Új privát üzeneted érkezett!

Karmen,
nagyon edes Orsi.

Brigi,
akkor popsitorlot viszek be + kesztyut. Sapot meg nem nagyon tudok, mert azt mostanaban kaptam csak es meg nincs kimosva.

Mi lehet Lenaval????

Ma voltam ismet ctg-n. Mar 2222-om van es azt mondta a doki, hogyha erosodnenek a fajasok, akkor holnap menjek be mert ugyeletes. Ha nem, akkor hetfon kell mennem ujabb ctg-re es mit tudom en mire, ami szerintem a magzatviz vizsgalat. KépKép Ugyanis mar tegnap ota egyre tobbszor fajdul meg a hasam, mintha meglenne. De nem gorcs szeruen.

Eszty 39+4
eszty

Sziasztok!

Karmen, Orsi csupa mosoly! Már alig várom, hogy Andris is többet mosolyogjon!

Brigi, nekem bármelyik nap jó, majd üzizz, jó?

Léna ma jelentkezni fog, mert hazaengedik hétvégére, ma váltottunk sms-t. Azt írta, bejelentkezik mielőbb ide.

Eszty, Pumukli, megy a drukk ezerrel! Már bármelyik pillanatban gondolhat egy nagyot a bébitekKép

Mariann, én is kérdeztem anno anyukámat, van-e szülés ELŐTTI depresszió, de azt mondta, ezt terhességi túlérzékenységnek hívják. Az utolsó hetekben engem is elért. Nem pityeregtem, hanem olyan brühühü sírásaim voltak, 2 perc múlva meg már csak nevettem magamon( persze a kiváltó okok elég merészek voltak: kiesett a kezemből a konyharuha, vagy a párom, mikor tusolt, picit lespriccelt véletlenül, vagy megbotlottam a küszöbben- hatalmas problémákKép Kép )

Na megyek, ma már nem hiszem, hogy benézek, korán fekvők lettünkKép

Pusza

Móki
móki

Mariann,Eszty,Móki! Köszi, tényleg olyan jo látni ahogy egyre fejlödik. Szerintem minden anyuka nagyon büszke olyankor.

Eszty, megy a drukk! lehet hamarabb kibujik?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Néhány napja nem voltam, sok időm most sincs, de azt látom, hogy van két új baba.

Rita! Szamoa!
Gratulálok Nektek! Jó egészséget!

Mi elég jól vagyunk, csak Tomika kicsit hasfájós, ezért néha nehezen alszik el. Tegnap vettem neki Infacol szuszpenziót, de eddig nem sok jó hatását tapasztaltuk. A héten egyébként egész jól aludt, ma volt nyűgösebb. Azért a délutáni sétában végre elaludt, még mindig kint szundít az erkélyen.
Kedden szoktuk mérni:220 grammot hízott egy hét alatt!!! Nagyon örülök, hogy ilyen jól szopizik. Még most is nagyon szeret szopizni, de azért már ha ébren van, néha mással is elfoglalja magát.
Éjjel többször fölébred, ilyenkor kicsit szopizik, és gyorsan visszaalszik. Reggel 6-fél 7 körül át szoktam vinni az ágyunkba, ilyenkor még szopizik egy kicsit, és együtt alszunk még 1-2 órát. Szóval lassan kialakul a napirend. Ha jó az idő, kétszer is sétálunk naponta.
Már egyre jobban figyel (ma 5 hetes), egyre többször mosolyog ránk. Öltözni továbbra sem szeret.
A szoptatós fotel nagyon jól bevált. Éjjel is abban szoktam szoptatni, néha én is belebóbiskolok. De nagyon kényelmes.
Már kipróbáltam tegnap a csecsemőülést, Tomika kb fél óráig elvolt benne, utána megunta. Ma meg az autósülésbe tettük bele, és hintáztattuk. Ezt is kb. fél óráig tűrte.
Na, befejezem, mert Tomikáról órákig tudnék himnuszokat zengeni.
Mindenkinek további szép napot!
PTünde
ptünde

Tündi! Vigyázz ezzel az együtt alszunkkal, mert barátnöm aztán nem tudta leszoktatni róla a gyerköcöt.
Orsi is nehezen böfizik, de azért csak sikerül. Bár én 20 oercnél tovább nem várom, akkor leteszem de ha látom hogy izgatottan mozgatja a fejét, kapkod a kezével gyorsan felveszem (van hogy csak 1 óra mulva) és akkor végre sikerül.
Ha fekszik akkor se jön fel a böfi?
Nálunk ugy elvan a hordozoban hogy el is alszik benne napközben. Amugy ha ébren van is jobban élvezi hogy ott nézelödik mint a kiságyban.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lanyok, lenne egy kerdesem. Nemreg voltam tussolni es barnas folyas szerum volt. Ez mi lehet? Vagy mitol lehet?

Moki, Karmen,
en orulnek, ha a hetvegen kibujna draga fokhagymaseggu kisfiam. KépKép Bar lehet hogy pontos baba lesz, mert a mensim is mindig csontra jott meg. De annyira, hogy az ido is egyezett. Kép

Eszty
eszty

Sziasztok!
Még egy percre benéztem!

Eszty!
Az lehet a tágulás miatt (nekem szülés előtt két nappal volt egy kevés bár inkább rózsazsínes valami, szülés előtt meg nagyon erős vérzés. Arra is azt mondták, hogy tágulási vérzés.) Szerintem azért hívd föl a dokidat, mert ilyenkor már bármikor beindulhatnak a dolgok.
Amúgy szerintem a szülés és a menzi pontossága között nem sok összefüggés lehet. (Nekem is évek óta pontos volt, Tomika mégis 5 nappal korábban érkezett.)

Karmen!
Tomika éjszaka a kiságyban alszik, ott is jól elvan. Ha fölébred, beszélget egy kicsit, és csak akkor szoktam bemenni hozzá, és kivenni + szoptatni, amikor már türelmetlen.
Reggel meg azért viszem át az ágyunkba egy kicsit, mert így legalább én is tudok aludni még valamennyit.
A böfi fekve sem nagyon jön neki, csak nagyon ritkán. Inkább alulról "böfizik" szegénykém. Szoktuk tornáztatni a lábait, az valamennyire segít rajta. Én is úgy gondolom, hogyha még picit nagyobb lesz, jól ellesz a csecsemőülésben vagy a hordozóban.

Most elaludt. Úgyhogy lassan megyek én is aludni. Már azért nem vagyok esténként olyan nagyon fáradt. Majd csak belerázódunk!

Jó éjszakát mindenkinek!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Eszty,
Ez a barnás dolog lehet a vizsgálattól is, ha mostanában vizsgált doki, de feltételezem, hogy igen. A múltkor nekem is volt ilyen, csak nekem a szülésznő már jó előre felhívta a figyelmem erre, hogy ne ijedjek meg. Így hát nem ijedtem.

Mariann, Pumukli,
A lábam egyre rosszabb. Ma a bal lábam már nagyon fájt. Lehet, hogy valami ideget nyom, vagy nem tudom, de rossz. Hát ez van. Most már tényleg várom, hogy kibújjon! Igaz, éjjel kicsit megijedtem, mert nagyon görcsöltem és azt hittem, hogy itt az idő, de aztán elmúlt. PErsze örülnék, de akkor is megijedtem...

Móki,
hát igen, az ember ilyenkor ilyen nagyon "komoly" dolgoktól borul ki, de jó hallani, hogy mások is így vannak/voltak ezzel. Azt hittem, hogy csak én vagyok túl érzékeny.

Szóval szegény Lénánál még mindig semmi. LEhet, hogy bejön, hogy egyszerre szülünk??

Karmen,
Orsi nagyon aranyos baba! És már milyen nagy!

Na, jó éjt! Lefekszem lassan, bár nem vagyok álmos. Majd holnap napközben...

Üdv, Kata
katca

SziasztokKép

Legeslegelőször szívből gratulálok a legújabb kislányoknak: Julcsinak és Lilinek, valamint a mamáknak Ritának és Szamoának! (Rita, köszi az sms-tKép ) Nőjetek nagyra kicsilányok, jó egészséget és sok-sok tejecskét!Kép

Karmen
Nagyon cukifalat Orsi, ahogy vigyorog a kamerábaKép

Mókika
Végiglapoztam végre Andris képeit, nagyon szép kisfiú (IGAZI kisfiú)!Kép

Gabi
100 gr-ot is megeszi a Petibaba, ha olyanja van (most pl. olyanja volt). Adom én Neki a cicit ha kell, 1,5-2 óránta is. Én nem látom már sárgának, de kell pár nap, mig teljesen kimegy belőle, azt mondta a doktornéni.

Gyors helyzetjelentés rólunk:

Petike: 3250 gr-al jöttünk haza (3350-el született), tegnap este már 3450 gr-ot nyomott. Nem mérem mániákusan, csak nagyon kiváncsi vagyok, de azt mutatják az adatok, hogy fejlődik a kis pocok. Napi 7-8-szor eszik, van tejcsi bőven, azt hiszem be kell szerezzem a fagyasztzacsikat, kár kidobni, ami kicsepeg, vagy lefejem. Eddig (kopp-kopp) minden éjszakát majdnem vágigaludt: este 10-kor letettük, egyszer felébred kb. 1/2 3-3 körül, eszik, majd reggel 7-1/2 8-ig szunya.Kép Nappal változó. Van, hogy 3 izben is 3 órákat alszik, de van, hogy két kaja között "nyűglődünk", azaz nyafnyaf van, vagy mint ma reggel, csak tekintget, be-bealszik, majd nyafizik egyet, majd ismét tekintget. Cumit nem fogadja el. Fürdeni, öltözni, pelust cserélni "imád", ilyenkor ORDÍÍÍT, mintha nyúznákKép Jókat nevetünk rajta (szemét szülők, ugye?) Kép Igazi férfi: hatalmasakat és hangosakat büfizik és pukizik. KépSzereti ha ringatják, döcögtetik a popóját. Tegnap már sétáltunk is 20 percet a levegőn, itt laposakat pislogva tekintgetett. Hát igazából ennyi a napirendünk. Már nagyon várom, hogy lehessen dögönyözni, s hogy egyre többet legyen úgy ébren, hogy tekintgessen, mosolyogjon. Félálomban egyébként már több izben láttam pici mosolyt átfutni az arcán. Kép Egyszóval, mint elsőbabás szülők - szokjuk egymást: Mi és a Bébi.

Mama: remek fizikai és szellemi állapotbanKép A kórház - főleg a csecsemőintenziv - eléggé megviselt, de ez hétfőre elmúlt. Hasam, combom, sejhajom visszanyerte az eredeti állapotát, a víz is kiment a lábaimból. Tejcsi van bőven, ennek eredményeképpen a Pamela Anderson ipari tanuló hozzám képestKép A 1,5cm-s gátmetszés 3 öltése már kiesett, meg sem éreztem, már szülés estéjén vigan ülve vacsiztamKép Igyekszem nem aggódó anyuka lenni, de nem mindig sikerül. Ugye ez normális? (Pl. Ha sir, miért sir, meddig fog sirni, miért nem alszik, ha alszik, akkor mennyit alszik, stb.) Elsőbabás anyukák, Ti hogy vagytok ezzel? Nekem olyan fura, de annyira fantasztikus érzés, hogy itt van egy kis manó, aki az enyémKép

Na megyek, elfoglalom magam, mig alszik a fiatalember.

Puszi Nektek!

Szilvus és Péter (11 naposan)
szilvus

Lemaradt egy bekezdés:

HAJRÁ a finiselőknek, Léna, Eszty! Csak ügyesen lányok!Kép
Ha mód van rá, a vajúdás legvégén, mig jönnek az igazi tolófájások: irány a kád meleg viz! Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!
Visszatértem, bár csak egy rövid időre.
Egyenlőre ott tartok, hogy nem tartok sehol.Illetve két újnyi a tágulás, de ez van már egy hete.Ha nem lesz semmi hétfőn kötik be az első infúziót, aztán hétközbe a másikat, de a végleges indítás csak jövő hét vasárnap lesz.
Azért remélem addig nem húzzuk.
Mindenkinek sok puszi, visszaolvasni majd csak Sárával együtt tudok majd.Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Lányok Először is mindenkinek köszönöm a drukkokat, nagyon ügyesek voltatok elértek hozzám, visszaolvasni most nincs időm, csorsan felrakor a szüléstörténetem és néhány képet, majd még jövök, csak Juli mindjárt szopni fog. Mindenkit sokszor puszilok, és aki finisel annak tőlünk is megy a drukk. Léna neked különösen.
Julinak.
2004 március 28, ez lett volna a dátum a születésed dátuma, aztán úgy döntöttél, még ráérünk, bár már 20-án éjjel olyan jóslófájásokat produkáltál, hogy azt hittem már indulunk. De eltelt a 28.-a. 29-én bementem CTG-re Erzsikéhez, egész kmoly és rendszeres fájásokat rajzolt ki a gép a fájások csúcspontját már nem is tudta jelezni 100 % felett voltak, a méhszáj pedig 3 cm elpuhult. Ekkor jött a kérdés kedvenc orvosunktól, hazamegyek, vagy maradok, de mivel a maradás burokrepesztéssel járt volna hazajöttünk. Ahogy átléptem a lakás küszöbét, urrálett rajtam a bizonytalanság, harmadik gyermekem vagy és már Rita születése is gyors volt. Mi lesz ha nem bököd ki a burkot és nagy titokban kitágulok itthon és a tolófájások meglepnek éjjel. Ugye hála a technikának tudtam, hogy nem vagy apró odabenn és az utolsó ultrahang a fejkörméretedet 38,5 cm-re mutatta. Fel kellett hívnom Erzsikét, hogy megnyugtasson, mondta, hogy ne aggódjak ezzel a méhszájjal el fog indulni félreérthetetlenül. A telefon a feje mellett, hívjam bármikor. És eljött az éjszaka, biztos voltam benne, hogy most már valaminek történnie kell. Hát nem történt leszámítva az állandó fájásokat, amit egy álom követett: tolófájásaim vannak. Megrémültem, az álom összefolyt a valósággal, izzadságban úszva ébredtem hatkor. Elegem lett. Megvártam a 1/2 7-et. akkor már tudtam, nem zavarom Erzsikét, elmeséltem az éjszakát. Azt javasolta, menjek be és csinálunk még egy CTG és megnéz hogy áll a méhszáj. Apát megkértem pakoljunk le a kocsiba. Elindultunk. A CTG hasonló lett, nagyon jó és rendszeres fájásokkal, a méhszáj 4-5 cm. Megvárjuk a dokit döntöttünk, aztán te is döntöttél, elkezdett folyni a magzatvíz. A szülőszoba és a vajúdó üres volt, nem úgy mint tegnap, amikor nem volt egy üres ágy.
Kinéztük neked az alternatív szülőszobát, és beköltöztünk. 1/2 9 volt. Én már kacsintgattam is a kád felé, közben Anikó a nagynénéd is befutott. Teljes volt a csapat. Erzsike elkezdte megtölteni a kedvenc helyemet, a kádat. Ekkor 5 perces fájásaim voltak , és még nem tűntek vészesenek. Fél tízkor már bennt ültem a habokban. Tusoltam a pocakom tetejét és beszélgettünk nevetgéltünk apával és Anikóval. Erzsike be is nézett és kérdezte: mi van itt kaszinó? Aztán a következőket mondta, a szomszéd szülőszobába most érkezett egy először szülő anyuka 5 cm-es papírvékony méhszájjal. Vajon ki fog előbb megszületni te vagy az ő kisfia. Eldördült a startpisztoly. Az ötperces fájások közé néha kétpercesek vegyültek. Még mindíg élvezni tudtam a fürdés minden percét, csak néha-néha szisszentem fel. Apa fogta a kezemet, Anikó megsimította néha a pocakom mikor kicsúcsosodott a popsid fájás közben. És meg tudtam élni, játszani tudtam a fájásokkal, kipróbáltam milyenek ha összerándulok, és milyenek, ha tudatosan megpróbálom ellazítani a gátat, hüvelyt stb. Hát ég és föld a különbség szinte olyan mintha ellazulva eltűnne a fájdalom. Beült közénk az orvosom is fogta a homlokom és beszélgettünk. Azután elmúlt 11 óra Erzsikét kértem nézzük meg hol tartunk, ő azt mondta 6-7 cm, és elkezdett pakolni babaruhát kért, előkészült, én meg nem tudtam mire, hol van még a 10 cm. Arról nem is beszélve, hogy a nagy fej miatt én azt gondoltam, ha teljesen kinyílik a méhszáj, még ki kell derülnie befér-e a buksid a szülőcsatornába. Már majdnem 3/4 12 volt és hírtelen nagyon erős fájdalmak jöttek, a lazítás itt is segített de már nem sokat, jöttek a torkomból a ÁÁÁÁÁ-k. Annyira hirtelen történt minden, hogy nem tudtam dönteni, kiszállok-e a vízből, mert egy pillanattal ezelőtt még élveztem a langyos viz simogatását. Ekkor a szomszédból szélsebesen megjelent Erzsike és Siklós doktor Ők már tudták mit jelentenek az ÁÁÁ-k. Meg is jegyezték milyen szép hangok hallatszanak. Egy pillanat volt még azt éreztem, hogy olyan szélesre kell tárnom a lábaimat amilyen szélesre csak tudom és már éreztem is a soha nem felejtett, mindent elsöprő tolófájást, kibújt a fel mondta Anikó amit el sem hittem, odatettem a kezemet és egy selymes pici hajas gombócra találtam, a te fejed volt, pihentél a víz alatt. Azután próbáltam Erzsike utasításait követni, Rita mostantól ne tolj, csak ha nagyon kell. Lihegtem, próbáltam kilélegezni, így hátha megakadályozhatom hogy toljak, és még egy pillanat volt mikor átcsusszant a vállad és a kicsi tested. 12 óra 5 perc volt. Békésen érkeztél, lebegtél a 37 fokos vízben. Lassan megfogtalak és a mellkasomra vontalak de úgy, hogy csak a buksid legyen a víz felszíne felett, csak pislogtál, és együtt lebegtünk földöntúli boldogságban. Ott pihentél ölelő karjaimban, azután lassan úgy döntöttél megteszed. Az első levegővétel a tüdődbe. Megérkeztél ide a mi világunkba, békésen háborítás nélkül. Talán neked nem kell majd feldolgoznod a születés traumáját. Boldog voltam, határtalanúl boldog, mint minden gyermekem megszületésénél. Istenem de szülnék még sokat, nagyon sokat. Kiszálltunk a vízből bebugyoláltuk puha meleg ruhákba és szopiztál. Még két órát együtt voltunk. Hát így történt, köszönöm Apának és neked, hogy ilyen csodát mégegyszer megélhettem. És nem utolsó sorban Anikónak Erzsikének és Siklós Pálnak is. Súlyod 4450 gr. 59 centi hosszú vagy.

2004 március 30 a TE SZÜLETÉSNAPOD! ISTEN ÉLTESSEN JULI.

Hát mindenkinek ilyen élményt kívánok

Rita
boksay_rita

Ja és egy kép nektek.Kép
boksay_rita

Rita,
nagyon szep volt a torteneted es csodaszep a kislanyod.

Hat, reggel is volt meg barnas nyalka, de azota nem. Kemenyedesek nagyon vannak, mar neha ugy erzem, hogy 7-10 percenkent jonnek. Tegnap este furi volt, mert ahogy ultem, olyan erzesem volt, mintha "kidugta" volna a kezet. Hirtelen azt hittem, hogy most fog elmenni a magzatviz. De nem, csak mensi fajasok voltak, semmi tobb. KépKép

Lena,
hogyhogy egyben hagynak ennyi ideig? Mert mar lassan a 41. hetben leszel, nem?

Eszty 39+5
eszty

Sziasztok!

Rita, most rajtam a sor, hogy azt mondhassam - csodaszép dolgot éltetek át! Nem tagadom, elsírtam magam. gyönyörűek vagytok! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!!!! Olyan formás Juli, és békés, mintha nem is most született volna, hanem már ki tudja hányadik közös fürdőzéseteket élnétek át!

Szilvus, köszönöm a dicsérő szavakat, Andris nevében is, gyorsan bezsebelem őket! Iszol valami tejserkentőt, vagy helyből nevezel Pamela Anderson helyére minden külső segítség nélkül? Én egyik nap sokat fejek, máskor alig - ilyenkor egy kis pánik.

Andris is "imádja" ha öltözik, bár ha nyugis, valóban csak szemlélődik. De a fürdés a nap fénypontja - mint akit nyúznak. Előkészületek, 15 perc, fürcsi, max másfél. Villámkezek serénykednek a vízben, hogy mielőbb kivehessük. remélem azért hamarosan élvezni fogja. Ilyenkor mindig Karmen kisbabája jut eszembe, amilyen nyugodt, mikor fürdetik. De kitartás, csak eljön a mi időnk isKép Kép
Babó is olyan embereseket büffent, hogy öröm hallgatni.

Tegnap apa énekelt- a Kiskacsa fürdik-et - a Mennyből az angyal dallamára. Imádom apában, hogy nagyon szeret énekelni - hallgatni nem oly könnyű, mert a hangokat nem igazán oda biggyeszti, ahová kéneKép de már megszoktam, és együtt danolászunkKép Kis híja volt, hogy ki nem feküdtem a nevetéstől. Mindenesetre Andris élvezte.Kép

Megyek, mert Manóka tekinget nagy homloráncolva, szerintem érzi, hogy hamarosan fürcsi.Kép

Puszi Mindenkinek!!

Móki és a 19 napos Andris Kép( el sem hiszem, hogy már ekkora! és még csak tegnap lett volna a kiírt dátumKép
móki

Sziasztok

Rita
Ez fantasztikus, könnyezek, de komolyan. csodaszépek vagytok a kádban Julcsikával. Örülök, hogy hallgattam Rád és a kádban vajúdást választottamKép Csodálatos élmény.

Móki
Megkérdeztük a szomszédot, azt mondta nem hallotta még a Petibaba hangját.Kép Khmm....Nagyon várom már, hogy a fentlétei alatt Ő is leginkább érdeklődjön. Bár képzeljétek, forgatja a fejét és már követi a tekintetével a mozgó tárgyakat. Ilyenkor bandzsit...Apa nálunk is imádja nyúzni a fiát. Ma éppen szó szerint "összekakáltatta". Súlyzózott a babával - aki ezt valóban nagyon élvezte, jókorákat pislogott. Majd tisztábatevéskor NYAKIG sz@ros volt. Vittük a kádba fürdeni...a ruhácskái pedig áznak a lavoárbanKép A Pamela andersonos cicikre semmit nem szedekKép Kiirhatnám magamra, hogy "TEJIVÓ" Kép A Laktoherb nevű teát iszogatom, állítólag anyatejserkentő, és finom is.Kép

Eszty
Szülni fox!!!!Kép Nekem hétfő reggelre ment el a nyákdugó ugyanigy, s kedden megszületett PetikeKép

HAJRÁ!

Szilvus
szilvus

Sziasztok!
RitaKépJulcsiKépszóhoz sem jutok...Kép
SzilvusKépÉn is indulok veled a Pamela Anderson versenyenKép
EsztyKépSzerintem is.Sőt, már lehet, hogy meg is született a babád?!Kép
MókiKépLili is borzasztóan utálja a fürdést.Többnyire végig ordítja.
LénaKépMár nem is tudom mit mondjak.KépMindent bele!!!!
KataKépMár neked se lehet sok hátraKép
PumiKépMi újság?Régen írtál!
KarmenKépOrsi gyönyörű!
Puszi mindenkinek!
F Kata+ a 16 napos Lili Kép
filep_katalin

Sziasztok!

Még én is itt.....és most a kedvem a béka feneke alatt van. Reggel és délelőtt annyira jókedvem volt, annyit nevettem, mondtam is a páromnak, hogy érzem a vesztem.
Ebéd után össze is kaptam a szüleimmel, mert mostanában azon aggodalmaskodnak, hogy mi van, ha nem tudom simán megszülni, mert nagy...szóval olyan érzésem van, mintha meg akarnának császároztatni, komolyan! Felháborodtam, és kértem, hogy hagyjuk abba a beszélgetést. Elhiszem, hogy aggódnak egyetlen pici lányukért, de azért ez már mindennek a teteje, úgy éreztem. Mondtam a páromnak, hogy legalább ebben az utolsó 10 napban békén hagyhatnának...Egyébként görcsölgetek, fájnak a csontjaim, de semmi...

Rita
Nagyon megható a történeted....

Szilvus
Örvendek, hogy Petike szépen fejlődik. Mintha magamat láttam volna, amikor írtad az aggodalmaidat....hogy miért sír és meddig, meddig alszik, miért nem alszik, stb. Kép

Eszty, Léna
Nagyon drukkolok!

Kata itt vagy még?

Remélem nem lomboztalak le Benneteket így a hétvége közepén...

Üdv,
Pumukli
38+3
pumukli

Sziasztok!

RitaKép
Nagyon szép és megható a szüléstörténetetek. Én is megkönnyeztem.

HumiKép
Úgy döntöttem én is onnan rendelem meg a légzésfigyelőt, ahonnan te ajánlottad. Ha az ágynak tömör az alja, akkor nem kell olyan lapot rendelni, ugye?

KataKép
Sajnálom, hogy elkiabáltattam veled a lábad KépKép Én csak azzal bíztatom magam, hogy ugye ilyenkor azért is fájnak az izületek, mert olyan hormonok termelődnek, amelyek segítik majd a lazulást, és ez ugye az izületekre is hat. Hátha jó sok ilyen hormon termelődik és könnyű meg gyors lesz a tágulás és a szülés. Kép

SzilvusKép
Téged is jó volt olvasni. Csak úgy sugárzik a boldogság az írásodból Kép Ahogy leszűrtem az írásodból Péter fiatok nagyon rendes veletek Kép

MókiKép
Andris is csuda pofa lehetKép

Fészekrakás megszállottja lettem. De már lassan kész vagyok. Ma még elszaladtunk anyukámmal IKEÁ-ba, előszülinapi ajándékot kaptam. Vettünk szőnyeget a nappalimba. Néhány hónapon belül úgyis esedékes lett volna, mert Nádjának csak jobb lesz, ha a szőnyegen csúszik-mászik majd. Bár már látom magam előtt, ahogy ráteszem a szőnyegre, és ő 5 mp múlva le is mászott már róla. Kép Asztalos ma hívott, kész a pelenkázó. Kíváncsi vagyok mit alkotott! Redőnyt is felszerelték a két déli, dél-nyugati fekvésű ablakra (egyik a gyerekszoba). Nyáron ugyanis csak úgy tűz be a nap, 11-től napnyugtáig, és még tetőtér is.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Szilvus!
Peti nagyon szép baba.
Az aggódás természetes. Az első itthoni napokat én is végigaggódtam, mert Tomi mindig szopizni akart. Attól féltem, hogy éhes. Még a doktornőt is felhívtam, hogy mi lehet a baja. Aztán abbahagytam a kaja utáni méregetéseket, és hetente egyszer szoktuk megmérni. Azóta emiatt nem idegeskedek.
Aztán a sárgaság miatt. Ez még kicsit mindig nyugtalanít, pedig szép lassan csökken. Meg most a hasfájás miatt. Szóval mindig van miért idegeskedni. De amellett olyan gyönyörű dolog. Tomika éjjel többször fölébred, de olyan édes, ahogy fölveszem szoptatni, és néz rám a gyönyörű gombszemeivel.

Rita!
Igazán csodálatos volt a szülésed, és az is, ahogy leírtad. Még egyszer gratulálok Nektek!

Móki!
Tomi is sírt a fürdéskor eleinte. Még most is tart tőle, sokszor megfeszíti magát, és csak az apját nézi (ő fürdeti), aztán a törülközésnél, pelenkázásnál, öltöztetésnél sír (ezt én csinálom), mert akkor már várja a szopit.

Pumukli!
Fel a fejjel! Az embert a szülei tényleg halálra idegesítik néha az aggódásukkal. Próbálj ne foglalkozni vele, mert az idegeskedés most nem jó. Én is épp a héten osztottam ki az anyukámat, aki egyébként sokat segít, de elkezdte mondogatni, hogy biztos azért nyűgös Tomika, mert nem elég neki a tej. Aztán amikor mondtam, hogy 220 grammot hízott egy hét alatt, csak hallgatott. Szóval nem mindig könnyű, de a szülők már csak ilyenek.

Tomika ma megint nyűgös volt, fájt a hasa. Csak az az érdekes, hogyha szopizik, megszűnik a hasfájás. Persze tényleg fáj neki, de úgy látszik, a szopi a legjobb gyógyszer rá. Már arra gondolok, hogy az Elevit lehet az oka, amit szedek,mert nekem is gondom van vele a vas miatt. Úgy döntöttem, abbahagyom egy időre, hátha javul Tomika pocakja is. Mert semmi olyat nem eszem, ami bánthatja a kis hasát.
Remélem, éjszaka nem fog nagyon sűrűn fölébredni, mert a mai nap kicsit fárasztó volt.
Megyek is aludni! Jó éjszakát mindenkinek!
PTünde
ptünde

Szilvus, Rita, Szamoa, szívből gratulálok a babáitokhoz! Mostanra sikerült visszaolvasnom, végre megint képben vagyokKép Látom, ideje is volt, mert újabb hullám ígérkezik...(Eszty, Léna, Pumukli..) szóval hajrá lányok!
Nálunk minden rendben, napi 6-8 keményedés, néha jóslófájás szerűk, amiknek nagyon örülök, tréningezzen csak az ominózus terület! Végre tényleg mindent beszereztünk, már csak haza kell hozni, aztán megnyitom a mosó masa mosodáját..(törülközők, lepedők a szüléshez, babaruhák stb.)
Ígérem, jövő héttől rendszeresen jelentkezem.
mirmurr
mirmurr

Sziasztok!

Rita,
tényleg gyönyörű volt a történetetek, természetesen én is sírtam. Gratulálok nektek!

Pumukli,
még itt vagyok. Bár koncentrálok a holnapi napra, mert milyen jó lenne, ha 04-04-04-én születne Kép De hát nekem még igen rendszertelenek a jóslófájások. HOlnap megyek ctg-re, majd meglátjuk... hátha...
Fel a fejjel! A szülők aggódnak, ami persze idegesítő tud lenni, de próbáld meg figyelmen kívül hagyni amennyire tudod. Nekem is nagyon nagy a gyerek, de eszembe sem jut, hogy császár lesz belőle, egyszerűen nem akarok ilyesmire gondolni!

Mariann,
remélem, hogy a hormonok miatt van a lábfájás, meg ízületi fájás, de nagyon nem jó Kép. Jól elkiabáltam Kép Mondjuk ma egy kicsit jobb volt, mint tegnap.

Léna,
nagyon drukkkolok!

Szilvus,
a te írásodból tényleg sugárzik az energia. Ez nagyon jó! Bízom benne, hogy én is így fogom megélni.

Puszi nektek! Jó éjt!

kata
katca

Sziasztok Lányok!

Szívből gratulálok az új mamáknak és babáknak!
Rita, nagyon szép volt a szüléstörténeted és gyönyörűek vagytok a képen.Fantasztikus érzés lehetett kádban szülni. Most sajnálom igazán, hogy én a Dél-Pestiben fogok szülni, ahol sajnos nincs ilyen lehetőség.
Nagyon ügyes voltál, hogy egy ilyen nagy lányt ilyen gyorsan és ügyesen világra tudtál hozni.
Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek.

Én csak néha írogatok, de mindennap olvaslak Benneteket.
Jó érzés, hogy nem vagyok egyedül a kis nyavalyáimmal. Lábfájás, hangulatingadozás... És ami erőt ad, az, hogy látom, nagy babát is meg lehet "egyszerűen" szülni. Ettől ugyanis nagyon félek.
Holnap megyek dokihoz. Kíváncsi vagyok, mennyit nőtt az én "pici" fiam.

Lányok, a málnalevél teát a betöltött 36. héttől lehet iszogatni? Nekem 5CH-s homeobogyóm van. Az is jó igaz?És szintén a 36.héttől lehet szedni?

Ha esetleg érdekel valakit,van egy Kismama előfizetői börze belépőm (máj. 9). Szívesen odaadom.

Vigyázzatok magatokra!

Erika
pera

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezes, visszaolvasni egyelore nincs idom. Kép
Marcius 31-en hajnali 4 orakor megszuletett a kislanyunk, Lili, 2700 g-mal es 46 cm-rel, a korhazba erkezestol 3,5 ora alatt. Kép Tegnap ota itthon vagyunk. Nagyon nyugis baba, egyelore csak eszik es alszik.
Majd lesz szulestortenet is.
Udv, Szamoa
szamoa

Gyorsan visszalapoztam, ugy latom Leone mar megelozott a hirrel. Kép
Humi, a szuletesi sulyat majd ird at legyszi az altalam megadottra, mert kispapi olyan izgatott volt, hogy felreertette, kesobb vettem eszre a karszalagrol, hogy 2700 g. Kép
Tejcsi van boven, Lili ugyesen szopizik, igy mar pentek estere 40 g hijan visszanyerte a szuletesi sulyat.
Ja, es ugyeletes doktornonel valamint a vasarnap fogadott szulesznomnel szultem. A sajat dokim bar itt volt a varosban, nem jott be, hiaba telefonaltak neki. A dokinovel es a szulesznovel viszont nagyon meg voltam elegedve, igy vegul is minden jo, ha a vege jo jott be. Kép

Rakok fel kepet Lilirol, remelem sikerul, mert meg soha nem probalkoztam ilyennel. Kép

Kép
szamoa

Sziasztok!

Rita, Szamoa: gyönyörűek a babáitok, még egyszer gratulálok. MOst egy pár napig nenm írtam csak olvasgattalak benneteket, olyan szép idő volt hogy kint voltunk a kertben. Réka is élvezi a jó időt, ha kiteszem azonnal elalszik és 3-4 órát is alszik egyben.
Viszont a ma éjszakánk nagyon rosszul ment. Tegnap paradicsomos húsgombócot főztem, és Rékának annyira fájt a hasa hogy éjjel kettőkor tudott elaludni. Szegénykémnek patakokban folyt a könnye. Az volt a baj hogy mire elmult a hasfáfjás addigra megint éhes lett, és akkor kezdőödtt minden előről. Kettőkor nagynehezen elaludt és reggel 7-kor kelt. A végén már én is sírtam vele együtt annyira sajnáltam.

Egyébként szerencsére jó baba. A fürdést ő sem szereti, így nálunk is több ideig tart az le-fel öltözés mint maga a fürdés.

A vérnyomásom újra a régi, sőt, ma már 100/60 volt, még szédültem is.Kép

Na megyek is

Eszty és aki a sor elején van hajrá.

Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Rita! Gyönyörü a történeted és a kislányod is. gratulálok még egyszer!

Pumukli! Megértelek de nem foglalkozz senkivel sem, minden rendben lesz amugy meg csak az a fontos a baba egészséges legyen, ha emiatt mégis császár kell majd akkor se fogod bánni. De nem kell!

Szamoa! Nagyon szép baba ö is!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

ja és Orsi nem csak fürdeni imád, de a pelenkázást és az öltözködést is végig neveti. KépSzerencsére.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Minden nap benézek,legalább kétszer,begyűjteni az infókat, új babákról hallani,...
Rita, Szamoa gyönyörűek a babák! Ilyenkor mindig elkap a vágy, hogy minnél hamarabb én is a kezemben tarthassam a kicsit, de tudom, hogy még várni kell.
Mások is ilyen türelmetlenek az utolsó 6 hétben?
Ma megint vettem egy csomó kisruhát,ezzel is egy lépéssel közelebb!
Tegnap éjszaka nem sikerült aludnom, most megpróbálom újra, talán sikerül.
Név még mindig nincs!Kép
Barack
barack

Sziasztok Lányok!

Sajnos péntek óta most tudtam jönni először, mert a hétvégét Zircen töltöttük, és Kedvesem öccsénél nem működött a net. Már elvonási tüneteim voltak Kép.

Azt hittem, mire visszaérek már legalább két új babánk lesz, de látom, hogy még nem bújtak ki újabb Manók.

Rita!
Csodaszépek vagytok Julival a kádban, irigykedem nagyon. Tényleg jó lenne, ha mindenkinek hasonlóan fantasztikus élmény lenne a szülés.

Karmen!
Orsi tüneményes, nagyon szép kislány, és olyan kedvesen mosolyog. És ezek szerint szerencsétek is van, hogy még pelenkázás és fürdés közben is vidám.

Eszty!
Holnap lesz a hivatalos "nagy napod", talán Bence tényleg pontosan érkezik, és holnap már babázhatsz! Drukkolok nagyon!

Léna!
Kitartás az újabb kórházi tartózkodáshoz, ha már két újnyira nyitva vagy, az nagyon jó. Biztos nem lesz már szükség az infúzióra, megindulnak a dolgok maguktól.

Pumi!
Tudom, hogy nem könnyű, de próbáld meg félretenni ilyenkor a rossz érzéseket, és nem foglalkozni mások véleményével, még akkor sem, ha éppen a szülőkről van szó. Az a fontos, hogy mindketten jól legyetek, és a Te elképzeléseid, illetve a baba érdekei szerint történjen minden. Addig pedig minél kevesebbet idegeskedj vagy szomorkodj! Fel a fejjel!

Szamoa!
Lili baba is nagyon szép, nem is látszik picikének a képen, aranyos kerek pofija van.

Én már egy hete küzdök a gyomorégéssel, minden siker nélkül. Semmi nem segít, és mostmár enni se merek kekszen kívül semmit, mert rögtön marja a gyomrom.
És ráadásul a kezeim, főleg az ujjaim nagyon elkezdtek vizesedni. Olyan dundik lettek, hogy behajlítani is alig tudom őket, eléggé fájdálmas Kép.

Megpróbálok aludni!

Drukk minden finiselőnek!Hajrá Lányok Kép!
Brigi (34+3)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Móki!

Kedden szívesen mennék hozzátok, ha az megfelel. Én valamilyen koradélutáni időpontra gondoltam (mondjuk 2-3), talán akkor Andris sem szunyókál olyan mélyen.
Ha jól emlékszem, akkor Ti a Határ úri metróállomásnál laktok. Én az Árpád hídi állomástól jönnék, úgyhogy odáig semmi gond, csak majd a metrótól kérnék egy kis útbaigazító információt, jó?
Ha megírod a címet, és hogy mikor merre kanyarodjak, akkor tuti odatalálok.

Puszi!
B

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

En meg mindig itt, ma reggel voltam dokinal. Nagyon orulok, hogy ez a magzatviz vizsgalat nincs minden nap, mert elmenne a hajam tole. Kép Szegeny pici fiamat 2x keltettek valami berrego izevel, mert nem akart nagyon mozogni. Doki bacsi mondta, hogy lehet hogy meg ma visszamegyunk, de 2-3 napot ad. Meglatjuk!

Szamoa,
nagyon szep Lili, bovett beszamolot varok.

Pumukli,
ne is mond, engem is nap mint nap mindenki felhiv, hogy mi van velem, hogy vagyok, ne izguljak, stb. Szerintem jobban izgulnak azok, akik engem hivnak, mint en. Kép Ne vedd fel, sajnos ezen nem tudunk valtoztatni. KépKép

Eszty 40+0
eszty

Sziasztok!

Az utóbbi napokban én is sűrűn benéztem, de írni nem volt időm, mivel nálunk még mindig nincs rend a lakásban. Már nagyon jó lenne a végére érni a pakolásnak, takarításnak. Megfogadtam, hogy hónap elejétől nem csinálok semmit, de már most látom, hogy ez nem fog sikerülni. Na mindegy, ez van.

Rita,
Gyönyörűek vagytok Julcsival a kádban. Sugárzik a képről a meghittség, boldogság érzése. A leírtak alapján fantasztikus szülésed lehetett. Megmutattam a páromnak is, és nemcsak nekem, de neki is könnyeket csalt a szemébe. Nagyon szeretném ha majd én is hasonlóan élhetném át ezt az életre szóló eseményt. Ha lesz egy kis időd, írj majd arról is, hogy fogadták a lányok Julcsit.
Ja, és egy kérdés: Hogy szerepeljetek a babás táblázatban Juli vagy Julcsi névvel?

Szamoa,
Lili is nagyon aranyos baba. Tényleg nem tünik kicsinek a képen. Van sok tejed, szopizik rendesen?

Móki,
Jé, ti a Határ úti metrónál laktok? Akkor közel lakunk egymáshoz. Kép

Karmen,
Orsi nagyon aranyos kislány. Csak boldogság és öröm sugárzik a mosolyából. Nagyon édi!!!! Kép

Pumi,
Tényleg ne foglalkozz mások véleményével, még akkor sem ha az történetesen a szüleidé. Majd az orvosod veled együtt eldönti hogy szülj. Szerintem ebbe senki másnak nincs beleszólása, így aztán csak árt az ijesztgetéssel. Ne is foglalkozz vele!!!

P.Era,
Nincs még babanevetek?

Mariann,
A légzésfigyelő rendelésnél azért arra vigyázz, amit már többször írtam. Azaz csak akkor rendeld onnan, ha a környezeted nem hagyományos földi antennával nézi a magyar 1-es csatornát, mert az két helyen fogható és az egyiket ez az Angelcare zavarja.

Léna, Eszty,
Drukk nektek, hogy hamarosan könnyen, gyorsan bújjanak ki a "Kismanók"!

Kata,
Itt vagy még? Minden rendben?

Mi lehet Ildikóval? Lassan Ő is a finisbe ér.

Sziasztok:
Humi (35+1)
humi

Egy friss kismamis táblázat:

Kép
humi

Sziasztok, jó "reggelt"

Itt egy igen elgyötört kismama jelentkezik, akiből bohócot csinál a fia. Reggel 5 óta szórakoztatom (közben 3 kaja is volt), csak most aludt el. Az ölemben játszottam vele, már mosolyog a kis mocsok, de amikor megpróbáltam letenni, jött az üvöltés. 20 perceket hagytam, de megesett a szivem rajtaKép
Igazatok van, már tegnap nem mértem mániákusan, mennyit eszik. csak magamat sokkoltam veleKép Eszik amennyi jólesik NekiKép Az etetési időkkel mikorra érdemes "beállni"? Várhatok vele kb. 1 hónapos koráig?

Szami
Csodaszép hajasbabád született, sok puszi a kis süni fejecskéjéreKép Várjuk a történetet!

Pumi
Komolyan: ne törődj a károgókkal, mégha a saját szüleid is! Jól tetted, hogy leállítottad Őket. Tudod, irtam, én is a saját anyumtól kaptam az ilyeneket: "nem lesz tejed, nekem sem volt, nehéz lesz a szülésed, mert Te is vákummal születtél, rajtad marad az összes súly, mert rajtam is ottmaradt". Nos, tejem annyi mint egy tehénkének, szülés pofonegyszerű volt, súlyom máris az eredeti. Anyu most szégyenli is magát egy kicsit...Szóval, ahogy a jólnevelt angol embör mondja: THINK POSITIVE!!Kép Csak a saját érzéseidre hallgass, ne görcsölj, ne idegeskedj, laziiiits!Kép

F.Kata
Jó, a Lollo Ferrarit is bevesszük a csapatbaKép

Mariann
Látod, az utolsó hetek mit ki nem hoznak belőlünk?Kép Ne gyapjú szőnyeget vegyél, nagyon sokáig hullik. Jól bevásároltam vele, még mindig teli a lakás a bolyhokkalKép Majd nyelheti a gyerek...

Gabi
Na, örülök, hogy rendben a vérnyomásod, még csak az hiányozna, hogy azzal bajlódj. Ettél is a paradicsomós húsgombócból, attól fájt Réka hasa?

Mi lehet Lénával? Már a 41. hetet tapossa...

Megyek, kihasználom a hirtelen támadt "szabadságomat", kicsit alszom, mig hagy a fiam!Kép

Puszi Nektek,
Szilvus
(és a 13 napos kis "Zsarnok")
szilvus

Sziasztok!

Szamoa, micsoda hajasbabád van!! Tündéri! Sok boldogságot!

Eszty, most nézem a táblázatot, még lehet Bence napra pontos baba lesz. (még van fél napja erre a címreKép)(az első lenne a sorban, mert eddig a babók nem nagyon követték figyelemmel a mi kis kiírási dátumainkatKép )

Brigi, az Ecseri vagy Pöttyös utcánál kell leszállni a metróról, kb félúton vagyunk. A Pöttyöstől mondom, onnan talán egyszerűbbKép De hozd a mobilod, hadd égjenek a vonalak, ha már felderítetted a környékünketKép A cím: Balkán u. 18. Pöttyös utcánál leszállsz, aluljárón átjössz, balra föl, s egyenesen mész tovább az Üllői út mellett az első jobbos keresztutcáig. Ott jobbra befordulsz, s mész, mész az első kereszteződésig(nem lámpás, csak olyan kisebb fajta), . Itt jobbra látsz veled párhuzamosan egy panelt, előtte parkoló autók.Te csak mész tovább töretlen erővel, pár métert, majd átmész a másik oldalra, itt neked balra lesz egy panel merőlegesen, a sarkánál pedig veled párhuzamosan 1. A sarkon van egy kisbolt, nem lehet eltéveszteni( ill. mellette az Ázott ürge pubKépKép vagyis kricsni. A boltnál bejössz balra, ott látsz egy játszóteret, mellette park. Elfordulsz jobbra, eljössz a játszótér mellett, a szembelevő panelsor a mienk, a hozzád legközelebbi lépcsőház a 18, s már csengethetsz is fel. (Bocs, ha kicsit túl részletes, de magamból indulok ki, és én egyáltalán nem tudok tájékozódniKép Az egész út kb.5-8 percKépKépKép
Nagyon várunk!

Szilvus! ha a babának már rendbe van a köldije, próbáljátok meg kicsit több vízbe tenni. Nálunk ez egy kicsitKép bevált. Már csak negyed annyira ordít a manónkKép

Megyek, ebédidő Andrisnak!

Pussz

Móki
móki

Sziasztok,

HumiKép
A közvetlen szonszédoknak kábeltévéjük van, úgyhogy meg is rendeltük tegnap. Egyébként én itthon akartam megvenni, arról volt szó, hogy április elejétől lesz itt is kapható. Erre most kiderült, hogy május közepétől. Addig nem tudunk várni Kép. Tegnap meg is rendeltük.

SzilvusKép
Késő, már megvan a gyapjúszőnyeg. Kép De anyu varrt neki szép, nagy játszószőnyeget, úgyis majd azt terítem a vajszínű szőnyegre, ha mászkálni fog.

LénaKép, EsztyKép
Hajrá.

IldikóKép
Veled mi van? Tán csak nem alkalmaztad valamelyik praktikát, és esetleg már babázol is?

BrigiKép
Nekem is égett a gyomrom kb. 1-2 hétig, kb annyi hetesen, mint amennyi most te vagy. Én Rennie-t szedtem be, az általában segített. Próbáltad már?

SzamoaKép
Nagyon szép kislányod van Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
Brigi, Te itt laksz az Árpád hídnál?
Barack
barack

Sziasztok!Kép

Újfent kaja és dögönyözés utáni alvás van, hurrá! Jó sokat evett, a végén csurgott ki a szájából a tejecskeKép

MariannKép
Akkor porszivózhatsz.....Kép Szövött vagy hurkolt gyapjú? A mienk az a vastag süppedős, na AZT lehet takarítani állandóan, brrr!! Játszószőnyeget varrtam, mégse a szöszöket nyelje majd a gyerek.

Brigi
Nekem a háztartási keksz vált be gyomorégésre. Állandóan azt rágcsáltam. Próbáld kiKép

Móki
OK, kipróbáljuk, ha leesett a csonk. Szerintem még 2-3 nap. Addig mi is a villámgyors 4-kezes fürdetést alkalmazzukKép Remélem utána imádni fogja a pancsit, mint Orsibaba!

Tornázni mikortól lehet elkezdeni? Gyermekágyi időszak után? nem szeretném megerőltetni magam, nehogy baj legyen.

Kellemes délutánt (bár itt felénk borongós...)!

Szilvus
szilvus

Sziasztok!
Szilvus! Nekem a doki azt mondta, hogy nyugodtan szoptassam igény szerint, nem adott határidőt.Picikém szopik is rendesen (3230g-mal jöttünk ki a kórházból és tegnap már 3990 g volt)Ennek örülök, de annyira fáj a kis pocija, úgy sajnálom.
Humi!Azért pihenj is!
Brigi!Nekem is volt a végén is gyomorégés.
Eszty drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Léna, neked is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.Era!Igen, a málnalevél teát és a homeós bogyót a betöltött 36. héttől lehet szedni.Én minden este 5 szemet szedtem.
Szamoa!Nagyon szép baba Lilike!Úgy látszik ebben a topikban a Lili a legkedveltebb névKép(már 4 is van)Kép
Pumukli!Remélem már jobb kedved van!
Szép napot mindenkinek!Drukk minden 37. hetet betöltöttnek!
F Kata + a 18 napos Lili(fürdés után, szopi előtt) Kép
filep_katalin

Apropó torna! kedves már gyakorló kismamák, osszátok meg velünk a tapasztalataitokat! az érdekelne nagyon, hogy a szülés után mi történik a testünkkel, vagyis a pocak mikor/hogyan/mennyire húzódik vissza, hasznéltok-e vmi eszközt, praktikát stb. ehhez, azonkívűl a testsúlyotok m/h/m állt vissza sz eredetire, milyen a közérzetetek, mit tesztek érte stb?????
Minden érdekel a témában, mert erről szinte sehol nem írnak és a mamák is mással vannak elfoglalva ebben az időszakban érthető okokból.
Én nagyon szeretném "tartani" a gyermekágyaj időszakot, a szervvándorlás miatt, de közben szívesen tennék a kondíciómért, pl. tartok attól, h a csíkok éppen a visszahúzódásnál lepnek el, ilyenek.
elnézést a rengeteg kérdésért, de tényleg nagyon érdekelnek a személyes tapasztalatok. (jelenleg azt sem tudom elképzelni, milyen ruhát tudok majd hordani akkorKép
mirmurr
mirmurr

Sziasztok!

Szilvus, Rita, Szamoa, Móki, FKata, Gabi, nagyon-nagy gratula a gyönyörű babákhoz! Már alig várom, hogy én is a karomban tarthassam Bazsó úrfit Kép

Lénával mi újság? Semmi hír?

Mi jól vagyunk, méhnyak rövidült, pihizni kell, 2ooo, lehet, hogy 1-2 héttel korábban jön dokinéni szerint. Pénteken ultrahang, jövő héttől NST. Az a fránya viszketés engem is utólért , szét tudnám kapirgálni a bőröm, persze a hasamon csak óvatosan, de szerintem a manó csikis, mert ahányszor vakarózom, mindig odébbhúzza magát, olyan édes Kép Bokavizesedés nálam is bejátszik.

Képzeljétek, barátnőmnél, aki szintén a Péterfyben szül, ma próbálták beindítani a szülést, persze a manó nem gondolta úgy, hogy neki jönnie kéne, fél nap azzal ment el, hogy szegénybe nyomták az infúziót. Kíváncsi vagyok, mikor születik meg, lehet hogy megvicceli a dokikat és ma éjjel? Kép

Mariann,
nagyon szép babaszobátok lett, igazán vidám. Irigykedem, mert nálunk még mindig nincs berendezve, pelenkázó készül, babaszoba textília készül, hétvégén festünk, kispapa pedig csak akkor szeretné összeszerelni a kiságyat, amikor mi már a kórházban vagyunk. Ja, és karnist meg függönyt is kell a héten vennni. Mennyi meló Kép

Lányok, akik már szültetek: málnalevél-tea szerintetek segített? És hol lehet azt a homeobogyót megvenni? Cirka 6-7 patikában jártam, sehol sincs Kép

Drukk az élbolynak Kép

Móni
kirmon

Sziasztok,

MóniKép
Örülök, hogy ismét jelentkeztél. Babaszoba nálunk is csak most lett 100% kész, úgyhogy nem vagy lemaradva. Szerencsére én a viszketést megúsztam, de ma úgy fájt a térdem, hogy alig bírtam fel és lemenni a lépcsőn.

Itt egy csomó gyógyszertárat találsz, ahol vannak homeopátiás szerek. Mielőtt elmész talán praktikus felhíni őket, hogy biztosan van-e náluk az a szer, amire szükséged van. Akkor nem kell 2x menni.
http://www.homeopata.hu/patikak.html

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Pumukli,
itt vagy még???
Én még igen Kép sajnos.

tegnap a ctg-n minden rendben volt, csak azt tudtam meg, hogy a dokim és a szülésznőm együtt lesznek egy konferencián a kiírásom előtti két napon. Most nagyon rá kell hajtani, hogy addigra már megszülessen a fiam.

Jó éjt mindenkinek!

Kata
katca

Szia Mariann, Kép

köszi a gyors választ, holnap reggel fel is hívom őket, mert lassan időszerű Kép
kirmon

Sziasztok!

Szilvus igen ettem a paradicsomos húsgombócból kétszer is.
Én is igény szerint szoptatok, és általában 3-4 óránként kér enni. Viszont esténként nyűgösebb és nehezebben alszik el. éjjel egyszer kétszer kel enni. De van hogy két óránként.

Torna a 6. hét után lehet elkezdeni, de először csak gyenge tornát, és kb 15 percig, és fokozatosan lehet emelni az időt és a nehézséget.
Nagyon nem szabad tulzásba vinni mert az csökkenti a tejtermelést.
Én minden eszek ugyan úgy amit megkivánok mint terhesség alatt. Viazont rajtam a felszedett 12 kg-ból már csak 2 kg van rajtam, ami gondolom marad is, mert a cici is nyomja a súlyt.
A hasam fokozatosan megy lejjebb, és van olyan régi nadrágom ami már rám, jön. De nekem az előző terhességeimnél is a hasam teljesen csak akkor ment le amikor már nem szoptattam.

Na megyek is mert Réka már nagyon ordít

Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Eddig Kedvesem bitorolta a gépet, mostanra viszont már iszonyú álmos lettem, úgyhogy azt hiszem (kivételesenKép) rövid leszek.

Móki!
Én közlekedési analfabéta vagyok (tényleg), de azt hiszem ilyen jó kis tájékoztatás mellett célba érek. A telcsi nálam lesz, ha gond lenne. Akkor olyan 3 óra körül vagyok várható holnap. Jó?

Humi!
Azt szeretném kérdezni, hogy abban az új Kenguru Gold boltban ruhán kívül, pl. pelenkázó táskából vagy ágyneműből milyen a választék, illetve az ár? Ha ilyesmiket akarunk, akkor érdemes elmenni oda?

Barack!
Múltkor írtam, hogy a Hajógyári-szigettől lakom kb. 10 percnyire (kellemes tempóban sétálva), konkrétan a Hévízi úton, ami - légvonalban - a Flórián tér és a Bogdáni úti buszvégállomás között van. Tehát villamossal közel van az Árpád híd.

Mariann!
A Renniet lehet terhesen is szedni? Nem is tudtam. Még nem próbáltam, csak régebben egyszer-kétszer (mindig is hajlamos voltam gyomorégésre), de akkor nem hatott. Ez persze nem jelenti, hogy most sem fog.

Kata!
Drukkolok, hogy időben beinduljanak az események!!! Ne izgulj, biztos tudni fogja a Csöppség, hogy neki is jobb lenne a fogadott doki és szülésznő Kép.

Léna, Eszty, Ildikó!
Hajrá Lányok!!!

Pussz,
Brigi (34+4)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Gabi
Leszedted a paradicsom héjját? Azt olvastam, az nehezen emészthető és csipi a baba popóját is. Az igény szerint nálunk is 2-4 órás időtartamokat jelent. Van, hogy csak 6x eszik egy nap, van, hogy 8x. Van, mikor 20 perc alatt beszürcsöli a Neki kellő mennyiséget, van, hogy ez bizony 45 percre rúg. Én nem tépem le a ciciről, bár a védőnéni azt mondta! Este 9-10 között kér utoljára enni, akkor bealszik, éjszaka felkel egyszer kb. 1/2 3-3 körül, majd 1/2 6-6 körül nyüszög reggel. Most nem alszik, 6-tól eddig tekintgetett a kiságyában, miután kicsit játszottunk, most nyafog, hagyom 1 kicsit.

Tegnap már rámjöttek a régi nadrágjaim, bár csipőben mintha még feszesebbek lennének. Plusz 4 kiló van rajtam most, azt hiszem ebből 3 kiló a ciciKép Tornával megvárom a 6 hetet, s valami nagyon lájtossal kezdek majd. Inkább a feszességgel vannak gondok, hihetetlen, hogy meglazultak a szövetek, izmok a terhességi hormonok hatásáraKép

Képzeljétek, sajnos kinőttük az 56-os ruhácskákat!Kép Még ráadom 1-2szer a héten, de utána jöhetnek a nagyobbak. Ez gyorsan ment, szerencsére nem vettem csak 2-3 db-ot, a többit kaptuk. A rokonok pedig előrelátóan már Peticica nyári mivoltára hozták a szebbnél szebb ruhákat.

Szoptatási kérdés: a TEJJEL, Ti hogy álltok? A mezei tehéntejre gondolok, amit MI iszunk. Babácskám arcán van 1-2 petty "tejsömör", azt mondta a dokinéni. Ez az anyatejtől van, azaz annak laktóztartalmától, ami viszont az általam elfogyasztott tejcsiből kerül bele. Most figyelnem kell pár napig, ha nem múlik, vagy növexik rajta, sajnos át kell állnom a laktózmentes tejre és lemondani a joghurtokrólKép Ti tapasztaltatok ilyesmit? Petike sajnos az én érzékeny bőrömet örökölte. A melegtől is kiütései voltak a kórházban.

Más: Ti mennyit és mit játszotok az 1-2-3 hetes csecsemővel? Nyúzzátok, dögönyözitek? Lehet őt otthagyni tovább is a kiságyában? igazán még nem tudja magát elfoglalni...

Megyek, nyüfög, megsimizem kicsit.

Mi lehet a sor elején állókkal? Léna, Kata, Eszty?

Szilvus
(Ma vagyunk 2 hetesek!!)
szilvus

Sziasztok! Kép

Csajok, olyan aranyosak vagytok, hogy vigasztaltatok Kép Tényleg nagyon jólesett Kép Köszönöm szépen! Kép Azóta persze megbánták a szüleim, már nem is merik a témát szóvá tenni, csak amúgy könyörögtek a férjemnek, hogy vigyen el hozzájuk vasárnap ebédre Kép

Karmen Kép
Természetesen ha császárra kerülne a sor, mert úgy ez is benne van minden pakliban, akkor azt nem fognám fel kudarcként. És azért van ott orvos, hogy eldöntse, hogy mi legyen, nyilván nem fogok ott tiltakozni. Lehet, hogy a szüleim azt képzelték, hogy majd leállok vitatkozni és tiltakozni az orvosnak...nem tudom.

Szilvus Kép
A párom is azt mondta, amit Te, hogy THINK POSITIVE, Ő ott lesz velem, klassz lesz, megoldjuk! Kép Azért vannak furi dolgok, pont ilyeneket nem vár el az ember a szüleitől....

Kata Kép
Még én is itt vagyok Kép Tegnapi ctg-n nekem is minden rendben volt, pénteken kell újra menni. A fiam annyit ficánkolt, állandóan piszkálta a fájásmérő korongot Kép A vérnyomim volt állítólag határértéken 130/80, de vasárnap délután 130/90 volt, anyuméknál megmértem....
Viszont tegnap olyan hasmenésem volt, voltam vagy 8x a wc-n, és ma reggel is fél 6-kor már mennem kellett....

Szamoa Kép
Gyönyörű a kislányotok Kép

Brigi Kép
Nekem naponta ég a gyomrom, sajna az éjjel 1-kor is arra keltem Kép Nekem mostanában a hideg tej vagy a Quamatel jön be, az orvosom írta fel. És azt is hallottam, hogy a Rennie-t lehet szedni, régebb nekem sem hatott, próbáld ki, hátha Neked bejön....

Eszty Kép
Tőlem is folyton kérdezgetik, hogy még egyben????? Mintha már 2 héttel túlhordtam volna....jó, én is szeretném, ha már meglenne, de könyörgöm, van még 8 napom a kiírásig.
Írok itt Neked, de Te vajon nem babázol már? Kép

FKata Kép
Ti Cegléden laktok, úgye?
A gyógytornász csaj, aki itt Kméten a terhestornát tartja, szokott ilyen kis hasfájós babákat megvizsgálni, és egyúttal azt is nézi, hogy kötött-e a csípő, meg ilyeneket....Neki mindkét gyereke refluxos sajnos. Ha esetleg majd átjönnétek hozzá, hogy megmutassátok Lilit, egy út az egész, szerintem pénzt nem nagyon vesz el, de ma azt is megkérdezhetem...akkor én szívesen odaadom a tel.számát. Ő 6 hét után javasolja elvinni a babát, hogy ne szedjen össze még semmit, és addigra megszokja az otthoni flórát.
Annyira sajnálom a hasfájós babákat, a szívem szakad meg, amikor hallom, hogy sírnak...

Mariann, nekem a lábfejem is nagyon fáj, amikor ráállok, és mennék....

Lányok, ugyancsak a gyógytornász mondta, hogy 6 hét előtt nem szabad elkezdeni a tornát, és utána sem a hasizom gyakorlatokkal kell kezdeni. Itt mostanában indított baba-mama tornát, heti 1 alkalommal, és állítólag sokan járnak.....majd én is szeretném megnézni.

Na, abbahagyom, mert túl hosszúra nyúltam......
Teszek fel 2 képet az albumba, pénteken készültek.

Puszi
Pumukli
38+6
pumukli

Sziasztok Lányok!

Megüt a guta! Ítram egy egész oldalt és elszállt.
Most biztos rövidebb leszek, mindjárt ébred a lány.

Szilvus!
Én is azt hallottam,hogy 6 hétig semmi torna, utána pedig csk fokozatosan.
Szoptatás: Valóban nem szabd túl sok tehéntejet inni, mert allergiás lehet tőle a pici. Én napi 1 bögre tejet iszok,meg egy joghurt délután. Ennyi talán belefér, nem élhetek kenyéren és vizen.
Paradicsomost még nem ettem, de pl. a narancs láthatóan csípi a picur fenekét. Mivel a hasa nem fáj tőle, ha narancsot eszek, utána lesem a pelust, és rögtön cserélem,ha megérkezik a kaka. Így nem csípi ki a popsiját.
Játék: Szerinte a babák nagyon élvezik,ha felvesszük és szembe ültetjük, és beszélünk hozzájuk. Fontos a szemkontaktus. Réka próbálja utánozni a mimikát. Ha csücsörítek Ő is próbálja, ha nevetek Ő is, ilyenkor gőgicsél. Persze döncölni is szoktuk.

Kata!
Nagyon tündéri a pici Lili! Olyan ritka a szöszi baba!

Rita!
Én is megkönnyeztem a szülésed történetét. Julcsi olyan szép a képen! Látszik rajta,hogy kíméletesen született. És milyen husi!

Drukk a finishelőknek!!!! Léna,Eszty,Ildikó!

Móni!
Szerintem tuti a málnalevél tea.Idd, és próbálj szerezni bogyót is. Én úgy láttam,hogy ali ezeket itta-szedte mindenki könnnyen szült.

Mi jól vagyuk. Réka 7 hetesen 4,5 kg volt, ebből 40dkg-ot 1 hét altt szedett fel!! Most úgy eszik,hogy teljesen beleájul.
Most,hogy sokat esik az eső Réka is nyugtalan,mert kevesebbet van levegőn. Pedig ott tud nagyokat aludni. A kiságyában nem igen szeret lenni. Estefelé már egyáltalán nincs el benne,akkor jön a babhordozó, ott elnézeget. Szeret köztünk lenni.

Ha valaki esetleg azt szeretné,hogy több teje legyen,ismét egy homeobogyó: URTICA URENS 5CH.
Napi 2x5-öt kell leszopogatni. Nekem a 6.héten kissé megapadt a tejem, meg is ilyedtem, elkezdtem szedni ezt a bogyót. Már éjjel elöntött a tej. Mostanra egy mellből 200g-ot szopik Réka.

Kitty

Réka így aluszik a levegőn:

Kép
kitty123

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?