Új privát üzeneted érkezett!

Dytke,
az erős nyálfolyás már vagy egy hónapja van, meg eddig a kezét tömte állandóan a szájába csuklóig :) Kb. egy hete meg már minden mást is próbál a szájába tuszkolni, vagy pl. ha sétálni megyünk akkor nyalogatja az overállt :)

A savas kaki nem lehet finom, szegény Ambi! Mivel kened? Sudocrem-ed van? Szívesen adok, ha nem akarsz egy egész dobozzal megvenni, nálunk nagyon lassan fogy, mert Pálmi bőre nagyon szép, így egy nap csak egyszer kenem be vele és akkor is vékonyan, így szinte még az egész doboz megvan. Még poénkodtunk is a párommal, hogy ha így fogy, akkor a következő bébire is elég lesz! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Ildi - nagyon jó ez a keret. Lillu meg csodaszép!

vera - köszönöm, aranyos vagy. azzal próbáltam először, de nem használt.

dytke

Ildi
Nem is láttam még ezt a képkeretet, és most nézem, hogy még mennyi van, amit nem láttam. :) :shock:

Nagyon aranyos Lillu, a nevét hogy írtad oda?

Kép
Kép
susytunder

Dytke!

Mi ilyenkor mindig a Neogranormont vetjük be! Olyan még nem volt,hogy nem használt! Pedig túléltünk már néhány olyan hasmenéses vírust,aminek gyakorlatilag nedvedző,vérző foltokkal teli popsi volt a következménye! Szerintem próbáld ki,van abból nem túl nagy kiszerelelés is! Én is hatékonynak tartom a Sudocremet,használom is Kamillánál napi 1x,de az ilyen popsira a Neogranormont találták ki!

Márti
borossné becz márta

Ildi!

Cuki Lilla! :lol: És hogy van???

Márti
borossné becz márta

Márti - Neogranormont használunk
már nem fáj neki, csak nehezen gyógyul

dytke

gondolom azért, mert napi 4-5-ször kakil.

dytke

Ildi, köszi szépen! :D

Anita

anitapo20

Susy, rétegegyesítés után tettem rá a szöveget, T(text) ikonnal lehet, majd egy újabb rétegegyesítést csináltam. Szólj, ha nem világos, akkor jobban leírom.

Lilla köszöni a dicséreteket.

Márti, köszi a kérdést jobban vagyunk, ma már nem volt lázas. Szegény így egy Bartos Erika vetítést veszít holnap, hogy beteg :cry: , de amúgy jobban van. Ma Boribon beteg mesét olvastuk, nagyon tetszett neki :lol:

Anita, szívesen.

Lányok könyvküldős dolog nem érdekelne valakit???? Még várok jelentkezőt :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

nálunk ma csoda történt, nemhogy egy egész üveg kaját megevett Róza, még gyümölcsöt is evett utána :) és vizet is ivott! gondoltam, ennyi főzi mellé már elkelne egy kis víz, úgyhogy bevetettük a csőrös poharat, most azt rágcsálja :)

A mózeses babakocsit átszereltük sportra, még éppen belefért Róza, de már sajnáltam, hogy ilyen nagy baba, és csak háton fekhet (viszont a hidegben, hóesésben nagyon jó volt a bélelt mózes!) Most az eső miatt még nem tudtuk kipróbálni, csak itthon, beletettem hogy szokja :)

a babaágyat mikor kell lentebbi fokozatra tenni, amikor mit csinál a gyerek? Róza odahúzza magát a rácshoz, a fenti áthidalót is fogja és húzódzkodik, de a feje még nem került magasabbra mint a rács.

dytke, én is azt gondolnám, hogy spéci popsikenőcs kellene nektek, orvost kérdezted? hátha tudna valamit ajánlani (ha már a neogranormon sem segít)

beneildi, hihetetlen Lilla milyen kis kópé :)

Kép
Kép
szalamandra

lenne még egy kérdésem: a sportbabakocsinak nincs zárt vége (értelemszerűen), de vannak biztonsági övei. Viszont, az övek miatt nem tudok beletenni plédet, hogy picit kibéleljem, ha még túl hidegnek találom az időjárást. Van erre valami bevált módszer? Már arra is gondoltam, hogy egy polár plédet kivágok az öveknél...

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra - a védőnőt kérdeztem, azt mondta nem nagyon van jobb a Neogranormonnál. Az a baj hogy nem tud megnyugodni a kis bőre, mert sokszor kakil egy nap. Hiába cserélem ki kaki után rögtön a pelenkáját. Este már nincs kaki és éjjel sem, reggelre szép is lesz a bőre, de aztán estére megint csúnya.
Mi is pont a hétvégén váltottunk mózesről sportra. Egyszer próbáltuk még csak ki. Én úgy csináltam, hogy a teste alá tettem a plédet. A lába úgyis mogzog, és nem ér úgy le, mint a kis háta. Így be tudom kapcsolni az övet is.

Gratula Rózi teljesírtményéhez! Ügyes!

dytke

Beneildi Nagyon kis helyes Lillu! :)

Kép

Kép
dius87

Lehet bután fog hangzani a kérdésem, de felteszem.
Megtanulnak egy idő után egyedül is elaludni a pici babák? Vagy kell nekik "segíteni"? Godolok én segíségre a ringatás, mesélés stb. alatt.

Anita

anitapo20

Anita
Hát ringatással egyedül alvásra biztosan nem tudod szoktatni, mert azt annyira megszeretik a babák, hogy le sem szoknak róla jó ideig.
Sógornőm nem tudom, hogy csinálja de neki kezdettől fogva egyedül elalszik a gyerek. Beteszi a kiságyba és alszik, kaptam is én a ringatásért, és hogy miért nem csinálom így én is. Most mi úgy alszunk, hogy Kristóf mellé fekszem a mi ágyunkba, fogni kell a kezecskéjét, és ha elaludt, akkor apa teszi az ágyába. Anyósom is mondta már, hogy meg kell tanítani egyedül aludni, de nekem ez így olyan jó, szerinte nem jól csinálom, de valójában nem tudom hogyan lehetne arra szoktatni, hogy beteszem az ágyába és alszik.
Anyósom a múlthét végén betette a kiságyba, és ő az ágyra feküdt, ( mpziba voltunk, és későn jöttünk haza, ezért ő altatta) és folyton vissza kellett tektetnie, mert felállt. Másfél órát birkózott vele így mire elaludt.

Kép
Kép
susytunder

Bocsánat a helyesírási hibákért :oops:

Kép
Kép
susytunder

Nekem Barnus magától alszik el. Van egy szobai babakocsink, és abba rakom este és magától elaszik és után rakom be a kiságyba de ha a kiságyba rakom egyből ott is elaszik egy idő után magától, csak cumi kell a szájába és rongy a kezébe és akkor minden oké. Nappal viszont nem így alszunk... olyankor úgy csinálom mint Susy, lefekszem vele és fogom a kezét meg simogatom a fejecskéjét és olyankor elalszik...

Kép
dius87

Jah a babakocsiban nem kell tologatni anélkül alszik el...

Kép
dius87

Susy, köszi a választ!
Nálunk most úgy van, hogy mellettem alszik (sajnos is meg nem is :D ) Általában cicin alszik el csak az a "baj" , hogy muszáj mellette feküdnöm, mert felébred. Ha elalszik például és óvatosan elmegyek mellőle vagy rögtön felébred vagy kb tíz perc múlva mindenképp, mert ahogy forgolódik érdekes mód keres, hogy ott e vagyok mellette. Párom megfigyelte, hogy ilyenkor kinyújtja a kezét és "kalimpál" abba az irányba amerre én szoktam mellette feküdni és mikor nem talál akkor ébred fel. Viszont, ha ott vagyok mellette akkor alszik tovább. :)
Ma már próbáltam a kiságyába szoktatni, mikor ébren volt akkor beraktam, hogy szokja a környezetét és , hogy ennek köszönhetem e azt nem tudom, de amikor ma elaludt a kezemben, beleraktam a kiságyába és fél órát aludt. :lol:

Anita

anitapo20

Dius, te kis mázlista :lol:

Nálunk az is baj, hogy nem hajlandó elfogadni a cumit, pedig már sokfélét próbáltam, de egyik se kellett neki. Pedig biztos sokkal könnyebb lenne akor az elalvás is.
Babakocsiban csak a levegőn hajlandó aludni, de akkor rögtön be is alszik. Bár mikor sétálni megyünk és megállunk valahol például bemegy párom a boltba és mi kint megállunk akkor is tologatni kell a kocsit mert amint nem érzi, hogy megy a kocsi már kezd is nyöszörögni :) meg ébredezni.
Én is próbáltam már azt, hogy csak fogom a kezét és simogatom az arcát meg a kezét, de ő nem hogy elaludna tőle, hanem elkezd gagyorászni meg vigyorogni :) . Biztos jól kinevet magában, hogy mit akarok én, hogy aludjon, hát azért sem! :lol:

Most jövök rá milyen egy "válogatós" kicsi fiam van nekem :lol: :lol:

anitapo20

anita, őszintén szólva én sem tudom min múlik, hogy tud-e maga elaludni. Róza míg pici volt cicin elaludt, aztán letettem az ágyra vagy este az ágyába és elaludt. Aztán volt olyan időszak, amikor hason aludt, simogatni kellett a hátát, popsiját, így aludt el. Aztán olyan is volt, hogy betettem az ágyba, és álomnyöszörgést hallatott, ami nem sírás volt, de jól azonosítható, és így aludt el. Mostanában is este magától alszik el, leteszem, picit esetlen nyöszörög, aztán alvás van. Nálunk inkább a napközbeni altatások mentek/mennek nehezen, ilyenkor mindig altatni kell, mellébújok, simogatom. Amit én tapasztaltam, hogy érdemes próbálkozgatni, el lehet szakadni a bevált metódustól, és persze nagyon figyelni a babát, hogy mi megfelelő neki. Néha nem az a legjobb a babának, ami az anyai szívnek :)

Kép
Kép
szalamandra

Beneildi – nagyon tetszik a keret! Lillu nagyon édes kislány! Tényleg olyan rosszcsont, mint a vonalzón írod? Vagy csak huncut inkább, nem?

Szalamandra
– de jó nektek, hogy még csak most nőttétek ki a mózest! Nekünk textil mózses van, de 3 hós korától kb, a sportrészt fektettem vízszintbe neki, hogy elférjen. A babaágyat is már hónapokkal ezelőtt lejjebb raktuk, olyan izgő-mozgó, hogy nem mertem kockáztatni. Nálunk a biztonsági öv csak akkor van bekapcsolva, ha bent (áruház, pláza…stb.) használjuk. Nekünk úgy néz ki a dolog, hogy korábban raktam egy plédet a kocsiba, erre jött az irha bundazsákja, bele a gyerek overálban és ezt még vagy betakartam vagy nem. A kocsi végén nekünk leszedhető karfa van, ez megfogja és egyébként sem ültettem fel teljesen, így nem lehetett baja. Most már csak pléd, gyerek az overálban és erre jön a lábzsák, amely alul felül rögzül, plusz megint csak ott van a karfa. Egyébként az irhazsákunk olyan, hogy vannak benne az övnek ilyen átbujtató rések is.

Dytke, Szalamandra – mekkorák vagytok, hogy csak most kell a sportrész? Vagy pedig milyen a kocsi, hogy így elfértetek eddig? Ezek alapján nagyon mellé választottunk.

Anita – nálunk is ölben ringatás van sajna a kezdetektől, bár most már annyira nehéz, hogy nem sétálok vele, csak beülünk a szopifotelbe és elringatom. Tetszik a kérdés, én is várom a válaszokat! Nálunk sincsen cumi, ne bánd, legalább nem kell éjjel arra kelned, hogy kiesett a szájából és visszaadd. Nálunk Zoló csak (elalvás előtt) bekapja az ujját és egy idő után el is engedi. De ha mégis kell, kéznél van! Nagyon ismerős dolgokat írsz a babakocsizásról is, bár neki néha a tologatás sem segített, ekkor jött a kendő, az bevált. A nevetés nálunk is meg van, ne bánd, a mi babáink ilyen örökmozgók!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Anita
Még az jutott eszembe, hogy le lehet szoktatni, vagyis inkább rá lehet szoktatni a gyerekeket az egyedül elalvásra, csak ahhoz valami erős anyai szív kell. Ha jól emlékszem Mzs volt, aki megelégelte és megtanította elaludni a babát. Nálunk is ringatás volt, első 4 hónapban maga elaludt, aztán egyszer csak hipp- hopp ölben akart aludni, már olyannyira kész voltam, hogy csontkovácshoz mentem a hátammal. Aztán megint csak hipp- hopp olyan 8 hónapos kora körül, letettem az ágyra, vártuk apát, elkezdett forgolódni, és elaludt. Azután nem ringattam, hanem magam mellé tettem, simiztem, és felhúztam a zenélőjét, és elaludt. Mi azóta így alszunk. De nem is bánom, mert már lehet megszakadtam volna. :)
A babák folyton változnak, lehet nálatok is fog ez változni.

Dytke

Olyan sokat gondolkodtam tegnap, hogy vajon miért alusztok ti is ilyen rosszul. Azt mondják, ha a baba nehezen alszik el, akkor nem is fiog jól aludni. Te hogyan altatod? Hátha ebben keresendő a megoldás.
Remélem ma nem hullafáradtan jösz. :wink:
A micimackó nagyon édes lehetett.

Ildi
Nekem nem világos, de apának igen. Köszi :)

Kép
Kép
susytunder

Jó reggelt mindenkinek!

Manka, nem bánom, hogy ilyen örökmozgó. :D A cumit se bánom igazából, hogy nem fogadja el legalább nem lesz majd később probléma abból, hogy leszoktassam róla :D

Susy, azért remélem változni fog nekünk is. Mikor kézben ringatom akkor néha már annyira megfájdul a derekam meg a hátam, hogy sokszor alig birom már bele rakni a kiságyába, mert nem bírok előre hajolni.

Szalamandra, bizony nem mindíg az a jó :D , őt most az nyugtatja meg ezek szerint, hogy ott vagyok mellette. Igazából jó, hogy ott van mellettem,mert engem is megnyugtat, másrészről viszont jó lenne ha nélkülem is aludna kicsit. :D
Majd csak lesz valahogy :)

Anita

anitapo20

Sziasztok!
Ma csak 4-szer, vagy 5-ször keltünk (nem emlékszem :) ), de vissza tudtam tenni a kiságyba, így én is tudtam aludni. Azt nem mondom, hogy teljesen fitt vagyok, de feltöltődtem :)

Susy - Aranyors vagy, köszi. Nem hiszem, hogy ez befolyásolná. Ambi újszülött kora óta cicin alszik el. Fürdés utáni szopi, ami közben elalszik (de jóllakik, nem azért kel, mert éhes). De volt, hogy nem aludt el közben, letettem, dünnyögött és elaludt. Napközben van, hogy elalszik egyedül, de általában cicin alszik el. Nem akartam ringatáshoz szoktatni a súlya miatt :)

Anita - azt mondják az okosok, hogy úgy lehet "megtanírtani" őket aludni, hogy amikor már majdnem elalszik, leteszed. Ha sír kiveszed, megnyugtatod, visszaaltatod, de csak addig, hogy majdnem elaludjon, utána megint leteszed. Ha sír akkor kiveszed és újra altatod, amíg végül elalszik a kiságyban. Azt mondják pár nap, és megtanulnak egyedül elaludni. Ez nálunk működött (este nem kellett, mert cicin alszik el, de napközben) egy darabig, aztán nem tuom mi történt, de azóta nem, így inkább cicire teszem, mert cél az alvás nálunk, mert az sem jó, ha estére nagyon elfárard, mert akkor azért nem fog aludni. Ha rendeződik az éjszakai alvásunk, újra megpróbálom. Esetleg nem próabáltad, hogy egy párnát teszel mellé mikor felkelsz mellőle, hogy ha tapogatózik, akkor találjon "valamit" ? Aranyros lehet, ahogy keres :) A cumit szerintem se bánd. Az ujjacskája mindig ott lesz neki. Ambi sem cumizik, az ujját sem szopja, és napközben nem is cicizik, csak mikor eszik 4 óránként. Ha nyűgösebb, akkor cicin nyugtatom. A szoptatási tanácsadók szerint megérnek az egyedüli elalvásra, úgy mint az egyedüli evésre, szobatisztaságra. És szerintük az sem baj, ha a családi ágyban alszik, ha ez a szülőknek is kényelmes, és nem gond. Susy- nem hiszem, hogy rosszul csinálod. Ha Kristófnak erre van szüksége, akkor jól csinálod, főleg, ha ez neked sem teher. Az egyik barátnőm kislánya 3 évesen tanult meg elaludni egyerdül egyik napról a másikra

Manka - Ambi kb. 68 cm. A mi babakocsink kölcsön van Cam (3,5 éve vették barátaink). Egy ideje az overallban Ambi is "faltól-falig" ért benne, de ennek olyan a mózese, hogy a hátlapja 4 fokozatban előre dönthető, így jobban belefért. Soha nem szeretett teljesen hanyatt lenni benne, így már régóta megdöntöttem neki. Ő a kocsiban is csak fél órát alszik, a többit nézelődik. És gondolom hanyatt fekve az ég nem nyújtott kellő látnivalót :)

dytke

Manka, igen inkább huncut, mint rossz :wink: Bár amikor az asztal tetején táncol, az már szerintem nem huncutság kategória. Bár az is igaz, hogy kerilányom sokat van itt nálunk, és tőle a sok jó mellett a rosszaság is ragad Lillura :oops: Ja és nagyon vakmerő, az átlagnál is jobban és sajna ez egyelőre veszélyes rá nézve. Itt több velünk egyidős kisgyereken látom, pl. ha hátradől ugrálás közben először hátra néz, na az én kisLillám ilyet soha nem csinál (egy tőle egy évvel idősebb kisfiú ismerősünk ilyen gézengúz még, mint Lilla). Viszont türelmes, ha várni kell pl. orvosnál stb., ezt nagyon csodálják mindig, hogy valami jó tulajdonságát is kiemeljem :lol:

Susy, akkor jó, ha a férjed érti, nálunk is Apa a számítógép guru (csak neki nincs ideje ilyenre sajnos, így kénytelen vagyok lépést tartani - mondjuk én szeretek is ilyenekkel vackolni :lol: )

Anita, csak légy türelemmel, meg fog tanulni aludni, de ez valszeg nem holnap lesz :wink: Mi most kezdünk eljutni arra a szintre, hogy Lilla megért arra, hogy a kiságyban egyedül alszik el, viszonylag hamar - eddigi próbálkozásainknak ugyanaz lett az eredménye, amit Susy is írt, ágyban kétszázhatvanszor felálló gyerek :lol: És Lillu ugye lassan két éves és ez kb. 2 hónapja megy, hogy bekéri magát az ágyba (előtte ringatás, majd cici, majd melléfekvés volt a divat nálunk is).

Szalamandra, azt hiszem Te kérdezted, mi amikor Lillu ült, középre raktuk az ágyat, amikor már állt teljesen le :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Dytke, próbáltam már, hogy párnát teszek mellé mintha én lennék ott, de nem veszi be a trükköt, hogy én vagyok :)

Lehet megpróbálom így altatni nap közben, mert semmit nem tudok így csinálni mellette igazából, csak akkor amikor a babakocsiban szundizik a levegőn kint 2 órát, de hát az semmire nem elég.

Tegnap délutános volt párom este 11-re ért haza, kicsi fiam már aludt, de amint meghallotta az apja hangját rögtön felébredt és alig akart vissza aludni már majdnem éjjel 1 óra volt mire nagynehezen visszaaludt. Én kis naív azt hittem, hogy akkor talán megkegyelmez és nem kelt fel reggel fél hétkor. Hát nem is fél hétkor keltett hanem hatkor :(
Már nagyon fáradt vagyok, de nem tudok most pihenni vele, mert jön délután hozzánk anyukám és még takarítanom is kellene, meg mosnom. Na mindegy.

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget és a sok tanácsot :D

Anita

anitapo20

Anita - mit nem adnék 5 óra alvásért megszakítás nélkül :) nézőpont kérdése. Nekem ez a mai két óránkénti kelés is ajándék volt. De gondlom nem vígasztal :wink: :)

dytke

Dytke, mi sem szoktuk átaludni az éjszakát amikor rendesen elalszik cicin, olyankor kel 2-3 - szor, bár még ez is jobb mint neked szegénynek. Ma volt csak kivételesen az, hogy ezt a kis időt egyben végigaludta evés nélkül.
De szerintem minket is utol fog érni ez az éjjel ébredős dolog, mert ezen a héten minden nap szinte egyszer fent volt rendesen úgy, hogy nem akart enni, bár kb fél óra után mindig megkegyelmezett nekem és aludhattunk tovább :D

Remélem azért nektek is hamarosan rendeződik a dolog és te is ki tudod magad pihenni rendesen! :D

anitapo20

Anita, Dytke
Nekem még egy dolog vált be, ami apa ötlete volt, hogy odatettük mellé egyik rucimat, hogy érezze az illatomat. Lehet bután hangzik, de nekünk bevált. Jobban aludt így.

Kép
Kép
susytunder

Susy, látod ezt még nem is próbáltam pedig jó ötlet! :)
Na akkor ez is "beáll" a próbálkozások sorába :lol:

anitapo20

manka, Róza 7 hónaposan volt 68 cm, most gondolom 70 lehet. Overallal együtt elfért még a mózesben, igaz, már neccesen, olyan sokat nem tudott nyújtózkodni :). Nekünk chicco trio evolution van, eddig nagyon bevált, a mózeses kocsikhoz képest könnyű, hihetetlenül könnyen navigálható (egy helyben fordul), és a télen tényleg álom volt a mózeskosara. Akcióban vettük, a normál ára nekem már horror. Belinkelem:

http://www.ladotex.hu/index.php?main_pa ... 2670a7ae91

Kép
Kép
szalamandra

ezen a héten nem tudom mi van, de az én lányom is újra ébred és szopizik éjjel, pedig másfél hétig ugyan ébredt éjjel, de vissza is aludt, s csak 8 körül evett. Nem akarom elhinni, hogy vége a jóvilágnak :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Dytke! Örülök, hogy a kiflik is jók lettek:-)
Sajnos az éjszakáink nekünk is rémségesek, én maximálisan átérzem, amit írsz. Domi is képes óránként kelni, sőt ma 5-kor úgy döntött, hogy reggel van :cry: Mindig csak arra tudok gondolni, hogy majd elmúlik ez is egyszer. Csak olyan jó lenne tudni, kb. mikor... Mert lassan az erőtartalékaim nekem is elfogynak. Pláne most, hogy lázas és náthás vagyok.
Még annyi mázlim van, hogy ha nem alszik el cicin fürdés után, Apa percek alatt elaltatja. Nem is akárhgy: Gryllus Vili bácsi Biciklis lemezére

:lol:

Tényleg Márti, köszi a Propolisz-os tippet, bevált.

Szalamandra, Dytke! Köszi a hozzátáplálós választ.
Nálunk újra megrekedt a dolog, a banán és a barack sikere és minden már sikertelensége után már a kedvencei sem kellenek neki. Bízom benne, hogy "csak" annyi a bibi, hogy éppen 4 foga jön Dominak, ebből 3 áttört, a 4. meg láthatólag napok/órák kérdése?! Ugye jól tudom, hogy a fogzás miatt lehet étvágytalanabb? Gyakorlatilag ahogy meglátja a kanalat, már szorítja is össze a száját. Én meg nem erőltetetm, mindig attól félek, megutálja az evést. De legalább a szopival nincs baj. Annyira fura belenézni a kis szájába, 5-6 fogat látni :shock:

Ildi, nagyon jó a képkeret, és nagyon helyes Lillu!
Betegeskedőknek jobbulást! És legyen már tavasz!

Anna
b.anna

Anna, egyetértek veled! Legyen tavasz!
Idáig itt nálunk esett az eső de most végre kisütött a nap és olyan jó idő van. :D
Ki is vittem a kis lurkót az udvarra levegőzni. Most szunyókál :D

Szép napot mindenkinek! :D

anitapo20

Anna - Ambi sem eszik. hasonló a helyzet, mint nálatok, Viszont szombaton, mikor áttört az első fog, akkor és vasárnap evett. Szóval szerintem is a fog a ludas. Sajnálom, hogy nektek is rosszak az éjszakáitok. Nem vígasztal, de jó tudni, hoy az ember nincs egyedül... Nekem azért annyiból jobb, hogy ő tulajdonképpen fel sem ébred, cicire teszem és már nem is sír. szopizik kicsit, aztán alszik.
Nálunk is kisütött a nap végre, megyünk is sétálni mindjárt.

dytke

Szalamandra - sajnálom, hogy Róza is ébred éjjel.
Küldtem mailt, láttad?

dytke

dytke, igen, megnéztem még tegnap késő este, de írni már nem volt erőm :) köszi!

anna, átérzem. de úgy láttam, mikor eljön az ideje, elkezdenek rendesebben enni. addig meg, szerintem nincs is rá annyira szükségük.

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra!

Én is bízom benne, hogy eszik majd, ha tényleg kell neki. Csak olyan rossz visszautasítottnak lenni :oops:

Dytke!

Én is így érzek: engem sem vigasztal, de nekem is jó tudni, hogy másnál is van ilyen, és nem velünk van a baj. Egyébként éjjel nálunk sincs probléma a visszaalvással, csak időnként este kell bevetni a zenélést :lol:
Te is kínálgatod azért Ambit gyümölccsel?

Anna
b.anna

Anita én is nagyon sok fajta cumit vettem és nem fogadta el egyiket sem, amit a védőnőm ajánlott gyógyszertárba lehet kapni 250ft a cseresznye cumi, na azt nagyon szereti Barnus. Nekem nem kell éjszaka a szájéba adnom ha kiköpi, mert mikor elaludt mélyen vagy kiesik a szájából vagy ő maga köpi ki és a mély alváshoz nem kell, de van olyan hogy látom hogy lóg ki a szájából és én húzom ki neki, reggel olyan 5 fél 6 fele nyöszörög akkor megkapja a cumit és még 1 órát alszik úgy. :)

Kép
dius87

Helló,
ma jól elment a napom, egész nap úton voltam, Pálmi hősiesen helytállt itthon nagymamával. Állítólag jól viselkedett anyu nélkül 6 órán keresztül, büszke vagyok rá! :)

Cumi: erről a cseresznyecumiról még nem hallottam! Nekünk az Avent-es vált be. Főleg elalváshoz használjuk, ha épp nem kajálással alszik be.

Szalamandra,
7 hósan 68 centi? Mennyivel született? Pálmi mostanság kezdi kinőni a 62-es rugikat, akkor a következő - a 68-as lehet hogy hónapokig jó lesz?

Altatás téma... én ha látom, hogy álmos, akkor beteszem a kiságyba cumisüveggel vagy játszócumival, és szépen elalszik.

Ha meg nem álmos, akkor nem alszik el :) Úgyhogy kénytelen vagyok kivárni míg elfárad :)

Ha nagyon virgonc, akkor jól megtornáztatjuk apával, attól általában kifárad. Végső eset a hinta, ha nem álmos a hintázástól akkor is elalszik egy fél óra alatt. Csak utána át kell szállítmányozni a kiságyba. Arra kicsit megébred, de az ágyában vsszaalszik.

Eleinte úgy csináltam, ahogy a nagy könyvben meg van írva, elringattam félálomig és úgy tettem a kiságyba. Tulajdonképpen magammal együtt ringattam a hintaszékben, így nem volt fárasztó.

És igen, legyen tavasz végre! :)

Kép

Kép
sz.veronika

veronika, hát Róza baba nem egy nagytermetű, egyes mérések szerint 50, más szerint 54 cm-rel született. de a súlya is alatta van az átlagnak, másfél hete volt 6540 gr. de okos, ügyes, élénk, egészséges :)

Kép
Kép
szalamandra

Anna - igen, próbálkozom Ambival. Evett már almát őszibarackkal (bébikaja), pont az volt, mikor kibújt a foga, azt jól ette, ízlett is neki szerintem. Aztán csináltam sütőtököt almával, azt is ette, aztán szilvát almával, az nem nagyon jött be neki. Ma gesztenyét anyatejjel, de nem engedte, hogy a szájához közelítsek. Gondolom a 2. foga miatt.

Lányok, mennyi időn belül jön ki a 2. fog? Nekünk holnap lesz egy hete, hogy kijött az első, de a másodiknak se híre-se hamva... Meddig szenvedünk még? :(

Szalamandra - ma reggel is küldtem mailt.

Vera - ha elcsípem a megfelelő pillanatot, van hogy Ambi is elalszik a kiságyban. De ha már ásít, vagy dörzsöli a szemét, akkor már késő, akkor sír, ha beteszem. De reggel mindig 5-6 között kaki, pelenkacsere, leteszem és elalszik egyedül (vagy egyáltalán nem alszik már, mint ma is :) )

Jó hétvégét mindenkinek!

dytke

Dytke
Nekünk pontosan 1 hétre jött ki a második fog. Ezek nagyjából egyszerre jönnek. Bár nekünk is felcserélődtek a későbbiek.

Kép
Kép
susytunder

Na volt itt anyukám, én nem tudom, hogy neki produkálta e magát Levi, de hasra fektettük és annyira szépen felemelte a fejét meg próbálta tartani magát, hogy tiszta ügyes volt és büszke voltam rá :lol: :lol: :lol: Bár még nem sokáig tartotta meg magát, de idáig még a fejét sem igazán akarta emelgetni. Most meg hirtelen mindent egyszerre. :)
Még valami jó hír, megvizsgáltuk a fogacskáit és alul az első kettőt már lehet látni az íny alatt, hogy ott a kis fehér fogacska :lol: :lol:
Annyira jó, bár anyukám szerint kb még egy hónap mire elő bújnak. Szerintetek is?
Örülök, hogy mi igazából nem szenvedjük meg a fogacskákat eddig (kop kop kop). Remélem a többinél is így marad.

Dytke, kitartás a fogacskákhoz. Nem könnyű most nektek, az alvás sem akar sikerülni és még a fogakat is megszenveditek.

Anita

anitapo20

Sziasztok! Jó estét! Ma elég zsúfolt napunk volt. :) És holnap is az lesz. Jön három baráti pár. Az egyiküknek Petinél két hónappal nagyobb a babája, a másik pár babát vár, a harmadiknak pedig két gyereke van. :D Aztán a fiúk elmennek megünnepelni a babákat, mi meg gyerekestől együtt leszünk egy kicsit. 8) Kicsit félek, de várom is nagyon! :wink:
Most mennem is kell, mert még a tengerimalacunknak valami kis baja van, Őt is meg kell néznem. Második műszak.. :lol:

A fogacskák: Az egyik ismerősék babájának 4 hósan kijött 1 azaz 1 db foga, és azóta 4 hónapja semmi. :lol: Szóval arra se lehet adni, hogy kettesével jönnek.

Kép

Kép
nikuc

Szalamandra!

Szerintem rendben vannak Róza paraméterei :) Ha jókedvű, egészséges és fejlődik szépen, kit érdekel, hogy x dekával több vagy kevesebb. Nem vagyunk egyformák.

Nikuc!
remélem, jól sikerül a holnapi találkozótok!
:)

Anna
b.anna

Gyorsan visszaolvastam egy kicsit, nem bírtam ki. :oops: Nekem is ugyanez a véleményem a súlygyarapodásról. Egészséges, akkor mindegy mennyit gyarapszik. Szerintem nincs olyan vészesen lemaradva. Egy ismerősöm 1,5 éves gyereke akkora, mint Peti, na, az már valamivel neccesebb...

Kép

Kép
nikuc

Jó reggelt!

Kristófnak is volt egy korszaka, amikor hetente 12 dkg- ot hízott. Rossz volt, mikor mások mondták, hogy 20- 25 dkg- ot hízik a babájuk, nekem meg a felét is alig. Van egy ismerősöm, akinek a kisfia között és Kristóf között 4 nap van, és az a kisfiú 8. 7 kg.
Aztán behozta ma már 11 kiló. És rájöttem, hogy minden baba más, mi is mások vagyunk.

Bettyna
Ha jól emlékszem nálatok apa Tamás. Isten éltesse sokáig, és persze minden Tamás apukát. (babáról nem tudok)

Kép

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Dius, a gyógyszertári volt az első amit próbáltam neki adni, de az sem kellett neki. :(
Bár érdekes módon mikor még a kórházban voltunk elfogadta és el is aludt vele. Nem tudom mi történhetett vele, hogy most meg nem.
Mindegy beletörődök, hogy nem kell neki a cumi. :D

Anita

anitapo20

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?