Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm, nagyon jól hangzik!

Kép
benta

Sziasztok Lányok!

Sajnos a munka miatt csak most tudok jönni, most is csak röviden. Ha korán végzem, otthonról pótolom a lemaradást :)
Köszönöm a drukkokat a vizsgához :)

Tabati, Tökmag: a topictalira nyugodtan lehet jönni előbb is, én egész nap otthon leszek, és várok Mindenkit szeretettel :)

Amadea: már annyi helyen jártam vásárolni, így nem biztos, hogy jól emlékszem, hogy milyen színűben voltak még zsiráfos rugik, de ha minden igaz volt rózsaszínben és kékben is. Ára 2.500 Ft volt. A narancssárga babakocsi is nagyon szépséges! :) Ennek a kocsinak minden színét nagyon eltalálták szerintem.

Tökmag: ugyanitt láttam kókuszpólyát is 4600 Ft-ért ( http://babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=375 ), a Csalogány utcai üzletben mennyibe kerül, emlékszel még rá?

Mimmi: nagyon jó és praktikus a babaágy! Mi is hasonlót vettünk, cseresznye színben. Tetszik, hogy utána normál ággyá alakítható, így azért több évig is használható. Nálunk is volt, aki meglepődött azon, hogy már vásárolunk, merthogy a babona... de hogy lehetne ennyi mindent szülés után megvenni, amikor valószínűleg örülni fogok, ha az otthoni teendőket el tudom látni az újszülött kisfiam mellett... azt meg nem szeretném, hogy helyettem más vegye meg a nagyobb dolgokat, szeretem látni,hogy mire adok ki pénzt, főleg pl. egy babakocsinál.

Heni jobbulást kívánok Neked! Pihenj sokat, az biztos segíti, hogy mihamarabb meggyógyulj! (Végül azért csak zöld babakocsink lett ;) )

Mormota: az álmossággal én is egyre jobban küzdök. Vagyis inkább az a szokatlan, hogy feleannyi dologtól kétszer annyira kifáradok már. A munkahelyemhez elég magas lépcsősoron kell feljönnöm, már a felénél kifulladok, régen észre sem vettem, csak felszaladtam szinte... de ez csak egy példa, sajna ebben az állapotunkban nem vagyunk annyira terhelhetőek, ezt én is érzem a mindennapokban... Túrótorta receptet lehet kérni? :)

Anuk, sajnálom, hogy ennyire összejönnek most a negatív dolgok.... azért ez a védőnő sztori, hát nem is tudom mit mondjak, borzasztó.... de az a lényeg, hogy az orvos szerint teljesen rendben vagytok Emmával! Remélem azért valamelyest sikerül normalizálni anyósoddal is a helyzetet! Nem jó, hogy ennyit idegeskedsz :(

Most mennem kell dolgozni :(
További szép napot Mindenkinek!
Magdi
magdii

Sziasztok!

Megvettem a kókuszmatracot! :) Először kicsit megijedtem, hogy milyen kemény, de aztán az eladónő megnyugtatott, hogy ennek ilyennek is kell lennie, ez tesz jót a babának.
Körülnéztem a Brendonban...próbálgattam a szoptatós melltartókat vagy 1 órán keresztül. Az eladó nagyon segítőkész volt, elmondta mi alapján kell választani: a keresztpántot nem a legbelső, hanem a legszélső kapocsba kell kapcsolni, mert a szülés után visszarendeződnek a dolgok, és akkor keresztbe kisebbek leszünk, szóval be kell tudni majd kapcsolni.
Na mindegy...szóval tényleg rendes volt, felpróbáltam egy csomó modellt, segített, majd a végén megkérdezte mikor szülök. Mikor mondtam, hogy május vége, közölte, hogy akkor még nehogy vegyek melltartót, mert addig még változhat a mérte, menjek vissza kb. 1 hónappal szülés előtt.
Eztuán kértem tőle kismammelltartót, abban is készségesen segített. Kiválasztottuk, de utána kitaláltam, hogy akkor ebből inkább feketét, mert a legtöbb most jó bugyim fekete. Erre pont az a méret nem volt! :):)
De szegény eladó jól bírta!

Ez a túrótorta jól hangzik, és nem is tűnik bonyolultnak. Vasárnap áthívtuk anyukámékat névnapi ebére, lehet hogy megcsinálom!

Lassan megyek haza, nemsokára vge a napnak!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Két nap szívás a nettel… Tegnap felmondtuk a UPC- t, el is vitettük a dobozkát, aztán egyből mentünk a MOM- parkba a Vodához mert ott azonnal megkapjuk ezt az USB- s netet. Hát perszeee, hogy selejtes SIM- kártyát kaptunk hozzá, úgyhogy ma volt még egy köröm… :S

Kismanó: mi most csináltatjuk meg apuval a térelválasztót (egyben van jelenleg az étkező és nappali, az utóbbiból lesz a gyerekszoba) és mindenképpen tolóajtót szeretnénk. A sima ajtó nagy helyet foglalna, a harmonikaajtó pedig hangos(abb, mint a toló). És átlátszót szeretnénk, hogy átjöjjön a fény az étkezőbe + folyosóra- később majd bambuszrolóval eltakarja a gyerek, ha akarja. :)

Puszedli: nem értem az ilyen orvosokat!! Egy ismerősömnek azt vágták a képébe, mikor nem jött meg tök sokáig a mensije, hogy hehe, legalább csődbe mennek a tampongyártók! Nagyon vicces, mondhatom! Grrrr!
A szteroid pedig nagyon gáz: sajnos rengeteg orvos egyből ezzel kezdi a kezeléseket, holott lehet, hogy kikerülhető lenne. Egy barátnőmnek ezzel vágták gallyra az immunrendszerét- aztán jöhetett az elvonó… :(
Látom már más is jelentkezett férjed szolgáltatásaira, úgyhogy nem biztos, hogy elég lesz az az egy hét szabi! :D

Noémi: utólag is gratula a cukorhoz! 8)
Figyu, mennyivel is előtte kell megvonni az édességet/gyümölcsöt? Mert én jövő héten megyek… :P
Hogy van az ikres barátnőd?

Zsu: nagyon édes a 4D- s kép! A kis drága, még mosolyog is talán az első képen? :)

Magdi, ez nagyon tetszett: „egyre kevésbé férek be a kormány elé”! :D
Jajj képzeld, egy ismerősöm csodás pólyát vett: fehér csipkés- kötős gyönyörűséget, de abba az üzletbe pórnép nem juthat be, csak csókkal… :(
Köszi a linket! Átrágom magam, hogy mi mindenük van. Egyébként az BabyFun- ban (Csalogány u.) 3500ft.

Tabati: figyu, a héten pénteken megdumáljuk hogy hányra menjünk 13- én tornára (valóban egy időpontban lenne érdemes), és utána elmegyek Veled gyümit venni (Fehérvári úti vásárcsarnok)! Aztán felugorhatunk hozzám (Móriczon lakom ;) ), utána pedig indulhatunk Magdihoz és így túl korán sem érünk oda. Hm?
Egyébként nehogy azt hidd, hogy az újságolvasás fura: barátnőm olyan típusú, hogy nem szereti ha hozzáérnek ha valamije fáj (amit Te is írtál). Ezért a párja tanulnivalót (!) vitt be a vajúdóba hogy ne uncsizzon! :D

Mimmi: én jövő héten kezdem a kreszt, és úgy beszéltük meg párommal, hogy amit lehet megcsinálok, de a forgalmit nem, azt csakis szülés után. Nem szeretnénk ha valami gáz lenne a saját hülyeségem miatt (forgalomban koccanunk vagy mittomén).

Csajok, ennyire megéri kuponnal venni kókuszmatracot? Ennél olcsóbban nincs sehol? Vagy nagyon mohó vagyok? :lol:

Anuk: kitartás! Nem semmi amin keresztül mész mostanában, de igazuk van a többieknek: le kell ülnötök hárman és átbeszélni a dolgokat mert ez így már nem állapot.

Kép
tökmag79

Újságolvasás: az én pasim hvg-vel jött szülni, el is olvasta :lol: Volt rá ideje, bőven. Nekem a jelenléte kell, meg hogy a szócsövem legyen , ha már nem tudok beszélni. Előtte rábízok pár dolgot, és tudom, hogy kiharcolja nekem, amit én már nem tudok.

Kép
benta

Benta: ilyen lesz pl., hogy ne engedje kézzel kinyomni belőled a babát a doki...? Barátnőm mondta, hogy előszeretettel tenyerelnek bele könyökkel is a hasba... Úgyhogy én ezért tuti szólni fogok páromnak, ezt ne engedje!!

Kép
tökmag79

Tökmag, valójában nem kell megvonnod magadtól semmit sem a cukor előtt. A lényeg az az, hogy az előtte lévő 2 napban ne falj fel egy cukrászdát! Én pl. előző nap voltam kicsit beteg és megittam két liter teát, mégis jó lett az eredmény. Szóval szerintem bármit fogyaszhatsz mértékkel.

Köszi az ikres barátnőm jobban van. Minden lelete tökéletes, így maradhatnak még a csajok Noémi és Petra. (Noémi nevét én ihlettem - olyan büszke vagyok :) ) Legközelebb 1 hét múlva megy, ha addig nem indul meg a szülés.

Igen, a kókuszmatrac tényleg nagyon megéri! Én alaposan utána néztem. Először a matrackirályban néztem ki, ott 7900 Ft volt. Aztán tovább kerestem a Mária babanagykerben 6641 Ft, a Corában akciósan volt 6400. Itt most 4990. Ennyiért még sehol sem láttam - Amadea sem vele beszéltük -szóval nagyon megéri!

Benta, megfogadom a tanácsot, én is teszek a cuccomba újságot a férjemnek. (a rágcsálnivaló és víz mellé)

Képzeljétek megvan a melltartóm is! A Brendonban az anita 6990 Ft volt. Mivel ahogy feljebb írtam nem volt felhívtam a kékgolyó utcai márkaboltot, és ott 5600 Ft-ba került. Szóval aki Anitát akar venni ne a Brendonba tegye. Szoptatós melltartók is nagyon jók!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tökmag, az nekem sem szimpatikus, én sem szertném.
De Amadea írta, hogy náluk pl. minden doki csinálja, és néha valóban szükség is van rá. Pl. a barátnőm mesélte hogy neki is volt ilyen, és utána fájt is, de tényleg kellett, mert a gyerek folyamatosan ki-be csúszkált, nem tudta olyan erősen nyomni, hogy nem menjen vissza. Szóval szerintem hiába mondod meg neki, lehet hogy ott mást gondolsz majd..

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tökmag, hasonló dolgok, igen. Főleg a császár-kérdés, velem bármit tehetnek, de ne legyen veszélyben a bébi. Figyeli a szívhangot, és ha baj van, azonnal intézkedik. Ez a feladata.

Kép
benta

Ok, köszi az infót Noémi! Cukrászda amúgy sem kell, de mostanában (sajnos!) nem vetem meg a mézes mogyorót és a Mannar- nápolyit... :oops:
A Noémi nagyon szép név, én régen sokáig gondolkoztam, hogy ezt a nevet adjam- e a kislányomnak, de kilőttem, lévén hugomat így hívják és lehet hogy Ő akarja majd adni a gyerekének. :wink:
Akkor valamit nagyon elnéztem ezzel a kuponnal, mert 10- vagy 15e ft- ért láttam a kedvezmény után is. De akkor gyors veszek holnap BabaMagazint én is!! :)
Melltartó már nekem is Igencsak kell, mert kificcen kétoldalt a cicim... :(
Az más, hogy azért nyomnak mert kell, de mikor arról van szó, hogy gyorsanhamar túl akar lenni az orvos a szülésen, nem tetszik! Úgyhogy csak akkor csinálja, ha Tényleg muszáj!
tökmag79

http://www.brendon.hu/campaign/viewer.a ... ctid=86751

Tökmag itt a link!

Ez az Anita melltartó nagyon tuti! Majd jógán megmutatom. Igaz nem olcsó, de utólag felvarratni még több. :)

Köszi Benta, nem is gondoltam erre, de tény, hogy jobb ha figyeli!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csak hogy lássátok nem ugrom még le a hídról. Inkább babázok :oops: na jó macizok. Bezárkóztam a szobába, és szabok-varrok, vettem pár anyagot. Próbálok majd kis kantáros szoknyákat, esetleg zipzáros hálózsákot, rugit stb is.(Frottír babakifogó, szép nagy, végre jó minőségű anyagból. Kicsit itt-ott szélesebb lett a selyemszegély, de a csipke egészen jól sikerült)

Kép
Kép
Vendég

Noémi: köszi az infót, holnap már rohanok is az újságért!! :)
Múltkor mesélte egy barátnőm, hogy az uncsitesójának a babája azért nem született agyvérzéssel, mert a csajszi úgy kikupálta magát orvosi műszerek terén is, hogy csuda! Látta hogy gáz van, kicsapta a hisztit- császárral gyorsan kikapták a babát.

Anuk: gyönyörűséges a kifogód!! Te csináltad? A "bébi" is aranyos, csak kicsit szőrös!! :D

Kép
tökmag79

Na Tökmag, akkor majd kifaggatjuk Amadeát mit kell látnunk a műszereken!

Anuk baromi ügyes vagy! Először nem értettem mi a zöld, de aztán rájöttem, hogy a kifogó a fehér! :)

Jaj, én megint szenvedek - a szokásos szákrekedés. Bevettem a Laevolac szirupot, remélem segít. Szegény Áron babát is biztosan zavarja, mert tökre feljött...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy zavarlak benneteket, de ha valakit esetleg érdekelne teljesen új, gyári, original Fisher-price babakád majdnem féláron, akkor írjatok rám (ez kb 10e forint házhozszállítva).

Csatolok egy képet, bővebb infókat priviben, ha érdekel valakit.

További örömteli és egészséges babavárást, és gratulálok a picikhez.

Kép

Üdv:
Lolababa

www.jatekkastely.hu

Kép
Kép
lolababa

Noémi: először én is túlzásnak gondoltam, hogy valaki még a műszerekből is felkészül, de úgy látszik nem...
Már keresni akartam egy orvosi műszeres könyvet, de minek, mikor nekünk van Saját Doktornőnk?? :) Igazad van, majd jól kifaggatjuk Amadeát! :wink:
Folyamatosan iszod a Laevolac- ot, vagy csak alkalmanként?
Nem próbáltad ki a paradicsomlevet? Nekem nem kell innom a szirupot, képzeld...

Kép
tökmag79

Hát szerintem sokaknak túlzás, de engem még érdekel is a dolog!

Eddig nekem sem volt gondom. Iszok minden reggel egy turmixot (1 narancs+citrom+grapefruit egy kis vízzel). Ebben jó sok rost van, és most napokig minden oké volt, sőt még tegnap is sikerült...de ma valahogy nem, és most valamiért nem kellemes.
Szegény gyerek, csak a jobb oldalon rúgdos...gondolom próbál helyet csinálni! :)

Most próbáltam csak a szirupot, azt írta, hogy a gyors hatáshoz 15-45 ml-t kell meginni, én 15-öt mertem.
Gondolván nehogy éjszaka jöjjön rám...

Épp a babamasszázsról olvasgatok. Belinkelem, hátha érdekel:

http://www.abbcenter.com/index.php?t=gy ... assz%E1zs#

http://babamasszazs.extra.hu/

KépKép
KépKép
kfnoémi

Képzeld, mióta mondtad, hogy grapefruitot iszol reggelente, én is tök megkívántam pedig utálom! :)
Úgyhogy vettünk négy db- ot, csak sajna nincs gyümölcsfacsarónk- marad a kézitusa. :)
Á, ez sajna nem így megy! Mondta barátnőm is, hogy kell jópár nap, mire használ (és persze folyamatosan iszod). :(

Ó köszi! Én is szeretném masszírozni a bébit, és csak otthon- elég lesz jógára eljárni. :)

Képzeljétek, kinéztem Adél babának ma egy kötött kardigánt (éédes rózsaszín- 3 hónapos korban ok a méret), de azzal a lendülettel vissza is akasztottam ahogy megláttam az árát: 25e ft!!! Azt hittem először, hogy egy nullával többet írtak véletlenül, de nem! Ez egy francia üzlet, a többi gönc is hasonló árban van! Lehet hogy holnap visszamegyek és veszek kettőt! :lol:

Kép
tökmag79

:) :) Vegyél Áronnak is, ennyiért a hülyének is megéri!

Én is úgy döntöttem, hogy nem megyek el ilyen babamasszázs tanfolyamra, ezért is nézelődök most a neten.
A youtube-on tök jó kisfilmek vannak, meg kiveszek a könyvtárból 1-2 könyvet, szerintem ez így elég is lesz.
Igazából egy rövidebb változatot minden fürdés előtt fogok - a youtube-on is volt egy kb. 2 perces.

A grapefruitot én is útáltam korábban. Most a pinket veszem, ez fincsi.
Esetleg próbáld meg turmixolni, úgy is nagyon finom.

Azt hiszem elteszem magam holnapra!
Holnap kell felhívnom a tanszékeket a vizsgaidőpontjaim miatt! :( Beindul a gépezet: 10 vizsga - remélhetőleg április végéig mind sikerül!

Tökmag, ne felejtsd el az iwiwet! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Figyu, láttam fiúknak matrózcuccot potom 15e ft- ért, szerintem két hétig jó is lesz rá! :D
Nem nagyon merek a konyhában ügyködni mert abból mindig katasztrófa van... :)
Inkább veszünk egy gyümölcsturmixot- hazajön párom és előterjesztem az ötletet!
Hogy állsz a tanulással??
Nem felejtettem el az iwiw- et, de még mindig nem enged be... :(

Kép
tökmag79

Sziasztok Kismamik,

Pentek ota nem voltam, mostanra sikerult visszaolvasnom a lemaradasomat, ugyhogy bocsanat, hogy csak 1-2 dologra reagalok, de nem jegyzeteltem.

Heni: Jobbulast, pihenj sokat.
Anuk: Latom veled zajlik az elet, az anyos nem semmi, de azon mar az elozmenyek ismereteben nem is lepodtem meg annyira. Viszont ez a vedonosztori nagyon durva. Nem lehet lecserelni ezt a not? :twisted:

A faradtsagbol nekem is kijar rendesen, munka utan alltalaban mar semmhhez nincs energiam, pedig mindig eltervezem, hogy valami kis aprosagot csinalok a haztartasba, hat nem szokott sikerulni.

Babamasszazs: Mar en is nagyon sok jot olvastam rola, de majd mire megszuletik a Pocak kikepzem magam.

Szulesfelkeszito: Nekem azt mondta a doki, hogy a 26 vagy 28 hettol lehet majd menni, es ez a korhazban lesz ahol szulni fogok.
En ugy tervezem, hogy majd apat is viszem magammal, vagy iylen tanfolyamokra nem szokas?
Akarom, hogy O is kepbe legyen teljesen, foleg a szulessel kapcsolatban, akkor en ugyis olyan allapotban leszek, hogy nem igazan fogok figyelni a tanultakra. Vagyis ezt most meg igy gondolom.

Tovabbi jo pocakosodast mindenkinek,

Koldok: Nekem nem faj, de mar annyira vicces formaja van, hogy meg Apa is nevet ha ranez.

Babaholmik: egyetertek mindenkivel, aki idejeben szeretne letudni a babakelengyek megvasarlasat. Nekem meg nem sok mindent sikerult megvennem, de majusra en is azt szeretnem, ha a kicsi szobja mar teljesen keszen allna a fogadasra. A masik dolog meg, hogy en mar most teljesen kifulladok egy kis gyaloglastol, allandoan lihegek, mi lesz kesobb.
A szobaval mar tok jol allunk fal, bordur van egy csomo dekoracio majd hetvegen csinalok rola foto. A butorokra meg viszont mindig varunk.

Banka
Kép
banka79

Sziasztok!

Én sem láttam olcsóbban kókuszmatracot....

Azért olyat még nem láttam, hogy belekönyökölnek a kismamiba :shock: , de amikor az anyuka nyom, ők is nyomják a méh fundusát...(legalábbis itt bevett szokásnak tűnt).

Túrótortarecept istenien hangzik :wink:

Anyósom is Noémizza Nórit :? ...párom ki is van akadva rá rendesen...

Anita melltartók tényleg nagyon jók!!!

Anuk!
Szupi lett a kifogó :wink:

Orvosi műszerek: szülés alatt is CTG lesz, szóval addigra már mindenki nagyon profi lesz :wink:

Nálunk a baba-mama jóga keretében van babamasszázs is.

Banka!
Nálunk összesen 3 apuka volt a szülészfelkészítőn (férjemmel együtt) :shock: és kb. 20-25 anyuka...ráadásul a pasik az utolsó percben estek be, szegény már tiszta sokkban volt, hogy mit fog ő ott csinálni ennyi nagyhasú néni között...
Képet várjuk :wink:

KépKép
amadea

jó reggelt kismamik!

apa ma elmetn dolgozni, meggyógyult, és elvileg nem kaptam el :D

hol lehet ezt a nagyon occsó kókuszmatracot venni? mert akkor elküldöm érte sógornőmet...

csajok, hétvégén le tudunk menni ingyen Hévizre...mit tudok én ott csinálni? azt tudom hogy az a termálvíz tilos, de van ott valami amit én is tudok használni? pl van olyan szálloda ahova be lehet menni külsősként és van olyan medence-jakuzzi ahova nem termálvizet raknak? ? ?

Kép
Kép
mniki84

Niki!

Bár Noémi már belinkelte, azért ím a kókuszmatrac most még olcsón, s ahogy elnézem Győrben épp van készleten a Brendonban. Nem kell hozzá egyéb, csak a Baba Magazinból a kupon. Gondolom megéri 4 ezer Ft kedvezményért egy magazint venni. Mert emígyen a 120x60-as matracot szűk 5 ezer Ft-ért megkapod.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... ctid=86751

Kép
kissmanó

Kissmanó!
Privid megkaptam és köszi szépen!

Niki!
Tök jó, hogy párod meggyógyult és nem kaptad el!

KépKép
amadea

Sziasztok!

Tökmag!

Okés, akkor pénteken megbeszéljük a dolgot! :wink:

Ezt a kifogót hétvégén hallottam először a tesóm barátnőjétől, kérdezte, hogy olyanom van e már. Én meg csak néztem bambán :shock: , még mindig érnek meglepetések babakelengye témában. :lol: Én egyszerűen csak fürdőlepedőnek hívom. :roll: :lol:

Orvosi műszerek!

Nekem tuti minden bajom lenne, ha látnám, hogy egy ismerős műszerrel közeledik a doki. :shock: Én inkább a boldog tudatlanságot választom. :lol:

Könyökölés!

Anyósomból is így nyomták ki a férjemet, és ő még hálás is volt érte, úgyhogy én amondó vagyok, hogy meglátjuk ha ott leszünk. :roll:

Noémi!

A neved nekünk is bejön, csak sajnos a Noé fiúnevünkhöz furi lenne még egy Noémi is, a Noéhoz meg ragaszkodunk. :wink:

Benta!

:lol: Én férjem is nagy HVG-s, járatja, úgyhogy pont úgy képzeltem el, hogy azt olvasgatja miközben vajúdok. :lol: Jót nevettem a hozzászólásodon, mert ha épp egy kórházban szülnénk egy időpontban, akkor a férjeink jól ellennének egymással is, kibeszélnék a cikkeket. :lol:

Képzeljétek (nekem ez új volt :oops: ) egy ismerősöm kamasz lánya begörcsölt és elvitték gyerek nőgyógyászhoz, aki végbélen keresztül vizsgálta. :shock: Merthogy még szűz és ilyenkor így vizsgálnak. Nem is tudom....biztos így kell, de ha én visszagondolok a kamaszkoromra, akkor talán még megalázóbbnak érezném... Ja! És az istennek sem találtak nő gyereknőgyógyászt, pedig szerintem ez is fontos lenne, hogy ilyenkor még nő legyen nem? Az ő lelküknek, meg szégyenlősségüknek....aztán ezekből a lányokból lesz az, aki nem jár el rákszűrésre... Vagy lehet, hogy túlreagálom a dolgot? Ez az ismerős lány nem akart beszélni a vizsgálatról, pedig amúgy mindent megoszt az anyjával. Ja! És valószínűleg "csak" annyi (volt) a probléma vele, hogy középidőben ovulációkor görcsöl be ennyire. Anyukája bevallása szerint ő is így szenvedett.

Kép
Kép
tabati

Jó reggelt Anyukák!

Holnap nekem is - hivatalosan - megkezdődik a harmadik harmad! :)
Akik ma töltik, azoknak gratulálok! Utólag Amadea neked is, mert te kezdted a sort! :)

Tökmag, bevallom őszíntén a turmixot nekem is a férem szokta csinálni - én lusta vagyok!
A tanulást már ma elkezdetm a szociális joggal. A társadalom biztosítási törvénnyel kezdtem, elég száraz...de muszáj! Most egy kicsi fellelkesültem, úgyhogy mindjárt meg el a főnököm, és folytatom itt bent is! :)

Banka, szerintem mindenképp vidd a párod is a szülésfelkészítőre! Mi is közösen fogunk menni!

Niki, én a helyedben nem fürödnék termálvízben, de igazából a sima medencében sem. Lehet, hogy túlzott elővigyázatosság a részemről, de mikor mi Sopronban voltunk én ott is kihagytam. Úgy voltam vele, hogy jobb ez így mint bármit összeszedni. Mi úgy csináltuk, hogy a férjem wellnesselt, én pedig egy kényelmes nyugágyban pihentem és olvastam, és én kaptam egy kismamamasszázst is. Nem mondom jó lett volna vele együtt fürdeni, de a babánkért megérte elkerülni a felesleges kockázatot!

Képzeljétek, az előbb hívot a férjem, hogy a lakás már most tele van Áron cuccaival - pedig még meg sem született! :) :) Mi lesz, ha már itt lesz kérdezte...

Olyan kár, hogy nem süt a nap, már annyira jó lenne gy kis jó idő!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tabati, én igazából azt nem értem, hogy ha ez egyszeri alkalom volt, ráadásul nem elhúzódó minek rohantak azonnal orvoshoz?
Egy ilyen fájdalmon egy görcsoldó simán segít.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hát azért én is tuti megijednék, ha épp nem menstruál a lányom és így begörcsöl. :shock: Szerintem biztos ami biztos, még úgy is, hogy tudom, hogy valószínűleg ugyanaz a gondja, ami nekem szokott lenni. De még nincs vége a vizsgálatoknak amúgy, mert mivel nem találtak semmit, csak valószínűsítik, hogy ez a gond, azért még megy vérvételre , még az is lehet, hogy nem nőgyógyászati a probléma, csak ezt akarták először kizárni.

Kép
Kép
tabati

Hát nekem ugyan van gyereknőgyogyó ismerősöm, valamikor a húgom barátnője volt a csaj, de asszem Szegeden dolgozik.
Ismerősötöknek meg Bp-en kellett volna, ugye?
Amúgy iwiw-en rajta van a csaj (29 éves), ha gondoljátok megadhatom priviben az elérhetőségét, s esetleg akár telefonon is kérdezhettek tőle.....már csak azért is, hisz fiatal is, meg ezt tanulta, csaj is, s hátha van az ismerősöd lányában még némi kérdés.
Rám lehet hivatkozni.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Tegnap kicsit kibuktam én is az eü-s dolgozók hozzáállásán.
Biusom ugye még péntek este kezdett köhécselni és hőemelkedése volt. Szombat reggel mentünk ügyeletre. Akkor láttuk először a gyerekorvost, még örültünk is, h pont az az ügyeletes, akihez tartozunk, mert ugye nemrég költöztünk, de gondoltam, h ebben a járványos, ifluenzás időszakban nem viszem orvoshoz a gyerekem, ha nem muszáj. Lényeg a lényeg, nem kaptunk semmilyen gyógyszert, csak a hőemelkedést kell csillapítani. Így telt a hétvége.
Hétfőn reggel a szemműtétem miatt korán kelés, de amikor ébresztettem a lányt, éreztem, h lángol az egész teste. 39,5 volt a láza. Így szemészet sztornó, irány a gyerekorvos. Kaptunk 4 féle gyógyszert potom 5000 Ft-ért. Hárommal semmi gond nem volt, de az antibiotikumnak valami förtelmes volt még a szaga is, gondolom, akkor az íze milyen lehetett. Bius sajnos nem tudja lenyelni a tablettát :( 35 perc alatt sikerült leimádkozni a napi adagot. Különben az egész üveg volt 20 ml, 4 napig kellett volna 5 ml. Tegnap már nem is volt láza, csak akkor kezdődtek a gondok, amikor jött a gyógyszerbevétel időpontja. Lenyelte, de vissza is jött minden. Kicsit később megpróbáltuk újra, de nem ment. Hívtam az orvost, h akkor most mi legyen, erre ő: mit képzelek én, h amikor ennyi beteg van, akkor hányszor fogja ő az én gyerekemet megnézni és erőltessem bele az antibiotikumot valahogy.
Erre csak annyit válaszoltam, h akkor talán mégse kérje át a gyerekem kartonját a régi dokinktól, mert inkább keresek egy másik gyerekorvost és majd oda fog kelleni.
Az új doki meglett délutánra és tök rendes volt, Bius kapott másik gyógyszert, amit simán lenyel, nem undorodik tőle. Este még volt kis hőemelkedése, de most már biztos tényleg elkezd javulni a héten azért "táppénzes" lesz végig.

Kép
Kép
mimmi

köszönöm, közben megtaláltam csak vaksi vagyok :oops: asszem délután be is küldöm apáját

Kép
Kép
mniki84

Mimmi, nagyon jól csináltad!
Ezt így is kell! Oké, neki sok betege van, és mindegyik egy a sok közül - de így nem viselkedhet, hiszen neked ő a szemed fénye! Ráadásul gondolom nem a Te lányod volt az egyetlen, aki nem tudta lenyelni a tablettát!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mimmi: minden jó, ha jó a vége.
Anno én is le akartam cserélni a gyerekdokit, de végül ő tért jobb belátásra

Kép
kissmanó

Hú mennyit írtatok, mközben én is írtam a kisregényem.

De van mégegy sztorim. Barátnőm tegnap szólt, h megszületett a nővére kisfia :) Második baba, az első 3 és féléves és ő a 34. hétre született, mert anyukája toxémiás lett, aztán pár napig eléggé rossz állapotban voltak mindketten, de szerencsére szépen rendbejöttek. Most aztán volt izgalom, h nehogy újra megtörténjen. Minden okés volt, elérték a 38. hetet, mindenki megnyugodott, aztán mentek UH-ra és ott teljesen rájuk ijesztettek, h nagyon pici a baba, visszavették 4 héttel, tehát 34. hétre, amikor az első babával volt a gond. Szegény lány tök rosszul lett, két napig hányt és végül elkezdett folydogálni a vize. Irány a kórház, ott megvizsgálta még több doki, de mindenki azt mondta, h a baba rendben van és nem kicsi, megszülethet már. Két napig csak folydogált a víz, utána indult be a szülés. Az első császár volt, most viszont simán, 3580 grammal született meg a baba és mindketten teljesen jól vannak:) Ennyit arról, h 4 nappal előtte egy béna doki azt mondta, h sorvadásnak indult a gyerek.

Kép
Kép
mimmi

hello!

Mimmi: Ti szegények. Jól összejött minden. Remélem, jobban van a Bius, elmúlt a láza. Mikor lesza szemműtéted?
Női nőgyógyász: Szt Istvánban, vagy Lászlóban dolgozik dr. Pop, a keresztnevére nem emlékszem, az évfolyamtársam nővére. Nagyon aranyos, fiatal. Én szakmailag nem ismerem, de aki igen, az dícséri.
Nekem is ma kezdődik a harmadik harmad, ha minden igaz, Amadea, mi egy napra vagyunk kiírva? Vicces lenne.
Noémi: megértelek ezekkel a vizsgákkal, nekem TALÁN ma méltóztatnak elárulni, melyik iddőpontra kerültem be. Valahogy, amíg ez nincs meg, nem nagyon tudom rávenni magamat a tanulásra, pedig már összegyűjtöttem egy csomó tananyagot ( 6 könyv, a törvények...), de csak mikor ki van tűzve a céldátum, akkor tudom megtervezni az "edzéstervet". Na, mindegy egyéni szoc probléma, tudom.
Én nagyon-nagyon szeretem a grépfrútot, úgy amúgy. Legszívesebben állandóan azt enném. A védőnéni szerint nem szabad nagy dózisban, mert fogyókúrás. Én mondjuk mindig azt hallom, hogy a keserű íz ne tévesszen meg, mert meniy cukor van benne. De a zsírja biztos kevesebb, mint az oldalasnak, ez tény.
Tabati: én is fürdőlepedőnek hívom. viszont így tanultam egy új szót, és ezt köszönöm.
A szülésnél felmerülő kérdésekről pedig az a személyes véleményem, hogy amikor ott leszek, nemigen tehetek mást, minthogy megbízom abban az orvosban, aki előtte már hónapokig gondozta a terhességemet. Én ugye nem értek hozzá, ő pedig miért akarna nekem rosszat. Ha úgy látja, hogy fogó kell, vagy hogy császározni kell, mert valami indokolja, akkor úgy kell lennie. Ha valaki tapasztaltabb, mert van már 2-3 gyereke, vagy nagyon penge, az biztos más. De ez persze csak az én véleményem, én gyenge vagyok biológiából, és szeretnék minél tájékozottabb lenni. Bízom benne, hogy nem volt komplikáció eddig sem, hátha nem lesz eztán sem, és ha mégis, a doktor úr majd kezeli.
Ma megyek hozzá:), és például beszélgetünk arról, hogy mi hogy lesz a szüléssel, szobával, szülésznővel, mikor mit kell csinálni.
no, mindenkinek további szép napot, kitartást a tanuláshoz, legyen az tb-jog, vagy német, vagy angol, vagy bármi más, meg a munkához. Aki pedig tud, az pihenjen.
üdv

mormota
mormota20

Hú, micsoda sztorik... :shock:

Mimmi!

Minek kell már a végefelé így megijeszteni egy kismamát!! Szegény, nem lehetett neki könnyű a hátralevő idő... :roll:

És hát a gyerekorvos sem semmi, jól tetted, hogy váltottál! Hisz te "beleerőltetted" valahogy a gyogyit, de kihányta! Mi mást tehettél volna még?? :shock: Ő meg esetleg tényleg kitalálhatott volna másik gyógyszert. Nem tudom a gyerekek hogy vannak ezzel, de amikor nekem a várandósságom elején vírusos hasmenésem volt, olyan porokat kaptam, hogy épp a "finom" ízük miatt lett hányingerem. :evil: Sőt az egyikre még azt is mondta a doki, hogy gyenge húslevesbe tegyem bele (semmi más nem maradt meg bennem) és az is édes por volt. Képzelhetitek milyen fini volt úgy a húsleves. Brrrrrrrr!! :x

Kép
Kép
tabati

Mormota, Kissmanó!

Köszi a női nőgyógyász tippeket, de nem nagyon akarok belefolyni, az ő ügyük, meg már úgyis túlvan a vizsgálaton, de azért majd lehet, hogy megemlítem, ha mégis valami nagyobb bibi van, akkor hátha érdekli őket.

Topicgyümölcs!

Akkor majd viszek grapefruitot is, remélem Magdiéknál van turmixgép! :lol: Amúgy én ketté szoktam vágni és kanalazni, a kivit is, mert attól meg kijön az ekcémám ha pucolom. :roll: (a paprikától is amikor lecsót csinálok, de azt csak fel kell szeletelni valahogy...)

Tényleg és akik jönnek a talira, ki is vállalja végül a fotózást? Mert lehet csoportos képet is csinálni! Persze azt amúgy is lehet, hogy ne kerüljön fel a honlapra, csak úgy priviben nem beállítottan és akkor aki nem lesz ott meg tudja nézni.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Tökmag: én sem értem az ilyen orvosokat, kicsit lehetett volna megértőbb, hogy babáznánk, az biztos.

Anyukámnak is nyomtak mikor tesómat szülte, ott volt a doki kéznyoma hetekig a hasán.

Noémi:
örülök, hogy sikerült melltartót és matracot is venned!

Anuk: nagyon ügyes vagy! Remélem megoldódnak a gondjaitok mielőbb!

Tabati: szegény kiscsaj, elég megalázó lehetett neki. Meg fájós, jujj, de durva! De én biztos nem vittem volna a lányomat egyből. Tuti megijedtem volna én is, de sztem görcsoldót adtam volna…vagy nem tom.

Mimmi: Na, az ilyen gyerekháziorvost én is elküldtem volna. Biusnak jobbulást!!
Miért kell szemműtét?

Este most a másik vádlim görcsölt be, pedig eszek magne b6-t, calciumot is nyomtam.

Nándi este már elég aktív volt, éjszaka is, apa nagyon örült neki.

Fáradt vagyok. Este 10-kor nehezen alszok el, reggel meg kelek apával:(, 5-kor, és nem bírok visszaaludni, oan rossz.

süt a nap:).

Szép napot!

Fél 2-kor randim van a nődokimmal, ha nem jön közbe neki semmi.
Vendég

Ja, és gratula a 3. harmadba lépőknek!
Csajok, már nincs sok hátra!
Vendég

Puszedli!

Akkor éljen Csongrád megye, mert itt Pest környékén csak felhők vannak meg eső... :evil:

Kép
Kép
tabati

Van egy nagy árpa a szememen. Ott van már egy ideje, de eddig nem zavart, ill már most sem, csak két hete egyik reggel úgy keltem, h bökött és egyfolytában könnyezett, akkor mentem a szemészetre. Most hétfőre kaptam időpontot, mert betokosodott a genny, tehát már tuti nem fog magától kifakadni, ezért ki kell fordítani a szemhéjam és felvágni a búbot :( A szúró, kellemetlen érzés amúgy elmúlt másnapra, úgyhogy inkább kihagynám a műtétet, de mivel az új nődokim kér igazolást a szememről a szüléshez, mert +5 dioptriás a szemüvegem, ezért a szemész javasolta, h csináljuk meg a felvágást, mert akkor elmúlik a gyulladás és meg tudja csinálni a pupillatágítást ehhez az igazoláshoz. Az az érdekes, h Pécsen fel sem merült ez a kérdés, ott letudták azzal, ha az előző szüésnél sem volt gond a szememmel, akkor most sem lesz. Mondjuk az előzőnél sem foglalkoztak sokat ezzel, h szemüvegem van, meg hát én tudom is, h nem olyan jellegű a szemproblémám, ami szülés alatt problémát jelezne.

Képzeljétek, tegnap este elkezdett csepegni a tej mindkét cicimből. Úgy örültem neki, mondtam is apának, h lesz kajája Boginak :) Bár tudom, h ez még nem jelenti automatikusan, h szülés után is bővelkedni fogok, de bízom benne :)

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!
Mimmi, ügyesen lerendezted a gyerekorvost. Csak így lehet, határozottan.

Puszedli, de irigyellek, hogy nálatok süt a nap. Itt sajnos nem, de már érzem a levegőben és a madarak csicsergésében, hogy itt a tavasz :D

Mormota, még mindig meg vagy elégedve a dokiddal? Hogy tervezed, eljársz majd a Jánosba szülésfelkészítőre? Én szeretnék a 30. héttől.

Vizsgázó csajok, le a kalappal előttetek!!!! Én tuti nem bírnék most tanulni.

Noémi, tegnap megtette hatását a szer? Voltál wc-n? :oops: Nekem még mindig mázlim van, hogy nincs székrekedésem.

Anuk, most én is tanultam. Szintén fürdőlepedőnek hívtam ezt a micsodát :D

Basszus, a Babamagazinba van az a kupon? Elszúrtam, tegnap a Kismama magazint vettem meg. No, sebaj, majd bepótolom.

Fiúsmamák: mázlink lesz (egy darabig legalábbis), hogy nem kell a fiainkat nőgyógyászhoz vinni :D Apjuk meg majd felvilágosítja őket az óvszer használatáról. Vagy ne szaladjak ennyire előre? :D

Na, megyek, kisütöm a palacsintát. Ugyanis ma szabin vagyok!!!!!! Drága kolléganőim rábeszéltek, hogy az esti koncert miatt inkább pihizzek itthon, nehogy estére annyira kidőljek, hogy ne tudjak elmenni. Remélem a kölök jól fogja bírni!

Pusszantás mindenkinek!

KépKép
süni76

Mormota, abban biztos vagyok, hogy nem fogunk lefogyni a grapefruittól :)
Te mivel kezded a tanulást?
A doki témához: igazad van, bízni kell a választott orvosban. De ez úgy működik, hogy mikor érzed, hogy elindult a dolog bemész a kórházba, ott megvizsgál az ügyeletes, és ők szólnak a dokidnak. Aki majd bejön,de nem lesz ott folyamatosan. Így szerintem jó is, ha azért tudod mit kell nézni, mert esetleg mi van, ha nem szólnak időben neki, vagy esetleg éppen nincs bent a szülőszobában, a szülésznő meg megintcsak nem szól neki. Ilyenkor szerintem jó ha tudod, hogy baj van, és riasztod a párod, hogy azonnal ráncigálja be az orvosod!

Puszedli a lábgörcsöt a magnézium hiánya okozza. Hiába szeded - ha elfogy a magne b6, vegyél magnerotot. Kicsit drágább (nem sokkal), de jobb a felszívódás, így nekem pl. 3 magne b6 helyett 2 magnerot is elég.
Az 50 db-os magne b6 1450 Ft, az 50es magnerot 1900 Ft körül van.
De ha azt számolod hogy 3 magne b6 (naponta 87 Ft) vagy 2 magnerot (76 Ft) akkor látod, hogy megéri!
Nekem mióta ezt szedem nem görcsölt a lábam!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mimmi, régen nekem is volt többször árpám, jégárpám. Mindig meg kellett így műteni. Ne félj, elviselhető. Én, mint utóbb kiderült, allergiás voltam a padlószőnyegre.

Ugye az nem gáz, hogy nekem még nincs előtejem?????

Na, eldugulok.

KépKép
süni76

Süni: dehogy gáz, van akinek nincs is, de szülés után meg beindul. Az hogy van-e előtej vagy nincs, nem jelenti azt, hogy lesz-e taj vagy nem, meg mennyi.

Ne szaladj ennyire előre! hol van az még! bár biztos nagyon gyorsan el fog most már szaladni az idő!

Noémi: köszi a tippet, pénteken fizu, veszek majd!

Csajok, pénteken nekem is 99 napom lesz hátra!
:lol:

És lehet hétvégén veszünk babakocsit!

Nem is írtam :oops: .
Vendég

Süni, egyáltalán nem baj. Sőt szerintem a többségnek nincs is előteje, szerintem az a kivétel ha valakinek van, ráadásul ilyen korán. Mondjuk biztosan közrejátszik, hogy nem első terhesség.

Puszedli, örülök! Mellé nem foghatsz vele, ha nem nem jön be, elfogy, és aztán visszatérhetsz a magneb6-ra

KépKép
KépKép
kfnoémi

Előtej a terhesség alatt
Akár van előteje egy kismamának a terhesség alatt akár nincs, állandóan felmerül a kérdés, hogy nem gond-e hogy van és vajon gond-e, ha nincs. És vajon van-e összefüggés a várandósság alatti előtejcsorgás és a későbbi anyatej mennyisége között?
Az előtej akár már a terhesség első jelei között megjelenhet, van, aki már a 6.-7. terhességi héten találkozik vele. Nem kell tőle megijedni, teljesen normális jelenségről van szó, a hormonális változások okozzák. Az anyukák többségének a 2. harmad végén, illetve a 3. harmad során jelentkezik először. Néhány csepp tejről van csak szó általában, de nem ritka a nagyobb mennyiség sem. Gyakori, hogy csak a szülés előtti napokban jelennek meg az első cseppek (de ebből nem lehet következtetni a szülés várható időpontjára).
Nagy baj az, ha egyáltalán nem találkozunk előtejjel a terhesség folyamán? Egyáltalán nem. Mivel csak 1-2 cseppről van szó, a legtöbbször nem is lehet észrevenni a megjelenését, így valószínűleg csak arról van szó, hogy nem vette észre az anyuka.
Aki korábban szoptatott és a terhesség előtti 1 évben hagyta abba, annál előfordulhat, hogy nagyobb mennyiségben jelentkezik az előtej.
Az előtej mennyisége jelent valamit? A későbbi szoptatás és anyatejhozam kapcsán semmilyen jelentőséggel nem bír. Olyan anyukáknak is lehet bőven teje, akinek a terhesség alatt nem volt előteje és azoknak is lehet gondjuk a szoptatással, akiknek sok előteje volt a szülés előtt.

Kép
Kép
mimmi

Amúgy örülök is neki, de mondtam is a férjemnek, h most már másból sem állok ki, csak betétből, eddig csak a tisztasági kellett alulra, de most már melltartóbetét is felülre :shock:

Meg hogy mennyi bajomat sorolom fel, fáj a derekam, nehezen mozgok, néha nem kapok levegőt, ég a gyomron és még millió dologról számolok be neki, de amúgy imádom, h terhes vagyok a gyerekünkkel :)

Azért ettől a szemvágástól félek kicsit. Nekem is volt már kétszer ezelőtt árpám, de azok kenőcstől simán elmúlottak. Ez most nem tudom, miért van, de azt mondta a doki, h nem kizárt, h ez is a nagy hormonváltozás miatt.

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Tornáról jöttem, jó friss vagyok! :) De most meg állhatok neki a németnek… :(

Amadea: nem tetszik anyósodnak a Nóri név?? Pedig gyönyörű szerintem…

Tabati: nekem barátnőm mondta, hogy van még terpesztős pelusa, majd odaadja. Mondom Micsoda?? Hát terpesztős pelus: vannak gyerekek akiknek használni kell, és ebben nem tudják összezárni a lábukat… Jó, és én azt honnan fogom tudni, hogy az én lányomnak kell- e majd, vagy nem?! Segítség…!
Szegény kislány… Igazad van, lehet hogy én is sokkot kaptam volna ha végbélen keresztül vizsgálnak, ráadásul pasi… Most már csak pasi nődokihoz járok, de 14 évesen nem biztos hogy így gondoltam volna!

Noémi: gratula a trimeszter fordulóhoz! ;)
Szociális jog…? Nem hangzik túl jól! És lenne is mit módosítani rajta. :P
Egyébként lehet hogy én is el fogom vinni a lányom nődokihoz, ha ennyire görcsöl. Én tudnék róla mesélni milyen gáz… Mamám órákon keresztül fogta a kezem amíg én óbégattam, egy fájdalomcsillapító sem maradt meg bennem mert vagy elöl, vagy hátul jött ki. Még a talpamat is melegítenie kellett (hajszárítóval), annyira fájt. Borzasztó volt! És ez addig így ment, amíg el nem kezdtem szedni a fogamzásgátlót…
Megvettem a BabaMagazint, holnap irány a Brandon. :wink:

Mimmi: banyek, ez tényleg gáz sztori volt, felháborító! Jó hogy nem mentél át hozzá!!

Kissmanó: mivel fenyítetted be a gyerekorvost, hogy megjavult? :lol:

Kép
tökmag79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?