Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Túl vagyunk az oltásokon. Szabi egy igazi hős volt! Egy csepp pazarlás nélkül megitta a Rotarixet, aztán a két bökinél volt sírás, de pár perc és egy kis vígaszcici után újra kerek volt a világ. Olyannyira hogy a doki néni még egy mosolyt is kapott mikor ment el. (Vagy annak örült szegény, hogy végre elmegy :wink: ) Így mi túl vagyunk ha minden igaz mindenen a 15 hós kötlezőig. A múlt hónapban nagyon belázasodott, remélem most nem fog. Megkapta a Viburcol kúpot meg a citromot a combira és most szunya.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

a szuris babák kis hősök! :)

b.anna, még korábban kérdeztél, bocs hogy csak most: szóval először napi egyszer adtam Rózának gyümölcsöt, ez volt hogy egész jól, volt, hogy alig ment. Aztán elkezdtem a zöldséget, így már két szopi után kapott babakaját, amúgy pedig rizspépet. Aztán még egy pép helyett vagy mellett gyümölcsöt adtam, így most háromszor kap Róza babakaját, a negyedik alkalommal pépet. Csirkehúst is adtam neki, olyat is amit én készítettem és bébiételt is húsosat, ezeket jól fogadta, nem tűnt úgy, hogy észrevette, hogy minőségi ugrás következett be az étkezésében :) Az elején sokszor úgy éreztem, hogy egy helyben toporgunk, most viszont kedvvel eszik, és folyamatosan adom neki az új dolgokat. Előfordult kiütés is kajától, akkor azt egy-két hétig nem adom.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok, most nincs időm visszaolvasni, visszakeresni, ki kereste a Becot. Ittvan egy a mamamin, ha érdekel, akkor írj nekem privit, és összekötlek az eladóval!
danann

Susy, köszönöm a segítséget :)

Anita

anitapo20

Szalamnadra - olyan sokszor akartam már írni, hogy én varrok neked mei-tai-t, ha gondolod kedvezményes áron. :wink: Vagy kendőt. Ha érdekel, beszéljük meg priviben.

Pálmi is és Barnus is nagyon édesek. A szatyros kis kedvencemről nem is beszélve :)

Ambi ma este eléggé sírt, így kapott Panadolt. Remélem ettől alszik szegénykém. Éjjel 1-1,5 óránként keltünk, aztán fél 4-től fent volt 5-ig és utána már csak rajtam tudott aludni. Én meg persze azóta nem tudtam. Hulla vagyok... Csak lenne már vége. Mindig azzal vígasztalom magam, hogy nagyobb bajunk nincs, nem beteg, egészséges és szépen fejlődik. A védőnő is megdícsérte ma, hogy milyen kis hurkás. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy nem volt 2,5 kg, mikor megszületett, most meg több, mint 8 :) Csak az én 48 kilómmal nehéz cipelni a fenekét :)

dytke

nini - Ambi is megkapta a Prevenar-t. Szerencsére egyik oltástól sem lázasodott be, nem dagadt be. Semmi tünet nem volt. Talán az utolsónál kis nyűgösség.

dytke

Sziasztok!
Tegnap nagyon durva napom volt, talán pár hozzászólást tudtam csak elolvasni, ma meg még be sem kapcsoltam a gépet, mert valahogy pótolni kellett az elmaradt házimunkát. :oops:
Peti tegnap elég fáradt volt, de folyton a cicin lógott. Mikor bealudt, és felkeltem mellőle, pár perc után nagyon keservesen sírt, és záporoztak a könnyei. Nagyrészt ez volt egész nap. Nem tudom, mitől akadt ki így. Ma viszont jó kisfiú volt, bár aludni nagyon nem akart, játszottunk.
(lehet, hogy a vasárnapi családlátogatás. Anyu, a barátja, mama, meg tesóm egyből rávetették magukat, és olyan hangosan beszéltek, hogy teljesen magából kikelve üvöltött, hát még mikor megfogták. Alig lehetett megnyugtatni szegényt. Érdekes, mert anyóséknál meg egész jól elvolt, mosolygott mindkétszer, anyunál meg mindkétszer üvöltött)

Bettyna: Szabi tényleg egy kis hős! :)

Susy: A tigrises pólót a budaörsi Tecsóban vettem. Láttam egy olyasmit is, mint Kristófé, csak nem volt a méretében sajnos. 1300,- Ft volt az egész kollekció. Úgy rémlik, volt több Micimackós ruha is, de nem figyetem meg igazán, csak a pólókat.

Kép

Kép
nikuc

A nagy nap...fúúúú...ma azt mondták jövőhéten bármikor lehet költözni! 8)

Susy
Nekünk is ezt mondta a doki, hogy az a legjobb ha minnél később kapja meg.

Veronika
igen, én így tudom, hogy izomba adják.

Sok rosszat olvastam a prevenarrol a neten, mármint a betegtájékoztatót olvastam. Nem túl barátságos szuri lesz!!

Kép

NIKI
nini.n

Nahát, hogy Pálminak mekkora szeme van! Milyen édes a maci mellett!

Susy: Szerintem egyáltalán nem duci, pont jól néz ki! Milyen legyen egy kisgyerek, ha nem hurkás?? :o

Iricc: Még a hideg is kirázott a vizsgálat leírásától! Szorítok Milosnak, hogy jól viselje, nektek meg, hogy bírjátok! Remélem. a lehető legkisebb probléma lesz a lehetségesek közül, és hamar túllesztek az egészen. Szegény kis manó, hogy ezzel kell kezdenie az életét. De legalább gyógyítható! És az a fő! :D

Nini: De jó Nektek! Majd hozz ám képeket, milyen szép lett a lakás! Bárcsak mi tartanánk már ott! És végre saját kecó... :P

Kép

Kép
nikuc

Jajj, Nini: A Prevenart én is fél éves kor után fogom csak adatni. Elég nekünk akkor is... :wink:

Kép

Kép
nikuc

Anita,
fürdés után bekened a hajlatait és a hurkák redőit olajjal? Az még segíthet. Én pont ma felejtettem el megkérdezni a dokit, hogy ezt a hajlatolajozást a fürcsi után meddig kell csinálni? Úgy értem mennyi idős koráig? Mert ezt még nekem akkor mondta, mikor újszülött volt...

Nikuc,
lehet, hogy tényleg a vasárnap zökkentette ki... nálunk is volt 2 napig furcsaság a szombati buli után... de ma végre újra jól aludtunk, mint szoktunk!

Sőt! Képzeljétek, óriási hírem van! Mióta múlt hét szerda óta tornázunk, azóta jobban megy a kajálás is!

Reggel kaja helyett tornával indítunk, amitől úgy megéhezik, hogy a szokásos 30-40 ml helyett ma 80-nal indított, majd egész nap 3 óránként evett!!! Ma eddig csak 5-ször ettünk! Valószínű, hogy még lesz egy hatodik is, de még úgy is jóval kevesebb, mint szokott! És 100-135 ml között evett egész nap! Tök boldog vagyok! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Ja, meg kérdezni akartam, hogy almalét hogy csináltok? Azt mondta ma a doki, hogy kezdhetek adni gyümileveket 2 kajálás között, almát, körtét, őszibarackot. De hogy csinálok az almából almalét? Ma csak sima reszelőn lereszeltem egy keveset - a mienk nagyon apróra, pépesre reszeli - és végül úgy adogattam a szájába egy pár falatot. Cuki volt ahogy ízlelgette :)

Kép

Kép
sz.veronika

nikuc, szerintem is lehet amiatt, hogy kizökkent a kis világából - Rózát mindig befolyásolja, ha megyünk valahova vagy hozzánk jön valaki. Van hogy napok kellenek, míg visszaállunk.

veronika, gratula Pálmi megnövekedett étvágyához! :) A torna amúgy is jó, így meg pláne. Én anno úgy csináltam almalét, hogy a reszelt almát megnyomtam a szűrőben, így sikerült annyit kinyerni amennyi kellett. Illetve, jó még a gyümölcscentrifuga, de baromi macerás elmosni.

Kép
Kép
szalamandra

Veronika, szerintem is úgy csináld, ahogy Szalamandra írta, gyümölcscentrifuga elmosása több ideig tart, mint az elkészítése ilyen kis adagnak. :wink:

Lillunak torokgyulladása van, tegnapi lázcsúcsunk 39,6 volt. Ma "csak" 38,4-el indultunk :oops:
Amúgy tavaly én is hívtam a doki nénit ha kellett, de mivel tegnap rengeteg kis beteg volt, én meg tudok vezetni itt sok anyukával ellentétben, így a rendelés végére lementünk Picurral. Mivel a gyógyszertár szemben van és oda amúgy is el kellett volna Lillut vinnem, így szinte nem osztott szorzott a különbség és így órákkal hamarabb látta a doki a gyereket, mintha kijött volna. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Veronika!

Én baromira nem adnék még gyümölcsöt 6 hónapos korig,de Te tudod! Sajnos a gyerekdokikat sem szabad mindig 100%-osan komolyan venni! Nézz meg egy WHO ajánlást! sajan nem minden doki hajlandó a számukra kiadott módszertani leveleket olvasni! ha adsz,1.körben szűrtet adj,a Humana-nak van iyen egész kis kiszereleésben!

Pálmi,Kristóf,Barnus csodaszépek!

Ildi,Gabesz!

Újratárgyalhatjuk a talit doki bácsinál! Tegnap voltam,hm,vegyes fertőzés, mire felöltöztem már várt 2 recept...

Beneildi!

Jobbulást a kicsi lánynak!

Nálunk oltás a mai program. Betty , kipróbálom a citromkarikát! Rögtön ráteszed vagy csak otthon? Hogy rögzíted?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Veronika - Örülök, hogy Pálmnak jobb az étvágya. Én sem adok még semmit Szabinak, csak cici van.

Márti - Hozzánk kijár a doki, így én azonnal. Bent van a hűtőben a 2 karika és bükés utánráteszem a bibre, egy kis kendővel odakötöm. A köv. tiszábatételnél már le lehet venni. Szerintem vidd el magaddal kis dobozban és tedd rá azonnal. Tegnap nem volt itthon citromunk, mert treány voltam és elfelejtettem, így citromleves vattát kapott rá. Így is működött. :) Remélem nektek is fog.

Ildi - Jobbulást Lillunak!

Dytke - Milyen volt a mai éjszaka? Jobb egy kicsit? Mennyire gáz volt a tegnapi nőci a tornán! Vagy szerinted nem? Határoztalan, ötletszerű, nem egyértelmű utasításokkal. Már fél órája bent volt, mire azt bemutatkozott, és azt mondta kezdjük el. És akkor mit csináltunkaddig? :roll: Nem mondta, hogy nem ő lesz jövő héten? :wink:

Reggelre megérkezett a hőemelkedés. Remélem nem megy följebb neki. :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Veronika
Én úgy csináltam almaevet, hogy lereszeltem az almát, és utána kis szűrőn átpasszíroztam, és csak a szűrt lé maradt. 1 almából 1 deci simán ki jön, ami eleinte sok is.
Mártinak osztom a véleményét, bár azt mondják, hogy az a baba aki tápit kap, annak edzettebb a gyomra, de ez nem jelent semmit, annak is ajánlják a 6 hót kivárni.
De ez csak egy vélemény, te tudod a legjobban mi jó, és mi kell nektek. :wink:

Bettyna
Ezt a citromos dolgot én is ki fogom próbálni, ha jól sejtem akkor nektek nem volt láz éjjel. De jó!

Ildi
Gyors gyógyulást Lillunak, szegény kicsi lánykád. :(

Veronika
Neked azt mondták, hogy fürdés után kell beolajozni a hajlatait a gyereknek? :shock:
Nekem meg az ellenkezőjét, fürdés előtt, sőt anyukám is azt mondta, hogy minket is fürdés előtt olajoztak.

Dytke
Kitartás, tudom mit érzel! Hidd el nem lesz örökké így, tudom könnyű mondani.

Egyébként a babák nagyon észreveszik az időjárás változást, a frontokat, nem biztos, hogy a látogatások, kiruccanások az okai.

Mi tegnap először babakocsi nélkül voltunk kint az udvaron. kristófnak nagyon tetszett, mindent megfogott, emelgetett, a hó lapát még nem volt eltéve, és azt cipelte magával, a fényképező természetesen nem volt nálam. :)

Kép
Kép
susytunder

Betty - én már ismertem a tegnapi csajt, helyettesített néha kismama tornán. Azért ilyen "esetlen", mert ő nem szokott ilyet tartani. De azért szerintem aranyos, meg jól megmozgatott, már amíg Ambi hagyta, hogy csináljam :)
A ma éjszakánk sem volt jobb. Igaz, a nap negyed 8-kor indult, de nem tudtam letenni, csak rajtam aludt. Én meg ülve nem nagyon tudok aludni, meg féltem, hogy leesik rólam, leejtem, így egész éjjel csak a sötét falat bámultam, meg néha elszenderedem, aztán felriadtam, mikor megmozdult. Az első fog előtt ez 4 napig ment így. remélem most sem tovább. Már nagyon nem bírom. Tegnap már szédelegtem itthon, de lefeküdni nem tudtam, mert elaludt, én meg ettem, aztán kelt is fel, csak fél órát aludt.

Susy- köszönöm a bíztatást :) Mindig rátok gondolok, és remélem hogy jobb lesz. rosszabb már nem nagyon lehet ennél :)
Átaludt éjszakáról nem álmodok, 3-4 keléssel is kiegyeznék :)

Vera - örülök, hogy dupla haszon a torna.

dytke

Dannan !

Írtam privit!

Veronika !

Nekem is tápis babám van :cry: , de én sem adok semmit csak szigorúan 6 hó után. Még vizet sem !

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Susy - Éjjel nem volt hál'isten. Reggel kezdett felfelé kúszni. Ma még csak enni (nem túl sokat) és kakilni kelt fel. :roll: Ejnye, legközelebb tessék magaddal vinni fényképezőt! :D

Dytke - Lehet, hogy ha egy kicst határozottabban kezd az elején, akkor a gyerekek nem kezdenek el nyűglődni és mi is rendesebben tudtuk volna csinálni a nekünk szóló gyakorlatokat.
Sajnálom az éjszakátokat. Hátha a 2. fogacska hamarabb áttör. Az ember amíg él remél.... :wink: Azért próbálj pihenni, ha csak egy fél órát is, a főzés takarítás megvár! Nehogy tényleg megszédülj és elessetek vagy valami. :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

köszi lányok! Mi már megbékéltünk a helyzettel, ezen túl kell esni, nincs mit tenni sajnos. Abból merítünk erőt, amit nikuc is mondott, gyógyítható ez a betegség, és csak ez a fontos!

susy a doki szerint esély mindig van, hogy csoda történik, de azért a mi esetünkben nagyon kicsi a valószínűsége.

veronika jó eséllyel annyira kifárad majd a branül berakásától, hogy reményeim szerint végigszundizza a vizsgálatot.

szegény kis szuris babák!
a doki nénink azt mondta, hogy az elmúlt években olyan sokat fejlődött az oltóanyag gyártás, hogy ezek a szurik már alig viselik meg a kis pácienseket, nem úgy mint régen, mikor akkor, amikor az én nagyobb gyerekeimet oltották.

hozzátápi: én úgy tudom, hogy tápszeres babáknál lehet hamarabb is kezdeni, 4-5 hónapos kortól.

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok,
mi tegnap kaptuk kicsit késve a 3hós oltást (+prevenar+rota). Elég nyűgös volt utána, este mértem, nem volt lázas, de furcsa volt, mert a feje melegnek tünt, az arca, nyaka nem!
Reggel a szokásosnál is kevesebbet evett (pedig 3 hete már nagyon keveset eszik), kezdett gyanús lenni, hát 38-at mértem popsiban. Kapott egy kúpot, várom a hatást! Annyira aggódom érte!
Lányok, nekem a kúpon kívül nincs itthon más lázcsillapító. Panadol szirupot mondott a doktornő meg hűtőfürdőt, ha ettől nem megy le neki. Ti mit tudtok még javasolni?

Márti,
jövő kedden megyek kontrollra. Nincs időpontom, ahogy Dávid engedi, valahogy kora délután, kb 2 körül azt hiszem.
(a műtét után vettem észre, hogy van még egy ugyanolyan kinövésem és sebem, azonnal hívtam a dokit, azt mondta, ő semmit sem látott! :shock: :? Kezdem nagyon unni már ezt, remélem nem vesztegetünk el még 2 hónapot ennek is az ecsetelgetésével! Ha ez így folytatódik, megkérdezem, hogy engem akar-e ennyit látni, vagy a pénz kell, mert akkor dokit váltok!!! Elegem van!!!)

Kép
ugabesz

Végülis várhatok még a hozzátápival, az nem kerül semmibe :) Én is úgy tudtam, hogy 6 hónapos kortól lehet, tápszeres babáknak 4 hónapos kortól. De végülis ráérünk vele.

Azt nem tudom, hogy esetleg nem lesz-e nehezebb később, megmarad-e a kóstolgatós kedve? Csak mindig előttem van az a műsor, amiben a gyerkőcök nem hajlandóak enni és ott küzdenek velük, hogy egyenek, semmit nem hajlandóak a szájukba venni...

Mindenesetre köszönöm a szűrős ötletet, akkor majd szűrőn fogom átpasszírozni a lereszelt almát és megnézem a Humana ivóleveket is, köszi Márti!

Susy,
nekem azt mondták, hogy fürdés után kell olajozni... vagy félreértettem volna? :shock: Mindenesetre ártani nem ártott :D

Pálmi lázas lett estére az oltástól, kapott kúpot. Reggel 7-kor felkeltettem, hogy egyen, mert addigra már 11 órája nem evett, szerintem a kúp úgy kiütötte, hogy nem ébredt fel az éhségre. (Általában 6-8 órán át van kaja nélkül éjjel) És így be is cumizta szépen a 100ml-t, úgyhogy éhes volt...

Minden kis és nagy betegnek jobbulást!

Kép

Kép
sz.veronika

Gabesz - nekem azt mondta a védőnő, hogy mikor mentősöknél voltak továbbképzésen, a mentősök a hűtőfürdőt javasolták, az a leghatásosabb. Tapasztalatom szerencsére nincs (még) ezzel kapcsolatban. Nektek se legyen :)
Sajnálom, hogy ennyit kell szenvedned emiatt. Nem lehet könnyű. Jobbulást, és kitartás!!!

Ildi- Lillunak jobbulást!

Márti - nálatok is van valami mindig. gyógyuljon meg mindenki hamar nálatok!!!

dytke

Sziasztok!

Veronika, szoktam olajozni, de nekünk is úgy mondták, hogy előtte kell olajozni. Bár mintha valahol olvastam volna azt, hogy utána kell olajozni. De minket is a nővéremmel anyukám fürdés előtt olajozott mesélte és én ebből indultam ki.
Valószínüleg attól lehet neki, hogy van amikor bukik egy kicsit és mivel most felfelé néz állandóan nem fordítja el a kis fejét így oda lefolyik neki, pedig igyekszem minnél hamarabb letörölni neki, de van, hogy sutyiban bukik és nem veszem észre. :)

A volt osztálytársamnak is tápis a babája és ő már 2,5 hónapos korától ad neki gyümölcsöt, meg gyümilevet. Most lesz 5 hónapos és már főzelékeket ad neki. Szerintem ez azért korai hiába tápszeres.

Anita

anitapo20

Lilla köszöni a jókívánságokat!!!

KépKép

KépKép
beneildi

Gabesz!

Hú,megértelek! Hívlak majd! Fáj is?

Susy!

Köszi a tippet! nagyon jól viselte a kiscsaj az oltást! Még mindig pillangókisasszony,6370g... de dícsérték a hurkáit! meg hát nagyon mozgékony a lelkem! nem viszi túlzásba az evést,és még azt is lemozogja! :lol: Viszont a heti 10 dkg-kat meghízza!

Nini!

Hajrá költözés! Nagyon jó lesz Nektek!

Márti
borossné becz márta

Márti,
nem, nem fáj, csak a 3 óránkénti ecsetelésnél érzékeny, meg néha üléskor, de nem vészes. Nem is ezzel van a gond, hanem az állandó dokihoz mászkálással, meg hát a férjem türelme (és az enyém is) fogytán...örülnénk, ha végre együtt lehetnénk már fél év után... :( :(
ja és még a lábammal is járok - tegnap újabb vágás. Anyósomnak szinte minden nap jönnie kell egy-két órára vigyáznia Dávidra, amíg én orvosokhoz mászkálok.
Te mikor mész dokihoz újra?

Kép
ugabesz

Márti,
mióta betöltötte a 3. hónapot, Pálmi is csak 10-eket hízik hetente. Szerintem az jó, persze a dokinő ezt is megszólta tegnap... hogy lehetne több is... én már nem is figyelek rá :lol:

Muszáj dicsekednem, ma is nagyon jól eszünk, ébredés óta már 2-szer 3 óránként 130 ml-t! :D

Kép

Kép
sz.veronika

Gabesz!

Áprilisban majd,szerintem húsvét után,meglátjuk! 18h után hívlak,ha engedik a srácok!
Ha a Panadol nem elég,a Nurofen nagyon jó,kúpban is és szirupban is adható 3 hónapos kortól!

Márti
borossné becz márta

Márti - Kipróbáltad a citromot?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Veronika: Nagyon jó dokibácsink, és védőnőink vannak, 100%-ig bízom bennük. Azt mondták, hogy egy baba, ha a súlyát már megduplázta, de általában a 4. hónap után már csak havi 300-400g súlygyarapodást produkál, de ha egyáltalán gyarapszik, akkor ők már nem kekeckednek.
Nem kéne új doktornőt választanod? Ahogy észrevettem, sokszor nem áll a helyzet magaslatán... :wink:

Gabesz - te jó ég, már fél éve semmi. Hát el is hiszem, hogy nehezen viselitek. Az orvoshoz járkálást meg senki sem szereti. Már a terhesen kötelező orvoshoz rohangálástól is hülyét kaptam...
Együttérzek veled!

Én is a Nurofen kúpról hallottam jókat! Vettünk is, úgyhogy van itthon szirup, kúp, meg az orvos által kiírt kúp is. Valamelyik csak használ, ha szükség van rá.

Anita: Nekem is van egy ismerősöm, aki nagyon okosnak hiszi magát, és már talán egy hónapos kor óta eteti a babát (és szerinte nyugodtan lehet dohányozni terhesen, ő tette is). Az egyik gyereke tejallergiás (véletlenül se attól, hogy kb. 3 hósan már kakaót adott neki), ez a másik meg másfél évesen feleakkora mint a többi gyerek, és fizikailag, szellemileg is jócskán le van maradva. Van még két kismami ismerősöm, akik szintén csak szoptatnak, az Ő babáik ugyanilyen szépen fejlődnek, mint Peti, minden értelemben. Persze a táposak sincsenek sokkal lemaradva, sőt..
Anyósom, meg anyukám is leesett állal nézi Peti fejlődését minden tekintetben, mert mi gyerekkorunkban nagyon messze voltunk ettől. Akkor még normális volt, hogy egy baba 4 hósan még nem tartotta meg a fejét. Erre jó ez az elkapkodott hozzátáplálás. És őszintén, nem kényelmesebb szoptatni, vagy tápot adni, mint kotyvasztani... :wink:

Olajozás: én még eddig sose olajoztam. :lol: de úgy tudom, hogy előtte kéne.

Kép

Kép
nikuc

Jó reggelt!

Páromnak ilyen csúnya hurutos köhögése van, és ma hajnalban arra keltem hogy a gyerek is így köhög, reggel mikor kelt teljesen be volt rekedve, köhögött is egy-kettőt, nekem nem tetszik.
Van a gyógyszertárban köhögés elleni szer vagy doki nénihez vigyem el? Láza nincs, enni eszik, kedve jó volt reggel, most alszik megint.

Kép
dius87

Jó reggelt!

Tegnap elmentünk vásárolni az Árkádba, bementünk a Deichmannba, nagyon jó Elefanten cipők voltak, de Kristóf olyan hisztit csapott, hogy mindenki minket nézett. Egyszerűen nem tudtam egy cipőt sem rápróbálni. Nem buktam ki rajta, sem apa, csak le voltunk döbbenve, mert ilyet még nem csinált. Nem tudom próbálkozzunk e újra. :roll:

Hazafelé hazahoztuk Kristóf kölcsönadott kis ruháit, hát este mondanom sem kell nosztalgiáztam. 56- os hálózsák... most 104- es van rajta. Olyan mini, hogy a nadrágja nagyobb most, mint az egész hálózsák. :D
Apa meg a kistesót mostanában új gyereknek emlegeti. :lol:

Hozzátápit anyukám is elsiette volna, és mondta is, hogy jó, hogy messze lakunk egymástól, mert biztosan sokat veszekednénk. Ő még más világban nevelt minket, más szemlélet akapján, és nem tudja elfogadni, hogy nem úgy csinálom, mint ő, aki 3 gyereket nevelt fel. Én már 2 hónapos koromtól kaptam barack és alma levet, viszont 26 hónapos koromig ciciztem. Ő ezzel érvel, hogy itt vagyunk, és egészségesek vagyunk. :)

Dytke
Hogy aludtatok? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Dius
Menj a gyógyszertárba, biztos, hogy adnak valamit. Van a Stodal, ami homeos, de nem tudom, hogy lehet e adni nektek már, kérdezd meg, az nagyon jó.

Kép
Kép
susytunder

Susy köszönöm a gyors választ!!!!!

Kép
dius87

Jó reggelt mindenkinek!

Ma láztalanul ébredtünk! :lol: Úgy örülök neki, hogy most nem 3 napig nyögte szegény Szabi az oltást.
Azt hiszem mindannyiunk anyukájának más elképzelése van a gyereknevelésről, táplálásról, mint nekünk, hisz akkor még más volt az elfogadott és helyesnek tartott trend, mint most. Az enyém is bepróbálkozott párszor, hogy "biztos szívesen rágcsálnál kenyérhéjjat", meg hogy nem akkor kell enni, amikor a gyerek nem látja, haogy ne nézze ki a sánkból, hanem adni kell neki is. Egy ideig elengedtem a fülem mellett, aztán,a mikor betelt a pohár, akkor, hogy az én gyerekem, az én döntésem, hogy mit mikor adok neki és ha egyszer is megtudom, hogy a tudtom nélkül megetetik, jó darabig nem fogják látni és nem fogom náluk hagyni se. Na, ez elég elrettentő volt, mert hogy imádják Szabit, így azóta téma lezárva. Sőt legutóbb mikor otthon voltunk anyu már azt is ki tudta mondani, hogy, "ne haragudj, igazad van". :lol: A nyagyszülőket i8s nevelni kell. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Jó reggelt!
Nekünk nem túl jó. A kedvem is rossz az eső miatt, meg hát most éjjel sem aludtunk. Szegénykémet úgy sajnálom, hogy így szenved. De még mindig sehol a 2. fog :(
Este úgy sírt, nem tudtuk beadni neki a Panadolt. Aztán buborékokkal lekötöttem kicsit, aztán apa beügyeskedte a Panadolt. Azt is köpködte. Kaját is alig tudok neki adni mert köpköd. Alig bírom nevetés nélkül, mert olyan aranyos, de meg kell tanulja, hogy nem szabad. A panadoltól aludt 2 órát... Nurofen semmit nem használt. Viburcol kúra sem hozott javulást... Ennél már csak jobb lehet...

Betty - örülök, hogy Szabi nem lett lázas!!

Susy - gondoltam rád tegnap este (és Nikuc rád is, ugye te vagy a másik "micimackó őrült"?
Ambi nagyon nyűgös volt, odaálltam vele az ablakhoz, akkor elnézelődött. Gondoltam kimegyek vele a ház elé sétálni kicsit kendővel, hátha elnézelődik és nem foglalkozik a fogfájásával. Így is lett. Jól erlvolt. És az egyik földszinti lakásban világított a villany, de nem húzták még le a redőnyt. Egy akkora plüss Micimackó virított a szobában, hogy el se hittem. A feje kb. akkora volt, mint egy 60-as fit labada. Nagyobb volt mint én. Egyből rátok gondoltam :)

Nekem anyósom mondogatta, hogy ő már adna Ambinak almát, mi meg mondtuk, hogy mi még nem. Mivel messze lakik, így nem is tudta erőltetni nagyon, de amúgyis elfogadta, hogy úgy csináljuk, ahogy mi jónak gondoljuk. Anyukám meg inkább kérdez, hogy mostanában hogy van, mert velünk így meg úgy volt. Szóval nekem szerencsére nincs ilyen gondom. Sőt, a férjem 85 éves nagymamája is azt mondta, hogy "úgy van angyalom, egyen csak tejet, amíg lehet. abban minden benne van, ami kell neki".

Dius - jobbulást nektek! Szerintem is először a patikában kérdezd meg, hogy mit adj neki. Nehogy esetleg a rendelőben elkapjon valamit.

dytke

Sziasztok,
Egyik ismerősünktől kaptunk egy Könyvkukac nevű játékba meghívót. Ezt Óvónők indították, hogy növeljék a gyerekek könyvek iránti szeretetét, ill. kapcsolatot teremtsenek a gyermekek között.
A lényeg az, hogy egy mesekönyvet küldesz egy kisgyereknek ill. tovább adod a láncot 6 ismerősödnek, utána a Te gyereked majd az ismerősöd ismerőseitől pár héten belül szerencsés esetben 36 könyvet kaphat.
Alattunk a hat helyből még van néhány kiadó, ha érdekel kérlek dobj egy privát üzenetet. Ha akarod minden kötelezettség nélkül is megmutatom szívesen a részletes papírt.
Ami a lényeg, nincs vásárlási kötelezettség, nincs átok, ha nem küldöd tovább (az ilyenektől én speciel hülyét kapok) stb., nem is pilótajáték, mert itt arról sincs szó, hogy az alatt levők majd örök életedig küldözgetik Neked a könyvet, jutalékot stb., egyszerűen egy kedves játék. Mi egy baráti családtól kaptuk, nem akartam rá nemet mondani, bár nem asztalom az ilyenek szervezgetése, kíváncsi vagyok mi lesz az eredménye. Mivel itt az ismerős körünk többségét már előttünk bevették a játékba, ezért gondoltam, hogy hozzátok fordulok, hátha érdekel valakit. :lol: Én egy lapozgatós könyvet küldtem a sorban következő kislánynak. Ha valaki félti az adatait, annak a kedvéért, itt a címed kell megadni majd és ezt is csak a Te általad kiválasztott emberek és annak ismerősei fogják látni, senki más… Na lányok valaki jelentkező, mert nagyon nem szeretnék az ismerősünk kisfiának csalódást okozni, annyira lelkesek voltak. :lol: Azt, hogy hány könyvünk lett az akcióból én is kíváncsian várom és szívesen elmondom majd a végeredményt is. Ugye-ugye érdekel valakit???
:wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Nikuc,
igen, én is úgy látom, hogy nem áll a doktornénink a helyzet magaslatán :) De azt még nem tudom, hogy ha beteg a gyerek, abban mennyire jó, az lenne a fontos. Hogy mondogatja ezeket a dolgait, hogy mennyit kéne enni, meg hízni, stb. ezt inkább fontoskodásnak fogom fel... ha majd beteg lesz Pálmi és nem leszek vele megelégedve, akkor majd váltok... Most egyelőre nagyon megfelel, hogy ő jár ki hozzánk, nem tudom ezt másik doktornéni mennyire tenné meg... főleg, amikor nem is beteg a gyerek, csak havi lecsekkolás van...

Bettyna,
gratula Szabinak a gyors felépüléshez! :)

Dytke,
most csatlakozom hozzád, utálom ezt az esőt, és mi sem aludtunk valami sokat éjjel. 2 óránként fent volt, ilyen sűrűn még újszülött korában sem kelt... lehet, hogy beindult a foga...? Mondjuk hál istennek negyed óra cumizás után mindig visszaaludt...

Kép

Kép
sz.veronika

Bettyna - nem semmi, hogy két szuri ment egyszerre és a rota, Szabi tényleg nagyon jól viselte! :lol: Örülök, hogy már láztalanok vagytok!

Danann
- megérkezett a Mei tai, nekem nagyon tetszik, már próbálgatjuk, persze panelben nem az igazi, már nagyon várom a tavaszt. Samu sokáig el van benne? Mert az én kisfiam elég izgő-mozgó? Lehet a szabadban jobban megmaradna és nem forgolódna annyit.

Dytke
- húúúúúú, most látom csak, hogy te is varrsz mei tait, kár hogy előbb nem tudtam róla, vagy csak Szalamandrának szólt az ajánlat? :wink: Kitartást kívánok a nem alváshoz, most nálunk is katasztrofálisak az éjjelek, gondolok rád!

Nini - de jóóóóóóó! Már én is úgy mennék innen!

Veronika
- mi fürcsi előtt olajoztunk. Nem korai még a hozzátápi, nem olvastam nagyon vissza, de miért mondta a dokitok? Én is almareszelőn pépesítettem, majd egy-két kanál levet felfogtam és annyit adtam, kezdetnek úgysem kell nagy mennyiség.

Beneildi - sajnálom a torokgyulladást! Mielőbbi javulást nektek!

Susy - aranyos lehetett Kristóf, legközelebb álljon készenlétben a fgép. :wink: :lol: Szívesen megnézném!

Dius - nektek is jobbulást!

Hozzátápi - nálunk is eltértek a vélemények a családban, de végül rám bízták a dolgot. Ilyen szempontból nálunk is jobb, hogy messze laknak, de néha pedig nagyon elkelne a segítség!

Ha esetleg valaki kimaradt volna, minden betegnek gyors gyógyulást! Ezt a hsz-t kb. 3 óra alatt sikerült összehozni, most éppen alszik, de az előző alvása 10 perc volt. :roll:

Manka

Kép

Kép
mankabi

A környezetünkben csak egy dokit tudok aki házhoz is kijár, igaz ott ikrek vannak és velük nehezebb mozogni, ez az oka. Persze mindig kap pénzt is.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Nálunk az én anyós jelöltem próbálkozott be azzal a múlt héten, hogy nemsokára lehet már neki adni almalevet meg hasonlókat. Kicsit le is döbbentem, hogy mit akar ő még az almalével hiszen most lesz csak négy hónapos. Előre félek, hogy majd elkzdi erőltetni a dolgot, de nem fogom hagyni. Párom is és meglepő módon mlég anyukám(pedig ő se mai csirke :lol: már) is azt mondta, addig jó míg csak tejcsit kap a baba és szopizik. Szerintem is!

Dius, jobbulást kívánok!

Anita

anitapo20

Elmentünk azért doktornénihez, Spiropentet írt. Ismeri valaki? :roll:

Kép
dius87

Dytke - Szegény Ambi! Bár én is örülhetnék már veletek, hogy aludtatok egy jót!

Manka, Veronika - Köszi!

Ildi - Nekem is megjött ez a játékos levél, tovább is küldtem. Kíváncsi vagyok tényleg kapunk-e könyvet!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

vera -sajnálom az éjszakátokat, át tudom érezni. A visszaalvással nálunk sincs baj, cici és alszik tovább. Fogzási tüneteitek vannak? Nyálfolyás, mindent a szájába vesz? Az is lehet, hogy az időt érezte nem?
Ambinak ráadásul úgy kicsípte a popsiját a kaki, olyan mintha végigkarmoltam volna. És nem tud elmúlni, mert folyamatosan jön ez a savas kaki :(

dytke

Manka - sajnálom, hogy ti sem alszotok jól. A mei-tai varrás mindenkinek szól, nem csak Szalamandrának. Tényleg kár, hogy nem tudtam, hogy neked is kéne. (Vagy lehet írtad, nem emlékszem :oops: :oops: ) Ambi is elég izgő-mozgó. Konkrétan fogni nem lehet, mert eltolja magát és kifordul, de a kendőben (mei-tai-ban) jól elvan. Ha nagyon kiforogna, akkor oldalra kötöm, így jobban lát. Hátra még nem próbáltam, mert még én igénylem, hogy lássam őt, nem fordult-e el a sapi, alszik-e, ilyenek. Lehet ő már nem igényelné az én látványomat :)

dytke

Most csináltam a keretet hozzá, gondoltam megmutatom Nektek:

Kép

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, hol lehet ilyen meg hasonló képkereteket csinálni? Valamilyen programon belül?

Anita

anitapo20

A keret www.ladyj.extra.hu oldalról van, én Susytól kaptam még anno :lol:
Photo Filtre Studio programmal készült, ez is letölthető onnan.

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?