Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Köszönöm a tapasztalatokat hálózsák-ügyben, szerintem veszünk egyet. Most hosszúujjú bodyban és vastagabb pamut rugdalózóban alszik Gabi, ma éjszakára egy vastagabb plüsst adtam rá, lehet, hogy azért aludt jól? :oops: Mondjuk a szobában nincs hideg, és ő jól bírja a hűvösebb levegőt amúgy is, meg nem volt kihülve reggelente, de a fene tudja... most majd kitapasztalom...

Rebe, köszi az asztalka nevét, meglesem!

Gabi, neked meg a homeós cucc adagolását köszi, venni fogok, hadd legyen, ha kell. Boti jó nagyfiú, majdnem egyformák Gabival. Éngyerek vasárnap volt 9060 gramm és 1 hónapja kb. 74 centi. Nem tudom, hosszában nőtt-e, nehéz megmérni :lol:

Kép
elan

Elan
mi is hálózsákozunk,imád benne aludni és az ikeába lehet kapni szuper jót olcsón,nagyon aranyos és a ciozár felülről húzódik igy nem zavarja :oops:

Vikkata
jó kis haja van :wink:

Juci
jó életképek,aranyosak nagyon :wink:

Rebe
nekünk is ilyen asztalkánk van,nagyon szerettük,most már unja :cry: nem baj jó lesz a kistesónak :wink: én is teszveszen vettem újonnan :wink:

Manda
meglesz az a bébike :wink: :wink:

bibar

Elan

mi is hálózsákozunk,szerintem az a tuti,mert nem tud kitakarózni.Én egész éjjel lesném amúgy hogy éppen mi van :oops: Viszont azt hallottam hogy ha nem rakod bele már az elején,akkor nem szokja meg,nem szereti.Hát most meglátjuk.Én mindenképpen javaslom. :D Majd mesélj :D

Juci

csajok mekkorák,hihetetlen :D

Kata

olyan szép!!És az a séró.... :lol: :lol:

Gabi,Rebe,Elan

Ez vicces,jó kis 9 kilós csapat vagytok :D Csatlakozhatok a 16 hós lánykámmal??? :roll: :lol: :lol: :lol:

Bibarkám

:P :P :P :P

Manda

hajrá!Pihi! :D :P

Kép
lukrécia

Elan

ja és az fontos amit Bibar írt,ha felülről indul a cipzár az a tuti,mert éjjel is tök könnyen le tudod csekkolni a lábát alulról hogy meleg-e,nem fázik stb.

Kép
lukrécia

Elan
Én is hálózsák párti vagyok!

Bibar
A mi dokinénik akkor szokta beadni amikor közösségbe megy a gyerek(bölcsibe,oviba),szerinte addig felesleges.

Rebe
Recaro young sport, 9-36kg-ig jó.
gabicsibe

Csajok, nagyon köszi, akkor kipróbáljuk a zsákolást :) Köszönöm a tippeket is! Ti milyen használtok, vastag, bélelt, irha, plüss? Mennyire öltöztetitek alá a gyerekeket?

Kép
elan

Rebe

az előbb nem írtam pedig akartam hogy annyira édesek az etetőszékes képek!!!! :P :P

Elan

Én egy C&A-s pizsit adok rá body nélkül,de nagyon meleg a hálózsákunk.Attól függ a zsák típusa,milyen meleg éjjel a lakásotok.
Én az ujjatlan zsákot szeretem,a mellkasát az is védi és szerintem kellemesebb viselet.

Kép
lukrécia

Lányok is ujjatlan zsákban alszanak, csak body van alatta, de nálunk 22 fok van éjjel és meleg a zsák.

Tegnap volt itt védőnő és rákérdeztem bari oltásra, nem lettem sokkal okosabb (gyakorlatilag nem győzött meg, hogy használ). Elvileg egy oltás, Magyarországon azért van kettő, mert sok megbetegedés volt az oltás ellenére, a gyártó azzal védekezett, hogy igen, de kevésbé súlyos lefolyású (alig pár pötty) de védőnő szerint az gyerekfüggő, tehát van akin oltás nélkül is csak három pötty lenne. Annyit mondott még, hogy a legjobb, leghatékonyabb kor a beadatásra a 18 hó. Szóval mi pont időben lennénk, szerdán ha megyünk tanácsadásra rákérdezek még a doktornőre, aztán majd elmesélem mit mondott.

Judit

jucicuki

Sziasztok!
Nekem is van ujjatlan hálózsák itthon, de még nem tettem bele Olivért. Nem tudom mit adjak alá. Mivel ujjatlan, nem adhatok rá vékkony fölsőt, de vastag rugit sem , mert a hálózsák vastag. Úgyhogy inkább nem adtam rá. :oops:
Oltások
Beadadta valaki a Rota elleni szurit?? Jó drága, tudom. De annyira mondogatják, hogy elég fontos lenne. Nem tudom mi legyen, de muszály eldöntenem, mert lassan kifutok az időből. Vélemény???
Gabicsibe!
Vettem Chamomilla Ch-15 -öt. Azt is olvastam, hogy sírós babáknak. Na most Olivér napközben egy angyal, de este nagyon nyüszi és sírdogál. Adom Neki két napja és tök jó. Alíg sír és éjel 1-szer kel. este 9-kor kaja, alvás és ma pl fél3-ig aludt, utána kaja és reggel fél7-ig megint aludt. Aludt volna tovább is, csak küzd a pukikkal. Nehezen jön és küzd vele... Azt nem tudom,,hogy ettől a homeóbogyótol alszik-e,de mindegy is. Alszik és ez a lényeg! :D :D :D
Olivér tegnap volt 7 hetes és 6 kiló!!!!! :shock: De olyan szép formás! Kicsit sem duci! Úgyhogy nem is olyan soká beéri a 9 kilós kiscsapatot! :lol: :lol: :lol:

Kép
kira76

Gabi
Nem keresem őket, de sajnos nem mindig tudom az agyam kikapcsolni. Bocsi... :oops:

Bibarkám
Bízom is bennük!!!!

Luki
Pihizek itthon talán már túl sokat is.

Csak most megjött ez a fránya szél és fáj tőle a fejem.
Hát sajna itt 35 évnél már az ember lányának annyi sok baja tud lenni! :lol:
manda

Kira
mi az elején vastga hálózsákba aludtunk és meleg rugiba,jól érezte magát benne,nem volt melege :wink:
a rotát én nem adattam be,sokan mondták hogy ezer féle hasmenéses virus van és az csak egy pártól véd,ezért a nem mellett döntöttem :oops:

Juci
én is pont ma kérdeztem a védőnömet.
ugye én ovónő vagyok és régen olyan volt a barihimlőjárvány hogy egy évben egyszer jött,évszakfüggő volt,
most mondta a dokinő és védőnő hogy egész évben van sajna,igy ajánlja hogy már most márciusba beadassam,ugyanis csak a 2. oltás után lesz teljesen védett,azt meg 3 hónapra rá kaphatja mint az első.
namármost mi kezdjük márciustól a zenebölcsit ahol lesz még jópár kisbébi,remélem egy sem lesz barihimlős amig mi nem kapjuk meg.
engem meggyőztek,én beadatom márciusba :oops: ja és kérdeztem hogy meddig véd és azt mondta hogy igy a kettő már egész életre :oops: reméljük igy lesz.

Elan
én közepesen vastagba altatom,alatta van body /rövid/és c&a-s pizsi.nálunk 22 fok van,Olivér szeret igy aludni :wink:

Lukikám
pusssza :P

Benszikém
majd hivlak :wink:

bibar

Kira!

A hálózsák jó dolog, Jaminának már van amit ki is nőtt. Este egy body, zokni és hálózsák van rajta. Jókat alszik, tud mocorogni is benne... Ujjatlanunk is van, és újjas is. Egyenlőre az újjasat használjuk...
ROTA: A dokinénink szerint érdemes beadatni, mert ha elkapja a gyerek akkor elég egy nap, és kórházban kötünk ki..., de ha időben nem kerül egy baba kórházba bele is halhat, én nem kockáztatok... Én mindenképpen beadatom.
Pukik: Ánizs mag tea... Lánykám kap és azóta csak úgy jönnek a pukik.. :lol:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Köszi Bibar! Igen mindjárt hétfő, izgulok!
Nekem sajna azóta fáj, mióta el kezdtünk járni a BMC-be.
Én a hormonokra fogom, de van egy kolleganőm, aki szerint korral jár. :D

Witch
Örülök a pukiknak! :wink:
manda

Sziasztok!

Jöttem megint! Olyan aranyosak vagytok, hogy így hiányoltatok. :D

Én szoktam ám bekukkantani, mert érdekel, hogy mennyire vagyunk a korban egyidős babákkal szinkronban. És meg kell állapítanom, hogy Rebe a csajokkal mindig előttünk jártok! :D De Gabi és Elan törpéivel egyformán fejlődünk, hiába pasik!! :lol:

Köszönjük a bókokat! :oops: Hát én olyan elfogult anya vagyok, imádom az én hajasom, de azért jó, hogy másoknak is tecccik. :)

Én a teszkós hálózsákokra esküszöm! Meg amúgy is teszkós ruhapárti vagyok én ott még cart nem vettem. A férjem azt mondta elmehetnék reklámembernek! :lol:

Manda mi legyen ma? Most süt a nap. :roll:

Juci, most szerdánként van a sulim. Így nem megyünk, de áll. márciustól péntekenként lesz a klub, de már a Szénába, csakhát oda 8000,- lesz a tagdíj, azt meg kicsit hááát sokallom. Meg most lett egy új csaj, nem tudom a nevét, olyan egyévesforma a picije, és olyan erőszakos, már anyuka is, állandóan a tejmennyiségével traktál, hogy még a macska is anyatejet eszik stb. :twisted: És kicsit frusztráló a tápszeres anyukának. De a múltkor úgy ráordított a gyereke Lőrincre, hogy úgy tartottam a Manótát, hogy Lőrinc ki se kelt az ölemből. Na nem tudom kezelni a szitut ilyenkor, mert még csak rá se szólt, hogy ne sikítozzon egy másik gyerekre. Szóval most vannak aggályaim. De Gabiékat meg tök bírjuk, meg jó Lőrincnek. :roll:

Megyek. Még sehol se vagyok a főzéssel. :twisted:
torolve_20130114141731

Bibar, Juci!

Nagyon köszi az oltással kapcsolatos hozzászólásokat, nekem sokat segítettetek :wink: Egyre inkább hajlok rá :roll:
ballagyo

Elan!

Nekünk is csináltak uh-t is.

Witch!

Ati is megpróbált megfordulni, de Ő hátról hasra, csak maga alatt maradt a keze és megijedt...azóta sem próbálta. Gondolom nem tetszett a kudarc. Nem hiába pasiból van....:)

Éjjel Ati rekordot döntött....fél 9-től negyed 5-ig aludt.

Kép
nika28

Kira, én nem adattam be a rotát, a dokinéni nem forszírozta, közösségbe nem hordjuk (mostmég) Gabit, a megúszásban reménykedem.

Manda, én megértelek, hogy a tüneteket lesed, én is ezt csináltam, pedig nem is lombikon vagy inszemem volt... Ráadásul én ilyen tünetváltós voltam, egyik nap csőstül jött minden, aztán két napig semmi... majd megőrültem :D

Juci, a csajszik nagyon ügyesek, klasszak a videók!!! Húúú, ez a huple nagyon jó, kár, hogy helyhiánnyal küzdünk...:(

Mindenkinek köszönöm a további hálózsákos infókat! Felkerekedünk és veszünk egy közepesen vastagat, én már reménykedem a tavaszban :)

Képzeljétek, Gabi végre kegyeskedett feltérdelni az ágyában, arra mentem be tegnap a szobájába, hogy kapaszkodik, és kukucskál kifelé :) Iszonyúan örült a fejének, de én is, összeszaladt a család :D Lököttek vagyunk :D

Ma viszont megijedt a fitness-labdától... mikor pici volt, ezen ülve ringattam, aztán mikor már nem bírtam a sejhaját tartani, leeresztettük, és elcsomagoltuk. Ma felfújtam neki, gondoltam, majd hintázunk egy jót, hát azt a rémületet az arcocskáján! Kúszott, mint az olajozott villám hozzám, el minél messzebb a labdától, és nyújtogatta a kis kezét, hogy vegyem fel, mentsem meg a csúf kék szörnyetegtől :D Most nem tudom, várjam, hogy megszokja, vagy adjam fel... Még próbálkozom, azt hiszem...

Kép
elan

Elan
Boti itthon a 26 fokban hosszú ujjú bodyban és ujjatlan hálóban vagy fordítva alszik,anyósoméknál a 19-20 fokban vastag pamut rugi és Tescós hálózsák.

Kira
Örülök hogy segített :D,pukira is van bogyó ha más praktika nem segítene!

Juci
Kis ügyik :D jópofa ez a szerkentyü

Nika
Te mázlista :D

Manda
Drukk hegyek :D
gabicsibe

Sziasztok!

Ha valaki ismerős Kőbányán a Sibriknél a CBA udvarban, a Rolabu helyén nyílt egy jó bolt. Felnőtt és gyerek rucik vannak nagyon olcsón. Gyerek dzseki pl. 895 Ft, és sztem jó minőség. Ugyan ennyi a felnőtt cucc is. Persze van drágább is. Manókámnak most vettem egy két dolgot. Szerintem ennyiért nem nagyon katunk volna ennyi csini dolgot :) TUdom ajánlani, és bocsi az off-ért. :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Manda Szoritok, hogy veled maradjanak a babák.

Rebe Köszönöm a köszöntést. A lányok nagyon szépek.

Gabicsibe Igen megint a foga véget keltünk 2 jött ki egyszerre.
Ki próbálom a homeopátiás bogyót. Hátha segitene. Mi lesz ha az örlök jönnek. Félek belegondolni.

Lukrécia Már aznap nem adtam tápot neki. Azóta sem. A kicsi lányról mikor teszel képet? Mindig megcsodálom. Ő a kedvenc.

Bocs a többiektől.

Fiona, Jucicuki, Chesti Jobbulást a gyerekeknek. Remélem egyik sem nagy gond.

Vikkata Lőrinc egy kis huncut fiu. Jó hogy jelentkeztél. Igaz én is olvaso üzemmódban vagyok legtöbbször.

Baby 81 Én még nem is gratuláltam a kicsi fiad megszületéséhez.
Jó egészséget, sok tejcsit kivánok nektek.

Wich Sajnálom a kaki próblémát. Nálunk szerencsére nincs ilyen gond. Jamina nagyon aranyom kis csaj.

Nos. Most tanultam meg, hogy lehet f.gépről sz.gépre fényképet tölteni. Ennek örömére teszek párat fel. Remélem nem leszek unalmas.

Kép
Imádom a zöld fözeléket. Ez pont a paraj.
Kép
egy mosoly
Kép
utazóágyban elaludtam.
Kép
tipegő foglalkozás 1
Kép
tipegő foglalkozás 2

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

ELAN, Nálunk is 22 fok van a hálóban, de rövid ujjú bodyban (ezt nem mindig adok rájuk), plüss rugiban, és ujjatlan Cherokee pamut hálózsákban alszanak, ami se nem vastag, se nem vékony. És nincs melegük, sőt szerintem ennyi kell rájuk. :oops: Amikor ugyanez van rajtuk, csak paplannal takarom be őket, ami persze később nincs rajtuk, akkor mindig hideg a kezük, meg reggel a talpacskájuk is.
Kíváncsi leszek Gabi bírja-e a hálózsákot, majd számolj be mi a helyzet.

KIRA, Nálunk nem javasolták a ROTA ellenit. :oops: Mivel csak meghatározott faja ellen véd, ha mást kap el a gyerkőc, akkor teljesen mindegy beadattad-e. Így mi nem adattuk be.

WITCH, Csak nem a Sibriknél, a CBA környékén laksz? :wink: Onnan költöztünk tavaly májusban Harasztira.

NIKA, Ez igen, jó kis alvókája van! Jó lenne, ha ez be is állna így, nem :?: :wink:

JERIKA, Cuki a fiad, mennyit nőtt, csak ámulok! :D

JUCI, Jók a videók, ügyik a csajok! :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe!

De igen, én a Kada u.-nál lakok, onnan 5 perc kocsival :)

Hol laktatok?

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

WITCH, Basszus, tök közel lettetek volna! Az Újhegyi sétánynál, a Kővágó utcában laktunk! :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

Csak képek. A fiaim megkergültek, a férjem influenzás... Így éldegélünk mostanság.

Kép

Vigyor kezdődik
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
share

Bocsi az óriási méretekért!!! :oops: :oops:

Kép
Kép
share

Júúúj de cuki ez a Kornél baba!!!!!!! Megzabálom!!! :D :D :D :D :D És milyen kis ügyes!!! Hogy tartja a fejét. Annyi idős mint az én fiam és Olivér még nem tudja így tartani. Na de nem is csodálom, mert sosincs hason. Nem szeret úgy lenni.

Kép
kira76

Sziasztok,

Erika, nagyon édes a kisfiad ezzel a mosollyal :) Milyen ez a tipegő-foglalkozás? Én is úgy eljárnék Gabivel ilyenekre, de általában délelőtt vannak, ő pedig olyankor alszik :)

Rebe, majd beszámolok, holnap megyünk venni egyet :) Közepesen vastagat akarok, hogy tavasszal is jó legyen. Állítólag augusztusig a nyár is hűvösebb lesz...

Share, lehet, hogy kergék a srácok, de hogy csodaszépek, az biztos. Ez a fekete-fehér kép különösen tetszik, árad rólatok a harmónia.

Kira, húúú, Gabim is _nagyon_ utált hason lenni, ordított, ha csak leraktam. Aztán az lett a vége, hogy nem fejlődtek rendesen a nyak- és hátizmai, és már Dévényezni küldtek minket... akkor megijedtem, és elkezdtem hasratenni, csak amikor ébren volt, és csak fél percre, aztán fokozatosan, ahogy erősödött, egyre hosszabb időre. És 3-4 hét alatt szépen kitartotta már a fejét, bár voltak visszaesések és platók. Ha elfogadsz egy tanácsot, próbáld játékosan hasra szoktatni, annál könnyebb lesz később. Jó játék, ha a mellkasodra teszed hason, amikor félig fekszel-félig ülsz, és ha felemeli a fejét, kap egy puszit. Ha lesz még egy gyerekem, tuti hamarabb elkezdem ezeket... Különben a nyakizmok erősítésében az is sokat számított, hogy sokat felvettük Gabit állítva... egy idő után már nem hajtotta le a fejecskéjét a vállunkra, hanem kiváncsian nézelődött.

Csajok, képzeljétek, Gabi felállt a kanapén, a támlájába kapaszkodva. Sem a kiságyban, sem a járókában nem csinálja, de a kanapé támlája pont a megfelelő magasságban volt neki ahhoz, hogy felhúzza magát. Most majd gyakrabban odatesszük, hadd gyakoroljon, aztán biztosan megy majd neki előbb-utóbb máshol is :)

Kép
elan

Csak gyors befutok! :)

Share Én megmondom őszintén a nagy képeket imádom! Nem szeretem amikor induri-pinduri és nem lehet kivenni rajta semmit. :) Csodaszép babákat mutogassuk csak, és hát Máté hihetetlen hogy megnyúlt :) Tündéri. Ameliyken meg Kornéllal vagy nagyon bejött, szépek vagytok :)

ROTA mi szintén nem adattuk be mert a calici ellen nem véd ami úgyanzzal a tünettel jár (hányás-hasmenés).
Mi is átmentünk rajta, de nem volt hú de vészes, persze happy sem..

Én megfontolom mit adatok be Nikinek, mert nem hiszem h jó ha minden ellen beoltatjuk. Vioszont a BÁRÁYNHIMLŐT beadattuk, mert sok rosszat hallottam róla. Ez már nem olyan mint a mi korunkban, ez agresszív. Akkor győzőtt meg igazán h kell, amikor a saját dokim az unokájának beadta, illetve az egyik adón pont erről ment egy interjú, h anyukák a pici gyerekekkel kórházban kötöttek ki, és sírva mesélték h ha újra kezdhetné az lenne az első ami ellen beoltatná.

Hálózsák, szerintem a legjobb találmány :) Mi is abban altattunk, mert a takarót lerugta magáról, és fázott éjszaka. Én úgy tudom amugy h nem feltétlenül akkor ázik a gyerek ha hideg a keze meg a lába, mert az ő vérkeringésük még más. Akkor fázik ha hideg az orra. A vékony hálózsákkal azonban gondunk volt, mert rátekeredett a lábára, és az idegesítette. Most már egy plüss kantáros ruciban alszik, zoknival, és egy melegebb hosszúujjú bodyval.

Jezsorika, vééégrreeee kéépek :) Tüneményes a pasid :)

Juci ez a hupple baromi jó, csajok nagyon ügyik :)

Vikkata képeket képeket képeket még, nagyon édes a kis pasid :):)

uuuu na mennem kell, apa kifáradt a Nikivel :) hehe

Kép Ezt nektek Kép
nem lehet elég korán kezdeni
Kép buuuu Kép

chesti

Share
Milyen ügyes Kornél :D ,viszont Máté nagyon szigorúan néz.
Csak ti el ne kapjátokaz influenzát,amúgy jobbulást a férjednek!

Elan
Készülj,mert innentől kezdve még annyi időd sem lesz mint eddig!Ezután csak állni akar majd és eleinte nagyokat fog esni.Ja és az éjszakai alvásba is bezavarhat eleinte. :(

Kira
Kb. én is ennyi idősen szoktattam Botit hasra.Napközben többet próbálkoztam,aztán elég gyorsan átszokott a hasonalvásra.Barátnőm kislánya a mai napig nincs el hason és nagyon le is maradt a fejlődésben, pedig 2 héttel fiatalabb a fiamnál!Szóval probálgasd csak azt a hasonfekvést.Eleinte kakilás után tedd hasra,mert akkor nincs tele a pocija és nem fáj neki,szép lassan megfogja szokni.Majd számolj be hogy ment!

Erika
A te fiad is nő mint a gomba :D sajnálom hogy ennyire szenved ő is a fogával,de hátha a homeosbogyó nektek is jó lesz!

és egy pár friss fotó :D

a legújabb szórakozásom
Kép
elötte
Kép
és utána
Kép

Na milyen lett? :D Én majdnem sirva fakadtam mikor párom neki állt.Viszont nagyon jól bírta,nézte magát a tükörben ahogy apukája dolgozott a buksiján. :D Új fiam lett :D
gabicsibe

Chesti
Miújság a gyönyörűséggel?voltatok már kivizsgáláson!
gabicsibe

Kira!

Ati nagyon szeret hason, mert amikor fáj a hasa legtöbbször így tud rendesen aludni.

Gabi!

Nagyon helyes lett Boti!
És ügyes volt, hogy így tűrte. Ritka, ha az első hajvágást így elviselik.
Vágtam már pár ordító kisgyerek haját. :)

Kép
nika28

Chesti, Niki már igazi nagylány, hihetetlen! Csodaszép.

Gabi, te jó ég, Gábornak alapból annyi haja van, mint amennyi Botinak vágás után lett :D Asszem, mi egy darabig megússzuk a fodrászolást :) Csini a srác, és ő is kész férfi már! Mi volt a menü? Sűtőtök? :) Én sem mindig kötöm be Gabit (ugyanilyen székünk van, csak narancs-piros), de muszáj rávennem magam, mert ha megszokja, hogy nem kell, reklamálni fog... Boti hajlandó pohárból inni? Mi próbálkozunk vele, de Gabi csak eltűri, hogy beletöltsem a vizet, és a fele kifolyik. Megfogni nem hajlandó.

Kép
elan

Chesti
nagyon szééép :lol: :lol: ahogy edz az apujával,megzabálom :lol: :lol:

Gabi
nagyon cuki Boti,és milyen nagyfiús lett az új séróval :wink: Olivérnek még mindig alig van haja :oops: :oops:

Nika
te fodrász vagy??

bibar

Sziasztok

Köszönöm a fiam dicséretét.

Gabicsibe Nem semmi haja volt Botinak. Jó lett a frizura.
Te hogy adod a homeos bogyot ? Tápiba feloldva? Vagy ez már eleve folyadék? Még nem láttam ilyet.

Elán Gábor egy ügyes fiu. Már feláll. Ez igen. Mi még ülünk. s talán sirás nélkül már hasalunk és próbáljuk a kuszást. De lehet, hogy hamarabb fog állni.
Mi nagyon rossz alvok vagyunk. Pici korától napközben 2-szer fél órát alszik. Délben 1 esetleg 2 órát. Igy vele közlekedek mindenüvé.
Heti egy alkalommal a Müv. házban van 45 perces foglakozás fél 10-től. Mondokázás, éneklés, mozgás, , zörgő csörgő játékok. Igaz fizetős 800 Ft. De szerintem megéri. 0-2 éves korig vannak babák rajta. Mi 2 és fél hónapos korától járunk. Igaz csak ő nézte, hallgatta az egészet, de nem fél senkitől. Mostmár rész tud venni benne.Könnyebb a beilleszkedés. Szereti a babákat. Most, hogy dec. jan. febr. eleje kimaradt láttom, hogy mennyire hiányzott neki. Élvezte a foglakozást. Amit itthon mondokázok, éneklek ott felismerte és majd ki bujt a bőréből, hogy ő ezt ismeri. Fejleszti.Zabálni való volt.
Igaz közben volt, hogy pellus csere vagy szopi, de megoldható.
Ahogy a tanárnéni mondja mindig azt csináljuk, amit a babák akarnak. Semmi nem kötelező.
Volt rá példa, hogy 14 hónapos kislányt hoztak el a foglalkozásra és az anya öléből le nem ment.

Share Kornél erős ügyes baba. Ügyesen emeli a buksiját. Mátéról meg nem beszélve, egy igazi pasi.

Chesti Niki igazi kishölgy. Láttom a sportot nem lehet korán kezdeni.

Manda továbbra is megy a szoritás. Holnap lesz eredmény?

Morzsa Jó hogy jelentkeztél. Mennyi minden jó történt veled. Iwiw-en néha rád nézek. Jó a kocsid. A babókért meg mennyetek vissza.

Lányok Nyunyiról tudtok valamit? Ő is eltünt.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Bibar, persze, hogy megírom, csak valszeg későn fogom tudni, mert holnap hallottam nem lesz Sz. dokim és sokan megyünk eredményhirdetésre.
Legalábbis amikor a beülti volt, akkor 9-en voltak a listára írva, jó abból a dokimnál csak 2-en voltunk, de nem tudom ki fogja helyettesíteni őt.
Na, szóval lehet, hogy csak 4-5 felé tudok jönni. (hacsak meg nem írja más helyettem)

Jaj, annyira bízom bennünk! :oops:

Köszönöm mindenkinek még egyszer a drukkokat! Pusszancs!
manda

Sziasztok lányok!

Ne haragudjatok, mostanság nem nagyon jártam erre. :oops: Viszont valamelyik nap megcsodáltam a babák fényképeit, és hát hogy mekkorák már! Vicuska, a lányod egyszerűen gyönyörű. :) Botondra meg úgy emlékeztem, mintha most született volna, és kész férfi. :) Persze a többiek is csodaszépek, Isten hozta a legkisebbeket is!

Zsókuci, elsősorban miattad jöttem, akartam emailt írni, aztán úgy döntöttem inkább ide írok, nagyon sokat gondolok Rátok! Sok-sok puszi nektek.

Manda, mennek a drukkok ezerrel holnapra, igérem igyekszem benézni!

Chestikém, ne aggódj, de beszéltünk, amit gondolok már elmondtam. A vérvétel legyen meg, utána beszéljünk.

Velünk semmi külnönös, van két örökmozgó kétéves csemetém, mindkettő egy ideje folyékonyan beszél, a Luca legalább 40 verset és mondókát ismer, de eljátssza a Micimackót is. Zsombor mindezt fiúsan adja elő, de felmászik a falra is. :) A január-február meredek időszak volt az életünkben, mert bölcsibe járnak ősztől, és hát tényleg kb. 2 hét betegség után kb. 3 nap bölcsi váltakozott. Remélhetőleg lassan kilábalunk. Mert ez így eléggé fárasztó.

Az oltások: hát én is oltásellenes vagyok alapból. De a bárányhimlőt végül mi is beadattuk. Mert ez már sokkal agresszívabb vírus, és nem csak az a baj, hogy "szépségpöttyök" maradnak, hanem sokkal nagyobb a szövődmények, köztük az agyhártyagyulladás veszélye. Mondjuk engem végül nem ez győzött meg, hanem a sógornőmék, ahol 2 éve nyáron előbb az egyik, majd a másik gyerek betegedett meg.... A betegség lefolyása 21-25 nap, végig fertőz, amíg az utolsó pörk is le nem esett, és nem lehet napra menni utána, mert heget hagy. Hát nem kívánom senkinek nyáron két 3-4 éves gyerekkel 2 hónapig bezárva. Ezért döntöttem úgy hogy beoltom őket. 1 oltást kaptak, 18 hónaposan, utána picit lázasak voltak.
A Rota nem szuri, hanem szájon át kell beadni. Mi nem adattuk be, Rotába nem lehet belehalni, plusz két gyereknél eléggé nagyok a költségek. :cry:
A Prevenart és a Meningococcust valamint a kullancs encephalitist is megkapták (jól hangzik hogy oltásellenes vagyok :) ) De a gyerekek bölcsibe járnak, és Természetvédelmi Terület mellett lakunk, ez indokolta a másik kettőt. Amúgy a Prevenart én is ajánlom, ha jól tudom most már ingyenes. Mi még jó sokat fizettünk annak idején.

Juci, vannak speciális óvódák, kérdezd meg van-e a környéketeken, ahová asthmás gyerekekek járnak, oda nyugodtan járhatnának a lányaid is. De lehet hogy érdmes lenne a vizsgálatot megismételni, mert nem emlékszem hogy húgyúti infekciók is gyakrabban fordultak volna elő a lányaidnál, de lehet hogy csak lemaradtam, mindenesetre a klasszikus IgA hiányban az is gyakoribb. A mostani két hónap után bennem is felmerült, hogy mitől nyalunk be minden borzalmat, de remélem csak a bölcsi és a tél. :) Midenesetre most Echinaceum sziruppal próbálkozunk. Borzalmas, úgyhog rohanok utánuk, és némi csoki árárn tudom csak rávenni őket. :) Vicces, mert soha nem hittem ilyesmikben.

Most mennem kell, elnézést ha nem tudok mindenkinek írni, Manda neked mennek a drukkok holnapra!

Sok puszi
Lucia

Kép
lucia1

Bibar!

Igen, fodrász vagyok. :)

Kép
nika28

Sziasztok!

Erika, köszi, de Gabi eléggé le van maradva itt ezzel a teljesítménnyel, Rebe ikrei és Gabicsibe Botija már ezer éve állnak :) De hát nem lóverseny, előbb-utóbb úgyis az lesz a vége, hogy nem győzünk majd utánuk futni!

Manda, nagyon sokszor gondolok Rád, és szorítok, és alig várom, hogy jelentkezz. Jaj, ezerrel mennek a drukkok!!!

Lucia, szia, én nem emlékszem sajnos Rád, szóval tényleg rég járhattál erre :) Te orvos vagy különben? Ne haragudj, hogy megkérdezem, de nagyon professzionálisnak tünt a hozzászólásod, és ezért tippeltem erre. Köszönöm, hogy leírtad ezeket! Nekünk még messze a bárányhimlős oltás, de azok alapján, amiket leírtatok, szerintem be fogjuk adatni.

Bár az az igazság, hogy amúgy is hajlottam erre... én 4 évesen estem át a bárányhimlőn, de a mai napig az egyik legrosszabb emlékem. A talpamon is volt hólyag, járni sem tudtam, iszonyúan viszketett mindenem, és nem nagyon volt nálunk akkor ellenszer erre (Kárpátalja). Szeretném ezt megspórolni a gyerekemnek.

Csajok, megvettük ma a hálózsákot, nagyon jót találtunk a Kenguru Kidben. Most mosom, holnapra talán megszárad és kipróbáljuk. Kiváncsi vagyok :)

Gabit ma iszonyat nehéz volt elaltatni napközben, állandóan négykézlábra áll, és húzza fel magát, egyelőre térdelésbe. Mi lesz még itt!? Ráadásul csak félórákat aludt délelőtt és délután is, aztán fél5-kor úgy beájult, hogy letettem, és már hortyogott is :D

Kép
elan

Manda!!!!!

Megírja!!!!! :lol: :wink:

Puszillak és ezerrel drukkolunk!!!!!!!! HÍVJ!!!!!!!!!!!!!!
torolve_20130114141731

Elan, nem akarlak elkeseríteni, de a térdelés után jön a többi, innen már nincs megállás. :lol:
torolve_20130114141731

Jezsoerika!

Nagyon szép a pici fiad, hatalmasat nőtt :)

Share!

Csodásak a fiaid, gyönyörködtem bennük :)

Elan!

Gratulálok, hogy Gabi felállt :)

Chesti!

Niki még mindíg csodaszép kicsi lány :)

Gabicsibe!

Boti nagyon csini lett :)

Manda!

Megy a drukk holnapra :)

Juci!

Fergetegesek a lányok :)

Nálunk most annyi a helyzet, hogy 6-8 alkalommal van végre kaki naponta. Nem híg, és nem is kemény. Csak eltorzul az arca és jön is :) Végre már nem üvölt a drágám. (csak ha kiveszem a fürdővízből :))
Imádja a püréket, csak elég gyorsnak kell lenni, mert ha nem kiabál :), a kanál után kapkod stb. Általában a füle is pürés mire végzünk :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Manda
Most csak neked írok :D Kép holnapra :wink:
gabicsibe

MANDA!

NAGYOOOOOON..........
egész nap csuriban lesz a kezem érted!!!!!!

Kira

a rota ellenit mi sem adattuk be,lebeszéltek róla.Konkrétan többek között az orvosom is.

Chesti

hát tudod a véleményem.....gyönyörűséges :D

Lucia

de jó hogy jöttél :D Rákjál fel képet kérlek,olyan kíváncsi vagyok!!!!

Gabi

haláli volt az a séró de így is tuti :lol: :lol:

Witch

örülök hogy alakul a kaki-dolog.Most végül a sütőtök segtett?Mennyit adsz neki?Én nem tudtam szavazni,nem engedett be :roll:

Share

mennyire édesek,Istenem!A fekete-fehér a kedvencem :D .Máté tiszta anyuci :wink: :D

Elan

na kíváncsi vagyok mi lesz :D :D

Erika

mekkora nagyfiú lett!Az alvós kép csodálatos.Nagyon aranyos vagy,majd teszek fel képet én is. :P

Zsókuci

hiányzol :(

Kép
lukrécia

Lukirécia!

elvileg igen, a tök és a bari püré... Naponta 3x kap, de nem sokat, csak egy-egy fél babaételes üveggel... A doki azt mondta, hgoy minden étkezés előtt, de éjjel megmondom őszintén nincs hozzá idegem :oops: De így is jó :) Ma már 2x volt kaki, úgy örülök neki, mintha aranyat kakkantana :lol:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch
örülök,hogy segített a gyümi :D

Elan
Boti szeret inni pohárból,szerintem ez arra vezethető vissza,hogy annó a tápit először abból próbáltam neki adni.Aztán a gyümilevet is abból kapta mindig.Nekünk is kifolyik még,de egyre ügysebb lesz!megfogja,de persze még tartani nem tudja,viszont vettem fület az üvegre és ha szomjas magától nyomja már a szájába csak még nem jött rá,hogy fel is kéne emelni :D

Változatosság kedvéért megint beteg,iszonyat taknyos,köhög.Láza szerencsére nincs.ma du. megyünk a dokinénihez.Mér eleg van,hogy minden hónapban ezt játszuk és Béres cseppet szed már december óta!Mi lenne ha nem szedné?!

Manda
Drukkolok nagyon (szegénykém már nagyon izgulhatsz)!!!!

Ja és köszi a séró dicséreteket :D
gabicsibe

Manda, csuriban a kezem érted!!!!!

KépKép
süni76

Sziasztok csajok!
Itt egy elveszett bari!
Esélytelen vagyok visszaolvasni meg emlékezni!
Csak a képeket nézegettem és gyönyörűek mindegyik!Azért próbálkozom!

Chesti!
Ez a hajhullás elég ijesztően hangzik.Azóta fejleméy?

Vikkata!
Örülök,hogy jelentkeztél,csuda nmagy haja van a fiadnak!

Gabicsibe!
Jó lett a fiad sérója!
Igazi pasis!

Bibarkám!
Olivér gyönyörséges!
Márc 21. jól emlékeztél!

Manda!
Nagyon szorítok!!!!!!!!!!!!!!!

Witch!
Szélcső nem segít?Nekünk 3hós korukig az kellett!

Vicuska!
Uraddal alakultok?

Luki!
Márc.21.? :lol: :lol: :lol: :lol: Van még időd elintézni az uraddal :lol: :lol: :lol: :lol:

folyt.köv.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?