Új privát üzeneted érkezett!

Brigi, ez szuper!!!! :)

Kép
pramprampram

Köszi mindenkinek, hát reméljük a legjobbakat.

Detti,
ez itt nem opció, felvevő kórház, nincs külön szoba, ha bent akarsz lenni vele, akkor így. 4 ágyas a szoba, éjjel jöttek az utolsó szabad ágyra, a nővérek ki-be, hangosan, mintha mi többiek ott sem lennénk...
Legközelebb nem ide jövünk, de nem tudtam ezt, meg egyik kórházat sem ismerem igazán (a gyerekrészlegeket), hát így jártunk.

Edit,
Zsófi elég rosszul tűri, szerintem nem is a kórházasdit, bár uncsi neki biztos, de sokkal inkább ezt a napok óta tartó lázat, levertséget. Nyűgös, minden szir-szarra hisztizik, és nem akárhogy! :(
Anna jól bírja, napközben bölcsiben van, este Lacival, neki nem olyan nehéz a helyzete. Biztos örülni fog nekem, ha találkozunk! :)
Ami engem illet, régebben bevált a Rhinatiol Cold tabletta, amit már a Warfarin mellé nem szedhetek, a Coldrex meg kakit sem ér, szóval marad az öngyógyulás...

Brigi,
nem semmi, hogy mikre van energiád! :D
nálunk Zsófi volt ilyen hasizmozós! :lol:

Kép
baba888

Sziasztok!

Baba

Hú, szegény Ti, jól megszívtátok! Remélem már jobban van Zsófi! Én ezért parázok mindig, ha jobban betegek lesznek, pl fosás-hányás: csak nehogy kh-ba kelljen menni! :evil: Utálom a kórházi állapotokat! Mondjuk a Bajcsyban a fizetős szoba elég jó, de pl nyáron majd megdöglöttünk, mert nemhogy légkondi, de még függöny se volt az ablakon és egész nap pont az ágyra tűzött a nap. Most is ugyanott voltunk, hát, a WC télen is brutál szagú! Esküszöm a sima folyosó végi klotyó tisztább! :twisted:
Addig kell bent lenni, amíg ilyen magas láza van?

Edit

Oké. :) Nekünk szerda-csütörtök lesz meg az eredmény. :? Akkor oviban nem voltatok?!

Megkérdeznéd a homeo-dokit, hogy nem tud-e vmi okosságot Niki pocakjára? Már semmi más baja, csak sokszor fáj neki. Főleg éjszaka és kaják után...

Brigi

Örülök, h jobban vagytok. :D :D
Sztem az, h nyűglődnek a programok után az azt jelenti, h elfáradtak. Niki is ilyen-a lányok nyígnak. A fiúk meg piszkálódnak, rosszalkodnak. Na, nekünk jut mnidkettőből. :roll: Nem hiszem, h ezzel tudsz mit csinálni-vagy sikerül eltalálni az éppen elég élményt, vagy nem és akkor túlfáradnak. Ez még elég sokáig így lesz. :? Persze közben egyre többet bírnak, így elvileg kevesebbszer fordul majd elő.

Nagyon jó lett a párnahuzat! :D

Detti

Én amikor Dá többször egymás után bepisilt, visszaadtam a p-t. Ő se ébred fel rá, ha elázik. Sztem még nem érettek rá, csak szeretnék már tudni és nagyfiúk lenni. Sztem főleg télen nem jó dolog.
Nálunk is sokszor sírt Niki éjjel amikor végül kiderült, h pisilnie kell. Kb fél évnek kellett eltelnie, hogy mondja és jöjjön, hogy pisilnie kell.

Cat

Sztem Robi is kajált volna tovább és meg is magyarázta volna, hogy látta, h a helyzet ura vagyok. :twisted: Ha nem mondom, h segítség kell, azt úgy veszi, h nem kell. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Baba :)

Sajnálom a kórházasdit. Szerintem is valami kósza vírus ütötte ki Zsófit. Remélem hamar kitesznek titeket.

A nagy ikres fórumon a hétvégén spirálisan eltört az egyik iker kisfiú lába, aki két éves, elcsúszott otthon a parkettán.. Ők is a Madarászban vannak. Megműtötték, csavarozták, 3 hétig súllyal huzatják a lábát, utána meg medencéig tartó fekvő gipszet kap. :twisted: :evil: Na ez a mennykű beütés. Azt hiszem falnak mennék.

Detti :)
Én visszaadnám Bernátra tuti a pelust, Ambrust meg megkérdezném, hogy szeretné-e visszakapni. Ahogy Lilla írta, lehet, hogy nem érettek még rá, és nem éppen jó az idő, hogy ezt a bepisilősdit eljátszák. Könnyen meg is fázhat Bernát.

Ha Ambrus nyugtalan a pisilés miatt, akkor ébreszd fel. Én felébresztettem Olit amikor álmában sírdogált, és kikísértem pisilni. Utána már ment magától. De ha kéri a pelust, mert nagyobb biztonságot ad neki, vagy ébresztés után ordít, akkor inkább add rá.

Edit :)
Remélem Beni megússza a betegséget! Akkor ő oviban van?

Brigi :)
Jó ez a párna! De ki az a Bátor?

A nagy ikres fórumon bárányhimlős egy 5 hónapos kislány. Iszonyú lassan jöttek ki rajta a pöttyök a testvérei után, de egész jól tűri.

Nálunk nincs nyüszítés a programok után, sőt utána jobban megbecsülik az otthonukat/játékaikat, egész jól eljátszanak kettesben, mintha 2 hetet nem lettünk volna itthon. Samuval van néha, hogy nem akar hazajönni, ha jól érzi magát, és azért visít.

Cat
Kép
cateye

Cat!

Nem!Őt nem is vittem volna oviba pont a bacik miatt.A másik kettő mehetett volna,de most így ők sem mentek.

Lilla!
Oksi!Kérdezem!Mindenképp megyünk hozzá,mert oli estére befulladt és belázasodott.Most épp alszik,mert kapott teophilines kúpot.Viszont a Marci az ágyában fuldoklik.A köhögésén hallom,hogy neki se kell sok és kapja a kúpot.Holnap mindkettőt viszem.

Baba!
Jobbulást mindkettőtöknek!!!

Brigi!
Juj,szuper ez a kispárna!Mikor is van ilyenre időd?Nem alszol?
Nálunk Beni ilyen bőgve ébredő.Percekig nem tér magához, kommunikálni sem lehet vele.Még talán akkor a legjobb neki,ha hozzám bújhat.De a sírást nem hagyja akkor se abba,csak valamivel előbb megnyugszik.Értelmes magyarázatot még sose kaptunk tőle.
Ja és persze az esetek nagy részében felbőgi mindkét tesóját! :roll: Így ha Beni kel,mindenki ébred. :cry:
Hazugság???Szerintem ők még ezt nem értik!Vagyis azt nem értik,hogy amit elképzelnek az nem a valóság.Lilla ezt biztos jobban meg tudná magyarázni.Lényeg az,hogy nem szabad érte büntetni.

Detti!
Megfelelő magyarázat mellett visszaadhatod rájuk a pelust.De csak akkor,ha ők is beleegyeznek.Legalábbis anno nekem ezt ajánlotta a pszichológus!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nem fantáziál, vagy kitalál valamit, hanem amikor megkérdem felvette-e a cipőjét, akkor rávágja, hogy igen!!!! Vagy megette-e a krémtúrót? Ott állok az asztal mellett, látom, hogy nem, de ő simán mondja, h igen. V, h ki borította ki a vizet? A Réka!!!!
Számtalan ilyen. Mostmár ellenőrzöm, amit mond, mert hazudik.

A bőgéssel meg kicsit megnyugtattál, h nem csak B. ilyen, hogy talán nem miattunk van.

Jobbulást a srácoknak!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Bátor az uncsitesó.:)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

Sztem ez nem mondható IGAZI hazugságnak. :? Ilyesmi nálunk is előfordul, főleg, ha rosszat csinálnak, akkor az a tesó volt. :roll:

Majd megpróbálok valahol utánanézni, hogy mi is ez pontosan-nagyon keveset tanultunk gyerekekről... Talán valami gyerekpszichológia könyvben olvastam, h pl a szobatiszta lányka bepisilt játszás közben és ráfogta a szomszéd gyerekre, h ő volt. Persze totál képtelenség, hiszen az ő bugyija...:lol:

Abban tuti vagyok, h nem előre megfontolt szándékkal hazudnak, nem úgy, ahogy a nagyobbak. Főleg nem olyanban, hogy felvette-e a cipőjét- ami nyilvánvaló, hogy úgy van v nem... :?

Én ezt nem gondoltam/gondolom rossznak-inkább tényleg vmi gondolkodási hibának/fejletlenségnek. A barátnőmmel szoktunk ilyeneken témázni, hogy az amúgy tök okos, értelmes, logikus gyerekeink néha micsoda baromságokra képesek-mintha több évvel visszamaradnának hirtelen. :roll: Ilyen korban a gondolkodás fejlődése még egyenetlen-képesek marhára meglepő és látszólag értelmetlen, érthetetlen dolgokat produkálni. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Most csak gyorsban,mert épp főzök!

Lill!
Nikinek:
-Colocynthis c12 (ez görcsoldó)
este 3golyót elszopogatni és éjszakak,ha felébred a hasfájásra,adhatsz neki még 3-at
- napközben pedig az emésztés rendezésére: Nux vomica c9 vagy c12 és 2*3golyót elszopizni (vagy vízben feloldani).Ezt reggel és délután folyamán ad be neki étkezés és ivás előtt és/vagy után minimum 15perccel.
ÉS EGYIK SZERT SE TARTSD SUGÁRZÓ DOLGOK (TELEFON,MIKRO ÉS EGYÉB ELEKTROMOS BERENDEZÉS) KÖZELÉBEN!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Pazz!
Ha a gyerekekről szeretnél beszélgetni, szívesen látunk. A reklámokat a magam részéről elég rosszul tolerálom.

Baba!
Sajnálom a kórházat. Remélem, már jobban vagytok és azóta hazaengedtek.

Brigi!
Nagyon ügyes vagy! Hogy neked mi mindenre van időd! Kéne még egy gyerek :D

Hazugság: ilyen nálunk is van Ádámnál, ezzel én sem tudok mit kezdeni. Illetve ami hatni szokott az, hogy odaállok és megnyugtatom, hogy nem történik semmi, ha az igazat mondja, nem kap ki, nem is szidom meg, csak mondja el az igazat. Olyankor elmondja. Tehát különbséget tud tenni igaz és nem igaz között, tudja, hogy az hazugság. De megakadályozni, hogy hazudjon, nem tudom.
Az olyan nyilvánvaló dolgoknál, mint hogy van-e rajtuk cipő, szerintem csak azért hazudnak, hogy lerázzanak, mert lusták, vagy épp egyéb fontos dolguk van. Nem gondolják végig, hogy neked is van szemed, az hogy a másik helyébe képzeljék magukat sokal későbbi téma.

Pszichológus:
A tegnap voltunk, inkább én beszéltem, a gyerekeket rövid időre kukkantotta csak meg (bement 10 percre a logopédushoz, amíg foglalkozott velük). Az elmondottak alapján úgy gondolja, csak símán csak most lépett Ádám a dackorszakba, no meg egyetértettünk, hogy a viselkedésbeli "problémái" valószínűleg helyzethez meg egyénhez kötődnek. Majd a logopédussal is megszakértik, kb 2 hét múlva beszélünk újra.
Lényegében csak megerősített, hogy jól csinálom, amit csinálok. Ez főleg nekem jó, mert sokszor úgy érzem, igen kemény kézzel tartom őket, túl szigorú vagyok velük. Igaz, a következetesség nem egyenlő a szigorral, de nálam a szigor javarészt ebből fakad, illetve abból, hogy féltem őket (talán egy kicsit jobban a kelleténél).
Hasznos tanáccsal nem látott el, de lehet, hogy azért, mert túl általánosan beszéltünk a gyerekek viselkedéséről, annyira nem éleztük ki egy bizonyos helyzetre. Legközelebb papírral megyek, felírom, hogy mit szeretnék kérdezni.
Tán annyival lettem okosabb, hogy eszembe juttatta, hogy a dackorszak nem csak nekem nehéz, hanem nekik is, erről hajlamos vagyok megfeledkezni.

Szép napot mindenkinek!
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Tegnap eljutottam odáig, hogy elolvastam a lemaradásom, most talán írni is tudok. Sajnálom, hogy pénteken nem tudtam veletek menni a Wasabiba, de jó hallani, hogy ti milyen jól éreztétek magatokat! :) :) 8)

Pram!
Nagyon kedves, hogy hiányoltál. :)

Baba!
Ma hogy vagytok? Remélem, nem maradtok sokáig a kórházban, gyorsan jobban lesz Zsófi, és aztán jut energiád arra is, hogy magadat kikúráld. Gondolok rátok!

Edit!
Hú, sajnálom, hogy nálatok megint köhögés-betegség van. :( Milyen műtéte lesz beninek? Azt hiszem, egyszer már írtad, mióta én olvasom a fórumot, de sajnos nem emlékszem. :oops:

Brigi!
Tényleg nagyszerű az a kispárna! Ügyes vagy. :)
Hazugság: ilyesmi nálunk is van, viszont úgy veszem észre, hogy csak időszakos jelleggel. Andris sokszor nem mond igazat vagy kitalál valamit (általában valami olyat, ami terhelő a tesóra), de valószínűleg figyelmet szeretne. Engem is aggasztott a dolog, mivel már másfél évesen kezdte, hogy bedobta a cumiját az ágyába, aztán éktelen üvöltésbe kezdett, és úgy csinált, mintha Attila vette volna el tőle. Vagy sokszor rávert a saját fejére, és ráfogta Attilára... :? Legutóbb kérdeztem a pszichológust erről, de nem mondott semmi konkrétat. Azt mondta, nem kell komolyan venni még ebben az életkorban.
Sírva ébredés: mindkét fiúnál ez van, az esetek 90 %-ában. Én azt hittem, hogy ennyi idős korukra kinövik, de ezek szerint még van egy kis időnk, mire elhagyják ezt... :?

Cat!
Jól emlékszem, hogy te írtad, hogy szülőkaros kisbringája volt a fiúknak a babakocsi után? Milyen volt? Tudsz róla képet mutatni?

Egyébként Attila már teljesen jól van, Andris viszont vasárnap délelőtt lázas volt, azóta hullámzó. Sokszor úgy látom, hogy semi baja, és nagyon tünet sincs, de azt hiszem, a fülére húzódott a baj... El akarom vinni az orvoshoz, de persze most rendel, déltől kettőig... Andris meg ebéd nélkül elaludt, totál kidőlt, szegényke... :cry:
A hétvégénk mozgalmas volt: voltunk Alma koncerten. Ez volt az első eset velük, de annyira nem nyűgöztek el. És a szervezés sem, úgyhogy mikor a fiúk megunták, eljöttünk. De azért a gyerekeknek jó volt, amíg ott voltunk, élvezték.

Pénteken meg elmentünk a férjem sulijába a farsangra, szerelőbácsinak öltöztek a srácok. Majd teszek fel képet, csak még fel kell tölteni a gépre.

Jobbulást minden kis betegnek!
Anikó

KépKép
paniko

Sziasztok :)

Köszi a dícséreteket, meg a válaszokat. :)

Nekem a kézimunka szórakozás. Ha nem csinálok valamit, akkor este rögtön elalszom, amint leteszem a fenekem, még a konyhai széken is. Így két legyet ütök egy csapásra. Filmnézés (hallgatás :) ) közben jókat varrogatok. De amúgy a legtöbbször akkor tudok alkotni, ha itt van anyu. :wink:

A hazugsággal kapcsolatban: Én tudom, hogy ő tudja, hogy nem mond igazat, mert a szeme sem áll jól. Látom rajta. Ő pedig néz és várja, hogy én mit reagálok! Inkább mintha csibészkedésnek fogná fel. Pedig nem szoktam megbüntetni azért, mert mondjuk nem húzta fel a cipőjét (nyilván elmondom még egyszer, vagy tízszer :oops: ), csak tényleg le akar rázni, ahogy Annamari is írta. De ezek szerint ez tök általános. :shock:

Minden betegnek jobbulást!!!!! Remélem mostmár vége a télnek! Annyira macera ez az állandó betegeskedés. Pedig enyémek két éve most kaptak először antibigyót. Réka most sem. CSak ez a takonykórság. :roll: :roll: :roll:

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Most csak gyorsan:
Andrisnak a füle gyulladt, úgyhogy kapott antibiotikumot. :(

Itt vannak a szerelő bácsik:
Kép

Remélem, most már hamar itt a tavasz, és elfelejthetjük a betegségeket!
Szép estét mindenkinek!

KépKép
paniko

Köszi Edit!!!!

Már vettünk is és teszteljük. :D

Ti hogy vagytok????

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Panikó :)

Jobbulást Andrisnak! Igazán helyesek a szerelö bácsik, viccesen nézhettek ki a sok iskolás között, gondolom volt rajongójuk!

Tricikli: Mi a Régió játéknagykerben vettük nekik két no name triciklit. Háromszor vittük vissza, mert széttört alattuk, mindig adtak újat helyette. Szerintem ha vesztek, akkor Berchet-et vagy Smobyt vegyetek, az egy jó márka, és most sok helyen láttam nagyon akciósan a válság miatt. Olyan kell, aminek ki lehet iktatni a pedál forgását és lehet kormányozni a szülökarral is.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Anikó!

Nagyon jól néznek ki a kispasik!!!!!! :D :D
Jobbulást Andrisnak!

"hazugság" Az nálunk is működik, hogy a másikra fogják a rosszasságot, de a végén, amikor nagyon nyúzom őket, beismerik, hogy ki is volt a valódi bűnös. Ami nem tetszik nekem, hogy faggatom őket, mi volt a bölcsiben és két különböző dolgot mondanak. Már tudom, hogy Gergő mondja általában a valós dolgot. Ezt nem igazán értem, nem tudom Vendel miért mond mást. Mondjuk ezt nem tartom hazugságnak. Egyébként állandóan tesztelem őket.:wink:

Edit!

Hogy vannak a fiúk? Beni bírja még?

Baba!

Otthon vagytok már? Jobbulást mindkettőtöknek!

Brigi!

Tök jó, hogy ilyen ügyes vagy és van hozzá türelmed. Én mindig csak tervezgetek, de aztán nem csinálok semmit.

Csajok!

Nálatok, hogy pisilnek egyedül a fiúk a wcbe? Én eddig ált. segítettem nekik, de most már egyedül akarnak, ami azzal jár, hogy sok mellé megy. Mondjuk eddig álltak egy dobogó szerűségen és onnan aztán lehetett mindenfelé... Tegnap próbáltam, hogy elérik e a wc peremét és talán már nem kell dobogó. Így esetleg nem megy mellé a pisi. Vagy valakinél ülve pisilnek a fiúk?
Másik gondom, hogy amikor egyedül kezet mosnak, majd megőrülök, mert folyamatosan pancsolnak és minden vizes lesz. Remélem kinövik előbb-utóbb. Inkább előbb. :wink:

Kata

Kép
kateduo

Kata :)

Állva pisilnek, és dobogó nélkül felérika wc-t. Sosem voltak hajlandók ülve pisilni nekem.
Szerintem sem kell már egy 3 éves gyereknek segíteni a pisilésnél, szokják meg az önállóságot.
Ha lepisilik a wc-t, akkor wc papírral le szokták törölni. Mondjuk én minden este domestozom a wc-t és környékét.

Ha zavar a mellépisilés, akkor szoktasd ráülésre öket. Én azért nem akartam, hogy ülve pisiljenek, mert a köztéren, idegen wc-kben kimondottan jól jön, hogy nem ülnek rá a klotyóra a higiénia miatt. :x

Kézmosásnál nálunk is vizeznek, de ezt én hagyom.

Hogy vagytok?

Remélem már otthon vagytok! Írj!

Cat
Kép
cateye

Cat!

Köszi a választ. Kíváncsi voltam kinél hol van. Én is állva szeretném, azért az egyszerűbb. Akkor azt hiszem elhagyjuk a dobogót, mert onnan a magasból tényleg hatalmasat lehetett pisilni. Alacsonyabbról jobban célba találnak. :wink: Szabadban már tavaly nyáron is egyedül csinálták, csak itt a lakásban nem engedtem.

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Nálunk a fiúk a kezdetektől fogva a wc-be pisilnek, állva, önállóan. Egyedül, amikor kakilnak, akkor megy ülve is a pisi. És azt kell mondanom, hogy egész kultúráltan teszik a dolgukat.
A kézmosással sincs gond, mert a böliben is tök jól megtanították nekik, hogy a pólójuk ujját húzzák fel hónaljig, és akkor nem lesznek vizesek. Egyébként pisinél is bokáig tolják le a gatyájukat :)

Baba,

Hogy vagytok?

Anikók,

Nagyon jól néznek ki a szerelőbácsik :lol:

Brigi,

Tök ügyes vagy! Én elhiszem, hogy ez neked egy tök jó kikapcsolódás. Hogy álltok a pöttyökkel?

Tegnap vettem a fiúknak néhány társasjátékot, hátha... Csak egyet vettem elő, gondoltam, az épp elég lesz (a többit majd hozza a nyuszi). Hát elég is volt. Rájöttem, hogy még kicsik hozzá. Bernát még csak-csak, mert ő legalább meghallgatta a szabályokat, többé-kevésbé aszerint is játszott, de Ambrus... Ordított, amikor át kellett adni a dobókockát, a szabályokat még csak picikét sem tartotta be :( Nyilván nem is pontosan úgy játszottunk, ahogyan az a leírásban volt, próbáltam leegyszerűsíteni a szabályokat, de nehéz volt... Mondjuk 4 éves kortól ajánlották a játékot, szóval még érniük kell :)

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kérdésetekre válaszolva: Jobban!Vagy részben jobban.Talán nem is annyira.Már magam sem tudom.
Oli már nem fullad,de még nagyon köhög.Igaz,már láza nincs és aránylag nyugodtan aludt.Bár most épp be se áll a szája,de most jöttünk be az udvarról,így ez normális.
Marci már alig köhög,orra se folyik,de előjött a kötőhártya nála (ez várható is volt).Kapott még egy bogyót (pulsattila -ez kötőhártáyra szuper)
Viszont a Beni elkezdett köhögni!!!! :evil: :evil: :evil: Na ő is megkapta a maga golyócskáit.Szép,ugatósan köhög egyenlőre.Kíváncsi vagyok,mi lesz belőle.

Anikó!
Imádnivalóak a kis szerelő legények! :lol: Jobbulást nektek!

Lilla!
Használt valamit a golyó?
Atr elfelejtettem írni,hogy amit nappalra aptatok,azt legalább 3napig szedni kell.Akkor is ha teljesen elmúlik közben a hasfájás.Ha csak jobb,de nem múlik el teljesen 3nap alatt,akkor tovább.Ha 48órán belül semmi változás nincs,akkor ne szedjétek,mert úgysem használ.
A görcsoldót meg csak addig,amíg van éjszakai hasfájás.

Kata!
Nálunk is állva pisilnek a fiúk,de nem dobogóról.Mondjuk Beni így is mindig mellépisil,de ennek oka van.Nem tökéletes a fitymájá,van egy kis rotáció (csavarodás) benne.Így nem pont arra megy a pisi,amerre szeretné.De a sérvműtétnél ezt is megcsinálják!
A kézmosásnél ők is pacsálnak,de én csak mértékkel engedem.
Ja és nálunk is állandóan ott a felmosó vödörben a domestosos víz,így ahányszor csak kell felmosom a wc-t.

Baba!
????Otthon vagytok?

Annamari!
Ez nagyon jó!!!Így legalább pozitív érzésekkel jöttel a pszichológustól és ez a későbbiekben is nagyon hasznos lehet.Örülök neki,hogy ő sem látott semmi komoly problémát.

Edit

Kép

Kép
edit73

Anikó

A nagy ikres fórumon találtam ezt a hírdetést:

"2 db Smoby Urban tricikli eladó. Nagyon jó állapotban vannak. ( újonnan 21eFt-tól kapható/db )

A kettő együtt: 19.000 Ft ( csak itt )

-kiiktatható pedálok
-gumikerekek
-állítható tolókar
-kézifék
-az ülés és a kormány közti távolság állítható a gyerek méretétől függően "

www.ikresek.hu Kínál/Játékok

Kép is van a bicóról, baromi jól néz ki!

Cat
Kép
cateye

Detti!

A dobokockás társasok még az enyémeket sem érdekli!Sőt!Igazából még semmilyen együttjátszós dolog sem.Egymás mellett játszanak,sokszor lekoppintva azt,amit épp a tesó csinál.De ez teljesen normális még!Majd 5éves kor körül kezdődik az együttjátszás.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

Én sem azt gondoltam, hogy odaadom nekik a játékot, elmondom a szabályokat, aztán egész este ellesznek ketten :lol: Szépen leültem közéjük, illetve felügyeltem őket, de tök mindegy volt, mert Ambrus nem volt kooperatív. Bernáttal el tudtam volna játszani kettesben, de Ambrus folyamatosan elvitte a kockákat (színes és állatos ), meg durcázott.
De pl. ma reggel meg leült Bernát mellé, és játszottak együtt. Egy 4 éves gyerek már megérti a szabályokat? EGyébként meg minden másban tök jól eljátszanak egymással, szerencsére.

Egy szó, mint száz, nem erőltetem a társasjátékot, még várok vele.

És akkor mi lesz a műtétetekkel????

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Edit, tényleg megnyugodtam, hogy nincs komoly baj. Ráadásul ma a logopédusnál is szuperül együttműködött mindkettő.

Társasok. Nálunk most aktuális, mert ugye nagyon közelít a szülinap, így valami ilyesmit szerettem volna nekik venni. Pont a tegnap beszélgettem erről az óvónénivel és azt mondta, hogy igaziból szinte még semmilyen társas nem való nekik. Ebben akorban még olyan játékok kellenek, amikkel a mozgásigényüket ki tudják elégíteni. Bicikli, trambulin, az a tölcsér alakú valami, ami billeg (nem tudom minek hívják). Azt mondta, ezt nem csak az enyémekre vonatkoztatva mondja, a többi gyerek sem képes huzamosabban figyelni a társasra. Ha mindenképpen társast szeretnék, akkor van olyan, hogy a dobókocka nem számos, hanem színes, és akkor léphet a gyerek, amikor olyan színűt dob, mint amilyen a bábúja, figurája, malaca vagy ami éppen játszik. Talán a Revensburgernek van olyan társasa, aminek az a neve, hogy az Első társasjátkéom (?). A nevében nem vagyok biztos, de ezt ajánlotta. Azt mondta, hogy a 4 éves kortól ajánlott társasok még nem jók, inkább egy év múlva. Úh én most olyat keresek, ami 3 éves kortól jó.

A Damjanich utcában a gyógyped főiskola mellett van egy jó könyvesbolt, ahol jó fejlesztő könyvek, játékok is vannak. Oda elmegyek a napokban és majd referálok. Illetve az óvónő a Sugárban látott jó, nekik való játékokat.

És most egy kis pletyka: beleolvastam a márciusi babavárók fórumába. Nóri visszajött. A gyerekek 2700, illetve 2900 grammosak lettek 18 nap alatt, azaz durván 1,5 kg növekedés ennyi idő alatt. Nem véleményezem, csak hozzáteszem, az enyémek nem 26, hanem 31. hétre születtek, 18 nap alatt durván 100-150g hízáson voltak túl a születési súlyukhoz képest.

Kata!
Az enyémek is állva pisilnek, egyre kultúráltabban. Bár most kezdenek nagyon férfiasodni, és Gergő csak a szerszámot veszi elő, hogy pisiljen. A fellépőt meg csak kézmosáshoz használják, de ott nagyon hasznos, mert jól felérik a kagylót és nem pancsolnak mindent össze, nem folyik fel a víz a hónaljukig.
Ha már a pisi szóba került:) Azt mondták a szülőértekezleten az óvónők, hogy az idén még segítenek, de jövőre mindenkinek önállóan el kell végeznie a popsitörlést. Valakinél már működik a dolog? Mert szerintem ez nálunk jövőre sem fog.

Edit!
Drukkolok, hogy nagyon hamar kimásszon Beni ebből a kórságból (persze mindegyik). Húúú, nem is tudom, hogy tudsz ennyi homeós infót megjegyezni. Szivacs agyad lehet. Az még hagyján, de még mindegyiknek odafigyelni a gyógyszerelésére!

Anikó!
Hihetetlen édesek a szerelő bácsik! Ők akartak egyforma jelmezt?
Mielőbbi gyógyulást nektek!

Baba!
Hogy vagytok?

Nellike!
Hogy bírod a pocakot? Téged is meglestelek a másikon, nagyon csini vagy.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari,

Beleolvastam én is a topicba. Én nem értek valamit: hogy a fenében tud egy gyerek duplájára hízni két hét alatt???? Mivel etteték őket??? Én 39. héten szültem, és nem voltak ekkorák még akkor sem. Vagy elírt valamit, vagy kamuzik.

Még a társasokhoz visszatérve: amit odaadtam nekik társas, abban a dobókocka színes, illetve állatos. Lehet, hogy a te fiaid már inkább tudnának vele játszani, nagyjából a szabályoknak megfelelően.

Detti

KépKép
kiliman

Tök jó ez a fórum. Jó megtudni, hogy kinél hogy mennek a dolgok....:D :D :D

Edit!

Drukkolok nektek!

Detti!

Nekünk tudod mi jött be? Mondjuk nem társas, de ilyen leülös játék. A dominó és a memory. Persze Verdás memorynk és thomasos dominónk van. Mondjuk a dominó nagyon egyszerű már nekik, de memoryzni hárman vagy négyen szoktunk. Bár folyton szólni kell és résen lenni, hogy nem ő következik... :D de szerintem tökre fejleszti őket és élvezik.

Érdekes ez a Nóri dolog. Én 31. hétre szültem okt. 20-án és kb. 1,5 hónap alatt híztak 1,5 kg-ot. Vagy ki tudja mivel etetik őket.... :shock:

Kata

Kép
kateduo

Én is elolvastam a márciusi topikot.. bár megfogadtam magamnak, hogy nem foglalkozopm vele többet, úgy haragszom.. :evil:
Szóval vagy elhallotta Nóri és 1700 / 1900 gr-osak a babák, és az nagyon szép növekedés lenne.
De ennél több szerintem nehezen!! :roll:

Társas: nekünk van egy, aminek az a címe, Hopp egy légy! és csapkodni kell vele adott színű kártyákat. Ezt tudom ajánlani, pont ennek a korosztálynak jó. Élvezik, koncentrálni tanít, színeket kell figyelni, nomeg lehet légycsapóval csapkolódni :lol:

Bebus ma már ment oviba, gyanítom csak gyomorrontás volt, mert hamar túllett rajta. Vasárnap a mama túletette kicsit ("olyan sovány ez a kisfiú!!" :evil: ), ő meg húsban, sült kolbászban nem ismer határt!

Edit,
nagyon drukkolok Nektek Beni miatt!! Nekünk áprilisban kell csak visszamenni sérv-kontrollra, meglátom mi lesz. Figyelgetem, hát, semmi horror eltérés nincs estére, de azért nem egyforma a zacsi a 2 oldalon. Meglátjuk.

Kata,
állva pisil! És ez így tényleg higiénikusabb, egyszerűbb.

Kép
nettke

Ja, mi 34. hétre az 1300 gr-os Benivel híztunk 3 hét alatt +500 gr-ot, ami egy csoda volt ott a PIC-eseknek, ezért is engedték haza 1800-al.
Én már a kérdéseket sem hiszem el ilyenkor... de erről beszéltünk a Wasabiban eleget :(

Kép
nettke

Sziasztok!

No, tegnap hazajöttünk. Saját felelősségre, mert amúgy egy láztalan napot kell bent megvárni, de mondtam nekik, ha nincs több vizsgálat, és nem lettünk okosabbak, akkor lázat csillapítani otthon is tudunk... :? Erre valamiért nagyon rá akart beszélni a doki, hogy maradjunk, gyorsan kiírt még 2 vizsgálatot, de miután azok is negatívak lettek, mondtam, hogy viszlát!
Már egyre ritkábban ment fel a láza, és azóta is sokkal jobban van, utoljára tegnap délután 4-kor volt láza. Az étvágya meg a közérzete is javul. Felhívtam a kedvenc kijárós dokinkat, hogy este/délután jöjjön ki, nézze meg a zárót, mondjon véleményt, az nekem sokat számít.

Anikó,
nagyon helyesek a srácok! Ők akartak szerelők lenni, vagy ti találtátok ki?

Csajok, megfogadom a tanácsotokat, és ha Zsófi hétfőtől mehet bölcsibe, már bugyiban fogom beadni. Itthon már hónapok óta szobatiszta, nem fogok rá pelust adni, hogy akkor is szóljon... :roll: :evil:
Mondjuk kicsit félek, hogy ha meg a bölcsiben esetleg mégsem szól, akkor beégek, de szerintem szólni fog.

Kép
baba888

Detti!
Ezt én is így gondoltam!Mármint,hogy odaültél közéjük!Én is így csináltam,de még azok a társasok se jöttek be,amikhez színes dobokocka van.Számossal meg nem is próbálkoztunk.
Nálunk is bejön a a domino meg a memory.Illetve amiket karira kaptak.Azt egyedül (anyával) lehet játszani egy adott szabály alapján.Ezek a típusú játékok készítik elő a társasozást.Mert 1. le kell ülni egy meghatározott időra (ez max. 10perc) 2. be kell tartani a szabályt (de csak 1szabályt). Amiben különbözik a társastól,hogy nem kell a másikra várni.Illetve ha valaki még akar vele játszani,akkor ugye meg kell várnia,míg a tesója végez.De közben felállhat,elmehet és ebben meg különbözik a társastól.
Nektek még a különböző puzzle-k valók,ha valami ilyesmit szeretnél húsvétra.Bár nálunk ilyenkor már csak akinti játékok jöhetnek szóba.
Műtét: pénteken megyünk kontrollra.Akor eldől!De úgy látom,hat ez a bogyó neki és reggelhez képest nem köhög csúnyábban!

Annamari!
Jegyzetelek!!! :lol: Meg elég sok infót mond nekem a dokinéni,mikor kérdezem.Így mindig ragad rám valami.Pl. hogy egy köhögésre adott golyócskánál az is lehet fontos,hogy iszik-e a gyerek.Én arra még sose figyeltem!Most pl az olivér magához képest rengeteget ivott.

Nettke!
Nálunk meg semmi tünet! :( Pedig aztán a Beni erőlködik eleget.Pl. húzta szánkóval a 2tesóját.Most is rengeteget bicóznak,délelőtt-délután kint vagyunk.De semmi!pedig látnám,ha feltelítődne folyadékkal,mertminden fürcsinél ránézek.Kíváncsi vagyok,mit mondanak rá.

Edit

Kép

Kép
edit73

Itt az egyik játék,amit az enyémek imádnak:

http://www.fairplaytrade.hu/?command=sh ... =28&menu=2

Kép

Kép
edit73

Na ez nem jött össze!
De amit megnyit,ott ha rálépsz a 2.oldalra és megkeresed a színkavalkád nevű játékot,az lesz az!!!

Kép

Kép
edit73

Detti!
Nálunk ami nagyon bejön az a memória (ebből van többfélénk, de kedvenc a foglalkozásos, értsd két cukrász, két postás, két színész stb), a puzzle (ebből már elég aprókat raknak) illetve a dominó, amit különféle szabályok alapján játszunk. Plusz van 3 társasunk, ami bejön:

1. Foltos és a kölykök: ebben a mamakutya ugatása jelzi, hogy hányat kell lépni a pályán, és a cél az, hogy a 4féle kutya megtalálja a saját színyű csontját
http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=4778

2. Beee: ebben leeső színes golyók sorrendjének megfelelően kell színkorongokat kirakni. Közben a kaptár zúg! ;-)

3. Éhes békák: 4 béka golyókat zabál gombnyomásra.
http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=16706

Ami szerintem tök kudarc társas, az a Thomas. Uncsi és hosszú...

Most nálunk amúgy teljesen beépült napirendbe, hogy vacsi és fürdés között 4en együtt társasozunk. Szuper! Jó-jó nem mindennap, de a legtöbbször! :roll:

Kata!
Pisilés: nálunk Beni így is, meg úgy is tud, mikor mihez van kedve. Amúgy a beletalálást én mindig valami sztorival motiválom: oltsuk el a tűzet a lyukban, találjuk el a békát stb...Most már egyedül csinálja...popsitörlés? Luca nem, Bence igen.

Kézmosás: most már Ok, de volt idő, amikor a víz is folyt meg a szappan is....valszeg nem a legjobb módszer, de én próbáltam a lelkükre hatni, meg a spórolásra (az volt a cél, hogy megértsék, nem azért nem lehet, mert Anya nem szeretné...). Bejött....mondtam, hogy a környezetnek se tesz jót, meg pénzbe is kerül...

Nóri-téma. No komment...azt hiszem én zártam magamban felé.

Wasabi??? Irigy, és persze örül, hogy jó volt...legközelebb ott leszek!

Amúgy velünk minden OK: Lurkók oviban, Apa-Anya dolgozik. Egyelőre tetszik, de eléggé kifacsarva érzem magam...hiányzik a délutáni szúnyóka...;-)

Most meg készülődünk a jövő heti síelésre...

Viki

KépKép
vikóka

http://www.fairplaytrade.hu/?command=sh ... h&search=békaszoliter

Ez a másik!(békaszoliter)

Kép

Kép
edit73

Na jó!Ezt nagyon hülyén tette be!
Szóval a fair plax trade kft oldalán találhatóak:színkavalkád és békaszoliter néven.

Edit

Kép

Kép
edit73

Baba!
Szuper!Örülök,hogy jobban vagytok és otthon!Te hogy vagy?

Kép

Kép
edit73

Társasjáték
Ravensburger Colorama és Memory-val indult.
http://www.argep.hu/product_349608.html

Sárkány Samu-t nagyon szeretik
http://granna.pl/grannahu/index.php?men ... orabaner=2

Inci-finci pókocska - Orchard társasjáték
http://www.katica.hu/termekcsoport.php?csoport=Társasjáték

Logico (az inkább ha várni kell valahol)

Piatnik: Gyermekjáték gyűjtemény (ebben 4 táblás játék van)

Nálunk nehezen indult a társasjáték.Leginkább az jött be, hogy az apjuk először 1 gyerekkel játszott, utána a másikkal. Amikor begyakorolták, akkor vonta össze őket.

Kép
pramprampram

Baba!
Nagyon örülök, hogy jobban van Zsófi, és hogy végre hazamehettetek. Nem lehetett egyszerű ott bent nektek, nagyon sajnálom. Gondolom, nagyon örültek egymásnak a csajok.

Detti!
Nem vagyok biztos benne, hogy az enyémek betartanák a szabályokat. Illetve Gergő igen, de Ádámnak az oviban voltak ebbéli kudarcai, konfliktusa.

Edit!
Szerintem elmegyek és megnézem azokat a játékokat, mert így még nem tudom elképzelni, hogy hogyan kell játszani.
Ezt az oldalt még nem is ismertem, de tetszik.

Vikóka!
Köszi az ötleteket. Szerintem a békásat nagyon élveznék az enyéim is. Sielés? Hová mentek (ha nem titok)? Én ugyan nem tudok síelni, de azért kíváncsi vagyok.

Na, közben korrigálok, Nory 27 hetes volt, nem 26, de akkor is. Húú, kifejtettem, hogy miért nem hiteles, de inkább kitöröltem, mert piszkál ugyan a dolog, de nem érdemel ennyi figyelmet.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Baba

Jól tetted, hogy leléptetek!!! :D A Madarászban Niki fejreesése után mi 2 óra után léptünk le. :roll: Azok az állapotok!!! :evil:

Csajok!!!

Ez a Nóri-sztori egy vicc!!!! Nem csoda, h ide nem mer ilyen röhejes és képtelen történettel bepofátlankodni!!! :shock: Nem is értem, h ott hogy nem tűnik fel senkinek, a Holdon élnek vagy mi?!!! Azért már ott is láttak néhányan közelről gyereket... mégis beveszik a sztorit!!! :twisted: Niki úgy hízott mint az állat és szinte ugyanannyi súlyról 7!!! hétbe telt míg végre 2100-el hazajöhettünk!!! És soha egy percig nem volt egyiknél se semmi komplikáció- ami 30 hetesen is nagy csoda volt-de 27 hetesen meg ki a fene hiszi el?!!! Nagy a kísértés, h beszóljak neki valamit odaát. Még egy-két ilyen hsz és megkapja a magáét!!! És még valahonnan képeket is szerzett a "gyerekeiről"!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Társas: Még az enyémek is csak az ügyességi társast tudják játszani, dobókockásat nem, pedig a dobókockán ismerik már a számokat. Valahogy nem nagy társas rajongók.

A foltos ugatós kutyásunk van, az nem jött be nekik. A csúcs a Slammer, ami olyan lehet mint Nettkéék Hopp egy légy társasa. Csapkodni kell a kártyákat, és közben koncentrálni, és hallgatni, hogy milyen szót mond az automata, megkeresni hozzá a kártyát.

A Tulliról rendeltem neki a múlt hónapban 5 társast, kb 40% kedvezménnyel, de az 5-böl 3 nem volt, így az egészet mérgemben visszamondtam.

Dominózni már önállóan tudnak, valahogy a memory-t nem értik, felfordítják az összes kártyát és úgy keresik meg a párokat, pedig próbáltam már csak 5-6 párral is. Nem értik mi a bul benne.

Olinak van egy kedvenc játéka, ami zseniális. Ez:

http://www.compaya.hu/jatekreszlet.php? ... osito=8067

Egy füzetböl kell kirakni egy lovagi várat, 48 féle variációval. Baromi ügyesen rakosgatja. De még mi is élvezzük, így Zolival néha játszunk vele. 8) Samut ez is hidegen hagyja.

Ja és igfaza van Annamarinak a 4 éveseknek is 3 éves kortól játzható játék kell, mert a nagyobbaknak való csak elveszi a kedvüket.

Nóri ügy: Max ha kukoricával etetik a gyerekeket akkor híznak 1,5 kilót. Léteznek egyáltalán ezek a gyerekek? Én már ezt sem hiszem el. :?

Cat
Kép
cateye

Na igen, találd ki, hogy mivel fog majd játszani a gyerek. Ez mindig olyan lutri.....Meggondolandó, mert nem olcsó. És persze jó lenne, ha mindkét gyerek szeretné. Gyerekkorunkban mi nagyon sokat társasoztunk, imádtuk.

Nory: nem is értem ezt a csajt...., lehet, h unatkozik?? :shock:
De tényleg!! nekem kb. karácsony előtt érték el a 3 kilót. Az volt a karácsonyi ajándék. Ráadásul az eléjén nagyon nehezen idult be a hízás, utána mondjuk gyorsan ment. De főleg az elején nehéz az ilyen piciknek. Emlékszem az első adagjuk kb. szülés után 3-4 nap 2 !!!! gram volt. Aztán kettesével növelték. Szóval nory esete teljesen hihetetlen.

Kata

Kép
kateduo

Edit,
köszi, én is jobban, alakulok. A nehezét a kórházban csináltam végig, de már nem izgat, lényeg, hogy itthon vagyunk, és a csajnak ma már egyáltalán nem volt láza! :D

Lilla,
nem csak az állapotok, de a doki is... nem szeretem a mufurc embereket, egy GYEREKORVOS meg pláne ne legyen már az!

Annamari,
hát Anna persze nagyon örült, ölelte volna át Zsófit, de ő olyan undokul elfordult, és kitért előle, azt hittem sírva fakadok Anna arca láttán!! :cry: Szegénynek úgy lekonyult a szája, nézett rám "a Zófi eement!" Édes kis drágám, velem hamar megvigasztalódott, adtam én neki puszit a Zsófi helyett is!! :wink:

De azért mondtam miss hercegnőnek, ha ilyen undok lesz másokkal, senki sem fogja őt szeretni. Jött is utánunk, nézte, hogy dögönyözöm Annát, hogy játszunk, de rá nem nagyon figyeltem. Nem tudom mennyire értik meg ezeket a dolgokat, Anna pl már pár percre rá ugyanúgy kedveskedett Zsófival, nem is emlékezett rá, hogy ő undok volt vele. Zsófi viszont szerintem már jobban megjegyzi ezeket, ő amúgy olyan kis pokróc tud lenni, azt hiszem sok fájdalmat fog még okozni Annának (meg nekem is!).

Valakinél hasonló?? :roll:

Kép
baba888

Na, megint jó napunk volt... arra mentem megint az oviba, hogy Sári ilyen meg olyan volt megint, rengeteg rá a panasz. eddig nem nagyon mondtam Nektek, mert azt hittem, meg fog oldódni, de valahogy nem úgy alakul (Edit, neked már Wasabi előtt panaszkodtam kicsit..). Eléggé kivagyok :(
Nem barátkozik, és nem is tűr meg másokat maga körül, eltaszítja a hozzá odamenő barátságos gyerekeket, nem öltözik egyedül, mert nincs kedve. Ébredéskor a gondozókat, meg az ovónőket is elküldi, ellöki magától, nem hajlandó felkelni, rúg, harap, de simogatás, se szép szó, oda se férnek hozzá. Ordít, mint a malac.
Sürgősen ki akarnak jönni családlátogatásra, hogy megbeszéljék, mit is tegyünk. ???? Én már csődöt mondtam, semmi ötlet. annyiszor beszéltem vele, szép szóval, fenyegetéssel, semmi. Itthon is hisztis meg öntörvényű, de azért mi valahogy elkezeljük.
Tuti, hogy valamit "rejteget", elfed ezzel a viselkedéssel, csak nem tudom, hogyan segítsük.
Attól félek, hogy esetleg az antiszociálissága miatt kiteszik a csoportból, szerintem az borzasztó lenne neki. Mérges is vagyok, meg úgy sajnálom közben!!! :(
Szerintetek mit csináljak????

Kép
nettke

Nettke,
Nagyon átérzem a helyzetedet és felháborodottságomat nem tudom elhallgatni.
Valahogy olyan érzésem van, mintha úgy élnék meg "ja ikrek, akkor jut is marad is" ha egy ... akkor is marad nekik bőven.....
Mintha nekünk kutya kötelességünk lenne ezzel együtt élni. Ahol nincsenek ikrek és probléma merül fel, irtó toleránsak és türelmesebbek. ((Nekem anno megakarták magyarázni, hogy az ikrekkel miért nehezebb a bölcsődében és miért kell nekik többszörös energiát fordítaniuk rá... :evil: ))
Nálunk segít ha csinálok velük külön programot. Lehet, hogy Sárának is jót tenne :)
Azért mert valakit antiszociálisnak látnak, nem tehetnek ki senkit az oviból!
Érdekelne, hogy az óvónők mennyire dicsérik, mennyire vonják őt be a feladatokba.
Mit várnak a családlátogatástól???????? Ez őrület!

Kép
pramprampram

Baba!

Nálunk Gergőnek vették ki az orrmanduláját, akkor 4 évesek voltak. 3 napig voltam bent vele a kórházban, mikor hazamentünk, vártam, hogy Gréti a nyakunkba ugrik, puszil, örül. Na ennek pont az ellenkezője történt. :cry: Tévét nézett, ránk se hederített, se puszi, se ölelés, hozzánk se szólt. Komolyan mondom, hogy nekem esett rosszul. Nagyon rosszul :cry: Szerintem így "büntetett", hogy otthagytuk 3 napig. Úgyhogy nem vagytok egyedi eset, ez nyugtasson :wink:
Most meg olyan bújós, puszilkodós Gréti, hogy rá sem ismerek. :roll: :lol:

Andi

Kép
gandi75

Ja, és Nóri ügy :roll: Gréti 1,5 kg-mal született és 3 hét kellett, hogy elérje a bűvös 2 kg-ot, amivel hazaengedtek. És utána is hónapokig 30-40-50 g-okat ettek. Azt is egy óra hosszáig :lol:

Kép
gandi75

Sziasztok :)

Megvan a második pöttyös! :wink: Ma felfedeztem Borkán egyet ...
Réka már egész jó, bár még elég sok sebes kis pötyije van, de egy csomó már leesett. Remélem Bobó is jól viseli majd. Minin semmi, de gondolom csak idő kérdése.

JÓ, hogy hazamentetek már. Sztem jobb otthon, ott legalább más nyavaját nem fog elkapni szegény. Nálunk is volt/van olyan, hogy az egyik kedvesen közeledik, a másik meg lerázza. Néha nekem rosszul esik, főleg, ha tényleg látom, hogy a másik jót akart és csalódott. Dehát ez van, ilyenek a gyerekek és szerencsére sztem nem hagy bennük maradandó nyomot.

Nettke :)
Nehéz ügy!! Sajna tanácsot adni nem tudok. Én úgy gondolom, hogy figyelemfelkeltés. Borka ilyen kicsit, hogy inkább veszekedjem vele, legalább addig is rá figyelek. :roll: Mostanában próbálok a lelkére hatni. Nem rászólok, hogy legyen normális, hanem a fülébe súgom, hogy mit és miért úgy szeretnék, mintha ő lenne az én segítőtársam, hogy könnyebben menjenek a dolgok. Ilyenkor általában meghatódik és hirtelen mintha kicserélték volna. Csak egy baj van, hogy kb. olyan vagyok, mint a Mg-hiányos nő a reklámban, hamar felmegy a pumpa és olyankor nem tudok ennyire józan lenni. :oops: :oops: :oops:

Sztem Nóri (vagy akárki) nem érdemli meg, hogy ennyi figyelmet szenteljetek neki.

Jó éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nettke :)

Az antiszociálisság is magatartászavar mint a hiperaktivitás. Ezzel elfed valamit ami nála nem müködik, vagy nem olyan jó benne mint a kortársai.(részképesség zavar) Ilyen nálunk Olinál a hiszti is, a hirtelen kitörései, és az alacsony frusztrációs tolerancia szint. Amint írod ti is küzdötök Sári kitöréseivel otthon is. Ezzel csak szegény egy részképesség zavart próbál elfedni szerintem, burkot von maga köré.

Amit tudsz tenni: sokat kettesben lenni vele, programot csinálni az ö kedve szerint, fejleszteni a hiányosságait (ugye ezt elötte fel kell mérni), és tudom, hogy van erre szülö és pedagógus terápia is, hogy hogyan kell bánni az ilyen gyerekkel, de ezt nem tudom, hogy itthon gyakorlatban müködik-e. Ha nem akkor pszichológus, vagy szakemebr segíthet.

Az oviból antiszociálisság miatt nem zárhatnak ki senkit. Hiszen ez ártatlan dolog, ö maga szenved a legjobban töle. Segíteni kellene bevonni a foglalkozásokba, körjátékokba stb. Ami még szerintem jó lenne neki, kscsoportos torna, vagy zeneovi vagy néptánc, valami csoportos foglalkozás amihez van kedve.

Nálunk ilyen szempontból Samu nagy húzóerö Olinál, mert viszi a társaságba, szocializálja, a meggyözödésem, hogy messze nem tartana itt Oli a szocializáltságban ha a tesója nem húzná, mert ö sokkal zárkózottabb. Ami még nagyon sokat segít nálunk Olin az a heti egy fejlesztés, amire járunk vele Zsófihoz. Ugyanis baromi ügyes, sikerélménye van benne (ez a fejlesztö érdeme is), és ezáltal nagyot nött az önbizalma. Már mer felnöttekkel kommunikálni, igaz sokkal félszegebb mint Samu. De eddig ha kellett neki egy pohár víz, akkor Samut küldte. Mostmár ö is mer kérni.

Cat
Kép
cateye

Nettke!

Nagyon sajnálom, hogy gondok vannak Sárival. Én is úgy gondolom, mint Cat, sokat nem tudnék hozzáfűzni.
(Belelapoztam egy kicsit a régebbi hozzászólásainkba, és láttam, h az elején még Hannának szólítottátok. Miért változott ez meg és mikor?)
Hogy mi segít, azt nem tudom, de az óvónők oldják meg maguk a benti helyzetet, azért vannak ott. Nyilván nem egyszerű, ha otthon is baj van vele, de te sem mész sírni hozzájuk, ha valami bajod van. Azt hiszem, mi szerencsések vagyunk, sokmindent meg tudok beszélni az óvónőkkel, de nem akasztják a nyakamba a benti konfliktusokat. Ha kérdezem, elmondják.
Nem emlékszem, mit írtál, mit láttak a BHRG-sek Sárinál?

Cat, nagyon jól megfogalmaztad, én is erre gondolok.
Azt megírod, hogy a Zsófi hogyan foglalkoztatja Olit? Miket csinálnak? Bent vagy olyankor te is Olival?

Nálunk Ádám az, aki védeni próbálja magát. Én arra vezetem vissza, hogy finommozgásokban Gergő sokkal ügyesebb, nagyon türelmes, és képes fél órát-órát egyvalamivel elpepecselni. De: neki a nagymozgásai nem olyan jók, mint Ádámnak, a teherbíró képessége sokkal gyengébb. Nagyon ügyesen rajzol, de rémesen lassú pl az utcán, sokkal hamarabb elfárad. Érdekes módon őt ez nem zavarja annyira, hogy a magatartásában megmutatkozzék. Tényleg, mutatok egy Gergő rajzot. Szívesen megnézném másokét is.
Ádám sokkal hamarabb bezárkózik, ha valami nem működik, és sokkal nehezebben győzöm meg, hogy meg tud valamit valósítani, ha ő egyszer úgy gondolja, hogy nem megy.
Na, erre kéne ötletet kérjek a pszichológustól, hogy hogyan tudnám meggyőzni, h ő is képes valamire, csak gyakorolni kell. (Tudom, hogy türelemmel, de valami praktika, recept kéne.) Különben Ádám hisztijei, dühkitörései is mindig olyan esetben vannak, amikor valami olyan feladat van, ami neki nehezebben megy.
Azt viszont nem mondhatom, hogy antiszociális, mert remekül megvan mindenkivel, általánosságban ő a központi szereplő egy társaságban (szerintem ezzel kompenzál), jópofizik mindenkinek, viccel, eljátsza az aranyos, szeretetre méltó gyereket. Idegenekkel sosincs konfliktusa, mert nem ismerik, és el akarja adni magát mielőtt Gergőre is felfigyelnének.
Mindehhez hozzáteszem, Ádám mindig latinosabb volt, és szerintem azóta kezelem nehezebben, amióta Gergő elkezdett rohamosan fejlődni, és a beszéde is jobban fejlődik, mint neki.

Gergő rajza (vagy egy hónapja készült, azóta nagyon szépen színez és alig megy ki a vonalon):
Némi magyarázatra szorul: malac (állítólag ő rajzolta egyedül - az oviban), előtte kukorica és fű, mert azt eszik; kígyó; a kígyó feje fölött két napocska, és fogják egymás kezét:)

Kép

Ádám rajza (tegnapi termés):
Ez egy ember, egyéb magyarázatot nem kaptam. Honnan nézzük, ugye? Én inkább egy gorillának nézem:)

Kép

Szép napot mindenkinek!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Köszönöm mindenkinek a segítségeteket!!!
Nagyon nekikeseredtem most már, sokadik rossz "impulzus" volt ez tegnap. Sári mindig nehezebb volt, mint a másik 2, és nyilván könnyebb lenne vele, ha csak ő lett volna, több figyelmet igényelne.. de a ahelyzet adott. Ettől függetlenül mi otthon elvagyunk vele, megharcoljuk a hisztiket, mint Ti is, mindannyian. Ki jobban, ki kevésbé.
Most úgy tűnik, hogy az oviban éleződik a helyzet, romlik, ahelyett, hogy a várakozásom szerint javulna. És ő is kezdi mondani reggel, hogy nem akar oviba menni, inkább otthon marad a nyuszival :cry:
Most már megvárom, hogy mit mondnak ők, és úgy tűnik, akármi is az, a családlátogatáskor akarják beadni nekünk. Pedig nem kéne óvatoskodni, már hetekkel ezelőtt léphettünk volna, ha tudnám mire gondolnak! :evil:
Pedig továbbra is úgy gondolom, hogy jó az ovi, és nagyon klassz, elfogadó óvónők, csak nem értem, miért gond egy kislány, akivel nehezebb boldogulni... sose láttak még ilyet??? azt nem hiszem. Lustaság?? talán..

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?