Új privát üzeneted érkezett!

Manó, félreérthető volt amit írtam. Szereti azért Betti az apját, csak mivel nem találkoznak minden este, nem várja az ajtóban, nem kérdezgeti... De ha együtt vannak, akkor minden okés, csak az apja folyton nyúzza, hogy adjál puszit. Persze nem mindig ad. sőt..

Forti, ez olyan mint egy kis oázis a sivatagban, jó a képKép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Conti!

nem értettem félre, nálunk is így volt. Nyáron alig látta, sokszor napokig sem mivel elutazott, aztán mikor mát itthon volt is nem igatat hogy épp elmegy vagy sem, vagy hogy mit csinál. persze szerett ő is, simán vele maradt meg ilyesmi, d emost amit csinál az teljesen más. Sír reggel utána, ha hazjön már fogja is és vezeti be a szobájába, hozzábújik, ilyesmi. Szóval ez már imádatKép Már előre félek a nyártól, hogy mi lezs ha megint el kell utaznia többnapraKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Nemzetközi konferencia a születésről
2004. április 22·26.
Kismamáknak, kispapáknak, nagymamáknak, nagypapáknak, szülésznőknek, bábáknak, szülész-nőgyógyászoknak, védőnőknek, gyerekorvosnak, csecsemősöknek, gyógytornászoknak és mindenkinek, aki már megszületett és aki még fog
részletes program/jelentkezés:
http://www.szules.hu/new/alternatal/konf2004programmagyar4.htm
gea

Conti

Persze hogy ismerjuk a Balamory-t.Kép Eminek a kedvence a Binka nevu macskarol szolo rajzfilm mostansag, meg meg mindig a Teletubbies. Az apja hozott neki egy Po-t Japanbol, azt babusgatja. Meg szereti az osszes olyan musort, amiben ovodas gyerekek jatszanak, enekelnek.Kép
Kepzeld mostanaban Emi is hajnalban kel, 5-6 kozt elkezd felalomban nyafizni, aztan ma pl/ 6-kor kipattant az agybol es nem lehet visszaaltatni, de meg olbol letenni sem, olyan nyugos. Lehet hogy meg mindig idegen neki az uj szoba meg az uj agy?

Forti

Nekunk foldet a konteneres hozott, szerintem ok tudjak hol a forras.Kép Nagyon szep a fucsomotok.Kép

Ilke

Samponsztori.KépJo otletet adtal a kertben locsolassal, Emi is rohant a kislocsolojaert a multkor es ontoztuk a narciszokat.Kép
Most hogy jo ido van , es jobban vagy, mikor jottok latogatoba?KépMikor ulteted ki a zoldsegeket, meg a budoskeket? Ez utobbit lehet egybol kintre vetni is ugye?

Dio

Tegnap meg tegnapelott Emi is nagyot homokozott a kerti homokozoban.Kép

Agi

Elfelejtettem gratulalni a kis Oliverhez, bocsi.Kép Mellesleg Petrahoz kepest szep kis sullyal szuletett.Kép

Mano

Vicces mikor raebrednek onmagukra ,ez nalunk is ugy jelentkezett, hogy egesz nap magarol beszel, Emi ezt csinal, ide megy, stb.Kép

Kepzeljetek, ma reggelre volt anyunak megrendelve a koltozes es nem jottek.Kép Meg szerencse, hogy talaltam masik ceget, 2 oran belul jottek es lehet meg olcsobban is megusszuk a dolgot!Kép

Csics

miert erzed azt hogy elbutulsz otthon?

VV3

Mit szoltok hogy kiesett Indian? Neha eleg alpari a figura, de szerintem tenyleg unalmas lesz a villa nelkule.Kép

Gumicukor

Akkor most megsem az Iboly nyerte a Megasztart?Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,
Ma jó nagyot sétáltunk a várban, siklóztunk, megnéztük a Budavári Labirintust is a barátainkkal. Ez utóbbi nem túlzottan tetszett Lilinek, szinte végig sírdogált. Nem gondoltuk volna, hogy az ennyire komor, sötét hely. A fiúknak az a szökőkút tetszett nagyon ott nagyon, amiből bor folytKép. Aztán hazafele végre vettünk egy komposztálót, amit tele is pakoltunk már, míg Lili aludt du. Tegnap itt voltak apukámék, és megtanultunk apával metszeni. Apu miközben megmetszette az összes szőlőt és gyümifát, kiokított minket. Közben a szomszédunk megint nagyon adakozó kedvében volt, mert megint kaptam tőle egy vödör dáliahagymát, meg egy kisebb zsák virágmagotKép. Meg persze apuék is egy rakat palántával állítottak be. Szerencsére paradicsomot és paprikát is neveltek nekünk. Szóval egész nap ültetgettem, ennek örömére a hátam rendesen beállt estére. De alakul a kert és olyan jó ezKép.

Manó,
Intim szappanKép.

Forti, Beszti,
Köszi a bárányhimlős infókat.

Conti,
Fa vagy műanyag homokozót vettél? Mi is mostanában akarunk majd, de nem tudjuk még, hogy milyet vegyünk. A kagylóval azért szimpatizálunk, meg annak a másik részét estére rá lehetne borítani és akkor a macsekok nem használnák.

Karasziné,
Köszi neked is a bárányhimlőről a hozzászólást. Szerencsére én már voltam még kicsi koromban, így nem izgulok már annyira.
Lili és a picurka között 2 év és 3 hónap lesz a korkülönbség.

Forti,
Édi a fűcsomó, gyarapodjon csak szépenKép. Én 2 hete ültettem egy jó darab helyre, de még egy szál sem bújt elő, nem tudom mit csináltam rosszul.

Nyuszi,
Megyünk majd, már beszéltünk róla a párommalKép. De nem egyszerű, mert az elmúlt 2-3 hónapban mindenkit nagyon elhanyagoltunk, így most majdnem minden hétvégére van 1-2 látogatás. Elvileg a Húsvét utáni 2. hétvége szabad, az a szombat jó lenne nektek?
Büdöskét próbáltam palántázni, de elég gyérül nő, lehet nem vesződök vele, inkább majd kiszórom a magokat, aztán majd nőjön kedvére. A pari és paprika palántákat még kicsit nevelgetem, de a többi zöldségmagot már elvetettem 1-2 hete. Már amiket most lehetett. Kicsit később majd jöhet az ubi, dinnye, pattiszon, padlizsán meg a többi. Aminek nagyon örülök most, hogy nagyon szépen hajt a málna, pedig ahogy kinézett, meg voltam győződve róla, hogy nem lesz belőle semmi. Másik jó hír, hogy mégis megmaradt a gyöngyvirág, hajt ezerrel, sőt tegnap még apuék is hoztakKép.
Nem semmi, hogy nem jöttek a költöztetők, de jó, hogy meg tudtad oldani.
VV: Én nem nagyon szoktam nézni.
Megasztár: Verának nagyon drukkoltam, örülök, hogy ő nyerte, mert tényleg szép hangja van.

Na megyek vacsiztatni a családot,
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Nyuszi, Betti is ötkor kelt ma, de anyja galád módon nem kelt vele, mert tegnap megasztároztam későig, de kis nyügi után visszaaludt 8-ig Betti, úgyhogy meg voltam elégedve. A Binka nagyon aranyos és vicces mi is jókat derülünk rajta, fel is fogok venni egy pár részt.

Ilke, fa homokozót vettünk a tescóban most akciós 8990,- színes lécekből és van egy csíkos napvédője. Össze van egy rakva a sport részlegnél meg lehet nézni. Teteje nincs, de én minden nap le fogom takarni, mert ugye van két macsek. A műanyagon is gondolkoztam, mert nyáron a másik felét fürdésre is lehet használni, de végül kicsinek találtam. Még homokunk nincs, mert apuci nem ért rá hétvégén venni. Irigykedem, hogy szépül a kertetek, nekem nincs erre időm, de bevallom tehetségem sem.
Ma voltunk az Ikeában és vettünk egy kisasztalt két székkel, nagyon kis aranyos, narancs-piros színű. Mikor apja összerakta Betti leült a székre és azt hajtogatta: Ülök, ülök. Olyan aranyos volt.

Megasztár: nagyon örültem hogy a Vera nyert (4-et szavasztunk rá). 2x is elsírtam magam mikor énekelt a múltkori adásban. Ibolyából pedig nagyon jó musical színésznő lenne, csak tanulnia kéne, meg csiszolni a modorán.

VV: nincs időm nézni! De anyám mindig mondja hogy mik történnek, én meg mindig mondom neki, hogy nem tudom miről beszél.

Conti

conti

Gumicukor,

Aranyos vagy Kép. Hát igen, talán most kezdek egyenesbe jönni, és ha minden igaz, akkor hamarosan kapok egy kolléganőt, és nem egyedül kell 2 ember munkáját végeznem.

Voltunk a Várban a Klimt-Schiele-Kokoschka kiállításon, tök jó volt, és Solymesz is egész normálisan viselkedett...

Zita
parazita

Sziasztok!
Mi megint betegek voltunk. Hanna nem nagyon, de mindenki elkapta tőle, úgyhogy apjuk is én is szenvedtünk. Hú nem semmik ezek a lakás ügyletek. Nekem a húgomék akarnak költözni (anyáméknál laknak, és nagyon vágynak már baby-re, de oda azért mégsem lehet)

Gumicukor
Hol találtatok ilyen jó beosztású lakást?

Ilke
Én a falvédőt vutrzsrúdra tettem fel, és kis füleket varrtam rá saját anyagából. (megjegyzem Hanna épp a héten tépte le, és tört ketté a fém rudat). ikor bementem közlte hogy hoppá-hoppá le-le, ártatlan képpel, mintha semmi köze nem lenne az egészhez. Kép

Rit!
A beszokás nálunk is úgy volt, ahogy Manó írta, de most csak a Hanna szokott be.

Manó
Anyósom kutyája is rendesen meg van rettenve a Hannától, pedig ő csak puszit szokott adni neki, de nem engedi elmenni, kapaszkodik a szőrébe, meg ölelgeti, puszilgatja Kép Kép

Puszi
dec8
dec8

Gumicukor
Nézd meg a profilom, elég eredeti-e. Tudod neked képnek KépKép

majd írok

rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Lányok
Félreértettétek! Nem ez az első fűcsomó, hanem az egyetlen!!! Ezért kell majd füvesíteni. Ennyi fű volt anyosoméknak a kertben. A többi sivár föld. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Rólunk. Pénteken már elhúztunk itthonról: A Monostori erődben töltöttük a napunkat, apáék itt vezettek túrát a Dunlop-osoknak, mi meg bejártuk az erődöt, tetőtől talpig (baromi jó, nagyon érdekes) + persze ott nézelődtünk mi is a papa közelében a lecsúszásban meg aktívan részt is vettünk.KépKépKép Dodi volt a kis sztár, mindenki őt fotózta, baromira tetszett a papa gyártotta rögtönzött beülőben, amihez idővel pórázt is kötöttünk, fent a magasban gyakorlatilag csak így volt biztonságos vele közlekedni. Minden érdekli, félelemérzete meg gyakorlatilag nulla Kép. Ő kétszer is lecsúszott a kötélpályán, egyszer papával, egyszer velem. Nagyon élvezte, csak a fékezés nem tetszett neki, megijedt a hangjától. Összepakoláskor az erőd udvarán császkált és baromira nem érdekelte, hogy közben irtó messze került tőlünk, nagyon elvolt. Nekem is tetszett, hogy ilyen kis önálló és nem kell a sarkában loholnom KépKép Persze a nap végére jól elfáradt, este mese nélkül aludt el itthon Kép
Szombaton búvárkodni voltunk, persze ő csak nézte a mólóról - és ismételten pórázzal volt a drágám, különben fél perc alatt a vízben landol. Egyszerűen nem érti meg, hogy hide. Víz - víz és menne bele ezerrel Kép Lelkesedésének jutalmaként viszont kapott a főnöktől ajándékba egy pár békatalpat, azóta azt hurcibálja mindenhova, tegnap már a kádban kipróbáltuk, de persze az idazi próba majd szerdán lesz az usziban.
Tegnap meg Rókahegyen voltunk kirándulni. MI jó fáradtak voltunk és legszívesebben csak döglöttünk volna, de Dodi meg a barátunk gyermekei persze telve energiával KépKépKép És természetesen csak a sziklák vagy a szakadék felé vették az irányt, így felváltva voltunk gyerekszolgálatban. Erre egyszer mit látok? - papa mászatja a leányzót az egyik sziklán. Az meg kapaszkodik és nyög ezerrel. Nagyon ügyi volt, és amikor levettük bőgött, hogy vissza akar menni. Néha elgondolom, hogy milyen jót pihizhetnék az irodában a székemben KépKép

rit & sajtkukac Dodo

rit

anemona7

Hali!

Jól telt a hétvége, voltunk kint Dunakeszin megnézni egy lakóparkot. Igaz nem most fogunk vásárolni, de legalább már van fogalmunk a méretekről. Kaptunk egy alaprajzot és mászkálhattunk az épületekben, meg is lepődtem, hogy tök egyedül. Láttunk nagyon jó kis lakásokat, persze még sok helyen festeni kell, vagy parkettázni stb. Szinte nem is láttunk 2 egyformát. Viszont láttunk egy nappali + 3 háló megoldást, ami nagyon tuti volt, ilyesmit szeretnénk mi is. És Dunkakeszi tényleg nem egy távolság Bp-től.
Viszont elszomorított, amit egyik lakásban láttunk.
Jöttem ki a fürdőből és egy fura papírdarabon akadt meg a szemem érdekes barna folttal a tetején. Gondoltam, biztos vmi munkához kellett... Aztán beljebb mentem a fürdő melletti szobába és ott egy pizzásdoboz tetején ott figyelt egy nagy kupac kaka KépKép Kép Valszeg vmi melós nem bírta ki... De milyen undorító, főleg, ha belegondolok, hogy esetleg ez az én lakásom lesz és ezt látom benne.
Kb. most legalább 1 évig halasztjuk a lakásprojektet, mert még kell gyűjtenünk egy kis maneszt. Sajnos egyikünk szülei sem állnak úgy, hogy milkókat tudnának adni a kezdéshez. Ezért nem neheztelek rájuk, mert tudom, hogyha tudnának, akkor adnának. De hát ez van.

Dani olyanokat halandzsázik mostanában Kép, annyit röhögünk. Olyan, mintha a hangzókat próbálgatná illesztgetni, de különféle variációkban. papa + kaka = paka, manga, hanga stb. Kép remélem lassan már beszélni is fog, talán ennek a jele ez a próbálkozás, még ha értelmetlen is.
Viszont már nemcsak nya vagyok, hanem ANYU! Ilyen tisztán és mutat rám.
Apa eddig PA volt, most átminősült ABU-nak. Kicsit még a P-n alakítani kell.

Forti
Ez a fűcsomó olyan Marsbélis Kép Ennyi kelt ki a fűmagból, vagy még csak majd most füvesítetek?
A nyuszit úgy vegyétek, hogy ha már nem kell, akkor legyen neki biztos és hozzáértők által gondozott helye, nehogy nagyon megsínylődje a nyuszika, ha már elmúlik az imádat.

Manó
Torna hihi Kép Dani is imádja a Eurosportot, tegnap thai box volt, ő is boxolt és amikor apasi elesett ő is a földre vetette magát. A síugrókat is szokta utánozni, lehajol , hátrateszi a kezét és felugrik Kép
Az jó még, amikor én tornázom és utánoz, imádom, sokkal jobb úgy tornázni, igaz néha a hasizmozós résznél rámfekszik és rájön az anyaimádat Kép

VV3
Akkor mégsem egy fekete, hosszúhajú srác fogja nyerni. Én a Leo-nak drukkoltam. Igaza van, hogy a többieknek csak a cigiből és a fekvésből áll bent az élet. Csak azért sajnálom, hogy ő ment vissza, mert az Ágicát meg nagyon nem csípem, a nyafogásával. Abszolute nem illenek össze.

Megasztar
Én titkon reméltem, hogy nem Oláh Ibolya nyeri, mert nekem sosem tetszett a hangja és a halandzsája, meg az, hogy kezdett elszzállni magától. A TVera nem egy megasztar slkat, de a hangja nagyon ott van, és még nincs 18 éves.
Biztos, hgy az Ibolyáról is hallani fogunk, nem kell visszamennie a felmosóvödör mellé.

Én is lazább vagyok a héten, mert a 3 kollégából 2 visszajött, így már csak 1-et kell helyettesítenem. Viszont az elmúlt hét nagyon tanulós volt, élveztem nagyon, mert egy teljesen új, más területen próbálhattam ki magam (hálózat, switch-ek, routerek stb, ha ez mond vkinek vmit).

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

dec8
http://www.napfurdo.hu ill. http://www.martonbau.hu (ez utóbbi szerintem sokkal jobb, mind közlekedésileg - kocsival háztól házig (Városligetig) 20 perc alatt bent voltunk 80-as tempóval, mind a környék szempontjából).

rit
köszi a képet, nagyon tuti!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Conti
most már nem figyelem anyira hogy menyit hizik csak hogy jol eszik -e Kép viszont imibabát is ugyanugy hetente visszem méreckedni .

Apaimádat
én ha apja van akor én le vagyopk tojva Kép

puszilkodás
petike se szereti mindig ha puszilgatom vagy szeretgetem viszont a dicséretet nagyon szereti Kép.

Kárásziné
igaz nem nekem szolt a kérdés de az én fiaim között 17 hónap van .

Nyuszika
mert sokszor elfeltek dolgokat és név és szülinapokat is amit soha nem felejtetem el amig dolgoztam most meg már idáig 2x megesett hogy elfelejtetem névnapot és hasonlo fontos dolgot Kép igy kénytelen vagyok minden fontos dátumot a mobilom emlékeztetöjébe beirni és beálitani hogy csengjen mikor kell .És érzem is hogy butáb lettem Kép.

Lányok
vanak uj képek fent az albumba Petike és imibaba albumba Kép tegnap voltunk az állatkerbe de petike talán az utolso 1 -1, orát nem élvezte mert fáradt volt mert 11 orára értünk oda+ a bejutás mert hogy sokan voltak viszont amugy tetszet petikének az állatkert a vidrák ,farkasok ,fokák no meg az alagut oda 2x is bement egyszer velem másodszora apjával .

Pusz Csics és Petike
csics

Akinek van jó, megbízható takinénije, lehetőleg nem csillagászati áron, szabad kapacitással, az lécci dobjon nekem egy mailt a részletekkel!
Köszönöm! parazita@freemail.hu

Zita
parazita

Sziasztok

Ed, tettő, hámom. Kép Igy számol a lányom.

Rit

Hat nem semmi menoketek van, ugy kirandulasilag ertem.Hegymaszo Dodo.Kép

Ilke

Most nem tudok rola, hogy a husvet utani 2. hetvegen lenne valami, akkor fixaljuk le, ok? Szombat legyen, vagy vasarnap?
Sokkal elorebb vagy a kerttel, Nyuszi irigy.Kép
Gyongyviragot majd en is szeretnek, mert amit a nagynenemtol kaptam nem maradt meg.
A metszeshez mi sem ertunk, most majd jon valaki megcsinalni, de azert szeretnem megtanulni. Ezer narcisz viragzik a kertben, majd teszek fel rola kepet.Kép

Conti

Kár hogy a homokozohoz nincs fedel, nekunk olyan kéne. Igazábol csak fedél- bár a mostani homokozo eléggé el van korhadva.
A Balamoryban az elejét szereti Emi, mikor éneklik, hogy 'everybody, everyone, come inside and join the fun...' már próbálgatja az everybodyt énekelni.Kép

Dec8

Olyan édesek mikor valami kárt csinálnak és előadják az ártatlant...Kép

Gumicukor

Kakisztori.Kép
Emi is rengeteget halandzsázik, szórakoztatja magát- Meg elkap egy-két szót a beszélgetéseinkből és azt ismételgeti. Főleg engem utánoz.Kép Néhány elkapott szó:
persze
anyatetü (vezetés közben szitkozódtam, vigyázni kell!!!Kép, csak a vicc az, hogy ő forditva mondta: tetű, anya)

Csics

Szerintem az hogy elfelejtesz dolgokat nem az elbutulás jele, hanem hogy más dolgokkal van tele a fejed. Pl. a srácaiddal.Kép A szüli és névnapokat én már akkor is előre beirtam az asztali naptáramba, amikor még dolgoztam, mert aznap tuti elfelejtem.Kép

Forti

Én is vettem egy doboz fűmagot.KépHajrá!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Gumicukor
Marsbéli Kép Kép Ez tetszik. Még nem füvesítettünk, anyósék füvéből van/maradt ennyi. Kép
A nyuszinak már megvan utána a helye, egy nyuszikat nevelő bácsinál.

Forti

Kép
Kép
forti

Ilke

Hol vettétek a komposztálot? És milyet, mennyiért? Több kérdésem nincs.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Megvagyunk mi is csak nem olvaso hanem roham uzemmodban: )
Megint hosszu hetvegen voltam anyueknal Alexxal.Csutortokon tenyelg nehez volt kijutni a varosbol,nekem is 1 oramba telt.Ugyhogy nem tudom mi lesz a kozlekedessel,de latom hogy jobb hogy nem valahol kint vettunk lalast es utazunk egy csomot,mert nem is a tavolsagok nagyok hanem a tomeg az utakon.Anyuek 40 km –re laknak ami haztol hazig 1 ora,de most volt majdnem 2.Es en meg kibirom de Alex azert nyuglodott mar a vegen.
Megint csavarogtunk kozosen is rendesen babas baratnokhoz.Meg en is egy szepsegdelutant tartottam: ))Aztan este vacsi a baratnokkel,ilyenkor ugy ki tudok kapcsolna,mert tudom hogy anyu van Alexxal es jobban elengedem magam mint amikor a Csillaval van,biztos ez is anyai oszton dolog: ))
Megvetem fuggonyoket is az egesz lalasba es meg is varrjak oket 100 ft/m aron.Mindegyik ecru szinu lesz,diszkret mintakkal.Mar ugy varom, hogy minden a halyen legyen,de az meg 4-5 het: (Bar ha eddig kibirtuk ezt a fel evet mashol mostmar ez nem olyan sok: ))
Kozben meg hirdetek es interjuztatom a babysitter jelolteket a noveremnek.Egesz nap cseng a telefonom,hihetetlen hogy mennyien szeretnenek menni kulfoldre dolgozni.

Reggel volt rossz hir is,egy baratnonk lanyanak toxemiaja lett es meg kellett szulnie a 30.heten a babat es 2 napot elt a baba : (((Annyira sajnalom oket ,nekik van a beteg kislanyuk a fiuk mellett es ha a kicsi megmarad o is beteg lett volna.Talan jobb is igy.
Voltam ma az irodaban is mert szoltak hogy menjek be es beszeljuk meg mikortol mennek vissza.Eloadtuk az allaspontjainkat aztan majd kiderul hogy talakoznak-e.

Gumicukor
Lakas ugyek: (Hat ez van az onero nagy ur.Mi is azert koltoznuk most mar harmadszor ,mert ugyan nekem volt egy kis lakasom,de az csak egy kicsit nagyobbra volt eleg nem banki kolcsonnel kiegesztive.Aztan 2 ev mulva az adtu kel eleg jol,mert ugye felmentek a lakas arak.Ugyhogy sokszor csak az a megoldas ha eloszor csak 2 szobasban leaksz egy ideig

Parazita
Ma bementem es alig talatam helyet az autoitoktol a garazsban: )))Beszeltema nagyfonokkel es majd kiderul par heten belul,majd szolok.
En nem birok lemondani a nyugis ebedrol,ugyhogy akkor eszem amikor alszik,de igazad van az irodai csevellyel osszekotott ebed az azert mas.

Mano
Megkerdeztem a bolcsit (ha esetleg megis kene) es majusban kell beiratni hogy szeptembertol kezdjen.Ja es ha kerjuk nem adnak neki disznohust,hurra: ))

Conti
Ma elkapraztattam a kollegakat a muffinokkal,(meg is jegyeztek hogy fejlodtem haziasszonyi mivoltomban: ))ugyhogy szuper hogy megtanultam toled; ))

Szilcsike
Gratula a szivvereshez.

Zsuzsa
Hat igen tud pozolni ha fotozzuk,meg mosolyog is neha keres nelkul.De direct egy komoly kepet tettem fel rola,mert az illett a nyakkendohoz: )Na akkor Levi nagy segitseg a kertben.

Hu mostmar rohanok,pedig meg akartam irni de felebredt a fonok.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Csics!
Ha mindenkinél csak az jelentené az elbutulást, hogy elfelejt dolgokat! Egyébként szerintem sem kell otthon elbutulni, viszont a figyelem tényleg több felé oszlik, ami egyáltalán nem egyszerű dolog. Én, mióta Peti nagyobb, és ott kolbászol körülöttem az utcán, boltokban, rendszeresen ottfelejtem a kifizetett árut, nem veszem észre, ha rosszul adnak vissza - szerencsém volt, mindig szóltak az eladók -, elhagyok és elfelejtek dolgokat. De ez tudom, hogy csupán azért van, mert az egyik szemem folyton Petin van. Ezt is meg kell szokni.

Na, még folytatni akartam, de Peti helyet követel a számítógépnél. Imádja nézni az Office-segéd cicát és kutyát.Kép

Dió és Peti
szabotimi

Hali!

Ma ismét 2 emberkét helyettesítek, csakm ost kerültem netközelbe. rohantam, mint őrült egész nap.
Érdekes, nekem pont bejön, hogy százfelé kell, hogy figyeljek. NEm is tudnék máshogy, mivel egyik épületben mondják menet közben, hogy ezt nézd meg, meg azt, meg kell jegyeznem fejben a számítógépek falicsatijainak a számát (sokszor többet is), mire odaérek a fali rendezőhöz. Közben ha másért is szólnak, hogy csináljam meg, még azt is észben kell tartanom. Nem egyszerű, de lehet tréningezni magunkat. Szerintem egy gyerek erre is megtanít, hogy százfelé figyeljünk és minden a helyén legyen, amikor kell. Így vagyok én a melóhelyen is. Muszáj is, mert egy 500 gépes cégnél észnél kell lenni, mert aztán anyáznak a felhasználók, ha vmi nem ok. sokszor persze ők baltáznak el vmit és azért nincs hálózatuk, de olyankor nem őt szedik elő, hanem egyből minket. ez van, ezt kell szeretni.

Kataa
Szegény barátnőd lánya, de talán tényleg jobb is így. És a toxémia mitől lett nála?

Akit most helyettesítek két emberkét, egyiknek a 2 kicsi gyereke (2 és 4 évesek) rota vírust kaptak és a kicsi kórházban is volt infúzión az anyukájával 1 hétig. Addig a kollégám volt a másikkal otthon, mert nem engedték be a nagyot az oviba, mivel a kicsi fertőző beteg. Most meg a nagyobbik kezdte el. ezt ugye felnőtt nem tudja magán elhozni?
A másik pedig, akit helyettesítek, most vitte be az 5 hónapos terhes lányát az Uzsokiba, mert nagyo fájt a hasa. Remélem nem lesz semmi baj velük.

Ti mikor pici volt a babátok (újszülött), milyen mosóport használtatok, ami bababarát?
Csak egyik barátnőm érdeklődik, most a 36. hétben van már.
Én sosem mostam Dani cuccait külön vagy kézzel, mindig géppel és a mienkével együtt. Ariell-el vagy annak a géljével és Silan Sensitive öblítővel mostam. Sosem vol kiütése vagy hasonlók.
Köszi előre is!

Pusza
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor, folyékony ariel vagy persil, évek óta ezt használom, mert megőrültem, hogy mosóporszemcsék maradnak a ruhában, pedig 3x öblít a mosógép. De most lehet kapni külön babamosószert, csak nem tudom ki gyártja. Az öblítő szerintem fontosabb, én mindig silan vagy cocolino sensitivet használok az egész családnak.
Ha sok a munka gyorsabban megy az idő legalábbKép

Rit, nagyon bátrak és merészek vagytok, nektek ez biztos hétköznapi dolog, hogy sziklákon mászkáltok a gyerekkel, én meg a mászókára sem engedem egyedülKép

Lányok, most nekiestem szállást keresni az olaszoknál, úgy néz ki, hogy egy hét apartman 5 főre (jön a nagyi is) kb. 250e ft. Pár éve még fele ennyiért voltunk.

Conti

conti

Gumicukor
Én külön mostam de ugyanazzal a mosószerrrel, csak azért külön mert az övét nem öblítőszereztem. És neki sem volt soha semmi baja Kép Most meg már egy jó ideje megy a mienkkel együtt.

Conti
A mászókára én sem Kép Megőrülök ezektől az EU szabvány játszóterektől. Persze szabvány ide-oda, annyi eszük nincs, hogy feltöltsék rendesen fakéreggel, pedig az még ingyen is van. Nézz meg bármilyen játszit, halál vékony kéreg-réteg, a 15-20cm es előírásos helyett. Úgy szeretném az illetékes polgármesterkéket hanyatt lökni onnan, próbálják csak ki, milyen oda esni. Ennyire nem spórolhatnak a fuvarral, mondjuk fordulhatna még 1x az a tragacs, ami szállítja a cuccot.

Kata
Hát igen, én is dugógyűlölő vagyok Kép Most szerencsére variálhatom az időmet úgy, hogy mindíg a szembe jövő sávot nézzem hogy áll, ez még meg is nyugtat KépKép

Megyek pihizni, annyira fáj a fejem, hajnalban keltem, mert a papa elfelejtetet beállítani a pók lámpáját, persze égőt cserélt így hajnali 5 körül a szemembe világított KépKép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

Ma a baba klubban Alexet megkarmolta egy kislany,de rendesen a szeme alatt meg a nyakan.Szegenykem ugy sirt ,es o amugy sem az a vad gyerek ugyhogy nem igazan tudta mit is kene csinalni.A legjobban az duhitett , hogy a kislany anyja meg szo nelkul mosolygott es meg csak egy szot sem szolt a gyerekenek.En mindig raszolok ha valakit tul erosen akar szeretgetni es lokdosodes lesz belole.
Tudom eljon ez az ido is es majd megvedi magat elobb utobb,dehat az anyaoroszlan megszolalt bennem: )))
Tapasztalt ketgyerekes anyucik,mit is kell ilyenkor csinalni??mert ugye en nem szolhataok ram as gyerekere???!!!

Csics
Hat en a konkretan a nyelvbol erzem hogy felejtek,persze lehetne olvasni tobbet,de akkor inkabb alszom: )Tneyelg sok dologra kell figyelni egyszerre,es a munkamban hozza is voltam szokva,de ez egesz mas.Szerintem majd az lesz az igazi kemeny hogy a munka utan meg rohanas a bolcsi es utana otthon is minden csilli villi legyen de meg jol is nezzek ki ugye: ))

Forti
Apukamnak voltak nyulai es husvetkor mindig elvittek olcsonbe egyet az unokatesomek,hat szegyn nyul nem elte tul egyik husvetot sem.Amugy csak arra kell vigyazni hogy ne egyen nedves fuvet mert attol felpuffad.

Gumicukor
EN a szuletese ota Tomi kristalyt(a vedodo szerint ez bababarat) hasznalok gelben es fel eves koratol meg Coccolino Sensitivet,addig semmit.Csak azelso 5 honapban mostam kulon a cuccait azota nem.

Conti
Remelem talalsz valami jot es szuper lesz a nyaralasotok: )))
Mi apaval es meg egy parral szeretnenk menni egy tisztito lebojtkurara.3 napig csak bio zoldseg es gyumi levek a menu,kozben seta,masszazs,szauna,.Eleg huzos az ara de jo lenne,bar en fogyni nem akarok ,csak kicsit kiadni azt a sok merget a mi akaratlanul is megeszunk.

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Gumicukor!

De sajnos igen!Kép Emma is Rotás volt tavaly, a kórházban kapta el és rá pár napra én is rotás lettem és engem jobban kiütött mint őt. De én 1 nap alatt túl voltam rajta, a gyereekknek pár nap. Viszont anyukám meg a a férjem nem kapta el, pedig mindn nap látogattak, sőt anuykám amikro én infúzióra kerültem akkor éjjel ott volt velünk, mert ő ápolta Emmát.

Manó

KépKép
manó

Kataa!

ha Emma karmol meg valakit én el szoktam neki mondani hohgy nem szabad, mert ez fáj a máésiknak és csak simogatni lehet meg puszit adni. De ha aa másik anyuka nem szól rá akkor nem sok mindnet tudsz csinálni. Emma változó, hol ő vad, hol pedig ő a legmimózább.

Gumicukor!

Én tomi kritályt használok, d enem gélt, csak sima port és azzl se volt semmi gond. Öblítőt coccolino sensitivet, d eazt újszülött korától. És külön mosoma ruháit, úgyis mindíg annyi van hogy simán kitesz egy adagot.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a gratulációt!

Hát jó régen írtam már. Megpróbálok gyorsan írni mert most alszanak a gyerekek. Hétfőn március 15-én éreztem, hogy folyik valami és ekkor vettem észre, hogy távozott a nyákdugó. Nagyon megijedtem mert azt gondoltam, hogy mindjárt megyünk szülni. Gyorsan mindent kivasaltam és írtam a páromnak egy papírt (használati utasítást a Petráról). Nem történt utána semmi csak azt éreztem, hogy szivárog valami de nem törődtem vele mert, hogy szerdán úgyis kell mennem az orvoshoz.
Március 17-én mentünk a ctg-re. A doktornő pont szülni volt és mondták, hogy menjünk vissza 2 óra múlva. Addig találkoztam a konzulensemmel a szakdolgozat miatt (az utolsó pillanatba). Visszamentünk és megvizsgált a doktornőm és ő is mondta, hogy itt szivárog valami és két újnyira vagyok nyitva. Azt mondta, hogy holnap reggel szeretne látni mert ez így nem jó, hogy szivárog a magzatvíz. Hazajöttünk, megebédeltem és próbáltam a Petrával aludni de nem tudtam mert már eléggé féltem, hogy mi lesz. Du. egyre jobban szivárgott a víz és felhívtam a doktornőmet. Ő mondta, hogy akkor menjünk be a kórházba és ő is jön. 16.15-kor indultunk el és 17-re értünk be. Mondtam is a páromnak, hogy olyan fura, hogy szülni megyünk mert nem fáj semmim. Bent megvizsgáltak és még mindig csak két újnyira volt nyitva a méhszáj. A doktornő közben elment egy császárra és azt mondta, hogy majd utána meglátjuk, hogy szülünk vagy műtét lesz. Gondoltam is, hogy csodák nincsenek mit vár ? óra alatt. Én elmentem lezuhanyozni és mikor kijöttem már rögtön 2 percenként fájt a hasam. Utána megint vizsgálat következett és akkor lehetett 18 óra és már bő három újnyi volt. Annyira gyorsan történ minden, hogy mondta is a szülésznő, hogy összetehetem a két kezem, hogy ilyen gyorsan haladnak a dolgok. És végül az Olivér 19.00 megszületett. (2 óra alatt) Lemérték és 3600g volt, el sem hittük mert az UH de. 2700g mutatott, ennyit az Uh-ról. A férjem mondta is az orvosnak, hogy mérje le újból. A műtő közben elő volt készítve, hogyha valami baj lenne. Végig kérdezték, hogy hol fáj a hasam és nézték a heget. Ja az Uh-on 1/2cm volt a heg, azt mondták, hogy ez nagyon jó.

A Petra nagyon jól elvolt apával és mikor bejöttek meglátogatni engem a Petra nem volt hajlandó odajönni hozzám. Annyira kivoltam, hogy egy nap alatt elpártolt tőlem, ott bőgtem a kórházba. Mondtam neki, hogy gyere nézzük meg a babát és arra sem volt hajlandó. De mikor hazajöttünk akkor meg olyan anyás lett mint még soha. Nem volt hajlandó beülni az etetőszékébe csak az ölembe akart lenni. Mikor az Olivért szoptattam akkor is odafészkelte magát az ölembe. Megkérdeztem tőle, hogy akar e szopizni és olyan aranyosan rám nézett és mosolygott mert hát fura volt neki a cici, hogy dől belőle a tej. Az első héten 7-szer is szopizott egy nap mert annyira feszült a mellem, még éjjel is átmentem hozzá. Nem is akart reggelizni, sem ebédelni. Ennél jobb fejő nincs is.
Ha az Olivér megnyikkan már egyből megy be a szobába és mondja, hogy baba-baba. Nézi ahogy fürdetem, segít mikor tisztába teszem, adogatja a krémet, hintőport? Visz neki a kiságyba játékot, kirángatja a feje alól a pelust és elviszi a babájának, szóval megvagyunk. Az Olivér jó baba eszik és alszik. Ebéd után szerencsére egyszerre alszanak és így én is letudok feküdni velük. A Petra továbbra is 9-ig alszik így nem kel korán kelnem és az éjszakát is szerencsére végigalussza. Az Olivér egy kis bélpoklos már a kórházba 80-100g-ot evett míg a többi baba csak 50g-ot. Most 2 hetesen meg 150g-ot is megeszik. Ez nekem elég fura mert a Petrácska sokkal kisebb volt és elég nehezen tanult meg szopizni. Annyi mindent tudnék még írni de már így is jó sokat írtam.

Ági, Petra és Olivér
petra2

Ági
Jó volt olvasni a szüléssztorit, és tök jó, hogy nem csaszi lett, ahogy elvileg indult. És tényleg rakéta Olivér érkezett meg Kép Dani is ilyen zabagép lett, miután megszületett, állandóan szopizott Kép Sok örömet a pici fiúban és a nagylány meg külön segítség, cuki lehet nagyon Kép
Sokáig sok-sok tejcsit nekik!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit jó hír is van (szocpol.):
35 év helyett 40 évre emelték az igénylők életkorát

http://www.magyarorszag.hu/otthon/hirek/szocpol20040318.html

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Petra, még egyszer nagy gratula OlivérhezKép
Szerencsés, gyors szülésed volt, és milyen klassz hogy Petra megszabadít a tejes gondoktól! Biztos élvezi, hogy neki is szabad szopizni.

Kataa, nagyon jó lehet a léböjtkúra, három napot mindenképp ki lehet bírni. Jövő tavasszal ráveszem én is a barátnőmet.
Én tuti rászóltam volna a gyerekre, engem nem érdekel, hogy más gyereke, én sem veszem rossz néven, ha más rászól Bettire, bár ilyen még nem fordult elő.

Nyuszi, a Baumax újságban láttam homokozót fedővel 120x120-as és 6e ft. Sima faszínű.

Conti

conti

gumicukor
hát mondjuk az nekünk mindegy, hogy 35 vagy 40, de a vállalt gyerekek születési határideje már jobban hangzik. Mondjuk nekem így sem tetszik az a 18millás határ - az csak 2 szobás lakásra elég. KépKépKép na mindegy, hátha nyerek a lottón Kép

dec8
még mindíg csak 1-2 van, de az megvan, mikor kell??? (film)

Kataa
nem is szóltál semmit az új profilképünkhöz Kép nem tetszik?

rit

rit

anemona7

Mano,Conti
Hat ez az hogy nem szolt ra,csak mosolyogva nezte.En sem szeretem ha az enyemre mas raszol vagy eltolja egy gyerektol,pont ezert nem tettem en sem,de legkozelebb mar szolok.Meg most is megvannak a nyomok: (

Agi
Tenyleg gyros volt Oliver,megegyszer so oromet es erot.Petran ezek szerint rogton jelentkezett a feltekenyseg.

Conti
Ha ez az hogy en nem nagyon birom az ehseget,de tobbek szerint ki lehet birni.Es sok rejtett betegseg is elojon pl foggyulladas amit homeo-belgyogyasz orvos rogton kezelebe vesz ha szukseges.

Rit
Bocsi ,de nem is neztem mar reg senkiet.De most bepotoltam es Dodo szokas szerint egy vagany csaj a kotelen,meg a vegen akrobata lesz: )Urad megnovesztette a hajat??

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Leköltöztünk pár napra anyuékhoz, mert kisebb átalakítások vannak a házunkban meg festés, tapétázás és társai. Ma én visszajöttem, mert itt akartam lenni, amikor a festők keverik a színeket, és Mátét életében először anyuéknál hagytam, persze Krisztiánnal együtt. A nagynak is ez a második nélkülem töltött éjszakája, még csak 1x volt anyuéknál nélkülem. Minden gondolatom az, hogy most vajon mit csinálnak a drágáim? Ráadásul kb. egy órája telefonáltak, hogy Máté lázas... Kép . Én meg nem vagyok vele. Tök érdekes, hogy amikor Krisztián töltött nélkülem egy estét még régen, ő is belázasodott akkor.

Conti,
rutinos vagy, a nyaralás legfontosabb kelléke a nagyi szerintem. Így lehet úszni, vacsizni, pihenni. Mi is így megyünk, de szigorúan belföldre, Máté nem autó-kompatibilis.

Tényleg csajok, mi idén megyünk a férjemmel kettesben nyaralni egy hétre. Máté kb.22 hónapos lesz akkor, szerintetek nem lesz gáz? Itthon lesznek a saját helyükön és a nagyik fognak vigyázni rájuk. Attól félek, ha ez az 1 este ennyire sokkol a hiányuk miatt, nem fogom annyira élvezni a pihit. Bár arra már nagyon vágyom, hogy kettesben legyünk Andrissal. Van valakinek tapasztalata?

Kataa,
én biztos nem hagynám szó nélkül. A kislánnyal beszélnék először, úgy, hogy Alex is ott legyen. Az a minimum, hogy utána simogassa meg a kis sebesültet. Az anyukáról inkább nem írnék, szerintem ezt nem lehet mosolyogva nézni. Az én fiaim is olyan ártatlanok, sose jutna eszükbe bántani valakit. Emiatt féltem is őket, mert annyira örömmel közelednek mindenkihez, annyira nyitottak, és eszükbe sem jut, hogy esetleg nem mindenki ilyen. Krisztián múlt héten 2x is úgy jött haza az oviból, hogy mondta, hogy R. bántotta. 2 évvel idősebb és egy fejjel nagyobb, mint Krisztián. Én is gondban voltam. Mit csináljak? Mire bíztassam? Üssön vissza? Szóljon az ovónéninek? Végül beszéltem a kisfiúval, hogy legyen Krisztián testőre, mert látom rajta, hogy ő milyen erős, ügyes nagyfiú. Pénteken már nem bántotta, de nem tudom, mi lesz még. Ez a gyerkőc mindenkit bánt, gondolom, ezt látja otthon. Nehéz dió. Én is akkor ebédelek, amikor lefekszenek. Hol vettél függönyt? Nekem is kell.

Forti, Nyuszi,
mi 2 éve füvesítettünk 0 szakértelemmel, már profi vagyok Kép. Kérdezzetek bátran!

Ági,
nagyon sok szeretettel gratulálok Olivérhez! Jó lehet, ahogy egyszerre összebújnak az öledben!

Gumicukor,
konkrétan a rotát nem tudom, de minket 2x terített le mostanában hányás-hasmenés-láz, és mindenki elkapta, aki jött hozzánk, mert kellett a segítség, amikor a fiúk már jól voltak, de mi meg rettenetesen. Pedig extra módon fertőtlenítettünk, meg minden.

Sziasztok!

Mona a Mátétlan
monamáté

Sziasztok!
Csics
szerintem sem elbutulas a feledekenyseg! En is -amiota megvannak a gyerekek- olyan gyakran elfelejtek valamit!Kép ES olyan hülyesegeket csinalok, hogy rapakolok az auto tetejere(gyerekek tizoraijat az oviba) es elindulok a kocsival...az meg kitudja, hol köt ki...ciki!!!Kép
ES EZERT A GYEREKEK FELELÖSEK! CSAK ÖK TEHETNEK ERRÖL!!!Kép
NA, azert nem teljesen komolyan gondolva, de amig ök nem voltak, ilyesmiket nem csinaltam!

Rit,
nagyon tetszik a profilod, jo kis gyerekkor var meg erre a Dodora!!!Kép
Ti biztos gondoskodtok rola, hogy ne unatkozzon!Kép

Kataa
Szerintem, ha latszik a gyereken, hogy tenyleg akar Alexnak artani, nyugodtan raszolhatsz. En megtennem. Mondjuk igy: Ovataosan, csak simogasd!Igy nezd: ciroka, ciroka! (Tehat nem kimondottan tiltani,inkabb ötletet adni, hogy mi lenne a jo!)

Leböjtkura
Ha nem szoptatnek en is csinalnam megint!!!KépKépKépValami csuda jo dolog! En eddig 2X csinaltam, 5 napig es majd egy evig pedig beiktattam heti egy böjtnapot !
Hajra böjtöles!!!!

Agi!
Megegyszer nagy gratula es sok örömöt a gyerköcökkelKép! Es sok türelmet hozzajuk!
Nagyon jo, hogy Oliver termeszetesen tudott megszületni! Bizos nagyon helyes a ket gyerköc!
Persze, ha idöd engedne, szivesen neznek roluk kepeket!Kép

Mona
Nem lenne nekem sem jo erzes, ha pont amikor vegre raszanom magam, hogy a gyerekeimet Anyunal hagyjam es pont belazasodnanak...De azert ez csak csak veletlen lehet...Milyen messze lakik Anyukad töletek?

Rolunk:
Rebek tegnap a kocsiban egesz idö alatt azt hajtogatta, hogy IKEA, IKEA! JO lenne reklamfilmnek!Kép
Mert pont arra jartunk, es Aaron hajtogatta, igy hat ö is rakezdett!
Aztan meg lattunk szines tojasokat es erre elkezdte ismetelni a papat, hogy: eier, eier(tojasok)
Szoval tanul a gyermek, tanul...
Ja, es azt szokta mostanaban mondani, hogy enni, inni! Azt amit eppen szeretne!
Ma lefektettem, es mikor megyek be hozza, latom, hogy a mi agyunkon van...kimaszott az agyabol. Megfogtam, visszatettem, mondtam, hogy ezt nem szeretem, es eztan mar nem is maszott ki! Kivancsi vagyok, meddig lesz ennyi eleg ahhoz, hogy tenyleg bent is maradjon...
De, ha rendszeresen kimaszik, akkor a racsosagyat nem fogjuk a hazba költöztetni, hanem kap egy normal agyat, abbol legalabb nem esik akkorat! Es a kölcsönagyat meg visszaadhatom, 5 ev utan...Mar Aaron is ezt hasznalta!
Rebek egyebkent egyre ügyesebben kanalaz, villaz! Es persze hasznalja az ujjait gyakran eszik kezzel is, de ez nem baj...Ha megengedem(söt, neha meg batoritom is!), akkor hamar nem is fog akarni kezzel enniKép...Legalabb is Aaronnal igy volt!Kép

Kellemes estet Nektek!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Szaisztok!

Emma is lebetegedettKép Hurutosan köhög és estére 37,6 lett. a kedve mondjuk szuper, táncolt, nevetgélt egész délután, de alig evett valamit. nem tudom mi lesz ebből, hétvégén mennénk húsvétozniKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok
Lányok
vanak fent uj képek petikéröl és imibabárol az albumba a petike is imibaba albuma c ben .

gumicukor
én amig csak petike volt akor is kölön mostam az ö ruháit a miénktöl és arielel és lenor sensitivel és máig igy mosom petike ruháit + az imiét is .

Anenoma
én örülök az uj játszotereknek föképp az uj babahintáknák amiböl azért szerintem nehezebb kiesni csak nem mindenhol van még ilyen Kép .

Ági
mégetszer sok boldogságot a kis Olivérhez Kép

Menem kell
MINDENKINEK KELLEMES HUSVÉTOT

Csics és a fiuk
csics

SZIASZTOK!

Mi is élünk, virulunk, csak éppen bedöglött a gépünk vagy 1,5 hónapja, és a férjemnek mostanra sikerült egy teljesen újat összeszerelnie.

Itt meg olyan változások voltak azóta, hogy nem jártam erre, hogy először nem is tudtam, hol keressem a topikot Kép.

Megpróbálok viszaolvasni, hogy kivel mi történt, de nem ígérem, hogy ezt a 1,5 hónapos lemaradást hamar behozom Kép.

Nálunk semmi válozás nincs, Ádám még mindig nem hajlandó beszélni, viszont szopik még mindig nappal 4-5x, és sajnos éjszaka is minimum ennyiszer Kép. Mostanában a betűk érdeklik, mindig mutogatja a betűket a könyvben, és nekem mondanom kell, milyen betű. Már többször láttam, hogy az ölébe vette a könyvet, és a kis ujjával mutogatta a betűket, és mormogott hozzá Kép. Lehet, hogy előbb fog olvasni, mint beszélni...

Most látom, hogy Áginak megszületett Olivérje! Gratulálok, és hogy nem császár lett, ahhoz meg duplán Kép!

Most ezt elküldöm, aztán olvasgatok egy kicsit. Túl sok időm nem lesz, mert jön a tesóm szakdogát gépelni.

Mindenkinek minden jót, jó újra itt Kép!

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok

Mona
Nem hinnem hogy ezert lazasodott be,tenyleg csak veleteln lehet.Kell a szoktatas a nagyinal,mert sosem tudni mikor jon jol.En egyebkent voltam szilveszterkor 4 napot nelkule(PErsze itt is megoszlottak a velemenyek)de nekem csak az elso volt rossze es furcsa hogy nincs velem es nme kell rola gondoskodni,oltan egyszeru volt ugy az elet.
Azota is aludt mar par napot anyunal es nem volt gond,sokat vagyunk ott ismeri s helyet ,embereket ,kisagyat.Szinte sosem sirt,ugyhogy nem erezte meg a valtozast.Szerintem menj csak ,kell egy kicsit kulon is kenyezteteni a ferjeket: )
Mondtam a kislanynak hogy csak simogatni lehet,de nem nagyon hatotta meg,hat ez a baj hogy az anyjat sem.Megjegyezve,valami fura ez mert pont ez a kislany az aki majd minden alkalommal odajon hozzam es beul az olembe es odabujik.Az anyja is csak nezett, hogy ilyet nem szokott idegenektol.Talan feltekeny Alexre,mert en az anyja oleben nem lattam a kiscsajt,O inkabb masokkal beszleget(amugy meg babas ).
En si feltem ,pont azert amit irtal Kriszitanrol,Alex is ilyen mindenkiben csak a jot latja,es meglepodik ha ellokik.Egyebkent ilyenekbol nem csinalok ugyet mert raszol az anyuka es ez nem nagy dolog,de a karmolas mar eleg agressziv.

Kryss
Hat igen csak otthon nehezen veszem ra magam,ezert gondoltunk egy kenyezteto hetvegere ami hasznos is lehet.Egyebkent a talpmasszazs is jo meregteleniteni.Amikor en jartam lathato volta hatasa a wc-n,gondolom erted: )

Mano
Jobbulast Emmanak!!!MI is megyunk husvetozni,Alex meg locsolni is a papajaval,mert a ferjemet ilyenre nem lehet ravenni: )))De anyukenal lesz tojaskereses meg bebinyuszi simogatas: )Vettem is mar neki s PlayDoh gyurmazo gepet,kivancsi vagyok erdekli-e majd,mert 3 eves kortol ajanljak.

Csics
Nagyon jok a kepek: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

hali

tegnapelőtt kint voltunk a hugommal a népstadioni cipő- és ruhavásáron. Hát eléggé le van már pukkanva, olyannak tűnt az egész, mintha a kereskedők a már régóta csak nyűg cuccokat hozták volna ki és ráadásul még nem is akciós áron.
Mindenhol ezek az idióta színes felsők vannak, gondoltam veszek majd ingblúzokat meg nyári szoknyákat, hát amit láttam az öreganyám stílusú volt. Viszont Daninak tudtam venni egy ligetes játszós cipőt, nagyon ari, magasszárú, csúszásmentes talp, saroktámaszos, fűzős. Annyira örült neki, amikor hazavitte. Érdekes minden új cipőjét megrágja, mielőtt felveszi. Kapott egy papucsot is, mert nálunk a kutya miatt az előszobában papucsozni kell, a szobában viszont nem. Így most tanuljuk, hogyha kijön a szobából, akkor fel kell venni, ha meg be akar jönni, akkor meg le. egyelőre úgy totyog benne, mint az ET. a lepedős jelmeze alatt Kép, szétett lábakkal. Főleg ma reggel nézett ki úgy, mert a köntöse kapucnija is a fején volt, közben meg a maciját szorongatta Kép Úgy látom tetszik neki, mert amikor kijön a szobából, akkor egyből hozza a papucsát. Levetni még úgy veszi le egyelőre, hogy rúg egyet a levegőbe és lerepül a lábáról Kép

Rit egy 18 milkós lakásnál azért találsz 1 + 2 félszobásat is, mi pl. 1 + 3félszobást találtunk, bár ti nem akartok a belvárosból kiköltözni, mi meg kintebb találtunk. Hát nem könnyű az biztos.
A 4 év is jó azért, amit mlg meg ehet hosszabítani a terhességgel, ha mondjuk a 4 évet túlléped, de már igazolható a terhesség ténye, akkor is odaadják, anélkül, hogy kamatot kellene rá fizetni.
viszont tegnap sok ingatlanos véleményét olvastam a neten, szakértőkét, elemzőkét stb. Sokan attól tartanak, hogy ismét árrobanás lesz, de a szakértők nyugtatnak, hogy csak minimális lehetséges és stagnálni fog. Hát remélem, hogy így lesz, mert ha nem, akkor sosem érjük utól magunkat.

Kataa, Manó, Conti
Én is rá szoktam más gyerekére szólni, ha nagyon tépi az enyémet. szét is szedem olyankor őket. Bár erre csak 1-2 alkalommal volt példa. én is úgy vagyok vele, ha az én gyerekem kezdi tépni a másikat és éppen nem vagyok jelen, akkor rászólhat a másik anyukája.

Kataa
A hugom is tanult talpmasszázst (reflexpontos), de egy alkalomtól még nem indul be a méregtelenítés, gondolom te is többön voltál.
Én is szoktam méregtelenítő napokat csinálni, leggtöbbször hétfői napokon, akkor csak zöldséget és gyümölcsöt eszek és sok sok folyadékot.

Jaj, ma is láttam egy anyukát a trolimegállóban. Kb. 7-8 hónapos gyerek lógótt rajta, anyuci meg bőszen szívta a bagót, a füst meg az egész gyereket beterítette. Nagyi mellette uígy. Olyan szomorú leszek, amikor ilyet látok, szegény babának választási lehetősége sincs egy egészségesebb élet felé.

Csics
Kár, hogy sötétek a képek és nincs elforgatva, de tetszenek a gyermekeid!

pusza
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Emmának garatgyulladása vanKép Szegéynnek fájhat mert nem nagyon akar enni. Most kapott gyógyszert, remélem hétvégére rendbe jön. Az influenza időszakot megúsztuk, erre most lesz beteg. Mondjuk láza nincs, de azért picit nyűgösebb. Plusz a kutyám még fel is ébresztette fél 8-kor, elkezdett ugatni.

Gumicukor!

A bölcsiben is van aki rászól Emmára szülő, hát én nem mindíg örülök neki. perzs aha Emma direkt fellök vagy megcsíp valakit, akkor igen, akkor kérje meg szépen hogy simizze meg a babát és el lehet neki mondani hogy zet nem szabad, bár ezt én is megteszem, de nem mindíg veszem észre. Viszonta múltkor pl rászólt valaki valahogy így: Emma, azért ésszel csináld! (mert a kisseb gyerekét picit erősebben símogatat meg a fején), na ez viszont kicsit rosszuk esett, merta zért mert fél évvel idősebb még ő is pici, és nem tud mindent "ésszel " csinálni, mert nem fogja fel, hogy ha úgy símogatja hogy közben erősen nyomja az fáj, Persze szépen rá lehet szólni,el lehet magyarázni hogy nem szabad és hogy miért, d enem mindegy a stílus.

manó

KépKép
manó

SziasztokKép

Jó régen nem írtam már. Hétvégén otthon voltunk, nekem nagyon fájt a torkom, még gyógyszerre is szükség voltKép Amitől persze megint hánytamKép
Amúgy jó volt, nagypapik-nagymamik ezerrel unokáztak. Apóséknál látott pár napos kiscsikót és kiskecskéket, bocit, röfit, nyuszit...Nagyon jól érezte magát.
A torkom már jó. Tegnap voltam, uh-n, nyaki redő rendben, picurka sokat produkálta magát, minden okés.
Közben szandált hajtok a Gergőnek, csak nem kapok, meg üvegmatricázunk, tojások, nyuszik, tavasztündérek...
Valami sütit is kéne sütni hétvégére, ne utazzunk üres kézzel. Ti süttök valamit?

Manó
Jobbulást EmmánakKép

Gumicukor
Ariel mountain és coccolino sensitive, még külön mosom. Amikor ekcémás volt, próbáltam a Lovela mosóport, de nem javult tőle.

Mona
A sógornőm mindig belázasodott gyerekként, mikor apósomék elutaztak. Remélem azért minden okéKép

Kataa
KarmolásKép Anyuka meg csak mosolyog, nem semmiKép Gergő is kis naivan közeledik mindenkihez. Ha picit durvább én mindig rászólok, hogy csak simogatni és meg is érti. Nekem a sogornőm ilyen, hogy sose szól rá a gyerekére, aki 1 évvel idősebb a Gergőnél. Az az elve, hogy akkor csak agresszívebb lenne. Hát, kissé idegesítő volt, mikor műanyag játékkal ütötte a Gergő fejét, meg tépte a haját, stb... Persze családban más, a férjem nem hagyta.

Panda
Üdv újra a fedéltetenKép

Ági
Olyan jó volt olvasni a picirőlKép Várjuk a képetKép

na pusz
Judy
Judy

Sajna nem nagyon van időm olvasni...

Ági,
Gratulálok, ügyesek voltatok!!!

Kataa,
Hát igen, autó, az van dögivel (persze nekem nincs). Drukkolok, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd! Kép

Üdv:
Zita
parazita

Sziasztok,
Tegnap este írtam egy levelet, egyszer csak Lili idejött és kinyomta a gépetKép. Utána már nem volt kedvem újra írni.

Conti,
Te mivel fogod majd letakarni estére a homokozót?

Forti,
Képzeld nálunk nő a fű! Pedig már letettem róla, mert vagy 2 hete vetettem, erre 2 napja már szemmel láthatóan növöget. Szerintem az egyik titka a mindennapos öntözés lehet.

Csics,
Furcsa, hogy azt mondod, hogy butábbnak érzed magad. Én egyáltalán nem érzem ezt, míg tudtam járni, addig tanultam, néha pedig a párom munkájába is besegítek apróságokat. De egyébként is elintézek bármit amit kell. A párom pedig mindenért hálás, mióta Lili megszületett még jobban becsül és ezt érezteti is. Szóval nálunk fel sem merül semmi ilyesmi. A jeles napokat én minden évben naptárba írom, persze a nagy részét tudom, de a párom családja elég népes, azt lehetetlenség követni, így mindig nézzük a naptárat isKép.

Nyuszi,
A taliról még egyeztetek a párommal, de eddig úgy néz ki, hogy jó lesz. Nektek szombat vagy vasárnap lenne jobb? AnyatetüKép.
Komposztálót a Baumaxban vettünk, sima fa, csak össze kellett illeszteni és már kész is. Azt hiszem 1990.- volt.

Kataa,
Szegény barátnődKép.
Ez a léböjt kúra nagyon jól hangzik, egyszer majd szívesen kipróbálnám. Megkérdezhetem, hogy hol van ilyen lehetőség?
Ha Lili vagy más kicsi durvul, akkor én elsősorban megpróbálom Lilit visszafogni, ha ő a hibás, ha pedig egy másik gyerek, akkor Lilit megpróbálom távol tartani. Ha nem valami nagy gáz van, én sem szívesen szólok rá más gyerekére.

Gumicukor,
Én Lili születése óta folyékony mosószert használok, a mi ruháinkhoz is. Neki nem szoktam öblítőt rakni a ruháihoz, a foltjai miatt, viszont mindent vasalok (neki és nekünk is). A ruháit most is külön mosom, de mindig ki is tesz bőven egy gépet, sőt gyakran marad isKép. Most egy kamillás folyékony mosószert használok a ruháihoz, ezt a bababoltokban is lehet kapni, legutóbb a Brendonba láttam, de a hiper-szuperekben is szokott lenni. Az címkéjén egy baba van.

Ági,
Köszönjük a beszámolót, olyan jó volt olvasniKép! Minden jót kívánok nektek!

Manó,
Jobbulást Emmának!

Judy,
Örülök, hogy minden rendben a picivel.

Na megyek, mert Lili már türelmetlen,
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Bettinek hasmenése volt ma 3x, de a kedve jó, ugyanúgy játszik mint máskor, rohangál stb. Enni nem akart egész nap, nem is erőltettem. Estére meg a foltjai is előjöttek a lábán, úgyhogy biztos tegnap valami rosszat evett. Csak tudnám mit? A szokásos kaják voltak semmi extra.

Van egy új szavunk: a majom már nem mama mint eddig, hanem : mamoj. Jót mulatunk mikor mondja.

Ilke, valami fa-lappal fogom letakarni, nem valami esztétikus, de mindegy. Vannak itthon maradék faanyag, majd apjuk összeeszkábál valamit. Homokunk még mindig nincs.

Kataa, küldök neked valamitKép

Conti

conti

Ilke!

A friss fűnél különösen, de később is (főleg melegben) nagyon fontos az öntözés.
Évente 3-szor kellene fűtrágyázni, de figyelni kell, hogy milyennel, mert ha pl. a granulátum formátumú után nincs tökéletesen beöntözve, akkor napos időben teljesen kiéghet. Trágyázni úgy érdemes, ha tudod, hogy másnap eső lesz (ha épp nincs nagy szárazság). Nálunk tegnap volt trágyázva, az éjszaka bőságes eső meg is oldotta a helyzetet...
Érdemes mihamarabb kideríteni a kinövő dolgok közül, hogy mi a fű és mi gyom, mert teljesen el tudja nyomni a füvet, ki kell szedni mihamarabb (és rendszeresen). Ezenkívül ősszel feltétlenül szedjétek össze róla a levelet (berohadhat alatta a fű) ill. többször érdemes gyepszellőztetővel szellőztetni (főleg tavasszal).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ilke
Tök jó hogy már nől a fű nálatok!
Nálunk még nincs minek nőni, még el sem vetettem. Kép
Mi az a komposztáló?

Beszti
Mi az a gyepszellőztető? Nem is tudtam hogy trágyázni kell a füvet is. A locsolást az tudtam. Kép Kép

Nálunk is vannak új szavak:
hátul=átu
teve=tete
kaka=tata (pfuuu) ezt is mindíg hozzá teszi Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok

Tegnap megint megtalta a kislany Alexet a jatszo satorban,megjo hogy resen voltam.Anyuka megint beszelgetett valahol hallotavolsagon kivul,ugyhogy szepen megmagyaraztam neki hogy ne bantsa Alexet es csak simizni lehet.Biztos hogy van benne racio,mert amikor latjuk nem bantja,talan tudja hogy akkor raszolnak.

Gumicukor
PErsze tobb alkalom utan indult meg a dolog,de nagyon jol esett.Akkor hagyam abba amikor babas lettem,azota meg mar nincs ra idom hogy jarjak: (Vagyis idom lenne csak nincs kire hagyni addig Alexet.

Mano
Igazad van.Hat igen en is ismerek olyan anyukat aki ha valaki is a gyerekehez er mar raszol es tavolitja el a masikat.Azert ennyire sem kell felteni valakit.Engem ez kifejezetten idegesit ,hiszen Alex mindig csak kedvesen kozeledik hozza ,anyuka megis kozbelep.Ugyhogy igyekszem toluk tavol tartani magunkat: )

Judy
Szuper hogy ok az uh: )

Ilke
IGen az en ferjem is ha meg lehet jobban szeret miota van Alex: )0Es ez jo erzes,latja hogy nem egyszeru nekem sem itthon ezert pl O vasarol be hetkozben : ))
A Dunakanyarban (Dunabogdany) van egy vendeghaz ott csinaljak.10e/nap a dija.Nem olcso ,de szerintem megeri.Majd juliusban szandekozunk menni,ha addig marad meg ra penz a bekoltozes,butorvasarlas utan: ))Majd beszamolok.

Conti
Koszi szepen: ))Mar egesz gyujtemenyem van: ))
Jobbulast Bettinek,lehet hogy csak tulette magat es o is bojt napot tart: )

Lanyok
Tudja valaki hol lehet kapni olyan ulesvedot amit rarakok a hattamlara hogy ne rugdossa ossze mindig a cipojevel az ulest??Hallottam hogy van ilyen csak nem tudom hol????

Na megyunk a jatszoterre mert valaki mar turelmetlen : )
Pusz
Kataa es a ma 18 honapos Alex

Kép
Kép
kataa

Forti!

Gyepszellőztetés: kapható rá többféle kézi ill. gép eszköz is. Arra való, hogy a fű gyökerénél az ember fellazítsa a földet, anélkül, hogy megsértenél a fűvet. Azért kell, hogy a gyökerek és a talaj levegőhöz jusson, különben előfordulhat, hogy mohásodni kezd, és az bármilyen szépnek is tűnik, a gyep halála.
A trágyázás nagyon fontos, mert a gyakori öntözéssel és nyírással intenzív növekedésre ösztönzöd a füvet, az így a földből elhasznált tápanyagokat pótolni kell. Kaphatók folyékony és granulátumos gyeptrágyák is (ez az egyszerűbb, de picit talán drágább megoldás), de mezőgazdasági boltban is tudnak benne segíteni, hogy milyen anyagokat, milyen arányban kell pótolni.
Ja, és eme tudásomat én sem elsőre szereztem, immár 4 éve próbálkozunk a füvünket széppé, tömörré, tenni, több-kevesebb sikerrel (ott, ahol majd minden nap gyerekek (3-5) játszanak rajta, némileg nehezebb, az előkertben meg a gyomok teszik próbára a türelmünket).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa!

Én tudok egy helyrőlKép:
Brendon Babaáruház, Váci út 168.
A termék neve: Concord Pedi, 5990 Ft.
Hát nem olcsó. Csak onnan tudom ilyen pontosan, mert tegnap jártunk ott, és kaptam egy katalógust, amiben pont benne van az árával együtt... Már én is gondolkoztam rajta, hogy kellene (Nátán előszeretettel rugdossa az ülsét, igaz csak az ülésvédőt, de azt sem kellene), de most nem ez volt a fő.
Nekem igazán egy gondom van, de abban nem tudtak segíteni.Kép A fiam már többször kibújt az 5 pontos övének vállrészéből. Erre viszont azt mondta az eladó, hogy Európában nem engedélyezték, hogy a két rész össze legyen kapcsozva valahogyan. Na hurrá! Szóval az jobb, és kevésbé balesetveszélyes (kisebb sérüléseket okozna), ha a fiamat csak a lábánál tartja az öv, mintha a vállánál is fogná és ott lenne még az az összekötő rész is. Ki érti ezt???

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Köszi a felvilágosítást. Még fű sehol, de már okosodom! Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: