Új privát üzeneted érkezett!

Na... sikerült Pálminak kaját adnom a homeós bogyó után... nem tudom hol jár az eszem... ilyenkor mi van? Remélem csak annyi, hogy max nem szívódik fel rendesen, de baja nem lesz tőle...?

Kép

Kép
sz.veronika

kincsesi, Adél nagyon kis helyes baba, nagyon szép formás szemöldöke, meg szép kis szempillái vannak. Igazi kiscsaj!

veronika, szerintem is csak annyi lehet a gond, hogy kevésbé szívódik fel.
A kúszásról: Róza 7 és fél hónapos, de épp hogy elkezdett kúszni, illetve még csak annak a küszöbén tartunk, és doki meg védőnő szerint is teljesen időben van. Pálmi is el fogja kezdeni, ha eljön az ideje. Tudom, hogy frusztráló lehet, ha más babák már ezt meg azt csinálnak, de az tényleg fontos, hogy ne hasonlítgasd Pálmit másokhoz, ő ebben a tempóban csinálja. Lehet, hogy mást meg gyorsabban csinált vagy fog csinálni, mint mások, vagy ügyesebben.

Márti, szegény! Hihetetlen, hogy tényleg hogy megérzik a babák, ha anya máshol jár. Remélem Kamillát nem nagyon kapja el a baj, és holnap jól viseli a farsangi távollétedet.
Kérdezted miért nem kap Róza gyümit, kapna, de nem kér :) - mostmár semmit, se alma, se barack, se banán, se meggy. Sinlacba keverve valamennyi lecsúszik, és a főzelékébe is szoktam tenni almát. Gondolom, majd újra megjön a kedve hozzá :) Egy kismamától hallottam, hogy ha nem kér a gyerek gyümölcsöt, próbáljam babakekszhez keverni - szerintetek ez jó ötlet, próbálta valaki?

A husis ötleteket köszönöm. Én ledaráltattam az 1 db csirkemellet a hentesnél, megfőztem és így tettem el a fagyasztóba, de úgy látom így könnyen szét fognak esni a kockák, és mindig mixelni kell a kajával. Legközelebb turmixolom lével és úgy teszem el.

Kép
Kép
szalamandra

Susy- tényleg egyforma a vonalzónk is. Nagyon bírom a Micimackót. Sajnos Nikivel nem sikerült kiskorában megszerettetnem a Micimackót, de Kristóf nem menekülhet:) Micimacis függönyt vettünk neki és a falra pedig Micimackós habszivacs képeket. Ja és van Micimackós szőnyege is.

Nikuc- A Ha-s tápszer tejalapú ugyan de kivonják vagy átalakítják benne azt a fehérjét ami az allergiát okozhatja.

Veronika- Mi Beba HA Start Aktívot eszünk ezen csak 7 hónapos korig van az adagolás, utána gondolom váltani kell majd.

Evi, Veronika- ti mikor gondoljátok hogy el fogjátok kezdeni a "rendes" kajcsi adását a tápszer mellé? Nekem a gyerekorvos azt mondta hogy ráérek fél éves korában de a védőnéni 4 hónapot mondott. A lányomnak 8 éve már 3 hónaposan kellett gyümölcsöt, répát, krumplit adnom. Így most elég tanácstalan vagyok.

Kép
Kép
tüni75

veronika, és még: könnyen mondom, h ne hasonlítgasd Pálmit, de nekem is nehezen megy. Viszont volt egy érdekes élményem: barátnőm kisfia másfél hónappal fiatalabb a lányomnál, és 9,5 kg. Mikor telefonon beszéltünk, mindig mondta a barátnőm, miket csinál a baba (kúszik, ugrál, beszél), és teljesen frusztrált, hogy Róza sehol sincs ehhez képest, miközben ő idősebb. Múlt héten itt voltak, fizikálisan tényleg erősebb, de Róza - ahogy a korából is következik - egy csomó dologban sokkal ügyesebb, sokkal kifinomultabb mozgású, stb. Láttam, hogy nincs miért rosszul érezzem magam. Ez jó lecke volt nekem is, hogy bízzak jobban a lányomban, és foglalkozzak kevesebbet azzal, hogy más mit csinál. Szóval, Pálmi is mindent fog tudni, előbb vagy utóbb, és egyébként is egy édes baba, még nem is dicsértem meg a múltkori képét :)

Kép
Kép
szalamandra

Kincsesi
Adél nagyon aranyos, jó régen láttunk róla képet, köszi, hogy tettél fel.

Tüni
A további hasonlóságok vannak. Ezek a Micimackós dolgok nekünk is vannak, és még ezen felül tigrises pizsama. :)

Bár nem engem kérdeztél hozzátápi ügyben, azért leírom, hogy az én véleményem az, hogy ráérsz 6 hónapos korban adni neki mást, az orvosra hallgass, védőnőkkel sokszor baj van. :)
Régen más volt a szemlélet, a te példád is jól tükrözi, hogy még 8 éve is más volt.

Márti
Jajj, nem hiszem el, legyen már vége ennek a betegeskedésnek nálatok is. Bírod még? Főleg, hogy apa nincs otthon. Hétvégére azért hazaérkezik? Kitartás neked!

Kép
Kép
susytunder

teszek fel Rózáról képet :)

Kép kis pocakos

Kép
Kép
szalamandra

Tüni75 !

Csak 6 hós kortól szeretném bevezetni a HT ! Nekem a doki így mondta , védőnő meg nem nagyon hoz lázba , hogy mit mond .Ő szeretné ha 4 hótól " csak kis gyümilé , kis pép , kis ez-az " a végén meg már kész disznótorost vacsorára .
Addig még nem kezdem nincs kisértés , ha elkezdem akkor jön az ezt is azt is , ehet majd eleget 6 hós kortól !
Ez az én véleményem ,de ha valaki szeretné előbb , én azt is megértem . Nálunk a családban is téma volt , " már adhatnál neki ..."
gyorsan rövidre zártam , hogy nem !

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Tüni75 !
Nálunk Milupa Milumil HA start 0 hónapostól - a napi menü ! Próbáltuk a Humanat , de attól nem volt kaki csa szenvedés . Ez jött be Lillánál, de lehet ,hogy majd kell váltani 4 hó körül , a doktorbácsink mondta .
A dobozon 6 hónap van írva !

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Jó reggelt mindenkinek!

Nem tudom mi történt, de kb. 1 hete Kristóf egyre hamarább ébred. Nagyon jól beálltunk a kb. 8 órás keléshez, és nem tudom mi változott meg, de ma pl. 5. 40- kor kelt sírva, aztán nyöszörgött kicsit, mire odaértem volna hozzá, visszaaludt, de 10 percenként kel, és sír. Majd közénk teszem, kap enni, és alszik. Most is. Tegnap is így volt, de tegnap 6.15- kor kelt, és aztán negyed 9- ig aludt. Próbáltam adni neki plusz vacsit, hátha éhes, mivel ha ágyba kap enni akkor visszaalszik, de így is felkelt, és ami nem tetszik, hogy sírva ébred.
Pedig este 8 után már aludt, így szerintem alszik eleget. Lehet, hogy a foga jön házul? Nektek van valami ötletetek mi lehet a baj? Nem fázik, nincs melege, cumi mellette, tanácstalan vagyok. Velem meg az a baj, hogy ilyenkor már visszaaludni nem tudok, agyalok, hogy mi lehet a gond.

Másik, hogy kell e egyáltalán adni neki plusz vacsit tápszer mellé ilyen korban. Ebédre jól belakik, uzsonnára csak épp pár falatot eszik, legtöbbször nem is kell neki semmi, de este megiszik majd' 3 dl. tápszert.

Szalamandra
Róza nagyon kis bájos, édes. Gyönyörűek a szemei, és a kis pofija...nahát lesz udvarló bőven.
:lol:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Tünemény minden baba! Olyan édesek! :lol:

Márti!

Olyan néha, mindha nem is lenne harmadik. Nem tudom, hogy mikor fog elromlani, de most nagyon jól működik Csenge. Tegnap este 9-kor elaludt a melkasomon. Pedig csak büfizni tettem oda... Betettem az ágyába és 2-ig aludt. Aztán megint kaja és alvás. Ilyen jó gyerekem nem volt egyik sem. De talán Zsó. Ő is hagyott minket aludni...
Úgyhogy most nem tudom dicsekedjek-e vagy maradjak csöndben és lessem mikor lesz az ellenkezője. Mindenesetre kihasználom ezt az időszakot.
A lányok oda vannak érte. Zsó mindig a lábait akarja megfogni, puszilni. Neki az tetszik nagyon! :lol:
Eszter meg mindenhova ad neki puszikat és közben meg azt mondja: Édes kisbabám. :shock: Kezdek féltékeny lenni. :D

Szóval eddig tök jó!!! Szerintem a féltékenykedést is megússzuk a minimálissal. Nem tudom jól teszem-e, de semmi drasztikustól nem tartok már. Előjött volna nem? Annyi volt, hogy Eszter mondta, hogy én csak a Csengét szeretem és csak vele foglalkozom. De akkor nem az volt amit szeretett volna. Bántani akart. Sikerült neki, mert tök szarul esett. De megbeszéltük.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat! :lol:

Szalamandra - De édes Róza! Milyen szépen ül!

Veronika - Gondoltam, hogy nem élvezted annyira a dolgot. A buszozást sajnálom. Bunkók az emberek. A közözs séták egynekőre még csak nekünk jó anyukáknak, mert jól ki tudjuk tárgylani az ügyes bajos dolgainkat, az épp aktuális problémákat a gyerekekkel. Talán majd nyáron, amikor nem alusszák végig az egészet és ahogy írtad, lehet pléden hempergőzni.

Susy - Szabi is most már 1 hete ébred egyszer, de inkább kétszer minden éjjel. Nem sírva ugyan, de csak cicizés után alszik vissza. Lehet, hgoy neki sem elég már a tajcsi éjszakára? Mivel pont 4 óránként ébred... :roll: Kristófnak szerintem simán lehet, hogy a hátsó foga, ha sírva ébred és a szopi megnyugtatja.

Edina - Klassz, hogy így szeretik egymást a lányok.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szalamandra,

aranyos vagy, hál istennek nem aggódom, bár lehet, hogy olyannak tűnt a hozzászólásom :)
Csak most a gyógytornán tanították hogy "kúsztassam" ami nagyon hangos nyögdécselések közepette nehezen megy és emellé jött, hogy más babák már kúsznak ilyen korban, és megdícsértem :)

Mindenki fog mindent csinálni előbb-utóbb úgyis :) és állítólag az okos gyerekek lassabban csinálják a fizikai dolgokat, ezzel bíztatom magam! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Ja, majd elfelejtettem: tegnap estére kibújt a 2. fgoacska is! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

edina, hát nagyon ügyes kicsi lányod van! helyesek lehetnek hárman együtt!

veronika, az jó, bocs, akkor csak rosszul értettem :) meg kivetítettem a saját nehézségeimet :)

susy, nem tudom, miért ébredhet Kristóf, lehet, hogy ahogy nagyobb, picit csökken az alvásmennyiség. Vagy szimplán valami átmeneti dolog. Csak azzal tudlak biztatni, hogy jön az óraállítás, és akkor nem lesz olyan korán. :)

Kép
Kép
szalamandra

Eszembe jutott egy anyuka, akinek a kislányának elég elálló fülei voltak, mire ő azt mondta, hogy "hát ennyi szépséghiba kell!" :lol:
Annyira aranyos! :) Ez aztán a pozitív hozzáállás! :)

Kép

Kép
sz.veronika

De jó Iricc, hogy itthon vagytok!!! remélem a vizsgálatokis "jól" fognak sikerülni!

Edina!
Gratulálok Csenge leányzóhoz: Most tudatosult bennem, hogy nekünk egyforma nevű lányaink lesznek. Csak nekem Csenge a nagy, és a most születendő picur lesz Eszter.
Féltékenység nálunk is csak minimális volt, minkor Benedek megszületett. Remélem most is így lesz!

Márti! Jó farsangolást! És gyógyulást. Nekünk most kezd izgalmas lenni az élet, mert már hetente kell menni dokihoz, apa pedig két hete kezdett új munkahelyen és nem nagyon van lehetősége elkéredzkedni. Úgyhogy most családom valameyik más tagja fog hurcolászni.
De jobb is lesz, mert az előző helyén , éjszakázni is kellett, és volt, hogy hétvégén is kellet dolgozni.

Kép
becsengo

Elérhető közelségbe került a költözés, így pakolni kezdtünk...jó sokat írtatok alig bírtam visszaolvasni :)
Elsősorban Iricc járt a fejemben, hogy biztos már otthon van és reméltem minden rendben :)Szép baba

Evés: én sem nagyon értettem miért kellene már 180-at enni, ha jól mértem ő akkor olían 110-120 körül eszik, de 4-5 órát simán kibír. Este 11kor eszik utoljára és 8-ig durmol.
Márkóna már egész jól megy a forgás, tegnap annyira mérges lett magára, hogy pár másodpercre feltérdelt :)
Én azt vettem észre, hogy ahogy gyre idősebb lesz egyre csikisebb is :)
Nagyon jó baba, csak akkor őrül meg ha front van, de akkor elég elviselhetetlen :(

Márti
remélem már minden rendben...csak annyit tudok mondani, hogy lezs ez még ígyse :) Pozitívan értendő :)

Róza nagyon aranyos :)

Szép napot lányok

Kép

NIKI
nini.n

Becsengő!

Akkor neked egy Zsófi kell még, nekem meg egy Benedek! :lol: Amúgy, a Csenge fiú lett volna Benedek lenne. Na ezt add össze! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Márta: Gyógyulást kívánok Kamilának, Neked pedig jó farsangozást! :)

Tüni: Tudom, hogy összetördelik a fehérjét, de állítólag a Ha tápszer csak megelőzésre jó, kialakult tejallergiára már nem. Egyébknét nekünk Beba Ha Ar van, az minden korban adható.

Nini: Olyan izgalmas, hogy ti már csomagoltok, és nemsokára költöztök!
Márk nagyon ügyes baba!

Lányok, Petit még mindig nem hatja meg a forgás, de ha felhúzom ülésbe, rátámaszkodik a kezemre, és feláll... na ehhez mit szóltok... :shock:

Szalamandra: Róza nagyon gyönyörű szép! Igazi kis hölgy! Azok a hatalmas szemek, és az a szájtartás, teljesen elolvadtam! :D

Kép

Kép
nikuc

Edina - Csenge nagyon édes! És jó, hogy ilyen jó baba, és a tesóival sincs féltékenységi gond! Ha küldesz egy mailt, elküldöm az én kendőm kötözési füzetét. Lehet a tiéd is pont ilyen?

Márti - nem semmi, hogy Kamilla már kúszik! Ügyes!

vera - nekem kb. 2 hete nem hullik már a hajam, 4 hónap után kezdte, kb. 2 hónapig. Mindenhol a hajam volt. Ha szeretnéd Pálmit közösségbe vinni jók a ringatók, csiribirik. Vagy gyere te is tornázni az ÁEK-ba, Bettyvel járunk.

Dius - ne aggódj, hamar kinő majd az új haj

Iricc - örülök, hogy jól vagytok, a legjobbakat a kis csodaszép Milosnak!!!

Gabesz - nálunk is ugyanez a helyzet. Már én sem tervezek, ha meg jobb napunk van örülök neki :) És a férjem ugyanezt mondta, inkább kivasalja ő az ingeit, csak ne legyek hullafáradt, ingerült, mire hazaér. És észre is vette a változást :)

Évi - mi már rendeltünk az e-bay-ről, és semmi gond nem volt, korrektek voltak, még köszönőlevelet is írtak, hogy rendeltünk :)

Kincsesi - Adél nagyon aranyos, és milyen ügyes!!!

nikuc - igen, a GYED-ből vonnak SZJA-t, így tudsz majd visszigényelni.

Betty - kakieredmény van már? Ambi is így fogja a lábát egy ideje, de a hatalmas méretű hasátról nem tudja bekapni, csak ha segrítekr. De akkor nagyon örül :) Gratula a 2. fogacskához. Ambinak még mindig semmi, de egyre jobban látszik az ínye alatt. Tegnap azt hittem szösz :) Viszont éjjel csak 3-szor keltünk.

Panndi - rossz lehet, hogy feküdnöd kell, de ez most a legfontosabb. vigyázz magatokra!

Szalamandra - róza nagyon édes!!!! ügyesen ül

Ambi ma csak r3-szor kelt, így végre kialudtam magam 4 nap nemalvás után. olyan jó volt. úgy érzem tele vagyok energiávalr :) egyre messzebb merészkedünk kendővel. Elsétáltunk a LIDL-be bevásárolni (fél óra séta) tegnapelőtt, és haza is gyalog jöttünk. 2 órát voltunk így, és jól bírta, így mostmár jobban tudunk közlekedni messzebb is, nem leszünk apára utalva, hoyg vigyen kocsival. a bkv esélytelen babakocsival.

dytke

ki is kért muffin receptet? Nini te? aktuális még?

anna - megsütöttem a pitét almával a másik felét meggyel, nagy sikere volt, még egyszer köszi. Most akarok kelt kifliket sütni :)

dytke

mi, Róza és a rendkívül büszke anyukája, köszönjük a dicséreteket :)

Lányok, írtam korábban, hogy rendeltünk liliputis háti hordozót. Megjött, és némi próbálkozás után most ott tartunk, hogy apának teljesen jó, kényelmes a háton hordozós funkció, nekem viszont sem elöl, sem háton nem kényelmes. Idegen testnek érzem, míg a mei-tai, amit próbaképpen kölcsönkértünk, teljesen kényelmes. Most agyalok, hogy mi legyen, visszaküldjük a hátit és vegyünk mei tait, vagy maradjon ez és majd megszokom, vagy tartsuk meg és vegyünk MT-t is. Ez utóbbi tetszene leginkább, de a kettő együtt már elég horror összeg :( Hát, így jártunk. Pedig mivel eddig is kengurunk volt, fel sem tételeztem, hogy fura lesz nekem a háti hordozó.

Kép
Kép
szalamandra

úgy emlékszem ugabesz kérte a muffinreceptet, gabesz, én is akartam már erről írni, nálunk a legegyszerűbbek váltak be leginkább (a csokis-banános és a gesztenyés), ha még szükség van rá szívesen elküldöm a receptet (a gesztenyés már nálad :))

Kép
Kép
szalamandra

Igen, én kértem muffin recepteket, mert szeretnék újat kipróbálni, de férjem azt mondta, csak csokis-meggyes lehet! Szóval tegnap azt sütöttem, jöttek a kollegáim babalátogatóba! Annyira jól sikerült minden! Dávid mindenkinél jól elvolt, mindenkire (4-en jöttek) vigyorgott! Édes volt :D

Kaja: újabban 110-ket eszik, nyűglődik, sírogat, ezért abba kell hagynunk a kajálást. Nem értettem, most talán megfejtettem: beindul az emésztése és elkezdi tekerni a kis pociját. Vártam kicsit, kakilt és újra próbálkoztam :) meg is lett az eredménye! 200-at evett! :shock: :shock: Elképesztő ez a gyerek! :D

Lányok,
hogy miket csinálnak a gyerekeitek! Áll, kúszik-mászik 4 hónaposan mindenki? :shock: Elképesztő!
Gratula hozzá, meg az újabb fogacskához is, Betty!

Dytke, Bettyna, készülök én is a tornára Dáviddal, csak legyek túl ezen a nőgyógyászati őrületen (még 3-4 hét állítólag).

Kép
ugabesz

Susy, Évi köszi a hozzátápis tanácsot. Akkor még bőven ráérek ezen gondolkodni.

Évi- nekünk pont a Milumil Ha Starttól nem volt kakink, milyen érdekes hogy minden babának más jön be.

Nikuc- hát pedig nekünk ahogy megint a HAs tápit kapta elmúlt teljesen az ekcéma, bár igaz hogy a krémmel is kentem,de azóta nem jött elő én azt hittem hogy a tápiváltás miatt múlt el.Persze még az se tuti hogy allergiás a fehérjékre. A lányom sem az pedig neki is volt ekcémája. Mindenesetre örülök hogy Kristófnak most nics.

Lányok elhagylak titeket egy kis időre mert most hétvégén költözünk és az új házba még nem jöttek bekötni a netet, így még kb 2 hétig tuti nem lesz. Remélem mire visszajövök tavasz lesz:))

Kép

Kép
tüni75

Tüni!

Jó költözést! És kitartást hozzá! Én is költöztem 2 hónapos babával (na meg egy 2 és egy 4 évessel) épp 2 éve! Jó lesz,amikor már túl lesztek rajta!

Gabesz!

És hogy vagy, javulgatsz?

Kamilla gyógyulgat,de még mindig náthás! Viszont a többiek jól vannak! A farsang is jól sikerült Csabinak!
Lépek,hív a lányka!
A férjem is itt lesz 1 órán belül,úgyhogy ma derűsebben látom a világot!

Márti
borossné becz márta

Jaj de cuki Róza, most nézem! :)

Dytke,
megnéztem a csiribirit és a ringatót, hát persze, hogy azok is délelőtt vannak :shock: úgy látszik csak mi vagyunk ilyen álomszuszékok :roll:

Lehet, hogy én tartok majd itthon babatalálkozót, ha másképp nem megy! :lol:
Jövő hét utáni kedden vagy csütörtökön (március 10, 12) ha valakinek lenne kedve átjönni hozzánk - szigorúan 12 után :lol: , akkor írjon privit!

Kép

Kép
sz.veronika

Szalamandra
Ha jól tudom, már nem lesz óra átállítás, legalább is azt mondták. :roll:
Kiváncsi vagyok a holnapi ébredésre.

Veronika
Kár, hogy nem tudok csak úgy átmenni.

Kép
Kép
susytunder

Hát igen, Maglódról kicsit macerás lenne :)

Kép

Kép
sz.veronika

Dytke - Gratula az éjszakához! :wink: Vicces, hogy engem a 2 ébredés is kimerít, mert nem szoktam hozzá, te meg a 3-nak is örülsz! :lol: Ha ilyen jól meg y kendőzés, akkor egyszer majd eljöhetnétek hozzánk. :wink: Már látszik a fogacska? De jó! CSak kijön végre és nem kínozza tovább szegény Ambit! A hasától nem tudja bekapni a lábát? :roll: :lol: Édes! Szabit a pelenka gátolta egy ideig, de már nem számít az sem.

Szalamandra - Nekem is olyan hordozóm van. Hátul még csak egyszer volt rajtam itthon, próbaképp. Elöl én egész jól elvagyok vele, csak Szabi 8 kilóját nehéz ott vinni. Hátra kabát nélkül nem merem tenni, de hátha jön már a tavasz. Szerintem próbálgasd még, hátha megszokod, ha apának jó. Illetve kérdés, hgoy melyikőtök fogja többet cipelni a kisasszonyt. A fülekhez csak annyit, hogy az öcsém volt ennél sokkal inkább fülesbagoly és apa mindig az mondta neki, hogy "nem baj kisfiam, majd benő afejed a füeld közé". És úgy lett! :lol:

KÉpzeljétek, Szabi ma megfordult a kiságyban!!!! Nem egészen szabályosan, de megfordult haasról hátra. Tolja fel a fenek ét, mint egy kis büdösbogár és egyszer csak átbillen! Vicces, mert maga is meglepődik még rajta. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna,
Hehe, ez aranyos! :lol:
2 fogacska, fordulás, meg minden! Akkor nem unatkozol mostanság, mindig produkál valamit! :lol:

Én meg itt kukorékolok, Pálmi elaludt :?: pedig jóval később szokott, apa meg elment Tesco-ba bevásárolni. Olyan furi, hogy ráérek :)

Kép

Kép
sz.veronika

Márti: Örülök, hogy ilyen flottul mentek a dolgok. Gondolom azóta már apa is hazaért!

Én is itt kukorékolok, mert a Párom is nézelődik neten. Peti alszik, 8-kor szokott lefeküdni, utána enyém a világ! :lol:

Kép

Kép
nikuc

Tüni: Várunk vissza!

Tényleg, B.Anna hol van? Egy párszor jött, aztán el is maradt!

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Lányok, köszönöm Mindenkinek a Zéti köszöntéseket! :lol: :wink:

2 hétig nem volt gépünk, kezdtem becsavarodni. :oops:

Tücsiéknél is 3 fiúúúúú???? Kezdek hozzászokni a gondolathoz, hogy nálunk is egyfélét lehet csak......

Annyira tetszik nekem Róza baba! Finoman megszorongatnám, és megcsikizném a pocakját. Na, egy ilyen kis édi lánykát szeretnék!
(megnézte apa is, azt mondta menni fog!)

Nyugodalmas, Jó Éjt Mindenkinek! :wink:
Vendég

edina, dejó, hogy ilyen jól megy minden nálatok! :)

buszozás: simán kivitelezhető, csak meg kell kérni valakit, hogy segítsen. magától senki nem segít, mert azt gondolja, hogy majd valaki más. (ez tiszta pszichológia :)) amikor noémivel terhes voltam, laura még bőven babakocsis korban volt, nyilván nem emelgethettem a babakocsit, mindig leszólítottam valakit, és szívesen segítettek...

nikuc, dorka is feláll, ha hagyom, a kezembe kapaszkodva. néha megengedem neki, de csak ritkán.
gabesz, azért ez nem rendes állás. inkább csak kinyomja a lábát

susy, nem lesz több óraátállítás??? ajajj, ilyenről még nem is hallottam

KépKép Kép
mzsperx

Jó reggelt mindenkinek!

Kriszta!
Azt mondják egy ember csak egy félét tud csinálni. Nézd meg Mzs- t, Edinát... na jó csak vicc volt, remélem senki nem veszi magára, sokan vagyunk itt akinek van lányi s és fiú is, de tényleg így tartja a mondás. :lol:
Apa továbbra is kislányt szeretne, nekem már mindegy, mindkettőnek örülnék, nálunk még ikrekre is nagy az esély. :wink:

Mzs
Pedig azt mondták, hogy a tavalyi volt az utolsó, de majd meglátjuk Március végén.

Lányok ma 7 után keltünk, totál nem tudom, hogy mi van. :roll:
Tegnap észrevettem, hogy az ínye hátul meg van dagadva, szóval lehet, hogy ludas a fog is.

Ma Gödöllőn télbúcsúztató nap van, rengeteg gyerekprogrammal, megyünk ebédre anyósékhoz, aztán elmegyünk Gödöllőre. Remélem jó idő lesz, ha esetleg még valakinek nincs programja...
Ja! Azt elfelejtettem írni, hogy a kastélyban lesz.

Nagyon szép, napsütéses hétvégét kívánok mindenkinek! :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Nálunk is van már próbálkozás oldalra fordulásra :D Oldalt támasztja magát a kezével meg a lábával és emelgeti a fenekét. De egyenlőre csak háton csúszik felfele :)
Lenne egy kérdésem. Hétfőn voltunk Levivel dokinéninél, de semmit betegséget nem talált nála csak azt mondta váladékozik. Viszont egész héten köhög, de nagyon. Leteszem az ágyra és rögtön elkezd köhögni. Ma éjjel már álmában is köhögött nagyon sokszor, alig mertem elaludni nehogy valami baj legyen. Mitől köhöghet? Szerintem azért nem normális, hogy ennyire köhög. Szerintetek? Írt fel neki a doktornő egy patikában elkészített orrcseppet meg egy nasivin orcseppet, de hiába csepegtetek nem jobb neki. Ennek segítenie kellene, hogy ne köhögjön? Mert azóta inkább egyre jobban köhög.

Köszönöm a segítséget!

Anita

anitapo20

Jó reggelt!

A lánykám nagyon rendes. Este elaludt 8-kor, féltem, hogy így reggel 8-kor fel fog kelni, mert általában 10-12 órát alszik.

De nem, reggel 7-kor kajált és még hajlandó volt visszaaludni! Még most is durmol! :)

Ma megyunk este vendégségbe, remélem jó lesz, bár karácsonykor is jól bírta Pálmi a forgatagot, simán aludt 20 zajongó ember között :)

Nikuc,
Peti este 8-kor fekszik, és hánykor kel?

Kép

Kép
sz.veronika

Ja, és azt szerettem volna még kérdezni, akinek óvis gyereke van, hogy mikorra kell reggel vinni és mikor alszanak délután? Mert akkor lehet, hogy érdemes lenne úgy terelgetnem, hogy valami hasonlót elérjünk és ne legyen majd nehéz az átállás, bár tudom még addig van idő, de jó munkához idő kell, szép lassan :)

Kép

Kép
sz.veronika

Mzs,
akkor lehet, hogy csak még gyakorolnom kell a buszozást :)
Utálok segítséget kérni, mindig mindent magam oldok meg magamnak... De lehet, hogy most tényleg rá leszek kényszerülve...

Susy,
en csak orulnek, ha egy ember egyfelet tudna, mert mi másodjára is kislányt szeretnénk inkább :)

Én abban az orvosi megfigyelésben hiszek, hogy peteéréskor valószínűbb a fiú, míg előtte való nap a lány. Azzal magyarázzák, hogy a fiú spermiumok gyorsabbak, így peteéréskor ők érik el először a petesejtet, viszont hamarabb elpusztulnak, így ha egy nappal korábban történik meg a dolog, másnapra már csak a lányok maradnak meg :) Persze ez nem 100%, csak nagyobb a valószínűsége.

Kép

Kép
sz.veronika

veronika, este 8-10 ig alszik? atyám... én örülök, ha este 8-tól 6-ig kihúzza...
ovi: 9-ig kell beérni, mert akkor kezdődnek a foglalkozások. alvás fél 1-1 felé van - ebéd 12, és utána. a bölcsiben fél 12-kor esznek, 12-kor alszanak. már a nagyobbacskák :)

KépKép Kép
mzsperx

Peti mostanában jó sokszor ébred. Éjszaka 2-3 fele szokott, aztán 6-kor, de mostanában még 4 fele is. Az a baj, hogy sokszor magam mellé húzom, csak bekapja a cicit, én elalszom, és ő is evés nélkül. :oops: A Férjem mindig röhög rajta magában jókat. :lol:

Anita: Peti ugyanezt csinálja, a fenekét emelgeti, de most már próbál közben oldalra is dőlni, és néha a lábával is besegít, de sajnos a keze még útban van. Pedig néha már a fejét is teljesen kicsavarja, hogy fordulni tudjon. :lol: Majd alakul...

Én is ezt a peteéréses, tervezős dolgot tudom, meg az se mindegy, mit eszel. A ciklus.hu-n le van írva részletesen, és én a ciklusomat is ott vezetgetem. :wink:

Kép

Kép
nikuc

Mzs,
igen, engem is meglepett ez a mai nap, mert általában 10-12 órát alszik 1-2 kajálással, ma meg végül 14.5 órát aludt. Igazából akkor kelt, amikor mindig is szokott, csak este még hamarabb elaludt 2-3 órával, ott jött hozzá a plusz...

Köszi az ovis-bölcsis órarendet.

Nikuc,
megnéztem a ciklus.hu-t, ott kicsit másképp írják, peteéréskor és azt követő 2 napon fiú, peteérés előtti 2 nap 50-50%, peteérés előtti 3-4 nap lány. Én úgy tudtam, hogy a spermiumok csak 24-48 órán át élnek, úgyhogy nem értem mi ez a 3-4 nappal előtte :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Lányok! ÁTTÖRT A FOGACSKA ma reggelre. Mégnem teljesen, de a hegye már kint van. És ma kétszeri evésre megevett több, mint fél üveg bébikaját. Úgyhogy valszeg emiatt nem evett nekem 1,5 hétig. És egész nap nagyon jó kedve volt, szinte egész nap nevetett. Kíváncsi vagyok az éjszakánkra.

Betty- gratula a forduláshoz!

Vera - azért vannak délelőtt a foglalkozások, mert ha délután lenne, nem biztos, hogy fel tudnák dolgozni estig az eseményeket, és akkor valószínűleg nem aludnának éjjel. Már aki alszik, mert Ambi ugye 3, 5 hónapja nem. Már fel sem tűnik :)

dytke

Sziasztok!

Nikuc, köszi az említést, jöttem volna én hamarabb is... Először nem volt netünk, aztán Domi nem hagyott. Szegénynek egyszerre jön 4 foga felül
:shock: 2 meg már van alul, több mint 2 hónapja... Nagyon durva.
Ebből a 4-ből 3 már kinn van, a 4. áttörőben, és mellette az egész ínye be van durranva. Kicsit nyűgösebb napközben, éjjel meg konkrétan össze-visszaalszunk, de ez sajnos nálunk is általános, egyénként is. Ja és Domi is gyakran bealszik éjjel szopi nélkül, cicivel a szájban. Én meg szinte alig ébredek már meg.

Manka! Jól emlékszem, hogy Zolónak van sok foga már? Nálatok hogy jöttek? Ja és ha jól emlékszem, Te is kerestél Holle termékeket, ugye? A Jókai utcában (VI. kerület), a Napos Oldal biozöldségesnél kaphatóak.

Ditke! Örülök, hogy ízlett a süti, na meg hogy kibújt a fogacska, hátha nyugisabb időszak jön
:) Te hányszor és mikor adsz Ambinak kaját? És miket eszik már? Észrevettél olyasmit, hogy befolyásolja a szopizást? Én délelőtt és délután is megkínálom Domit, szopi után, de csak a hiperédes barackot és banánt szereti, a krumplit pl. utálja, kb. mindennel.

Szalamandra! Róza nagyon szépen ül, és milyen helyes! Neki is csak újabban jönnek be a főzelékek?

Iriccnek és Edinának utólag is hatalmas gratula, gyönyörűek a babák. Remélem, Pandiék is jól vannak, nekik megy a drukk.

Anna
b.anna

Dytke,
nahát mik vannak! :) Fel kell dolgozzák az eseményeket? Mi tegnap este vendégségben voltunk, 4 gyerek és kb. 20 felnőtt volt rajtunk kívül, hatalmas zaj, forgatag az itthoni nyugi helyett, és rengeteg új élmény (helyszín, sok ember, gyerekek) de Pálmi ott is aludt (az épp esedékes félóráját) és miután hazajöttünk is aludt normálisan, mint szokott.

Képzeljétek annyira édi volt, mikor úgy döntöttem, hogy én is ennék az asztalon sorakozó finomságokból - és apa nem volt ott, mert elment a tulajokkal megnézni a házat - szépen letettem egy puffra az akvárium elé, és amíg ettem kb. 10 percig, nézegette a halakat, egy nyekkenés sem volt!
És a végén, még mielőtt én visszamentem volna hozzá, egy neki idegen néni odaült hozzá és játszott vele és az is rendben volt!

A gyerekek is odajöttek hozzá, nagyon érdeklődően nézte őket, és több felnőtt is kézbe vette, akkor se szólt semmit, egyedül anyósomnál tört el a mécses, ez elég vicces :) Valamit nem csinál 100%-osan, mert mikor legutóbb itt volt, akkor is nagyon elkezdett Pálmi sírni, pedig nagyon ritkán sír.

Kép

Kép
sz.veronika

Csak gyors bekukkk!

Dytke - ÉLJEN! ÉLJEN! Úgy örülök, hogy végre kibújt Ambi foga is! Remélem a többivel nem fog ennyit szenvedni szegény! Kaki mintánk negatív, de a doki néni szabin volt péntekekn, majd hétfőn hívom, hogy mi legyen.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dytke
Gratulálok a fogacskához. Nekem ezek a pillanatok annyira csodálatosak. Kristóf fésülködött tegnap, olyan édes volt, ilyenkor mindíg könnyes a szemem, de az örömtől. Hamarosan követi a másik fogacska is az elsőt, mert ezek egymás után jönnek.

Lányok! Április 25- én 34. Kismama bababörze.

Kép
Kép
susytunder

Ellestük Szabitól a szuper alátámasztós technikát, és így jobban elvan hason! Persze így is csak max. 8-10 percig, de ez hatalmas haladás az 1-2 perchez képest!

Így játszunk hason :)

Kép

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika - Örülök, hogy működik! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vissza: Szülészetek, kórházak