Új privát üzeneted érkezett!

A doki azt mondta, hogy 6 hét után menjek vissza és elkezdik mindkettőnk kromoszóma vizsgálatát, nem játszunk tovább.
Egyébkén júniusig kell várni...de mire?
Hiszen ugyanott vagyok, ahol augusztusban...vérzek, és várom,hogy elmúljon, várom, hogy megjöjjön, de utána mire várok, mi lesz?
Junius, és?
Hiszen azt gondoltam, csak decemberig, csak addig, utána minden jó lesz.....mivel érdemeltem ezt ki?
Mennyit bír ki még a méhem?

Lassan elmúlnak a várandóság tünetei is. Enni még nem ettem ma, nincs nagyon kit táplálni, a testem meg nem érdemli meg.
Üresség van, végtelenül és akárhogy nézek magamban, augusztusban még találtam valamit lent mélyen, ami húzott, fel, de most egyszerűen nincs semmi, csak az, hogy így nem akarok élni.

Betti
Kép
betti0412

Az a szoba...úristen.
9 nő, abból hét kikaparva a délelőtt folyamán, ki ezért, ki azért, mindenki sorra került, és hozták őket, futószalagon. Utána csend és valami szégyenkezős hangulat, még akkor is, ha oka volt rá. Én szégyeltem, hogy ott vagyok.
Meg az a műtőságy, Franciskával is ott tették fel a pálcikákat, tódultak az emlékek. Reggel ott volt a műtét is, Istenem olyan megalázva, kisemmizve éreztem magam, ahogy ott fekszem szétrakott, kikötözött lábakkal és senki nem szól hozzám egy büdös szót sem, azon kívül, hogy mikor ettem utoljára és van e allergiám.

Csütörtök este a doki megígérte, hogy vigyáz nagyon rám és piszkosul bántja őt is a dolog.

Betti
Kép
betti0412

Itt vagyok Betti.

Beszélj ki mindent magadból, amit csak szeretnél..mindaz ,amit írsz megint csak az dübörög bennem, hogy mért ekll ennek ilyen módon történnie, nincs senki aki megállítsa ezt a viselkedést a kórházakban...csak egyvalaki kellene minden műszakban, csak egyvalaki, aki EMBER!!!!!!!!!!!!!!!!!
tünci28

Hát igazából nem is történt semmi más.

Rossz volt, hogy minden ugyanabban a helységekben történt, ahol Franciskával is voltam, és duplán törtek fel az emlékek.

Betti
Kép
betti0412

Most meg az a hihetetlen, hogy tegnap még Babás voltam, ma már megint nem.
Ezt nem is tudom, hogy lehet felfogni.

Betti
Kép
betti0412

Az utóbbi 3 oldal velem van tele....
Pedig hát ti is itt vagytok, nektek is van bajotok elég.

Betti
Kép
betti0412

Betti, tudta valaki a családból?Testvéred, apukád, vagy a legjobb barátnő?Most van, aki melletted áll, úgy, ahogy nyáron nem??
Olyan jó lenne tudni, hogy mindig van valaki aki vigyáz rád.

Ugye azért otthon maradsz most egy kicsit?Adj időt magadnak, mindenre.
tünci28

ezek az oldalak most a siratófalunk...

írja akkor ki mindenki a legnagyobb fájdalmait!
tünci28

Most egy kicsit el kell mennem,összcsapom a háztartást, aztán jövök és elsírjuk minden bajunk.
tünci28

Hát szerdára már mindenki megtudta, muszáj volt szólni, hogy megyek kórházba...

Betti
Kép
betti0412

Férjem van itthon velem.
Anyum jön holnap, főzött, majd hoz le enni, de már kioktatott, hogy nagyon keveset vártunk és legalább most két évig ne próbálkozzunk, mert meg kell erősödni, és miért kellett ilyen hamar megint teherbe esni.

Betti
Kép
betti0412

Ne haragudjatok, de elmegyek aludni, elfáradtam kicsit, meg ettől az altatástól is álmosabb vagyok, a tegnap estém sem sikerült valami fényesen.
De reggel felnézek majd, úgyis hétvége, egész napos fekvésre utalt az uram holnap.

Tünci
Nem megyek most egy-két hétig dolgozni, utána meg még nem tudom mi lesz.
Meg kell szüntetni ezt a bejárást. Talán tényleg az lenne a megoldás, ha most pár évre elhalasztanánk mindent és az élet többi területét tenném rendbe, de annyira vágyom már kisgyermekre, hogy bírnám ki nélküle.
Az idén már biztosan nem lesz.

Istenem, nem hiszem el, hogy megint ilyenekről kell írnom, egyszerűen nem hiszem el.

Betti
Kép
betti0412

Drága Betti, annyira szeretnék valami vigasztalót, valami okosat mondani, de egyszerűen nem tudok :cry: :cry: :cry:

Szörnyű lehetett másodjára is átélni a kibírhatatlant :cry: :cry:

Pár év azért sok lenne elhalasztani mindent, szerintem anyukád sem mondta komolyan a 2 évet, ti kivártátok a kellő időt, Picikétek nem amiatt ment el, mert nem vártatok eleget.

Még nekünk is felfoghatatlan ez az egész ami veled történt / történik, most tényleg a pihenés neked az első, minden más semmiség.
Vendég

Sziasztok!

Betti

Erősödj lelkileg, ez a legfontosabb. De az évek tényleg nagyon sok. Azt nem is birnád ki várni.

Boboka

Te ma voltál dokinál? VAlami ilyesmit olvastam? Ha igen mi volt?

Kép

Kép
melcsike70

a siratófalra:

Nem és nem elég a fizetésünk..annyit emelkedett a hitel, hogy éppencsak megélünk, toljuk magunk előtt a fizetnivalót, de nem érünk a végére...
el sem hiszem, de világosan látszik, ohgy EMIATT sem gondolhatunk most babára...
Félek hosszú távon a kapcsolatomra a férjemmel is rámegy az állandó szorongásom, borulátásom...
elkeserít, hogy egész életemben a biztonságra, szeretetre törekszem és nem kapom meg, bármit teszek érte...
a szívem szakad meg a szeretteimért,mert nekik sem könnyebb...

És Betti, ne higgy anyukádnak,mert téved!
tünci28

Annyira jó lenne ha mindenkin tudnék segiteni. Én nem hiszem el lányok, hogy velünk csak a rossz történik. Én ma szinte egész nap sirtam. Elvittem a BArcit a talajtornára és ott kidoboztak a gyerek én rám meg hirtelen rám tört a sirás. Azt hitték hogy fejbedobtak a gyerekek azért sirok. De aztán rájöttek hogy mégsem. :cry: Mondták után hogy már akkor gondolták hogy miért.

Kép

Kép
melcsike70

Jaj Melcsike,Boboka nektek sem volt könnyű napotok... :cry:
tünci28

Tünci

Valahogy lelkileg meg kell erősödnöd tudom hogy nehéz meg azt is mondhatod hogy legkönnyebb dumálni, de arra mindenképp oda kell figyelni, hogy a házasságotok ne menjen rá. Ha együtt vagytok otthon férjecskével, beszélgessetek sokat, az jót tesz. Tévézzetek együtt az ágyikóban. EGy jó kis vacsi együtt. Igyatok meg egy pohár bort együtt.

Kép

Kép
melcsike70

Holnap egész napos programom van. Reggel 8ra megy a müv. központba. Mert holnap a Barci egyesülete szervezi meg itt nálunk a nyugat Magyarországi területi táncversenyt. Elég komoly rendezvény lesz. És a szülőknek szóltak hogy segitsünk, tombola, belépő, büfébe stb. Meg Barciék is fellépnek. HOlnap profi versenyzők táncolnak.

Kép

Kép
melcsike70

Lányok, mentem aludni.

Tüncike, egy a lényeg, tényleg az a legfontosabb, hogy legyen bármilyen nehéz az életünk, legyen mellettünk egy ember, aki szeret minket.

Hitel az nekünk is emelkedik rendesen :twisted:

Melcsike, szép napot nektek a fellépésre :wink:
Vendég

Kicsit pihentem...
Most meg belekezdtem egy könnyű filmbe...Duna tv, sztálingrád...

Betti
Kép
betti0412

Hitelt mi jövő héten vesszük fel, de mostmár világosan látszik, hogy keveset hagytunk a lakás befejezésére.........
Majd szépen lassan...gyerekszobát idén nem kell úgysem berendezni, szerintem csak rácsukjuk az ajtót majd.

Azon gondolkodtam, hogy 8 évre bevállaltuk a szocpolt, 2 gyerekre, de lehet, egyre csökkentjük, nem bukunk akkorát. Ahogy nekiindultunk....Bár ha az orvos igazolja, hogy nem lehet, nem kell visszafizetni.

Igen, az is szörnyű, hogy egyszerűen nem tudsz a mindennapokban létezni, én már be sem merek menni egy butikba...mert hanyattesek.
Mozi kettőnknek, jegy, kukorica, ital, 5 ezer, tavaly voltunk.
Számlák, kaja és vége a fizunak. És ez az ami naponta felőröl, hogy mindig a penge szélén táncolsz.
(Dokinak "megköszöntük".) Úgysem kell már a magán uh-ra eltenni...

Betti
Kép
betti0412

És, hogy szaporodjon a magyar, drága kormányunk mindent meg is tesz......Adóalap növelő gyed, családi pótlék.

Betti
Kép
betti0412

Mi most jöttünk haza.
Ez a mai nap is lemehet a wc-n nyugodtan.

Betti,
NEM A TE HIBÁD. Az én lepényszakadásomra még rámondható (ástam, kapáltam, cipekedtem terhesen), de erre biztosan nem. Ez nem csupán vigasz, ez tény. Gyenge megnyugvás, hogy itthon vagy, olvashatunk téged, a mai napnak ez az egyetlen apró megnyugtató dolga.

Tünci, Boboka, Melcsike, többiek,
én már korábban elsírtam minden bajomat.
Elkezdtünk gondolkodni, hová menjünk, mert 2-3 hónap, és kirak minket a bank. Áron alul el kell adnunk addig ezt a házat, mert ha a bank adja el, kb. -3 milkóval jövünk ki belőle + a 2. gyerekre a szocpol -1,5 millió kamatos kamatostul. Ha leveszítjük / eladjuk ezt a házat, azt hiszem, többé már nem lesz saját lakásunk/házunk. Ezért dolgoztam/dolgoznék immár 19 éve...
Valószínűleg hitetlenül csóváljátok a fejeteket, de NEM ÉRDEKEL MÁR EZ A HÁZ SEM, CSAK MINDNYÁJUNKNAK MEGADNÁ A SORS, AMIT KÉRÜNK.

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok!

Betti0412! Nagyon sajnálom, hogy másodszor is át kell élned ezt a tragédiát. Imádkozom, hogy fel tudjatok állni és továbbmenni! És imádkozom, hogy jövőre átélhesd a csodát és magadhoz ölelhesd gyermekedet. Én hiszek abban, hogy ez így lesz.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jj,Betti, nem hiszem el ,hogy a dokitok eltette a pénzt...

Ne haragudj, hogy most az én problémáimmal terhellek,ma már volt egy pár sírógörcsöm, kikívánkozott..

A párom meg tudod milyen?Odajön, amikor ilyen rossz gondolataim vannak, a két kezébe fogja az arcom(amúgy lapátkeze van, tehát betakarja az arcom) és lassan szótagolva mondja, mintha szuggerálna:NEM LESZ SEMMI BAJ!!!

én meg elhiszem neki..de csak egy ideig.Csak addig, amíg valami földhözcsap újra.
most az ami veled történt.És nehogy most szabadkozni kezdj, hogy nem akarsz rosszat nekünk, mert az a lényeg, hogy az elmúlt félévben Ti lettetek a legfőbb bizalmasaim, a támaszom, a BARÁTAIM!És pont ezért merem azt mondani, hogy a babád elvesztése a földhöz csapott engem is..mert én is vártam,szívből akartam Őt!Nem tudom mire készül az élet velünk, mire számíthatunk.Lesz e gyermekünk, ha lesz,milyen árat fizetünk érte?
Pozitívnak lenni az egy dolog.Másik dolog pedig a racionalizmus.
Két napja nem tudok mással foglalkozni,csak ezzel, mert megérint, szíven talál.

MÉg valami:talán a munkahelyem megmarad, este telefonált a főnököm, a gyesről múlt hónapban visszatért kolleganőmet este kirúgták......szép az élet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2009.02.27 22:25-kor.
tünci28

Lyly!

Nem lehetséges, hogy kérjetek a banktól halasztást?Nincsen egyéni elbírálás?
tünci28

Tünci,
van, már kértünk, elutasították. Melyik az a bank, amelyik a mostani helyzetben ad 1-2 hónap halasztást vagy fizetési könnyítést.
Egy mondatot kaptunk vissza:

"Haladéktalanul kezdjék meg a teljes törlesztőrészlet határidőig történő megfizetését."

Aláírás: olvashatatlan, pecsét nincs, igaz, céges papírra íreták, de nem kellene nyomtatott betűkkel is kiírni az elbíráló / értesítő / levélíró nevét és beosztását? Kíváncsi vagyok, ki döntött egy család sorsa felett???

Kép

Kép

Kép
lyly

Tüncike,
engem is "elbocsátottak" tegnap. Nesze neked gyerek, meg GYES...durr a pofánkba, ha már itthon merünk lenni.

Kép

Kép

Kép
lyly

Csak azért mondtam, mert bár nem tudom, ohgy ez hogyan működik, de két kollegám is kért és kapott...azt hiszem Erste-sek.(az egyik biztos az).Az egyik 3, a másik 6 hónapot kapott.
Mi OTP-sek vagyunk és lehet, hogy egy-két hónap és nekünk is kérni kell.
A páromék most kezdik a 4 napos munkahetet...
tünci28

Ú, így kezdődik mindenkinél.

A 2. babával terhesen én mentem el dolgozni egy szállodába, mert a páromnak sehol nem találtak egy seprűnyelet sem, amivel dolgozhasson. Egyetemi diplomával IQ-tesztet írattak vele (az átlag iskolai végzettség a csoportban nem érte el a 8 általánost), és ezután nagyvonalúan közölték vele, felvették három műszakos üvegcipelésre. (800 kg / óra, kézben, két kollégával együtt).
De ze később volt, addig én igáztam. Aztán ősszel elmentem ebbe a maszek bölcsibe gondozó néninek, 4 hónapig hitegetett, hogy bejelent, a végén jan. 4 -én este 8-kor közölte, 5-én reggel nem én kezdek nála... Már kikészítettem másnapra mindenki ruháját, táskák bepakolva...

Na, leírtam a bajomat, nem lett jobb senkinek. Nekem sem.

Kép

Kép

Kép
lyly

hát igen..ahol megértést várnánk, ott csak érdek van.Mit számítanak a vágyaink ,az álmaink.
tünci28

Sziasztok!
Napokig nem voltam, és mi az első amit olvasok?

Betti... Istenem... rettenetesen sajnálom... nincsenek szavak, csak könnyek... gondolatok sincsenek, mert ami veletek történt/történik az felfoghatatlan. Nekem csak hitem van, azt adhatom oda, és imádkozom Istenhez, hogy mostmár tényleg legyen kegyes hozzád. Kevés vigasz az már, hogy Isten arra rakja a nagy terheket, akit szeret...

Mégis: ezt már biztosan ismeritek, de azért bemásolom ide, hátha ad egy kis erőt.

Lábnyomok...

Egy ember álmában a tenger partján sétált az Úrral. Az égen, mint valami vetítővásznon, életének jelenetei peregtek. Minden jelenethez lábnyomok tartoztak a homokban – saját lábnyoma, meg az Úr nyomai. Miután az utolsó kép is kialudt a mennybolton, hátra nézett, és észrevette, hogy egyes helyeken csak egy sor lábnyom látható. Visszaemlékezett, hogy ezek épp életének legnehezebb, legszomorúbb korszakaihoz kötődnek.

- Uram – szólalt meg zavartan –, azt mondtad, ha a te utadat járom, végig velem maradsz, de most életutam legrögösebb szakaszain csak egy sor lábnyomot látok. Nem értem, miért hagytál el épp akkor, amikor a legnagyobb szükségem volt rád?
- Kedves gyermekem – felelte az Úr – , én szeretlek és sohasem hagynálak el.

A szenvedés és megpróbáltatások idején azért látszik csak egy lábnyom, mert ott a karomban vittelek.

Üdv. Milike
milike78

Jo estèt nektek!

Kitartàs lànyok,egyszer,csak lessz màr jobb!Bàr tesomtol tudom milyen Sz...r most otthon,öket is nagyon érintik ezek a dolgok!

Betti!Ismètelni tudom ,csak magam : vigyàzz magadra ès soha ne add fel!Nem könnyü,de valahogy menni fog tudom!

Lànyok mostmàr tènyleg nem jövök,reggel 8:55-kor indul a gèp ès 7-re màr ott kell lenni.

Millio puszi nektek a kis csalàdnak! :wink:
Vendég

Jó reggelt!
Az éjjel valami csoda folytán tudtam aludni...
Biztos az előző esti nem alvás, meg a tegnap altatás, stressz összerakta az idegrendszeremet.

Párom most elment suliba, majd délután jön. Addig elpakolászok itthon, bár azt mondta, feküdjek, fel ne merjek kelni, de néhány dolgot azért csak megcsinálhatok szerintem.

Anyu jön délután és most lehet hogy csúnyát mondok, de nincs szükségem a kioktatására.....lehet nem lesz hozzá idegem, de majd mindenre bólogatok. Szegény reggel 6 óta főz, mert még dolgozik is mellette egyig, szóval értékelem meg minden, csak ne oktasson ki, hogy még hamar volt, meg nem lehet még stb.

Nem volt hamar. 5 menstuációt vártunk meg. Nem volt hamar.

Munkahely.....
Hát ez most a nagy lecke nekem is, és nem tudom mit csináljak.
Nincs veszélyben, mert közigazgatás, meg vannak elégedve velem, csak baromi messze van és a bejárást sem fizetik teljesen ki.
Mert egyéni szociális probléma, hogy szegedre költöztem le....
Úgy döntöttünk, hogy összeszorítjuk fogunkat és a biztosítás miatt, babavárás előtt nem váltok, addig kibírjuk. Ez volt tavaly augusztusig, mikor eljöttem táppénzre....
Utána visszamentem, jó, kibírunk még pár hónapot, márciusban eljövök....most az van, hogy nem tudom megint meddig bírjuk ki, vesszük fel a hitelt, csináljuk a lakást, nincs pénz finanszírozni a munkába járásom....patt helyzet.
Most kezdjek el keresni Szegeden és utána jelentsem be esetleg, hogy elmentem táppénzre pár hónap múlva? De itt sem könnyű ám találni....már próbáltam, az én szakmámban teli a piac, vagy fiatal közgazdászok, 4 nyelven, akik kezdő fizetésért a gyakszi reményében mindent elvállalnak, bírják egy évig, lehúznak róluk mindent, aztán továbbállnak.
A gyakorlat ma már nem jelent semmit.
Vagy az van, hogy hétközben otthon alszok, hétvégén meg itt Szegeden. Párom erről meg hallani sem akar.
Menjek el egy kis butikba eladónak vagy valamit keressek? Nyit az Aldi, lehet megkérdezem kell-e pénztáros esetleg.

Szóval nem tudom mit csináljak.

Arra gondoltam most, hogy valahol éreztem azt is, hogy nem szabad eljönnöm táppénzre, mikor várandós lettem, mert vissza kell sompolyogni úgy is....
Visszanézve ez legalább jó döntésem volt.

Betti
Kép
betti0412

Megyek elindítok egy mostást, az nem megterhelő....
Ilyen apróságogat azért megcsinálok, mert valamivel le kell foglalni magam.

Biztos sokan megrőkönyöttök, de csak leírom, mert én ilyen vagyok.....azt várom nagyon, hogy futni tudja menni.....tudom, nem ez a legfontosabb most és nem a kilók miatt vagy valami, de legszívesebben felvenném a futócipőm és meg sem állnék addig, míg azt nem érzem, hogy már egy lépést sem tudok menni tovább.
Ki akarok fáradni, kirohanni a világból, átszellőztetni a fejem.

Ha megszűnik a vérzésem, elmegyek, szépen lassan visszafutom magam az ÉLETBE.
Ha meghalni nem lehet, valamit kell vele kezdenem. Még nem látom pontosan mit, és hogyan és abban sem vagyok biztos, hogy boldog lesz, de júniusig kihúzom, ki én, ha kell bőgve, ha kell szomorúan, ha kell örjöngve, ha kell tompán, ahogy kell, de júniusig kibírom, tehet az élet egy szívességet....

Betti
Kép
betti0412

Szia Betti!

Igen, ezt jól teszed. A futás szerintem sok mindent kihoz, olyan, mint egy nagy sírás. Ez a mondatod: " ... szépen lassan visszafutom magam az ÉLETBE"- ismerős, és jól hangzik.
Az életre pedig tojni kell, ezt már sajnos én is megtanultam.

Édesanyádat szerintem kérd meg, hogy ne beszéljetek most erről, ha neked ez rossz. Biztos vagyok benne, hogy megérti, és csak féltésből szalad ki a száján olyan, aminek nem kellene. Jó, hogy van kihez odafordulni, bújni.

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok!

Betti!
Nagyon tisztelem a hozzáállásodat, az erődet, a kitartásodat!!!
Te nagyon erős nő vagy, ne is hagyd ,hogy a kudarcok letaroljanak.
Irigyellek az erődért,én nem mindig bírok erős lenni,pedig nagyon igyekszem.
Remélem véget ért Számodra ez a megpróbáltatásokkal teli időszak. Új lakást vesztek, új élet kezdődik.

Kérdeztétek mi a baj nálunk. Hát több dolog is. Valahogy nagyon összejöttek a dolgok. Apukám kórházban van, a héten műtötték, egy "kinövést" /szándékosan nem nevezzük daganatnak/ távolítottak el , aminek a szövettani eredményét várjuk, és rettegünk,hogy ne legyen rosszindulatú :cry:
Ez a hónap anyagilag is nagyon vacakul alakult. Mint ahogy többen írtátok én is tologatom a számlákat, és már nem is merem összeadni mennyi a kifizetetlen.....
Több hitelünk is van,naná,hogy mind deviza alapú:lakás,autó és még a régi vállalkozói hitel is. 50 ezerrel több lett a havi fizetnivalónk. A bevételünk meg 100 ezerrel kevesebb /már nem kapok GYES-t, a fizetésem 20e-rel lett kevesebb,mert a megemelt béremre már nem jár az adójóváírás és több adót vonnak, a férjem főnöke nem fizet a többletmunkáért, ő 50 e-rel hozott kevesebbet./
Ja és a gázszámlánktól is dobtam egy hátast....
És még sorolhatnám: APEH 2 és fél éve megszüntetett vállalkozás után,most hozott ki adótartozást,amit persze azonnal fizessek be...
Hetek óta folyamatosan beteg valamelyik gyerek,persze nem maradhatok itthon velük,mert a munkahelyemen nem néznék jó szemmel, na és ott is folyamatos a stressz, megfelelni minden téren, egy perc megállásom sincs,egyszerre 5 helyen kéne lennem,és persze én vagyok a felelős a lányok hibáiért........... :twisted: Áh nem is folytatom...
Összecsaptak a fejem fölött a hullámok........
Próbálok erős lenni,mert annak kell lennem,de most valahogy olyan nehezen megy.
Na most aztán kipanaszkodtam magam,pedig mennyire utálok panaszkodni :oops:

Most mennem kell,annyi dolgom van,főzés,takarítás...stb.

Bea
beátab

Szia Bea!

Azt a keservesét, mindenütt ez van! Jó, hogy kiírtad, nektek is nagyon nehéz lehet.
Meddig megy még ez az országban? Ez a szegény, lerabolt, kifosztot, el- és szétosztott, szándékosan megnyomorított ország hogy fog talpra állni, ha eltűnik a fizetőképes, dolgozni akaró és tudó réteg???

Kép

Kép

Kép
lyly

Jó reggelt!

Betti!
Nem tudom Neked pontosan milyen a kapcsoltad anyukáddal, de azt gondolom semmi esetre sem kell meghunyászkodnod, csak bátran torkolld le, ha hülyeséget beszél.Igenis vártatok eleget, hiszen mennyi nő esik teherbe teljesen kihordott terhesség után 5-6 hónappal és egészésges babája születik.Sőt itt van ugye Jótündér, aki császáros volt...Nem ezért, vagy azért történt.Nem tudhatjuk, anyukád sem tudhatja, úgyhogy ne lásson el kéretlen tanácsokkal.(ezt át is adhatod neki, én üzenem.)

Nekem anyu most már sokkal-sokkal jobban vigyáz, hogy mit mond..mindig mesélek rólatok és tegnap elmondtam mi történt veled..csak annyit mondott, hogy :Őszinte részvétem, mondd meg neki...

Persze emlékszem ,hogy ilyenkor a legtöbb ember mond valami jótanácsot:Nem kellett volna annyit enned,vagy éppen keveset, vagy nem ettél elég húst, vagy sokat álltál,vagy sokat feküdtél...és más ostobaságok.

Most olyan távolinak tűnik június,de a hétköznapok repülnek majd.Alig hiszem, hogy holnap lesz már 7 hónapja, hogy Viola megszületett..kiváncsi leszek mit mond a dokim, továbbra is ragaszkodik e az egy évhez.Időnként arra gondolok, hogy akkor azért mondta, mert ha fél évet mond,akkor csak 5-öt várunk, ha egy évet, akkor kiegyezhetünk 8-9 hónapban.Amúgy olvasgatom a mindenféle várandós topikokat és nagyon sok olyan pár hetes terhes kismama van, akiknek 8-10-15 hónapos babája van...szóval általánosságban sokan vállalnak az első után hamar újab babát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2009.02.28 10:43-kor.

KépKépKép
tünci28

hja és az országhelyzet...

Tegnap zokogva mondtam a páromnak, hogy mit csináljunk, miről mondjunk még le, hogy elég legyen a pénz, mikor mindig jön valami hülye számla,amire nem számítunk..
A párom meg nyugtat, hogy ez a beszélgetés most ebben a percben Mo.-on lezajlik még pár százezer családban, ne idegeskedjek, valami csak lesz, olyan nincs hogy akkor nem eszünk.
Végeztem egy rövid számvetést reggel(leolvastam a gázórát,visszavettük a fűtést 18 fokra és így ebben az enyhe időben 24 óra alatt 10 köbm gáz fogy)
Tehát egy évben a hitel:720.000
Minden rezsi:900000-1 millio.össz kiadás(kaja nélkül)kb másfél millió forint.Az én brutto fizetésem annyi, hogy kapom a teljes adójóváírást.

Ez melyik modern országban van így szerintetek.Hogy egy teljes fizetés nem elég a rezsi kiadásra??????????????????
Ha egyedül élnék, nemhogy nem tudnék enni, de kellene még egy 8 órás állás, hogy megéljek.

Bea!
Megértem minden bajod!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2009.02.28 10:48-kor.
tünci28

Ahogy Tünci írta, siratófal.

Komolyan mindig megdöbbenek.....
Itt vagyunk mi, nagy átlagban, egyszerű emberek, nincsenek nagy vágyaink, élni akarunk egy lakásban, egy autóval, és néha akarunk venni egy új cipőt vagy valamit.
Ennyi, nem több, nem akarunk nagyra törtetni, nem akarunk képviselők lenni, jó itt alul, csak azt akarjuk, hogy élhessünk.

Tisztességesen, becsületesen adózunk, mindig mindent befizetünk, csak élni hagyjanak.
Igen, de nem elég, hogy mi tartjuk el az ország nagy részét, még nem elég a bőr, amit lerántanak rólunk.
Adójóváírást én tavaly szívtam be, vonták folyamatosan, és félévkor átkerültem másik sávba, de attól még vonta a Kincstár....
Persze májusban be kellett ballagnom a postára, és egy 100eFt.- sárga csekken azonnali hatállyal, de rögtön, de máris......
Vertem a fenekem az örömtől a földhöz.
És most is a tervezett intézkedések nevetésgesek, semmit nem oldanak meg, ad hoc kapkodások, és a mi rétegünkről húznak megint.
Dühös vagyok igenis azokra az emberekre, akik nem dolgoznak, csak mennek a segélyért állandóan, amikor meg azt mondod, hogy jó,ott a seprű, fel lehet söpörni a teret, közmunkát végezni, akkor meg jönnek az emberjogi képviselők, hogy jaj, hát azt nem szabad...
De nekem szabad beosztani, kuporgatni, nyomorogni, napról-napra számolni, megtakarítani, spórolni.
Tőlem ki a kutya, vagy tőletek kérdezi meg, van-e valami bajotok?

Betti
Kép
betti0412

Amikor kérdeztem aZ államkincstárban, hogy kaphatnánk e támogatást a gázra, tudjátok mit mondtak?

Kérdezte mennyi a család jövedelme:Mondom,kb210..erre ő:hát akkor nem jár semmi.De mondom:A januári gázszámla 20 fokon 90 ezer forint!!!erre Ő:ki mondta, hogy akkora lakást vegyenek?
tünci28

Igen. Lassasn oda jutunk, hogy a fizetés az éhenhaláshoz elég.
Ne mondjam, hogy a hitel felvételnél engem figyelembe sem vesznek.....
Én is azon gondolkodtam, hogy olyan divatos nyugaton a szingli vagyok, egyedül élek egy lakásban, de itthon aztán miből, egyedül?
HIHI.

Kipórszívóztam, kimostam, most kicsit leültem.

Ha jól számolgattam, innen négy hét míg megjön, ha rend a lelke mindennek. Az azt jelenti, hogy március vége, utána április vége, május vége és tovább nem várunk.
Ahogy az első teszt pozitív, azonnal otthagyom a munkát és nem lesz, még befejezek ezt/azt. Itthon fogok ülni és lógatom majd a lábam, és még egy kanalat sem emelek fel.
Tehát emberi számítások szerint van komplett 3 hónap munkám még, ebből megpróbálok márciusban táppénz, szabadság címén itthon maradni, amennyit csak indokolt, tehát 2 hónap, arra meg csak találunk valami megoldást..fél hét itt, fél hét ott....
Ennek így kell lennie, mert ha nem látom mi van előttem, nem tudom végigküzdeni.
Jön a tavasz, a jó idő, leglább nem a téli depinek megyek neki.
A 30. szülinapomon meg padlóig iszom magam.

Betti
Kép
betti0412

Tünci, ez nagyon jó!
Mekkora lakást kell venni szerintük? 30m2, hogy épp beférjetek, vagy rakjunk tüzet a szoba közepén.

Betti
Kép
betti0412

Márciusban nekem sem fog járni a kajajegy, mert tartós táppénzes nem eszik, fekszik otthon, és koplal.....

Betti
Kép
betti0412

Betti,
ha gondolod én is szívesen leiszom magam a szülinapodon.Csak szólj a pezsgőbontásnál, szépen ideülök a gép elé és koccintunk!

Igazad van, ahogy gondolkodsz, mert tényleg csak a remény ltet ilyenkor..emélkszem, hogy a Viola utáni napon,csak azthajtogatta mindenki, hogy :lehet még magukna kgyermekük...és akkor mennyire haragudtam érte, mert nekem Viola kellett, nem más...de ők már tudták, hogy ez éltet majd a következő hónapokban, mert annyira vágytam Viola után, hogy legszívesebben egész nap a temetőben lettem volna..

Azért csak csínján bánj a házimunkával!(különben beárullak az uradnál)

Most megyek kicsit házimunkázni, mert még hálóingben vagyok.
tünci28

Képzeld én végig kaptam a kajajegyet.MÉg a szülési szabadság alatt is.
tünci28

Tünci
A 18 fok nem valami vastag...
De reménykedjünk, hogy jön a tavasz....hamarosan.

Arra gondoltam, elmegyek kineziológushoz. Annyit hallottam már róla, hogy megtalálja a problémás helyeket....meg lehet, hogy felkeresek egy komoly természetgyógyászt. Van 3 hónapom egy komoly tisztítókúrára, szeretném végigcsinálni, mindent kitakarítani a szervezetemből.
Talán még spórolunk is, a folyadék kevesebbe kerül....

Ti voltatok mér kineziológusnál?

Betti
Kép
betti0412

Nálunk ez nem jár...
De mikor kérdeztem, hogy mutassák már meg a törvényi helyet, mi az ami tiltja, nem tudták, ez egy belső szabály.
Ja, ha az hát az.

Betti
Kép
betti0412

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?