Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.
Köszi az eddigi segítséget.

VERNA te írtad hogy a dr.surányi tibornál szültél,van neki magánrendelője,vagy a kórházba is lehet hozzá járni??És fix ára van??
előre is köszi válaszod,és lányok ha valaki tud még dokit írjon,nem ismerek senkit a kórházba, sajnos költözés miatt kell orvost váltanom :cry:
kiscsillag76

Ezvicc: általában a magánrendelési tarifa 10x-esét kérik a dokik, ha konkrét összeget mondanak, de az enyém pl. azt szokta megmondani, hogy mások mennyit szoktak, és ránk bízza a döntést. :) Arról mondjuk szó nincs, hogy nem csinál semmit, az én dokim mindent maga csinált, az infúzió bekötésétől kezdve. Rendszeresen ellenőrizte a méhszájat, adott időben burkot repesztett, stb. Szóval nagyon aktívan vett részt. :) Meg nekem ugye császár lett a vége, szóval maximálisan rá voltam bízva... sőt, szülés után is jött minden nap, abszolút a saját betegeként kezelt. A szülésznő is rengeteget segített, de ő sem kért konkrét összeget. Én másoktól kérdeztem, mennyit szokás, és annyit adtam... de nem akarok konkrétumot, mert már régen volt. :)

Reader: Első szülésnél szinte garantált a gátmetszés, többediknél meg lehet úszni. A szülésznők segítőkészek a gátvédelemben, de nekem azt monta a szülésznőm, hogy első szülésnél kár az olajért... tegyem el a következőre!
Oxitocin: hát, az meg szerintem doki-függő is... nekem indítani kellett a szülést, tehát kaptam végig, nem egy leányálom. :( De muszáj volt. Azt tudom, hogy nekem a doki semmit nem csinált, amit én indokolatlannak éreztem volna! Sőt, az volt az érzésem, hogy amikor bennem megérett az elhatározás, hogy na, akkor most már indítani kell, vagy hogy nem úszom meg a császárt, a dokim akkor mondta ki. És utólag is minden őt igazolta, nagyon is indokolt volt minden döntése!
Szülési terv: szerintem ott megbukik, hogy nem tudod előre, melyik szülőszobába kerülsz. Mindegyikben más felszereltség van. Meg hát a szülés amúgy sem a tervek szerint szokott alakulni. :) Hidd el, ha már ott vagy, akkor mindenben fognak segíteni a szülésznők, általában ők szokták javasolni, hogy miket próbálj ki (labdát, kádat, kereket - mindent ki lehet próbálni, ami az adott szobában van, és a lehetőségek megengedik). Nekem az a véleményem a szülési tervről, hogy ha nem úgy alakulnak a dolgok, akkor csalódást fog okozni... nekem pl. egy csomó mindent nem lehetett az indított szülés miatt (pl. nem ülhettem kádba, pedig szerettem volna, mert végig rajtam volt a ctg). Jobb, ha nem tervezel el előre semmit, és akkor max. kellemes csalódás fog érni. :)
Szerintem válassz egy dokit és/vagy szülésznőt, akiben maximálisan megbízol mind szakmailag, mind emberileg, és bízd rá magad mindenben!

Kiscsillag: őszintén szólva nem tudom... amikor én jártam hozzá, akkor éppen nem lehetett a kórházba menni hozzá (csak a genetikai uh-ra), de akkor volt valami kavarás, hogy fizetés nélküli szabadságon volt egy évig, vagy mi volt... mondjuk azt tudom, hogy inkább magánban fogad szívesebben... meg az alapján, amit a többiek írtak, nem is tudsz a kórházban egy adott orvoshoz járni...
Árról annyit tudok, hogy tól-ig határt szokott mondani, ha kérdezik, hogy ennyit szoktak adni, de amúgy rád van bízva. Nem kér fix összeget.
Vendég

Sziasztok!
Már megint szétrobbannak az idegeim: Simi reggel óta folyamatosan sír!!! Ha megetetem, az a baj, hogy tele a pocakja, ha nem etetem, akkor az, hogy éhes. Ha hason van, akkor a hátán akar lenni, ha a hátára teszem, akkor hason.... Persze tud forogni ezerrel, ez is a gond, mert hátrafordul, akkor az nem tetszik neki, akkor visszafordul hasra, akkor az a baja. Ha elkezdem etetni, inni kér és fordítva. Aztán tele a pelus, aztán a Marci hisztijétől sír, aztán csak úgy... Most épp mindkettő ordít...... Ez a gyerek fogja szétverni a családot!!!!

Kép
Kép
nircee

Ja, és egész nap nem alszik, mert a legkisebb neszre is felriad. Éjjel meg 6-7x is elkezd nyafogni, nem éhes, csak hátra fordul, úgy meg nem hajlandó aludni. Már ott tartok, hogy beadom magánbölcsibe, ordítson nekik egész nap, mert én nem bírom. Persze, ha kézben van, akkor csönd van, de egyszerűen lehetetlen állandóan tartani, egyrészt, mert 9 kiló, másrészt meg Marcival is kell törődni. Én nem tudom, de Marcival század ennyi gond sem volt. És ezt nem csak én mondom, hanem mindenki, akire rábízzuk egy időre! Mindenkit kicsinál percek alatt az ordításával.

Pimpó,
Sedatif-ot lehet neki adni? Én már drasztikusabb megoldásokra is képes lennék, csak maradjon már csöndbe! :evil:

Kép
Kép
nircee

Köszi lányok az infót hát még nem tudom ki lesz a doki.
Ha bemegyek a kórházba terhesgondozásra,és szimpi a doki akkor ott lehet neki szólni hogy hozzá szeretnék járni magánba??
kiscsillag76

Nircee, sajnálom, hogy Simivel megint ilyen rossz napjaitok vannak.. és hát elég ismerős is, mert Márk is ilyen sehogy-se-jó típusú gyerek volt (ha fáradt, még most is ilyen), csak én egyedüli gyerekkel megtehettem hogy egész nap ölben viszem, még a mosott ruhát is vele együtt vittem, fel az emeletre (ennek köszönhetem a kondimat ;) ), meg őszintén megvallva, én szerettem, hogy ilyen bújós-ragaszkodós.
Az éjszakáink még mindig 10-20 ébredéssel telnek, maximum 1-2 órát alszik Márk egyhuzamban. Szóval megértelek.. és próbáld elfogadni, hogy Simi másmilyen mint Marci volt, más igényei vannak, ezért nem hibáztathatod. Persze tudom, hogy két gyerekkel minden sokkal nehezebb.
De a múltkor te magad írtad, hogyha te türelmesebb, megértőbb vagy, az visszahat a fiúkra is.
Kitartás, a rossz napok után, jók következnek! ;)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee!
Először a VIBORCUL kúpot próbáld ki. Homeopátiás szer ez is. Este vagy reggel egyet, ha reggel adod a nappalok nyugisabbak, ha este, az éjszakák. Fogzásra is nagyon jó, lehet az kínozza Simit.
Ha nem használ, akkor egy kúp és egy sedatif, mármint egyik reggel, másik este. Nyugodtan kipróbálhatod, de egy homeos dokit is megkérdezhetsz, keress a neten egy homeos gyermekorvost, szívesen segítenek.
Valamint te is bekaphatsz 3-4 sedatifot egy nap, téged is megnyugtatna kicsit.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szantre, Lelle tegnap elaludt fél 6kor és ma reggel fél 8kor ébredt fel, 14 órát egyhuzamban durmolt, egy-két napra cserélhetünk!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, az baromi jó lenne!!! :oops: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jelenleg Lelle és én is betegek vagyunk. Nálam tegnap este, Lellénél meg délelőtt jelentkeztek a tünetek.
Nyűgösek vagyunk mind a ketten. Fáj a torkunk, csorog az orrunk, lázasak vagyunk.

Pedig már reménykedtem és pont tegnap reggel mondtam a férjemnek, hogy idén szerencsére elkerült minket az influenza, megfázás.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Köszike a dicséreteket a lakásra. :oops: Pedig még egyáltalán nincs kész. Én még igaziból ilyen nagyot nem költöztem, és nem számítottam rá, hogy ez ilyen hosszadalmas. A rutinos költözőknek gondolom fele enniy idő. Minden nap hozunk át anyóstól valami dobozt, kacatot. :? Szerintem ennek sosem lesz vége.
Kb úgy leszek, mint a Hihetetlen családban a csaj, aki felhívja a munkahelyén a férjét, és elújságolja, hogy most már hivatalosan is beköltöztek a lakásba ahol 3 éve laknak, mert kicsomagolta az utolsó dobozt is :) :) :lol:

Pimpoka, sajnálom a betegeskedést. :( Szerintem a megfázásos betegségekből még lehet számítani egy nagy hullámra, most hogy enyhül az idő... :?

Szantre, anyám, :shock: Márk nem semmi. Szegény, neki sem jó, hogy ilyen nyugtalanul alszik. Szonja is még nyöszörög egyszer minimum egy éjszaka. :?

Nircee, hát nálatok úgy látszik ezek a sírós időszakok vissza-visszatérnek. Szerintem is benne vagytok sz ördögi körben, és már egymást idegesítitek.
Amúgy tőled is és mindenkitől akartam már kérdezni akinek a gyerekek között kicsi a korkülönbség, hogy nem bántátok meg? Mármint ha újra gondolhatnátok akkor is vállalnátok egymásután két apróságot? VAgy várnátok amíg a nagyobb nagyobb lesz anniyra hogy többet tolerál?
Ez amúgy csak magánkörkérdés részemről, semmi egyéb... :wink: :oops:

thenus

Nircee!
Tényleg nem lehet, hogy a foga jön Siminek? Bulcsú is mostanban nyűgösebb az átlagosnál, de azért mert felül jönnek a fogai. Az egyiknek a recéi már kint is vannak, most jön a másik. Lehet, hogy Simi is ezért nyűgösebb megint az átlagnál. Egyébként én csak azt tudom mondani neked, hogy fogadd el így a fiadat, mert ha nem tudod, nagyon nehéz dolgotok lesz. Neki is és neked is... :(

Óóó Pimpo!
Jobbulást nektek!

Henus!
Én nem bántam meg, hogy ilyen kis korkülönbséggel szültem. Ma is tök jól elvoltak a kölykök együtt. És ez mostanság egyre többször van. Persze vannak akadályok is, pl. most az ovi-bölcsi terén, de majd megoldjuk valahogy. Persze lehet, hogy egy kicsit azért többet várnék, de szerintem 2 évnél többet biztosan nem. :wink:

Tegnap levágtuk Bulcsú haját:
Kép
Kép

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Henus,
a nagy önsajnálatban elfelejtettem írni, hogy szuper a ház,a gyerekszoba nagyon tetszik!
Mindenek ellenére nem bántam meg a kis korkülönbséget, mert bár az első 2-3 év szerintem nagyon nehéz, de aztán tudom, hogy könnyebb lesz. Nálunk nem a kis korkülönbség, hanem Simi természete miatt nehéz néha az élet, és ez akkor is így lenne, ha 5-8-x év lenne köztük. Maga a kis korkülönbség nekem nagyon tetszik, olyan jó nézni, hogy az egyik stöpszlibb a másiknál. :wink:

Pimpó,
sajnálom, remélem, hamar meggyógyultok!

Verna,
hogy vagytok? Sajna nem tudtunk csiribirire menni, Simit nem akartamolyan állapotban a férjemre hagyni. Jövő hétfőn meg meghívásunk van a régi baba-mama klubunkba, a férjem elígérkezett. :oops:

Szantre,
kösz az együttértést! :wink: Na, én a Márk 10-20 ébredéséhez képest akkor nagyon jó helyzetben vagyok! :roll: Mi van vele, hogy ennyiszer kel? És olyankor eszik/iszik, vagy csak nyöszörög? Azonnal visszaalszik? Mit csinálsz vele? És mindenekelőtt: HOGY BÍROD??????? A gyerekorvos nem mondott semmit? Simi nem eszik éjjel, ő csak azért nyöszörög, mert a hátára fordul, és úgy nem szeret aludni. Akkor visszafordítom, bedugom a cumit, és alszik tovább. Nem is ez a baj, hanem, hogy aztán nekem pisilni kell, utána meg nagyon nehezen tudok csak visszaaludni. :roll:

Tiop??????? Mi van Veled????????????

Egyébként ma megint jobb a helyzet, valószínűleg az volt a baj, hogy tegnap Simi délelőtt csak 30 percet, délután meg 5-öt aludt, mert este, miután írtam nektek, betettem az ágyába, mondom ha már úgyis ordít, hát ordítson ott, becsuktam az ajtót, hát 2 perc múlva aludt, mint a bunda! Utána hatalmas mosollyal ébredt. :roll: A foga esélyes, bár még csak meg sincs duzzadva az ínye, de azért odabent már mocoroghatnak a kezdemények.
Én már elfogadtam Őt ilyennek, tudom, hogy nem Marci klónja, nem is szeretném. Csak ne lenne ennyire sírós! Higgyétek el, egy ideig türelmes az ember, és sajnálja, meg mindent kipróbál, hátha valami konkrét baja van, de a 8-10. órában már elszáll minden türelem és kedvesség. Nem úgy ébredek, hogy leordítom a fejét, reggelente mindig jó a hangulat, Simi az ágyunkban eszik, majd Marci is odajön, és nagyokat hancúrozunk. Mostanában mára reggeli öltözés is gördülékeny. Hanem aztán vannak napok, mikor kb. reggel 9-től rázendít Simi, és este 6-ig abba sem hagyja, csak kaja alatt. Na, az nagyon idegtépő. Persze nem minden nap (szerencsére, mert már valamelyik elmegyógyban kezelnének), ma pl. nagyon jó kedve volt egész nap, délelőtt aludt 3,5 órát, ennek köszönhetően utána még fél óráig játszottunk az ágyban, és csak utána kezdett nyűgösködni, hogy éhes. Aztán evett, és ismét nyugi, nagy játék és sok-sok mosoly volt.
Úgyhogy változó, de sajna én 2-3 óránál tovább nem tudom elviselni a sírást, ez az én hibám, így az ilyen napokon délutánra már kész vagyok. :oops: :roll:

Kép
Kép
nircee

Ja, Giga,
szupi lett Bulcsú haja!!!!!! Géppel nyírtátok? Olyan édes kis golyófeje van! :oops: :lol: Nagyon szép gyerkőceid vannak, tudod?

Kép
Kép
nircee

Henus!
én is csatlakoznék az irigykedők táborához, szép lett az új kéró!!
Nyugi, a költözés nálunk hónapokig tartott, eltűntek dolgok is, mint pl. a férjem gyűrűje. Azóta se találtuk még meg....

Nircee
én teljesen átérzem a helyzetedet, nálam is el tud szakadni a cérna. Hiába ésszel él az ember, ilyen "sírós" helyzetekben már eluralkodik az emberen az idegbaj. Sokszor van lelkiismeretfurdalásom nekem is, mikor már nem úgy szólok vmelyik gyerekhez, hát ebben van még mit fejlődni. :(

Viszont SOS kérdésem van. Popsiban mért lázból mennyit kell levonni??? fél-1 fokot???? A kicsik tegnap kaptak oltásokat, Anna pedig még mindig lázas. Legalábbis popsiban 38,2.

KépKép
tüccs

popsiban fél fokot kell levonni

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ááááá, ilyen nincs, megint betegek vagyunk! :(

Kezdődött azzal, hogy Lolinak lett egy gombás fertőzése az antibiotikumtól, a nunusa egy hete piros.
Tegnap estére meg kiütéses lett az egész gyerek.

Ma kapta volna meg a (sokszor elhalasztott) pneumococcus oltását, de sejtettük, hogy megint el kell halasztani... már úgy mentünk be a rendelőbe, hogy gond van, ma se nagyon lesz oltás. Doki egyből mondta, hogy ez két külön dolog, az első az tényleg gomba, az antibiotól (betadin + boraxos kenőcs), a másik meg vírus, a héten Loli a 3. ugyanezzel. Igaz, a többieknél lázzal kezdődött, Lolinál nem tapasztaltam...

Szóval most megint be vagyunk zárva, közösségbe nem mehetünk egy hétig. :( Úszni több mint egy hónapja nem voltunk. :( Csiribiriről is állandóan hiányzunk mostanában... novemberi bérletet még nem jártuk le, pedig az előző 10 alkalmat 0 hiányzással csináltuk végig...
Na mindegy, ez van, az is lehet, hogy ez még mindig a bárányhimlő utása (legyengült immunrendszer, mindent elkap).
Majd csak túl leszünk rajta...

Mondjuk ez még a jobbik eset, mert a kiütésen kívül semmi tünete nincs a csajszinak, nagyon jókedvű, jó étvágyú; szépen elénekelte a doktor néninek a Mókuskát, hatalmasra tátotta a száját, szóval megint nagyon meg lett dicsérve. :)
Vendég

...bárányhimlő hatása... nem tudok írni. :(
Vendég

Henus, én még várok képeket :D, ház, mert képeket, ha szabad. Szonjának anyósodnál is volt külön szobája?
Mi rutinos költözők vagyunk, idestova már vagy 20× költöztem, de nekem is eltart hetekig a kipakolás. Pedig én már mindent dobozt feliratozok, és azt is ráírom, hová vigyék. De így is jó ideig eltart, amíg rendeződnek a dolgok.

Giga, milyen kis golyóka lett így Bulcsú! Szopizik még?

Verna, gyógyulást a kisasszonynak! Lelle sem lázas most szerencsére, de az orra folyik. Így mi sem megyünk sehová, pedig a csiribirit már jól elhanyagoltuk. Már 2től alszik, de még csak a reggeli tápját itta, na meg persze a Müllerben feltétlenül kellet neki egy gumicukor.

Olyan édes volt. A kisvakondban van egy ember, aki elég csúnya, és ha meglátja azonnal kiabál, hogy "anya, csu bá, csu bá", a tescoban, megláttunk egy embert, aki tökre úgy nézett ki és ott is elkezdett kiabálni, hogy "anya, csu bá, csu bá", az meg nézett, de mondta, hogy jajj milyen aranyos kislány.

Aztán amikor meg itthon voltunk, bejövök hozzá a nappaliba is kaka szag terjeng, kérdezem, hogy bekakáltál? erre ő:"coh, be", mondom akkor ki kéne cserélni, erre leült és azt mondta, "anya, ka el búú, kere meg", hogy keressem meg mert elbújt a kaka.

Kicsit jobban vagyunk, most kezdünk köhécselni, de szerencsére lázasok nem vagyunk.

Szoktam egy oldalon vásárolni, nagyon jó dolgok vannak rajta, ha ismeritek bocsi, de azért megírom mi. Én pl. sütőformákat, emlék gyűjtő baba boxot és egyéb dolgot vettem már itt. Német termékek, kiállítási darabok, szinte harmad, féláron. Hátha nektek is megtetszik itt valami. www.arvarazslat.hu

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Henus, nem _mert képeket_ hanem kert képeket...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hűű, Verna jobbulást nektek!! Szegény Lolo!!

Nálunk Anna szerencsére nem lett nagyon lázas (köszi Szantre a gyors választ) , voltunk dévényesnél, persze őt is kell ezentúl vinni , tök laza és gyenge a nyakizomzata, egyáltalán nem emeli a fejét.

Kicsit ámulok-meg-bámulok mennyire beszél már Lelle és Lolo is, Dóri meg még nagyon nem. :roll: Anya-apa-baba-papa-mama és még pár szó , ja és a halandzsa megy ezerrel. Tudom nem verseny ez, csak fura..

Giga, Bulcsú nagyon hasonlít Lilire! :)

KépKép
tüccs

Pimpoka-Éva!
:lol: Edinától már én is rengeteg mindent vásároltam :lol: :lol:
Babzsáktól kezdve a bilin át a mikulászsákig
Babaszobázol te is :wink:

Ichtus!
Unokaöcséimnek volt farsang és oda mentünk el mi is, csak már előtte felpróbálta és beöltözött neki. A Gryllus féle Maszkabált már kívülről fújja.

Tüccs!
Ne aggódj a beszéd dolgon!
Nekem Alexa nagyon gyorsan megtanult beszélni, de van az ismerettségi körünkben nála idősebb gyerek is, aki kevesebbet beszél, mint ő.
Ez annyira egyénfüggő. Tudom nehéz, de próbálj meg vele sokat mondókázni és énekelni. Vagy tegyél be neki ilyen zenéket.
Hátha gyorsabban tanul. Szerintem nincs elkésve és lemaradva sem.

Kép
klmaria

Sziasztok!

Tudnátok segíteni hordozás ügyben? Eladom a kengurut, mert Simit már lehetetlen benne vinni. Most gondolkodom egy kendőn, vagy egy mei-tai-on, de már fáj a fejem a sok eltérő véleménytől. Nyárra félek, hogy baromi meleg lesz, addig viszont jó lenne. Igen ám, de kendőből mekkorát vegyek? Nem vagyok kicsi, de az 5 méter brutálisnak tűnik, a 4-ről meg azt írják, kevés. A felvételnél a fele a földön van, ami esős időben nagyon nem jó. A mei tai meg nekem valahogy nem annyira szimpi. Aztán van egy köztes megoldás, a barátnőmnél ki is próbáltam: a gyűrűs kendő, ami szuper rövid hordozáshoz, de csak csípőn lehet használni, de az is 10ezer körül van! Én nem tudom, sokan csak úgy dobálóznak azzal, hogy vesznek egy ilyet, meg egy olyat, meg amolyat, de én nem szándékozom 30-40ezret kiadni olyan hordozókért, amiket esetleg nem is szeretnénk. Ezért próbálok most utánajárni, melyik lenne a legjobb megoldás. Ja, és a kendőből nem akar állandóan kikéredzkedni a nagyobb gyerek? Mert mi van, ha az 1 éves Simit majd a hátamra kötöm, aztán kitalálja, hogy le akar jönni??? Írjatok tapasztalatokat légyszi!!!
(Tudom, van hordozós topic, de nekem már fáj tőle a fejem, ráadásul nem tudok 130oldalt végigolvasni).

Kép
Kép
nircee

Klmaria: nem szoktam babaszobázni, erre az oldara még régebben akadtam, amikor úgy gondoltam, hogy a nagy etetőszékünket lecserélném székre tehetősre, inkább csak valami emelvényre és nála találtam, de azt végül mégsem vettem meg... de mást annál inkább...

Nircee a mei tai-ról én jókat hallottam és pont a baráti körben, ahol már nagyobbacska babának vették(1 éves elmúlt), nagyon bejött. A mei tai-ok nem olyan vészesen drágák szerintem. Pl. itt elég jók vannak: http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=14

Tüccs, Lellének szombaton felvágták a nyelvét. Sajnos nem tudták végig, csak az elején egy pár mm-t, mert az volt hártyás. A sebész azt mondta, hogy várjunk fél évet, ha addig sem történik semmi, akkor altatásban kell a megvastagodott részt felnyisszantani, de azt már varrni kell. Lelle mindent mond egyébként, de többnyire csak a szavak elejét, a nehéz szavakat meg kimondja. Nézd meg te is, lehet Dórinak is rövid a nyelvféke.

Hoppá és képzeljétek, a skandináv lottón 7 számból 6ot eltaláltam és így nyertünk 175 ezer forintot, valamint ugyan ezen a szelvényen még volt egy 4esem is, az meg egy ezres. Úgyhogy örül a fejem.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Nircee
én nem tudom, milyen az a másik, de a kendőben le fog szakadni a hátad. Ráadásul Simi nem egy pici baba. :oops: Mielőtt vennél, szerintem kérj egyet kölcsön és próbáld ki. Én az enyémet kölcsönadtam, nem tudom odaadni, de szerintem ne vegyél, mielőtt nem próbáltad ki.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Helló!

Pimpoka, hát a kert az egyenlőre egy rémálom. Csupa sár minden, kivéve a kocsibeállót, de csinálok róla így is fotókat. Úgy sincsenek még kinti képek. :roll:
Egyébként Szonjának nem volt külön szobája anyósnál, ezért is vártuk már nagyon, hogy költözhessünk. :oops:
Itt viszont nagyon jól érzi magát, szeret ott játszani, aludni. Mióta itt vagyunk (kb 2 hete) már többször is átaludta az éjszakát, csak reggel jött át hozzánk, de akkor meg már fel is keltünk. :)
JA, és gratulálok a Skandi nyereményhez! :wink: Én is rendszeresen veszek. :oops:

Nircee, én is javasolni akartam, hogy előbb teszteljétek a hordozókat mielőtt beruháztok, mert valóban elég drágák, és nembiztos, hogy jók. Ráadásul Simi tényleg elég kis vasgyúró. Én mondjuk inkább a kendőre szavazok, de az én gyerekem imádott bújni, és mindig jókat aludt rajtunk az ilyen sétákon. :wink:

Tüccs, valóban nem kell aggódni a beszéd miatt. Szonja pont két éves koráig az apa-mama-aja kombón kíbül csak az "aka" kifejezést használta mindenre. Aztán kb 2-3 hónap alatt egész mondatokban jól ragozva beszélt. Azóta meg egy kis csacska macska. :wink:

Nem is meséltem, hogy kedden Szonjával fogorvosnál voltunk. Hátul lent mindkét leghátsó foga lyukas.
:evil: :evil: Ez egyébként csak azért dühít nagyon, mert annyira figyeltünk a fogaira. Mióta az első kijött, rendszeresen mossa, édességet szerintem átlagos menniységet eszik. Inkább a túró rudi, Pinqui a menő, néha persze gumicukor, de abból is csak egy-egy szem. Rágózni szokott, de az mondjuk a felnőtt Orbit. Szóval mérgel nagyon, hogy két és fél éves korára kilyukadtak a fogai.
Amúgy a dokinak még csak a száját sem nyitotta ki úgyhogy nem jártunk sok sikerrel. Viszont kapott fájdalomcsillapítót, mert már többbször mondta, hogy fáj is neki. :? :evil:

Na megyünk a postára, feladom az adóbevallásom. Én meg annak örülök, hogy kapok vissza 75 ezer pénzt. :wink:

thenus

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a sok segítséget!

Kiscsillag!
Én holnap megyek be rendelésre a kórházba. Ha tetszik a doki, akkor lehet rákérdezek a szülésre is nála. Viszont ha nem tetszik még mindig kereshetek kórházon belül mást. Állítólag ilyenkor a szülőszobán is körül lehet nézni. Hát majd meglátjuk.

Ha esetleg érdekel megírom mit tapasztaltam a kórházban. Nagyon kíváncsi vagyok. Annyi jót írtatok!

Mindent köszönök!
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Ja! Pimpoka, megnéztem ezt az oldalt amit mondtál. Tényleg jó dolgok vannak itt. :wink:

Klmaria, én babaszobázom. Rendszeresen veszek onnan dolgokat. ÉS nagyon sok mindenünket ott adtam el. Most akarok majd feltölteni egy csomó ruhát, mondjuk azt még nem árultam ott... :roll:

thenus

Henus, ha vannak 92-es nyári cuccaid, gondolhatsz ránk. Vagy ha valaki szeretne megszabadulni ilyen méretű ruháktól.

Szegény hugit lehet holnap megint befektetik a kórházba. Tegnap hívott, hogy újra megy a hasa. Ma elvittem dokihoz és csak holnap a labor után derül ki, hogy marad-e bent vagy sem. Újra felvették a szteroid adagját, pedig már kezdett örülni, hogy elhagyhatja.

Lelle addig dédizett, most horpaszt. Azért remélem nem alszik ma olyan sokat, mint tegnap, mert este már 11 volt amikor ágyba tudtuk tenni.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Thenus!

Én is babaszobázom sokat, egy csomó mindent vettem és csereberéltem már! :lol:
Kérdezni is akartam, hogy te árultad a biciklit?
Én most a tricikli és a fa futóbringa között vacilálok tavaszra.

Marcsi :wink:

Kép
klmaria

Klmaria: ha a kettő között vacilálsz, legyen a futóbringa!!! A triciklit a Dévényes nekünk megtiltotta. Csak olyan biciglit javasolt, ami középen teker a gyerek, amit az első kerekénél, azt nem.

Mi is pont futóbringán gondolkodunk, de nekünk partos a telek, viszont a nagyiknál nem, úgyhogy valószínüleg az lesz, de pont volt az árvarázson egy olyan, ami futóbringa, bicigli egyben, csak mire kigondoltuk, elvitték.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tényleg nagyon jó az oldal, én is találtam hasznos dolgokat. :)

Henus, engem is érdekel 92-es nyári cucc! :)

Egyébként ha már beszéd, Lolo mai beszólása: (a plüss csacsijának mondta) Figyelj! Meséjek katicabogájt és utána tentizünk!

Amúgy beszéd kapcsán mindig unokatesómat hozom fel példának: 3 éves koráig egyetlen szót mondott: NEM. Aztán oviba ment, és kedvet kapott a beszédhez.

Egyébként tanultuk is, hogy kétféle típus van a gyerekek között beszédfejlődésben: az egyik típus korán kezdi, szavakkal, a másik típus viszont később, de rögtön mondatokban beszél.
Vendég

Egyébként ha már szóba került a netes kereskedés, megkérnélek Benneteket egy kérdőív kitöltésére. Ismerősöm szakdolgozatához kell, és még hiányzik néhány...
Feltöltöttem ide: http://szervezzeskuvot.hu/kerdoiv1.doc
Nekem lehet küldeni a gic@invitel.hu címre.
Előre is köszi! :)
Vendég

Sziasztok!

Tüccs!
Szerintem sem kell aggódni Dóri beszéde miatt. Nála most a kistesók érkezése is bezavarhatott. Lehet, hogy az mostanában érdekesebb neki. Majd megered a nyelve. :wink:

Pimpo!
Jó ez az oldal! Elmentettem a kedvencekbe. :wink:
Nem szopizik már Bulcsú. 10 hónapos koráig cicizett, utána közös megegyezéssel elhagytuk. :)

Henus!
Sajnálom Szonja fogait! Rágózik a lány? :shock: :) Nem semmi!

Nircee!
Nekem nandu hordozókendőm volt. Én nagyon szerettem, és a gyerekek is. Tény, hogy 8-9 kilós gyereknél már nehéz. De szerintem egy ekkora csöppségnél már tökmindegy, hogy milyen a hordozó, így is úgyis megsínyli az ember háta. Szerintem is próbálgassátok ki amiket csak tudtok!

Nekünk tegnap extra sűrű napunk volt. Zöldséges, posta, neurológia, bőrgyógyászat. A neurológusnál kontrollon voltunk. Örült annak, hogy Bulcsú már négykézláb áll és hogy felül. A szomszédunkban lakik egy gyógytornász. Holnap fogunk hozzá menni. A doki is azt mondta, hogy a mászást próbáljuk előtérbe hozni nála, és ha majd az megvan esetleg, akkor mehet a felállás. 6 hét múlva újabb kontroll. Addig is még egy feladatunk van. Figyelni kell a "beszédét". Kérdés, hogy többnyire a magánhangzós nyöszörgés van-e nála, vagy inkább a mássalhangzós "szavak", mint pl. a bababa, mamama, tatata és társai. Én tudom, hogy mondd ilyeneket, de nem tudom, hogy ez elég-e. Így most megfigyelés alatt van a legény.
Bőrgyógyásznál meg leszedték a sarkáról a szemölcsöt, és a hóna alatti pirosságról meg kiderült, hogy ekcéma. Hip-hip-hurrá! Remélem ő kinövi majd, nem úgy mint én!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga, nekünk meg Anna füle mögötti pirosságra mondta a doki, hogy ekcéma. Elidel 1% krémet kapott rá.
Akartam is kérdezni tőletek, hogy mit használtok bőrszárazság ellen? Nagyon száraz Anna bőre, érzékeny is, így mindenféle kenceficével nem akarom kenni, a babaolajtól nem múlt el, a fürdetőkenőcs hidratálótól sem. :?

Verna, jobbulást Lolonak!

Pimpoka, tényleg jó ez az oldal, köszi :lol:
Szegény hugod!Jobbulást neki!!!!

Henus, nem semmi, mitől lyukadhatott ki Szonja foga???

Tüccs, tényleg ne aggódj Dóri beszéde miatt, a nagybátyám is olyan volt, hogy 3 éves koráig nem beszélt, onnantól szinte rögtön mondatokban.

Csajok, már ezt is meg akartam kérdezni, hogy szerintetek meddigre "kell" tisztán beszélni a gyerekeknek? Mert Sára az évg világon mindent mond, egész nap csacsog, választékosan, viszont elég beszédhibásan. Nagyon sok mássalhangzót nem mond, helyette mást használ. Mondjuk még nem aggódok, 3 éves koráig várok, addig még sokat javulhat, utána rákérdezek egy logopédus ismerősömnél.

Nagy újság van nálunk, ugyanis Sárika tegnap óta nincs velem. Balázsnak haza kellett mennie, mi meg még Annával itt maradtunk Nyíregyházán. Sára meg hazament Apával. Nem is hiányoztam neki nagyon, jókedvűen beszélt velem telefonon, aminek nagyon örültem. Holnap vonattal megyünk haza. Gondoltuk, kipróbáljuk, hogy bírja a nagylány "anya, cici" nélkül. Ez az első lépés afelé, hogy nemsokára anyukáméknál maradhasson. Így köszönt el tőlem a telefonban: "Puti, puti, majd talátodunt!"(puszi, puszi, majd találkozunk) :lol: Már nagyon hiányzik.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, mi 4-5 éves korban küldjük a gyerekeket logopédushoz, ha nagyon érthetetlen, súlyos a beszédhiba. Addig nem nagyon foglalkoznak vele, de megnézetni meg lehet....
Sárika még nagyon fiatalka, van ideje, hogy tisztuljon a beszéde. :wink:

Szonjának v-hang amit nem használ, illetve az r-t bizonyos szavakban nem ejti, de megvan neki, mert van ahol rendesen használja. Az f ugyanez. Néha nem sikerül, de megvan, már hallottuk. :) MAjd kitisztul. Fontos viszont, hogy nem szabd örökké javítgatni. Anyósomnak volt ez a nagyon "jó" szokása, hogy mindig tagoltan elmondatta Szonjával helyesen a szót, és ismételtette, mintha az iskolában lenne....Jajj, de haragudtam ezért :evil: :evil:

Klmaria, igen én árultam a bicajt, de nem frissítettem a topicot, és a nyakunkon is maradt. :? Most nyáron tervezünk egy nagyobb 4 kerekűt venni.
Viszont 3 babakocsit, utazóágyat, bébihordozót mind itt adtam el. Ja

ja, Pimpoka, Verna, nem igérek semmit, még nem szedtem elő a tavaly nyári rucikat, és nem is emlékszem a méretekre, de szerintem nem nagyon volt akkor még 92-esünk, vagy csak kevés.. :roll:
de ha előszedem gondolok rátok, és jelzek :wink:

thenus

Anyósom logopédus. Nagyon ritkán foglalkozik 5 évnél fiatalabb gyerekekkel. Az én unokatesóm 15 évvel ezelőtt volt 3 éves és addig egy mukkot sem nyögött ki, az anyósomhoz került, nagyon szépen megtanult beszélni, és még iskolás sem volt, de már tudott olvasni is.
Nem kell aggódni. Lellének van egy kis barátja, egy nappal fiatalabb tőle, ő még egy értelmes hangot sem ejtett ki, csak gagyog(lala, eee, iii), erre viszont anyósom azt mondta, hogy vagy nem mászott csecsemőként, vagy egyik napról a másikra fog beszélni, vagy pedig kevés inger éri, nem beszélnek hozzá eleget, nincs társaságban, ált. a tv-t néz.
A másik kis barátunk pedig már 1.5 éves korától egész mondatokban, tisztán beszél.
Ki így, ki úgy.
De ha nagyon aggódtok, priviben szívesen megírom anyósom email címét és konzultálhattok vele.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Henus, Pimpoka, köszi a válaszokat. Nem aggódom még, én is úgy gondoltam, hogy ráér még, csak nem tudtam, meddig. Javítgatni soha nem szoktam. Én teljesen értem, aki nem sűrűn találkozik vele, annak néha tolmácsolni kell :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Nálunk is van élettani pöszeség, és van egy állandó hibája Lolinak: képtelen kimondani azt, hogy BAGOLY. Következetesen azt mondja, hogy MAGOLY. Hiába mondogatjuk neki, hogy BBBBagoly, már ő mondja magának, hogy nem magoly, hanem magoly. :D Már csak röhögünk rajta. :) Amúgy bármelyik másik, B-betűs szót ki tudja ejteni.

Henus: tavaszi cucc is érdekel, ha van. :)
Vendég

Sziasztok!

Lányok, Didri mostanában ha bekakil, akkor mutatja a pelusát és mondja, hogy kákká. De nem csak akkor mondja, így nem igazán tudom, hogy meg tudja különböztetni? Mert ha kakás, akkor mindig mondja. Hm... Szerintetek mikor kell nála elkezdeni a szobatisztaságot, nyáron elkezdhetjük? Nálatok hogy ment ez?

Ezvicc
ez a minimum. :) De azért mesélhetsz, hogy mi lesz, kit választasz. :)

Ichtus
haladtok. :) Didri most szokik le arról, hogy markolássza a cicit. Miután leálltunk a cicizéssel, minden rendben volt, aztán egyszer csak elkezdte markolni, de úgy, hogy fájt. Ebből volt sok vitánk, de most már nem nagyon csinálja.

Tegnap este az ölemben volt, míg megcsináltam a tápit és majdnem kirúgta a kezemből, rászóltam erélyesen, olyan kezesbárány lett. :)

Pimpóka
Hogy érted ezt a bringa dolgot? Mi is szeretnénk venni neki bringát, de én arra gondoltam, hogy még nem nagyon lehet neki tekerőset, nem? Csak olyan lábbal hajtósat. Mikortól szoktak tekerni a gyerkőcök?

Na, megyek, mert holnap nyelvvizsga és nincs, csak néhány órám tanulni.

Szép napot!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szervusztok!

Párommal augusztusban fogunk szülni ebben a kórházban, amiről sok jót hallottunk, olvastunk. Most vagyunk orvos választás előtt. Ebben kérem a segítségeteket!

Párom inkább szülne női orvossal. Róluk elég keveset lehetett olvasni a fórumokon. Ezért kérem, hogy akinek van tapasztalata (a rossz is tapasztalat :) ) az írja meg akár ide a fórumra, akár privátba. Érdekelne, hogy milyenek emberileg, szakmailag és anyagilag. :roll:

Akiket tudom, hogy ott vannak:
Dr. Kovács Réka
Dr. Szabó Andrea
Dr. Lőrincz Ildikó Mária

Köszönöm előre is a tájékoztatásokat!

Teljen a napod szíved vágya szerint!
Robi
gorkmc

Piroska, mi azért gondoltuk azt a bringát, amit kinéztünk, de majd lesz még biztos, szokott szólni a lány, ha érkezik, mert az lehet futóbringa(amin nincs pedál), lehet pedálos, és lehet 4 kerekű(két pótkerékkel). Belinkelem neked, hogy melyik: http://www.arvarazslat.hu/?p=productsMo ... r%E9kp%E1r .
Szerintem Didrinek egyenlőre még nagyon megteszi a kismotor, nem kell még tekernie, a combja nem olyan erős még hozzá.
Lellének is azért néztük ezt, mert először futóbringaként(szokja a két kereket) aztán pedálosként használnánk, de azt szerintem csak jövőre.

gorkmc: nem tudok neked nő dokiban segíteni, de ichtus majd biztos fog, mert ő Kovács Rékánál szült.

Na, megyek, ébredezik a leányzó.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Piroska: Lolinak is volt egy időszaka, amikor jelezte a kakit, de most nem, sőt, még le is tagadja, ha van! ;)
Általánosságban 2,5 éves kor a szobatisztaság időszaka, akkor akár egyik napról a másikra menni szokott. Persze vannak, akik korábban, vannak, akik később... Az kell, hogy érezze, amikor jön, és tudja szabályozni - ehhez fejben kell megérni a gyerkőcöknek, addig nem nagyon lehet tenni semmit. Max. "idomítani" - régen ugye az volt a szokás, hogy addig nem kelhetett fel a gyerek a biliről, amíg nem sikerült valami, hát persze, hogy szegények szobatiszták lettek hamar! Muszájból...
Egyébként általában azok a gyerekek lesznek hamarabb szobatiszták, akiknek nagyobb tesójuk van, vagy bölcsisek, mert ők eltanulják a többiektől.

Én most beszélgetek Lolival a szobatisztaságról, pl. megígértem, hogy akkor kap bugyit, ha már tud vécébe pisilni/kakilni. Este megmutattam neki a bugyikat, nagyon tetszettek neki. Ma reggel mondtam neki, hogy öltözünk, erre elkezdte mondogatni, hogy bugyi, bugyi. :) Szóval érdekli a dolog, de a terjengő szagból ítélve ez sem volt elég, hogy jelezze a kakit. :D Na megyek, tisztába teszem!
Vendég

Csömörieknek!
Megkérdeztem, május 11-15. között várható az óvodai beiratkozás, de egy-két héten belül fixálódik az időpont. Nincs körzetekre bontva, hanem lehet kérni, hogy melyik oviba szeretnénk menni (Pilla, Nircee, nektek gondolom egyértelmű, nálunk kérdéses, mert nekünk mindkét ovi elég messze van. :( Én mondjuk a Kacsóh Pongrác útit preferálnám, úgyhogy esélyes, hogy Laja meg Loli csoporttársak lesznek ;) ).
Ja, és szigorúan csak betöltött 3 éves kortól lehet menni ténylegesen, egy nappal sem korábban, de beiratkozni be kell májusban! Állítólag lesz hely mindenkinek, mert sokan mennek most ki... Ha véletlenül nem (Nóri, ugye nálatok a kistesó miatt kérdéses lehet), akkor is tudok adni tippeket, hogy felvegyék a gyereket. ;)
Vendég

Hali!

Katica!
Kíváncsi leszek, hogy bírta Sárika az esti elalvást nélküled?! Majd írd meg! :wink:
Nekünk egyik gyereknek sem száraz a bőre. Bulcsú most az ekcémára egy kikevert krémet kapott. Én Advantan krémet használok jelenleg (ebben kisebb dózisban van szteroid, mint abban, amit ez előtt használtam, és ezt is folyamatosan csökkenteni kell), plusz az Excipial Repair hidratáló krémet. Nem olcsó, de kevéske is elég belőle, és az én hihetetlen csúnya kezemből is szépet varászolt a két krém (pontosabban három, mert kellett hozzá a legnagyobb szteroid tartalmú krém is, ennek nem jut eszembe a neve).

Piroska!
Lilinek van motorja is és triciklije is. Hol az egyiket, hol a másikat kéri játszani. A triciklit már kb. másfél éves kora óta tudja tekerni. Mostanában készülünk neki venni pótkerekes bringát, mert már azt is simán tudja hajtani. Kölcsönkérte múltkor egy kislánytól, és nagyon ment neki. A motor egyébként nagyon jó! Szerintem kezdjétek azzal, ha még nincs semmilyen járgánya Didrinek.

Gorkmc!
Sajna én sem tudok neked női doki ügyében segíteni.

Kép
Kép
giga1

Verna,
köszi az infót, majd addig úgyis ezerszer beszélünk! Már épp gondolkoztam rajta, mikor lesz a beíratkozás. Mi úgyis jövő jan-feb. körül szeretnénk kezdeni. Sajnálom, hogy nem lesznek mindhárman egy csoportban, de hát megértem, hogy nem ide jöttök.... :cry:

Gorkmc,
nekem is férfi dokim volt, sajna nőkkel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.

Bocs, hogy most nem írok a többieknek, de mennem kell fürdetni.

Ja, még annyi, hogy miért nem ajánlják a triciklit a Dévényesek???? A fél világ azon nőtt fel... :?

Kép
Kép
nircee

Nircee: írtam a blogotokra!
Azért szóltam, mert van, ahol már le is zajlott az óvodai beiratkozás, mondta is az óvodavezető, hogy nála is már sokan érdeklődtek!
Apa amúgy az új oviba akarja járatni Lolit, most abban maradtunk, hogy ha lesz nyílt nap, akkor megnézzük mindkettőt, és az alapján döntünk. Majd Loli választ. :)
Amúgy az új oviban akkor sem biztos, hogy összekerülnének, ha oda járnak mind, ott több csoport is indul, tudtommal... legalábbis azt néztem a holnapjukon, hogy 8 csoport van összesen, és most állítólag sokan mennek majd ki...

Pillával is beszéltem ma, neki is sok újdonsággal tudtam szolgálni ovi-ügyben. ;)
Vendég

Sziasztok!

Gorkmc, én szültem Dr. Kovács Rékánál a két kislányomat. Meg vagyok elégedve a doktornővel. Fiatal orvos, így természetesen nem vetekszik a szakmai tudása az évtizedek óta praktizáló orvosokéval, de nálunk semmilyen komplikáció nem adódott hála Istennek egyik gyerkőcnél sem, a terhességeim is problémamentesek voltak. (így nem tudom, hogy milyen pl. császárnál). Emberileg addig, amíg meg nem ismeri jobban a páciensét, kicsit tartózkodó, nem közvetlen, de ha már kialakult személyes kapcsolat, akkor kedves, mosolygós. Meg lehet vele beszélni mindent. A szülésnél nincs megszabott tarifája, azt szokta mondani, hogy amennyit gondol az ember. De én pl előtte meg sem kérdeztem tőle, hogy mennyi lesz, ő nem mondta meg konkrétan, így adtam, amennyit tudtam, és amennyit reálisnak tartottam. A magánrendelése a Mátyásföldi Klinikán van, 8ezer Ft egy vizsgálat. Ha érdekel a lányaim születésének története a férjem szemszögéből, akkor elolvashatjátok a 27. ill a 335. oldalon. Ha bármilyen kérdésetek lenne, szívesen válaszolok. A többi doktornőt nem ismerem.

Giga, Sárika nagyon kis aranyos volt távollétemben, nem volt nagy hiszti, elalvásnál Apa mesélt neki, akkor nem volt gond, reggel volt egy fél órás "Anya,cici!" műsor, de amikor kicsit később beszéltem vele telefonon, már vidáman csicsergett nekem. Mikor ma találkoztunk, az anya ölébe után a második mondata az anya, cicizni volt. :wink: Hogy ez a gyerek mikor fogja abbahagyni, az rejtély számomra... :roll:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Köszi az infót, Lányok!

Na, mindjárt indulok nyelvvizsgára, gondoljatok rám!

Szép napot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Én férfiorvosnál szültem, nem tudok segíteni sajnos.

Kicsit utánaolvastam bicikli ügyben.
Fa futóbiciklit veszek, a fém az magasabb és nem fog leérni a lába.
A tribike-ot majd jövőre.
A kismotort kinőttük, ez pedig pont jó lesz.
Ebből is a felfújható kerekű és jól kormányozható, elforgathatót kell venni.
Állítólag így sokkal gyorsabban megtanul majd biciklizni 2 keréken.

Lányok!
Ti ismeritek a könyvkukacot? Van kedve valakinek csatlakozni?
Hozzám is eljutott. :D
1 könyvet kell elküldeni és aztán te is visszakapsz 6-t vagy 36-t?
:oops:
Még nem olvastam és értelmeztem teljesen.

Ichtus!
Cici ügyben nem tudok segíteni, én most már a fogásról is leszoktatom, mert kellemetlen, amikor csipked-pödör.
Amíg látja, hogy Annácska is szopizik, addig nem fog menni biztos vagyok benne. Ha neked nem kellemetlen, akkor hagyjad.
Nekem már az agyamra ment a hisztijeivel, sajnos volt olyan, amikor napközben is nyaggatott milliószor, pedig nem volt sem hisztis, sem nyűgös. Csak ott voltam mellette, vele is
foglalkoztam :? Akkor volt nagyon kellemetlen, amikor vendégek voltak nálunk és a beszélgetés kellős közepén kirángatott a másik szobába, hogy csak fogni akarja.

Kép
klmaria

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?