Új privát üzeneted érkezett!

Aproo
neked is köszi a napszemüveg tippet, (most vettem észre, hogy kihagytam azt az oldalt :oops: )! Sajna a síelés is kimaradt már második éve... talán majd jövőre.. :roll:

Tegnap turiztam egy jó kis kismamanacit (nyári, szal lehet sosem fogom hordani.. :roll: ), de jó hosszú és nagy méret! Hazahoztam, kértem emberem, nézze meg, ott van összehajtva, szerinte mikor fogom ezt a nadrágot hordani? :D
Kihajtja, látja, hogy kismamanadrág, azt mondja:
"Hát, anyu, úgy a 6. gyermek után.." :lol: :lol: :oops:
Pedig felpróbáltam, rám most is jó (azontúl persze, hogy a gumírozott részén bő)... :oops: TÉNYLEG FOGYNI KELL :roll:
Vendég

MSE, Zsó (jól emlékszel!) március 18án mag-3 izotópra megyünk, amikor is Jankabetyár kap egy branült, azon keresztül pedig sugárzó kontrasztanyagot adagolnak neki, majd egy vákuumágyba teszik cirka 45 percre, hogy megnézzék, milyen a vesék működése. Konkrét számokat fogunk kapni, pl hogy 40%, vagyis remélem, hogy 70-80%. :roll: A groteszk az az egészben, hogy kiértékelt, írásos eredményt majd csak az ezt követő második héten várhatunk. Ezért mondtam, hogy nagyjából április második hetére juthatunk el oda, hogy műtét, és pontosan mit, és mikor...

Tigrincs, Benekölök a papucsomat vágta hozzá az alvó kishugához. (Mázli, hogy crocs-om van, kb 5 deka. De akkor is.) Ki lett porolva, az tény. Főleg, hogy olyanokon megy a hiszti, amitől a hajam hullik. Tipikus példa, hogy narancsszínű pohárba töltöm a kakaót és nem kékbe. Vagy amit most is csinál... ugyanaz van az ő poharában, mint az enyémben, mégis az enyémet akarja inni. Ha nem hagyom, földhöz vágja magát, na meg minden mást, amit talál. Janka rámkötve, biztonsági zóna. Szóval nem vagyok büszke, rémes mostanában a kétévessel. :shock:
vbea

sziasztok,

ismét csak gyorsan :oops:

MSE!
Megkaptam, köszi!!! Már a múlt héten. Pedig írtam neked privit, de úgy látszik nem ért oda... Mostanában nem is mindig enged fel a bnet :?

Bocs lányok, de az a nagy helyzet, hogy autót keresünk (kinőttük a Suzukit sajnos), és amikor a gép előtt találom magam akkor a hirdetéseket bújom :oops: Tudjátok, túl sok kp nincs rá, hitel mostanság nem kéne...igények viszont vannak :oops: Szóval nem eccerű...

Ajaj, kisasszony meglógott a szobából :roll:

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Eni,
akkor értetek márc. 18-án szorítunk, azért kemény, hogy az eredményekre ennyit várni kell, de én egészségügy témában semmin nem lepődöm meg...

Dorka,
engem a kép folytatása is érdekelne dél-délkelet(nyugat?)irányba :oops: :D

Borsika,
ívelj ide némi túrósat, és lemondok a keresztanyaságról...

Zsófi,
Lénaál :shock: -áááá....remélem gyorsan meggyógyul...kemény színek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára paklincs 2009.03.06 13:01-kor.

Kép
Kép
paklincs

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 09:22-kor.
Vendég

Steffi,
nekem a 6 hetes kontrollon azt mondta Tóth doki, hogy ő még nem hallott arról,hogy egy óra testmozgás, torna(gondolom heti 3-4) káros hatással lenne a tejre, úgyhogy nyugodtan csináljam. Persze nem csináltam :D (Azért gondolom ez is személyfüggő, minthogy valaki fogy szoptatás alatt, van aki hízik, de szerintem ha tornázol egy kicsit, nem izzadsz le anniyra, mint akit leöntöttek egy vödör vízzel és pótolod a folyadékot, nem lehet probléma).

Kép
Kép
paklincs

Judy,
privi nem jött, de örülök, hogy megérkezett. Kicsit féltem, hogy elkeverték...

Kép
Kép
paklincs

Csak villám....

Bori
Nekünk Chicco napszemcsi. Asszem 5rngy volt.... Anyu vette. Elvileg 1 éves korig(méret miatt), de Iván tavaly is ezt hordta. Gyerek füddő, hogy megtűri-e azonnal. Iván nem csípte első nyáron, tavaly meg le sem tudtam róla robbantani :lol: Már idén is mondta, mikor kisütött a nap, hogy kéri. Sztem fonto dolog...

Zsófi
Szegény Léna!!!!! Millió gyógypussssz!
Nálatok még nem volt szexuális felvilágosítás? Mmint az ő szintjükön...Nálunk már tavaly megesett a dolog. Mármint, hogy nekem nem kukacom van, mert lány vagyok. Ezután vagy két napig az volt, hogy az utcán azt hajtogatta, hogy bácsi-kukac, néni-cuni :? :lol: Nemrég a zacsira mutatva megkérdezte, hogy az mi? Hát ilyenek...Nyilván nem az, hogy hogy készül a baba :lol:
Ja, és mégegy. Ha mész a temetőb....sztem nem vagy köteles beszámolni mindig, hogy hová mész! Sztem elég, ha azt mondod, hogy dolgod van. Persze nem állandóan gondolom én sem, de olykor ez is elég sztem...

Dorka
Letti :(

Zsó
Borax van lötyi is! Nem tévedtél :wink:

Orsi
Kolos száját megmutattad a dokinak? Én azért diagnózis nélkül még homeósat sem adnék....

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

MSE!
Köszi, akkor holnap kicsit mozgok.

Ancsa!
Nem volt nagy buli :cry: , mindegy elmúlt, jövőre más lesz.

Eni!
gonoszkodás vagy inkább figyelemfelhívás nálunk is megy, én azért vagyok nagyon ki, mert nem alszik és ezért tök kezelhetetlen.
Ügyik vagytok!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Judy
Tök jó a lemez!
Azt hittem a másikat is átírod...sebaj...Én két lemezt küldtem. HA megkapod átírod a 2. lemezt is? Nem kell ajánlottan! Úgy is megjön :wink:
Iván már így kéri: "a szőnyegeset Anyu!!!!" :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Renáta, persze látta száját a doki. kaptunk is gyogyót, de gondoltam vlmi homeós nem árthat. de nem volt patikában.

Steffi
, nekme is azt mondta a doki nem árt a mozgás, de ilynekor többet kell inni, a z izzadás miatt. én tornáztam itthon dvd-re mikor még szoptattam és semmi bajunk nem lett tőle. maradt a tej is.

Köszi a tippeket a dévényről!!

Bori
, de jó kép! legyen már nyár!! nem félt a kutya a csónakban? a mienket víz közelébe sme lehet rakni, mert fél. kész harc a fürdetés is.
snooopy

Lilluska!
Hajrá hasonfekvés, nézegetés :lol: :lol: végül adsz neki már mást is a szopi mellett????
az a baj, hogy nem nagyon van hova BIZTONSÁGOSAN ELHELYEZNI a lavórokat. :oops: ráadásult tegnap öntöttem ki a lavórból a sós vizet, mert tele volt sókristállyal. Nem vált be, mert az ablakban a CERESIT STOP PÁRA, ami a párát szedi össze, a másik sarokban meg megy a párásítás. A szoba viszont penészes. Muszáj páramentesítenem. :oops: :oops: :oops: Ez így nem megy. :oops: Ha egy száraz lakásban laknánk és ezzel párásítanánk, AZ LENNE JÓ!!! :roll:

Snoopy/Orsi! Aprooka!
jövő héten csak akkor megyünk ha nem fog esni, mert esőben kint sétálni .... :oops: :oops: :oops: úgyhogy most már tavaszodhatna!!!!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

MSE
pali megy fény post
:lol:
Vendég

Renáta,
ezer bocs!!! szét vagyok esve :oops: Megírtam, de benne maradt a cd-íróban :oops: feladom azt is amint posta felé járok!!!!

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Hahó lányok!
Megjöttünk. Egy felállós Petyával gazdagabban és egy síléccel szegényebben.
Ugyanis Petya felállt a kiságyban, mert nem látott minket, azóta pedig állandóan állni akar. De elég bizonytalan még a halmazállapota, így néha beüt ezt-azt. Szóval nem a masnit kötöm, hanem a fehérneműt.
Viszont utolsó nap meglovasították a férjem sílécét botostól. Ilyet még nem is hallottam, pedig járunk már egy pár éve. Rendőr aszt mondta, egyre gyakoribb a dolog. Szóval jól elrontották a végét. De azért kívántam neki egy-kettőt, hogy mi történjen vele, amíg emberem léce vana lábán. Bár, szerintem már valamelyik kölcsönzőben nyomul a léc.

Steffike, Vica! Boldog szülinapot Nektek így utólag is!
Heni! Boldog névnapot!

Bori!
Pankának Decathlonból van napszemüvege, mi is síeléshez vettük, mert nagyon vakít a hó, ha meg süt a nap, nagyon erős a sugárzás. Nem vette le, de ezen is van gumiszalag és nem nagyon drága. Ha te azt gondolod, hogy kell, leszarni a többi strandolót!

Kép
Kép
kriszta36

Bori,
szemüveget én is láttam Decathlonban!
Kapcsford, nyitom az ablakot!

Kép
Kép
paklincs

Lányok, ilyen helyes kis vonalzót hogy tudok csinálni?
partedli

képek
Kép apa is szok jó fej lenni
Képszokásos teleszájas Flórka
Képszerelem

Kép
Kép
paklincs

Partedli,
akármelyik vonalzóra rákatintasz, feldobja az oldalt, ahol csináltuk.Ott leírják lépésről-lépésre, hogy mithogy, aztán generálsz a végén egy kódot(az adott oldalon), ami úgy kezdődik, hogy url, azt a profilodnál bemásolod az aláíráshoz. Asszem.

Kép
Kép
paklincs

Ja Borsika,
hogy kell palacsintával fogyókúrázni, ha ezt még volnál szíves megírni... :D

Kép
Kép
paklincs

MSE
Én teljes őrlésű lisztet is teszek bele és csak túrósat csinálok. A túróba egy pici szőlőcukor és egy citromos joghurt. Isteni fincsi és azért nem olyan, mint a lekváros pali :wink: Legalábbis mondhatni egészséges uzsinak :lol: Flórka meg olyan cukkkkk!

Bori
Mi baj a teflonos palisütővel? Nekem az van (Tefal) és imádom!

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Paklincs, köszi!

Kép
partedli

Partedli
Vonalzó úgy, ahogy paklincs írta. A "BBCode"-ot kell bemásolni az aláírás rovatba a profilodnál. Ha elakadsz kérdezz, segítünk :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

nem jött össze... na még próbálkozom!
partedli

Talán most? :)
És még egy kérdés: be tudom állítani kedvencnek a fórumot valahol?

Kép
partedli

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 09:22-kor.
Vendég

MSE,
fénypostás palacsinta tuti fogyókúrás ;)
képek nagyon jók!!!

Bori,
kutyátok nagyon jó fej!!! :D Bogira pillepalackok... ne haragudj, vizuális vagyok, elképzeltem :D

Kriszta,
felállós Petya :D nem csodálom, hogy a fehérneműt kötögeted fel... Mi (konkrétan 1 órával ezelőtt) itt tartunk :shock: Ááá, nem kapok szívszélhűdést 20 másodpercenként, dehogy :roll:
Kép

Zsó,
Kopaszi-gát 2 hét múlva oké!!! Most sütött ki épp a nap, rám is jött az általános mehetnék...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Zsuzsi :D
látom sikerült a vonalzó! Lányra izzítasz? Elég csajosra sikerült :D :wink:
Be tudod állítani kedvencnek, de sztem nem érdemes, mert mindig azt az oldalt fogja feldobni, amit anno beállítottál, azaz egy hét múlva is a 851-et, mikor mi már 880-at írjuk :lol: Én spec. az előzményekből szoktam idejönni. Ott mindig az utolsóra kattintok és akkor azt dobja fel, amit utoljára néztem, szal pont ott, ahol tartok :wink:

Kriszta
Ez a síléces sztori :shock: Bár nekem a folyosóról üresnek kinéző mezei barna műanyagcserepet loptak el :shock: Föld mondjuk volt benne és a mélyén virághagyma, de nem látszott. Na, ilyen kinek kéne? Gondolná egy normális ember....Petya meg :shock: És ja, gatya fel!

És kérdés:
Szertintetek mennyire okés egy fiúnak csajjátékot venni? Barbie-t, hercegnős Legot, csillogó hercegnős mesekönyvet, Barbie dvd-t, rózsaszín porszívót, ilyeneket.
Persze nálunk is vannak "csajos" játékok, mint konyha, porszívó, seprű-lapát, bár én mindig kerülöm a csajos színeket, így az alábbiak is fiúsak. Az nyilván más, mikor van lánytesó, de akkor azok az ő játékai, csak a fiú is játszik vele. Nem mondom amúgy, hogy baj vagyis nem is tudom...Én nem vennék semmi ilyesmit, lehet rosszul közelítem meg a dolgot....vélemények?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Hát csajok!

Ledőltünk, Ivánvideót néztünk, aztán Thomast. Ez alatt én szundiztam. Hallottam, hogy dünnyög, amit elalvás előtt szokott, de nem vettem komolyan. Szokta mesézés közben ebéd után, és mindig csak átverés :? sosem alszik el. De most! Mire én kipihentem magam 20-30perc alatt, ő beájult :shock: :lol: Aludt egy órát, felpillantott, ellenőrizte, hogy megvagyok és visszaájul még fél órát :D Most ébredt :D

POCAKOSOK
Kiváltottam a Kenguru Goldos Kismama kuponfüzetet (csak törzsvásárlóknak jár), de asszem nem veszek belőle semmit. Érdekelne valakit? Kismama ruhák (3 márka) vannak benne 20%-os kedvezménnyel (márkák szerint, bármit lehet választani!), mellszívóra 10% (Avent és Tommy Tippie), Szopisfehérneműkre 15%, komplett kiságyszett 60*120-as, szivacsos kókuszmatraccal+ágyneművel 23.000-ért, komplett kezdő ruhaszett (bodyk, rugik, sapi, takaró, kocsikabát, fürdőlepcsi, ágyzsák)10.000-ért (sárga kék vagy r.szín), Hálózsákra 20%, 2db Kengurus body vásárlásakor+1 ajándék, Avent bébiételmelegítő 10%, Motherlove termékek 10% (hasolaj, átolaj, popsikrém, tejserkentő kapszula), Biovital kp.-ban 3000Ft engedmény 4D uh-nál, BeSafe magzatvédőöv 1000Ft engedmény, Panolino és Pali bababútor valamint Inglesina termékek vásárlásakor 10%-ért ajándék Kengurus rucik, Tutti BAmbini komplett szoba vásárlásakor szoptatós fotel féláron, pikolo G507 babakocsiból 10%,Jane Carrera Aniversario travel system babakocsiból 10.000Ft, Nurse Hello travel system babakocsiból 10.000Ft, babzsákpólyából (kismama- és szopispárna) 1000Ft.
Egy 62-es rugiért bárkinek odaadom :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

partedli, jó lett a vonalzó. (ha van új mozilla firefox-od, abban ha meg van nyitva pl. a forum és be akarod zárni megkérdezi, h biztosan be akarod-e csukni, itt rémész a "mentés és kilép" -re és ha legközelebb megnyitod a mozillát ez az oldal fog bejönni, de abban az állapotban ahogy hagytad. szerintem tök jó. én ezt csinálom.)

jaja jöhetne a tavasz... egy kopaszi gátban én is benne lennék, még nem voltam de csak jót hallottam róla.

Kriszta, Petyának gratula, milyen korán kezdi. a síléc meg :evil: (öcsém+haverjai is elmentek síelni szlovákiába, este értek oda, lerakták egy zárt helyre a léceket...reggelre kipakoltak mindent. ennyi volt a síelés. egész nap a rendőrségen dekkoltak. :twisted: :twisted: )

Mse, uccsó kép tündéri!! :lol:
snooopy

nem tudtok jó bababarát hotelt?? el szeretnénk menni pár napra vlhova, ahol van gyerekmedence, meg neki szórakozási lehetőség...de nem tudom hova. ha van ötlet, akár tapasztalat alapján azt megköszönném!
snooopy

Steffi,
Kérésed parancs :D

Kép

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Képzeljétek, megevett egy 3/4 kiflit!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
annyira boldog vagyok, végre van vlmi a kis gyomrában.
snooopy

POCISOK
Ezer bocs! Most olvastam a kenguru honlapján, hogy bárki kiválthatja ezt a kuponfüzetet :oops: Én direkt megkérdeztem, mikor kiváltottam, hogy mi kell hozzá és azt mondta az eladó, hogy törzsvásárlóknak jár csak :x Sebaj, a rugit úgyis csak a képletesség kedvéért írtam :D de a lényeg,hogy a két szép szeméért bárkinek szívesen odaadom, aki fel tudja használni :wink:

Orsi
Hurrá Kolosnak a kiflihez :D

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Még nem is láttam ezt a két kis nőt! Vica. Külön-külön biztos, de így még nem. Nagyon szépek! :)

Dorka, én még a brokkoli fázisnál leragadtam és hát nem gondoltam volna hogy ez ilyen is lehet. :cry: :cry: Tényleg csak remélni lehet, hogy megáll ennél a szintnél ez a rémálom.

Andi, annyira le vagy már gyengülve pszichésen is, hogy egy viszonylag gyenge vírus vagy akármi is ledönthet a lábadról. Ez most egyik napróla másikra nem fog változni, de lehet, hogy nem ártana valami természetes ellensúlyozás. Vitaminok, aloé, nem t'om, valami.

Tigrincs, bocs, nem vagyok képben: milyen fülorr doki? Adrinak?
A képek szuperek. Jázmin nem t'om kit formáz, de Adri teljesen Te azon a képen is! Alma és fája. :) Egyébként rögtön fodrászhoz is mentetek gondolom a szülészetről.

Kolos jobban?

Eni, ezúttal itt most álljon csak egy : :)

Zsófi, szex-halál.
Azt írod: "Nem akarom, hogy bármitől féljen".
Fog. A kérdés csak az, hogy mennyire és hogy ez lerakódik a kis lelkében és szorongássá vastagodik-e.
Sok mindentől félnek majd, úgy tanulják majd meg, hogy mitől kell és mitől nem. A kisebb (általunk kisebbnek látott) félelmeiket segítenek feldolgozni a mesék.
A haláltól mindannyian szorongunk, tudatosan vagy tudattalanul. Én csak azt hangsúlyozom, hogy nem szabad tabut csinálnunk belőle.
A halál téma ennyiben hasonlít csak a szexhez, hogy az előttünk járó nemzedékek nagyon gyakran tabuvá tették a szexet is. A különbség az, hogy a szexből könnyebben tudunk a gyerekünk számára olyasmit csinálni, ami nagyon nagy mértékben feloldja.
Én azt gondolom, hogy a szexuális felvilágosításra nekik már nem lesz szükségük, legalábbis nem arra a szégyenkezős, visszafojtott hangú, "gyorsan essünk túl rajta" félén.
Melinda folyamatosan van felvilágosítva, azaz az élet természetes és nem titkolnivaló részeként van ott a nemiség. Nyilván még nem úgy látja mint mi. De ha BESZÉLÜNK RÓLA ELŐTTE, ha kérdezi, akkor válaszolunk, hogy pl. ő és Eszter meg most a tesó úgy jöttek létre, hogy Apa és Anya összebújtak, apából levált egy kis darab, beletette anyába és az átváltozott a pusziktól egy babává. Azt már most is meséljük neki, hogy ő és Eszter a puncin bújtak ki. És hogy apának kuki, anyának meg a lányoknak punci stb. És akkor a punci nem egy szégyellnivaló dolog lesz, hanem a világ közepe, amire büszkék lehetünk.
A lényeg, hogy NE AZT ÉREZZÉK, HOGY EZ EGY SUTTOGNIVALÓ, SZÉGYELLNIVALÓ DOLOG.
Nagyobb korukban meg fogják tanulni mert pontosan ráéreznek, hogy mért nem járunk meztelenül, mért nem vetkőzünk le a szomszéd előtt stb. Hogy az INTIMITÁS NEM EGYENLŐ A SZÉGYELLNIVALÓSÁGGAL.
Ismerősöm mesélte, hogy a kiskori magában szexelései miatt az anyja megverte és ez azóta is hatással van a szexuális életére.
De nem kell ilyen extrém példáig menni.

Egyébként pont Vidadokinak meséltem, hogy Melinda hogy szoptatta a maciját és hogy meséli a születést meg az elsődleges nemi jelleget. Mondta, hogy igen, ő is ennek a korosztálynak a meséléseiből szerzi az értesüléseit... :) :)

Kép

Kép

Kép
memme

Az iskolában, ahol tanítok, elképesztő falként áll a tanárok és a gyerekek között a prüdéria. Senki sem mer beszélni pl.a szülésről,a fogamzásgátlásról, az érzelmekről, pedig annyi, de annyi kérdése van a gyerekeknek. Kisebbeknek és nagyoknak is. Erre mindig külön szakembert hívnak, aki gyorsan ledarálja és még nagyobb titkot csinál belőle.
Tévedés, hogy a m ai gyerekek többet tudnának a szexről. Merthogy látják a tévében stb. Hát látni látják, de nem tudják, hogy MIT.
És otthon a családban is rátolják ezt a feladatot az iskolára. Nagyon gáz. Intézményesen örökítik a tabut, a szégyent,a prüdériát.

Emlékszem, félve kérdezték a nyolcadikosok, hogy "Melinda néni terhes?" Mondtam, igen, de hangosabban is kérdezheted, mert borzasztó jó dolog és nem "csúnyát" kérdeztél. És hogy tudják-e, hogyan lesz a gyerek. És a fiúk is tágra nyílt szemmel hallgatták, hogy mi köze az egésznek az ovulációhoz, mi az egyáltalán, mért vagyunk ingerlékenyebbek menstruációkor, mért nem egy szükséges rossz a szülés, mire jó az intimtorna.

Erről jut eszembe Durca, Almodovar nagy kedvencem. A Mindent anyámról? Központi pályaudvar? És igen, a Beszélj hozzá. Micsoda értelmet ad a szülésnek!

Mentem.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Halál-szex. Memmével értek egyet. Szerintem annál jobban fél az ilyen témáktól, amennyire mi nem tudjuk természetesen kezelni azokat. Persze nem kell állandóan temetőbe járni ehhez, és nem is kell előtte szexelni, de ha mi az ő nyelvén beszélünk erről, ha felmerül, akkor sokkal könnyebb neki a helyére tenni majd.

Egyébként 3-4 éves korban jönnek rá, hogy van múlt és jövő, és ahogyan születünk, úgy meghalunk, abban a korban teljesen természetes is a halál gondolata és hogy azzal foglalkoznak.

Még neked akartam írni, Tigrincs: Ahogyan érv az, hogy mondod minél korábban a terhességet a nagynak, mert úgysem fogja fel igazán, és mindenképpen sokkolja majd, úgy érv ez arra is, hogy később mondod meg. Szerintem ez is olyan kérdés, ami mindig az adott családtól függ, hogy nekik ez hogyan jó. Egy alig 2 éves gyereknek nincsen időérzéke, mindegy, előtte mikor kezdték el mondani neki, hogy lesz kistesója. Ráadásul nem fogja észrevenni, hogy anyuci hasa nagyobb lett!
Mi hamar mondtuk, de azért, mert mindenhol erről beszéltem. :) És ráadásul fene rosszul is voltam...

És Banana, de jó, hogy ismered a Meskát! Én is mostanában találtam rá. Itt még azért nem tartok! Deazért az is igaz, hogy pl ebben a könyvborítóban minimum 10 órám van +anyagköltség. És akkor mégis mennyiért adjam el??? azért az ilyen kézimunkákat csak áron alul lehet...

Különben is újabb fejlemények vannak, ENI! még mindig nem mondtam nemet a munkára... kiderült, nem is az, amit én gondoltam róla... hmm....

mtunde

Orsi,
kuty nem félt, sőt ő volt a legjobban besózva, hogy menjünk már.. :D (mikor a többiek már eleveztek, mi meg még a parton, már beleült a csónakba, vele együtt kellett vízretenni :lol: )
Ő is nagy parás volt, aztán bevágtam egyszer egy stégről, na az nem segített a dolgon. :lol: :oops: Utána évekig még a partra se jött le.. Aztán egyszer beúszott utánunk. Azóta nem kell legalább panziba küldeni, ha megyünk. Imádja a vizet.
Kifli! :D

MSE
szóval:
1. ha akkor eszed, amikor nem látja más, akkor nem hízlal.
2. Ha egy édes után gyorsan eszel egy sósat is, akkor sem hízlal. 3. ha percenként csak egy falatot eszel, akkor csak kicsit hízlal. remélem segítettem. :D
(és amit én ma csináltam: reggelire betoltam 3 túrósat, aztán napközben leginkább sali és gyümi, így még elmegy. közben meg lejártam a lábam a városban)
Mesemondós kép nagyon cuki. :D

Reni,
én régebben azt hallottam, hogy ezekből rengeteg teflon rakódik le bennünk. Nem tudom, hogy igaz-e, de mikor láttam, hogy a mienknél felkopott a bevonat, kidobtam mindet. Azóta nem ettünk palit :? és rántottát is csak zománcosban csinálok, ami mindig jól leragad, de ez van.. :roll: De most bepótoljuk! :D

Kriszta
Petyának gratula! :D

Judy
Anna! :shock: :D

Vica
csajok nagyon szépek! :D

Ma du kimenőm volt, nemrég értem haza, beszabadultam egy hobbiboltba (illetve 3-ba) és vagyonokat hagytam ott… :roll: Mellesleg dugig volt mindegyik bolt.. Ennyit a válságról. (azt gondolnám, az emberek inkább kézzel ügyeskednek, minthogy megvegyenek pl egy nyakláncot, de ha utánaszámolok, hogy csak a gyöngyökre, alkatrészekre mennyi megy el, akkor jobban jár az ember, ha készen veszi az ilyesmit… 8) )

Megyek, mert kimászott a csaj, és biztos a kefét rágja az egyik sarokban. Vagy a papucs talpát.
Éheztetjük... :oops:
Vendég

Ja, amiért valójában jöttem:

Tünde,
postáztam! :D
Vendég

Felvilágosítás:
hát én sosem értettem, mit suttognak a csajok-fiúk, és mit kell ebből ekkora nagy ügyet csinálni. 4 éves voltam, mikor a kádban ültem, Anyu meg hozta a kissámlit, odaült mellém pár papirossal és szépen mindent lerajzolt, elmesélt. Ennyi volt a nagy felvilágosítás és senkinek sem esett nehezére. Boginál is így fogom csinálni.

Ja, aztán meg a kezembe nyomott egy könyvet (ő ma úgy mondja, az végezte el helyette a kínos munkát :lol: ), amit aztán rongyosra olvastam - de nemcsak én, hanem pár osztálytársam is :lol:
Őrülten egészséges vagyok. Ha valakit érdekel, megnézhetem az íróját, mert arra nem emlékszem tisztán. (vmi McPharlane talán..) Egy srác (majd a második rész egy csaj) pubertáskori naplója, tele az összes kínos kérdéssel és hozzá a válaszokkal és tökjó poénokkal. Az első rész a jó. Kb 13-14 éveseknek jó szerintem.
Vendég

Ja mégegy, nemtudom jó-e, de aranyos, sztem ellopom:
Kriston Andrea a gyerekeinek úgy hívta, hogy pisiluk, kakiluk, meg babaluk. :D
Vendég

Bogi felfedezte, hogy a függöny mögé be lehet bújni :lol: Most onnan kurjongat :lol:

Na lelövöm magam mára, visszavonulok kreatívkodni. :oops:
Jóéjt.

Tegyetek fel nyári képeket lééééciiiii :oops:
Vendég

Borsika!

Köszi! Őrülten egészséges vagyok nagyon jó! Én is imádtam! Minket is könyvvel segítve világosítottak fel, Anna Peti és Picuri, vagy valami ilyesmi volt a címe, olyan 8-9 éves lehettem... igaz, előtte már sok mindent elmondott anyu.

Ja, és Steffi! Én tornáztam Villő 3 hónapos kora óta, és egyáltalán nem befolyásolta a tejem mennyiségét. Azért arra figyeltem, hogy ne az első órán pótoljam be az 1 éves kimaradást, és ne lógjon ki a belem, meg a tanár is emlékezett rám, és szólt is, amikor már nagyon vörösödött az arcom, hogy kicsit álljak le, de ezzel együtt inkább jót tett minden szempontból, mint ártott!

mtunde

Sziasztok!
Memme
tudom, hogy valamit kéne magammel kezdenem(egészségileg)
vitaminokat "nem szeretem"....
ha helyrejövök elkezdek futni járni
voltam dokinál felsőlégúti fertőzésem van és előjött hozzá az allergiám is :cry: Úgyhogy antibiotikum 7 napig+folyamatosan az allergia gyógyszer stb...........

Bori
hobbybolt-az jóóóóóó
mit fogsz csinálni?????

Tünde
Meska nagyon jó oldal

szép estét

emano/Andi
KépKép
emano

Na, egy percre sikerült lekötni Levit:

Orsi, örülök Kolosnak!

Reni, jó hogy jöttél, rég láttunk.
Nem derült ki, hogy Kispipi pipi/kakaskezdemény? :wink:

Na, ennyit a lekötésről....

Jó éjt és akkor két hét múlva csütörtök délelőtt Kopaszi gát?
Ki jönne?
Judy+Anna, Orsi+Kolos, én+ Levi.......

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Mentem volna én is Kopaszi Gátra, de most jelentkeztek be finn ismerőseink, hogy 22-e vasárnap helyett 19-én jönnek, és délelőtt értük kell kimennem a reptérre.

De majd legközelebb!!!

mtunde

Steff, Aproo és Aki még....! :lol:

Nem küldök én el senkit melegebb éghajlatra (hacsak nem akarja! :lol: ) amiatt, hogy valaki lát hasonlóságot a Lányaim között. Én is látok....írtam is. De azt nem bírom elviselni, ha valaki megpróbálja nekem elmagyarázni, hogy igenis "teljesen egyformák"!! Mert ez ilyen szinten NEM IGAZ!!! Az persze természetes, hogy hasonlítanak, hiszen van közük egymáshoz! :wink: :lol:
De ebben a témában most már lelövöm magam! :cry:

Orsi!

Barátnődéknek midenképpen DÉVÉNY TORNA!!!!! És minél előbb annál jobb!!!
Mi is jártunk Adrival....neki kicsit kötött volt az izomzata és a feje is egy kicsit jobbra állt. Teljesen rendbe jött!!!

Memme! és akit még érdekel...

Adrit szerdán műtik a Heim Pálba. Kiveszik mindkét manduláját. Eddig úgy volt, hogy csak az orr mandit, de ma mondta doki néni, hogy a másikat is ki kell venni. :?
És én nem lehetek Vele!!! :cry: :cry: Mert azért ugye Jázmint nem tenném ki semmiféle kórháznak, nehogy esetleg összeszedjen valamit meg nem is tudom igazán, hogy beengednének-e Vele Adrihoz. Úgy hogy Apával megy majd.
Ma voltak ott a doki néninél, aki adott mindjárt beutalót, elküldte mindjárt vérvételre meg beszéltek az ansztes dokival is.
Erre azért van szükség Memme, mert Adri december közepe óta iszonyatosan horkol és kihagy a légzése is!És volt egy időszak, hogy nem hallott rendesen. (ez a mai napig hullámzó...hol jobban, hol rosszabbul hall.) Ezért elvittük még december közepén fülorrgég doki nénihez HP-ba, megvizsgálta és mondta, hogy nagyok a mandulái, (mindkettő) és ezért van, hogy nem hall rendesen, mert az orrmandi "elnyomja" a hallását. Nem szellőzik eléggé a füle és nyom ott valamit, ami miatt a hallása "ingadolzó". Ha kicsit "összébb húzodik" akkor jobban hall, de ha "megnő", akkor rosszabbul. Február 20-án voltak alvásvizsgálaton, ami megerősítette a dolgokat. Aztán szerdán felhívott a doki néni az eredmény miatt (persze én már a múlt héten érdeklődtem, de nem volt még eredmény). Én meg kicsit rámenős voltam és "közöltem" Vele :oops: , hogy nem akarom, hogy hetekig húzodjon még a műtét ideje, mert már 6 hete :!: :!: itthon van nem jár oviba és kezd egy kicsit "becsavarodni"! :oops: Mondtam a doki néninek, hogy azért nem engedtem oviba, mert voltak ezek a hányáshasmenéses, influenza stb. vírusok és mivel tudtuk, hogy műtétre kerül a sor, nem akartam, hogy bármit is összeszedjen és esetleg ezért húzódjon még a műtét. (kicsit kitört belőlem az anyatigris! :oops: )
Szóval nagyon rendes volt és jövő hét szerdára "beszorította" Adrit.
Mondjuk Apa mondta is, hogy mondta neki a doki néni, hogy beszélt Anyatigrissel :oops: telefonon, de megérti, hogy mielőbb szeretném a műtétet Adri miatt. Meg mindenki nagyon rendes volt ma Velük odabent. Apa teljesen el is csodálkozott a dolgon. :o Meg én is mikor elmesélte!!! :shock:
Szóval "röviden" ennyi a történet!

Most lépek, mert nézek egy filmet, aztán majd még jövök! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Timi
Ne vess meg, Zsónak sztem igaza van :lol: A két csajszi szemformája igenis hasonló :wink: Mást persze én sem fedeztem fel :lol: De egyébként ez elvárás lenne, hogy hasonlítsanak????? Miért? Általában a szülők nem hasonlítanak egymásra, szal oké hogy a kölkök közös nevező, de ettől....Szóval nem hinném, hogy ez baj lenne 8)
Én értem, amit elmondással kapcs.ban írtál. Bár nálunk 3 év és nem 2 a korkülömbség. Nemtom hogy tettem volna, ha kevesebb...Valszeg ugyanezt :lol:

Tünde&Timi
Nem akartam én sem korán elmondani, mert hosszú idő és mindenhol ezt írják, hogy ne korán. Viszont én azt vettem észre, hogy jó így, hogy elmondtam viszonylag az elején. Van idő, hogy megfogalmazódjanak kérdések benne, amit meg én mondok el, hogy mi lesz, hogy lesz, azt sem egyszerre kell a nyakába zúdítanom. Mert én annak a híve vagyok, hogy igenis elmondani, akkor is, ha konkrétan nem tudja elképzelni. Mikor Zsolti azt mondta, hogy mostmár lehetne babaánk, akkor elmondtam neki minden rosszat, amivel egy csecsemő jár. Éjjeli ébredés, sírás, kevesebb idő egymásra, szal csak a negatívumot. Aszondta, így is jöhet :lol: Hát most is valahogy így adagolom, csak nem ilyen brutálisan :lol: Már tudja, hogy a szép új ágyunkban fog aludni a kicsi, ott ahol ő is, azaz ostozni kell rajtam éjszaka :D Azt is "megbeszéltük", hogy kié melyik része lesz az ágynak. Mondtam, hogy sokat fog sírni, de majd megvígasztaljuk, mert ő még kicsi és nem tudja azt mondani, hogy éhes, fázik vagy ölelj meg. Persze nem gondolom, hogy ettől majd simán elfogadja ezeket a dolgokat, de én hiszem, hogy sokat dobhat a helyzeten. Nem akkor szembesül a "rossz" oldalával, amikor konkrétan itt van. Vagyis, de, akkor, de legalább nem lesz teljesen új a dolog. A "mesékből" már fog emlékezni.
Barátnőméknél szintén 3 év, ők nem mondták el konkrétan, csak beszéltek róla egymás között. Aztán a kislány egyszercsak maga mondta b.nőmnek, hogy jön a baba. Hát őszintén, nekem egy kicsit ez olyan nemtom. Persze én felnőtt vagyok, de én jobb szeretem, ha vmit elmondanak, mintha rájövök.
Másik ismerősnél meg 2 év a korkülönbség, a 12. hét után elmondták és a kissrác tök jól levette a szitut, pedig nem volt egy nagybeszédű :D Onnantól cirógatta és puszilgatta anyuci pocakját és mutogatta, hogy ott a baba. Szóval értette a kis másfél évével a maga szintjén. Sőt! Másik ismerősnél szintén 2 év lesz. Még nem mondták el a kislánynak, tizen hetes volt anyuka. NAgyi kérdezi a kislányt, hogy hol a baba? De játékbabára gondolt a nagyi. Erre kislány rámutatott anyuka pocijára :D Ez az egész sztem pont olyan, mint a halál. Megérzik :wink: Ha mondod, ha nem...
Ja, de igen...ez családonként változik, hogy a helyzet hogy hozza és ki mit talál jónak az adott körülményben:wink:

Zsó
Egy hét múlva ilyenkor remélem okosabb leszek Kispipi ügyben :wink: Reggel 1/2 8-ra megyek. Ha beterpeszt a kicsike fix, hogy amint hazaértem elújságolom :lol:

felvilágosítás
Nálunk a Nagyi volt aki továbbadta az infót :D Éppen egy természetfilmet néztünk és a tigrisek tették a dolgukat :wink: Ugyan nem kérdeztem, de Nagyi elmesélte, hogy mit és hogy csinálnak és ennek mi a célja. A többi, "kínos" dolgot meg, foggalmam sincs honnan tudom :oops: Gondolom az akkor népszerű Bravo újságból :lol: De azt hiszem, ha egy szülő nyitott és laza tud lenni, akkor ezek nagyrésze sem kell, hogy kínosan csapódjon le. Tudom, hogy fura, de mi Anyuval simán tudtunk dumálni szexről. Valamilyen szinten Nagyival is.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

A Rákóczi Ági levelét adom tovább:

Sziasztok!
A szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni Tőletek. Keresek olyan anyákat, akik császármetszés után már szültek hüvelyi úton és olyanokat akiknek volt már császármetszése, jelenleg várandósak és hüvelyi úton szeretnének szülni. Ha valakinek a postai út a szimpatikusabb, küldök kérdőívet válaszborítékkal együtt.
Előre is köszönöm: Ági
endomed@t-online.hu
nováky_rita

Akit érdekel:
A Bábaszövetség 1 %-os száma:
18442087-1-33
Szeretettel
nováky_rita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?