Új privát üzeneted érkezett!

tvica, tényleg nagyon jó lenne, ha tudnál minket értesíteni! Azt is olyan jó lenne tudni, mi van a soreleji lányokkal, Cserivel és LKrisztával, nem? Olyan biztató dolog lenne, hogy minden OK, stb. meg hát érdekelne is nagyon, engem legalábbis!

K
mégegykata 21

Szia Juca2!

Pont úgy vagyok a lánynévvel, mint te a fiúval! Kép Volt kettö, ami mindkettönknek tetszett, a Csenge és a Fanni. A Zsófi nekem nagyon tetszett, de Laci hallani se akar róla, mert majd azt mondják neki, hogy ZsóFIKA! Kép Szóval ez kiesett, ha a Papájának ez jut róla eszébe, akkor régen rossz... Kép Aztán egyik nap Anyósom az ölébe vette a naptárat, és az összes lánynevet végigpróbálta, fennhangon kimondva a vezetéknévvel együtt. Június környékén már zsibbadtunk töle... Kép Végül egy kis cetlire összeírtuk azt a 6-8 nevet, ami mindenkinek tetszett. Na jó, akkor most melyiket?!?! Kép
Az egyébként tényleg nagyon fontos, hogy passzoljon a vezetéknévhez. Pl. a növérem férje Kiss, így aztán a Balázs és a Bence egyböl kiesett, az aludj el szépen Kiss Balázs, és a Kiss Bence és a kemence közötti "összefüggések" miatt... Kép
Lehet, hogy végül lánynevet kockadobással fogunk választani... Kép

BMárti
BMárti

Juca!

Nem értem, az orvosodat. Én fenyegető vetéléssel pár napig kórházban feküdtem, aztán kb 2 hétig szigorú kiméés otthon.
Aztán a dokim a kontroll után megnyugtatott, hogy simán hazarepülhetek Finno.-ba, ami ráadásul 2 repülést jelentett, az egyik kisgépes volt.

Szóval ne aggódj, ha neked semmilyen problémád nem volt, simán repülhetnél.

Hova mennétek? Az interkontinentális repüléseket a dokim csak az utolsó hónapban tiltotta meg nekem. A 35. hétig kontinensen belül simén lehet utazni, igaz ekkor már kell egy orvosi igazolás, mert a légitársaságok félnek a koraszüléstől.

Szóval ennyi, nyugodj megKép

Pusszantás: Nyuszimanó
Nyuszimanó 14.

Sziasztok Kismamák!

Juca2, szerintem se izgulj a repülöút miatt, én is éppen a múlt héten kérdeztem meg a dokimat, hogy mennyire ellenezné, ha elrepülnék hosszúhétvégézni valahová, azt mondta, hogy ez legjobb idöszak a repkedésre, és ha tehetem, menjek, nem lesz semmi baj (Sajna nem lett beböle semmi Kép). Csak sokat kell inni, és ha hosszabb útra mész, néha mozgasd meg a lábaidat, de ez egyébként nem csak kismamáknak ajánlott! A barátnöm 6 hónaposan síelni volt, és a 7. hónapig többször repült is, mivel a szülei németországban laknak, szóval ha nincs semmi panaszod, akkor tényleg ne izgulj!

Mégegykata: ami a névválasztást illeti, én biztosan Zsigmondnak hívnám a gyerköcöt a helyetekben, elvégre a ti ötletetek volt, és nem foglalkoznék a másik gyerekkel, úgysem lesznek egész életükben összezárva.

Jövö héten szabin leszek, költözés elötti nagytakarítás végett, szóval ne irigykedjetek. Kedden megyek AFP-re és terheléses vércukorra, légyszi drukkoljatok, hogy ne legyen semmi gond! Nagyon izgulok! Mindenkinek kellemes hétvégét és jövö hetet kívánok, és vigyázzatok Magatokra!

Pussz,
Zsuzs
Zsuzs16

Sziasztok!

A névválasztásról:Engem eredetileg Barbarának hívtak volna, de mellettem és elöttem született egy nem nyáron barnult kisbaba, akit Barbarának neveztek el.Úgyhogy anyukám a saját nevét adta nekem.Szerintem is igazságtalan, hogy pont ezt a nevet tudtak kiszurni, amit ti akartatok adni.Kép

En ma ejszaka is alig aludtam, sot a picuri se tudott aludni, mert egesz hajnalban feszkelodott, remelem ez attol van mert jol erzi magat, es nem attol mert valami nem tettszik neki!

Niki K.

En is jovoheten megyek a korhazba, azt meg nem tudom, hogy melyik nap ugyeletes a doki!
Voltam fent a bérügyeseknél.Azt mondtak minden papirt ide kell hozni es Ok inteznek minden kifizetést.Meg kuldenek minden igenylo papirt is.

Hallottatok!
Angliában 6-os ikrek születtek!3 lány és 3 fiú.Elég pindurik, de jól vannak!

Tiduj
Tiduj 20

Tiduj!
Ez jó hír (bérügy), én intézkedni nem tudok, vagyis elbizonytalanodom ha nem vagyok 100 %-ig biztos valamiben és ez nem valami jó bennem.
Szerintem a manó jól érzi magát és azért mocizik! A miénk ma reggel 6 körül a kukás autóra (nyitott ablaknál behallatszott) reagált rúgásaival. Szerintem arra ébredt Kép

Ha megtudsz valamit a tanfolyamról írd meg ok? Én pénteken késo du. megyek, így csak hétfon tudok nektek írni. Elképzelem ahogy "betolatunk" osszel hármasban... Kép
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Meg jó szabadságot! Mégha munkával telik is!
Puszi mindenkinek: Niki K.
NK. 26

Szia Juca2!

Nem tudom, mennyi idős terhes vagy, de én 18 és 19 hetesen repültem. 2 órás volt az út kb. Azt olvastam, hogy az első harmadban csak a rosszullét miatt nem ajánlják. aztán a második harmadban semmi bajod nem lehet, ha nincs komoly betegséged, amimiatt amúgy is pihenned kellenne.
Remélem segítettem. Amúgy meg 7 hónapos kortól kell vinni orvosi papírt a gépre, hogy repülhetsz addig nem kell semmi.

szia

Tikk
Tikk

Szia NikiK!

Hallottál valami biztató idöjárás elörejelzést a hétvégére?! Fellélegezhetünk? Elárulod a részleteket is?

BMárti
BMárti

BMárti!
Egy kolléganom mondta, hogy hétfon akár 39 fok is lehet. Kép Ti hogy bírjátok? Én elég nehezen.
A "kismamabarátot" inkább cinikusnak szántam Kép
NikiK.
NK

Sziasztok!

Bejöttem a párommal a céghez összepakolni és már alig vártam hogy írhassak nektek.

Mi megvagyunk, vannak keményedéseim de azt leszámítva nincs baj. Ma vagyunk 27 hetesek.
Remélem már nem lesz semmi baj és ezek a keményedések még sokáig elkísérnek és a manónk minél nagyobb lesz mire megszületik. Sokat beszélek hozzá, hogy neki még várnia és nőnie kell. Mindenkit puszilok ha lesz valami Bgabinak megírom. Puszi mindenkinek.

Helga!

Puszi neked külön én szeptember első hetében megyek Jeneihez. Örülök, hogy te is nála fogsz szülni.
Mónika 27

Kedves Lányok!

Nagyon kedvesek vagytok, tényleg megvigasztaltatok és nem idegeskedem! Jó volt olvasni, hogy más is volt ilyen ritkán UH-on, ezért most megnyugodtam teljesen. Nem törödöm Mr.Spockkal, szerintem szemétség volt tőle, hogy ilyet írt!
BMárti:
Írtad, hogy neked a Zsófi név tetszett, hátha nekem kislányom lesz, akkor 99 %, hogy Zsófi lesz és nem engedem, hogy Zsófikázák, mert már most feláll a szőr a hátamon tőle. Egyébként a Fanni-nál ugyanez fennt áll, őt pedig majd Fanikázni fogják, a két név nagyon hasonló.

Már én is nagyon unom a meleget!

Puszi Nektek:
Moncsi
Moncsi

Hát én is valahogy így gondolom, ahogyan ti! Köszi a további bátorításokat is!
Most voltam vérvételen az AFP-hez, és ott azt mondta a védőnő, hogy szerinte is nyugodtan megpróbálhatom. Különben is kapok egy halom telefonszámot (nőgyógyász, kórház stb.), hogyha valami gond lenne, legyen hova fordulni. Biztosításunk van, mi kell még???
Gondoltam megnézetem magamat az éppen rendelő dokival, de azt mondta a védőnő, hogy vele inkább ne, mert akkor nagyobb a valószínűsége, hogy tényleg lesz valami bajom! Jó, mi?
Elutazás előtt még mindenképpen jelentkezem az AFP-eredménnyel és a genetikai UH-val.

Jelenleg íróasztalra felpakolt lábbal dolgozom, mert kissé bedagadt ettől a hülye melegtől (érdekes, hogy csak a bokám belső fele alatti rész - ez másnál is így van?). Elég érdekes látványt nyújthatok.

Mégegykata!
szerintem sem az a fontos, hogy más milyen nevet akar. Különben is: lehet, hogy a Ti nevetekkel sokkal jobban fog hangzani, de mindenképpen másként. Meg gondolom úgyis meglesz a saját "különbejáratú" beceneve.

BMárti!
Jó ötlet a kocka! Lehet, hogy ha fiú lesz, mi is bevetjük!

Vigyázzatok magatokra ebben a nagy melegben! Jó pihenést a hosszú hétvégére!

Ja, egyébként most már igencsak kezd visszatérni az optimizmusom! Köszi!!!

Puszi
Juca2
Juca2 16

Hát sziasztok, el akarok köszönni megint, egy hétig anyukáméknál leszek és nem dolgozom, illetve "csak" az építkezéssel igyekszem foglalkozni meg a páromat támogatni, meg a gyerekre figyelni KépKépKépKép

Addig legyetek jók, majd igyekszem mindent végigolvasni 27-én.
Niki, akkor majd egyeztessünk feltétlenül a tanfolyás miatt, jó??????

Mindenkinek jó hetet, sok puszi

Kata és a kiskutya
mégegykata 21

Sziasztok lányok!

Szerintetek a védőnőt meg lehet választani, vagy a helyileg kirendelthez kell járni.
Segítsetek, mert az enyém egy boszorkány.

Köszi: Zita
Zita

Szia Zita!
Sajna, a védőnő nem választható. A helyihez kell menned. Költözésnél én is vinni akartam magammal a miénket, de nem lehetett Kép
A hozzád hasonló cipőben járók, talán tudnak tanácsot adni, hogy hogyan lehet elviselni, vagy kibújni a gyakori találkozások alól.
A szükséges tanácsokat itt úgyis gyorsan megkapod Kép
Üdv.
Malacka
Malacka

Szijasztok!

Képzeljétek a babócánknak két hete az a szórakozása, hogy naponta 3-4-szer csuklik.Kép Ezt néha fokozza azzal, hogy csuklás közben rugdos:-)))Hadne részletezzem, ilyenkor mit érzek..Kép

Idöjárás! Tegnap mintha azt mondta volna a Szilárd bácsi, hogy hétfön, kedden jön a hidegfront, szóval a megváltás:-))Lehet, hogy elmossa az esö a tüzijátékot?

Tikk! Ott az árak tényleg durvák, de valamiért ez a babaágy csak ennyibe kerül. Mi is meglepödtünk, hogy pont a Brendonban találjuk meg a legolcsóbb kiságyat...

Pocok! Az Ami a szülés elött van cimü topicból javaslom, hogy olvasd el Cili2 hozzászólását a Megatoys-szos kiságyakról.(Aug.16.19:32)Szegény már 5 hete vár a megrendelt kiságyra és lehet hogy csak akkor kapják meg, ha már mexületett a baba.

Tvica! Sok sikert, biztos minden rendben lesz! Nagyon szoritunk!

Juca2! Nekem több ismerösöm utazott terhesen(2,4,5 hónaposan) repülön és nem lett belöle semmi gondjuk. A dokid biztos csak nagyon óvatos akar lenni, gondolom úgy van vele, hogy jobb a biztonság, ezért mondhatta ezt.

Eszter! Én úgy vagyok táppénzen, hogy a nögyogyim irt egy papirt a háziorvosomnak, hogy táppénzt javasol és a háziorvos kiirt. Ennyi. A terhesgondózónak ehhez semmi köze. (legalábbis az én esetemben)

Szijasztok, Lara-32
lara (lara)

Sziasztok Lányok!
Két hétig szabin leszek. Kép
Ha minden igaz egy kicsitt lemegyünk a velencei tóhoz.

Zita!
A védõnö az én legnagyobb sajnálatomra is, de nem szabadon válaszott!
Én eddig csak egyszer voltam nála, kb. 5 - 6 hete. Akkor is kiakasztott. Kép
Majd valamikor szept. elején megtekintem.
Én úgy döntöttem, hogy ha valaki az ÉN AFP-et az Õ szabija miatt, figyelmetlenségbõl a 22-ik hetemre kívánja tenni,, akkor én azzal nem foglalkozom!!!!
Egyik fülemen be a másikon ki. Kép

MINDENKINEK MINDEN JÓT! Kép

Szept. 3-án jelentkezek.

Pussszzz! Chris
Chris

Szia Chris!

Jó pihenést! Kép

BMárti
BMárti

Szia Lara!

Hol van az a topik, amit Pocoknak ajánlottál? Nem találom se itt, az Anyaságról alatt, se a Gyerekek címszó alatt... Kép

BMárti
BMárti

Beja!
Megírnád még egyszer, amit a MÁV-os tornáról tudni kell? Bocs, hogy újra ilyet kérek, tudom, hogy már leírtad, de nem találom. Ugyanis a jövö héttöl már otthon leszek, így szívesen járnék.
Köszi,
Eszter 27
eszter

Márti!

Anyaságról - Szülésről - Ami a szülés előtt van.
Itt találod meg a Lara által említettet.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Gabi
BGabi (bgabi)

Szia Gabi!

Köszi az infót, így már megtaláltam! Nem is gondoltam, hogy itt még további bontás lehet, a Szülésröl alá eszembe se jutott benézni.

BMárti
BMárti

Lányok!

Pár hónappal ezelött olvastam itt, hogy voltak páran, akik az első harmadban progeszteron tablettát - vagy hüvelykúpot kaptak hormontámogatásként.

Én is Utrogestan hüvelykapszulát szedtem, és tegnap hagytam abba.

A kérdéseim:
1. Nektek is csak az 1. harmadban kellett ilyen hormonkészitményt szednetek? Vagy van olyan, aki még utána is kapott?

2. Éreztetek-e valami változást, amikor abbahagytátok a gyógyszer szedését?

3. Zökkenőmentesen, problémamentesen ment a váltás?

4. A méhlepény vajon egyből át tudja venni a szükséges hormontermelést?

Egyelőre ezek a kérdéseim. Ugye tudtok segíteni és megnyugtatni?

Nyuszimanó 14.

Lányok!
Még annyi, hogy tegnap megvolt a nevezetes finn genetikai UH. Kb 20 percig tartott, hüvelyi UH-gal mindenét végignézték Nyuszimanónknak (gyomor, hugyhólyag, agy, gerinc, szeme....), aztán hasi UH-gal a fekvést és a méhlepényt.

Nagyon nagy élmény volt ahogy mindent végigkommentáltak. Az igazi csúcs azonban az volt, ahogy pocaklakót felébresztették, hogy mutassa meg mindenét. HIHETETLEN élmény volt.

Persze minden a legnagyobb rendben van, nem Down-kóros (koppkoppkopp).

A fellegekben járunk apucival. Remélem, semmi nem rontja el a jó kedvünket a hátralevő 6 hónapban.(Úristen de soknak tünik ez az idő!)

Nyuszimanó 14.

Ja még annyi, hogy miért nincs senki a topicban nálam fiatalabb????????

Olyan rossz a "legkisebbnek" lenni!

NyuszimanóKép
Nyuszimanó 14.

Nyuszimanó!
Nyugodj meg. Biztosan el fog múlni Kép
Üdv.
Malacka
Malacka

Sziasztok!

Nyuszimanó! Én szedtem Utrogestant. Valóban csak az első harmadban kell szedni, mert utána átveszi a méhlepény a termelést. Ami fontos, hogy fokozatosan hagyd abba. Nekem semmi gondot nem okozott az elhagyása.

A lánynevünk már nekünk is igen régóta megvan ( Blanka Zoé). Próbáltunk olyan nevet találni amit nem igazán lehet becézni. Fiú névvel még egyenlőre gondban vagyunk. Kép Apuci azt mondta, hogy majd a 30. héten ha a 3D-s UH-n megmutatja magát akkor ráérünk fiú nevet keresgélni. Kép

Sziasztok
Katus
Katus25

Sziasztok!

Juca: én ugyan csak vonatoztam, de 35 hetesen. Elõtte megkérdeztem a dokimat, hogy mehetek-e. Hát ahogy rám nézett, az nagyon vicces volt. A teljes elképedés volt az arcán, hogy miért ne mehetnék!!

cory
cory37

Sziasztok,

1. a váci úti Brendonban voltam, igen. Pukkadjanak meg.

2. Ha nem lenne meg a kiságy, fel vagyunk készülve egy fonott ruháskosárral.

3. Márti emlitetted az anyóst a névválasztásnál. GRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az enyém napok óta azon problémázik, hogy miért gondoltuk meg magunkat április óta. Mit hallgattunk a Lara miatt is, elötte meg az volt a bajuk, mikor még Zsófinak akartuk nevezni, mint engem, hogy majd összekevernek vele. Nem mintha a családban bárki is Zsófinak hivna... Egyébként az én aranyos anyukám is próbálkozott azzal, hogy milyen hülyén lehet mondani egy gyerek nevét, de meggyöztük, hogy ha valaki nagyon azt akarja, akkor bármilyen nevet lehet hülyén mondani.

Titeket nem terrorizál a család? Lassan nem merek rokonok közé járni, mert állandóan ugyanazt a 7-8 kérdést teszik fel (persze nagyon hülyéket) és olyan jóindulatúak és kedvesek, hogy megörülök. A férjem megigérte, hogy ha hazahozzuk a picit, akkor senkit sem kötelezö beengednem bármikor a lakásba, az ö rokonait se, mert ö sem akarja, hogy odaszokjanak. Máris van egy csomó nagynéni, aki számit rá, hogy majd jön "segiteni". Na arra aztán várhatnak.
Pocok

Katus!
Köszi a választ? Hogy hagyjam abba fokozatosan, ha ez már a 14.hét????

Eddig napi 2x2 hüvelykapszulát szedtem. A dokim azt mondta, hogy a 13.hét végéig szedjem, az első harmadban. Nem mondta, hogy fokozatosan hagyjam abba.
Gondolod, hogy még 1-2 napig csak pl. 1x2-t szedjek, vagy 2x1-et?

Te hogy csináltad????

Köszi, jó lenne, ha megint ilyen gyorsan válaszolnálKép

Nyuszimanó 14.

A névválasztásról:

Pocok, engem is Zsófinak hivnakKép

BMárti:
Nem tudom, a többi Zsófi hogy van vele, de én imádom a nevemet. És még nem találkoztam Zsófival, aki ne szerette volna.
Szerintem a becézésével sincsen gond. Minden nevet lehet úgy alakitani, hogy valami "csúnyára" asszociáljon az ember.
Megjegyzem engem végig Zsófikáztak a rokonságban, sőt előfordul, hogy a párom is így becézget, ha éppen nagyon kényeztetni akar.
És még soha nem fordult elő, hogy bárkinek a "takony" jusson eszébe róla!

(Egyetlen érvem szólna a nevem ellen: manapság minden 3. kislányt Zsófinak hivnak, az egyik leggyakoribb név lett. Bezzeg a mi időnkben!!!!!)

A Zsigmondról meg annyit: csak azért isKépKép Zsigmond!!!!

Pusszantás, jó hétvégét: NyuszimanóKép
Nyuszimanó

Sziasztok!

Nyuszimanó! Nekem elvileg a 12. héten kellett volna abbahagynom, de még a 11. héten is 3*2-öt szedtem. Ekkor kellett visszamennem a dokihoz és mivel még majdnem egy teljes doboz volt azt mondta a dokim, hogy csak szedjem be az egészet. Szerintem először pár napig 2*1-et, majd 1*1-et szedj.

Sziasztok
Katus
Katus25

Katus!

Köszi a tanácsot. Irtam Erazmusznak is, hátha a hétvégén ő is visszair.

Akkor azért annyira nem aggódom, mert nekem ez már a 14.hét. A gyógyszerre az van irva, hogy terhesség támogatására szigorúan csak az első harmadban szedhető.
Én ezen már az UH szerint is túl vagyok.

Egyelőre várok, remélem nem lesz gondKép Elvileg most már működik a méhlepény, nem??????

Mégegyszer köszi KatusKép Te is ráérsz és tudsz ezek szerint a hétvégén is babanetet olvasniKép
Jó pihenést és csodaszép magzatmozgásokat!

Nyuszimanó
Nyuszimanó14.

Sziasztok Kismamák!

Hadd újságoljam el a nagy hírt: tegnap voltunk UH-n, és KISLÁNYunk lesz!!! Kép Kép Kép Mivel mi kislányt is szerettünk volna, majd' kiugrottam a bőrömből örömömben. Kép 95%-ra mondta a doki, hogy biztos. Kép Úgy vigyorogtam utána hosszú ideig, mint pék kutyája a meleg zsömlére. Kép De ahogy elnéztem a párom arcát, hát nem is tudom, mikor láttam utoljára ennyire örömteli mosolyt rajta. Kép Kép (BMárti: igazad volt!) Csak egészséges is legyen!!!

Juca2! A barátnőm készült régebben az USA-ba babysitter-nek, és mire elintézett minden papírt, kiderült, hogy terhes. Sajnos a papával való kapcsolatával is gondok voltak, így hát belevágott az utazásba. Valamikor ez első harmadban ment ki és a második végén jött haza. Természetesen semmi baja nem lett, olyan gyönyörű kislánya van, hogy mindenki ámul-bámul. (Azóta hál'Istennek rendeződött a kapcsolat is, már második gyerekük is van.) Szerintem az orvosod megpróbálta a könnyebb utat választani: ne csinálj semmit, abból semmi bajod nem lehet.

Eszter! Engem a háziorvosom tart táppénzen már régóta, ezért nem érted a te dokid. Persze néha-néha kérek a nőgyógyásztól egy javaslatot, amelyben írásban alátámasztja ennek szükségességét, de talán enélkül is táppénzen maradhatnék. (Nálam nagyon feszült volt a munkahelyi légkör, és 8 hetesen szó szerint sírva mentem a háziorvosomhoz, hogy szeretnék otthon maradni. Végül is 14 hetes koromig dolgoztam.)

Mégegykata! Én csak azért is kitartanék a Zsigmond név mellett, mert hiába unokatestvérek, ha gyermekkorukban másképpen becézitek őket, később ez a névazonosság már nem fog problémát jelenteni. És ne felejtsd el: ti találtátok ki először a Zsigmond nevet!!!

Mégegykata, Pocok, és még sokan mások: a névadás körüli sok-sok bosszankodás, amit a rokonok, barátok és jóismerősök okoznak azzal, hogy a legjobbat akarják nekünk, érlelte meg bennem a következő elhatározást: mi végig titokban fogjuk tartani a kislányunk nevét. Bár már kitaláltuk a nevet, mindenkinek azt fogjuk füllenteni, hogy még nem tudjuk (na jó, az anyukám már tudja). Sajnos már én is tanúja voltam sok olyan esetnek, hogy szegény szülőket (barátnőmék) állandóan amiatt egrecíroztatták (pusztán jó szándékból), hogy miért éppen Olivér, Gáspár stb. lesz a gyerek neve. Aztán szegény szülő elbizonytalanodik, már maga sem tudja mit tegyen, és ha nem elég határozott, végül is nem azt a nevet kapja a gyermek, amit igazából a legjobbnak tartott.
Úgyhogy ebből okulva, nálunk a "hivatalos" álláspont: még ráérünk gondolkodni. Nektek szívesen leírom, ti úgysem fogtok beleszólni: Romola. Ez egy régi, elég ritka, de Magyarországon régóta használatos latin eredetű név, sokan talán még nem is hallották. (A Romolus női párja.) Engem pont az fogott meg benne, hogy nem egy tucatnév, erre kiderült, hogy már 3 Romola is van az ismeretségi körünkben. Kép A másik választás az Antónia lett volna.

Na, már megint szájmenésem volt, mára csöndben maradok, puszi mindenkinek: Laura25
Laura25

Eszter! Helyesem: nem értem a te dokid.

Laura25
Laura25

Eszter! Helyesen: nem értem a te dokid.

Laura25
Laura25

Sziasztok!

Névröl még annyit, hogy amikor én az elsö babát vártam, és eldöntöttük, hogy Flórián lesz, anyuék is furcsálták, de nem mondtak semmi rosszat, csak néha csúfolatták, hogy Üzletközpont Óbudán. Anyósoméktól meg állandóan hallgattam, hogy hát ha az lesz, hát az lesz, de nekik nem tetszik. Persze ezt nem ilyen nyiltan mondták ki, de rendszeresen éreztették.
És az lett, Flórián.
Azóta azt hallgatom, föleg anyósoméktól, hogy milyen szép neve van, Flórián, jobbat ki sem találhattam volna.

Nálunk ui. a névválasztás úgy történik, hogy én keresgélek, és ha valami megtetszik, mondom a páromnak, és eldönti, neki tetszik-e v. nem. Ha nem, akkor el van vetve.
De ezt a feladatot ennél a terhességemnél még el sem kezdtem, pedig már lassan itt lenne az ideje Kép

Puszi mindenkinek!
További jó hétvégét!
(iszonyú ez a meleg)

Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok Pocakos Lányok!
Régen nem olvastalak benneteket, nyaraltunk.
Betöltöttük a 16. hetet, túl vagyok az afp-n, hepatitisen, stb-n. 6 kémcsö vért vettek le tölem pénteken, eredmény majd 25-re Kép
Kérdésem lenne: van-e köztetek olyan kismama, aki hozzám hasonlóan "élvezi" a parlagfü "jótékony" hatását??Kép
Ennyire még soha nem szenvedtem az elmúlt 17 év során, amióta megvan az allergiám, és hát nemigazán szedhetünk semmit.
Tud-e valaki közületek "házilagos" módszert - ablakbecsukáson kivül -, ami neki segitett??
Köszi elöre is!
Vigyázzon mindenki magára, még 2 nap a kánikula!
(Állitólag)
Üdv: Tmóni
tmóni (tmón

Szia Tmoni
Regi asztmas vagyok, es van egy 4-hetes kisfiam, tehat Kalcium-Sandoz tabletta 2x2 vagy a 4 tabletta
elosztva a nap folyaman, naponta moss hajat es ha fulladsz okvetlenul menj orvoshoz
Shajni
Névtelen

Sziasztok!

Na hogy telt a hosszú hétvége?
Nekünk elég unalmasan, nagy volt a höség, így alig mentünk valamerre. És azzal sem dicsekedhetek, hogy nagyon remekül voltam, bár komoly gondom nem volt, csak fájdogált a hasam, és nagyon fáradt voltam/vagyok.

Egyébként meg szokásomhoz híven aggódok, mert állandóan érzem, hogy jön valami belölem, és mindig attól félek, hogy nem-e a magzatvíz. És nem tudom, hogy lehet felismerni a magzatvíz szivárgását. Ez volt a legrosszabb mániám az elsö terhességem során is.

Most igyekeztem hamar bekapcsolni a gépet, mert mindjárt megyünk el itthonról, és megint csak délután leszek.

Mindenkit puszilok

Gabi

<pre>
Cseri 1.c. 41 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 40 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 38 hét 3 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 37 hét 5 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 35 hét 6 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 35 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 33 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 33 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 32 hét 1 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 32 hét 0 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 31 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 31 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 30 hét 0 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 29 hét 0 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 28 hét 3 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 28 hét 0 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 28 hét 1 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 27 hét 5 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 27 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 26 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 26 hét 1 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 25 hét 6 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 25 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 25 hét 4 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 25 hét 4 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 24 hét 4 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 24 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 24 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 23 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 23 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 23 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 22 hét 1 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 22 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 22 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 22 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 22 hét 1 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 22 hét 1 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 22 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 21 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 21 hét 0 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 20 hét 5 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 19 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 18 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 18 hét 1 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 17 hét 6 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 17 hég Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Klári 1.c. 17 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 17 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 16 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 16 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 16 hét 2 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Tünde 14 hét 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 13 hét 5 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Kinga 1.c. 12 hét 5 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>

Jó lenne tudni valamit a listavezetökröl!!!
BGabi (bgabi)

Gabi!
Meg tudlak érteni a mániád miatt.
Én is érzem, hogy a szokásosnál több a h.váladékom. De én a 7.heti vérzés óta mindig rohanok megnézni, hogy ugye nem vér jön bel&#337;lem.

Most már lassan a 15 hétbe lépek, fel kéne hagyni ezzel a mániával. Mivel a múlt héten volt orvosi vizsg. és mindent rendben találtak, talán már sikerül nem gondolni rá.

Te mikor mész legközelebb dokihoz? Az biztosan megnyugtatna. Addig meg gondolj csak pozitív dologra, ugyan miért történne bármiféle gond, baj?

Pusszantás! Úgy hiányoztatok a hétvégén!!!!!
Nyuszimanó
Nyuszimanó 14.

Sziasztok lányok!

Az allergia engem is kínoz... Kalcium, zsebkendo hegyek Kép Remélem hamarosan szünik, mert nagyon rossz. És idegesít nehogy a babának gondja legyen ebbol.

Én mindig akkor kezdek ideges lenni, amikor orvoshoz kell mennem. A vérnyomásom is sokkal magasabb az orvosnál, mint egyébként. (Különben alacsony, ezért nem is olyan nagy baj.)
A 6. hónap elejéig minden menstruációs ciklust megéreztem, attól is idegeskedtem. Mióta mocorgunk sokkal nyugodtabb vagyok. Kép
Amióta manót várok nagyon izzadékony lettem. Nem vészes, de a "régi"hez képest igen. Lehet, hogy kezdodnek a 3. ciklus kellemetlenségei?

Vigyázzatok magatokra!
Puszil mindenkit:
Niki K. 26 és fél hét
Niki K. 26.

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek!

Eszter, szióka! Kép
Torna: Hétfõn és szerdán 14-15 óráig, MÁV Kórház, Podmaniczky u. 111. felõl kell bemenni (barna üveges épület), földszint, ha bemész a kapun, akkor rögtön balra a folyosóra, aztán ott a folyosón az elsõ ajtó jobbra, ki is van írva: "Gyógytorna terem".
Még annyit, hogy legközelebb szeptember 5-én (szerdán), v. szeptember 10-én (hétfõn) lesz torna, szabadság miatt, azt ajánlották, telefonáljunk, hogy most 5. vagy 10. A központi számot kell hívni, és ott kapcsolják majd a tornatermet.

Laura, szia! Kép Gratulálok a pici lányhozKépKép

Remélem, mindannyian jól vagytok, ma állítólag nem lesz olyan meleg - na majd meglátjuk.

Nálam némi újdonság: lassú lettem, mint a csigaKépKépKép (én, aki nem igazán a lassúságomról vagyok alapban híres...). Ha meg netán sietni kéne, fél perc, és sehol a levegõm... Egyébként pedig azt vettem észre, hogy (hogy is mondják?) "terhesül" megyekKép Szal' mint a pingvin... De olyan jóóóóóKép

cupp,
Beja (25dik)
Beja

Sziasztok!

Hogy tetszett a tüzijáték? Nekem nem tetszett, de a babámnak annál jobban! Végigrugdalózta az egészet! KépKépKép Ez az egy tetszett az egészben! Kép

Laura!Gratula!Nekem tetszik a név!Az én lányjelölt nevem sem hétköznapi: Fiametta.

Beja!Képzeld nekem tegnap du. szolt be a hugom, hogy ugy megyek, mint egy pingvin! Kép Csak néztem nagyokat!

pusszancs
catnet-Niki
catnet

Sziasztok!

Catnet!Bator voltal, en nem mertem kimereszkedni, csak delutan a dunapartra.Viszont 19-en kimentunk az utcabalra, ott el lehetett kerulni a tomeget. Nagyon izgultam, mert azt hittem majd lesz nagy mozgolodas odabent, de egesz ido alatt nyugiban volt, lehet hogy megijedt a hangzavartól, vagy lehet, hogy meg nem is hall.
Viszont mar 3-szor is ereztem kivulrol is hogy mozog, akkorakat tud rugni, persze csak veletlen volt mind a 3-om,de legalabb biztato, hogy erosodik!Kép)

Jo munkat mindenkinek!Kép

Kérdés:
Ki fog papával együtt szülni?Vagy ki szült már papával!Jó-nem jó?Én bizonytalan vagyok, szóval még gondolkodunk rajta.

Tiduj 20
Tiduj

Szijasztok!

Nyuszimanó! Ilyet én is szedtem, semmit nem éreztem az ég világon, amikor abbahagytam a szedését. Nekem is a 13-14.hétig kellett szednem. A dokim annyit mondott, hogy azért nem kell tovább, mert a 14.hétre a hormonokat teljes egészében az ekkorra kialakult méhlepény biztositja, igy felesleges lenne a külsö pótlás.
Én nem fokozatosan hagytam abba, hanem eccer csak elfogyott és kész.

Pocok! Sajna ismerös a helyzet, meg a név miatti beszólások. A mi családunkban pedig azt mondják, hogy miért nem úgy hivjuk majd a babát, mint engem. Ezt én nem értem, hogy miért kéne úgy hivni, de mind1. Egyékbént meg lehetetlen olyan nevet találni, ami mindenkinek teccik. Mindig lesz olyan aki kifigurázza...
Egyébként nálunk is van egy pár ember aki már nagyon készül az aktuális segitö szerepére...már elöre félek tölük. Persze itt is csalódni fognakKép
lara (lara)

Sziasztok!

Tiduj!Nem mentem ki, tévéb&#337;l "néztük"!Kényelmesen fotelb&#337;l..
Mi papás szülést szeretnénk.

pusszancs
catnet-Niki
catnet

Sziasztok!

Pocok! Szerencsére az én Anyósom nem igazán belebeszélési szándékkal olvasta fel a naptárat, minden valakinek is tetszö nevet népszavazásra bocsátottunk, és ha határozott véleményünk volt (akár +, akár -), akkor vita nélkül tudomásul vette. De azért elég fárasztó volt az egész naptárat végigvenni egy nekifutásra... Kép
Abban teljesen egyetértek, hogy minden nevet ki lehet csúfolni, rondán lehet mondani. A Fanniból is könnyen Fani lesz, a Csenge is üldözhetö csingilingizéssel, és engem és lemártásoztak néha. A Zsófi nekem nagyon-nagyon tetszik, csak azért hagytam róla lebeszélni magam, mert tudom, hogy Laci mindig a fikázásra asszociálna, akkor meg kár lenne eröltetnem.
Szerencsére nálunk a fiú név közmegeggyezés tárgya, a Pocaklakónk apja, és mindkét nagyapja László, így mindkét család elégedett a választással. A lánynév meg még nincs eldöntve, így támadhatatlan... Kép

Pocok, Nyuszimanó! Nem is gondoltam, hogy ennyi itt a Zsófi! Remélem, nem bántottalak meg benneteket! Bocs, ha bárkinek rosszul esett amit írtam, hangsúlyozom, ez a férjem véleménye, amivel én nagyon nem értek egyet, csak szomorúan tudomásul veszem.

Laura! Gratulálok a kislányodhoz! Ezek szerint nem szorítottunk neked hiába! Kép

Beja! Én is egyre lassabb leszek, közlekedésben is, és néha úgy tünik, hogy gondolkodásban is. Kép Jó neked, hogy örülni tudsz ennek is, engem sajnos nagyon zavar. A pingvines tartás miatt is sokat cikiznek, mindenki azt hiszi, hogy a hasamat akarom kidülleszteni, hogy nagyobbnak látszon, pedig éppen ellenkezöleg, nagyon igyekszem egyenesen állni. Csak amikor nem figyelek oda rá, akkor valahogy mindig ez lesz belöle: Hátrabillennek a vállaim, elöre a hasam, és olyan leszek, mint egy kifli. Kép

BMárti
BMárti

Szia Tiduj!

Mi nem tudunk dönteni, hogy papás vagy papátlan szülést akarunk-e, mivel elsö baba, nem is tudjuk igazán, hogy milyen is egy szülés, jó lenne-e vagy sem, ha velem lenne. Ezért úgy döntöttünk, hogy eljön velem a szülés-felkészítöre, eljön velem a szülésre is, aztán ott, közben majd eldöntjük, hogy csak a vajúdás alatt, vagy a szülés közben is velem marad-e. Megbeszéltük elöre, hogy nem fogok megsértödni, ha kimenekül, de ö se húzza fel az orrát, ha kiküldöm.

BMárti
BMárti

Márti!

Ezt jó hallani, mi is pont igy vagyunk!En mar lattam szulest, mert eu-t is vegeztem, es voltam szuloszoban gyakorlaton, de egy olyan szulest se lattam ahol bent volt valamelyik rokon is.Kép Akkor meg nem volt olyan nagy divat.

Niki K.

Most beszeltem a dokimmal, en szombaton vagy vasarnap megyek be!Azert kerek en is tajekoztatot, es majd beirom a kutvolgyis topicba az idopontokat.Ha nem felejted el kerj a csaladi adokedvezmenyhez igazolast a dokitol, a munkaugyon azt is elintezik, bar nem tudom, hogy ennyire visszamenoleg ok ki tudjak-e fizetni, vagy csak majd az elmaradt honapokat az adobevallasnal kapod vissza.
Tiduj

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?