Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, megvagyunk!!!!!! Csak most nincs időm visszaolvasni - rohanásban vagyunk. De pont láttam, hogy hiányoltatok - nagyon jól esett KépKépKép

Kataa
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!

Judy
Asszem nem én vagyok a mérvadó, mert ugye mi állandóan utazgattunk-utazgatunk pocisan és amúgy is, de nekem semmi gondom soha nem volt. Csak az, ha sürgősen kellett pisilni - és épp nem volt hol. Az viszont nagyon kellemetlen tud lenni.

Rólunk:
Dodi néha az agyamra megy. Iszonyú akaratos - de nagyon rendi is egyben. Esküszöm néha olyan rendmániás, hogy ettől őrülök meg. Mindent elővesz, azt meg már megtanultam, hogy ha nem akarok ordibálást, hagynom kell. Tegnap is szétpakolt az íróasztal fiókból, én főztem. Na fél óra múlva rászántam magam, hogy bejövök rendet rakni a szobába, erre sehol semmi. Én balga, meg egyből elkezdtem keresgélni a cuccokat a bútorok mögött szétszórva de semmi. Keztűdtem ideges lenni, kinyitom a fiókot, erre minden benne, katonás rendbe. Na mit szóltok???

Amúgy egyedül korzózik a galériára föl-le, abszolút magabiztosan!! Nagy távokat motorozik vagy gyalogol - babakocsit kezdi rühellni. Már elég sokat beszél, bár ő a szavak elejét mondogatja - aztán győzzem kitalálni Kép

Eltűnésünk oka amúgy pont ő, egyszerűen nem marad meg itthon nyugton, úgyhogy inkább kimegyünk a játszira. Már alig várom, hogy elköltözzünk, hiába túl pici ez a lakás nekünk már....
Majd jövök még, de most nagyon sietek

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Nálunk ugy kezdtek a lányok egyedül enni,hogy mi etettük őket,ők meg fogták a kanalat.De tudjátok milyen fáraszto tud lenni,mire hármat egyenként végig etetsz,ráadásul letörik a kezed a végére a tányér tartásátol?
Szoval én odaültetem őket a kisasztalhoz,és egy orát esznek.Legalább addig én is ebédelek,meg pakolok.Probáltam már,hogy segítek nekik,vagy viszek én is egy kanalat és avval etetem őket,de nem nyitják ki a szájukat.
Este ugyenezt eljátszuk,de persze este már olyat kapnak vacsorára,amivel nem kenik össze magukat.
Uzsonnára vajaskenyeret kapnak,imádják,és azt szépen elmajszolják!
Az éjszakai alvással nekünk is vannak gondjaink,ha szerencsénk van akkor csak egy,ha nincs akkor kettő vagy akár mind a három nálunk landol az ágyba.Semmi bajuk nincs,csak bujnak.
A férjem tegnap már összeszerelt két kiságyat,és abban simán elfér mind a három.El is nevezte francia kiságynak.Persze hol aludtak a lányok?Nálunk.Igaz jött ez a melegfront és ezt nem birják.
Én délelött is és este is lerakom őket és elalszanak maguktól.

Most ennyi,így is hosszú lettem!

Bea
barany

Helloka
Ért valaki a gyed-gyes alatti szülés után járó juttatásokhoz? Mennyi pénz jár majd, meg ilyesmi........ Állítólag változott a jogszabály, azért érdeklődnék.

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok

Delelott baba mama klubboztunk es vegr en si kreativkodtam.Csinaltuk husveti diszeket.Teljesen oda voltam magamtol hogy meg szepek is lettek: )
Alex meg mindenkit szeretgetni akart, ugyhogy volt aki nagyon volt aki kevesbe turte: )
Persze most annyira felporgott hogy meg mindig dumal a kisagyban.
Mindenkinek koszi a jokivansagokat,meg nem olyan veszes majd jovore lesz egy kicsit depis a 30.: )

Mona
Koszi: )Hat nadragja olyan nagy fius meg nincs,ellel de ez inkabb a lazabb nyakkendos stilus volt, ugyhogy passzolt: )Tenyleg varom a kepet: )

Gomb
A KIKAban vettuk a fuggonyt,a varratas eleg huzos lett volna 4500 ft,ugyhogy a nagyim elvallalta: )Egyebkent ott 600 ft/m aron varrnak.
A tobbit en videken fogom megvenni ,mert ott talan olcsobb,egyebkent a Gardenia is nagyon jo valsztekkal rendelkezik,nezd meg.

Mano
Hat igen en is meglepodtem az arakon,ami szep mar 3-4 ezer metere: (Hat igen en meg mindenhol csak lanyos tapetat es fuggonyoket latok: )

Parazita
Mar gondoltam ratok, hogy kuldok egy mail,mert annyira eltuntel.Gondolom lefoglal a munka.Tudz idoben lelepni vagy elhalmoznak munkaval?
Solymi remeljuk hamar tuljut ezen.Most megijesztettel,mert sosem tudni mit ereznek a kispasik.Hetfon megyek a szomszedba,megbeszelni mi legyen osszel.Drukkolj.

Ilke
Nekunk is fent lesz a csik mert ez egy vastagabb fajta es nagyon fura lenne kozepen.Ma tobben si mondta khogy ugy megnott Alex par het alatt,hogy mar tobbnek nez ki mintegy majdnem 18 honapos.Hat hizni nem sokat hizik de legalabb nyulik,pedig annyit eszik de lemozogja: )En is lattam mar azt a lecet es nagyon jo otletnek tartom: )

Judy
Egyutterzes,en is megyek holnap es kezdi a koronamat: ((Utalom hogy minden fel evben van amit kell tomni.

Rit
Na akkor kezdodik adackorszak,de legalabb hamar tul lesztek rajta: ))Beirattad mar a bolcsi listara??Alex sem marad mar meg ugyjon mindig programozni kell,de minimum napi tobb ora jatszoter.
Nemsokara mar mehetunk egyutt: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Ilke

Aranyos vagy hogy hianyoltal, nincs semmi baj, csak zajlanak az esemenyek.

Nehany napig internet problema volt, aztan eladtuk a pesti lakast pikk-pakk, aztan 5 napra meg kiszaladtunk anyosekhoz Angliaba, mielott teljesen elbalnasodom.Kép Kozben a keritest cserelik korben a telken, meg anyu hazanak felujitasat fejeztek be, meg beadtuk a mi hazunk tetoter-beepitesi tervet. Mivel az osszes ingatlan az en nevemen van, mindenhol nekem kell intezni, alairni.Kép Szoval nem unatkoztam.

Emilia hiehetetlen gyorsan fejlodott az elmult hetekben beszedileg, nem is tudom leirni az osszes uj szot csak nehany pelda, amiket tobbe-kevesbe tisztan mond:
boso-borso
tiiiszta-teszta
tyatya-kartya
gyeetya-gyertya
szisza-cica
ajó-hajó
bear-maci
pea-borso
babaj-bye-bye -pápá

Néha spontan ismétli amit mondunk, uggyhogy nagyon kell vigyazni.Kép
Kicsit megszenvedett egy fosos virussal, de mar kezd javulni es tegnap ejjel eloszor az uj szobajaban aludt az uj agyaban!Kép A nappali alvasnal megint hiszti van, meg neha probalgatja az oroszlankormeit, hogy kinel meddig lehet elmenni.Persze mama a legvajszivubb, de mar neha neki is betelt a pohar.Kép

Nagyon orulok a jo idonek, nyilnak a narsziszok, meg a krokuszok es ezerrel nyomulnak a tulipanok.

Uj babasnak gratulalok!Kép
Karaszine es Beatrix udv koztunk!

En ma toltom a 29. hetet, kezdodik a harmadik harmad. Neha a derekam vacakol, meg a kezem tovabbra is megszenvedtet idonkent. AMugy manoka sokat rugdos, jovo heten megyek uh-ra kukucskalni.
Akkor lesz farsang valamikor? En nem tudom meddig leszek szalonkepes a pocak miatt, de szeretnek elmenni.Jo lenne valamikor aprilisban, nem?Kép

Majd meg jovok.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa!

Én a gardénisában vettem, az árkádban. Hát én megmondtam hogy 2000-nél többet nem adok méteréért, egyszerűen nem ér annyit. Így is varrással együtt 15000 Ft lett kb a keskeny (2,5 m-es) szobájába a függöny. A 600 Ft/ m-t enm elértettétek? A gardéniába 180 Ft, ahol én varrattam 150 Ft/m + a behúzó 120 Ft/m.

Egyébként Emma is kezd beszélni, mondja pl hogy cica, kutya.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Na megint jöttem egy kicsit. Nem is írtam, hogy átváltoztam, bár ezt Kataa már látta, de most megmutatom nektek is új külsőmet Kép

Szilcsike
net tudom, de ha megtudsz valamit, légyszi dobj meg az infóval, nagyon érdekelne!!

Kataa
Hát nem tudom, én már túl vagyok rajta, de még észre sem vettem. Valahogy leragadtam ott 25 körül KépKép
Igyekezzetek!!! Mert nagyon-nagyon költözni akarunk!!!!!!!
Bölcsibe már januárban beírattam, mert a jó csak 80 férőhelyes összesen, remélem bejutunk. Bár ha költözünk, akkor meg úgyis másikat kellene keresnem.
Nálunk én csináltam Dodomércét, egy fóliacsíkból, átlátszó, ezzel fóliázzák a térképeket. Baromi jól le is jön ha akarod, de amíg nem, masszívan tart. Szóval mindíg rajzolgatjuk rá az újabb méreteket + azért a toppon ott van a papa csíkja is, alatta az enyémmel Kép és most készítek rá díszítést is.

függöny
de jó, hogy én utáéllom és hála a jó égnek szemben üres telek, úgyhogy nem is kell

Karaszine, Beatrix
Üdv közöttünk!!

rit

rit

anemona7

Sziasztok,

köszönöm a fogadtatást Nyuszikának és anemona7-nek is!

Andris ma már hajlandó volt szinte teljesen rendesen enni, mint régebben, csak egy kanállal játszott közben, de már elfogadta tőlem a kaját. Hála Istennek, már kezdett aggasztani a dolog.

nyuszi,
nagyon aranyos a szótárotok, én is elhatároztam, hogy fogok majd írni szótárt, ha beszél. Még csak berreg az autónak, meg a hapcira mondja hogy ci. 10és fél hónapos még csak, ráér a beszéddel.

lányok,
szerintetek mennyi idő kell a két gyerkőc között? Már úgy értve, hogy mindenki kibírja idegileg. Két-két és fél év? Kismamák, két v. több gyerekesek, ti hogy látjátok? A férjem szerint már pocakban kéne lenni a másodiknak, annyira szeretné már, de én még hm.. nem sietnék ennyire.

jó éjt mindenkinek
karaszine
karaszine

Sziasztok!

Rit!
JO, hogy megvagytok es minden rendben!Kép

Karaszine,
en akkor költözött masodszorra baba a pocakomba, amikor Aaron 2 eves es 1 honapos volt nagyjabol. Igy a ket gyerk közti korkülönbseg 2 es 3/4 ev. En esküszöm erre. Aaron mar eleg nagy volt ahoz, hogy sokmindent megertsen, elfogadjon. En ujra igy csinalnam...
De bizonyos okokbol ha esetleg lesz harmadik akkor csak 4-5 ev korkülönbseggel.(a mostani baratom nem Aaron papaja es igy nem volt igazan sok idönk egymasra.) Ha a gyerekek kicsit nagyobbak, es egy kicsit lesz idönk egymasra is...pl. gyerekeket el lehet küldeni egy-egy hetre a nagymamahoz az mar eleg...utana fogjuk merlegelni a dolgot!Kép

rolunk
Kepzeljetek Rebek mar vagy fel oraja ebren van es cicit ker. Eddig altalaban ejfel utan ebredt fel elöször es akkor kapott is cicit. De azert most ennek nem akarok engedni, mert akkor felek, felallitja azt a szabalyt, hogy akkor mar 22.00 körültöl lehet cicizni. En meg azert ugy gondolom, hogy a viz is eleg kell legyen a szomjoltasra. Es en meg ugyis bemegyek hozza es vigasztalgatom. Es hat nem is bömböl allandoan, csak fekszik ebren az agyaban es varja, hogy cici. Es aztan neha felsir, mintegy figyelmezteteskent, hogy: "meg varlak es ebren vagyok"! Szoval erdekes dolog. En meg mar mentem volna lefeküdni, de ha ebren van, nem fekszem le olyan szivesen melle(az agy a melle) mert akkor meg inkabb nem akar meggyugodni, ha a cici es en isKép olyan közel vagyunk. Akkor meg magatol ertetödö neki, az, hogy odavaszem magamhoz az agyba, es akkor mar szinte nincs megallas addig, hogy kigombolja a haloingemet.(kigombolni meg nem tudja, de talan letepniKép) Amit egyebkent is csak miatta hordok, hogy azert ejaszka ne legyen a tejbar allandoan az orra elött - külöben teljes lenne az önkiszolgalas!Kép
Szoval remelem, mostmas hamar megelegeli a dolgot es elalszik! Rebek napközben is meg legalabb 3-4 szer cicizik, de inkabb gyakrabban. Föleg, ha unatkozik! Akkor nyomban elkezdi mondogatni, hogy cici, cici! En meg eljatszom a kereset es csak valaszolok neki, hogy "uborka"! De azert el lehet terelni a figyelmet, de eleg nehezen!
Na jo, talan elaludt...megyek megnezem... Hatha mehetek vegre lefeküdni!Kép
Hat bizony meg mindig csendben van...es ebrenKép...meddig fogok vajon varni? En is almos vagyok!!!!
Na, majd elmeselem!!!Kép
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok

Köszönöm a hiányolást, nem vesztem el, csak egy kicsit átmentem olvasó üzemmódba. Írni lenne mit, csak kedvem nincs hozzá.

Először is:
Karaszine, Beatrix
Üdv. közöttünk!

Ilke
Tök jó hogy jól vagy már, édi a pocilakó nagyon!

Nyuszi
Húúúú hogy szalad az idő, már 29 hét eltelt?

Zsuzsa
Megnéztem a Te pocaklakódat is, ő is édi bár bevallom nem sokat tudtam kivenni belőle. Kép Na majd később!

Kataa
Igazi úriember már Alex!

Rit
Jó "vad" lettél. Kép Kép Kép

Szilcsike
Gratulálok a kis manóhoz a pocakodban!

Szóval nálunk megy ezerrel a variálás a kertben hogy mi hogy legyen, már teljesen lázban vagyok, hogy lehessen csinálni valamit. Kb. 2 hete végre hátra költöztettük a kutyát, kerítettünk le neki egy részt a kertből. Mostanra úgy tűnik hogy már megszokta (az első 2 nap állandóan előre akart jönni). Elöl lefertőtlenítettem mindent, és ma végre elkezdtük feltörni a betonjárdákat (volt egy pár db belőle). Kezd egybefüggő kertünk lenni! Kép Ma vettem fűmagot is, a terasz mögötti rész is tiszta kopár, gondoltam kicsit feldobom. Aztán jövőre majd jöhetnek a virágok is, mert idén még nem tudom hogy mi fog változni azért nem merek ültetni sehova sem!
Levinek időközben összetákoltam egy homokozót, cipelhetem ahova csak akarom. Mobilis. Kép
Ja képzeljétek úgy néz ki, hogy Levinek fáj a pocakja a tejtől. Már egy jó ideje azt kapott este tápszer helyett (először higítva adtam neki, majd szép lassan csak tejcsi lett). Pár napja elalvás után keservesen felsírt, majd éjjel is egy párszor. Sírt fél órát, megvígasztalni sem lehetett, egyfolytában feszengett, vonaglott az ölemben is. A harmadik éjszaka elalvás után egész éjjel 2 majd 1 óránként ébrend szintén a fenti módon és ugyan úgy viselkedett. Másnap tápit adtam neki és azóta is és nem ébred éjjel egyszer sem, nem sír!
Hasmenést nem okozott neki a tej, kiütései sem voltak. Mármint a tejtől!
Ilyenkor szerintetek mi van? Még nem érett a pocija a tejre? Vagy higítva adjam neki megint?

Beszti
Jut eszembe kiütések! Képzeld kiderült mitől volt Levinek pöttyös a teste. Anno mikor megszületett kókuszmatracot vettünk neki, lévén hogy azt mondták ez a legegészségesebb a babának. Merthogy még a vizet a átereszti stb. stb. Ez rendben is van, tényleg átereszti (Levi nyálát is), de viszont a miénk alul jól bepenészesedett. Mondjuk nem tudom hogy hogyan csinálta a gyerek, hetente cserélem a lepedőjét és elötte nem láttam semmit. Most viszont annyira nyálzik (ezek szerint éjjel is), hogy lepedőcserénél vettem észre hogy a matrasztartó és a matrac is tiszta fekete penész. Úgyhogy úgy ahogy van kivágtam a szemétre és a pöttyök már másnap eltüntek a testéről és nem jöttek elő sehol sem!

No kicsit nagyon hosszú lettem, bocsi érte.
Jó éjszakát mindenkinek a kismamáknak pedig jó gömbölyödést!

Puszi: Forti és Levi
Legalább is mi erre jutottunk.

Kép
Kép
forti

sziasztok
Kataa
alex nagyon jol nézki a ruhájában nagyon helyes nagyfiu lett belöle Kép.Kataa honét tudod hogy szomoru ,rossz lesz a 30 születés napod melesleg szerintem mindenki annyi idös amenyinek irzi magát Kép nem a kor számit hanem hogy mennyinek érzed magad .én elhatároztam hogy nem leszek anyukás külsejü hanem fiatalos csinos hölgy 2 gyerekel +1 férjel Kép kidobtam az összes nagydarabb ruhát amit kismama koromba hordtam vagy nem tetszet és ujat kapok helyete divatosat és fiatalosat,sportosat .

Anenoma
jol nézel ki Kép

Karasziné
nálunk a 2 fiu között 16hónap van a nagy 19 hónapos a kicsi viszont 3 hónapos igaz nem igy terveztük de igy sikerült néha jo néha nem ez a kis kor különbség nektek kell tudnotok hogy mi a számotokra az ideális korkünbség .

Lányok
tegnap voltunk méreckedni im 5800gr petike meg 10kg 82 cm bár szerintem enél azért több csak nem lehet megmérni mert mindig mene felfedezni Kép viszont ugynázki a dokinéni szerint hogy iminek is ugyanaz a baja a nyakával mint petikének mert ha behuza a doktornéni akor ö nem emeli fel csak logatja csak ha a hasán van akor tudja megtartani felemelni igy öt is tornáztatni kell Kép .Petike ujaban nagyon anyás ,apás lett nem szereti ha mi nem vagyunk ott a közelébe a apukámtol fél ,sir a nagyinál sir egyedül talán a uncsitesoja ha melete van azt szereti no meg a nagynénjét .

Bölcsöde
én ma iratam be a 2 gyereket majd össztöl járnak bölcsibe remélem ott majd megtanul beszélni .

Pusz csics és a fiuk
csics

Sziasztok CsajokKép!
Mi is megvagyunk, szintén olvasóüzemmódbanKép. Már amikor időm és kiskrampuszom engediKép! Köszi a hiányolástKép!
Elég sok minden összejött nálunk mostanában. Én is beteg voltam, Gyurcim meg épp most lábal ki belőle. Amióta pár hete kisütött a nap, azóta az üzlet is beindulni látszik, elkezdődött a szezon. Párszor még nekem is be kellett mennem fél napra segiteni, annyian voltak. Addig anyukám volt Gyurcival. Igy végre kezdi újra megszokni, hogy nem csak belőlem áll a világ. Mert amióta itt lakunk fent, azóta nagyon elszokott a társaságtól, de most már kezd újra barátságos és nyitott lenni az emberekkel.
A beszédet továbbra sem erőlteti. Rengeteg olyan szó van, amiket már többször hallottunk tőle, de elég kevés az, amit ezek közül rendszeresen használ is. Lusta a drágám. Ha nagyon "nem figyelek oda" a halandzsára, vagy nagyon "nem értem" azt, akkor végül kiböki amit akar, egyébként nem. Egyre ügyesebben, és tisztábban eszik egyedül, néha már a leves is jól megy. Az evés továbbra is válogatás alapján megy nála. Ha tetszik amit lát a tányérján akkor eszik, ha nem szimpi, akkor meg sem kostólja. Már nem idegesítem magam ezen. Éhezni nem éhezik. Na ennyit most rólunk!

Kataa!
Utólag is boldog szülinapotKép!

Szilcsike!
Gratula neked is a babócáhozKép! Hamar eltelik az a pár hét, és "egykettőre" elmúlnak a rosszullétek!

Beatrix, Karaszine!
SziasztokKép!

Rit!
Nagyon vagány az új frizurádKép!

Most rohanok, mert felkelt a manóm!

Pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok

Delelott megint klubboztunk,mert egyszeruten nem akart itthon maradni, ugyhogy a kinti hancur utan csak mutogatott a liftre, hogy inkabb oda menjunk mint be a lakasba.
Aztan meg olyan kis okoas volt hogy oltoztettem feles a cipo valahogy utoljara marar,erre leult es mutogatta hogy csereljuk le a szandaljat: )A kocsiban meg kerdeztem tole, hogy almos vagy?Meg sosem valaszolt ilyenekre,de most eloszor azt mondta hogy Nem: )))A nemet mar hasznalja regota csak altalaban akkor ha valamit nem akar csinalni.

Nyuszi
Emi nagyon ugye a beszedben: )Hat igy ajo ha vannak esemelnyek,nem?Es Emilia megismerte a kinti nagyit?

Mano
Nem es en is sokaltam ezt arar,a behuzo volt benne a 600-ba,de kulon az 250 ft/m volt,ugyhogy ezert is nem varrattam meg ott.Nekem dekorral egyutt volta fuggony 13000.A varratas meg szerencsere ingyen: )En is sokkaltam,de szeretnek mar vegre neki egy szep kulon szobat,ha mar eddig nem volt.

Rit,Csics
Hat en meg 23-nal ragatam le,es persze hogy nem erzem oregnek magam, sot: ))Csak neha megremiszt hogy milyen gyorsan megy az ido: )

Rit
Es hova szandekoztok koltozni???Van mar valami konkret?
Nekunk sem fog senki belatni mert a kornyezo hazak alacsonyabbak de en imadom a lakberedezt es ehhez a fuggony nelkulozhetetlen kellek: )Bar mosni azt en is utalom: )

Karaszine
Szerintem ez egyeni,mindenki arra eskuszik ahogy nalunk van,legalabb is en igy hallottam.Mindegyiknek van elonye hatranya.En a 3-4 evre gondoltam,hogy a kicsre is legyen annyi idom mint Alexra volt es ha O oviba lesz akkor ez megoldhato.
A kicsi (1-2) ev kulonbsega gyerekeknek jo ,az elso 4 ev eleg kemeny de utana mar allitolag jol eljatszanak egymassal is,csak az elejet kell tulelni: ))

Forti
Remelem a tavaszi szep idovel a kedved is megjon az irashoz: 0Bar gondolom a haze s Levi lefoglal rendesen: )Jo hogy rajottel hogy atejtol sir szegeny.Hat akor ezek szerint meg nem birja.Esadoki mit mondott?

Csics
Akkor Imivel hajra torna.!Bar ha hason tartja akkor bizosan hamar rendbejon neki is.

Banyoci
Jo hogy Te is megvagy.: )En is azert viszem sok helyre Alexet hogy ne csak hozzam legyen szokva.Ezert is vagyunk 2 hetente 4 napot anyueknal is.Bar neha mar a lo masik oldalan landolunk mert itthon meg mindig el akar menni,all a teraszajtonal es mutatja hogy ki: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Kicsit lemaradtam uis most 2 kolégámat is helyettesítem és a 3 épület között kell ingáznom állandóan, a saját melómbe hétfő óta még bele sem tudtam szagolni.

A másik, hogy elkezdtünk nézegetni lakást.
Ki is néztünk egy szimpi lakóparkot Pestszentlőrincen nappali + 3 háló. Az önkormányzat is ad az odatelepülőknek támogatást függetlenül attól, hogy ott laktak-e korábban vagy sem.
Kaptunk is mindenféle dokumentációt, helyszínrajzot, alaprajzot, adásvételi szerződés mintát stb. stb. mindenféle foglaló letétele előtt a bankkal kell egyeztetni, egyáltalán finanszíroz-e nekünk vagy sem.

hétvégén már tervezgettünk az alaprajz alapján, még a ligetbe is kimentünk krétával és mérőszalaggal Kép felrajzoltuk a méreteket egy aszfaltfocipályára.

de ennek ellenére, úgy néz ki a lakás ugrott.
miért?
hát mert nem úgy van az, ahogy mi azt elképzeltük.
rendben volt minden, méltányolható lakásigény 3-unk részére ok, szocpol 2. gyereket bevállalva ok, adókedvezmény ok.
csak azt nem mondja egyik bank sem, hogy a szocpolt, csak akkor lehet felvenni, ha már megvan az önerő, vagyis az önerő kiegészítésére nem vehető fel a szocpol, mi meg így számoltuk az önerőnket.
a szocpol végülis csak a felvett hitelösszeget csökkentené, ami tulképpen nem rossz.
a CIB-nél voltunk, ott úgy van, hogy kell a lakás 30%-át felmutatni, aztán ha a szocpolfeltételeknek megfelel vki, akkor a 30-hoz hozzácsapják, majd a 400e adókedvezményt és csak utána jöhetnek egyéb, önkormányza által adott támogatások. ezeket mindet levonják a lakás árából (30 %, szocpol, adókedvezmény, önkormányzati tám., egyéb) és utána a fennmaradt összeg lesz a hitel, amit törleszteni kell.

mi okosok, meg úgy számoltuk a 30 % önerőt, hogy belevettük a szocpolt, mhei lakástámopgatást (ezt mondjuk bele lehet venni), önkormányzatot.

szóval most elálltunk a lakásvásárlástól, letörtünk, mint a bili füle Kép.
az a rossz, hogy az önerő kiegészítésére még meglévő gyerek után sem adnak pénzt, csak ha az önerő már összegyűlt utána.

úgy tervezzük, hogy most van 2M Ft-unk, ha minden jól megy, akkor szeptember végére ez 1-el több lesz, fél év múlva ismét 1-el több. szóva csak jövő ilyenkor tudunk kezdeni vmit.
csak lehet addigra megint feljebb mennek a lakásárak, és akkor uott vagyunk. nem baj, majd kötögetjük le a pénzünket, hogy legalább kamatozzon is vmit.

szóvalmaradunk ott, ahol vagyunk. ennek ellenére lehet jövő ősszel azért belevágunk a tesóprojektbe Kép

Rólunk:
Pénteken nálunk volt megőrzésre a tejtesója danina, 2 hónappal fiatalabb kiscsaj. Szegénykém mindig máshol van megörzésen, mosz éppen nálunk. ennek ellenére jól érezte magát, eljátszogattak, szerencsére nem volt veszekedés egy játékon sem. 11kor a kiscsaj fogta magát rádőlt a kanapéra és elaludt. Mondta a nagymamája ő hozta uis, aki egyben a háziorvosunk is) mielőtt elment, hogy így szokott elaludni. Dani du.1 körül szokott elaludni, addig ő ott tombolt, zörgött az autóival, a kislány felsem ébredt. Fújtam nekik egy csomó lufit, de persze az kellett, ami éppen a másiknál van.
Kedves gyermekem, simogatta a fejét és puszilgatta a Kírát Kép Majd a cumiját elorozta és a szájába vette, de mivel Danikám nem tudja a cumizás mikéntjét, ezért csak a fogával kezdte tépi, alig tudtuk tőle elvenni, nehogy annyi legyen a cuminak, aztán a kislány balhézzon, mert nincs.
Mindig úgy lecsap a fiam a cumikra, mint vmi káddugóra Kép Nagyon résen kell lennem.

Van egy reklám a TV-ben, ahol a pincérek viszik a sört és elesnek. Na, most az az egyik kedvenc, Dani is utánozza, ahogy elesnek, megy a brékelés a földön Kép A másik amikor a kanalak pózolnak a joghurtnak.
Egyre többet kéri Halász Jutkát.

Pénteken taliztam a gimis barátnőimmel, hazajött a legjobb barátnőm is Thaiföldről és Londonból, meglátogatott minket vasárnap otthon. Dani kapott tőle egy iskolabuszt. A sofőrbácsi fejét megynomva előre megy a busz, fél úton megáll és hátra. Közben meg a hátsó ülésen 2 kisgyerek ül és dülöngélnek jobbra és balra, és hozzá az egész busz Kép nagyon jópofa, csak már hétvége óta a busz zenéjét dúdolom állandóan...

Ilke
Cuki a kis pocilakód Kép

karasziné
szerintem még korai 10 hónaposan, hogy önállóan egyen. ez az időszak inkább a maszatolásé.
Dani is akkor mindent trancsírozott, persze én se engedtem meg azért mindent, de el sem tiltottam egy is malackodástól. Néha együtt is szoktunk malackodni Kép
Kanállal ő 16 hónaposan kezdett el először enni, uúgy, mint itt sok baba, hogy egyszerűen nem hagyta, hogy én etessem. Neki is volt előtte mindig kanala, miközben én egy másikkal etettem, de aztán megunta és önállóan próbálkozott. Na, azóta tudok én is jóízűeket enni Kép, mert addig mire ő megette az övét, addigra az enyém kihűlt.
villával kezdetben sokkal ügyesebb volt, de most már mindkettőt szépen használja. néha kézzel is nyomul, pl. borsóra és kukoricára, azok nagy kedvencei. ami nagyon kenődős, abba nem nyúlkálhat, azt nálunk sem szabad. ételdobálás sincs. pohárból is 16 hónapos kora óta iszik teljesen önállóan. cumisüveg, cumizás nálunk nincs, nem is volt, így nem volt nehéz átszoktatni.
hagyd rá a picidre,majd ő eldönti, hogy mikor akar ő is a nagyok nyomába lépni.

Kataa
Alex tiszára üzletember ! Kép Kép
Danit a férjem farsangi buliján is idősebbnek nézték, mint 20 hónap, olyan 3 évesnek, pedig azért annyire nem nagy, csak momdták, hogy olyan kis önálló volt.

Szilcsike
Hát anyukámnak velem végig hányingere volt, a hugommal meg semmi, ők is azt hitték fiú lesz és mégsem. szerintem ez nem függ attól, hogy ki milyen rosszul van.

Dió
Nem az érzéstelenítős zselés, lefejtős módszerrel csinálták a kukiját? Vagy azzal és az is annyira fáj utána? A feltépésről hallottam, hogy nem jó, mert hegesedhet is és később probléma is lehet belőle.

Parazita
Dani is kb. ilyen idősen kezdte ezt a fajta elalvást, mint Solymi. Szerintem semmi köze ahhoz, hogy kevesebbet vagy vele. Dani 13 hónapos volt, amikor vissza kellett jönnöm dolgozni, és aludt mindig rendesen. Kb. 18 hónaposan kezdte el , hogy ott kell vele lenni, míg elalszik. Most mesélünk mesekönyvekből, betakarózunk és már magától bújik a macihoz, kéri kapcsoljam le a lámpát és hamar elalszik.
Inkább fod fel annak, hogy változnak a szokásai neki is, most éppen azt alvása.

Forti
Lehet az sem mindegy milyen tejet adtál neki. Laktózmentes vagy biotej vagy sima boltit?
Uez a pötty volt a férjemen, csak a feltehetően a mi matracunktól, de az már több, mint 10 éves sima szivacs volt. Kicseréltük egy hiperszuper-re azóta nincs pötty. nektek viszont még 2 és sincs, hogy használjátok, elég érdekes, hogy ilyen hamar tönkrement.

Csics
Nem fáj a szíved, hogy Imit olyan korán beadod bölcsibe? Nem tudsz vele otthonmaradni? Olyan picike még egy 9 hónapos baba.

Rit
A vörös démon! Kép

Bocs, ha hosszú voltam.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,

Manó,
Hát én is elhűltem, amikor megtudtam, hogy mennyibe kerül a függöny. Meg a tapéta is eléggé drága. Mi egy kis mintakereskedésben vettünk Lilinek tapétát (macisat), volt hozzá függöny is, de azt inkább egyszínűt veszek. Meg akartunk a hálószobába is venni tapétát, de mivel bontott csomagot is vettünk volna (nekünk 19 tekercs kellett, és 12 volt egy dobozban), ezért a bontott csomagosra 50% felárat kellett volna fizetni, hogy ugyan azt az árnyalatot kapjuk. Nevetséges...nem is, inkább szomorú. Úgyhogy a hálónkban most a csupasz falak vannak (a többi szoba készKép) Ma kezdték el a parkettázást...
A függönyre rakható kis pillangókat fel kell varrni, vagy csipeszes?

Zita,
Pont most gondoltam rád, hogy mi lehet veletek. Milyen a munka? Gondolom most már kezdesz belerázódni.

Kataa,
Kicsit megkésve ugyan, de boldog szülinapot Kép

Judy,
Fogorvos Kép Rosszullétek elmúltak?

Rit,
Dodó rendmánijája Kép
Elköltöztök? Kép (azt hiszem, lemaradtam) mikor? Hova?

Bea,
Belegondoltam, hogy néha Lili is teljesen lefáraszt. Mindem elismerésem a Tiéd.
Francia kiságy Kép

Nyuszika,
Hát tényleg nem unatkozhatsz. Azért vigyázz magatokra.

Rit,
Tök jó a hajadKép

Kryss,
Rebek végül mikor aludt el?

Gumicukor,
Új lakás Kép

pusz,
gömb
gombolyu

Kataa,

Köszi, hogy gondoltál rám..Kép. Új munkakör, új hely, és ráadásul most 2 ember helyett dolgozom, szóval eléggé igénybe vesz a dolog.
Viszont Solymesz ma nem ébredt fel éjszaka!
Kíváncsi vagyok, mi lesz a melóhelyeden!

Zita
parazita

Gumicukor!

nem aza lakópark ahová Myssnia költözik ősszel Szilárddal? Most látom hogy ugrottKép Biztos minden bank egyformán vesz ezt? A másik topicban Virga járkált nemrég ez ügyben és nekik szinte semmi önerejük nem volt és úgy emlékszem valahogy máshogy mondta. Igaz, végül ők hazsnált lakást vettek, mert abszolút önerő nélkül nem ment más. De lehet hogy ők OTP-nél voltak, bár nem akarok hülyeséget írni.

Gömb!

Nem tudom, majd ha beszerzem akkor megmondom. Anyukám látta. De szerintem varrni kell.

ma Emma a bölcsiben rekordott döntött, egy teljes mélytányér főzeléket bevágott, ilyen még sose volt, általában a felét hazahozom és délután eszi meg. karfiol főzelék volt. Igaz hogy már 11-kor örjöngött és vere az asztalt.

Képzeljétek jövő héten megyek be megbeszélni hogymikortól kell visszamennem dolgozni, ha egyáltalán mehetek. Muszáj megbeszélnem mert május első hetében beiratkozás van a bölcsiben, addigra tudnom kell mire számíthatok.

manó

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Rit!
JO vagany kinezeted lett! Kép
Mit szolt Dodo?

Gömb
Rebek vegül sokara aludt el, mert en le akartam mar nagyon feküni, es akkor ö ugy gondolta, hogy cici, hozzambujas meg egyebek..de en nem akarom, hogy erre raszokjon....marmint hogy mar 22-23 h körül cici es anyuhoz bujas...
ES nem vettem magamhoz csak atnyultam aracson es ott simogattam...de igy meg sokaig küzdött jokat bömbölve isKép, de vegül a kezemhez bujva csak elaludt nem is tudom pontosan mikor..talan egy ora mulva...Kép szegenykem..ugy fajt aszivem...de, ha engedek akkor ebböl szabalyt csinal es ez nem lenne jo szabaly!Kép
NA, mos megyek aludni, holnap enyem a mosokonyha reggel 6-tol!
JOccakat!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kataa
A doki is azt mondta, hogy valószínű érzékenyebb tejre a pocija. Próbáljam meg megint fokozatosan adni, ha más nem, akkor tízóraihoz egy-egy pohárral. Majd meglátjuk mi lesz.

Gumicukor
Sima tejet adok/adtam neki, amit mi is iszunk (nem zacskós)!
Igen, ezen csodálkoztam én is, hogy az agyon reklámozott kókuszmatraccal ilyen történik és ilyen gondokat okoz.

Lányok akarok venni Levinek nyuszit húsvétra és szeretném megkérdezni hogy hogyan kell majd tartani. Aki kicsit szakértő ebben segítsen légyszi, mert én nem tudom. Ez lesz az első alkalom hogy nyulász leszek. Kép

Tegnap lemérték Levit a dokinál, 12,4 kg és 90 cm!

Egész szép távokat gyalogol már, közben levadászunk mindent ami mozog és ami nem. Kép Szedünk bogarakat (legnagyobb örömömre), kavicsot, tobozt, megnézzük az összes autót, biciklistát, kutyát, macskát, madarat. Tök jó mert ahhoz hogy pl. fél 11-re leérjünk a dokihoz, 9-kor el kell indulni.
Elég szépen próbálgatja a beszédet, van egy két rövidítése amit jó pár dologra használ, csak győzzem kitalálni hogy épp melyikre használja.
Pl. Te=tej, tea, teherautó

Forti

Kép
Kép
forti

Gumicukor,
Lehet, hogy igazad van. Most már nem oktalan kis baba, hanem egyre tudatosabb, talán emiatt van a dolog.
Lehet, hogy tényleg elkezdek neki mesélni, mert most inkább csak a fejét simogatom, vagy fogom a kezét, vagy dudorászok.

Ilke,
Most mintha kezdenének egyenesbe jönni a dologok. Kopp-kopp-kopp... Persze eléggé fáradt vagyok, este 9-10-kor csak úgy bedőlök az ágyba, aztán 6-kor kelés.

Forti,
Szép nagy lett Levi! Solymesz is olyan nehéz, mint a só, és akkor a alába, hogy csak na. Biztos a nagymamák kosztja teszi...Kép
Ő is azt mondja a tejre, meg a teára, hogy "ta", valamint az órára is (a tik-tak miatt). Már egész jól meg lehet őt érteni sokszor, főleg ha ezerrel mutogat is.

Zita
parazita

Sziasztok

Megint faj a kezem, ugyhogy egy ujjal gepelekKép Eljen a harmadik harmad!Kép

Gomb

Vigyaznek en magunkra, csakhat tudod szeretnem ha minden elrendezodne, mire jon a picurka. ANyu bekoltozik a hetvegen, de itt a mi hazunk korul is van meg mit tenni, mert meg csak most van itt a jo ido.(kerites-haz-labazat, szinezes) Es meg a kerttel is szeretnek valamit, nehany viragot vetni-ultetni, mert ha elviragoznak a tavaszi hagymasok,meg az orgona nem lesz semmi a nyaron.

Forti

Hat igen en is elcsodalkozok, hogy elrepult az ido. Persze nincs idom annyira figyelni erre a terhessegre, mint az elsore, pedig sokkal nyugosebb vagyok.
Tejdolog.Kép Nyuszidolog.Kép A parom kutyusra van nagyon beizgulva, de meg csak most keszul neki az elkeritett resz a kertben. Ha valaki tud fajtiszta vizslakolykot, vagy colliet, jelezze!

Kataa

Emi megismerte a kinti nagyit, en is meglepodtem, a hazba az apja vitte be es mire en is beertem, mar a nagyi oleben volt, pedig meg mindig nagyon felos.KépKepzeld elvittuk kint egy nyitott farmra, affele mini allatkert haziallatokkal (lo,tehen, pulyka, nyul, birka stb.) es annyira felt, hogy 10 perc utan el kellett jonni.Kép
Emi az igent nem nagyon akarja hasznalni, valahogy a bologatas nem megy neki. A fejet razni mar reg tudja.Kép

Gumicukor

Ne csuggedj, biztos csak akad valami megoldas. Jelzalog kolcsonokkel probalkoztok?

Kepzeljetek ugy nez ki Eminek jon elo a passziv szokincse, mert tegnap mikor a kiscicakat nezegettuk,akik egyebkent nagyon edesek es gyorsan nonek, egyszer csak ramutatott az anyamacska pofijara es kozolte hogy: bajsza. Szoktam neki cicafejet rajzolni ,onnan vehette.Kép Tegnap meg ratette konyvnezegetes kozben az egyik pluss allatot a kepeskonyvre es rabokott: nezi. Marmint a konyvet.
Es ugy orulok, mert egyre tobbszor alszik az uj agyaban, nappal is, este is.

Na megyek nezek valami ebedet

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

A dolgozásnak egy előnye van: nyugodtan és rendesen lehet ebédelni, ami otthon nem volt jellemző...Kép

Zita
parazita

Sziasztok!

Forti!

Rendes kinti nyulat avyg törpenyulat vezstek?
Egy minimálisan értek hozzá, mert ugy enekm tengerimalacom van, apósomék meg nyulat tenyésztenek. Ha gondoldod összeszedem magam és írok valamit errőlKép

Manó

KépKép
manó

Forti!

Így egyszerűbb lesz: www.torpenyul.hu
A házi nyúlra is nagyjából ezek igazak, cska mivel nagyobb testű nagyobb hely jó neki.

manó

KépKép
manó

Sziasztok
Gumicukor
ne szomorkodj biztos hogy találtok magatoknak valo lakást mi 1,5-2 éve keresünk lakást de még nem találtunk olyat ami árban,és egyebekben is megfelelt volna .de egy picit sajnálom de a sajnálatbol még senki nem élt meg csak a tudásbol és a pénzböl no és az sem melékes hogy kezdek elbutulni ami nem jo föképp ha az ember párja igen inteligens .

Mano
nálatok még csak most lesz a beiratkozás ? nálunk most kellet március végéig beiratni ahoz hogy szeptemberbe már mehesen .

Pusz Csics és a fiuk
csics

Csics!

Nálunk május 1. hetében ven beiratkozás ás még májusban szintén szülői értekezlet meg szülőcsoport megbeszélés, itt eldől ki melyik gondozónőhöz meg yés hogy ki mikor kezdi a beszokást, mert egy gondozónőhöz egyzserre csak 1 gyerek szokhat, és 2 hetnete jöhet újabb gyerek, így ez kissé elhúzódik. Emma lehet csak október 1-től kezd, ha sikerüla mh-en úgy megegyezni hogy csak januártól dolgozzak.

Manó

KépKép
manó

KépKép
manó

Sziasztok, látom, ahogy kicsit rosszabb az idő, fellendül itt a forgalom Kép
Mindenkinek köszi a bókot a hajamról, a fodrászom iszonyúan meglepődött, hogy ekkora változtatást akarok és egyben nagyon örült is, hiszen alig akad alkalom, mikor valaki totál megváltozik, pedig ez neki érdekesebb. Hát nekem is az volt. Dodi nem lepődött meg, mert segítség híján továbbra is kénytelen vagyok mindenhova magammal vinni, így nagyjából nyomon követhette a változást. Szerencsére úgy értünk oda, hogy elaludt a kocsiban, így az első hajvágást és a festékfelrakást átaludta, különben nagyon hosszú lett volna neki az egész egyben. A párom viszont annál inkább meglepődött, először csak nmézett nagy kerek szemekkel, aztán meg felkapott és úgy örült. Azt mondja, most új nője van Kép

Gumicukor
Azt még nem is hallottad, hogy milyen változás van még szocpol ügyben??? Mert a multkor volt a tv-ben, de csak fél füllel hallotta, nem tudom, hogy már él-e vagy csak tervezet, de az a lényeg, hogy két gyereket felvállalsz az 2milka, de az állam bácsi szerint egy akkora családnak két szobás lakás bőven elegendő, így 18 milkában határozták meg a lakás értékét, amire ezt kapod. Ha ennél többért veszel, akkor csökkentik a támogatást, mondván van neked pénzed, minek adjon az állam. Jó, nem? Pedig egy elfogadható méretű, helyű, fekvésű, stb lakás kb 20-22 milkánál kezdődik szerintem.

Gömb
Most van egy lehetőség, akkor megvan a hely, de erre csak 1hét múlva körül kapunk választ, addig nem mondom, majd utána elmondom, mi van. Amúgy meg ma is megvettem a képes ingatlan expresszt, hogy közben azért nézelődjünk más felé is, hát majd meglátjuk.

Manó
Én aug 1-től írattam be Dodit, itt júliusban szünet van, de küldenek egy levelet a szülőiről, és augusztustól járhat. Erről nem is hallttam, hogy ilyen lépcsőben csinálnák, szerintem itt nem is. A beszoktatás itt úgy van, mint Dec8nál, tehát te vagy vele ott egyre többet, aztán meg otthagyod egyre többet. Én még mindíg aggódom az alvászata miatt, bár addig még alakulhat. + ő alvás előtt nem hajlandó enni, csak utána, viszont a bölcsiben úgy tudom alvás előtt van az ebéd, utána meg csak az uzsi Kép
Én meg azon próbálok egyezkedni, hogy októbertől kezdjek Kép Én nem akarom kivenni a 3 hónap szabit, ami összegyűlt, pedig ők úgy gondolták, hogy azt csinálom. De szeretném megbeszélni, hogy inkább kezdek októberben és csak 6 órára vagyok hajlandó visszamenni + mondjuk heti 1 nap szabit kivennék - akkor járhatnék suliba + ha persze Dodi miatt ki kell evnni szabit, akkor is tudjak. Így tervezem, hogy így elsunnyognék mondjuk május-júniusig, aztán mennék táppénzre a tesóval, aki esetleg jövő okt 1-jén meg is születhetne Kép - hogy dupla szülinapot ünnepeljünk Kép + így akkor már normál összegú gyedet kapnék megint.

Szilcsike
tudzs már valamit a gyedről???

Ma nagyon szalma vagyok, a papa Komáromban melózik, hajnalban ment, de csak holnap este jön haza. Én itt szomorkodom, erre most hívott, hogy menjünk holnap reggel mi is oda, ott vannak az erődben, kirándulunk meg ilyesmi és jövünk haza!!! Tök jó!! csak az a holnap reggel is messze van még...

rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Tegnap végre Betti átaludta az éjszakát, nagyon tuti volt. Napközben egy kicsit átalakította a napirendjét, mostmár egyre később alszik el délelőtt, 11-1/2 12 körül, és van, hogy három órát is alszik. Este viszont az óraátállításnak is köszönhetően 9 után fekszik le. Egyébként a szemfoga jön, jó kis nyálcsurgással.

Kataa, boldog szülinapotKép Nagyon tetszik Alex, Bettinek is megmutattamKép

Forti, nekünk volt egy törpenyuszink pár éve, de visszaadtuk egy idő után, mert nagyon vad volt. Egy kis ketrecben tartottuk, alatta forgács volt. Enni nyúltápot kapott meg zöldséget. A legjobban a paradicsom zöldjét szerette, mármint ami leszedés után rajta marad. Úgy kellett lopkodni a zöldségesnél.
A kókusz matracot én is megnéztem rögtön, ahogy írtad.

Csics, szerintem nagyon korai a 9 hónap és ez nem elbutulás kérdése. A párod intelligenciája nyugodtan várhat még egy évet.

Rit, nagyon vagány lettélKép

Szilcsike, szerintem különösebben nem változott, a Gyes bruttó 25200 ft, a gyermek két éves korától jár.
Vagy másra gondoltál?

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Hali!

Köszi a lakáshozzászólásokat, de most úgy döntöttünk, hogy még gyűjtünk és kivárunk.
Valamiért most biztosan nem szabad belevágnunk, és, majd később sokkal jobbat találunk.

Jelzálokölcsönt nem nagyon szeretnénk, így is az lenne a lakáson, amit vennénk. Más ingatlan bevonása meg nálam elvi kérdés miatt nem lehetséges. Uis anyukámék házán és ahol most lakunk apósomékén kívül nincs más ingatlanunk, még nyaralónk sem. Mi ilyen csórók vagyunk, na Kép Ebben a kettőben meg ugye laknak.
Jelzálog rárakásával nem szeretnék senkit bizonytalan helyzetbe hozni, hogy amiért egész életükben küzdöttek, egyesetleges ballépésünk miatt elússzon. Én sem mennék bele ilyenbe. Mert ugye ha vmi folytán nem tudnánk fizetni, akkor ugrott mindkét lakás, nincs hova menni. Ez igencsak kellemetlen lenne. Persze tudom, nem következik ez be rögtön, de nézni kell az egyik végletet és a másikat is, még ha az elég sötét, akkor is.

Manó
Nem tudom Myssnia hová költözik. amit kinéztünk a http://www.napfurdo.hu oldalon van. tegnap kiderült ráadásul, hogy egy szeméttelep volt ott előtte, ki tudja mi lehet ott a föld alatt...
De Dunakeszin is nézelődtünk.
Sajnos a legtöbb banknál ez így működik.
Csodálkozom Virgán, hogy önerő nélkül hogy tudtak lakást venni? gondolom esetleg jelzálogoztak még 2 ingatlant, amit a fentiekben írtam, hogy én azt nem szeretném.

Forti
Ez a sima tej házitej, vagy dobozos? Mert a sima dobozos az higított lötty, már bocs. Próbáld meg a biotejet vagy a laktózmentes tejet (Kaisers, nagyobb hiper-ekben), hátha az jobb, igaz kicsit drágább, mint a rendes tej. A bio 300 ft/l, a laktózmentes 375ft/l körül mozog.

Parazita
Üdv ismét itt, már hiányoltunk! Kép Látom végre kiástak magad a munkahalom alól Kép Én is így kezdtem, amikor visszajöttem Kép Tényleg nyugis az ebéd Kép és itt ha éjjel nem pihentem ki magam, még néha tudok is pihenni, nem kell rohangálnom a gyerek után.

Rit
Hallottam erről, rá is kérdeztünk a banknál, hogy is van ez.
ez a 18 milla azt jelenti, hogy a lakás ára a teleáfa nélkül nem haladhatja meg a 18 millát. Vagyis, amit mi kinéztünk 18 milláért, annak a tényleges ára 13,5 millcsi. Tehát lehet 20-22 milliósat venni, csak annak telekáfa nélküli ára ne haladja meg a 18 milliót.

Jelenleg a méltányolható lakásigény 2szülő 1 gyerek esetében 3, 5 szoba. 1 szobának számít, ami 12 nm vagy afelett van, félnek pedig ami legalább 6 nm, de nem haladja meg a 12 nm. Vagyis amit mi néztünk 1 nappali (27nm) és 3 háló (7,7,10nm) az 2,5 nek felel meg. Ez a méltányolható lakásigény, a magyar hírlapoldalán fent van bővebben is : http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=80875

a szocpol is csak a hitelt csökkenti és nem az önerőt növeli.

ti hogy álltok, van vmi kilátásban?

egyébként pont tegnap mondták a tv-ben, hogy most ismét emelkedik a lakáskamat, szóval jobb is, hogy nem vágtunk bele, csak a gatyánk menne rá a törlesztőre.

a szabidat tudod jövő májusig tologatni? mondjuk jobban jársz, ha kiveszed, mintha kifizeted, mert akkor kevesebbet kapsz kézhez, mert uúgy adót vonnak le belőle.

most ennyi, megyek haza danizni

KépKép
KépKép
gumicukor

Csics
És nem tudnál úgy dolgozni, hogy otthonról? Addig sem lenne idegenek között Imi baba.
egyik barátnőm a gyes mellé elvállal mindent, gyerekekre vigyáz (pl. amikor a szomszéd kettyint a villanyszerelővel Kép, addig nála van a kisfia, ez komoly! Kép), fordítóirodától hoz mindenféle szakmai leírásokat, azt fordítja németről.
én is amíg lehetett otthonról dolgoztam.

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit
Hát beszéltem pár emberrel, és a következőket tanácsolták. Nekem 2004 november 7-én jár le a gyed. A második baba 2004 november 20 körül születik majd. Tehát 2004 november 7-én menjek tgyásra, azt lehet a szülés előtt 4 héttel megkezdeni, így símán menni fog. Amit kapni fogok, az a minimálbér kétszeresének a 70 %-a. Ez lehet a maximum, de ehhez az kell, hogy a munkáltató átírja a munkaszerződésember a brutto fizumat. Most brutto 100-ra vagyok bejelentve, így majd mennem kell megbeszélni vele, hogy jelentsen be brutto 106-ra. Ez a maximum, amit kaphatok. Az kb. netto 60-ra jön ki. Tehát nem sokkal kevesebb, mint amit egyébként kaptam.
Visszamenni nincs értelme, többe kerülne, mintha itthon vagyok a gyerekkel.
De elvileg ha visszamennék, akkor 180 biztosított napnak kell lennie, legalább brutto 135-ös fizetéssel, így jár a maximális pénz.

Remélem értelmesen írtam le, ha nem szólj és segítek (csak közben a lány itt nyúz)

Tegnap voltunk UH-n. A picurka 7,8 mm, vert a pici szive. Annyir jó volt látni.

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok,
Voltunk ma dokinál, volt éhgyomri vérvétel, brrrr, persze reggel nem úsztam meg rókuci nélkül, pedig már ezek teljesen elmaradtak, de ha nincs reggeli hát akkor van helyette ezKép. Még jó, hogy apa jött, így 3-an mentünk, egyedül biztosan valahol leakadtam volna, mert szó mi szó irgalmatlan rosszul voltam reggel. No de nem ez a lényeg, hanem, hogy minden rendben a pindurival, a méhszáj zárt, szívhang okésKép.

Kataa,
Te jó ég, nem semmi függöny árak vannak, én a Micimackósat 1600/m-ért láttam. A varratást pedig a barátnőmre akarom majd bízni (egyszerre vagyunk most pocakosakKép). Amikor legutóbb vettünk függönyt, akkor a Bétexben vettük, és ott így a varratás ingyen volt. Lehet, hogy most is el fogunk oda nézni majd, mert kell több helyre is függöny a lakásba még.
A léccel kapcsolatban, csak azzal vagyok bajba, hogy hogy erősítsem majd hozzá a falvédőt, hogy szép is legyenKép.

Nyuszi,
Örülök, hogy írtálKép. Emi nagyon gyorsan tanul beszélni. Az első éjszaka akkor simán telt az új szobában és ágyikóban? Nem ébredt Emi?
A virágok nálunk is egyre szebbek.
Hát igen, most már lassan tényleg jó lenne összehozni egy talit. Azon gondolkozom, hogy valami olyan kellene, hogy kint is lehessen lenni, de akár bent is ha hűvös van. Nem egyszerű, majd töröm a fejemKép.

Forti,
Kezdeti lelkesedés a kertben ismerősKép. Már annyi virágmagom van, hogy szerintem egy 3x ekkora telekre is elég lenneKép, meg múltkor még a szomszédtól is kaptam egy vödörnyi dália hagymát, amit nem is tudom hova ültessek el.
Jó, hogy sikerült hamar rájönni, hogy a tej a ludas a hasfájásban.
Ez a szivacs dolog nem semmi, azért az ember azt gondolná, hogyha ennyire jó légáteresztő, akkor alul sem marad meg a nedvesség. Lilinél sima szivacs betét van, amit kb fél évente ki szoktam mosni, egy hátránya van, hogy pár nap míg rendesen kiszárad, mert elég vastag.

Rit,
Jó az új frizus.

Zsuzsa,
Rosszullétekhez kitartás, én már tudom milyen az enyhülés, egy álomKép!

Na megyek rántott karfiolt gyártani,
pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Gumicukor!

Azt hiszem hogy pont ebba lakóparkba költözik Myssnia! nekem is angym tetszik! De mi még nálatok is csóróbbak vagyunkKép

manó

KépKép
manó

Rit!

Itt úg yvan hogy egy csoportban két gondozónő van és 1 gondozónőhöt 1 gyerek szokik 2 hétig, tehát egy csoportba 2 gyerek összesen. ilyankor ott vana szülő, úgy ahogy te írod, de a gondozónő ilyenkor nagyon a beszokóval foglalkozik, hiszen ez alatt kell olyna kapcsolatot kialakítaniuk hogy a gyerkőc ott maradjon vele. szerintem ez minden bölcsiben így van. Ez főleg szeptemberi kezdésnél jön ki gondként, hiszen ilynekor kezd sok gyerek egyszerre tömegesen. Ezért kell egyeztetnia többi szülővel hogy ki mikortól lesz beszokós. nyilván akinek előbb kell kezdenie dolgozni, annak sürgősebb.

Manó

KépKép
manó

Gumicukor!

én úgy tudom hoyga e arégi strand helyén épült. legalábbis myssnia arta hogy mikor ők voltak megnézni, még tavaly még ott voltaka medencék.

Manó

KépKép
manó

Bocsesz, nálunk káosz a köbön - a lánykának annyira hiányzik az apja, hogy nem bírok vele. Bőgött egy csomót, 66 ezerszer kivitt a lépcsőházba annyira várja haza, hiába mondom, hogy ma nem jönKép Mot fürdik, játszik a kádban, így nyugi van, lassan megőrülök.....

Így nem is tudok 100%ban figyelni, de olvasok lelkesen Kép

Gumicukor
Aha, köszi, értem. A neten néztem a bankoknál, de ők még nem frissítettek Kép Holnap tiszta fejjel átolvasom. Nekünk van kilátásunk egy építkezésre, ha bejönne. Ha nem, akkor nem tudom, mert ugyan nekem itt a lakás, amit eladnék, abból lenne kb 9 milla, de van egy 3,5 ös tartozásunk. A baj az, hogy ha szocpolt akarunk felvenni, akkor a teljes árat igazoltan vissza kell forgatni, így viszont mi másból fizetném vissza ezt a kölcsönt... szóval érdekes, pár okos ember rá van állítva, hogy találjon kiskaput, mert nekem nem megy. Ha tudtok valamit, szóljatok. Építkezésnél azért jó, mert ott a szlákkal elég jól lehet variálni.

Szilcsike
Köszi neked is, értem. Egész tűrhető, azt hittem jobban szivatós ilyenkor. Csak azért, mert látod én is úgy akarok majd variálni, hogy lehetőleg a max-ot kapjam majd.

Ja igen, visszatérve a lakásokra: ha bárkinek gondja van ezzel utána nézni, hogy melyik miért olcsó (lásd szemétdomb-gumicukor) akkor szóljatok, nálunk apa elég jól benne van ebben. Meg tudja nézni, van-e gond

Most rohanok, kezdődik a sírás megint KépKépKép

rit

rit

anemona7

Manó
Akkor szerintem elmegyek és megbeszélem velük, hogy tiszta legyen. Január óta nem beszéltem velük....

Nálunk gyerkőc már alszik, kisírta magát. Egíszerűen döbbenet, mennyire hiányzik neki az apja, pedig csomószor csak számítógépezik, mégis bőgve hívta Kép Annyira drága volt, tisztára én is majdnem bőgtem Kép

Zsuzsa, Forti, Nyusz, Ilke, stb
most annyira irígykedek a kertetek miatt!!! Növény az mondjuk nálunk is mint a tenger, ezen a 40 nm-en vagy 50 cserép, rengeteg palánta - apa bevadult. Ráadásul köztük van a pálmám, ami egymaga olyan 3 m magas és iszonyú terebélyes... de szép is, klassz is, csak egyre szűkösebben vagyunk idebenn KépKépKép

Szilcsike
Most olvasom... elég a 180 nap, nem egy év??? Akkor királyság!!! Mondjuk én eleve többre vagyok bejelentve, az nem gond, csak én úgy tudom, a tgyás-t az előző évi nettó jövedelem alapján számolják, annak a 80%-a. Így az ha a max gyedre nézzük is, elég kevéske, ráadásul ez jár fél évig... már nem így van, biztos????

Nyusz
Tényleg jól belehúzott Emi a dumálásba KépKép Tök jó!!!

rit

rit

anemona7

SziasztokKép

Megvagyunk mi is, csak megint fáj a torkomKép Úgy látszik ilyenkor gyengébb az immunrendszer, amúgy sosem szoktam betegeskedni.
Tegnap volt itt a védőnő, kiskönyvírás és társai. Vérképem alapján vérszegény vagyok kicsit. Még vasat nem kell szednem, csak egyek sok olyan kaját, amiben van.
Aztán elindultam a fogorvoshoz, gyerekestül be kocsival Pestre a párom mhelyén találkoztunk, majd együtt akartunk eljutni a fogorvoshoz, de annyira bedugult a város. hogy nem értem odaKépKép Kissé idegbajos voltam, este későn értünk haza, mindezt a semmiért. Még a gyerek viselte a legjobban, elnézegette a villamosokat. Úgyhogy ápr. végén folytatódik a fogtömés.
Holnap megyünk haza hétvégére, mert a páromnak focimeccse lesz, mi is hazaruccanunk. Maradnánk is húsvétig, de vissza kell jönnöm a nyakiredő mérésre, mert azt csak a jövő héten lehet.
Úgyhogy húsvétkor is utazunk.
Amúgy a hányinger mintha enyhülne, csak a gyomrom fáj még soakt. Már matricafestésre is képes voltam, két nyúl, egy kakas és egy madár, bár még ki kell színezni őketKép

Lakás
Mi is csak úgy tudtunk anno belevágni, hogy új építésű ház, a telket megvettük a vállalkozótól, aki felépítette a házat, így a bank is elfogadta és adta a kedvezményes kölcsönt a megfelelő készültségnél. Persze önerő kellett, azt nagy nehezen összekapartuk, mhelyi kölcsön stb... Szocpolt még mindig nem voltak képesek levonni, pedig a GErgő 17 hónapos már és ezerszer voltunk bent miattaKépKép Ja és állítólag változnak az adószabályok, jövőre nekünk célszerű lenne visszafizetni a mhelyi kölcsönt, különben megadóztatják a kamatkülönbözet miattKép

tgyás
ez engem is érdekelne. Azt tudom, hogy ha én most a gyedről elmennék táppénzre, akkor azt még a fizumból számolják, sogórnőm is így csinálja.
De én is úgy tudom, hogy a tgyást már nem abból fogják.

Bocs, hogy nem írok név szerint, de hulla vagyok, megyek nyulat festeni.
Ja, az első kaja, amit a fiam kiköpött, az a darástészta. Apja, meg röhög, mert ő is utálja. Hát, asszem nem csinálok többet, pedig szeretem.

pusz
Judy
Judy

Jó estét,
Lili alszik már ha minden igaz, apa meg valami borkóstolón. Este szerencsére nagy sikere volt Lilinél a rántott karfiolnak petrezselymes krumplival. Simán tudtam csinálni a dolgom a konyhában, míg ő evett mint a kisangyalKép.
Viszont kicsit félek, mert képzeljétek most derült ki, hogy a szomszéd gyerekek most voltak bárányhimlősek. Igaz én voltam, de tudom, hogy terhesen elég veszélyes tud lenni. Meg tudnátok mondani, hogy hogy terjed? Egymás játékát fogdosták meg a kezüket, de igazából ennyi. Az igaz, hogy 2 hét a lappangási idő? Kicsit rezelekKép.

Rit,
Jó nagy az apaimádat nálatok is. Nálunk általában elég ha arra vigyázok, hogy este már ne nagyon emlegessem apát, míg haza nem jön, mert akkor Lili fogja magát kiül a kis sámlijára az előszobába és negyed óráig nem lehet onnan elcibálni. Ha meg meghallja, hogy nyílik kint a kapu, olyan sprintet levág, hogy képtelenség követniKép.

Judy,
Ma tényleg elég durva volt a város, mi is akármerre mentünk mindenhol dugó volt. Apa jól be is pánikolt, mire beértünk a kórházba (majdnem másfél óra volt), hogy mi lesz ha pl a reggeli csúcsforgalom idején indul el a szülés, vagy du.
Jó hallani, hogy te is már kicsit jobban vagy, nekem nagyon bejött, hogy max fél óránként eszek valamit, így sohasem üres a poci.

Viszont azt el kell, hogy meséljem, hogy kb. 2 hete mi volt. Apa fürdik, hajat mos, egyszer csak mérgesen hív és elkezdi panaszolni, hogy miféle pocsék új sampont vettem most, már másodszorra mossa a haját, de még csak nem is habzik. Megnézem a flakont, hát persze, hogy a balzsamot kente magáraKép. Azóta is nevetek rajta, ilyen is csak egy pasival fordulhat elő. No meg az, hogy a kabátomat az övtartójával akasztja fel a fogasraKép. De nem bántom, mert így imádomKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Délelőttönként élem az egy gyermekes anykák laza életét /ne lincseljetek meg/, délutánként meg járom a fiúkkal az áruházakat, jövő héten festés, tapétázás, ajtócsere és társai lesz a műsor. Máté ráadásul úgy elkényeztet, hogy minden reggel 10-ig alszik, bepótolja, amit csecsemőként kihagyott. Olyan édesen dumál, minden reggel megállapítja, hogy "Apa dódi / = dolgozik /, Kiszi / =Krisztián / dódi, anya, baba nem dódi. " Ma segített ablakot pucolni, vagyis állt a létra legtetején és dirigált.

Judy,
még nekünk sem írta jóvá a bank a Mátéra eső szocpolt, röhej, másfél évesek!

Rit,
ha kertészkedni vágysz, gyere! Éppen nyakig vagyok a virág-ültetésben. No meg kukoricát is kellett vetni, mert a nagyfiam kikövetele. Jól fog kinézni, csak fű, virágok, tuják, meg kukorica lesz a kertben.

Ilke, Szilcsike,
örülök, hogy minden rendben a kicsikkel!

Zsuzsa,
hány hetes vagy? Drukkolok, hogy múljon a hányinger!

Conti,
akkor most friss vagy és kipihent! Remélem Betti rendszert csinál belőle!

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Ilke!

nem csak pasival. anyukám a multkor megmost a a kutyámat az intim szappanommalKép Azt hiszem írtam is akkorKép

Rit!

Ha konkrétan aug. 1-et beszélettek meg akkor biztos számítanak rátok és nem hívnak mást akkorra. Szeptemberben az van hogy egy csomó üres hely van mert ugye elballag egy csomó gyerek, így egyszerre vesznek fel sok gyereket, de ugye 20-30 gyerek nem tud egyszerre szokni, mert akkor ugynaaz lenne minta játszócsoport, hogy az anyukájával játzsik a bölcsiben. A beszoktatás meg nem igazán erről szól.

Nálunk apa imádat most tört ki kb 2 hete. Azóta egész nap hajtogatja hogy Apa, apa, reggel sír utána meg minden reggel és este bevezeti az apját kézenfogv a asaját szobájába és engem kizár! Ott az apjának le kell e földre ülnie és odahord neki babákat, meg a pelenkázó lapot leveszi és rá kell feküdniük összebújvaKép

Ja, meg rendszeresen nyelves puszit akar az apjának adni, meg nekem is. De komolyan, kinyújtja a nyelvét ha rájön és ha nem figyelünk egy pillant alatta szánkba dugjaKépKépKép De hogy hol tanulta ne kérdezzétek, esküszöm mi nem vagyunk azoka nagyon enyelgős fajták úgyhogy tuti nem látott ilyet tőlünkKépKépKép

manó

KépKép
manó

Manó
Köszi, megnézem az oldalt.

Conti
Neked is köszi a felvilágosítást.

Gumicukor
Majd kipróbálom, köszi.

Zsuzsa
Miért kettőt?

Ilke, Szilcsike
Örülök hogy minden rendben van odabent a babákkal! Kép
Bárányhimlő Kép Itt nézz körül: http://www.baranyhimlo.hu
Párod Kép Kép Kép

Manó
Nyelves puszi! Kép Kár is tagadni mindent! Kép Kép
Na az intimszappan sem semmi!

Érdekes, nálunk is dúl az apa imádat. Igazából nem tudom mióta, mert egy pár napja tünt fel, hogy mindent amit kint gyűjtünk a kertben (kavics, giliszta, toboz) azt egyből az apjának rohan mutatni, és úgy kiabál hogy zeng az egész környék tőle. Ha bent vagyunk akkor is állandóan hajtogatja hogy apa-apa.

Ma megvolt az első hisztink az Auchanban! Bevásároltunk és amíg anyós is fizetett addig Levivel kavartunk kint a butiksoron. Kiszúrt egy pénzes autót (most az autó a heppje). Bemászott, egy idő után csatlakozott egy kislány akinek az anyukájával közösen bedobtunk nekik 200 ft-ot. Beindult a járgány, nagyon élvezték mind a ketten, de amikor megállt, az én fiam nem igazán akart kiszállni. A végén úgy kellett "kitépni" a kormányt a kezéből. Ennek következménye: végig üvöltötte az Auchant, a parkolót és a haza felé vezető út felét. Lepofozta anyóst (ő ült mellette hátul), szétrúgdosta az anyósülést. Mi lesz itt késöbb!!! Kép

No megyek, mert késő van, jó éjszakát mindenkinek!

Forti

Kép
Kép
forti

Ilke!

A bárányhimlő nem veszélyes terhesen, csak akkor, ha a vége felé kapja meg a kismama, és az újszülött frissen, születése után fertöződik.
A baranyhimlo.hu-n azt írják, hogy az első harmadban is gond lehet, de erről még sehol máshol nem olvastam, ez a rubeolávval (rózsahimlő) kapcsolatban biztosan igaz, ezért is van bejelentési kötelezettség, hogy felmérhesék, találkozhatott-e terhes kismamával a fertőzött. A bárányhimlőnek nincs ilyen bejelentési kötelezettsége...
De ha te már átestél rajta, akkor rád és a babára semmilyen veszélye sincs akkor sem, ha igazak a lapon írtak, mert újra nem fertőződhetsz meg, a magzat pedig az anyán keresztül fertőződik, ha az anya átesik valamilyen betegségen...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gumicukor!

Írtad, hogy Dunakeszin is nézelődtök: ha gondoljátok, nézzétek meg a mi lakóparkunkat a dunapark.hu-n, mert ebben a tömbben, ahol mi már lakunk, még pár darab lakás eladó. Igaz, három és négy szobásak, nem tudom, mekkorát akartok, de szerintem annyira el akarják adni, hogy mindenféle fizetési módba belemennek. Többet nem tudok róla, de a honlapon mindent meg tudsz nézni, mit nem adtak még el, a lakás-alaprajzokat, az árakat stb.
Nem tudtam, hogy van más módszer is a kuki-gond orvoslására, anyósom a Bethesdában dolgozik, így az ő általa ajánlott orvoshoz mentünk, és hát ő így csinálja.

Forti!
Nekünk is volt Auchanos-kisautós hisztink a múltkor! Petihez be akart szállni egy kisfiú, Peti meg bőgve kiabálta, hogy nem, nem! Mi is úgy rángattuk el onnan, végigbőgte persze ő is az áruházat, és azóta is minden nap többször el kell mesélni neki a sztorit.

Nálunk egyébként minden rendben, Peti már jól van, nem fáj kukó. Lelkesen homokozik, nagyon élvezte ma a jó időt. Azt még meg kell szoknia, hogy nem egyedül van a játszótéren, még zavarja a többi gyerek, ha odagyűlnek a homokozóba, rögtön haza akar jönni. Nem baj, majd a nyáron megszokja.

Kismamik!
Jó egészséget, kevés rosszullétet!

Szép napot mindenkinek!

Dió és Peti
szabotimi

Sziasztok
Mano
itt a bölcsibe ahová a fiuk fognak járni anyit mondtak hogy agusztus végén lesz szülöi értekezlet de az idöpüntját majd kiteszik az ajtora többet nem mondtak no meg hogy petike tejallergiás vigyem a papirt rola meg hogy mit ehet .

Anenoma
hát egyetértek veled .

conti
nem csak a párom miat hanem magam miatt is csinálom már nem tudnék nagyon itthon maradni már 3 éve itthon vagyok és ez nekem sok gondolhatjátok hogy önzö vagyok de most már lassan magamal is kell vagy kelene foglalkoznom én nem az a fö állásu anyatipus vagyok imádom a fiaimat de azért szeretnék magamat is okositani de adig is minden szeretetem és majdnem minden idöm a fiaimé.

gumicukor
sajna nekem nincs ilyen szakmám és nyelveket sem tudok azért megyek vissza hogy legyen szakmám biztos szakmám .

pusz csics és a fiuk
csics

Csics, nem gondolom hogy önző vagy, én is az első gyerek után 22 hónapos korában visszamentem dolgozni, főleg anyagi okok miatt. Nekem inkább az jutott eszembe rólad, hogy mindig milyen különösen figyelted Petike súlynövekedését, mindig vitted a tanácsadásra, szerintem a többiek összesen nem voltak annyiszor. (mondjuk ez biztos körzetfüggő is, milyen aktívak a védőnők) Az étkezési probléma eszembe se jutott, de gondolom azt is probléma lesz megoldani, bár reméljük addig kinövi Petike. A döntés a tied, de ezek az évek nem jönnek vissza az biztos.

Apaimádat: nálunk nagyon mérsékelt, főleg mióta mindenki puszit kér Bettitől. Úgy vettem észre nem szeret csak úgy puszit adni, még az apjának sem. Apuci meg megsértődik ezen.

Mona, sajnos csak egy nap volt alvás, tegnap megint riadóztunk hajnali kettőkor. Nálunk sem bírt aludni, úgyhogy szépen visszatettem és életemben először hagytam sírva elaludni. Kb. öt percet sírt. Hát eddig nem volt erre szükség.

Nyuszi, nem tudom ismered-e a Balamory mesét a BBC-ről, Betti nagyon szereti, már egy csomó szereplőnek tudja a nevét. Legjobban az Archee-t vagy hogy hívják.

Vettem a tescóban egy homokozót Bettinek, már csak homok kell bele, és hétvégén homokozunkKép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

sziasztok,

kicsit kimaradtam, akadt egy kis munka (itthonról is végezheztő nagyjából). Andris már megszokta újra, hogy én is etetem, úgy van ahogy mondjátok, csak maszatol és kanál kell neki, de mostmár én is adhatok a szájába.

Ilke,
A bárányhimlő cseppfertőzéssel terjed, három hét a lappangás, és a hólyagok megjelenése előtt és után egy hétig fertőz. De ha neked már volt, akkor semmi gond, csak a gyereknek lehet esetleg veszélyes, meg férjednek, ha ő még nem volt. Felnőtteknek elég kemény tud lenni. A nővérem gyerekei éppen az elműlt hónapban estek át rajta, azért vagyok ilyen felkészült. Andrisom megúszta, nem jött ki rajta.

Zsuzsa, Ilke, Szilcsike,
nálatok mennyi idő van a két gyerkőc között?

Andris két napja megszólalt először, azt mondta nekem, hogy NEM. És ingatta hozzá a fejét. Azóta naponta többször is csinálja, elmondhatatlanul drága.

most megyek, megjött a férjem a munkából,
üdv mindenkinek
karaszine
karaszine

Dió
Igen, nálunk is még ma is emlegette az esetet! Egyfolytában azt kellett mesélni hogy milyen jót autózott a kislánnyal. Kép

Zsuzsa
Jaaa nem, úgy nem fogunk nyulászkodni, csak most egy db kis nyuszit szeretnék Levinek, hogy ilyen állat imádata van. Nem akarok nyulat tartani, örülök ha idén rendben lesz a kert és nem kell sitt halmokat nézni és kerülgetni.

Erről jut eszembe lefényképeztem ma az egyetlen fűcsomót ami a kertben található. Kép Kép
Íme: Kép

Nyuszi
Lehet hogy már ezt is megbeszéltük, de akkor elfelejtettem, honnan rendeltetek földet? Honnan kell rendelni? Kertészetből?
Gondolkodunk a gyeptéglán is, igaz nem lenne olcsó, viszont azonnal lehetne használni nem kéne 6 hetet várni hogy fű legyen.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

képzeljétek ma Emma az eurosporton nézte a fitness világbajnokságot és csinálta velük a gyakorlatokat. ugar bugrált, amikor legfeküdtek ő is, még cigánykerkezni is próbált. A végén meg tapsolt. Legalább 4-5 versenyzőt végig tornázottKép mi meg gurultunk a nevetéstőKép

ja, és rájött hogy ő sz Emma. Ezt mondja is, ha valamit csinál kijelenti hoyg Emma! Úgyhogy msot egyfolytában ezt hallgatjuk. És ha kérdezem hogy hol az Emma nagy vigyor keretében magára mutatKép

Forti!

Azért vigyázzatok ezzela nyúl témával, látod hogy jártunk mi is (haarpás). A tapsifülesek elég bátortalan jószágok, én mindnkit óva intenék hogy csak húsvétra ilyesmit vegyen (nyúl, kacsa, csirke), senkit sem akarok megbántani, de szerintem elég szemétség az állattal. Mert ő fél, nem érzi jól magát, főleg ha gyerek kezek taperolják. Persze más ha csak nézni lehet, vagy ha hosszabb időre jön oda a nyúl és van idő megszekidíteni, de ehhez legalább napi 1-2 óra foglalkozás kell, hogy kezes legyen.
Nekem meggyőződésem hogy ami fel tudja venni egy kisgyerek ritmusát és igazi barát tud lenni az cska a megfelelően kiválasztott kutya vagy esetleg egy macsek. A többi állat csak nézelődni való, de akis állatbarát gyerkőcökkel ezt elég nehéz megértetni. Nyuszit én max úgy tartanék hoyg kinti jó nagy ketrecban (legalább 2-3 m2), én megszelídíteném, és ha már eléggé kezes akkor jöhet a mini emberke és barátkozhat. De ez nema húsvéti nyúl kategória . Én kaptam gyerek koromban egyszer 3 kacsát húsvétra, ebből 1-nek sikerült a lábát eltörnöm merő szertgetésből.

Néha még a kutyám is féletm Emmától, hiszen ő csak egy 7 kg-os kis kutya, és ma is Emma bekapta fülét és beleharapottKépKépKép De amúgy nagyon jót tesz neki a kuyta, nagy barátok, szoktak együtt játszani.

Forti!

Első fűcsomótok nagyon szépKép Kövesse sok ilyen mégKép

Conti!

Apaimádat nálunk is hirtelen és váratlanul tört elő! Nálatok is eljön majd az idejeKép

manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?