a neten valami infót keresni, de egyenlőre nem találtam, de szerintem természetes dolog.
Ilyen a haja:
Kép
Általában esténként fésülöm a haját fürdés után. Napközben nem. Most éjszaka csak 1* kelt fel enni, aránylag ki is pihentem magam. De előtte! Óránként ébredt fel. Kemény volt.

Tünde,
Milyen sterilizálós vízről van szó? Én csak simán vízben szoktam kifőzni a dolgokat. No majd utánaolvasok.
Kitti mosolyog? Kincső mindenkire vigyorog. Ő is emeli a fejét, közben gagyog és grimaszokat vág.
Olyan aranyos!

Legyen jó napotok!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Barbi!

Szerintem ne dobd ki, hanem vegyél ki egyet, és vizsgáltasd meg laborban. Mert ugye, ha mégis jó, nagy kár lenne kidobni. Azt javaslom, hogy hívd fel az Anyatejgyűjtó központot: 349-8574, 329-3244, ott biztosan tudnak megnyugtató megoldást a kérdésedre.

Pusz

Jrenáta
jrenata

Sziasztok!

Ed, de szép haja van Kincsőnek, és egész sok is! Kép
Persze, hogy normális dolog, Kittinek is világosodott a haja.

Én is azt csinálom, hogy amíg rajtam alszik Kitti, addig próbálkozom valami tanulásfélével. Most szombaton volt az első vizsgám, ez még elég laza volt. De már vannak május-júniusi időpontok, és hát el kéne kezdeni legalább elolvasni a könyveket, hogy utána már "csak" tanulni kelljen.

Fertőtlenítőt a Tescoban vettem, most éppen elfogyott, de azt hiszem 1 literes, kék a címkéje, valami sterilizálós folyadék, vagy ilyesmi a neve. De használtam már a gyógyszertárban vett Neomagnol tablettát is. Kifőzni csak néha főzöm ki, ez egyszerűbb, mert csak elmosom használat után, és belerakom a vízbe, nem kell ott állni mellette, utána pedig megint csak le kell öblíteni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Helló!!

Tünde-Aranyos vagy! Köszi mindent. A vérvétel mindig gáz,csak most már sok volt a jóból. A ctg-s "baleset" biztos a fekvés miatt volt,de még nem volt ilyen,sőt azóta sem. Sajna az 1 ujjnyi sem biztat,mert a dokim szerint ezzel még elsétálok akár 2 hétig is!
A tanulóknak minden elismerésem!! Nem lehet egyszerű.
Ed-Mekkora haja van!! Lehet,hogy csak nyárra fog kivilágosodni a naptól,nem?
Mindenkinek további jó napot!!

::Ági

Kép
iroko

Sziasztok!

Hát még itt... Persze még van időm, csak hát már mennék!! Beszéltem ma a fiammal, hogy a héten mindenképp ki kellene bújnia. Igaz, hogy rossz az idő, nekem sem lenne kedvem. Állítólag azonban pénteken meleg front, nagyon bízom benne!!

Tünde,
örülök, hogy már jól vagy! hihetetlen tényleg, hogy hogy bírtok tanulni! minden elismerésem!

Kági,
engem ctg-n pl. nem hagynak hanyatt feküdni és mindig felhívja a figyelmem a szülésznő, hogy ilyet otthon sem tegyek. Egyébként egyre nyűgösebb vagyok és már minden nagyon nehéz, pl. az ágyban megfordulni. Na, de reménykedjünk! Kép

Jó éjt mindenkinek!

Puszi, Kata
katca

R. Tünde!

Azért ezzel a sterolizálós folyadékkal vannak kétségek. Az anyatejgyűjtőnek meg pláne. Ha ezzel sterilitzálnám a leadott tejet, vlasz., majdnem mind pozitív( káros ) lenne.( A leadásra szánt tejnél ezt a módot kifejezetten tiltják!!!!) Azt javaslom neked, amit Barbinak.

Üdv:

Jrenata
jrenata

Sziasztok Lányok!

Barbi,
szívből gratulálok Bence érkezéséhezKépKépKép, tudom, már egy hónapos is elmúlt a babóca. Körülöttem annyira zajlanak az események, hogy már hetek óta nem ültem le a gép elé!KépKépKép
Mesélj valamit rólatok, nincs időm visszaolvasni a régieket.

Lénánk megszületett már a babája?

Kivel mizujs?

Mindenkinek sok puszika, Tutus
tutus

Sziasztok!

Kinek hogy telt a mai napja? És a babáké? Kincső egész nap ölben sírt és aludt felváltva. Séta közben persze aludt, így 2*2órát voltunk kint. Házimunka? Lehetetlen volt ma. Vajon milyen lesz az éjszaka??? Remélem tudunk valamennyit aludni, hogy holnap frissebbek legyünk.

Jó éjt mindenkinek!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Én valamikor április végén, május elején fogok a tervek szerint szülni a SMÁ-ban Dr Nyékinél, de a mai éjszakám katasztrofális volt. Más kismamáknak, akik így a végén járnak, hogy telt? Volt valami front, vagy ez most nekem egyedi?
Laura
lkomocsin

Sziasztok!

Tünde, Tutus köszönjük!
Tünde, jó erős baba Kitti! Le szoktad tenni hasra és úgy mászik? Bence eddig csak rajtam mászik büfi közben.

Ed, mekkora haja van Kincsőnek! Nagyon tündér!
Nem semmi, hogy tudtok tanulni. Képzeljétek hétfőn volt a dokinéni. Bence elkezdett üvölteni a vizsgálat alatt,amit az etetések kivételével egész nap folytatott bármit csináltam. Lilás-fekete volt a feje és szinte hörgött. Este már vele sírtam én is. Azóta viszont nagyon rendes baba. Ma csak 4 óránként kért enni, az éjszaka pedig csak 1szer kelt fel.
Lemértük 4 hét alatt 1300 grammot híztunk!
Na úgy látom etetés lesz, mindjárt jövök
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Bocs, kissé össze-vissza vagyok. A dokinénire visszatérve a múltkor se élvezte. Rólam meg, ha üvölt folyik a víz mindenhonnan,szóval felmerül, hogy szükségünk van-e erre.
Ed, de irigyellek, hogy Kincső sokat mosolyog! Szórakoztatod vagy magától?
Bence szopi után szokott természetesen:-)Alapvetően cici és anya függő:-)

Tutus, jó régen nem voltál. Remélem nem Lujzikával, vagy Marcival volt valami? Meggyógyultatok teljesen? Mi, köszönjük a kezdeti szopi gondok óta jól vagyunk, Bence gömbölyödik evésenként már 150 gr-t eszik. Imád fürödni enni, és ölbe lenni. Aludni pedig csak közöttünk,a kiságyát nem ismeri.:-)

Renáta, köszönjük még szerencse, hogy adsz le tejet és értesz hozzá!:-)))

Léna,Kata, Kági, drukkolunk!!!

Laura, biztos ezek az időjárásváltozások zavarhatnak, jó babavárást!

Puszi mindenkinek
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi,
most szállt el, amit írtam. Megnyomtam a power gombot. 2. próba:

sírás: ha nem tudom megvígasztalni, akkor leülök vele a szg elé és zenét hallgatunk (magyar rockot nagyon szereti). Ha az sem segít, jön a séta. Akkor legalább alszik. Néha már be van rekedve a sok sírástól. Sajnálom szegényt.

mosolygás: tegnap egy fekete-fehér csíkos zoknira mosolygott, előtte a kiságyban levő törpét találta meg. Bohóckodni kell neki, és vigyorog.
Vettem neki egy csokor nárciszt, az is tetszik neki, büfizés közben szokta nézni.

Valamelyik nap mértük, 4,5kg, és akkor 110grt evett+még szopizott utána valamennyit.

Ma viszem ortopédiára.
Most is itt van velem, mert a kiságyban kb 10 percet bírt feküdni. még szerencse, hogy éjjel csak enni kel fel. Ma jön anyu segíteni, mert itthon nem megy a háztartás. anyosóm pedig az ebédet hozza.

Tanulás? Kellene. nehéz elkezdeni, mert nem könyvből kell. Programozni kéne, amit nem szeretek, de kell. Ahhoz pedig gép kell, amin van net. hú de értelmes voltam.
de rá kell venni magam, mert kell a diploma.

Babaváró lányok,
kitartás, pihenjetek, sétáljatok sokat, élvezzétek a csendet és a bébi mocorgását!

Pá mindenkinek

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Még mindig itt. Lénáról van híretek?
Alig várom a holnapi napot. Egy újabb ctg. Már cuccot is viszünk(Zita-Köszi az ötletet). Hátha megtetszik babónak a kórházi hangulat.
Zita-- Megkaptad az e-mailt?
Kata-- Mire jó a málnalevél tea?
Laura-- Szerintem ez már az utsó hónap velejárója. El kell viselni.
Mindenkinek köszi a biztatást!
Szerintetek húsvét hétfőn a kórházban is sonka a menü? Na jó csak reménykedek...
Milyen jeleket tudtok a szülésre,mármint nem a magzatvíz,meg ilyen közismertek,hanem valami egyéb?
Köszike

Kép
iroko

Sziasztok!

Kági, nem akarlak elkeseríteni, de én is még heteket elvoltam 1 ujjnyi méhszájjal. De azért már biztató, hogy valami alakul. Kép

Kata, kitartás! Remélem hallgatni fog rád a pici fiacskád, és a héten kibújik. Képzeld felhívtak, mától át van állítva a telefonom. Kép

Renáta, köszi! Úgyis éppen elfogyott a folyadék, és nem is lehetett kapni. Úgyhogy marad a kifőzés.

Tutus, hogy zajlanak körülötted az események? Mesélj te is!

Ed, házimunka?? Háááát, nálunk fut az egész lakás, de igazából kit érdekel. Kép

Laura, üdv közöttünk! Kép Első baba? Kisfiú vagy kislány?

Barbi, szerintem ne aggódj, a babák jobban megérzik a frontokat, vagy van nyűgősebb napjuk is. Biztos Bencének is ilyen napja volt, azért sírt egész nap. Van, amikor Kittivel se tudok bírni. Már 4 óránként eszik és ilyen sokat? Ez igen! Kép Néha én is úgy szeretném, ha lenne valami rendszer, de egyenlőre napközben össze-vissza eszünk. Van, hogy óránként, van, hogy két vagy 3 sőt 4 óránként. Viszont az éjszaka már teljesen beállt, 9-10 körül alszik, és 4-5 felé ébred, utána pedig 7-8 között. Szóval meg van bocsájtva a nappali összevisszaság. Kép

Ed, remélem minden rendben volt az ortopédián. Te mit tanulsz? Lehet, hogy már írtad, de bocsi, nem emlékszem.

Kági, bár nem tőlem kérdezted, de én is ittam málnalevél teát. A málnalevél ősi kismama gyógynövény, a méh izomtónusának javításával hozzájárul a könnyebb, hatékonyabb szülés elősegítéséhez. Az utolsó hónapban napi 2x2 dl fogyasztása ajánlott. Bár én igazából összevissza ittam, amikor eszembe jutott. Az íze nem valami jó, de egy kis cukorral fel lehet javítani.
A szülés jeleit biztos észre fogod venni! Kép Én is aggódtam amiatt, hogy honnan fogom tudni, hogy mennem kell. Ha jönnek a fájások, rendszeresen és egyre erősebben, azt megérzed. Kép

Léna? Remélem most már tényleg babázol!

Kata, Kági drukkok ezerrel! Kinek hoz babát a nyuszi?? Kép

Itt van néhány kép Kitti "produkciójáról". Kép Kicsit sötét lett a kép, de a lényeg látszik.

Kép

Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

sziasztok!

a férjemet elzavartam fürdeni, hogy megint gépközelbe kerülhessek.

Ortopédia: mivel pici a baba, soron kívül bemehettünk. csak szólni kellett. a bal csípője egy kicsit kötött, tornáztatni kell, és a bal oldalára fektetni. 4 hónaposan kell visszamenni.
hihihi, pisilt a kicsit mogorva dokibácsinak.:-)))
Kittivel, Bencével kell menni?

Tanulás: ELTE informatika tanári szak. mat-számtech főiskolai diplomám+6 év számtech tanári gyakom van, gondoltam, ha ingyen van az egyetem, megcsinálom. Csak programozni nem szeretek, ami az idei anyag.
Tünde, te mit is tanulsz?

Ági, én a szülés előtti nap még dolgoztam, 25 embert kellett vizsgáztatni. Aznap egy kicsit fáradékonyabb voltam, inkább a pocakkal foglalkoztam, mint a feleletekkel. Sokszor elkalandozott a gondolatom, nem tudtam, miről beszélnek a vizsgázók. Még szerencse, hogy nem egyedül voltam. du-tól pedig úgy éreztem, mintha megjönne a havi mens. Reggel pedig indulás a kórházba, estére baba. Ja és megbeszéltem a bébivel, hogy 25e(vizsga) után szülessen. Bejött.
röveden ennyi.

jól kigépeltem magam, jó éjt mindenkinek!
ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Ed, nem semmi, hogy belefogtál a tanulásba megint! Hányad éves vagy? Nem hiányzik a tanítás? Alapból tanítónéni vagyok én is, és legjobban azt sajnálom, hogy abbahagytam.:-(
A sírás: a cipelés, eddig bejött nekünk is, de olyan nehéz már, hogy csak végszükségre tartogatom.
Titeket ki utalt be az ortopédiára? Nekünk eddig nem szólt senki.

Tünde, látom szépen forog Kitti és milyen rendes éjjel!!!A 4órás etetés sajnos csak 1 napig tartott, most mi is össze-vissza vagyunk 1 újabb nyűgös nap után. Éjjel Nálatok van pelus csere, büfi? Mi elszórakózunk másfél órát, ha felkel.
Lányok, Nektek milyen a baba kutacsa? Normális, hogy lüktet?( ma vettem észre)Mintha besüppedt volna, ha ültettem, de van elég pisis pelus és rendesen eszik.

Ági,Szülés: nekem nyilalt a derekam egyre sűrűbben+ hasmenés. Éjjel 1-től forogtam a kórházi ágyban, 6.40kor mondtam, hogy na lehet,hogy elmegyek szülni.
De tuti észre veszed, hogy beindul! Drukkolunk!

Na gyorsan megyek aludni, míg lehet
Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ági!

Két e-mail jött tőled, neked hármat kellett tőlem kapni. Ha nem stimmelnek a számok, akkor szólj! Bár őszintén remélem, hogy már csak a babáddal együtt tudsz majd egyeztetni. Azt hiszem, most ez minden vágyad.

A húsvéti menü a kórházban. Szerintem a hagyományos ételekből maximum a főtt tojást adják. De ha tényleg ott ér már a húsvét, akkor szerintem a család gondoskodik az ünnepnek megfelelő menüről.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok,

Köszi a bíztatást, szerencsére nálunk is csak vészjelzés volt a kedd éjszakai derékfájás. Igazából azért is izgultam nagyon, mert az én dokim (Nyéki) jövő keddig Görögországban van szabin, azaz addig semmiképp nem szeretném, ha a kis manó ki akarna bújni.

Első gyerkőc, ezért nehéz nekem is kitalálnom, hogy milyen érzés amikor majd komolyan gondolja...

A málnalevél teáról én is hallottam és ha kedden visszaér a dokim én is elkezdem iszogatni, még ha nem is hasonlít egy Sex on the beach koktél ízére, a gyerkőcért bármit! :-)

Más trükk, tanács, gyógynövény, bármi, amit használtatok és bevált az utsó hónapban vagy vajúdáskor? Hallottam valami lenmag olajról a gátmaszírozáshoz, meg mandarin olajról, meg muskotályzsályás borogatásról, de sajna nagyon felületesek még az ismereteim, azaz ha bárkinek ebben van tapasztalata azt megköszönöm...

Üdv, Laura
lkomocsin

Sziasztok!

Ed, biztos kell majd menni nekünk is csípőszűrésre, de még nem szóltak, hogy mikor. Pedig szerdán volt itt a védőnő, de én is elfelejtettem rákérdezni.

Én a külkerre járok nemzetközi kommunikáció szakra, és hát nekünk is jól jön, hogy most a tandíjat nem kell kifizetni. Még másfél évem van hátra.

Barbi, köszi! Kép Igen, ha felébred éjjel, gyorsan kicserélem a pelust. Utána szopizás, és vissza is alszik. Kb 30-40 percet vagyunk fent összesen. Tudom, hogy én könnyen beszélek, de majd csak nálatok is lesz nyugodt éjszaka, kitartás! Kép

Laura, ezen a koktél hasonlaton jót nevettem. Kép Én nem próbáltam más gyógynövényt, ebben sajna nem tudok segíteni. Mikorra vagy pontosan kiírva? Ápr vége május eleje, akkor még a jövő hetet biztos kibírja a babód.

Jó hétvégét, és kellemes húsvétot mindenkinek!

Pusza,
Tünde
rtünde

Helló!

Tünde,Ed,Barbi,Zita-Köszi a véleményeket!!!
Sajna a rábeszélés nálunk nem hat,különben már egy hete babáznánk.
Erről a málnalevélről tényleg most hallottam,de ki kéne próbálni. Simán lehet kapni gyógyszertárban? Vagy természetbolt?
Tünde-Nagyon ügyes már a Kitti!
Zita-Már bebiztosítottam a sonka adagomat,biztos,ami biztos alapon! :-)

Kép
iroko

Kági, Gyógyszertárban nem lehet kapni, inkább gyógynövényes boltokban. Én a Király utcában vettem (közel a körúthoz de kifelé kb 1 saroknyira) Hihetetlen olcsó volt, ha jól emlékszem egy csomag talán 50 Ft, vagy hasonló. Azt hittem félrehallottam, amikor mondta a nőci az árát, mert mér kezdtem hozzászokni, hogy kismasmáknak minden ötször annyiba kerül mint a nem áldott állapotban levőknek, ld kismama ruhákhoz sem kell sokkal több anyag mégis...
Üdv, Laura
lkomocsin

Minden kedves Anyukának, babának és a családjuknak, nagyon boldog és szép Húsvétot kívánunk!
A lányoknak sok locsolót, a fiúknak sok piros tojást!
KépKépKépKép
Édua, Emőke és Tamás

Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Barbi, hogy írtad valamelyik nap, megnéztem Kitti kutacsát, neki is lüktet egy kicsit. Arra viszont figyelni kell, hogy ha nagyon be van süppedve, az a kiszáradás egyik jele lehet úgy tudom. De ha rendesen eszik, elég a pelusok száma is, akkor ne aggódj, biztos nincs baj.

Kági, köszi! Kép Ahogy Laura is írta, inkább gyógynövényboltban próbáld meg a málnalevél teát. Én a Tescoban vettem, mármint nem bent, hanem a kinti üzletsoron.
A sonkán jót nevettem, ez aztán a körültekintő készülődés. Kép

Laura, igazad van. Főleg, ha még belegondolsz, hogy a kisbaba ruhákhoz mennyi anyag kell, mégis milyen drágák. Még szerencse, hogy azért ki lehet fogni jó kis akciókat is.

Hicu, köszönjük szépen a húsvéti jókívánságokat! De ari Édua! Ez a kis vigyor! Annyira édes! Kép Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Úgy látom, hogy ide még nem került fel a hír:
tegnap délután 1/4 3-kor megszületett Léna kislánya, Sára. Császár lett belőle végül, de a lényeg, hogy jól vannak és egészségesek!! A pontos méretekre nem emlékszem, talán 55 cm és 3660 g. (Elnézést Léna, ha nem pontosan írtam.)

Nálunk azonban semmi hír. Az orvosom szerint még messze vagyok a szüléstől. HÁt ez a hír nem dobott fel különösebben, de hát nem tudok mit csinálni, várok...

Tünde,
sajnálom, hogy átállították a telefont, de legalább tudjuk, hogy szólnak!!
Kitti nagyon aranyos, ügyes baba!

Hicu,
Édua is nagyon aranyos! Olyan jó nektek!

Kellemes Húsvétot kívánok én is mindenkinek!!

Kági,
Kitartás!! egyszer csak ki akarnak majd bújni a mi gyerekeink is! Végülis még a nyuszi nincs elkésve, hozhatja őket! Kép

Pusza, Kata
katca

Sziasztok!!

Éljen Sára!!!
Megvan a tea, már el is kezdtem inni!
Szerintetek a citrom nem semlegesíti a hatását?
Kata-Már csak a nyusziban bízom én is! Az e-mailt nem felejtettem el,küldöm!

Mindenkinek Nagyon Kellemes Ünnepeket Kívánunk!!

Kép
iroko

Szia Ági!Bocsi hogy idepofátlankodtam a Kórzon levelezgettünk már örülök hogy megtaláltalak és teljen Kellemesen az Ünnepetek és jöjjön az a Kisbabó!üdv.veraKép
Kelemenné Vera

Sziasztok!

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Tünde, Barbi
Ortopédia: a dokinénitől kaptunk beutalót, a Heim Pál kórházba kellett mennünk. A bal csípője még kötött, tornáztatni kell és a bal oldalára fektetni.

Barbi,
Egyetem: 2.év (1-t elengedték az előző diploma miatt), ezzel együtt van még 4 félév. A tesóig be kell fejeznem.
Pillanatnyilag nem hiányzik a tanítás Kincső mellett, mivel nincs időm rá gondolni. Egyébként meg jó a "pihenés", mert terhességem alatt rengeteget dolgoztam (szept-dec heti 30-40 óra). Ha meg rámjönne a taníthatnék, bemennék a munkahelyemre és kikunyiznék a főnökömtől néhány órát. Talán szeptembertől lesz rá példa.
Te a baba miatt hagytad abba a tanítást?

Szó esett a ruhaárakról. Tudtok valahol valamilyen bébiruha akcióról? Kincső kinőtte a ruháit, kellene néhány új rugit venni. De alapból nagyon drágák.

Hogy vannak a bébik a sírással? Tegnap majdnem bediliztem, mert Kincső rengeteget sírt és keveset aludt. Már nálunk is szobadísz lett a kiságy. Úgyhogy elhatároztam, hogy mától visszaszoktatom a kiságyba. Eddig sikerült, bár elég nehéz. Most is ott alszik, apja sikeresen lerakta. Csak meddig bírja?

Lénának és Sárának gratulálunk!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Hatalmas gratula Lénának! Végra megérkezett Sára! Minden jót kívánok nektek! Kép Kép Kép

Kata, kitartás! Lehet, hogy most még úgy néz ki, hogy messze vagy a szüléstől, de pillanatok alatt is változhat minden. Kép

Kági, remélem hatni fog a tea és gyors szülésed lesz. A citromot nem tudom, én csak cukorral javítottam fel.

Ed, és hány hetesen kellett menni az ortopédiára?

Ruhák: most vettem a Tescoban bodykat 399 Ft, és szerintem egész jók. Az Auchanban szokott még lenni akció. Vannak rugik is, ki lehet fogni.
Májusban lesz Bababörze, szerintem érdemes kimenni. Én ősszel voltam és ott vettünk először néhány ruhát Kittinek. Lehet venni újat is és használtat is, és nemcsak ruhák vannak.

Sírás: Kitti is van, hogy olyan keservesen tud sírni, és hiába veszem fel, nem nyugszik. Állítólag a babák jobban érzékenyek a frontokra. Néha legszívesebben vele sírnék. Szoktam neki mondani, hogy alig várom, hogy beszélni tudjon és megmondja mi baja. Kép Jó pár napja kiságy nálunk se jön be napközben. Csak a babakocsiban, autósülésben, hordozókendőben vagy rajtam alszik.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Mindenkinek sok(vagy kevés?) locsolót és kellemes időtöltést kívánunk az ünnepekre!!!!
Vera--Nagyon örülök neked!!! Nektek is minden jót kívánok!!

Kép
iroko

Sziasztok!

Mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!!!

Léna, gratulálok Sárához!!!Remélem hamarosan kapjuk a beszámolót!

Ed, 40 óra az alapból is sok, nemhogy terhesen! Akkor most jól "kipihenheted" magad!
Én a másoddipl. miatt hagytam abba, amit nem tudom mikor fogok használni, mert Bence miatt el sem kezdtem dolgozni. De legalább szívtam 5 évig és fizettem a tandíjat.
Bence is apukával megy aludni+nálunk a fürdés is férfi dolog. Ha jóllakik Kincső akkor is sír? Már csak pár hónap és megmondják mi a bajuk.

Tünde, a sírásal kapcsolatban nálunk is így van miden, ha nagyon sír akkor én is szoktam vele sírni, vagy elkezd folyni rólam a víz. A férjem mondta, hogy elég rossz lehet kapálozni egész nap, néha meg jön egy cici,aztán elmegy.:-) Kitti is sokat mocoroghat, ha már olyan ügyesen forog!
:-)A kutaccsal kapcsolatban köszönöm az infókat.

Egyébként lekopogom, de az elmúlt napok nálunk nagyon jól teltek. Sírás csak evés előtt, de nálunk az úgy néz ki, hogy az egyik pillanatban nyugodt a másikban üvölt, hogy folynak a könnyei és lilul míg nem kap enni.

Puszi Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Kági, Te mikorra vagy kiírva, hogy elkezdted inni a málnalevél teát? Te is a Schöpfiben szülsz? Én eredetileg május 10re, ezért ma ittam az első bögrényit. Én cukorral, citrommal iszom, mert egyébként nem lenne hozzá gusztusom. A férjecském meg is jegyezte - így húsvét idején - hogy a leginkább a nyúltápra hasonlít a színe, szaga, állaga, azaz próbálom minden ízesítőve elnyomni.

Kellemes ünnepeket, Laura
lkomocsin

Sziasztok!

Ági reggel, pontosabban hajnal óta a kórház vendégszeretetét élvezi. Reggel még úgy nézett ki, hogy a nyuszi tényleg meghozza a babát. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy inkább holnap érkezik, hacsak éjszaka nem történik valami hirtelen változás. Szurkoljatok neki!

Zita
pzita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?