Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a drukkokat és a gratulációkat!
Szóval, múlt pénteken mentem ultrahangra, ahol azt mondták, lelkiekben készüljek egy aznapi szülésre, mert már nem igazán jó a helyzet odabent.
Aztán egyeztettem a dokimmal és elintézték a felvételemet, de a doki csak annyit mondott, hogy majd meglátjuk kell-e indítani.
A CTG-n ültem, amikor jött, ránézett az eredményre, majd közölte, hogy akkor húzzunk bele
Aztán két perc múlva (fél 9 körül) már a szülőágyon voltam és gyorsan hívtam a páromat, hogy igyekezzen vissza a kórházba, mert már szülök
Kaptam fájáscsináló zselét, és szép lassan be is indult a dolog. A fájásokat nem bírtam túl jól, mondjuk elég rendszertelenül (inkább folyamatosan jöttek). Ha akkor nincs ott velem a párom, akkor biztos nem bírtam volna. Szegény kezét össze-vissza markolásztam és mondtam, hogy én ezt nem bírom
Gondolom ez a rész mindenkinek ismerős
Volt burokrepesztés és oxytocin.
Aztán eljött a pillanat, amikor kértem az EDA-t, ami szerintem elég jó találmány
Ezután szinte semmit sem éreztem. Tök jól elbeszélgettünk a szülésznővel és a párommal.
Menet közben sajnos többször gyengült a szívhang így kétséges volt, hogy meg tudom-e szülni Benit természetes úton. Nekem ez teljesen mindegy volt, csak azt akartam, hogy minden rendben legyen vele, bárhogyan is, de rendben kerüljön elő. Már fekészültek a császárra is, de a doki nagyon higgadtan és átgondoltam kezelte a dolgot. Szerencsére a szívhang mindig rendeződött így nekiálltunk nyomni
Hát ez a rész nem volt könnyű, de mivel nem fáradtam el a fájások alatt, maradt erőm.
Fél 3-körül Benjámin végre előbújt. Hatalmas volt és csak fintorgott és nyöszörgött. Csodálatos pillanat volt, óriási sikerélmény és hihetetlen boldogság. Rögtön a hasamra tették, aztán lemosták és odaadták apának.
Engem összevarrtak, ami egy rettenet volt. Ez volt az egészben a legfájdalmasabb. Ekkora már kiment az EDA hatása és nem emlékszem, hogy lett volna helyi érzéstelenítés. Ezt a részt végigkiabáltam
A kórházban bent töltött pár nap jól telt. Mivel jött a hétvége, nem igazán foglalkoztak velünk. Ami azért a csecsemősöktől jól jött volna. Egyébként ők is kedvesek és segítőkészek voltak, ha mentem és kérdeztem. Bár mindenki mást mondott, más tanácsokkal láttak el
Kedden jöttünk haza, azóta ismerkedünk. Szerencsére minden rendben. Az alvás nagyon hiányzik, amit Beni bepótol helyettem is, mert ő folyamatosan szundizik. Minden etetéshez ébreszteni kell és közben is, mert rendszeresen elalszik. Csak akkor sír, ha tényleg van valami baja és hatalmasakat mosolyog.
A szoptatással vannak gondjaim, mert mindkét mellem nagyon sebes. Ma már nem tudtam csak cumisüvegből etetni, mert vérzik mindkét mellbimbóm. Ha valakinek van erre jó ötlete, azt szívesen venném.
Összességében a szülés jó élmény volt. Nagyon hálás vagyok a szülésznőmnek és a dokimnak, és persze a páromnak, aki egy igazi hős volt
A képeket majd küldöm és ha lesz időm visszaolvasom majd az elmúlt pár nap eseményeit, mert azért nem szeretnék lemaradni róla, hogy kivel mi történt.
És persze biztos jövök majd ezer kérdéssel
Reni