Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Brigi,
Nem láttam abban a Kenguru Goldban ágyneműket és pelenkázó táskát sem. Bár lehet, hogy voltak csak én nem néztem mivel ezeket már beszereztük. Pontosabban sokat nézegettem a pelenkázó táskákat és igancsak sokallottam az árukat. Ráadásul nem is találtam olyan színűt ami ment volna a kocsihoz. Így aztán fogtam egy vadiúj olcsóbb orkánszerű táskát és elvittem a közeli cipész-táskás maszekhoz. Rakattam bele cipzárat és ütött patentokat a fogójára, hogy a kocsira fel lehessen lógatni. Vettem hozzá eldobható pelenkázó alátétet, így a töredékébe került, jó a kocsi színéhez és "pont azt tudja amit a nagyok".

Szilvus,
Laktóz kérdésben sajna van némi tapasztalatom, mert már évek óta laktóz érzékeny vagyok és egyáltalán nem ihatok normál tehéntejet.
Laktóz probléma miatt nem kell leállnod a joghurt evéssel, csak arra figyelj, hogy élőflórás joghurtot egyél (pl. Danone Activia), mert azt le tudja bontani a szervezet a laktózt lebontó enzim közreműködése nélkül is, így az anyatejbe sem kerül át. Normál tej helyett viszont tényleg a laktózmentest érdemes inni és annak is csak fokozatosan növeld a mennyiségét. Egyébként olyan íze van, mint bármelyik tartós tejnek. Én az egész családnak ebből csinálom a tejes ételeket és még soha senki nem érezte rajta, hogy nem hagyományos tehéntejjel készültek. Amiben viszont magas a laktóz tartalom az a tejfől és néhány sajt is. Írj ha tudok segíteni!

Pocaksimi a babáknak, és drukk a táblázat elején állóknak!!!! Kép

Puszi:
Humi (35+2)
humi

Sziasztok

Pumi
Na ez az, az utolsó héten már félve vettem fel a telefonokat, mert az első kérdés mindig ugyanaz volt: "Még egyben??" Grrr!!! Ettől voltam ideges.Kép

Kitty
De ari Rékababa!Milyen kis dundus arcocskája van, olyan puszilgatnivalóKép Tuti állandóan puszilgatod, ugye??Kép
Bizony, pont azt szoktuk játszani, amit emlitettél! petike kicsit még kancsalit, ha nagyon öszpontosít rám, de már szélesen vigyorog, és mintha kezdené artikulálni, hogy "ÖÖÖ". Erre még várnunk kell 1-2 hetet, de alakul. Csuda aranyosan forgatja a buksiját, és tartja a fejecskéjét. Nagyon erős és aktív baba, azt mondta a doktornéni. Én még olyan kis cinegének látomKép
Narancsot még nem mertem enni. Szerinted a grapefruittal is hasonló a helyzet, itt figyel 2 jókora a kamrában.Kép A banántól nem lett baja, igaz, 2-3 naponta eszem meg 1 db-ot.

Humi
Köszönöm a tanácsot, szerintem még zaklatlak majd. Reggel ittam 1 bögre kakaót, du. pedig eszem egy joghurtot (csak activiát szoktam, vagy könnyű és finomat). Közben figyelem a kiütéseket, sajnos ma is van 1-2 a kis tarkóján. Kiskoromban érzékeny voltam a tejre jómagam is, gyanitom, sajnos ez lesz itt a baj. Laktózmentest lehet bárhol kapni? Pl. CORA, ilyen helyeken is? Sajtokból az Anikó, és a hasonló zsirszegények a jók?

Anya holnap paradicsomos krumplit készit pipifasirttal. Nem merek belőle enni, okulva Gabi irásán. Pedig szeretem.

Sziasztok, kellemes csendespihenőtKép

Szilvus
szilvus

Kitty
Természetgyógyászatot tanultál? Annyira jók a Homeos infóid, hogy na! Van egy könyvem a BOIRON termékekről, de abban nem lelem ezt a szertKép Mindenesetre beszerzem a Patikában, biztos, ami biztos. Aztán majd kiírom az ajtónkra: TEJBÁRKép Kép

Puszi Nektek,
Sz.
szilvus

Sziasztok!

Meg mindig itt. Ma megint ctg-n voltam, nem mondtak ra semmit. Viszont rakerdeztem a dokimra, hogyha nem akar magatol kijonni a mano, akkor meddig var. Azt mondta, ha addig nem, akkor penteken elinditja. Holnap megint lesz magzatviz vizsgalat, fel vagyok dobva. Kép Itt ulok bo 2 ujjnyival, nem semmi. KépKépKép

Eszty 40+1
eszty

Szilvus!

Réka itt az ölemben és most is puszilgatom.
Nem tanultam természetgyógyászatot(bár gyanítom jobban érdekelne mint a controlling), de a barátnőm patikus és Ő végzett el ilyenirányú tanfolyamot, mert Ők árulják ezeket a szereket.Amúgy tényleg nincs benn a BOIRON-os könyvben,pedig az ő termékük.

Szerintem a grépfruit is hasonló a narancshoz, biztos úgy is hat. Azért érdemes próbálkozni, lehet,hogy nyugodtan eheted.
Láttam laktózmentes joghurtot a boltban, árban uaz. mint a másik. Talán Danone volt, bár nem esküszöm rá.
Amúgy én is könnyű és finom joghurtokat eszek. Próbáltad már az új narancsosat? Fincsi!!!

Reggel a Bumerángban hallottam,hogy egy Finn vagy valami északi csaj tavaj május óta annyi tejet adott le,hogy letette a jogosítványt és még autót is vett belőle. Havi 50 litert adott le. 30-at én is tudnék,ha nagyon akarnék. De nem kell a tej senkinek. Én már akkor örülnék, ha a havi pelenkaárat fizetné érte a TB.
Ma reggel fejtem egy 2 dl-es pohárral, és a 10 éves lányom mindenáron meg akarta inni. Lehet,hogy végül Ők is ezt isszák? Ártani biztos nem ártana nekik, de mégis,hogy néz ki?Azt mondják,finom édes, mint a vaníliás tej.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Kitty!
Irigyellek. Én mot pont tejhiánnyal küzdök. Iszom a laktoherb teát, meg ma kezdtem szedni homeopátiás szert, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. Szegény Lili nem nagyon hízik. Két napig alig kakilt, pisilni is keveset pisilt, volt hogy tiszta száraz pelust vettem le róla 4 óra múlva. Most egy napig volt rendesen tejem, akkor volt sok pisi, kaki. Ma megint alig van. Éjszaka feltelik, akkor reggel fejek, ami benn marad, de csak 30 ml-t tudok. Estére gyűjtöm, hogy ne nagyon kelljen neki tápszert adni, mert utálja. Kétszer próbáltam, de csak 10-15 ml-t sikerült beletukmálni szegénybe.

Egyébként az anyatej tényleg vaníliás tej ízű. A tápszer meg olyan, mint a fűrészpor.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

A paradicsomos húsgombócot süritett pariból csináltam.
Narancs nálunk nem jött be nagyon fáj tőle a pocija, így maradok az almánál, egyenlőre.

Én naponta 1 liter tejet iszom, és eddig nem volt semmi gond belőle, egyik gyereknél sem. ezenfelül iszok még 1 liter laktoherb teát. És még némi vizet is.

Na megyek is mert Réka ébredezik, nem sokára enni fog

Drukk a finiselőknek, már nagyon várom a következő babákat.

Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Szilvus,

Ha jól emlékszem a "Könnyű és Finom" joghurt nem előflórás, de nézd meg a dobozát. Rá van írva, ha az. A sajt zsírtartalmának nincs köze a laktóztartalomhoz. Az Anikót - azt hiszem - nem lehet enni, de a Trapistát igen.

Puszi: Humi
humi

Sziasztok!

Kitty
a narancsos valóban nagyon jó!!!Kép Már ettemKép A kedvencem a zöldalmás.

Humi
Hoppsz, pedig PONT az Anikót szeretem. Tra-Istvánt nem annyiraKép. Gondolom a Brie meg a Camambert az túl nehéz, azok a kedvenceim. Megnéztem, a könnyű és finom élőflórás!Kép Viszont az a Flört nevű izé, amit anyu most hozott, az nem. Fene az érzékeny belemetKép

Gabi
Szerintem a parikonzervbe tuti beledarálják a paradicsom héjját isKép
A laktoherb tea finom, több mint 1 litert iszom belőle, plusz kb. 1,5 liter ásványviz és némi szürt almalé, a reggeli bögre kakaóm és este egy gyümitea. Sac/kb. 3-3,5 liter folyadék az esetleges levessel együtt.

Bogi
Igyál nagyon sokat, és tedd minél többször cicire Lilit. Ezt javasolták a kórházban. Ha sárga vagy sárgászöld a kaki az jó, kb. 6-8 ilyen kakis és/vagy pisis pelus/nap kell. Kitartás és ne légy elkeseredve! Mennyit hizott eddig Lilike?

Az anyatej nagyon édes, belenyaltam. És jó zsiros, szinte föle képződik, ha állni hagyom a gyűjtőbenKép

Lekopogom, de a kisfiam ma egy ANGYAL. Szó szerint eszik és alszik, nézelődik, mosolyog, a hangját alig hallottam ma (csak peluscserekor). Remélem nem estére lesz nyűgös, mire az Apja hazajön. Tegnap sajnos igy volt. Csóri páromnak egyedül a teknősbéka örültKép Kép Najó, én is...

Puszi Nektek, ha jó idő lesz, kiteszem Petit az erkélyre a következő kajcsi után!Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok,

jól elrejtették a topikunkat, de megtaláltam!!!

Voltam dokinál, még semmi jele, hogy Nádja szeretne megszületni... Valahogy sejtettem, hogy nem lesz olyan szerencsém, hogy picivel előbb bújjon ki.

EsztyKép
Hajrá!

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Kitty, a homeopátiás szert a tejcsire meddig szedjem? Ugye szedhetem folyamatosan? Úgy tűnik beválik. Én nem nyithatok tejcsarnokotKép, de elég a Manónak, és 10-eket minden szopi után fejek le. Nem adom fel! Fejek- fejek (éjjel nem bírok, nagyon álmi vagyok)! Szilvus nyomdokaiba szeretnék lépniKép Kép

A tejcsit én is kóstoltam márKép Fini édes, nemhiába szeretik a babákKép

Gabi, tündér babád van! Lassan mi is levegőztetünk, s hatalmasakat sétálunk. Már alig várom!

Pumi, Eszter, megy a drukk ezerrel, Lénának nem különben!

Ha valóban van olyan, hogy 6 hétig fáj a babók pocija, akkor már csak 3 hetet kell kibírni a kicsimnek. Majd megszakad a szívem!!!

Brigi, olyan jó, hogy eljöttél!!! Remélem majd babás talit is szervezünk.

Puszi,

Móki
móki

Sziasztok Lányok!

F.Kata, köszi az infót. Ma már el is kezdtem iszogatni a málnalevél teát. Remélem, segíteni fog, rámfér, ugyanis óriásbébi a pocaklakó.
Mariann, csináltak Neked mostanában uh-t? Úgy emlékszem, hogy a Nádja sem olyan pici. Kíváncsi lennék az értékekre. Az én manókám BPD-je a 36. héten 96. Elég ijesztő...
Humi, babanevet illetően még nem született végleges döntés. Jelzem, amint lesz. Elég nagy bajban vagyok fiúnevet illetően...
Kirmon, szerintem bármelyik patikában megrendelik Neked a homeóbogyót. Kérdezd meg a legközelebbi gyógyszertárat, nem érdemes bejárni az egész várost.

Szép álmokat!

Erika
pera

Sziasztok!
PumukliKépigen, érdekelne a gyógytornász és a száma.Köszi.
Kitty!Réka se semmi kiscsajKép
P.Era!Nincs mit.Remélem neked is hatásos lesz.100 körüli BPD-vel kb 4kg-os gyerkőc lesz.De ne félj ettől még születhet gyorsan és könnyen(mint én 4,5 kg 59cm voltam és 1,5 óra alatt születtem meg).Kép
Móki!Én is alig várom, hogy leteljen a 3-4hét még.Hátha elmúlik a hasfájás!!!
Minden finisben lévőnek LénánakKépKatának, Esztynek, Pumuklinak,Mariannak, Ildikónak drukk!Micsoda babaeső lesz itt hamarosanKép
F Kata+ a 19 napos Lili
filep_katalin

Sziasztok!

Mire megtaláltam magunkat...Jól eltüntették a topicot, legalább kiírhattak volna valami infót.

Mariann!
Ne haragudj, hogy ilyen későn zaklattalak az sms-sel, de nagyon szerettem volna bejönni, és hát egyedül nem ment Kép. Köszi az infót!

Móki!
Én is nagyon örülök, hogy nálatok lehettem, élmény volt hallgatni a beszámolódat és persze látni Andrist. Élőben még tündéribb, mint a képeken. Nem csodálom, hogy csak úgy sugárzol a boldogságtól Kép. Kedvesem már be is kente a gátam (én is próbálkoztam egy darabig ezzel a művelettel, de csak nevettem magamon).
Lénáról nem tudsz semmit?

Humi!
Ma sikerült venni pelenkázó táskát a MegaToysba. Sajna tényleg nem volt olcsó, de nekem úgyis most ment tönkre a táskám, és ezt később is tudom majd használni, ráadásul nagyon tetszik Kép. (Brevi, szép piros)
Praktikus babával és baba nélkül, és jó sok minden fér bele.

Pumi!
Megpróbálom mindenképpen valamelyik savlekötőt, mert egyszerűen megőrülük már. Ma is csak rizst, kis párolt zöldséget ettem, vacsira kenyeret, később egy kis kekszet, és már most rettenetesen ég. Gyümölcsre, gyümilére rá sem merek nézni...
Csütörtökön megyek dokihoz, akkor kiiratok valamit.

Kitty!
Réka nagyon tündéri, szép kerek pofija van, tényleg puszilgatni való. És nagyon csinos a sapkája, Kedvesemnek rögtön felcsillant a szeme (minden tetszik neki, ami bababuksira való és rózsaszín Kép).

Eszty!
Drukkolok, hogy péntekig beinduljanak a dolgok! A két újnyinak örülni kell, ahogy Rita mondta "ezzel megspórolunk vagy négy órát" Kép.

Jó éjt!
Puszi Mindenkinek!
Brigi (34+4)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Hát... nekem sem volt egyszerű megtalálni a topikot. Már egész megijedtem, hogy elvesztünk! Kép

Nekem is baromira elegem van abból a kérdésből, hogy: "Na? Még semmi??" Főleg amikor a közvetlen család kérdezi, akik pontosan tudják, hogy azonnal szólnánk, amint beindul valami. Na mindegy. Nem elég, hogy már én is nagyon várom, még ezzel zaklatnak...

Pumukli, a hasmenés jó jel! Legalábbis a többiek itt azt mondták. Én semmit nem érzek Kép Ma jobban voltam, mint eddig bármikor.. Egyedül egy enyhe hányinger ad okot a bizakodásra.

Szegény LÉna, el bírom képzelni, hogy neki mennyire elege lehet már és mennyire várhatja a nagy pillanatat, amikor nekem még tulképp van időm és már most ennyire türelmetlen vagyok.

Hát jó éjt nektek!

Puszi, Kata
katca

Sziasztok!

BrigiKép
Semmi gond, én elég későn fekszem általában. De ahogy mostanában látom neked sem este 8-kor lövik fel a pizsit Kép

P.EraKép
Jövő héten szerdán lesz uh, akkor majd megírom mit mértek. Egyébként én is baromi kíváncsi vagyok rá mekkora lehet a kislányom. Meg mindenki más is, érdekes a top kérdés - vagyis a mikor, és még mindig...- után a második leggyakrabban feltett kérdés a mekkora. Nekem ez korábban sosem jutott eszembe, hogy megkérdezzem kismamáktól.
Egyébként én is 59 cm voltam, de kicsit könnyebb mint, Kata (4100 gr) és engem is könnyen, gyorsan szült anyukám. Úgyhogy van remény!

MókiKép
Hát persze, hogy rendezünk babás találkát. Csak jöjjenek már a babák!!

KittyKép
Réka tündérien szuszókál. KépKépKép Én meg egyre türelmetlenebb leszek, már úgy szeretnék egy ilyen alvó manót!

SzilvusKép
Belinkelnéd a profilodba az albumod. Gondoltam ismét megcsodálom az angyalod, de nem találtam az albumot.

No, elvonulok az ágyikómba olvasgatni!

Mariann
tmarianna

Mi ez a nagy csönd errefelé, nem találjátok a topicot? Eléggé összekutyulták, az biztos!

Brigi!Kép
Én járok egy másik helyre egy kifejezetten debreceni topicba is, és én is panaszkodtam, hogy esténként nem tudok aludni, annyira ég a gyomrom mostanában, az egyik lány ezt válaszolta tegnap:
"En is kinlodtam sokat a gyomoregessel es nekem nagyon bejott a Talcid. Helyileg hat, es terhessegre teljesen veszlyetelen. El kell ragni es mar jobban is vagy. Veny nelkul kaphato, probald ki, ne szenvedj feleslegesen. Nekem a doki is meg gyogyszeresz is mondta, h. napi akar 3x1 is beveheto minden nap. Babara semmi hatasa.
En persze csak vegszukseg eseten szoktam, de szuper!"
Még nem próbáltam, de azt hiszem veszek...
Mivel kenegeted a gátat? Mandulaolajjal?

Pumukli!Kép
Mi a helyzet? Lehet, hogy már megvan a baba?! A tegnapi hasmenés miatt gondolom, hátha tényleg az előjele volt már...

Akiknek már megszületett a kisbabájuk megmondhatnák mennyire ment vissza a hasuk a szülés után. Lehet, hogy butát kérdezek, de nem tudom a régi bugyijaimat vigyem majd be a kórházba, vagy a mostani nagyokat? Kép
A Tena bugyiról tud valaki valamit?

A múlt pénteken éreztem először 1 óra alatt 2x nagyon gyenge mensis fájdalmat. Ez jóslófájásnak számít? Azért aggaszt, mert ma éjjel is éreztem egyszer, de még csak 35+1 vagyok!!!

Leone

KépKép
leone

Leone!
Ne aggódj, ez nem jóslófájás.
Tudni fogod, ha azok jönnek. Egyébként meg korban már lehetnek ilyen gyengébb fájdalmaid.
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!Kép

Mariann
Kép Feltettem ismét néhány képet, csóri gyerek már ideges volt a vakutólKép
www.babanet.hu/album/main.php?album=1546&p=7983086

Kata
A Peti fejkerülete 35 cm volt, a BPD-t nem tudom.Kép Kinőttük az első 56-os rugit. Hétvégén mehetek Neki nagyobbat venniKép Szerintem 62-est nem, inkább rögvest 68-as veszek 2-3 db-ot.

Móki
Én nem igazán fejem ám le, kiissza szinte mindet a Kiskrampusz. Viszont, amig az egyikből eszik, a másikból van, hogy 15 ml is kicsepeg a tartóba. Igy napi kb. 1 dl összejön, na ezeket lefagyasztom. Majd veszek "fejőgépet" ( Kép ) és azzal...Kép Mostanság kb. 110-130-akat eszik (1-1 próbamérés ezt bizonyította). De gyere, beveszünk a Pamela Anderson klubbaKép Pedig azt hittem, hogy a fenekemre nem mennek majd rá a fürdőruhák, és tessék, fordítva lesz.

Eszty
Engem 2 ujjnyival már haza sem engedett a doktor úr! Tehát: HAJRÁ!!!!Kép

Leone
Nekem pl. már a 4. napra visszament teljesen a hasam. Az összes icipici bugyi jóKép. Hazajönni azonban valszeg még nem a korábbi bugyikában fox, mert a TENA betét elég nagy, nem tudod belegyömöszölni. A TENA Fix bugyit a patikában meg tudod venni, 2 db van egy csomagban, párfillérbe kerül, hálós, nyúlós, jó szoros, 3 féle méretben kaphatóKép Az első hét után már nem olyan erős a folyás, akkor a sima betét és a régi bugyi már jóKép

Lénával mi lehet?

Rita, felőletek is szivesen hallanék ámKép

Szerintetek ma van olyan idő, hogy ki lehet rakni a gyereket a teraszra levegőzni?

Puszi Mindenkinek,

Szilvus és Petibaba
szilvus

Sziasztok!

Leone: én is bevittem a régibugyijaimata a kórházba de egysem jött fel rám, így szerintem inkább vidd a nagyokat.
A hasad nem fog olyan hamar visszamenni, rám eddig a réginadrágok közül kettő megy fel rám, de a hasam még nem ment le teljesen, pedig már csak 2 kg van rajtam, ami a mellem súlya,

Azt a homeós bogyót amit a tejelválasztásra szedtek hol lehet kapni? mert nekem is vennem kel, mert úgy néz ki most csökkent a tej, vagy neki kell több nem tudom, és a laktoherbtől fáj a hasa.

Na megyek adok ebédet Norbinak

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Felelmetes, hogy eldugtak a topicot. Egyetertek Brigivel, jelezhettek volna, hogy valtozas volt, vagy lesz. Na mindegy, mostmar tudom. Kép

Ma ismet voltam ctg-n es magzatviz vizsgalaton. Minden rendben volt, doki kerdezte hogy vagyok. Mondtam, hogy jobban mint korabban. Mondta, hogy lehetnek rosszabbul is. Kép Penteken 7-re kell bemennem es akkor burokrepesztes lesz. Szerintem nem fog hamarabb jonni mano, igy erre keszulunk parommal egyutt.

Kata,
engem is minden nap hivogatnak, hogy mi van. Es persze mindig ugyanazt mondom, hogy nincs semmi es majd jelzunk, ha megerkezett Bence. De persze ez csak par napig el, mert aztan elolrol kezdik az egeszet. Van olyan, aki minden nap hiv es minden nap ugyanazt mondja. KépKép De nem sokaig, hiszen par nap es elmondhatom, MEGVAN! Kép

Eszty 40+2
eszty

Eszty,
Te még itt?!Kép Én roppant önmegtartóztató módon csak a telefonomat lesemKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!
Eszter! Ne haragudj, hogy így ismeretlenül beleszólok az utóbbi hozzászólásodba, de nem állhatom meg.
A Rita jó ismerőse vagyok és ezért követem ezt a topikot.
Az indítás miatt írok. Nekem is burkot akartak repeszteni a 6. terminus utáni napon. Már bent voltam a kórházban. 2 újnyira nyílt méhszájjal. Tökéletes szívhanggal, CTG-vel.Az egyik úttörő orvosunk írta a kartonomra az I betüt. Nem engedtem. Balhé. Bőgés. Adminisztráció. Csípős megjegyzések. Aznap este, 1 és háromnegyed óra alatt , gyönyörűen, békésen, fájdalommentesen, 10/10 es Apgarral meszületett Peti.

Kriszta
Ui:A Rita Julcsija olyan szép, hogy rajzolni sem lehetne szebbet..!
t_major_kriszta

Zulu,
bizony, meg itt, de nem sokaig. Kép

T.M.K.,
nem tudom, de valahogy megerzes, hogyha akar hetfoig is varnank, akkor sem akarna elo jonni. Valahogy ez a megerzesem, de lehet hogy tevedek. En nem felek egyiktol sem.

Eszty
eszty

Eszty
Nekem bő két újjnyinál repesztettek burkot, utána kicsit begyorsult a folyamat. Fájdalommentesen és csodálatosan 10/10-es apgarral született az én Petim is, mint Krisztának. Ne félj a burokrepesztéstől. utána jönnek szépen a fájások és seperc alatt kitágul a méhszájKép

Szilvus
szilvus

Eszty
Én is csatlakozom, nekem is bő két ujjnyinál repesztettek burkot és szintén gyorsan 10/10-es apgarral született Lili.
PumukliKépma nem jelentkeztél...várom a telszámot, persze csak ha ráérsz.Kép
Szép estét mindenkinek!
F Kata+ a 20 napos Lili
filep_katalin

Sziasztok,

EsztyKép
Kisfiad nagyon jól érzi magát odabent... Azért továbbra is drukkolok.

Voltam CTg-n, szívhang tökéletes, fájástevékenység nulla. Borzasztó micsoda forgalom volt ma a városban. A Piliscsaba - Belváros távot (ca. 25 km) majdnem 2 óra alatt tettem meg. Jövő héten már fuvaroztatni fogom magam.

Mariann
tmarianna

SzilvusKép
Köszi az újabb képeket. Gyönyörködtem és irigykedtem egy sort...

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

F.Kata, Mariann, köszi a bíztatást! Bízom benne, hogy babócám már nem nő túl sokat és "ki fog férni"..

Lányok, Tena betétből mekkorát érdemes venni és megközelítőleg mennyibe kerül?

Jó éjt mindenkinek!

Erika
pera

Sziasztok!

Leone!
Köszönöm a tippet a gyomorégésre, azt hiszem akkor holnap ilyet veszek a gyógyszertárban, mert nekem régen a Rennie nem jött be.Ma is elmajszoltam a szokásos keksz-tej kombinációt, de semmi hatás Kép.
A gátat mandulaolajjal kenem, illetve kenetem Kép. Móki vette magának, de hát ugye a következő napon kibújt a kicsi Andris, úgyhogy tőle vettem át a málnalevél teával együtt. Remélem nálam nem lesz ilyen gyors hatása Kép.

Mariann!
Hát igen, az alvás csak egy szép álom mostanában Kép. Sehogy sem jó, állandóan WC-re járok, és a vizesedéstől úgy le tud zsibbadni mindkét kezem, hogy néha éjjel órákon át masszírozom őket. Pedig még messze van május 14....

Eszty!
A lényeg, hogy Bencével és veled is minden a legnagyobb rendben legyen. Biztos sokkal jobb, ha maguktól indulnak be a dolgok, de mivel jó és megbízható dokid van, tuti minden szuper lesz, még ha burkot repesztenek is. Hú, már csak két nap, és találkozhatsz a kisfiaddal!

P.Era!
Nem saját tapasztalat, de mostmár több embertől hallottam, hogy a Tena betét nem a legjobb. Rita az Always Ultra Night-ot javasolta, mert az jó nagy, megfelelő a nedvszívó képessége és van szárnya is.
Móki pedig azt mondta, hogy ő egy ilyen Always betétre még rátette a kórházi betétet, mert csak így volt biztonságos. A szárny tényleg fontos, ezért jobb az Always. Állítólag Kép.

No, megpróbálok nyugovóra térni, holnap korán kelek.

JÓ éjt Lányok!
Brigi (34+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Megint nem sok időm van, csak nagyjából olvastam vissza.
Mi jól vagyunk, bár Tomikának fáj a hasa. Most "kombinált kúrát" tartunk, és ez talán használ (Magyarul mindenféle praktikát bevetünk, amit hallottunk). Szegény ma már nem szenvedett annyit.
Továbbra is imád szopni, de azért már mással is elfoglalja magát, ha ébren van. Be szoktam tenni a hordozóba, és abban elüldögél. Ha türelmetlen, hintáztatom benne. A kiságyban nem szeret, de nem is csodálom. Amúgy már "rafkós", mert nagyon tud sírni, de ha fölvesszük és járkálunk vele, abbahagyja. Már meg tudom különböztetni a hasfájós sírást a "hisztis" sírástól. Egyébként nem szoktam sírni hagyni. Éjszaka ha fölébred, nem szokott sírni, csak beszélget, néha vissza is alszik. Csak akkor megyek be hozzá, amikor már türelmetlen. Még többször föl szokott ébredni, de ez a hasfájás miatt is van. Tegnap végre aludt egyben 4,5 órát éjjel.Majd javul a helyzet!

Kitty!
Réka nagyon szép! Látszik, hogy jól érzi magát a levegőn.

Leone!
Én a nagyobb bugyikat vittem be, de a klinikán csak a Tena bugyit használtam. Két darab van egy csomagban, és akár sima vízben is ki lehet mosni, és nagyon gyorsan megszárad. Nekem kb. 4-5 nap után ment vissza nagyjából a hasam, de rajtam maradt még bőven plussz. Majd lassacskán lemegy!
Én még most is főleg a nagyobb méretű fehérneműket használom itthon. Szóval ez attól is függ, hogy mennyit hízik az ember a terhesség alatt.

Szilvi!
Mi Tomikát 3 hetes kora körül tettük ki az erkélyre először. A doktornőnk azt mondta, hogy először nyissuk ki rá az ablakot, aztán nyugodtan ki lehet tenni fölöltöztetve. Mi séta után is ki szoktuk tenni a babakocsiban az erkélyre, ha alszik Tomika.
Nagyon aranyos Peti a képeken.

Nekem is volt burokrepesztés 3 ujjnyi méhszájnál. Utána nagyon erősek lettek a fájások, de egy óra húsz perc múlva megszületett Tomika. Ezért én utólag örülök, hogy megcsinálta a doki.

Erika!
Tena betétből nekem a gyógyszertárban a Supert ajánlották, én abból vettem 2 csomaggal (kb. 800,-Ft csomagja), de utána még hozattam két csomag normált is, mert az Allways Night akkor még nagyon kényelmetlen volt. Vegyél mellé Tena hálós bugyit (2 db van egyben, háromszázvalamennyibe került), sokkal kényelmesebb, mint a rendes bugyi. (Na, nem valami szexi, az is igaz.)

Brigi!
Azt hiszem, Te írtál régebben arról, hogy hány hálóinget célszerű bevinni. Szerintem minél többet.
Szerencsére nálunk a klinikán adtak "csinos" intézeti hálóinget, így a sajátomat föl sem vettem. Annyira beleizzadtunk, hogy naponta kétszer cseréltük (meg mikor beindult a tej, amiatt is sűrűn kellett cserélni).

Jó éjszakát mindenkinek!
PTünde

Itt van két friss fotó Tomikáról:
KépKép
ptünde

Sziasztok,

ErikaKép
Én a Brendonban vettem Chicco szülés utáni betétet, amit direkt erre a célra gyártanak. Elég nagy és szárnyas. 15 db van egy csomagban és 1000 Ft-ba kerül egy csomag. Always-t azért nem ajánlották, mert nem sima a betét felülete, és ha gátmetszést csinálnak akkor állítólag a cérnával hadilábon állhat a felülete. Ezt Rita nem tudhatja, ő azon szerencsések közé tartozik, akik megúszták a gátmetszést.

TündeKép
Tomika nagyon hercig. Kép Nagyon menő a szerkója is!

BrigiKép
Téged jó korán megtaláltak ezek a randa tünetek. Kép Kitartás, hamar eljön május 14. (És akkor április 22 még hamarabbKép )

Mariann
tmarianna

SZiasztok,

Már az alvókám sem a régi. Bocs, de nem hagyhattam ki, hogy most ne írjak.

Jó reggelt mindenkinek!

MAriann
tmarianna

Sziasztok!Kép

Tündi
Annyira jófej a Tomi a képenKép Már igazi kisbabaKép Irigykedem, én még "csak" egy csecsemőt dögönyözök. Úgy várom már, hogy 1-1,5 hónapos legyen.
Nagyon sajnálom Tomit, hogy fáj a pocakja. próbáltad Neki masszirozni, körkörösen, gyengéden? Változtass helyzetet Vele (karod, térdedre tedd, stb.) hogy tudjon büfizni. Pici PocokKép

Mariann
Köszönjük a bókot Kicsifiam nevébenKép Hamarosan én is gyönyörködhetem NádjábanKép
A cérna nem lóg ki a varratból!Kép Felszivódóval varrnak, ha pici a vágás meg sem érezniKép De ha Always visztek, mindenképpen a pamut felületűt, asszem Sensitive néven árulják? Tudjátok, az az új.

Betét téma: Ha nem túl erős a lochia, akkor bőven elég az Always Night, ám ha nagyon erős, akkor szükség van a TENA Super-re. Főleg, ha szoptatsz Era, akkor erősödik a vérzés az első időben. Én ez utóbbit vittem (TENA), de elég lett volna az Always is. Mire kijöttünk, azaz az 5. naptól a sima Always (mely szárnyakat ad..Kép ) is bőven elég. Sőt, mostanra a tisztasági is.

Lekopogom, de a fiam amióta hazajöttünk, éjszaka nagyon jól viselkedik. Este eszik 8 és 10 körül (ahogy kijön a lépés), majd alszik egészen hajnali 1/2 3-3-ig. Eszik, majd visszaalszik reggel 6-7-ig. Ma pl. csak hajnali 4-kor, majd 1/2 8-kor kelt!!!Kép Evett, kicsit játszottunk, majd nyüglődött a kiságyban, mig el nem aludt. Tegnap du. és este - megérezhetett valami frontot - nagyon nyűgös volt, Délután 1-től este 1/2 10-ig nyafi volt, majd 15-20 perc "bealvások, ja meg persze kaják. Nem tudom, de lehet, hogy a pocakja fájt? (Ettem ugyanis egy banánt...)

Na megyek, ráfekszem a kocsi témára, meg nassolok valamit. Leginkább almát, grr!Kép

Lányok, remélem a Nyuszi meghozza Léna, Eszty, Ildikó és Kata babáját! Ugye Ők a finiselők, Humi?

Puszi Mindenkinek!

Szilvus és Peti-alvós-baba
szilvus

Sziasztok!

Gabi, ezen a címen Homeopátiás Patikák - Budapesten.htm
vannak gyógyszertárak, nem tudom, merre laksz, a lakóhelyedhez legközelebbit válaszd ki. DE: ebben a gyógyszertárban tuti, hogy van.:
1084 Bp., Auróra u. 22-28. Hajnal Gyógyszertár Vajda Róbertné 313-8415 , de azért hívd fel előtte. Én egy csomóba telcsiztem, s bizony alig volt néhányban, van, ahol pl. csak 1 doboz. Itt a párom betárazottKép

Nálunk is átalakult egy kicsit a napirend, este 8 kor már bizony fellövik a pizsit, ha úgy végzünk az esti szopivalKép Még leírni is murisKép

Szilvus, nagyon édes a manód! Imádom az együttalvós képeket. Néha, ha elalszik Andris, akkor sem akarja apája letenniKép

PTünde, Tomika már nagyon nagy fiú. Olyan jókat mosolygok, ha ilyen hajasbabákat látok - Andrisnak kevesebb van és világos, olyan kis hajatlannak tűnikKépMicsoda ruhája van! Igazi nagylegény!

Lányok, én always ultra betétet vittem(hogy füle legyen) és elfogadtam a benti fületlen, de vastag, szupi nedvszívó kórházi betétet, s 2 napíg így együtt használtam, utána már elég volt a sima füles betét, kb 1 héttel szülés után pedig az egyszerű tisztasági betét. Most is azt használom.

Mariann, Brigi, Pumi és a többi pocakos! Minden időt használjatok ki alvásra! Próbáljátok meg! Ha nem is alszotok, pihizzetek!! Pedig Andris nagyon jó fiú, mégis kinyúlok este 8raKép

Kedd déltőt tegnap estig nagyon szenvedtünk - a hasfájás. Szó szerint visított angyalom - múlt éjjel én meg bőgtem. A cicit sem fogadta el, csak cumizott, aminek az eredménye, hogy bye-Bye felső hámréteg a cickókon. De a hős anya tűrKép Magamat okoltam, hogy biztos elrontottam valamit, azért nem szopik. Tegnap is sírós volt, majd a szívem szakadt meg. De! Éjjel most 5 órát aludt, utána falt, aludt 3-at, s most teljesen nyugodt. És megértük, hogy 30 perc alatt végzett a kajcsival! Reméljük ez nem csak bemutató volt, hanem a kezdetKép

Hamarosan teszek fel Manókáról új képeket, majd jelzem.
Szilvus, hát igen, néha már neki is elege van a vakuból, de ha elkapja az okos szülőket a foto-láz, akkor nincs mit tenniKép

Pussz:

Móki
móki

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek! Talán ma nem fog esni! Kép

Szilvus!
Megnéztem az új képeket, Peti is látszik,hogy már nőtt. Nagyon cuki kisbaba.
Hát ezek a rugik érdekesen vannak számozva. Van amiből még az 50-est hordjuk,van amiből már a 62-t is kinőttük. Én ránézésre veszek, mert a méretre nem lehet adni.

Gabi!
A homeobogyót azokban a paikákban lehet kapni,ahol egyébként is árulnak homeopátiás szereket. Egyébként állítólag van ennek egy gazdaságosabb kiszerelése is, majd utánajárok,hogy azt melyik cég gyártja.

PTünde!
Remélem hamar túllesztek ezen a hasfájós időszakon. Hát igen,hamar rájönnek arra ezek a kis picik,hogy mennyivel jobb ölben lenni társaságban. A babahordozót nem próbáltátok? Ha Réka nem akar az ágyban lenni és éppen nincs szabad kezem,nagyon bejön a hordozó.
Tomika nagyon aranyos és milyen csini a képeken.

Szilvus!
Szerintem már elkezdheted levegőztetni Petit. Rékát is kb. akkor vittem először,pedig akkor még hidegebb volt. Én sose szoktam fogozatosan egyik gyerekemet se(pedig Helga októberi volt),kivittem és kész. Majd meglátod,hogy elnyomja a friss levegő.

Bogi!
Ennyi idős babánál szinte mindenki tapasztalja az átmeneti tejhiányt. Hirtelen megnő a szükséglete, hozzá kell állnia a tejnek,és ehhez kell pár nap. Próbáld meg nem pótolni a reggelről megmaradt tejjel, hanem inkább,ha kell óránként szoptass,meglátod egyre több tejed lesz.Fontoss,hogy bízz benne, sokan ilyenkor megijednek,aztán a pótlások miatt egyre kevesebb lesz a tej.
Valahol olvastam,hogy amelyik anyukának egy csepp teje is van, az el tudja érni,hogy annyi legyen amennnyi a babájának kell.

Megmutattam a topic kisfiúit Rékának a gépen. Hogy mégis tudjon választani,ha eljön az ideje.Szebbnél szebbek.

Drukk a hamarosan anyukáknak.Már azt sem tudom hányan vagytok a cél előtt.Hamarosan babaeső lesz. Mindenkit a nyuszi hoz???

Képzeljétek akartam feltenni új képeket az albumomba(eddig mindig sikerült is), most is látszólag, mindig ki is írja,hogy sikeresen feltöltöttem, aztán nincs sehol,csak a régieket is megkeverte. Mi ez?

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Ma megint voltam ctg-n, ketszer is berregtek Bencere, mert nem akart mozogni. Aztan azt mondta a doki, hogy ez a ctg meg elmegy. Kép Holnap reggel 7-re kell mennunk, mar egy kicsit izgulok.

Lanyok! Akkor van arra esely, hogy elso babanal is gyors szulesem legyen holnap?

Eszty 40+3
eszty

Sziasztok! Kép

Csajok, olyan tündériek a gyerekek, megnéztem mindenki új fotóját Kép Már alig várom, hogy végre magamhoz ölelhessem pici fiamat Kép És hogy végre majd én is képekkel dicsekedjek Nektek Kép Irigy vagyok ám! Kép

Szilvus Kép
Tegnap kezdődött el a telefonos "zaklatás", már alig merem felvenni, komolyan! Brrrrr, utálatos dolog. Állandóan azt kérdezik, hogy még itthon, még egyben, stb. A legkedvesebb, hogy megkérdezték, hogy mindenáron Húsvétkor akarok szülni, amikor minden doki majd locsolkodik? Mondtam, hogy igen, és lehetőleg mindegyik legyen részeg, hogy ne legyen, aki majd összestoppol Kép

Kitty, én is feljegyeztem a tejcsináló-bogyó nevét Kép Érzékenyebb megint pár napja a mellbimbóm, ez nem jelent semmit? Kép

FKata Kép
Elküldtem Neked emailben az adatokat, nézd meg kérlek, hogy megkaptad?

Kata, Leone Kép
A hasmenés sajna elmúlt, másfél napig tartott, most már minden normális Kép
Kata itt vagy még??? Kép

Eszty Kép
Jó lesz, meglátod, már holnap a karjaidban tarthatod Bencét! Kép Kitartás, minden rendben lesz! Kép

Üdv,
Pumukli
39+1
pumukli

Kitty!

Lili majdnem félóránként szopizott, de estére épp emiatt nagyon kiéhezett, így oda kellett adnom neki amit lefejtem. Így is volt, hogy egész nap nem kakilt (pl. tegnap). Nem hagyhattam kiszáradni.
Tegnap a gyerekorvos azt mondta, adjak neki egy kis cukros kamillateát. Na az hatott.

Üdv: Bogi

ui.: Megy a drukk mindenkinek aki babásodik
Eszty!
Mindent bele, és legyen nagyon könnyű napod holnap!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi nem minden ujjszülöttnek van minden nap széklete, de attól még eszik rendesen, arra kell figyelni hogy pisiljen rendesen. Ha 3-4 napig nincs széklete és nem fáj a hasa akkor nincs gond, persze ez anyatejes babákra vonatkozik.

Nálunk Betti volt ilyen hogy nem kakilt minden nap, de a hasa nem fájt, így nem volt gond. Tejem volt rendesen.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok,

Mindenkinek puszi, már hiányoztatok, de sajnos most sem tudtam sokat visszaolvasni, majd jövő héten bepótotlom mert a gyerkőcök elmennek húsvétolni anyukámmal meg a sógornőmékkel.
Mi jól vagyunk Juli szépen eszik, gyarapszik, és lekopogom nagyon jó baba, picit néha fájogat a hasa, de különösen kaki előtt, mikor már tele a bendő is és a belek is.
Ja egy jó ötlet amit a kórházban tanultam egy 4. gyerekes mamától. szétszedtük azaz letéptük a két szélét a liberó babapelusnak, így maradt a közepe ami az első nagyon folyásos napokban szülés után tökéletes nedvszívó volt jobb mint a tena és elért előről hátulra.
Lénának drukkolok néha beszélünk telefonon, most már neki is a kezében lesz Sára csak napok kérdése.
Alig találtalak meg benneteket huminak SMS-tem hogy hova tüntek a tavaszi babák.
felsírt Juli, szaladok, igyekszem jönni,

Rita
boksay_rita

Eszty!KépEz izgi.Én is 7-re mentem be reggel, 9.20-kor volt burokrepi, fél kettőre Lilike már a kezemben volt.Drukk!!!!!
Pumi!Megjött az email.Köszi.
Minden baba gyönyörű!És drukk tovább minden finiselőnek!
F Kata+ ma 3 hetes LiliKép
filep_katalin

Sziasztok!

Most beszéltem a Lénával, holnap találkozik Sárával.
Mindenki nagyon szorítson, hogy hamar karjába foghassa a babáját.
Reggel héttől aktuális...

Jó éjt!

Puszi: Móki

Rita, már nagyon hiányoztál. Jó újra hallani Rólad Kép
móki

Sziasztok,

ez tényleg izgi. Holnap lesz két új babó. Megy majd a drukk...

Aztán Pumukli, Kata és én jövünk!!!!!!!
Most már ki kell bírni húsvét utánig.

KittyKép
írok neked mailt homeo bogyó ügyileg.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a babócák az újonnan felrakott képeken. Kép

Hát, lányok a finisben nagyon meg tudom érteni, hogy elege van az embernek a környezet örökös kérdezősködéséből; már ami a szülés időpontját illeti. Ma voltunk dokinál és épp az előbb kérdezte meg az Anyukám, hogy "Mit mondott az orvos, mikor fog megszületni a kicsi?" Mikor mondtam, hogy "de hiszen tudod mikorra várható", az volt a reakció, hogy "jó-jó de biztos látja az orvos ha előbb jön a baba". Ezen teljesen kiakadtam. Egyrészt még 1 hónapunk van hátra, másrészt ha már most sürgetik a szülést mi lesz a vége felé. Lehet, hogy kihúzom a telefont, magamra zárom az ajtót,.... Kép

Amúgy minden rendben van. Megtörtént az első Ctg. Olyan jó volt hallgatni a Picurt.

Vigyázzatok magatokra!
Szép álmokat:
Humi (35+4)

Egy kismamis táblázat, a várható babaesőről, DRUKK!!!! Kép :

Kép

Egy babás táblázat, amibe új babák nem kerültek "csak a babócák öregedése" Kép a változás:

Kép
humi

Léna, Eszty,

DRUKK HOLNAPRA!!!!!!! Kép Kép Kép
humi

Sziasztok!

Egy gyors jelentkezés:

Este voltam ctg-n és dokinál és hát sajnos a doki bácsim azt mondta, hogy a vizsgálat alapján még nagyon messze vagyok a szüléstől. Kép Elkeseredtem, mert én legkésőbb hétfőre terveztem. Ez ezek szerint nem fog bejönni.
Móki, gondoltam rád, mert a szülőszobán csinálták a ctg-t, eddig még nem feküdtem azon az ágyon.

Találkoztam Lénával. Szegénynek már eléggé elege van a kórházból, ráadásul a dokija szabin van és egy másiknál fog szülni. Igaz, hogy azt mondta, hogy ez még szimpatikusabb, szóval nagy probléma nincs. Megy neki a drukk 1000-el!!!

Szóval, Mariann, Pumukli, én most letettem róla, hogy pár napon belül meglesz a Manó, de azért remélem, hogy nem kell annyit várni, mint LÉnának.

Jó éjt mindenkinek!

Pusza, Kata
katca

Mariann!

Íram Emilt,de visszadobta,mert állítólag megtelt a postafiókod. Utánanézek a bogyóadagolásnak és majd ide írom.

Kitty
kitty123

Mariann!
Utánakérdeztem a bogyóknak.
A Caullophyllum-ból az 5CH-sból is szedhetsz 2x5-öt. Aztán ha megkezdődik a szülés,kapj be gyorsan extra 5 bogyót.
A másik ugye a gátsebre való? Na, nekem nem volt vágásom,gátvédelmet is terveztem,ezért nem ismerem. Ezt elkezdheted már 2 héttel a szülés előtt is, és utána is szedd,amig érzed,hogy kell,ezt is 2x5 bogyónként.

Ja,és ezek mellett ne használj mentholos fogkrémet,rágót,mert elveszik a hatását.(Elvileg előtte-utána 1 óráig)

Kitty
kitty123

Sziasztok,

KittyKép
Köszi a segítséget. Email átjött, csak a freemailes forwardot dobta vissza. Tegnap óta ismét dögivel jönnek a vírusok. Pedig azt hittem, már vége, napokig nem jött semmi.

HumiKép
Ma megérkezett a bébiőr. Tényleg jó gyors volt, vasárnap rendeltük, szerdán adták fel és ma délelőtt már ki is hozták. CTG-t én is szeretem Kép Meg mindent, ami a Manóval kapcsolatosKép (még dokihoz járni is) KépKépKép

Vajon mi lehet Lénával és Esztyvel. Remélem kapunk ma jó híreket!!!

Mariann
tmarianna

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?