Új privát üzeneted érkezett!

Én is ezt a Naturland fürdetőkrémet néztem ki, de ha macerás kinyomkodni, inkább mást veszek. Popsikrémből megvettem a Naturlandot, mert az tűnt a legjobbnak. Mondjuk van Gabi újszülött fürdetőgélünk(kaptuk)...szerintetek az jó???
Popsikrémből Noegranormont akartam, de sehol se kaptam :shock:

KépKép
amadea

Amadea, ezeket felírja a gyerekorvos.
Nekem ma ezeket írta fel a védőnő, mint gyógyszertárból beszerzendő cuccok:
Popsikenőcs (receptet kapok majd)
babaolaj (szintén recept, de azt mondta ez sima napraforgóolaj)
steril vatta
70%-os alkohol
valami hintőpor (hexachlorophenes)
babafürdető naturland

Sampon nem kell, csak ha koszmós lesz a feje.
És nekem ma azt mondta, hogy a fürdetőkrémből egy kb. 20-25 cm-es csíkot a vízben oldjak fel, és fürdetőkendővel vagy szivaccsal mosdassam meg a babát.
Majd meglátom mit hasznosítok ebből.

Szerintem meg tudod kérdezni a patikában, lehet, hogy van másik kiszerelésben is a fürdetőkrém. Szerintem az a legjobb.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Ékesanyu: igen, itt lakom pesten! Te is? Mennyi az annyi (könyv)? :)

Tabati: ha megkaparintom ÉkesAnyutól a könyvet, persze hogy kölcsönadom!
Egyébként én is ki vagyok akadva egyes gyógyszerészekre: pár hónapja sürgősen kellett fájdalomcsillapító (migrén) és nem tudtam barátnőmmel beszereztetni- a környékünkön még véletlenül sem tartanak homeopátiás cuccokat, de azon akadtam ki, hogy mikor mondtam, mi kell, és várandós vagyok, csak vonogatta a vállát (láttam rajta, hogy azt gondolja: aki terhes, bírja ki a fájdalmat, mint az őskorban)…

Csajok, a lábam egyre durvább… Olyan szinten be van már dagadva, hogy alig tudom felvenni a cipőmet! És csak hónap végén mehetek az angiológiai vizsgálatra- hol van az még?? Félek a trombózistól- és gondolhatjátok, nem magam miatt… A vérnyomásom inkább alacsony, mint magas, nincs fehérje a vizeletemben, hetente kétszer járok tornázni, egyszer jógázni, magassarkút nem hordok, nem ülök/állok sokáig- akkor meg mitől van?! :S

Amadea: csúcsszuperül nézel ki!!
És férjed nagyon figyelmes, hogy befizetett fodrászhoz, ez nagyon kedves gesztus volt a részéről! :)

Noémi: hehe, én megúsztam egy kinyomtatott papírlappal a kelengye listát! :P
Ja, és nekünk már van hideg párásítónk is!! :)
Sajna muszáj volt venni, mert annyira száraz a levegő a lakásban, hogy reggelente sokszor vérzett (!) a torkom, annyira kiszáradt.
Én nem hallottam „hajtós” vasról, de ha beválik, idevele nekem is! :D
Milyen cukros vízre tartogatod a kekeckedést?

Befordulás: képzeljétek, hallottam hogy egy nő úgy „fordította” meg a babáját (utolsó hetekben), hogy zseblámpával világította a hasát alulról, hátha követi a baba a fényt. Nem tudni hogy ennek a hatására vagy amúgy is unta a bébi azt a testhelyzetet, de befordult és nem lett faros. :D

Kép
tökmag79

Jaj most esett le, a cukros víz..nem értettem.
Szóval azt nem akarom, hogy cukros vízzel tömjék a gyereket, ahogyan 1-1 újszülött osztályon szokták. Azzal jóllakik, és nem fog szopizni.
Mondjuk a mávban 24 órás room-in van, szóval megpróbálom majd keveset "leadni" Áront. (csak mikor fürdök, meg esetleg WC-re megyek)

Első alkalommal én is megúsztam! Úgyhogy várd ki a végét!
Nem mondom, ha muszáj kell a párásító, de nem feltétlenül. Mi pl. tökéletesen alszunk nincs ilyen problémánk - szóval egyenlőre úgy érzem tök felesleges!

Ja, megnéztem (félig csináltam is) a Bomba jó kismamát! Hát nekem mostanra túl gyors ez a tempó, és a négykézláb állós tornagyakorlatokat nem is próbáltam meg. Pénteken elviszem neked a dvd-t, kíváncsi vagyok mit szólsz hozzá.

A vizesedés kellemetlen ugyan, és az is igaz, hogy az ödésma + magas vérnyomás + fehérje a terhességi toxémia jele. De mivel neked minden egyéb rendben van, valószínűleg csak ilyen típus vagy! Ne aggódj! A barátnőm már a 16. héten kezdte a vizesedést, és egészen a szülésig folytatta. Kellemetlen az anyukának ugyan, de a babának semmi baja nem lesz.
Azért ha megnyugtat, hívd fel a védőnőt, és kérdezz rá! (vagy a dokinál)

Most megint tök nagy dilemmában vagyok a mellszívóval kapcsolatban. Eddig nem akartam venni, mondván ha nincs sok tejem, akkor lehet hogy nem is kell, vagy max egy kézi.
De most - persze a védőnő hatására - elbizonytalanodtam. A teszveszen árulnak medela mini electricet, ami állítólag a legjobban ki tudja szívni. De valahogy idegentől nincs gusztusom megvenni. Újjonan meg 18 ezer Ft.
Ráaádsul a teszveszen is látom, hogy sokan 1-2x használták.

KépKép
KépKép
kfnoémi

ja és azt nem írtam hogy az a dilemmám tárgya, hogy a védőnő szerint már a kórházban is használni kell, hogy gyorsabban beinduljon a tej, és minden szoptatás után is, hogy teljesen kiürítsük a mellett.
Valaki?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Hát nálunk ma igazi áprilisi idő volt. Fél óra leforgása alatt volt eső, havaseső, jég és mindeközben napsütés :D Viszont olyan isteni föld illat is, amit annyira nagyon szeretek.

4D-s és pocakos fotók nagyon szépek!!!

Jelentem, befejeződött a nyílászáró projekt. Nagyon ügyesek, rendesek voltak. Szépen dolgoztak. Folyt.köv. csütörtök, amikor a vizes-gázos jön, majd a kőműves. Ha ilyen ütemben haladunk, akkor 1 hónap alatt kész leszünk mindennel :D

Puszedli, gratulálok férjed sikeréhez. Most én is hasonló cipőben járok. Annyira jól sikerült a múlt hét szerdai, csütörtöki koncertük, hogy ma derült ki, hogy holnap és holnapután nekik kell menniük Pozsonyba zenélni, mert a fő fellépő nem hajlandó a szlovák rockzenekarral fellépni (a mai próbán nem volt velük megelégedve), inkább lemondja a 2 koncertjét, ha nem tudnak a férjemék menni :shock: Úgyhogy sajnos tuti lőttek a pénteki talinak részemről. Igaz, péntek hajnalba jönnek haza, de aznap be kell mennie dolgozni, így nem hagyhatom itthon hulla fáradtan este :( Azért mindemellett marha büszke vagyok rájuk :D

No, megyek, mert nekem meg fel kellene telepítenem egy programot a gépre egy kis maszek munkához.

Jóéjt, szép álmokat mindenkinek!

KépKép
süni76

Lányok!

Ez a tubusos fürdetőkrém teljesen ugyanaz, mint a tégelyes, csak nehéz belőle kinyomni, mintha kicsit keményebb is lenne a krém. A tégelyesben lágyabb, könnyebben kenhető krém van, de ugyanaz a szaga, szerintem azonos a kettő. És sok helyen lehet tégelyeset is kapni, érdemes máshol megnézni.

Viszont árnika krémet vettem és persze, hogy csak a naturlandos volt, gyógyszertári nem. :evil: MIndegy, remélem ez is megteszi.

Kép
Kép
tabati

Noémi!
Én egy kézi mellszívót vettem, ha nagyon kellene a kórházban, aztán majd meglátom, érdemes-e lecserélni egy elektromosra....szerintem érzi az ember, hogy mikor kell leszívni...

Tudom, hogy felírják receptre, de majd a gyerekorvos fogja, amikor házhoz jön és az a szülés utáni 1 hétben van nálunk, nem valószínű, hogy már aznap jönnek, amikor hazajövünk, de fürdetnem addig is kell valamivel....védőnő javasolta, hogy biztos, ami biztos vegyek valami fürdetőt meg posikrémet....

KépKép
amadea

Mellszívó... nehéz ügy. Mármint, h megvedd-e előre, vagy sem.
Biusnál nekem nem volt, a kórházban használtam a bentit, de az nagyon durva volt, ipari fejőgép jellegű, jaj még most is végigfut a hátamon a hideg, ha rágondolok, de talán nem mindenhol ilyen.
Aztán otthon bajban voltam, mert abban a mellemben is maradt, amiből épp evett Bius, a másik meg teljesen feltelt és kőkemény lett. Van valami kézi technika, de nekem nem sikerült alkalmazni. Kaptam kölcsön egy elektromos mellszívót, nagyon szerettem, de aztán 2-3 hét elteltével beállt úgy a tej mennyisége, h pont annyi volt, amennyi kellett, nem nagyon kellett fejnem. Akkor jött még jól, amikor visszamentem a fősulira és a napközbeni szopik helyett fejnem kellett, de ott meg jobb lett volna kézi, h bárhol le tudjam bonyolítani a dolgot, ne csak ott, ahol van konnektor.
Viszont amit lefejtem és lefagyasztottam, képzeljétek nem fogadta el Bius, úgyhogy ment mind a lefolyóba :( Persze ez nagyon ritka, de ő megérzett vmi mellékízt a felolvasztott tejben. Még jó, hogy nem volt olyan sok.
Viszont ami még sokszor előfordul, h estére nem elég a tej, akkor jól jöhet a napközben lefejt mennyiség és ennyi időre elég csak hidegen tartani.
Mostanra azt találtuk ki, h kinéztem a mellszívót, megmutattam Apának és ha a kórházi időszak alatt kelleni fog, akkor megveszi ő.

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

csak egy gyors bekukk, meg egy köszönet Amadeának!
Köszönöm! :D :) A csokit most már akkor ürüggyel ehetem éjszaka is... :D

Kép

Kép
mukkancs

Jó estét!

Körözött személy jelentkezik. Bár szerintem nem is voltam sokat eltűnve :wink:
Vasárnap ügyességi autóversenyen voltunk, az idén nem neveztem :( Így aztán nem volt aki a nőnapi kupából hazahozzon valamit, sajna apa nem ügyeskedett. Nekem pedig lett volna esélyem, csajok idén nagyon kevesen voltak.

Tegnapi napot ellazsáltam, de azzal kezdődött, hogy végre kialudtuk magunkat az aprósággal, miatta nálam is halmozódott a fáradtság, de most aztán délelőtt 10-ig aludtunk. Aztán nagyobbat pszichológushoz vittem, majd elhoztam, majd a telefonom beadtam a szervízbe, s közöltem, hogy jó lenne meg is javítani....erre beküldik a fővárosba.....nem bánom, de ez így nem állapot. Aztán délután míg a nagy német órán volt, addig a család bevásároltunk.

Ma délelőtt céges dolgokkal foglalkoztam, majd ebédfőzés, orvosi vizita.
Háááttt....úgy jártam mint Mimmi (asszem ő írta). Már vártam ama kijelentést, hogy valami gombás fertőzést begyűjtöttem. S ama kijelentés sajna nem is váratott magára. Uhhó most kúpozás.
Fiatalúr szépen a herécskéit leengedte már a zacsekbe (mondtam is apának, hogy eme infó új nekem, lányokkal ilyent nem kellett halljak), őkelme pedig a kijárt ösvényen nővérei nyomdokán haladva egyenlőre szépen fejjel lefele élvezi a sok magzatvíz okozta kellemes lebegést (és egyáltalán nem baj még ennyi idősen a sok magzatvíz....így az én dokim, én meg hiszek neki, Grétivel a vége fele kevés volt, figyelte is keményen a kisasszonyt). Ami pedig az adatait illeti, hát már csak a kalendáriumi számolás alapján 27 hetes a drága. BPD alapján a gép 30 hetet s 1 napot mutizott, de más adatai is a minimum 28 hét 2 nap voltak. A mért adatok átlaga alapján a gép május 26-át lőtte ki nekem. Hát....meglátjuk mit dönt a fiatalúr.
És ismét kaptam küldőcetlit egy halom laborra.
Meg a vérnyóm jól beijesztette őket, mikor megérkeztem, 160/90-et mértek, ezt már én sem nézhettem jó szemmel. De mielőtt eljöttem volna, még 1x lecsekkolták, na akkor már 125/90 volt. Így megúsztam a gyogyó felírásának fenyegetésével, s megegyeztünk, hogy veszek vérnyómérőt, szépen itthon nyugiban rendszeresen méricskélem, ha baj van, jelentem, ha pedig nem, akkor a táblázatommal megyek majd 1 hónap múlva.
És dokinéni mérlege szerint már sikerült 7 kilót összegyűjtenem. Hát....előzményeimhez képest meg lennék ennyivel elégedve.

Na, már nem is tudom mire, de tuti lett volna reagálnivalóm.
Talán eszembe jut.

Anuk drága: remélem pihensz, s azért nem adsz hírt magadról, nem pedig anyós cseszi az idegeid, s teljesen befele fordulsz. Hú, azt a banyekot kilőném a holdra, ha lenne hozzá képességem. Csak úgy, hogy tegyen már veled is jót a környezet.

Ja, ma elvágtam a bal hüvelykujjam, még a délben, de most este is bírt vérezni. Rettenet fáj, nem tom valaha sikerült-e ilyen alapos nyisszantási munkálatot végezzek magamon. Gréti pedig folyton ellenőrzi, hogy megvan-e még a bibi. Hát 8 óra sajna nem elég a gyógyuláshoz.

Ja, mellszívó: én az elektromosra esküszöm. Ha sok van azért, ha kevés és fejni kell a szaporítás érdekében, akkor meg azért, mert sokkal hamarabb végzel, s próbálhat önállóan termelni a következő szopiig. De aki kizárólag a babát használja tejszaporításra (a sűrű mellretételt javasolják az okosok) annak is hajrá.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Nem tudtam ma jönni egész nap, így van mit visszaolvasnom :D

Amadea: nagyon szép kismama vagy, tök jó a kép Rólatok!!! :)

Tabati: cd-t hozhattok, de szerintem párom,ha minimálisan is, de retusálni fogja a képeket. Ezzel lehet nem végez pénteken, így az is lehet, hogy elküldjük e-mailben, vagy feltöltjük egy oldalra, ahonnan mindenki le tudja menteni a sajátját :) Meglátjuk, hogy alakul, ok? :)

Niki: Lilien gyönyörűséges! Az első kép, ahogy az ujját tartja, nagyon édes :D

Noémi: amikor voltam az Asti Kids bababoltban, az eladóval beszélgettünk a mellszívóról. Ő is az elektromosat ajánlotta, azzal könnyebben és alaposabban lehet a tejet lefejni. És azt is mondta, hogy érdemes még szülés előtt megvenni, és már a kórházba bevinni, mert nagyon durva tud lenni, ha begyulladnak a mellek. Nem éreztem olyannak a nőcit, hogy rám akarna bármit is tukmálni, mivel előtte másról is beszéltünk, amikből viszont a jóval olcsóbbat ajánlotta, vagy azt mondta, az most még nem kell...

Kissmanó: én a bal gyűrűsujjamat vágtam el vasárnap :) Elég csúnya volt. De körömvirág kenőccsel kentem, és egész szépen begyógyult már.

Jó éjszakát Lányok!
Magdi
magdii

Noémi: miért jó ha cukros vizet adnak neki és nem szopizik inkább a baba…? Ezt nem vágom, nekem nem meséltek ilyeneket a barátnőim. Arról viszont már hallottam, hogyha a baba nem szopizik mellről csak üvegből, előszeretettel adják az anyatejet más babáknak (jó pénz ellenében), a saját meg tápszert kap.
Én még nem tudom, hogy velem aludjon- e Adél a kórházban- azt mondják, hogy kell az a három nap, amíg egy kicsit összeszedi magát az ember szülés után…
Köszi a DVD- t, és ha szombat reggel nem mennék jógára, tudd hogy miért! :D
Ohh, a védőnő csak azt mondta amit én is tudtam: mozgás, sótlan kaja, zeller, petrezselyem, stb. :S
Nekem is felajánlotta egy barátnőm a mellszívóját, de párom nem kultiválta az ötletet, úgyhogy inkább vettünk újat (Aventa- kézi). Én nagyon reménykedem benne, hogy lesz tejem, talán nem fölöslegesen vettük meg. Valami van a tej beindításában, ugyanis képzeld, mikor megvettük, kipróbáltam hogy fáj- e, és kb. egy órára rá beindult az előtejem (ami eddig is volt néha, de nem ennyi). :)

Süni: gratula a felújításhoz, biztos megkönnyebbültél, hogy túl vagytok a nehezén. :)

Kép
[/b]
tökmag79

Magdi!

Na látod a retusálás eszembe sem jutott, pedig az én képeimnél tuti kell majd. :lol: Jól van akkor szerintem nem viszek, ez a legjobb megoldás, csak én nem értek hozzá, hogy hogyan műkszik ez. De most már tudom. :wink:

Mellszívó!

Nekem a barátnőm mondta, hogy ő a kórházban elektromosat használt (volt valami közös cuccos, nem is értem hogy volt) otthonra meg kézit vett. Szerinte a kézi azért jobb,mert azt ő irányíthatja, a gépi meg fájdalmas is lehet... :roll: No, erről mi a vélemyényetek? Mert én eddig kézit terveztem venni, de meginogtam, hogyha annyival jobb a gépi...mármint gyorsabb, akkor nem kínlódnék hosszan a másikkal. De nem fáj, ha a gépi szívja? vagy lehet állítani az intenzitásán?

Kép
Kép
tabati

Húha Tökmag! :shock:

Komolyan elkezdted fejni a melled? :shock: :lol: Én tuti nem mertem volna...

Kép
Kép
tabati

Tabati: nem fejtem, csak kipróbáltam (párat pumpáltam), hogy tényleg annyira tépi- e mellbimbót és fáj, mint ahogy mondták! :P
De egyáltalán nem volt gáz- bár biztos más lesz tele tejjel...
Egyébként nekem is az elektromosat ajánlották többen, bár van, aki a kézire esküszik.

Kép
tökmag79

Szép jó reggelt!

Ma is süt a nap :) Egyre jobb idő lesz, és ettől egyre jobb kedvem is :)

Tabati: retusálni minden képen szokott a párom, ha nem is kell sokat :) Van egyébként cd otthon, még akár ki is írhatjuk, ha kész lesz vele aznap!

Mellszívó: akkor most milyet is érdemes venni? Ebben is mindenki mást mond :roll: Viszont az elektromos jóval drágább, és ha nem annyira jó, vagy csak ugyanannyira jó, mint a kézi, akkor lehet nem érdemes beruházni rá... használtat viszont én sem szeretnék...

Tökmag: a képeid miután ihletet adtak, tegnap ellátogattam egy hobby boltba és vettem meseszalvétákat :) Mostmár csak neki kell állnom "ragasztgatni" :)

Szép napot Mindenkinek, lehet, már csak este fogok tudni jönni! Vigyázzatok magatokra, és aki csak teheti sétáljon egy nagyot ebben a szép időben :)
Magdi
magdii

Na látom a mellszívós téma maradt toppon.
Nekem első gyereknél valami őskövület kb.50 éves kézi volt, üvegből. Na, azt tutira lehetett fertőtleníteni.
A második gyerkőcnél születése után vagy 5-6 nappal adódott, hogy rá kb. 2 hétre elvisz egy beszállítónk apát is meg engem is 4 napra Isztambulba. Út, szállás, teljes ellátás meg program. Hát be vótam sózva rendesen, égett a hátsóm, hogy menjek (lehet páratoknak meg lesz ezért rólam a véleménye, de az idő úgy is engem igazolt....s rá is dolgoztam ám keményen). Na persze attól a perctől kezdve indult az anyatejlefagyasztó műsorszámom. Meg volt már előzőleg rendelve a Nuk képviselettől az elektromos mellszívó, ami nem, és nem érkezett. Ráadásul az üveg mellszívóm eltört. Tökéletes kétségbeesés, utat apánál már lemondtam, hisz még ha el is megyek, azért mivel könnyítek magamon útközben? De akkor sikerült egy fecskendő tipusú kézi mellszívót vennem a patikában, szintén Nuk márka (a képviseletet pedig írásban elküldtem a sunyiba, s közöltem velük, hogy pancser banda, s vegyék a jelzőmet bóknak). Na, akkor az a mellszívó maga volt a kánaán. 5,5 napig hiányoztam, de teljesen elegendő mennyiségű anyatej volt lefagyasztva, pöttöm lányka el sem bírta fogyasztani. Csak azt sajnáltam, hogy az úton amit kifejtem, az mind a wc-kbe landolt. Lányom elmenetelem után símán vette a cumisüveget, s mikor hazaérkeztem, rá 5 percre vígan szopizott. Gondolhatjátok mennyire boldog voltam, hogy nem maradt abba. Aztán egy jó hónap múlva még egy tüdőgyuszit is lehúztam, akkor is a fagyóból kapta a tejcsit. De azán hoztam a formám, 3,5 hós korában egyszercsak szinte egyik pillanatról a másikra elapadt a tej.
Harmadik csajszimnál már 2-3 hetes korában baj volt a fejőstehén hozamával, s bizisten a hullámzó mennyiségeket úgy sikerült elérnem, hogy közben vettem egy elektromos Avent mellszívót, s így pl. mikor leültem kicsit, akkor fél kezem szabad volt, míg a másikkal tartottam a mellszívót, s szippogtatta a tejcseppeket belőlem. Nos, tuti ha a kézinél maradok, akkor ezt hamar feladom, kézivel azért mindkét kezed meg fizikai erőt is be kell vetni.
Így aztán 5,5 hós koráig lehetett a lány kizárólag anyatejes. Addigra belefáradtam a sok szippantyúzásba.
Igaz, amit megtettem, kevesek lettek volna képesek rá, az akkori fórumozó lányok ki is kiáltottak hős anyának.

Nos, még azt hadd mondjam el, hogy az elektromosat természetesen lehet szabályozni. Csak rá kell jönni a módszerre. A végén én már azt a szilikon kis kagylót le is vettem a mellszívóról a jobb tapadás érdekében. És elég gyorsra állítottam a fejés ritmusát. Mert megszoktam. Csak nem szabad egyből drasztikusan kezdeni.
Ja, s mikor az elektromos elromlott egyik alkalommal (míg 2 nap alatt sikerült kicseréltessem, a kézit használtam. Fájt is, meg szinte semmi hozam nem volt, meg fárasztó is volt. Úgy hogy én tuti az elektromosat tudom ajánlani mindenkinek (részemről az Aventet, mert azzal van tapasztalatom).
Ja, és próbáltam a csöppel a Szoptanít készüléket is, hát annak használatához kell aztán az igazi türelem anya és baba részéről is.

Kép
kissmanó

és tegnap elfelejtettem írni, hogy dokinéni mutizott az uh-on egy olyan képet a fiamról, ami hasonlít a vonalzóshoz. olyan cukik voltak az 5 szemes cukorkák (lábujjak) rajta. :D

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Nekem monsták, hogy mellszívót addig ne vegyek, míg nem tudjuk kell-e. De volt kolleganőmnek van, szóval ha kell, már akkor is lesz nálam a kórházban:).

A popsikrémeket, meg ami még receptre kell, ideadhatnák mondjuk a 38. héten. De nem? És akkor van otthon, mire hazamehettek.

Süni: örülök, hogy férjedék i ilyen sikeresek! hajrá-hajrá! lehet még egyszer össze is futunk :lol: , bár elég kevés rá az esély, de ha erre jönnek koncertezni, szóljál ám!

Kissmanó: én is sajnálná,, ha autóversenyzést kihagynám, de majd jövőre bepótolod, és megyek én is! :wink: zsúfolt napjaid vannak!
Remélem az ujjad már jobban van.

Tökmag: nem lehet kellemes, én sem szeretem ha dagad a lábam. De ha nincs fehérje, ill. nem agas a vérenyomásod, lehet csak többet kellene pihentetned? Bár aki ilyen típus...nem tom mit lehetne tenni ellene.
Anyukám mondta, hogy neki az utolsó két hónapra dagadt be a lába. Kölcsön kellett kérnie mástól két számmal nagyobb csizmát.
Még jó, hogy nemsoká lehet papucsot felvenni. Legalábbis reméljük nem várat magára sokáig a jó idő!

Szerencsére székrekedés még mindig elkerül.
Reggel is ment a hasam, jó az ananászbefőtt:).

Este megyek a pajzsmirigyes dokihoz, kíváncsi vagyok az értékeimre.

Itt kicsit borult az idő:(.

Szép napot!
Vendég

Puszedli: kössz a kérdést, az éccakai strapamentes órák sokat javítottak az ujjamon.

Örülök, hogy nem én lennék az egyedüli bolond női autóversenyző. Bár az off-roadot nem kimondottan csípem, mondtam is apának, hogy dagasztani itt van a kenyérsütő, azt dagasztja a sütik alapanyagát helyettem, minek nekem sarat dagasztani? Azt útálom.

Kencék és társai: itt sem előtte, sem utána nem adnak. Nem egyszerűbb így az élet? :wink: (na jó, tuti el bírnám viselni ha kapnék valamit, de...) itt ráadásul 4-ik gyerkőcre semmiféle támogatás nem jár. Sem gyes, sem gyed sem semmi. Na jó, mondjam azt, hogy van a 126 nap, amit ugye minimum 1 nappal (max 63-al) a szülés előtt el kell kezdeni. Az pedig a fizud 85%-a. De utána kabát s kalap, oldd meg ahogy tudod.

Tegnap itt megint havazott. Meg is állt a domboldalon. Pedig már kezdenének bújni a virághagymáimból a zöld levelecskék. Kíváncsi vagyok mennyi havat nyom le még odaföntről nekünk a szolgálatos.

Na megyek, odatettem főni a kocsonyánakvalót, mikor megállapítást nyert, hogy nincs itthon petrezselyemgyökér.

Székrekedés: őszíntén sajnálom az ebben szenvedőket. Rám ha rámjön az inger, hát nagyon kell rohanni. Eccerűen ömlik kifele.

Puszedli: aztán mondjad mi volt ma a dokkernél.

Kép
kissmanó

Jó reggelt Lányok!

Hát Ti is meggyőztetek, hogy a gépi mellszívó a jobb. Pláne amit Kismanó írt, hogy így az alig tejcsiből is 5,5 hónapig tudott szoptatni! :)
Már csak egy dilemmám van: a neten nagyon sok mellszívót lehet kapni. Én a medela mini electricet néztem ki, de ahogy már írtam is nem akarok használtat.
De mintha láttam volna, hogy lehet hozzá vadonat új szívófejet venni. Úgy viszont már érdekelne. Tudtok erről valamit?
Sok olyat láttam, amit pár alkalommal használtak, és a 18 ezer helyett 10 körül adják. De a neten nem találtam a medela honlapját...:(

Itt is sajnos borult az idő - pedig olyan jó volt tegnap, hogy sütött a nap! Remélem délután megint szép idő lesz!

Tökmag cukros vizet azért szoktak adni, mert a baba sír, az anyatej pedig ugye a 3-4. nap indul meg. Így könyebb elhallgatatni. Csak egyrészt állítólag az jóval édesebb mint az anyatej, másrészt az üvegből ömlik a tej, a ciciért meg meg kell dogozniuk.
Nem mondom vannak olyan esetek - pl. a nagyon kis vagy nagyon nagy súllyal születés - amikor kell a plusz táplálás, de normál esetben a baba elvan az előtejjel, amíg meg nem indul a tejtermelés rendesen. (nem mondom addig nem olyan nyugodtak, ezért sokszor mellre kell őket tenni)

KépKép
KépKép
kfnoémi

pedig biza www.medela.hu
én most kerestem rá.
csak okos nem leszel, nincsenek árak.
de mielőtt rámennél erre a szívőfej cserés dologra, érdeklődj rá az árkülönbséget nem-e viszi el ez a csere.
mert akkor nem éri meg.
monnyuk én azért nem torpannék meg egy alig használttól, hisz alapos fertőtlenítés után nekem megfelelne.

Kép
kissmanó

Manó: még bérelni is lehet:).
Vendég

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Látom, ez a mellszívó-téma is olyan, hogy mindenkinek egyéni, melyik a jobb. Én még nem vettem, nem tudom, fog-e egyáltalán kelleni... de ha kell, azt még apa is megveheti, ha már a kórházban vagyunk. És egyetértek Kissmanóval, az alig használtat lehet fertőtleníteni, nem lenne muszáj sok pénzt adni érte.
A receptre felírandó krémekről: nekem még április végén, május elején be kell jelentkeznem a gyerekorvoshoz, így sztem megkérem őt, hogy akkor írja fel, amire szükségünk lehet, és kiváltjuk a kórház előtt. Hogy milyen termékeket ír fel, gondolom, függ majd attól is, hogy melyik gyógyszerügynökséggel áll kapcsolatban...

Kissmanó, örülök, hogy kipihented Magad és jelentkeztél. :) Már hiányoztál...

Puszedli, írj majd, hogy mi volt a dokinál. :)

Bentáék mikor jönnek haza? Nem tudja vki?

Anuk
, remélem, hogy már sokkal jobban vagy és semmi mást nem csinálsz csak pihensz! Rodnak üzenem, hogy kényeztessen Téged, és kergesse el a csúnya esőfelhőket a fejed fölül!

Mi is lassan készülődünk, aztán délután jövök majd a képekkel. :) Egy kicsit addig sűrű napom lesz. 4D, aztán kismamatorna, aztán tanítok 5-ig, látogatók jönnek.... és azt hiszem, Mikivel is orvoshoz kellene mennünk. Fáj a gyomra és nem tudom, mitől... nem evett semmi olyat, amitől ilyen gyomorszáj-környéki "görcse" lehetne, úgyhogy ha úgyis a kórházba megyek a tornára, be kell ugranunk a belgyógyászatra is. :(
Puszi mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Köszi Kismanó!
Én így nem néztem, csak beírtam a keresőbe - de valósíznűleg valamit elbénáztam.
Nem tudom miért viszojgok a használttól. De most írtam a medelának - mert telefont azt nem vesznek fel - hogy mennyibe kerül egy új szívófej a mini electrichez.

Heni, én is így gondolom. Adják oda a receptet előre. Úgyis annyi dolog lesz, miért pont akkor kéne kiváltani, mikor én a kórházban vagyok. Ráadásul az éj taj számomra írják fel az egészet, mert ugye a gyereknek akkor még nem lesz.

Este gyere mindenképp Benito fotoival!
Reméljük Mikinek sincs semmi komoly baja! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

Nekem a védőnő azt mondta, hogy nem tudja a doki felírni előbb a dolgokat, mert nem az én nevemre hanem a kicsi nevére írja. :roll: Ezért kell rögtön felhívni ha megszültem, mert utána ő már intézkedik és mire hazaérünk már ott várnak a cuccosok. MOndjuk azt én sem értem, hogy mire írja fel ha mmég nincs taj száma... :shock: Mert a szül. akvi. kivonata már meglesz, azt a kórházban kiadják amikor eljövünk, elvileg...ezt mondták... Na majd én is utánakérdezek ha megyek legközelebb.

Kép
Kép
tabati

Tabati jól írtad - elvileg.
Amikor 1 hétig is bent tartottak tényleg így volt, de manapság 3-4 nap után kiraknak, és ha pl. hétvégén szülsz, akkor 2 nap alatt tuti nincs meg az anyakönyvi kivonat - és csak azzal lehet a taj kártyát kérni.
Nekem egyébként pont tegnap azt mondta a védőnő, hogy ha megszültem, akkor az én taj kártyámmal menjen a férjem. Szóval tökre nem egyértelmű.

Tegnap kaptam egy szórólapot egy cégről, akik minden ilyen papírt elintéznek. Fel akarom őket hívni kíváncsiságból, hogy mennyibe kerül mindez!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Noémi!
Ez a cég engem is érdekelne :D , már kezd ez az egész kicsit kusza lenni....

Kissmanó!
Hát lehet, hogy én sem hagytam volna ki Isztambult :oops: :wink: ...
Nálunk már azon ki van akadva a fél család, hogy szeptember elején szeretnénk lemenni a babával a Balatonra, kocsival, nagyszülőkkel....no de nem érdekelnek :D ....

Heni!
Jobbulást párodnak. A gyomorfájás nagyon rossz, én is reggel óta szenvedek vele, nekem a savam sok, hánytam is....estére hoz a férjem Rennie-t, remélem attól elmúlik...

KépKép
amadea

Noémi: én egyszer a neten találtam egy céget, akik ezzel foglalkoznak. Már nem emlékszem mennyit kérnek érte, csak arra, hogy amikor megláttam az árait, gyorsan be is csuktam az oldalukat :D

Amadea: a savam nekem is sok :( Mostmár a tej nem segít sajnos, így én is rennie-t szedek, igaz, van, hogy abból is két-három szemet, mire elmúlik... ami még beválni látszik, az a mandula, pár szem, és attól is jobban érzem magam.

Heni: párodnak jobbulást, remélem nincs semmi komoly baj!
magdii

Jaj Amadea, ez a hányás nem hangzik túl jól!
A szórólapot majd beszkennelem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok :)

Nagyon rég voltam, és nagyon sokat írtatok. Megpróbálok visszaolvasni, mert biztosan sok minden történt Veletek és a kis pocakmanókkal.

Hát én múlt hét elején benyeltem valami vírusfélét amikor orvosnál voltam. Eléggé fújt a szél is, bár jó idő volt. Kedden estére már láz 38-39 fok egy órán belül, gyengeség(szó szerint összenyeklettem). Háziorvos berezelve, gyógyszert semmit nem kaptam, hűtőfürdő nem használt. Asztmám lévén befulladtam, késő este már ügyelet, mert egész nap nem mozgott Emma, és nem hallottuk a szívhangját sem. Hát az ambulanciát inkább hagyjuk. Úgy "végeztek" velem 2 óra alatt, hogy protekciós vagyok (ennyit a sürgősségiről, két váró tömve, és persze kaptam én ott mindent, hogy miért ugrálnak körülöttem annyira). Mivel lent sem lehetett semmit hallani rögtön vittek fel a nőgyógyászat műtő előkészítőbe bedrótozni, stb. (A szomszédban meg a szülésznők készítettek elő mindenfélét, láttam inkubátort is betoltak, hátha ki kell venni a babát) Én ugye pánikban két fuldoklás között, Rod meg majd kitépte a maradék haját az idegtől kinn a váróban. Kaptam valami szurikat, meg baromi keserű gyógyszert (naná, hogy szétrágva kell nyelni) és végig gépen voltunk.
Szerencsére Emma él, bár szegénykém rettenetesen legyengült, azért nem lehetett hallani a hangot, csak azon az nst vagy miféle gépen. Minden nap néztek, a vénáim most már tényleg úgy néznek ki mint egy drogosé.
Viszont le is fogytunk a pár nap alatt. Amit én 2 kilót felszedtem simán leolvadt rólam, és a doki mikor utolsó nap megnézte a babát azt mondta nagyon lesoványodott. (Még szerencse, hogy előtte jó bucika volt. Így most csak 1 kilósak vagyunk, mint januárban, bár nőni nőtt.)
Lázam sikerült lenyomni, a fulladással nem nagyon tudnak mit kezdeni, kaptam gyógyszereket, meg a babának valami erősítőt. Állítólag segíti a lepény és köldökzsinór keringést, meg hogy a sok köhögéstől ne váljon le a lepény. Jövő héten ellenőrzés, és hízni kéne. De Emma lassan helyrejön, tegnap 2*, ma már 3* mozgott.

Rod szintén elkapta tőlem annyit ápolt. :) Szegényem fél nap alatt döntötte le a lábáról, a tesóm találta meg délután csak feküdt 39, 5 fokos lázzal totál kábán. Nekem hozott volna be ezt-azt, de inkább vele maradt.

Hát tudjátok bár ne engedtek volna ki. :( Anyós meg lett kérve, ugyan főzzön már nekünk. Erre szerinte a tápláló kaja: én általam fagyasztóba anno belefőzött kaja, továbbá sült hurka-kolbász-zsírjában sült krumplival stb. Így aztán vagy éheztem ez alatt a pár nap alatt, vagy kimentem és csináltam magamnak ezt-azt, de nagyon gyenge vagyok még mindig. (Persze rám sem nézett, van-e teám, élek-e stb. De legalább a fiának vitt inni amikor szomjas volt. Ez is valami) Meg nem is vagyok éhes, de a baba miatt muszáj enni. A lakásmegoldásra újabb ötlete van: menjünk albérletbe.

Azt hiszem inkább befejezem, mert megint elkezdek csak panaszkodni, és most az egyikünknek sem esne jól. Nem akarom egyikőtök kedvét sem elrontani.
A jó hír, lassan megerősödöm, és Emma baba is él. :) Ma anyukám hoz nekünk ma valami finom tápláló kaját :) (40 km-ről utazik emiatt) Mert eddig titkoltuk, hogy betegek vagyunk, amiért jól le is csesztek a szüleim minket.

Tényleg vigyázzatok magatokra, csalós az idő, és sok a beteg. Babócáknak pedig szép fejlődést, és hízást a mami hasába :D
Vendég

Anuk!

De jó, hogy jelentkeztél, már nagyon vártunk!!!! Hát elég szörnyen hangzik, amiken keresztül mentetek :( . Szívből remélem, hogy most már jóra fordulnak a dolgok és a baba is, te is szépen megerősödtök!!!Anyósodat fel kellene rúgni, de komolyan :evil: ! Szüleidhez nem tudtok költözni? Az lenne a legjobb, ha minél hamarabb elkerülnétek a banya környékéről.

KépKép
amadea

Szia Anuk!

Már nagyon vártunk vissza, örülök, hogy végre jobban vagytok! Borzalmas dolgokon mentetek keresztül mindhárman, de remélem, mostmár minden jól alakul! Pihenj sokat, anyósodat meg zárjátok ki a lakásból :) Hogy lehet egy ember ennyire ennyire... nem is találok jelzőt rá...
Vigyázz Magatokra, és ha lesz erőd, időd, gyere minél többször :)
Magdi
magdii

Anuk, egyetértek Amadeával!
Még olvasni is szörnyű volt, amit írtál. Gondolom mennyire meg lehettél rémülve, mikor még a kórházban sem találták a szívhangot, pláne mikor az inkubátort megláttad!
Viszont ebből is látszik, hogy Emma rád ütött, stramm kis csaj! :)

Ha sos kell hízni, én úgy tudom az olajos magvak erre jók. A barátnőmnek a 30. héten kezdett öregedni a lepénye, és féltek hogy koraszülött lesz a baba. Erre az uh-s orvos azt tanácsolata, hogy egyen olajos magvakat (napi 10 dkg-ot) mert attól hízik a baba. és a mama is - ezért a dokik nem szeretik, de ugye ilyen helyzetben mit nekünk az a pár kg.

Anyósodról is tudnék írni, de igazad van, neked most nem kell a para! Koncentrálj Emmára! :) Erősödjetek meg, és gyere amint tudsz! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szia Anuk: De jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy jobban vagytok.
Szörnyű min mentetek keresztül.
Anyósodra nem mondok semmit :twisted: . Szörnyű milyen.
Rendeljetek pár napig vhonnan kaját. Pihenj sokat, erősödjetek meg mielőbb!
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors beköszönés, ma nagyon rohanós napom van.
És ki is vagyok akadva: ma volt a cukorterhelésem és rossz lett az eredmény, nekiállhatok a kemény diétának + kéthetenkénti vérvételnek, na meg reménykedhetek, hogy szülés után elmúlik a cukorbetegség.
De legalább már tudják, hogy miért is dagad a lábam, valamint miért hízok, mikor többet tornázom- mozgok, mint terhesség előtt + sokkal egészségesebb kajákat eszem, és semmi látszatja!!!!

Heni: a képeket tedd majd fel, legalább lesz mára egy pozitívumom (a leleten kívül. :S)…

Szia Anuk!
Nagyon örülök hogy visszatértél! Gyógyulgass és pihenj sokat, Emma babát pedig hízlald vissza!

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Bocsánat, visszaolvasni nem tudtam még, de jelentkezem!
Képzeljétek, most voltunk UH-n és KISLÁNYUNK LESZ!!!! :lol: :lol: :lol: 95%-ra mondta a doki. Mindene rendben van BPD 68 mm, AC 230 mm, FL 46 mm. Becsült súlya 1056 g. Azt mondta a doki, h ekkoraa jó a kora szerint is. :lol: :lol:
Sokáig nem mozizhattuk, de olyan jó volt végre látni! Ettem egy csomó csokit+ fél l kakaót ittam reggelire, meg mozogtam, bökdöstem, persze UH-n meg se moccant, most meg kirúgja az oldalamat! De lebukott! :lol: Így van egy Borcsánk. A Borbála már régen megvolt, a héten a fiúban is megegyeztünk (Balázs v Ambrus lett volna).

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Vettem is pár lányos rucit rögtön :lol:

A hétvégén pedig megvettük Szombathelyen a babakocsit: Graco Quattro tour Deluxe piros-barna. Nem válogattunk a színben, mert ez az egy volt, és az eladó azt mondta, a többit már 40ezerrel drágábban hozzák az euró/dollár ár miatt... Így is 90 volt, de van hozzá minden: mózes+sport+autóshordozó-ehhez egy kocsiba rakható állandó részt is adtak + esőköpeny. Puszedli, ha jól tudom, nektek is ilyen van, nem? Szüleim utólag beszálltak 45-el, kedves tőlük, így egész jól jöttünk ki.

Képzeljétek, pénteken volt először légszomjam. kocsival mentünk Szombathelyre, és a végefelé már alig kaptam levegőt, valahogy úgy helyezkedett a kicsike. Elég ijesztő érzés. Emellett a gyomorégés van szinte minden este, de szerencsére arra a Rennie nagyon jól hat, egy is elég belőle.

A nagynénémék mondták, h Szombathelyen sem szabad dokit választani, és ezért sokan elmennek Körmendre szülni, ami azért mégiscsak egy kisváros... EZ azért elég gáz, én szegény Anukot is sajnálom, hogy kihez kerülhet majd. NÁlunk meg úgy van, mondta a dokim, hogy mindegyiküknek van egy "helyettese", akivel jóban van, és ha vmi miatt nem lenne a saját doki, akkor rábízza erre a másikra, akinél szintén jó kézben van a kismama.

Megállapítottam azt is, h errefelé udvariasabbak az emberek, 2 esetből 2x átadták a helyet a buszon, Bp-n meg 10ből egyszer sem. Bár az is jellemző, h mindkettő nő volt, a mellette ülő pasi meg csak lesett bambán.

Na megpróbálok visszaolvasni.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos, gratulálok a kislányodhoz! A Borbála nagyon szép név! :)

Tökmag, nem irígyellek, ez a 170 grammos szénhidrát diéta nagyon vacak. Bár ami a jó, hogy itt a tavasz, jönnek a zöldségek, szóval jó sok salátát tudsz enni, husokat meg lehet, azokban nincs se cukor se szénhidrát.
Találtam múltkor egy jó táblázatot a szénhidrát tartalomról, ha gondolod elküldöm!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csillagtáncos!
Gratulálok a kislányhoz!!!Nagyon szép nevet választottatok :wink: !
Szegeden se udvariasak, még sosem adták át a helyet buszon...

Tökmag!
Nem irigyellek a diéta miatt :( ...

KépKép
amadea

A 97-ik oldalig már elolvastam :D
Anuk, remélem, már jól vagy és Emmával is minden rendben!!!

Magdi: nagyon szépek a képek, igazi művészi alkotások! Azt hiszem, nekünk is hasonló cipellőnk van, még karácsonyra kaptuk.

Noémi: Áron ezeken a képeken (is) tündéri!

Rajzfilmek: most olvastam egy pszichológiai írást arról ,hogy 3 éves korig egyáltalán nem ajánlott TV-zni a gyereknek, mesefilmet sem, mert az ő agyuk teljesen máshogy dolgozza fel a filmes vágásokat, történteket stb. És 3 éves korig nem tudják . Utána is egy darabig csak a lassú snittekből álló, bábszínházhoz hasonló meséket pl ilyen a Futrinka utca. A mozgalmas filmeket 8-9 év körül kezdik el megtanulni megérteni, addig túl gyors nekik. 6 év körül pedig azt hiszik, h ami a TV-ben van, az valóság, és ha pl találkoznak élőben egy színésszel, akita Tvből ismernek, elég sokk nekik, ha az nem ismeri fel őket, mert ők ismerősükként kezelik. És ami még fontos, h a kicsikkel tényleg együtt kell nézni a gagyi mesét is, és magyarázni,mert először úgy értik meg, h miről szól.
Röviden ennyi volt a lényege. Így Tv téma nálunk 3 évre megoldva, utána meg tényleg kell a kontroll, mert én megijedek a mai mesefilmektől...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!
Anuk, sajnálom, de lényeg, hogy már jobban vagytok! Anyós, no comment! Viszont a szüleid előtt ne titkolj semmi ilyesmit, szerintem. Ha erejük engedi, hagyd, hogy segítsenek. Tényleg, nem tudjátok megtenni, hogy ideiglenesen hozzájuk költözzetek? Tudom, nehéz döntés, meg az ő életükben is biztos nagy változás lenne, de ahogy írod, hogy mennyire várják az unokát...

Csillagtáncos, gratulálok a kislányhoz!!!!

Lassan készülök hazafelé, holnap meg terheléses vércukor+uh. Már várom nagyon. No, nem a vérvételt :wink:

További szép napot!

KépKép
süni76

Anuk! Süni minden szavával azonosulok.
Most egyenlőre mindegy hogyan, neked tényleg nem ártana visszaszedni azt az 1-2 kilót (abból Emma tuti lenyúlja magának a hasznosíthatót). Anyudék előtt pedig tudod mit titkolj? áááá, most semmit. egyszerűen ők a pozitív értelemben vett családotok, miért hagynád, hagynátok ki ha segíteni akarnak és tudnak? Én meg talán titkon abban is reménykedem, hátha kitudódik előttük anyósod igazi jelleme, s a papád igyekezne helyretenni azt a boszorkányt.

Csillagtáncos: oké, rózsaszín lett a sorotok. Borbála pedig nagyra nőjjön! A babakocsitok súlyban milyenm kategória? Mert amúgy jókat hallottam erről, csak a kismamik a súlyára panaszkodtak.
Amúgy a rajzfilmes tévés meglátásoddal totál egyetértettem anno. Edina ma sem tévézik sokat, Adrienn annál inkább. Ő valahogy 2 éves kora körül kapott rá az ízére, s nem volt megállás. Max. korlátozás. Harmadik gyerkőc pedig most 20 hósan kezdte nézni, 1-2 dolgot megnéz (pl. szereti a Noddy kalandjait a Minimaxon), aztán megy tovább.

Kép
kissmanó

Anuk, Csillag, de jó, hogy jöttetek végre! Anuk, vigyázz Magadra, és most tényleg csak Emmával foglalkozz. Anyósra rá se hederíts, és élvezd, hogy anyukád Veled lesz egy kicsit.

Csillag, nagyon gratulálok a kis Borcsához! :):) Örülök, hogy minden oké vele.

Lányok, voltunk ugyan 4D-n, de egy képet sem tudtunk csinálni, ugyanis Beni bébi nem volt hajlandó megfordulni, hogy a pofiját láthassuk. Fejfekvésben van még mindig, viszont annyira hozzábújt a méhlepényhez, mintha a doktornéni kifejezetten ellenszenves lenne neki... egyszer egy pillanatra láttunk a pici pofiját, épp ivott és vigyorgott, de ez csak egyetlen másodperc volt, utána nem volt hajlandó a köldökzsinórján kívül mutatni semmit. Úgyhogy nagyon csalódott vagyok, bár ami miatt mentünk, afelől teljesen megnyugodtam. Nincs semmi baja a gyomrának, a veséjének, és a hólyagjának sem. 7,8 cm a BPD-je, tehát nődögél... dühös voltam megint a védőnőre, mert már jó pár hete zaklatom őt a kismamatornával. Mindig azt mondta, hogy még nem indul, még nem indul... ma végre elindult. Gondoltam én. Fél 2-től fél 3-ig mondta a védőnő. Hát... minden héten szerdán van kb egy éve 1-től kettőig... így persze, hogy fél órát késtem. De szerencsére nem én voltam az egyetlen, aki elkésett miatta, így mondták, hogy felhívják majd őt most már tizedszer, mert 9x szóltak neki. Jó, mi? Ennyire szétszórt lenne??? Na, megyek pihenni, mert elég vacak rohanós napom volt ma, és már iszonyúan fáradt vagyok. Jók legyetek!

Heni

Kép
szheni

Heni: köszönöm, megkaptam a könyvet!

Anuk: jó, hogy már kiengedtek, és hogy Emma is jól van! Tessék csak hízni!

Niki: nagyon helyes Lilien!

babakocsi: nem olyan nehéz: a mózes pl. abszolút nem, mivel egy könnyű, merevítés nélküli csomag-persze a megfelelő mértékben merevett, csak nem az a bumszli. Az a jó az egészben, h nem kelle semmit le meg fel szerelni, csak állítani, és összecsukni is egy kézzel össze lehet az egész kocsit! Az autósfixrésznek meg azért örülünk, mert arra csak rá kell csatlakoztatni a hordozót, és nem kell kötögetni.

Befordulás: azt hiszem, a 34. hétig mindegy, hogy van- de lhet, h 36.ig is.

Mormota: szerintem ne kockáztass repülést illetően, mégha a légitársaság engedné is. én nem értek hozzá, hogy veszélyes-e, de szerintem a szervezetednek baromi fársztó lenne, pláne a 8. hónap végén...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

sziasztok!

Ismét ideértem én is.
Visszaolvastam, de már megint alig emlékszem valamire. :oops: :oops:

Anuk, örülök, hogy jelentkeztél,és remélem hamar összeszeditek magatokat! Anyós............ :evil: :evil: :evil:
Még jó,hogy anyukád rohan hozzád! Egyébként én megértem,hogy titkoltad előtte a betegséged, én is ilyen vagyok. Bár ez nem helyes, tudom.

Csillag, gratulálok a kislányhoz, szép neve lesz. A babakocsi nagyon jó, a barátnőm imádja. Egyébként 22-én lesz a Hermann gimiben bababörze, nem tudom hallottál-e róla.

Niki imádnivaló Lili, nekem is hasonló helyzetben volt pénteken pocok. Az egyik kezével takargatta az arcát.

Amadea, te pedig nagyon csini vagy!

Bocs,ha valakit kihagytam.

Én tegnap csavarogtam, a barátnőimmel sétáltunk a városba. Nagyon jó idő volt itt is.
Ma a keresztfiamra vigyáztam, de ma valahogy elég rossz volt. Verekedett, és még büszke is volt rá. Jól felpofozott, amiből egyet vissza is kapott, de nem igazán érdekelte. Aztán megbüntettem, az ágyra tettem, és mondtam,hogy nem mehet játszani. Erre olyan hisztit csapott....... Én nem tudom,hogy mi lesz,ha a mi fiunk is ezt fogja csinálni. De mégsem engedhetem,hogy verjen egy gyerek.

Képzeljétek mit csinál mostanában a gyerekem. Gondol egyet, és elkezd kibújni a hasamon. Mikor melyik oldalon (keresztbe fekszik), de nagyon kijön. Mindjárt teszek is képet róla,elég fura. Nektek is van ilyen??

Védőnő: ma hív délelőtt,hogy hol vagyok. Mondom vidéken. Erre közli,hogy ő most jött volna hozzám. Hát azt azért ne várja,hogy otthon fogok ülni állandóan, hátha jönne. Meg nehogy már számon kérje tőlem,hogy miért nem vagyok otthon.

Zsu

Kép
bvigh

Heni sajnálom, hogy nincsenek képek, de Benito hatalmas!! Most néztem a mamaneten, hogy már 30. hétnél nagyobbnak felel meg! Hihetetlen!

Képzeljétek ikres barátnőm holnap fekszik be a kórházba. Tegnap rosszul lett. Valamelyik babája ráfeküdt egy fő artériára, és hirtelen lement a vérnyomása - mérhetetlen szintre. Még az a szerencse, hogy a párja otthon volt, elkapta. Azt mondja szegénykém, halálfélelme volt, olyan érzése volt, hogy neki itt vége. Nem tudom, hogy egy gyerek is tud-e ilyet csinálni, vagy nála az is közrejátszott, hogy már nagyon kevés nekik a hely. Mindenesetre nem hangzik valami túl jól! :?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Zsu igazad van, nem lehet az ilyet engedni.
Ez a viselkedés egyébként a szülők hibája - magától nem ilyen egy gyerek. A viasat3-on van minden nap egy műsör 17 órától pont erről szól. A címe segítség gyerekeim vannak. Ha tehetem megnézem, mert nagyon jó ötleteket lehet belőle meríteni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:25-kor.

Heni

Kép
szheni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?