Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Piroska, ne légy türelmetlen, össze fog jönni a baba! Ha nem most, akkor legközelebb ;)
Én úgy tudom, a magzatmozgások 12. hét előtt nem nagyon érezhetők még többedszer szülő nőknél sem.

Nem írtad pontosan, milyen szánkót keresel, de én azt tapasztaltam, a faszánkók tényleg baromi drágák, viszont vannak ilyen műanyag bob-szerű szánkók, azok nem is olyan magasok, nekem biztonságosabbnak tűnik, és ezek jóval olcsóbbak. Max. 2-3 ezer, nekünk is ilyen van.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

A gyerekek már majdnem teljesen meggyógyultak. Már csak párszor kell Annának szívni az orrát, Sárika sem fújja olyan gyakran. Pár napja már láztalan Sára.

Nircee, szuperek a képek a fiúkról!!Simi milyen kis vasgyúró :lol: Marci meg nagyon kis okos! Sára is teljesen tisztában van az 1,2,3 számfogalmakkal. Múltkor Dédinél az öt ágú csillárra felnézett, és mondta, hogy kettő nem ég, mitől? ránéztem, és valóban két égő volt kiégve. Egyébként a szoptatás még mindig fáj?

Piroska, ha méhen kívüli terhességed lenne, arról tudnál, mert állítólag nagyon fáj, görcsöl. fel a fejjel, majd jön a baba!!!

tényleg jól eltűnt mindenki mostanában. :shock:

Tegnap voltam Sárikával vásárolni, vettünk vizespoharakat, mert az fogyóeszköz nálunk, és mondtam neki, hogy vigye be Apának, mutassa meg, mit vettünk. viszi a pohár csomagot, és mondja:Apa, vizes pohár, még nem száradt meg!(Apa, videt pohál, méd mem háladt med.) :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Na végre, ismét van egy kis élet! :wink:

Piroska,
én is úgy tudom, hogy a 12. hét előtt nem érezhet mozgást az ember (de inkább csak a 16-18. hét környékén). A méhen kívülit tuti megéreznéd! Ne légy türelmetlen, azzal csak még jobban nehezíted a teherbeesést. Tudom, könnyű mondani.
Nekünk is műanyag szánkónk van, ugyanolyan, mint Szantrééknek, csak piros, és ilyen kisebb gyerekeknek tényleg sokkal biztonságosabb, van hát- és oldalfala, még biztonsági öve is, bár azt csak tavaly használtuk, idén már nem. Nem emlékszem, de 3ezer körül volt. Mondjuk mostanában nem tudom, lehet-e még kapni, mi az Auchanban vettük.
Itt van kép róla:

Kép
Kép

Katica,
örülök, hogy jobban vagytok! Sárika is nagyon ügyesen számol! Hihetetlenek ezek a kicsik, mennyit tudnak már ilyen fiatalon!

Lányok, elköltöztettem a blogomat és a honlapomat is, egy helyen lett minden: http://www.kerifamily.gportal.hu Még a képek és a videók nincsenek mind feltöltve (3500 kép van összesen és 85videó), de folyamatban van. Viszont van szavazás, chat, fórum - külön Nektek is!, gyerekszáj és egyebek. Mindenkit sok-sok szeretettel várok!!!! Van, ahova regisztrálni kell, de az nagyon egyszerű, megadtok egy felhasználónevet, jelszót és e-mail címet, és onnantól mindent nézhettek.

Tegnap eléggé megijedtem: a tv-ben épp a hülye Győzike előzetese ment, ahol ütötték-vágták egymást. Marci ott játszott közöttünk, egyszercsak odajött hozzám, és jól megütött! Utána nagyot nevetett. Azt sem tudtam, mit csináljak! Mert ok, nem néz erőszakos filmeket, de napközben az előzetesek is tele vannak ilyen képekkel, mindet nem tudom kivédeni. Persze nem tévézünk egész nap, és zömmel mese megy, de azért néha nézünk egyéb műsort is. Ha azt mondom neki, hogy sosem szabad azt csinálni, amit a tévében lát, akkor a jót sem lesi el, ahhoz viszont még kicsi, hogy megkülönböztesse, mi a jó és a rossz. Hát, most tanácstalan vagyok.

Kép
Kép
nircee

Nircee,
szerintem ha megmondjátok Marcinak, hogy nem szabad verekedni, megütni mást, abból is megérti, nem feltétlenül kell elvont fogalmakban gondolkozni.
Márk is szokott minket ütögetni, ha olyanja van, de akko rászólunk, hogy nem szabad, mert az fáj apának, meg anyának, csak simizni szabad, meg puszit adni, és akkor abbahagyja, megsimiz, megpuszil. Szóval nálunk ez működik.
Annyira, hogy a Sims-ben a baba tud játszani egy játékmacival, és néha simizi, szertgeti, néha meg füldhözvágja a macit a játékban. És amikor épp füdhözvágja a baba a játékban, márk mindig mondja, hogy "nem. simi. vigyáá" - hogy vigyázni kell rá. És ilynekor hozza a sját plüsseit, és itt ölelgeti, simigatja őket.
Na, csak ennyit akartam.
És tényleg nekünk is ilyen szánkónk van ;)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Piroska!
Ne aggódj a baba miatt. Majd jön, amikor szeretne. Bízd rá a dolgot. :wink: Amikor mi a Lilit terveztük, görcsöltünk, hogy mikor lesz már pozitív a teszt, és amikor már úgy voltam vele, hogy nem érdekel, lesz amikor lesz, akkor egyből két csíkos lett. :D
Nekünk is bobunk van, de nem olyan mint Szantre-éknak, meg Nircee-éknek. A miénknek nincs ilyen magas fala oldalt. Asszem Apa még a Decathlonban vette, de nem tom mennyiért.

Nircee!
Ez tényleg gáz, amit írsz. Mármint, hogy az ember már nappal sem tudja az ilyen képeket kivédeni a tv-ben. Lassan tényleg ott fogunk tartani, hogy nem kapcsolhatunk át más csatornára, csak ha a gyerek nincs ott. Nem csak a durvaság, hanem a szexista reklámok is dühítenek.

Ma megyünk Bulcsúval dokinénihez az 1 éves státuszvizsgálatra. Kíváncsi leszek a méretekre. Meg kell majd mutatnom a száját, mert valami fehér izé van neki az ajkain belül. Nem tudom mi lehet az. Lehet, hogy valami gomba, vagy szájpenész féleség. Fingom sincs... :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nircee, Marcika mennyire más volt még egy évvel ezelőtt. Emlékszem ezekre a képekre.

Piroska, a többedszer szülő nők is csak a 15. hét környékén szokták érzékelni a mozgásokat. Biztos valami bélmozgás volt, nekem is volt már ilyen, amikor a spirálom elcsúszott és nem is védett, le kellett szedni, uh-on meg találtak valamit, közölték, hogy kistesó, de egy ciszta volt. Én akkor már mindent éreztem, mozgást, hasnövekedést, hányingert, fáradtságot, ami a terhesség alatt előfordul.

Nekünk egy elég drága fakutyánk van, mert én mindenképp 3 személyes, fa szánkót szerettem volna. Egy vagyon volt, és még hozzá a karfa, hát az is. De kb. ennyi gyerkőcöt tervezünk, legyen elég egy szánkón húzni őket.

A ház udvara kicsit dombos, már előre látom, hogy fognak rajta lecsúszkálni, ha lesz hó. Majd kipárnázzuk a nagykaput.

Én változatlanul viszketek, kiütések még vannak. Idő nincs, hogy dokihoz menjek, vagyis lenne, csak Lellét nem tudom hová tenni, őt meg a felnőtt rendelésre nyilván nem viszem.

Mi nagyon ritkán nézünk tv-t. Főleg a kereskedelmi csatornákat, ahonnan szinte csak a szenny áramlik, meg a parasztvakítás. Félelmetes, hogyan tudja a média befolyásolni az embereket, nyilván ez a cél vele. Ha Lelle szeretne tévézni, van kisvakond, thomas, tom&jerry, mi meg általában echo-t és néha hír tv-t nézünk, valamint ngc-t, spektrumot és én még szoktam hébe-hóba tv paprikát.
Nincs tiltva, mert nézheti(nem tudom, és nem is akarom kizárni az életéből, de ha nem muszáj(pl. vendégségben), akkor inkább nem), de nem azt a sok idiótaságot(finoman fejezem most ki), amit manapság a tv programok nyújtanak.
Iszonyatosan várom, hogy családi, kertes házban éljünk, hogy tavasz, nyár legyen, hogy kint az udvaron tudjunk lenni, jó sokat, lehessen kertészkedni, kint sütögetni, kintre teregetni...stb, nem kell akkor a lakás fogságában senyvedni.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Helló
Csak gyorsan bejelentkezem, hogy megvagyok. :)
Időnként betekintettem a topicba de energiám nem volt már írni.
Már átköltöztünk, és kicsit zavarnak a zsákok, kosarak, és a rendszerteleség ami pillanatnyilag uralkodik itten, de remélem ez csak átmeneti. (ilyen nagyot még nem költöztem, azért remélem, hogy csak átmeneti :roll: :D )
HA lesz időm még ma teszek fel néhány képet.

Egyébként tök jó itten magunknak, még így is, hogy kicsinyt kupi van.... :lol:

Betegeknek jobbulást!

thenus

Henus,
de jó, hogy jelentkeztél, és de jó, hogy átköltöztetek! :lol: Emlékszem milyen volt, mikor végre magunk lettünk.. :wink:

Már nagyon várom a képeket!
Szonja mit szól az új helyhez?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pimpo!
Sajnálom, hogy megvannak még a kiütéseid! Nem tudod megbeszélni a háziorvosoddal, hogy rendelés végén mennél el hozzá, mert nem tudod kire hagyni a kislányodat? Csak jobb lenne, ha doki is látná a pöttyöket, nem?
Én is nagyon várom már a tavaszt. Bár most örülök ennek a kis hónak is, de a latyakot már úúútálom.
A tévék... Hát igen. Egyetértek!

Henus!
Örülök, hogy átköltöztetek! Hozzad a fotókat! :wink:

Ma végre el tudtunk menni Bulcsúval az 1éves státuszra. 8700 gramm és 78 centi. 2 egész foga van. Nehéz volt megszámolni... :wink: :lol:
Képzeljétek ma felült az én kisfiam. Én olyan boldog voltam! :D Lehet, hogy csak véletlen volt, mert félig-meddig háttal ültem neki, amikor pont ezt a tudományát művelte, de én akkor is tiszta heppi voltam! Nagyon iparkodik egész nap. Állandóan feltolja magát, és most már a lábait is próbálja úgy rakosgatni, hogy ülő pozícióba kerüljön. :lol:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Verekedés
nálunk ez napi szinten téma, de már jobb egy kicsit. Mi is azt csináljuk, hogy ha üt, azonnal elkezdjük a simi-simit. :)

TV
mi nagyon ritkán nézünk tv-t, nagyjából heti egyszer vagy kétszer, de az is előfordul, hogy kétnaponta, mert akkor megnézzük a híreket. Ennek is megvan a hátránya, ugyanis amikor már egy hete gazdasági válság volt, mi még nem tudtunk róla. Az egyik ismerősöm teljesen ki van akadva azon, hogy mi hogy le vagyunk maradva, amikor beszélek vele telefonon, elkezd egy témát, (pl. szegény kosaras, hogy leszúrták), mire én: Kit? Miért? :) Ilyenkor mindig azt szokta mondani, hogy ja, elfelejtette, hogy én soha nem tudok semmit, hagyjuk :). De én mindig kiszedem belőle a híreket. :wink:

Baba
hát lányok, én tényleg éreztem mozgást, még ma is. De a mensim megjött. Lehet, hogy elmegyek dokihoz.

Szánkó
én is olyan műanyag szánkót néztem ki, a Decathlont felhívtam, de nincs. :(

Na, megyek írni, csók! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!

Nézd csak mit találtam a vaterán!:)
http://www.vatera.hu/hammax_bob_szanko_ ... 95580.html

Kép
klmaria

klmaria
ezt én is néztem, csak azon gondolkodtam, hogy így is szállítással együtt ötezer forint. Lehet, hogy inkább várunk, úgyis elment a hó és jövőre veszünk egy hasonlót, 20.000-ért, de kétszemélyest. És akkor hárman megyünk szánkózni, én húzom apát és Didrit, vagy apa minket. Az jó, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Lolit ma elvitték a nagyszülők, kell egy kis szusszanás nekem is. :) Elég gázos volt az elmúlt pár hét, a nátha meg a hörghurut miatt Lolo is nyűgösebb volt a szokásosnál, na meg én is a betegségem miatt. Kellett volna mennünk kontrollra, de az arcüreggyulladásom miatt nem tudtam bevállalni, ma meg pont alvásidőben rendel a doki. Majd holnap de. elviszem.
Loli már teljesen rendben van, kicsit még kell orrot szívni, de nem vészes. Én is javulok szépen.

Piroska: én is azt mondom, hogy bélmozgás lehet, én is sokszor érzetem már ilyet, pontosan olyan volt, mint a terhességem alatt a babamozgás - persze semmi alapom nem volt feltételezni, hogy baba lenne, úgyhogy egyértelmű volt a helyzet. Sürgetni meg nem szabad a babásodást, ezt szintén tapasztaltam... ;)

Szánkó: mi szerencsére kaptunk kölcsön barátainktól, de jó, ha 2x használtuk (a tavalyi évet is beleszámítva), Lolo nem is szeret benne ülni, inkább húzza. Úgyhogy kár lett volna venni drága pénzért... Amúgy is olyan ritkán van hó, ha meg van, akkor se nagyon tudjuk kihasználni (most pl. pont a betegeskedős időszakra esett a havazás, de amúgy se rajong a szánkóért a csajszi).

Verekedés: Loli is elkezdett "pofozkodni", inkább azzal játszik, hogy a kis kezével elfordítja a fejem. Nagyon tetszik neki, neveti. Néha bedurvul, akkor leállítom. Szerintem minden gyerek bepróbálkozik, és kezet emel a szüleire egyszer vagy többször, meg kell tanulni, hol a határ... és nem csak a tévében látnak verekedést, hanem bárhol, közösségben is. Szerintem ennyi idősen még nem tudják, hogy az a másiknak fáj, és rossz dolog, csak próbálkoznak, utánozzák, amit látnak. Vagy maga a mozdulat tetszik nekik (Lolinál most ez van), nem feltétlenül agresszióról van szó. Igazán agresszióról akkor lehet beszélni, ha pl. dühös a gyerek valamiért, és azért üt. A többi csak játék. (Persze le kell szoktatni róla.) Loli pl. rendszeresen földhöz csapkodja a babáját, és időbe telt, mire rájöttünk, hogy tulajdonképpen azt játssza, hogy bukfencezik a baba (mondogatta ő, csak nem értettük). :) Amikor rángatja össze-vissza, akkor meg táncol. A macskánkat is nagyon intenzíven szeretgeti - tegnap este mondta is neki, hogy "ne félj tőlem, cica!" - miközben püfölte. Szóval amit mi durvának ítélünk meg, az valójában játék, szeretetmegnyilvánulás, csak éppen még koordinálatlan a mozgása. Na, ez az én véleményem erről. :)
Vendég

Verna
hát nálunk is eljött a macskáknak a fültépős időszak. Az egyik annyira menekül előle, hogy néha még én sem találom meg, a másik meg olyan lütyő, hogy tűri. Tépi a fülét, farkát, az meg csak ül ott. De néha megunja, akkor odébbáll. Az is igaz, hogy mostanában sűrűbben állt odébb. :oops:

Verekedés
az tény, hogy nem tudják, hogy fáj, persze, hogy nem. És csak játszanak, az is igaz. De olyan nehéz leszoktatni őket. Egyébként mi már elég jól haladunk, ma Didri többször is odament Gekko-ban a másik kisfiúhoz és megsimizte. Érdemes kitartónak lenni. :)
Aztán Gekko végén odament egy kislányhoz és kirántotta a kezéből a cerbona szeletet. Szegény kislány, csak nézett. :) Gyorsan visszaadtam neki, ő meg jóízűen megette. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna,
én egyetértek azzal, amit a verekedésről írtál, demost konkrétan épp ránézett a tévére, és mikor látta, hogy ütik egymást, akkor azonnal odajött hozzám, és rámütött. Ezt nem lehetett másnak venni, csakis a tévében látottak utánzásának! :evil:

Kép
Kép
nircee

Szép jó napot!
Hol van mostanában mindenki? Lelassult a fórum. :?
Andi? Tiop?

Most már kijelenthetem, hogy fel tud ülni egyedül a kisfiam. Tegnap is kétszer megcsinálta. Tökre boldog vagyok!!! :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Gratula Bulcsúnak a felüléshez!!!!

Úgy látszik ez a fejlődés hete, mert nálunk az ikrek már átalusszák az éjszakát teljes egészében és mindketten!!! és Dóri ma kakilt először a bilibe. :D Pisi már többször volt, de kakit most tudtam elcsípni. Láttam, hogy készülődik ebéd után, és hívtam őt a bilire, és jött is büszkén. Olyan aranyos volt és úgy meglepődött a sikerén!!! Én meg kárpótlásul jól összepuszilgattam. :D

KépKép
tüccs

Gratula Bulcsúnak a felüléshez, Dórinak a bilizéshez! :)

Mi voltunk kontrollon, Lolo szerencsére teljesen meggyógyult. Azért a doktornéni szólt, hogy a hörgtágítót tartsuk mindig készenlétben... bár ezt magamtól is tudtam!
Nagyon ügyes volt Lolo, mikor a doki belenézett a szájába, akkorára tátotta, hogy a kanál nem is kellett, be se akarta csukni utána. :) Nagyon megdicsérték.

Egyébként végre van étvágya, ma egy hatalmas tányér borsófőzeléket evett meg, majd a végén közölte: "Elég volt. Jóllaktam." Most már abszolút folyékonyan beszél, bár néha érdekesen ragoz szavakat, pl. "kumpit akajok eszni" vagy "ide fekszett a Lolika". Bár, ha úgy vesszük, teljesen logikus a gonolkodása. :)
Vendég

Ó, és most látom csak:
Dórinak boldog szülinapot! :)
Vendég

Piroska!

Tényleg felesleges mnár szánkót venni. :wink:

Tüccs!

Gratula a bilizéshez Dórinak és boldog születésnapot kívánok neki!

Kép
klmaria

Tüccs!
Nagyon boldog szülinapot kívánok Dórinak!
És gratulálok a bilizéshez! Nagyon ügyes!
Jó, hogy most már nyugisak az éjszakáitok, ügyesek az ikrek! :wink:

Verna!
Örülök, hogy Loli meggyógyult már! És Te hogy vagy?

Klmaria!
Mesélj, hogy vagytok! Régen jártál itt.

Kép
Kép
giga1

Tüccs
Gratula! :)

Dórinak Boldog szülinapot! :)

Tényleg, lányok, szerintetek mikor kell elkezdeni ráültetni a bilire Didrit? Mert én úgy gondoltam, hogy már lassan veszünk egyet és elkezdjük azt, hogy ráülünk, hadd szokja, aztán majd csak fél alatt vagy egy év alatt átállunk a pelusról. Ugyanis már jelzi, ha bekakilt.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga!

Nekem fel sem tűnik, mert mindig olvaslak titeket, csak ritkán szólok hozzá. :wink:

Kép
klmaria

Tüccs,
Dórinak boldog második szülinapot!

Kép

Giga, gratulálok Bulcsúnak a felüléshez. Nagyon ügyes. Mostmár egészen biztos beindul a fejlődés...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Dórinak Boldog Szülinapot!!!!! És gratula a bilizéshez!

Giga,
gratula Bulcsúhoz!!!!! Nagyon ügyes a Kislegény!

Verna,
örülök, hogy jobban vagytok! Lassan ismét össze lehetne ereszteni a gyerkőcöket! :wink:

Klmaria,
tényleg nagyon eltűntél!!!! Jó lenne, ha sűrűbben jönnél!

Katica,
a szopi már nem fáj, a 3. hónap végéig fájt, most már ott tartunk, hogy nem érzem a mellemet, ha hozzáérek, annyira érzéketlen lett a bőr. Most már egészen megszerettem a dolgot, mondjuk nem konkrétan a szopit, hanem az összebújást. Az nagyon jó! :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Hoztam farsangos képet, remélem nem lesz túl nagy.
Kép
Kép

Kép
klmaria

Sziasztok!

Hű ez jó nagy lett!
Bocsánat! :oops:
Most azzal szenvedek, hogy a cicifogásról is leszoktassam. Éjszakánként ha felkel, csak az nyugtatja meg és ha nyűgös, beteg akkor is. Viszont nekem meg már nagyon kellemetlen.
A tegnapi éjszaka is fél órát hisztizett éjszaka visszaalvásnál.
Most kapott egy alvómacit, hátha az segít.
Mi ilyen ágyat akarunk venni neki tavasszal:
Kép
Ez egy dán Thuka ágy. Ugyanaz a minőség, mint a Flexa, amit a kikában lehet kapni, csak harmadáron. Eddig csak az osztrák ebay-en láttam, de ha minden igaz az Asko-ban is kapni Pesten.

Kép
klmaria

Kedves Mindenki!

A segítségeteket szeretném kérni. Költözés miatt kórházat kell váltsak. 12.hétben vagyok a 3.babával. Ma voltunk a régi kórházban uh-n, és be kellett látnom, hogy ez így nem fog menni, túl messze van. Az első fiamat 5óra alatt, a másodikat 3óra alatt szültem meg, így nem merek kockáztatni. A legközelebbi kórház a Flór Ferenc. Sárközi Anikó szülésznőt ajánlotta a drága, szeretett szülésznőm, aki az első terhességemet végigaszisztálta, de most ez ugye nem fog menni. A kórházról szinte semmit nem tudok. Próbáltam itt visszaolasni, de két pici gyerkőc mellett nem tudtam, a másik topicot azt elolvastam, de csak alap dolgokkal lettem tisztában. Lenne pár kérdésem, remélem segítségemre lesztek.

Nem tudom érdemes-e orvost fogadni, én szülésznő párti vagyok. Ha a régi kórházban szülnék, orvost nem fogadnék. Az utolsó szülésemnél a doki egy órát volt bent, a falnak támaszkodott és mindent a szülésznőre bízott. Ezt nem bántam (csak az anyagiak miatt), mert a szülésznő remekelt. Gátvédelemmel szültem, ez számomra nagyon fontos. Az első babánál nagyon megszenvedtem a gátmetszést. Ebben a kórházban mi a helyzet?

Az oxitocin nálam fontos kérdés, az első két gyereknél nem kaptam, és most sem szeretnék. Vannak olyan kórházak, ahol alapból bekötik. Ez ilyen kórház?

Az alapítványi szobáról egyszer azt olvastam, hogy nehéz bejutni, aztán azt, hogy könnyű. Még nem tudom megengedhetjük-e magunknak, de az előző szülésnél 5ágyas átjárószobába kerültem, ahol az emberek betegen jöttek be látogatni abba a kórterembe, ahol a picikkel voltunk. Nagyon felzaklatott, még mai nap is felbőszít, hogy egy bababarát kórházba ilyet, hogy engedhetnek meg. 5órás újszülött kisbabám első szoptatásnál 7férfi látogató csődült be, rámbámúlva, és kis kezicsókolomozva vonult be. Nagyon kiszolgáltatottnak éreztem magam. Na mindegy, ez a múlt, most a jövőre koncentrálok, és arra, hogy ilyen mégegyszer ne forduljon elő.

Éjszakára beveszik a kicsiket? Nekem ez azért fontos, mert az első szülésnél elvitték, a másodiknál nem, és éjszaka 10-től hajnal 4ig minden nap sírt, már szülés előtti nap sem aludtam, de aztán utána sem tudtam. Ezért a tejem is megcsappant. Nem tudom, ebben bizonytalan vagyok. Biztos elítéltek, de tényleg ki voltam merülve, ideges, agresszív lettem a nem alvástól. Hajnal 2kor értünk be, 5re megszültem, és aznap éjszaka 12kor bementem a csecsemősökhöz, hogy aznap szültem, ki vagyok merülve, a kicsi sír mit tegyek. Erre a csecsemős a folyosón felemelte a hálóingemet (mindenem kint volt) megnyomta a mellemet, amiből első nap spriccelt a tej (tehát a gyerek nem éhes volt, csak unatkozott) és azt mondta: na anyuka menjen csak vissza és szoptasson. Erre én: bocsánat, de legalább 3órája szoptatom, és már tiszta seb a mellem, és ha kiveszem a szájából azonnal sír. Erre csak annyi volt a válasz: szoptasson. Szépen visszakullogtam, és beájultam az ágyba. Hajnal 4ig volt cicin. És ez ment minden este. aztán itthon is további 7héten keresztül. Rossz volt a szopi technikája, hiába volt tejci. De ő ilyen :))) Na jó sokat írtam, remélem nem riasztok el senkit. Csak nem akartam, hogy azt higgyétek egy gonosz, szívtelen anyuka vagyok aki le akarja passzolni az újszülött pici babáját.

Köszönöm, hogy elolvastatok, már ha elolvastatok. És előre köszönöm a segítségeket.

Jó éjt!
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Szia Judit!

Gratulálok a 3. babócához!
Szerintem ne szomorkodj a kórházváltás miatt, mert itt jó kezekben leszel.
Én is Sárközi Anikónál szültem (fogadott szülésznőm volt), kedves, nyugodt, tapasztalt szülésznő.
Van itt a fórumon egy anyuka, aki a második gyereket fogadott orvos nélkül, fogadott szülésznővel szülte és jók a tapasztalatai.

A gátmetszés első babánál szinte rutin, de többediknél elkerülik, ha lehet. Fogadott szülésznővel pedig szerintem tuti nem lesz rá szükség.

Oxitocint fölöslegesen nem kötnek be, csak ha tényleg indokolt.

Van néhány alapítványi szoba nagyon jó, van kétágyas (3000/éj) és van 1 családi is, ahol az apuka, vagy vmelyik családtag is bennmaradhat veletek (10000/éj). Ezekhez van szép, külön fürdő is. Szerintem megéri, bár én úgy hallottam, mostanában nehéz bejutni alapítványiba. De megpróbálni megéri.
A látogatók pedig nem mehetnek be a szobákba, az anyuka kitolja a babát a gurulós kiságyban az ebédlőbe, és ott megnézhetik a rokonok.

És elméletileg az anyukával van végig a pici, de be lehet vinni a csecsősökhöz. Mondjuk hallottam olyat, hogy csúnyán néztek arra az anyukára, aki leadta a csecsemőjét, de szerintem nem ez az általános. Maguktól nemmindig segítenek, de ha kérdezel, segítséget kérsz, akkor többségük segítőkész. Ők sem tudhatják, ki gyakorlott anya, és ki teljesen kezdő ;)
A szoptatásban, helyes mellretételben sokat tudnak segíteni, ebben mindenképp érdemes segítséget kérni, ha szükséges.

Azt hiszem, minden kérdésedre válaszoltam, amire tudtam, a többiek még lehet h kiegészítik. Főleg akik mostanában szültek.

Ha további kérdések merülnek fel benned, írj bátran!

Jó babavárást!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok, lányok!

Csak gyorsan

Ezvicc:
szerintem Szantre mindent leírt. :) Az orvossal az a helyzet, hogy valóban fontosabb a szülésznő, csak mi van, ha esetleg valami gond merült fel és császár lesz? Meg a terhesgondozás alatt is fontos a doki. A Sárközi Anikó egy nőgyógyásszal szokott dolgozni, akinél Szantre meg én is szültünk és együtt nagyon profi munkát végeznek, nagyon rendes, türelmes és nem is a legdrágább. Azért gondold meg... De az tény, hogy most neked a harmadik gyereknél nem kis megterhelés egy fogadott orvos.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szia Judit!
Gratula a 3. babához!
Én volnék az az anyuka, akit Szantre említett. Lili lányomat fogadott dokinál és ügyeletes szülésznőnél szültem, Bulcsút pedig fordítva nem volt fogadott dokim, viszont volt szülésznőm. Ignáthné Évike. Tündéri egy teremtés, csak ajánlani tudom! Sárközi Anikóról is nagyon jó véleménnyel vannak itt a lányok, akik vele szültek. Na a lényeg a lényeg, hogy nekem a fiam születése jobb volt, és most nem arra gondolok, hogy azért mert a második volt. Jobb volt a szervezés. Az elsőnél a szülésznő, ugyan segített, de megoszlott a figyelme rendesen. A dokimnak meg pont rendelési ideje volt, így bár bejött megnézni többször is, nem volt az igazi. Nem tudom leírni, hogy miért nem, de nem volt a legjobb.
Bulcsúnál viszont a szülésznőm nagyon kedves volt, sokat volt velünk, de mégsem állandóan. Pont jó volt ez így. A szülésnél pedig az ügyeletes doki tényleg nem csinált semmit, egyszerűen azért mert nem volt rá szükség. A végén egy kicsit kellett varrnia, de nagyon minimálisan, mert én is gátvédelemmel szültem. Szóval én tényleg csak ajánlani tudom, a fogadott szülésznő-ügyeletes doki verziót. De ehhez megmondom őszintén egy kis szerencse is kell, hogy az ember jó dokit fogon ki. :wink: :?
Szantre nagyon jól leírta a kórházzal kapcsolatos dolgokat. :)

Kép
Kép
giga1

Anikót én is ajánlom, bár nem nála szültem, de nagyon sok segítséget kaptam tőle szülés előtt is, után is. Nagyon rendes, segítőkész!

Judit, szerintem ha ilyen problémáid voltak korábban, mindenképpen próbálj alapítványi szobába kerülni! Én pár napot 6 ágyasban voltam, és ott bizony tapasztaltam ilyeneket: betóduló rokonság, stb. Elvileg nem lehetne bejönni a kórterembe, de van, hogy későn veszik észre, akkor meg már tökmindegy... Én 3 nap után végre először tudtam volna pihenni, mikor az egyik kedves szobatársam teljes rokonsága betódult...
Nekem egyszer elvitték a lányomat a csecsemősök, amikor nagyon sírt (még nem indult meg akkor a tejem), mondták, hogy adnak neki teát. (Megbeszélték velem előtte.) Akkor megnyugodott a lányom, és én is tudtam pihenni. Hajnalban mentem érte, hogy akkor most már vinném magammal a szobába, de akkor épp édesdeden aludt. Mondták, hogy menjek csak vissza nyugodtan aludni, majd ha éhes lesz a gyerek, akkor behozzák nekem. Így is lett. Szóval van lehetőség mindenre, segítenek a csecsemősök, főleg, ha kéred, de a 6 ágyas szoba nekem rémálom volt... Szóval fontold meg...
Vendég

Sziasztok!

DÓRINAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!így utólag is!!

Henus, örülök, hogy már átköltöztetek, biztos nagyon szupi így magatokban. Várjuk a képeket! :lol:

Giga, gratula Bulcsú ücsörgéséhez!Most nagyon fejlődésnek indult a kislegény! :D Jó lehetett az a gyerkőcök nélküli hétvége! :lol: Mi még odébb vagyunk ettől, Sára sem aludt soha máshol eddig. Amíg cici van, addig ez nem megy :? Anna szerintem hamarabb fog, mert már ott lesz Sárika is.

Judit, előttem a lányok mindent leírtak már, saját tapasztalatokkal egészíteném csak ki. Mindkét esetben volt fogadott dokim, de az elsőnél szülés előtt 3 héttel kellett dokit váltanom(az enyém elment szülési szabira), így mintha ügyeletes lett volna, mert alig ismertem. Volt fogadott szülésznőm, de ügyeletes volt aznap, öten szültünk, szóval nem sok ideje volt rám. De nem is hiányzott igazán, a férjem végig mellettem volt. A második lányomnál másik szülésznőt választottam, nem bántam meg, mert nagyon hálás vagyok neki, sokat segített, Ignáthné Évikénél szültem én is. Sikerült a gátmetszés, egy varratom sem volt, ami nagyon sokat számított a regenerálódásnál. Rögtön tudtam ülni pl. Mindkét szülésem komplikáció mentes volt, így a dokira tényleg nem sok szükség volt, csak a végén.
Most hoztak egy rendeletet, hogy a kórházban már nem lehet időpontot kérni orvoshoz, hanem ahhoz kerülsz vizsgálatra, aki éppen rendel. Szóval, ha a kórházba járnál amúgy is terhesgondozásra, akkor szerintem nem is nagyon fontos a választott orvos, ha nem ragaszkodsz hozzá.
A szobákról még annyit, hogy én Sáránál két ágyasban voltam, nagyon jó volt, nyugis, most is oda szerettem volna kerülni szeptemberben, de nem volt hely. Olyannyira, hogy még az osztályon sem, hanem a nőgyógyászaton feküdtem 6 ágyasban a babámmal. (Egyedüli kismama voltam, abortuszra várókkal és egyéb betegekkel :? ) Szóval ez lutri, hogy van-e hely az alapítványiban éppen akkor, amikor szülsz, vagy nincs.
Gratulálok a harmadik gyerkőchöz!!Elég pici nálatok is a korkülönbség, ahogy látom. A "nagyok" tudják már a pici érkezését?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni.

Költözés miatt nem tudok járni a régi orvosomhoz,és a flór ferenc kórház van legközelebb ott szeretnék szülni,de ott egy orvost se ismerek,mivel az első babámat császárral szültem azt mondta a dokim hogy a következőt is császárral fogom,én most nem tudom hogy fogadjak orvost, vagy járjak terhesgondozásra,vagy simán terhesgondozás van egyáltalán a kórházban?Tudtok ajánlani orvost,van köztetek olyan aki császárral szült??
kiscsillag76

Dr. Surányi Tibornál szültem, császárral, és nála nem automatikus, hogy a 2. is császár legyen. Nekem azt mondta, kb. 50% esélyem van hüvelyi szülésre másodjára.
Vendég

Kedves Szantré!
köszönöm a gratulációt, és azt is, hogy segítettél. Nagyon részletese írtál, és nagyon tetszett amiket olvastam.

Piroska és Szantré!
Ti kinél szültetek? Írtad, hogy a Sárközi Anikóval együtt dolgozik. Arra gondoltam, hogy esetleg a terhesgondozásra bejárnék hozzá, és ha jön a szülés akkor még mindig választhatok, hogy behívom vagy sem. Lehet ilyet? Ő rendel a kórházban is?

Giga!
Köszönöm Neked is a gratulációt! Megkérdezhetem, hogy Te a terhesgondozást, hogy oldottad meg? Nagyon tetszik, amiket írtál! Nekem a második szülésem sokkal fájdalmasabb volt! Talán mert gyorsabb volt, intenzívebben jöttek a fájások. Szinte elviselhetetlen volt. Attinál errre nem emlékszem, vele sokkal elviselhetőbb volt az egész, bár 2órával tovább tartott.

Verna!
Neked is nagyon köszönöm! Elkezdek spórolni a két vagy az egy ágyasra :) Ezért sem szeretnék még egy plusz kiadást (a dokit)

Ichtus!
Hogy érted, hogy ha a kórházban csinálom végig a terhesgondozást? Felhívom őket és kérek valamelyik dokihoz időpontot?
Igen, nagyon kicsi a korkülönbség. Nehéz is. Február számomra egy rémálom volt. Egész hónapot végighánytam. Napi 3szor minimum. Egész nap hányingerem van. Most a hányások száma 1-2re csökkent. Jön az álomkór, és nagyon nehéz a kicsikkel. Megy a dac, a hiszti :) Nagyon örülnek a picinek. Már Gergőzik, és a köldökömönbe kiabálnak. Nagyon édesek, és várják. De Attika a nagyobb más a kicsit is nagyon várta, pedig csak másfél éves volt.

Kiscsillag!
Mikorra vagy kiírva?

Van valaki augusztusra? Bár én szeptemberre lettem kiírva szerintem augusztusi baba lesz.

Tudjátok még mit szeretnék megkérdezni, hogy ha nem választok dokit, hogy mehetek el uh-ra? Ma töltöttem be a 12.hetet. Említettem, hogy elmentünk a régi kórházba, ahol a szülésznő várt. Meg is csinálták az uh-t. Fogalmam sincs, hogy ki volt, de pecsétet nem kaptam. Mikor kikísért minket akkor mondta, hogy el kell mennem egy dokihoz, vagy valahová, ahol elvégzik a kötelező vizsgálatokat. Én ebben annyira rutintalan vagyok, mert mind a két terhességem fogadott orvosnál zajlott, így nem volt kérdés, hogy hová menjek. De most ugye bár nem akarok dokit, csak szülésznőt. Be lehet csak úgy sétálni az utcáról a kórházba, és bemehetek valaki rendelésére vagy hogyan megy ez? Nagyon nehéz a 2törpe, és egy dolgozó férj mellett eljutni ilyen vizsgálatokra, ezért lenne jó a kórház, mert az közel van.

A kétágyasnál van fürdő?

Ugye csak 3napot kell bentmaradni?

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Íme az igért képek. Természetesen még semmi sem tökéletes. A növényeink és a könyveink még anyósnál vannak, és hát zsák, meg kosár is van még bőven ami kipakolásra vár, a képek, dekorációk is hiányoznak még de kb így nézünk ki. :) :oops:

Kép Szonja birodalma :D Kép

Kép fürdőszoba Kép

Kép Kép

Kép ...és egy ráadás... :wink: :) Kép

Igyekszem majd visszakapcsolódni a fórumba, remélem már nem leszek úgy elhavazva. :oops:
Egyébként Szonja eddig még könnyen vette az akadályt, és hamar beleszokott az új ritmusba. Igaziból arra számítottam, hogy náhányszor vissza akar majd menni anyósomhoz, de eddig még nem emlegette. Mondjuk minden nap mentünk. :? :)
Alszik a szobájában, kb egyszer azért át kell hozzá menni éjszaka, de visszamegyek a helyemre és mindenki aluszik reggelig...:wink:

Sajna eléggé feltűnt viszont, hogy eddig nem ismételte a mi elkerekített mondatainkat, ám az utóbbi napokban többször előfordult, hogy olyat mondott amit mi már mondjuk elég régen...:? Szóval félő, hogy valahol mélyen megvannak azért neki ezek a kifejezések. Ennek nem örülök, de csakis rajtam/tunk múlik. Én mérgemben sokszor elkerekítem...:oops:

Elkezdett érdeklődi a nemek iránt is. Szeret mindenkit beazonosítani, hogy ki lány, ki fiú, és naná, hogy mije van!!! Naponta elsorolja többször is, hogy kinek van kukija, kinek punija...:oops: Apja már a múltkor be akarta fejezni az együtt fürdést, mert örökké csak azzal volt elfoglalva. :oops: Ám ez a nagy és heves érdeklődés alább hagyott, de azért még mindig szeret képben lenni. :roll:

NA most nekem itt van végem, kidőlök, aztán holnaptól ismét itten vagyok. .wink: Ja! minden nap olvasgattam, és Andit, meg Pillát rég láttam. :wink:
Betegeknek jobbulást kívánok, szülinaposokat pedig Isten éltesse! :wink:

thenus

Sziasztok!

Henus
szupi a kégli, nagyon szép! :) És jó nagy, nem?

Ezvicc
Szentágothainál szültünk, nagyon rendes volt! :)

Kiscsillag
Szia! Én nem császárral szültem, a Szentágothainál. Nagyon rendes, csendes ember, azonnal jött, amikor hívták, szóval nem tudok róla rosszat mondani. Majd a lányok elmondják a saját dokijukról a tapasztalataikat.

Na, megyek. Szép napot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

szantre
jöhet még kérdőív?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus!
Nagyon szépek lettetek! Szerintem ugyanilyen a mi kövünk is a konyhában. :wink:
Édes Szonja a törölközőbe bújva. :)

Judit!
Hát ne úgy csináld a terhesgondozást, ahogy én, mert én béna voltam, ebből volt is később egy kis kalamajka. Én a helyedben a kötelező uh-os hetekre foglalnék időpontot és kész. A végén az nst-ket meg hetente kell, de ezt már biztosan tudod, tapasztalt vagy! :D

Kép
Kép
giga1

Giga!
mire gondolsz? Miből volt a kalamajka? Csak simán bejelentkezhetek a kórházba uh-ra? Nem kell hozzá doki, vagy nem kell körzetes legyek?
Az első fiamnál 2ctg (ez ugye ugyan az, mint az nst) alkalmával szültem, a másodiknál az első ctg szültem, szóval nem sok tapasztalatom van :) De ha van fogadott szülésznőm (azt mindenképp szeretnék) akkor ezeket ő végzi, ugye? ez talán minden kórházban így van. Holnap reggel fel fogom hívni a kórházat, meglátjuk mit mondanak.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

sziasztok!

csak gyorsban teszek egy képet a szülinapról. Jól sikerült, kapott Dóri csúszdát, rajztáblát, szabadidőt, könyvet. A csúszdának óriási a sikere..

Kép torta

Sajnos most (sincs) többre időm, de ami késik.. nem múlik. :D

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Henus, nagyon szupi a házatok. Nagyon cuki Szonja birodalma, igazi kislány szoba. Nem esik le az ágyról? Sára tuti, az első alkalommal lefordulna, mindig keresztben alszik :roll: Ilyen nyuszis törcsije Sárikának is van, nagyon szereti :D

Klmaris, édi volt Alexa a jelmezben. Merre voltatok farsangolni? Tudom milyen nehéz a cicifogásról való leszoktatás, mi is abban a cipőben járunk. Szopi után fogja, úgy alszik el. Nem tudom mikor lesz ennek vége...

Tiop, milyen volt az oviban, iskolában a farsang? Képeket kérünk!

Judit, úgy gondoltam, hogy a kórházba jársz terhesgondozásra, nem magánban. Az nst-t régen meg lehetett beszélni a szülésznőddel, de most úgy van, hogy egy szülésznő csinálja zsinórban, időpontot kell kérni. (bár lehet, hogy a sajátoddal is meg lehet beszélni.Nircee, neked hogy volt?)Jelenleg nincs kismamánk, szóval senki nem vár szeptemberre babát.

Képzeljétek, a lányom ma bepasizott. Itthon vagyunk anyukáméknál, és egy jó barátéknak is annyi idősek a gyerekei, mint a mieink, a nagyok között két hónap van, a kicsik között négy nap. Dani, meg Sára ölelgették egymást, fogták egymás kezét, és úgy nézték a Thomast, meg a Kisvakondot. Sárika mondja, hogy gyere, Dani, ülj az ölembe! :oops: :lol: :lol:
Egy másik baráti család is volt ma nálunk, és ott meg 11 nappal fiatalabb az ő Annájuk, szóval három egyidős kicsicsaj hempergett a földön, annyira cukik voltak.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tüccs, majd' elfelejtettem, nagyon jó ez a kép!Tündérien mosolyog Dóri!Olyan kis meghatódott.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Verna, Pilla,
nem tudjátok, holnap lesz gyerekruhavásár itt Csömörön?

Kép
Kép
nircee

Nircee: megnéztem a honlapjukon, 10-én lesz.
Nem jöttetek Csiribirire!!! Tessék jönni! :) Lehet, hogy keddenként meg tart zenebölcsit is az Orsi (mivel zenetanár).

Csajok, én most szembesültem vele, hogy már nyakunkon az óvodai beiratkozás!!! Elképesztő! Még most született, és már oviba kell iratkozni! :shock:

Henus: nagyon szépek lettetek! :)
Vendég

Üdv!

Valaki tudna abban segíteni, hogy hogyan lehet az alapítványi szobába kerülni szülésnél? Van vmilyen előjegyzés, vagy csak "pénzkérdés"

Köszi
reader

Hát, én már régen voltam, de akkor a dokinak vagy a szülésznőnek kellett jelezni, és ők előjegyeztek. Amúgy az osztályon a nővérpultnál van az előjegyzési füzet, ott is lehet próbálkozni.
De az a gond, hogy előjegyezni csak akkorra tudnak, amikorra ki vagy írva, és egyáltalán nem biztos, hogy tényleg akkor szülsz... így aztán szerencse kérdése is, hogy akkor pont van-e szabad hely. (Mondjuk menet közben is át lehet kerülni alapítványiba, ha már bent vagy, és közben szabadul fel hely.)
Vendég

Lányok!
Tudom, ez kicsit kényes kérdes, de nem tudnátok abban segíteni, hogy mennyit szoktak mostanában a fogadott szülésznőnek adni, illetve van-e olyan doki, aki nem mond árat, hanem annyit adunk, amennyit mi gondolunk. A második szülésemnél a doki 1órát volt bent, és ugye a falat támasztotta, így mi jelképes összeget adtunk neki. Még szerencse, hogy nem mondott előre összeget. Nem is gondoltam, hogy megint ilyen nehéz lesz :( Ez a legnehezebb, a kórház, doki, szülésznő választás, hogy jó kezekben legyen az ember, és ne csak a pénz motíválja ezeket a személyeket.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Köszi a választ. Akkor ezek szerint szerencse dolga :?

Arról tud esetleg valaki konkrét számokat, hogy mennyi a gátmetszések aránya az osztályon?
A császárról ír a weboldal, de erről nem...

Mennyire veszik komolyan a kismama kérését a gátmetszés/oxitocin/stb. elutasításáról?

Szülési terv? Valaki vitt már ide? Hogyan fogadták?
reader

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?