Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Kati,
Klassz lehet ahogy Milán pancsizik, nálunk még semmi lazaság sincs fürdés közben, úgy szorítja a kis öklét. Mi is használjuk ezt a kis ülőkét a kádjában, de nem igazán élvezettel éljük meg még a fürdetést.
Várom már nagyon a babaúszást, de úgy tervezem, hogy majd május-június körül kezdjük el. Nem szeretném ebben a hideg időben kockáztatni bármilyen megfázást.
Tejet illetően próbálkozol valamilyen „doppingszerrel” hogy több legyen ?

Coraln,
Üdv közöttünk, van egy 23 oldalas János kórházas szülésfelkészítős anyagom. Ha szeretnéd h elküldjem csak szólj.

Millye,
Szia, de jó hogy van időd írni, úgy hiányzott a jelenléted. Pálmai Bálint…. már a megjelenése is nyugalmat sugároz.

Szonce,
Kezdetben apa nagyon ragaszkodott hozzá hogy valóban lelépjek otthonról 1-2 órára, sétáljak egy kicsit legyek kint a levegőn. Sokat jelentett tényleg h egy kicsit magammal tudtam foglakozni, kikapcsolódhattam.

Mulan,
kitartás, lassan Te is babázni fogsz már, ahogy írtam is pihenni pihenni amennyit csak tudsz.

Reni tutira babázik már, de jóóóóóóóó, huh de kiváncsiak vagyunk a születéstörténetre, na és persze a babucis képekre.

Szilvi, várjuk a beszámolót az első úszásóráról 8)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Ma egészen jó napunk volt, Marci szinte végigaludta a napot ezért megragadtam az alkalmat és takarítottam, jól esett, habár az most kevésbé hogy úgy fáj a forgóm h meggondolom azt is h két métert megtegyek a lakásban.

Ja és a nap negatív fénypontja ! képzeljétek majdnem elütött a ZEBRÁN egy autós !!! Bedurrant az agyam nagyon, nem elég hogy ezen a szar utakon, próbálok figyelni, hogy keveset zöttyenjünk az illesztéseknél még ez is. Tolom át a zebrán a babakocsit autók állnak mindkét irányban (2x2 sáv) erre egy barom bmw, persze lesötétítve ezerrel jön mögöttem a zebrán, én még ilyet nem láttam, félreálltam amennyire tudtam majd nagy gázt adott és kipörgette a kerekeit és elindult, akkor már a normál autóúton. Ő így rövidítette le az utat, hogy vissza akart fordulni és tulajdonképpen ezt plusz 50 méter megtétele után hivatalosan is megtehette volna és visszafordulhatott volna. Ledöbbent mindenki, autósok, gyalogosok, én is. A sofőrt és két utasát egyébként percekkel előtte még néztem is őket, hangosak voltak, kiabáltak az utcán, mérges is voltam rájuk hogy Marcit felébresztik. Tudjátok nagyon megkérdezném hogy kb. 18 éves gyerekek hogy tudnak közel 15 millás autóban vagánykodni. De az elmúlt hetek eseményeiből kiindulva jobb nem feszegetni a témát… :twisted:

Hát ennyi, még mindig a hatása alatt vagyok, jobb lenne ha hátrafelé is lenne szemem hogy kivédjek minden nem várt eseményt.

Szép estét Mindenkinek.

Pusz

Zsuzsa

kubuspace

szonce, millye: Gratula a babákhoz! :)

Szült vki Gombos Katalin szülésznőnél?
jaspis

http://felicitas.qwertynet.hu/hu/index. ... ba_csomag/

nézzétek meg a fenti linket és regisztráljatok a bébicsomagért. Apropó régebben volt olyan h a kórházban a kismama kapott csomagot mindenféle termékmintával, ez már megszünt ? És azt nem tudjátok véletlenül h a www.golyahaz.hu oldalon az újszülöttekről miért nem raknak már fel képeket ?

kubuspace

Jaspis,

Én nála szültem, kérdezz nyugodtan :D

kubuspace

Coraln

Üdv köztünk!
Zitával egyetértek, bármikor csatlakozhatsz a szülésfelkészítőhöz, de kis pocakkal könnyebb, meg nem is kell olyan sűrűn Wc-re járnod, mert bár a fiú Wc-t is mindig igénybe vesszük, így is nagy a sorban állás. Ha nem bírod ki evés-ivás-járkálás nélkül a két órás előadást, nyugodtan bármelyiket megteheted, senki nem fog szólni érte.
Én ha tudtam volna előbb, hogy van ilyen, hamarabb elkezdem, mert így a 34. héten már nem olyan jó a bkv-val közlekedni, én a másodiknál csatlakoztam, így még kétszer megyek, remélem a lényegről nem csúszok le, mármint remélem, hogy a vajúdás,szülés témát még meg tudom hallgatni, és nem jön hamarabb a drágám, mert én ettől parázok nagyon.

Ildi

Kép
bcuca

--
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:25-kor.
szonce82

Sziasztok!

Kubuspace: szedtem egy homeopátiás bogyót, meg újra akarom majd a milupa milusan granulátumot inni, mert az a legelején nagyon jól bevált. Adok még egy utolsó esélyt a dolognak. Fejni nem fejek, minden etetést szopival kezdek, és ha szükséges, akkor adok Milánnak tápot. Hát ma pl. reggel óta kétszer is kért tápot, 9kor 80mlt!! evett meg, holott csak max 50mlt szokott, majd délben 50 mlt. Eddig elég volt a naponta egy tápszeres alkalom. Az is leginkább este lefekvés előtt. Meg azt is észrevettem, hogy mióta igénybe vettük a tápszert, nem is nagyon van kedve Milánnak szopizni. Mintha türelmetlen lenne...

Mennem kell, hív a tesóm...

puszi mindenkinek

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

És végre mi is sorra kerültünk :D

Pénteken 14:30-kor megszületett Benjámin 4050 grammal és 58 centivel. Nem kis baba :D
Gyönyörű és imádom.

Ma jöttünk haza. Ha lesz egy kis időm leírom majd, hogy mi hogyan történt.

Szerencsére csak jókat mondhatok a szülésről és a bent töltött pár napról.

Puszi,
Reni
b.reni

Reni

Gratulálok Benjámin érkezéséhez, és ahogy írtad is, tényleg nem kis baba. Én még nem is hallottam, hogy ilyen hosszú babák is születnek. :D
Ha majd írod a beszámolót, akkor az otthon töltött kis időről is írjál légyszi pár sort, hogy mennyit alszik és eszik napközben és éjszaka.
Köszi, és mégegyszer gratula! :)

Kép
bcuca

Sziasztok,

gyors bejelentkezés (mindenki nagy örömére nem írok most sokat - hihi) nagyon fáj a fejem, mondjuk migrénes vagyok 18 éve, de mindegyiket úgy élem meg h azt hiszem az az uccsó nap az életemben. Vettem be egy extra adag gyógyszermixet, úgy tűnik ez most használ. Na meg az hogy Marcival a reggeli után visszabújtunk az ágyba és aludtunk du 1-ig. Csak arra ébredtem fel h a szomszéd már órák óta porszívóz. :twisted:
Lassan megyünk sétálni, na és persze elkerülöm azt az ominózus kereszteződést.

Szonce, én nem kaptam semmit, de ahogy elnéztem a többi kismamát mindenki "üres kézzel" távozott. Na mindegy.

Kati, tápszer vs. anyatej az tuti hogy a tápszerért nem kell megdolgozni, az olyan mint az automata, csak megnyomod a gombot és már ömlik is. Én pl amikor még extrán hittem abban hogy van és sokáig lesz is tejem, 1-es cumival adtam a tápszert hogy amikor cumizik akkor is dolgozzon meg érte a kis drágám.

Reniiiiiiiiiiiiiiii,

yes, yes, yes.

Gratula ezerrel. Hát Benjámin sem kis babuci. Örülök h jól vagytok, pihenj és várjuk a jelentkezésed.

Puszi Mindenkinek

zsuzsa

kubuspace

Reni gratula a babához! Feltétlen számolj be, hogy milyen volt a szülés. Ja, és kérünk képet! :)
szonce82

Silverlion: Gombos Katalin volt a szülésznő. Nagyon kedves rendes figyelmes hölgy! Én is nagyon szülnék még egy babát nem is értem, hogy miért nem kezdtünk hozzá hamarabb... annyira kitölti az életünket és annyira boldogok vagyunk.... :lol:

Kubuspace: Még mindig adnak termékmintát a kórházban. Te nem kaptál annó? Még szerencse, hogy nem ütött el az a barom :? biztos, hogy kirángattam volna a kocsiból... :twisted:

Jaspis: Én is nála szültem (Gombos Katalinnál) tőlem is kérdezhetsz... csupa jót tudok róla írni :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

b.reni: Gratula a szép nagy babához! :) Akkor az 56-os ruhákat ti már nem is tudjátok használni?

kubuspace, millye: Örülök, hogy elégedettek voltatok a szülésznővel, ez bizakodással tölt el :) Milyen a stílusa, milyen korosztály? A gátvédelemmel és a homeós bogyókkal hogy áll?

Hasznos volt ez a szülésfelkészítő sorozat, de én nagyon örülök, hogy véget ért. Elég macerás volt nekem egy órát oda, egy órát haza utazni, és persze állandóan rohantunk is odafelé a munkahelyről. Örülök, hogy felszabadult egy délutánom :)
jaspis

Sziasztok!

Reni!

Gratulálok, tényleg szép nagy baba lett.
Kiváncsian várom a te történetedet, és hogy,
hogy viseli a kintlétet Benjámin baba.

Silverlion!
Nem késtetek le semmiről, sőt mivel most jön a jó idő,
legalább megúsztatok pár megfázást.

Mi is jártunk baba úszásra, de sajnos Nóri egy idő után megutálta a vizet,
még a kádban is csak tusolhattuk.
Hát valamit elszúrtunk az biztos, de nem jöttünk rá azóta sem, hogy mit. :oops:

Végre egy kispihenés, már nagyon rámfért.
Nóri ma vére ment bölcsibe, és én egy nagyot pihentem. :D
Ez most egy kicsit önzőnek tünik, :lol:
de már alig vártam ezt a napot.
Nem csinálni semmit, és csak, feküdni az ágyban, ez isteni volt.

Most megyek tovább aludni.

Sziasztok, Erika
hverika

Sziasztok,
Millye hogy vagytok ? Milyen egy napotok ? Tudsz azért pihenni ?

A két nappal ezelőtti incidens óta extrán figyelek minden autóra, és autósra, van olyan h állok a zebránál, szándékomban nincs átmenni, nem is nézek az autósra és megállnak az emberek, én intek h menjen csak nyugodtan, ő meg visszaint hogy inkább menjek én. Ez azért pozítiv nagyon.

Nem kaptam csomagot, de már írtam a felicitas-nak és rendesek voltak azonnal válaszoltak is h rövidesen pótolni fogják. Ezt a kórházi személyzet adja vagy a felicitas képviselője ? Mondjuk inkább az előbbi hiszen annyi képviselő nem is lehetne, hiszen sok kismama van országszerte. :D

Jaspis,
Gombos Katalin volt az ügyeletes mikor mi szültünk. Hát tündéri és segítőkész és türelmes és egyszerűen csak jókat tudok róla mondani. Szerintem 40-50 között van. Végig ott volt velünk, tűrte a hisztimet, tartotta a derekával a lábam amikor nyomtam, és gyönyörűen védte a gátat. Én nem homeóztam erről nem tudok mit mondani.
Jaaaaa és extra pozítiv a szülés másnapján dec 24-én este újra ő volt műszakban és képzeld lejött kezdés előtt hozzám a szobába és beszélgettünk egy kicsit. Nem tudom h ez mennyire szokás, de én teljesen meghatódtam.

Erika,
vééééégre akkor ez azt jelenti h Nóri meggyógyult. De jó, örülök h tudtál pihenni. Nos akkor én most azt kívánom hogy maradjon is így ez az állapot a szülésig. Legyen mindenki egészséges, pláne Nóri, Te pedig élvezd a puha paplan melegségét napközben.

Ma nem volt valami jó napom, migrénnel keltem, mondjuk 18 éve migrénes vagyok, de valahogy a szülés óta kevésbé fájt a fejem. De ma reggel bepótoltam az elmúlt 9 hetet. Rakat gyógyszert beszedtem, Marcit megetettem, lehúztam a redőnyöket és 9.30-től 12.30-ig durmoltunk. Arra ébredtem hogy a kis csöppségem kitúr az ágyból illetve egy jólirányzott mozdulattal úgy arcon vágott, jelezvén hogy éhezik.
Délután sétáltunk egy jót, uncsi most itthon egy kicsit, úgy mennék a manókával valahova, de nem tudom merre induljunk ahol nyugodtan tudnánk sétálni, friss levegőt szívni.
Éjfélkor etettem, azóta nem bújtam vissza az ágyba, lesz ennek böjtje mert szerintem 1-1,5 óra múlva ébredezni fog.

Puszi Mindenkinek

Zsuzsa

kubuspace

sziasztok!

Reni: Nagyon nagy Gratuláció a szuper babához :) !!!

Kubuspace: tök jó, h ilyen rendesek a felicitasnál,remélem hamar megérkezik a csomag :)
ami a migrént illeti, nagyon átérzem a dolgot..én is migrénes vagyok..gondolom ez az időjárás sem tesz jót neki,de nekem is rosszul indult a reggel..fejfájás+hányinger..még nem sikerült elmúlnia.pedig pihenek,iszogatom a kamilla teát h hátha elalszom legalább.. :)

van valami jól bevált dolog terhesség alatti fejfájásra?

sziasztok

Kép
mulan

Szia Mulan!

Sajnos én is migrénes vagyok.

Én ezt szedem: ACONITUM NAPELLUS 15ch

Nekem a gyógyszertárban ajánlották fejfájásra ezt a homeopátiás bogyót és használ.
Ha gondolod próbáld ki.

Szia. Erika
hverika

Sziasztok!

Reni!

GRATULÁLOK!!! Hát nem semmi méreteket írtál... Főleg, ha természetes úton sikerült megszülnöd. Szívből kívánok sok-sok anyatejet, és jó egészséget nektek! Biztos gyönyörű lehet Benjámin. :-)
Majd kérünk képet...:-)

Végre Te is megtapasztalhatod ezt a csodát, mint amit Mi!

Itt elég vacak idő van, de muszály volt elmennünk tápszerért a gyógyszertárba. Hát nem egy olcsóság még receptre sem. Eddig olyan jó volt a szopizásnál. Nem kellett melegíteni, nem romlott meg, és ingyen volt:-( Na mindegy. Nem nyavajgok.

Szerintetek normális, hogy ennyire fáradt vagyok???: Éjjel 3-4 körül rend szerint követeli Milán a maga betevőjét. Éjjel általában elég az anyatej, tehát valamennyi talán még van. Mivel éjjel sötétben szoktam szoptatni, és általában fekve, reggelente döbbenek arra, hogy Milánt nem raktam vissza az ágyába. Van, hogy arra sem emlékszem, hány körül ébredt fel... Ezentúl asszem ülve fogok szoptatni... de ha annyira álmos vagyok, szerintem az sem lesz akadály az elalvásban...

Pusz mindenkinek

Kati

Kép
tatyi1983

sziasztok,

Mulan,
nem volt könnyű a terhességem alatt mivel nem szedhettem gyógyszert így kétlábon kellett "kihordanom" egy-egy migrént. Ilyenkor hideg-melegvízes tarkótusolás, illetve van egy nagyon jó thai balzsamom azzal kenegettem a tarkóm, nyakam, halántékom. Nyáron ezerrel ment a klíma a lakásban hogy az is hűtsön ja és még az is tetézte a gondom hogy a migrén nálam rengeteg hányással párosul. Szóval az életben nem gondoltam volna hogy valaha gyógyszer nélkül kibírok 9 hónapot.
Ja és sötétszoba, hangmentesség, alvás.
Amit Erika ajánlott nem ismerem, próbacseresznye...
esik az eső, pedig azt mondták h ma 15 fok is lehet. Olyan szürke minden. Lehet h mindjárt bebújok Marci mellé az ágyba :-)

sziasztok

Zsuzsa

kubuspace

Kati,

milyen tápszert használtok ? Mi először a Milupa Milumil HA-val kezdtük, 2100 ft egy doboz 600 gr, hát egy héten simán elmegy egy doboz úgyhogy kész anyagi csőd lenne, ha nem kérdezte volna meg a párom a dokinkat hogy van e valami hasonló tápszer zsebbarát áron. Ekkor írta fel a Nestle beba aktív 1 tápszert, ebből 1 doboz 700 gr, 1000 ft alatt van. Marci szereti, nem büdős, semmi bajunk nincs vele.
Hát igen, az állandó mosogatás, éjszaka melegítés, készítés, nekem kezdetben úgy nézett ki a kezem mint akinek le akar száradni tőből. Sőt volt amikor már sebes is volt a rengeteg mosogatástól, pedig nem vagyok egy érzékenybőrű emberke.

Fáradtság ? Tapasztalatból tudom hogy ülve is nagyon jókat lehet aludni, ha agyonütnének akkor sem tudnám megmondani hogy az előző etetésnél mennyit ettünk, mikor volt, ha nem írnám fel akkor amikor történik. Sokszor elalszom én is úgy h Marci ott van mellettem, de ez mondjuk este van amikor a férjem is ébren van, és ő átteszi Marcit az ágyába. Órákkal később felriadok és kétségbeesve keresem magam mellett Marcit, aki történetesen édesen alszik a saját kis ágyában..
Nem könnyű... Napközben tudsz pihenni ?

pusz

Zs

kubuspace

Sziasztok

Kubuspace:

Igazából ha nappal Milán alszik, akkor próbálom behozni a lemaradásaimat. Takarítás, vasalás, stb. Bár még rendelünk kaját, de van, hogy olyan a kaja, ami felfúj, ehhelyett főzök általában. Úgyhogy pihenésre maradna az éjszaka.

Mi is Nestle beba aktív 1-et eszünk, ez receptre is 2050ft... 600g-os. Ti hol vettetek 1000ft alatt? Mert a gyógyszertárban ennyi volt. Pont ma vettem. Kettőt is felírt ráadásul a doki, egy receptre.

Kérdés: Ki is említette annak a koszmó elleni sampon nevét? Babe?? És kérdezzem meg először az orvost róla? Még mindig van egy kevés a fejünkön...
Puszika!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok,

Először is gratulálok a nemrég született picikhez és szorítok a finish-ben lévőknek.

Én 7 éve voltam itt utoljára, de mintha csak most lett volna :) Újra aktuális a dolog...ezért bekapcsolódnék :)
Néhány oldalt visszaolvasva úgy látom, hogy a kórházban töltött napjaitok, és a nagy esemény megélése szinte mindenki számára pozitív volt, ugyanúgy, mint nekem anno...ez bizakodással tölt el.
(Az én akkori szüléstörténetem ennek a topiknak a http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 5299#75299 hozzászólásában olvasható.)

Ezentúl rendszeres olvasótok leszek, és nem kíméllek Benneteket a kérdéseimmel :D

Addig is sok türelmet a babákhoz és a babaváráshoz,

Üdv.
Liz

Kép

Kép
liz

Liz: Üdv köztünk! Nyugodtan kérdezz tőlünk segítünk amiben tudunk! :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Becsülettel elkezdtem olvasni a topicot a legelejéről... de türelmetlen vagyok és minél hamarabb csatlakozni szeretnék hozzátok!!!!

Liz, most járok annál a résznél, ahol megszületett Eszter! :)

Nagyon izgalmas és érdekes olvasni az élményeiteket, véleményeteket!!!

Én most a 19. hétben vagyok, túl a genetikai ultrahangon, ahol megtudtuk, hogy kislányunk lesz! Augusztus 1-re várjuk Boglárkát!

Kérdésem: ki szült mostanában vagy fog a közeljövőben Dr. Lintner Ferencnél szülni? Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra!!!!

Köszönöm!
krisztacsillag

Krisztacsillag: A szobatársam nála szült. Nagyon meg volt vele elégedve. Bár nem tartozik a legolcsóbb orvosok közé... gondolom ezt már tapasztaltad.. :?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok Lányok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Most jelentkeztem be az első CTG-vizsgálatra, és kicsit bizonytalan vagyok, mert amikor mondta az Adrienn, hogy mikor telefonáljak időpontért, akkor azt mondta, hogy éhgyomorra kell menni, ma meg azt mondta, hogy nem kell.
Akkor most hogy menjek?
Azt mondta, hogy vizet és csokit vigyek, hogy ébren legyen a baba.
Mit csinálnak és mennyi ideig az első ilyen vizsgálaton?

Köszi a segítséget! :)

Kép
bcuca

Bcuca: CTG-re nem kell éhgyomorral menni! Csak ha esetleg vérvétel is lenne (vércukor) Nyugodtan reggelizzél meg ha nem lez vérvétel. Tappancsot tesznek a hasadra és 20 percig nézik a baba szívhangját :) utána hetente kell menned... ennyi :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

millye!

Igazából mégcsak a terhesség elején kellett fizetni, amikor a magánrendelőjébe jártam...

Sajnos néhányszor bevéreztem, ilyenkor azonnal szaladtam hozzá, hogy megvizsgáljon, de sosem kért pénzt...

Most viszont nem tudom, hogy hogyan derítsem ki, hogy mennyit kell fizenem neki a továbbiakban...

Gondoltunk rá a férjemmel, hogy direktbe rákérdezünk a legközelebbi vizsgálatnál... kezdők vagyunk még ebben...

Egyébként valóban nagyon kedves és türelmes!
krisztacsillag

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a drukkokat és a gratulációkat!

Szóval, múlt pénteken mentem ultrahangra, ahol azt mondták, lelkiekben készüljek egy aznapi szülésre, mert már nem igazán jó a helyzet odabent.
Aztán egyeztettem a dokimmal és elintézték a felvételemet, de a doki csak annyit mondott, hogy majd meglátjuk kell-e indítani.
A CTG-n ültem, amikor jött, ránézett az eredményre, majd közölte, hogy akkor húzzunk bele :)
Aztán két perc múlva (fél 9 körül) már a szülőágyon voltam és gyorsan hívtam a páromat, hogy igyekezzen vissza a kórházba, mert már szülök :)
Kaptam fájáscsináló zselét, és szép lassan be is indult a dolog. A fájásokat nem bírtam túl jól, mondjuk elég rendszertelenül (inkább folyamatosan jöttek). Ha akkor nincs ott velem a párom, akkor biztos nem bírtam volna. Szegény kezét össze-vissza markolásztam és mondtam, hogy én ezt nem bírom :) Gondolom ez a rész mindenkinek ismerős :)
Volt burokrepesztés és oxytocin.
Aztán eljött a pillanat, amikor kértem az EDA-t, ami szerintem elég jó találmány :) Ezután szinte semmit sem éreztem. Tök jól elbeszélgettünk a szülésznővel és a párommal.
Menet közben sajnos többször gyengült a szívhang így kétséges volt, hogy meg tudom-e szülni Benit természetes úton. Nekem ez teljesen mindegy volt, csak azt akartam, hogy minden rendben legyen vele, bárhogyan is, de rendben kerüljön elő. Már fekészültek a császárra is, de a doki nagyon higgadtan és átgondoltam kezelte a dolgot. Szerencsére a szívhang mindig rendeződött így nekiálltunk nyomni :)
Hát ez a rész nem volt könnyű, de mivel nem fáradtam el a fájások alatt, maradt erőm.
Fél 3-körül Benjámin végre előbújt. Hatalmas volt és csak fintorgott és nyöszörgött. Csodálatos pillanat volt, óriási sikerélmény és hihetetlen boldogság. Rögtön a hasamra tették, aztán lemosták és odaadták apának.
Engem összevarrtak, ami egy rettenet volt. Ez volt az egészben a legfájdalmasabb. Ekkora már kiment az EDA hatása és nem emlékszem, hogy lett volna helyi érzéstelenítés. Ezt a részt végigkiabáltam :)

A kórházban bent töltött pár nap jól telt. Mivel jött a hétvége, nem igazán foglalkoztak velünk. Ami azért a csecsemősöktől jól jött volna. Egyébként ők is kedvesek és segítőkészek voltak, ha mentem és kérdeztem. Bár mindenki mást mondott, más tanácsokkal láttak el :)

Kedden jöttünk haza, azóta ismerkedünk. Szerencsére minden rendben. Az alvás nagyon hiányzik, amit Beni bepótol helyettem is, mert ő folyamatosan szundizik. Minden etetéshez ébreszteni kell és közben is, mert rendszeresen elalszik. Csak akkor sír, ha tényleg van valami baja és hatalmasakat mosolyog.

A szoptatással vannak gondjaim, mert mindkét mellem nagyon sebes. Ma már nem tudtam csak cumisüvegből etetni, mert vérzik mindkét mellbimbóm. Ha valakinek van erre jó ötlete, azt szívesen venném.

Összességében a szülés jó élmény volt. Nagyon hálás vagyok a szülésznőmnek és a dokimnak, és persze a páromnak, aki egy igazi hős volt :)

A képeket majd küldöm és ha lesz időm visszaolvasom majd az elmúlt pár nap eseményeit, mert azért nem szeretnék lemaradni róla, hogy kivel mi történt.
És persze biztos jövök majd ezer kérdéssel :)

Reni
b.reni

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:25-kor.
szonce82

breni: Gratulálok a babádhoz, nagyon ügyesek voltatok mind a ketten!
Egyet is értek veled az EDA kérdésben és is kértem és kaptam is és nagyon sokat számított. A végén a dokim még rányomott egy kis adagot a varrásra és így azt alig éreztem, neked miért nem adtak még bele egy dózist. Ki volt a dokid és a szülésznőd?

Amikor ott szenved az ember, az maga a kilátástalanság tud lenni, de aztán ahogy ott a baba, szinte megszépül minden nem?
A vérző mellbimbóra vannak ápoló termékek, de szerintem jól teszed, hogy kíméled, az a legjobb. Kamillás borogatás is használhat valamit. Ezenkívül a patikából hoztam még anno pici kártyákat, amin a különböző homeopátiás ajánlások vannak. A szoptatás kártyáról írom neked a következőt: éles, vérzékeny repedések, szúró fájdalom - Nitricum acidum 9CH - ezt ajánlják.
Nekem azt mondták anno, hogy hideggel semmiképpen ne borogassam, mert a tejtermelésnek nem tesz jót. Ennyit tudtam...remélem segít.

Kubu, Szonce, Tatyi: Igen Szonce-nak igaza lehet, a HA tápszerek nagyon drágák, sokkal többe kerülnek, mint a normál tápszerek. Szerintem, ha egy babuci nem allergiás, ami hamar kiderül, akkor egy rövid idő múlva el is lehet hagyni a HA tápszert. Persze kérdezzétek meg a babadokit, hogy meddig kell adni, de azért árban sem mindegy és ha a baba teljesen rendben van, nem kell neki HA.
Én is sokáig járkáltam a HA tejpépért már később, amikor a Botond 5 hónapos volt és teljesen felesleges volt, aztán a védőnő felvilágosított, hogy felesleges már neki.
Szóval szerintem, ha nincs allergia 2-3 hónapig elég adni nekik a HA tápszert.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok

Csak most tudtam munkán kívül kicsit a gép előtt időzni és gyorsan behoztam a lemaradásomat olvasgatásban.

Kubuspace: nagyon megköszönném a 23 oldalas szülésfelkészítőt, esti olvasmánynak tökéletes lesz. Elküldenéd a coraln79@yahoo.com emailcímre?

Szonce, Millye: én is Pálmainál fogok szülni :)
Nagyon aranyos, de úgy látom, hogy állandóan el van havazva a rendeléseken, mindig min. 40 perces csúszással jutunk be hozzá.

A januári Kismama újságban van egy 1oldalas leírás a János kórház szülészetéről. Azt írják, hogy 4 szülőszoba van.
Mi van akkor, ha egyszerre több, mint négyen állnak neki szülni??

Nálatok (aki szült már) nem volt ilyen probléma, vagy sorbaállás van olyankor? :)

Coraln
coraln

kubuspace Köszönöm szépen az információkat.
jaspis

Sziasztok,

Kati,
Ismerős ez a próbáljunk mindent megcsinálni akkor amikor Marcika alszik. De már kezdem feladni, sikerül ami sikerül, szerencsére ma Apa itthon van és most ő játszik Marcival, legalább el tudok pakolni pár dolgot. El sem tudom képzelni hogy mi lesz akkor ha elkezdünk építkezni és főleg ha közben még a ketteske is bekopog vagy esetleg megérkezik.

Most behoztam egy tápszeres dobozt, megnézem h mi is van rajta pontosan. Beba Aktív 1 700 g, bal oldalt taurinnal, nukleotidokkal 0+, jobb oldalt lent opti pro, lc-pufa, bifidusz felíratok vannak rajta.
Azért váltottunk erre mert a Milupa Milumil HA egy doboz 2056 Ft körül volt, recept nélkül 2700, mivel Marci eléggé nagyfogyasztóvá vált megkérdeztek a gyermekorvost hogy tudna e hasonló minőségű de más árfekvésű tápszert ajánlani, na akkor írta ezt fel.
9 dobozzal kaptunk és összesen 7800 körül fizettünk érte.

A koszmó elleni sampont Beszteri javaslatára kezdtem el használni, nekem jobban bejött mint az olajozás, meg arra nincs lelkem hogy már reggel bekenjem olajjal babuci fejét, egésznap azt nézzem, főleg h elég hosszú haja van. Szóval a sampon nagyon jó, picit ugyan szárítja a homlokát, de azt pedig mindig bekrémezem. Nekünk nagyon szépen rendbe tette.

kubuspace

Liz,
Üdv itt, kérdezz nyugodtan várjuk a kérdésáradatot. :D :D

Kriszta,
Elejéről a topikot ? wow ez igen. Szép nevet választottatok a kislányotoknak nagyon.
És most olvasol előlről aztán majd hetek múlva utolérsz minket vagy már most aktívan részt fogsz venni a beszélgetésekben ? :lol:
A pénzt illetően hát igen rá is kérdezhettek (erre nekem nem bizti hogy lenne bátorságom) vagy pedig a fórumon keresztül hátha valaki tud majd segíteni.

kubuspace

Kati, Szonce,
Hááááááááát én nem tudom hogy milyet kaptam akkor. Lehet h az enyém nem HA de akkor sem 1700 Ft.

Coraln
Küldöm az anyagot mindjárt.

Nálunk úgy volt hogy előző nap megbeszéltük h másnap szülésindítás (9 nap túlhordás miatt) tehát úgymond „fenntartottak” egy szülőszobát nekem és persze még egy kismamának aki szintén hasonló cipőben járt mint én. Megkaptam a zselét és ha nem úgy reagáltam volna ahogy kell akkor levittek volna az első emeletre hogy ne foglaljam a szülőszobát, szerencsére nem így történt. De el nem tudom képzelni hogy oldják meg ha több szülés van mint szülőszoba.

Jaspis :D

kubuspace

Pont reggel láttam a Mokkában egy bevágást a Joshi showból ahol HajdúP és SarkaK nyilatkozott a szülésről. Köztudott h császáros volt a csaj, amivel semmi gond, de úgy beszéltek róla hogy emberfeletti ami küzdelmen keresztül ment a csaj és alig várták már hogy mikor születik meg a baba. Nekem egy kicsit vérlázító volt ez a riport.
Mit csináltak volna ha természetes úton, fájdalmakkal megspékelve adott volna életet a kisbabájának. Ja és 16 nap alatt 14 kilót fogyott a szoptatástól. Anyám……..
Bocs h ilyeneket írok, de ki kellett adnom.

kubuspace

Erika,
elküldtem az anyagot, bocs hogy csak késéssel.
Coraln,
neked is átküldtem.
Zita,
tudom h kérted, de egyszerűen nem találom h átküldtem volna. De valamiért úgy rémlik hogy igen, de nem találom a sent itemsekben sem. Segítség kezdek begolyozni.

Mindenki,
hallottatok már a babaiq dvd sorozatról ? Szeretné valaki ha igen pü-be emailcímet kérek és megpróbálom átküldeni.

Apropó,
rotavírus, az oltás ebben az esetben ajánlott, nem kötelező, és 17.000ft/oltás a költsége. (2 oltás szükséges). Ti beadatjátok ?

kubuspace

Szia Krisztacsillag!

Én is Dr. Lintnerhez járok, nagyon meg vagyok vele elégedve!
Én csak ajánlani tuom. Másoktól is csak jókat hallottam róla.

Áprilisban fogok nála szülni, a legutóbbi vizsgálaton pedig rákérdeztem az anyagiakra is.
Szerintem az a legtisztább, ha tisztázod vele, hogy mire számíthatsz.
Mondjuk én is sokáig emésztettem magam, hogyan tegyem fel a kérdést, hogy nem bántsam meg vele...

Ha bármi kérdésed van szívesen válaszolok (akár privátban)! :o
moffly

Sziasztok!

Kubuspace! Küldtem neked privit.

Azt mondta tegnap nekem a gyerekorvos, hogy a Gohnson's termékeket felejtsem el(egy egész pelenkázótáskányit kaptunk karácsonyra), mert a legjobban az szárítja a bőrt, ami Milán esetében olaj a tűzre... Hát még a koszmója miatt... Úgyhogy vagy Niveára vagy Gabira váltok szerintem. Ti mit használtok? Nekem ugyan felírtak fürdetőkrémet, amit használunk is, de pl. sampon, meg tasdtápoló az azért kellene szerintem. Meg babaolaj...bár abból is ott a gyógyszertári... Hintőport meg nem is használok. Az is szárít.

Oltással kapcsolatban én most a pneumococcus elleni védőoltást szeretném. A többin még nem gondolkoztam...

Esőmentes sétálós napot mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

Szisztok!

Aki jár szülésfelkészítőre mostanában...
Megvan valakinek a gátmasszázsról, ill. a homeopátiás bogyókról szóló leírás, amit a szülésznő említett.

Feliratkoztam a papírra a múltkori előadáson, de még csak a szülésfelkészítős jegyzetet kaptam meg e-mailen.

Valaki megkapta ezt a másik kettőt is? :roll:
Nem tudom, hogy nálam kavarodott el vagy még nem is küldte azokat a szülésznő...

Köszönöm
moffly

Reni, gratulálok a babához!

Zsuzsa, köszi, megkaptam az anyagot, másodszorra átjött, még válaszoltam is, hogy köszi :)

Közben a szülésznő is megküldte :)

Moffly, én megkaptam a másik mailt is (egyben van a gátmasszázs leírás és a homeós bogyók), ha adsz mailcímet, átküldöm szívesen.

A héten elkezdtem összerakni a kórházi pakkot, lenne pár kérdésem a tapasztalt anyukáktól.

A listán van ilyen, hogy tányér, evőszköz, pohár. Ez a privát élelemhez szükséges, vagy a kórházi menühöz sem jár evőeszköz?

A mellszívó is szerepel a listán, a szülésfelkészítőn is elhangzott, hogy feltétlen szükséges, viszont másoktól azt hallottam, hogy felesleges előre megvenni, mert nem mindenkinek van rá szüksége. Erről mit gondoltok? Nem szívesen dobnék ki előre ennyi pénzt, ha lehet, hogy nem is fogom használni. Persze ha kiderül, hogy kell, akkor kell, megveszem. Ugyanígy vagyok a bimbóvédővel is (szerepel szintén a listán), szerintem majd szülés után fogom csak látni, hogy lesz-e rá szükség.

Köszi előre is a segítséget!

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Szia Zita!

Az e-mail címem: katadurmics@yahoo.de

Köszönöm előre is!

És a mellszívó...
Én megvettem, fő a pozitív hozzáállás... :D
Tudom, hogy nem kis költség! Az én barátnőim, ismerőseim közül mindeki használta a szoptatás során.

De ahogy érzed...

Szép napot mindenkinek!
moffly

Sziasztok,

Akkor kérdezek én is néhány dolgot:
- Szükséges friss házassági anyakönyvi kivonat? Anno is rebesgették, hogy kellene, de akkor tőlem simán elfogadták az eredetit.
- Szülésfelkészítőnél az első néhány alkalom témáját írjátok le legyetek szívesek..aki emlékszik. Ha jól emlékszem a hozzászólásokból, a második alkalommal (most március 18-án) lesz a szülőszoba látogatás?
- Ha jól értem, akkor "átstruktúrálták" sz emeleteket. Régen az 1. emeleten volt a szülészet + az újszülött osztály a folyosó végén balra, a nőgyógyászat pedig a 2. emeleten (bár ott szerencsére sosem jártam. A szülőszoba (akkor még egy nagy egyteres) perdig az 1. emeleten jobbra. A betegfelvétel szintén az 1. emeleten, az ajtó után jobbra. Ez hogyan változott meg?
- CTG-re hányadik héttől kell járni? Időpontot kaptatok viszonylag korai időpontra (7-8 között), vagy csak utána van...és ami épp szabad akkor kell menni?
- Ha hétvégén kell CTG-re menni, akkor régen a szülőszobára kellett bekopogtatni. Ez most hogy van? Kell hétvégi időpontot egyeztetni, vagy akkor szabadon, bármikor mehet az ember lánya?
- A homeopátiás bogyókat a szülésznők többsége alkalmazza, vagy csak néhányuk? Nem lesz választott szülésznőm, a sorsra bízom magunkat...a szülésznőkről szülés előtt-közben-után nagyon jó tapasztalataim voltak anno.
- Régen a születési anyakönyvi kivonatért és a lakcímkártyáért (azt hiszem ez a két dokumentum volt) szülés után 1 hét múlva vissza kellett menni. Ez most is így van?
- Továbbá olvastam, hogy forog itt közkézen három anyag a szülésfelkészítőről, kérem küldjétek el nekem is, a címem a profilomban.

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket.

Üdv.
Liz

Kép

Kép
liz

millye:
köszi az ifno-t!!! :D
Liz
A mostani szülésfelkészítőn az hangzott el, hogy 300 napnál nem régebbi hiteles másolat szükséges a házassági anyakönyvi kivonatból.
CTG-re nekem most kell majd először mennem, és akkor leszek 35 hetes kismama, úgyhogy onnantól kell menni hetente, ezt millye mondta nekem.
A születési anyakönyvi kivonatról jó az infód, mert azt mondta a szülésznő, hogy kb. egy hét mire visszakapjuk az iratainkat és a baba új iratait is. Bár én most voltam bent a XII. kerületi Önkormányzatnál, és ott meg azt mondta egy ügyintéző hölgy, hogy egyik nap elviszik, másik nap meg már hozzák is vissza. Hát lehet, hogy valaki szerencsésebb, és annak nem kell e miatt visszamenni a kórházba.
Amiket kaptam szülésfelkészítős anyagot, akkor mindjárt átküldöm neked.

Ildi

Kép
bcuca

Ildi,

Köszi az infót és az anyagokat. A szülésfelkészítős nagyon jól összefoglalja a lényeget. Sok éve én csak a "Szülés" témájún voltam ott, ezt a részt végigolvasva beugrott minden :)

Köszi még1x.
Üdv.
Liz

Kép

Kép
liz

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:26-kor.
szonce82

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:26-kor.
szonce82

-------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 14:59-kor.
szonce82

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?