Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kismamák!

Úgy tűnik este én voltam az utolsó...most pedig az első!
7 helyett már 6-kor fent voltam, érzem, hogy megfáztam. Fáj a torkom, érzem az arcüregem, úgyhogy úgy döntöttem ma is itthon maradok, nehogy lázas legyek!
Már tegnap bevettem az Oscillococcinumot, ittam Sthodal szirupot, és tömöm magamba a C vitamint. Még inhalálni is fogok egyet, remélem így - sok pihivel, teával nem hatalmasodik el rajtam a betegség!

Ezek után lehet, hogy mégsem megyek el holnap a cukorterhelésre, hanem átteszem jövő hétre...

Úgyhogy itthon leszek, írjatok jó sokat!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Benta: én alapból nem félek a kutyáktól, de egyszer a térdem éreztem veszélyben, szép kis szülinapi ajándékként (jöttem hazafele a melóból, s egyik cégudvar kapuja tárva nyitva, s az ebek kirontottak rám, mint békés gyalogosra).
Nekünk 3 kutyunk van, mind3 megkötve, de hosszú kábel van kihúzva nekik, azon szaladgálhatnak hosszan.
Az utcánkban is van egy hülye pasi, egy darabig a kutyáját kerítésen belül tartotta, de aztán kószál kedvére. Edina olyan 1,5 éves lehetett, sétáltunk mikor a kutya rá akart rontani. Hát sikerült távol tartani a gyerektől, de azóta ferde szemmel nézek az öregre. Szólni meg hiába is, hisz van elég kóbor eb a zónában. Hálisten aztán lett saját autóm, így azzal közlekedünk. Hisz az első városi tömegközlekedéshez is 1,5 km-t kell gyalogolászni. Még lefele a dombról elmegy, de hazafele hegynek.....

Noémi: remélem sikerül még korán, az elején fülön csípned a kórságot. Gyógyulgass!

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Benta!
Tényleg nagyon klassz helyeken jártok és nagyon aranyosak a fiaid :wink:
Ez a kutyás történet nem semmi :shock: . Nekünk nincsenek állataink, néha az udvarra betéved 1-2 kóbor macska, de azok annyira félnek, hogy ha meglátnak elszaladnak...
Viszont a szomszéd utcában egy nőci sokszor kiengedi a 3 nagytestű kutyáját, a derekamig érnek, pedig én sem vagyok apró.
Egyik este körbe vettek és így kísértek egy darabon. Csóválták a farkukat, úgyhogy gondolom nem akartak bántani, de akkor is félelmetes volt....azóta inkább nem megyek arra.....

Noémi!
Én éjszaka 2x megyek pisilni. Viszont este lefekvés előtt kb. 5 percenként és olyankor nagyon szomjas is vagyok...
Pihenj sokat!! Remélem nem leszel beteg!!!

Hízással kapcsolatban köszi a válaszokat, akkor úgy látszik, ez teljesen normális...

KépKép
amadea

Köszi Lányok, gyógyulgatok!
Már túl vagyok kb. 1,5 liter folyadékon...úgyhogy a pisilésből ma sem lesz hiány!

Amadea, én teljesen beszartam volna a 3 kutyától! Az ilyen gazdikat csúnyán megbüntetném! Sajnos azonban itthon az állattatásnak nincs kultúrája. Amit Anuk is írt - az lenne normális. Ebet nem panelban, hanem kertes házban tartani, ahol van terük, a kutyaszart összeszedni, stb.

Ahol régebben dolgoztam - üzletben tök szépen meg volt csinálva a bejárat. Minden reggel le lett söpörve, fellocsolva, és volt kint két tuja is kaspóban. Egy öreglány az utca elején elendgedte a vizsláit, akik mindig oda pisiltek a kaspóra - pláne nyáron, pláne takarítás után bosszantó volt. Már fenyegettem az öreglányt, hogy leöntöm a kutyát - persze nem a kutyára haragudtam, hanem rá! Mondtam is neki, ha ő nem neveli meg őket, majd én megtesze! Mondanom sem kell neki állt feljebb! Szóval sok ilyen bosszantó dolog van!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!
Noémi, jobbulást neked, remélem hamar túlleszel ezen a nyavalyán.
Hízás: én +6kg-nál járok, de én a fenekemet, meg a combomat már olyan vizilósnak látom, úgyhogy leginkább nem is nézegetem. Nem vagyok túl magas, így kevésbé oszlik el a súly. Legalábbis nekem látványra.
Háziállatok: nekünk 4 kutyánk van, két németjuhász, 1 rottweiler, 1 spicc. (az utóbbi a lányomé) Az egyik németjuhi már a panelben is megvolt, most 12 éves, tehát ő előbb volt, mint a Dorka.
Szerintem nem lehet összehasonlítani azt, mikor együtt él egy állat a gyerekkel, meg a rokonoknál, ismerősöknél lévő kuttyokat. Mindenképpen fontos, hogy egy kutya jó idegrendszerű legyen, és meg kell tanítani a gyereket is(!), meg a kutyát is(!) hogyan viselkedjenek egymással. A kutyától sem lehet elvárni, hogy órákig tűrje a nyüstölést, mikor már esetleg pihenne vagy a gyerek a tányérjában túrkáljon, mikor eszik, mert a kutya a falkában nem tartja maga fölött lévőnek a gyereket, csak azt lehet neki megtanítani, hogy a gyerek tabu, mert a miénk. Amelyik kutya alapvetően gyerekszerető, azzal persze egyszerűbb. A kölyökkutyát persze néhányszor le kellett rángatni a gyerekről a grabancánál fogva, hogy megértse, ő nem játszótárs, stb.
Na erről még órákig tudnék mesélni, úgyhogy befejezem, nem akarok okoskodni. Én gyerek korom óta kutyázom, képezzük a saját kutyáinkat is, vizsgáznak, stb.
A párom "tőzsgyökeres" rottweileres család sarja, az ő apukája egy barátjával hozták be az első rottweiler párt Mo-ra.
Nálunk minden kutya nagyon jóban van a gyerekkel és imádják.
Ha megengeditek egy rövid videót beszúrok, ahogyan a lányom kutyázik. És bocsi az "előadásért". Pusssz.
http://gallery.site.hu/u/Kento/Dorka.wmv.html
poker

Jó reggelt!

süt a nap:).

Benta: Tea? Na, ne legyen legközelebb, de majd én is abba teszem. És túléled!! Idáig mindenkinek sikerült! Nem vészes annyira!

Ez a kutyás sztori ez szörnyű! Jó, hogy nem lett belőle nagyobb baj!

Noémi jobbulást!

Nekünk volt macskánk, már nincs, anyósoméknál van. Ott van még egy kutya is. Végül is a macskától nem féltem, a cigifüsttől annál inkább. de úgysem fogom egyedül hagyni a babát anyósoméknál.

Szép napot!
Vendég

Ja, még azt akartam írni, hogy a férjem sem egy számítógép zseni, de tegnap rájöttem, hogy az utódom gyenge agyilag.
Mondta a férjem, hogy talált vmit a neten, nyomtassam ki, hogy is kell? Mondom neki, kijelölöd, ctrl+c, megnyitsz egy wordot, ctrl+v, lemented és elküldöd nekem e-mailen. Na, fél perc alatt megcsinálta. Az utódom meg tegnap itt szarakodott egy hasonló dologgal egy fél óráig :shock: . Én meg le is csesztem, hogy két hónap alatt már mennie kellene :lol: . Mindent elfelejt, hiába van neki felírva.

Na, jó, nem panaszkodom, élvezem a szép napos időt innen az irodából:).
Vendég

Noémi, teljesen igazad van a felelős állattartásról. Nulla kultúrája van, itt falun meg pláne. Olyan körülmények között tartanak kutyákat, hogy az ember szíve összeszorul. Azért gáz, hogy mindenkinek van valami rossz élménye. Gyógyuljál, pihenjél, sok citrom, tea, és csak nem fordul komolyabbra!

Manó, hogyan tudtad elüldözni a gyerektől a dögöt? Én azóta bottal sétálok :roll:

A vérvétel túlélhető, némi hányinger meg szédülés az utóhatása. Lassan indulok fodrászhoz, meg ekg-ra, aztán jön anyukám, végre. Itt is marad 2 napot, lehet, még moziba is eljutunk a pasimmal.

Örülök, hogy ennyein megnéztétek a blogot, köszönöm a dicséreteket!

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Nekem kakassal kapcsolatban van rossz élményem. Nagymamámnak voltak tyúkjai, kakasa Bgy.-on, Nógrád megyében. És ugye kinn az udvaron, aztán a kakas egyszer csak ráugrott hugomra, kb. másfél-két éves lehetett, éppen nem a szemét kapta el, hanem alatta fél centivel, szerencsére gyorsan elvittük a kakastól, aki még aznap du. le is lett vágva. Egy kicsit szörnyű volt, ahogy megtámadta a kakas 8én oan 7-8 éves lehetettem).
Vendég

Poker, ha minden kutyás így gondolkodna, mit ti, nem is lenne semmi baj!

Puszedli, utódod gááááááááááz.

Noémi, nem tudom miért, de minden este rengeteget iszok, és pisilek is természetesen. Napközben is vedelek rendesen, de este egy 1.5 l-es vizet simán benyakalok.

Kép
benta

Ja, wc-re menetel: most volt két olyan éjszaka, hogy este 10-től reggel 5-ig nem voltam kinn, múlt éjjel meg csak egyszer, de ált. 2x-3x én is kimegyek éjjel. És sztem a 3. harmadban majd sűríteni fogjuk.
Vendég

Pisilés: én is sokat járok, annyit, hogy ez már szinte fizikailag lehetetlen, mert úgy érzem, hogy többet pisilek, mint amennyit iszom. Főleg éjjel utálok kimenni, mert utána sokszor nem bírok visszaaludni.
Benta: az igaz, hogy Mo-on nincs a kutyatartásnak kultúrája, én is azt tanítom a gyereknek, hogy idegen kutyához nem hozzányúlkálni, mert nem olyanok, mint otthon, meg ha kutyát sétáltatunk, akkor a vipera nekem is ott lapul a zsebemben. Jobb az elővigyázatosság, bár még szerencsére nem volt rá szükség, elég hangosan ordítok, ha kóbor kutya akar bunyózni jönni az ebekhez, eddig ez elég volt, de sosem lehet tudni.....
A kakasos sztori se semmi..... :roll:
poker

Jóreggelt!
Banka: az akácfa.
Noémi: jobbulást kívánok. és mélyen átérzem a tanulás miatti viszolygást. Lassan nekem is le kell ülnöm... és meg se mondják, hogy melyik nap... elég nagy marhaság, de jó lesz túllenni rajta. hajrá-hajráé. Hányadévben vagy? negyed?
Puszedli: utólag is boldog születésnapot kívánok.
Benta: grat a porontynak.
pisi:azt hittem, csak én küdök vele. rengeteget iszom, és amiatt állandóan mennem is kell. egy éjjel vagy 3x-4x. van, aki szerint annyit kell kelni a bébihez is majd, amennyit előtte.
állatok: egy matuzsálemi tengerimalacom van, legfeljebb egy paradicsommal szemben harcol.
tegnap végigtornáztam a dvd-t, és annyira jó érzés volt utána.
üdv

mormota
mormota20

Wc!

Én is azt hittem, hogy csak nekem jár egyfolytában az agyamban, hogy ki kell menni. :lol: Indulás előtt, érkezéskor, állandó program. Az éjszakákról nem is beszélve. Egy lány a tornán mondta, hogy ő azért ment el táppénzre, mert nem bírja ki a munkahelyéig az utat, nyilvános wcbe meg nem akar menni érthetően... Na, akkor megnyugodtam, hogy nem csak nálam ennyire gáz a helyzet. :lol:

Kép
Kép
tabati

Poker!

Nagyon aranyos a kisfilm :D , azért szuper, hogy lehet látni pozitív példát is!!! Egy állat tartása nagy felelősség és sokan nincsenek rá felkészülve...nekünk ezért nincs kutyánk....Kertes házban lakunk, nagy udvarunk van, de nem lenne időnk foglalkozni az ebbel...pedig sokszor eljátszottunk a gondolattal, hogy hozunk egyet a közeli menhelyről....

KépKép
amadea

Sziasztok!
Noémi, remélem, gyógyulgatsz! Pihenj sokat, a munka nem ér annyit, hogy hetekig küszködj egy megfázással.

Pisitéma: én nem nagyon voltam pisilős régebben sem. Egy nap max kétszer kellett mennem, most meg kb 5-ször. Szóval annyira nem sok, de van olyan óra, amikor kétszer is kell... :) Éjjel szinte soha nem kelek fel arra, hogy mennem kell, ha igen, akkor meg reggel nem kell mennem. Úgyhogy egyáltalán nem szenvedek vele. A pocifájás elmúlt, valószínű, megint csak elfáradtam tegnap estére. Csak tudnám, mitől!

Puszedli, tök fura, hogy a mai világban vannak még olyan irodában dolgozó emberek, akik nem értenek a számítógéphez... ráadásul az utódod gondolom, nem 60 éves, hogy olyan nehéz legyen megérteni neki, hogy mi hogy működik... De kitartás! Csak mosolyogj, és meglesz a gyümölcse. :)

Poker
, teljesen igazad van a kutyákkal kapcsolatban. A kutya sosem lesz annyira értelmes, hogy magától elfogadja, hogy a gyereket nem bánthatja. Viszont ha a gyerek is úgy áll a kutyához, ahogyan kell, akkor nem lesz semmi gond. De ez tanítást igényel a kutya és a gyerek részéről is.

Heni

Kép
szheni

Köszi Lányok, gyógyulgatok! Igazából már most sokkal jobban vagyok - nem mentem dolgozni. :)
Megittam már 2 turbó turmixot (grapefruit+naracs+citrom+kivi), egy csomó teát. Turmixot tegnap is ittam már, úgy tűnik a bélműködésre is jó hatással van!

Tök jó, hogy Ti is így jártok pisilni. Amadea, megnyugtattál, mert este, én is úgy érzem, hogy kb. 5 percenként kell!

Úgy döntöttem, hogy péntek reggel megyek a cukorterhelésre, és előrehozom a keddi orvost is - ne kelljen 2x mennem.
megint hallottam egy vírusfertőzéses koraszüléses történetet. Azt nem értem, hogy minden szart vizsgálnak rajtunk, pont kenetet miért nem vesznek gyakrabban?
Amadea, szerinted hülyeség? A felszálló hüvelyi fertőzések nem olyan gyakoriak, hogy indokolt lenne?
Nekem már jó pár éve nem volt ilyen panaszom, és pont Áron előtt csináltunk végig egy Gynevac kúrát, ami elvileg védi a terhességet is...de akkor sem alszik a kisördög.
Úgy döntöttem viszketést hazudok, és kérek egy kenetlevételt is pénteken!

Olyan jó itthon lenne! Már alig várom, hogy május legyen! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Húúúúúúúúúú de régen voltam.

Noémi jobbulást neked!!!
Hozzád hasonlóan engem is elkapott ez a nyavalya. Már tegnap este éreztem, hogy valami nincs rendben, aztán az éjszaka... szörnyű!
Na de most jobban érzem magam.
Remélem e többiek jól vannak.

Hízás: Én már a múlt hét szerdán tartottam +8 kg-nál :oops:
És inkább rá sem állok a mérlegre. Bár a védőnő azt mondta, hogy ez még nálam nem baj, ugyanis én eléggé vékony testalkatú vagyok.

Név: Végre sikerült megeggyeznünk a férjemmel a pici nevét illetően: A választott nevünk: MARCELL

Mindenkinek további szép napot kívánok!
begane

Noémi!

Én is pont tegnap olvastam, hogy az ilyen fertőzés minden tünet nélkül is fennállhat. Nekem elvileg még nem volt, gyakorlatilag egy természetgyógyászféle (annál sokkal alternatívabb, nem nagyon hittem benne, de ki tudja, azért tudtak rávenni, hogy elmenjek hozzá, mert hátha sikerül a baba...és sikerült...de lehet, hogy amúgy is sikerült volna...szóval még mindig nem hiszek benne igazán...)már diagnosztizált ilyet, de tünetem, tényleg nem volt. Problémám is "csak" egy méhenkívüli, de a doki szerint az bármitől lehetett...

Kép
Kép
tabati

Noémi!

Elvileg minden trimeszterben kötelező lenne kenetet venni. Nekem eddig 1x sem nézett a dokim, úgyhogy legközelebb én is fogom mondani. A felszálló fertőzések akkor nagyon veszélyesek, ha már megrepedt a burok....ezért is szoktak inkább császározni, ha túlságosan elhúzódna a vajúdás .....(sajnos erre hivatkozva nálunk elég sok a császár, közben csak kevés a hely és sok a kismami).
Viszont vannak olyan hüvelyi fertőzések, amivel nem lehet engedni az anyát hüvelyen szülni. Ilyen a Streptococcus B. És ezt csak akkor tudják meg, ha előtte kitenyésztik a hüvelyváladékot. A vírusok azonban így sem mutathatók ki, csak a baktériumok és a gombák....
Vírust csak vérből lehet nézni.

KépKép
amadea

Amadea!

Igen, ezt én is olvastam, hogy ha már megrepedt a burok, akkor nem szabad, hogy hosszúra nyúljon a vajúdás a fertőzések miatt. De azt is írják, hogy sok helyen már pár ujjnyi tágulásnák is burkot repesztenek. De akkor miért fontos? Miért nem várják meg a 4 ujjnyit? A bába válaszol c. könyvben (jó, tudom az elég otthonszüléspárti, meg alternatív) meg azt írják, hogy a legjobb az, ha csak a kitolásnál reped meg a burok, az megkönnyebbülés is az anyának, meg a baba is legalább addig biztonságban van. na, ilyenről kórházban még nem hallottam példát. :shock:

Kép
Kép
tabati

Amadea, köszi! :lol:
Nekem ez a gombás fertőzés nagy para, mert én nagyon érzékeny vagyok rá. Pedig nagyon figyelek, vigyázok, stb, de akkor is. Egyszer már a terhesség alatt is volt, akkor azt mondta a dokim, hogy használjak Canesten kombit, az el is mulasztotta. Azt mondta, hogy nem árt a babának. Remélem tényleg így van.
Ugye Amadea? :oops:
Már ez a sok pisilés is növeli a kockázatot, mert bárhová megyek nekem mindenhol kell pisilnem és hiába lebegek a wc-k fölött, állítólag elég ha felfröccsen, stb. valami egész pici.... :cry:
Heni, irígylem, hogy te ilyen "nagy tartállyal" rendelkezel.... :wink:
poker

Amadea, csak félig értem, amit leírtál: vért folyamatosan vesznek tőlünk. Azt nem nézik vírusokra? Mármint úgy értem, hogy valaminek a nem megfelelő szintje utalna arra, ha vírus van a szervezetben nem?
A kenetből meg elvileg meg tudják nézni, hogy van-e gomba ill. baktérium. Jól értem?

Nekem az első kenetet kb. 10 hetesen csinálták. Ez lett az eredménye: Kóros sejtelváltozás vagy malignitás jele nincs.
A kiegészítő megjegyzések között van egy ilyen:
Vegyes (Döderlein + kóros) baktérium flóra.
Akkor a doki és a védőnő is azt mondta, ezzel nem kell foglalkozni, mert terhességben ez teljesen normális, és amíg vegyes, addig jó.
Mit gondolsz?
Tünetem semmi nincs, csak a szokásos sok folyás, ami mindegyikünknek.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Poker, igazad van a sok pisilés miatt tényleg több az esély, ráadásul terhesség alatt megváltozik a hüvely kémhatása is - ha jól tudom - és sokkal fogékonyabbak a nők ilyenkor a fertőzésekre.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi igen, valami ilyesmit én is olvastam, meg, hogy a több folyás is kedvez a fertőzések kialakulásának. :twisted:
Anyukámat is le kellett állítanom a napokban, mert már nem az első történettel "szórakoztat", mióta terhes vagyok, hogy kinek milyen baja lett a szülésnél, stb. Pl. a tegnapi sztorija volt, hogy egy ismerősének a menye most szült császárral és hogy miután hazamentek rá két napra tüdőembóliája lett a kimamának. Meg hasonló dolgokat mesélnek neki mostanában, úgyhogy mondtam neki, hogy tartsa meg magának. :shock:
poker

Sziasztok!

Egyik kismama barátnőmet az anyósa cseszegeti, riogatja minden áldott nap (sajna most 1-2 hónapig ott laknak), hogy az uh káros a babára, és biztos leukémiás lesz a gyerek stb. és hogy az ő idejében a terhesség alatt csak 1x vizsgálta meg orvos, neki is elég lenne ennyi... szerintem az ilyen típusú anyós a szülés után csak rosszab lesz, csak győzzék leállítani...

Kutya-téma: nekünk van két mopszunk. Tök jól megvannak a gyerekkel, egyszer sem bántották, nem is érdekli őket igazából. Zalánt persze ők nagyon is érdeklik, de nem cseszegeti őket sokáig. Már ügyesen sétáltatja az egyiket :D

Varrótanfolyam elkezdődött, azért nem olyan egyszerű a dolog :lol: mindjárt neki is állok gyakorolni a holnapi órára.

Kép
Kép
evicuska

Jaj, Poker én is már jó pár történetet hallottam...sajnos.
Az a baj, hogy ha már valaki megemlíti, nem tudom megállni hogy rá ne kérdezzek, hátha tanulok valamit az esetből.
A legtöbbet erről a felszálló hüvelyi fertőzésről hallottam, ezért szeretnék megnyugodni.

A másik nagy baj ezekkel a történetekkel, hogy nincs elegendő információ. Szóval lehet, hogy az illető akivel történ olyan dolgokat követett el, amit normál ember nem.

Pl. mesélte a barátnőm, hogy voltak baba látogatóba. A kislány 2 hónapos, az anyukája úgy tette tisztába kaki után, hogy előre (!!) törölte a fenekét. Természetesen első körben mindene kakis lett. Erre a barátnőm finoman szólt neki, hogy ezt így nem szabad, mert mindenféle fertőzést kaphat a gyerek.
Erre a csaj tökre csodálkozott, hogy neki ezt senki nem mondta, és azt tudta, hogy magának így nem lehet, de nem gondolta volna, hogy a gyereknél és számít. (nem is értem neki ugyanolyan hüvelye és húgycsöve van)

A lényeg, hogy itt is lehetne az a történet vége, hogy a kislány elkapott valamit, pedig anyukája mindig tisztába rakta...
Szóval kellő óvatossággal kell kezelni ezeket a történeteket - én tudom, de ez most már régebb óta zavar, szóval tudni akarom hogy van-e valami bajom vagy sem.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, igen igazad van, hogy nem áll rendelkezésünkre elegendő információ. Ostobaságból is lehet egy csomó baj.
Az tuti, hogy egy kenetvizsgálat nem árt, főleg, hogy meg is nyugszol tőle. Lehet, hogy én is kérek egyet. Jövő hét utáni héten kell visszamennem a dokihoz, akkor elvileg megtudom a múltkori rákszűrésem eredményét is, remélem minden ok lesz vele.
Tényleg a rákszűréssel nem néznek ilyesmit? Mert nekem egyszer régebben egy enyhe gyulladás akkor derült ki, aminek nem volt tünete. :?:
poker

Dehogynem! Nekem is azt nézték, és azzal együtt nézik ezt is.
Most már én is 100%, hogy ragaszkodni fogok hozzá. Igaz sajnos majdnem 2 hét mire eredmény lesz, de nem baj!

Ezeket találtam a babaneten:

a terhesség alatti hüvelyi fertőzéseknek persze van bizonyos kockázatuk koraszülésre, méhnyakelégtelenségre, stb, de a tapasztalat azt mutatja, hogy erre inkább a méhnyakban ülő kórokozók hajlamosítanak, az egyszerű folyást okozó hüvelyiek kevésbé.
A kérdést persze nem lehet elbagatellizálni, igenis kezelni kell. A gomba és baktérium egyszerű hüvelyváladék vizsgálattal kimutatható. Ilyen krónikus esetben nyilván mindkét személynél egyidejű, lehetőség szerint helyi és általános (általában szájon át szedendő gyógyszerek) kezelés alkalmazandó. Ami a vírust illeti, azt hüvelyi és méhnyak váladékból felkészült laboratóriummal ki kell mutatni. Ma Magyarországon szerintem mindenhol elérhető annak a pesti labornak a szolgáltatása, amely tömegvizsgálatok számára is alkalmas módon használ egy valóban forradalmian új és megbízható technikát. A váladékot az Ön orvosa veszi le, tőle szállítják el a mintát és hozzá érkezik az eredmény.

Gondolom ez utóbbit fogják majd a 32. héten vizsgálni.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, köszi. :D
Ma korábban elmegyek a mh-ről, mert jelenésem van a védőnőnél. Bár eddig még nem sok értelmét láttam a dolognak, mert azon kívül, hogy adminisztrálja az eredményeket nem csinált semmit. Ja meg vérnyomi, mázsa, aztán ennyi.
Addig írjatok, majd este elolvasom. :wink:
poker

Sziasztok!

A kutya-ügyben POKER,amit írtál,azzal én is egyetértek.Én is gyerekkorom óta állatbolond vagyok.Azért egy-két dolgot hozzáfűznék.Szerintem sincs az állattartásnak itthon (és még rengeteg országban)kultúrája.De ez abból fakad,hogy az állatVÉDELEMNEK sincs.Mindenki olyan állatot/kutyát vesz,ami esztétikailag megtetszik neki.A hozzánemértés az első baj.Aztán szerintem az elvárosiasodásnak az is a veszélye,hogy az élőlényekhez való hozzáállást mindenki otthonról hozza.Az is gond,ha valaki csak 1 évben 1× lát állatot az állatkertben...Az is gond,ha azt látja,hogy az állattartás abban kimerül,hogy kikötjük a kertbe a kutyát és napi 1× kaját lökünk elé,de verjük a mellünket,hogy kertben tartjuk.Tudtátok,hogy a legtöbb balesetet ilyen kertben tartott kutyák okozzák?Mégpedig azért,mert "kertben tartjuk" címen a kutya életében az utcasarkig sem jutott el,idegen emberrel,állattal sosem találkozott,nem tudja,hogy kell vele viselkedni.
Meggyőződésem,hogy egészséges lelkületű ember kutyája sose támad indokolatlanul emberre,legkevésbé nem gyerekre,és végképp nem a saját családjára.
Mi egyenlőre itt panelban lakunk.A mi kutyánk egy közel 13 éves pitbull,aki 7 hetes kora óta van velünk.Imád minket,Ékest és mindenkit,akinek csak egy kedves szava van hozzá.Mindamellett biztos vagyok benne,hogy tökéletes biztonságban vagyunk mellette.Bocs a kiselőadásért,de nekem az állatok az egyik vesszőparipám,tudom,elég szélsőséges ebben a témában a véleményünk az átlaghoz képest.Mi még megenni sem vagyunk hajlandóak egyiket sem!
:lol:

Noémi!Nekem már 3× vett hüvelykenetet a doki,mindig elküldi tenyésztésre is.Úgy látszik,az én dokim ebben elég alapos...
Szerintem mindenképp kérd meg Te is!És jobbulást neked!

Én ma beszéltem a dokim asszisztensével,a terheléses cukor eredménye nekem tök jó lett(4.2),de én ez miatt nem is izgultam,nekem nem szokott ilyenekkel gond lenni.
Viszont a vasam valahogy most már nagyon alacsony,muszáj lesz vlami pótlást felírnia a dokinak,bármennyire nem szeretném... :cry: :cry:

Kép

Kép
ékes+tesó

Sziasztok!

Csodás idő van kint, tessék mindenkinek sétálni!! :)

Mormota: én kettő óra környékén voltam az üzletben és ha Te voltál az aki fekete térdnadrágot vettél akkor tudom ki vagy! Pároddal mentél? Bár azt mondtad, hogy este voltál az üzletben... :)

Anuk: vicces lehet ez a tacskó- véreb! Kicsit elkényeztetted a kutyut, hogy csak téged szeret, nem??? :D

Banka: 10 kg- s macska?? :D

Benta: nagyon durva amit átéltél a kisfiaddal… És egy igazi hős vagy!!
Elaltatták ezután ezt a kutyát?
Az a baj, hogy nálunk a kutyák mindig megtanulják, hogy működik a kilincs és attól félek, hogy egyszer valaki elfelejti bezárni a bejárati- vagy előszoba ajtót. :?

Noémi: ilyet még nem is hallottam!! Egér megrágja a baba fülét? Ez teljes gáz… Olyat már hallottam, hogy a siklókkal kell vigyázni mert ők jönnek a tejszagra (kertben) és rátekerednek a gyerek nyakára, meg a macska ráül a baba arcára- de hogy egér?
Na igen, hol lehettek vajon akkor a szülők…?
Mostanában átalszom az éjszakákat (visszatért a csipkerózsika- szindróma), de napközben rengeteget járok én is pisilni. Ha elmegyek valahova, kell lenni a közelben egy plázának, különben nem bírnám ki. :S
Jobbulást!!
Ez a turbó turmix jól hangzik, csak hiányzik belőle valami: a HAGYMA!! :D
Az ismerősöd barátnője biztos nem látta azt a Ben Affleck- Apja lánya c. filmet- abból tudja párom is, hogy előre NEM szabad törölni kislányoknál!! :)

Poker: eszméletlen jó a video, nagyon tetszett!!

Puszedli: az utódod csókkal került a helyedre, vagy a HR végzett rossz munkát hogy őt vették fel?? :roll:

Begane: a Marcell tuti név, nekem nagyon tetszik! ;)

Amadea: kenetet nálam sem vettek még- ezért külön kell szólni?

Egyébként az én kislányomnak is van egy pici vesetágulata (4D- n vette észre múlt héten a nőci), de megnyugtatott, hogy ez el fog múlni és csak annyi a teendő, hogy figyelemmel kísérik…
Talán egy hónapja olvastam, hogy valakinek még volt ilyen problémája itt...

Kép
tökmag79

Olyan jó ez az itthon lét! :) Most szundikáltunk Áronnal a kanapént - két órát! :) :)

Tökmag, többeknek is volt ilyen (azt hiszem két babánál is látták), de el is tűnt a következő uh-ra, azt mondják ez így elég gyakori. Ne aggódj biztosan minden rendben van Adéllal!

Igen az "egeres szülők" ne voltak teljesen 100asok.
Tényleg nagyon szép idő van! Én is terveztem, hogy kimegyek sétálni, de nem gondoltam volna, hogy ilyen nagyot phenek! Lehet hogy ma még ezt folytatom, és persze kúrálom magam.

Erika, tök jó, hogy ilyen alapos a dokid, ez megnyugtató!

Jaj lányok, már napok óta annyira viszket a hasam! Hiába kenem naponta 2x. Ráadásul elől. Bár a férjem tegnap este is mondta, hogy most nagyon nő, de megőrülök a vakarászástól. Megyek is bekenem újra!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tökmag: fekete térdnadrágot -is - vettem valóban, de nem a párommal voltam, és olyan este f6 körül, uh akkor valszeg mégsem engem láttál:( :)
Noémi: a viszketés teljesen normális. Tőlem a tüchtig-sterill védőnénim kérdezte, hogy nem szokott-e viszketni. Mondtam, hogy nem. Mondta, hogy ne ijedjek meg, ha fog. Szóval dont vörri. és további jó kúrálást.
biztos a puhány városi létem, de én valahogy úgy elbizonytalanodom a pitbulloktól, legyenek akármenniyre szelídek is... százszor inkább egy dobberman, pedig az is véreb. dehát persze, mindenki más, és biztos csak nem ismerem a természetüket, meg minden. szóval, ez csak egy - nem túl jelentős - vélemény. más szerint meg a malacom olyan, mint egy patkány...meg, nem is egy észlény... no mindegy.

mormota
mormota20

Mormota, köszi nem aggódom a viszketés miatt, tudom hogy ezzel jár. Eddig mondjuk megúsztam, pedig csak fürdés után kentem, de most. Szinte most kentem be, és legszívesebben már megvakarnám, de még kitartok. Pedig most olajat is tettem rá (babylove) hátha az többet segít...
Inkább arra lennék kíváncsi ki mit használ?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Én 2 napja megint émelygek és sajnos egész nap. Nagyon rossz és hát csak délelőtt tudok pihenni kicsit. Szerintem a pici feje nyomja a gyomromat. Enni se bírok...
Noémi,
jobbulást! Én Weleda olajat használok, nekem a combom is viszket.
Puszdli,
utólag kívánok boldog szülinapot.
Tökmag,
maradt még térdgatyó a 2in1-ban? Arra még én is beszavaznék.

A joghurtos pite receptjét a www.mindmegette.hu -n találtam. Valaki kérdezte.

Nekem 3 éve burokrepesztéssel indították a szülést fél 7kor reggel és Lidi csak este tízkor lett meg császárral. Szülés után kaptam is gyógyit pár napig a fertőzés miatt. De szerencsére Lidinek nem lett baja.
angi79

Sziasztok, megjöttem!
Megjártam a védőnénit, ma először nézett szívhangot is. :lol: Gerda nemtetszését nyílvánította a "procedurával" szemben, mert állandóan rugdosta azt a szívhangnéző bigyót.
Noémi az alvás jót tesz, pihenj sokat, hamarabb áthidalod a nyavalyát. :wink:
Tökmag köszi, örülök,hogy tetszett. :P
Az állatozáshoz többet nem fűzök, mert képes vagyok nagyon belemelegedni a témába és végülis felnőtt emberek lévén, úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy saját meggyőződése diktálja.
:wink:
Ékesanyu tök jó, hogy ilyen alapos a dokid. A kutyit is üdvözlöm. :wink:
poker

Kence-ficével kapcsolatban, én még egy-két hónapja a DM-ban vettem egy krémet, babylove-os masszázskrém, terhességi csíkok ellen. Egyszer bekentem vele magam és rosszul lettem a szagától. Most miközben írom elmentem megszagolni megint, hátha azóta megjavult (a krém vagy az orrom), de még mindig nem ízlik. Szóval azóta én nem kenegetem magam semmivel. Még nem viszket semmim, de majd előbb-utóbb nézek valami mást, ami kenhető.
Egyébként az első terhességem alatt a hasam tök szép volt, egyetlen csík sem lett rajta, a mellem pedig (kismellűek táborát gyarapítva) tiszta csík lett, ami még most is látszik. Egyszerűen nem bírta a tágulást. :cry:
poker

Tabati!
A bábás könyvednek igaza van, az lenne az ideális, ha csak közvetlenül a kitolási szak előtt repesztenének burkot, egyébként a természetben is általában akkor szokott. Ez is a rohanás miatt van, mert tapasztalat, hogy utána erősödnek a fájások és jobban tágul a méhszáj, másrészt álló burok mellett nem szabad oxytocint adni. (Na, ezt nem tudom, miért van.)
Szóval ez az egész azért van, hogy siettessék kicsit a dolgokat, ami valahol jó(kisebb az esély, hogy a baba oxygénhiányos legyen, a mamánál meg méhatonia álljon fenn), valahol meg rossz(beleavatkozni a természet rendjébe sose jó és mindig megbosszulja magát).

Noémi!
Tökéletesen jól érted:)! A leleted meg tökéletes!

Poker!
A helyi gombakezelés nem árt a babának, ha nem kezelik, az már sokkal inkább.
Nálunk egyszerre szokták csinálni a rákszűrést és a kenetvételt. Szerintem nálam ezért is maradt el az elején, mert a rákszűrési eredményem friss volt, így azt nem ismételtük.

Tökmag!
Jajj ezzel a sikló-dologgal teljesen megrémítettél, írtózom tőlük!!!! És valamelyik nyáron olyan sok volt a kertben, hogy nem mertem kimenni..egyszer meg apukám fogott egy viperát a teraszon :shock: ...

Egyébként szerintem szülés előtt mindenkinél fognak kenetet csinálni.

Angi!
Jobbulást!!!

KépKép
amadea

Poker, Áron ugyan ezt csinálta a védőnővel. Mondta is a banya, hogy neki összesen fél perc kéne, amíg leszámolja a pulzusát, ezzel szemben vagy 10 percig kergette azzal a bigyóval. (állítólag kissé melegíti a magzatvizet ezért nem szeretik)

Nekem is babylove olajom van, én eddig azért nem használtam, mert minden full olajos lesz tőle. Most bekentem magam, de nem sokat segített.

Vettem a DM-ben Lactacyd Femina intim higiénés folyadékot:

A Lactacyd Femina Intim higiéniás folyadék segít helyreállítani a természetes egyensúlyt amikor a hüvely természetes pH egyensúlya felborul.
A hüvelynek saját védelmi rendszere van, mely a tejsav termelõ baktériumok segítségével különbözõ irritációktól, fertőzésekől véd. Néha ez a természetes pH egyensúly felborulhat, mely kellemetlen szaggal és rendellenes hüvelyi váladékozással jár. Ilyenkor a hüvely természetes pH értéke megemelkedik, melyet hormonális változás, menstruáció, terhesség, szülés, menopausa vagy stressz is okozhat. A rendszeres napi tevékenységek, mint például szappan, vagy tusfürdő használata, műszálas fehérnemű viselése, szexuális együttlét szintén felboríthatják az intim testrész természetes egyensúlyát. Lactacyd Femina Intim higiéniás folyadék segít helyreállítani a hüvely természetes egyensúlyát.

A Lactacyd Femina gyengéd, szappanmentes intim higiéniás folyadék azokra a napokra, amikor a hüvely természetes pH egyensúlya felborul. A Lactacyd Femina tejsav tartalma segít helyreállítani a hüvely védelmi rendszerét! Kúraszerűen alkalmazzd, amint úgy érzed, hogy a kellemetlen érzés elmúlt, használjad napi rendszerességgel a Lactacyd Femina Intim mosakodó gélt.
A Lactacyd Femina Intim higiéniás folyadék összetételét a hüvely külső környékének tisztítására, a természetes pH egyensúly visszaállítására fejlesztettük ki.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea,köszi. :lol:
Jó,jó, tudom,hogy nem kell siettetni, de már úgy várom,hogy a vége felé tartsunk,olyan izgi lesz. :D
poker

http://velvet.hu/poronty/2009/02/25/maj ... oltasokra/

Most kaptam, szerintem tök érdekes a cikk, és minden oltás benne van összeszedve, már csak válogatni kell!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ezt a Dm-es folyadékot azt hiszem én is megnézem. Úgyis kell mennem egyéb dolgokat is venni.
Pedig egyébként a babylove-os dolgok elég jók szerintem. Én a Dorkánál használtam a pelenkájukat is és bevált.
poker

Tökmag!Nekünk is mondták a 4D-s UH-on,hogy van a kisfiunknak az egyik oldalon 7.4mm-es vesetágulata,de nekünk is azt mondták ott is és a doki is,hogy nem kell vele foglalkozni,majd elmúlik.A doki azt mondta,10-15 mm alatt említésre se méltó.Azért én mindig meg fogom nézetni vele,mikor megyek,hogy csökkent-e.

Mormota!Sokan félnek a bull típusú terrierektől,(stafford,pit,bull stb.)de én úgy gondolom,elsősorban a médiahisztéria miatt,vagy mert kevésbé "bájos" az arcuk,mint mondjuk egy westinek.Sokan minket is "szörnynek" tartanak,hogy egyáltalán ilyen kutyát tartunk,főleg kisgyerek mellett. :lol:
Egyébként félreértés ne essék,ÉN IS! tartok az idegen kutyáktól és Ékest sem engedem oda még egy uszkárhoz sem,ha idegen,csak miután beszéltem a gazdájával.
Ami pedig Bentával történt...Szörnyű!És nagyon sajnálom!

Kép

Kép
ékes+tesó

Poker ez lactacyd femina, nem DM-es saját termék, csak ott is kapható:

itt egy link róla:

http://www.sz-eptest.hu/Intim-higienia/ ... 250ml.html

A pelenkát én is néztem már, hogy jó áron van, ráadásul a legközelebb nekünk DM van. Szerintem majd kipróbálok több félét is, de még annó Trokka is ajánlotta a DM-es pelust.

Erika, azóta már voltatok uh-n? Minta úgy rémlene, de lehet, hogy keverlek valakivel! Bocsi...

KépKép
KépKép
kfnoémi

megjöttünk a dokibácsitól: BPD :65 mm, fejvégü, 800 gr körüli, minden megvan, csodaszép :oops: velem is minden okés a sok keményedés ellenére is

eddig +6 kilónál járok, de én nem tudom hol van, mert semmim nem nagyobb, csak a pocom :o de nembaj, védőnő szerint tökéletes :D ez a lényeg

na olvasok...

Kép
Kép
mniki84

Noémi, köszi. Azt hittem először ez is valami DM-es termék.
Niki gratulálok, szép méretek. :wink:
poker

Sziasztok!

Utód:
Én sem értem, hogy vehettek fel olyan embert, aki egyáltalán nem értett a számítógéphez.
A főnökeim hallgatták meg, nekik tetszett, de hogy miért???

Noémi: ugye milyen jó otthon? Nekem is jól esett!
És nekem is nagyon viszket a hasam, főleg a köldököm felett. Én is többször kenegetem egy nap, este meg olajjal.

Begane: Szép nevet választottatok!

Az én dokim az elején vett le kenetet. Asszem mikor a 7. hétben voltam.

Angi: Nekem is visszajöttek pár napja az első trimeszteres, reggeles rosszullétek. Pár hét és elmúlik, bár remélem hamarabb!!

A férjem lakógyűlésen. Én mondtam, hogy nem megyek, nincs kedvem ott állni, meg hideg is van. Nem rendes?:)

Nem tudom mit akartam még...
Vendég

Niki: milyen nagy mára csöppöd!

Képzeljtek, hugom csop.társa terhes, 4 mm-es a babája. Milyen kiss csöpp! A mienk már lassan 10x ekkora. :shock: És olyan messzinek tűnik, mikor azt mondta a doki, hogy 3,5 mm-es embrió szívhanggal. Fél éve volt...telik az idő!

Szép estét! kicsit lefekszek, híradó van úgyis:).
Vendég

Niki, gratulálok!
Puszedli, igen nagyon jó! De egy kicsi lelkiismeret furdalásom van, mert semmit sem csináltam egész nap! Mondjuk nagyon takarítani nem akarok, mert bő 2 hét múlva kezdődik a felújítás, úgyhogy előtte már csak a napi takarítást csinálom, nagy melóba nem kezdek (pedig a konyhámra rá férne...de tényleg utána is kell)

Nagyon rendes a férjed! Nekem is kéne beszélnem a közös képviselővel, de annyira nincs hozzá lelkierőm.
Megpróbálom én is megkérni a férjem!

Most megkeresem azt a sali receptet...azt tudom, hogy kukorica, lilahagyma, paradicsom, de az öntetet elfelejtettem.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?