Nettke!
Nagyon sajnálom, hogy gondok vannak Sárival. Én is úgy gondolom, mint Cat, sokat nem tudnék hozzáfűzni.
(Belelapoztam egy kicsit a régebbi hozzászólásainkba, és láttam, h az elején még Hannának szólítottátok. Miért változott ez meg és mikor?)
Hogy mi segít, azt nem tudom, de az óvónők oldják meg maguk a benti helyzetet, azért vannak ott. Nyilván nem egyszerű, ha otthon is baj van vele, de te sem mész sírni hozzájuk, ha valami bajod van. Azt hiszem, mi szerencsések vagyunk, sokmindent meg tudok beszélni az óvónőkkel, de nem akasztják a nyakamba a benti konfliktusokat. Ha kérdezem, elmondják.
Nem emlékszem, mit írtál, mit láttak a BHRG-sek Sárinál?
Cat, nagyon jól megfogalmaztad, én is erre gondolok.
Azt megírod, hogy a Zsófi hogyan foglalkoztatja Olit? Miket csinálnak? Bent vagy olyankor te is Olival?
Nálunk Ádám az, aki védeni próbálja magát. Én arra vezetem vissza, hogy finommozgásokban Gergő sokkal ügyesebb, nagyon türelmes, és képes fél órát-órát egyvalamivel elpepecselni. De: neki a nagymozgásai nem olyan jók, mint Ádámnak, a teherbíró képessége sokkal gyengébb. Nagyon ügyesen rajzol, de rémesen lassú pl az utcán, sokkal hamarabb elfárad. Érdekes módon őt ez nem zavarja annyira, hogy a magatartásában megmutatkozzék. Tényleg, mutatok egy Gergő rajzot. Szívesen megnézném másokét is.
Ádám sokkal hamarabb bezárkózik, ha valami nem működik, és sokkal nehezebben győzöm meg, hogy meg tud valamit valósítani, ha ő egyszer úgy gondolja, hogy nem megy.
Na, erre kéne ötletet kérjek a pszichológustól, hogy hogyan tudnám meggyőzni, h ő is képes valamire, csak gyakorolni kell. (Tudom, hogy türelemmel, de valami praktika, recept kéne.) Különben Ádám hisztijei, dühkitörései is mindig olyan esetben vannak, amikor valami olyan feladat van, ami neki nehezebben megy.
Azt viszont nem mondhatom, hogy antiszociális, mert remekül megvan mindenkivel, általánosságban ő a központi szereplő egy társaságban (szerintem ezzel kompenzál), jópofizik mindenkinek, viccel, eljátsza az aranyos, szeretetre méltó gyereket. Idegenekkel sosincs konfliktusa, mert nem ismerik, és el akarja adni magát mielőtt Gergőre is felfigyelnének.
Mindehhez hozzáteszem, Ádám mindig latinosabb volt, és szerintem azóta kezelem nehezebben, amióta Gergő elkezdett rohamosan fejlődni, és a beszéde is jobban fejlődik, mint neki.
Gergő rajza (vagy egy hónapja készült, azóta nagyon szépen színez és alig megy ki a vonalon):
Némi magyarázatra szorul: malac (állítólag ő rajzolta egyedül - az oviban), előtte kukorica és fű, mert azt eszik; kígyó; a kígyó feje fölött két napocska, és fogják egymás kezét:)
Ádám rajza (tegnapi termés):
Ez egy ember, egyéb magyarázatot nem kaptam. Honnan nézzük, ugye? Én inkább egy gorillának nézem:)
Szép napot mindenkinek!
Annamari