Sziasztok,
beestem én is. Itt volt apósom, kaput javítottak a fiúk, de azért szép nap volt!
Remélem, nektek is kellemesen telt!
Tüncike,
nagyon sajnálom, ami édesapáddal történt, meg is sirattam...
Nekem három nagyim ment el rákban, az apai nagymamám 35 kg sem volt halálakor (74-ről indult)... Sajnos, nagyon jól tudom, milyen iszonyatos kínokat rak ez a betegség a szenvedőre és a családra egyaránt.
Hát, úgy tűnik, mostanában holdjárásos vagyok, a piroska megvárja a teleholdat.
Biztos, hogy piros betűs hónapunk lesz, de igazából nem is sok esélyt adtunk ennek a hónapnak. Olyan zűrzavaros volt minden. Egyébként ma volt a 28. cn, de mivel pém a 20-21. nap körül volt, így gondolom, ennyivel hosszabb is lesz a ciklusom (már megint), az eddigi 28-26 nap helyett. Nekem megbolondult a ciklusom, úgy érzem, de megyek még ebben a hónapban dokihoz. Majd mond valami okosat.
Ó, ez a rádióhír nem hiányzott neked...
Bea,
ez a vers gyöyörű! Köszönjük szépen!
A hóvirágkeresgélést szerkeszd ki, mert több ezer forintos bírság jár érte. Már jó pár éve szigorúan védett virág...
Remélem, jól sikerült a nőcinapotok!
Imola a szerelem?
Boboka,
hány hetes vagy már? Egyszerűen nem tudom követni az idő múlását. ma is olyan bamba voltam, tudtam, hogy vajat akarok venni, ott szemeztünk egymással, és sarkon fordultam, kijöttem a vaj nlkül a boltból. Vajagyú asszony...
Látod, én nem szeretem az egyházat. Pontosan azért, mert igazi lelki gondozóval, az emberrel együtt élő-érző-gondolkodó atyával még nem találkoztam. Állítólag, aki megkeresztelt, az volt, de szegény már meghalt.
Az egyház és Jézus szerintem két külön dolog. Amit mostanában majomkodik az egyház, az nekem már nagyon sok. Harácsolnak, pénzért miséznek, még a temetési harangkongatásért is 700 Ft/kongatás az ár nálunk, tartják a perselyt (talán nem emlékeznek rá, amikor Jézus kiverte a templomból a kufárokat?!), és aktívan politizálnak. Ne haragudjatok meg, senkit nem akarok én a hitében és meggyőződésében bántani, ez csak az én nézetem, nem várom el, hogy kicsit is együtt érezzetek velem. Csak Boboka hozzászólása váltotta ki belőlem.
Kb. 5 éve Cipruson jártam küldöttségben, hűvös-napos szeles február végén, de az orchideák már virítottak. Biztos, hogy tudjátok, csak emlékeztetőül írom le: ez az a szigetország, amelyet a 70-es években a törökök egyszerűen lerohantak, a termékenyebb, kiépültebb részt elfoglalták, több ezren odavesztek a görögök közül, ma is siratófaluk, emléktáblájuk van az eltűnteknek Nicosiában, a kettéosztott városban. Átkukucskálhatsz a palánkon: senki földje, ahol ENSZ-katonák masíroznak, majd az ezt követő oldalról a török katonák integetnek vissza, mert ugye a turistának fő a látványosság. (Már akinek). Én bizony sírtam a siratófal előtt, családok szakadtak ketté, pici gyerekekről nem tudnak a mai napig, mert a török hatóságok nem hajlandók hírt adni azóta sem(!!!) az eltűntekről. Odajött egy pópa, kérdezte, mi a baj. A tolmácsunk 20 éve kint élő asszony (oda ment férjhez), elmondta, hogy miért sírunk, olyan megrendítő a hatalmas fal, a mindig ott sírdogáló feketébe vagy talpig fehérbe öltözött görög férfiak, nők, gyerekek. Azt mondta a pópa, igen, borzasztó dolog, ami történt, de a megmaradt részt újjáépítik (már részben újjáépítették), minden nap látogatják, segítik azokat a családokat, akiket veszteség ért, nemrég földet parcelláztak, gépeket vettek (!!!!) ezeknek a családoknak, az államnak hatalmas földterületeket adtak oda, hogy iskolákat, kórházakat tudjon építeni, és bizony sok-sok pénzzel is támogatták az akciókat. És ezt ott több családtól is hallottam, hogy az egyház vette nekik ezt vagy azt, vagy Oxfordban, az USA-ban tanulhat a gyereke, mert az egyház finanszírozza. Ezért cserébe semmit nem várnak el. Nincs feltétel, hogy haza kell jönni, ha ott tetszik meg az élet a gyereknek, ott marad kint. EMBERSÉGBŐL, EGYÜTTÉRZÉSBŐL teszik. Nagy szavak ezek.
Szintus,
ez remek nőnapi kaja lehetett! És is csorgattam a nyálamat, de azt a kajcsit, amit írtál, nem ismerem. Miből áll?
Melcsike,
remélem, nálatok is szép nap volt. Milyen virágok voltak a sárga csokorban?
Betti,
ti hogy vagytok?