sziasztok
nagyon ritkán tudok csak gép elé kerülni, rengeteg házimunka elmaradásom van, és én még elég fáradékony vagyok.
szóval voltunk pénteken a nefrológián:
Csináltak egy alapos hasi UH-ot, amin kiderült minden, amit eddig is tudtunk. Jobb vesében nagyfokú tágulat, alaposan elvékonyodott kéregállmány, bal vesében enyhe tágulat, egész jó vastagságú kéregállomány. Úgy tűnik a VUR (reflux - vizelet visszaáramlása a hólyagból a vesékbe) sem kizárható.
Április 16-ra kaptunk időpontot MAG-3 izotóp vizsgálatra, ami arra jó, hogy feltérképezik a teljes veseműködést, ezáltal képet kapunk arról, hogy hol is van a szűkület.
Nem kellemes vizsgálat, branülön keresztül sugárzó anyagot fecskendeznek be, majd egy vákuumágyba fektetve a kis pácienst nézik az izotóp útját a kiválasztó rendszerben.
A vákuumágy azért kell, mert fél-háromnegyed órán át mozdulatlanul kell feküdni.
Nagy valószínűséggel ezután műtét következik.
De addig is pihi és nyugi...
Márti hihetetlen, hogy nem bírtok kikeveredni ezekből a betegségekből
jobbulást!
edina jó, hogy ezt írod. nekem az a tapasztalatom, hogy teljesen lenyugodtak a gyerekek, amióta Milos megszületett.
szóval azt látom, hogy a nagy várakozás készítette ki őket, és most már annak vége.
csak egy helyzet van, de azt nagyon élvezik. néa odaszaladnak Miloshoz, megsimizik, aztán szaladnak tovább.
nini húú, nem irigyellek a költözés miatt, kívánom, hogy minden simán menjen!