Új privát üzeneted érkezett!

Tünci, a szülinapom másfél hónap húsvét vasárnapja...
Van itt szegeden egy két jó klubb.....
Ital meg annyi itthon, hogy két hétig nem bírjuk meginni.

Lehet, hogy ezt kell majd csinálnom, elengeni a fékeket és csak úgy pörögni, pörögni, pörögni.....

Betti
Kép
betti0412

Elvileg az étkezési jegy adható,ne mkötelező.nálunk adják minden kismamának a terhesség alatt.

Én még nem voltam kineziológusnál,de Boboka és Hasli igen, úgy emlékszem.

az előbb hívott a főnököm, hogy tekintettel a kolleganőm kirúgására, jövő héten mennem kell péntek-szo-va-hétfőn.44 óra 4 nap alatt.nem lesz rossz.De legalább túlórába kifizetik.
hogy fog örülni a párom, ha elmondom neki.Mert ő meg pont akkor lesz itthon.tehát akkor jövő héten nem találkozok vele. :roll:
tünci28

Leiszom magam társasághoz betársulok, ha bevesztek.

Tünci, igazad van, a kajajegy adható. Beteg ne egyen!

A pároméknál a következő a helyzet: a harmad(!) fizetésüket feketén kapják, ez az ún. mozgóbér. Ez aztán mozog rendesen: aki 3 napnál tovább táppénzen van, annak minden egyes további napból asszem 1000 Ft-ot vonnak le a mozgőbéréből.
Ha nem megy a termelés (mert nincs megrendelő), a főnök azt mondja: egy csomó selejtet csináltatok emberek, ebben a hónapban nincs mozgóbér. ELSZÖKÖTT!!! Így a szalag melletti munkások 90 ezer helyett hazavisznek 60 ezret 3 műszak után.
Na, ezeket a cégeket nem ellenőrzi senki. A tulaj most épít egy "irodaházat" a megyeszékhelyen, ott fognak lakni, az egész családja, de a költségeket leírja majd az adójából, mert ugye irodaház. Így kell ezt csinálni.

Tünci,
látod, ez is egy fogás: kirúgnak egy embert, a munkáját átveszed te, meg egy másik hasonló beosztású, és marad a béretek, a munka meg egekig.

Kép

Kép

Kép
lyly

Pseti ismerősöm két pici gyerekkel (3 éves + 10 hónapos) leköltöztek B.füredre. A férj hajóács, sehol nem kapott már munkát a fővárosban, a feleség iparművész, amit a két gyerek mellett vagy tud elmélyülten művelni, vagy sem. Inkább nem. Segítségük gyakorlatilag nincs. Otthagyták az otthonukat, eljöttek albérletbe, ami olyan koszos, hogy tegnap kis híján lefordultam a székről, amikor a képeket mutatta. Gázálarcban savval marat a férje konyhai és fürdő csempét(!), a gyerekeket egyelőre nem merik lehozni, olyan dudva minden. A munka miatt történik mindez.

Kép

Kép

Kép
lyly

Ne is mondjatok többet!
Az ember csak kapkodja a fejét, hogy mik vannak.
Irodaház....az....
Hol az APEH, hol a munkaügy, egyéb? Basszus.

Nekem is van vállalkozó ismerősöm, és mikor mondom, hogy ne sírjon a szája széle, akkor mondja, hogy neki semmilye nincs, minden az asszonyé....jaaaaaa.

Várom anyuékat.

Szegény párom az előbb elég ideges lett, megfürödtem, most a vérzés miatt gyakrabban kell, és pont léptem ki a kádból, mikor a mozdulat miatt egy darabban kiesett belőlem egy adag.....teljesen elfehéredet, tiszta ideg lett, de mondtam, ne aggódjon ez ilyenkor normális.
Kevesebb van, mint a szülés után, de van. Nem tudom, azt modják ilyenkor nem tart olyan sokáig.
Majd figyelem.

Betti
Kép
betti0412

Alkalmi alkoholisták klubja...
Nekem az a baj, hogy másnap piszkosul beteg vagyok....

Gin-tonic, és vörös bor. Ez a kettő megy nálam.

Ki mit iszik?

Betti
Kép
betti0412

Tünci, hát nem irigyellek.
Dolgozz kettő, három helyett, a fizu meg marad, de szarul mehet a "nem vagy hülye" cégnek.
A marketing eléggé elszúrta a szlogent.

Betti
Kép
betti0412

Tényleg, azt kellett volna mondanod a főnöknek, hogy hülye azért nem vagyok! :D

Betti
Kép
betti0412

Betti,szoktuk mondani,amikor egy vásárló felidegesít és le akarom állítani!!!!
Én pezsgőpárti vagyok!

Azért fizikailag nincsenek fájdlmaid ,ugye? :(

nyugtalan vagyok, elmegyek egy nagyot sétálni, meg a Kicsikémhez.

Este lesztek?
tünci28

Remélhetőleg leszek.

Betti,
az AAK lesz a fedőnevünk. Vagy legyen ALAK? ALALKU????
Na, ehhez mit szóltok?

Tünci,
puszi a kicsidnek. És nyuszikák neki!!!

Kép

Kép

Kép
lyly

Ma cicája volt a Kicsikémnek! :)

Én az ALALKU-ra szavazok!
tünci28

ALALKU, szerintem is jó.

Fizikailag olyan kis nyilalások vannak, meg vérzés, meg szednem kell az antibiotikumot, amít tart, egyéb nincs.

Néha olyan érzésem van, mintha nem is lett volna ez a két hónap.
Régen a decemberi kismamikat végig kísértem, érdekelt, mi van velük, most a szeptemberibe bele sem tudok nézni.
Csak úgy tudom elviselni, ha lezárom a várandóság látványát legalább júniusig.
Nem tudom megmagyarázni, ez egy tőlem független érzés, remélem majd csillapodik.

Betti
Kép
betti0412

Violát én is puszilom.

Lyly te mit szoktál inni?

Estére felnézegetek, ha az Uram nem száll rá a netre....

Voltak anyumék, annyi kaját hozott, 3 napra elég, kedvenceimet főzte szegény.
Nem volt semmi, tesóim is jöttek, igazából eldumcsiztunk mindenféléről, meg átsétáltunk megnézni a lakást. Most mentek el még csak, jól érezték magukat. Van augusztus óta egy párja, ő is lejött vele, ő hozta őket, aranyos pasi, lassan a többiek is elfogadják, a korábbi balhék elcsitulnak.

Betti
Kép
betti0412

Kicsit olvastam az "abortusz" témában.
Azt írják, hogy 3 nap és 1 hét a vérzés, ha ennél több, azonnal keressem meg az orvost, mert az azt jelenti, hogy visszamaradt valami, ami gyulladást okozhat.
Hát majd nagyon figyelem, most azért elég erős még, meg nyilal néha a hasam, de ezt 1 nap után még természetesnek veszem.

Elolvastam a kockázatokat is, nálam ugye már két alkalommal volt, a doki azt mondta, az elsőt nem számolják oda, mert ott a természet intézte a dolgokat, de utána is babrálta a méhemet..., és 7 hónap elteltével most újra.
Elég nagy kockázatai vannak azért. Párom azt mondta, ne olvasgassak már ilyeneket, de én már úgy vagyok vele, hogy minden rosszal tisztába akarok lenni, mindenre felkészülni, mert bármi bármikor megtörténhet és meg is történik.

Betti
Kép
betti0412

Látta valaki a PS: I love you filmet? Most könyvben olvasom, elég vastag, a kórházra vettem, de maradt belőle. Olyan tipikus, amerikai, daniell steeles, csöpörészős...kíváncsi vagyok a film is ilyen-e? Szóval valaki látta?

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

GYors megfürdök és kicsit jövök. Már 3 napja itthon lógók holnap már musz menni dolgozni.

Kép

Kép
melcsike70

VAn valaki? :roll:

Kép

Kép
melcsike70

Szisztok már itt vagyok!

Na, de már mindenki elment.
azért írok!

Most tettem be még egy mosást ,azt megvárom.Az előbb tornáztam, de ma nem volt nagy a lelkesedés,későn áltam neki.hatalmasat sétáltam, levegőztem két órán át.

Betti!
Az nem baj, ha utánaolvasol a lehetőségeknek, következményeknek.ellenben minden eset más.Emlékszem nekem a kórházban elsorolták a koraszülés 10 leggyakoribb okát, hát nekem egyik sem volt benne.Viszont emiatt a koraszülés miatt a statisztikák szerint 55%-kal nőt egy újabb koraszülésre az esélyem.Szuper.Statisztika leszarva.

Én láttam a filmet, egyszer nézhető, de nagyon hoszú, nagyon vontatott, se füle-se farka.

Melcsike!
Szia!
Én is dolgozom holnap... :?
tünci28

A könyv is olyannak tűnik, rinyál a nő végig, meg mindenki őt sajnálja, és íves vonalként veszi az akadályokat, az új pasi már a láthatáron, de nem lehet, de csak kellene, de mégse, mostmár kicsit unom.

Melcsi, örülj a 3 nap pihinek is!

Betti
Kép
betti0412

Elolvastam a mozgásra vonatkozó utasításokat is, még két hétig egyáltalán nem lehet, de nem is nagyon van olyan fizikai állapotom még.
Azt is olvastam, hogy hetek mire a hcg helyre áll, ezért fájnak még a melleim, meg érzem még a tejcsomókat... :( dögöljön meg.

Végigküzdöm még ezt a pár oldalt a könyvből, aztán megyek aluszni, olyan kába vagyok még, lehet a vérzés is, bár az még nem olyan sok azért, csak régen volt. Egyáltalán nem a legjobb érzés megint látni az üres méhem eredményét és cserélgetni a betéteken 3 óránként. Mintha augusztus lenne...

Betti
Kép
betti0412

Hááát elolvasni, biztos még nehezebb.

Hogy vagy Betti?
tünci28

Holnap délután mi is elmegyünk egy kicsit sétálni, olyan jó volt ma a levegőn egy kicsit, míg elmentünk boltba.

Anyu azt mondta, fehér vagyok mint a fal, meg sápadt. Jövő héten átballagok a közeli szoláriumbe és megpróbálok egy kis színt feldobni......kezdetenk. Hátha jót tesz a napfény imitálás.

Betti
Kép
betti0412

Úgy elvagyok.....
Délelőtt gyújtottam két gyertyácskát, és megsimogattam őket, jó nagyot bőgtem, és elátkoztam az életet...
Azóta bírom. Napközben néha rámtör az a mérhetetlen elkeseredés és reménytelenség, de elnyomom.
Mintha még nem fogtam volna fel, hogy a 11. hétnél megállt az idő, nincs tovább.
Hétfőn le kell viszont mondanom a 4D-Uh-t Kecsekméten....már volt időpontom.

A nővér kérte a kiskönyvemet a felvételnél.....akkor jutott eszembe, hogy az egyedüli, ami igazolja, hogy babás voltam, az a tegnap kiadott klinikai zárójelentés. Védőnő nem is látott.

Betti
Kép
betti0412

Én már alig várom az igazi napot.lehet fotoszintetizálni.

tényleg olyan, mint augusztusban...ha belegondolok évek óta minden alkalommal kicsit belehalok minden ciklus végébe..a sikertelenség, aztán a tragédia vág az arcomba.
tünci28

Tünci, te mikor is mész orvoshoz?
Lehet, hogy együtt már próbálkozhatunk újra?

Betti
Kép
betti0412

Nagyon sokat gondolok rád,hogy éppen mit csinálhatsz, mire gondolhatsz..Jó lenne felébredni már, egy másik, boldogabb életben.

Még írok egy privátot.
tünci28

Én is utálom mikor vérzek...bár tudom, hogy ez a tisztulás jele. Meg azé, hogy nincs senki bent. Marhára boldogító.

Arra jöttem rá, hogy nem a történtek elviselése a nehéz, hanem az újabb folyamat...próbálkozások, doki, hetek számolgatása, stb, stb, stb.
Lassan már olyan viccesnek tűnik az egész, várandós leszek, aztán vége, aztán megint igen, aztán megint vége...olyan tragikomikus már.
Az a helyzet, hogy már magam sem hiszem el, hogy végig tudok menni ezen az úton.
Igazából ennek is úgy indultam, hogy nem megyek el táppénzre, mert úgyis vissza kell jönnöm, nem fog végig menni, képtelen vagyok elhinni.
Már kétszer foglalkoztatott az örökbefogadás is, de csak távolról. Tudom, hogy alkalmas vagyok anyának és nem fogom magamban hagyni ezeket az értékeket, csak azért mert a JóIsten nem adja meg nekem.

Betti
Kép
betti0412

Szerdán megyek, ha addig meg nem jön.Ha megjön, akkor viszont már márciusban nem tudok elmenni hozzá.

Ha mindent rendben talál és áldását adja, akkor még várunk egy-két hónapot, kicsit átbeszéljük (ezerszer) és talán május-júniusban próbálkozunk.
tünci28

MÉg vagyok én is.

Tünci

A koraszülés leggyakoribb okai közül én sem produkáltam egyiket sem. Sőt nem is volt ok. Meg előzmény sem. :cry:

Kép

Kép
melcsike70

Nekem is kellene mennem rákszürésre, meg talán megnézni minden rendben van e? De nincs kihez. :( Itt már senkibe nem bizom, akihez jártam lelépett, a többi meg hagyta hogy a liftben szüljek meg egy korababát. :(

Kép

Kép
melcsike70

Akkor együtt vághatunk neki....
Úgy látszik én mindig mellécsapódok valakinek, aztán útközben lemorzsolódok.. :)

Betti
Kép
betti0412

Lányok, akkor ALALKU: én borivó vagyok, de a pezsgő is jöhet!

Édes kis Viola: most cicázik éppen?! Látod, megint egy "üzenet". :wink:

Betti,
Tüncike véleményét osztom, egyszeri film, hosszú, nyavalygós, én nem bírtam végig...

Fiatalok, ide figyusz: nekünk már minden kockázat, úgyhogy ezen most ne gondolkozzunk. Nekem azt mondta a doki, hogy egy-két ilyen műtét még nem emeli számottevően a kockázatot semmilyen téren. És nekem nem vígasztalós dokim van...
Anyukámnak számtalan, számolatlan ilyen műtétje volt, mert a menzi nem akart abbamaradni, csak ömlött, ömlött...jöttek az egészségügyi küretek, amikor "lecsupizták" a méhét, hátha helyreáll a ciklusa...hát nem, ez ment kb. 10 évig, 42 éves koráig szednie kellett a fogigátlót!!! Aztán jött a tesóm, véletlenül, 4,35 kg-mal....nem tervezték, anyunak szívburok-gyulladása volt, amikor én kicsi voltam. Ez helyrerakta a dolgokat.

Melcsike,
hát mi volt ma??? Gyorsan mesélj, mert nekem is mennem kell altatni. :wink:

Hasli,
merre járhatsz? remélem, hoz nekünk egy kis vidámságot, képeket, meleget...

Kép

Kép

Kép
lyly

Melcsi
Azért hátha találsz valami normálisat, menj el néhányhoz és válassz, bár az meg elég költséges.....

Igazából nehéz dolog ez...az orvos választás.

Tudjátok félelmetes érzésem van, mintha még nem fogtam volna fel teljesen, mi történt. Olyan, mintha nem lennék tudatában, most is, ahogyan írok, azt mondja az agyam, hogy ez nem történik, én nem írkálok ilyenről és mindjárt vége.

Betti
Kép
betti0412

Lyly, az én dokim sem olyan pátyolgatós fajta...Sőt.
De korrektül tájékoztat. Csütörtök este, mikor felvett, kicsit dumcsiztunk, akkor kijött kicsit az ember...de másnapra már helyreállt a rend.

Betti
Kép
betti0412

Az a baj Betti itt mindegyiket ismerem, mert minden taliztam a kórházba.És egyik sem foglalkozott velem.

Kép

Kép
melcsike70

Nincs lemorzsolódás!!! Tavaszi rügyezés lesz, és kész!

Melcsike,
hát ez sz@r helyzet. Én is így voltam ezzel, aztán jött ez a pécsi doki. Remélem, ez beválik, ez is Szabó, mint az volt, akinél Bencét szültem. Hülye dolog, de én már ilyenekbe is belekapaszkodok.

Gyújtottam gyertyát magunknak. Az elveszítetteknek. Az elveszetteknek. A remélem megtaláltaknak. A múltnak, a jövőnek, az elsírt és raktáron lévő könnyeknek, a boldog nevetéseknek, az édes kacajoknak, a mohón szopizó apró szájaknak, a kisebesedett mellbimbóknak, a testvéreknek, a kínunknak, és az életnek.

mennem kell, ne haragudjatok, altatás. Megpróbálok még visszajönni.
Aggódom értetek, magunkért. Mi lesz velünk?!

Kép

Kép

Kép
lyly

Arra gondoltam majd megkérdezem Győrben a Kaáliban hogy hátha ott is csinálnak rutin ellenőrzést és rákszürést, ha már igy is ugyis fizetni kell, ott tudom hogy megbizható dokik vannak.

Kép

Kép
melcsike70

én attól tartok azért kell dokit váltanom, mert képtelenség lesz bejutni hozzá, annyi kismamája van...

Ne mtudom kihez menjek, mert vagy már ismerem és Isten őrizzen tőle, vagy nincs magán, vagy van, de drága, vagy van ,de messze...

ahh, franc tudja.

Betti, még biztosan kell idő..szerintem így éreztük a nyáron is..csak most még jobban fáj, mert legbelül mégiscsak kudarc...mert bízunk, remélünk töretlenül6törve és mégis ez van..
tünci28

Lyly
Sikeres altatást.

Én is aggódom.
Jövő hétre bejelentkezem a pszichológushoz, sok-sok mindent át kell beszélnünk, indulatokat kell, hogy levezessen bennem, mert olyan düh van bennem, ami szinte mindent elsöprő.
Tudatában vagyok annak, hogy nem helyes és remélem, tud ezzel mit kezdeni majd.

Betti
Kép
betti0412

Amúgy ma Lyly reggel 8tól este 7ig a segédkeztem a táncegyesületnek. Eléggé elfáradtam. Vagyis a nap végére, már úgy voltam nehezen jön a levegő. Én már komolyan mondom nem is tudom mi lesz velem. A legutóbbi eredményem olyan sz@r lett, ami már megközelitette azt az értéket amikor embóliám volt. Nagyon közel volt hozzá.

Kép

Kép
melcsike70

Betti,
amikor szültem a kis halottunkat, a vajúdóba raktak, a sok-sok pocakos közé. Nagyüzem volt... Annyira hülyén hangzik, de nem tudtam sírni, sőt, képes voltam beszélgetni. Utána godoltam át, hogy szerintem olyan lehetett, mint a sokkos állapot, az agyam blokkolt, a legszükségesebbekre figyelt oda, akkor. Szégyellem, de a kitolási szakaszban nekem olyan kínjaim voltak (Bencével sem volt ilyen), részben a méregerős gyógyszernek köszönhetően, hogy csak annyit bírtam suttogni magamnak (mert egyedül voltam), hogy jöjjön már valaki és SEGÍTSEN. Ugyanakkor nem akartam elengedni ŐT, biztos vagyok, hogy tudat alatt visszatartottam, ez is közrejátszott. És ugyanezt gondoltam, Istenem, ez álom, fel fogok ébredni, csak a hasam görcsöl valamiért, azért álmodok ilyeneket.

A hCG nagyon sokáig, hetekig bekavarhat.

Kép

Kép

Kép
lyly

Melcsike,
hát senki nem tud segíteni??? Jajj... miért hagyják, hogy ilyen rossz legyen???!!

Kép

Kép

Kép
lyly

Lányok, ne haragudjatok a következő mondatért, de olyan szívesen pofán vágnék valakit....valaki olyat, aki tehet valamiről.
De ilyen személy nincs, akit komplett okolhatok, hacsak a menyországból le nem ráncigálok egyet.

Nem is mondtam, a műtős fiú, aki végig bent volt a műtétnél, és aki bevitt meztelenül, ismerős volt. :oops:
Mélyen vallásos, abortusz ellenes.
Azt mondta visszajön meglátogatni, de nem jött, szerintem marha nagyot csalódhatott, korábban egy lelkigyakorlaton beszélgettem vele sokat, normális fiú volt és erről a témáról is szó esett, mondta milyen nehéz neki látni az Életek elvételét sokszor a műtőben.
Úgy szégyenlem magam, pedig okom sincs rá.
De a kórház és ahogyan ott kezelnek ezt hozza, rémes, annyira felerősíti az érzéseket, a szégyen érzetet, ahogy a nővérek beszélnek rólunk lamináriásokról....stb. Az egész futószalagos 10 perces elvetetések, a rutin átgurítások az ágyra....
jaj olyan szörnyű volt, szégyeltem magam, hogy elvetetem a gyerekem, pedig hát már nem is élt és nem maradhatott bennem.

Betti
Kép
betti0412

Lyly

Sajna még eddig nem tudták beállitani a gyógyszeradagot. De más meg nincs is rá, ez a legerősebb vérhigitó.

Kép

Kép
melcsike70

Betti

Ezért nem csalódhatott benned. Nem te akartad hogy igy legyen. VAgy nem tudja miért kellett a műtét?

Kép

Kép
melcsike70

Melcsi, az az orvos biztos érti a dolgát, aki a gyógyszereidet állítja be?
Mióta írunk ide....sajnos...azóta mondod, hogy nem tudja beállítani, nem kellene tovább lépni tőle?
Lehet, nem jól látom, csak én is aggódom.

Betti
Kép
betti0412

Lyly...amikor már a vége felé jártunk annyira fájt...és tudtam, hogy nem boldogság lesz a vége és nincs,aki fogja a kezem..nagyon szégyenlem, de én is azt gondoltam(bocsájtsd meg nekem Drága Kislányom)hogy legyen vége... :cry: :cry:

sokk..igen,a halála napjáról alig emlékszem valamire...csak árnyak, zavaros képek.

Melcsike, keress egy igazán jó orvost, ha 10-hez kell menned, akkor se hagyd, mert még nagyon sokáig élned kell, egészségesen!
tünci28

Nem tudhatta, miért vagyok ott egyébként....ez bánt.
Lyly, érdekes, mikor a kismamákkal tusoltam tök jól eldumcsiztunk mi is, meg láttam őket a folyosón, teljesen közömbösek voltak, egy más állapot, tényleg blokkol az agy ilyenkor.
De utána felold.....

Betti
Kép
betti0412

Betti, ne haragudj, hogy ilyet kérdezek, de talán beszéltétek az orvossal..ilyenkor nincs olyan lehetőség, ohgy -nem tudom másképp írni-" a méhed engedje Őt útjára, külső beavatkozás nélkül...talán az anyukáknak sem lenne akkora megrázkódtatás, mint a műtét...vagy ezt nem lehet?
tünci28

Csajszik, lassan elmegyek pihenni, nagyon elkábultam már...hátha sikerülne ma is pihennem.
Jó éjt kívánok nektek, holnap felnézek napközben majd...főznöm nem kell, anyu sok ennivalót hozott...délután sétálunk egyet, ez a szobalevegő nem sokat javít rajtam.

Betti
Kép
betti0412

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?