Sziasztok!
Ma csak 4-szer, vagy 5-ször keltünk (nem emlékszem
), de vissza tudtam tenni a kiságyba, így én is tudtam aludni. Azt nem mondom, hogy teljesen fitt vagyok, de feltöltődtem
Susy - Aranyors vagy, köszi. Nem hiszem, hogy ez befolyásolná. Ambi újszülött kora óta cicin alszik el. Fürdés utáni szopi, ami közben elalszik (de jóllakik, nem azért kel, mert éhes). De volt, hogy nem aludt el közben, letettem, dünnyögött és elaludt. Napközben van, hogy elalszik egyedül, de általában cicin alszik el. Nem akartam ringatáshoz szoktatni a súlya miatt
Anita - azt mondják az okosok, hogy úgy lehet "megtanírtani" őket aludni, hogy amikor már majdnem elalszik, leteszed. Ha sír kiveszed, megnyugtatod, visszaaltatod, de csak addig, hogy majdnem elaludjon, utána megint leteszed. Ha sír akkor kiveszed és újra altatod, amíg végül elalszik a kiságyban. Azt mondják pár nap, és megtanulnak egyedül elaludni. Ez nálunk működött (este nem kellett, mert cicin alszik el, de napközben) egy darabig, aztán nem tuom mi történt, de azóta nem, így inkább cicire teszem, mert cél az alvás nálunk, mert az sem jó, ha estére nagyon elfárard, mert akkor azért nem fog aludni. Ha rendeződik az éjszakai alvásunk, újra megpróbálom. Esetleg nem próabáltad, hogy egy párnát teszel mellé mikor felkelsz mellőle, hogy ha tapogatózik, akkor találjon "valamit" ? Aranyros lehet, ahogy keres
A cumit szerintem se bánd. Az ujjacskája mindig ott lesz neki. Ambi sem cumizik, az ujját sem szopja, és napközben nem is cicizik, csak mikor eszik 4 óránként. Ha nyűgösebb, akkor cicin nyugtatom. A szoptatási tanácsadók szerint megérnek az egyedüli elalvásra, úgy mint az egyedüli evésre, szobatisztaságra. És szerintük az sem baj, ha a családi ágyban alszik, ha ez a szülőknek is kényelmes, és nem gond. Susy- nem hiszem, hogy rosszul csinálod. Ha Kristófnak erre van szüksége, akkor jól csinálod, főleg, ha ez neked sem teher. Az egyik barátnőm kislánya 3 évesen tanult meg elaludni egyerdül egyik napról a másikra
Manka - Ambi kb. 68 cm. A mi babakocsink kölcsön van Cam (3,5 éve vették barátaink). Egy ideje az overallban Ambi is "faltól-falig" ért benne, de ennek olyan a mózese, hogy a hátlapja 4 fokozatban előre dönthető, így jobban belefért. Soha nem szeretett teljesen hanyatt lenni benne, így már régóta megdöntöttem neki. Ő a kocsiban is csak fél órát alszik, a többit nézelődik. És gondolom hanyatt fekve az ég nem nyújtott kellő látnivalót