Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Üdv minden megszült és leendő anyukának.

Sokan írtok itt a babatápszerek, patikai és egyéb termékek áráról.

Ha nem minimálbéren vagytok bejelentve fenti árak csökkentésére hasznos lehet belépni valamely bank mellett működő egészségpénztárba. Interneten olvashattok róla, de ha írtok privit, szívesen megírom melyik a legjobb szerintem.

Nem üzletkötő vagyok, hanem titkárnő, és csak olvasó üzemmódban szorítok nektek.

Kinek-kinek jó babázást ill. babavárást és jó egészséget kívánok

kispatak
Vendég

sziasztok!

köszönöm a tippeket,ötleteket a fejfájásra vonatkozóan. Ki fogom szépen próbálgatni őket,valamelyik biztos beválik :) !!!

még egy kérdéssel fordulnék hozzátok,mivel most pénteken voltam dokinál és egy kicsit rám ijesztett:
veszélyeztetettként itthon vagyok már november vége óta,a görcsök miatt,azóta keményedik is a hasam sajnos. hol többször,hol kevesebbszer,de nem múlik a magneb6ra sem..
mostanában volt h az egész méhem,derekam,mindenem fájt,keményedett,görcsölt..minden bajom volt,eléggé meg is ijedtem..de szerencsére el múlt,azóta meg kisebb keményedéseim vannak kb a köldököm körüli résztől lefele gyakran keményedik,szúr..
ilyenkor mindig lefekszem,pihenek..de amúgy is elég sokat pihenek,fekszem,lévén hogy tudom hogy ezért vagoyk itthon..és mégis..
azt mondta a doki (a mégtöbb mgb6-on kivül) hogy ha legközelebb is lesz olyan nagyobb görcs v keményedés akkor feltétlenül hivjam és menjek be a kórházba... és feküdjek.még többet..
de hogy?...
kissé elkeseredtem :(
mit csináljak még? vagy hogy?
nem szeretnék bemenni a kórházba.nem szeretnék befeküdni..
persze tudom hogy ez nem erről szól hogy mit szertnék,de akkor is,ettől most olyan ijesztő...

plussz...anyukám mesélte hogy nála is ez volt a húgommal,aki a 29.hétre született..
na ez a hír sem segített igazán megnyugodni.. :(

bocsánat h ennyit panaszkodtam..de nem sikerült kihevernem a tegnapi dokilátogatást(pedig amúgy nagyon rendes volt,megértő meg minden..de hogy akkor most tényleg ekkora a baj h lehet h be kell feküdni..)
hétfpn megyünk terheléses cukorra,talán attól majd jobb kedvem lesz.. :)

mindenkinek jó hétvégét!

Kép
mulan

Sziasztok,

Kati a privi nem jött át, megpróbálod elküldeni újra ?

Mi egyáltalán nem használunk Johnson’s termékeket. Nekünk is van egy csomó de majd apával mi használjuk el. Fürdetőben gyógyszertári, popsikenőcs szintén, samponnak Babé koszmó elleni sampon, és tulajdonképpen nem igazán használunk testápolót sem. Néha babaolajat, ja és hintőport legutoljára a köldökcsonk kezeléskor. Nagyon szép a bőre mindenhol, persze a koszmós részt leszámítva, de már majdnem teljesen rendbejött.

Hétfőn megyünk pneumococcus oltásra, remélem minden rendben lesz akkor is.

Pénteken 2 órát sétáltunk, de imádtam a napsütést, végre. :D :D

Drága Zita,
A kórházban ha nincs poharad, tányérod, evőeszközöd, akkor az a Te problémád. :oops: Ők odaadják az ebédet és ha nincs mivel megenni hát nincs, akkor visszaviszik a kaját.
Bimbóvédő, várj a szülés utánig, bárki tud majd venni ha szükség lesz rá, nekem nem kellett de én is megvettem előre.
Mellszívót sterilizálóval együtt vettük 16-ért talán, avent. Mondjuk ha nekem nincs a mellszívó akkor én még annyi tejet sem tudok produkálni az első pár hétben mint amennyi végül lett.
:(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Liz,

Kiegészíteném Szonce írását annyival hogy hétvégén a szülőszobára kell menned, lehet h várni kell attól függően hogy éppen mennyien szülnek vagy vannak CTG-n.
Nálunk a születési ak és a lakcímkártya kb. 15 perc alatt készült el dec 29-én. Betelefonáltunk az önkormányzathoz, apuci ment és ripsz-ropsz meg is csinálták. Mi ha jól tudom semmit nem intéztünk a kórházon keresztül.

Kispatak,
Én ep tag vagyok, habár most passzív és ilyenkor a munkahelyem nem fizet, mondjuk engem érdekelne a véleményed ha gondolod várom a leveled.

kubuspace

Mulan,
Először is no para, és ha feküdni kell akkor tessék feküdni, semmi sem fontosabb minthogy babuci még jó sokáig bent maradjon.
Én sem szerettem volna bemenni de be kellett mennem a kórhiba és feküdtem feküdtem, már könyörögtem a dokimnak h haza szeretnék menni. Azt mondta ha kell akkor karácsonyig fektet h minden rendben legyen.
Lehet h mondtam én az 5 héttől veszélyeztetett terhes voltam, 2 hónapig meg sem mozdulhattam akkor csak feküdtem, már azt hittem felfekvéses leszek.
Ja az egyik barátunk a jánosban szülész-nőgyógyi és ő azzal vígasztalt minket h van/volt bent akkor olyan kismama aki az első pillanattól fekvésre volt ítélve, de úgy hogy az ágyból sem kelhetett ki, ágytál, lemosdatás mind az ágyban történt. És mondta h mérlegeljek ezek alapján hogy nekem mennyire jó vagy rossz, hiszen én azért mozoghattam, legalább a wc-re, mosdóba kimehettem.
ÓÓÓ a terheléses cukor jó buli.
Nyugi és kitartás. Ja és rövidesen írom a privit is csak el vagyok havazva nagyon.

kubuspace

Ma suliban voltam, eléggé lefáradtam, utána vendégeink voltak, most mentek el. Marci, Apa alszik. Cool, nekem is kellene mert tényleg húzós volt a mai nap (is).
Holnap kopaszi-gát, ott fogunk sétálni, remélhetőleg nem lesz olyan szél mint ma volt.

Szép hétvégét Mindenkinek.

Pusz

Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok,

Szonce, Kati elküldtem, remélem le tudjátok tölteni és idővel hasznát fogjátok majd venni.

Sajna szél ezerrel, úgyhogy nem tudom mi lesz a mai napi sétával. De most megyünk bababörzére, juhéj költöm apa pénzét.

pusz Mindenkinek

zsuzsa

kubuspace

Sziasztok

Kubuspace - köszi szépen az anyagot.

Kérdés:
1.)
Olvastam a szülésfelkészítős anyagban, hogy nem mindig kell gátmetszést csinálni. Közületek van valaki, aki eldöntötte, hogy gátmetszés mentesen kíván szülni és úgy is sikerült?
Előnyök-hátrányok a gátmetszéssel kapcsolatban? Főként a tapasztalatok érdekelnének.

A szüléssel kapcsolatban három dolog zavar leginkább így előzetesen, a beöntés és a gátmetszés, meg a varrás a végén . Biztos kinevettek, mert nyilvánvalóan van ezeknél sokkal rosszab rész is :)

2.)
Valaki le tudná írni, hogy a "keményedés" az milyen érzés? Doki meg a védőnő is kérdezi, hogy szokott-e keményedni a hasam, de fogalmam sincs, hogy milyen is az. Lehet, hogy szokott, csak nem ismerem fel :)
Mint amikor először mozgott a baba. Mire biztosra rájöttem, hogy a mozgolódását érzem, eltelt két hét :)

köszi szépen
Mindenkinek szép napot!
Coraln
coraln

Sziasztok!

Kubuspace!

Köszönöm szépen az anyagot, épp töltöm ezerrel:-)

Coraln!

Én is ettől a háromtól tartottam a legjobban, de az utána következő fájások... Hát én mikor varrtak, kérdezte a doki, milyen érzés, mire én csak annyit mondtam, inkább még három gyereket szülök varrás helyett... csak mosolygott, és azt mondta: "Nem értem. Mindenki ezt mondja..." Szóval az nekem tényleg fájt. Ám a beöntést ehhez képest észre sem vettem. :-)))

De hidd el a babát mindenben kárpótol majd. Hipp-hopp elfelejted...

A Babe hajsampon koszmó ellen: Egy csodaszer. Komolyan mondom, még csak kétszer használtuk, de látható a változás...

Reniről és Beszterről már rég hallottunk...:-)
Bár Reninek még nagyon friss a babázás... Reméljük mindenkivel (babával, mamával) minden rendben.

Pusz

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Nálunk szerencsére minden rendben, óriási a szerelem :)

Sajnos az etetéssel vannak gondjaink. Beni nem igazán akar felkelni, de 3óránként fel kell ébreszteni, mert kicsit be van sárgulva és azt mondta a dokinő, hogy semiképp se hagyjuk. Ezzel csak az a gond, hogy nem lehet felébreszteni :)
Hiábba nyúzzuk-húzzuk, semmi nem használ. Szoptatás közben 10 perc alatt bealszik és emiatt nem eszik eleget. Most a lefejt tejet próbáljuk beleerőltetni, kisebb-nagyobb sikerrel.
Ez így sajnos elég macerás és egy etetés emiatt több mint 1 órás. Elég fáradtak vagyunk.

A másik, hogy szerintem nincs is elég tejem, mert szoptatás után a lefejt mennyiség épp a következő etetés kipótlására elegendő.

Lehet, hogy lassan nálunk is előkerül a tápszer. Nem örülnék neki, de nem akarok ezen idegeskedni.

Coraln,
szerintem a gátmetszéstől nem kell tartani. Amikor csinálják nem érzed, és szerintem utána sem olyan vészes. Nekem elég gyorsan gyógyult.
A varrás szerintem a szülés legfájdalmasabb része, de igaza van Katinak, akkora már előkerült a baba és csak ezzel fogsz foglalkozni. Ki lehet bírni azt a 20 percet.
A beöntés inkább jobb, ha van, bár nekem nem volt erre idő, de én jobban éreztem volna magam, ha adnak :D

Mulan,
a legfontosabb, hogy ne idegeskedj ezen. Ki lehet bírni a kórházban egy pár napot. Az ott adott magnéziumos infúziós kezelés 5 nap. Nekem mondjuk ezután sem múltak el a görcseim és keményedések, de legalább nem lett nagyobb baj.
Kitartás!

Reni
b.reni

coraln,

nekem nem volt se beöntés, se gátmetszés, és nagyon hálás vagyok érte! korábban volt részem mindkettőben, ég és föld a különbség
itaca

Sziasztok,

Coraln,
Én úgy indultam neki hogy nem lesz gátmetszésem, nos amikor kiderült mekkora a baba akkor első körben könyörögtem a dokimnak h legyen császár, majd miután dokim somolygott csak és mondta h természetes úton fogunk szülni akkor már nem volt kérdés vagy ellenállás részemről. Én semmit nem éreztem a vágásból és őszintén mivel kaptam érzéstelenítőt a varráshoz is, háááát nálam semmi nem volt. Tök jól elbeszélgettünk a dokival közben.
Beöntés – nagyon paráztam tőle hiszen nem a természetes hétköznapjaink része, de őszintén hálát adok a kitalálójának, így is nagyon nehéz volt de enélkül én nagyon feszélyezve lettem volna a szülőágyon. Jó volt ez így, nekem nagy könnyebbség. A szülésznők nagyon kedvesek, mi jót beszélgettünk közben csak a szülőszobára kellett gyorsan sietnem vissza.
Sok mindentől paráztam, pl nem tudtam túljutni azon hogy a szülés előtt 2 héttel aranyerem lett, egyszerűen azt mondtam h én nem fogok levetközni a dokim előtt, engem senki ne lásson úgy.
De utólag is azt mondom h gátmetszés nélkül képtelen lettem volna, beöntést pedig legközelebb is kérek.
Keményedés ügyben nem vagyok jó, nekem szinte végig kemény volt. Reméljük más tud majd segíteni.

Kati,
Remélem tetszik a babaiq. Végül nem lett séta a szél miatt, hogy utáltam h már megint hétvégén van rosszidő és itthon maradtunk.
Voltunk délelőtt bababörzén, állat jó ruhákat sikerült vennem.

Reni,
Beni gyarapszik szépen ? Cirógasd az álacskáját azt nem szeretik hátha így ébren tudod tartani.

Holnap jön a második oltás, remélem ezt is zökkenőmentesen fogjuk túlélni.

kubuspace

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:28-kor.
szonce82

Szia Zita!

Nagyon szépen köszönöm a homeo-s bogyokról és a gátmasszázsról szóló anyagot!
:D
Megkaptam!

Szép napot!
moffly

Moffly, szívesen.

Coraln, a keményedés szerintem olyan, mintha kő lenne a hasadban. Sokkal nehezebbnek érzed, mint egyébként. Néha, mozgás közben én sem tudom eldönteni, hogy a babám nyomja a hasfalam, vagy keményedek. A különbség elvileg az, hogy a keményedést mindenhol érzi az ember, a baba meg csak itt-ott nyomja a pocit.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, még egy dolog jutott eszembe, ami nincs a listán, de én praktikusnak gondolom, a pólya. Valahogy azt gondolom, abban könnyebb egy újszülöttet megtartani, így jól jöhet a kórházban. Erről mit gondoltok?

üdv.
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita!
Én az egyik szülésfelkészítőn megkérdeztem a pólya kérdést a szülésznőtől, mert én is úgy gondoltam, hogy talán jobb a babának, hogy nem csuklik-nyeklik a kezdő anyukák kezében a baba, és talán a gerincének jobb a pólya, de ő azt mondta, hogy eszembe ne jusson beszerezni.
Elavult, kényelmetlen a babának, akkor volt jó, amikor kályhával fűtöttek, és nem tudtak állandó hőfokot biztosítani a szobában, mert ebben a baba állandó hőfokra tudja magát melegíteni.
Szóval a lényeg, hogy azt mondta hogy NEM!
Így én le is tettem róla!

Ildi

Kép
bcuca

------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:28-kor.
szonce82

Szonce82
Gratula az első sétátokhoz! :D
Nem féltél a babát bevinni a gyógyszertárba? Hisz oda általában beteg emberek járnak. Én biztos nagyon aggódós vagyok, de még olyan pici baba az Ádám, nehogy valamit összeszedjen.
A járdák meg hasonlóak mint az utak, egyaránt katasztrófa mind a kettő, és persze hiába várunk a csodára, egy darabig nem fog változni semmi. :(

Ildi

Kép
bcuca

Kubuspace, Szonce,
Köszi a plusz infókat, úgy érzem, kezdek lassan képbe kerülni :)

Coraln,
Gátmetszés és beöntés témában teljesen egyetértek a többiekkel. A gátmetszés szükségességéről véleményem szerint sem a szülésznővel, sem az orvossal nem érdemes vitázni, ha szükséges, akkor az bizony kell. A vágást valóban nem lehet érezni, a varrás egy picit kellemetlen, de akkor az ember már nem azzal foglalkozik, hanem a babáját nézi. Nekem a hazamenetelünk napján volt a legkellemetlenebb, mert akkor feszült, fájt (felszívódó varrat volt), de 1-2 nap múlva már az is felejtős. A beöntés pedig abszolút nem kellemetlen, és legalább azzal nem kell majd foglalkoznod, hogy a babád trutyiba érkezik :)

Zita,
Nekem volt pólyám, és lesz most is. Először idegenkedtem tőle, de aztán hamar rájöttem, hogy az első napokban itthon bizony jól jön. A kórházban nem használtuk, de itthon az első 2 hétben igen. Szoptatásnál könnyebb volt tartani, úgy éreztem, hogy nappali alváskor Eszter jobban érezte magát benne, mintha csak takaróval takartam volna be. Nem ismerem a mostani "modern" tudományos álláspontot, aszerint már biztos "divatja múlt" és biztos van negatív "hatása" is, de ha májusban nem lesz túl meleg, akkor én bizony újra kipróbálom és ha beválik, pár napig-hétig használom :) Szerintem ha tudsz kölcsönbe szerezni (max. pár hét), akkor próbáld ki és Te magad rájössz, hogy érdemes-e használni, vagy sem.

Üdv.
Liz

Kép

Kép
liz

Sziasztok!

A pólya dologhoz szólnék hozzá... épp tegnap javasolták nekem, hogy az első néhány héten a picur alá tegyek egy kispárnát, mikor a karomban tartom, vagy szoptatom, mert így neki is könnyebb lesz és nekem is, mert nem hullanak szanaszét az aprócska testrészei...

Azt nem tudom, hogy bevállik-e, mert én ezt leghamarabb július végén próbálhatom ki, de mint ötlet használhatónak tűnik. :)

Lenne egy kérdésem: szerintetek érdemes a többfunkciós, bébihordós, mózeskosaras babakocsit vásrolni?

Köszönöm.

Kriszta
krisztacsillag

Sziasztok

Nagyon köszi a tapasztalatokat a gátmetszésről!!
Kicsit megnyugodtam :)

Krisztacsillag, én már beszereztem szoptatóspárnát, nem tudom használ-e itt valaki olyat, de nekem nagyon praktikusnak tűnt a képek, leírások alapján.
Majd meglátjuk, hogy tényleg az-e :) Azt hiszem, hogy ha nem áll ki a karom szoptatás közben, a baba tartásától, az már félsiker.

Én is szimpatizálok a pólyával, de félek, hogy szegény gyerek júliusban -augusztusban bele fog sülni (Elvileg jul.2-án szülök)

Coraln
coraln79

Sziasztok!
már egyszer bejelentkeztem, és üdvözöltetek, de sajnos ágynyugalmat írtak elő, és így fekve nehéz volt a tempót tartanom a májusi topicban is... és nem volt annyi kapacitásom, pláne, hogy ágyból dolgozom... de most már nagyon aktualitását érzem, hogy belekerüljek a János kórházi téma vérkeringésébe.. így mostantól én is jönnék közétek!:)

Rólam röviden: A Jánosban fogok szülni, most vagyok a 30. héten, január 7 óta, azaz 2 hónapja vagyok vízszintben, de jó lelki állapotban, köszönhetően a férjemnek,aki ekiszolgál teljes mértékig, és a diákjaimnak, akik fekve is rendíthetetlenül ragaszkodnak az órákhoz, és jönnek napi 2-3-an.. Ez lesz az első babánk, kisfiú, és jó nagy baba lesz, az orvosom szerint ha végig kihordom, 4 kilón felül lesz. A buksija is nagyobb az átlagnál, még belefér a normál értékbe, de nagyobb. Így a szülésnél kíváncsi vagyok, hogy alakul majd.

Lassan elkezdek visszaolvasni, nagyon jó kis társaság van itt, és rengeteg hasznos infót osztotttatok meg egymással eddig is. Örülök, hogy létezik ez a topik kifejezetten a Jánososoknak....

Üdv mindenkinek:

Vanni
vanni

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:30-kor.
szonce82

Vanni, üdv közöttünk!
szonce82

Köszi a véleményeket, igazából van is már egy kókuszbetétes pólyám, úgyhogy biztosan kipróbálom majd, de akkor a kórházba asszem nem viszem be, majd csak ha itthon leszünk. :)

Fura, mindenhol azt olvasom, hogy ilyenkor (35.hét) már kevesebbet tud mozogni a baba, mert kevés a helye. Az én Julcsim meg egyre élénkebben ficánkol :) Pedig az UH-k alapján az átlagosnál nagyobb baba :roll: Na mindegy, nem bánom. Meg azt sem, hogy még mindig simán végigalszom az éjszakákat, semmi pisijárat. Úgy látszik, ebben mázlim van :lol: Vagy még csak most jönnek a nehézségek? :roll:

Na, csak kellett emlegetni, kislányom élénk csuklásba kezdett :)

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Én is tartok tőle, hogy augusztusban egy pólyában megsülne a kicsi lányunk. (Én augusztus elejére várom.)
A szoptatós párna nekem szimpatikus, valószínűleg veszünk mi is... állítólag a várandósság végefelé az alvásnál is sokat segíthet. Nekem még nincs olyan nagy pocakom, a 20. hétben járok, ezért egyelőre még nincs szükségem rá. Vásárolni sem nagyon merek még, majd csak júniustól...

Ti hanyadik héttől kezdtétek a nagybevásárlást, bútor, rucik, egyebek?

Kriszta*
krisztacsillag

Szonce - karácsonyra kaptam egy nagyon jó könyvet és nagyon tetszik amiket írnak benne. Napirend, rendszeresség stb-ről szól leginkább. Most olvasom másodjára :)
Az ilyen éjszakai "bulizásokra" is van okos ötlet.
Tracy Hogg írta és a Suttogó Titkai a címe.
coraln79

Sziasztok,

Szonce,
Szupi h túl vagytok az első sétán, ugye milyen jó kint lenni ? Ha minden igaz akkor már vége ennek a nyavalyás időnek és egyre többet mehetünk ki.
Már 3 hetesek vagytok, hogy szalad az idő. Van valami változás tejci ügyben vagy teljesen átálltál tápszerre ?

Liz,
Ügyi vagy, további jó olvasást, aztán várunk majd. :D

Zita,
Nincs tapasztalatom a pólyával, nekem szopipárnám van, ami kimondottan jól bevált, szépen fekszik rajta a baba és nagyon könnyű tartani. Úgyhogy amellett hogy most az alvásban, kórházban a gátmetszés után és végül a babánál is rengeteget segít a szopipárna használata.

kubuspace

Vanni,
Üdv közöttünk. Ágynyugalom, ágyból dolgozás ? De ismerős ez a helyzet :lol: :lol: Kitartás neked, vigyázz nagyon magadra és írj amikor tudsz.
Apropó ki az orvosod ?

Bcuca,
4 helyre szoktam járni. Posta, mindig előre engednek ha meglátnak a babával 8) Ilyenkor jól bebugyolálom h senki ne is lássa. Általában ekkor bébihordozóban van.
Spar, DM csak napközben megyek, akkor kevesebben vannak.
Gyógyi, szerencsére olyan a gyógyszertár hogy a bejáratba tolom a babát, lefékezem a kocsit és bemegyek, kb 2 méterre vagyunk egymástól csak ő kívül én meg bent. Csak az üvegfelület választ el minket, általában 5 perc alatt szoktam végezni.
Persze van para sokszor, de mondjuk ugyanúgy hordom oltásra az orvosi rendelőbe, ott pedig rengeteg beteg kisgyermek van mindig.

kubuspace

Szonce,

Infacol, Gripe Water hátha segít. Vigyázz ha hozzászoktatod hogy éjjel-nappal ott vagy neki akkor a kis huncut ezt nagyon is jól tudja majd és ennek megfelelően igényli is majd a társaságod. Nekem is sok álmatlan éjszakám volt emiatt, aztán jöttek a különböző praktikák, hason altattuk el, persze utána visszafordítottuk. Halvány fény, gyors peluscsere, halk zene, éneklés, hasmasszírozás. Ja és én nappal nem hagynám aludni annyit, valahogy vissza kell állítani a rendszert h éjszaka aludjon.. Tudom könnyű mondani..... :roll:

kubuspace

Zita,

Nem tudom nálad hogy lesz…. Én is azt hittem hogy gyaloggalopp a terhesség uccsó szakasza. Háááááát amikor már a gondolattól is elfáradtam pl hogy kimásszak az ágyból vagy pl 3 perc séta után nem kaptam levegőt… de mondjuk érdekes h az uccsó 1-2 hétben annyira nem tudtam magammal mit csinálni (ez nem igaz azért) hogy minden nap felporszívóztam a lakást. Ja és persze az utolsó 3-4 hétben éjszaka szinte semmit nem aludtam. Nonstop wc meg járkálás a lakásban, hiszen se ülni se feküdni nem volt jó.

Coraln,

A suttogó nagyon jó én is most olvasom.

kubuspace

Krisztacsillag,

Igen a párna is mindenképpen jó megoldás, valóban könnyebbség lehet babucit úgy tartani. Sajna kérdésedre nem tudok válaszolni mert nekünk nem ilyen babakocsink van, de remélem valaki segít majd.

Elmondom nálunk hogy volt a készülődés, vásárlás.

Dec 11-re voltam kiírva, persze riogattak h Marci hamarabb jön, ezzel szemben dec 23-án érkezett a drágám.

Szóval nov 1-ig dolgoztam (aminek apa egyáltalán nem örült - mivel veszélyeztetett terhes voltam).
Nov 1-16 között az összes papírmunkát elvégeztem, kitöltöttem az okmányokat a későbbi igénylésekhez (Tgyás, gyed, családi pótlék, 1x anyasági) hogy ne kelljen ezzel foglalkozni szülés után és persze apára se akartam hagyni a töltögetést.

Rendet raktam a lakásban, kidobáltam egy csomó cuccot, szépen mindenhol szekrényekben, fiókokban elpakoltam. (borzasztó rendmániás vagyok egyébként is, és sajna ez még mindig nem változott).

16-17-én nagytakarítás (nem én csináltam szerencsére, ablak, függönymosás ezerrel).

A következő héten készítettem egy árkalkulációt hogy a még hiányzó dolgainkat melyik üzletben is kellene megvásárolni.
Szerencsénk volt hiszen babaágyat, babakocsit, fürdőkádat a főnököméktől kaptunk úgyhogy az már itthon volt.

Illetve uez volt a helyzet a babaruhákkal 3 helyről összesen egy hatalmas halomnyi ruhát kaptunk, ezeket menetközben kimostam, rendszereztem és be is tettem már a szekrénybe (amit nem kellett vennünk, hiszen volt). Egyébként múlt hét vasárnap volt az első alkalom h babaruhát vásároltunk, szerencsénk volt mert rengeteg kinőtt kisrucit kaptunk barátoktól/ismerősöktől.

Szóval készítettünk egy bevásárlólistát és mindent megvettünk november uccsó hetében (mérleg, cumisüvegek, légzésfigyelő, mellszívó, sok kis okosság).

Persze időközben a babaágyat már összeállítottuk, megnéztük hogy is rendezzük be a szobát, hiszen a szekrény, ágy mellett még egy kanapéra is szükségem volt, a mai napig is ott alszom még illetve pelenkázó helyét is ki kellett találnunk.

Nov 30-án becsomagoltam a kórházi csomagomat is (tudom jó későn :D de bíztam benne hogy tartjuk az időt).

Dec 1-11 majd pedig 23 között semmi mást nem csináltam csak pihentem és pihentem és sokszor unatkoztam, vagyis inkább már nagyon vártam h legyünk túl az egészen.

Ja és nagy unatkozásomban apának készítettem egy pöpec kis excel filét h kit milyen formában (sms, email, telefon) is értesítsen majd a szülés után :lol: :lol: :lol:

kubuspace

Bocs h sok voltam, de inkább ilyenkor tudok írni, a nappal el vagyok havazva. Most is túl a 2 órás etetésen leültem h írok egy picit, pótlom az elmaradásaimat és most látom h mindjárt 5 óra, ajajjjj lasssan megint kell majd a kislegény.

Túl vagyunk egyébként a 2. oltási alkalmon most a pneumoccocusból az elsőt kapta meg.

szép napot Mindenkinek

kubuspace

Millye,
már annyiszor akartam mondani hogy Andrásnak is mekkora haja van. Gyönyörű a kisember. Remélem jól vagytok.

Pusz

Zsuzsa

kubuspace

Kubuspace: Igen az én drága fiam is nagy hajjal született. Jól vagyunk bár 2 napja amióta elkezdtem a vitaminokat adni neki azóta majdnem minden evés után bukik a babám... nem tudom, hogy összefüggésben van e a K vitaminnal és a D vitaminnal... de tényleg azóta van neki... :cry: meg úgy tűnik, hogy hasfájós is lesz... de még nem biztos.. lehet, hogy csak az időjárás miatt volt nyűgösebb...
Amúgy minden rendben van velünk... 1 napja már a kiságyában alszik. Mert eddig velünk aludt a nagy ágyban :lol:
Olvastam, hogy megkapta az oltását a pici fiad... szegény nagyon megviselte? Nyűgös lett tőle? Remélem nálatok minden rendben van!

Puszi!

Kép

Kép

Kép
millye

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:30-kor.
szonce82

tényleg, Kubusapce, hogy viselte a fiad az oltást? Én már előre félek tőle...
szonce82

Szonce82: Én a vállamon büfiztetem vagy a combomra fektetem és úgy büfizik... változó, hogy mennyi ideig kell várni. Éjszaka megbüfizettem és miután felkel utána tisztába teszem és még ráteszem cicire és elalszik... utána már nem büfiztetem mert csak cicizik és nem eszik.

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Nálunk éjjel nincs pelenkázás, csak ha nyakig pisisek vagy kakisok vagyunk. Azt mondta a gyerekorvosom, hogy az éjszaka legyen éjszaka... Innen fogja megtanulni, hogy éjjel nincs játszás. Ez nagyjából működik is. Milán általában velem együtt zuhan álomba, mikor az ágyunkban szoptatom meg. Mivel kétszer szokott felkelni, éjjel 1kor, és hajnalban 5 kor, az 5 órai szopi után szokott az ágyunkban maradni, és akkor kb. fél 8ig velem alszik. Apa meg dolgozni el:( De van, hogy 5 után már vissza sem alszik...

Büfi: ha szopizik Milán, nem mindig tud büfizni. A védőnőm azt mondta, nem baj, valószinű nem nyelt levegőt. De mikor tápszerrel ki kell egészítenem a dolgot, mindig büfizik hatalmasat. Én vállon szoktam sétálva...

Millye ha a combodra fektetve büfiztetsz nem szokott bukni a picuri?
Én ezért nem merem. Mondjuk nem egy bukós fajta szerencsére, de én tartanék tőle. De lehet h kipróbálom. Egyébként a kromra fektetve (hasa a föld felé) szoktunk büfizni, az jól működik...

Szép napot mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Kubuspace,
Mennyire előre látó voltál! Tetszik a készülődésed annak idején a szülés előtt.. én is ezt fogom csinálni.. meg is írom az anyakönyvvezetőnek a kérelmet, hgy küldje el a házassági kivonatot...
Nektek a pneomococcus oltást miért kellett beadni?
Nekem is Marcim lesz, csak Márton... hiába, annyira szép név:):)

Kérdeztétek ki az orvosom: dr Molnár László. Szült nála valaki esetleg? :)

A Suttogó könyvvel kapcsolatban- mi most az elsőt kerestük, aztán találtunk egy újat, a Mindenttudó suttogó, vagy valami ilyesmi címe van, ezt közkívánatra írták állítólag... ez a 3. a sorozatban. Az ajánló alapján nagyon szimpatikus, csak még nem volt a kezemben... remélem a héten meg tudjuk venni...

Pólyához: én is szeretném használni majd. Persze ha bírja... nekem nagyon tetszik, kislány korom óta imádtam a pólyákat.. és most lesz egy igazi pólyásbabám:) Elég hűvös a szoba, ahova el tudok nyugodtan vonulni majd a babával éjszaka, még ha május végén, időre születik, akkor is, szerintem nem lesz melege...

Krisztacsillag, még én sem nagyon mertem vásárolni... csak a babazsobához függönyt, anyagokat, lámpát. de babakelengyét semmit... lassan azért lehozzuk, amit kapunk több helyről.. a babakocsiés a kiságy már eljött, Pécsről... de ennyi.. pedig veszélyeztetetten fekszem, lehet, hogy előbb fog érkezni....

szoptatóspárna: nekem is bevállt, már most is, a kényelmes alvásban sokat segít... a lábaim közé fogom, és a hátam felé kivezetem, ott a gerincemet tartja, amikor oldalt alszom... nagyon ajánlom én is:) (Mi sokat kivettünk a gyöngyökből, lehet gyömöszölni minden fele... (Majd szoptatásnál valahogy vissza kell szenvedni bele azért a töltetből....

Zita, nekem is az átlagosnál nagyobb lesz a baba, ha így folytatom.. a feje is mindíg nagyobb.. a dokim szerint 4 kiló felett lesz, ha időre születik... én pedig 48 kilóról indultam, most vagyok 53.
vanni

Mulan, a magne b6 sokaknál nem igazán segít.. de van akinél semmi nem segít igazán... de azért kipróbálhatod a magnezi citricit, az jobban felszívódik állítólag. olcsóbbb is, igaz a gyomrod fájhat tőle... nekem legjobban talán a béres magneb6 jött be, próbáltam szinte minen magnéziumot... az ivóoldatot is. na, az nagyon drága, és alig bírom lenyelni...
Nem szabad félni a kórháztól.
Én 5 napig voltam bent a Jánosban, 22 hetesen, napi 2 gramm magnéziumot kaptam, de nem nyugtatta le méhem. De volt haszna. elfogadtam utána, hogy még ülni sem ülhetek otthon egy pár órát sem, feküdni kell... és azóta jobban el vagyok, igaz keményedek folyamatosan, frontkor óránként 3 szor is hiába fekszem, de méhszáj zárt, méhnyak nincs megrövidülve. Ha felállok, normál esetben 5-10 perc után áll be a pocim, frontkor azonnal.... :roll:

Lányok, volt valaki ilyen helyzetben? Meddig húzta? :)
vanni

Sziasztok

Pénteken megyek a terheléses cukorra és azt mondták, hogy a rosszízű lötyit kell vinnem :(
Nem tudjátok véletlenül, hogy ez azt jelenti, hogy 2 órán keresztül csak az lehet a gyomromban? Semmi szendvics meg ilyesmi?

Vanni - a suttogóból nekem mind a három megvan (lelkes anyósnak köszönhetően) és a harmadik az inkább összefoglaló.
Az első a pici babáról szól, főbb elvek, technikák részletesen leírva. A második a kisgyermekkorról (1-2 éves baba- ezt még nem olvastam) a harmadik pedig leginkább az első kettő összefoglalója, inkább gyorstalpaló.
Azt hiszem, nekem az első rész lesz az állandó napi olvasmányom a szülés előtt itthon töltött 2 hónapo pihi alatt.

Coraln
coraln79

sziasztok,

köszönöm a tippeket,támogatást..
Vanni:kifogom próbálni,amit irtál. Én is kb így vagyok vele..nagyon hamar kezd keményedni már az üléstől, kicsi mászkálástól a lakásban..de a méhszáj zárt szerencsére..
már kezdtem azt hinni, h bediliztem h ilyen kevés dologtól keményedik a hasam..azt hittem kb bebeszélem már csak magamnak..de ezek szerint van ilyen...

coraln: én most hétfőn voltam a jánosban cukros löttyöt inni, és a 2óra várakozás alatt csak sima vizet lehet inni..legalábbis nekem ezt mondták..bár hallottam valamit a citromos vízről is,hogy azt is lehet inni, de nem pontosan tudom hogy az mire és hogyan vonatkozik.. :)
az viszont biztos h enni nem lehet semmit..
de azért ki lehet bírni :)
viszont mindig menj a sor elejére! nehogy beállj a sor végére..amikor én voltam iszonyat hosszú sor volt..nemhiszem h kibírtam volna állni.. szóval hajrá! csak bátran előre! :)
mulan

Coraln, a két vérvétel között csak vizet lehet inni, enni semmit, csak a második vérvétel után. Én is féltem tőle, de egész jól bírtam. A cukros lötyitől sem kell félni, lehet bele rakni fél citrom levét (csak igazi citrom lehet), így olyan mint egy édesebb limonádé, nekem még jól is esett úgy éhgyomorra. Igaz én édesszájú vagyok :)

Vanni, nem semmi ilyen kis súllyal ekkora babát kihordani! Én magam is magasabb súlycsoportba tartozom, így nem csoda, ha a babám sem lesz soványka... bár ezek szerint nincs sok összefüggés. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Coraln,
Terheléses vércukor vizsgálathoz: Vedd meg a patikában a cukrot (75 gramm glükóz), így nem kell otthon méricskélni. Előző este végy egy befőttes üveget (vagy egy mixert :) ), abba önts 2 dl vizet, öntsd hozzá a cukrot, majd rázd össze. Aztán öntsd fel még 1 dl vízzel (így 3 dl lötyid lesz). Fontos, hogy a vízbe öntsd a cukrot, ha fordítva csinálod, akkor a cukor összeáll és "megkövesedik". Ezt az este folyamán még rázd meg néhányszor és tartsd reggelig a hűtőben. Reggelre egy tiszta átlátszó lötyit kapsz, amihez önts még egy fél citrom kicsavart levét, így kapsz egy (szerintem) iható elegyet. A lényeg, hogy a cukor feloldódjon és jó hideg legyen, a citrom pedig sokat segít rajta.
Éhgyomri vércukrot is néznek? Nekem azt nem néztek, csak a terheltet, így még itthon meg kellett igyam a lötyit és úgy kellett az időt kalkulálnom, hogy pont 2 óra múlva vegyék le a vért.

Ha megittad, igyál még néhány korty hideg vizet, (+ vigyél a vérvételre is vizet, azt nyugodtan lehet iszogatni és ajánlják is, mert úgy teltebbek a vénák és egyszerűbb a vérvétel).
A 2 óra alatt más szénhidrátot nem lehet fogyasztani, mert a 75 gramm cukor szénhidrát mennyisége a referencia, ami alapján vizsgálják, hogy a szervezeted mennyire tudta lebontani.

Ha a János kórházban mész a laborba, nyugodtan menj a sor elejére, és a "regisztrációt" követően a nővérek úgyis szólnak, hogy menj ott is előre.

Ha valamit nem írtam le, még kérdezz :)

Üdv.
Liz

Kép

Kép
liz

Köszi szépen a tanácsokat.
Akkor ezek szerint muszáj lesz a 3 deci löttyel kibírnom 2 órát :( (Liz- éhgyomri cukrot is néznek, úgyhogy ott kell ülnöm sajnos)

Már csak nem szabad elfelejtenem megvennem a glükózt.
Nem tudom, de az utóbbi időben olyan vagyok, mint aki amnéziás. Mindent elfelejtek (mint a főszereplő a Mementóban :) ha nem láttátok esetleg, nézzétek meg, nagyon jó film bár eléggé durva)

Coraln
coraln79

Kubuspace,
köszönöm, hogy leírtad, nálatok hogy zajlott a készülődés. Az előre papírozás valóban jó ötlet, hasznosítjuk!

Egyelőre mi még várunk a vásárlással, bár már orvosi utasításra én is itthon vagyok. Egyébként nehéz megállni, mert olyan sok édes babaholmit lehet kapni...

Szerencsére mi is kapunk néhány dolgot, de a babakocsi, bababútor vásárlása ránk vár.

Coraln79,
Én 4 hét múlva megyek a terheléses cukros vizsgálatra. Állítólag vannak olyan orvosok, akik nem itatják meg a paciensükkel a cukros löttyöt, hanem zsemlét etetnek és tejet itatnak.

Mulan,
sajnos én is keményedtem és vérezgettem, ezért én is a magneB6-ot szedem 3x2-vel. Nekem úgy tűnik segít... bár mióta szedem egyszer előfordult vérzés... ijesztő, ilyenkor azonnal lefekszem és meg sem merek mozdulni... azt mondta az orvos, hogy egy-egy ilyen tűnet után 1-2 hét pihenés, fekvés javasolt. Persze érdemes megkeresni az okát, nekem állítólag a túlhajszoltságtól, a munkahelyi stessztől volt... mióta itthon vagyok - két hete - nem volt újabb tünet, Boglárka vígan rugdos a pocakomban. :)

Suttogó,
én is megvettem a Suttogós könyvet, egyelőre még csak az első részt. James Oliver felesége írt egy szórakoztató könyvecskét a várandóságairól, abban olvastam róla...

További szép estét Kismamatársak!

Kriszta
krisztacsillag

Sziasztok,

Wow hogy beindultunk, nem jellemző mostanság ez az aktivitás, hiszen mindenki babázik ezerrel :D

Millye,
Remélem h csak az időjárás miatt volt nehezebb időszakotok és nem lesz hasfájós a kicsi fiacskád. Én sajnos a K vitamint nem adom hiszen Marcipán nem anyatejes ergo semmi szüksége rá, ha bármi kell akkor az a tápszerben benne van, persze a D vitamint nyomjuk ezerrel minden fürcsi előtt.

Huh ezt a bűnőzést, veletek a nagyágyban, merészek vagytok, mármint ami azt a részét illeti hogy babóca esetleg nem szokja e meg annyira hogy csak ott szeretne lenni ezek után is.

Habár ha belegondolok napközben Marci is csak az én ágyamban van, körbebástyázom és bármit tudok csinálni, ez mondjuk egyáltalán nem menne ha a kiságyában lenne, talán 5 percet bírna ott ki. Sokszor észreveszem egyébként is rajta ha berakom napközben a kiságyba, szinte megmerevedik amikor érzi hogy közeledünk az ágyikója felé. De engem is jobban megnyugtat ha úgy alszik h a légzésfigyelő be van kapcsolva, hiszen egyébként ha a nagyágyban van, akkor 5 percenként megyek és nézem hogy mozog e a mellkasa.

Az első oltáshoz (2 héttel ezelőtt) hasonlóan ez a mostani sem volt vészes, itt persze már sírt egy kicsit, mert nem kaptam fel a szuri után 1 másodperccel, de mondanom sem kell hogy nem tartott tovább 2 percnél a sírás sem. Szerencsére láz sem volt.
Koszmó teljesen elmúlt, várjuk a jó időt hogy minél többet kint lehessünk, mehessünk mindkét nagyszülőhöz, barátnőzni stb. stb.

kubuspace

Szonce,

Hát igen, nem könnyű még a kislegénnyel, de remélem hogy kialakul valami rendszer, hidd el nálunk is kb 5-6 hét után volt hogy éjszaka csak 1x kell felkelni, persze mint most is, túl az etetésen ahelyett h aludnék inkább netezek így garantáltan mire ágybabújnék addigra ébredezni is fog.

Büfit illetően Marci sokszor nem büfizik, ezt annak tudom be hogy nem nyelt levegőt, ilyenkor figyelek rá hogy oldaltfektessem, alátámasztom a plédjével hogy tutira ne legyen baj.
De mondjuk nagyon bevált az hogy a karunkra fektetjük és lóg keze-lába, nah akkor garantáltan tud ám jó angosan büfizni. Mondjuk Marci 62 cm és a karom (törpe lévén – apa hív így a 164 cm alapján) sajna nem elég hosszú de apuci azért sokszor büfizteti így.

No para az oltástól, a lényeg hogy ne nézz oda és beszélj Ádámhoz, hidd el én aki túl vagyok 2 könnycsatorna átmosáson, az oltás "semmi" ahhoz képest. Ott tényleg volt sírás.

kubuspace

Kati,

Elméletileg túl vagytok az 1 órás etetésen :D

Mondjuk én minden etetés után kénytelen vagyok átpelusozni mert Marcinak a veséje igencsak rendben van.

Ja és úgy tűnik hogy a fiatalember egyre halkabban kakil. Kezdetben lila fej, kéz ökölben és hatalmas nyögések után pelus megtelt, mostmár a hatalmas nyögéseket szolidabb hang váltotta fel. 8)

kubuspace

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?