Új privát üzeneted érkezett!

Ja, még annyi, hogy a köldökömnek már nem kell sok, és totál kinn lesz. De nekem nem fáj, csak kissé érzékeny.
Noémi, nem tudom mit kellene csinálni, hogy jobb legyen, lehet csak türelem, és pár hét alatt elmúlik.
Vendég

Sziasztok!

Noémi: dolgozol már?
Masszázs: hát figyu, akkor szerintem menj el egy- két babamasszázs órára ahol megtanítják mit csinálj otthon a bébivel.
Nem tudom mi mikor megyünk legközelebb 4D- re, lehet hogy csak a 30. hét környékén… De már alig várom! :)

Puszedli: nyugi, Adél baba is ilyen volt szinte egész héten… Már bökdöstük és csokit ettem hogy mocorogjon, de alig akart megmozdulni… Aztán rájöttem, hogy megint melegfront lesz- múltkor is ezért volt inaktív. De megértelek: olyan idegesítő, hogy nem mocorog, ugye?? :cry:
Nem hangzik túl jól ez a betegség… De mi lehet ennek a következménye?
Na. Nekünk pont ajtóra van szükségünk.
Tolóajtókkal is foglalkozik a kedves férj? És előszoba bútorral? :D
tökmag79

áááá, a német szavak 15%-a nem megy be a nyakamon levő golyóba. :roll: :roll: :roll:

lányok: akiknek inaktív a babája, az csak szépen kérdezze meg, hogy enyém kisfiam aktív-e. csak mert látom, hogy mikor páran arra panaszkodtok, hogy alig mozdul, nos akkor az én pocakom szét van rúgva. ezt műveli már 3-ik napja. :o

Tökmag: tolóajtó? Hova szerelnétek? csak mert már kezdek gondolkodni, hogy az előszoba bútorra ép ésszel terveztem-e a tolóajtót. Gréta előszeretettel lökdösi, apa sosem húzza rendesen vissza.....bár praktikus azért, mert ha nyitott pozitúrában van, nem foglal semmivel több helyet. szal kis terekbe ideális. csak a gyerek nem érti, hogy miért nem játékszer

Kép
kissmanó

Jó "reggelt" Mindenkinek!

Termeltek ám rendesen, alig tudok lépést tartani Veletek! :shock:

Ácica: Én március 25-én töltöm a 28-at. Nálunk is az utsó mensi szerinti időpont a 06.22, viszont UH szerint nekem is pontosan 06.19-re korrigálták pár hete! Érdekes! :D

Sosi: Édes a kicsi Szimbád!

Monyca: Mi is a 4D Genesisben voltunk a 18. héten és a 25 héten, azaz 03.14-én megyünk újra. Ahogy Noémi is írta, nekünk is azt mondta a szonográfus, hogy ekkor érdemes visszalátogatni, ha szeretnénk 2. kört. Szerintem nagyon nagy élmény, mérföldkő volt nálunk is, és főleg Apának, aki "fizikai valóságában" akkor találkozott először ia kislányával. Azóta hetente kérdezgeti, hogy mikor megyünk újra. Sőt, nagyszerű ötletként, még az is felmerült benne, hogy "legjobb lenne, ha havonta mennénk, nem?" :lol: Persze rövid úton megállapodtunk, hogy ez nem kivitelezhető számos okból, így várjuk a március 14-et!

Puszedli: Nekem is nagyon tetszik a babakocsi, és osztom Benta véleményét. Szerintem kevés az olyan szín és anyag, ami nem szívja magába a nap sugarait, és lehetőség szerint, úgyis figyelni fogunk arra, hogy ne a tűző napon "parkoljunk", nem?

Anuk: Te jó ég.... :shock: ! Teljesen le vagyok döbbenve az anyósod hozzáállásán. Nem is értem, hogy hogyan fajulhat idáig egy kapcsolat, illetve egy anya és immár nagyanya viselkedése a gyerekével, unokájával kapcsolatban. Nagyon szomorú lenne, ha a sok "kincsetektől" meg kellene válnotok a költözés miatt. Nincs arra lehetőség, hogy valahova elraktározzátok egy ideig? Én magamról tudom, hogy nehezen válok meg a számomra kedves tárgyaktól, főként ha azok nem csak anyagi értéket képviselnek.

Daubner cuki... soroljam a kedvenceket??? Most aztán jól kitoltatok velem Benta és Noémi. Egész álló nap ezen fog járni az eszem, míg péntekig bezárólag, tutira elautózom egy kis sütiért.... hmmm :oops:

Vércukor eredmény: most sajnos nincs nálam a pontos eredmény, de a referenciával összehasonlítva, rendben volt szerencsére, tehát még egy "ok" a Daubnerre.... :D

Magdi: Nagyon szép a babakocsi, és a ruhák is édesek- gyönyörű lesz bennük a Picike!

Tökmag: Köszi a tornára vonatkozó infót, mindjárt megnézem, illetve szívesen fogadom priviben a szülés felkészítő tudnivalókat is. Attól nem zárkózik el teljesen Apa, hogy a vajódásnál mellettem legyen, sőt a szüléstől sem, de bizonytalan, hogy hogyan fog reagálni, képes lesz-e a saját lábai mellettem állni...
:) Talán egy felkészítő felbátoríthatja, meglátjuk- köszönöm szépen!

Amadea: Igazán szépséges báli tündérke voltál!

Nálunk egyébként minden rendben van szerencsére, csütörtökön megyek a Dokikámhoz, alig várom, hogy ismét lássam Nellikét!

Egyelőre ennyi, szép napot kívánok Nektek!

Kép
cincibabus

Sziasztok Kismamik!

Tegnap délután óta nem jártam itt, azután pedig még annyian írtatok!

Amadea, nagyon elegáns a rucid :wink: Ez a legnehezebb a kismamaruciknál, valami kényelmeset és elegánsat találni.
Lassan viszont semmilyen kabát nem jó rám, pedig nagyon szeretném kabátvásárlás nélkül megúszni. Látok fiatal csajokon olyan kabátot, ami mell alatt ráncos és abba beleférne egy jó nagy pocak, de a legtöbb kismamafelső viszont combig ér!!! Hogy fog az állni? Ha van valami ötletetek, tegyetek fel képet, itt sajnos májusig kabátszezon van :( :(

Babamasszázst életemben akkor láttam először, amikor a volt német magántanárom masszírozta a babáját, fürdi előtt, és nagggyon élvezte a bébi. Ő könyvből tanulta meg, jó lenne rátalálni, melyik is volt az. Már akkor elhatároztam, hogy én is fogom alkalmazni.

Oldalra áthajtós bodykat én is vettem - nagyon ajánlották kezdőknek, öltözni nem szerető babákhoz...meg a páromra is gondolni kell, nehogy 1-2 fejátbújós öltöztetés után feladja... :D Anyósom, úgy tűnik, kzd megbarátkozni a gondolattal, hogy unokája lesz: tegnap vagy tíz komplett öltözéket nyújtott át, amiket apránként megvett, igaz, van köztük, ami 43-as méret - nem túl pici ez??? Nem tudom már ki írta, hogy nem egyeznek a méretek - hát ahány darab szinte annyi méret, hiába strigulázom, melyikből mennyi van meg, szemmel látható a különbség! Lehet egy centivel nekiugrom és lemérem őket.

Annyira örültem neki, mikor párom mondta egy barátjának, jövő szezonban már nem fog fociedzésre járni (heti 2 este + meccs), mert nem akarja, hogy a gyermeke felnőjön nélküle. Nagyon örültem, hogy eljutott magától eddig, mert tudom, ez volt a fél élete, és nem akartam, hohy miattam abbahagyja...csak titkon reméltem :)

Puszedli, ez az autoimmun valami kutya dolog lehet. Egy volt iskolatársamnak is van, és évek óta meg van győződve, hogy nem lehet emiatt babája - vagy ennek több fajtája van??
Ja, Noémi, a teherbeesésed története nagyon meghatott, annyiszor eszembe jutott, mióta olvastam. (Épp ezért vágtunk bele mi is a babaprojektbe lakás nélkül, más szerint felelőtlenség volt, mert gondoltuk, sose lehet tudni, mennyi türelmet kér tőlünk a sors...) De tényleg érdemes hinni a csodákban, meg fantasztikus, milyen kitartásotok van - mindenki, aki sokat várt a jövevényre. Ezt azért is mondom, mert nekünk nagyon hamar összejött, szóval nem tudom, milyen rossz érzés látni, másnak bezzeg...és remélem, legközelebb kisebb pszichés teherrel nektek is hamar sikerül a kistesó - meg mindenkinek :D

Na jó, hagyok másnak is helyet, szép hetet mindenkinek!
preta

Nekem a tüdőkórházban a kezelőorvosom azt mondta, hogy soha nem lesz babám. Febr. 14-én tettem le (egy éve a szteroidot), sajnos májusban újra kellett volna kezdenem, mert romlottak az eredményeim (CT, légzésfunkció). Én meg mondtam, hogy nem, mert babát akarok. Így is toltuk egy évvel, ekkor vágta ezt a képembe. Azóta nem is mentem vissza :oops: , homeoshoz jártam, ill. ha majd mennem kell, akkor pestre fogok menni.
De ide tuti nem.

Az autoimmunbetegség ugye azért rossz, mert soha nem tudhatod mikor jön elő, meddig marad tünetmentes. Bár nekem soha semmi panaszom nem volt, csak a szteroid miatt.

sokféle immunbetegség van, pl. ismerősömnek crohnja van (ez meg bélbetegség).

Tökmag: biztos tud csinálni tolóajtót, sztem nem nagy ördöngösség:).

Mondjam neki, vegyen ki egy hét szabit, mert menni kell hozzátok ajtókat, előszoba bútort csinálni? :wink:

cincibaus: szép neve lesz, Nelli:).

amikor megvettük a motort a férjemnek, kornélia volt a kulcstartón, és akkor eldöntöttünk, ha lányunk lesz, Kornélia lesz, Nelli, de sajnos aztán lett kornália ismerősünk:(.

Preta: jó is, ha hamar összejön a baba.

Mi is elég sokat vártunk rá, először a betegség miatt jó egy évet, majd fél évet mire sikerült.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Puszedli, próbálok türelmes lenni. Ma már nem fáj a köldököm. Tegnap éjjel múlt el. Biztos lesz még ilyen...

Tökmag, mától sajnos újra melózom, pedig olyan jó volt otthon. Most azt tűztem ki magamnak, hogy ezen a héten bepótolok minden elmaradt melót, hogy ne legyen gáz, ha esetleg otthon töltök 1-2 napot!

Cinibabus, én sem voltam a Daubnerben, csak írtam róla! De lehet ezen a héten én is lemegyek és veszek valami finomat!

Petra, a ruha méretek nagyon különbözőek. Én mikor kimostam őket, szárításnál összemértem őket, és az egy méretűek kerültek egy kupacba, függeltenül attól, hogy mi volt a cimkére írva.

Remélem a kistesóval igazad lesz - én most mondjuk emiatt nem igzulok. Tudom, hogy merre kell indulnunk, ha gond van. Tudok jó orvos, és feltérképeztem szinte az összes módszeert. Bár tényleg úgy gondolom, nem lesz rá szükség!

Felhívtam az asszisztens nőt. Jó lett a cukrom! :) Az eredményt sajnos nem mondta, de mindegy is a lényeg, hogy "teljesen jó".

Megyek, ebédelek is egyet gyorsan! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Bejelentkeztem a 4D Genesisbe vasárnap 10 órára! :):):):):):)

Már nagyon várom!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Igyekszem pótolni a lemaradást...

Anuk!
Kívánom, hogy gyorsan és jól oldódjon meg a helyzetetek. Anyós meg meg fogja kapni a sorstól, amit megérdemel, ebben biztos vagyok...én már biztos rég agyonütöttem volna... :? Az enyém se egyszerű eset, de a tiédtől megáll az eszem....

Niki!
Írtam pü-t.

Magdi!
Nagyon arik a cuccok. Olyan zsiráfos rugit én is keresek egy ideje :wink:

Puszedli!
Milyen kicsi a világ :D , nekünk majd kellene bútorasztalos, egy gardróbot szeretnénk csináltatni, ha férjed vállal ilyesmit, megkereslek piriviben.

KépKép
amadea

Sziasztok!

VÉGRE!!!! Századik eltűnés után százegyedik visszatérés.
De voltunk régi-otthon és most magammal hoztam a mobilnetem, nem úgy, mint költözéskor, úgyhogy talán rendszeressé válok újra. Persze ha még engeditek :)
Túl vagyok egy foghúzáson, meg egy fogkőeltávolításon és majdnem megműtötték a szemem, szóval tényleg igaz, h az emberre akkor jön rá minden nyavalya, amikor a leginkább nem kéne. De legalább minden beavatkozás simán ment és Bogi-Mogyit nem zavarta.
Amúgy ő egy lusta kiscsaj, de most már megszoktam és nem parázok be minden nap kétszer, h nem mozog eleget.
Most azon izgulok, h a férjem és a nagylányom ne fertőzzenek meg, mert ők nem maradtak ki az influenza járványból, úgyhogy most ápolgatom őket ezerrel.
Vércukor jó lett, pedig már aggódtam, mert igen sokat híztam. 16 kg-ot :( hivatalosan csak 10 kg-t, de mire 10 hetesen először mentem a védőnőhöz, már +6-nál tartottam. Én már csak bálnának hívom magam :), de a férjem olyan édes, mert mindig azt mondja, h nem is látszik és én vagyok a legszebb kismama. Amúgy érdekes, mert tükörbe nézve tényleg nem vészes, csak amikor a mérlegre állok... jaj.

Sosi, Biusom császáros volt és most én sem tudom már, h mit szeretnék jobban: megint ezt, vagy kipróbálni a természetes szülést. Bius azért lett császáros, mert 14 óra vajúdás után (42 héten indított szülésnél) is alig voltam 2 ujjnyira kitágulva. Amikor meglett a baba, kiderült, h annyira rá volt csavarodva a köldökzsinór, h az nem engedte le. Szerencsére nem a nyakán, meg csomó sem volt rajta, csak úgy keresztbe-kasul a testén. Szóval nem törvényszerű, h megint császározzanak, nekem azt mondták 50-50%.
Ja, epidurállal császároztak, szóval nem kellett aludni. Én attól nagyon félek. Nem tudom megmagyarázni, h miért, de rettegek tőle.
Na, most az a helyzet, h ha sikerül is simán szülni, utána akkor is lenne egy rövid altatás, amikor megtapintják az előző császár helyét. Ezzel egy kicsit elvették a kedvem. Epidurál itt egyáltalán nincs, ha császározni kellene, akkor azt altatásban, vagy spinális érzéstelenítéssel lehet. Azt nem is tudom nagyon, h mi a különbség az epidurális és a spinális érzéstelenítés között. Valaki??? Sosi, nálatok is csak altatásban végzik az előző császárheg ellenőrzését?
Amúgy amikor kiderült, h Mogyi Bogi lesz, akkor épp faros volt, ami kapásból császárt jelent, de hát a 36. hétig még többször is megfordulhat.

Na, most eldugulok, mert iába nem voltam jó sokáig, mindjárt meg is untok:)

Kép
Kép
mimmi

Noémi!
Nekem nem fájt a köldököm, igaz, még csak a teteje fordult ki, az alja még a hasam szintjében van, érdekesen néz ki....
Na, én is benevezhetek az éjszakai lábzsibbadós klubba :? , először azt hittem, a táncolás miatt van, de azóta se akar elmúlni, úgyhogy én is felszerkeleztem CA-sandozzal és Magne B6-tal és újra szedem a Gravidát....
Egyre gyakrabban érezem, hogy elfárad a lábam, jó lenne felpolcolni és estére a vádlim is dagadtabb....azt hiszem szép lassan a magassarkúról is le kell mondanom....

Viszont vettem ma 2 cuki felsőt. A Vasasban lévő kismamaboltban akció van! 1500 darabja a felsőknek, melegítőnacik 900-ért vannak.

Puszedli!
Örök hálám üldözzön!!! Megvettem a kókuszmatracot kuponra. Jajj úgy örülök neki!!!! :D

A többi kuponra nincs szükségem, szívesen odaadom, ha valaki kéri, egyesével is.
Ezek vannak:
-Cybex Solution X-fix biztonsági gyermekülés 15-36 kg 34900-ért
-ABC Design Twister rugóshinta 9990-ért
-Készségfejlesztő gitár 6 hónapos kortól 2190-ért
-Bébé Confort tányér- oroszlános 695-ért
-Átmeneti sapi 45-51-es 1090-ért
-Brevi hálós járóka 19990-ért
-tricilki 15 hónapos kortól 9990-ért
-Brendon hosszú ujjú plüss hálózsák 56-74 2990-ért
-Tigex szuperzár 690-ért
-Canpol babies sportkulacs 495-ért
-Playshoes 13-as bokazokni 390-ért

Preta!
Ezt a ruhát még az egyetemi bankettre vettem...hihetetlen, hogy belefértem....

KépKép
amadea

Puszedli!
Ma a babakelengyéről lesz szó, hááát, nem tudok, mi érdekes fognak tudni mondani...már mindent megvettünk...De mindig megmondják előre a témát...

KépKép
amadea

Sziasztok!

Babamasszázs: nekem ez a könyv van meg: Vimala McClure: Babamasszázs. A gondos szülők kéizkönyve. Ő fejlesztette ki a babamasszázst, nekem nagyon tetszik, bára konkrét gyakorlatoknál még nem tartok. De szeretném majd minden nap csinálni. Nekem úgy tűnik, hogy a könyvből megtanulható.

Noémi:
a Lenkei alapot én is szedtem, de csak szeptemberben., aztán én is átálltam az elevitre, nem mertem én se szedni, nehogy nagy legyen a baba stb. De amikor érzem, h vmi nem stimmel, akkor pár napig veszek alapot+folsavat, hogy felturbózzon. A szülés után valószínű visszaállok arra. Biztos van vmi vitaminhiányom, mert van pár ősz hajszálam :? , ami azért 24 évesen kicsit durva...

Ma reggel megijedtem, mert képzeljétek, hirtelen tök sok hüvelyváladékom jött, na beparáztam, hogy akkor most ez ugye tényleg nem magzatvíz??? elég szar érzés volt, persze nincs semmi gond, meg úgyis megyek mindjárt a dokihoz. Nem tudom, biztos én vagyok csak ilyen paranoiás, de attóltartok a legjobban, h honnan fogok rájönni, h elindult a szülés... pedig biztos egyértelmű lesz.

Amadea: nagyon szép voltál! És jól is szórakoztatok?

Preta: centizd le őket! Én is elkezdtem, mikor megláttam, hogy az egyik 56-os body nagyobb mint egy 62-es...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok lányok!
Egy kicsit eltűntem, nagyon nem voltam jól egész hétvégén. Vki írt egy frankó kis hányós-hasmenős vírusról, nálunk senkinek nem volt a családban, így fogalmam sincs, hol kaptam el. De irtó kutyául éreztem magam. Ma már jobb egy kicsit, de még nem az igazi.
Elnézést kérek, hogy nem tudok mindenkinek személyesen írni, láttam, hogy csodaszép babaruhás képek készültek, és Amadea gyönyörűséges báliruhás képét is láttam- Amadea, csodaszép vagy!
Igyekeztem azért tartani a tempót Veletek, de egyelőre van még mit behoznom.
Anuk, drága, remélem, hamarosan rendbe jönnek a dolgok, és nem kell idegeskedned ilyen dolgok miatt. Nem is értem anyósodat... van neki szíve? Örülnie kellene, hogy a fia egy ilyen rendes nőt talált magának, és hogy lesz egy gyönyörű unokája az helyett, hogy folyton csak a saját érdekeit nézi...

Vigyázzatok Magatokra!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Olvastam ám hétvégén, de írni már nem volt időm se, kedvem se nagyon. Inkább apával töltöttem azt a kis időt.

Amadea, szép voltál nagyon!

Puszedli, nekem is bejön a babakocsi!

Magdi, szépek a ruhák!

Miközben olvastam hétvégén, annyi mindent tudtam volna írni, de persze már nem emlékszem semmire. :oops: :oops:

Anuk, rád viszont igen. Én is kinyírtam volna már anyóst!!!!!! Hogy viselkedhet valaki így a saját gyerekével, és unokájával???? Nekünk az utolsót is ide adnák, bár velük meg más baj van. (szeritem egy anyós sem tökéletes) Remélem hamarosan megoldódnak a gondjaitok, és boldogan nevelhetitek Emmátokat!

Pénteken voltunk 4D-n, majd teszek fel képeket.
Ma megint turis nap volt. Igaz már nem vettem sok ruhát, (2-3db-ot) de találtam egy nagy paplanhuzatot, mindenféle járgány van rajta. Nagyon édes, a barátnőmmel majd varrunk belőle takaróhuzatot, meg rácsvédőt.

A köldököm nekem se fáj, de ma reggel arra keltem, hogy a bordáimnál, vagyis inkább a szegycsontom alatt kidug valamit. Pedig szerintem még nincs olyan magasan, de nagyon rossz érzés volt, ki is keltem inkább az ágyból. Egyébként is rosszul aludtam, sehogy se volt kényelmes.
Egyébként nagyon aktív a kis pocok ma is.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Én oan boldogan benyomtam egy kakaós csigát!
Éhgyomros cukor 3,9, terhelt 5,7. Ezer éve nem volt iylen:). a szteroid alatt a sima 5,7 volt.

Amadea: megkérdezem, hogy csinálna-e nektek, aztán jelzem majd!

Örülök, h sikerült megvenned a kókuszmatracot is!

A vasasba én is megyek, akkor két felsőt el tok hozni tőle:).

A hálózsákos kuponra lecsapok! :wink:

Megyek, mert a főnököm pampog.

Este bepótolom az elmaradást.
Vendég

Remélem nem untok rám.

Kép
Alszom, a lábam a fejem tetején, bár itt annyira nem látszik

Kép
Megmutatom, amim van....

Kép
Most már elég.

Kép
Na, ez meg a lakhelyem.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu: édes a babóca! Jó feltette a lábait :shock: Cuki a pocid! :wink:

Heni: gyógyulj meg mielőbb!!!

Az utódom is beteg, de leütöm, ha elkapom tőle.

Csillag: nekem is vmikor reggel oan sok jön ki. Én is meg szoktam kicsit ijedni.

Én sem tom, milyen amikor beindul a szülés, de biztos rájövünk :wink: .

Mimmi: örülök, hogy jól vagy, a családtagoknak jobbulást! remélem nem kapod el!

Apjuk dögrováson van :lol: nem pihente ki a koncertet, én meg UNATKOZOK!!!!!!!! Beszélgetni akarok vkivel!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Én is csak gyorsan benézek, mert a férjemé a gép ma - játszani fog! :)

Át kellett mennünk a közös képviselőhöz, mert egy ügyünk 2007 év vége óta húzódik. Könyvelésből nullák, egyszerűen meg sem tudták magyarázni, hogy hozták ki azt a számot. Na mindegy. Persze szabin lesznek, úgyhogy jövő hét hétfőn kell bemennem az irodájukba, hogy egyeztessek, de most már végigcsinálom. Szerzek egy nullás igazolást, hogy ne idegesítsem ezen többet magam.

Voltunk padlószőnyeget is nézni, de eddig semmi, majd kimegyünk a nagy diegoba.

Hú most láttam én is ezt a kupont. Nem szoktam a baba magazint venni, az anyák lapjába meg más van. Holnap megveszem én is, mert ennyiért baromi jó! Köszi Puszedli!
Ezért is olyan jó ez a babanet, én már egy csomót spóroltam! :)

Zsu, nagyon édes a kicsi, ahogy felteszi a lábát! :)

Heni, pihenj sokat, egyél vitamint, hogy pótold az elveszett ásványi anyagokat. Ez olyan Murphy. Máskor az ember nem kap el semmit, amikor meg nem kéne - tessék! Remélem hamarosan rendbe jösz!

Anuk hol vagy? Mi itt bosszankodunk ezerrel az anyósodon. Reméljük nem idegesítetted magad fel túlságosan! Jelentkezz!

Na jó megyek!
Felhívom az ikres barátnőmet - nagyon aggódok miatta! Az a hülye felelőtlen dokija még mindig nem fektette be a kórházba, pedig cukros, magas a vérnyomás, fullra be van vizesedve, tehát a fehérjén kívül minden toxémiára utal. Ráadásul 34 hetes ikerterhes. Nagyon aggódunk a csajokkal nehogy baja legyen a babáinak! Most azon drukkolunk - bár hülyén hangzik, hogy a holnapi laborjában legyen valami kis eltérés, és vagy császározzák meg, vagy utalják be. Az lenne a biztosabb!

Na jó eldugulok! Megyek virslit enni! :)
Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Köszönöm a dicséretet a rucikra :) Nekem is a zsiráfos a kedvencem :)
Tökmag, a ruhák, amiket feltettél nagyon aranyosak! Adél tündéri kiscsajszi lesz bennük :)

Bvigh nagyon édes a kisbabátok a képen!

Heni, remélem már jobban vagy!

Csillagtáncos, ilyen sok hüvelyváladékos dolog nálam is előfordult már. Először én is megijedtem, de mostmár megszoktam, hogy pl. ha sokáig ülök, majd felállok ilyen történik.

Amadea nagyon szép voltál a báli ruhában! Ha megyek abba a boltba, ahol a zsiráfos rugit vettem, és lesz, vegyek Neked? Ha úgy adódik, hogy hat előtt odaérek, lehet ellátogatok egyik délután, és szívesen hozok egyet Nektek :)

Puszedli, ez az autoimmun betegség nem egyszerű, azért remélem, sikerül szinten tartanod és minél kevesebb szteroid nélkül tünetmentesnek maradnod!

Ma bejelentett az oktatóm forgalmi vizsgára. 16-án lesz, remélem sikerülni fog. Már egyre kevésbé férek be a kormány elé, úgyhogy nincs sok időm megcsinálni :)

További szép estét Mindenkinek!
Magdi
magdii

Sziasztok!

Anuk, anyóstémához én már hozzá sem szólok. A többiek mindent elmondtak, amit csak lehetett...

Heni, jobbulást. Nem hiányzott ez a nyavaja. Vigyázz magatokra.

Kismanó, juh hús??? :shock: Soha nem ettem. A birkát ugyan szeretem, úgyhogy biztos ez is bejönne :D

Bvigh és Noémi, irigyellek benneteket a 4d miatt. Szerintem mi is kihagyjuk.

Amadea, nagyon csini vagy a báliruhában. Azért várjuk az élménybeszámolót.

Magdi, tényleg nagyon szuperek a ruhák. A babakocsiról már nem is beszélve :D Jól néz ki ez zöldben is. Remélem anyósom még nem szerelte össze a mi türkizkékünket! :D

Puszedli, sajnálom ezt a fránya betegséget. Egyik volt kollégámnak is chron-ja volt. Nem volt egyszerű a táplálkozása. Meg az a rengeteg gyógyszer...
Férjem is szokott így lenni koncertek után, mint a tiéd. Bár szerencsére mostanában egyre ritkábban. Most szerdán és csütörtökön lesz egy örök életre szóló koncert élménye. Ezért alig látom a próbák miatt kb. 2 hete. Mondta is, hogy a csütörtöki után ünnepelni fognak. :D Hát tegye, legközelebb max. a fia születésekor fog mulatni szerintem.

Tökösöm nagyon aktív, még mindig. Az előbb elmentem pisilni, de akkorákat rúgott, hogy nem sikerült produkálnom :D Most úgy néz ki, lecsillapodott, úgyhogy megyek is.

Ja, gratulálok mindenkinek a jó terheléses cukor eredményhez. Remélem jövőhéten én is csatlakozhatom!

Szép estét mindenkinek!

KépKép
süni76

Süni: nekem nem crohnom van, szerencsére, csak ismerőmnek van az, a félreértések elkerülése végett (ott volt az is a mondatodban).

A férjed mit csinál a zenekarban? tuti kérdeztem, de elfelejtettem :oops:

Magdi. nagyon szorítok a forgalmihoz! :wink:

Noémi:reméljük minden rendben lesz barátnőddel és a babáival is!!
és bár már biztos megetted-de jó étvágyat a virslihez! :wink:

Elteszem magam holnapra.

jó éjt!

és remélem nándi bulizni fogok, ha lefekszek. egy kicsit, már nagyon hiányzik.
Vendég

Süni, akkor Nektek van ugyanez a babakocsi, emlékeztem rá, hogy valaki már megvette, de elfelejtettem, hogy Te voltál az :oops: Nagyon tetszett egyébként türkizben is, és a narancssárga is bejött, ahhoz mondjuk nincs hordozó. Ha kislányt várnánk, akkor valószínű a pirosat vettük volna, nekem az is nagyon tetszett :) Vagyis minden színben szuper szerintem :)
magdii

Jajaj Noémi, nem hangzik túl jól, amit szegény barátnődről írsz :( Remélem minden rendben lesz Vele és a babáival! Majd írj a fejleményekről!

Én is lassan elteszem magam holnapra... hiába, egyre jobban kifáraszt a napi rutin :roll:

Magdi
magdii

Sziasztok!

Na megint semmi esélyem reagálni, annyit írtatok a hétvégén, de én oankor mindig családi életet élek... :D

Magdi, Tökmag!

Szépek a rucik!! Majd én is rakok fel nemsokára! :wink: Amúgy ha valaki szeret turizni, a Keletinél van egy nagy angol gyerekruha turi, nagyon jó cuccok vannak. Nem csak ruhák, hanem játékok is, meg takarót és fürdőlepedőt is vettem már ott. Egyedül újszülöttsapit nem találtam, de pl. kiskesztyű meg zokni van, 100 forint volt párja. :lol: JA! És a fiús anyukák is találnak ott jó rucikat, ugyanis akkor volt az első megingásom, hogy mégis jó lenne megtudni a babu nemét, mert szép ruhát vettem én is, de voltak olyan jópofa cuccok is, amik kifejezetten csak lányra vagy fiúra lettek volna jók. :wink:

Tökmag!

Húha, jól van, az jó ötlet, hogy menjünk együtt, most még 12re megyek pénteken, de akkor 13ára jelentkezzek be inkább 13 órára? Vagy neked jó a dél? Mert akkor még utána venném meg a gyümiket, és szerintem az sem baj, ha korábban érkezünk (Magdi ? mikortól tudsz már minket fogadni? 8) :lol: ) De akkor ezt majd priviben is meg tudjuk beszélni, hogy ne offoljuk a topicot. Van még idő! :wink:

Most mennek kell majd még jövök ha tudok!

Kép
Kép
tabati

No látom nem maradtam el sokáig. :lol: Szóval a végén már kicsit össze vissza írtam, mert dráma volt itthon (elég csak annyi, hogy anyós pajtásra rájött a hepcia, de szerencsére nem velem volt baja, csak nem tudtam koncentrálni az írásra. :lol: )

Szülés!

Én pont a napokban gondolkodtam el rajta, hogy az rendben van, hogy apás szülés, meg hogy vajúdok ezerrel, de ilyenkor (már ha fájdalmaim vannak) jobb engem békén hagyni, inkább hozzám se szólni, de azért egy kedves jelenlét jólesik. Csak megsajnáltam férjemet, hogy milyen uncsi lesz neki ott miközben én vajúdok. :lol: Nem vagyok normális mi? Még mondtam is neki, erre ő: majd viszek újságot (de ezt komolyan mondta ) Képzelem hogy kirakná a szülésznő a szemeit, hogy ott vajúdok, leendő apuka meg olvassa mellettem a napi sajtót. :lol:

Anuk!

Hát nem is tudom mit írjak... :( Drukkolok, hogy megoldódjon és remélem a malackáktól való megválást csak elkeseredettségből írtad...

Tolóajtó!

Nekünk is lesz majd a lakásunkban, ott ahol a privát rész (értsd. hálószobák, fürdő) el lesz választva a nappalitól. Tényleg jó, mert így jobban ki lehet használni a helyet, ha vendégek jönnek be lehet csukni, amúgy meg egybenyithatod mintha nem is lenne ott semmi.

Babamasszázs!

Érdemes első körben megkérdezni a védőnőt, mert hallottam már olyat, hogy a védőnő megtanulta és tanítja a kismamáknak. Asszem a 16. kerületben volt valaki, barátnőm lakott ott.

Cincibabus!

Tényleg gyere tornára, mert fiatal lány tartja és jó közben a hangulat. :D Eleinte nekem túl lazának tűnt, de én keményebb edzésekhez voltam szokva, és hát ugyebár a kismamatorna nem izomra gyúr. :lol: Amúgy épp a múltkor vettem észre, mintha már nem lennének olyan könnyűek a gyakorlatok, úgyhogy nő a poci ezerrel és mellé tunyul a kismama... :lol: Legalábbis én hiába próbálok fitt maradni, már nehéz a lépcsőmászás, meg a cipőfelvétel, hajolgatás és táncon is egyre lassúbb vagyok, bár épp most vasárnap jegyezte meg egy ismerősöm, hogy jól bírom még a táncot. Ki is nevettem. :lol: Ha tudná, hogy kismamatornán is milyen nehézkesnek érzem már magam. :lol: De lesz ez még így se! :lol:

Csillagtáncos!

Hüvelyváladék ügyben nekem is vannak ilyen paráim. De eddig még mindig sikerült megnyugtatnom magam. És mindig megerősítette a doki, hogy teljesen zárt a méhszájam.

Noémi!

Még neked akartam valamit írni....de mit???????? :shock: :shock: Bocsánat majd legközelebb...így jár aki sokat van távol hétvégén, utána győzze megjegyezni mire akart reagálni... :oops:

Kép
Kép
tabati

Még eszembe jutott valami, aztán elég lesz belőlem mára. (ritkán jövök, de akkor nem szabadultok tőlem :lol: )

Calcium pezsgőtablettát nekem doki "írta" fel, ha fájnak a csontjaim mert tágul a csípőm vagy mifene.... Épp most is azt fogok inni, mert nekem is fáj a szeméremcsontom. Csak nem tudom eldönteni, hogy tényleg az fáj, vagy csak meghúzódott ott valami egy rossz mozdulattól. :roll: Múltkor egy pohár után már reggelre elmúlt a fájdalom (hogy nélküle is elmúlt volna azt nem tudom), most is ettől várom a megváltást. :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok Kismamik,

Először is gratulálok mindenkinek a kis jövevényhez és kitartástárt kívánok a hátralévő hetekhez!

Szeretnék eladásra felkínálni néhány teljesen új, kislányom által egyáltalán nem használt babaholmit, remélem örömet szerez majd a babáknak.

Kép
hordozó, 7000,- Ft, (Brendonban 10.000)
Ajánlott kor: újszülött kortól kb 3 éves korig
Anyaga: elasztikus pamut jersey
Mérete: Cipzár segítségével 4 méretre állítható
Terhelhetőség: max.15 kg-ig

Kép
biztonsági fürdető, 3000,- Ft (Brendonban 5.000)

Ajánlott:
0-8 hónapos korig
A babát félfekvő helyzetben tartja
Csúszásgátló réteggel
Használható: csecsemőkádban, felnőttkádban
Tapadókorongjai segítségével biztonságosan rögzíthető a kád aljához
Terhelhetőség: max 8 kg

Valamint van egy használt ABC design babakocsink, mi nem használtuk, úgy kaptuk, nagy kerekű, mózessel, teljesen vízszintesig ledönthető sportrésszel, nagyon jó állapotban, sötétkék, drapp macis mintás. Mi abban ringattuk Kírát a lakásban 2-4 hónapos korában, nagyon jókat aludt benne. :)
(Sajnos képet most nem tudok küldeni, nem megy a kicsinyítés, de emailben szívesen.) Elég nehéz, de terepre szerintem kiváló, főleg kertes házba, ahol nem kell emelgetni. Nagyon jó a rugózása. Irányár 30.000 Ft, alkuképes.

XI. kerületben lakunk, de a környékre el is szállítjuk bármelyiket.

Telefonon vagy priviben is érdeklődhettek: 06-20-3982660.

Szép álmokat, és még szebb babákat kívánok! :)

Ildi

Kép
tamaraildi

Jó reggelt mindenkinek!
Hajnalban átjött Bius hozzánk aludni, ezer éve nem csinált ilyet, de gondolom most a betegség miatt is van ez, én viszont már nem tudtam visszaaludni, úgyhogy olvasgattam icsit visszamenőleg a babaneten.

Heni, jobbulást!!!
Barátnőmnek volt ilyen baja, de influenzával vegyítve. Mondta, h 39,5 fokos lázzal nem tudott kimenni a wc-re hányni :(
Bius is eléggé odavolt még tegnap. Napközben 4 és fél órát aludt. A gyógyszere pedig olyan vacak ízű, h fél órás procedúra volt bevenni, még jó, h csak napi 1 X 5 ml. Szegénykémmel már próbáltuk a tablettát, de egyenlőre nem megy.

Magdi, drukk a vizsgához. Én 17-én megyek kreszre. A férjem meglepett és beiratott tanfolyamra. Most töröm a fejem, h a vezetést kezdjem-e el egyáltalán, vagy hagyjam szülés utánra. De baba mellett hogy lesz időm? De ha előtte, akkor meg mindenórásan menjek forgalmira? Mindenesetre a tanfolyamot nagyon élvezem, pedig azt gondoltam, h én sosem fogok vezetni.

Olyan klassz cuccokat mutogattok. Mi is voltunk már egy nagyobb bevásárláson. Vettünk pár ruhát, meg ezt-azt. Amikor meglátták az eladók, h 4 cumi és 3 cumisüveg van a kezemben, mindjárt elindultak, h segítenek ám választani, mire én: köszönöm, de ezek már ki vannak választva :) Majd én is csinálok kelengyefotót.

A babaágyat viszont fel tudom tenni, íme:

Kép
Kép
mimmi

talán most...

Kép

Kép
Kép
mimmi

Nagyon tetszik, h később milyen klassz ággyá lehet alakítani.
Csak még össze kéne rakni. De azzal még várunk kicsit, h ne bomoljon meg a családi béke, mert már amiatt is tejesen le lettünk hurrogva, h nem vagyunk normáisak, h minek vettük meg már most, stb... a szülők...
De néztem, h nálatok is már egy csomó helyen megvan, meg hát elég egyszerű a magyarázat, most volt leárazva és most épp volt is rá keret.
Még a babakocsinak kell egyszer nekifutnunk, ami nagy művelet lesz. Amit elsőre kinéztem, az nem fér be a csomagtartóba :(

Kép
Kép
mimmi

Mimmi, szerintem teljesen időben vettétek meg az ágyat. A terhesség 40 hét, és az utolsó 4 hétben - de talán Te ezt jobban tudod - nem hiszem, hogy az embernek kedve van ilyen nagy melókhoz.
Ráadásul tényleg bármi történhet - pl. kicsit kinyílik a méhszáj - ami miatt ágya (akár kórházba) parancsolnak minket, szóval szerintem jobb idejében készen lenni mindennel. Meg így nem is vásárol az ember feleslegesen, mert látja hogy mi van.
Én május elejére készen szeretnék lenni mindennel.

Úgy várom már, hogy kezdjük a felújítást! Most nézegettem lakásokat- bár csak 1 év múlva szeretnénk költözni - hát mit mondjak siralmas a helyzet. Én mondjuk mindenképpen lerobbantat szeretnék, mert mi a saját ízlésünknek megfelelően szeretnénk kialakítani, de azt még mindig nem értem, hogy miért írják egy lakásra, hogy felújított, ahol max egy tisztasági festés volt, és a fürdő is jó esetben 10 éves...na mindegy!

Szerintem ma ebédidőben elugrok a Brendonba. Megveszem én is a matracot! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt mindenkinek!

Aranyosak vagytok, hogy aggódtok, de még mindig nem vagyok túl jól... mostmár lázam is van, de az orvos szerint nincs baj. Csak feküdnöm kell. Naja... szenvedek is tőle, mert folyton pörögnék. :)

Mimmi, nagyon szép a kiságy, és nagyon praktikus. Szerintem sem szabad a nagyobb dolgokat későbbre halasztani, mert sosem lehet tudni az utolsó időkről, hogy hogy alakul majd... bmi közbejöhet és csak idegesíteni fog, hogy nem tudtad megcsinálni ezt sem vagy azt sem.

Magdi, mondtam már, milyen szép a babakocsitok? Nagyon tetszik, ügyesek vagytok.

Anuk,
én is remélem, hogy a féltve őrzött kincseitektől nem kell végül megválnotok.

Noémi, a mi házunkban, amikor megvettük, csak a 4 fal állt és a tetőszerkezet volt teljesen új. Amikor megláttuk, rögtön ugyanazt képzeltük bele. A szüleink lesápadtak, hogy mennyi munka lesz megcsinálni, el is tartott másfél évig, de rendbe tettük és nem hallgattunk senki ízlésére, csak a sajátunkéra. Nem is bántuk meg. A falaink színesek, a színek melegek, imádok itt lakni. Megnéztünk nagyon sok házat, volt, ami teljesen modern volt, mégis nyomasztott. Szerintem csak akkor érdemes lakást vagy házat venni- nem tudom, mit szeretnétek,- ha az első pillanattól jól érzitek magatokat benne, teljesen mindegy, mennyire van lepukkanva. Aztán úgy alakítjátok, ahogyan szeretnétek, viszont az elképzeléseidről ne hagyd magad lebeszélni, mert meg fogod bánni. :)
Na, megyek, lefekszem... :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.03.03 09:31-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Szülészfelkészítő tök jó volt, bár a védőnő, aki tartotta szerintem kicsit szalajt....mondott pár dolgot, amitől majdnem lefordultam a székről....óóó babaruhát nyugodtan lehet hipózni és hasonlók :shock: ...
Azért mondott pár tippet, hogy mit honnan érdemes beszerezni.
Ácica, Puszedli!
Átküldöm majd pü-ben az elérhetőségeket.
Jövő héten babaápolás, fürdetés, pelenkázás lesz, azután pedig szoptatás.
Lehet jelentkezni szülőszobalátogatásra is , mi majd csak áprilisban akarnánk menni...

Dicséreteket köszönöm. Jól szórakoztunk, vacsi finom volt, a zene is nagyon jó. Tombolán most se nyertünk, de nem baj, mert jó célért ment. Egy baj volt, nem nagyon ismertünk senkit, jövőre szólunk másoknak is, csak most tényleg az utolsó másodpercben tudtuk meg...

Heni!
Jobbulást!!!
Megint járvány van, ugyanaz, mint decemberben, hálistennek nem rota, annál valamivel enyhébb lefolyású vírus , de azért vigyázzatok nagyon magatokra és triplán fokozott higiénia!!!

Puszedli!
Hálózsákos kupont félre raktam. Mikor tudom odaadni?

Zsu!
Babócád tök édes!!!Te meg nagyon csini kismamai vagy!!!Megkérdezhetem, mennyit szedtél fel? Mert egy deka plusz sincs rajtad, az tuti!!!

Magdi!
Vizsgához mennek a drukkok!!! Mennyiért vetted a zsiráfos rugit és milyen színben voltak?
Nekünk narancssárga Titink van :wink:

Mimmi!
Klassz a kiságy!!!

KépKép
amadea

Hol vagytok ma Lányok?
Én sem gondolom, h túl korán vettük volna meg az ágyat, meg az is igaz, h régen mindent teljesen másképp csináltak, más szokások voltak. Bár ha nem vettünk volna még semmit, akkor valószínüleg most az lenne a baj, de már megszoktam, h mindig pont az a nem jó, ami éppen van :)

Biusom ma reggel már nem volt lázas :) Apa meg még csak ma ment el orvoshoz.

Van még vki közületek, aki durva pattanásokkal küzd? Az állam nagyon vacakul néz ki, de még fájnak is a búbok és persze nem bírom ki, h ne nyomkodjam, pedig csak rosszabb lesz. Talán tini koromban sem néztem ki így. Viszont Biussal is volt ilyen, de azért nem ennyi. Van erre vmi hatásos szer, vagy tud kezdeni vele vmit a bőrgyógyász vajon?

Kép
Kép
mimmi

Na látom, közben éledeztek :)

Miért van az, h amit én írok, az szélesebb, mint a többi? Hol lehet átállítani?

Kép
Kép
mimmi

Mimmi: pattanások símák, vagy netán némi genny is szorul beléjük?
Ha igen, akkor tuti szer rá a homeós Hepar Sulfur. Ellenkező esetben nem tudom.
ja, és a privit megkaptam.
meg nálam nem szélesebb. :roll: :roll: :roll:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.03.03 09:49-kor.

Kép
kissmanó

hello Lányok!

ez nagyon jó ötlet, ez a babamagazin - köszönöm -. remélem, még ma is lehet kapni...
Lányok, nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én annyira álmos vagyok. Minden reggel nagyon nehéz felkelni. Nekem is nehezemre esik a napi rutin. Viszont a torna csodákat tesz. Kb. kétnaponta végicsinálom a sorozatot a Kállai Ildikóval, és anygon jól átmozgat ( a gumiszalagnak hála még valami izomláz-félém is volt a vállaimban tegnap).
Lakásfelújítás: HA és ESETLEG valakit érdekel: mi tavaly újítottunk fel, és nagy okosan megevttünk egy JUNKERS 11literes vízmelegítőt ( gázbojlert). Aztán néhány üzemóra után kiderült, hogy mégis inkább villany lesz, és abban a lakásban nem is lesz már gáz. Így most az eladó. Ha tehát, valaki, aki esetleg felújít, szeretne gázbojlert, ami gyakorlatilag új ( eredeti csomagolás, garancialevél még nincs érvényesítve), akkor nálunk van. Remélem, nem haragszotok, hogy feltettem, hátha...
Anuk, remélem, minden rendben és még megvannak a malacaid. Noéminek igaza van, jogilag az az első tisztázandó kérdés, hgy van-e az anyósnak haszonélvezete a lakáson. Ha van, az tényleg elég nagy probléma - én ebben az esetben mindenképpen írnék egy levelet az önkormányzatnak, a helyzetetet feltárandó-, ha viszont nincs, akkor a.) lehet menni birtokvédelemért a jegyzőhöz és b.) végső esetben pedig el lehet adni, és akkor majd néz. Mindehhez persze az kell, hogy a pároddal együtt lépjetek fel. Esetleg nem lehetne az, hogy leüljetek az anyósoddal,és megbeszéljétek, hogy miért viselkedik így veletek? és reálisan megnézni, hogy pontosan minek mi a következménye? nem világos, hogy miért ilyen öncélúan gonosz valaki. Biztos neki is van erre valamilyen motívuma. Ez tényleg eléggé ajtó-ablak helyzet.

Ja, hétvégén sütöttem túrótortát, ami csodálatos lett ( nem miattam, a recept miatt) és megcsináltam a juhtúrós gombafejekete, amelyeket Kissmanó említett. Nagyon-nagyon finom lett. Tegnap még csináltam gombakrémet. Egész belelendülök a háziasszonyi létbe ( minha nem volnék közel 10 éve az, höhö).
Jó sokat írtam, bocs.mindenkinek szép napot.

mormota
mormota20

Patik ilyenek is, meg olyanok is :( de több a gennyes, azokat érzem muszájnak nyomkodni utána meg piros gyuladt foltok lesznek és nem igazán múlnak.
Kissmanó, amit mondasz, az vmi kenőcs?

Kép
Kép
mimmi

Nem, hanem homeopátiás kis golyócskák.
Ha jól emlékszem, akkor 9 CH vagy 15 CH hígítás, napi 1-2x5 golyó.
amúgy nyomkodási kényszert ismerem, sajnos nálam is jelen van, bár tudatában vagyok annak, hogy ezzel álltalában csak ártani tudunk. sajna egyszer (bár tiszta volt a kezem mikor nyomkodtam) olyan csodálatosan felülfertőződött az állam, hogy gyönyörűség volt nézni. Ráadásul épp a hegyekbe mentünk egy hétre, szóval az orvos unokatesóm szépen felszerelt előtte csomó antibiotikummal (de rég is volt.....augusztusban lesz 10 éve)

Kép
kissmanó

Jó reggelt Csajok!

Noémi: Mi is éppen a szőnyegvásárlás küszöbén állunk. Nem tudom, hogy milyet kerestek, mi már jártunk a Diegoban, de amit szépnek láttunk, az nagyon drága is volt és a Kolleganőmék is most vettek, szépet, kedvezményesen a TTL-ben. Mi még nem jártunk ott, de tervezzük a következő hetekben.

Remélem, az ikres barátnőddel minden rendben van. Keresztgyerekeim 6 éves ikrek, és sajnos az ő születésükkor is voltak komplikációk, de végül mindenki egészségesen távozott a kórházból és ez a lényeg. Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!!!

Tabati: Most csütörtökön megyek dokihoz és egyeztetek vele a torna ügyében, ha nincs ellenére, akkor jövőhéten már csatlakozom is Hozzátok. Néztem a honlapot, nagyon szimpi a hely, úgyhogy találkozunk majd! :D

Mimmi: Teljesen egyetértek Noémivel. Nem szeretem "túlparázni" a dolgokat, de én akkor fogom "biztonságban" érezni magamat, ha egy hónappal a kiírt dátum előtt minden készen áll. A nagyobb dolgokat pedig jobb megvenni korábban szerintem is. Mindenki másképp látja ezeket a dolgokat és természetes, hogy a lehetőségekhez mérten szerezzük be a kelengyét, de miért is baj az, ha az ember előrelátó, ha megteheti, nem?

Hasonló témában keveredtem már vitába ismerősökkel, amikor 13-14 hetesen mertem vásárolgatni, és döbbent tekintettel kérdezték, hogy "Te már vásárolsz?" "Nem szabad még!"- Na ez az, amitől én megőrülök!!! Tudom, hogy van egy babona, ami "szabályozza" ezt, de könyörgöm, mit befolyásol? Ilyenkor úgy érzem, hogy a sötét középkor képviselőivel kell harcot vívnom.... :lol: Persze megértem, ha valaki így gondolja és így is cselekszik, de akkor ő is tartsa tiszteletben az én elveimet ezzel kapcsolatban. Egyetlen dolgot írok alá ebben az ügyben, azt, hogy a korai terhességben valóban bármi előfordulhat és a meglévő kelengye nehezebbé teheti az elszakadást....

Bocsi a kirohanásért..... :oops: Remélem, hogy nem bántok meg senkit ezzel....

További szép napot Nektek!

Kép
cincibabus

Sziasztok!
Mormota, ahogy itt felsoroltad a kajákat, csorog a nyálam. A kolléganőim is étlapokat böngésznek. Korai lenne még ebédelnem? :shock: :D

Heni, sajnálom, hogy nem javul a helyzet. Pihizz sokat!

Puszedli, tudom, hogy neked nem chron-od van. Azt csak azért írtam, hogy én eddig arról hallottam.
Férjem billentyűs a zenekarban (Deep Purple nótákat játszanak). Holnap a MÜPA-ban, holnapután a Millenárison lépnek fel :D Nagyon büszke vagyok Rá.

Védőnőnél minden oké. +2 kg az előző méreckedéshez képest. Összesen 9 kg, de nem szidott össze. Azt mondta, hogy a 13-14 kg normális, csak a 20 kg nem. De az sem a túlzabálás miatt szokott lenni, hanem a víz miatt. Vizelet is oké. No, meg a magas vérnyomás sem veszélyeztet (105/65). Szívhang is tökéletes volt. Ja, még a lábamat is megnézte, hogy vizesedik-e, ödémásodik-e, de szerencsére nem. Azért javasolta, hogy kerüljem a túl sós és fűszeres ételeket. Szóval mázlim van vele, nagyon rendes.

Na, megyek egy picit dolgozom.

pusszantás

KépKép
süni76

Sziasztok kismamik!

Végre én is magamhoz tértem egy ismét rémes éjszaka után.

Heni, remélem most már elmúlik ez a nyavaja.Lázat sem kell csillapítani a dokid szerint?

Amadea, nagyon kedves vagy, de szerintem már 8-9 kg-nál járok, bár mostanában nem álltam mérlegre. Majd jövő héten kiderül, akkor megyek védőnőhöz. Igaz, ha levonjuk belőle a 4 kg-os fogyásomat, akkor csak 5 kg.

Ezen a Titi babakocsin még mindig gondolkodom, de valaki elárulná nekem,hogy a mózest hogy lehet levenni róla, mert nekünk még mindig nem sikerült rájönni.

Magdi, drukkolok én is, biztos, hogy sikerül a vizsgád! Az oktató biztos nem vinne vizsgázni, ha nem lenne biztos benned.

A Babamagazinos kupon jó ötlet, ennyiért már mi is inkább megvesszük a kókuszmatracot, mint 3000.-ért a szivacsot.

Mimmi, nekem is kijönnek néha a pattanások. Én sem igazán tudok velük mit kezdeni, de miután kinyomtam, a Neogranormon viszonylag hamar leszárítja.

Holnap végre eljutok a fogorvoshoz. Remélem nem talál semmi hibát.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok vagyok ám, csak valahogy nincs erőm írogatni. :( Amolyan döglődős vagyok napok óta. Szerintem az idegeim miatt fulladtam be, már van időpontom a tüdőgondozóba. Ma meg megint jön anyós, persze akkor amikor azuram nincs itthon. :( Állítólag csinál aranygaluskát, hát kíváncsi leszek rá. Lehet el is megyek hazulról, csak ne kelljen látnom.

Védőnő: Ezt le kell írjam azért. Megnézi a cukros papírom, nekiáll sápítozni, hogy rossz, és cukros vagyok és azért nagy a baba is mert beteg stb stb. Ráállít a mázsára (itt még az az igazi ezer éves súlytologatós van), mondom neki mennyinek kéne lennie. Erre még azon felül +8 kilót mér. Na akkor rázendít, hogy azonnal kórház, mert így meghal a baba, meg olyan felelőtlen vagyok stb.
Úgy felhúztam magam, el sem hiszitek. Mondtam neki, ne nézzen már hülyének. A laborleletem maga a labor vezető orvosa nézte meg (protekció) és a nőgyógyásszal egyetértve azt mondták jó. Meg leszálltam a mázsáról, hogy ugyan üresjáratban ugyan mennyit mutat. Naná, hogy el volt állítva azzal a bizonyos 8 kilóval. De ha nem borítom rá az asztalt (képletesen) a libája képes lett volna azonnal ott mentőt hívni stb. :(
Komolyan még egy ilyen szukával is megküzdeni...

Majd valamikor reagolok, addig gyűjtögetem kinek mit szeretnék, meg összeszedem magam.
Vendég

Zsu, dehogynem, arra kaptam Aspyrint. Tegnap vettem be először, ma reggel még egyet, most épp nincs lázam. Azért nem akarom agyon tömni magam semmivel, de tegnap már 38,3 volt, és muszáj volt bevenni vmit. A védőnőt áttetettem jövő hétfőre, nagyon aranyos volt, mondta, hogy az még jobb, mert akkor már viszem a laborleletet és a vércukorpapírt is. Meghogy vigyázzak magamra.

Anuk
, hát Neked aztán jól kijutott mostanára! A védőnőre azért én biztosan hevesebben reagáltam volna a helyedben. Tuti elküldtem volna vhová, hogy ilyeneket mond. Ha az orvosod azt mondta, rendben van minden, akkor minek hozza Rád a frászt?! Az ilyen embereket kellene elzárni a kismamák elől.
Anyósod sem igazán 100-as, már elnézést. Lehet, hogyha viszi az aranygaluskát, akkor elbeszélgetnék vele, hogy milyen lehetetlen helyzetbe sodort Titeket. Igazán beláthatná, hogy az önzőségét most senki nem fogja honorálni, és később ő is úgy számíthat majd Rátok, mint ahogyan Ti most rá, ha gond van.

Súly: nagyon egyszerre mozognak a mérlegeink nyelvei... én is kb 8 kg-nál tartok most. De nem érdekel mennyi lesz a vége... a védőnő úgyis azt mondta, amíg nem ödémásodik az ember, addig nincs gond. Ha meg mégis, akkor már csak pár hét van a szülésig, akkor meg már normális.

Noémi
, nagyon kíváncsi vagyok a 4D-s képeidre... ha látom Áront, milyen tündérke, el fogom tudni képzelni Benito-t is, milyen nagyot nőtt a mi 4D-nk óta.

Ezt ismeritek?
http://www.anyaleszek.hu/

Heni

Kép
szheni

Heni, pihengess még sokat! Inkább feküd ki a betegséget, az a biztos.
A lakás témában tökéletesen egyetértek vele. Mi 5 éve vettük a miénket, szörnyű állapotban volt, de azonnal azt láttuk benne, amit mi szertnénk. Olyan jó volt szépítgetni csinálni, bár az is igaz, hogy ez a mai napig folytatódik. A fürdőt tavaly tudtuk megcsináltatni, most meg hogy minden kész, az erkélyt kell beépíteni, de nem is baj! :)
Egyébként ezt a lakást is kb. 1 évig kerestem mire megtaláltam, de pont tegnap beszéltük a férjemmel, hogy szeretünk itt lakni!

Mimmi, nekem régebben voltak ilyen pattanásaim, de a terhességgel elmúltak - szép lett a bőröm. Valószínűleg a hormonoktól vannak, és remélhetőleg elmúlnak a terhesség után. Szerintem - ha bírod - menj el kozmetikushoz tisztításra, és türelem.

Mormota, jól írtál anuknak, annyi hogy eladni sem tudja a lakást, mert ahhoz kell a haszonélvező beleegyezése. De szerintem is a legjobb taktika a beszéd. Terítse csak ki szépen mindenki a kártyáit!

Cinibabus, köszi én is gondoltam a TTl-re, ma arra megyek, lehet megállok és benézek. Tényleg ami a diegoban volt elég drága volt, mert egyetlen egy volt 3000 körül ami még úgy ahogy elmegy kategória, ami tetszett, az minimum 5000/nm volt. Én sokallom, hogy 100 ezerért vegyek padlószőnyeget a szobábm ráadásul úgy hogy 1 év múlva kb. költözünk.
Azzal egyetértek, hogy túl korán nem szabad vásárolni, de nekünk is a 12. hét volt a mérföldkő..utána már bátrabb voltam.

Anuk kitartás!
Mennyi volt a cukrod?
Egyébként nem értem a védőnőket - hogy lehetnek ilyen barmok. Te nagyon kifogtad ezeket!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mimmi: az biztos, hogy nagyon praktikus az ilyen ágy!
Nekem a mellkasomon, ill. a hátamon vannak borzasztó pttik.

Áprilisra én is be akarok szerezni mindent, legalábbis a nagyobb dolgokat.

Mormota. Én reggel fitten és üdén kelek, de amint dél lesz, már lust vagyok és nincs kedvem sehová menni, csak feküdnék.

Süni: akkor jó, csak ott volt az is, és azt hittem, hogy..na érted. Jajj, elhiszem, hogy büszke vagy rá, én is az vagyok. jó kis zenéket játszanak.

Anuk: ez a védőnő nagyon gáz! Én is kiakadtam volna.

Heni: jobbulást, pihenj soka, igyál sok citromos teát!

Írtam az előbb egy csomót, és nem tette ba :evil:

Amadea: neked megy privi.

éjjel begörcsölt a vádlim:(.
Vendég

Noémi: köszi:), biztosan félreérthető voltam. természetesen a haszonélvező hozzájárulása nélkül nem lehet értékesíteni a lakást ( valahol ez ugye a jogintézmény lényege), ezért írtam arra az esetre b.) variációnak, ha nincs haszonélvezeti joga az anyóspajtásnak. (hiszen a haszonélvezeti jog csak annyival kevesebb, mint a tulajdonjog, hogy ugye a rendelkezési jog nem foglaltatik benne (illetve persze, hogy nem öröklődik, ti. személyhez kötött) - de ezt reméljük az Anuk anyósa nem tudja.)
Viszont: a haszonélvező köteles viselni a dolog fenntartásával járó terheket, valamint, hogy terhelik azok a kötelezettségek, amelyek a dolog használatábval kapcsolatosak. (Anuk ne fizessen semmilyen rezsit, az öreglánynak pl.)
Jaj, és még valami: (mondjuk ez már elborult helyzet, de ki tudja...) ha a haszonélvező a dolgot nem a rendeltetésének megfelelő módon használja, rongálja, vagy a dolognak a haszonélvezet megszűntével való visszaadását egyébként veszélyezteti, és a tulajdonos tiltakozása nem vezet erdeményre, a tulaj biztosítékot követelhet. Ha nem ad biztosítékot, a bíróság a tulajdonos kérelmére a haszonélvezeti jog gyakorlását a bizt. adásáig felfüggesztheti. Persze, ugye, más kérdés, hogy mindez a való életben milyen helyzetet eredményezne, jogilag mindenesetre lehetséges.
igen szomorú. szegény Anuk, remélem, elmúlik ez a horror a feje felől.
én meg olyan ritkán foglalkozom ilyen dologi jogi kérdésekkel. legalább úgy érzem, lesz értelme tanulni. ( mindig nézzük a napos oldalát...., ugye)
üdv.

mormota
mormota20

Hello lányok!

Elolvastam mindent, de csak a teljesség igénye nélkül tudok reagálni, sorry.

Amadea, nagyon szép voltál a bálon!

Kissmanó, édes a kuktád!

Heni, gyógyulj gyorsan!

Zsu, cuki a 4d-bébi!

Anuk, minek mész védőnőhöz?! Felejtsd el! Nem kell még ez is neked.

Mormi, túrótortát csak recepttel együtt illik itt emlegetni! Légyszi!

Ma voltam dokinál, mert olyanokat keményedett a hasam, hogy levegőt nem kaptam, de semmi gond, felemelte a mg meg ca adagot, méhszáj zárt. Ez különösen érdekelt, mert vasárnap elutazunk, és így nyugodtan fogok úszkálni. Benjámin továbbra is haránt fekszik, ezért dugja ki mindig a lábacskáit az oldalamon.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Benta, kedves, kérésedre:
( nem egy válságsüti... nem különösebben olcsó, nem is fogyókúrás, viszont csodás)

1 kiló túró, 10 tojás, kb 30 dkg cukor, 20 dkg vaj, mazsola, citromhéj, ( citromlé)

tojásokat szét kell választani, fehérjét habbá verni, a sárgáját meg a többi összetevővel összekeverni, aztán a végén a fehérjehabot is hozzá. ezt követően a masszát a kerek sütőformába bele kell tenni, és fél óra alatt megsütni.
nálunk nagy sikere volt :)

mormota
mormota20

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?