Új privát üzeneted érkezett!

Betty,
neked ki mutatta? Vagy saját találmány?
Láttam a gyógytornán, hogy a másik babát is így támasztották alá.

Ja meg még a másik babát egy nagy labdára hasaltatták és úgy gurigatták, az is tökre tetszett! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika - Az októberi topikból Pevától lestem el, neki pedig gyógytornász mutatta, mert az ő kislánya még annyira sem szeretett hasalni, mint Szabi. Ő 2 nappal idősebb Szabinál és már forog. Szabi szinte mindenben 2 héttel követi őt. :lol: A labdás is jó lehet, csak nnics labdánk. El se férne.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Ma játszóházba voltunk Kristóffal, eddig még nem voltunk sosem. Nagyon tetszett neki, élvezte, teszek fel képet róla.

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
susytunder

De cukik a képek! :)
Meleg volt, vagy pelusozás közben szökött el, hogy nincs rajta gatya? :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Anna: Sajnálom, hogy így megkínlódjátok a fogacskát! Remélem, minél hamarabb túllesztek rajta! Nagyon örülök, hogy újra itt vagy!

Betty: Örülök, hogy nálatok meg vérge áttörtek! Remélem, nem fogjátok így megkínlódni mindet!

Veronika: Pálma nagyon aranyos lehet! Peti mindenkinél sír, ha nem vagyunk a közelben. Pont ma voltunk otthon, anyumnál úgy elkezdett sírni, folyott a könnye, alig lehetett megnyugtatni.
Egyébként hihetetlen gyorsan fejlődik. Megértette, hogy neki most fordulni "kell", és nagyon ügyesen próbálkozik a hátáról a hasára fordulni. Már szinte csak egy hajszál választja el attól, hogy átbillenjen. A hasáról nem akar fordulni, hiszen ott szeret. Mikor meg már kikapálózta magát, akkor fáradt hozzá. Az új tudománya, (lehet, hogy nem új, de most vettük észre), ha a hordozóban van, és nyúlunk, hogy kivegyük, akkor homorít a hátával, hogy be tudtunk nyúlni mögé, könnyebben ki tudjuk venni. De most már hanyatt is csinálja, közben a karjait széttárja.
A másik ügyessége, hogy ha segítünk neki kicsit felállni, akkor ránk támaszkodva áll egy kicsit, anélkül, hogy mi fognánk, aztán szépen letottyan a fenekére, majd szépen hanyatt, mert még ülni is csak pár másodpercit tud egyedül. De azt szép egyenes háttal! Úgy imádom, hogy ilyen kis ügyes. :D

Kép

Kép
nikuc

Kristóf nagyon aranyos, ahogy játszik, és neeeeeeeeeeeeeem ér! Nektek van olyan pólótok, amit Petinek akartam, de nem volt rávaló méret! :lol:
Viszont van zöld, amin csak Tigris van. (gondolom, Nektek is), de ilyen csíkosat még akkor is szerzek! :lol:

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

dytke, gratula a fogacskához! ezt nagyon megszenvedtétek, reméljük a következő könnyebben jön.

susy, klasszak a Kristóf-képek :) Ti mindig jó kis programokat szerveztek.

anna, igen, nálunk elég hosszasan ment-megy a hozzátáplálás felépítése. Sokáig csak gyümi volt, de abból is csak a banán. Aztán jöhetett volna a főzelék, de nem kellett neki sem a krumpli, adtam neki sütőtökös bébikaját, az ízlett. Sokáig nagyon kis adagokat evett, jó esetben háromszorra fogyott el az egy üveg bébikaja. Talán egy hete eszik jobban, ma megint jól bekajált, de volt egy-két nap visszaesés. És most hétvégén gyümölcsöt is evett, igaz, tízóraira nem, csak uzsonnára. De már megszoktam, hogy alkalmazkodjam hozzá, nagyon tudja, mi kell, mi ízlik neki, van ami egyik nap okés, utána napokig nem.

Lányok, segítsetek, holnap cukkinit főzök. A cukkinihez érdemes hozzáfőzni valami más zöldséget?
Szerintem lassan tehetek egy kis olívaolajat is a zöldséghez. Ilyenkor ezt hidegen hozzá kell keverni, vagy kicsit megmelegíteni, vagy beletenni a főzővízbe? Köszi :)

Kép
Kép
szalamandra

Van rajta gatya nem? Vagyis harisnya :)
Vendég

Jó reggelt!

Susy - Nagyon édes Kristóf! Olyan jó hogy már tudok menni ilyen helyekre is!

Nikuc - Gratula az új tudománykhoz!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szalamandra!

Köszi a választ. És Te hányszor kínálod Rózát kajával? Kap már husit? Azt hogy fogadta? Szerintem a cukkinihez krumplit simán hozzá lehet főzni, sőt mintha láttam volna Holle cukkini-sütőtök-burgonya bébikaját is.

Lányok! Szopi alatt torokfájásra lehet valamit szedni? Köszi

Anna
b.anna

Dytke, én a cukkinihez krumplit vagy holle rizskrémet és husit raktam. Ill. olajat, én a kész főzelékbe tettem bele és úgy kevertem össze.

KépKép

KépKép
beneildi

Majd ha nagyobb lesz Ambi mehet a paradicsom is :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Köszönjük szépen a dicséretet. :)

Nikuc
Nincs olyan zöld pólónk, amin csak tigris van, hol vetted?
A legújabb szerzeményünk Micimacis sapi. :)

Veronika
Harisnya volt rajta, nagyon meleg volt. Pelenkázás elől nem tudott elszökni, mert szerencsére volt rendes pelenkázó. :)

Szalamandra
Én cukkinihez tettem répát is.

Kép
Kép
susytunder

Panndi!

Hogy vagy??? Én annyira drukkolok értetek!

Anna!

Propolisz tabletta jó,bár itt sokaknak nem ízlik,viszont szerintem elég hatékony,én szeretem az ízét is!

Susy!

Nagyon cuki Kristóf!
Asti boltokban mindig sok micimacis cucc van! Ez neked is szól, Nikuc!

Márti
borossné becz márta

Köszi, megvagyok :) A helyzet nem rosszabbodott, feküdnöm kell még, 11-én megyek dokihoz, meglátjuk, hogyan tovább. Görcsölgetek még :? Az meg nagyon stresszel, hogy még tök sok mindent kell csinálni Fruzsi születése előtt...
Vendég

vera- minden gyerek más.

anna - nagyon jók lettek a kiflik is :) Ambi eddig evett sima almát (vagyis alig evett, mind kiderült a foga miatt, mert mióta kibújt, azóta eszik), adtam bébikaját alma-őszibarack, azt miután kibújt a foga nagyon ette. tegnap meg csináltam almát sütőtökkel, az is ízlett, de először nagyon fintorgott rá. néhány kanál után ette. Nekünk azt mondta a védőnő, hogy először gyümölcs, utána ha végigmentünk a gyümölcsökön és 100-at megeszik belőle, jöhetnek a zöldségek. Persze mindenki máshogy csinálja, én megyek e szerint. Én reggel adok szopi előtt, és délben szintén szopi előtt.

Beneildi - Szalamandra kérdezte, de azért köszi :)

Hát lányok, nem tudom a következő fogacskától-e, de azóta is rosszul alszunk :(
Lehet attól is, hogy átmenet nélkül, hirtelen evett sok kaját, és ez bántja a pociját? Fél 1-kor kap másodjára (és utoljára), nem tudom lehet-e ez a baj.

Susy - Kristóf imádnivaló. Titkon (Samuval együtt) ő a kedvencem a fórumos babák közül :oops:
remélem senki nem haragszik meg ezért :oops:

dytke

Dytke,
na, nálunk is megkezdődött valami, eddig délelőtt 11-12-ig aludtunk, tegnap már 8:30-kor fent volt, ma meg 7-kor :shock:
Úgyhogy lehet, hogy mégis volt hatása az élményeknek... de az is lehet, hogy ez valami más...

Susy,
jól emlékszem, hogy te írtad, hogy Kristóf is egyre korábban kel mostanában? Azóta ezzel mi van?

Nikuc,
aranyos lehet, ahogy megérti a dolgokat :) Én is látok ilyesmit Pálmin, ha teszem a vállamra a pelust, akkor már készülődik arra, hogy felveszem :)

Kép

Kép
sz.veronika

Na, úgy látszik most pótolja a reggel kimaradt alvást, mert most meg 9:15 óta alszik, és már 10:50 van... csak engem keltett fel 7-kor a kis rosszaság, ő meg most jót durmol! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Dytke
Köszönjük szépen :oops:

És mégegyszer köszönjük mindenkinek a dicséretet.

Veronika
Nálunk most nagyon beállt a 7 órási kelésre. ma is 7- kor kelt, viszont este már negyed 8- kor aludt, kidöglött a játszóházba. :lol:
Viszont, az hogy Pálmi ilyen jól és ennyit alszik, nem lesz mindíg így. Majd most jön az az időszak, amikor szinte minden nap mást produkál, te meg nem győzöl majd csodálkozni. :)

Panndi
Kitartás, remélem doki jó híreket mondd majd. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Susy,
ez nem túl bíztató! :)

Kép

Kép
sz.veronika

verara - nem akarlak elszomorítani, de Susynak igaza van. Ambinak sem volt baj az alvásával 3 hónapig. Azóta meg egy átaludt éjszakánk volt (3,5 hónap alatt), de olyan is alig, mikor 4-nél kevesebbszer kelt. Persze minden gyerek más, lehet Pálmi mindig jókat fog aludni, én ezt kívánom nektek, de azért készülj fel :)

dytke

Veronika
Én nem megijeszteni akartalak, hanem ahogy Dytke írta készülj fel. Lehet így marad nálatok minden, de ez nagyon kevés babával van így. Én kívánom, hogy minden így maradjon. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Na most végül képzeljétek 9:15-től 12:50-ig aludt... behozta a kimaradt alvását, csak közben fent volt 7-től 9:15-ig... :)

Kép

Kép
sz.veronika

sziasztok
nagyon ritkán tudok csak gép elé kerülni, rengeteg házimunka elmaradásom van, és én még elég fáradékony vagyok.

szóval voltunk pénteken a nefrológián:

Csináltak egy alapos hasi UH-ot, amin kiderült minden, amit eddig is tudtunk. Jobb vesében nagyfokú tágulat, alaposan elvékonyodott kéregállmány, bal vesében enyhe tágulat, egész jó vastagságú kéregállomány. Úgy tűnik a VUR (reflux - vizelet visszaáramlása a hólyagból a vesékbe) sem kizárható.

Április 16-ra kaptunk időpontot MAG-3 izotóp vizsgálatra, ami arra jó, hogy feltérképezik a teljes veseműködést, ezáltal képet kapunk arról, hogy hol is van a szűkület.
Nem kellemes vizsgálat, branülön keresztül sugárzó anyagot fecskendeznek be, majd egy vákuumágyba fektetve a kis pácienst nézik az izotóp útját a kiválasztó rendszerben.
A vákuumágy azért kell, mert fél-háromnegyed órán át mozdulatlanul kell feküdni.
Nagy valószínűséggel ezután műtét következik.

De addig is pihi és nyugi...

Márti :( hihetetlen, hogy nem bírtok kikeveredni ezekből a betegségekből :(
jobbulást!

edina jó, hogy ezt írod. nekem az a tapasztalatom, hogy teljesen lenyugodtak a gyerekek, amióta Milos megszületett.
szóval azt látom, hogy a nagy várakozás készítette ki őket, és most már annak vége.
csak egy helyzet van, de azt nagyon élvezik. néa odaszaladnak Miloshoz, megsimizik, aztán szaladnak tovább.

nini húú, nem irigyellek a költözés miatt, kívánom, hogy minden simán menjen!

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Veronika, nagyon szép kiscsaj Pálmi! :)
Susy, Kristóf pedig nagyon helyes kis pasi! :)

Mi is most fél hét, hétfele kelünk újabban.
Most mindene apa lett. Két hétig itthon volt apa és sokat foglalkozott vele. Tegnap viszont elment apa este dolgozni és vége volt nála a világnak. Először csak hisztizett ahogy szokott mikor apához akar menni, majd rájött szegény hogy nincsen apa és onnantól kezdve zokogott szegény, patakokban folyt a könnye. Majdnem két órán keresztül sírt, semmivel nem tudtam megvígasztalni. Végül a fáradságtól elaludt a vállamon.
Már félig sikerült átfordulnia, de úgy tudja mondani a magáét mikor nem úgy sikerül neki ahogy ő akarja, hogy nagyon :D

Anita

anitapo20

Susy!

Megcsináltuk a rácsos-dióst, fincsi lett! És nem is teljesen az, amit én ismertem! :)
A kígyórétes mennyire bonyolult? Mennyi idő kell hozzá?

Nálunk Adélnak kezdtett megint folyni az orra, nem is aludtunk sokat éjszaka. Fura volt, kb 10 percenként felsírt, de álmában. Mire odaértem, már aludt tovább. Később fel is ébredt, csak szopival aludt vissza, pedig nem szokott olyankor... Remélem, gyorsan meggyógyul!

Kép
Kép
kincsesi

Anita
Nálunk is van apa után sírás. És olyan is, hogy mikor már tudom, hogy mindjárt jön apa haza, akkor odaállunk az ablakba, és ha megjön apa, majd ki ugrik az ablakon. :lol:

Iricc
Pihenj, amennyit tudsz, drukkolok továbbra is, nincs esély a műtét elkerülésére gondolom. :(

Kincsesi
Gyorsan...gyorsan meggyógyulni. :wink:
Nem bonyolult, és nem annyira sok időben sem, mert hagyni kel kelni, addig tehetsz- vehetsz, aztánmeg pikk- pakk meg van. Szerintem max másfél óra mindennel együtt. Örülök, hogy jó lett a diós is. :)

Kristóf mióta megy az lett a szokása, hogy mindent cipel magával. ma egész nap egy papír szatyorral járkál, még aludni is vittük magunkkal. :lol:

Kép
Kép
susytunder

Iricc - szegény kis Milos. Ilyen pici és már ilyen kellemetlen vizgálatokon kell átesnie. A legjobbakat nektek! Neked sok erőt, hogy mellette tudj lenni és persze a nagyok mellett is :) Milosnak meg a legjobbakat!!

Susy - Kristóf édes lehet :)

dytke

Sziasztok!

Dytke - Lehet, hogy 2. fog miatt nem alszotok. Nálunk kerek 5 nap telt el a 2 között.

Iricc - Jaj! Ezek nem túl jó hírek. Szegény kis Milos! Drukkolok, hogy simán menjen ez a vizsgálat és rosszabb híreket ne kapjatok, mint amit már eddig is tudtok. ÉN is azt akartam kérdezni, amit Susy, hogy nemlehet-e megúszni a műtétet.

Susy - Papírzacskó :lol:

Holnap végre megkapja Szabi az elmaradt oltásokat! Hurrá! :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Iricc, jó hallani felőletek :lol: Kitartást és sok erőt kívánok a rátok váró vizsgálatokhoz :wink:

Susy,
Lillu is nagy táskás - neki is van szatyor-kistáska minden vagy 5 darab - kettőt minden hova magával cipel :lol: Ma legnagyobb boldogsága az volt, hogy megkapta egy használaton kívüli kistáskámat :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Iricc Örülök, hogy hallottam felőletek! Remélem hamar túl lesztek a vizsgálatokon!

Susy Kristóf nagyon aranyos! Édi lehetett a papírszatyorral! :)

Nálunk most az van hogy eddig szeretett fürdeni most már nem, nagy üvöltés, ömlik a könny ha már víz érte szóval gyorsan csináljuk, de valamikor még utána is nehéz megvígasztalni de a tejcsi az ilyenkor is jól jön és már nincs is semmi baj :lol:
Remélem hamar kinövi ezt a pancsi utálatot eddig, olyan édes volt.

Kép
Kép

Kép
dius87

Betty,
mi is holnap kapunk szurit, úgy utálom! :(

Susy,
elképzeltem ahogy hurcolja a zacskót, olyan édes lehet! :lol:
Ildi,
a táskás hölgy is imádnivaló! :lol:

Iricc,
teljesen elszomorodtam, ez a vákumos izé - nem mozdulhat háromnegyed órán át szörnyen hangzik! Én még az 5 másodperces oltást se bírom... sok kitartást és lelki erőt kívánok!

Kép

Kép
sz.veronika

Dius,
Barni egyre szebb! Milyen cuki kis pofikája van! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Ma este is volt sírás de csak fél óra, annyira sajnálom ilyenkor.

Susy, reggel mikor felkelünk mondom neki, hogy apa nemsokára hazajön és mikor apa hazajött akkorákat vigyorog rá, majd be falom olyan kis cuki :lol:

Dius, nagyon ügyes Barnus! :D

Mi még nem tudjuk így emleni a fejet csak most próbálkozunk vele, kb fele ilyen magasra tudja felemelni a fejét mint Barnus. Ugye nem vagyunk nagyon lemaradva?
Most én is azt a tehnikát fogom bevetni amit Bettyna is meg Veronika is, hátha nekünk is rásegít egy kicsit. :)

Anita

anitapo20

Anita
Nagyon rossz lehet apa nélkül neked éjszaka. Én nagyon nehezen viseltem, amikor nélküle aludtam.
De gondolom reggel megvan az öröm, duplán. :)

Dius
Barnus csodaszép kisfiú. Nagyon helyes.

Hoztam nektek egy képet a szatyor hurcolásról...

Kép

És egyet arról, ahogy alszik az ágyunkban a kis Manócskánk.

Kép

Kép
Kép
susytunder

Susy, bizony rossz :( . Meg az is rossz, hogy mi is felújítjuk a házat, de nagyon lassan haladunk. És mikor reggel hazajön apa lefekszik egy pár órára, felkel és csinálgatja a házikót, hogy szép legyen :) . És sokszor még ő is főz, bár gyorsan megvan neki a főzés, mert szakács volt a lelkem :D .

Anita

anitapo20

Sziasztok!

iricc, szegény kis Milos! A legjobbakat nektek! Jó, hogy a két nagy megnyugodott a szülés után, és békességesen telnek a napjaitok.

susy, nekem nagyon tetszik a kis harisnyás szatyorhurcoló :)

dius, Barnabás nagyon szép kisfiú, egyre édesebb!

kincsesi, gyógyulást Adélnak!

Kép
Kép
szalamandra

Dius, nagyon helyes fiad van :lol:

Susy, Kristófnak annyira jó képei vannak :lol: helyes kisfiú :lol: Látom játékban ő sem szenved hiányt :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Köszönjük a dicséretek!!!!!! :lol:

Susy Kristóf is olyan kis husis, nagyon aranyos! :) Hány kg?

Kép
dius87

Én is teszek újabb képet...

Ekkora macit szereztem! :)

Kép

Bár anya elvette tőlem utána, mert csurom maciszőr lett a szám... gondoltam megkóstolom vacsorára! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Ismételten köszönjük a dicséretet! :)

Ildi
Hát van jó pár játék, de igazából ezidáig nem érdekelte a játék, csak a tilos dolgok, mostanában kezd játszani velük, és pillanatok alatt szétpakol. :)

Veronika
Édes a lánykád és a maci is. :)

Dius
11 kg. Kristóf :oops:
Nem kövér, de nagyon kis husis, olyan kis masszív.

Kép
Kép
susytunder

Veronika, Pálminak nagyon szép szemei vannak.

Lilla is nagy szétpakoló művész :lol:

Lillu szegény lázas lett ma, pedig annyira örültem, hogy mostanában nem voltunk betegek :twisted:

KépKép

KépKép
beneildi

Veronika nagyon édes Pálmi, nagyobb szeme van mint a macinak! Gyönyörű a szemecskéi vannak, majd üldözheted a fiúkat seprűvel :lol:

Susy nem kövér, nagyon édin husis!!!! :) Barnuskámnak annyi hurkája van, meg olyan tokája hogy csak na. Imádom puszilgatni! :))

Ildi Szegény Lillus! Remélem hamar lemegy a láza!
Most párom van itthon betegen, ő nem lázas, csak a torka nagyon csúnya meg bágyadt nagyon így itthon maradt, remélem nem kapjuk el! :roll:

Kép
dius87

Na megvolt az oltás... a 4 hós és a Prevenar is... érdekes, először a bal lábába kapta, az fel se tűnt neki :shock: bár a bal lábánál eddig is mindig sokkal kisebb sírás volt, most meg semmi!

Viszont a jobbnál volt nagy üvöltés! Gyorsan felvettem, megvígasztalgattam. Aztán jött apa is és percekig ölelgette a kicsi lányt, pedig már rég nem is sírt :lol:

Bettyna,
nálatok hogy ment?

Kép

Kép
sz.veronika

Susy,
szerintem az jó, ha kis masszív, főleg egy fiúnál! És akkor valószínűleg kevésbé beteges is! Bár a képek alapján én nem látom egyáltalán husinak, szerintem inkább normál testalkatú.

Dius,
igen, van akkora szeme, mint a macinak, pedig a maci feje sokkal nagyobb! :lol:
Ez a maci Angliából érkezett hozzánk, bár látszik, hogy a küldője nincs tisztában azzal, hogy egy ekkora gyereknek még nem jó a szőrös játék, mert tiszta szösz lett tőle a szája :)

Kép

Kép
sz.veronika

Ildi,
jobbulást Lillunak!
Mi továbbra is házhoz hívjuk a doktor nénit, mert nem akarunk a rendelőben elkapni semmit.
Lekopogom, hogy még nem voltunk betegek! Bár 4 hónap alatt ez még nem nagy teljesítmény! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Susy
Kristóf nagyon aranyos...de az a micimacis cucc...már én is kiszúrtam a tesco-ba :)

Iricc
Kitartást ehhez a pár hónaphoz :)
Nem lesz baj a költözés...én már nagyon várom ! Felüdülés lesz innen elmenni :) 8) 8) 8)

Veronika

az azért fájt nagyon mert ha jól tudom a prevenart izomba adják ! :( szegény.
Mi csak 6 hónaposan kezdjük el, azt javasolta a dokinéni.
Itt minden baba megkapta ?

Kép

NIKI
nini.n

Nini,
mikor költöztök, van már pontos dátum? Merre lesz az új hely?

Izomba adják? És a másikat hova? Mert mindkettőt a combjába kapta, nem láttam különbséget. Persze attól még a dokinő adhatta másképp... annyit figyeltem csak meg, hogy ami jobban fájt mindig neki, azt helyileg feljebb szurizta, egész közel a combtöve felé, a másikat meg inkább a combja közepénél.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Nini, mi is megkaptuk a prevenart. Most március 18-án megyünk a 3 hónapos oltásra igaz addigra már 4 hósak leszünk :lol:
Veronika, tényleg milyen hatalmas nagy szemei vannak Pálminak :) , nagyon helyes.

Lányok mit csináljak, Levi kis tokás meg hatalmas hurkák :) vannak a nyakán és amikor hátra hajtja a fejét látszik hogy teljesen ki van pirosodva a redőben és ma észrevettem, hogy egy picit már fel is repedt neki. :( Mivel tudnám bekenni neki, hogy elmúljon? Vagy mit lehetne vele csinálni?

Anita

anitapo20

Anita
Kend be neki bepantennel, vagy neogranormonnal, mindkettő hámfejlesztő. Kristófnak nyáron volt ilyen a nagy melegben.

Kristóf most fogja kapni az első Prevenart, doki nénink azt mondta 1 éves kor után csak kettő kell, várjuk meg, ezért még nem kaptunk, de nagyon nem várom.

Nini
Gondolom, hogy felüdülés lesz a költözés. Mikor lesz a nagy nap? :lol:

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?