Sziasztok lányok!
Ne haragudjatok, mostanság nem nagyon jártam erre.
Viszont valamelyik nap megcsodáltam a babák fényképeit, és hát hogy mekkorák már! Vicuska, a lányod egyszerűen gyönyörű.
Botondra meg úgy emlékeztem, mintha most született volna, és kész férfi.
Persze a többiek is csodaszépek, Isten hozta a legkisebbeket is!
Zsókuci, elsősorban miattad jöttem, akartam emailt írni, aztán úgy döntöttem inkább ide írok, nagyon sokat gondolok Rátok! Sok-sok puszi nektek.
Manda, mennek a drukkok ezerrel holnapra, igérem igyekszem benézni!
Chestikém, ne aggódj, de beszéltünk, amit gondolok már elmondtam. A vérvétel legyen meg, utána beszéljünk.
Velünk semmi külnönös, van két örökmozgó kétéves csemetém, mindkettő egy ideje folyékonyan beszél, a Luca legalább 40 verset és mondókát ismer, de eljátssza a Micimackót is. Zsombor mindezt fiúsan adja elő, de felmászik a falra is.
A január-február meredek időszak volt az életünkben, mert bölcsibe járnak ősztől, és hát tényleg kb. 2 hét betegség után kb. 3 nap bölcsi váltakozott. Remélhetőleg lassan kilábalunk. Mert ez így eléggé fárasztó.
Az oltások: hát én is oltásellenes vagyok alapból. De a bárányhimlőt végül mi is beadattuk. Mert ez már sokkal agresszívabb vírus, és nem csak az a baj, hogy "szépségpöttyök" maradnak, hanem sokkal nagyobb a szövődmények, köztük az agyhártyagyulladás veszélye. Mondjuk engem végül nem ez győzött meg, hanem a sógornőmék, ahol 2 éve nyáron előbb az egyik, majd a másik gyerek betegedett meg.... A betegség lefolyása 21-25 nap, végig fertőz, amíg az utolsó pörk is le nem esett, és nem lehet napra menni utána, mert heget hagy. Hát nem kívánom senkinek nyáron két 3-4 éves gyerekkel 2 hónapig bezárva. Ezért döntöttem úgy hogy beoltom őket. 1 oltást kaptak, 18 hónaposan, utána picit lázasak voltak.
A Rota nem szuri, hanem szájon át kell beadni. Mi nem adattuk be, Rotába nem lehet belehalni, plusz két gyereknél eléggé nagyok a költségek.
A Prevenart és a Meningococcust valamint a kullancs encephalitist is megkapták (jól hangzik hogy oltásellenes vagyok
) De a gyerekek bölcsibe járnak, és Természetvédelmi Terület mellett lakunk, ez indokolta a másik kettőt. Amúgy a Prevenart én is ajánlom, ha jól tudom most már ingyenes. Mi még jó sokat fizettünk annak idején.
Juci, vannak speciális óvódák, kérdezd meg van-e a környéketeken, ahová asthmás gyerekekek járnak, oda nyugodtan járhatnának a lányaid is. De lehet hogy érdmes lenne a vizsgálatot megismételni, mert nem emlékszem hogy húgyúti infekciók is gyakrabban fordultak volna elő a lányaidnál, de lehet hogy csak lemaradtam, mindenesetre a klasszikus IgA hiányban az is gyakoribb. A mostani két hónap után bennem is felmerült, hogy mitől nyalunk be minden borzalmat, de remélem csak a bölcsi és a tél.
Midenesetre most Echinaceum sziruppal próbálkozunk. Borzalmas, úgyhog rohanok utánuk, és némi csoki árárn tudom csak rávenni őket.
Vicces, mert soha nem hittem ilyesmikben.
Most mennem kell, elnézést ha nem tudok mindenkinek írni, Manda neked mennek a drukkok holnapra!
Sok puszi
Lucia