Új privát üzeneted érkezett!

Annamari :)

Akit nem érdekel a fejlesztés dolog, az ugorjon, mert hosszú lesz!
Ezeket fejleszti Zsófi Olinál, (mindegyikhez írok 1-1 példát):

*Mozgásfejlesztés: nagymozgás és finommozgás (az utóbbit csak most kezdték):kúszás megtanítása, úszás mozdulat, síelés ,egyensúlygyakorlatok: - földre ragasztott csíkon, -padon,gurulás a test hossztengelye körül,dobások, színezés egyre aprólékosabb részletekig,gyöngyök válogatása színek szerint stb.

* Orientációfejlesztés:
Mi hiányzik szerinted a képről?
Tükör segítségével a testrészek megnevezése
Bekötött szemmel érintsd meg a megnevezett testrészedet
Ember kirakó
Vezesd a macit a mézhez
Jobb-bal oldal tudatosítása: Ki áll Peti mögött, Mit látsz a háztól balra stb.

* Kommunikáció – Beszédfejlesztés (ez Oli gyengéje):
Szívás – fújás gyakorlása,( pihét, labdát szívószállal kell a kapuba befújni), Nyelvtorna: nyelvséta az ajkakon Pl. lefetyelő cica
Mondatok befejezése stb.

*Észlelés fejlesztés:Magas - mély hangok észlelése, Szobrászos:
Becsukott szemmel kell kitalálni, mit ábrázol a kis szobor stb. Magnóhallgatás: tapsolj ahol a kutya szót hallod

Szerialitás fejlesztése: Gyöngyfűzés megadott szabály szerint,
Költöztesd a polcra a játékokat! 1 könyv, 1 baba, 1 maci – Hogyan folytatnád? stb.

*Figyelem fejlesztése:Keresd az ugyanolyanokat! Kösd össze!,Karikázd be két színnel ( jobbra néző kutyát zöldre, balra néző kutyát barnára), Mi a különbség a két kép között?

*Emlékezet fejlesztése: Mi hiányzik?
Nézd meg a tárgyakat! ( egyet elrakok). Mit vettem el?, Szógyarapítós: Előtte lévő szavakat elmondja és ő is hozzátesz egyet.
Cica
Cica, kutya
Cica, kutya, ló
Cica, kutya, ló, szamár….. stb. Memóriajáték stb.

Szumma szummárum Zsófi normál iskolafelkészítést csinál Olinál, Sindelar módszerrel és alapozó terápiával, azokat a részterületeket ahol Olinak lemaradása van, külön kezelve. Nekünk a nagymozgás a beszédfejlödés és a finommozgás a gyengénk, így ezekre több idöt fordít, bár a finommozgást csak most kezdték. Nagyon jól halad Oli, Zsófi szerint 1 év múlva iskolaérett lesz. :D Vannak részterületek ahol már most magasan a kora fölött jár pl. emlékezet

Szerintem Gergö rajza nagyon jó, nagyon ügyesen rajzol. nekem Samu sem rajzol ilyen szépen. Színezni már profin tudnak, gyakorlatilag alig mennek ki a vonalból. Az ovónéni ennek is nagyon örül, mondta, hogy ez az elsö lépés. Ádám gorillája sem rossz, szerintem nekem ezen a szinten vannak a fiúk rajzban. 8)
De ma megkérem öket, hogy rajzoljanak. :D

Cat
Kép
cateye

Nettke :)

Az elsö lépés a Nevelési Tanácsadó, oda tudnak küldeni titeket. Az ovónök nem mondhatnak szakvéleményt, szakemberhez kell irányítson. Szerintem csak a családi helyzetet szeretnék a családlátogatással felmérni, hogy milyen környezetben él Sári.
Szerintem a BHRG-t megemlítheted nekik, hogy lássák, hogy tettetek t is lépéseket, és adj egy-két kezelési tanácsot nekik Sárihoz.

Ami az én véleményem ezzel kapcsolatban, hogy rettentö sok múlik az ovi (ovónök) hozzáállásán. Olival is voltak gondok a bölcsiben, nem volt önálló, csak a hülyeségben volt benne, ordítva mentünk minden nap bölcsibe, nem szerette. Érdekes az oviban Ö a legönállóbb gyerek, szépen öltözik, mindig ö az elsö aki felöltözött, segít a dadusoknak, részt vesz a foglalkozásokon, barátai vannak stb. és a legfontosabb, hogy imád oviba járni. És nem az én gyerekem változott meg ennyire hirtelen (nyilván egy spontán érés van benne), hanem olyan az ösztönzö környezet, az ovónéni bátorítása, és visszacsatolása, hogy eröt vesz magán a gyerek, és még élvezi is, hogy sikere van.

Cat
Kép
cateye

Sztem nálatok is hasonlókat csinálhat a logopédus, mert én ugyanilyen eszközöket láttam anyósom játékai között.

Amúgy Gergő kifejezetten ügyes, de én Ádámot sem érzem lemaradva. Ahogy én látom a gyerekek csoporttársait ez nagyjából a kiscsopi szint. Nálunk Ré nagyon jó, de tényleg. Bó meg rém türelmetlen, ezért nála van egy firka, aztán "ráfog" valamit. Persze néhány dolgot, nap, virág, cápa (delfin) ő is tud, de legtöbbször akárhányfejű sárkány jön ki. :roll: Majd teszek fel képet. Viszont színezni ő nagyon szépen tud.

Nekem arra nincs ötletem, hogy Réka "tehetségét" könnyű eltenni és értékelni. Borka viszont szépen mesél, csak az ugye "elszáll". Nem érzi, hogy az is legalább akkora érték, mint a kézzelfogható rajz. Persze mondom neki, de ez talán nem elég.

Még akartam valamit, de vár rám egy kakis pelus. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Gyors bekukk: szombaton indulunk síelni. Bence 39,4' folytassam?

Viki

KépKép
vikóka

Brigi

Hát vegyétek fel! :D Kamera, magnó, számítógéppel is lehet hangot rögzíteni. 8) Az enyémek először nem voltak hajlandóak semmit mondani a kamerába-lopva kellett felvenni. de aztán mindig megmutattam nekik és imádják visszanézni a produkciót, de akár az egyszerű fényképeket is. Így most már csak beígérem nekik, h megnézhetik utána és engedik. 8)

Sajnálom, h borka is pöttyös-szegény Mini, elvileg akkor rajta lesz a legdurvább. :(

rajzolás: Nálunk semmi sehol-csak firkálás. A BHRG-n mindkettő tök jó embert produkált és el is magyarázták. Nekem nem. Niki már csinált párszor tök jó napocskát, egyszer már emberkét is, de ennyi. Ő ha épp van kedve, színez is, aránylag jól, de ált azt akarja, h én csináljam. Dá nem is nagyon hajlandó próbálkozni.
De az oviban is kb ez a szint, mindenki csak firkál.

Nna, időközben túl vagyok egy nagy játékpakoláson. Végképp meguntam az állandó szemétdombot a nappaliban, így 1-1 játékon kívül mindent bedobozoltam és elraktam. Nagyon elszaladt a ló a társasággal az utóbi időben. :evil:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

[quote]G írta:yors bekukk: szombaton indulunk síelni. Bence 39,4' folytassam?

Légyszíves Vikó! :D :D

Brigi :)
Fel kell venni a mesélést!

Lilla :)
Magaddal tolsz ki, ha ilyen rossz idöben nem hagysz elöl játékot nekik. Téged fognak nyúzni. :D

A firkálás ebben a korban tök normális dolog. Az enyémek egyébként festeni jobban szeretnek mint rajzolni, kifestenek dolgokat tök szépen. Gondolom ebben nagyobb a sikerélményük mint a rajzban.

Samunak ház a jele az oviban. Minden rajzára próbálja a sarkára odarajzolni. Az alapját tök jól megrajzolja mindig a négyzetet, de a tetöt nem tudja. És próbálja, próbálja, és sírásig idegeskedi magát, mert nem megy, és a végén mndig engem megkér, hogy rajzoljam rá. Egyszerüen nem értem, hogy nem tudja. Már egyszer megfogtam a kezét, és vezetve megrajzoltam. (tudom, hogy nem szabad, de olyan ideges volt miatta, megsajnáltam) Aztán próbálta önállóan és megint nem tudta szegény. :evil: :twisted: Mondjuk nincs is türelme a rajzoláshoz, hamar odébb áll.

Cat
Kép
cateye

Vikó

Hát, tavaly után erre már számíthattál. :wink: :twisted: Remélem pont úgy megússzátok most is és el tudtok menni!

Cat

Így is engem nyúznak legtöbbször! :twisted: És még a kupit is el kell viselnem. Mára odáig jutottunk, h bármit mondtam, nem pakoltak. Sőt, a vizes fürdőjátékaikat is kiszedték a kádból és szétdobálták a nappaliban. :shock: Ezzel telt be a pohár, meg azzal, h még ki is röhögtek. A műtét óta rájuk se lehet ismerni, meg vannak vadulva. :shock: :shock: Én még ilyennek sose láttam őket. Muszáj most már keményen megszabni a határt... Nyilván a költözéssel járó sok változás is idegesíti őket, meg is értem. De nem tudok mit tenni, mint, hogy rengeteget beszélgetek velük erről, meg hogy miért nincs most annyi időm játszani.... így is nagyon igyekszem foglalkozni velük. De most kb semmit nem akarnak játszani, csak kergetőzni. Kint és bent, mindegy. A játékok csak arra jók, h amint felkelnek széthajigálják őket. Eddig tűrtem, igyekeztem megértő lenni, de azért akármilyen zűrös időszakban is vagyunk, (vagy pont azért) nem úszhatnak meg mindent szárazon. :evil:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Folytatás:
A 39,4 után lefele haladunk. Szerencsére a Nurophen megfogta a dolgot. Délután nagyon levert volt, de most eléggé pörög. Amúgy voltunk dokinál (utazás előtt jobb félni, mint megijedni), eredmény: torok - és mandulagyulladás. Szóval nem nagy a gáz...amúgy már számítottam rá. Mondtam is a doktornőnek, hogy május 20 körül meg július közepén is jövünk majd. Ekkor van pihis programunk. ;-)

Most meg fordított napot élek: megjött a family, én meg elvonultam a laptoppal. Most állok neki dolgozni... :roll: C'est la vie....

Tetszik, ami a nevelési dolgokról írtok, de ilyenkor bevallom mindig elgondolkodom...Ti olyan tudományosak, felkészültek vagytok. Én annyira nem foglalkozom ilyennekkel. Gáz? Amikor írtok valami jelet, akkor mindig lesem a kölykökön, de még nem találtam semmi nyomot. Furcsán érzem magam, mert nekem "más" élményeim vannak: tegnap pl. hosszan ömlengett az óvónéni (aki állítólag nem egy nagy dicsérőgép), hogy Luca ebben meg ebben mennyire szuper...gondolom Nálatok is van ilyen, de erről soha nem írunk... :oops: Miért is nem???

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka,

Húúú, ez azért elég nagy sz...ás :( Remélem, nem lesz rosszabb a helyzet, és jól fog telni a sielésetek. (Én most rosszul lennék, ha havat kellene látnom...)
Egyébként én is le vagyok maradva ezekben a nevelési dolgokban :oops: Nem érzem gáznak egyáltalán. Sőt, amiket írt a Cat, kipróbáltam néhányat, és totálisan jól csinálták meg a feladatokat. Szóval én nem aggódom, nálunk csak egy kicsi dac van :roll:

Annamari,

Most őszinte leszek: a te gyerekeid messze jobban rajzolnak, mint én!

Brigi,

Várható volt a pöttyök megjelenése a másik lányon is. Borkának is kitartást kívánok!

Na most búcsúzom, mert megyek bulizni a barátnőimmel, holnap meg megyünk Zalakarosra.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Beni lázas, 39,5!Ugrott a műtét!

Detti!
Most mentek a Man dan-ba?

Vikó!
Hű!Ti sem tudtok izgalmak nélkül sehová elmenni!!!! :shock: Kaptatok akkor antibiót?És Luca hogy tűri a betegeskedést?

Nettke!
Azt hieszem,a többiek mindent elmondtak már előttem ,így sok okosat már én sem tudok hozzátenni.Majd azért mesélj,hogy ha már jártak nálatok az óvonők,hogy mi volt!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Vikó :)

Jobbulást, és jó utat nektek! Azért vigyél gyógyszert dögivel.

Megértem a kiborulásodat, sok volt az elmúlt időkben a teher rajtatok. De a kölkök viselkedése is érthető. Hirtelen ott kellett hagyni egy óvodai közösséget nekik, amit szerettek. Jött a fosás, majd Dá-nak a műtét, közben a hajcihő a pakolással. Gondolom ti is ingerültebbek vagytok Robival, ezt megérzik ők is.
Szerencsére már nem sok idő az utazásig, addig kell kibírnod.

Detti, Vikó :)
Ha nem éreztek problémát a gyerekeknél, nem is kell izgulni. Az óvodában úgyis lesz iskolaérettségi vizsgálat, ha bármi gond van ott majd kibukik a dolog, illetve az óvónők úgyis jelzik, ha gondot látnak.

Edit
Sajnálom a műtétet, hogy ugrott, sajnos benne volt a pakliban. Mikorra lesz halasztva? Újra időpontot kell kérni?

Na pusza, én is megyek, mert pakolunk. Holnap megyünk Sümegre a Kapitány Hotelbe, 3 napra. 8)

Cat
Kép
cateye

Vikó
hűűűűű. Remélem hamar le is megy!!!!
Edit,
sajnálom !!! :cry: Talán később, a jobb időben esélyesebb, hogy nem kapnak el semmit..
Ha meg úgyis tünetmentes Beni, akkor miért kell operálni??
(tegnap füri után jól megnéztem én Benimet,. és ott bizony azért van egy kb 50%-kal megnyagyobbodás bal o-n)

Sári-ügy: tegnap azzal fogadtak, hogy ma nagyon aranyos volt, ma egy angyal volt.. :?: Most akkor mi van??? :roll: Otthon persze a szokásos ördög, de hát mi edzésben vagyunk 8) amíg ordítani nem kezdek..

Kép
nettke

Most gyosr bekukk, mert megyünk Süttőre az apukámhoz.

Nettke!

Örülök, hogy a pozitív oldalát is látják az óvónők a dolognak. Szerintem, ha van ilyen, hogy aranyos, tündéri, kezelhető, akkor az óvónéniken múlik minden, a gyerekben megvan a hajlandóság, csak nem elég türelmesek hozzá. Én így gondolom.

Edit!
Sajnálom, hogy elmarad a műtét. Ugyanolyan az állapota, mint régen, vagy bezáródott a sérvkapu? Tudom, ebben a korban már nem jellemző, de azért előfordulhat.

Detti!
Ilyen malacot én sem tudok rajzolni:) De ne hoggyétek, hogy örökké így rajzolnak, csak hát az ember azzal dicsekszik, ami szebb. Nagy általánosságban Ádm csak firkál, Gergő meg formákat rajzol, de nem mindig értelmeset. Újabban jönnek ők is, hogy bálna, virág, alma (Ádám jele az oviban), csiga (Gergő jele), ilyeneket. És ők is jobban szeretnek vízfestékkel festeni vagy kifestőzni.

Vikó!
Sajnálom a betegséget, csors felépülést és érezzétek jól magatokat!
Azért Lillának milyen memóriája van, hogy meg emlékszik a tavalyira.

Cat, Detti!
Jó hétvégét, érezzétek jól magatokat! Gyerekekkel mentetek?

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Edit!

Sajnálom, hogy elmarad a műtét..... :( , ezek a betegségek sosem jönnek jókor.

Vikó!

Rátok is vonatkozik!!!! Azért remélem jó lesz a síelés!!!!!

Annamari!

Szerintem is szuperek a rajzok!!!! :D

Nettke!

Mikor mennek az óvónők családlátogatásra? Nagyon kívácsi leszek rá.

Cat, Detti!

Jó utat, érezzétek jól magatokat!

Brigi!
:D

Lilla!

De azért csak hagytál elől valamit, nem??? :wink: :wink: :D

Kata

Kép
kateduo

Jó hétvégét Mindenkinek!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok :)

Látom mindenkinek sűrű hétvégéje volt. :)

Nekem két pöttyösöm van. :) Borka rémes. Nem mertem a múlt héten írni (a bbnet ördöge miatt), hogy annyi gondom sem volt Ré barijával, mint egy sima náthával. Nahát B-re ez nem jött be. Tele a szája is pöttyökkel, még inni sem tud rendesen. Bármit adok (pépeset, vagy akármi) nem tudja megenni. :cry: Alig alszik, és folyton lázas. Mini viszont pár pöttyel úgy tűnik megússza. Csak számít az az anyatej. :)

Rajzok neked:

Kép

Kép

Kép

Kép

Most mennem kell, makd később leírom, h melyik mi. :wink:

Pusz,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Hogy telt a hétvége?

Cat, milyen volt Sümeg? Kipihentétek magatokat? :)

Edit, sajnálom a műtétet. Hogy van Beni a láz óta? És a többiek?

Detti, Annamari!
És nektek milyen volt az utazás?

Brigi, hogy vannak a pöttyös kisasszonyok? És te hogy bírod?

Vikó, gyors gyógyulást kívánok. Remélem, azért el tudtatok menni síelni!

Mi most egész jól vagyunk. Képzeljétek a hétvégén eladtuk a babakocsit egy olyan baráti párnak, akik ikreket várnak. Viszont kaptunk kölcsönbe egy tesvérkocsit, hátha szükség lesz még rá. De ha jobb idő lesz, akkor újra beüzemelem a bicajt és az utánfutót, úgyhogy remélem, a babakocsi tényleg csak biztonsági megoldás.

A neveléssel kapcsolatos beszélgetés tényleg nagyon érdekes volt. Bár a mieink még nem ovisok, de el tudom képzelni, hogy majd lesznek velük problémák... Viszont jó hír, hogy nagy valószínűséggel felveszik őket az oviba! :) :) :)
Persze nyárra ott a nagy feladat: a szobatsiztaság elérése... Áprilisban lesz a beiratkozás, addig el kell dönteni, hogy melyik óvónőhöz szeretnénk adni őket.

A szerelőjelmez egyébként nem is volt igazi jelmez. Ők mindig azt játszák, hogy munkás bácsik vagy szerelőbácsik, a munkás nadrágot és a mellényeket tavaly kaptuk egy barátnőmtől. :)

Szép hetet mindenkinek!
Anikó

KépKép
paniko

Brigi!

Sajnálom szegény Borkát. Rémesen megviselheti ez a sok pötty. :( :(

A rajzok nagyon szépek! Én nem értek hozzá, de ezek (is) nagyon aranyosak.

KépKép
paniko

Sziasztok!

Csodás hétvégénk volt Sümegen, Pram köszi az ötletet. :D Még biztos vissza fogunk ide térni, mert a fiúknak is nagyon tetszett, és a rossz idö miatt inkább csak bent voltunk, pedig kint is van program és tennivaló böven. Az uszoda miatt a fiúk hatalmasakat aludtak, így mi is jókat pihentünk.

A lovagi esttöl és vacsorától a fiúk odavoltak, mindenkit levettek a lábukról a dumájukkal. :D Samu még a cigányprímásokkal is lepaktált, sokba is került az Apjának. :wink:

Majd teszek fel képeket.

Brigi :)
Ezek nagyon klassz rajzok, föleg az utolsó kettö. Gondolom ezek Borka rajzai.

Panikó :)
A szobatisztaság miatt ne izgulj, 3 éves korukra megoldódik magától is, és még több mint fél évetek van az oviig.

Még ovónénit is lehet választani? Na erröl nálunk szó sem volt. Ismered öket?

Cat
Kép
cateye

Brigi,

Hát nagyon király rajzokat készítettek a lányok! Ha fele ennyire tudnék jól rajzolni, már boldog lennék :lol: Ambrus múltkor kérte, hogy rajzoljak neki katonabácsit. Erre csináltam valamit, de kiröhögött, hogy az nem is katonabácsi :roll: Úgyhogy képzelheted, hogy nézett ki...

Panikó,

Hidd el, jó, hogy nincs már babakocsitok. A fiúknak hozzá kell szokni a gyalogláshoz.

Cat,

Mi is kipróbáljuk majd a Kapitányt, mert én is jókat hallottam róla. Majd talán ősszel...

A mi hétvégénk is jól sikerült, azt leszámítva, hogy tök sz@rul vagyok :( Fáj a torkom, köhögök, és taknyom-nyálam
egybefolyik :( Úgyhogy a 100 db-os zsebkendő kevésnek bizonyult két napra.
A MenDan nem nagy szám, úgyhogy meglátogattuk a zalakarosi városi élményfürdőt, az nagyon tetszett a fiúknak. Aztán vasárnap hazafelé még a kehidakustányi fürdőbe is beugrottunk két órára. Na, az tényleg nagyon jó! És nem kerül többe, mint Alsópáhok. Sőt.

Detti

KépKép
kiliman

Szóval :

Első kép egy Borka féle egész lapos pillangó. :)
Másodikon több minden - egy virág alul, balra csiga-biga, felül tekerdő kígyó. :)
Harmadik Rékaé. Napocska, betűk, balról jobbra: ember, csiga, ház.
Negyedik is Ré. Este a bal oldalon és reggel a jobbon. :lol: Emberkék, csiga, ház és virág.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok.

láttam ti sem hiszitek hogy Nory babái ilyen gyorsan híznának,álítólag szerdánn mehetnek haza :? :? :? :?
én kértem hogy küldjön képet a gyerekekről.
íme.(nem hiszem hogy 3 hetesen így néznek ki azok a babák akik 27. hétre születtek)
Kép Levi
Kép Roxi

szerintem egy baba van a két képen......

bocs ha zavartam.
kismama18

Sziasztok :)
Bocsánat, hogy ritkán, de Nettke nagyon fontos témát vetett fel, gondoltam én is leírom a saját tapasztalatainkat.

Nettke:
Amit érdemes tenned, hogy felkeresed a Nevelési Tanácsadótokat. Tudom, hogy első hallásra rémesen hangzik, de igenis remek szakemberek dolgoznak már mindenhol és sokat tudnak segíteni:) Valamiért olyan mumusként gondol mindenki a Nev.Tanra ha meghallja, pedig barátságos, hozzáértő szakemberek dolgoznak ott:) Mi Lilcsikével járunk többféle szorongásos ill. "antiszociális" viselkedés miatt ami rengeteget javult az utóbbi évben de engem nagyon zavart sokminden így elvittem szakemberhez. Itt játékos foglalkozások keretében segítenek a problémáin úgy, hogy én kint várakozom, tehát nem "zavarom" a köreit. Örömmel megy, most már szinte röpül mikor megyünk:) Egyrészt élvezi a különálló figyelmet, másrészt ez valami kis "titok" amiből a Geri kimarad:)
A másik nagyszerű dolog, hogy helyben sokféle fejlsztést meg lehet találni pl. a nagymozgásosat melyek Cat is említett:) Én épp várom az Ayres-es terapeuta jelentkezését, mert nagymozgás gondunk is van mindkettőjüknél és előre láthatólag szeptembertől intenzív iskolaelőkészítő csoportba is bekerülnek majd aminek nagyon örülök:)
Én magam látom, hogy több szempontból is vannak hiányosságaink bár tény, sok ovistársunknál komolyabb problémákat is fel lehet fedezni, de nyilván ezt nem mindenki veszi észre. Nálunk az ovónők egyáltalán nem irányítottak sehová. Szerintük minden rendben van a gyerekekkel, ügyesek - gondolom az átlaghoz képest - és annyi volt a max. véleményük, hogy Lilcsike olyan "fura", nem igazán játszik senkivel csak ha Gergőhöz be tud csatlakozni. Én ennél sokkal nagyobb antiszociális gondokat láttam és tapasztaltam és úgy éreztem kár lenne annyiban hagyni a dolgot. A nev.tanon kívül járunk még egyébként úszni és lovagolni is un. terápiás lovagoltatásra. A fejlődést most tapasztalom meg igazán a szocializáció terén:) Balártkozóbb, elfogadóbb, csacsog és remélhetőleg az oviban is nyit majd mások felé egyre eredményesebben:) Én is napi szinte rácsodálkozom, hogy milyen kis fantasztikus ember:)

Fontos, hogy tudd, a dolgok nem jönnek helyre maguktól. Igenis segítségre van szüksége Sárinak is és még sok-sok kisgyermeknek és ez nem szégyen.!!!!! Én is azt vallom, hogy a közösségnek kellene toleránsabbnak lenni, de mivel az oviban nem kapják meg a szükséges fejlesztést nekünk kell biztosítanunk a lehetőséget. Lehetőséget arra, hogy teljes és boldog életet éljenek, hogy amennyire tudjuk megelőzzük a későbbi tanulási zavarokat, mert nagyon valószínű, hogy koraszülöttségüknél fogva lesznek még nehézségeik és most van itt az idő, amikor érdemben fejleszthetjük Őket:)

Fel a fejjel és drukkolok:) Neked kell elfogadnod első körben, hogy Ő MÁS, mert csak ezután leszel képes elfogadtatni a környezetetekkel, hogy igenis értelmes, sikeres, sok szempontból eredményes Kis-Nagylány a szó pozitív értelmében:)

Jobbulást kívánok minden betegeskedőnek:)

Puszi: Doris
doris

Szia Doris!! :lol:
nagyon köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat!!! Jó tudni, hogy mások is mentek át hasonló dolgokon, és túl vannak rajta!
nem tudom, hogy esetleg félreérthető voltam, de egy csöppet sem szégyellem, ha gond van vele! Sőt, inkább túlszeretem érte 8) De minden gyerek MÁS, nem? És én ezt nem akarom igazából így elfogadni, mert szerintem lehet változtatni ezen.
Valamerre lépni fogok az ügyben,az biztos, mert itthon is egyik hiszti a másikat éri... nagyon frusztráló. És a másik 2 gyerek abszolút háttérbe szorul a figyelemért vívott harcban.
Lilla is írt már nekem egyfajta segítséget, esetleg egy priviben Te átdobnád nekem, hogy a terápiás lovaglást hol csináltátok? Úszásnak már utána jártam, azt mindenképpen megpróbáljuk. :D
Köszönöm szépen!!! :lol:

Kismama,
no comment.. megfogadtuk, hogy nem foglalkozunk többet ezzel.. kiábrándító és érthetetlen az egész!!!

Detti,
nem volt jó a Mendan????? Olyan jó híre van...
Mi egyébként 3 éve Karosba megyünk nyaralni, és a fürdőre járunk, idén is befoglaltam már a Freya hotelt :lol: Egyetértek, azt imádják a kölykök.
Cat,
ez a Kapitány a weboldal szerint állati jó.. Mi is ki fogjuk próbálni. Van 2 légterű apartman, vagy egybenyíló szoba? Milyenben laktatok?

Kép
nettke

Nettke :)
2 légterű apartman horror áron lett volna a Kapitányban (30 ezerrel többért), így az egy légteret választottuk. Viszont olyan profin volt megoldva, a szuperior szoba, hogy egy nagy boltívvel le volt választva a fiúk hálórésze, amiben volt két heverő. Van még egy fotelágy is a szobában, ami kihúzható, így 3 gyerkőc is elalhat. :wink:

A kaja a MenDanban jobb (mondjuk az gasztronómiai szempontból vezető), de a programlehetőség itt sokkal gazdagabb, és festői a környezet.

A "gyerekbarátságot" azt már nem tudom felmérni, mert nekünk nem kell semmi "gyerekes" dolog már (wc ülőke, fellépő, etetőszék, gyerekmenü, gyerekmedence stb.,), de gondolom nektek sem.

A nyári pihenésen még agyalok, mert zalakaros is vonzó, a Mendanból köntösben átsétálni a fürdőbe, de ott már többször voltunk, lehet, hogy most Sümeget választjuk.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok:)
Nettke:)
Írtam privit a lovardáról ahová járunk :) A MÁS-ság alatt inkább azt értettem, hogy számukra MÁS a mi világunk. A többség "belesimul" az általános szabályrendszerbe, mely körülvesz minket - legalábbis Gerin ezt tapasztalom - de Lilcsikének egyáltalán nem természetes fejet hajtani olyasmi elött, ami számára nem fontos, vagy nem úgy fontos ahogy mi azt elképzeljük. Bocsi, lehet nagyon zavaros ahogy írok, de ezt nehéz szavakba önteni. Az Ő arcán sokszor látom mikor magyarázok vagy hegyi beszédet tartok, hogy "nyugi anya, mit vagy úgy kiakadva..." Nem mondja ki de látom, nem a megértéssel van problémája, hanem nagyon valószínű, hogy én nem értem Őt igazán.
Természetesen tudom, hogy a világ nem fog Hozzá alkalmazkodni, tehát abban igyekszem segíteni Neki, hogy el tudja fogadni Ő is amit elvárnak Tőle. :) Próbálom megértetni Vele miért fontos elfogadni mások közeledését, miért bántó az, ha elutasító, ha irigy, ha megközelíthetetlen....stb. A múlt héten úgy jött haza az oviból, hogy azt mondta: "Képzeld Anya, nekem nem jutott pár mikor lementünk az udvarra..." És ezt szomorúan mondta. Egyrészt a szívem szakadt meg másrészt nagyon örültem, hogy Ő is érzi, nem jó ez így :)

Jó éjt: Doris
doris

Doris :lol:
Így abszolút értelek!!!
Igen, én is valami ilyesmit szeretnék elérni, bár eddig nem sikerült megfogalmaznom... szóval örülök, ha nem olyan, mint a többi gyerek, és kicsit kilóg, de ha szükséges, akkor tudja és ismerje a szabályrendszert és tudjon alkalmazkodni. Csak mert a világ ezt elvárja.
Köszi szépen!! :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Cat, Detti!

Hétvégéért irigy, de örülök, hogy jól éreztétek magatokat.

Brigi!

Nagyon jók a rajzok! Köszi, hogy megmutattad! A kedvencem a reggel-este rajz. Az enyémek messziről nem tudnak így rajzolni. Nagyon ügyesek a lányok!
Sajnálom szegény Borkát, hogy így megviselik a pöttyök! Javult már a helyzet? Azért jó, hogy Emesén csak pár pötty van. Mit mond az orvosotok? Emese így is védett lesz a továbbiakban, hogy jórészt a te ellenanyagaid védik meg?

Finommotorika: most kaptam megint egy hírlevelet (varázsbetű), remek ötletekkel az ujjak erősítésére, finommotorika fejlesztésére.
Nem tudom, hogy bukkantam rá anno, de rengeteg jó ötletük van, megkésetteknek, diszfáziásoknak, diszkalkulia kezelésére, diszgráfiára és még sokminden másra, illetve megelőzésre. Nekem nagyon tetszik, sok okos dolgot írnak. Általában hetente 1-2 jön, de nagyon hasznosnak tartom. Persze ők is el akarják adni a fejlesztő csomagjukat, de ha nem veszel is rengeteg hasznos infót írnak a hírlevelükben.

Panikó!
Szerintem is jó, hogy eladtátok a babakocsit. Amúgy a bicajtól, motortól is rengeteget fejlődnek, erősödnek, megéri.
Mi most szülinapra tervezünk egy bicajt, az egyik már megvan 3 éve, de fogalmam nincs, hogy hány "-os. Remélem, ránézésre tudni fogom, hogy mekkora kell. No meg a költségvetés majd eldönti, hogy lesz-e vagy sem.
A hétvégénk a szeles időjárás ellenére remek volt, kimentünk vadat etetni az erdőre, aztán másztunk vagy 2,5 órát, no meg rengeteget bicajoztak a fiúk (ez másik két bicikli, ezek még jók, de szerintem nem sokáig).

Jut eszembe: jár valakinek a gyereke úszni? Mi szeretnénk, ha mennének majd ősztől (ha sikerül elhelyezkednem). Szerintem jól bírnák, ebben a korban még nem annyira megterhelő a plusz mozgás, illetve még nincsenek eltunyulva, mint mi, felnőttek. Persze más mozgás is jó lenne, de én képtelen vagyok velük együtt mozogni. Ha van valami kötöttség, akkor megcsinálom, elviszem őket.

Lilla, Edit!
Nagyon eltűntetek. Ugye nincs baj?

Mindenkinek szép napot!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari,

Mi jártunk a fiúkkal úszni, de sajnos nem túl sokáig, mert egyrészt nem nagyon bírták a "kötöttségeket", másrészt meg megfáztak, és egy hónap kihagyás után már nem kezdtük el újra.
Az a baj, hogy ahhoz, hogy valamit elérjenek, ahhoz hetente legalább kétszer kell járni, és mivel szeptemberben kezdődnek a tanfolyamok, ősszel, és ekkor kezdődnek a betegségek is, nagyon rizikós.
Nagyon bízom abban, hogy idén már rendszeresen tudunk járni, nagyobbak és fegyelmezettebbek is lesznek a fiúk.

Viszont nagyon érdekes, mert sok minden megmaradt abból, amit tanítottak nekik, kar- és lábmozgások, stb. Ja, és nem ajánlatos karúszót használni, mert azzal nem lehet megtanulni úszni. Mi a derekukra erősített speciális úszókkal járunk vízbe, úszáson is ezt használták.

Többiek merre?

Ez a Nory-ügy... Asszem, többeteknek voltak koraszülött babái, tehát pontosan tudjátok, hogyan néznek ki a 30 hetes gyerekek...

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Megvagyunk mi és, köszi Annamari, h hiányoltál!!! Csak már nagyon a finishben, pakolok ezerrel... :roll: Amúgy más nem történik velünk, kínlódunk, nagyon rossz ez a fél lábbal itthon fél lábbal már Amerikában állapot. :? Gyerekek is kergék, nyugtalanok, unatkoznak... de legalább ma már jó idő van! :D

pusszancs mindenkinek!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Én is szívesen hordanám a gyerköcöket úszni a BVSC-be, de 18.000 Ft lenne testvérkedvezménnyel egy hónapra a két gyereknek a belépö, plussz az én kíséröjegyem, ennyit nem akarok érte fizetni. :evil: :twisted: :x Bármikor lehet csatlakozni a csapathoz, nekünk járnak csoporttársaink, nem csak ösztöl van.

Cat
Kép
cateye

Detti :)

Én karúszóval tanultam meg úszni, elsö osztályos koromban a Dagály strandon. Szóval nem igaz, hogy azzal nem lehet. Egyik percröl a másikra lekapta apám a karúszót, és úsztam is a víz alatt, elöször olyan medencében ahol leért a lábam, késöbb már a mélyben is.

Szerintem az elsö lépés a víz alatti úszás megtanulása, lebegés, amit karúszóval is lehet.

Vasárnap indultok?

Cat
Kép
cateye

Lilla!

Örülök, hogy rendben vagytok. Már amennyire lehet, ugye. Biztos nagyon fel vannak pörögve a kicsik, az enyémek egy síma utazás előtt is meg vannak kergülve. És hát ennyi pakolás után nem mondhatod nekik, hogy akkor nem megyünk.

Cat!

Én úgy számoltam, 17 ezerből jönne ki, de szinte mindegy.
Tudom, hogy lehet folyamatosan csatlakozni, de nálunk most esélytelen. Szinte egyik napról a másikra élünk. Majd, ha sikerül elhelyezkednem és marad annyi, hogy kiperkáljam ezt a sok pénzt érte, na akkor jöhet szóba az úszás. De nagyon szeretném, mert egyrészt fontos a mozgás, másrészt sokmindent fejleszt, nem utolsó sorban meg én még mindig nem tudok rendesen úszni. Nekik meg kell tanulniuk.

Detti!
Ahogy mondod

Már megint kopognak a jegek az ablakpárkányon :( Igazi tavaszt szeretnék!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Sajnos kényszer szabadságon. :(
Atikának megint tüszős mandullagyulladása van. :(
A dokinénink javasolta neki is a műtétet, majd pénteken megyünk a füll-orr-gégész dokinkhoz. Sajnos november óta minden hónapban volt neki ilyen, így nem látja értelmét tovább halasztani, mert nagyon megterheli a szervezetét a sok antibogyó és a gyulladás is. :(
Már fájt is a lába szombaton. :( Sajnos ez rámehet az ízületekre és a szívére is, így ha a kórházban is a műtétet javasolja a doki, akkor nem úszom meg Atikánál sem. :(

Edit!
Sajnálom, hogy ugrik a műtét. :(

Betegeknek jobbulást!!!

Bocsi, hogy nem írok mindenkinek, majd bepótlom!!!

Judyt
KépKép
judyt

Brigi,
nagyon ügyesen rajzolnak a lányok, ha nem írtad volna meg, hogy mi micsoda, akkor is felismerhető lett volna!

Judyt,
jaj, szegénykém, ez nagyon rosszul hangzik! :( Nem is tudtam, hogy ilyen komoly szövődményei lehetnek!! :shock:

Lilla,
húúúú, már nagyon közel az indulás! :D Kár, hogy nem tudtuk összehozni a ruci vásárlást, gondolom már így a finisben nem aktuális..

Anikó,
jobb, ha elkezdik megszokni a fiúk, hogy nincs babakocsiban ücsörgés. :wink: Mi nyár vége felé szabadultunk meg az esernyő kocsinktól, akkor már anyukám se nagyon használta velük, rövid utakra séta és motor, hosszabbakra meg úgyis autóval... :P

Képzeljétek, Anna egyre gyakrabban kakil a wc-be, nem is unszoltuk, magától kezdte. Ma is szólt, hogy pisilnie kell, kivittem, pisilt, és rögtön mondta is, hogy "kakilok". Sokszor mondják pisilésnél ezt, de csak párszor sikerült tényleg. De látom ám, hogy tényleg nyom, vörösödik, és hopp, siker! :lol:
Mindezt olyan természetességgel, mintha mindig is így csinálta volna. Hétvégén apjával is megcsinálta ezt, és múlt héten mikor ment érte Laci a bölcsibe, pont akkor érkezett, mikor kakilt a wc-n.
Remélem állandósul! :wink:

Zsófit viszont pont akkor vitték ki ma a wc-re, mikor megérkeztem értük, és elkezdett nyomni, de közben nagyon keserves sírásba kezdett, nyomás közben kiabált értem. :( Elég kemény bogyó jött, és a másik felét már ki se nyomta, úgy sírt, de nem voltam biztos benne, hogy azért, mert fájt neki a keményebb kaki, vagy mert megijedt, hogy a wc-be megy... :?:

Na ennyit a kaki témáról. :oops:

Kép
baba888

Vikó,
itthon vagytok már? Jól sikerült a síelés? Bence meggyógyult?
Légyszi küldj nekem trambulin infókat (hol vettétek, milyen típus, stb).
Köszi! :)

Kép
baba888

Edit,
hol vagy??? Jol vagytok?

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke!
Vagyok,vagyunk!Csak én épp nagyon negatívban! :cry: Megint(?) betegek a fiúk.Oli újfent lázas,most épp 39fok!A Marcinak bedagadt a szeme (jófajta kínai :twisted: ),alig lát ki rajta.Nem tudjuk,mitől,a a szemész is csak tippelt.Kapott szemcseppet+Calciumot és várjuk a hatást.
Már nem tudom,mit csináljak vagy mit gondoljak.De totál kivagyok az aggódástól és a "nem-alvástól".A bezártságról már nem is beszélve! :cry:

Bocs a többiektől,de most nincs energiám a hsz-ekre reagálni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)

Jobbulást a fiúknak!!! És jöjjön a tavasz, hátha akkor kevesebb lesz a betegség. Ti tényleg nagyon gyorsan benyaltok mindent. Minden tiszteletem a tiéd, hogy bírod. (Persze muszáj, tudom!)

Én elkiabáltam, hogy Mini csak kicsit pöttyös, mert mostmár nagyon. :roll: Borka túl van a nehezén, de még nagyon csúnya, viszont MIni állat nyűgös, és sokszor nem tudom mi baja, mit csináljak vele. A cici se jó, semmi se jó. De azért még így is egy kis angyal, csak az esték nehezek nagyon.
Rékát holnap vinni/vitetni akarom oviba, remélem igazolás nélkül beveszik, aztán később viszem, mert ma nem tudtam elmenni a dokihoz a két pöttyös miatt.

Nagyon közel már az indulás! Remélem nem jön közbe semmi! :) Gondolom te is.

Judit :)
Jobbulást nektek! Már profi mandulaszakértő lehetsz ....

Baba :)
Ügyesek nagyon a lányok!

Én is nagyon szeretem a reggel-este rajzot. Nem gondoltam, hogy ilyen szinten tud Réka szimbólumokban gondolkodni. Amúgy a múltkor lerajzolta a népmeséből az egy-két-háromszemű lányokat. Az is meglepetés volt. Ő egyébként elég érdekes címeket is szokott adni a rajzainak. Még ősszel volt a "szalad a rossz ember", meg egy "csicsergő kislánymadár", ilyesmik.

JÓ éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Elnézést,hogy megint itt üzletelek,de van egy vadi új,CSAJOS pamut nacink 116-os méretben és ELADÓ!!!!Hátha valakit érdekel! :wink:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=337148

Köszi!
Edit

Kép

Kép
edit73

Judyt,
Húúú, Atikának jobbulást kívánok! Eléggé kemény menet ez nektek :(

Edit,
Marcinak segített a calcium és a szemcsepp?

Brigi,
Nektek is mielőbbi gyógyulást!

Kép
pramprampram

Lányok!

Merre vagytok?Mindenki eltemetett a sok munka?

Brigi,Judyt!
Hogy vagytok????

Pram!
Köszi,igen!Úgy néz ki,jó volt a terápia!!!
Csak most meg a Benivel felváltva bepisilnek.Ma a Marci az oviban is,pedig ilyen még nem fordult elő.A héten 2nap voltak kint délelőtt az oviban,itthon nem is (a szél miatt).De mégis mintha felfáztak volna!Pedig harisnya+ termoval bélelt naci van rajtuk,felül meg még téli kabát.

Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla!

Hogy álltok?Van még géped?Mikor indultok pontosan?
Dobj egy búcsú-puszit :wink: ,mielőtt indultok!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hahó!

Edit

Kérésed parancs! Itt a búcsúpuszid!!! :wink:

Holnap reggel 7.20-kor megy a repcsi. :? Kicsit parázok, hogy milyen lesz, meg, hogy hogy fogjuk kibírni velük az utat.... :? Elvileg ot is lesz net, ha nem is azonnal, de nagyon hamarosan-úh majd jeletkezem.

Hiányozni fognak a talik!!! :cry: Jók legyetek!!!

puszi!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :lol:
Szia!! Nagyon fogsz hiányozni!!! Nagyon drukkolunk, és várunk vissza mihamarabb! :lol: :lol: Puszi!!

Edit,
igen, igen, a munka, nomeg a sok gond.. 8)
Holnap megyünk cirkuszba velük, kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni.
Örülök, hogy meggyógyultatok, a bepisilésre nekünk a betadine-os vízben fürdés bejött (mármint a felfázásra).

Kép
nettke

Jó utat! Vigyázzatok magatokra, és amint tudsz jelentkezz!

Edit :)
Nekünk is a Betadinos víz jött be, amikor Olinál volt ilyen felfázásos bepisilés. Már többeknek ajánlottam, és bejött. Csak utána testápolózni kell őket, mert kiszárítja a bőrt.

Jók az új csíkjaid alul.

Mi jól vagyunk, semmi különös velünk, azért nem jelentkeztem. Ládázni fogunk a 7végén, mert szép időt mondanak.

Mindenkinek klassz 7végét kívánok!

Cat
Kép
cateye

Lilla,
lehet, hogy megint későn estem be, de nagyon sok sikert kívánok az utazáshoz is, meg kint az esetleges kezdeti nehézségekhez is! Vigyázzatok magatokra, hiányozni fogsz!

Kép
baba888

Lilla!
Jó utat nektek!Aztán amint tudsz,jelentkezz be!legalább annyira,hogy szerencsésen odaértetek!Pussza a törpöknek is!!!!

Nettke,Cat!
Köszi!Ki fogom holnap este próbálni a betadinos fürcsit!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Ezt a gyönyörű időt!!!!!!!!! Detti, ez már tetszik, ugye???? :D :D

Mi is vagyogatunk..., bölcsi...stb. , viszont szerdán mentünk vissza a "kukis" sebészhez. Ne tudjátok meg!!! Először befújta mindkettőnek lidocain spray-vel, aztán várni kellett 15 percet, majd egy hosszú pálcika szerűséggel kb. 10 mp alatt lefejtette a bőrt körbe. Nem láttam, mert takarásban volt, na meg nem is akartam nézni. Hát azt az ordítást!!!! Azóta minden este sima vízzel ki kell mosni, ami botrány. Első nap nem igazán tudtuk megcsinálni, másnap már erővel muszáj volt és tegnap volt az első nap, hogy Gergő rájött, most már nem is fáj. Vendelé még igen. Persze odáig fajult a dolog, hogy nem akarnak fürdeni emiatt. De most nem lehet kihagyni egy napot sem, nehogy visszatapadjon. Egyébként tündéri volt a doki, ő volt az egyetlen, aki azt mondta a 3 dokiból, hogy nem kell műteni. ketten egyből megműtteték volna. De végre ezen is túl vagyunk!!!! Legalábbis a nehezén.

Pulmonólogiát is megjártuk, márcsak a szemészet van hátra....majd, valamikor.

Nettke!
Mikor jönnek az óvonők?

Bocs, hogy nem írok külön-külön, de le vagyok maradva....

Edit!

Klassz lett a csíkod!!!!!! :D

Holnapra kinéztem a gyermekvasutat, még nem voltunk a fiúkkal, csak kívülről néztük. Szerintem tuti program lesz nekik. :oops:

Doris!

Ha épp olvasol...., milyen az ovitok? Mi is oda tartozunk és ősztől oda járnának a fiúk.

Kata

Kép
kateduo

Az a jelet a pirosat, nem oda akartam tenni..........

További jó hétvégét!

Cat!
merre ládáztok?

Kata

Kép
kateduo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?