Új privát üzeneted érkezett!

Tényleg csak 2 sor erejéig:

Angyalkrisz,
te még nem láttál halvány tesztet :lol: Ez igenis erős, gratulálok :lol: Minden rendben lesz

Szeri,
sajnos megjött megint :( Most UH-on nézik majd, hogy van-e peteérés. A hormonjaim rendben vannak. Meglátjuk. Voltam közben kineziológusnál, aki azt mondta, hogy a szervezetem nem engedi, hogy terhes legyek, mert a párom keveset van itthon. :( Na ezzel nem tudok mit tenni, mert dolgozik és ezen nem tudunk változtatni. Most valamit feloldott bennem, most várom a csodát.

Esztóra,
kellemes sielést!

Peti baba és Flóra baba már nagyon ügyesek mindketten!!!

Hajni,
:( :?

Kép
Kép
adrienna

Adri, ne haragudj.
fáradt voltam, Angyalkrisznek akartam.
ne haragudj, kérlek. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Arwen, a lakásberendezés szerintem több év… Amúgy szerencsére nekünk majdnem minden bútorra volt pénzünk, még két beépített szekrény hiányzik és persze a beépített hűtő, mikro (ezek még olyan 600eFt-ba kerülnének)… hát majd egyszer, ha már nem lesz hova rakni azt a sok pénzt (ami nincs)...

Képzeljétek, ma összefirkálta Bali a falat! Még szerencse, hogy mosható, radírozható, de akkoris meglátszik… A vadiúj falat!!! El is vettem tőle az összes színes ceruzát, pedig annyira szeret rajzolni.. hát mostmár csak velem fog az biztos.

Vivi, visszérrel kapcsolatban nem tudok segíteni sajna, azért remélem, hogy minél hamarabb meggyógyul. Rosszulléteid vannak még? Szoktad emelgetni sűrűn Encit? Én már nem igazán merem Balázst, több, mint 12 kg, piszok nehéz. Meg most ugye a terhesség miatt is félek az emelgetéstől…
Angyalkrisz, remélem eszedbe nem jut Csengét le és felcipelni a 9.re???!!!! Te is nagyon vigyázz ezzel az emelgetés dologgal.

Flóra baba micsoda pucsítást hajtott végre! És nagyon ügyesen áll! Öröm nézni.
Marietta, klassz ez a korszak, amikor még próbálkoznak az állással és esnek nagyokat. A wcre menés nálunk még mindig megvan, jön utánam és mondja, hogy Anya pisil… Nem tudom mikor fognak leszokni erről, hogy kövessenek…

Esztora remélem jól érzi magát a síelésen. Szuper lehet neki!

Nán-dorka, örülök, hogy romantikáztatok a férjeddel. Szombaton mostmár mi is fogunk. Leadjuk Balit a nagyszülőknek és végre nem csinálunk semmit.

Rossszulléteim még mindig vannak. Borzasztó ez! Valamelyik nap valami iszonyat, hogy mennyire rosszul voltam. Émelygés, hányinger, ájulásérzet, szédülés, fejfájás, szagérzékenység, kajaundor… stb… Hát ez van. Azért remélhetőleg nem a terhesség végéig fog tartani!

Vicky, én is beleolvastam a blogodba. Olyan szupi, hogy van ilyen blogod. Nekem is volt hasonló problémám a férjemmel, amikor még Balázs kicsi volt, így teljesen megértelek. Én is átéltem ugyanezt, de amikor már szakadt a cérna, akkor segített és megértette, hogy neki is részt kell vennie ugyanúgy a gyereknevelésben. Remélem a te párodnál is ez rendszeres lesz és többet fog neked segíteni!
A hasaddal kapcsolatban pedig ne aggódj! Nekem több hónap kellett, amíg valamennyire visszaapadt, sajna ez alkat kérdése. Le fog menni. És én is kiakadtam, amikor a 6 hetes gyerekemet sétáltattam és megkérdezték, hogy mikorra várom a másodikat?!!!

A hasról jut eszembe, hogy majd teszek pocifotót, ugyanis nekem már most akkora, hogy több hónaposnak nézek ki… durva! Majd ti is elrettentek. :lol: A család előtt nem is tudtuk már tovább titkolni, elmondtuk a hétvégén.

De szuper ez a hinta! Szerintem nem sokáig tudnád kihasználni, mert annyira gyorsan ki fogja nőni. Persze te tudod… A játszószőnyeg hosszabb ideig használható és az is leköti a kicsiket. Vagy van az a pihenőszék, az nem annyira drága, szerintem abban is ellenne…

Pinkiné, aranyos a családi fotótok!

Jut eszembe, RAKTAM A KÉPTÁRBA ÚJ KÉPEKET! (tavaly ősztől kezdődően a karácsonyon át a mai napig)

Angyalkrisz, te mikorra leszel kiírva? Kiszámoltad már?

Hajni, köszi. Írhatnál magatokról is pár sort!

Adri, sajnálom nagyon. :( Barátnőmnél is ugyanez van. A szervezete nem engedi be a babát… Amúgy náluk is minden oké, van peteérése (őt már nézték többször uh-val). Neki inkább az étrendjére kell odafigyelnie nagyon.
Remélhetőleg ez a feloldás segített Neked, nagyon drukkolok és küldöm a pozitív tesztet!
szerika

Vicky, tudod nekünk Fischer Price akváriumos hintánk van. Peti a mai napig használja, kisebb korában órákat tudott benne aludni, tetszett neki. Ma már inkább a lecsüngő halakat akarja leszedni, de 10-15 percig, ha dolgom van a konyhában elvan benne.
Ha gondolod, egyik hétvégén ugorjatok el hozzánk, nézzétek meg hogy Levinek tetszik-e a mi hintánk, ha igen, szerintem érdemes ezt megvenni. Bár eléggé borsos az ára. :roll:

Esetleg nézz még itt körül, mi itt vettük a hintánkat.

http://www.jatsszvelem.hu/termekek/fish ... ar_hintak/

Lányok, vélemény kéne.

Van/volt valakinél a szobaajtóra rács felszerelve? Én most nagyon gondolkodom rajta, hogy kéne egy, mert Peti mostanában folyton kifelé akar menni a nappaliba. Ez még nem is lenne baj, de a ott járólap van, ami piszok hideg. De legjobban attól félek, hogy az üvegvitrint magára borítja. Így gondoltam, hogy a szobájába az ajtóhoz veszünk rácsot, s ha valamiért ki kell mennem a helyiségből, nem kell attól tartanom, hogy utánam jön, de mégis szemmel tudom tartani, s Ő is tud szólni, ha valami gondja van.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Krissz,
Szerintem ez a teszt teljesen jó, a halovány csík is csík. De várom már az UH felvételeket a babócákról!
Hát a 9.-ről lift nélkül tényleg ne nagyon cipekedj. Persze a bezártság az nagyon rossz. Ma annyira szép idő van, szerintem a fél délutánt kint töltjük. Bár Bence nem nagyon szereti a havat. Annyira várom már, hogy igazi tavasz legyen.

Marietta,
Mennyire ügyes Flóra!! Ilyen kicsi és hogy áll már! És szerintem nagyon hasonlít Rád.

Dorka,
Klassz lehet ez az ovi, hogy ennyire sok kreatív dolgot csinálnak a gyerekek. Meg is néztem, nálunk hol található ilyen ovi. :)
Hát azt hiszem, példát kell vennem Rólatok és nekem is be kell vetnem férjnél a csábítást, mert elég rosszul kezeljük mindketten ezt a munkanélküliséget. Amióta itthon van, többet veszekszünk, mint amennyit azelőtt összesen. Na de csak túl leszünk rajta. Lehet, nekünk is el kéne kicsit mennünk kettesben sétálni vagy valahová.

Pinkiné,
Csuda helyes a Pinki család. Peti is milyen nagyra nőtt már! Nálunk csak a feljárónál van rács, hogy Bence ne tudjon lemenni a lépcsőn. De szerintem nem rossz ötlet a szobára tenni. Bár Bence üvöltene, ha megpróbálnám „bezárni” a szobájába. Neki mindig ott kell lennie, ahol én vagyok, különben rettentő dühös lesz.

Szeri,
Szerintem is több év egy új ház berendezése. Én már három éve lakom itt és még ezer terv van, mit kéne még csinálni.
Bali összefirkálta a falat? Hát én sem lennék oda a boldogságtól az biztos. Nem vette zokon, hogy eltetted a ceruzáit?
Pocifotót én nagyon várom. (Többiektől is!)

Adri,
Nagyon drukkolok a babához!

Vicky,
Nehéz az első időszak, remélhetőleg már túl vagytok rajta.
Én barátnőm január 15.-én szült, három hete reggeltől estig sír a babája. Rajta látom, mennyire megviseli szegényt. Segíteni is nehéz ilyenkor.
Az mindenesetre jó, hogy kicsit ki tudtál kapcsolódni.

Esztora,
Utólag boldog névnapot Nyunyinak és jó síelést Neked.

Remélem, mindenkihez sikerült szólnom :)

puszi

Kép
bodzi

Sziasztok!

Hat en mar jol vagyok,de sajna hetvegere Attim is beteg lett.Nathas,kohog.Neki ez az elso ilyen betegsege(irto rosszul viseli az orrszivast is,szornyu nekem lelkileg,komolyan :( ),igy elegge rossz volt az elso par nap,de mar sokkal jobb a kedve,meg szunnek a tunetek.
Meg a ferjem is lebetegedett 2 napja...ugyhogy szuper :? Pedig hetvegen mennenk egy buliba,de ha nem lesznek jobban...Attit ugy nem hagyjuk Anyumeknal..na minegy.

Nandorka,
orulok,hogy jo volt a farsang es annak is,hogy megvan Doro ovija:)
Es nagyon jo,hogy cici nelkul elaudt a Nagyival,ez allati jo hir!kepezelm Neked milyen megnyugtato,hogy a Nagyival ilyen jol elvan,es o is le tudja tenni,ha ugy alakul :wink:
Szuper lehetett a romantikazas a ferjeddel:)

Vivi,
hat nem tudok okosat mondani a sullyedesre,de tudod,terhesseg alatt egesz mas ertekek normalisak,igy ne parazz be elore!A dokid majd megmondja,ha kielemzi.Nyugi,tuti nincs semmi baj.
Visszerrel nem hiszem,hoyg osszefugg.Nekem nem volt,de sokan vannak az eismerettsegi koromben,csaladban,akiknek kijott terhesseg alatt.Van egy vadgesztenyes krem,amit lehet babasan is hasznalni ra.Es sokat kell(ene)pihentetni..... :roll:

Marietta,
Florad gyonyoru!:)))

Esztora,
remelem jol erzed magad:)

Vicky,
en is olvastam a blogod.
Nekem is irto nehez volt a szules utani idoszak,minden szempontbol.Nekem megvolt a baby blues is..
Csak nalunk szerencsere parkapcsolati gondok nem adodtak.
Olyan neheznek ereztem en is a dolgokat,olyan faradt voltam eseseses...:(
Raadasul baromira "irigy" voltam azokra,akiknek a ferje heteket otthon tud lenni a baba szuletes utan es segiteni..
Nekem ugyanis a ferjem egyetlen napot sem tudott velunk lenni(es majd' beledoglott szegeny).
Mivel nyaron szuletett Attila,foszezonban,igy nem volt erre lehetoseg,nem volt helyettese sem,es mivel a sajat vallalkozasunk,igy muszaj volt csinalni..ez van.(persze napkozben o sokat volt itthon,es segitett is,de este nagyon keson jott haza,furdeskor nem volt itthon,en meg megvartam mindig..)
Igy en mar az elso este egyedul furdettem..
Aztan anyum jott par este segiteni,de sokszor olyan feszult voltam,hogy meg vele is osszevesztem..
De aztan beallt minden,hozzaszoktam a helyzethez,a faradtsaghoz,Attila hasfajasa,sirasa egyre enyhult,jott az osz,a tel,amikor sokat van velunk apaja..es minden rendben lett:)
Mondjuk nekem a ferjem az elejetol nagy segitseg volt(annak ellenere,hoyg pl este dolgozott) es mellettem allt,irto nyugodt volt,hiaba voltam en haraposabb hangulatban,lepergett rola,tudta,erezte,ez atmeneti...es Attilaval elso perctol nagy a szerelmuk,icipicikent is dajkalta,imadta,bungyurgette :lol:
De az eleje az kemeny volt,nekem,lelkileg,fizikailag.Kitartas,hasznald ki,ha segito kezet nyujtanak.Elmulik ez a nehez idoszak,es minden rendbejon!Hidd el!
puszillak!!!!!!!!!
Hinta:szerintem ha hosszu tavon gondolkodsz,ne ilyet vegyel.Azt hiszem Ragotaeknak van ilyen hintajuk: http://www.adamo.hu/
Akiket en ismerek,mindenki isteniti,ujszulott kortol lehet fekve-ulve,csomo pozban,es egesz 15 kiloig (azaz kb 3 eves korig) hasznalni.EEEEs joval olcsobb,mint amit beszurtal :wink: Szerintem gondold meg!

Pinkine,
pont utana akartam irni,hogy a tomeny citromle ugyanilyen!!!!!!Es az kellemesebb illatu.
A kepen a ferjed ugye all valamin? :lol: vagy tenyleg enniyvel magasabb????Valahogy ugy kepzeltem,hogy kb egymagasak vagytok...(nem tudom mibol:))
Racs:baratnomnek 3 picije van (10hos,2eves,3eves) es neki van az ajton,ilyen meggondolasbol.Total bevalt nekik.
Szobaval szemben van naluk a konyha,ha o kimegy,rajuk lat,de megsem tudnak kimenni(leginkabb a 2 kicsire vonatkozik)
Nalunk egeszen biztos,hoyg lesz a hazban a lepcso tetejen(mar nezegettem is tipust),de azon is gondolkodom,hoyg az aljan is.
Szerintem irto jo talalmany.

Krisz,
hu ez a lift dolog allati bosszanto.Nalunk ha elromlik par ora,es megjavitjak.De nalunk at lehet menni a 10.en a szomszed hazba es ott liftezni.
Mondjuk akkor is kell mennunk fel2emeletet,de megsem 8at....nehogy cipeld Csenget!!!!

Hajni,
meselj magatokrol!!Hogy vagytok????

Adri,
az a lenyeg,hoyg valami elindult.Remeljuk,hogy a kineziologus tud segiteni,es csak ez kell a babasodashoz.Nagyon drukkolok Nektek,hog bekoltozzon kisteso!!!

Szeri,
kepet a pociroooooooool!
Megnezem majd Balirol a keptarat!:)
Lakasberendezes:hat oszinten en meg arra anygailag nem is tudok gondolni,majd berendezzuk,ahogy sikerul...amikorra sikerul.Csak oda tudjunk majd koltozni,per pillanat a tobbi nem erdekel.De ez egy penznyelo,nagyon durva :?
Attila is imad rajzolni,de csak az en jelenletemben lehet szinessel,filccel(nalunk is minden kimoshato-lemoshato,de akkor is)alkotni,pont ezert.
Hajra a hetvegi romantikazashoz!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

Bodzi,
megertem,hoyg nehez ez a munkanelkuliseg:(
Nagyon nehez ezt neki feldolgozni,ingerult,bizonytalannak erzi az egesz eletet,a Tieteket...ugyhogy szerintem nem rossz otlet,hogy kicsit kiragadd ot ebbol,setaljatok,mozizzatok,sutizzetek egyet,ha van kire hagyni Benit,de ha nincs,akkor harmasban csinaljatok valamit.
Es legyel nagyon-nagyon turelmes vele!(tudom,nem egyszeru,de hidd el,jol fog esni neki,hogy maga mellett erez!!!)

Kép

Kép
arwen07

Csipcsab: nagyon édesen mászik Flóra Baba, nagyon ügyi. Enci puszilgatja Pocit, és néha simogatja is. Elmondom ilyenkor, hogy Öcsi növekszik odabent, stb, de nem hiszem hogy sok mindent felfog belőle.

Dorka: Doró lassan talán akkor el is hagyja az esti cucizást, nem? A visszerem talán jobb valamivel, bár Enci mellett nem sokat tudok pihenni. Van egy báránybőr térdmelegítőm, azt teszem rá, miután bekentem, és mintha javult volna valamennyit. Látszik most is, de nem húzódik annyira.

Vicky: örülök, hogy használ Nektek az Infacol. Nekünk sajna nem sokáig volt jó, pedig a környezetemben mindenki dícsérte. Csak Enci volt különleges, már akkor is.
Hajaddal történt valami lényeges változás?

Pinkiné: nagyon szépek vagytok együtt.

Angyalka: sajnálom a lift dolgot, gondolom milyen bosszantó lehet. Biztosan lesz már szívhang, már a 6. héten lenni szokott.

Szeri: igyekszem nem sokat emelgetni Encit, csak amennyit muszály. Öltözéshez, pelusozáshoz a pelenkázóra, etetésnél a székbe, ha valamit főzök, akkor mindig meg kell mutatni Neki, hogy mi az, mi van benne, stb, fürdésnél.
Én a WC ajtót kezdettől becsuktam, oda nem jöhetett utánam. Néha sírdogált az ajtóban míg ki nem jöttem, most már csak ott áll, és addig mondogatja, hogy anya, míg ki nem jövök.
ENci is szereti a falat firkálni, de csak 2 helyen. Szerencsére nálunk is mosható a festék, de már kezd fakulni a sok sikálástól.

Bodzi: a házzal hasonlóan állunk mi is. Lassan 2 éve lesz, hogy beköltöztünk, de még rengeteg dolog nincs meg. (pl: színezés, kerítés, kertrendezés egy része) Részben anyagi okokból, részben idő hiányában. Sok mindent a férjem akar csinálni, de állandóan dolgozik, és nem marad idő semmire. Bútor is csak annyi van, ami nagyon szükéses volt az elején, aztán folyamatosan készül valami.

ARwen: jobbulást Attinak, és Apájának is, a hétvégére pedig jó bulizást. A vadgesztenye krémet ismerem, és használom is, felválta a másikkal. Valamelyik használ, így kenem továbbra is mindkettőt + a báránybőr.

Adri: én is csak annyit tudok mondani, mint a többiek, szurkolok, hogy mielőbb beköltözzön a Babácska. Talán segített a kineziológus.

Hajni: gyere ha van időd, és mesélj kicsit, hogy mi újság Veletek.

ENci ma elég nyűgin ébredt, köhécsel néha, és fáradtnak tűnik. Remélem nem lesz orvos a vége, valahogy nem hiányzik.

Remélem most írtam mindenkinek, ha nem, akkor bocsi.
vivi79

Arwen, igen a saját lábán :) Bizony Apjuk nálunk ilyen magas, ezért is lett Péterünk is égi meszelő :) Egyébként csak hozzám képest magas :) Én 156 cm :):):), Ő 179-180 cm körül van :) De nagyon édesen a hóna alá tud csapni, ha kell :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkine,
jaaaa,akkor Te vagy alacsony :wink: :lol: Igy mar ertem :lol: De edesek vagytok!

Vivi,
remelem Encid nem lesz beteg,nyomasd neki a C vitamint(Cebion),na meg gyumit ezerrel,kohogesre ejszakara be tudod kenni a kis hatat Baby luuffal,sztem az nagyon kiraly.
Enci lehet,hogy tobbet felfog Ocsibababol am,mint hinned,allitolag ok nagyon megerzik,hogy ott van bent egy kis elet!
Nalunk sem johetett be Attila a wcre sosem,de most,hoyg a wc kilincset feleri,neha ramnyit :lol:
Orulok,hogy javul a visszer,ha megszulsz,biztosan visszahuzodik!

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Úgy szeretnék reagálni Rátok, elolvastam mindent, amit írtatok, de a férjemmel talán most tudunk pár szót váltani, és az nagy kincs.

Úgyhogy csak annyi: testileg-lelkileg a legjobbaakt mindenkinek, betegeknek gyorsan-hamar egészséget - a lift is gyógyuljon meg -, hányinger múljék... stb.

(majd szóljatok, h írjak Doró-aranyköpéseket!)

Míg el nem felejtem: márc. 21-én lesz Ghymes-gyerekkoncert a Millenárison, mi ott leszünk!

Kép

Kép
nán-dorka

Csak gyorsan:

Arwen, nagyon boldog névnapot!!!!!!!

Kép
vickybabe

Hűűűűűűű mennyit írtatok! Majd reagálok, de most csak két dologra van időm.
Az egyik:

ARWEN!!!!!!!!!! NAGYON-NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!! :lol: :lol: :lol: (beszámolót kérünk hogy ünnepeltetek)
És jobbulást NEKTEK! Remélem már jobban vagytok. Az oscilloakármi nem segített? Én most azt tömöm a családomba ezerrel nehogy elkapjunk valamit.

A másik: pocifotó:

Kép
szerika

Arwen: először is nagooyn boldog névnapot kívánok Neked.

Talán megússza Enci a betegséget. Ma már nem köhög úgy, mint tegnap, és talán a hangulata is jobb. Eddig szerencsére nem volt efféle bajunk, így nincs itthon semmi gyógyszer. Azért figyelem árgus szemekkel, hogy időben orvoshoz vigyem, ha kell. Karamellt csináltam neki tegnap 2x, az is jó a köhögésre.
Igen, talán szülés után visszahúzódik, de még csak a 25. hetet töltöm. Hol van még a vége??? :cry:
vivi79

De jó hogy mindenki jött egy kicsit :!:

Majd jövök én is (legalábbis szeretnék). Ha hagy annyi időt a lányom. 8)

Imádom Őt de néha bizony még így is kitud akasztani! :lol: :lol:

Igazi lány. Olyan hisztit letud verni már most ha nem az van amit Ő akar. :?

Nyugtassatok meg hogy ennek így kell lennie!!!! 8) :twisted:
csipcsab

Koszi szepen a koszonteseket!

Ma pedig Isten eltesse Akost !!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Ezt pedig Balazsnak talaltam :wink: :oops:
Kép

Kép

Kép
arwen07

Szeri,
wow a pocakra! :shock: Hat tenyleg latszik hallod:)

Marietta,
teljesen normalisan fejlodik a lanyod :wink: :wink: :lol: :lol:

Vivi,
remelem Encid mar el is felejtette a megfazast!!!!!
Atti sem volt meg nathas-kohogos beteg,de en ennek ellenere bataraztam mindenbol (orrspray,baby luuf,lazcsillapito,nurofen,landzsas utifuvet meg en is szoktam szedni,igy az mindig van itthon,na meg homeosok,azt meg o is szedi),nehogy varatlanul ne tudjak mihez nyulni.

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok Lányok!

Csak életjelet adok magunkról, mert még nem volt időm visszaolvasni, csak belelapoztam az elmúlt hetekbe, s mit látok, lehet gratulálni nem is egy, hanem már három második generációs topic babához. Legalábbis, ha jól számoltam így hirtelen. :) Úgyhogy nagy gratula Vivi, Szeri s Angyalka!!!!!!!!!!!! Hihetetlen milyen izgalmas.

A szüli és névnaposokat pedig isten éltesse sokáig!!!!!!!!!!

Mi jól vagyunk, nagyon jó az új ház, jól érezzük magunkat, már az első naptól kezdve otthon érzem magam. Érdekes, mert azt hittem, hogy mennyire fog hiányozni az én kis házam, és nem hiányzott egy kicsit sem. Úgy látszik, biztos, hogy csak eddig volt ott dolgom. Pedig imádtam ott lakni, ott éreztem magam először otthon. Még van mit rendezkedni, meg még vásárolni kell pár dolgot, csak még a hitelt át kell hozni anyuék volt lakásáról, majd utána tudjuk meg, hogy mennyit is költhetünk.

Alex jól van, egy hete volt 6750 g, és 66 cm. Megkapta a 3. hónapos oltást, és olyan nagy fiam van már, hogy nem is sírt. Kicsit nyüszizett, aztán minden rendben volt. Az öltözéskor nagyobb hisztit rendezett.:) A kezével már kb 1 hete ismerkedik, megtalálta a hüvelyk ujját is, azt szokta szopcsizni. A játszószőnyeg egyre jobban érdekli, sőt pár napja kitalálta, hogy a lábával ha megrúgja, akkor is mozognak. A két kis lábával megemeli a szőnyeg tartóját, s elengedi, s nagyokat kacag rajta. A kezével ma kezdte el tudatosan lökdösni a játékokat rajta. Ma már kezdett a forgással is próbálkozni, ami egyenlőre sikertelen, de szerintem napok kérdése és forogni is fog. Hason még mindig nem szeret lenni. Az alvás talán kezd alakulni, de már nem idegesít a dolog. Este 8-fél 9 körül sikerül elaltatni mostanában, s reggelig csak szopizni kel fel általában, úgy 2-4 alkalommal. Tegnap előtt reggelre végigaludta az éjszakát, hát én úgy meglepődtem reggelre.:)

Zoli nagyon sokat segít, sokat játszik Alexszel, legtöbbször Ő altatja el este. Én már estére elég fáradt vagyok.

Már egy hete a nagykádban fürdünk, ketten, a kicsiben már kényelmetlen volt. Most akarunk venni egy ültetőt, bár nem tudom, van-e értelme, mert amilyen örökmozgó, nem biztos, hogy megmarad benne. Olyan mint aki állandóan fel van húzva, jár keze-lába állandóan.

Nagyjából ennyi. Amúgy egye többet gondolkodom, hogy legyen-e majd kistesó, de én még nem vagyok felkészülve rá, úgy érzem. Nem is a gyerkőc, hanem a szülés miatt.

Tényleg, aki hüvelyi úton szült, mennyi ideig fáj szerelmeskedéskor? Bár csak az elején fáj, de ez is kellemetlen. De ha csak az ujjammal nyúlok be, akkor is fáj. :roll:

Most megyek, megpróbálok többször jönni, de hát a gróf úr nem nagyon engedi. Ha van egy kis időm, a lakást rendezem, meg főzök, mert ugye néha azt is kell.:)

Puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!

Nikó

Kép
nikóska

hahó Csajsziiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!

Bocsánat, hogy eltűntem, de tönkrement a gépünk, és mindig csak pár percre tudtam feljönni, aztán ledobott a netről...

már mindent kicseréltünk, mindent megjavíttattunk, még mindig...most derült ki, hogy a modem romlott el... :evil:

a lényeg a lényeg most már tudok jönni.

Krisz, hát hattttttttttttttttttttalmas nagy gratula, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy s mint történt a dolog (mármint az a része, amikor kiderült, a többiről van némi fogalmam :P )

Adri, tudod, semmi pánik... majd együtt babásodunk.

Szeri, ahogy elnéztem a pocakfotód...rámtört az érzés...VÉGRE...hogy baromira szeretnék már Babát. Komolyan, most először érzem, hogy igen, megért a dolog erre!!! Köszike a képet :)

Arwen, Ákom-Bákom, Isten éltessen Benneteket sokáig!

Bocsánat, de egyelőre csak ezt az utsó oldalt olvastam nagyjából.
Mint látjátok, elég késő van, szóval megyek durmolni..

Pusza

Ág

KépKép
KépKép
ragota

sziasztok!

Szeri, nagyon csini a pocakod!!!!!!!!!!! Mondjuk az enyém most még alapjáraton nagyobb :roll: de köszi a megnyugtatást, türelmes leszek. Tőlem is többen kérdezték már, hogy mikorra várom a babát :evil:

Vivi, tőled is kérünk pocifotót! De édes lehet Enci! Szerintem valamit biztos megért abból,hogy valaki van a pocidban! Biztos jó nővérke lesz majd :lol:
Hajam sokkal rövidebb lett és most van benne barna melír is :lol:

Arwen, köszi a lelki támogatást, aranyos vagy, jól esett! Már jobban vagyok, a pihenés a kulcsa mindennek, utána már sokkal kevésbé látja az ember sötétnek a helyzetet. A párom is alakult, neki is pihenni, kikapcsolódni kellett egy kicsit. Szerintem az is jót tett neki, hogy egy haverjának is most született gyerkőce, elmentek és jól bepiáltak, mellette jól kibeszélték a dolgokat :wink: 8)

Hogy ünnepeltetek??? Házikó készen lesz nyárra, ahogy terveztétek, és utána Nálatok is jön a tesó? Elhiszem, hogy pénznyelő, mi ezért nem mertünk belevágni az építkezésbe, inkább majdnem készet vettünk (még így is milliókat kellett rákölteni...)
Hintát megnéztem, ez is jópofának tűnik. Egyelőre még nem vettünk semmilyet...

Ágota, Nimród hogy van?

Nikó, de édi lehet már Alex! Képek????????????

Pinkiné, cépek vagytok!!!!! Köszi a hinta infót, megnézem majd a linket! Jó ötlet, mielőtt megvesszük, majd elugrunk és belecsüccsentem Manót :wink:
Petinek nem kicsi még? Mert azt néztem, hogy a FP csak 9 kg-ig jó...ezért néztem a Gracot, mert az elvileg 13-ig.

Bodzi, jó volt rólad hallani!

Adri, drukk az uhuhoz, nyugi, jönni fog az a tesó, amikor itt van az ideje :wink:

Jaj mennem kell, úgy hallom felkelt a Nagyfiam...
Na majd folytatom...pusza mindenkinek!!!

Kép
vickybabe

Huu én igen csak elvagyok maradva köszöntés tekintetében!
Kérlek ne haragudjatok! :oops:

Minden szüli és névnaposnak sok boldogságot kívánok!!!!!!!!!
csipcsab

Na visszaaludt úgy tűnik :D
Rólunk: Levente egy kis tündér! Ma éjszaka 8 órát aludt egyhuzamban, este fél 8-tól hajnal fél 4-ig! :lol: Szépen hízik, már majdnem 6 kg!

Pár kép:

Kép Kép

Kép
vickybabe

Vicky!

Leventéd csodaszép!!! :D
Örülök hogy már jobban vagy!

Most én se vagyok a toppon 3 napja kipihentség tekintetében. Lányom éjjel 2x kel de úgy hogy már egyből áll az ágyban. :shock:
Jó aztán visszaalszik ha kap cicit de csak köztünk. Mert ha berakom az ágyába akkor ott dobálja magát össze vissza álmában ha meg mellettünk van akkor úgy alszik mint aki elvan ájulva. :lol:
Persze így meg ezért nem tudok pihenni mert terpeszkednek az apjával. Ők jót alszanak én meg várom a reggelt.
Így ma reggel is 7:45-ig aludt. :shock:

Nem tudom miért van ez mert nem szoktattuk közénk. Mindig csak annyi időre vettem magamhoz még szopizott. Aztán vissza az ágyába. Az első keléséig ami éjjel 1kor van addig alszik az ágyba és utána már velünk. Viszont ha az ágyába van akkor se tudok rendesen aludni mert minden kis mozdulatára megébredek. Szóval ez egy ördögi kör. :?

Bocsi hogy ilyen hosszan részleteztem.

Szeri!

Csodacsini pocakod van!! :wink:

Csajok!

Intenzív szoptatás mellett lehet teherbe esni???? :roll:
Flóra 5 hónapos korától rendesen mensizek. És képzeljétek nekem akinek mindig is gondja volt a mensijével hogy iszoyatosan redszertelen volt most 33 naponta jön. Eddig legalábbis.
csipcsab

Tudnátok nekem segíteni?

Márc 29-én lesz az első házassági évfordulónk, és arra szeretnék valami személyes ajándékot adni a páromnak.

Épp tegnap este sikerült egy nagyon jó képet csinálni róla és Flóráról és ezzel kéne kezdeni vmit.

Van vmi ötletetek?

Soha nem voltam kreatív :? amit nagyon sajnálok. :(

Köszi előre is.
csipcsab

Niko,
orulok,hogy jol erzitek magatokat a hazban!Euz iszonyat fontos!Nekunk volt ismerosunk,aki azert adta el a vadi uj hazat,mert fel ev utan sem erezte otthon magat....:(
Alexed nagyon ugyesedik:)
Fajdalom:az elso par alkalommal fajdalmas volt,de aztan ugyan nem fajt,de sokaig ereztem meg.Idoben nem tudom mennyi volt.De ha ugy erzed,hogy ez nem okes,szerintem menj el a dokidhoz,mert lehet,hogy valami gyulladas lett,nem esett ki egy varrat vagy ilyesmi,hallottam mar ilyet.Es akkor legalabb nem szenvedsz tovabb,ad ra valamit.

Ragota,
remelem is,hoyg tudsz most mar jonni!!!!!!
Csongid hogy van?
Nimrod hogy van?Mar otthon van,ugye?

Vicky,
Levented gyonyoru!!!!!!Es szuperek a kepek :wink: Ferjed a fotos? :lol:
Az teny,hogy a kipihentseg sok minden kulcsa!!!!!Remelem rendezodik ez,es minden!
Nyaron biztosan bekoltozunk,csak hat meg onnantol jon rengeteg minden....Egyelore nem tervezzuk konkretan,hogy mikortol lesz tesoprojekt,az biztos,hogy mar ott szeretnenk lakni:)Nagyon orulok,hogy ennyit aludt!!

Marietta,
sajnos akarmennyit szoptatsz,teherbe eshetsz.
Meg akkor is,ha nem mensiznel.(Te meg raadasul igen)
Ugyhogy vedekezzetek!!!!!!Persze lehetsz mazlis,de esely,az bizony van ra!!!!!!!
Sajnalom,hoyg Flora kel ejjel,de majdcsak megvaltozik ez.
Ha zavar Teged (mar pedig ugy veszem ki a szavaidbol,hogy igen),hogy az ejszaka kozepetol Veletek alszik,akkor szerintem igenis tedd vissza az agyaba.
Ilyen minden gyereknel van,hoyg nyugtalanabbul alszik,meg dobalja magat...ettol fuggetlenul en mindig visszetettem.
Amugy pontosan ezert raktuk kulon szobaba Attit 8 honaposan,mert en is minden rezdulesere felebredtem,akkor is,ha csak atfordult.
Otlet:a fotot beteheted egy nagyon szep keretbe is,csak igy egyszeruen,es irsz hozza valami szep levelet,vagy akar a hatuljara,hgy orok emlek maradjon.
De vannak ilyen oldalak,ahol fotos dolgokat lehet rendelni:
http://www.bababirodalom.hu/uppercategory.php?id=278
http://sugo.fotomarket.hu/?page=other-presents.html
En ez utobbirol rendeltem karacsonyra mindenkinek a naptarat Attirol.(mondjuk ahhoz 12 kep kell,ha havi akarsz,de lehet egy laposat is egy keppel,stb...)

Attim meg nathas,ferjem sincs meg jol,igy ma nem mentunk a buliba...evvan.De legalabb mar en jol vagyok!

Na megyek a fiukhoz!pusz

Kép

Kép
arwen07

Remélem, nem bánjátok, ha kicsit programajánlózok. Pesten lesz ez is, hátha vki épp arra jár. Asszem én arra fogok.

2009. március 21-én a Down-szindróma világnapján színes gyerek programokkal várjuk az érdeklődőket a Vígszínházban. Ez remek lehetőség hogy az ép társaink velünk együtt tölthessenek egy vidám napot. Kézműves foglalkozások, játszóház, arcfestés vár minden apróságot.

Házigazda: Eszenyi Enikő

Fellépők: Gryllus Vilmos, Vígszínházi produkciók, Makám Együttes, Szalóki Ági, Palya Bea

Gyertek és játsszunk, szórakozzunk együtt!

Színpadi programok
10.05 - Megnyitó beszédek: Eszenyi Enikő, Kisari Kárly
10.15 - Gryllus Vilmos
11.05 - Vígszínházi produkciók: Pán Péter, A padlás, János vitéz, Pinokkió
11.45 - Makám : Ákom-Bákom
12.45 - Szalóki Ági: Cipity Lőrinc
13.45 - Palya Bea: Álom-álom kitalálom
Műsorvezető: Fesztbaum Béla

További programok

Játszóház
Bohócok, Zsonglőrök
Lufi hajtogatás

A rendezvény ideje alatt kézműves foglalkozásokkal várjuk az ügyes kezűeket, akik együtt alkothatnak a Vígszínház művészeivel, ott lesz többek között Hegyi Barbara, Kútvölgyi Erzsébet, Börcsök Enikő.

Rajzverseny a Vígszínház előtt. A legszebb alkotások készítői belépőket nyernek a Vígszínház előadásaira.

A karzaton kortárs festők Down szindrómás gyerekekkel közösen képeket festenek, amelyeket majd áprilisban Budapesten elárvereznek. Így teremtve alapot egy korai fejlesztőközpont létrehozásához Észak-kelet Magyarországon.

Belépőjegyek vásárolhatók a Vígszínház jegypénztárában, illetve a helyszínen.

Felnőtt belépő: 500,-Ft

Gyerek belépő: 500,-Ft

1 éves kor alatt a belépés díjtalan

Kép

Kép
nán-dorka

Ákoska, Arwen, Isten éltessen Titeket!!!

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Remélem, legközelebb rendese(bbe)n tudok jönni, addig is sok-sok puszi!!!

Kép

Kép
nán-dorka

Arwen!

Hát azért kérdeztem ezt a szopis teherbeesős dolgot mert párom nagyon szeretne már 2-ik babát,vagyis minnél elöbb. Én is szeretnék majd de még nem most. Viszont nekem ez se lesz egyszerű munka szempontjából. Mert mondjuk én olyan Flóra 3 éves kora körül lenne jó ha születne a kistesó.
Viszont nem tudok visszamenni dolgozni a jelenlegi munkahelyemre mert nem tudnám megoldani a gyerkőcöt és a munkába bejárást.

Ezért hogy jó pénzt kapjak a következő babánál is így Flóra 2 éves koráig legalább teherbe kéne esnem. De mivel tudjuk hogy nekünk nem jött könnyen a baba így nem tudom mikortól kéne próbálkozni. De Flóri ugye intenzíven szopizik és őszintén szólva nem is szeretném ez miatt megvonni tőle. :?

Sajnos nekünk ezt figyelembe kell venni hogy a második gyerkőccel azért ne a gyessel maradjak itthon. Mert igaz hogy nem vagyunk szegények hál istennek de azért ezt nem engedhetjük meg magunknak akkor se. :(

Én is gondolkoztam rajta hogy másik szobába rakni Flórát de valahogy nincs "szivem" hozzá. Hogy értsd én érezném rosszul magam. :lol: Legalábbis most így érzem.
Annyira ragaszkodom hozzá és imádom (tudom hogy Ti is) hogy félek ez már nem normális. :? anyyira féltem őt.

Persze nem kell azt gondolni hogy betegesen őrült vagyok. 8) :lol:

Csak már most ilyeneken agyalok hogyha oviba megy és ott valaki bántani fogja akkor én nem leszek ott hogy megvédjem. :(
Pedig nem tünik nyámnyilának a gyerekem. :)

Na befejezem mert tényleg bebizonyítom hogy nem vagyok normális. :lol: :lol:
csipcsab

Hahó Lányok!

Jajj, hát persze, Nimródról nem is írtam Nektek azóta.
Nagyon gyorsan rendbejött, ugyi 9 nap után már haza is jött.
Fantasztikus Nagyfiú!
Azóta is minden rendben van, mindent ugyanúgy csinálunk, mint ezeddig. Csongával imádják egymást. Meglátják a másikat és feltartott kézzel elkezdenek sikítozni. Olyan jó, hogy vannak egymásnak.
Egyszerűen lehet látni Rajtuk, hogy milyen jól elvannak így más gyerek társaságában is, mert hozzászoktak.

Nem is meséltem, hogy múltkor voltunk a barátnőmnél, ahol van egy októberi kislány. Csongi SIMOGATTA, NÉZEGETTE, olyan megható volt. Akkor döbbentem rá, hogy milyen Nagyfiú Ő már, és nem lesz gond a Tesóka.
Sosem volt féltékeny, tényleg, soha. Biztosan nagyon jól meglesznek majd.

Marietta, bizony simán lehet várandós az Ember Lánya erős szopi alatt is! soksoksok példa van erre. Főleg, ha már megvan, akkor meg pláne.

Nándorka, jól hangzik ez a program!

No megyek, mert mindjárt felébred a Tündérke.
Próbálok friss képet feltenni Róla.

pusszancs

KépKép
KépKép
ragota

Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
ragota

Ago,
jaj de tunderiek egyutt!Nalunk is nagy a szerelem a 3 uncsitesoval,es en is iszonyuan elvezem ezt, jo nezni oket egyutt!!!!!Nagyon orulok,hogy Nimrod mar jol van,nagyon stramm kissrac!!!!!!!!A kepeken is latszik,hogy jol van:)

Marietta,
hat igen,megertelek,hoyg ez nehez,mert nyilvan az ember lanya nem tudhatja,mikro jon ossze a baba...de ezzel mindenki igy van.
Ugyanakkor lehet,hogy a masodik irto hamar osszejon majd Nektek,sok pelda van erre:)
Ugyhogy ha nem vedekeztek,azert keszulj fel arra is,hoyg hamar is lehetsz pocakos:)
Kulon szoba:ooo ne hidd,hogy en nem dilemmaztam,elso ejjel alig aludtam,mikor kulon volt,meg bebior (mai napig van),de megis ugy ereztem,ez igy jobb mindenkinek.
Es anniyra imadja az elso naptol a szobajat,az agyat,hihetetlen!Azota ezerszer jobban alszik,tenyleg.
En is szoktam ilyen tavoli dolgokra gondolni,hogy hoyg fogom viselni az elszakadast(pl ovi,vagy hogy tovabbmenjek,ha kapcsolata lesz!!!!),hat nem lesz egyszeru...de pont ezert talan,fokozatosan kell,ilyen kis lepesekkel.
Kulon szoba,egy-egy ora a nagyszulokkel,egy ejszaka veluk...
Es igy az ember,lassacskan megtanulja,elfogadja,hogy a gyerkoc egy kulon elet,egyeniseg....szerintem ez irto nehez am.De a ratelepedos szulonel keves rosszabb van am!(persze itt arra gondolok,aki nagyobb koraban az a gyerekevel,ilyen korban ez meg normalis,hisz teljesen Toled fugg)
Kepzeld el,ha majd eloszor megy el taborba,ahol nem leszunk sem mi,de meg nagyszulok sem vele!Juj,tok felelmetes!
Na de elegge elorerohantunk.:)

Kép

Kép
arwen07

Arwen!

Köszi soraidat. Megnyugtató hogy nem csak én agyalok ilyeneken és rohanok ennyire előre az időben. :lol:

ÁÁÁÁ nem akarok én rátelepedős szülő lenni. :wink:

Ágota!

Tegnap írtam privit. Még a kimenő fiókba van.
csipcsab

Marietta, sztem nagyon jópofa dolgok vannak egyedi fotóval, mi már adtunk kulcstartót, naptárat és sörnyitót is. :wink:

Arwen, sajnálom, h elmaradt a buli. Remélem, már mindenki jól van!!!

Viki, csoda gyönyörű a kisfiad!!!!

Kép

Kép
nán-dorka

Meri,
NAGYON BOLDOG SZULETESNAPOT KIVANUNK!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
arwen07

Szeri: nagyon szép a pocid, tényleg jól látható már.

Csipcsab: Ne aggódj, Flórád tökéletesen fejlődik. Néha ugyan idegesító a hisztijük, de majd elmúlik. (De lesz még rosszabb is)

Nikó: köszi a gratulációt. Örülök, hogy jól érzitek Magatokat az új házban. Alex édi lehet játék közben, mutathatnál Róla néhány fotót.

Vicky: hajadról nem láthatunk képet. Leventéd nagyon édi, gyönyörű kisfiú. Enci is szokott így beájulva aludni a vállamon, nagyon szerettem.

Ágota: jó, hogy Nimród ilyen hamar felépült. És nagyon jó Nektek, hogy együtt nőnek fel a gyerkőcök. Édi a fiacskád.
Teszteltél már?

Mi végül nem úsztuk meg az orvost, mert egyre jobban köhögött Ecni, és inkább elvittem megmutatni. Kapott antibiotikumot, és köptetőt, de nem igen tudom beleimádkozni őket. ettül függetlenül javul.
vivi79

Meri, nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

Kép

Emlékszel még erre a kutyusra? :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

Vivi, jobbulást Encinek!
Képzeld, Doró utált minden gyógyszert, most azt mondtuk neki, amikor köptetőt kellett adnunk, h ez szirup, mint ahogy az is, és így megissza. Amit meg a végén egy kicsit nem iszik meg, beleteszem neki gyümölcslébe.

Szeri, nagyon szép pocid van. Tudod, ez így szokott lenni, h a többediknél már könnyebben alakul a kis kuckó. Én örültem neki!

Kép

Kép
nán-dorka

Valamit akartam írni, Mariettának és Arwennek, a később iévekről, de kiment a fejemből. Ja, vmi olyasmit, h Marietta, ez teljesen természetes, h most úgy érzed, h vele akarsz lenni, védeni akarod. Hiszen ennek van most az ideje. Amikor meg oviba megy, akkor annak lesz, h az oviból eljőve sóhajtasz ugyan egy mélyet, h "te jó ég, tényleg itthagytam a picikémet?!", de valójában már mindketten fel vagytok rá készülve. Éppen azért, mert megvolt az az időszak, amikor feltankolhatott szeretetből. Megvolt az "Ölelj meg" korszak, és utána a "Tegyél le" is.

Kép

Kép
nán-dorka

Csak mondjuk az oviérettség sokaknál inkább a 4 éves kor körül jön el, ezt érdemes tudni. A fiam is sokkal másképp volt 4 évesen az oviban, mint 3 évesen.

Kép

Kép
nán-dorka

Köszönöm a köszöntést, aranyosak vagytok.

Velünk minden rendben, nagyon fáradt vagyok Áron folyton ölben van. Még fürdeni is 2-3 percem van. Már nagy zsivány. 2 foga van, de mire kibújik egy, már kezdi gyötörni a következő. Most mennem kell, mert míg apával alszik addig a kutyikat és cicukat ellátom legalább.
puszik

meriann

Sziasztok!

Huuu, de fellendült a forgalom! :)

Vivi Drága, homeopátiás szereket próbáltál a visszérre? A neten ezt találtam Neked:
"Homeopátiás kezelésre használható a Calcarea fluorica 9 CH (C9)-ben, naponta egyszer öt golyó, hosszú ideig, több héten át. Ha hajszálértágulattal együtt jelentkezik a vénatágulat, és a végtagok hidegek, világos-szederjesek: Pulsatilla 9 CH naponta egyszer-kétszer öt golyó ajánlott. Ha duzzadtak, fájdalmasak, vérrel telítettek a vénák, mintha szét akarnának pattanni és az állapot melegre rosszabbodik: Hamamelis virginiana 5 CH szedhető naponta kétszer. Ezek a visszértágulat szerei, akut vénagyulladásban egyéb szerek adhatók még: Apis, Belladonna, Lachesis vipera, Arnica. "
Remélem segíteni fog. :roll:
Enci meggyógyult már? Remélem igen :)

Arwen, utólag is nagyon Boldog Névnapot Kívánunk Neked! Családkádnak pedig gyors gyógyulást!

Szeri, ez egy gyönyörű poci! :lol: :lol: Igenis hadd látszódjon, hogy egy pici Manó fejlődik benne. Egyébként meg azt mondják, a 2. baba jobban meglátszik az ember lányán :wink: :wink:

Marietta, nekem Fiam van, de mégis úgy tud hisztizni néha, hogy az csuda. :roll: Bár Ő inkább nyüszög, meg vinnyog mint egy kiskutya. Vagy rosszabb esetben úgy rázendít és belelovalja magát, hogy kapkod a levegőért izgatottságában. :roll: :roll:

Nikó, de jó hogy jöttél! :) Nagyon örülök, hogy jól érzed magad az új házban. :wink: Alex baba nagyon szépen fejlődik, nagyon kis arányos lehet :) Valamikor tehetnél képet Magatokról. :wink:
Kex: Hát, nálunk 3 hónapos volt a Peti, mikor először azt mondtam, hogy végre nem fájt, s tényleg tudtam rendesen élvezni. :oops: Egyébként nekünk a szülés után újra kellett tanulnunk a dolgokat, mert teljesen megváltoztak az erogén zónáim (bocsi :oops: :oops: ).

Ragota! Tessék sűrűbben jönni! :lol: Annyira örülök, hogy Nimród ilyen gyorsan rendben jött! :lol: Nagyon stramm kis Srác, az biztos! Csongi sapkája valami őrület, először azt hittem kapucni van rajta, aztán Apa magyarázta el - mint szőke nőnek a viccet - hogy az egy sapka :oops:

Vicky, örülök hogy Nálatok meg minden rendeződik! :) Hajad szupi lehet, fotó? Attól meg még boldogabb vagyok, hogy pároddal is kezdenek helyre rázódni a dolgok :)

Meri! Nagyon Boldog Szülinapot Neked!

Mi jól vagyunk, szombaton reggelre kijött Peti 2. foga :) Nagyon édes, ahogy vigyorog :)
Az éjszakák egész jól telnek a kelések száma 0-3 között váltakozik :) Bizony, 3 nappal ezelőtt reggel 6-ig aludt, nyikkanás nélkül. Ma 3/4 5-kor felsírt, de aztán visszaaludt és 1/2 7-kor hallottam először hangját. Képzeljétek olyan jó, mert mostanában nem úgy kel a délelőtti/délutáni babakocsis alvásból hogy sír, hanem nagyon édesen csendben eljátszogat a kezével és gügyörészik. :)

Csajszik segítsetek. 2 elég komoly dilemmával küzdök. :roll: :roll:

Az egyik a szopi. A cicikben már alig van valami, van mikor csak 2-3 csepp jön belőlük. A napi 5 etetésből csak 4-en szoptatok, de van mikor Peti nem is fogadja el, mert hát megszívja, de nem jön belőle egyből, s akkor türelmetlenségében nem is kell neki. Szerintetek érdemes így folytatni? 2-3 kortyért? S ha abbahagynám, hogyan tegyem? Nem akarom azt, hogy egyszer csak nem kap többet. Ezzel kapcsolatban a másik dilemma, hogy nemsokára elfogy a Cerazetem, s mennem kell bogyót íratni. Én szívem szerint már sima tablettát iratnék, hiszen ez a szoptatási mennyiség már nem mérvadó a Petinek sem. Összebújni meg üveges etetésnél is össze tudunk. Vélemény? :roll:

A másik problémám a munka. Tegnap itt volt egy kedves ismerősünk, aki az egyik független pénzügyi szervezetnél dolgozik, s állást ajánlott. :roll: Mesélt Rólam a Főnökének (mivel ugye szülés előtt én is ezen a területen dolgoztam), s annyira szimpi lettem már így látatlanban is, hogy szeretné, ha nálunk dolgoznék. Kezdetben csak heti 1 napot vagy 2x felet, aztán ha Peti már bölcsi megy, akkor naponta. Viszont áprilisban legkésőbb kezdenem kéne. Csak hát én nem hiszem, hogy a Petivel mi (én?) készen állunk arra, hogy heti 1 egész napot vagy két felet ne töltsünk együtt. Ő még ehhez túl pici és én sem tudnék nyugodtan dolgozni így. Ha 1 napra mennék el, akkor Apa lenne itthon vele, tehát emiatt nem kéne aggódnom.

De mégis......

Viszont anyagilag nagyon-nagyon jól jönne az a plusz pénz. :oops: :oops:

Szóval a szívem azt mondja: "Szó sem lehet róla!"
Az eszem meg, hogy próbáljam meg. :roll: :roll:

Bocsi, hogy ennyire sok voltam, s hogy volt benne topic off is. :oops:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Ne haragudjatok, csak két gyors dologra van időm.

MERI! NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!

Ákosnak pedig utólag is nagyon boldog névnapot! (bocsánat, hogy ennyire megkéstem vele).
szerika

Sziasztok!!

Megjöttem!
képeket is teszek majd fel ha megkapom őket!

Nyunyi a héten kezdte a bölcsit nagyon tetszik neki holnap már ott ebédel (tegnap és ma is hoztuk haza az ebédet amit be is falt ) holnap már egyedül megy be a csoporthoz ,jővőhéten alszik ott először.

Síelés nagyon jó volt de ha nem esek el (persze a legmeredekebb részen volt jeges a pálya...) és nem csavarom hátra a lábam (még reccsent is...) jobb lett volna.na és utána legyalogolni a hegyről hatalmas élmény volt.ma megyek dokihoz délután.
A szállás is jó volt 5 ágyas szobában voltunk 2-en jókat főztek ránk (katolikus szálláson voltunk így szerdán és pénteken no hús ) furcsa volt hogy minden leves fehér még a paradicsom is!és a rizs benne mindennapos !
Ezek a Lengyelek semmilyen nyelven nem beszélnek még a jegy pénztárakban sem.nem volt egyszerű...

Bridzsi

Kép
esztora

Meri! Boldog szülinapot!
Ákosnak és Arwennek pedig utólag is boldog névnapot!

Szeri! Nagyon jó a pocakfotó! Nagyon látszik! :D

Vicky! Nagyon édes a képeken Levente! :D :wink:

Marietta! Szopi mellett is simán teherbe lehet esni... Én is szoptattam még Csengét, jó persze nem olyan intenzíven, mint te. És kevéssel szülés után állítólag könnyebb teherbe esni. Példa erre a barátnőm, akinek 1 éves volt a pici, mikor elkezdtek próbálkozni. A nőgyógyásza azt mondta, hogy nehéz lesz neki, mert hátrahajló méhe van, és még szoptat, hát elsőre sikerült nekik. 3 hét van közöttünk. :D

Pinkiné! Én a szopit, ha tényleg csak pár csepp, akkor abbahagynám. A munkát meg én biztos hogy elfogadnám. De én olyan típus vagyok, hogy kell a gyerek mellett egy kis kikapcsolódás, hogy mással is foglalkozzak. Ha neked erre nincs igényed, akkor hagyjad, bár heti 1 nap még nem a világvége, főleg, ha egy kis pénzt is adnak érte... :wink: :D Másrészt meg apa vigyázna Petire, és nekik is biztos jót tenne heti egy kettesben eltöltött nap. :D

Képzeljétek. Már 2szer nem kapott este cicit Csenge. Elhatároztam, hogy abbahagyjuk, mert már kezdett nagyon fájni, másrészt meg ugye hallani rosszakat terhesség alatti szopiról. Nagyon sajnáltam szegényt, úgy sírt, de én is majdnem... A nagy ágyban próbáljuk altatni, úgy hogy magamhoz ölelem, meg simogatom, de eegyfolytában csak sírva mondja, hogy anya, és olyan keservesen sír. Tegnap majdnem adtam neki mégis. Aztán szerencsére elaludt. De a szívem szakadt meg. Remélem magától elapad, mert nem nagyon akarnék fejni, mivel eléggé fájdogál a cici. :(

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!

Mi mar hala Istennek meggyogyultunk,mindharman:)

Vivi,
Encidnek muszaj volt az antibiotikum?Szegenykem.Jobbulast neki!
Szerencsere nalunk nem volt ilyen veszes,nem is vittem le Attit a dokihoz,csak telon mondtam el neki,hoyg mi ujsag.Ugy latszik meg idejeben elkaptam neki gyogynovenyekkel,homeopatiaval.

Nandorka,
nagyon tetszett ez,amit irtal arrol,hogy mindennek megvan a maga ideje a gyerek-szulo kapcsolatban.

Meri,
orulok,hogy beneztel!
Sajnalom,hogy ilyen faradt vagy!!!Jon a jo ido,feltoltodsz Te is a napsugaraktol!Es amint elkezd mozogni,nem lesz mar annyit olben!!!+++Kitartas!

Pinkine,
cicizes:hat tudod,azt szoktak mondani,hogy minden cseppje aranyat er,ha ket kortyot szopizik,abban is sok immunerosito van.
Melo:hat nehez kerdes.1-1 nap nem a vilag....!
De en tudom magamrol,hogy nem mennek vissza ilyen pici koraban dolgozni,1-2 napra sem.De ez en vagyok.
Mikortol menne Peti bolcsibe?Kesobb nem all az ajanlatuk?Csak most?Illetve menniyre kell az a penz?
Mert ha nagyon kell,akkor az eszedre hallgass,de ha "csak" jol jon (kinek nem jon jol a penz??),akkor a szivedre!
En ugy gondolom a gyerkoc eleteben nagyon meghatarozo az elso 3 ev,es aki megteheti,az maradjon a gyerek mellett.Az teljesen mas eset,ha anyagilag ez komoly gond,illetve ha az anyuka vagyik dolgozni.
De ha nem is vagyik,es meg is vannak a penz nelkul,akkor miert menne?En igy gondolom. :wink:

Esztora,
udv ujra itt:)
Varjuk a kepeket!Orulok,hogy Nyunyi elvezi a bolcsit!

Krisz,
szerintem szepen el fog maradni az esti szopi!Ha feszitene a cicidet,akkor kezzel fejjel ki,de csak annyit,hogy ne feszitse.
Nalunk mikor Atesz ugy dontott,tobbet nem ker a cicizesbol,par napig picit feszult a cicim,es akkor kezzel egy picit megnyomkodtam nehanyszor,es okes is lett.

Kép

Kép
arwen07

Jaj lányok, megint parázok... Elkezdtem barnázni. :( Csengével is volt ilyen a legelején (akkor 1 héttel előbb),és nem volt semmi gond végülis, de ez akkor is ijesztő... Dokihoz meg csak hétfőn megyek, meg amúgy is csak bejelentkezés alapján lehet. Pedig legszívesebben elmennék valahova, hogy megnyugodjak, de nem tudom, hogy hova lehet ilyen esetben. A kórházba? Asszem ott is be kell jelentkezni telefonon. Tök béna vagyok, de mindig magánrendelésre jártam...

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

KRISZ! BIZTOSAN minden rendben van, ne izgulj. Van ambuláns rendelés bárhová is mész (gondolom a Flórba). Hívd fel őket, hogy ki mikor rendel.

Esztora, jajj, sajnálom a balesetet!!!!!!!!kirázott a hideg, ahogy olvastam a "reccsenést"... Jobbulást!

Merimeri! Boldog SZÜLETÉSNAPOT kívánok, így megcsúszva picit!

Vivi, hogy telik az idő!...
Ááá, nem teszteltem, tegnap megjött, de nagy meglepetés is lett volna, az kb. a szeplőtlen fogantatás kategóriába tartozott volna... :roll: Bakker 1 hónapban 2 keksz, elég gáz...nekem, aki majdhogynem függő voltam...

No de új hónap..most már tényleg belehúzunk!

Pusszancs Nektek!

KépKép
KépKép
ragota

Sziasztok!
Megjártam a dokit. Nem voltam bejelentkezve, de felhívtam és fogadott. Csak a petezsákot lehetett látni, ami 7,4 mm. Azt mondta, hogy vetélésre utaló jelet nem lát, de biztonságképpen írt fel utrogestant, meg rutascorbint kell szedni és 2 hét múlva kontroll. Akkor meglátjuk, hogy fejlődik-e, és van-e szívhang.

Valahogy minden később történik, mint Csengével. Később lett pozitív a teszt, később jött egy héttel az ugyanolyan barnázás, és kisebb is (Csengével ekkor már több mint 1 cm volt). Persze ez utalhat későbbi fogantatásra, de a 19. napnál később nem foganhatott, mivel a 16. napon voltunk utoljára együtt.

Próbálok nem aggódni, de nem olyan könnyű. :?

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Angyalkrisz, örülök, hogy minden rendben. Ne aggódj! Szerintem semmi gond nincs és nem lesz, próbálj pihenni és nyugodt maradni.
Egyébként nekem is hasonló érzéseim vannak...de mondjuk erről már írtam korábban is, nekem is tök fura most ez a "lemaradása" a bébinknek... Én konkrétan tudom, hogy mikor fogant (mivel januárban egyetlenegyszer tudtunk csak együtt lenni - és itt üzenem neked Ragota, hogy Nektek nagyobb esélyetek volt a havi 2-vel, mint nekünk és tessék! látod, hogy lett belőle baba), és ahhoz képest nem lehetne ennyivel lemaradva... Na mindegy, én is próbálok ezen nem agyalni. Ma reggel viszont nekem elkezdett fájni a hasam és néha-néha bele-belegörcsölget. Remélem semmi gond nem lesz, lehet, hogy csak a méhszalagjaim húzódnak??? Nagyon várom már a szombatot, hogy lásson ismét a doki. Már csak két nap :roll:

Ragota, nagyon örülök, hogy jelentkeztél és hogy Nimród jól van. LÁtszik a képeken is, mennyire imádják Csongival egymást!
A bébiprojekthez pedig hajrá-hajrá, menni fog az, csak gyakorolni kell :lol:

Esztora, voltál orvosnál? Sajnálom az esésedet, remélem nem lesz belőle nagyobb baj.
szerika

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?