Új privát üzeneted érkezett!

Félreértés ne essék én is elvinném a gyerekem ha muszáj. De úgy gondolom, hogy amit Tabati írt (peteérés miatti görcs) az nem max 1 napig tart, szóval nem tenném ki a gyerekem ilyen szituációnak.
Ráadásul ez ahogy olvastam egyszeri alkalom volt, én nem rendszeres - ami megint más téma.

A babákat megvizsgálják. A terpeszpelust csípőficamra adják (hogy ne legyen). Szóval tudni fogod. Egyébként utálják, mert kényelmetlen.

Szoc jog: igen egyetértek lenne mit módosítani. Eddog úgy tűnik, legjobb hajléktalannak lenni. Nem fizet semmit, és ezért túl sokat is kap.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Éljenek a hajléktalanok! Mi a fenének tanultunk ennyit?? :lol:
Úgy néz ki, hogy mindenki aki aluliskolázott vagy szociálisan "hátrányos helyzetű", jobban él mint mi (most speciel nem a hajléktalanokra gondoltam)... :?
Na jó, kikapcsolom a TV- t mert valami Perzselő érzelmek vagy szenvedély nyünnyög a háttérben és már nem bírom...

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Voltam a nődokimnál, megbeszéltünk mindent, amire most kíváncsi voltam:) (cukorterhelést akarta látni, de beszéltünk a szülésről is, mennyi az annyi, hogy vagyok, a baba stb.) UH márc. 23-án lesz, a méhszájamat nem nézte meg, mert ugye nemrég nézte meg, akkor tökéletes volt, és feleslegesen nem akar bacit felvinni.

tökmag: az nem jó, ha vki menszesz idején ennyire görcsöl. Lekopogom, nekem szerencsém volt, soha semmilyen erős görcsöt nem éreztem.
Vendég

Puszedli nem azt mondtad, hogy nem fogsz fizetni a dokinak? Mintha úgy rémlene? Mit mondott mennyi az annyi?

Nekem 3 hetente ellenőrzi a doki a méhszájamat. Engem ez megnyugtat. De mindig extra steril kesztyűvel néz.

Én annyira unom ezt a mai napot,hogy az hihetetlen. alig várom, hogy mehessek haza. (mehessünk haza)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nem is fogok:).
Azért kérdeztem meg, hogy kér-e pénzt, mert ha igen, akkor...
mondta, hogy nincs nem kér pénzt, de azért hozzátette, ha egész éjjel tart a szülés (és épp nem ügyeletes) vagy 7végén (amikor ugye épp nincs benn), akkor elvár vmennyit, de ránk van bízva. mert hát a szabad hétvégéjét feláldozza.
Bár a férjem mondta, hogy vmivel meg kell majd hálálni, amiért ilyen rendes. Mondtam, hogy hát igen, majd kitalálunk vmit. Vagy megkérem, hogy csináljon neki bútort :wink: . :)
Vendég

Sziasztok!

Mimmi!
Fúúúú de felhúztam magam a gyerekorvoson :twisted: ...minek megy az ilyen gyerekdokinak????? Jól seggbe kéne rúgni!!!

Noémi!
De, tetszik neki, csak megjegyezni nem bírja :D

Puszedli!
Hú de szégyellem magam...itthon felejtettem a kupont :oops: , ha nem késő, holnap beviszem...de ha sürgős 6-ra odaérek hozzátok vele....Bocsi még 1x, nem szoktam ilyen szórakozott lenni :oops: :oops: :oops: (főleg,hogy igazából azért mentem be Szegedre)

Olyan szép, tavaszi idő volt ma, sétálgattam egy kicsit a városban és nézegettem Nórinak kis fülbevalókat....tudom, még korai :oops: ...szerintetek mikor érdemes kiszúratni a fülét (még az is lehet, hogy én fogom csinálni, ha meg merem szúrni) ?

Tökmag!
Vinni kell majd a babákat csípőszűrésre, nézik az újszülött osztályon is és a gyerekdoki is, amikor hazaviszitek, majd ők szólnak. De te is megtudod nézni...a hasára fordítod a babát és megnézed, hogy a popsiján és a combjain egyformák-e a hurkácskák....

Szegeden van gyereknőgyógyász SZTK-s rendelés keretén belül is és szerencsére női nőgyógyászból is egyre több van.

Most jut eszembe, leírom. Előfordulhat, hogy lányos anyukák szülés után észlelhetnek vért a pelusban. Ez normális, azt jelenti, hogy jól működik a baba méhe. (Ha nincs vérzés, az sem baj, nem kötelező, de előfordulhat.) Ez megvonásos vérzés, mint a mensi. (Az anyaméhben sok hormon érte, hirtelen kikerül, hormonszint leesik.) Nem kell csinálni vele semmit, magától megszűnik.

Folyt.köv.

KépKép
amadea

Én egyetértek vele. Igaz, hogy ha a szabad idejét feláldozza, akkor elvár valamit, hiszem mi sem dolgoznánk ingyen munkaidőn kívül.
Szerintem legjobb pénzzel készülni, mert hiába veszel ajándékot, akár ugyanannyiért azt nem értékeli úgy.

Ha meg ezt nem akarod/vagy tudod, akkor sajnos fel kell készülni arra, hogy marad az ügyeletes. Aki akár lehet hogy ő lesz, de az is lehet, hogy egy nála jobb orvos - de persze pont az ellenkezője is.
Szóval valamit valamiért - ahogy mondják.
Egyébként így hogy nem mondott semmit, keveset is adhattok.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea, szerintem szinte azonnal meg lehet csinálni.
Nekem pl. még a kórházban szúrták ki, és sokáig ez is volt a rendszer. Utána kamillázd ezerrel, és ugye forgatni kell a fülit,hogy ne gyógyuljon be a luk, de mivel minden nap kell, ez nem fáj!
Szóval szerintem bármikor!

Ja örülök, hogy tetszik a nevem, de Tabati kérdezte nem én! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok lányok!
Hát, Ti aztán aktívak vagytok! Képtelen vagyok lépést tartani Veletek. :)
Egy gyors helyzetjelentés csak: a lázam lement, de még mindig nem érzem tökéletesen magam. Tegnap a védőnőt lemondtam, jövő hétfőn megyek, viszont pénteken doki, azt nem hagyom ki. Beni bébi nagyon édes, volt két nap, hogy épp csak jelzett, hogy "megvagyok, Anya!", ma meg szinte úgy tűnik, be akarja hozni az eddigi lemaradásait. De nagyon élvezem, ahogy ide-oda rúgkapál. Ja, és teljesen egyértelműen érzem már, hogy mikor kalimpál a kicsi kezével és mikor a lábacskájával...
Ja, és persze munka is akad bőven. Ma megint 3 órát tartottam, hála Istennek gyerekek mindig jönnek, akiket korrepetálni kell. (Így viszont lelassult a babaszoba project, pedig már nagyon kevés van hátra a falfestésből. Ha készen lesz, küldök képet. )
És hála Istennek fordítanivaló is akad, aminek meg pláne örülök...

Anuk
, nagyon ügyes vagy, szépeket varrtál. :) Örülök, hogy legalább el tudod terelni a gondolataidat az ilyesfajta munkálódásokkal.

Jajj, lányok! Annyira várom már a topiktalit!!! Olyan kíváncsi vagyok Rátok... :D:D:D
Magdi, nem írtam még, de én csinálnék keksztekercset, és kókuszgolyót, ha beleegyeztek. ÉS persze vmi üdítőt is viszek. :)
És csodajó a zöld Titi kocsi. :)

Most megyek vissza dolgozni, mert megjött a következő "munka" emilkében...
Jók legyetek, később jövök még.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek, aki a harmadik harmadba lépett! Hihetetlen, hogy már itt tartunk :) Tőlem épp tegnap kérdezték, hogy mennyi idős vagyok, mondom most kezdtük a hatodik hónapot, majd számolok, számolok, és rájövök, hogy nemhogy elkezdtük, nemsokára befejezzük. Rohan az idő...

Ma hamarabb hazajöttem a munkahelyről, jól ki is használtam / használom az időt itthon, takarítottam, kenyeret sütök és nemsokára nekiállok a vacsorakészítésnek :) Azt hiszem estére kicsit kifáradok, de végre nem a munkahelyi dolgoktól...

Tabati: van turmixgép :) Fotós is, párom itthon lesz, majd megkérjük, hogy csináljon pár spontán képet, ha benne vagytok :)

Előtej, nekem sem volt még... lábgörcsöm viszont már igen. Nemrég vettem magnézium pezsgőtablettát, remélem ettől elviselhetőbb lesz...
magdii

Puszedli!

Meg tudom szerezni a júniusi szülőszobás ügyeleti beosztást :wink:

KépKép
amadea

Tökmag: nem fenyítettem meg (ellenben meg kell nektek mondjam már elméletice lejelentkeztem másik gyerekdokinál, aki aztán kiviselte magát - pedig ajánlották, úgy mentem hozzá -, s nem mentem, egy harmadikat akartam keresni), középső lányom volt kicsi, második oltásra nem vittem, mert taknyos volt. Következő hónapban ismét taknyos volt, akkor sem oltattam, erre következő hünapban azt mondták, hogy akkor az első oltással kell előről kezdeni. Én meg utánajártam csomó helyen, többek közt a területi gyerekoltásokért felelős pasival is leleveleztem, hogy a 2-es oltást kell kapja a lányom. S a rendelőben nem hagytam magam. Kicsit kiakadt a főbanyek (nővér), hívta a dokinénit, aki kicsit kiabált a nőcivel, de amúgy minden szava nekem volt burkoltan célozva, de végül (állítólag az én felelősségemre....bár nem írtam alá semmit...de nem is kérték) a lányom a kettes oltást kapta meg. Aztán kb. utánaérdeklődtek a dolognak, hogy változtak a szérumok, s már nem úgy van mint húsz éve, mára nem évül el az első oltás, nem kell az egész sort előről kezdeni, így kezdett a dokinéni felnézni rám. Meg szépen beszélgettünk, megtudta, hogy másoddiplomázom, hogy cégezünk, hogy a gyerekeim egészsége mindennél fontosabb nekem, hogy érdekel a homeopátia, hogy nem rohanok rögtön hozzá minden kis hapci meg kahiccsal, így aztán kezdett emberszámba venni. Most öcsit még nem is tudja, de már így is utóbb felnézett rám, hogy bírom a strapát a 3 csaj mellett.
Szóval ez csak olyan ismerj meg engem mielőtt ítélkezel huzavona volt, s mára már komolyan elbeszélgetünk ha valami gondom van, és látja, hogy nem érdekelnek a sok antibiotikumok, s csak akkor fordulok hozzá, ha bajt vélek felfedezni, s eddig tényleg csak komoly dolgokkal mentünk oda (szemben sok más anyucival, akik szinte bérletszerűen járnak hozzá, s szerintem nagyjából egészségesek a gyerkőcök, csak anyuci unatkozik).

Na, bocs a szómenésért....én most már tökre elvagyok a gyerekdokinkkal, egyet sajnálok, hogy nem ért a homeopátiához. De itt még kemény gyerekcipőben van eme tudomány (sajna). Így marad a laikus háziképzés amiben magam részesítem.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Hétfőn voltunk dokinál, minden rendben, méhszáj zárt (3000), a kicsike koponyafekvésben van- bár ez ugye még úgysem jelent semmit. Kérdeztünk egy csomó mindent is, szüléssel kapcs. Szülésznőt nálunk nem lehet választani, a kórházi szabály se engedi, meg mondta a doki, h vidékiek, és tuti nem érnének be... Viszont azt mondta, h ő az összes ott dolgozó szülésznőre rá merné bízni az életét. Akkor maradhat veled, ha végig ő volt melletted, és mindjárt megszülsz, mikor lejár a műszakja,
És képzeljétek, Miskolcon sehol NINCS szülésfelkészítő tanfolyam!! Elég durva, nem? Szóval semmi szülőszobanézés, légzéstanulás...

Védőnő: ma volt itt. Nem nézett körül, de dumált egy csomót a mindenféle tudnivalókról,meg hogy milyen vizsgálatok lesznek. Egész hasznos volt, de fárasztó. Meg kedvesen mondta, h vigyázzak, meg szedjem a vasat, mert a vadhiány koraszüléshez vezet. Ti erről mit tudtok? a doki pl ezt nem mondta, de engem a védőnő most beparáztatott rendesen.

Tabati: nekem is szar az első nőgyógyis emlékem, kb 13 évesen vmi uszodai fertőzés miatt kellett menni, egy hapsi vizsgált persze. De hüvelyi úton- szerintem ez a végbeles elég durva! Szegény csaj, meg tudom érteni, én is évekig rettegtem utána a nőgyógyásztól, pedig nem volt bunkó stb, csak hát mégis 13 éves szégyenlős kamasznál...

Topictali: azt hiszem, sajnos nem fog menni!! Pedig annyira szívesen látnálak benneteket! De a kötelező pestre járkálások is elég gázok. Majd a baba-mamásra feltétlenül benevezek, ha sor kerül rá!

Anuk: szépséges a kifogó- amit egyébként én is fürdőlepedőnek hívok :) [/b]

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Kissmanó,
amit írsz az orvosról, az sajna általános. A gyerekek miatt ugye sok orvosnál megfordul az ember, és az első pár percben tisztázni kell az erőviszonyokat. Van 2 diplomám, anatómia-kórtan szigorlatom, rengeteget utána olvasok mindennek, tehát lehetnek kérdéseim amire választ várok, és tudni akarom, mit miért csinálnak a gyermekemmel. Ha fáj, arra fel kell készíteni, stb. Pl: A nagyfiam idején külföldről kellett behozatnom a modern oltóanyagot, mert itthon csak az ósdi higanyos volt. Vagy a kicsinek műtét előtt a szokásos nyugtató kúp helyett kértem tablettát, mert gyűlölte a kúpot. Tehát sose a szakmai kompetenciáját akarom vitatni, de mivel az én gyerekem, jogom van tudni, mi történik vele. Egyszer egy sebész próbált úgy kezelni, mint egy fejőnőt, 2 mondat után tisztáztuk a helyzetet, és kiderült, hogy a betegek 80-90%-a idióta szülőkkel érkezik, és elszoknak a normális, gondos szülőktől.Tehát mindenkiről eleve rosszat feltételeznek.

Heni, örülök, hogy jobban vagy!

Most mennem kell, vacsi-time, de még jövök!

Benta

Kép
benta

És jövő héten végre UH! A fogdokihoz viszont csak 16-ra kaptam időpontot, de azt mondta, még akkor is szedhet le fogkövet.
Kissmanó, írok privita dátumokról.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos!
Nyugi!
Vashiánytól nem lesz koraszülésed...ha így lenne a hiper-szuper kismamavitaminok kora előtt minden baba koraszülött lett volna...
Komolyan nem értem ezeket a védőnőket, de a gyerekdokikat se.... :( ...én azt tanultam az egyetemen, hogy a szülő partner, az ő felelőssége meghozni a döntést, ami a gyerekének a legjobb, az orvosé meg az, hogy őt korrekten tájékoztassa, hogy a lehető legjobb döntést hozza...Egyébként tapasztalatom szerint némi türelemmel és empátiával még a legprimkóbb tanyasi bácsikával is meg lehet értetni a dolgokat.

KépKép
amadea

Amadea, köszi, megnyugtattál! Az is vicces volt, hogy mindig úgy mondta, h "majd, ha a 3. trimeszterben leszel", lesz ez és az v beszélünk erről... bocsika, de már a 3. trimeszter van, ha jól számolom! Elvégre tegnap volt márc. 3, és 3 hónap múlva június 3., akkor? :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Amadea, még egy kérdés: azt is mondta, h a mellbimbókat nem szabad ingerelni, mert elindítja a szülést. Ez most mit jelent? Köszi a választ!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Benta: ez az.....meg van az a felfogásuk rengetegjüknek (Amadea, bocsi, ez nem ellened személyes támadás, és tényleg tisztelet a kivételnek), hogy ugye ők az ész, aztán mindenki más csak náluk kisebb rangú lehet. No ez az, amit nem tolerálok. Ha összeadjuk az egyetemi éveim számát, akkor tuti kijön az orvosi az összes szakosodással, képzéssel együtt. Ergó nem érzem magam bunkónak, s ezt inkább be szeretem bizonyítani mint hangoztatni. S olyankor élvezem a győzelmet.

Jajj lányok: olyan .....nem tudom hogyan írjam le milyen érzés: mikor sokan látják, hogy megint jön a bébi, hát tök kérdően jönnek, hogy fiú-e. Igenlő válasz esetén pedig hamisan örülnek, de érzem ám, hogy hülyének néznek. Legszívesebben ki sem mennék ismerősök közé. Csak idegenek körében forognék, azok max a tekintetükkel ostromolnak, ha az egész családi felvonulást látják.
Ilyen fura madár ma már egy többgyerekes család?

Kép
kissmanó

Csillagtáncos!
Tényleg nem szabad ingerelni. Ezt azt jelenti, hogy "bögyörgetni", nyomogatni, préselni. Ha hozzáér a ruha, vagy törölközővel finoman megtörlöd, attól nem lesz semmi baja.

Puszedli!
Kupon a táskámban egy kis engesztelő aprósággal egyetemben. Ha mész a Brendonba ne felejts el törzsvásárlókártyát kérni!!!

KépKép
amadea

Sőt infóim szerint Szegeden spéci szeretik a mellbimbó bögyörgetéses módszert alkalmazni a terhesség vége fele.
Ex topikunkból egyik csajszi mesélte, s elég pocsék élményként maradt meg benne.

Kép
kissmanó

Csillag: adatok megérkeztek.

Kép
kissmanó

Kissmanó!
Jól tudod...
A szülés beindítására szokták "bögyörgetni" a klinikán, CTG felügyelet mellett...azokkal "csináltatják", akik már betöltötték a 40. hetet....Hááát....nem lehet túl kellemes, kismamik utálni szokták...

KépKép
amadea

és izé...akkor apuka sem nyúlhat hozzá papás-mamáson?

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

szerintem apuka nem hosszú perceken keresztül csinálja folyamatosan.....

Kép
kissmanó

ja, nem, persze, akkor gondolom, nem gáz- szegény nagyon elkeseredne.. :lol:
Na léptem mára, szép estét Nektek!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Puszedli: ha így haladtok, férjed csak a fórumos csajoknak gyárt bútort + a nődokinak! :D

Amadea: köszi az infót (véres pelus + csípő)! Erről én is olvastam, és azt is hallottam hogy a cicijükből is folyhat valami kicsi váladék.
Jesszus, én minden este masszírozom a mellemet olajjal- akkor ezt fejezzem be…?? Azért csináltam, hogy lazítsam az izmokat szoptatás előtt- azt mondták hogy ez tök jó... Banyek, én annyira butának érzem most magam, pedig olvasok szakirodalmat, nem vagyok egy hülye nő! :(

Heni: jöhet a kókuszgolyó + keksztekercs- nagyon szeressük mindkettőt!! :D

Kissmanó: tök jó hogy szembeszálltál a dokival és nem adattad be mégegyszer az első szurit! Az ember alapvetően kénytelen megbízni az orvosában, de sajnos előfordulnak ilyen hülye szituációk… Nekem tavaly pl. ínszalag szakadásom volt amit nem szabad begipszelni- mégis megtették és jó nagy baj is lett belőle. Ők is emberek persze, de nem értem, hogy miért nem képezik tovább magukat. Ok hogy nem semmi egy orvosi diploma megszerzése, de mint minden szakmában, itt is folyamatosan utána kellene nézni az új(abb) dolgoknak, nem szabadna húsz évvel leragadni (ld.: homeopátia).
Valóban nem a nagycsalád a normális manapság. És ne foglalkozz a hápikacsákkal, lesz megint egy gyönyörűséges kisfiad, ennél több nem kell! :wink:

Kép
tökmag79

Sziasztok,

Amadea: En is hallottam, hogy a kislanyoknal lehetseges az elso par napban huvelyi folyas, verzesrol meg nem hallottam, de igy legalabb ha ilyen lesz attol sem kell szivrohamot kapni. Leirhato mindez a hormonvaltozasoknak.

Mellbimbo: en a sajatomtol mar most ki vagyok, tudom hogy ez a normalis, de nekem ez annyira nem nyujt esztetikus latvanyt, hogy megnagyobbodtak, sotetebbek lettek es mar mirigyek is kezdenek rajta lenni. En mar csak etetoknek hivom oket.

Nem semmi ez a sok vedono, hogy betudjak parztatni az embert, lehet jobb lenne nem is lennenek eleg lenne az orvossal konzultalni.
Nalunk itt ugy van, hogy minden alkalommal amikor megyek a dokihoz elotte egy nover vegzi el a vedonoi feladatokat. Mazsalas, vizelet, vernyomas. De sosem mond semmit, csak annyit hogy jok az ertekek.

Gyermekorvos: En aggodom emiatt mar most egy kicsit. Nincsen semmi ismerosom aki a kozelunkbe lakna es tudna ajanlani valakit, ugyogy ez majd teljesen zsakbamacska lesz. Aztan ha ugy erzem nem jo, akkor johet az hogy lecsereljuk.

Gratulalok mindenkinek aki a harmadik trimeszterbe lepett mar. :lol:
Kellemes estet,

Banka
Kép
banka79

Noémi: most apával is beszélgettünk erről, hogy mennyit érdemelne meg, hisz annyiszor foglakozott velünk pluszban.
Pedig én nagyon elítélem a hálapénzt. De ő tényleg megérdemli. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Kár, hogy nem ilyen a többi doki is, pl. a tüdőgyógyászom.
De mondjuk az meg eléggé gáz sztem, h közli a doki, hogy iksz összeg lesz a szülés nála. aztán meg épp nem is áll rendelkezésre:(.

Heni: Örülök, hogy lement a lázad! Remélem hamarosan rendbe jössz teljesen!

Csillag: Örülök, hogy minden oké volt!

Nekem az első nődokis élményem 5 éve volt és itt már, az volt az első vizsgálatom. Igen, 23 évesen. A doki meg azt hitte, hogy én már ezerszer voltam rákszűrésen, meg mindenen. Hiába mondtam, hogy 150 km-re a kisváros egyetlen dokija taj-kártyáról adott fogamzásgátlót, soha nem vizsgált meg, és elég durva volt, köcsög némber.

Na, megyek, kész a fürdővíz, aztán apa ül ide, majd holnap jövök!

Jó éjt!
Vendég

Tökmag: ha neked jól esik a mell maszírozás, akkor csináld.
Amit Amadea írt, meg én is szóltam, hogy Szegeden szokás a szülés előtt álló kismamiknak csináltatni, az a mellbimbó bögyörgetése.
Azért az egész mell, avagy a mellbimbó nem mindegy.

Ja, s szerintem azok a kismamik akik fórumoznak, érdeklődést mutatnak minden iránt, azok tuti utánaérdeklődnek, utánanéznek mindennel ami a babákkal, gyerekekkel kapcsolatos. Egy síma dokis véleményt nem vesztek készpénznek. Azért mert doki, sajnos elég példa van arra, hogy téved. Én pl. (bár mára már megbízom a gyerekdokinkban) minden egyes orvosságos doboz használati utasítását töviről hegyire kiolvasom mielőtt a lányoknak adnék belőle. Tudom, hogy nem rosszindulatból, csupa síma elírásból, fáradtság meg mittudoménmi okán is írhat véletlenül más adagolási módot mint ami épp annak a lányomnak kell. Vagy ha netán két csajszival megyek egyszerre, akár össze is keverheti az adagokat a lányoknak. Én pedig el bírom olvasni azt a papírt, s így legalább nyugodt szívvel adom szükség esetén a lányoknak a gyogyót.

Kép
kissmanó

Sziasztok! Igyekeztem mindent elolvasni...

Érdekes dolog ez a babakori menstruáció. Van egy ismerősöm, akire szintén a frász jött, amikor meglátta, hogy mi van a pelusban. A kislánya csak pár hetes volt, persze rohant az orvoshoz, és ő mondta neki, hogy ez teljesen normális. Senki nem mondta neki előtte, hogy előfordulhat, így nem csoda, hogy ennyire megijedt! Vszínű az én szívem is megállt volna az ijedtségtől. Azóta a kislány 10 éves, anyukája most vitte őt el először nőgyógyászhoz pont ezért- nálunk van női gyermeknőgyógyász- hála Istennek minden oké vele.

Gyermekorvos
: nálunk a környéken 4 gyermekorvos van, akihez vihetem Benitot. Csak épp fogalmam sincs, melyiket válasszam. Az egyik az az orvos, aki a Babapercekben ad mindig tanácsot (nem tudom, láttátok-e már), de őt a gyakorló anyukák egyáltalán nem ajánlják, mert mindennek elkéri az árát borsosan. Persze ha a gyerekről van szó, az minden pénzt megér, de ha egyszer jár az orvosi ellátás a babának is, akkor miért kell pluszban fizetni? A második már van 70 éves és kétszer, sőt néha háromszor is használ egy faspatulát... a harmadik olyan, amilyet Kissmanó mondott: totál hülyének nézi az embert, mert csak a kisebbség hordja hozzá a gyerekeit (ők vannak ugyanis többségben abban a körzetben), a negyedik meg az iskolaorvos, aki meg sem vizsgálja a gyereket, már ki is írta... Ha meg lázas, küldi suliba. Szóval nem túl nagy a választék...

Teszek képet Beni szobájáról. Még nincs készen, de a mesesarkot befejeztem egyelőre. Apának még festenie kell, és a bútorokat összerakni, és készen vagyunk. :):)

Kép Kép Kép

Heni

Kép
szheni

Sziasztok, sziasztok!
Csak gyors bekukkkkkkk.
Főnök dömping van a héten, úgyhogy alig bírom nyomon követni az eseményeket.
Heni jobbulást kívánok neked. Engem is kerülget valami torokfájós taknyos nyavalya, de nyomom a Cvitamint ezerrel, remélem nem dönt le a lábamról.
Mormota azt hiszem te írtad a Pop dokit, én hozzá járok és nagyon jó fej. Türelmes, alapos, én meg vagyok vele elégedve. Remélem ez így is marad. :wink:
Amadea, fülbevaló: Én a lányomnak a kórházban "lövettem" ki, az utolsó nap mielőtt hazavittük a főnővér elvitte a gyereket, meg a fülbevalót és már fülbevalósan hozta vissza. Szerintem azért az anyának kiszúrni elég gáz, mert biztos, hogy nagyon sírnak a bébikék ilyenkor. Nekem már akkor hozta vissza, mikor megnyugodott. Otthon minden nap alkoholoztam, meg vazelinnel kicsit bekentem,hogy forgatni lehessen és ne úgy gyógyuljon, hogy beleragad a sebbe a fülbevaló. Kb. két hétig kellett kezelni és azóta is rendben van, még sosem volt semmi gond vele.
Egyébként az én első fülbevalómat kapta meg, biztos ismeritek azt az ötköves virágos fajtát, van kékbe, meg pirosba (nekünk kék van), mostmár biztos nem lehet ilyet kapni, de szerintem tök jó, mert ez ilyen összekapcsolós hátul és tuti, hogy nem fogja szúrni. Dorka még mindig ezt hordja, de most júniusba a szülinapjára majd kap valami "nagylányosabbat" és a Gerda megkapja az övét.
Na folytatom a visszaolvasást............ :P
poker

Heni, ez a szoba gyönyörű! És ilyen nem lesz senki másnak!
Elég gáz ez a gy.orvos-kínálat nálatok, egyik jobb, mint a másik.

Manó, ennél csak kapnál idiótább fejeket, ha a 4. babád is lányka lenne! Hogy én mennyi "Nem baj!"-t kaptam, amikor kiderült a 3. fiú! :twisted:

Gyerek-nőgyógyász és egyebek: azért a fiús anyukáknak se egyszerű, lásd pl. a fitymaszűkület, huzogatni vagy sem témakört.

Ma nagyon aktív volt a kisfiam, de én nem tudom megkülönböztetni, melyik a keze, lába.

A taliért kicsit irigy vagyok, remélem kapunk képeket! Biztos jól összekovácsolja a csapatot egy ilyen randi! Azért nem szomorkodom, mert közben mi itt leszünk:

http://www.kolping.hotel.hu/

Együtt édes négyesben, egész nap, a pasimnak van mit kipihennie, rengeteget dolgozik. És legközelebb már ötösben megyünk :lol:

Jó éjt, lányok!

Benta

Kép
benta

Heni szupi a fal, nagyon ügyes vagy. :lol:
Benta, nem csodálkozom, hogy azért olyan nagyon nem vagy szomorú. Jó pihenést nektek, aztán majd mesélj. :wink:
poker

Heni, gyönyörű lett Benito szobája! Nagyon nagyon ügyes vagy!:) És örülök, hogy már jobban érzed magad! Keksztekercs, kókuszgolyó nyammmm, szerintem benne vagyunk :)

Banka, a gyermekorvossal mi is úgy vagyunk, ahogy Ti. Fogalmunk sincs, melyik milyen, így marad a tapasztalat. Mi sajnos a háziorvossal is pórul jártunk, de azóta váltottunk, szerencsére egy nagyon jó orvost választottunk másodszorra. Azért remélem, a gyermekorvossal nem járunk így...

Csillagtáncos, sajnálom, hogy nem tudsz jönni a talira! Viszont, ha nagyon kifáraszt az utazás, akkor tényleg ne kockáztass, reméljük fogunk még találkozni, és akkor már Te is tudsz jönni!:)

Elkészült a kenyér vagyis inkább kalács. Imádom az illatát :)
Jó éjszakát!
Magdi
magdii

Igazad van Kismanó: a gyogyik tájékoztatóját nem árt elolvasni. Én is el szoktam, mert van amire pl. allergiás vagyok. Képzeld, a régi idióta orvosomnál voltam, mikor egy csávó visszajött a recepttel, hogy ez neki nem jó, mert allergiás a penicilinre. Tudod mit mondott neki a doki? Hogy ő nem ír újat, vegyen kálciumot- az majd semlegesíti az allergiáját! Szegény fiú csak lesett (az ő dokija szabin volt, az enyém helyettesítette- szerencsétlenségére)! :lol: Nem hiszem, hogy be merte venni... :?

Szerintem én majd megkérdezem a védőnőmet, hogy melyik gyerekorvost ajánlja, csak tud valaki normálisat.

Heni: magán- gyerekorvos?? Vagy mi jogon kér lóvét?
Gáz hogy ilyen gy.orvosok jutottak Neked, de legalább képben vagy- képzeld el ha nem tudnád és szép lassan jönnél rá mindegyik defektjére... :lol:
A gyerekszoba csodálatos lett!!!! Nagyon ügyes vagy és irigyellek a kézügyességedért! A bébi fantasztikusan fogja magát érezni! Biztos nagyon sokat dolgoztál rajta!

Poker: egyből be lehet lőni az aranyat a babának, vagy nekik is először az orvosi fémet próbáljuk meg?

Benta: nagyon szép helyre mentek, biztos nagyon jól fogjátok magatokat érezni! Apát pedig fizesd be egy masszázsra, biztos hálás lesz érte! :wink:

Kép
tökmag79

Benta, nagyon klassz lesz a pihenés egy ilyen hotelben. :) Gondolom, négyesben (ötösben) mentek a fiúkkal. Jó lesz Nektek! Mi március 19-22-ig megyünk Nyíregyházára ide:
http://www.hotelpagony.hu/ Ez az idei utolsó üdülési csekk. Bár állítólag kapunk idén is a suliban. Csakhát én nem kapok teljes évit, merthogy szeptembertől betegállományban vagyok. De így is jó, hogy egyáltalán kapunk vmit.
Beni úgy fekszik, mint Csillagtáncos babája, vagyis fejjel lefelé, ami ugye még nem jelent semmit. A kezecskéivel nem tud olyan erőteljesen ütni, mint a lábával rúgni, és persze ha a kezével mocorog az nem a köldökömnél van, hanem inkább az alhasamban. :) Olyan érdekes... és csodálatos... :)

Heni

Kép
szheni

Tökmag, ő körzeti gyermekorvos. Nem magán, semmi extra, bár gondolom, ha nem a körzetébe tartozom, de hozzá vinném Benit, akkor jogosan kér pénzt. Igazából tényleg nem érdekel a pénz, ha a beteg kisfiamról lesz szó, csakhát már országos hírű, egy csomószor hívták szaktanácsadónak ilyen-olyan műsorokba és nagyon elszállt vele a ló... Tabatival már régebben beszéltünk róla, hogy sajna ez a mi városunkban így működik, nemcsak a gyerekorvosokkal, hanem a nőgyógyászokkal is. Sőt, szinte az egész város csak olyan emberekből áll, akik a hasznot lesik mindenhol...

Heni

Kép
szheni

Köszönöm a dicséreteket, lányok!
Magdi, milyen kenyeret, kalácsot sütöttél?

Heni

Kép
szheni

Tökmag én egyből az aranyat tetettem be és nemcsak én, hanem jónéhány ismerősöm szintén, nem volt vele semmi probléma. Az első néhány napban kicsit levedzett, de kezelésre hamar rendbejött. :wink:
poker

Heni: a ti pihenésetek is klassznak ígérkezik! :wink:
Végignéztem a képgalériát, és láttam egy olyan helyiséget, ahol fura lámpák voltak- mi az, sóbarlang?
Én csak azóta tudom, hogy éppen kézzel vagy lábbal üt, mióta 4D-n voltunk, mert már tudom hogy fekszik a bébi. :) És én is imádom, ahogy rúgkapál, olyan jó érzés!! :)
Hát ha jó a doki, persze én is fizetnék csak annyira fura, mert a "mi időnkben" ez nagyon nem így ment... :(

Poker: ha jobban belegondolok, anno nem is használtak a babáknál (és senkinél) orvosi fémet. Úgyhogy én is bevállalom egyből az aranyat. :)
Jó, hogy van nálatok ilyen vándor- fülbevaló! :D
Egyébként nekem is ugyanez volt, csak piros virágokkal. :wink:

Kép
tökmag79

Nagyok a szülészeten kapták az arany fülcsit.
Grétinek pedig az ékszerészeten lövettem be egy orvosis verziót.
Hát bár a szívem majd megszakadt a pici lány tekintetétől (voltam olyan balga, hogy 3 hósan lövettem), azért ha most lányom lenne, tuti most is azt választanám, hogy az ékszerészeten lövetem be az orvosi fajtával. Egyáltalán nem levezik, nincs semmi baj vele, nem akad bele az ujjacskája, azokból is vannak különféle mintákkal (főleg Mo-on), s a rendes fülcsit ráér betenni majd 1-1,5 éves kora körül. Én legalábbis így tettem, megdumcsiztuk a csajjal, hogy most fülcsi csere, s tökre benne volt. Akkor pedig síma csere, semmi macera, egyik pillanatban ez volt, másikban meg az.
A másik fórumon is a lányos kismamik ezt az orvosi fülcsi belövős verziót választották, nagytöbbsége persze elég korán belövette, akkor a babó még nem tudott annyira tiltakozni mint nekem a már 3 hónaposom.

Benta: irígy, de nem sárga, csak egészséges. :wink:

Magdi: ide a recepttel, hadd próbálhassuk ki mi is.

Heni: nem jössz véletlenül hozzánk is Picassot játszani? Lányok tuti értékelnék. De majd Benito is fogja :D

Tökmag: rengeteg idióta orvosi húzásról hallottam, de ez a penicilines azt hiszem a toppon lesz. Férjem is csak nézett, mikor felolvastam neki (kérdezte mi az amin úgy megbotránkoztam)

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Még jöttem egyet lefekvés előtt:

Kismanó, Benta nagyon ügyesek vagytok, hogy így elintéztétek a gyerekorvosokat. Egyébként tényleg jogos, hogy ha valaki kérdez annak válaszoljanak. És igaz, hogy az ember nem a szaktudásukat kérdőjelezi meg, csak biztos akar lenni abban hogy pl. nem keverik össze.

Heni, nem jól tudod: már nincs olyan hogy körzet. Illetve van, de mivel szabad orvosválasztás van, bárkihez leadhatod majd Benito tah kártyáját és az köteles őt ingyen ellátni. Azért szoktak pénzt kérni a dokik, ha házhoz hívod őket (pl. a kötelező oltásokra)
Sajnos ahogy leírod a választék így is elég gyér nálatok.
A gyerekszoba gyönyörű lett, én máris beköltöznék! :)

Kismanó, az a fura, hogy ha valaki lát egy amerikai filmet, ahol a sok gyerek (akik pl. már felnőttek) hazamennek, és történnek az események, mosolyog. Viszont ha az életben is ezt látja, hogy valakinek sok gyereke van, akkor elképed. Én sem értem. Valószínűleg senki sem hülye, mérlegel, hogy mit bír és dönt. Szerintem nagyon jól döntöttetek, a nagycsaláddal. Mi is 3 gyereket szeretnénk, bár a férjem mondta, hogy jobb lenne, ha párban lennének - nem lefelé gondolta kerekíteni...:)

Banka, én is így voltam. Nem ismerek sem anyukát sem kismamát a kerületből. Én megkérdeztem a védőnőt, és amelett döntöttem aki homeopátiával is foglalkozik. Ha nem jön be, váltunk.

Benta, jó programotok lesz hétvégén. Egyszer már mi is elmegyünk ide!

Képzeljétek kibontottam Áron játékát. Ez egy zenélő bárányka.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Úgy döntöttem mától hallgatom minden nap, hogy megszokja a hangját és majd megnyugodjon rá. Hát vagy 4x meg kellett hallgatni, mert hatalmas dörömbölésbe kezdett, mikor rájött, hogy vége, és nem kezdődik újból! :)

Azt tudom, hogy Áron is már fejfekvéses, de még nem figyeltem meg melyik a keze és a lába, de majd most megfigyelem!

Jó éjt lányok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Rózával és velem minden ok, Zalánomnak mandulagyulladás van. Tegnap délelőtt lett lázas, délután már dokinál is voltunk, kapott antibiotikumot. Ma már nem is volt láza, a kedve is sokkal jobb.

Cicibögyörgetés: igen, a végén indítónak szokták javasolni. Én próbálkoztam vele, de nem volt túl kellemes érzés, úgyhogy hanyagoltam a dolgot.

Fülbevaló: mi is szeretnénk Rózának. Szerintem először orvosi fémet. Nem tudom hogy az Istvánban van-e lehetőség már ott belövetni. Ha igen, akkor lehet hogy már ott túlesünk rajta. Egyébként pedig itt Tatán van elméletileg egy védőnő aki csinálja.

Heni, nagyon szép a babaszoba. Róza velünk lesz a hálónkban, viszont mikor már egybe tudjuk tenni őket, akkor helyet cserél a hálónk és a gyerekszoba, akkor mi is tervezzük hogy figurákat festünk/festetünk a falra.

Kislánybaba-menzesz: sőt, fiúknál is megnagyobbodhat a mellbimbő és még tej is szivároghat belőle! Zalánnál az előbbi volt.

Jaj, a fogorvoshoz még mindig nem jelentkeztem be... a hátam közepére se kívánom...

Tegnap voltam cukorterhelésen, gondolom ha valami gázos, akkor holnap szól a védőnőm, de lehet rácsörgök majd délelőtt.

Tutkó hogy egy csomó mindenre elfelejtettem reagálni, legközelebb jegyzetelek.

Kép
Kép
evicuska

Kissmanó: ez az orvos nem ismerte fel a tüdőgyulladásomat (már második hete magas lázam volt és ziláltam), úgyhogy én nem lepődtem meg. :) :(

Noémi: ari a bárány. :)
Azt hittem azért bontottad ki, mert Te akartál vele játszani! :D

Kép
tökmag79

Gyerekorvos: én elégedett vagyok a miénkkel, nekem is ő volt a gyerekorvosom. Csak tényleg szükséges esetben ír fel antibiotikumot. Zalán 1 éves koráig minden hónapban jött ki, 3000 Ft-ot fizettünk érte havonta. 1x mindenképpen megnézte, ha beteg volt, akkor persze többször is kijött, de nem kellett többet fizetnünk. Kistesóval is így tervezem.
Tatán van homeopátiás orvos, még nem voltunk nála. A férjem nem nagyon hisz benne sajnos.

Kép
Kép
evicuska

Heni, ez se rossz hely, ahová ti mentek! Nálunk már évek óta nincs üdülési csekk, és a héten tudtuk meg, hogy tanév végén 9 embert kell elküldeni a tantestületből, nagy a gáz.

Tökmag, már többször megtettem, de nem jártam sikerrel :) A pasim jó nagy (120 kg felett kicsivel), és szerinte minden masszőr csak csikizi, szóval nem díjazza. Pedig milyen jó is az... Kár, hogy csak az arcnál lyukasak azok az ágyak, hasnál nem, így nekem most kimarad.

Kép
benta

Noémi, a bárány nagyon aranyos! Jó a zenéje? Kb. milliószor fogod hallani! A Kolpingba Áronnal együtt menjetek, gyerek nélkül nem jó!

Kép
benta

Benta: erről a lyukas masszázs ágyról már én is ábrándoztam!!! :D

Evicuska: ha nem pesten élek és otthon maradok, tuti én is a régi gyerekorvosomhoz vinném Adélt. Olyan fura, hogy két generációt gyógyítanak végig a gy.orvosok, nem? :)

Kép
tökmag79

szóval nem csak az én pihent agyamban fordult meg a pocaknál is lyukas masszázs ágyikó :?: :roll:
Bár olykor jól esne valami ideiglenes lyuk a franciaágyon is.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?