Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta
Rosszul tudod. Nem a gyed 75 %- át kapod, hanem ugyanazt.

Kima
Te tudod jól. Én nagyon alaposan utánanéztem. Akinek 4 gyereke van, már minuszba lenne, ha így csökkenne, hogy mindíg a gyed 75 %á t adnák.

Kép
Kép
susytunder

Hello mindenkink!

Most értem haza a továbbképzésből.
Holnap is remélem, hogy korábban el lehet jönni, mint ma :oops:

Szóval legfőképpen a könnyebb testvéri megértés, egymással játszás lehetősége és a pénz, ami miatt jobb a kis korkülönbség. Ok. Vettem.
Mondjuk, ha apa tudna olyan munkahelyen dolgozni, hogy minden este itthon aludna, valszeg Én sem félnék ennyire a kis korkülönbségtől :roll: De így Én egyszerűen f.o.s.o.k. kicsi mellé picit bevállalni :oops:
Kényelmesebb lesz az 5-6 év. Bogi ellátja majd a tesóbabát, Én csak itt írogatok majd veletek, ok? :lol: :lol: :lol:

Kriszta!
Zaklatás? Ez így elég rosszul hangzik :evil:

Anita
Kép

Kép
gani

Kriszta
Nehogy azt hidd, hogy laptopból nem lehet rosszat venni.
Sajnálom, hogy ilyen sz@rul jártatok.
A peres ügyben már nem lehet ügyvédet fogadni? Azért még nincs minden veszve. Én megkeresném az Editet, vagy mást.
Gyerekek hogy vannak?

Kép
Kép
susytunder

kriszta azért drukkolok hogy jól sűljön el a dolog....űengem tavaly anyós jelentett fel.....de ő járt rosszabbúl......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita! A saját anyósod?Az nagyon durva! :oops:
Megkérdezhetem,hogy mi volt a gondja?Persze,ne válaszolj,ha nem akarod.

Sziszkó

Kép
sziszkó29

Nita!
Milyen anyósod van neked? :shock:

Kima
Kép
Kép
kima75

sziszkó azért jelentett fel mert nem bírja a képem....utál.....minnóden hülyeséget kitalált a rendörségen....én elmondtam az igazat.........4 oldalas vallomásom volt..........
kima nekem egy köcsög anyósom van....tavaly mikor meghalt a baba a 12.héten gyerekgyilkosnak hívott.....senkinek nem kívánom azt a lelkiállapotot....a mostani babát nem is tudja és nem is fogja......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Köszi Susy, így már jobb a fekvése .... :lol:
Az zavart be nekem, hogy én gyesről mentem vissza.

Nita, még azt akartam mondani a gyógyszerrel kapcs., h talán várhatnál pár hetet, a 12. után már bátrabban bevenném én is. Vagy megkérdezhetnél egy másik orvost is.
Anyósod nem normális! Hogy lehet ilyet mondani egy anyának aki elveszíti a babáját!? Egyszerűen fújjjjjjjjj! És nagyon sajnálom a kincseidet, hogy ilyen mamájuk van! Később bánni fogja a tetteit, amikor az unokái szeretete nélkül fogja tengetni magányos napjait!

Kima
Marci mit eszik? Hol tartotok? Van már foga? Szopiztok?

Az én szomszédom egyszerűen nem szereti a gyerekeket. Sem az enyéimet nem tiszteli, sem másét. A bökkenő csak az, hogy a lakópark 3/4-e gyerekes családokból áll. Sőt, lassan már minden családban lesz egy lurkó, csak náluk nem. Úgy közlekedik a a kis utcákban, hogy a sétáló gyerkőcöknek szabály szerűen el kell ugraniuk a kocsi elől. Mindenki ismeri már őket, de csak negatív a viszony.

Fiúk jól vannak. Zéti múlt héten lázas volt 3 napig. Mellé teljesen zizi lett. Aztán péntekre kibújt a 2. foga, és mintha elvágták volna a nyűgjét! Újra imádni való kismaci lett. :lol: Dávid is meggyógyult, de a farsangot sajnos ki kellett hagynunk.
Vendég

Kriszta!
Marci már nagyon sok mindent megeszik. Ma pl paradisomos húsgombóc volt krumplival. Tegnap megkóstolta a kenyeret, tetszett neki. De eszik már tejbegrízt, mindenféle zöldséget, gyümit, pipihusit.
Mivel ő soha nem szopizott a tápszerrel pedig folyamatosan gondja volt, így elég hamar átálltunk a "rendes" babakajákra. A gyerek orvosssal megbeszélve, mindent sokkal hamarabb kezdett el kapni, mint azok a babák akik szopnak vagy rendesen tápszereznek.

Egy fog büszke tulajdonosai vagyunk. Már tud ülni kéz nélkül, szélsebesen mászik ( ma pl mászás közben adtam rá a harisnyát, mert egy pillanatra nem hajlandó nyugton lenni). Igazi sajtkukac. Napközben összesen 1-1,5 órát alszik délben és ennyi. Így reggel 7-től pörgünk délig és legkésőbb fél kettőkor felébred és bulizunk tovább este nyolcig :D :D :D

Kima
Kép
Kép
kima75

Jó Reggelt!

Nitácska: A sogornőmnek is volt ilyen vérömleny a baba mellet de neki felszívódott. Jó kis anyósod van .

Hékás: én is gratulálok a lépésekhez.

Gani: Szombaton tanfolyam? nem irigyelek érte. Boginak meg se fog kotyani a tesó gondozása. A lányok tudnak babázni.:D Legfeljebb ő más kép neveli majd mint te szeretnéd. de ne feled ő már egy másik generáció. :D

És akkor egy kis hír rólunk:
Ma hajnalban meg született Zoli baba (a bátyám kis fia)
4050g és 59 cm. meg jegyzem így rendeljen a nagynéni kis ruhákat.
az 56-os már nagyon szűk lesz neki.

Még jövök ma.
zuzmo4
Érd

zuzmo remélem az enyém is felfog!!!!
hát igen anyósom egy gyökér....így is szólitom ha összefutok vele véletlenűl.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Hazajött a kisfiam, ma már együtt voltunk a piacon. Olyan jó, annyi ölelést, puszit kapok itthon, utcán, boltban. Olyan jó tudni, hogy hiányoztam :D
Délután is együtt aludtunk (nem vagyok valami fényesen, így pihiztem).

Áek-es lányok: a legfrissebb Kismamában van róla egy cikk. Minden hónapban bemutatnak egy vidéki és egy fővárosi kórházat (múlt havira nem emlékszem, talán Eger?, de ha érdekel előszedem) és most az ÁEK van benne, meg a Hetényi Gyula (Jász-Nagykun-Szolnok megye).

Van egy meghívóm egy Benetton partira. Regeltem és ma kaptam a meghívót. De kit viszek el? Az Elle-ben lehetett jelentkezni, a Mamutban lesz. Sminktanácsadás, meg vásárlási kedvezmény, meg ajándék. Szerintetek vihetem a párom? Mert ott egyrészt vannak ffiruhák, másrészt nekem ő mondja meg a tutit, mi áll jól. Viszont lehet, hogy ez egy csajos dolog... :?:

Kima, a sztívia az cukorhelyettesítő, ami egy növény leveléből van (ő a Stevia), és nincs benne kalória és szénhidrát. Állítólag 30x édesebb a cukornál, ebben lehet valami, mert a reggeli kávémba 1 csepp kell (másfél teáskanállal iszom amúgy). Lehet vele főzni, sütni is. Nem fogyókúrás célzattal használom valójában, hanem a cukrot szeretném kiváltani.

Nita, szorítok 8-án. De úgyis sikerül, hiszen nőnap! Gratulálok a picihez. És csak pozitívan! Ne görcsölj a vérömlenyen. Bárcsak már mi is ott tartanánk. Máté? Anyósod nagyon durva.

Új Ildi, nekem a gyüminap a rossz, mert valahogy olyan, mintha nem ennék. Az nem étel. Meg az evés örömét veszi el nekem, hogy nem ehetek bármit. Mindegy, 5-ből másfél kiló megvan, csak kibírom... A részmunkaidő (persze, normális modellel, pl svéd) egy nagyon jó találmány lenne, vagy a job sharing. De itt???? Ugyan... Pedig szerintem a családnak a legjobb lenne, emiatt pedig a munkahelynek is, mert nem mindegy, milyen motivációval dolgozol.

Kép

Kép
kinga82

Susy, ne keseregj. Majd ha esetleg tényleg ott vagy, hogy nem jött össze. Addig gyakorolni, gyakorolni :oops:

Anita, nálunk nagyobb lesz a korkülönbség, de a két húgom közt 2 év van, ők iszonyú jóban vannak egymással, kiskorukban saját, közös nyelvük volt. Velem is nagyon jó a kapcsolat, de én a nagytesó vagyok (az idősebbiknél 8 évvel vagyok idősebb-igaz, közben van egy öcsi is). De én nem bírtam volna a túl kis különbséget, kellett egy kis levegő. Most összeszedtem magam és úgy érzem, megint tudok 100%-ot hozni. Ráadásul így itthon leszek, amikor Bendi iskolás lesz (én vinni-hozni akarom a suliba és különórákra, nem szeretném, ha egyedül mászkálna).

Brigi, nagy hurrá Marcinak. Nagyon ügyesek vagytok. És nagyon jó a tábli. Gyúrok ezerrel, hogy már sötétebb lehessek. Mármint betűtípus szerint.

Kriszta, üdv újra. A per nem jó, húgomnak autóbalesete volt, és csúnyán megvádolták, de szerencsére találtunk egy jó ügyvédet. Olyan jó kis bulldog volt, így bebizonyította az igazát.
Szomszéd egy idióta. Farsang nálunk is kimaradt.

Zuzmó, gratulálunk. Hát, az 56 az mindig rizikós, bár nekünk jók voltak.

Mmanya, Miksának boldog szülinapot!

Na, két részletben küldtem el, mert nagyon sok lett. Régen voltam.

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
kinga82

Ígértem Nektek képet nővérem koraszülött kislányáról. Ő most 15 hónapos. Gyorsan megmutizom, aztán holnap megpróbálok visszaolvasni is. (ha nem ismeritek még meg Marcit, a kép bal oldalán Emma, a jobb oldalán Marci :wink: :lol: )

Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

deédesek!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Brigi - szép gyerkőcök, mind a kettő :lol: Tesódék is Ti is büszkék lehettek :lol:

Kinga nekem se megy ám annyira ez a fogyókúra projekt, de töröm magam :oops:

Íme Lillu is az uncsitesóval karácsonykor (ő a keresztlányom):

Kép

KépKép

KépKép
beneildi

ildi ők is gyönyörűek.... :lol: :lol: :lol: :lol: édesen néznek....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Sikerült visszaolvasnom, bár pár nappal később, mint terveztem :oops:

Nitácska, drukkolok, hogy felszívódjon a vérömleny. Fő a pozitív hozzáállás, tuti nem lesz semmi gond :wink:
Kriszta, nyugi, mindent tudok rólad :wink: :lol: Mi volt a dokinál? Zöld lámpa? Jelölhetlek? :wink: :lol:

Kima, azért éri meg táppénzen lenni GYED helyett, mert magasabb a táppénz összege, mint a GYED. ÉS hát 8 hónapig kapod a magasabb pénzt ...

Sziszkó, Marci a rámolást már elkezdte. Több, mint egy hónappal ezelőtt... De hát gyerek, nem? :wink: :lol:

Kriszta, nekem meg laptop van, terasz nincs. Na ki járt jobban? :wink: :lol: Ez a szomszéd nem a szülésznő? Vagy az a másik szomszéd? Már teljesen összezavarodtam

Nitácska, nem semmi anyósod van :twisted: Én összetehetem a két kezemet az enyém miatt, pedig neki is vannak hülye húzásai. De ártani nem tudna.

Kinga, kitartás. Én is a 90 napost csinálom, de én nem a gyümi-napot utálom, hanem a szénhidrátot. Egyszerűen nem tudok már milyen kaját kitalálni, amit szeretek is. Nem szeretem a tésztákat. Ha tészta, akkor hús is kell hozzá. Azaz most csak kellene... Viszont a felén én már túl vagyok, és majdnem 7 kilótól szabadultam már meg.

ÚjIldi! Te is a 90 napost nyomod? Nagyon szépek a gyerekek. A lányodat mindig megcsodálom a vonalzódnál, de a keresztlányod sem semmi! Azok a szemek... :wink:

És akkor a legfrissebb tábla:
Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

hékás sajna az én anyósom mindenkit eltaszít maga mellől......a saját fiát is.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok! Nekem most sok a melóm, ezért nem tudok olyan gyakran jönni.

De sok szép babukát láttam!!!!!!! :D :D :D :D

Lányok, nekem nem megy a fogyókúra. Ha édességet akarok, akkor muszály ennem. Néha gyümit eszek édesség gyanánt, vagy ha minden kötél szakad akkor igyekszem délelőtt megenni hogy napközben még letudjam mozogni. Akartgyenge vagyok :?: :!: De voltam már úszni és tegnap tornáztam is! Úgyhogy le a kalappal a fogyisok előtt!!

Én a gyed témában már elvesztettem a fonalat.

Anyós témában viszont jól állok. Az enyém tündéri, laktunk náluk egy évet, de azért elköltöztünk. Egészségesebb külön. De nagyon szeret minket, főleg mióta anyum meghalt ő úgyérzi hogy az én anyukámnak is kell lennie. És úgy is tesz. Mikor kérdezik hány gyereke van mindig mondja hogy négy (férjem, sógornőm, én, meg van egy nevelt lánya).

Nitácska szerintem még várj azzal a gyógyszerrel! Én decemberben elkaptam egy hányós-hasmenős vírust. Arra a doki csak Normaflort írt fel. Aztán mire jobban lettem, begyulladt a torkom. A doki olyan gyógyit írt fel amire nagy betűkkel fel volt írva hogy hányást-hasmenést okozhat. :shock: :shock: A gyógyszertáros is csak nézett, ki sem váltottam.
zénéildi

Lányok köszönik a dicséretet!

Én a kilencvennapos fogyókúrába nem mertem a próbálkozás alatt belevágni és most is úgy voltam Vele, hogy nem szeretnék 90 napot a fogyókúrára szánni és nekem dietetikus mondta, hogy ilyenbe ezen időszak alatt ő nem ajánlja, hogy belefogjak... pedig a mínusz 7 kiló rám is rám férne :wink: :wink: :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

zénéildi többen mondták hogy nyugodtan szedhetem a gyógyszert...jót tesz....hát szedem.....remélem tényleg segít..... :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Hékás
Szerintem aranyos a kislány, a kisfiad pedig egy rosszcsont lehet. :)

Anyós téma...
Nekem egyszer tündéri, máskor meg ördögi. De többször jófej, és csak néha jön rá valami. Igazából jól megvagyunk. :)

Fogyókúráról meg ne is beszéljük, alig eszek, tornázok és fogytam 30 dekát. :oops: :evil:
De nem adom fel!

Ildi
Aranyosak a lányok együtt is. :)
Nekem volt, aki azt mondta, hogy nem is fogyózott 2. terhessség előtt, csak miután megszületett a 2. baba, azután. Szerintem 7 kiló nem a világ vége, nekem többet kellene. :oops:

Kép
Kép
susytunder

nekem is sokat le kell majd adnom...bőven van rajtam felesleg....de ez most nem számít......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Susy, a 7 kg fogyás nekem se lenne elég sajna, de legalább örülnék neki :lol:
És az én mérlegem se akar kevesebbet mutatni soha :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Látom a fogyókúra a téma :D A 90 napos nekem 5 évvel ezelőtt nagyon bejött. Sok kilótól szabadultam meg. Most is bele kellene fogni, mert ez a kis étkezéses dolog nem működik (nálam). Ma megpróbálom elkezdeni a 90 naposat, ma még eddig úgysem sikerült enni :roll:

RégiIldi, Brigi!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök

Kima
Kép
Kép
kima75

kima akkor mindent bele..... :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Én is csatlakoznék hozzátok, ha nem bánjátok! Látok pár ismerős nevet is ám! :wink: :lol: :lol: :lol: Igyekszek képbe kerülni és visszaolvasni!

Manka

Kép

Kép
mankabi

mankabi........persze hogy csatlakozhatsz,,,,,,,,üdv köztünk!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

RégiIldi, már én is ott tartok, ha megkívánok valamit, én bizony megeszem :wink: Viszont gratu az úszáshoz meg a tornához. Végülis hol voltál? Nálunk vagy máshol? Esetleg otthon tornáztál?

ÚjIldi, az én lelkemnek muszáj volt a fogyókúra, most tökre élvezem, hogy ahogy megyek utcán, a tükörben egy eddiginél sokkal vékonyabb csaj tolja a babakocsit :wink: :lol:

Susy, ez az, kitartás! Egyszer csak beindul :wink: :lol:

Kima, mi lett végül? Elkezdted a fogyókúrát? :lol: Én már befejezném inkább :wink: :lol:

Manka, üdv közöttünk!!! Úgy látom, a júni 2-án szültek listája teljes :wink: :lol: :lol: :lol: Ha megírod az adatokat, bekerülhetsz a táblába is

Lányok, én úgy elfáradtam... A hátamat nem érzem, annyira fáj... Ráadásul szalad az egész ház, egész délután sétálgattunk, mert pont mire hazaértünk volna, elaludt. Szóval mentünk még egy jó nagy kört :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi!
Elkezdtem....csak éppen babapiskótával :lol: :lol: :lol: z úgy volt, hogy ettem virslit, meg savanyú káposztát, mert ezt lehet a hús napon. Csak aztán az a "bunkó" babapiskóta elkezdett kiabálni a szekrényből, hogy : " Egyél meg, egyél meg!". Na én meg rendes voltam és megettem. Nem baj, holnapra ez már nem lesz és holnap megint megpróbálok nekifutni :lol: :lol: :lol: 5 évvel ezelőtt 15 kiló ment le ezzel a módszerrel.....na igen, akkor még volt kitartásom :oops: :oops:

Kima
Kép
Kép
kima75

Köszi lányok! :lol:

Hékás - az adataim: 28 év, kórház: ÁEK, testvér: Zoltán, baba neme: mindegy. Köszi! :wink:

Látom pont azok a témák futnak, amelyek engem is foglalkoztatnak! :wink:

Plusz kilók - engem is nagyon zavarnak, bár már csak 5 kg felesleg van rajtam. Én nem vagyok híve a fogyókúrának, inkább életmódot váltottam, hiszen a fogyi után mindig vissza jöttek sajnos a kilók, úgy tűnik ez beválik, bár szerintem az is sokat számít, hogy van egy örökmozgó duracell nyuszim, aki után egész nap szaladgálhatok, így olvadnak a kilók! Végre! Hozzáteszem +16kg volt rajtam.

Gyed
- ma bent jártam a tb-sünknél, nem sok mindent tudott hozzátenni ahhoz amit eddig is tudtam. Most mi is a helyzet az új változtatásokkal? Elfogadták már vagy még csak tervezet? Ha már elfogadták, akkor nekünk is hozzá kellene kezdeni a babaprojekthez, ugyanis nekem sincs meg a két év jogviszony (mivel a nappali PhD csak hallgatói jogviszony sajna, így az nem számít bele) gyes-ről sem szeretnék szülni menni, így eljött a tesó kérdés ideje, visszamenni sem akarok dolgozni, főleg akkor nem, ha két év kell majd a két év gyedhez, bár én még szeretnék egy ideig regenerálódni, vitaminokat szedni, felkészülni, Zoló előtt nem volt ilyen. Ő egyből összejött. Most sem akarok rágörcsölni, bár ezt nehéz megállni, ha már beleélem magam. :wink: Most pedig azon agyalok, hogy mi is legyen, mi lesz ha kifutunk az időből, ha nem jön össze egyből, mint Zolóval. De még gyógyszert is szedek egy betegség miatt és nem gyógyultam meg..........ajajajaj. Lehet a természetre kellene bíznom magunkat! :wink: Na majd meglátjuk, kedden dokihoz megyünk, majd ő megmondja zöld utat kapunk-e.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Brigi, otthon tornáztam! Bevallom őszintén drágának tartom a bérletet. Az uszit most fontosabbnak tartom a hátam miatt és a kettő bérlet egyszerre sok lenne. De nagyon büszke vagyok magamra mert 1 órás pilates tornát végigtornáztam...na jó, egy-két helyen könnyítettem a gyakorlatokon, mert elsőre még nem hajlanak úgy az izmok.

Mankabi, üdv közöttünk!!! Én is úgy gondolom, hogy a fogyókúra csak időlegesen segít, életmódváltoztatás kell! Nekem a baba előtt fogynom kell, vitaminokat szednem és türelmesnek lenni mert csak szeptemberben kezdjük a projektet.

Kima, hajrá-hajrá, menni fog!!!!!! Az elhatározás tudod milyen sokat számít?!!! Már csak a hallásodnak kell szelektívnek lennie (hogy ne halld meg a piskóta hangját :lol: )!!

Nitácska, ha te nyugodt vagy a gyógyszert miatt akkor én is. Szerintem egy anyuka jobban érzi ezt! :wink:
zénéildi

Manka, üdv itt :wink:

Drukkolunk, hogy összejöjjön Nektek is a terv, majd egymásnak adjuk nagypocakkal a kilincset a dokinál, jó így?

Az életmódváltás mit takar?
Én most a tornát erőltetem nagyon, mert az evésről lemondás sajna nagyon nehezen megy :oops:

Kima, én ma zsömlékkel találkoztam, akiket sajna meg is ettem :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Nita milyen gyógyszert szedsz? ha rutascorbint, amiatt ne aggódj, Lilluval én is szedtem az első harmadban :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Manka
Üdv itt is. :wink:

Ildi
Az életmód váltás az egészséges táplálkozás. Odafigyelsz, hogy mit mikor eszel. Sok sok zöldség, és szárnyas húsok. Tejtermékek, teljeskiőrlésű kenyérrel stb...
Én is ezt csinálom, plusz torna.
Egyszer lemet így 15 kiló. Most ez kéne újra. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Susy, és miért hagytad abba? ha visszajöttek a lement kilók, akkor gondolom abbahagytad
zénéildi

Zénéildi - a Pilates az tényleg nem olyan könnyű! Ügyes vagy. Nekem a terhesség után nem mennem olyan könnyedén a gyakorlatok, mint régen, vissza kell rázódni, főleg a hasizmom tűnt el, talán egyszer elkerül! :lol: Milyen vitaminokat szedsz?

Beneildi - igen az egészséges táplálkozásról van szó. Nem szabad a szervezetet sanyargatni, mert az megbosszulja magát. Ezért nem kell az evésről lemondani csak oda figyelni, hogy mit eszel. Lényeg, hogy sok egészséges dolgot egyél, zöldséget, gyümölcsöt, előnyben részesíteni a fehér húsokat, csak olyasmit, ami tápláló, tele vitaminnal és elhagyni a tartósítószertől hemzsegő, egészségtelen ételeket, finomított cukrokat, lisztet, amelyek csak megemelik a vércukor szintet és becsapják a szervezetet, mert nem táplálóak és csak pillanatnyilag lakunk jól velük. Én elhagytam a csokikat, gyümölcsjoghurtokat, túrórudit, krémtúrót és társait, ezekkel híztam meg a terhesség alatt, ja és a szénsavas üdítőket. Helyettük jöttek az aszalt gyümölcsök és magvak (tökmag, napraforgó, dió...stb) ha nasizni támad kedvem. Laktatóak és finomak! Ha joghurt, akkor inkább natúr fagyigyümölcsel, sok folyadékot fogyasztok (mentes ásványvíz), leginkább étkezés előtt egy fél órával, így kevésbé vagyok éhes és napi ötször eszek legalább. Ha mégis elcsábít egy süti, akkor inkább reggel eszem meg és figyelek, hogy ne legyen gyakori. Leszoktam a Chocapicról is. Ez nálam nagy szó! :wink: Naponta le csúszik egy bögre gyógytea. És igyekszem több salátát és másféle köreteket tálalni a húsokhoz is, mert eddig nálunk csak a fehér rizs és a krumpli volt a menő. A kenyerünket magam sütöm, így tudom mi van benne, olyan lesz amilyet szeretnénk, bár igyekszem visszaszorítani a fogyasztását, hogy ne ebből álljon az étkezésünk, hanem alkalmanként kerüljön csak terítékre. És persze fontos lenne a rendszeres testmozgás, azonban ez utóbbit nem nagyon sikerül betartanom mert estére néha nagyon fáradt vagyok és még annyi mindent kell csinálni... De azért a napi séta és sokat számít. Nálunk így néz ki a dolog. Úgy tűnik beválik. Egyébként egy tv műsor indította el bennem a változást. (Viasat: Mutasd a tányérod) Megvettem a könyvet is, és van még mit tanulnom! Szeretném ha a gyermekem is egészségesen táplálkozna, így nagyon sok betegség elkerülhető. Bocs, hogy ilyen hosszú lett! Remélem tényleg bejön a dokis "látomásod"! :lol:

Susy
- 15 kiló mínusz nem semmi!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Zénéildi
Közben terhes lettem, szoptattam, és bizony enni kellett, mert nekem csak úgy volt tejcsim, ha bőven ettem. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Nektek mi a véleményetek a terhességi vitaminokról, szedtetek vagy fogtok szedni ilyesmit?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Lányok most kaptam a hírlevet, hogy a Libriben egyes gyerekkönyveket akár 70%-os kedvezménnyel lehet vsárolni.

Susy - Micimackós könyvet is láttam! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
Vitamínt az első trimeszterben szedtem, de nem minden nap.

Micimackós könyveket megnézzük. :) Köszönjük.

Kép
Kép
susytunder

Susy, igazad van, bocsi! :oops:

Mankabi, rokon lelkek vagyunk! Nálunk is hasonlóan megy, csak még az otthoni kenyérsütés nem jött össze. A kenyérsütőgépes nem ízlik férjecskémnek. Így veszem a teljeskiörlésűt. Én rátaláltam egy honlapra (antalvali.hu) és annak a hatására kezdtem el változtatni.

A terhesvitaminokról annyit, hogy nézzétek meg az összetételét. Azok a márkák amiket most favorizálnak (Gravida, Elevit) tele vannak olyan összetevőkkel amiktől csak baja lehet a gyereknek. Ezeknek a "vitaminoknak" a szedése mellett szerencse, hogy egészséges lesz a gyereked.Én mostanában ezt a témát bújom. Azt már tudom mit NEM fogok szedni, azt még nem hogy mit fogok. :roll:
zénéildi

Köszi lányok az ötleteket, bár sokat olvastama témában, mindig jó egyéni példákat is látni.

Nálam a sport abbahagyása után ill. most terhesség-szoptatás után sikerült összeszedni jó pár feles kilót. Sajna tisztában vagyok vele, hol rontok el dolgokat, de mostanában nem voltam elég kemény és következetes magammal szemben.

Én Elevitet szedtem Lilluval, első trimeszterben minden nap, utána ha eszembe jutott alkalmanként. Ill. most a januári baba előtt be-beszedtem előzőleg is néhány szemet, de annyira éhes lettem tőle, hogy nem győzött meg, hogy ezt nekem hosszú távon a terhesség előtt szednem kellene. Amúgy minden vitaminról lehet hideget-meleget olvasni, én nagyon nem vagyok a hívük, de első gyereknél azt sem mertem megtenni, hogy nem szedem.

KépKép

KépKép
beneildi

Zénéildi - a kenyérsütőgépeset mi se nagyon szeretjük, de az is lehet, hogy rosszul csinálok valamit. Amit rendszeresen készítünk azt a sütőben sütöm és kézzel dagasztom. Ez vált be.

Beneildi
- a terhesvitaminnal hasonlóan voltam, mint te, első gyerek, úgy gondoltam szednem kell valamit, az Elevitet választottam, hasonlóan szedtem. Azért is merült fel most bennem újra, mert ha jól emlékszem a dokink nem igazán mondott róla véleménye, nem tiltott tőlük, de nem is beszélt rá, rám bízta a döntést. Gondolom neked is hasonlókat mondhatott.

Most egyébként mindenféle előzetes utánaolvasás nélkül egy Forever Living-es táplálékkiegészítőt szedek, már régóta itt van, kaptuk, és nem akarom, hogy lejárjon, vitaminpótlásnak gondolom ez is jó, így a tél végén. :oops: :roll:

Kima - neked akartam még írni, hogy gratulálok a fogacskához! Nekem is egy kis "sajtkukacom" van! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mankabi!
Köszi :wink:

Nem tudom ma mi volt a gyerekkel, de nem volt hajlandó délben aludni. Felébredt reggel fél 6-kor. Képzelhetitek, hogy délután 3-kor már annyira fáradt volt, hogy folyamatosan felborult szegény. Végül elaludt a szőnyegen :D :D Betettem az ágyába és most alszik a kis drágám.

Terhesvitaminok: a fólsavat szedtem és most is már szedem. A gravidából mindössze egyetlen dobozt termeltem be a 9 hónap alatt :oops: :oops: Kálcium pezsitabit ittm és a 20. héttől a magnecitricit szedtem még. Nekem ez így elég is volt. Szerintem ha valaki kiegyensúlyozottan táplálkozik, akkor nem kell feltétlen kismama vitamin. A gyerek úgyis elveszi ami neki kell. A fólsav az fontos, a kálciumot pedig lehet pótolni pezsitabival.........

Kima
Kép
Kép
kima75

Hú, mankabi, nekem most nem lenne energiám saját kezűleg otthon sütni a kenyeret. Hogy csinálod? Lehet receptet kérni?
zénéildi

Kima, aranyos lehetett a fiad ahogy elaludt a szőnyegen!! :D :D
zénéildi

Zénéildi - elküldtem a receptet! :wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Hű, mennyi fogyis. Én most elfelejtettem megmérni magam a gyüminap után, így nem tudom, ment-e le. Majd 2 nap múlva. Igazából már csak 3,5-et szeretnék. Mi van, ha előbb elérem a kívánt súlyt, mint 90 nap? Hagyjam abba?

Én Elevitet és folsavat szedtem a Bendussal. Most Femibiont fogok szedni, de még nem szedem, majd júliustól.

Mankabi, szia!

Brigi, én szeretem a szénhidrát napot. :( Túlságosan is :) Igazából szinte csak azt szeretem. Pl a keményítő napon elég nehezen bírom kitalálni, mit egyek. Ügyes vagy, hogy ennyit fogytál :) AZ tényleg olyan jó, ha jól nézel ki :) Ma engem is megdícsértek az oktatáson: ennyi jó volt benne. És a Marci iszony jófej a fotón és Emma is szép!

Ildi, én is nagyon szeretem a Pilates-t!

Új Ildi, nagyon helyesek a csajok.:)

Kima, a babapiskóta nekem nem kiabál, mert nem szeretem. Viszont a csokik azok mindig... :roll: Nem is értem. Miért nem a spenót ordít nekem is...

A fiam "szejelmes". A kis menyjelölt kijött az öltözőszobában hozzám, és közölte, hogy ők szeretik egymást a Bendivel. A Bendi meg mondta, hogy igen, és szejelmesek is :oops: Annnnnnnyira édesek! :lol: És ráadásul pont az a kislány tetszett nekem is: porcelánbőr, barna fürtös haj, kis kerek, gödröcskés pofi és nagyon csajos szoknyákban van mindig. Olyan cukik.

Jó éjt!

Kép

Kép
kinga82

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?