Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Kismamik!

No, most végre sikerült egy picit visszaolvasnom, de tartok tőle, hogy nem sikerül "mindenkire reagálnom"...

Mormota Asszonyság: nagyon szépek vagytok a képen!

Üdv a csapatban Lidzsin Bea és Monyca! :-)

Heni: nagyon szép a fal, úgy örülnék, ha belém is szorult volna némi kreativitás, de tény, hogy soha sem késő elkezdeni, talán hamarosan!

Tökmag, Tabati: Keresek már egy ideje jó Kismama tornát és a XI. került nekem jó is lenne. Megtennétek, hogy tesztek fel róla infót, vagy küldtök priviben? Előre is nagyon köszönöm!!!!

Tabati, most látom a listában, hogy Marcell lesz a kisfiatok neve! Ha a pici fiú lett volna, ő is a Marcell nevet kapja. Nagyon szép, tökéletes választás szerintem!!!

Régebbi téma- Hasviszketés: Nem tudom, hogy van-e olyan köztünk, aki ezzel küzd, de nekem nem a hasam viszket, hanem a hátam, és nagyon-nagyon!!!! Időnként, főleg, amikor mondjuk hajolgatástól húzódik, meg tudok őrülni, annak ellenére, hogy előtte kentem (kenettem) be. Sajnos, nincs mindig olya ember a környezetemben, akit meg tudok kérni, hogy enyhítsen kínjaimon, bár, ha így megy tovább, lehet, hogy a Kollégákat rászoktatom! :D

Szülés: Mi, pontosabban Apa még nem döntötte el, hogy jön-e a szülőszobára. Sajnos, már a kórházba lépve is leveri a víz a szagoktól, hangoktól, tehát előfordulhat, hogy ő igényelné a végén az ellátást! :shock: Ugyanakkor, látom rajta, hogy elbizonytalanodik, amikor mondják Neki a tapasztalt Apukák, hogy nem szabad kihagynia ezt az élményt. Sebaj, várunk, és majd a helyzet eldönti. A fájdalomcsillapítással kapcsolatban is hasonlóan gondolkozom. A lehetőségekhez mérten, szeretnék természetes úton szülni és egyelőre nem parázom, mert ha elviselhetetlennek érzem a fájdalmakat, nem zárkózom el a szuritól. Tény, hogy nem beszéltem még erről a Dokikámmal, de hamarosan sort kerítünk erre is.

Topictali: Húúúh, azt hiszem reggelig fogunk falatozni, ha így folytatjuk. Én is készülök majd valami finomsággal, nem tudom, még pontosan, mivel. Ez azon is múlik, hogy dolgozom-e azon a napon,. de ha megbíztok bennem, akkor legyen meglepi! :oops:

És nem utolsósorban: Boldog szülinapot Ácicia!!!! Tudom, hogy nem illik kérdezni, de a táblázatban láttam, hogy egyidősek vagyunk, és egy napra is vagyunk kiírva, Te is most töltötted a 28-at?

Megrendeltük a beltári ajtókat mi is, elvileg tényleg csak néhány hét, és rakhatjuk a fészket!!!! Annyira várom Lányok, hogy azt el sem tudom mondani Nektek!

Pusszi Nektek! 8)

Kép
cincibabus

Oh-Oh. elnézést kérek a figyelmetlenségért Tabati, visszanéztem és Beganék adják a Marcell nevet.... :oops: Bocsika!

Kép
cincibabus

Sziasztok!
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz. Boldog szülinapot az ünnepeltnek!!!!!

Heni, nagyon ügyesen kiosztottad a kolléganőidet. Jó, hogy a többieknek is tetszett :D

Anuk, örülök, hogy jónak tűnik az ágy. Mi is tuti. onnan fogjuk megrendelni.

Viszketés: Nekem szerencsére még nem viszket semmi. És képzeljétek, nem nagyon kenem se a hasamat, se a cickóimat és még mindig nincs rajta egy csík sem :D

Jövő héten védőnő, ismét mázsálás. De nem különösebben aggódom. Ma, bevásárláshoz felvettem a terhesség előtti farmeromat és tökéletes combba is és fenékbe is. Sőt, még be is tudnám gombolni a pocak alatt :D Úgyhogy nagyon úgy tűnik, eddig tényleg csak cickóra és hasra jöttek fel a kilók.

Szülés: Én nem akartam a férjemre ráerőltetni, hogy legyen bent velem. Természetesen nagyon fogok örülni, ha ott lesz. Ő retteg még az injekcióstű látványától is, de állítólag anyukájának már mondta, hogy ki nem hagyná semmi pénzért. Úgyhogy együtt fogunk várhatóan küzdeni.
Én teljesen rábízom magam az adott helyzetre. Elfogadom, ha császár, de örülni fogok, ha természetes szülés lesz. Majd ahogy a dokim jónak látja. Lényeg, hogy mi egészségesek legyünk.

Puszedli, nagyon guszta az a torta, amit Ácicának küldtél. Beleharaphatnék?????

Topiktalira még én sem tudom, hogy mit vigyek. Lehet az enyém is meglepi???

További szép hétvégét mindenkinek!

KépKép
süni76

Sziasztok Lányok!
Látom, ma nem csak nekem nem nagyon jut időm a babanetre... Elmentünk reggel vásárolni, vettem még festéket a falra, vasaltam, főztem és délutánra bejelentkezett a bnőm. Rettentően fáradt vagyok, úgyhogy tuti, hogy fogok aludni is... Beninek ma nincs túl aktív napja. Mocorog, de ma úgy látszik, ő is álmosabb egy kicsit a megszokottnál. Megyek is szunyálni, amíg Moncsim ideér.

Ácica, boldog szülinapot kívánok én is Neked! :)

Niki, szép pocijaid vannak. :)

Pussz mindenkinek, és pihenjetek Ti is!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Magdi: örülök, hogy megérkezett a kiságy! Majd képeket is kérek! meg mindenkitől!

Topiktali: de irigykedem! Oan jó lenne menni!

Heni: Szép a takaró! nagyon ügyes vagy!

Amadea: Milyen volt a bál?

Niki: szépen nő a pocid! :wink:

Tökmag: Neked szerencséd van, hogy nem tudod, mi az a pulmonológus! Sajnos nekem év végéig bérletem van a pulmonológiára (tüdőgyógyászat). Pulmonológus= tüdőgyógyász (úgy láttam nem válaszolt neked senki).

Anuk: nekünk is van ilyen terhesgondozás, itt két csitri adja a beutalókat. Szóval mehetsz védőnőhöz, meg a központba is, pedig jó lenne, ha a védőnőm írná meg, nem kellene két helyre menni.

Baba magazin: kókuszmatracos kupon! asszem abban láttam, nézegettem, hogy melyiket vegyem be, és a baba magazinban van brendonos kupon, kedvezménnyel 5000 Ft, ha érdekel még vkit, érdemes lecsapni az újságra! Csak nézzétek meg, hogy tényleg abban van-e :roll: .

De. boltban voltunk, meg barátnőméknél, hát nyüstöltem vagy egy órát, mire felállt a gép mellől, már nagyon morcos voltam!
Majdnem dél lett mire hazaértünk, mérges voltam kicsit, mert el is fáradtam, na, mire kész lettem az ebéddel! borsóleves, krumplipüré és rántott husi volt a menü. Holnap meg nem főzök, apa megy el itthonról fél 12-kor, este koncertjük lesz:).

Kicsit takarítottam a konyhában, rendet raktam pár helyen.
Kitaláltam a fürdőben, mi hogy legyen, hogy a babát majd a mosógépen fürdetjük, persze, nem jött be, mert vagy 5 centivel lelóg a kiskád, így nem merem ott fürdetni, nehogy leboruljon. Szóval majd másik helyet kell keresni...

Jövő 7végén el kezdünk babakocsikat nézegetni, de jó!

Kicsit hosszú lettem :oops:

Remélem mindenkinek jól telik a hétvége!
Vendég

Igazad van Heni, ma tényleg nagyon passzív a nap - még hétvégéhez képest is!

Én is most értem haza, anyuékkal mászkáltunk a premier outletben, és az ikeában ebédeltünk - megint.

Poker, köszi, ha megtudsz valamit a calciumról, írd meg, kíváncsi leszek rá!
A barátnőm is most csináltatta az apasági nyilatkozatot: Az anya lakhelye szerinti illetékes okmányirodába kell bemenni, az anyakövezetőhöz. (hivatalosan azt hiszem a jegyzőhöz, de a nyilatkozatot az anyakönyvezető előtt kell tenni) Ugye fontos, hogy mindketten egyidőben legyetek ott.
A XI. kerületben a barátnőmtől kértek egy orvosi igazolást a fogamzás feltételezett időpontjáról, valamit a szülés várható időpontjáról is. Szerintem mielőtt mész hívd fel őket, egyrészt emiatt, másrészt az ügyfélszolgálati idő miatt. Azt hiszem fizetniük nem kellett érte!

Cinibabus én pont ma vettem észre - melltartópróbálás közben - hogy a hátam iszonyúan ki van száradva - 1-2 helyen szinte sebes. Szóval holnaptól befogom a férjem!

Majd még benézek - hátha írtatok! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csillagtáncos: Remélem most már jobban van a kezed. :) Na ez megint egy érdekes történet. Régebben Veszprémben is választhattál volna magadnak orvost. De aztán az egyik túlvállalta magát (na melyik nem) aztán azt hiszem 2 vagy 3 szülés után rögtön ment a Balaton átúszásra, és szívrohamot kapott. Akkor döntött úgy a megye, hogy na akkor innentől nincs szabad orvosválasztás. Annál szülsz aki épp benn van. (Nomármost van egy-két doki aki szerint a fájdalom igenis kijár a kismaminak a szüléskor és nem hajlandó fájdalomcsillapítót adni, van amelyik iszonyú nagyot és rondát vág, sőt olyan mamit is ismerek, akinek a doki még a fene lyukát is összevarrta utána, s csak pár nappal vették észre, mikor az anyuka már őrjöngött a fájdalomtól és belázasodott. Persze kéz kezet mos, minden el lett sikálva, így azok az orvosok is tovább dolgoznak. A kismamik meg rettegnek, ki lesz az ügyeletes.)

Magdi: tök szuper! Meg az is, hogy tényleg kivitték, nem kellett idegeskedned úgy mint nekünk, hogy valóban megkapjátok. :D Én is néztem az etetőszéket, de ugyanabban az árban láttam nálunk is. Meg aztán nincs is hova tennünk. (Arra is számítok, hogy megmutogatom a rokonságnak milyen jó meg praktikus, és hátha valaki megveszi nekünk, bár Rod családjától nem sok jóra számítok)

Tökmag: Jó sűrű akkor a hétvége, ha szinte mindig dolgozni kell a párodnak. Pisi :D Hát az úgy van, hogy cukiban elmentem, aztán hazasétáltunk úgy sacc 2 km, egy óra alatt bőven megvan. De a harmadikra úgy ficcentem fel, mint fénykoromban :D Szerencsére senki nem előzött be, így el tudtam menni.

Monyca: Szerintem nem mindegyik szteroidos cucc tilos. Már csak tudom, szteroidos az asztma gyógyszerem. Igaz jóval gyengébb, mint ami a várandósság előtt volt (fulladok is rendesen), s csak annyi a hatása, hogy állítólag – talán amiatt nagyobb a baba. Magának kellett nyomnia a váladékot?!

Noémi: Húúú köszi szépen! Nagyon szuper lenne. Írok privit

Poker: apasági nyilatkozatban tudok segíteni. Valószínű, hogy egységesítették. Az okmányiroda anyakönyvi osztályát hívd fel, de lehet időpont sem kell. Viszed apát, mindkettőtök személyi igazolványát, lakcím kártyáját és a terhes könyved (ha hajadon vagy más nem kell). Mindketten kijelentitek, igen ő a gyerek apja, aláírtok egy papírt, kaptok igazolást és annyi. :D Ja és illetékmentes!

Na én pofátlanul kihasználtam, hogy ma Emma baba épp a lustálkodós napján van. Most két napig úgyis olyan sajtkukac volt, hogy alig tudtam tőle aludni. Elmentünk vásárolni, aztán egész nap heverésztünk és próbáltuk bepótolni az elmúlt hetek elhanyagolt házaséletét :oops: Tök jól elbeszélgettünk, délután még szunya is volt.
Jaj el is felejtettem mondani! Kihoztam apának egy könyvet: Kezdő apák kézikönyve. Valami két francia pasi írta, nemtom kik. Nohát hogy abban milyen szöveg van :D Lényegében le van írva a terhesség, szülés, gyereknevelés, de amolyan férfi módra. Rodnak könyörögtem, hogy legalább a bevezetőt olvassa el. Onnantól meg nincs megállás :D Már a felénél tart. Olyan jópofán írnak, hallottam végig röhögi az egészet. Úgysem olvasna „szakirodalmat” de ez szórakoztató is. :D

Gyerekszáj:
Rod kollégájának két kisfia van. A nagyobbik ovis, a kicsi 2 éves. Nos mióta Laci megtudta, hogy mi is babát várunk egyfolytában nyomatja a rémtörténeteket, és a különböző problémákat. Én meg felhívtam, hogy talán esetleg ha bevállalt két kölyköt ecsetelhetné azt is milyen az apaság pozitív oldala, mielőtt azuramnak elveszi a kedvét az egésztől.
Erre a sztori: Gyerek benn ül a szobában. Plüssállat rengeteg kipakolva. Apa (Laci) hazaesik, fáradt. Gyerek fut feléje, a következőket kajabálva: Apa gyere gyere, minden állat ki van rakva már csak te hiányzol!
Most erre mit mondtam volna. Kiröhögtem :D
Vendég

Niki: tényleg látványos a pocak növesztés.

Puszedli: itt is rántott husi volt, csak mellé tejföles, gombás zöldségszote. Meg paradicsomleves. Holnap meg anyukám csinál tepertős pogácsát. Hurrá!

Lányok: nektek nem tűnik röhelyesnek, hogy ama apasági nyilatkozathoz a fogamzás feltételezett időpontját kérik? Minden orvosi körben az uccsó mensi a kiinduló pont, hát azoknak miért kell katolikusabbnak lenni a római pápánál? Jó, hogy nem kérdik percre pontosan mikor bújik az ember ágyba?
Tudom, hogy az ember lánya szépen fiktív adatot is adhat, mert hát sokak úgy sem tudhatják a sok lepedőmutatvány miatt (s épp ezért számolnak a dokik úgy ahogy.....bár sokan tudják a pontos dátumot, főleg az inszemesek), de nekem ez a téma úgy jön le mintha a magán életembe akarnának kotorni.
Nálunk ez nem téma, hisz ez itt nem is így működik, meg nekünk van papírosunk az összetartozásról, csak bosszant ez az egész dolog.

Kép
kissmanó

:D Na igen. Nálunk azt mondták, hogy ha viszem a terheskönyvet és benne van a szülés várható időpontja, és az utolsó mensi időpontja az elég. Megnézik egy lakcímen voltunk-e az adott időpontban, nyilatkozunk, hogy igen apa ő és kész.

Mondjuk ha nagyon kekeckednének mi 3 napra pontosan meg tudjuk mondani. :D Mert utána elég sok időt kihagytunk, nehogy fiú legyen, a jónás napom meg viszonylag későn volt (22-én és 26-án már 74,8 volt a HCG szintem, tehát babás voltam). Szóval Emmának nem adtunk sok esélyt így visszagondolva. :shock:
Vendég

Anuk: de jót nevettem!

nekem is van gyerekszájas sztorim,
találkoztunk ma a férjem volt kollegájával a tescoban, jön a felesége, meg ordít a gyerek. Mondja a pasi a feleségének, rám mutatva, dinnye szezon van:), én meg kérdem a gyerektől: mit nem kaptál meg anyutól? néz rám, mondja, hogy dinnyét :lol: .
Vendég

Anuk, Noémi, köszi az infót az apaságiról. Körvonalakban még emlékszem, csak a párom húga mondott egy olyat, hogy 30 napnál nem lehet régebbi. Nos ez nekem nem rémlett, meg nem is tűnik logikusnak. :?:
Ácica én is nagyon boldog szülinapot kívánok neked!
Már olyan sokat írtatok az ágyról, babakocsiról, hogy már az az érzésem van,hogy nekem is rohannom kell rögtön, pedig csak április körülre terveztük. Nálunk sem nagyon van hova rakni. Pincébe, meg kintre én sem akarom. De már olyan jó lenne,ha itt lenne. De mostmár állandó nézegetésbe vagyok, már ami az ágyat illeti, mert babakocsit kapok kölcsön. :wink:
Paradicsomleves: nekem is a kedvenc levesem volt gyerkőc koromban, most is szeretem és a lányomnak is a kedvence. De....
Egyszer-kétszer próbáltam itthon és sosem sikerült úgy, ahogy a menzán kaptuk. Nincs véletlenül valakinek olyan jó kis tradicionális menzás receptje? Megköszönném.
Süni, elhiszem, hogy nem aggódsz a mázsálás miatt. Én a terhesség előtti farmeromról már álmodni sem merek. :oops:
Anuk, jó lehet ez a könyv. Tök jó, hogy így beletaláltál. Nálunk a Viktort a barátai "bombázzák" különféle e-mail-ekkel, most a napokban olyan videót kapott, hogy a pasik pelenkáznak rajta, különféle védőfelszerelésekben, maszkban, orrcsipesszel, stb. Szóval ő így "készül"... :wink:

[/b]
poker

http://teszvesz.hu/item566616347_hauck_babakocsi.html

nekünk ez a szín párosítás amúgy bejön,
de babának és nyárra? mi a véleményetek?
Vendég

Puszedli, ez a színösszeállítás nekem is az egyik kedvencem. Az biztos, hogy nem kényes, meg szerintem az ember tűző napon nem nagyon tologatja a gyerkőcöt hosszú távon. Szerintem a sötétkék, meg az egyéb sötétebb színek, sem sokkal "hidegebbek" nyáron.
poker

Sziasztok Lányok!

Ácica: boldog szülinapot kívánok én is :)

Kép

Mormota: gratulálok az esküvőhöz,aranyos a táncolós kép, a hajad is nagyon szép volt! :)

Monyca: a topictali nálunk lesz, a XVIII. kerületben. Ahogy Noémi is írta, ha van kedved, időd, és szeretnél jönni, priviben megírom a címet, telefonszámot. Természetesen ez vonatkozik minden újonnan a topichoz csatlakozó kismamára is :)

Puszedli: a kiságy még becsomagolva, nem tudom, mikor lesz időnk összerakni :? A hálószoba szekrények már egy hónapja arra várnak, hogy összeszereljük, talán holnap az egyik szekrényt sikerül végre megcsinálni... de ahogy kész a kiságy, teszek fel róla képet. Még a babakocsis képekkel is adós vagyok, holnap tenni fogok fel remélem, és az etetőszékről is. Az etetőszék nagyon aranyos, itt van a nappali közepén, és nézegetem, beleképzelem a kisfiam, hogyha majd bele fog ülni, mit is művel benne, tök jó érzés :oops: :lol:

Anuk: főleg azért is választottuk ezt az etetőszéket, mert ha etetőszékként nem is funkcionál már, kisasztalként és székként még igen. Szóval tényleg nagyon praktikus :)

Iszonyatosan elkezdett égni a gyomrom... :roll: :? Iszom is egy pohár tejet gyorsan :)
magdii

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a szülinapi köszöntést, aranyosak vagytok! Puszedli! Neked külön köszönet a fantasztikus tortáért, aki kér, még van belőle egy kis darab, küldöm! :wink:

Cincibabus!
Nekem is iszonyat módon viszket a hátam, néha úgy érzem magan, mint egy rühes kutya, amikor dörgölőzök mindenhez. :lol:
Lehet azért vab, mert a pocimat be tudom kenni gyakrabban, a hátamat meg csak Api, akivel néha csak annyira találkozok, hogy köszönjünk egymásnak. (köcsög munkabeosztások!) :evil:

Amúgy tényleg a 28-at töltöttem. És 22-ére vagyok kiírva, legalábbis menzi szerint. Ez szerepel a táblában. A vonalzóm az UH alapján készült. Te már betöltötted a 28-at?

Calcium Sandoz: nekem is ajánlották a gyógyszertátban, ettől tutira nem lesz nagyobb a baba, szerintem. A pezsgőtablettára mondjuk a védőnő azt mondta, hogy inkább kerüljem (talán azért, mert nem szívódik fel olyan jól, ha jól emlékszek)

Jaj, Heni!
Annyira szép dolgokat "gyártasz"! Ha tizedennyi tehetségem lenne! Minden elismerésem a tiéd!

Niki!
Tök jó a portfólió, :lol: Szuperül látszik a növekedés. 26. hétre én is ekkora pocit szeretnék! :D (Most még asszonygyák, nem túl nagy)

Apás szülés: hát nálunk ez gázos dolog. Többször rákérdeztem, de még nincs válasz. Szerintem nem akar. :cry: Próbálom nem erőltetni...

Kép
ácica

Anuk, nagyon jót röhögtem a gyerekszájas történeten!

Kismanó, szerintem is hülyeség hogy a fogamzás időpontját kérik, hiszen azért azalatt az egy hét alatt is több pasival lehetett az ember lánya. Ráadásul ez is egy megdönthető vélelem, tehát ha utólag egy dns teszt bebizonyítja, hogy nem ő az apa, akkor mentesül.
Én inkább azt tartom egy baromságnak, hogy újból kell kérnünk egy házassági anyakönyvi kivonatot. Ennek meg mi értelme?

Puszedli szerintem jól néz ki ez a babakocsi. Ráadásul ezen nem fog látszódni a kosz. Napra meg úgysem hiszem, hogy kiteszed.

Lányok az az érdekes, hogy nekem felül nagyon kiszáradt a hátam a lapockámnál. Kicsit úgy néz ki, mintha megkarmolták volna. Kicsi repedések vannak rajta, pedig nem is nőtt! Nem értem én ezt. Majd ma megpróbálom fürdés után bekenegetni!

Lányok, holnap már március - nagyon a finishbe lépünk! Már tényleg nincs sok hátra!

Képzeljétek ma vettem két body-t a H&M-ben. Áthajtós fajta, mert a barátnőm mondta, hogy jó ha ilyen is van, mert nehéz áthúzni a baba fején, kezdetben. Én ebben kételkedem, ráadásul két darab kerül 2700 Ft-ba. Ma viszont volt leértékelve 1000 Ft-ért, csak kis méret. Erre odajött egy csaj, hogy nyugodtan vegyem megy az 50-es méretet, mert az a Tescos 56-osnak felel meg. Képzeljétek összemértem, és még nagyobb! Remélem azért jó lesz! Az egyik fehér, a másik fehér - sárga csíkos.

Ácica, szerintem az a fontos, hogy a párod tudja, hogy neked szükséged van rá! Első baba, egy teljesen új szituáció szerintem jó ha van ott valaki, és talán az a legjobb, ha az apa az. De szerintem mostmár lassan nyilatkozzon, és ha nagyon nem akar, kérj meg mást - anyut, barátnőt - bár biztos vagyok benne, hogy utólag a sztorik hallatán sajnálni fogja, hogy kihagyta!

Nálunk Viktor olyan jó beszámolókat hallott, hogy teljesen természetesen újságolja, hogy a köldökzsinór is ő fogja elvágni! Hát azért kíváncsi leszek, szerintem mikor szólok, hogy indulnunk kell, ő is be fog szarni, bár most még nagyon bátor.

KépKép
KépKép
kfnoémi

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szia Mindenkinek!

Jó korán van még, tudom, de nem bírtam aludni, úgyhogy felkeletem , ondom behozom a lemaradásomat és visszaolvasok, de nem sikerült még teljesen.

Üdv. az újaknak!

Mormota! Nagyon szép ara voltál, és ahogy Apára nézel, mintegy félistenre! :D

Ácica! Boldog szülinapot!

Császár vagy rendes szülés?

Én a lányom előtt nagyon rendesen akartam szülni és csalódott voltam, amikor nem lehetett. Nem tágultam, viszont a magzatvíz meconiumos volt, a végén már borsópürészerű ,ezért maradt a császár, de hál Istennek nem altatásban. Egy-két napig elég húzos volt a felülés, ahol hasizom is kellett, emlékszem mm-ről mm-re nyomtam fel magam, de óráról órára nagyságrendekkel javult a helyzet.
Most meg , mivel ezt a verziót már ismerem, kövezzetek meg, de inkább ezt választatám. Az ember mindig fél attól ,amit még nem ismer.
Amadea! Szerineted van esélyem rá, hogy megint császár legyen?

Cukortéma!
túl vagyok aterhelésen. 3,7 volt az éhgyomri és 4,5 a 2 órás. Ez jó.

Kép
Kép
sosi

Dobok egy képet a , igaz nem fordítottam meg ,Szimbáról. A lányom az óvodai farsangon. Kép

Kép
Kép
sosi

Sziasztok!!

anuk
Igen azt mondta ismim,h mivel bevolt gyülve neki,ezért otthon nyomogatta belőle ki a váladékot,h ne gyulladjon be.De asszem nem úszta meg a gyulladást :?

magdii
Aranyos vagy a meghivásért,de időm is kevés,és igazából senkit sem ismerek még itt,és ahogy látom ti már egy összeszokott társaság vagytok,elég furcsán érezném magam,h senkiről semmit nem tudok.De azért köszönöm.

4D-n voltatok már,vagy fogtok menni?Én márc. végére tervezen,és nagyon remélem,h nem fog megszivatni,mint fiam.Vele 3szor mentünk,már akciós árat kaptunk :roll: ,és harmadjára ugy ahogy mutatott magából mindent.

Kép

Kép
monyca

Noémi, rákaptál az IKEA húsgolyóra? Babarészleget kifosztottad?

Poker , nekem sose sikerül olyan jó menzásra, pedig imádom. Betűtésztával, nyamm.

Puszedli, szép a babakocsi, dög melegben úgyse viszed ki a bébit! És a nyár csak 3 hónap, utána meg tök mind1!

Ácica, ne erőltesd, ha nem akarja. Hátha belesodorják az események, de ha nem, vigyél egy barátnőt, vagy válassza egy jó szülésznőt.

Sosi, cuki az oroszlánod! Én gyáva nyúl vagyok, helyedben csak császárral szülném a következőt.

Tegnap kicsit vásárolgattunk, jól el is keseredtem, mert 1 db felsőt sikerült vennem magamra. A mell alatt húzott fazon iszonyú hülyén áll, a szűkebb, hosszú fazon a nagy pocival nem jön be, olyan vagyok benne, mint egy hurka. De végre kaptam egy kényelmes nacit itthonra, meg cipőt a fiúkra. Ma telefonmúzeum a program, meg a Daubner cuki kifosztása, káposztás pogácsát fogok enni gesztenyepürével.

Szép napot, csajok!

Benta

Kép
benta

Jó reggelt!

Gyors bekukk, mert ezer dolgom van :( Na meg nekiállok kartondobozokat kunyerálni az OBI-ból, meg teszkóból. Lassan el kell kezdenem selejtezni, csomagolni.

Áprilisban költözünk. Csak max 1 évre kapunk kölcsön lakást. Rod lakását, amibe anyós simán befészkelte magát. Nagy balhé volt, hogy oda akarunk költözni, ő meg jöjjön vissza a saját lakásába a másik fiához. (Na igen, ide nem hurcolászhat fel pasikat)
Anyós felől fel is fordulhatunk, nem érdekli különösebben, azt mondta imádkozzunk, és jézus megsegít, vegyünk lakást, de hogy miből nem érdekli, de persze a mostani részletét és az újat is törlesszük. Igen, direkt írom kisbetűvel. :evil: Rodot áprilisban elbocsátják. Utána mi lesz nem tudjuk. Nem szívesen pereskednénk a saját lakásért bíróságon, de lehet muszáj lesz, vagy tényleg a híd alatt kötünk ki.
Lehet el kell adnunk a "könyvtár"unkat, amitől fájó szívvel válnánk meg. Sok igen értékes régi könyvem van, és Rodnak sok vadonatúj is. Nem szívesen kótyavetyélem el. Lehet ez lesz a sorsa a 3 éves "nászajándék" gyönyörű mahagóni szekrénysornak is. Úgysem fér el az sem kislakásban.
Eddig úgy van, hogy az ágyunk, a holmink(eléggé kiselejtezett és megszorító intézkedések után) és a babaholmik fognak elférni. Nemrég vettünk ebédlő garnitúrát. Természetesen anyós azt magának követeli, holott mi vettük. Igaz 70%-os leárazáson, de akkor is a mi pénzünk volt. De az sem fér el :( Mint ahogy a fotelok stb...pffffffff 4 év alatt nagy nehezen összegyűjtögettünk meg kell válnunk szinte mindentől.
Megyek kitakarítom a malackákat. Ja hörcsögök teljes felszereléssel ajándékba odaadók. Kezesek, szelídek, bár már 2 évesek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.01 08:58-kor.
Vendég

Jó reggelt Lányok!

Sosi, tök jó, hogy megvan - és jó - az eredményed! Én holnap fogok telefonálni miatta, remélem minden oké.
Az oroszlán(y)od nagyon édes! :)

Monyca, szinte már mindegyikünk volt 4D-n. Talán egyedül Tabati nem, mert ők nem szeretnék csak a szülésnél megtudni a pocaklakó nemét!
Sokan voltunk a 4D Genesisben - II. kerület - . Mindenki meg volt elégedve. Óránként jönnek a kismamák, tehát van bőven kivárni. A telefonban azt mondták, hogy kb. 20 perc a vizsgálat, hát mi kb. 40-et voltunk bent. A nő végtelenül kedves, magyaráz. Kaptunk egy DVD-t, és kb. 50 képet CD-re írva. Nekünk azt tanácsolata. hogy érdemes a 28. hétig menni, ha még egyszer akarunk, mert akkor lehet a legszebb felvételeket csinálni - utána már kicsi a hely. Még egy lehetőség van, a legvége...de ugye akkor már inkább élőben szeretnénk látni! Mi úgy terveztük a férjemmel, hogy jövő hétvégén újra megyünk! Már alig várom. Annyira jó érzés volt, mert tényleg sokáig gyünyörködhettünk benne, és a vizsgálat is olyan alapos volt, hogy tudtam Áron nagyon jól érzi magát bent! :)

Benta, képzeld a babarészlegről még nem vettem semmit! Igazából a gyerekbútorok tetszenek, de mivel még nem lesz külön szobája, csak terveztük a jövőt!
Én is imádom a Daubnert! Én a szilvás papucsot szoktam felzabálni!

Lányok, tudna valaki ajánlani egy jó asztalost? Aki nekünk van, annyira elfoglalt, hogy nem biztos, hogy időre meg tudná csinálni a pelenkázót. Kaptam másik számot is, de vonakodok felhívni, mert nem láttam referencia munkát. Szóval ha van ilyenetek, légyszi segítsetek! Köszi!

Na megyek, kipakolom a mosogatógépet, meg pakolászok itthon egy kicsit! Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jaj Anuk, ez szőrnyen hangzik. Van haszonélvezete az öreglánynak? Ha igen az baj, mert akkor a tulajdonon kívül minden jog őt illet - a birtoklás is - sőt a nagy felújításokat (ami nem állagmegóvás) a tulajdonosnak kell megfizetnie (ez kétszeresen szívás)
És hova költöztök?
Egyébként ezt tényleg nem értem: a másik fiának van lakása, és titeket egy újszülöttel - szülés előtt egy hónappal - utcára akar tenni? És erre ezt mondja imádkozz! Komolyan mit gondol, mit kéne tennetek? (ezt komolyan kérdezem) Vagy egyszerűen ennyire leszarja? Én ezek után Rod helyében nem is beszélnék vele!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Anuk: tényleg, amit Noémi kérdezett, arra válaszolj.
anyósnak a szíve helyén üres lyuk tátong tele rosszindulattal!
és tényleg, ezek után még szóba áll vele Rod? hú, nem lehet valaki hatással a fejére, hogy megváltozzon az anyja ellen pont úgy mint a kislánya érkezésénél fültanui lehettünk a változásnak?
bacca nyuszi.....

Puszedli: a járgány színe tök jó.
Gondolod, hogy a szép piros nem vonzza magába a meleget?
(csak mert nekünk piros van, öcskös megszívta....monnyuk a habos-babos rózsaszín csupacsipke kisrucit azért nem adom rá :D )

Káposztás pogácsa gesztenyepürével? Hú, meredeken hangzik, de tuti jó lehet.

jajj, mindent csinálnék, csak ne németet kelljen tanulni. Pedig ha kicsit is sajnálom a tanfolyásra kiadott pénzt, akkor muszáj.....

Kép
kissmanó

Anuk ez felháborító, amit írtál. Most írtam egy csúnyát, de aztán kitöröltem, hogy én mit csinálnék az öregasszonnyal. Ez viszont tényleg furi, hogy Rod hagyja, hogy így kihúzza alóla az anyja a hokedlit. :(
Benta: a pari levest te hogy szoktad csinálni? Sűrített pari konzervből? :wink: Én abból csináltam, de sajna nem lett az igazi. Pedig szerintem a suliba is abból csinálják.
poker

Poker: én sűritett pariból csinálom, a dolog lényege nálunk, hogy dobok bele 1-2 szál szárított zellerlapit. Az ad egy különleges ízt neki, apa szerintem azóta meg sem enné az anyja parilevesét. Ezt pedig szereti, a lányok meg egészen imádják.
Amúgy semmi extra: só meg kevéske cukor (annak függvényében milyen a parialapanyag).
amúgy meg nézz szét a mindmegette-n, hátha onnan 5letet merítesz, hogy miként próbálgassad

Kép
kissmanó

Kissmanó köszi, azt hiszem tényleg körülnézek. Hátha sikerül már egyszer úgy összevariálni, hogy jó legyen.. :?
poker

Manó, én is így szoktam, még sem lesz olyan jó menzás. Honnan van erőd tanulni 3.5 gyerek meg háztartás mellett?

Anuk, ezt a lakás-ügyet nem igazán értem, de azt igen, hogy nagy baj van :cry: Nagyon remélem, hogy ez csak valami gyorsan múló mélypont, és hamar megoldódik a problémátok!

Noémi, asztalost nem tudok. Amikor ide költöztünk, és fél évig nem volt konyhabútorom egy idióta asztalos miatt, azóta csak készen veszek bútort :twisted: Nincs jó tapasztalatom.

Kép
benta

Sziasztok!

mi sem voltunk 4D-n, Ácicáék sem, sztem egyikőnk sem megy.
Én sajnálom rá a pénzt, meg az úgysem oan mint élőben, és én már élőben akarom látni, hogy milyen, meg érezni a kis bőrét! ölelgetni!

Anuk: ez lakás dolog elég durva. Remélem anyósodnak se haszonélvezete, semmije nincsen rajta, mert akkor inkább ügyvédet fogadjatok és őt rakjátok ki. Hogy lehet ilyen?

Sosi: nagyon tündéri a kislányod! szuper lett a jelmeze!

Nekem a férjem bútorasztalos:), hová küldjem? :)

Nyáron is kiviszem a bébit, még 40 fokban is, mert panelben lakunk, ott meg jobban meg lehet sülni, mint lenn a szabadban. már kérdeztem is a férjemtől, ha nagy kánikula lesz, mit csinálok? Óránként fürdetem majd? Mert gondolom neki nem lehet hideg borogatást tenni a fejére, mint ahogy magamnak teszek hideg vizes türcsit a nyakamra, ha melegem van.
Vagy neki nem lesz olyan melege mint nekünk, felnőtteknek?

Nekem a férjem ki nem hagyná a szülést, sőt, ha császár lenne, nagyon csalódott lenne. Ez az egyik legnagyobb vágya.

voltam lenn, kikísértem apát a buszhoz. De szupi idő van! Most már maradjon is iylen, meg legyen melegebb. Már csak 3 hónap, és június! 3 hónap múlva már minden nap aggódhatunk vkiért, lehet vkinek meg is lesz már a csöppje (vagyis biztos).
Vendég

Sziasztok!

Anuk, szörnyű, amit anyós Veletek művel, nagyon szorítok, hogy ez az áldatlan állapot minél előbb megoldódjon! Talán a következő egy évben jóra fordulnak a dolgok!

Asztalost én sem tudok, sajnos nekem sincsenek jó tapasztalataim, az egyik lassú volt mint a csiga, legközelebb már inkább készen vettünk bútort... és ami még nem készült el, azt valószínűleg Apukám fogja megcsinálni, mert arra iszonyú magas árat mondtak...

Csináltam mindenféle képeket az eddig beszerzett babadolgokról, mindjárt teszem is fel őket, csak átméretezem.

Jó étvágyat az ebédhez :)
Ha esetleg még jól jönnek a kaja ötletek, ma stefánia vagdalt lesz krumplipürével :lol:

Magdi
magdii

Benta: épp, hogy most már nincs erőm tanulni. Csak idegesít az egész. Lehívtam anyukámat is péntek délben, hogy hátha kicsivel többször bírom kinyitni a tananyagot. Hát rég volt mikor 2 gyerek mellett államvizsgáztam.....

Puszedli: nekik (babók) is melegük van nyáron, de nem annyira mint nekünk. Nem hiába szokták mondani, hogy a bébre egy réteggel több ruhát kell adni mint magunkra.

Asztalos: komám szokott jó dolgokat csinálni, de messze is van nektek, meg türelmetek sincs kivárni míg összehozza a dolgokat. Lányomnak 1 hónapot kellett várni, hogy módosítsa a kész bútrot a szobájában. Fél délelőtt nyélbeütötték az emberei.

Ma brokkolikrémleves, dinsztelt vöröskáposzta grillezett berbécshússal a menü. Remélem a pogácsa is elkészül, tegnapról tolódott.

Kép
kissmanó

amadea doktornéni HELP!!

apáját elkapta valami :( hasmenés-hányás és 38 fokos láza van...nem akar enni, csak itatom hogy nehogy kiszáradjon nekem, aludjak külön ha este is lázas lesz? :?: (tegnap ugyanazokat ettük és nekem nincs bajom ,szóval nemhiszem hogy a kaja lenne a práblöm)

manó: mi az a berbécshús? :oops:

én most a rösztit (vagy hogy mindenkinek okés legyen, bere, lepcsánka, prósza) kívánom nagyon :D

jajj csak apája gyógyizzon meg, nem szeretnék elkapni egy ilyet...

Kép
Kép
mniki84

Babakocsi :)

Kép Kép Kép
magdii

Etetőszék :)
Azért találtuk praktikusnak, mert ha majd nem használjuk etetőszékként, ketté lehet szedni, és kis szék - kis asztal lesz belőle.
Kép
magdii

És a kedvenc kisruhák :)

Kép Kép
Kép
Kép

Bocsi a kép dömpingért :)
magdii

Magdi: tündériek a ruhák!

Nem baj ha hoztok képet, minél többet, annál jobb!!!

Niki: jobbulást a férjednek!!

én ma nem főztem.
Vendég

Niki: nálunk a baráti társaságon karácsonykor söpört végig egy ugyanilyen tünetekkel járó betegséghullám... persze senki nem ment el orvoshoz, így pontosan nem tudjuk, hogy mi lehetett, de két-három nap alatt lett vége lett mindenkinél. Amadea biztos többet tud majd mondani, csak gondoltam leírom, addig se idegeskedj, nem lesz semmi gond! Jobbulást a párodnak!!!
magdii

Niki én úgy tudom van egy ilyen vírus is. A barátnőm kisfiának volt. 3-4 nap alatt lefut. De akár lehet rota is, ami nem túl jó. Én a helyedben messze mennék - ezt úgy értem, hogy nem most puszilgasd.
Bár nem túl jó érzés, lehet, hogy jobb ha külön alszol, amíg doki nem látta őt!

Magdii, nagyon jók a cuccok!

Mi most jöttünk haza anyukáméktól. Finom kaja volt: előételnek pestos piritós, utána gombakrémleves pirított zsemlekockákkal. A főétel fehérpecsenye volt héjában sült burgonyával, padlizsánnal, gombával. Desszertnek pedig fánk!
Jó nagy zaba volt, bár a kajákból tényleg keveset ettünk - fél kiló hús elég volt négyünknek. Azért lehet ma már nem eszem! :)

Holnap hétfő - 5 nap után újra munka. Semmi kedvem hozzá, de most már csak 2 hónap és vége!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Megint nagyon fáj a köldököm, de most kintről. A felső része egyre jobban fordul ki, és ha hozzáértek nagyon érzékeny.
Akinek esetleg már kifordult, kellemetlen volt?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Anuk: ez borzasztó!!! Én nem is tudom, hogy lehet ennyire szemét valaki!!! És főleg így, hogy ennyire rossz helyzetben vagytok!

Poker: háát... még rendesen ott a véraláfutás, de legalább már nem fáj.

Ja, nem is írtam a cukoreredményt: éhgyomi 4,3 1 órás: 5,9 2 órás: 4,9 -szóval rendben! :lol: Viszont kevés van vörösvértestből, hemoglobinból és hematokritból- ez a vashiányt jelenti,ugye?

Heni: gyönyörű az a takró! Nem is értem, mit akarsz még díszíteni rajta, már most is tökéletes! :lol:

Noémi: akkor neked is pozitív a véleményed a Gynaceáról- jó volt olvasni a történedet, hogy tudott nektek segíteni végül, és jöhetett Áron! Ez annyira csodálatos
Nekem is van ugyanilyen HundM-es készletem! :lol:
Calcium: most sok kell a szervezetnek, szerintem nem gond a CaSandoz. Én a Lenkei KalMag-ot szoktam inni, borzasztó rossz íze van- olyan mint az ACC-forró vízben porfeloldós. De az a jó benne, h együtt van a 2 hatóanyag+ C vitamin katalizátornak, tehát elég hatékonyan felszívódnak. A Mg 200 mg egy adagban, a Ca-t most nem tudom, de elég jó adag.

Topictali:
én is csak bolt valamit tudnék vinni, viszont egyáltalán nem biztos, hogy végül mehetek... Nem biztos, h pénteken akkor lesz vmi, ami miatt fel kell menjek, viszont csütörtökön meg igen. És az utazás most szombaton nagyon megviselt, nem is gondoltam volna, h ennyire! Pedig IC-vel mentem oda is vissza is- bár az odaúti az kb úgy rázott mint egy személyvonat. A kátyús Bp-n való buszközlekedésről pedig ne is beszéljünk... én nem is tudom, hogy a bp-i kismamik hogy bírják ki! No, de h vmit sikerül mégis intézni 13ára, és fent alhatok, akkor megyek! Csak sajna 19.30-kor elmegy az utolsó vonatom hazafele, úgyhogy sokáig nem tudnék maradni. Viszont nagyon kíváncsi vagyok már Rátok!!!

Magdi:
cuccok nagyon szépek, már csak a bébike hiányzik belőlük!

Niki:
párodnak jobbulást! És szerintem nyomass te is C vitamint, nehogy elkapj vmit!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

boooocs, elírás volt, nem berbécs (birka), hanem juh husi volt a menü.
Összvissz 2 szeletből állt az 1,7 kilós tálca husi.
Ím amikor felkerültek a sütőrácsra:

Kép

és ím a bizonyíték, hogy ma elkészült a pogácsa is:
Kép

Magdi: jobb oldali rugi csúcs. Arra beneveznék.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

De gyorsan eltelt ez a hétvége :( ...

Ácica!
Nagyon boldog szülinapot utólag is!!! :D

Kissmanó!
Aranyos a csajszid :wink: !! Húúú...grillezni mi is nagyon szeretünk. :wink:

Puszedli!
Köszi,köszi a kókuszmatracos tippet!!!!! Holnap jöttök szülésfelkészítőre?
Babakocsi színe szerintem rendben van.

Anuk!
Hát ez nagyon nem jó, hogy ilyen dokik vannak :( , más város nem jött számításba?

Sosi!
Szerintem a császár mindig benne van a pakliban, viszont minden esélyed megvan a természetes szülésre is. Ezek a homeopátiás bogyók biztos segítenek tágulni, én tuti fogom szedni őket...
Nagyon klassz lett a lánykád jelmeze!!! :wink:

Bocsi, de csak eddig jutottam, holnap folyt. köv.....

Bál amúgy jó volt, táncoltunk is :wink: ,majd rakok fel képet...

KépKép
amadea

Kép

KépKép
amadea

Sziasztok!

Tabati- pénteken levadászlak, most már nem leszek megkukulva! :D
Viszont így két hét múlva mehetünk együtt is Magdihoz a fotózásra, fölös lenne hazamenned még előtte. Hm? :)

Peluskuka: ja, nem ereszti a szagokat, de a kaka azért erjed, nem…? Ezért nem akarom a gyerekszobában tartani…
Az az előnyünk meglesz, hogy nem lesz kakaszag a lakásban, csak fiiinom babaillat! 8)

Bimbóvédő: nekem azt mondták egy csomóan, hogy legalább egy hónappal szülés előtt el kell kezdeni kenni, mert ha kisebesedik, utána már nagyon nehezen gyógyul és ez a kenőcs meg tök jól felpuhítja előre…
Remélem nem lesz semmi gáz, én már most nagyon odafigyelek a cicikre: minden este spéci krémet kenek rá és próbálom lazítani az izmokat. Bár aztán lehet hogy semmit nem fog érni de legalább megpróbáltam. :)

Monyca- Elocom: párom és én is eckémásak vagyunk és valóban az Elocom a legtutibb kenőcs. Most nagyon kínlódok az ekcémával, pedig már erre is hozott gyógyszerész barátnőm tök jó kencét + „külsőleg” elnevezésű gyógyszertárban kikevert kézmosót (valaki említette már, hogy a gyerekei is ezt használják), de egyelőre még nem látok javulást…

Noémi: szívesen látunk a tornán, nagyon jó a hangulat is! :D
Nem semmi amin keresztül mentetek férjeddel amíg össze nem jött a bébi! Sajnos nagyon sok ismerősöm van akinek nem sikerül a baba, pedig Igencsak megérdemelnék! Aki meg nem szeretne, pikk- pakk összejön. Nincs igazság!
De nálatok minden jó ha jó a vége! :)
Én is vettem áthajtós rugit- ebben fogom hazahozni Adél babát (gyönyörűséges fehér)!

Kép rugi

Ezek pedig a másik kedvencek:

Kép rugik

Cinci: ezer ft/óra a torna, lehet bérletet is venni és úgy kedvezményesebb (http://www.gymmozgaskozpont.hu/)
Gyógytornász csajszi tartja az órát, naaagy labdákon tornázunk.
:)
És azt sem tudja párod elképzelni, hogy a vajúdás alatt melletted maradjon? Miért nem mentek el egy szülésfelkészítő tanfolyamra? Ha gondolod, priviben megírom hogy mi hova fogunk menni és ki- hol tartja, stb.

Süni: nagyon szerencsés alkatod van, hogy még a régi nacidat fel tudod venni! Én már a második széria terhesgatyómat koptatom… :?

Puszedli: miért kell tüdőgyógyászhoz járnod…? :cry:
Bennünket is érdekelne a férjed- mármint a munkája! :D
Szakmájában dolgozik? Tényleg érdekelne mert jópár dolgot meg akarunk mi is csináltatni még a lakásban…

Apasági nyilatkozat: Noéminek igaza van, tényleg kell egy igazolás a nődokitól, hogy kb. mikor fogant a bébi és mikorra várható. Nem mindegyik önkormányzatnál csinálják meg az apaságit enélkül. Ja, és fizetni tényleg nem kell érte és nincs elévülési idő (direkt megkérdeztem mikor megcsináltuk). :)

Anuk: tegnap ráadásul még barátnőm kislányára is vigyáztunk délután- kicsit gyakoroltunk. :)
Nekem ez az állandó pisilhetnék az agyamra megy- alig tudunk valahova elmenni. Múltkor kirándultunk a Hármashatár- hegyen és ha négyszer nem kellett bokorba bújnom, akkor egyszer sem. :S
Nem nagyon vettem ki: most akkor hova fogtok költözni? Végre elkotródik anyós a lakásotokból??

Sosi: nagyon helyes a kislányod! :)
Nem kövezlek meg, mert császárral akarsz szülni, nekem van olyan ismerősöm aki kikötötte, hogy a másodikat csakis kizárólag császárral hajlandó megszülni, mégegyszer nem szenved.
Mindenkinek más a fájdalomküszöbe.

4D: mi egy órát voltunk bent és 119 képet másold fel CD- re a nőci, mert direkt délelőttre kértem időpontot (sejtettem, hogy akkor nem lesz senki). :)
Nekem kihagyhatatlan élmény volt, azóta a fellegekben járok és sokkal jobban átérzem az anyaságot. Nagyon sokat számított, hogy láthattam a kis arcát...

Kismanó: megértelek, én is ugyanígy vagyok a némettel!! Már egy éve nyúzom és ok, hogy haladok, de nem úgy, ahogy kellene (mert LUSTA vagyok)! Minden más előrébbvaló… :(
Te hova jársz és hol tartasz?

Magdi: csudiszép a babakocsi!!! Tök jó zöld színe van és látszik, hogy könnyű! És az a zsiráfos rugi…! Meg kell zabálni!! :D

Amadea: nagyon szép bálkirálynő voltál! :)

Kép
tökmag79

Köszi, Csillagtáncos. Nekem is jó volt leírni - így utólag - a történetünket.
Nekem is van itthon CalMag. Régebben én a Lenkei féle alapvitamint szedtem + C vitamint + néha calmagot.
Az elején még rendszeresen, aztán már csak néha-néha. Sok mindent hallani ezzel kapcsolatban, így végül úgy döntöttem Áronnal a pocakomban, inkább maradok a kimondottan ajánlottaknál. De szerintem nem érnek semmit. A körmeim töredeznek, stb. Egyik ismerősöm végig - mindhárom terhessége alatt - ezeket szedte és ő is és a gyerekei is teljesen egészségesek.
Én a calmagot kevés vízben oldottam fel, és utána narancslével kevertem, de az íze így is borzasztó volt!

Jó lenne ha tudnál jönni a topiktalira, de azért ne erőltesd meg magad!
Pont most aggódom az ikres barátnőmért: szerdán tölti be a 34. hetet, és lehet hogy jövő héten már meg is lesznek a csajok. Szegény már nagyon kivan, nagyon vizes. Erre ma egy egész napos "túrázásba" nevezett. (hozzáteszem anyukája nagyon beteg - második rákból reméljük gyógyul, és meg akarta még egyszer látogatni, mert bár most úgy tűnik jobban van, sosem lehet tudni.) Szóval holnap hívom, hogy ugye minden oké vele.

Kismanó, nagyon cuki a kis kukta! :) :)

Amadea, látszik rajtad mennyire kiegyensúlyozott kismami vagy! Majd mesélj milyen volt a bál!

Nekem még mindig fáj a köldököm, pedig már két magnéziumot is bevettem. De Áront nem zavarja, mocorog ezerrel! :) :)
Megpróbálom eltenni magam holnapra - bár megint sikerült elaludnom a kanapén...

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tökmag, nagyon édesek a ruhák! Ezek a kombinépántos body-k zabálni valók! Azt már most látom, hogy nekem nehéz dolgom lesz, mert a fiúkra úgy kell vadászni a jó cuccokat, míg a kislányokra van bőven.
Tegnap is a H&M-ben kb. 2 méternyi fiú cucc, és 6 méternyi lány cucc + kiegészítő volt. Ellenben láttam egy nagyon vagány baseball sapkát, de nem hiszem, hogy a 62-es méretű baba örülne neki - majd jövőre.

Megnézem én is az oldalt a tornáról. Azt a szülésfelkészítőt írd meg nekem is priviben légyszi, mert bár most olvastam, hogy van a kórházban is, érdekelnének egyéb lehetőségek is.

Tegnap nézelődtem a babamasszázsról a neten. Én mindenképp szeretném csinálni nagyon jókat olvastam róla. Van tanfolyam is, meg ezer könyv.
Akik csinálják hogy tervezik?

Tökmag arról, hogy kinek hogy jön össze sokat tudnék mesélni. Nekem a mélypont az volt, mikor az egyik ismerős pár bejelentette hogy babát vár - decemberben - miután a csaj - novemberben arról regélt, hogy ő még mennyire nem akar gyereket. Csoda, hogy kiborultam? Hozzáteszem, mi akkor már több mint 1 éve próbálkoztunk. Na mindegy! Most már csak 3 hónap, és a karjaimban lesz a kisfiam! Csak ez számít! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: hát igen, félthetitek majd a kisfiatokat, anyukák, mert dögös kislányokat fogunk tologatni az utcán, az már biztos! :D
Én nagyon édes cuccokat láttam ahol a bébiőrt vettük, volt egy csomó fajta rugi+body. A Mammut- tól nem messze van az üzlet- szoktál arrafelé járni?
Babamasszázs: ennek még nem jártam annyira utána, és lehet hogy helyette inkább baba- mama tornára, vagy jógára fogunk eljárni a bébivel. Barátnőm volt babamasszázson a XII. kerületben és nagyon élvezte a kisfia! Bár egy csomó gyerek végig visított- nem mindenkinek jött be! :)
Csodálatos jutalmad lesz a kitartásodért, és csak ez számít! Én sem voltam az a kimondottan anya típus... Adél nem becsúszott hanem terveztük mégis sokáig nem tudtam elhinni hogy Anya leszek- csak a 4D után vált totál megfoghatóvá. És már most Imádom ezt a kis nunist!! Nem gondoltam volna, hogy ennyire magával fog ragadni a dolog, én egyáltalán nem ilyen típus vagyok, de ez annyira jó érzés...
Megy a privi

Kép
tökmag79

:) :) Félteni nem féltem, de le fogom "meozni" az összes kiscsajt! Csak tökéletes jöhet szóba! :) :)
Persze szoktam arrafelé járni, mert a II. kerületben lakom, csak mostanában kevesebbet. Majd elnézek abba a boltba - bár ruhákat már nem kéne vennem, mert iszonyatosan sok van - de azért körülnézek! :)
A babamasszázst én sem úgy gondoltam, hogy eljárni. Azt naponta kell csinálni fürdetés előtt. Nagyon jó hatással van a babákra maga az érintés, és a masszázzsal pl. sokat lehet segíteni a fájó pocakon is.
Azt nem tudom, hogy egyszerűen vegyek egy könyvet, olvassam el és kész, vagy milyenek ezek a tanfolyamok?
Baba-mama tornát én is tervezek, van itt tőlünk nem messze, 6 hetes kórtól lehet menni. (bár nyáron ezek szünetelni szoktak, majd meglátjuk)
Egyébként én is így voltam, a 4D után lett olyan igazi. Ma éjjel is azzal álmodtam, mert hétvégén akarunk újra menni. Ma be is jelentkezem! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!

A koncert jól sikerült, bár a gyerek nem élvezte, olyan csendben volt, hogy csak, aztán este is mikor hazaértünk, meg tegnapelőtt is. Oan lusta, remélem este megmozdul, mert kezdek aggódni. mozgott ő, de nem volt helyde aktív:(.

két éve megállapítottak nálam egy autoimmun betegséget, sarcoidosist, nekem elsősorban tüdőérintettségem van/volt, de mivel bármikor előjöhet, így járnom kell ellenőrzésekre. Ennek kezelésére adnak szteroid gyógyszert:(.

Most a férjem ajtókat, ablakokat gyárt, de eredeti szakmája bútorasztalos. Nekünk is csinált már pár dolgot.

Amadea: ma még biztos nem megyünk, de jövő 7en már szeretnék menni a szülésfelkészítőre, jó lenne, ha a főnököm is elengedne:). Majd írd meg, milyen volt (jöhet priviben is).

És nagyon csini vagy! :wink:

képzeljétek, még anyukám is azt mondta a piros-fekete babakocsira, h tök jó :shock: !

tökmag: nagyon cukik a ruhák!

én még keresem a megfelelő hazahozó ruhát!

Manó: nagyon édes a kuktád! :wink:

Nem is tudom mit akartam még írni korán reggelről..ma 9-re megyek dolgozni, elég korán keltem, vagyis nem bírtam visszaaludni, így a stefánia szelet már a sütőben figyel, legalább este kevesebb gondom lesz vele munka után.

apa elég szarul nézett ki reggel :lol: , megint nem hallgatott rám, hogy elég lesz már.

Csináltam képeket,de oan car a fényképezőnk, h semmi sem látszik :cry: , így nem teszek fel. Majd ha megjön az anyasági támogatás veszek egy normális gépet.

Szép napot!

Megint hétfő, és belgyógyászhoz is megyek du.:(.
De már 3 hónap és június!!! :P
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?