Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Olive:
tényleg nehéz most, és ki tudja, még mi lesz a jövôben. Én úgy gondolom mégis, hogy - legalábbis a mi helyzetünkben - nem lehet a bizonytalan jövô miatt a nagy döntéseket befolyásolni, hiszen a jövô mindig is bizonytalan. A háborúk alatt is születtek gyerekek. Az egyik nagymamámnak egy nagynénje, akinek nem volt gyereke, folyton azt hangoztatta, hogy erre a világra ô nem akart szülni.
Remélem, hogy hamar stabilizálódik a helyzetetek. El sem tudom képzelni, hogy mit csinálnánk, ha Gyula szabadúszó lenne, még gyerek nélkül sem.
Szerintem, ha végül elszánjátok magatokat, nem a kis lakás fog dönteni a kérdésben. Én egy 66 m2-es lakótelepi lakásban nôttem föl, akkor még három testvéremmel. Aztán, mikor a negyedik tesó is megszületett, hamarosan elköltöztünk. Abban a házban, ahol most lakunk Kanadában, az elôzô tulajdonos 5 gyereket nevelt föl. Nem olyan nagyon pici ez a ház, de a lakószinten összesen két kicsi szoba van a nagyszobán kívül.
Ez most meglehetôsen zavaros, amit összehordtam, mindenesetre remélem, hogy idôvel tisztábban látjátok majd a lehetôségeket.

Most megyek is, Alida taknyos, köhög, ez valami vírus. Remélem, mi nem kapjuk el. Mióta Alida beteg lett, olyan szorgalmasan szedem a terhesvitamint, hogy csak na! :)

Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!

Annyira pozitivan alltatok hozza ehhez a kisteso kerdeshez, hogy egyre jobban izgat. :lol: Most mar tenyleg nagyon szeretnek Lollinak egy kistesot, de azert tenyleg varok meg legalabb 1 evet. Az egyik baratnom is, aki itt volt a 3 eves lanyaval valamelyik nap, biztatott, hogy le nem mondjunk rola. Viszont ismerven Lollit, o is azt mondta, hogy meg varna vele, mert egyenlore nem birnam Lolli mellett. Ezt en is tudom. :roll: Persze igy latatlanban nem biztos, hogy ertitek, de ha ismernetek Lollit es az en "2-es pulzussal" mukodo igen lassu elettempomat, lehet, hogy ti is azt javasolnatok, hogy varjak meg egy kicsit, amig Lolli egy kicsit megkomolyodik. Termeszetre es tempora teljesen az ellentetem es bar le nem cserelnem masmilyenre, azert lesziv eleg rendesen. Pedig regebben bebicsosz voltam es volt szerencsem sokfajta gyerekhez, de egytol se faradtam igy ki, mint Lollitol. Azert remelem, a masodik gyerkocunk nem lesz ennyire hiperaktiv. :wink: Vicces, amikor apa azt mondja, hogy orul, hogy Lolli ilyen, mert ha nyugodt, csendes gyerek lenne, milyen unalmas lenne. Ja, o mondja, aki nincs vele egesz nap. :roll: Azt hiszem, ha o lenne a foallasu anya, nem csuszott volna ki a szajan ez a mondat. :lol:

Szoval, allandoan nezegetem a szobajat, hogy hogyan lehetne azt 2 gyereknek berendezni. Csak akkor lenne ciki, ha fiunk szuletne. Bar eleinte, amig meg kicsik nem erdekes, csak tinedzser korban. Addigra viszont mar hatha tudunk egy nagyobb hazat venni.

Kepzteljetek, tegnap a hirekben hallottuk , hogy itt Angliaban egy 13 eves fiunak es egy 15 eves lanynak szuletett egy lanya! Azota is le vagyok dobbenve. Idelinkelem az ujsagcikket, ugyhogy aki tud angolul el tudja olvasni. Ha meg nem tudtok angolul, a kepet akkor is megnezhetitek roluk.

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2233878.ece

Tenyleg, Edith, jarsz meg angolozni? Hogy megy?

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Olive:
hát elég ijesztô ez a képlet! Azt viszont nem annyira értem, hogy miért végig azzal vannak elfoglalva, hogy az apuka csak 13 éves. Az anyuka sem sokkal több, és a babával kapcsolatos dolgok oroszlánrészét, gondolom, ô végzi. Remélem, a szülôk mellettük állnak.
Egyébként mikor Angliában éltem, eléggé sokkoló volt, hogy ezek a fiatalok minden este buliznak, de valószín?leg eléggé féktelenül. Bulikon nem voltam, csak az utcán láttam ôket. Nem tudom, miért nem tud valahogy a kormány hatékonyan fellépni, pont az ilyen dolgok megelôzéséért. Hallottam valami olyasmit, hogy az iskolákban akartak az óvszerhasználat fontosságáról elôadásokat tartani, de aztán meg azt gondolták, hogy ezzel még buzdítják is a fiatalkorúakat a szexre.

Érdekes, amit írsz, hogy Lolli mennyire az ellentéted. Ez persze a fényképekbôl nem derül ki. Mi Gyulával mindeketten nagyon energikus és persze "rossz" kisgyerekek voltunk, úgyhogy nem lepôdök meg, hogy Alida is az. Tegnap viszont fantasztikus dolgot csinált: ebédhez Gyula ivott egy pohár sört. Én kicsit lepihentem ebéd után, de hallottam, hogy Alida a konyhában tevékenykedik. Kisvártatva megjelent, azzal, hogy én biztos megszomjaztam, és hozott nekem vizet. De nem akárhogy került a víz a pohárba. Megtalálta a sörös poharat, gondolta, "elmosogatja". Odavitte a sámliját a mosogatóhoz, és a pohárból kiöntötte az utolsó csepp sört. Miután a pohár így megtisztult, a saját vizébôl öntött bele egy kicsit. Azt hittem, megzabálom!

Na, elég sokat írtam, most már Ti is írjatok!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Olive: Tényleg részísztő amit a fiatalokról írtál. Sajnos számtalan ilyen történet van! Igazából ilyenkor mindig arra gondolok mások pedig emnnyit küzdenek egy babáért :(
Lolli kistesó témára még egy mondat erejéig visszatérek, valóban csak a szülő tudja, hogy az a csemete mennyi energiát igényel, Réka tündér, könnyen vállaltam Zalánt, fordított esetben jobban elgondolkodtam volna. Zalán igazi csibész! :D

Zsuzsi: Nagyon drága Alida! Jól vagy? Csodálom az energiádat!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Eszter:
Mesélj Zalán csibészségeirôl!

Alida újabban nagyon rosszul eszik. Lehet, hogy csak a köhögôs betegség miatt, legalábbis eddig azt gondoltam, de most, hogy elmúlóban van, sem javul az evése. Vacsorára pl leeszi a kenyérrôl a sajtot, sonkát, paradicsomot (az minden mennyiségben megy), aztán a kenyeret otthagyja. Persze gondolom, ha éhes lenne, enne.

Az én energiám sajnos nagyon is véges. Most, hogy Gyulának egy hetes szünete van, délelôtt tudok néhány órát zongorázni, aztán gyors ebédkészítés, de ebéd után egyszer?en elalszom. Aztán még ezt-azt csinálok, de már nem túl komolyan. Sajnos muszáj ezt a koncertet végigcsinálni, meg a kurzusom hátralévô részét, szerencsére április elején vége lesz. Április végén lesz mégegy koncert, de elhatároztam, hogy azután már semmit nem csinálok. Jó lesz, mert hazamegyünk májusban, és otthon leszünk egész nyáron.

Kétgyerekes mamák: nektek is nôtt már a pocakotok ennyi idôsen? Tudom, hogy az izmok már nem olyan feszesek, és ezért elôbb látszik, de ennyire elôbb? Muszáj volt elôvennem a terhesnadrágot.

Puszi Mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Hát, Olive, elképesztő az a hír. Hallottam már, de nem vettem a fáradságot utánanézni éppen azért, mert tudtam, hyog ilyen hatással lesz rám. Nem is tudom, mit mondhatnék. Gyerekek. És amint az apuka is mondta, fogalma sincs a fiának, mi vár rá, csak annyit tud, hogy a szülei segítenek. Igen, furcsa, hoyg inkább az apukával foglalkoznak, de szerintem tökéletesen érthető mindkettejükre az egész cikk.
Anyósom mesélte, hoyg volt egyszer egy lány, aki 12 évesen szült, a férje (mert végül elvette, mivel faluhelyen másképp nem lehet elképzelni) vagy 15 volt, és a fiú szüleinél laktak. A lány anyósa pedig ment szólni a menyének, hoyg szoptatnia kell, miközben a leányka a többi egykorú társával játszott az utcán. Szóval, borzasztó az ilyesmi.

Igen, járok angolra. Szörnyen nehezen, de valahogy kiszorítottuk a második félévre is a fél tandíjat (a többi még ráér), így vissza tudtam iratkozni. Nagyon feltett szándékom, hoyg elvégzem, befejezem és leteszem a Cambridge-vizsgát is. (Igaz, most még az az érzésem, hoyg sosem fogok tudni annyi mindent megtanulni, de még semmi sincs veszve, csak félév múlt el és hátravan kettő és fél év!)

Kistesó témához néhány szó még tőlem is: Természetesen, szívetek joga eldönteni, mikor jöjjön. 9 év múlva is ugyanolyan testvére lenne Lollinak! Talán annyit javasolnék, hogy arra figyeljetek, hoyg majd ne olyankor szülessen, amikor Lollinak iskolába kell mennie (mármint, amikor már elkezdenek írni-olvasni-számolni tanulni, te tudod, hyog ott ez hány évesen van), mert az önmagában is egy nehezebb időszak lenne.
Látod, nálunk mindkét kisasszony egy-egy energiabomba. Kriszta is mindig szörnyen eleven volt, és azt hittem, Boró másabb lesz. Ha mondhatok ilyet, akkor talán még Krisztát is túlszárnyalja, pl. hisztisségben. Kriszta sosem verte magát a földhöz (bár mostanában néha igen, de nem egyévesen) no, Boró szépen űzi ezt! De így is azt mondom, hoyg inkább két kiskakas, mint egy erélyes és egy gyengébb gyerek, mert legalább nem lesz egyik sem elnyomva a másik által. Az a szeretet, ami sugárzik róluk, amikor ébredések után meglátják egymást, az az öröm és ölelések, minden bút-bajt feledtetnek. :D

Zsuzsui, sajons ilyen hamar látszik. 12 hetesen már mindenki látta rajtam, hoyg nemcsak sima hízásról van szó. :D De szerencsésnek mondhatom magam, hoyg csak a másodiknál volt így, mert a barátnőm már az első gyerekkel így volt, rengeteget fel si szedett magára, pedig mindig annyira vigyázott szegény! Hiába, erre volt hajlamos.

Én sajna most vagyok angyon meghízva ismét. Újra 73 kiló vagyok. Félelmetes is leírni, de ez van. November vgén még 66-67 kiló voltam. Az utóbbi hetekben megpróbáltam figyelni arra, hyog mit mikor és mennyit eszem, azóta meg usgyi, felpattant még két kiló. Úgyhogy én vagy 90 napozom, vagy semmi, mert másvalami nem jön be nálam.

NA, felébredt Kriszta és már Borót is felkeltette! :D Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Zsuzsi: Valóban a második baba előbb látszik, nem emlékszem pontontosan hányadik héten kezdtem el gömbölyödni Zalánnal! Egyébként kevesebb kilót híztam vele.

Zalán nagy zsivány, a szeme sem áll jól, jól össze tudnak kacsintani a tesóval és együtt csibészkedni, kuncogni, nagyon csípik egymást. Minden öltözés előtt kergetni kell Zalánt, mert elszalad és élvezi, hogy keresem, kergetem. Persze ő még nem érzi, hogy mikor nincs erre abszolute idő és kedvem, de ilyenkor is zabálni való. Mostanában amikor Réka ül a földön és olvas, rámászik a hátára és lovácskázni kell vele, csak azért is piszkálja tesót, még a haját is húzza. majd mutatok csibészes képet róla!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Alida mostanában olyan hisztiket tud levágni, hogy csak na! Most éppen az váltotta ki, hogy megkértem, hogy szálljon le az ölembôl, amíg írok. Sajnos én sem vagyok a helyzet magaslatán, kis émelygés környékez, és gyenge vagyok. Az idô is úgy leh?lt megint, ez is megvisel.

Szerintem a has növése nincs összefüggésben a felszedett kilókkal. Alidával is viszonylag hamar meglátszott, és nagyon nagy hasam lett (félek is, hogy most még annál is nagyobb lesz, akkor szétrepedek), de csak 11 kilót híztam. Most meg szerintem még nem is híztam semmit, és kicsit kevesebb is vagyok, mint az elôzô terhesség elején.

Kíváncsi vagyok, milyen lesz Kistesó vérmérséklete. (neveken még nem is gondolkoztunk, bár Alida mindig mondja, hogy hívják Piroskának) Szerintem a gyerekek közötti elnyomás azért nem csak azon múlik, hogy milyenek, hanem hogy a szülôk hogyan ellensúlyozzák ki. Meg aztán a testvérek úgyis úgy fogadják el, és úgy szeretik egymást, amilyenek, nem?

Most megyek gyakorolni a "tüzijátékot" (Alida elnevezése)

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok!

Csak ugy futva atolvastalak.

Zsuzsi,gratulalok a kisbabahoz.

Olive, nalunk is a Peti egy tuzrolpattant gyerek, eberen is tart minekt, de az a szeretett amit a kisteso irant erez az egy csodalatos. Reggelente amikor felkel rogton az az elso hogy rohan be a szobankba es meg a picurhoz, allandoan olelgetne es ha nem latja akkor mindig emlegeti.

Most felrakok roluk egy par kepet.
Kép Alexandra
Kép Peti

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Zsuzsi, BOLDOG NÉVNAPOT!!! :)

Andrea, jaj, de jó, hoyg írtál! Gyönyörű a kisasszony! :D És miylen nagy lett Petike!!! :shock: SZépszál legény lett! :) Gyere még néha és mesélj magatokról!

Kati, Neked is nagyon örülök, hyog írtál. Megkuksiztam a csajokat! Gyönyörűek! És mennyire hasonlítanak! :) remélem, tényleg tudsz te is gyakraban jönni ezentúl. Látod, nem az a lényeg, hogy minden nap írjon mindenki legalább 5x, hanem hogy rendszeresen tudjunk egymásról híreket. :)

Puszilok mindenkit! Megyek, mert 2-re fogorvosnál van jelenésem. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

sziasztok!

Zsuzsi, boldog névnapot kívánunk!

Andrea: Örülök, hogy jelentkeztél! Nagyon drága a kisasszony! És tényleg Petike hogy megnőtt! Rég láttam! Örülök, hogy csípi a kistesót! Minden jót nektek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Köszi lányok a köszöntéseket!

Andrea:
De jó, hogy írtál! Nagyon szépek a gyerekek, Petit is már olyan régen láttuk! Ha egyszer idôd engedi, néhány szót írhatnál a szülésrôl is. Ugye jól emlékszem, hogy anyósodéknál laktok? Remélem, van segítséged.

Edith:
Jaj nekem is nemsokára kell mennem fogorvoshoz! Ráadásul ki kell húzni a maradék két bölcsességfogamat, mert nincs helyük. Az meg félnapi nemevést-nemivást jelent!
Tegnap jártam a blogspotos naplódban (mindig elfelejtem a címet, ezért csak ritkán találok oda). Nagyon szépek a lányok, és látom, Kriszta már énekel-rajzol is. Alida mikor megtudta, hogy kistesója lesz, lerajzolta a családot. Összeszámoltam, és összesen 16 tesót rajzolt! Szépen fogták egymás kezét.

További szép napot!
zsuzsi 81

Zsuzsi, érdekes módon, Kriszta ügyesebben boldogul a kifestéssel, sokszor annyira pontos, hyog alig megy ki a vonalakból. Az önálló rajzolás nem igazán megy neki. A mágneses táblán szokott próbálkozni, általában egy török basát rájzol :D a mondóka szerint. De ennyi. NAgyon bátortalan, nincs önbizalma a rajzoláshoz. Pedig rengeteget dicsérem, buzdítom. Mindegy, nem lehet mindenki mindenben jó! :wink:
Aranyos lehetett Alida a 16 kistesóval!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

A cím nagyon egyszerű: krisztaboro.blogspot.com

Puszi mindenkinek! :)

JAj, Kati, Eszter, nem mondanátok el, mi az a kettlebell? Nem mintha majd csinálnám, de legalább tudjak róla. :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Edith,

pár szó a kettlebellről:
Ez az utóbbi pár évvben lett ismert Magyarországon, Amerikában kb 10 év van jelen.
Eredetileg Oroszországból származik, olyan mint egy nagy golyó, vasból van és van füle is a könnyebb fogás érdekében. Az orosz parasztok termény mérésre használták a súlyt. Később erőnlét növelésére használták tudomásom szerint a seregben is, de ma már sportolók is.
ezzel az eszközzel vannak különböző gyakorlatok. A férjemen látott tapasztalatok alapján fogyás érhető el, minden izmot megmozgat és fejleszt, de nem koncwentrálódik egy izomcsoportra mintha gyúrna az ember.
www.kettlebell.hu itt sok info van erről
Február végén megyek egy szemimáriumra ahol az alapokat megtanulom és itthon önállóan is tudok edzeni. Szeretnék picit csinosabb lenni.
Hát ennyi rövöden, hiszen ez egy baba-mama fórum.
De majd ha lehet beszámolok a tapasztalataimról.
egyébként sajnálom, hogy ismét híztál. Mi lehet az oka? Gondolod, hogy a 90 napos diéta után meg tudod majd tartani a súlyod? Drukkolok nagyon!

Kép
Kép
etterke

Edith:
Alida úgy szokott színezni, hogy rajzolunk neki valamit, aztán azt jól összefirkálja sötét filctollal.

Eszter:
Remélem, bejön majd ez a golyó. Én majd a rendszeres futáshoz szeretnék visszatérni, meg valamit a hasammal kéne csinálni, mert már Alida után is eléggé rémesen nézett ki.

Alida a délelôtt felváltva volt Csipkerózsika (illetve herceg, aki feléleszti), és Hamupipôke, akinek a topánkája beleragadt a szurokba. Nagyon szereti ezeket a szerepjátékokat.
zsuzsi 81

Nem ír senki? :(
Itt egész nap szakadt a hó, Gyula pedig elutazott Montreálba, majd csütörtök éjjel jön vissza. Alidával tartjuk a frontot, bár mikor délután alszom egy kicsit, egész este úgy kóválygok és émelygek csak. Ha meg nem pihenek, akkor még rosszabb, nem bírom ki az estét.

Hol vagytok?
zsuzsi 81

Sziasztok!
Nem is tudom szabad- e egyáltalán egy ilyen összeszokott társasághoz csatlakozni? :wink: ,de nagyon érdekes a kistestvér téma engem is érdekel. Nekem van egy 15 hónapos kisfiam, Domonkos és most döntöttük el a párommal, hogy válság ide, kislakás oda, szeretnénk kistesót.
Mi is gondolkodtunk, hogy oldjuk meg a 1,5 szobás lakásban a dolgot, de talán tudunk hitelt felvenni és költözködni, ha nem majd tervezek valami emeleteset a kisszobába.
Örülök, hogy olvasgattalak titeket!
Emese

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
smatyisms

Szia Emese!

Üdv közöttünk! Nekem is két csemetém van, egyik kicsi, a másik pici, mert 19 hónap van közöttük. Réka már igazi hölgy, Zalánka most fedezi fel a világot. Időnként nem könnyű két csemetével, de imádom őket!
Az emeletes ágy jó ötlet, a napokban láttam egy galériás megoldást az egyik újságban és bár nálunk van 2 gyerekszoba, de elgondolkodtam, hogy később, hogy nagyobb legyen a tér jó ötlet lenne a galéria és alul pedig egy nagylányos-nagyfiú szoba. Normál magasságú a lakásunk, semmi extra, de szerintem egy alvásra alkalmas férőhelyet ki lehetne alakítani.

Kép
Kép
etterke

Szia Emese:
Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk. Mesélj egy kicsit többet magatokról, ha van kedved. Szerintem nem felelôtlenség a második baba vállalása, biztos Domonkos is nagyon örül majd. Nálunk kicsit nagyobb lesz a korkülönbség, közel 3 és fél év, de talán az még nem vészes.

Eszter:
Szerintem is jó ötlet a galériázás. Mi is galériaágyat csináltatunk majd a nyáron a pesti lakásunkban, az csak másfél szobás, és fogalmam sincs, hogy fogunk majd négyen elférni benne. Nyarakra mondjuk nem vészes talán.

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok!
Köszönöm, hogy ilyen kedvesen fogadtatok!
Most aludt el, Domó, én meg épp kalácsot rágcsálok, ma sütöttem, de nem valami jó.
Én óvónő vagyok, foglalkozásomat tekintve, így Miskolcon tartok most is hétfőnként Zsebibabaklubbot. Itt mondókázunk , énekelünk az apróságokkal.
A férjem egy építőipari cégnél dolgozik, sajnos elég sokat, a többi idejében pedig amatőr rallyzik. Most is éppen az autót bűvöli, (hétvégén verseny)ezért férek a géphez. Amúgy márciusban lesz 10 éve(!!!), hogy együtt vagyunk, igaz házasok még csak 4 éve.
Domonkos tervezett kisbaba volt, már amennyire ez lehetséges, és gyorsan sikerült. Már gyalogol, táncol, és be nem áll a szája. Egész érthető dolgokat is mond: hinta, apa, cica, teteje stb.
Most "tanítom" a kérem szóra, mert az "adom" már jól megy neki, ezt használja ha szeretne valamit. Kép család
Jó éjszakát mindenkinek!

smatyisms

Sziasztok!

Udv. kozottunk Emesenek.
Jo regen vagytok akkor egyutt! Bar, ha jol szamolom, akkor mi is mar kb. 8 es fel eve, ebbol 6 eve vagyunk hazasok.
Irigyellek, hogy ovoneni vagy, mert akkor biztosan jo sok dalt es mondokat ismersz. Gyerekkoromban en is rengeteget tudtam, de sikerult a legtobbet elfelejteni. Mivel mi Angliaban elunk, itt jarunk babaklubbokba, ezert sajnos mar tobb angol dalt es mondokat tudok, mint magyart, de azert folyamatosan probalkozom, keresgelek a neten. A mondokak ugyan nem nagyon erdeklik Lollit, az eneklesert viszont odaig van. Mar sok dalba o is becsatlakozik. :lol: Gyerekkoromban sok nemet dalt is ismertem, nehany azokbol is eszembe jutott es azt is szoktuk enekelni, babajelbeszeddel kombinalva. Igy remelhetoleg azokat is erti. A multkor a jelek nelkul kezdtem enekelni az egyik nemet dalt es Lolli mutogatta magatol. Nagyon edes volt.

A gyerekszobara visszaterve, en is gondolkoztam a galerias agymegoldason, csak ahhoz meg kell varnunk nehany evet, mert Lolli nagyon eleven es ugy ugral a kisagyban, mint egy kergebirka, ugyhogy azt hiszem meg kell varnunk, amig egy kicsit lecsillapszik. Nem lenne tul jo, ha az emeletes agy tetejen kezdene ugralni. :evil:

Zsuzsi, ha csak nyaron lesztek ott, akkor az nem veszes. A nap nagy reszet ugyis a szabadban fogjatok tolteni, ejszakakra meg boven eleg.

Edith
, en egesz jol tartottam a sulyom eddig, viszont tegnap raalltam a merlegre es +2 kg. :( En is gondolkodom ujra a 90 naposon, csak meg ra kell, hogy hangoljam magam. Na, nem a +2 kilo miatt fogyoznek, de amugyis szerettem volna meg 4-5 kilot leadni, ez meg most meg jobban elgondolkodtatott. Szoljal, ha belevagsz, lehet, hogy ismet veled tartok!

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!
Tudok ajánlani olyan magyar oldalt ahol vannak énekek, mondókák, én is nagyon kedvelem őket.
[url]http://www.egyszervolt.hu/3d/fomenu/index.html?intro=yes
[/url]http://www.annapetiesgergo.hu/fooldal.htm
Azt is tervbe vettem, hogy készítek egy ilyet én is.
Mi is csináltuk a 90 napost, pont utána lettem terhes. De legalább a legjobb formában jött fel rám az a 17 kg. :lol:
A férjem azóta már szedegetett vissza belőle, ezért most szeretné ő is újra elkezdeni. Én támogatom benne, de csak az egészsége miatt!(én szeretem ilyen macisan)
Rólam a szoptatásnál lejöttek a kilók, most meg hetente 1x tornázni járok, hogy ne is jöjjön vissza. :wink:
Szerencsére anyukám és , a nővérem is szívesen vigyázz Domóra, így meg lehet oldani.
Ui: készítettem én is egy vonalzót a babafalván, hogy kell felrakni?
Emese+Domonkos[/quote]
smatyisms

Szia Emese

hű már rég csináltam vonalzót. Szóval az oldal tetején a segédletek menüpontban a profil ra kell kattintani és ott az aláírásnál lehet beilleszteni a a vonalzó hivatkozását. Sok sikert!

Gratulálok, hogy már ilyen hosszú ideje együtt vagytok. Mi is 12 éve vagyunk együtt, pontosabban majd nyáron jubilálunk.
Zalán akkor egyidős Domóval! Zalán még nem beszél, vau-vau most a kedvenc szava és puszikat dob, fújja az orrát, ezek most az újdonságok nálunk. Régebben mondta hogy cic (cica) de most nem emlegeti.
Hogyan szoktassam le Rékát a pelusról alváskor? Vagy hagyjam amíg lassan idővel ez is megoldódik?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Csak 1 percem van.

Emese, üdvözöllek itt és nagyon örülök, hyog még bekapcsolódnak újak. Gratulálok a kisfiadhoz! :)

Akkor azt jelenti, hoyg mi vagyunk itt a "legöregebbek": 12 éve vagyunk együtt, most volt 13-án az évfordulónk. És júliusban leszünk 7 éves házasok. Azt mondják, ez a hetedik év próbára szokta tenni a házasságot. Eddig szerencsére nem voltak bajok, remélem, ezután sem lesznek!

Eszter, déli alvásnál kezdd. Egyszerűen nem adsz rá pelust. Nagyon figyeled, hoyg mikor ébred, mert ébredés után rögtön van a pisi. De elalvás előtt is pisilteted és megbeszélitek, hyog amikor felkel rögtön bilire kell ülnie. Lehet, hyog lesznek balesetek az elején, de ha nem veszed le róla a pelust, nem tudhatja, hoyg mire számítson. Réka már nagyon értelmes, szerintem meg fogja érteni nagyon hamar. Az éjszakait ne erőltesd, azt megvárnám, amíg maga kéri.

Úgy írnék még, de most muszáj mennem. Azért felteszek egy képet az emeletes ágyról. Akkor még nem volt teljesen kész, de újabb fotó nincs róla.
Kép

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nekünk most szombaton lesz az 5. házassági évfordulónk! Nem tudom, hogy fogjuk megünnepelni, hogy vasárnap koncertem lesz...

Emese:
A vonalzónak az "url"-lel kezdôdô és végzôdô kódját kell bemásolni az aláíráshoz.
Jó, hogy van segítséged. Na majd ha nyáron megyünk haza, talán kicsit tolonganak majd az én testvéreim is. Bár nem nagyon szoktak sajna.

Eszter:
Milyen ügyes Zalán, hogy tudja már az orrát fújni! Sajnos Alida még nem tudja, szenvedtünk is eleget, mikor taknyos volt. Jól hangzik, amit Edith írt. Alida már nagyon régóta nem alszik délután (bár mióta én rászoktam, ô is el-elszundít), így én a délutáni alvással nem tudtam mit kezdeni. Az éjszakai pelusról pedig Hawaiin leszokott, aztán itthon újra visszaszokott. Szerintem túl hideg van. Igaz, hogy az esetek felénél száraz marad a pelenka, de inkább ráadom.

Edith:
Nagyon jó az ágy! Méretre csináltattátok? Néha olvasgatom a naplód, el tudom képzelni, hogy mi vár majd ránk is, ha Kistesó megszületik.

Itt megint -25 fok lett! Mikor lesz már tavasz????
zsuzsi 81

Sziasztok!
Köszönöm a tippeket , megpróbálom a vonalzót belevarázsolni.
Tényleg egyidős Domó és Zalánka én pedig észre sem vettem! :oops:
Emese

smatyisms

Sziasztok!
Nagyon zűrös napjaink vannak, Domónak jön a foga, de hogy hol?
Nem mutatja, szerintem felül, mert ott nyomkodja az inyét.
Domó egyébként nem fújja az orrát, de megmutatja hol van :lol:
Én is probálom már a bilizést, de csak szoktatólag, még nincs annyira meleg, hogy pelus nélkül legyen. Már szépen ráül, de folyamatosan mutogatnom kell neki a dalokat.
A legújabb szavunk a Hinta.
Nagyon izgulok, mert holnap gépátvétel(kocsimutogatás), vasárnap pedig versenyez a férjem!(még mindig nincs itthon :cry: )
Jó éjszakát mindenkinek!
emese

smatyisms

Sziasztok Lányok!

Úgy tünik, hogy egy héttel "megfiatalodtunk". Ma voltunk orvosnál, aki azt mondta, hogy 9 hetes magzatnak túl kicsi Kistesó, de minden rendben van vele, megnézte hüvelyi ultrahanggal is. Tehát csúszott egy hetet a kiírt dátum, mert 8 hetes embriónak tökéletesen megfelelnek a méretei. Most már értem, hogy miért volt az elsô terhességi teszt (amit az elmaradt menzesz után 3 nappal végeztem el) olyan halovány pozitív! 4 hét múlva megyünk vissza, remélem, minden rendben lesz.

Emese:
Hogy sikerült a verseny? Remélem, kibújt már Domó foga, ami úgy kínozta.

Nekem is megvolt a koncertem, nagy teher szakadt le a vállamról. Itt folyton frontok vannak, Alida egészen meg van kergülve.

Többiek hogy vagytok?

Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!
Izgalmas dolog a kismamaság, úgye Zsuzsi?!
Jópofa, hogy az orvos átírja a dátumot.Egyébként Alida ott született kint, és milyen a terhesgondozás ott, más mint itthon?
A verseny sajnos nem volt jó, Bandita totálkárosra törte az autót, neki száguldott egy fának. Hála Istennek a fiúknak semmi baja, csak a kocsi ment szét teljesen. Én meg ilyenkor csak a fejem csóválom, de nem mondom, hogy ne csinálja. :(
És egyébként lemaradtam, milyen koncerted volt?
Egyébként gratulálok, hogy kismamaként még ilyeneket vállalsz!
Emese,Domonkos

smatyisms

Elolvastam ,mit írtam az elöbb, mentségemre szolgáljon, hogy most voltam tornázni és még szét vagyok esve!

smatyisms

Emese:
Azért kellett korrigálni a dátumot, mert úgy t?nik, hogy nem "papírforma szerinti" eset vagyunk. Általában a peteérés a ciklus 14. napjára esik. A terhesség elsô három hónapjában pedig néhány napos eltéréssel tényleg pontosan meg lehet állapítani az embrió-magzat korát, mivel ebben az idôszakban mindegyik baba ugyanúgy fejlôdik. A méretbeli eltérések csak késôbb kezdôdnek. Mivel viszont mindent normálisnak talált (szívverés, elhelyezkedés, méh formája), csak a méretei kisebbek, mint "kéne", arra a következtetésre jutott, hogy késôbb történt a fogamzás, ezért csúszott a kiírt dátum is.

Nem tudom, hogy milyen a terhesgondozás otthon, mert én csak itt jártam/járok. Négyhetente van vizsgálat, ebbôl az elsôn, a 12. héten és még néhány alkalommal, de nem emlékszem pontosan mikor, ultrahang is. Kb 5 hónapos terhesen egy alapos UH vizsgálatot csinálnak, megnézik a baba összes szervét. Itt szerencsére nincs automatikus AFP-mérés, én nem is kértem Alidával. Az utolsó két hónapban kéthetente kell már menni, de nem CTG-znek, csak a kórházban, a vajúdás alatt csinálták egyszer. Aztán valami hordozható készülékkel ellenôrízték a szívhangot. Kb ennyi. Nekem szerencsére nagyon lelkiismeretes orvosom van, mindent meg lehet vele beszélni.

Sajnálom, hogy összetört az autó, de még jó, hogy senki sem sérült meg!

A mostani koncertemet két másik zongoristával adtam az itteni egyetem koncertsorozatán belül. Játszottunk kétzongorás, négykezes és szóló m?veket. Elég jól sikerült, és szerencsére volt közönség is. Azért nagyon örülök, hogy túlvagyok rajta. Még április végén lesz egy koncert, de utána nem nagyon akarnék már játszani (csak magamnak). Alidával tovább koncerteztem, szülés elôtt négy héttel játszottam utoljára (mondjuk az nem volt komoly, csak egy kis négykezes), de most Alidával, iskolával együtt eléggé lóg a nyelvem. Bár szerencsére most sem gyötörnek rosszullétek, de sokkal fáradékonyabb vagyok.

Többiek, Ti is írjatok!!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzs: Nalunk is Alexandrat visszadatumoztak es hiaba szamolgattam sehogy sem tudtam osszehozni a kiirt napot es a fogantatast. Mi is fiatalodtunk :D :D Orulok hogy jol erzed magad, en is sokkal jobban voltam az elso 3 honapban, de aztan elkezdodott a gyomoreges es 6 honapon keresztul kisert :? :( :(

Megprobalom osszefoglalni a szulesemet. SAokkal konnyebb volt mint Petivel. nem tudom hogy emlekeztek-e de Petivel eleg nehez volt mivel szuk vagyok es majdnem csaszar lett a vege. Itt most mar az elejen felkeszultem es atbeszeltem a dokival ha a baba nagy lesz akor csaszar. Szandra az ultrahang alapjan akkoranak mutatkozott mind Peti szuletesekor, majdnem 3 kilo, de mivel a pocakom nagy volt a doki ketelkedett benne. szoval megbeszeltuk hogy a 39-ik het utan ha a baba nem jon akkor inditja, mer nem akkar varni, nehogy tul nagy legyen. Kiirt idopontom az aleso ultrahan szerint dec 28-a, dokim szerint dec 31. Szoval idopontott csinalt a korhazba dec 29-re. Dec 24-tol mar ketszer is voltam a korhazba vizsgalaton mert az utolos heten magas lett a vernyomasom (valoszinuleg mert faradt lehedtem, meg dec 27-en dolgoztam), de ezen a heten minden ejszaka joslofajasaim is voltak. Szoval dec 29-en reggel bementunk es kb 2 orat vartunk a dokimra (szegeny pentektol-vasarnapig el sem hagyta a korhazat mert 2 szulese volt), olyan faradt volt a hetvege utan hogy nem hallotta az ebresztoorat. 10 ora korul elkezdtem kapni az inditott, negyed 1 korul az epiduralast. kb 2 ora korul a magzatviz elment es ekkor felgyorsult minden, mar 5 ora korul teljesen n yita voltam, de meg a baba feje elege fent volt, igy varnunk kellett. Este 7.15-kor 20 perc tolas utan megszuletett Alexandra es kb fel kiloval volt tobb mint Peti. Igy dec 31-en jottunk haza, az ujevet mar itthon toltottuk.

Edit: A lanyok mar emeletes agyban alszanak?

Nem olyan regen nyitottam e bloggot ha erdekel nezzetek meg. Sajnos en 2 het mulva megyek vissza dolgozni, lejart a szules utani szabadsagom. Mar most ragondolni is szornyu, de van segitsegunk meg egyelore, anyosek meg szeptemberig itt vannak, de aztan hazakoltoznek Mo-ra, igy csak negyesbe maradunk. A ferjem akkor atveszi aposom munkajat (egy gazdag csaladnak a telket rendezi( care taker) ahol lakunk es igy itthon tud lenni a gyerekekkel. Igy nem kell lakasra koltenunk es szamlakat fizetnunk es meg valamennyi fizetest is fog kapni.

http://peteralexandra.blogspot.com/

Mindenkinek kellemes hetveget kivanunk

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Szia Andrea!
Örülök, hogy a második szülés simábban ment! Én magam mondjuk nagyon idegenkedem a szülésindítástól, de látom, hogy a Ti esetetekben indokoltan csinálta a doki. Az én nôgyógyászomAlida születése elôtt felajánlotta, hogy majd beindítja a szülést, mikor úgyis ügyeletes lesz, így majd biztos ô fogja leveztni a szülést. Azt hittem, keresztbe lenyelem. (Aztán nem is nála szültem)

Az viszont szörny? lehet, hogy még ki sem tudod pihenni rendesen magad, és máris vissza kell menni dolgozni! Mennyit dolgozol majd? És a szoptatást hogyan fogod megoldani. Remélem, felépültél már és elég erôsnek érzed magad. Persze férjed biztos sokat segít majd.

Sajnos nagyon sok a dolgom mostanában, de azért mindig próbálok egy kis idôt szakítani a fórumra. Többiek miért nem írtok? Remélem, mindenki jól van.
zsuzsi 81

Sziasztok,

mi sajnos betegeskedünk ismét. Zalánnak folyik az orra, Réka köhög, pici én is. Jöhetne már a tavasz!

Zsuzsi: Örülök, hogy jól vagytok! Néha engem is elkap valami anyai ösztön és újra átélném a pocakosságot, babázást. De így is élmény, veletek együtt!

Andrea: De jó, hogy írtál! Örülök, hogy kellemes volt a szülésed és hogy minden ok. Nekünk nagyon furcsa, hogy ilyen korán munlába állsz, de a legtöbb országban ez így működik és nekik pedig a mi rendszerünk szokatlan. Mit dolgozol most? Ambivalens érzések keverednek benned most, hogy elutaznak anyósék?

Hát most semmi izgalmasat nem tudok mesélni, nőnek a gyerekek és mindennap valami érdekes történik, nagy csibészek. Zalán most éppen a dohányzóasztalra hasalt és ott hintázott. Délelőtt pedig a könyvespolcra hasaltak fel. Majd képeket is teszek fel valamikor. Zsuzsi, küldjél majd te is képet magatokról.

Kép
Kép
etterke

Szia Eszter!
Jobbulást Nektek! Már nagyon közeleg Réka születésnapja! Hogy fogjátok ünnepelni? A képekkel én is sajnos úgy vagyok, hogy majd... aztán sosem jutok hozzá. Most már a háztartási tennivalók kezdenek teljesen maguk alá temetni. Túl sok mindent kell halogatni, de nem lehet a végtelenségig!

Ide is jöhetne már a tavasz! Tegnap és tegnapelôtt -30 fok volt, most fölment -5-re, de még az sem az igazi. Aztán ha majd olvadni fog, akkor meg azért nem lehet kimenni, ugyanis mindent víz borít olyankor és csak autóval lehet közlekedni.

Megyek társasozni Alidával. Szép hétvégét mindenkinek!
zsuzsi 81

Szia Zsuzsi,

igen lassan itt van Réka szülinapja! Keddre esik, így biztos az oviba is lesz torta, ilyenkor ott sütnek a gyerekeknek valami finom tortát. Este opedig együtt ünnepel a család. Valószínű rollert kap majd. Ha szép idő lesz pedig elmegyünk a Vidámparkba! Egyik hétvégén majd jönnek a nagyszülők, nagybácsik, nagynénik is felköszönteni, és egy más alkalommal pedig lesz babazsúr is, szóval most hetekig bulizunk majd.
A tavasz ide sem ért még teljesen a Sándorokban bízom. De legalább már nincs mínusz. Egyébként ott kevesebb a vírus. Azt mondják azért van is sok betegség mert enyhe az idő.
Pihenj sokat!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Itt megint leesett egy hatalmas adag hó. Most már tényleg kezd elegem lenni belôle. Ráadásul hóembert sem tudtunk építeni, mert napközben már olvad, így a hóréteg aljára lecsorog a víz, ott megfagy, és egyáltalán nem tapad a hó.

Eszter:
Milyen jó ajándék a roller! Van kisméretben is? Én is már gondolokozom, mit vegyünk Alidának. Addigra már itthon leszünk, de szeretnék valami olyasmit venni, amit azrán vissza is hozhatunk. Nagyon szeretne fôzôcskekészletet, de azt meg olyan nehéz szállítani.

Többiek hol vagytok? Biztos már szép az idô, és senki sem a számítógép elôtt ül. Nekem már csak két hét a tanítás! Alig várom, hogy vége legyen.

Puszi
zsuzsi 81

Még valami: Alida kicsit megéhezett, és amíg én zongoráztam, gondolta, hogy önkiszolgálja magát valami rágcsálnivalóval. Fel is állt a kissámlijára, aztán panaszos hangon közölte, hogy a szekrényben semmi fôtt ételt nem talált, csak fôttetlent! (bab, lencse)
zsuzsi 81

Szia Zsuzsi,

nagyon édes Alida, megzabálom! :D :D :D

a főzőcske nagyon jó ötlet, Réka egyik karácsonyra kapott, és most Zalán is imádja, a másik jó ötlet a boltos és a takarítószett, persze egyiket sem könnyű szállítani.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Képzeljétek, nálunk is esik a hó! Délelőtt még csodaszép napsütés utána meg hirtelen hideg lesz, szürke felhők és esik a hó! Nagyon furcsán süt a nap az egyik oldalon a másikon meg esik ahó! Márciusban!?
Domó is szeret főzni , kapott tőlem egy kis zománcos lábast fedővel(amiről leverte a zománc nagyrészét, amikor ki-be pakol a konyhaszekrényben) és egy fakanalat és azzal főz. Tegnap reggel először, amikor kértem reggeli után behozta nekem a kis seprőt meg a lapátot és Ő sepert. Meg kell őket zabálni!
És még van egy jó hírem: nyílt egy új hely Miskolcon baba-mama szórakoztató központ, Dindiland a neve és következő héttől tartok ott foglalkozásokat kicsiknek. Már nagyon várom, Domó nagyon szereti. (és én is!)
Várjuk atavaszt mi is még Benedek zsákjában bízhatunk. :lol:
Emese

smatyisms

Sziasztok!!

Látom mindenki megvan:-)

Nagyon kevés időm van , ezért csak ritkán jutok erre a részre....olvasni...

Néhány kép rólunk!

Kép

Kép

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

En is regen jartam mar erre. Mostanaban olyan szep ido volt nalunk, ugyhogy alig voltunk itthon. Faj is elore a fejem, hogy mi lesz szerdatol, ugyanis jon az eso es napokig esni fog. Lollival egyszeruen nem lehet birni a hazban, olyan, mint egy kis kerge birka. Na, kint meg aztan rohangalhatok utana egyfolytaban, de legalabb ott latvanyosan jol erzi magat.

Etterke, Rekusnak nagyon sok boldog szulinapot kivanunk! Ti mikor unnepeltek? Mi a csaladdal (mi harman es anyosom) vasarnap unnepeltunk, most szombaton meg gyerekbuli lesz. Az elkovetkezendo napokban allandoan sutni fogok, ahogy idom engedi, ugyhogy valoszinuleg csak jovo heten tudok majd kepeket mutatni. Azert egy kicsit nehez a partira keszulni, mivel csak du., amikor Lolli alszik (bar ez csak 1 ora), meg este tudok sutni. Ha ebren van Lolli, keptelenseg a konyhaban tevekenykedni.

Kriszta, orulok, hogy bekukkantottal es raktal fel kepeket.

Edith, regen jelentkeztel mar!

Emese, nagyon jo lehet az a baba-mama szorakoztato kozpont. Te milyen foglalkozasokat fogsz tartani? Enekles, mondokazas?

Zsuzsi, hogy vagy? Alida nagyon edi lehet! Birom a beszolasait. :lol: Lollinak is igen szines a fantaziaja. A szomszed macskat Dilly-nek hivjak es o ugy dontott, hogy akkor a szomszed ficko Dilly Cat Daddy, a felesege meg Dilly Cat Mummy. :lol:

Puszi mindenkinek, aztan jovo heten jovok a kepekkel. Eszter, te is tegyel majd fel szulinapi kepeket!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Rékának nagyon boldog 3., [size=18]Lollinak[/size] nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk!!!!
zsuzsi 81

Na szép ez az óriási "size"! Úgy látszik, magas volt már a programnak...

Olive:
Örülök, hogy Nálatok már szép idô van. Itt már ugyan nincs -30, de mostanában minden nap olvad, és mindent elleptek a pocsolyák. Lolli nem szeret veled fôzôcskézni? Szerencsére Alida azért hagy fôzni engem, szokott olyan rohangálós játékokat játszani, hogy hozzám is mindig ideszalad, de aztán elvan magában is. Ilyenkor szoktam neki énekelni is, az is egész jól lefoglalja.

Kriszta:
Jó, hogy bekukkantottál, szépek vagytok! Ha lesz egy csöpp idôd, írj is magatokról.

Emese:
Biztos nagyon jók lesznek a foglalkozások. Hány gyerek lesz körülbelül. Mi is csinálunk itt kis magyar nyelv? foglalkozást kéthetente a gyerekeknek. Változó, hogy mennyire lehet ôket lefoglalni, de ma például egész jók voltak. Persze egy óvónônek biztos könnyebb, több a tapasztalata.

Eszter:
Milyen rendesek az oviban, hogy tortát is sütnek szülinapra! Várjuk a képeket!

Többiek hol vagytok?

Én már nagyon fáradt vagyok, alig várom, hogy vége legyen az iskolának. Persze annak is örülnék, ha az idô szebb lenne!

Alida tegnap reggelinél, mikor felmelegítettem neki egy kis kukoricakását, rögtön nekiesett, de aztán látván, hogy nem melegedett eléggé át, mondtam neki, hogy kicsit még visszateszem melegedni. Mire ô: de én így is megboldogulok vele!

Ma pedig Gyula dolgozószobájából akart ezt-azt elemelni zsákmánynak. Gyula mondta neki, hogy ez az ô dolgozószobája, és az szent hely! Mire Alida kapásból rávágta: De én egy szent vagyok!

Sok puszi és szép hetet!
zsuzsi 81

Sziasztok!

RÉKA "babának" boldog születésnapot kívánunk és sok-sok puszit küldünk neki!!! :)
Kép

LOLLIT is Isten éltesse sokáig, egészségben örömben, vidámságban! Sok puszi neki is! :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nem tűntem el, nem vagyunk betegek, csak egyszerűen nehezen jutok ide. Nem magyarázkodás, de ti is tudjátok, miről "beszélek".
Én járok az angolórákra (amit nagyon élvezek és örülök, hoyg ezt az időt csak magamra szánhatom), közben voltam néhányszor fogorvosnál, úgyhogy még ez a plusz dolog is bejött, ezenkívül pedig a napi munka és a lányok minden erőmet, időmet felemésztik. Még a naplót sem tudom olyan gyakran írni.

A csajok jól vannak, napról-napra ügyesednek, mindig kitalálnak valami újat, szerencsére nagyon jól eljátszanak együtt, ritka, amikor civakodás van közöttük. Persze, nem mondom, hoyg nincs, de nagyon jó cinkostársak tudnak már lenni! :D HA valamelyik nincs itthon, nagyon hiányzik a másiknak, nem tudom, mi lesz Boróval, amikor Kriszta majd oviba megy! legalábbis az első napokban.

Kriszta rengeteget beszél, énekel, nagyon sok verset tud, mondókát mond, anyósom még egy anyák napi verset is megtanított neki. Ahányszor mondja, mindig sírhatnékom támad. :) Beszólásai neki is vannak, bár mostanában nem igazán jegyeztem fel őket. Tegnap mondja A török és a tehenek című verset. Elmondja az utolsó sort: ... felrúgták a tehenek. Majd hozzáteszi: ... és boldogan éltek, amíg meg nem haltak! :D
Vagy: Kriszta, kell kakálni? Mire ő: Köszönöm, nem! :lol:

Boróka nagyon ügyesen jár már, de cipőben sokkal stabilabb és jobban is szereti. Jól eszik, bár kb. másfél hétig nagy bajban voltam az etetésével, ugyanis diétára fogtam. Na nem fogyóztattam, hanem azt szerettem volna kideríteni, hogy mitől vannak kiütései a testén, így tej-, tojás-, hús- és lisztmentes ételeket adtam neki. A liszt nagyon hiányzott, mert reggelivel és vacsorával le voltam bénítva. Az a helyzet végül, hogy nem volt semmi változás, és most, hoyg ismét kezdtem adni neki kicsinként a megvont dolgokat, így sincs rosszabbodás. Szóval, nem hinném, hogy ételallergia lenne.
Kibújt mr 11 fogacskája, eléggé megszenvedjük őket. Mostanában napközben is nyafogósabb. Beszélni még nem beszél, de a baba, mama, tata (kb tyetye-nek ejtve), tente-tette, szavakat azért mondja. Utánoz néhány állatot és mutatja a mutogatós mondókákat, pl. csip-csip-csókáznak Krisztával. Ismeri a testrészeit, a ruhadarabokat, megkülönbözteti a cipő-csizma-papucs triót, végrehajt egyszerű és bonyolultabb utasításokat is, és nem utolsó sorban énekel. Beszarás, de kivehető a fődallam az intonációból. Krisztánál ez jóval 2 éves kora után jelent meg.

Zsuzsi, nem semmik Alidának is a beköpései, oylan jókat nevettem én is rajtuk! Most már ezt a hetet, ami még hátravan, féllábbal is kibírod! Utána aztán lassan ott is elkezdődik a tavaszodás, bár még itt sem erősen látszik! Csak éppen nincs hó (de tegnap havazott) sem -30 fok.

Kriszta, jó, hoyg jöttél, tényleg, mesélj kcisit majd magatokról! :)

Emese, engem is érdekelne, hoyg milyen foglalkozásokat fogsz majd tartani. Egyszer én is indítottam egy baba-mamaklubfélét, de nem volt túl nagy az érdeklődés. Igaz,a körülmények sem voltak megfelelőek teljesen, de ha lett volna érdeklődés, akarat, tovább lehetett volna fejleszteni.

Eszter, jó kis ovija lehet Rékának, itt sajnos elég rossz helyzetben vagyunk. Ami nem is annyira rossz, ha azt vesszük, de mégis. Mi a közeli városba szeretnénk vinni Krisztát oviba, de most eléggé megszigorították a szabályokat és csak abban az esetben vehetnek fel máshol lakó gyerekeket, ha maradnak helyek. Úgyhogy, kénytelen vagyok ide is beiratni, és ha akarom, hoyg oviba menjen, akkor ide kell vinnem. Legalábbis eddig csak ez a biztos. Beirattam a városba is, de az az igazgatónő nem sok jóval biztatott. Úgyhogy el kell fogadnunk, amit ez az óvoda éppen nyújtani tud. nem akarok rosszat mondani, míg nem ismerem, az óvónőket is beleértve, de nem sok jót hallottam eddig. Azt mondják az anyukák, hogy van pár idősebb óvónéni, akik magukkal hozták a jó öreg katonásdi a kommunizmusból, és én ettől nagyon félek.
Ezért is nem tudom, hoyg menjen most áprilistól, ha felveszik, vagy kezdjen majd csak ősszel. Még meglátom. A napokban szeretnék elmenni beszélni velük, megnézni a körülményeket.
Kriszta mostani mondása: - Én a nagybabámat benadrágoztam. Most megyek iskolába. (ezt én szoktam mondani) Visszajött és ugyanúgy, mint én, köszönt Szijjjjja!!!

Most mennem kell!

JAj, Olive, majd várom a képeket és hogy mit főztél a bulikra! :)

Andrea, te is gyere gyakrabban! A naplót olvasom rendszeresen, de nem tudok mindig írni! Gyönyörű kisasszony Alexandra és Petikéről sugárzik a szeretet! :)

Remélem, senki nem maradt ki!

Nóri, Andi, jelentkezzetek ti is! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Nagyon izgulok, mert holnap tartom az első foglalkozást :oops: !
Ez egy verses, mondókás, énekes egyveleg. Először ölbeli játékok, amelyik mutogatós, lovagolós, azt kedvelik. Utána egy kis mozgásos rész, tornának hívom, de ez is verses, énekes. Aztán pedig a "varázslabda" jön. A segítségével, és hangszerekkel elénekeljük a kedvenc dalokat. A végén pedig mamák beszélgetnek, gyerköcök felforgatnak. SZoktunk még kisebb akadálypályát is építeni. Itt ügyesednek a gyerköcök. Szinezőt is viszek az aktuális mondókával. Nagyjából ennyi.
Amúgy tényleg nem egyszerű összehozni egy ilyen dolgot. De ez a hely vonzza az anyukákat, nagyon a központban van. A gyerköcökkel sem könnyű, hiába vagyok óvónő, az apróságokkal más a helyzet.
Mi is gratulálunk a szülinaposoknak! Kép szülinapi üdvözlet
Edith:az óvónő személyét válaszd ki, nézd meg mennyire szimpatikus a gyerköcöknek. Sajnos az idősebb óvónénik sokszor tényleg belefáradnak a dolgokba.
Képzeljétek el, most vasárnap és hétfőn és ma Ráckevén voltunk Banditával.Most először hagytuk itthon Domókát. :cry:
Nagyon kipihentük magunkat, úsztunk, ettünk és rengeteget aludtunk. Doomó az első éjszaka után még nem hiányolt minket, de tegnap már beszélt velem a telefonba, mondta anya. Ma meg a találkozás, szuper jó volt! Egész estig el sem engedett csak ölben, meg fogta a kezem. :lol:
Jó éjszakát mindenkinek!

smatyisms

Emese, remélem, jól sikerült a foglalkozás! :D Szinte irigyellek, hoyg így ki tudtatok kapcsolódni, nekünk még várni kell egy picit egy ilyen hétvégére. :roll: Mondjuk, nem is a csajok miatt, inkább a zsebünk miatt. Sajnos az autóra felvett hitelünk pillanatnyilag eléggé megbénít, mármint inkább az bénít meg, hogy a férjemnek abszolút bizonytalan a munkahelye és emiatt próbáljuk félretenni a lehető legtöbbet most, amíg dolgozik. NAgyon remélem azonban, hoyg nem lesz munkanélküli, pillanatnyilag elég sok megszorításuk van (pl. péntekenként nem dolgoznak már), ami hátha kihúzza a céget a bajból ebben a nehéz időszakban. Csak ne tartson túl sokáig!

Nagyon szépek vagytok, milyen kis mosolygós Domó! :D

Én is hoztam néhány képet magunkról:
Boróka most és Kriszta kb. ugyanennyi idősen. Vajon ki kicsoda? :wink:
Kép

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Köszönjük szépen mindenkiek a köszöntést. Mi is kívánunk minden szépen és jót Lollinak szülinapja alkalmából utólag!

Rékának kedden volt a szülinapja, apa picit később ment dolgozni, már reggel felköszöntöttük. Az oviban is róla szólt a nap, volt torta, lufi és 2 lovagjától kapott virágot is. amikor hazaért az oviból akkor az egyik nagypapa várta egy virágcsokorral. Délután dekoráltam én is a nappalit és amikor felébredt akkor felköszöntöttük. Kapott epres-joghurtos tortát, és egy rollert. Nagyo ügyesen tud már menni vele.
Hétvégén pedig babazsúr lesz nálunk, jönnek a kisbarátai. Meggyes-csokis tortát sütök majd.
Nagyon várom már a tavaszt mert elég sokat voltak betegek a télen.
Április végén lesz nálunk a beiratkozás az állami oviba. Nagyon nehéz, mert kevés a férőhely. Ahová tartzunk oda nem szeretném, hanem egy másik oviba, nincs messze az sem tőlünk, de arról jókat hallottam. Igaz elég régi épület, de nekem is az a véleményem hogy az óvónő a fontos és meghatározó. Sajnos nyílt napra sincs itt mód. Ha nem sikerül ide, akkor szerintem marad a családi napköziben.
Nekem is kevés időm van, de olvasgatlak benneteket.
Mostanában Réka nem akar aludni délután, ami azért gond mert 6-7 óra felé kel fel és este már nagyon nyügős, hisztis.
Már megcsináltunk az ágyát, nem rácsoságyban alszik és szerencsére nem gyakori a mászkálás, szinte csak ha felébredt. Pedig hogy aggódtam emiatt. A cumit is kidobtuk a szemetesbe, 2 napig kereste alváskor, aztán elfelejtette.
Zalán is fejlődik, egyre ügyesebben eszik egyedül, és nagyon ügyesen motorozik. Sokat dumál mostanában, de még halandzsál. MIndent ért már, de még kevés szót mond. Nagyon szeretik egymást, persze civakodás is előfordul.
Képekkel még tartozom majd legközelebb teszek fel.

Edith: Kriszta és Boróka elbüvölő! Szép lányok!

Emese: Gratula a mondókás klubhoz és sok sikert. Én szívesen járnék ilyenre, de Zalánt nem annyira érdekli. Rékával voltam ringatón, élvezte. Ő rengeteg mondókát tud.
Legutóbb Réka ölébe ült Zalán és mondókáztak. Nagyon édesek voltak, majd megmutatom a videót is.
Egy wellness hétvégére már én is vágyom.
MÁjus elején megyünk mi is pár napra Keszthelyre, jönek anyósomék is, remélem szép idő lesz és mi is ki tudunk kapcsolódni.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Nagyon jól sikerült a Zsebibaba foglalkozás, még megkértek rá , hogy pénteken is tartsak. Nagyon sokan voltak a gyerkőcök és a mamák is kedvesek voltak. Most már csak azt várom milyen lesz a folyamatosság, hogy mennyire fognak rendszeresen járni.
Jó zűrös hetünk volt, Domó belázasodott a hétvégére, a 15 hónapos oltás miatt, és írtó nyűgös volt. Szombaton csak úgy aludt délután, hogy fogtam a kezét.Mondjuk én is eldőltem mellé, talán a tavaszi fáradtság? :lol:
Edith: nagyon szépek a csajok, jó volt nézegetni a fényképeket!
Etterke: milyen az a családi napközi? Már olvastam róla, de nem tudok róla konkrétumokat.
Emese

smatyisms

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?