Új privát üzeneted érkezett!

Hát Tökmag, kitartást a fürdőhöz!
Szörnyű volt. 1,5 hétig tartott, addig vendégségbe jártunk fürödni (szerencsére a barátnőm felettünk lakik), de a leggázosabb az a 1,5 nap volt, amíg WC-nk sem volt. Ráadásul a bontási munkálatok iszonyatos porral jártak!
Most valamennyivel jobb lesz, mert bontani szinte csak az ablak alatti falat kell, ami - a múlt rendszer építészeti remekműveként, láss csodát - fából van. Szóval nagy por most remélem nem lesz.

Most már kezd idegesíteni, hogy Áron ennyire passzív. Most már kb. szerda óta csinálja ezt. Mozog, de nagyon keveset, és kicsiket. Illetve az is lehet, hogy nem keveset, csak kicsiket, és nem érzem.
Mikor pihentünk a kanapén, a kezem végig a hasamon volt, és szinte folyamatosan (vagy amíg ébren voltam) kaparászott. De olyan nagyon kicsi mozdulatokkal. Hét elején még volt, hogy kirúgta az oldalam.
Ráadásul Viktornak is nagyon nehezen reagál! Remélem holnap minden a legnagyobb rendben lesz a 4D-n és megnyugtatnak.

Szerintetek flow metriát csinálnak?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: nekem is van, hogy nyunyi több napig passzív, mintha 4-et fenn lenne, 3-at aludni, és nekem ált. 7végén iylen. Érzem, hogy mocorog, hogy megfordul, de semmi aktivitás. Szóval nyugi, sztem minden ok!!!

Lehet csináltak, nem tudom. Jó kérdés.
Vendég

Sziasztok!

SOS!!!!!!!

Car a gépem!
Az asztalról eltűnt minden ikonom, és a start menü is. Nagy nehezen a netet be tudtam hozni, de a gépen nem működik semmi.
Egy vírusirtó tett be szerintem, de nem tudom törölni. Van valaki aki számítógép zseni???? , mert én már kezdem feladni, újratelepíteni meg nem akarom a gépet.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu, nálunk a férjem csinál minden ilyet, úgyhogy én sajnos nem tudok segíteni.

Puszedli, lehet, hogy ez a fáradt idő van rá is ilyen hatással, mert kb. szerda óta ilyen az idő, és Áron is azóta passzív. Az megnyugtat, hogy mocorog, de azért a flow metriához ragaszkodni fogok holnap. Tudni akarom, hogy rendesen el van látva táplálékkal!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hello csajok!

Csak elköszönni jöttem, holnap reggel indulunk és majd pénteken leszek legközelebb!

Vigyázzatok magatokra, jó talizást!

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Benta, érezzétek jól Magatokat! :)És ne gondolj semmire és senkire, csak a családra és a kikapcsolódásra! :):):) Pusssssssz!

Heni

Kép
szheni

:) Noémi, nem kell aggódnod. Még mindig nem érvényes ránk a napi 10 mozgás sem... csak a 30. héttől kell ezt számolni. Addig meg annyit mocorog Áron, amennyit akar. Biztos, hogy rendesen el van látva, de már én is nagyon várom a holnapi 4D-t. Mindent kérdezz meg, amit tudni akarsz, aztán számolj be róla és hozz képeket is! Biztosan nagyon édi már Áron babó... A flow metria az, amikor megnézik a köldökzsinór áramlást? Mert ha igen, akkor azt nem csinálják mindenhol, de ha kéred az uh-t végző orvost, biztosan nem fogja visszautasítani. Nekem mindig megnézi a doktorbácsi.

Zsu, én is tök hülye vagyok a gépekhez... ne haragudj!

Heni

Kép
szheni

Köszi, Heni!
Erre próbálok gondolni, csak tudod mikor sokból lett kevés, annak nem örül az ember.
De ahogy olvastalak szerencsére 3 nagyobbat rúgott- szóval mindig megnyugtat!

Mindent megkérdezek, és elmondom! Természetesen képeket is rakok fel, de lehet hogy csak este, mert 10-re megyünk, kb. 11-ig tart, 1-re pedig anyukámék jönnek ebédre. De holnap mindenképpen beszámolok róla!

Nekem még sosem csináltak flow metriát, úgyhogy 24-én rákérdezek a dokimtól hogy ezzel mi van. Mert a lepényt nézte ugyan - de hogy mit lát?!

Benta, jó szórakozást nektek!

Készen vagyok a fürdő - wc páros takarításával. Már csak összepakolok, és készen vagyok. Holnap porszívózás és felmosás.

Lányok, valaki megcsinálta Mormota túró tortáját? Én holnap arra készülök, és rákérdeztem tőle, hogy liszt akkor tuti nem kell-e bele. Sajna azóta nem volt fent.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Puszedli: Hát nem tudom, én azért néha kriminális vagyok ám! Mittomén, szükségem van egy gatyóra, boltról boltra járok és végül kikötök a legelsőnél. :lol: Párom néha kivan emiatt, pedig szeret (!) shoppingolni. :)

Noémi: én már nagyon benne vagyok a felújítós témában. Tudod, meséltem hogy párom kint élt fél évig Angliában és pont a lakásfelújítás előtt ment el. Tökegyedül csináltam végig az egészet a munkásokkal meg a sittel és mocsokkal és takarítással. Én frankón azt hittem, hogy ennek már soha, de soha nem lesz vége!! Aztán egyszer csak mégis, és tök szép lett a lakás. :)
Persze azért nem kívánom mégegyszer a hátam közepére sem, és el sem tudom képzelni hogy fogom kibírni napi kettő zuhanyozás nélkül amíg tataroznak… :S
Hűha! Hogy kerül oda fa?? :D
Nyugi, tuti nincs semmi gáz Áron babával! De azért nagyon bosszantó tud lenni, asszem Heni Benitója volt múltkor ennyire passzív. És Adélnak is vannak rosszabba napjai, ilyenkor nem győzzük párommal „ébreszteni” mert megijedünk, hogy valami baj van…
Jujj de jó lesz nektek holnap!! Én is úgy mennék megint, de csak három hete voltunk! :D
Mindenképpen tegyél ám fel képeket!
Nekem sem csináltak flow metriát, de annyira nem aggódok hogy baj lenne: Adél baba elég hm… kerek. :wink:
Én nem tudok sütni, még bekapcsolni sem tudom (új tűzhely), úgyhogy nem csináltam túrótortát… Sőt, még semmilyen tortát nem csináltam életemben (hacsak nem számít annak a kész tortalap + pudingszerű krém). :P

Kép
tökmag79

Tökmag megértelek!
Nálunk annyiban más volt a helyzet, hogy Viktor itthon volt ugyan - de én vezényeltem az egész felújítást, és a takarítást is utána többnyire egyedül csináltam. (persze ő meg leszarozza, ami nem lett jó)
Egyébként abban megállapodtunk, hogy a következő lakásunkat úgy választjuk ki, hogy a nagy dolgokat meg tudjuk csináltatni még beköltözés előtt. Mondjuk ezt a lakást is szétvertük, de mivel ablakcserér, új fűtőtestekre, padlózatra volt szükség + még jöttek az egyeben, nem maradt pénzünk pl. a fürdőre, meg rendesen a konyhára. (ez utóbbit a mai napig nem kedvelem)
Szóval igazából hiába újítottuk fel a lakást, minden évben van valami. Tavaly volt ugye a fürdő + ősszel kifestettük a fél lakást. A hálót direkt nem és bejött! :)
Most ugye a beépítés lesz, szóval van mit tenni, bőven!

Most reggel is Áron "szobáját" terveztem. Nem tudok vele dűlőre jutni, mert a mi hálónk ilyen barnás - zöldes, de Áronnak csupa kék kiegészítőt vettem. IGaz lesz térelválasztó, de pl. a függöny az ő szobájában lenne, és az zöld arany fénnyel. Szóval most nem tudom milyen legyen az ő része: csak a hálónk egy része, és akkor inkább ahhoz kéne passzolnia, vagy legyen teljesen önálló rész?!

Áron is növekszik rendesen - mi sem bizonyítja jobban, hogy a BPD-je 2 héttel nagyobb a koránál. És bár most úgy érzem egy kicsit rákapcsolt...az zavar, hogy eddig csak 1-2 napos passzívitásai voltak, nem ilyen hosszúak!

Ja még egy eszembe jutott: ha csináljátok a fürdőt, Adélt valahova add kölcsön! Mert talán a fürdő felújítás jár a legnagyobb porral és zajjal, szóval ott egy baba nem tud pihenni. (a fürdés szerintem őket nem izgatja túlságosan :) )

Már alig várom a 4D-t, 2 óra és indulhatunk! :):):):)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szép jó reggelt lányok!
Nálunk fúj a szél, mint a fene...már tegnap óta.

Noémi, remélem, ma már megnyugszol, hogy minden oké Áronnal... A méhlepényen az orvos az alakját nézi, és hogy mennyire"fekete" vagy "foltos" az uh képen. Azt tudom csak, hogyha homogén a kép, akkor nincs semmi baj. A másik lehetőségről eddig nem nagyon beszéltünk, mert nem volt ilyen, hála Istennek!
Áron szobájához: ha kékes kiegészítőket vettél, és kellene egy olyan árnyalat, ami a zöldhöz is passzol, akkor el tudnék képzelni valami vanília-bézs-világosmogyorós árnyalatot hozzá. A zöld függöny arany fénnyel szerintem kimondottan hangulatos lehet egy ilyen szobába, a lényeg, hogy a fal színe világosabb árnyalat legyen a függönynél. Nem feltétlenül kell teljesen különbözőnek lennie a Ti szobátoktól, lehetne pl tényleg csak 2-3 árnyalatnyi különbség a két helység között. Ha az Nektek tetszik. A mi házunk nagyon színes, általában meleg színeket használtunk, és sokkal jobban érzem magam itthon, mintha csak fehérek lennének a falak... viszont az tuti, hogy a babaszobába nem szabad erős színeket használni nagy felületen, mert nagyon ingerli a babákat, és a gyerekeket is. Egyszer a suliban a faliújságot burkolnom kellett, mert nagyon csúnya volt már. Pénzem nem volt kicserélni, a suli meg nem fizette volna ki. Így bevontam krepp-papírral. De csak sötétbordó volt, viszont nagyon design-os lett a gyerekek rajzaival. Észrevettem, hogy egy idő után nagyon "rendetlenek" lettek a skacok az osztályban. Eltelt pár kemény hét, mire rájöttem, hogy "izgatja" őket a hatalmas vörös faliújság a falon... kicseréltem, a lányaim megdicsértek, hogy milyen színes osztályt varázsolok nekik mindig, és rendbejöttek. Nem is gondoltam volna, hogy ez ekkora hatással van rájuk. Aztán rájöttem arra is, hogy egy babaszoba színei talán ezért pasztelles színek inkább.

Tökmag, ügyes vagy, hogy egyedül csináltad végig a felújítást. Én nem tudom egyedül, mert ha felújítás van, azt Miki csinálja. Mostmár 6. éve lakunk a házunkban, tavaly volt az első olyan felújítás, hogy tudtuk, muszáj kifesteni a lakásban, mert már 5 éve nem volt, bár ha jött vki, mindenki azt mondta, hogy még nem kellene.... de persze mi láttuk a hibákat. A gyerekszobán és az előszobán kívül mindent megcsináltunk tavaly nyáron, mert azért reménykedtünk már akkor benne, hogy babaszobára szükség lesz, így annak neki sem álltunk. A bejárati ajtót meg ki kell cserélnünk még a tél beállta előtt, mert elég vacak, bár azt is újan vettük 6 éve, de nem szigetel rendesen. És idén szeretnénk egy kandallót is építeni. :) Viszont azt már én is tudom, hogy minden évben van mit csinálni a házon. Vagy kint, vagy bent. De addig jó, míg az embernek vannak igényei... és van, aki ezeket meg is valósítja. :)

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt!

Most olvastam a védőnőtől kapott kiskönyvemben, hogy a 28. héttől nézik a flow izét is az uz-n, szóval noéminek is biztos megnézték.

Sztem már túl van a a 4D-n:).

Itt is fúj a szél, és borult, és Nándim lusta:), érzem, hogy helyezkedik, megfordul, de semmi extra.

Noémi: én berendezésben nem adok tippet, ötletet, mert én nagyon süket vagyok hozzá:).

Tegnap megmértem a hasam, nem is 100 cm, hanem 102 :shock: .

Tökmag: nekem is volt olyan, hogy visszamentem a legelsőhöz:), de ritkán van ilyen.

Jó sokat aludtam az éjjel, és csak kétszer voltam pisilni:), tök jól esett, bár most még lustábbnak érzem magam mint tegnap
:lol: .

és lecsós husi lesz, megkívántam :lol: :oops: , csak kár, hogy nekem nincs friss lecsóm, csak a bolti üveges.

További szép vasárnapot!
Vendég

Zsu: remélem a gép problémád megoldódott, sajnos én sem értek hozzá:).

Benta: érezzétek jól magatokat!!
Vendég

Sziasztok!

Hogy én ma milyen lusta vagyok:oops: ....

Benta!
Jó utat és vigyázzatok egymásra!!!

Zsu!
Sajnos én se értek hozzá....

Noémi!
Remélem megnyugtattak az UH-n és hozol majd képecsét!!

Magdi!
Köszi szépen a receptet, ki fogom próbálni!!

Anuknak jobbulást!!!!

KépKép
amadea

Puszedli!
Klassz a babakocsi!!!! :wink:
A tanácsadóban a faliújságon van egy kiírás, ami szerint, ha Szegeden kötöttünk házasságot, elég egy sima fénymásolat is....

Kissmanó!
Katáról nem tudok semmi, jövő héten keresem...bár az kicsit furi, hogy iwiwre minden nap bejelentkezik, de ide nem ír....

Az én pocim se valami nagy, 96 cm és nekem se látszik hátulról....bezzeg oldalról elég bálna vagyok :D ...

KépKép
amadea

Sziasztok Lányok!

Látom ma mindenkinek más dolga van, de ígértem, hogy jövök!

Megvolt a 4D. Sajnos nem volt olyan extra mint a 14. héten. Már túl nagy Áron, ráadásul olyan volt mint egy kis csomag. Össze volt kuporodva. Az arca előtt volt a két keze a köldökzsinór és a lábai is.
Szóval minden képen ott van a köldökzsinór is. :(

Egyébként minden rendben. Szépen növekszik, a BPD 7,39 cm volt (nagyfejű :) ) , ami 2 héttel nagyobb a koránál, viszont a pocakja a korának megfelelő, úgyhogy így átlag alapján csak 2 nappal mondták nagyobbnak a koránál. (bár azt nem értem, hogy a leleten a szülés várható időpontjának 05.27. szerepel) Mindegy!

A ködökzsinór is ok. Rendben az áramlás, 3 eres. Illetve az egyik részén volt még egy - erre azt mondta az uh-s nő, hogy az orvosok azt szokták mondani, hogy 4 eres nincs, valószínűleg az egy ciszta a köldökzsinóron. Semmi teendő nincs vele - de azért mondták, hogy mutassam meg az orvosomnak!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Minden képen látszik a köldökzsinór:

Kép

Itt nyitva van a szeme:

Kép

Ez pedig a talpacskája (5,5 cm), mögötte látszik az arca is: :)

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nálunk megvolt ma a családi ebéd!
Férjem csípős - savanyú levest csinált. Nagyon finom volt, kissé túl csípős. Utána thai tészta volt, szintén nagyon jól sikerült.
Desszertnek pedig túrótorta eperrel! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Áron nagyon édes!!!! :D

Puszedli!
Megkérdeztem anyóstól a gyerekorvost: Dr. Kovács Ildikónak hívják.
(Nem tudom, hogy emlékezhettem totál más névre :oops: )

KépKép
amadea

Sziasztok!

Ma vettem egy csomó babaruhát: barátnőm nővére selejtezett, én meg lecsaptam rá! Vettem egy ééédes télikabátot, de szerintem tuti nem lesz jó, mire arra kerül a sor, hogy hordja, viszont nem bírtam otthagyni, Hátha mégis jó lesz… :wink:

Noémi: megegyeztünk párommal, hogyha legközelebb felújítás lesz, ÉN megyek el itthonról és mindent csinálhat egyedül! Úgyhogy nem kell Adél babát lepasszolnom, megyek vele együtt! :P
Szerintem meglátjátok hogy fog kinézni Áron szobája ha már fent lesz a térelválasztó függöny és adja magát, hogy mi mihez passzol! De amit leírtál, nagyon is jól hangzik!
Sajnálom, hogy kicsit csalódás volt a 4D- na jó, most már nem is tudom befejezni a mondatot, mert lejjebb gördültem és megláttam Áront! Egyszerűen Gyönyörű kisfiú!! Annyira szép a kis arca! Adélnál is ott volt az a fránya köldökzsinór, egy óra után tudtunk pár zsinór nélküli képet csinálni!
Látom hajlékony a szentem: össze- vissza hajtogatta magát! :) Az a kis tappancs…! Zabálnivaló! Jajj de jó nektek, most pár napig tuti lebegni fogsz! Tényleg nagyon szép, formás baba!!! Azt viszont nem tudom eldönteni, hogy kire hasonlít (iwiw- képeid nézegettem). :)
Na jóvanám: túrótorta, mi? :o Énisénis kérek!! Jól sikerült?

Heni: ez tök érdekes sztori volt (krepp papíros)! Minden újság azt sulykolja pedig, hogy igenis élénk színeket kell használni, az a lényeg, hogy minél ingergazdagabb legyen a környezet. Valahogy soha nem volt ez a tanács szimpatikus- most már tudom és biztos nem veszek semmi csiricsárit. :)
Kandalló!! De irigyellek érte, hát az hihetetlen romantikus- praktikus- mutatós! Milyet szeretnétek?

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Anuknak én is jobbulást kívánok, remélem minél előbb újra köztünk lehet!

Vége a sűrű és kaotikus hétvégénknek :) De tök jó volt, két baráti pár is volt nálunk, jókat beszélgettünk. A hagymás rostélyos - életem első marhahús étele - nagyon jól sikerült szerencsére :)

Noémi, Áron nagyon aranyos! A második képen milyen gyönyörűen látszanak az arcvonásai :)

Amadea, nálunk most sül egy adag a rozskenyérből. Olyan jó illat van tőle, hogy szinte megéhezem mindig, amire kisül :) Remélem, sikerülni fog Neked is ez a recept!

Csinált párom pocakfotót. Ha kiválogatja amíg nem alszom el, rakok fel még ma :)

Nálunk ma nem tudom mi volt a levegőben, de párom iszonyúan befelé forduló volt, a kisfiúnk viszont olyan aktív, mint még soha.... szinte megállás nélkül, egész nap mozgolódott :)
magdii

Elkészült :)
26 hetes pocifotó:

Kép

Aranyos kiscipő :)

Kép

Aranyos kiscipővel :)

Kép
magdii

Magdi, nagyon szép vagy! Iszonyat jók a képek, és ez nem (csak!) a fotós érdeme! :)

Remélem mi is ilyen jól fogunk mutatni a képeken! :wink:

Kép
tökmag79

Jaj Tökmag, nagyon köszönöm :) Most jól elpirultam :oops: :D

Szerintem tuti, hogy nagyon jó képek fognak készülni pénteken :)
magdii

Sziasztok csajok!

Magdi, csodaszép vagy. :) A pocid igazi kismamis... nekem sajna nem ilyen. Én inkább úgy nézek ki, mintha egészben nyeltem volna le egy görögdinnyét... szerdán aktuális nálam a pocifotó, akkor teszek majd, dehát közel sem lesz olyan szép, mint a Tiéd...

Noémi
, ne mérgelődj, nagyon szépek a képek. Áron nagyon szép baba, édes picike a talpacskája és örülök, hogy minden rendben van vele. Látod, nem is kellett volna aggódnod miatta. Nekem is 27-re módosult Beni szülinapja... :) Kíváncsi leszek, mikor akar végül megszületni. :)

Tökmag
, a médiával vigyázni kell... amikor a bnőm kisfiára vigyáztam, aki 15 hónapos volt akkor, mindig elmondta az anyukája, hogy hagyjam a tv-t bekapcsolva a gyereknek, mert imádja nézni. Amikor megláttam, milyen mesefilmek mennek a Cartoon Network-ön, azt hittem, hülyét kapok. Persze elütöttük az időt tévé nélkül, így legalább akkor nem nézte azt a sok idiótaságot, ha velem volt. Gondolom, egyébként nézi eleget. De ha van időtök, érdemes leülni egy fél órára a rajzfilmcsatornák elé, ha szörnyülködni szeretnétek. Szóval az újságok írnak mindenfélét... nekem ez saját tapasztalatom volt. Az nem baj, ha egy-egy dolog nagyon színes, csak az osztályomnál a sok (mármint a nagy felületű) erős szín nem jött be. És nem mondom, hogy ez mindenhol így van, de ebben talán Benta is meg tudna erősíteni, mint fejlesztőpedagógus...
Kandalló: az a helyzet, hogy túl sok lehetőségünk nincsen választani... :) Olyat szeretnénk venni, ami vízteres, így a központi fűtést is rá lehetne csatlakoztatni. Van már egészen elérhető áron a Brico-ban ilyen, ráadásul burkolattal. Ha összejön, akkor ez lesz, bár lehet, hogy addigra Miki vmi mást eszel ki. :) Ugyanis kell még egy kicsit spórolnunk addig. Bár a lakáshitel törlesztőösszegét annyival emelték, hogy az a kevés spórolt pénzünk sajna most pár hónapig arra kell, de remélem, azért idén még meg tudjuk valósítani. Igazából télre kellene majd, hogy készen legyen.

Képzeljétek, Miki unokahúgától kaptam ma 6 zsák bébiruhát. Egyik édesebb, mint a másik... nagyon szépek, van egy csomó olyan is, ami nem is volt használva. Mit össze vacilláltam, hogy megrendeljem-e a pólyát a leányzótól a teszveszről vagy sem... gondoltam, majd holnap, erre ma kaptam egy szinte teljesen ugyanolyat, ami nem is volt használva. Még jó, hogy nem pénteken gondoltam, hogy megrendelem. :)

Na, jó lépek mára szunyálni. Jók legyetek, jó éjt és szép álmokat kívánok Nektek!

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Lányok!

Köszönöm! :) Áron nevében is.

Tökmag mi sem tudtuk eldönteni, hogy kire hasonlít. Szerintem a szája az enyém, mert vastag, husis szája van. Az orra tipikus babaorr, viszont a felvételen egyszer úgy ráncolta a szemöldökét, ahogyan az apja szokta. Egyébként Viktor szerint nagyon férfias! :) :)

Heni, egyetértek! Ezek után én is nagyon kíváncsi leszek, hogy mikor bújnak ki a fiúk, merthogy jópárszor módosították az időpontot.

Ja! Azt nem is meséltem mennyire meglepődtem: az elmúlt 2 alkalommal a dokinál Áron már fejfekvéses volt. 2. alkalommal mondta is a doki, hogy bár még bőven van helye fordulni, aki ilyen sokáig így marad már nem szokott. Erre tegnap a köldökömnél volt a feje! A nő is egy kicsit csodálkozott, hogy még nincs befordulva, de mondta, hogy végül is a 34. hétig ráér! Most medencefekvésű!

Látta valaki tegnap a National Geograpic-en az Élet az anyaméhben c. sorozatot? Az egypetéjű ikreset hírdették, az ment 9-10-ig, aztán 10-től leadták a sima egyes terhességet!
Olyan jó volt nézni - bár folyamatosan könnyeztem. Már a megtermékenyülésnél, hogy milyen csodálatos ez az egész, illetve az egyes állomásoknál "nosztalgiáztunk" Viktorral, hogy mennyire örültünk neki.
Olyan jó volt hallani, hogy azok a babák, akik a 26. hétig benn maradnak, már általában gond nélkül kivárják a terminus végét. És persze azt is, hogy az ilyen korú babák, mint a mieink segítséggel ugyan, de simán életben maradnak! :):)

Persze nem tudom miért - valószínűleg most kezdődnek ezek - nagyon rosszat álmodtam. Az volt benne, hogy kezdhetjük előröl az egészet (inszemináció, stb) holott én még éreztem, hogy Áron rúg. Olvastam, hogy az ember a szülés közeledtével a félelmeit így - álmok formájában - dolgozza fel...de akkor is baromi rossz volt! :(

Magdii, nagyon jók lettek a képek! :)

Ja Tökmag! Én pont azt olvastam a suttógóban, hogy nem jó a gyereknek ha egyszerre túl sok inger éri. Hiszen ezekhez is hozzá kell szoknia, az anyaméh után. És pont az a rossz, ha minden színes, csörög-zörög körülötte. Persze a színek, játékok kellenek, de nem szabad túlzásba vinni.
Egyébként pont amiről Heni ír, tudományosan bizonyított. Az a ronda zöld - amilyen az iskolapad - nyugtatólag hat - tehát gondolom nem véletlen!

Heni, azért szörnyű, amit írtál, hogy a suli nem fizeti ki, és neked kell saját pénzből megoldani! :evil:
Milyen optimista vagy: úgy gondolod, hogy csak pár hónapig kell a magasabb részletet fizetni?! Én sajnos azt hiszem, sokkal lejebb nem is fog menni...(tegnap is volt a TV-ben, hogy az EUR majd be fog állni a 300 Ft-os szintre :( ) Na mindegy!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja, Heni a rajzfilmcsatornákkal tökéletesen egyetértek! Szörnyű! Ráadásul én útálom,ha háttérként megy a TV, így azt tervezem a gyereknek sem engedem majd!
Egyébként vannak nagyon aranyos mesefilmek DVD-n, szerintem majd azokat fogjuk vele nézni.

Már csak ezen a héten dolgozom, jövő héten ilyenkor kezdjük a felújítást! :) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt :)

A mai napom nagy-nagy meglepetéssel indult, képzeljétek, először az állapotom alatt átadták a helyet a buszon!

Köszönöm a dicséreteket a fényképekhez :) A kiscipőt szüleimtől kaptam. A legédesebb ajándék, amit valaha kaptam, olyan nagy szeretettel adták :)

Heni, én nem hiszem ám, hogy Neked nincs szép pocid! Minden kismama pocija szép, hidd el! Egyébként én sem látom annak az enyémet, gondolom ezzel sokan így vagyunk :) De én, akárhány kismamás fotót megnézek, bár mind más és más, mindet szépnek találom. Úgyhogy kérünk ám majd képet Rólad szerdán :)

Most muszáj mennem, de jövök amint tudok!
Szép napot Mindenkinek!
Puszi
Magdi
magdii

Jó reggelt!

Magdi: gyönyörűek a képek, ill. te is! A kiscipő meg nagyon édes!

Noémi: a férjem tv buzi, nekem van, hogy háttérnek megy a tv, de akkor vmelyik zenecsatornára kapcsolok, de ált. rádiót hallgatok otthon, vagy bekapcsolok vmi CD-t.
Főzés közben meg híreket sasolok ált.:).

És Áron nagyon tündéri! jól látszik már az arca. Sajnos most már ilyen kis csomagok:(.

nándi felébredt
:shock: , biztos tudja, hogy hétfő van, egész éjszaka éreztem, hogy kavart.

Remélem Anukkal minden ok.

Amadea: köszi a nevet!

Heni: én imádom a rajzfilmeket, de tényleg iszonyat milyen mesék nem mennek most.

Na, megyek, van még egy kis dolgom, mielőtt elmegyek vérvételre.
Vendég

Ja, tegnap lecsós husi lett, nyamm, de fini volt!

Amadea: mi lesz ma a téma a szülésfelkészítőn?
Vendég

Lányok, annyira visszafogjátok magatokat!

Gyertek és írjatok! :) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziastok kismamik!

MEgjöttünk Hévízről :) pihiztünk egyet,Kehidakustányba fürödtünk, ott lehet terhesen is, Lili nagyon élvezte...de az oda-vissza utat annyira nem, a magyar utak nem terhes nőknek valók az tuti...

ÉS MA MEGYÜNK 5-re 4D-Re, megnézzük a mi kis "csomagunkat" :D ás Áron szerintem gyönyörű kisember már most :)

magdii: nagyon.nagyon cép vagy

Anuknak-sok puszi és csuri hogy minden okés legyen.

na olvasok tovább...

ja : Győr: taaaaakkkkkkkkoooooooooonnnnnnnnnnnnnyyyyyyyy

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Családi élet volt egész hétvégén, de milyen jó is volt :)
Bius meggyógyult, ma már ment suliba. Szegénykémnek mennyi mindent kell pótolni :(

Ma reggel vmi furi szúrkálós, böködős, csípős érzéssel ébredtem alul :oops: Dokim 3 nap továbbképzésen van, még hívni sem tudtam, de a védőnővel sikerült beszélnem. Persze mondta, h meg ne várjam a csütörtököt, amikorra a saját dokimhoz van időpontom, de először az sztk-s rendelésen is azt mondták, h csak szerdán tudnak fogadni :( Végül kiharcoltam egy mai 13 órát. De nem vagyok túl boldog most így ettől. Remélem semmi komoly.
Majd jelentkezem.

Kép
Kép
mimmi

Niki, köszönöm!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! :)

Mimmi, nem lehet, hogy a baba esetleg a gátadat rúgdossa? De mondjuk az nem csíp...
Remélem minden oké lesz, feltétlenül írj!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Niki:

örülök, hogy jól sikerült a hétvége!

Szeged: napsütés, bár néha kicsit borult :wink: . és szeles.

Mimmi: örülök, hogy Bius meggyógyult!
Remélem minden rendben lesz!

Vérvétel megvolt, csak egy órát vártam, és áprilistól nem lesz előjegyzés :shock: , minden jót elrontanak.
Vendég

Sziasztok Kismamik!
Én már arra vagyok nagyon kíváncsi,hogy ha eljön a május vége-június, milyen sorrendben jönnek majd a babák, ki lesz, aki megkezdi a babaesőt?

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok Kismamik!

Noémi! Áron édes és szép, tökéletes képek készültek és annyira helyes a kis arca!!!!

Nálunk a szőnyeg az utolsó simítások része, várhatóan 2-3 héten belül megyünk mi is, de jó hallani, hogy bejött a TTL, szerintem először mi is odamegyünk, a Diego kínálatát már ismerjük, bár most láttam egy szép rózsaszín szőnyeget újságban, a Diegoban.... :D

Magdi, nagyon szépen a képeid, igazád csinos Kismami vagy, és igenis szép a pocakod formája is! :)

Anuknak és Emmána jobbulást kívánunk mi is, biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz!!!!!!!

Niki: Kehida tényleg szuper hely, a Férjem Nagypapájának van Hévízen nyaralója és oda szoktunk átjárni egy évben 2-3 alkalommal,de amióta Babát várok, azóta nem voltunk, pedig nagyon vágyom már rá...Örülök, hogy jól sikerült a pihenésetek!

Rajzfilmek: Nem ültem le még nézni soha, de úgy hallottam a kisgyerekes barátoktól, hogy még a Minimax a "legártatlanabb", hamarosan cenzúrázhatunk mi "első anyukák" is!

Csütörtökön voltam a dokimnál, hivatalosan is vérszegénnyé "nyilvánított", így kaptam vasat, de egyébként minden eredmény rendben van szerencsére, aminek nagyon örülök! Meg is ultrahangozott, láttam a Pici Lányunkat, de most jobban el voltam foglalva azzal, hogy a dokiból kihúzzak a méreteire vonatkozó információt.....

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de annyira zavar már az a sok-sok ellentmondásos információ amit kapok. :-) Persze, az embernek szelektálnia kell a hallottakat, de most azt mondta a Dokikám, hogy a teljes testhossz kb 27-30 cm lehet és a súlyára is nagy nehezen válaszolt: "hmmm. olyan 300-400 gramm körül, ilyenkor még nincs fél kiló a baba".... Utána gondolkoztam, hogy ez nekem így nem kerek, mert a 18 hetes 4D-n volt elvileg 200 gramm és azóta eltelt 7 hét és minden könyv, szakolvasmány, stb. már 600-700 grammos átlag súlyról számol be ebben a korban. :( Ráadásul a pocakom is sokat nőtt az elmúlt hetekben, és bár tudom, hogy nem feltétlen a közvetlen összefüggés, úgy gondoltam, hogy már átléptük a "lélektani" 500 grammos határt.

Megyünk szombaton 4D-re újból, nagyon kíváncsi vagyok, hogy itt mit is mondanak.

Képzeljétek, az én környezetemben annyi Kismami van, hogy hihetetlen! :D Ha összeszámolom, akkor rajtam kívül 7 barátnőm, ismerősöm várandós. Ez most mindenhol jellemző, vagy csak véletlen egybeesés?! :D

Puszi Nektek, szép napot!

Kép
cincibabus

Sziasztok!

Tökmag!

Azért jót nevettem megint amikor írtad, hogy nálad is hogy néz ki egy vásárlás, mert én is pont ugyanilyen vagyok. Hússzor is meggondolom, hogy megvegyek e valamit. És amikor tornán mondtad, hogy remélem én jobban tudok tájékozódni, mint te és ha nem kocsival megyünk, akkor rám támaszkodva majd odatalálhatunk Magdihoz. :lol: Szóval elég hasonlóak vagyunk, mert én ha másodjára megyek valakihez még akkor sem tuti, hogy odatalálok, csak ha elsőre nagyon megjegyeztem az útvonalat, de akkor majd jól felkészülök. :lol: Vicces volt, ahogy megijedtél, hogy akkor mi lesz? :lol: Ketten bolyongunk majd telefonnal a kezünkben, hogy merre is kell menni. :lol:

Magdi!

Nagyon szép képek, és most újra kedvet kaptam (nem mintha elment volna eddig a kedvem) a fotózáshoz, még ki is kell sminkelnem magam, hogy a fejem is kinézzen valahogy. :roll:

Heni!

Olyan nagggyon sajnálom, hogy nem tudsz jönni a talira, már úgy beleéltem magam, hogy veled is megismerkedem... :( De akkor majd tényleg csinálunk máskor is és akkor aki erre nem tud jönni, az sem marad le semmiről. Viszont én már láttam rólad pocakos képet, és pont azt gondoltam, (akkor még nekem semmi pocim nem volt), hogy milyen szép formás, kismamapocid van. :wink:

Anuk!

Remélem nem komoly a dolog és hamar kiengednek a kórházból, és gyógyulgatsz már szépen. Anyóst meg száműzni kell egy időre, mert ez már nem állapot!! :evil:

Puszedli!

Nekünk is naggggyon hasonló babakocsink lett. :D A tietek is Graco? Mert annyira hasonló, hogy szinte ugyanolyan még a színe is, csak nekünk vannak benne kockás minták is néhol. Bár a kerekeit elnézve, nekünk valami korábbi modell lehet (használtan vettük). És ugyanilyen tulajdonságokkal bír, mint a tiétek, vízszintesbe dönthető. A tető része nektek is átfordítható a másik oldalra? Mert nekünk igen, viszont a tolókar nem, de így is tudom szemben tolni, mert csak annyi, hogy a babát megfordítom benne és áthajtom a tetőt. :D

Házassági anyakönyvi kivonat.

Egy ismerősöm szült ugyanabban a kórházban tavaly, mint amiben én fogok (Kistarcsa) és nekik már elég rég volt a házasságuk, mégsem kértek másolatot, hanem csak az eredetit kellett bevinni. Azért rá fogok kérdezni a kórházban, de így is lenne logikus, mert miért is nem jó az eredeti? :shock:

Kép
Kép
tabati

Ja! Még egy régebbi téma.

Gyerekorvos!

Nálunk úgy van, hogy rögtön telefonálni kell a védőnőnek, hogy megszületett a pici és ő kér a dokitól recepteket a popsikrémre alkoholra stb. Addig nem is kell bemenni a dokihoz, nekem azt mondták. Annyi, hogy addig el kell dönteni, hogy kihez szeretnénk menni. És a hálapénzről meg annyit (ezt asszem Heni vetette fel), hogy ha nem a körzetedben lévőhöz viszed a gyereket, szerintem akkor sem kell fizetni, hisz itt is, mint a háziorvosnál, szabad választás van. Csak annyi, hogy ha kiválasztod, akkor hozzá kell vinned ezentúl, de tuti ott is van váltási lehetőség.

Kép
Kép
tabati

cinibabus, van olyan doki, aki nem szeret a mérettel foglalkozni, mondván, hogy ez csak egy kiszámolt becsült adat. De nekünk azért ez sokat mond.
Amit a doki mondott, bőven kevés!
Itt egy link, én ezt figyelem folyamatosan, és be is jött eddig.

http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre2.html

A 25. hétre neked 850 grammot ír! Ez is a reális! :)

Jaj, Heni el is felejtettem írni: tegnap Áronra 1163 grammot írtak. A feje jóval nagyobb a koránál, viszont a pocakja a korának megfelelő. (Beni is így volt, ugye?) Mostantól kb. heti 200 grammott kell hízniuk. (hihetetlen, hogy mikor legközelebb megyek a dokihoz, már 1,5 kg lesz :) )
Szóval így kb. ki is jön a 3,5 kg-os születési súly, amit pont tökéletes lenne! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Valaki tud valami krémet húzódásra, amit lehet ilyenkor használni? Esetleg homeopátiás bigyót? Mert nekem tuti hogy a jobb oldali fájdalmam nem a méhem, vagy a csontok, hanem meghúzódott a combtövem... :( Hátha van valakinek ötlete...

Kép
Kép
tabati

Köszi Noémi, ez már sokkal jobban hangzik Nekem is! Ezt fogom mostantól figyelni én is, és csak ezt! :D

Kép
cincibabus

Tabati:
igen, Graco, teljesen átfordítható a teteje, tehát ha szembe süt a nap, akkor csak áthajtod a tetőt, és nem is éri a babát, ill. láthatod is.
kockásakat én is láttam a neten.
Nekem nagyon bejön, azt mondta a férjem is, hogy ezekkel a nagyobb kerekkel pont hozzám való, nem oan mint egy Pierre C., amiből tologattam párat. Kis vagány bébijárgány :wink: .

Elvittük a garázsba, pedig még tologattam volna, mert oan furi szaga van, kimosni meg még nem akartam. Meg azt sem, hogy még lét hónapig foglalja a lakásban a helyet.

gondolom a tietek is egy kézzel összecsukható? vagyis kettővel:).

Krém ügyben sztem majd Amadea tud segíteni, vagy a védőnő.

Már 800 g körüli a baba? :shock: és még mekkora lesz!
Vendég

Puszedli!

Igen pikk-pakk összecsukható! :D Nekünk fini öblítő illata van, mert aki eladta nekünk kimosta a húzatot. :P Így mi a szobában tároljuk! :D

Krém!

Majd lehet, hogy bemegyek egy homeopátiás patikába, csak előtte még akartam egy kört futni, hátha valaki tud valamit és akkor már tudom mit kérjek. :D Eddig azért nem foglalkoztam vele, mert azt hittem a méhszalagok, meg a csont, de sem a kálciumtól sem a magnéziumtól nem múlik. És ha sokat ülök, vagy nem mozgok, utána alig bírok felkelni, meg elindulni, de utána pár lépés után jobb lesz. Volt már húzódás a bokámban és az ugyanilyen tulajdonságokkal bírt, ezért mertem öndiagnosztizálni... :roll: :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Nincs időm visszaolvasni, csak átfutottam :( , igazából azért néztem be, hátha olvasok Anukékról valami jól hírt, egész délelőtt ők jártak a fejemben....

Puszedli!
Ma babaápolás, pelenkázás, fürdetés lesz. Mi megyünk....
Jövő héten szoptatás, oda csak én megyek :wink: ...

Tabati!
Sajnos nem sok okosat tudok neked írni, én a Foreveres piros krémet használom húzódásra, izomlázra egyaránt, de szerintem bármelyik izomlazító krém megfelel a célnak...esetleg egy nem túl meleg fürdést is bevállalhatsz....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Végre jó a gépem. Kicsit visszaolvasok, és este jövök bővebben.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!
Anuk, remélem jobban vagy már! Nagyon-nagyon szurkolok!

Magdii, nagyon szépek a fotók Rólad!

Noémi, tök jók a képek Áron-babáról!

Puszedli, tetszik a babakocsitok!

Benta, érezzétek jól magatokat!

Szombaton mi is elkezdtük a felújítást. Összedobozoltuk a fél lakást, vasárnap kiürítettük a konyhát (abból lesz a gyerekszoba). Férjem és apukám leverték a csempét. Az RS-be volt akció, vettünk 2 fenyő komódot magunknak, mert a gyerkőc megkapja pár apróbb fehér bútorunkat. Ma meg már pár óra alatt ki is cserélték az ablakainkat :D Szóval haladunk...
Lehet, hogy a nevünk is meglesz a héten :D Már ideje lenne.
Éjszaka semmi nem volt jó a fiamnak. Ha a jobboldalamra fordultam, mocorgott. Ha a baloldalamra, akkor is mocorgott. Átültem a fotelba, ott meg nem tudtam aludni... No, de sebaj. Tegnap meg olyan isteni tárkonyos ragulevest rittyentettem, hogy csak na. Meg petrezselymes vajaskrumplit, rántott és párizsias husival. Remélem adtam ötletet!

pussz

KépKép
süni76

Sziasztok!

Voltam a dokinál, brrr, még kimondani se jó, de gombás fertőzésem van :oops: Mondjuk sejtettem, mert Biussal is volt egy párszor és így az utolsó harmadban, úgyhogy nagyon úgy tűnik, h ezt most sem úszom meg. Hajlamos vagyok rá :( 3 kúpot kaptam, meg vmi kencét és mondták, h nyugodjak meg, mert ha kezelve van, akkor a babára semmilyen veszélyt nem jelent (ellenkező esetben megfertőződhet még a burok is). Úgyhogy most fertőtlenítésre fel, minden bugyimat és törölközőmet kimosom max. hőfokon, mert állítólag saját magamat a legkönnyebb visszafertőzni.

Kicsit kellemesebb téma: nem fogjátok elhinni, de tegnap hason feküdtem :) Apától kaptam egy szopipárnát extra baba-mama nőnapi ajándékként :) Formáltam belőle egy karikát és ráfeküdtem hassal, h a pocakomnál lyukas volt. Vicces látvány voltam Apa szerint, de azért kacarászva betestápolózta a hátamat. Annyira jó volt :)

És még egy kis kedvhozó. Bius megint nálunk kötött ki hajnalban, kérdeztem tőle, h mi történt, mire kelt fel. Erre ő: "arra ébredtem h nem alszok". És erre ébredvén jobbnak látta bebújni a nagyágyba :)

Kép
Kép
mimmi

Mimmi, ez a legkisebb rossz! Örülj neki - bár kellemetlen az tény!
Amire még figyelj: ha mostanában volt házasélet, akkor a párod is elkaphatta, és a ping-pong effektus a másik, ahogyan könnyű újra megkapni. Esetleg a krémet ő is használhatja....

Süni, jövő héten mi is kezdjük! Írigyellek, hogy már itt tartotok!
Vannak ilyen éjszakák, mikor a babák nem bírnak magukka. Én már előre félek a szerdától, mert megint telihold lesz, és múltkor szinte az egész éjszakát ébren töltöttem. (szerintem akkor keményedtem is egy kicsit, de mivel hál isten azóta sem, így nincs tapasztalatom)

A barátnőm ma volt a genetikai uh-n és továbbküldték genetikai tanácsadásra! Remélem minden rendben lesz, és ez is csak egy vaklárma! :( Azért aggódom nagyon!
Az ikres barátnőm pedig úgy tűnik, holnap már befekszik, és most már bármelyik pillantaban meg lehetnek a lányai! Olyan hihetetlen! Már alig várom, hogy láthassam őket.
Utána pedig mi jövünk!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Egy rohanás az életem mostanában… :?
Ma voltunk reggel védőnőnél (Adél folyamatosan elmászott mikor szívhangot akartunk hallgatni), postán, piacon, és még nagyon sok helyen.

Heni: én tudod min akadtam ki? Múltkor Brendonban voltunk és mellette van egy nagy játéküzlet. Hátramentünk a Barbie- khoz, és totál lepetéztem: ezek vagy transziknak vannak öltöztetve, vagy repedtsarkú kur..nak!! És nem túlzok! Én naiv leragadtam az estélyi ruhás babánál, de ezeknek kint van a mellük, hasuk, seggük a ruhából, és van amelyiknek térdig érő fűzős szandálja van! Lehet hogy tök vicces ahogy leírom, de Én soha nem voltam vékony alkatú, és tudom milyen frusztrációt okoz egy tininek kicsit vaskosabbnak lenni az átlagnál, az Elvártnál! És ezt a sulykolást, hogy mi a trendi, már gyerekkorban elkezdik! Úgyhogy az ÉN lányom nem kap ilyen Barbie- t!
Azt hittem hagyományos kőberakású (vagy márvány :D) kandallót szeretnétek! :)

Noémi: én is inkább kisfiút mondanék Áron 4D- s képeire, mint kislány, úgyhogy igaza van férjednek, nagyon is Pasis! Az biztos, hogy nem fogják kislánynak nézni ha megszületik! :)
Tegnap óta még megnézegettem, páromnak is megmutattam a babátokat és mondtam hogy nyugodt vagyok mert Adél babának lesznek jó pasijai! ;)
Jajj, szörnyű lehetett az álmod… :cry:
Szerintem mégis elkezdem ezt a Suttogót.
Lehet hogy csak jövőhétre tudom elhozni Neked a krémet, mert nem biztos, hogy ezen a héten találkozom gyógyszerész barátnőmmel. :cry:
De mindenképpen kevertetek mert azt mondta ma a védőnőm, hogy ilyet még nem nagyon látott, hogy hat hónaposan ekkora poci és sehol egy csík! :oops:

Magdi: nem fogod elhinni, de nekem ma megállt egy villamos, hogy át tudjak menni az úttesten!!! :D

Mimmi: jobban vagy?
Nagyon édes kislányod van, szerintem írd fel ezeket a beszólásokat! :D

Cinci: Noémivel beszéltük hétvégén, hogy most nagy bababumm van: rengeteg a kismama a környezetünkben. Biztos érzik a válságot: háború alatt is nagyon sok bébi született. :P

Tabati: megnyugtató, hogy éjfélkor nem a városhatárban kóválygok egyedül, hanem van aki elvezet a topictalira! :D
De eddig úgy néz ki, hogy nem lesz semmi programja a drágának és elfuvaroz bennünket. :)

Kép[/b]
tökmag79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?