Hali!
Kicsit lemaradtam uis most 2 kolégámat is helyettesítem és a 3 épület között kell ingáznom állandóan, a saját melómbe hétfő óta még bele sem tudtam szagolni.
A másik, hogy elkezdtünk nézegetni lakást.
Ki is néztünk egy szimpi lakóparkot Pestszentlőrincen nappali + 3 háló. Az önkormányzat is ad az odatelepülőknek támogatást függetlenül attól, hogy ott laktak-e korábban vagy sem.
Kaptunk is mindenféle dokumentációt, helyszínrajzot, alaprajzot, adásvételi szerződés mintát stb. stb. mindenféle foglaló letétele előtt a bankkal kell egyeztetni, egyáltalán finanszíroz-e nekünk vagy sem.
hétvégén már tervezgettünk az alaprajz alapján, még a ligetbe is kimentünk krétával és mérőszalaggal
felrajzoltuk a méreteket egy aszfaltfocipályára.
de ennek ellenére, úgy néz ki a lakás ugrott.
miért?
hát mert nem úgy van az, ahogy mi azt elképzeltük.
rendben volt minden, méltányolható lakásigény 3-unk részére ok, szocpol 2. gyereket bevállalva ok, adókedvezmény ok.
csak azt nem mondja egyik bank sem, hogy a szocpolt, csak akkor lehet felvenni, ha már megvan az önerő, vagyis az önerő kiegészítésére nem vehető fel a szocpol, mi meg így számoltuk az önerőnket.
a szocpol végülis csak a felvett hitelösszeget csökkentené, ami tulképpen nem rossz.
a CIB-nél voltunk, ott úgy van, hogy kell a lakás 30%-át felmutatni, aztán ha a szocpolfeltételeknek megfelel vki, akkor a 30-hoz hozzácsapják, majd a 400e adókedvezményt és csak utána jöhetnek egyéb, önkormányza által adott támogatások. ezeket mindet levonják a lakás árából (30 %, szocpol, adókedvezmény, önkormányzati tám., egyéb) és utána a fennmaradt összeg lesz a hitel, amit törleszteni kell.
mi okosok, meg úgy számoltuk a 30 % önerőt, hogy belevettük a szocpolt, mhei lakástámopgatást (ezt mondjuk bele lehet venni), önkormányzatot.
szóval most elálltunk a lakásvásárlástól, letörtünk, mint a bili füle
.
az a rossz, hogy az önerő kiegészítésére még meglévő gyerek után sem adnak pénzt, csak ha az önerő már összegyűlt utána.
úgy tervezzük, hogy most van 2M Ft-unk, ha minden jól megy, akkor szeptember végére ez 1-el több lesz, fél év múlva ismét 1-el több. szóva csak jövő ilyenkor tudunk kezdeni vmit.
csak lehet addigra megint feljebb mennek a lakásárak, és akkor uott vagyunk. nem baj, majd kötögetjük le a pénzünket, hogy legalább kamatozzon is vmit.
szóvalmaradunk ott, ahol vagyunk. ennek ellenére lehet jövő ősszel azért belevágunk a tesóprojektbe
Rólunk:
Pénteken nálunk volt megőrzésre a tejtesója danina, 2 hónappal fiatalabb kiscsaj. Szegénykém mindig máshol van megörzésen, mosz éppen nálunk. ennek ellenére jól érezte magát, eljátszogattak, szerencsére nem volt veszekedés egy játékon sem. 11kor a kiscsaj fogta magát rádőlt a kanapéra és elaludt. Mondta a nagymamája ő hozta uis, aki egyben a háziorvosunk is) mielőtt elment, hogy így szokott elaludni. Dani du.1 körül szokott elaludni, addig ő ott tombolt, zörgött az autóival, a kislány felsem ébredt. Fújtam nekik egy csomó lufit, de persze az kellett, ami éppen a másiknál van.
Kedves gyermekem, simogatta a fejét és puszilgatta a Kírát
Majd a cumiját elorozta és a szájába vette, de mivel Danikám nem tudja a cumizás mikéntjét, ezért csak a fogával kezdte tépi, alig tudtuk tőle elvenni, nehogy annyi legyen a cuminak, aztán a kislány balhézzon, mert nincs.
Mindig úgy lecsap a fiam a cumikra, mint vmi káddugóra
Nagyon résen kell lennem.
Van egy reklám a TV-ben, ahol a pincérek viszik a sört és elesnek. Na, most az az egyik kedvenc, Dani is utánozza, ahogy elesnek, megy a brékelés a földön
A másik amikor a kanalak pózolnak a joghurtnak.
Egyre többet kéri Halász Jutkát.
Pénteken taliztam a gimis barátnőimmel, hazajött a legjobb barátnőm is Thaiföldről és Londonból, meglátogatott minket vasárnap otthon. Dani kapott tőle egy iskolabuszt. A sofőrbácsi fejét megynomva előre megy a busz, fél úton megáll és hátra. Közben meg a hátsó ülésen 2 kisgyerek ül és dülöngélnek jobbra és balra, és hozzá az egész busz
nagyon jópofa, csak már hétvége óta a busz zenéjét dúdolom állandóan...
Ilke
Cuki a kis pocilakód
karasziné
szerintem még korai 10 hónaposan, hogy önállóan egyen. ez az időszak inkább a maszatolásé.
Dani is akkor mindent trancsírozott, persze én se engedtem meg azért mindent, de el sem tiltottam egy is malackodástól. Néha együtt is szoktunk malackodni
Kanállal ő 16 hónaposan kezdett el először enni, uúgy, mint itt sok baba, hogy egyszerűen nem hagyta, hogy én etessem. Neki is volt előtte mindig kanala, miközben én egy másikkal etettem, de aztán megunta és önállóan próbálkozott. Na, azóta tudok én is jóízűeket enni
, mert addig mire ő megette az övét, addigra az enyém kihűlt.
villával kezdetben sokkal ügyesebb volt, de most már mindkettőt szépen használja. néha kézzel is nyomul, pl. borsóra és kukoricára, azok nagy kedvencei. ami nagyon kenődős, abba nem nyúlkálhat, azt nálunk sem szabad. ételdobálás sincs. pohárból is 16 hónapos kora óta iszik teljesen önállóan. cumisüveg, cumizás nálunk nincs, nem is volt, így nem volt nehéz átszoktatni.
hagyd rá a picidre,majd ő eldönti, hogy mikor akar ő is a nagyok nyomába lépni.
Kataa
Alex tiszára üzletember !
Danit a férjem farsangi buliján is idősebbnek nézték, mint 20 hónap, olyan 3 évesnek, pedig azért annyire nem nagy, csak momdták, hogy olyan kis önálló volt.
Szilcsike
Hát anyukámnak velem végig hányingere volt, a hugommal meg semmi, ők is azt hitték fiú lesz és mégsem. szerintem ez nem függ attól, hogy ki milyen rosszul van.
Dió
Nem az érzéstelenítős zselés, lefejtős módszerrel csinálták a kukiját? Vagy azzal és az is annyira fáj utána? A feltépésről hallottam, hogy nem jó, mert hegesedhet is és később probléma is lehet belőle.
Parazita
Dani is kb. ilyen idősen kezdte ezt a fajta elalvást, mint Solymi. Szerintem semmi köze ahhoz, hogy kevesebbet vagy vele. Dani 13 hónapos volt, amikor vissza kellett jönnöm dolgozni, és aludt mindig rendesen. Kb. 18 hónaposan kezdte el , hogy ott kell vele lenni, míg elalszik. Most mesélünk mesekönyvekből, betakarózunk és már magától bújik a macihoz, kéri kapcsoljam le a lámpát és hamar elalszik.
Inkább fod fel annak, hogy változnak a szokásai neki is, most éppen azt alvása.
Forti
Lehet az sem mindegy milyen tejet adtál neki. Laktózmentes vagy biotej vagy sima boltit?
Uez a pötty volt a férjemen, csak a feltehetően a mi matracunktól, de az már több, mint 10 éves sima szivacs volt. Kicseréltük egy hiperszuper-re azóta nincs pötty. nektek viszont még 2 és sincs, hogy használjátok, elég érdekes, hogy ilyen hamar tönkrement.
Csics
Nem fáj a szíved, hogy Imit olyan korán beadod bölcsibe? Nem tudsz vele otthonmaradni? Olyan picike még egy 9 hónapos baba.
Rit
A vörös démon!
Bocs, ha hosszú voltam.
gumicukor