Veronika: Nagyon jó dokibácsink, és védőnőink vannak, 100%-ig bízom bennük. Azt mondták, hogy egy baba, ha a súlyát már megduplázta, de általában a 4. hónap után már csak havi 300-400g súlygyarapodást produkál, de ha egyáltalán gyarapszik, akkor ők már nem kekeckednek.
Nem kéne új doktornőt választanod? Ahogy észrevettem, sokszor nem áll a helyzet magaslatán...
Gabesz - te jó ég, már fél éve semmi. Hát el is hiszem, hogy nehezen viselitek. Az orvoshoz járkálást meg senki sem szereti. Már a terhesen kötelező orvoshoz rohangálástól is hülyét kaptam...
Együttérzek veled!
Én is a Nurofen kúpról hallottam jókat! Vettünk is, úgyhogy van itthon szirup, kúp, meg az orvos által kiírt kúp is. Valamelyik csak használ, ha szükség van rá.
Anita: Nekem is van egy ismerősöm, aki nagyon okosnak hiszi magát, és már talán egy hónapos kor óta eteti a babát (és szerinte nyugodtan lehet dohányozni terhesen, ő tette is). Az egyik gyereke tejallergiás (véletlenül se attól, hogy kb. 3 hósan már kakaót adott neki), ez a másik meg másfél évesen feleakkora mint a többi gyerek, és fizikailag, szellemileg is jócskán le van maradva. Van még két kismami ismerősöm, akik szintén csak szoptatnak, az Ő babáik ugyanilyen szépen fejlődnek, mint Peti, minden értelemben. Persze a táposak sincsenek sokkal lemaradva, sőt..
Anyósom, meg anyukám is leesett állal nézi Peti fejlődését minden tekintetben, mert mi gyerekkorunkban nagyon messze voltunk ettől. Akkor még normális volt, hogy egy baba 4 hósan még nem tartotta meg a fejét. Erre jó ez az elkapkodott hozzátáplálás. És őszintén, nem kényelmesebb szoptatni, vagy tápot adni, mint kotyvasztani...
Olajozás: én még eddig sose olajoztam.
de úgy tudom, hogy előtte kéne.