Új privát üzeneted érkezett!

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:23-kor.
szonce82

Sziasztok!

Millye!
Megy a drukk, hogy minden rendben legyen.

Sonce82!

Köszi a beszámolót, jót nevettem a kedvesen kiabáláson.
Nóri lányommal én is így voltam, csak kedvesen kiabálltam kelj már fel, mert folyik a magzatvízem.

Nem emlékszel a nevére ki volt a másik szülésznő esetleg aki veled volt végig?

Reni!
Kitartás te is sorra kerülsz most már nem sokára.
hverika

Szonce

Gratulálok nektek! :)
Egyúttal köszönöm a pontos és részletes beszámolót. Az alapítványi szoba egy ágyas volt? Előre jelezted a kórháznak, hogy ilyet szeretnél, vagy elég volt akkor ott a vajúdás alatt?

Remélem, millye már túl van a szülésen, és a gyönyörű babája feledteti vele a megpróbáltatásokat.
jaspis

Sziasztok,

Lelépünk egy napra dédimamához Szolnokra és mire visszajövünk micsoda hírek várnak minket !!

Millye,
Kisfiad tud ám időzíteni, precíz kis emberke, ha már 22-re volt kiírva az érkezése ....
Nagyon drukkolunk, várjuk majd a jelentkezésed.

Szonce,
Köszönöm hogy gondoskodsz a könnycsatornám karbantartásáról. :D :D :D Hihetetlenül jó volt olvasni a beszámolódat. A kiakadós, császárért könyörgős rész mintha ismerős lenne nekem is.
Leírod hogy Ádám milyen súllyal, hosszal született ? Megosztasz majd velünk 1-2 képet a kistündérről ?
Remélem hogy a sörözés minél hamarabb meghozza a várva várt eredményt :lol: :lol:

Hát lányok fantasztikus és elég termékeny hét van mögöttünk most már teljes bedobással Reninek drukkolhatunk hogy ő is minél hamarabb átélje ezt a csodálatos dolgot.

pusz

Zsuzsa

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Sziasztok!

Szonce,
Jó volt olvasni a beszámolódat :D
Örülök, hogy minden rendben volt. A képeket is várjuk.
A tej miatt ne aggódj, hamarosan beindul majd.

Köszönöm a drukkokat :D
Remélem, hogy most már mi is tényleg sorra kerülünk, bár egyelőre ennek semmi jele. Még a görcseim és a keményedések is kezdenek ritkulni és a hasam is feljebb költözött. Csak a ficánkolás megy odabent :D

Reni
b.reni

Sziasztok!

Ennyi jó hír rég fogadott, mint most!

Minden új kisbabának és új anyukának jó egészséget, és sok boldogságot kívánok, a hétvégén nagyon sokszorgondoltam rátok, és íme... Lehet, hogy női megérzés??

Reni! Hajrá! Végülis még nincs 25-e, így van még egy kis időd... 2 nap

Szonce! Nagyon örülök, hogy minden a legnagyobb rendben ment! Jó volt olvasni a történtekről:)

Hát mi is túl vagyunk az utazós hétvégén, az utat Milán nagyon jól bírta, de mivel szakadni kezdett a hó a szokásos 3 és fél óra helyett 5 órahosszás lett az út. Egyszer álltunk meg csak szopizni, egyébként végigaludta... Jól éreztük magunkat Sopronban, találkoztunk "Kerimamiékkal".
A hazafelé űt meg még könnyebb volt, bár Győrtől kezdve fent volt Milán, de jól eljátszott a kezeivel, csörgőivel.
Mindenkinek szép napot!

Kati

Kép
tatyi1983

Reni!

POCIS KÉP? :D :D :D
Puszi

Kép
tatyi1983

Sziasztok lányok!

Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz...
Minden új anyucinak és babucinak nagyon jó egészséget és sok boldogságot kívánok! :o

Szép napot mindenkinek!
moffly

-----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:24-kor.
szonce82

Szonce, köszi a beszámolót és a fotókat, nem csoda, hogy büszke vagy a kisfiadra :)

Februári babavárok topikban van egy ma hajnali hír Millye-ről:

"A mai napon úgy döntöttem, hogy feladom luxusbérletem anyánál, és kiköltöztem. Jó volt nála, de mivel 3700 gr 57 cm-ig nőttem, szűkös volt a hely."

Ez jó hír, gratula, és várjuk majd a részletes beszámolót!

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok,

Nagy a csend mostanság erre, úgy tűnik a babócák mellett mindenki más is téliálmot alszik :wink:

Szonce,
hogy állsz tejci ügyben ? mit sikerült megbeszélni a védőnővel ? Saját tapasztalat semmiképpen ne stresszelj, pihenj amennyit csak tudsz, igyál sok sok folyadékot és hidd el hogy szépen beindul majd. Előfordulhat h nem egy nap alatt, sőt nem is egy hét alatt, simán belefér hogy 2 hét múlva lesz csak igazán tejed. És persze ott vannak még a praktikák, loktoherb tea, rántott leves, alkoholmentes sör, ásványvíz (3-4 liter), urtica urens homeós bogyó. Ugyan nekem már nincs tejem egyáltalán, ilyen a szervezetem, tudom h mindent megpróbáltam, de Marcika szépen gyarapszik a tápszerrel is. Semmi baja (idáig), szép a bőre, nyugodt babuci. Mindenesetre nagyon drukkolok hogy minél hamarabb beinduljon a tej.

Ádám tünemény a képeken, köszönjük szépen. Persze bármikor várunk további fotókat is.

Kati,
Nagyon örülök hogy jól sikerült a hétvége, ügyesek vagytok.

Millye,
De jó, nagyon örülünk, gratula ezerrel. Várunk ám vissza Benneteket.

Reni,
Helyzet ? Hogy vagy ? Egyben még ? Sokat gondolok Rátok.

Velünk annyi h tegnap voltunk az első oltáson, hát Marci nem hazudtolta meg magát, képzeljétek még nem is sírt, elkerekedett a szeme ugyan, amikor kihúzták a tűt, de ennyi. Ja egyébként én sokkal jobban stresszeltem, mondja az orvosunk h tegyem szabaddá a bal combját, én szépen kibontom a rugiból, persze hogy a jobb lábát. A doki szól hogy nem ezt a másik balt kellene és állok, nézek értetlenül, annyira ideges voltam a szúri miatt hogy sajna nem sikerült a gyerek bal bal lábát beazonosítanom. Na majd legközelebb, két hét múlva hátha már ügyesebb leszek.
Én egy picit fáradt vagyok, jó lenne egyben sokat aludni, holnaptól apa itthon lesz hétfőig, úgyhogy megdumálom vele hogy délutánonként én is sziesztázhassak egy kicsikét, hátha segít.
Ja holnap egyébként Kecskemétre megyünk a másik dédimamihoz :D

Nagyon szép napot Mindenkinek.

Pusz

Zsuzsa

kubuspace

Szonce,
habár a gmail most nem műxik, de küldtem neked egy emailt. Ha lesz időd majd olvasd el.

puszi

Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok!

Kubuspace!

Az Urtica Uterus homeopátiás bogyeszt hogyan kell használni? A Teákat már unom, de kicsit csökkent a tejmennyiségem, már egyszer a tápszerhez is hozzá kellett nyúlnom. Gondoltam felturbózom magam egy kicsit persze a gyakrabb mellretevés mellett.

RENI!!! MI UJSÁG???

Pusz!
Kati

Kép
tatyi1983

Kubu!
Miért két hét múlva jön a következő szuri? Nekünk 4 hetet kellett várnunk...

Kép
tatyi1983

Sziasztok.

Szonce és Millye!!!
Gratulálok és nagyon örülök, hogy minden simán ment és még két fiúcskával gyarapodtunk, úgy látszik mostanában a fiúk belehúztak!!!
Nagyon sok örömet és egészséget kívánok Nektek és a Babáknak is!
Remélem majd millye is leírja a történetét, a tiedet Szonce olyan jó volt olvasni, úgy átélte az ember megint...

Reni: Természetesen Neked meg nagyon drukkolok, hogy legalább ilyen jól menjen minden, mint nekik!!! Csak no para!

Szonce: a tejjel kapcsolatban kubu leírt mindet, amit tenni lehet, de sajnos valakinek vagy megadatik a tejci vagy nem vagy csak mértékkel. Én is mindent szedtem és nagy kínlódások közepette az 5. hónap végéig tudtam adni a babának csak anyatejet, de tényleg kivoltam már az állandó küzdelemtől.
Ez a tej dolog is olyan, hogy pihenjél, ne stresszeljél, egyél tápanyagdús kaját meg igyál természetellenesen sokat...hát köszi...már csak azt mondja meg valaki, hogyan, ha az ember egyedül van a babával otthon? Van aki meg bármit csinál és annyi teje van, hogy nem tud vele mit kezdeni.
Eleinte még le tudtam mélyhűteni is, de amikor kiolvasztottam, akkor el nem tudom mondani, milyen szar íze lett, egyszerűen a gyomrom felkavarodott tőle, de a babóka, meg nyomta befele. Olyan vasas-fémes íze volt... ez miért van?!

Legyen már tavasz!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szonce: elfelejtettem, hogy a fentieken kívül még van egy More Milk nevű kapszula is, erről is nagyon sok jót hallottam, bár én nem próbáltam, de legközelebb fogom.
Motherlove More Milk azt hiszem ez a pontos neve, de nem vagyok biztos benne.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok,

Kati,

Az urtica uterus esetében én a napi 1x5 mennyiséget használtam. Hogy bevált e, nem tudom, mondjuk kiváncsi lennék hogy enélkül mennyi tejet sikerült volna produkálnom. Nos megoszlanak a vélemények a mennyiségeket és a szedés időtartamát illetően. Itt van egy fórum erről a bogyóról, nézegesd meg, de hangsúlyozom személye válogatja kinek mi a jó mennyiség és hogy mennyi ideig is szedje.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=129807

Az oltással kapcsolatosan igazad van, 4 hétre jönne normálisan a következő, tulajdonképpen a pneumococcus oltással bővült az oltási naptárunk és azt beszéltük meg hogy a kötelező és ezt az oltást így mixeljük. Ergo ezentúl 2 hetente hétfőn mindig oltásra megyünk. Izgalmas lesz.
Átküldök egy oltási táblázatot a kötelező és és a pneumococcus oltások menetéről.

http://www.pneumo.hu/Kezdőlap/OltásiNaptár/tabid/130/Default.aspx

Szonce,

Silverlion említette még a More Milk kapszulát is, hát azt nem próbáltam ki de én is sok jót hallottam felőle. Illetve ez nálam „bevált” legalábbis segített, 2 óránként tutira fejtem. Így azért aránylag használható mennyiséget sikerült kinyernem.

Drukkolok nagyon hogy minél előbb legyen sok tejed.

..
Marci 9-től 2-ig aludt, aránylag gyorsan meg is etettem, és gondoltam elég fitt vagyok 3 óra alvással (este padlizsánkrémet gyártottam Marci elalvása után :D , így csak 11-kor sikerült ágyba bújnom) hogy megválaszoljak néhány elmaradt levelemet. Ha ilyen tempóban haladok lassan jön a hajnali kajázás is, na akkor leszek igazán fáradt.

Illetve tegnap este 6-8 között tréningeztem egy kicsit a kollégáimat, mert úgy látszik nélkülem az élet a munkahelyen megáll …..

Puszi Mindenkinek

Zsuzsa

kubuspace

Sonce!

Gyönyörű baba Ádám, köszi a képeket.

Teljesen ki vagyok.
Tegnap voltam dokinál, kissé megilyesztett, mert 1újjnyira kitágult a méhszáj.
Szerinte ha nem pihenek többet, bármikor megszülhetek.
Csak azt nem tudom, ezt hogy csináljam amikor itt a 2 éves lány.
Szinte állandóan bekeményedek, remélem nem jön hamarabb a baba.
Most 3*2 magneB6-ot kell szednem, a 3*1 helyett.
Most reménykedhetek, hogy minél tovább birjam.

Szinte állandóan állmos fáradt vagyok, de aludni nem tudok.
A férjem egésznap dolgozik, késő este ér haza, Nóri megint beteg nem megy bölcsibe,
így nem is lehet pihenni,
most is éppen alszik én meg csinálom az ebédet.
Mire kész van én is kikészülök, se erőm se kedvem enni, és ez még csak fokozódni fog,
ha megszületik a pici.

Jól gondolja meg mindenki mikor vállalja a 2. babát,
mert amíg mind a kettő kicsi, baromi nehéz, bárki bármit mond.
Még meg sem született, már is kivagyok.
Lehet ez az időjárás, nem tudom,
vagy csak az a bajom hogy Nóri megint beteg.

Mindenkinek szép napot.
hverika

.----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:24-kor.
szonce82

Sziasztok Lányok!

Írtok itt a febr. babavárók topic-ról. Nem találom, merre van.

Tudnátok segíteni

Köszi

kispakak[/quote]
Vendég

Sziasztok!

Szonce,
én is gratulálok újra. Nagyon helyes a kisfiad!
Várjuk az újabb képeket.

Kati,
tudom, tudom :D
Holnap átküldöm.
Az urtica uterus például a barátnőmnél nagyon bevált.

Szilvi,
köszönöm, én is remélem, hogy könnyen és gyorsan megy majd.

Erika,
nekem is keményedett és görcsölt a hasam a 25. héttől, aminek kórház lett a vége. Én Magnerotot szedtem, ami, ha jól tudom, több magnéziumot tartalmaz, mint a MagneB6. Vény nélkül kapható és 3X2-t lehet belőle szedni. Szerintem próbáld ki, nekem használt.

Mi még egyben, ma voltam dokinál és 1 ujjnyira kitágultam, bár erre szerintem erősen rásegített a vizsgálattal :D
Egész nap görcsöl a hasam, úgyhogy kezd izgis lenne a dolog, végülis mára vagyok kiírva :D

Reni
b.reni

Erika,

Már egy ujjnyira nyitva a méhszáj ? Nagyon vigyázz Magadra, ne stresszelj, mert még babucinak igencsak bent kellene maradnia jó pár hetet.
Sajnálom hogy Nóri megint beteg, tényleg amellett hogy 2 évesen eléggé örökmozgó tud lenni minden kisgyermek, ami erőteljesen leveszi a szülő energiáit ezt nálatok most még az is tetézi hogy beteg, ilyenkor gondolom azért a kisgyermekek extra figyelmet igényelnek a szüleiktől.
Nem tudsz valakitől segítséget kérni, mondjuk nagyszülők ? Gondolom ha tudnál akkor már rég igénybevetted volna.. Csak okoskodom itt.

Szonce,

Kezdetnek hidd el nem olyan rossz az az 150 ml, figyelj arra hogy sűrűn legyen fejés, ha nem szopizok nem szopizik, sokan vannak akiknek a babája a tejet nem közvetlenül a ciciből, hanem fejés útján kapják meg. Kicsit elcsigázottnak érzem a hangod. Gondolom fáradt is vagy, ami persze nem csoda. Nyugi, amikor Ádám alszik aludj Te is, semmi sem számít, a lakás, a főzés, a bármi. Pihenj, pihenj, erőre kell kapnod, mert ugyan Marci is csak két hónapja született de napról napra több energiát igényel, és ez most remek alkalom hogy Ádám még szinte az egész napot átalussza.
Tápszeres babák is felnőnek, ugyanolyan szépek és egészségesek, kiegyensúlyozottak lesznek mintha anyatejet innának.
De persze azért szorítunk, ne add fel, hátha megindul.

Kispatak,

Várandósság, 2009. februári babák
..
Találtam egy linket http://www.babycontrol.hu/ a letöltések, videók fület érdemes megnézni

Reni,

Neked pedig ezerrel mennek a drukkok !! Vigyi Magadra és várjuk ám a jó híreket. :D :D :D :D :D :D :D

Puszi Mindenkinek

Zsuzsa

kubuspace

Ha jól gondolom Millye a kis manókával hamarosan otthon lesz :lol: :lol:

kubuspace

Kati,

elküldtem végre egy képet :D
Nem a legjobb, de szerintem a lényeg látszik :D

Puszi,
Reni
b.reni

Sziasztok!

Jó régen voltam már fent, és csupa jó híreket olvasok. Normális szülések és gyönyörű, egészséges kisbabák.
Mindannyiótoknak gratulálok!
A szülésfelkészítőn beszéltem a szülésznővel, hogy hogyhogy így megnőtt a létszám, és mondta, hogy most főleg az áprilisiak járnak az előadásaira.
Hát nem tudom, hogy mi lesz, ő is mondta, hogy rengetegen fogunk áprilisban szülni, úgyhogy én kezdem feladni azt az álmomat, hogy egyszemélyes szobát sikerül majd kapnom.

Ildi
bcuca

Sziasztok,

Ildi nyugi, én bármikor mentem be decemberben a kórházba vizsgálatra az első emeleti nővérpultnál egy ismerős nővérkénk mindig azt mondta hogy csak ma ne jöjjünk szülni mert teltház van. Sőt 22-én amikor eldőlt hogy 23-án megindítják a szülést csak egyetlen egy ágy volt szabad az utcai oldalon egy kétágyas szobában. Aztán mire 23-án este levittek addigra két egyágyas szoba is üres volt.

:D

Nagy a csend, lehet h nekünk is le kellene menni sétálni aránylag enyhe idő van..

Pusz Mindenkinek

Zsuzsa

kubuspace

kubuspace

Legyen úgy, ahogy mondod!
Tényleg szép idő volt eddig és hétvégére elvileg itt a tavasz, úgyhogy jókat tudunk majd sétálni. :)

Ildi

Segítsetek légyszi: Hogyan tudok én is egy idő naptárat betenni az üzenetem alá?
Bénázok vele, de nem jön össze, pedig már egy aranyosat találtam is, be is állítottam, de nem tudom, hogyan és hova kell beilleszteni.
Köszi :wink:
bcuca

Sziasztok lányok!

Ma hazaérkeztünk! Minden rendben van. Kicsit megfáztam ugyan és ez aggaszt, de amúgy minden rendben van. Amint van egy kicsi időm leírom a szüléstörténetet. Egyenlőre annyi, hogy a mai napig megkönnyezem mert annyira gyönyörű és könnyű szülésem volt. :lol: Tegnap estére megjött a tejem is elég rendesen. A pici fiam nagyon jó baba nem sírós egyenlőre. Majd meglátjuk az éjszakát... :roll:

Puszilok mindenkit! Köszönöm, hogy szorítottatok nekem! :wink:
Még jelentkezek!

Kép

Kép

Kép
millye

Szia Millye.

Nagyon drukkoltunk neked és látod meg is lett az eredménye!!!
Örülök, hogy minden rendben van és boldog vagy és nagyon kíváncsi vagyok András születésének történetére, felcsigáztál a csodálatos és könnyű szülés hallatán. :-)
A kórházban sikerült megfázni vagy már előtt sem voltál jól?

Tesó örül a babának? Ő már szinte felnőtt nőként tud majd babázni és neked is segíteni.

Írj majd ha lesz időd és addig is vigyázz magatokra. Jó érzés ennyi év elteltével újra babázni, más mint elsőre?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Szonce! Gratulálok! Sok örömet és boldogságot kívánok. Én is hasonlóan nyomtam mint te...:-))) A tejem 5 hét után indult be, mindent kipróbáltam, de valószínű a sok mellretevés indította be.

ERIKA!

Én is kinyíltam a 32.héten. A vízszintes testhelyzet a legjobb neki amennyit tudsz legyél így, főzést, minden mást lassíott mozdulatokkal végezz, szerintem így el lehet húzni... Van egy magnesii citricii tabletta amely 1 tbl tartalmaz 500 mg magnéziumot, én ebből szedtem 3x2. Recept nélküli párszáz forint. Beszéld meg a dokiddal, hátha... de írok egy sztorit, hogy ne izgulj....

A barátnőm február 14-re volt kiírva, de nem tudott pihenni mert 3 gyerekes és jött akarácsony és persze gondolom úgy érezte, hogy hoznia kell a formáját annak ellenére, hogy babát vár, úgyhogy nagytakarít, bevásárol stb...
24-n elfolyt a vize, 25-n megszült 33. hétre 2500gr lett a baba.
A SOTE-n volt bennt mindenki nagyon profi volt, na a lényeg mára már 5 kg a baba és minden okés és nagyon cuki....
Úgyhogy bárhogy is alakul ne csüggedj, mond a kicsidnek is, hogy tartson ki még egy pár hetet....
Én szorítok, mert tudom milyen az amikor minden héttel beljebb vagyunk! HAJRÁ!

Mamabogár
mamabogár

Szia Millye!

Jó hallani felőletek, főleg az a nagyon jó, hogy minden jól sikerült!
Várjuk a beszámolódat, és azt is írd le, hogy milyen volt az első éjszakátok, és hogy milyen gyakran ébresztett?

Ildi
bcuca

Sziasztok!

Zsuzsa! Mamabogár!
Köszi a sok biztató szót. Most nagyon rám fért. :D

Sajnos nincs akitől segitséget kérjek.
Nagyszülő egyik 70 éves nem lehet rábízni Nórit.
A másik szinte éjjel nappal dolgozik.
Tesóm tud jönni néha, de ő is sokat dolgozik.

Csak hogy ne maradjon ki semmi, az életemből,
újra vissza estem a náthába.
Én nem értem, ennyire gyenge lenne a szervezetem!? :?

Már tényleg azon vagyok hogy számlálom a napokat,
és húzom az időt, a babával beszélek.

"Maradj még, neked jobb bent mint kint,
ha még bennt maradsz, jobban jársz, mert addig vagy nyugodt légkörben,
mert nővérkéd nem hagy majd békén." :lol:

Meg hasonlókkal bíztatom a picit a benn maradásra.
Tudom butaságnak tünik, de már nem tudom mit csináljak.
Az állandó köhögéstől, nagyon keményedek.

Na de nem panaszkodom. Bocsi hogy hosszúra sikerült. :?

Sziasztok
Erika
hverika

Szia Millye!

Gratulálok a picihez, és kiváncsian várom a beszámolódat.
Sok sok tejet és jó egészséget kívánok nektek.

Szia, Erika
hverika

Ildi,

A profilban az aláíráshoz kell beilleszteni a linket, remélem sikerül :D Minél előbb látni szeretnénk hogy milyen aranyos naptárat találtál.

Millye,

Welcome back, de jó hogy írtál, pihenj sokat de amikor van egy kis időd nagyon várjuk ám a beszámolót. Reméljük a megfázás is már csak a múltté.

Erika,

Sajnálom, tényleg. Mondanám hogy szívesen bébisintérkednék ha nem lenne a szomszéd szobában egy állandó éhenkolbász, örökös társaságomat igénylő kis emberke, akivel napi gondozásra szerződést kötöttem na de 24 órára ???? Nekem nincs pihenőm vagy szabad órám ? Mint látszik is elég extrém időben irogatok mostanság, háááát máskor nagyon nem sikerül. Pihenni szeretnék !

Valószínűleg a fáradtság és kimerültség is elősegítette hogy ismét náthás vagy, nem lenne már egy kis könnyítés ha az ebédkészítés elmaradna ? Ha erre a pár hétre ami még hátra van valahogy másképpen oldanátok meg az étkezést ? Ott is tudnál már nyerni 1-2 órát.
Jelenleg én is rendelek, egész jó ételfutárt találtam és aránylag jól ki is jövök, egy hétre max 3000 ft az ebédem. Persze ahogy elkezdjük a főzelékezést akkor valószínűleg én is több időt fogok a konyhában tölteni hiszen akkor magunknak is újra én készítem a kaját.

Pihenj sokat, Nóri gyógyuljon meg minél előbb, persze könnyű ezt mondani amikor bölcsiben, oviban járvány idején a gyerekek egymásnak adják a betegségeket.
Pihenni, pihenni és igen sokat beszélgetni picibabával hiszen van még egy pár nagyon nagyon jó hete anyuci pocakjában.

Reni,

Mi ez a hallgatás ? Csak nem ? Drukkok ezerrel. :lol: :lol: :lol:

Rólunk annyit hogy túl vagyok a heti kis mélyrepülésemen, annak ellenére hogy apa szerda óta itthon van (tavalyi szabik-mivel tavaly 1 napot nem voltunk szabin – így sikerült a teljes mennyiséget idénre áthozni, most azokat fogyasztja) szóval hetente 1-2 napot itthon van velünk. Tehát fáradt vagyok és ez a legrosszabb módon jön ki belőlem, hisztizek, durcázok. Persze ebből Marci nem érez semmit (remélem), mindezt akkora hagyom ha ő alszik, ami napközben elég kevés. Annak ellenére h napi 24 órát vele vagyok miért mindig én kapom az órás sírásos kitöréseit is ? Olyan tehetetlen vagyok olyankor és persze hogy stresszel.
Tegnap bementünk a munkahelyemre, ment a babázás ezerrel, ma és holnap is vendégek jönnek hozzánk. Lesz Marcizás ezerrel.
Alig várom hogy délelőtt legyen húzunk le sétálni, és már számolom a napokat hogy mikor lesz tavasz.

Mindenkinek nagyon szép hétvégét.

Pusz

Zsuzsa

kubuspace

És küldenék pár képet is, a hisztiset csak azért mert senki nem akarja elhinni hogy ez a tünemény babuci ilyet is tud csinálni :D :D Kép Kép Kép Kép

kubuspace

Sziasztok lányok!

Bocsánat, hogy csak most írok, de a babázás lefoglalja az időmet!

Teszek fel képet a babáról :lol:

Kép

Kép

Mint ahogy már írtam csodálatos szülésem volt. Még most is meghatódok. Vasárnap szivárogni kezdett délután 3 órakor a magzatvíz. Szépen elkészültem nem rohantam... lezuhanyoztam. Fájás semmi. Beértünk 6 órára a kórházba ahol CTG utána méhszáj vizsgálat és a szokásos borotválás beöntés után elfoglaltam a szülőszobát. Mivel nem volt fájásom ezért oxitocint kaptam. A rendes fájások csak hajnali fél egyre jöttek utána felgyorsultak az események. fél kettőre megjöttek a tolófájások is majd 1 42 kor kibújt a kisfiam. Nagyon jó szülésznőt és orvost fogtam ki. Az egész nagyon hangulatos volt a félhomályban való szülés is megadta az egész romantikáját. :lol: Szerintem a kórházban fázhattam meg ami miatt kicsit frusztrált voltam és volt egy kis lázam is... mert aggódom, hogy nehogy elkapja a baba de megnyugtattak, hogy a tejből kap elég ellenanyagot. Tejem is lett bőven szülés után 2 nappal. Meglepődtem azon is, hogy a csecsemősök segítőkészek voltak és egyikkel sem volt semmi nézeteltérés. Mindenki nagyon kedves volt és segítőkész beleértve az ápolónőket és az orvosokat is. Nagyon honvágyam volt és hiányzott az információ áradat is... úgyhogy a látogatások után általában pityeregtem... alig vártam a csütörtököt, hogy hazajöhessek. :lol: Ha bárkit bármi friss információ érdekel nyugodtan írjon!

További szép napot kívánok!

Kép

Kép

Kép
millye

kubuspace: Köszönöm, hogy átküldted az Angelcare anyagát! :wink: nagyon rendes vagy!

Kép

Kép

Kép
millye

Millye!

Gyönyörű a kisfiad! :)
Köszi a beszámolót is!

Ildi

Kép
bcuca

Sziasztok!!

Reni!

Köszönöm szépen a képet... Hatalmas pocid van :-) És nagyon jól áll!:-)
Vagy lehet, hogy már nincs is pocid?? Remélem majd értesítessz minket...

Gratulálok Millyének is. Tündéri babucid van:) Örülök, hogy minden rendben ment. A pityergésről annyit, én ha meghallom Cserháti Zsuzsa Édes kisfiam című dalát, zokogni tudnék:-)

Kubuspace!

Ez a Marci! Micsoda haja van :-) Nagyon édi! És csodaszép szemei vannak! :-) Hiszti? Ez nálunk is hihetetlen a rokonok számára... Általában akkor megy a műsor, mikor nincs nálunk senki... :-)

Milán új szokása, hogy éjjel fél 3- 3kor felkel, és mosolyog, gügyög egészen 4ig, majd álomba gügyögi magát:-)

Alig birom megállni, hogy ilyenkor ne dögönyözzem meg, hiszen mégiscsak éjszaka van...

Puszi mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

Millye, köszi a beszámolót, gratulálok még egyszer, Andris nagyon aranyos a képeken! Jó, hogy minden ilyen simán ment.

Marciról pedig szinte nem is lehet elhinni, hogy még csak 2 hónapos. Kész fiatalember már ezeken a képeken!

Jaj, már én is úgy babáznék, persze tudom, hogy most még korai lenne :) Még legalább egy hónapig ki kell bírnunk, de aztán már mondhatom Julcsinak, hogy induljon lassan, nem muszáj kivárnia az április közepét :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok,

Millye,
András tünemény egy baba, nagyon örülök hogy ilyen szuper volt a szülés, nagyon gyorsan történt minden. De jó hogy van tejed is. Remélem a megfázás már a múlté. Tényleg ki volt az orvos ?
Írod h a csecsemősök mennyire segítőkészek voltak, lehet hogy zugolvasnak ezen a fórumon és rájöttek hogy ideje változtatni ? :D

Kati,
Képzeld végre Marci kivételesen akkor „hisztizett” amikor vendégeink voltak. Pont azok jöttek látogatóba akik a legkevésbé akarták elhinni hogy vannak hangos pillanatok is az életünkben. Annyira jó volt az időzítés :lol:
Milán a hajnali ébredéskor eszik is, vagy csak az ágyacskájában megy a nonstop gügyögés ?
Attól egyébként majd elolvadok én is hogy bármikor megyek az ágyacskájához ha ébren van, rám néz és mosolyog ezerrel. Csuda egy jó érzés.

Zita,
Kitartás, rövidesen Te is követsz minket, mindenesetre Julcsi maradjon csak ott ahol van még egy jó pár hétig.
Ja és pihenj amennyit csak tudsz !!! Majd emlékezz a szavaimra szülés után pár héttel.
Élvezd hogy jön a jó idő, sétálj, pihenj és beszélgess Julcsival.

Szonce,
Hogy vagytok ? Milyenek az éjszakák ? Tejci ?
Ha lesz időd majd jelentkezz és nyugi, ha bármi kérdésed van vagy csak egy biztató szót szeretnél mi itt vagyunk.

Reni,

Csak nem ?????????? Drukkok ezerrel.

Ma megyünk a Margit-szigetre vagy a Normafához. Juj de jó már úgy várom 8)

Puszi Mindenkinek.

Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok!

Kubuspace!

Milán hajnalban evés után kezdi a kis különóráit...:-)
Na akkor Marci is megmutathatta, hogy igenis van hangja is:-))
Nálunk most a fürdetések lettek hihetetlen izgalmasak. (mondjuk eddig is az volt, mert rettegtem, hogy elejtem, kicsúszik a kezemből, stb., de az már elmúlt) Mostmár csak úgy csapkodja a vizet:-) Látszik, hogy élvezi.

Jár valaki közülünk babaúszásra?? Én nagyon gondolkozom a dolgon. Bár megvárnám a jó időt.
Ja! Kérdés:ugye úgy kell fürdetni, hogy ne menjen bele a picurik fülébe a víz. Ha csapja a vizet, pancsol, hogyan lehet ezt megoldani? Vagy ez csak nagyon kicsi korukban fontos? Elkezdtem használni a fürdőkádban ezt az ülőkét is. Hát majd szívinfarktust kaptam, mert azt hittem kicsúszik belőle, de aztán nem történt baj:-)

Képzeljétek!
Sajna úgy tünik, egyre kevesebb a tejem, mert már pótolnom kell tápszerrel... Változó, hogy mikor mennyit eszik szopi után. Van hogy csak 20-40ml-t, de van, hogy 80ml-t lehúz. Úgy sajnálom pedig. Sosem dőzsöltünk a tejemtől, de azért mindig volt annyi eddig, hogy az elég legyen... Sajna lehet h már nem sokáig...:-(

Jó hétvégét!

Puszi
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok

Új vagyok itt, én is a Jánosban fogok szülni , elvileg július 2-án.
A szülésfelkészítő tanfolyammal kapcsolatban lenne kérdésem, biztos tudtok segíteni :)
1.) Bármikor lehet csatlakozni a tanfolyamhoz, vagy van egy tematika, ami miatt érdemes megvárni egy sorozat végét és csak egy új tanfolyamsorozathoz csatlakozni?
2.) 23. héten járunk, túl korai, ha most kezdünk bele a tanfolyamba, vagy épp időben eszméltem?
3.) Hol van az Auditorium? :)

köszi szépen
coraln

Szia Coraln

Van egy tematika, 6 alkalomból áll az egész felkészítő. Szerintem mindegy nagyjából, hogy melyiknél csatlakozol be. A 2-es számúra ajánlott vinni a párodat (persze a többire is lehet), vagy aki bent lesz a szülésnél. Most érünk egy sorozat végére jövő héten, így március 10-én indul újra a kör.

Van előnye ha már most elkezded, könnyebb közlekedni és 2 órát ülni ha még nincs olyan nagy pocakod. Meg ha kihagysz egy-két alkalmat, azt később még pótolhatod. Nekem a hóesések miatt kimaradt kettő, azt már necces lesz pótolni, mert egyre nehezebb a közlekedés, mozgás. Viszont olyan szempontból jobb így, hogy még friss lesz a tudás szüléskor. Szóval te tudod, hogy érzed prakikusnak....

Az auditorium a szülészettől felfele van, kicsit mész még fel a dombon, aztán a János büfé mellett kell felmenni a lépcsőn (mindegy hogy jobb vagy bal oldalt), aztán végigmenni az árkádos nyitott folyosón. Ott már helyenként ki is van táblázva, hogy merre kell menni.
Túl korán nem érdemes érkezni, mert a termet csak az előadó szülésznő nyitja pár perccel 5 óra előtt.

üdv
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Silverlion: Nagylányom és a férjem is sokat segít. Szerelmesek vagyunk a fiunkba... ez egy nagy csoda... ha tehetném megint szülnék egyet... :lol: Gondolom nehezebb lesz ha már nem lesznek itthon... Egész más most babázni mint amikor a lányomat szültem... sokkal türelmesebb vagyok és igyekszek a legtöbb időt vele tölteni és minden mást háttérbe szorítok. :lol: A lányom nagyon örül a kistesónak. Ma már mesélt is neki pedig korai, de ő kitartó... :lol:

Bcuca: Az első éjszakán csak hajnali 1 órakor kelt fel és utána 6 órakor. Másnap már kétszer fent volt hajnalban.

Kubuspace: Pálmai Bálintnál szültem. Tényleg nem volt semmi gond a csecsemősökkel...én is meglepődtem, hogy milyen rendes mindenki.

Kép

Kép

Kép
millye

Zita : Nagyon köszi az infokat!!!

Coraln
coraln

Sziasztok!

Kususpace gyönyörű hajas babád van!

Millye még egyszer gratula, nagyon édes a kisfiad!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:24-kor.
szonce82

milly, szonce

gyöngyőrűek a babák!!! :)
Gratulálok hozzájuk!!

kubuspace,
tényleg nehéz elhinni erről a komoly fiatalemberről a hisztit ;) de nagyon aranyosak a képek, a hisztis is :)

én is úgy babáznék már..pedig még van hátra idő bőven..csak győzzem kivárni :)

Kép
mulan

szonce82, mulan: Köszönjük a bókokat! szonce82 a te babád is nagyon aranyos és milyen ari ezzel a cumival ! :lol: én nagyon meg voltam elégedve a Bálinttal! Milyen furcsa , hogy mindketten nála szültünk :shock: :lol:
mulan lassan te is babázhatsz már! Már nincs sok hátra!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

millye: Gondoltam, hogy örül az egész család, teljesen más a Te helyzeted szerintem, mint pl. a mienk is lesz majd, meg a nagy átlagé.
Teljesen más érzés lehet úgy babázni megint, hogy az embernek már van egy másik nagy gyereke és most újra egy pici. Értem ezt a türelemre, meg mindenre.
Nekem nem lesz ilyen mert mi már tervezzük az újabb babát lassacskán.
Botonddal olyan jó már, mert ül, meg felálldogál, szóval kinyílt nekem már a világ egy kicsit. Tudok magamra is időt szentelni, hogy "szép" legyek meg ilyenek :-), ő meg addig simán eljátszogat magában a járókában. A konyhában is velem van, szöszmötöl, meg rodeózik körülöttem, de nincs vele gond, bár néha tanyázik is nagyokat, de ennyi kell...:-) szóval nagyon élvezem az anyaságot én is.
Ki volt a szülésznő nálad, mert csak a doki nevét írtad meg.

Mulan: NEM FELEJTETTEM EL AMIT ÍGÉRTEM, csak lassan készül :-) igyekszem, pláne, hogy a barátnőm már lassan szül és neki is kell!

Kati: Botinak 5 hónapig tudtam anyatejet adni, aztán tápszer, aztán hozzátáplálás és remekül néz ki, kicsattan az egészségtől.
Szóval amíg van jó, ha nincs akkor sincs probléma.

Szonce: Nem értettem a hasgörcsöléses részt, Ádám allergiás az anyatejre vagy mi volt a baj?

Reni szerintem már babázik!!!:-)

Minden babuci nagyon édes, mindenkinek gratulálok hozzá!!!
Nem gondoltam volna még az elején , de ahogy egyre nőnek és produkálnak dolgokat, egyre jobb és élvezetesebb!

Ja, igen, most fogunk beiratkozni babaúszásra, már annyira várom, mert Botond imádja a vizet és a pancsikolást, szerintem ezt is élvezni fogja. Én nem akartam túl korán vinni, megvártam az oltásokat, de aztán meg nagyon hideg lett, így elcsúsztunk, de azt mondták, semmiről nem késtünk le még.

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?