Új privát üzeneted érkezett!

márti, jobbulást megint!
nem tudom, hogy bírod még a főzést is, nekem az már nem fér bele. a mosás is épp elég :) napi 2. és van szárítóm, ami nagy segítség.

nusyka, boldog szülinapot csonginak

tücsi, annyira ne bizakodj a kislányban, olvastam, hogy ha egy családban az első kettő (nemhogy 3) gyerek egyforma nemű, akkor a következőnek már nem 50% az esélye (márminthogy más legyen), hanem jóval kevesebb...

veronika, lehet hogy fáj a dévény módszer, de hatékony. az oltást is beadatod, bár tudod, ohgy fáj...

susy, gratula kristófnak!

bettyna, grati a fogacskához :) meg a lábrágáshoz :)

veronika, stresszre szedhetsz sedatif pc-t
a pároddal beszéld meg ezt az alkalmazkodóst (nálatok volt korábban is ebből gond? már nem emlkszem), tök más, ha orvoshoz kell időre menni, és az is, ha a megbeszéltek szerint mentek 1-kor sétálni. tegye már szembe a 2 dolgot: felébreszteni egy gyereket, aki nyűgös lesz, sokat veszít ezzel, vagy nem akkor menni, ahogy terveztétek: senki nem veszít, mert mi van akkor? a gyereket nem kell idomítani... az ő napirendje nem kőbe vésett. ha alszik, kell hagnyi, hogy aludjon. kérdezd meg a pasid, ő mit szólna hozzá, ha hajnal 3-kor felkeltenéd, hogy menjetek sétálni? szegény gyerek még nem tudja megvédeni magát. légy keméyn :)
most kell odafigyelni, mert minél többet engedsz, annál kevésbé lesz kimozdítható, mindig neki lesz igaza. kényszeríteni téged nem tud pl, hogy elinduljatok. mondd, hogy nem és kész. mit kell itt győzködni???

dius, jó az alvós kép :)

KépKép Kép
mzsperx

Márti, Te vagy az én emberem gyógytorna ügyben, bár engem már megköveztek páran azért, mert úgy látom, hogy a környezetünkben is igencsak divat lett a felesleges Dévényeztetés...
Bár Veronika Neked akartam mondani, hogy járj rendesen utána a dolognak és lehet mégis Dévény módszer lesz a vége (az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az én ismeretségemben a hypoton gyerekeknél szép eredményeket értek el a tornával, de ez csak gyógytornásszal végezhető),viszont az is igaz, hogy a feleslegesen elhordott gyerek ismerőseink semmit nem fejlődtek, nekik tiszta pénzkidobás volt az egész...
Nem könnyű, módszerfüggetlen szakembert találni meg szintén nehéz.
Mi voltunk a Katona módszer megalkotójánál is vizsgálaton (na arról is lehet rémregényeket és örömódákat is hallani), engem végső soron Katona prof nyugtatott teljesen meg.
És amit akartam írni, hogy én nagyon kétségbe voltam esve, de a neurológián és a gyógytornásznál is láttam sok anyuka szemén, hogy a mi lehetséges legrosszabb diagnózisunkkal is látatlanban kiegyeznének olyan beteg babák is voltak. Szóval neked is megterhelő lesz, ha ebbe beleásod magad.
Szerintem Pálminak nem lesz semmi baja :wink:

Én se kelteném fel egy ilyen sétáért... aki arra azt mondja, hogy igen, az még nem altatott órákig nyűgös gyereket :wink: :wink: :wink: Nem véletlen járja a mondás, hogy ne keltsd fel az alvó oroszlánt :wink:

A férjed védelmében, mi is 18-20 fokban élünk, orvosok szerint is ez az egészséges, magam is ezt tapasztaltam, más kérdés, hogy az én panel 28-30 fokban szocializálódott lelkemnek baromi nehéz volt az átállás, sokszor ma is tudok fázni, de Lillu teljesen jól el van és ő Velem szemben 24-25 fokokban szinte rosszul van :lol:

Ja és ami fontos, dicséret a babafotóknak, Susy Kristófjának a járásért, Szabi babának a fogért :wink: remélem senki nem maradt ki. Na és persze a kis betegeknek gyors gyógyulást kívánunk.

KépKép

KépKép
beneildi

Mzs! No, akkkor már ketten vagytok, akik ezzel "biiztatnak". A párom is ezt mondja. :( Persze köze nincsen a tudományos megközeliitéshez. Szerinte egy szerszámmal csak egyfélét lehet gyártani. 8) Én pedig bizakodom, mivel az ismerősi körben is van erre ellenpélda, nem is egy. Mártiék pedig csak megerősiitik ugyanezt.
A száriitógép már nálam is egy ideje a beszerzendő dolgok listáján az első helyen várakozik. Az idén a fiúknak szeretnénk egy tetőtéri szobát kialakiitani, csak ezek után jöhetek én az igényeimmel. Neked milyen tiipusú a száriitógéped? Meg vagy elégedve vele?

Veronika! Én is úgy gondolom, ahogyan Mzs iirta. Gábor már elmúlt 1,5 éves, de olykor ebéd előtt éri utol az álommanó, olykor pedig jóval ebéd után sikeredik elaludnia. Sok tekintetben még nekünk kell a kicsikhez alkalmazkodnunk. Az apukáknak - főleg az elején, az első gyereknél- nehéz ezt megszokni, de fejlődőképesek ők is, csak motiiválni kell őket ügyesen! :D
A Dévény módszerre visszatérve: én szakmabéli vagyok -nem gyerekekkel foglalkozom-, de első utam bizony ide vezetne. A gyerekek a téli beöltöztetést sem szeretik, tiltakoznak ellene. Csak azért, mert nem szeretik az öltöztetéssel járó macerát, ne is vigyük ki őket a friss levegőre, holott tudjuk, hogy nagyon fontos a számukra? :wink:

Minden betegeskedőnek, betegecskének jobbulást, gyors gyógyulást, a hó kedvelőinek pedig jó szánkózást, hógolyózást, és -nem utolsó sorban- méretes hóember épiitést kiivánok! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat! :lol:

Veronika - Alul, középen. A sepiről nem sokat tudok, de abból, amit írsz, szerintem próbálj egy kicsit lazábbra venni dolgokat. Az én párom sem csinál mindent úgy Szabival, ahogy én szoktam, de nem szólok, hacsak nem veszélyes. De annyira azért nem béna. :wink: Ma pl. Beterítette véletlenül egy lapát hóval. :lol: Engem akart eltalálni, csak nem sikerült. Jót nevettünk rajta! Szabi egy kicst meglepődött, de nem sírt. Pedig az arcát is jól beterítette. :D

Gabesz - Nem volt nyűgösebb, sírósabb, mint szokott. Volt, pár nap, hogy megint ébredt éjjel, de gondoltam, megint nő vagy valami, azért kér enni éjjel. Előtte való este még turkáltam is a szájában, mert megint az én ujjamat volt jó rágni, de még csak duzzattnak se láttam, éreztem az ínyét. 8)

Minden betegnek jobbulást!!!!

Képzeljétek, annyi hó esett, hogy itt ragadtunk Tatán. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lányok,
köszönöm a hozzászólásokat!
Szerdán megyünk sima gyógytornára, utána meglátjuk mit mond, attól függ a további.

Mzs,
pont sedatif pc-t kezdtem el szedni, csütörtök este óta. Az éjszakai visszaalvások máris simábban mennek, az általános stresszhelyzetre még nem érzem a hatását. Meddig lehet ezeket a homeós cuccokat szedni? Ha kifogy a doboz, vehetek újat? Egy doboz 13 napra elegendő.

Nikuc "örülök" hogy Peti se forog még, és hogy nálatok ezt nem találták problémának!

Kép

Kép
sz.veronika

tücsi, aeg szárítóm van, teljesen meg vagyok elégedve vele.

veronika, szedd nyugodtan folyamatosan a sedatif pc-t
ami még segíthet: ha néha valaki vigyáz a gyerekre és le tudsz egyedül lépni. apával kettesben elmenni sem olyan rossz, simán lehet, hogy "haragszik" a gyerekre, mert a te figyelmed elsősorban rá irányul, ő elvesztette az elsőségét. szóval akár tudattalan "bosszú" is lehet az ilyen húzás tőle! viszont, ha tudsz idpt szánni rá, akkor változik ez is. nem kell válaszolj, csak felvetem, szex van-e? az én pasim igen "kezelhetetlen", ha régen voltunk együtt, de teljesen megértővé, kommunikatívvá válik, ha volt szex :) fontos ez a pasiknak.
azt olvastam, a b6 vitamin is segít javítani a edélyállpoton és a kimerültségen, ezt nem próbáltam, de hátha.
én csokival vígasztalódom :) meg is látszik a súlyomon :D

KépKép Kép
mzsperx

Név nélkül,MINDENKINEK,nagyon köszönöm a szülinapi köszöntést Csongor nevében is!Nagyon aranyosak vagytok :)

Eddig nem volt időm megköszönni,ráadásul a gép is vacakol:alig látni a képernyőt :?

Tücsi!
Én ismerek olyan házaspárt(még fősulin a törzshelyünkön ők voltak/vannak a kocsmárosok...),akiknek 3fiú után jött egy kislány!Késői baba,már felnőttek voltak a fiúk,mikor véletlenül "becsúszott"nekik :D
A lényeg az,h SEMMI SEM LEHETETLEN :D

Kép
Kép
nusyka

susy, gratulálok a járáshoz! :)

bettyna, nektek pedig a fogacskához! :)

veronika, nekem mindig elfacsarodik a szívem ha olvasom, hogy bánik veletek a párod - szerintem nem jól van ez így. Szomorú, hogy akkor vagytok nyugalomban, ha apa nincs otthon. Ilyenkor nehéz nem neheztelni rá, de próbáld meg, amit mzs ír, hátha tényleg dacról, tudat alatti büntetésről van szó. Amúgy pedig, szerintem elfogadhatatlan, ahogy a babához viszonyul. És szerintem is elsősorban kialvatlan vagy, fáradt, érthető módon - segítségre lenne szükséged, nem arra, hogy nehezítsék a dolgodat.
(bocs, ha most szigorúbban fogalmaztam. többször írtál már ilyesmit, és szomorú, hogy nem változik a helyzet)

Kép
Kép
szalamandra

Nusyka! Te vagy az én emberem! :lol: Köszi a biiztatást! (Ami a késői babát illeti, már a mi X-eink is párosan vannak párban.... 8) )

Mzs! Te vagy a 3. a megkérdezettek közül, akinek aeg száriitója van. (1 megkérdezettnek Miele száriitója van) Lehet, hogy nem véletlenül ez a márka lett nálatok is kiválasztva? :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Köszönjük szépen még egyszer a sok gratulációt, nagyon aranyosak vagytok!

Veronika
Nagyon egyetértek Szalamandrával, csak én nem akartam ennyire belemenni. Minden bizonnyal ez is rá tesz még a te hangulatodra. Szerintem le kellene ülnöd beszélni a pároddal.

Szalamandra
Ha jól emlékszem te vagy a nagy muffinos. ( bocsi, ha tévedek) Van egy nagyon jó aszalt áfonyás muffin receptem, kipróbálod? :wink:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

mtücsi! Nekem is aeg szárítógépem van és én nagyon imádom. A legközelebbi mosógépem is aeg lesz.

Bettyna! Gratulálok a fogacskához. Nálunk van nyálzás, rágcsálás, matatás a szájban, de a fogacska még nem bújt ki. Vettem neki babylove-os tanuló fogkefét és azzal dörzsölöm neki. Nagyon szereti.

Veronika! Bennem is felmegy a pumpa, amikor a párodról írsz. Mzs jókat írt, próbáld ki! Beszéljétek meg ezeket a dolgokat, mert nem jó így, ahogy van.

Minket utolért a gazdasági válság: férjem fizetését csökkentették, munka mennyisége maradt. Anyósom csinált egy kicsit nagy adósságot, mi fizetjük :evil: és havonta támogatjuk. Nagyon szuper. Kicsit el vagyok keseredve, de remélem lesz valahogy. Adél viszont nagyon édes, hangosan nevet, kacag, ügyeskedik a kis kezével. Ja és másfél hete fülbevalója is van :)

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Tücsi!

Bíztam benne,hogy meg tudok csillantani némi reményt :D

Ezzel meg ne foglalkozz, :lol: hisz' tudod:MIndenki annyi idős,amennyinek érzi magát!!!
Mondjuk ez nálam 1-1hosszabb nap után pont fordítva nyílnánul meg és ez a rosszabbik eset...

Kép
Kép
nusyka

Sziasztok!

Képzeljétek, másfél hónap után meggyógyultak a gyerekeim! :) Remélem, nemcsak pár napra... olyan jó, hogy nem nyűgösek!

Gabesz! Azt hiszem, te írtál az alvós hsz-ra..., háát az az 5-6 óra az megint inkább hajnal 4, akkor szopi és reggel fél 7kor újabb szopi. Mostanában esti szopi előtt is kap pépet, de ez sem segít, hogy tovább aludjon. :( Tudom, örülnöm kéne, hogy csak 1x kel, de úúúgy szeretném már végigaludni az éjszakát...

Márti! Jobbulást a gyerekeknek! Holnap megint mennem kell dokihoz, nem nagyon javul a helyzet... :(

Kép
Kép
kincsesi

susy, érdekel! :) köszi!
a kakaós-almás is jó lett, és mivel elég kiadós, jól rájártunk a hétvégén.

Kép
Kép
szalamandra

Bettyna - gratulálunk a fogacskához!

Kriszta - Zétinek itt is nagyon boldog névnapot!

Susy - mi is szeretjük a muffinokat! Ide is küldhetsz ha meg van még az emil címem. Nagyon köszönöm, előre is!

Gabi - :cry: :cry: :cry:

Szárítógép
- hű de nagyon jó lenne, állandó szobai tartozék a ruhaszárító. Bár igaz, hogy szárítógép mellett is ki kell teregetni? Csak ne lenne olyan pici a fürdőszobánk! :cry:

Kincsesi - nálunk ugyanez a helyzet alvásügyben (csak nálunk már tápszer van szopi helyett), nincs is közöttük nagy korkülönbség! Mindegy mit eszünk és mennyit estére, ált. egyszer mindig fel kell, elég változó időpontokban, aztán a reggeli ébredés negyed hét-fél hét körül van, mindegy, hogy evett-e az éjjel. Bár azt is le kell írnom, hogy egyszer-kétszer már előfordult, hogy végig aludta az éjszakát. De ilyen tényleg csak nagyon ritkán van!

Tesó - sokszor volt porondon az elmúlt hetekben a téma, én is egyre gyakrabban gondolok rá, meg is lepődök magamon, mert mi júniusra-szeptember környékével terveztünk. Jó lenne már ha kipihentebbek lennénk, legalább rendszeresen aludja át az éjszakát! Azt sem akarom, hogy nagyon picike legyen még, mire jön a tesó, hogy korán fel kelljen nőnie, még annyira szüksége van minden figyelmünkre, de még is sokszor eszembe jut, hogy egyre inkább vágyom rá, hogy újra pocakos legyek, hogy jöjjön egy kistesó. Azonban sajnos a mostani helyzetben az anyagiak is nagyon számítanak és erről akarok kérdezni. Ha valaki, mint én gyeden van és jön tesó, mi a helyzet? Lesz újra tgyás, és újra indul az egész? Mi lesz a számolás alapja? Vagy esetleg a felhalmozott szabi és utána táppénz? Hogy is van ez? Jó lenne tisztán látni!

Manka

Kép

Kép
mankabi

kincsesi, tudom nem vigasztal, de Róza is hasonlóan alszik - bár ő másodjára csak 8-10 között ébred, viszont este csak fél11-11 között alszik el. Mi most etetjük pluszban este, egyelőre hol beválik (ha 6 körül kel, boldog vagyok), hol nem...

Kép
Kép
szalamandra

Manka, Szalamandra
Elküldtem a receptet.
Manka remélem nem baj, hogy nem e-mailben küldtem, hanem priviben.

Gyeddel kapcsolatban nagyon részletesen írtunk a 181. oldalon, ha van időd keresd vissza. A lényeg, hogy ha a második babánál nem dolgozol 1 percet sem akkor ugyanabból számolnak mindent, de szerintem itt mindenki egyedi eset.

Kép
Kép
susytunder

mankabi: nem mindent szárítok én sem a szárítóban, de mondjuk a cucc 2/3-át, ami jelentős könnyebbség. a mosógép tetejére nem fér a szárító?

KépKép Kép
mzsperx

Susy: Én is úgy szeretnék majd második gyereket szülni, hogy nem megyek vissza dolgozni, mert max 1,5-2 év korkülömbséget szeretnénk, viszont olvastam, hogy a csodás új reformnak köszönhetően így lehet, hogy max GYES-t kapunk, bár a nagycsaládosok egyesülete már jelezte, hogy szeretné tudni a részleteket, hiszen így marhára nem lenne jó.

Kincsesi: Örülök, hogy jobban vannak a gyerekek! :)

Veronika: Engem is idegesít a Párod hozzáállása a dolgokhoz. :( Azt nem tudom, hogy a Sedatif-ot meddig lehet szedni, de én is szedtem egy ideig, és nekem is nagyon bevált.

Gabi: Miért segítetek mindig anyósnak? Mi történik, ha nem "segítitek"? Ha ti kerültök anyagi bajba, gyerekestől, nehogymár még elvárja, hogy a saját felelőtlensége miatt is ti járjatok rosszul.

Kép

Kép
nikuc

Ildi!

Ha jövő héten is mész (remélem nem kell),talizhatunk!

Szárítógép: ide nekem minden infót! :lol: Eldöntöttem,hogy jövő télre beszerzünk egyet! Gyűröttek vagy nem a ruhák,miután kiveszitek? És mennyire dobja meg a villanyszámlát?

Márti
borossné becz márta

Ezt nézzétek, milyen ügyes!!!!! Hogy emeli a kis fejét, sikerült lekapnom! :lol:

Kép

Kép

Kép
dius87

Lányok! A bookline-on a héten baba-mama hét van. Sok könyv, játék, dvd akciós!!

Nikuc: én őrjöngtem, mikor megtudtam, hogy mi van. Elvileg 1 év múlva visszakapjuk a nagyobb összeget, de én ezt nem hiszem. Én most nem akarom látni. A férjem nagyon megsajnálta, de aztán ő is tökre kivan. Már egy pár évvel ezelőtt mondtam olyat a páromnak, hogy válasszon: az anyja vagy én. Többet nem fogok engedni, mert szeretnénk még gyereket/gyerekeket. Most már úgyis én vagyok a gonosz.

Szárítógép: nem gyűri a ruhákat és szépen megszárítja. Áramszámlát kicsit megdobja, de legalább nem kell a penészt írtani.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Susy- a bútorral kapcsolatban elsősorban kicserélést kérhettek, mert gondolom javítani nem lehet. Ha egy időn belül nem tudnak helyette újat, hibátlant adni akkor kérhetitek vissza a pénzt. A törvény nem határozza meg pontosan hogy mennyi idő múlva lehet visszakérni a pénzt de a tapasztalatok alapján 15-30 nap múlva már igen. Mi az építkezésünk kapcsán jártunk úgy hogy a párom vett egy vésőgépet ami egy nap alatt tönkre ment. Visszavittük kicserélték, de az se bírta 4 napnál tovább. Azt már csak javításra vették át mert letelt a 3 nap, de nem tudták javítani sem, így 15 nap múlva visszakaptuk a pénzt, bár próbálkoztak vele hogy vegyünk helyette mást, de nem engedtünk.Először próbáljátok meg a cserét hátha az hibátlan lesz. Egyébként a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz vagy Békéltető Testülethez lehet fordulni, de ott is először cserére fogják kötelezni a céget.

Gratulálok az elinduláshoz, most aztán már nem lesz megállás egy jó ideig.

Veronika- bár láttam közben megoldódott a gyógytornász kérdés de azért megadom az ortopéd orvos számát (Dr Andrássy Ilona, bejelentkezés : 06305686767. Budán van a rendelője és szerdánként délután rendel.
Hogy-hogy Pálmi ilyen sűrűn eszik, még mindig keveseket eszik egyszerre?? Kristóf 2 hónapos kora óta 4-4,5 óránként eszik. Most egyszerre 150ml-t eszik, így heti 15dkgkat hízik, ami a dokinéni és a védőnéni szerint is ideális.Éjjel is csak egyszer kel fel enni olyan 4 óra körül, aztán alszik 7-ig.

Nikuc- Kristófnak is inkább az arcán volt. Apró piros pattanásszerű pöttyök és ha megsimogattam akkor nagyon érdes volt a bőre. A testén neki se jött ki csak egy nagyon picit a könyök belső hajlatában. Az orvosi könyvekben az ekcémát nagy piros foltokba mutatják, de az csak akkor olyan ha már nagyon elterjedt és az nagyon viszket is állítólag. A lányomnak volt anno a testén (a két oldalán, térdénél , könyükénél de az is inkább nagyon érdes, száraz bőr volt, nem összefüggő piros).Szerintem próbáld ki a krémet.És nektek allegiára nem gyanakszik a gyerekorvos??

Tudnátok segíteni abban hogy Kristóf pár napja állandóan a szájába veszi a kezét és rágja illetve a nyelvével az alsó ínyét piszkálja. Ez lehet már a foga?? Még csak jövő héten lesz 3 hónapos? Ma egyszer evés közben is felsírt.
tüni75

de tüni a csere csak ugyanolyan árura vonatkozik, nem? nem beszélhetik őket rá egy teljesen más asztalra, ami nem is tetszik?
simán lehet a foga

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Egy nagy-nagy kérdésem lenne felétek. Ikres terhes kismama vagyok, aki enyhén cukros (sajna inzulinos). Mivel a saját nőgyógyászom Uzsokis - de a cukor miatt ott nem szülhetek - új szülés-nőgyógyászt keresek az ÁEK-ban.
Tudtok Nekem segíteni? Úgy tudom, ott sem Mindenki foglalkozik cukrosokkal. Még csak 8 hetes vagyok, de mihamarabb szeretném, ha az új doki kezében lennénk.

Előre is köszönöm.
fablia

Tüni: A mi orvosunk is gyanakszik allergiára, de azt mondta, ilyenkor az allergiavizsgálat még nem túl eredményes.
Jelenleg kerülnöm kell a tejet, tojást, mogyorót, apró magvasakat, citrusféléket. A szóját azért nem - bár csak nagyon minimális mennyiségben fogyasztom (pl. szalámiban nem), mert az hiába ettem, egy időben szépen letisztult az arca. Valószínű a tej a ludas, mert annak az elhagyása hozott elég látványos javulást, azóta sokkal szebb az arca, így azt még nyomokban sem eszem. A lelkemre kötötte, hogy a hozzátáplálásnál is figyeljek, tej, tojás, szója nincs 2 éves korig, a többi pedig inkább 3 (mogyoró, eper.. stb)

Remélem, nálatok is javulni fog Kristóf helyzete. Nagyon rossz ez a betegség. :( A legrosszabb a tehetetlenség. :(

Gabi: El is hiszem, hogy nagyon kiakadtál! Szerintem a gyerek nem arra van, hogy segítse a szüleit, kivéve nagyon ritka helyzetekben. (betegség pl.). Szerintem amit a szüleinktől kapunk, azt nem nekik, hanem a mi gyerekeinknek kell visszaadni! VAgy még többet adni. :)

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Mi még mndig Tatán. Nem is nagyon van kedvem visszameni. :roll: Köszönjük a további gratulációkat! Nem tudok ám betelni vele. Akárhányszor nagyra nyitja a száját azt nézegetem. :lol: Olyan, mintha a mellette lévő is készülődne. :roll:

Gabi - Nekünk is van olyan fogkefénk, gondoltam amjd előveszem, ha kell. :lol:

Fablia - Üdv itt. Nekem nem volt gondom a cukorral, így nem is tudom, hogy mi ennek a módja. Talán a többiek tudnak segíteni.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Fablia!

Írtam Neked p.ü-t! :lol:

Márti
borossné becz márta

Mzs,
kb. egy hónapja elkezdtünk apával edzésre járni, ami elméletileg ugye kimozdulás és vele kettesben, meg nekem mind fizikailag mind lelkileg erőstő hatású kéne legyen.

Csak... anyukám 3-szor jön egy héten 4 óra hosszára, ami alatt eddig a munkámat csináltam - meg minden pillanatban is dolgozom mikor Pálmi alszik - így viszont a heti 3 alkalomból most kettő elmegy az edzésre és így rettenetesen kell kapkodnom minden apró lehetőséget megragadva, hogy a melót csináljam. És akkor még ott van a mosás, teregetés, mosogatás, stb...
Lehet, hogy ezért is még pluszban külön ingerült vagyok apára ha Pálmit felébreszti, mert az is az "én" időmből megy el...

Magamra meg hát nem marad egyáltalán idő, még hajat mosni sem tudok néha, pedig az aztán alapvető... Fürödni már úgy fürdöm, hogy a picurit becipelem a fürdőszobába a kis pihenőszékével és zuhanyzás közben dumálok hozzá :lol:

Ma anyósom van itt vigyázni picúrkára (ez a második alkalom mióta megszületett - de ő is túlterhelt másik 2 gyerekkel), és elbeszélgettem vele, szerinte se kell azon aggódni, hogy a párom felébreszti a gyereket, szerinte ha nagyon álmos, akkor majd úgyis alszik, és ha mélyen aludna akkor nem ébredne fel rá...

Mindenesetre a csoki az nálam is fogy szülés óta határozottan :))) De még hál istennek nem látszik... :)

A B6-ot még kipróbálom!

Köszönöm a tippeket, hogy beszéljek vele, nem ezzel van a probléma, szinte naponta beszélünk, a probléma az, hogy szerinte nem kell ennyire alkalmazkodni a gyerekhez.

A szülők segítése érdekes kérdés, nekem van egy barátnőm, akinek az anyja "szülőtartást" fizettet a lányával amiért felnevelte és most havi fix pénzt vár el érte cserébe. Tiszta röhej! Mondjuk a lány nagyon-nagyon jól keres, de akkor is...

Amúgy a jog szerint szintén létezik szülőtartás, meg is ítéli a bíróság olyan esetekben, ha a szülő segítségre szorul. Ezt egy ügyvédtől hallottam, akinek meséltem a barátnőm sztoriját.

Tüni,
köszi a telszámot, nem oldódott igazán meg, holnap elviszem a gyógytornászhoz, de ha nem elég 1-2 alkalom - vagyis nem elég hogy betanítson 1-2 gyakorlatot, mint ahogy az ortopédus mondta és vinni kell többször, akkor másikat keresek.

Kép

Kép
sz.veronika

Fablia, nálam sem volt gond a cukor, így ebben a kérdésben nem tudok nyilatkozni.
Én egyébként Szabó Györgynél szültem, őt mint orvost jó szívvel ajánlom, úgy emlékszem vannak itt olyan lányok akik hozzá jártak, plusz cukor gondjuk is volt, majd ebben a kérdésben még segítenek Neked!

KépKép

KépKép
beneildi

Veronika, Te aztán túl terheled magad rendesen... hosszú távon nem fogod így bírni. Szerintem valahol lazíts a gyeplőn, nem tudom így kivülről megmondani, de az senkinek sem tesz jót, ha teljesen kiborulsz.

KépKép

KépKép
beneildi

Tüni, olvasom hogy Kristófod már 4-4,5 óránként eszik 150ml-t. Hát igen én is úgy tudom hogy ez tök normális.
Barnus nem igazán bírja ki a 4 órát, valamikor igen valamikor nem. Van hogy már 2 :shock: óra után kér cicit. De van hogy 4.
Este viszont 9kor eszik utoljára és reggel 6kor reggelizik. Ez minden nap így van, mert 6 elött nem kelünk, ha nyüszög általában fél6kor szokott akkor cumival 6ig kihúzzuk de van amikor magától alszik fél7ig. Viszont tegnap is 170ml lefejt anyatej után még kért cicit, úgyhogy nem tudom mennyit ehetett, de már 2x evett 210mlt én nem tudom hogy fér bele! :) De átlagban szerintem 180körül eszik. De van amikor többször eszik kevesebbet.

Szerintetek az a baj ha Barnus még 3 óránként kap enni? Ki kell húzni a 4 órát? Elég nagy zabagép, anya azt mondta agyjak neki mert minél nagyobb annál több kell neki... mondjuk most egy kis teát adtam neki hátha így tovább húzzuk...

Kép
dius87

Sziasztok,
megjöttem a műtétről: azt hiszem 4 szurit kaptam érzéstelenítés gyanánt, utána lézerrel nekiesett a doki, majd néhány öltéssel varrt - amikor kiabáltam, hogy érzem, akkor még 2 szurit kaptam. Hát nem volt kellemes élmény. Most kevésbé tudok sétálni és ülni. Ja és tegnap a nagylábujjam körmét műtötték, szóval amiatt is sántítok, mindkettő fáj és lüktet. Remek :?

A nagyobb gond, hogy Dávid még mindig nyűgös, a hasmenésnek szerintem vége, de tegnap vettem észre, hogy a jobb fülét rángatja! :shock: Szóval hívom a gyerekorvosunkat! Ja és hatalmasakat bukik, szerintem torokgyulladás, vagy valami ilyesmi mert nagyon keveset eszik, többször sír kajálás közben, ez mehetett a fülére?

Kép
ugabesz

MUFFIN!
Szeretnék kérni valami nagyon finom receptet, mert csütörtökön jönnek megint látogatók - bár a betegségekre hivatkozva lehet, hogy lemondom őket...azért a recept jöhetne. Van muffinos receptgyűjteményem, de kipróbált finomságot szeretnék csinálni!

Kép
ugabesz

Dius,
Dávid még mindig 3 óránként eszik nappal, egy hosszabb szünet belefér ha van nagyobb alvás, akkor talán 4-5 óra is van. De ő is alszik éjszaka 7-9 órát egyhuzamban, szóval cserébe a nyugott éjszakáért, én úgy vagyok vele, hogy egyen csak nyugodtan sűrűn nappal, nem bánom!
Dávid még csak egyszer evett 210-t, tényleg elképesztő, mennyit tud enni Barnus! :shock:

Kép
ugabesz

Gabesz!

Este hívlak! Szerintem tedd magad vízszintesbe! Szegénykém...azért gondolom fájdalomcsillapítót vehetsz be,ha nagyon fáj,ugye?

Dius!

Csak anyatejes babára rá kell bízni,hogy mikor mennyit eszik és kész! Ne aggódj,minden rendben a kicsi Barnussal! Az én lányom volt úgy,hogy 3 hónaposan 5-6 órát elvolt szopi nélkül,próbáltam etetni,miután felébredt,hát kiköpte és vigyorgott. Nem tudtam megtömni,nem is erőltettem,a hetenkénti 10dkg-ot mindig meghízta és hihetelen mozgékony,amikor nem alszik! Képzeljétek,mászni készül,egyenlőre a medvejárást próbálgatja,még a térdét is felemeli,nem csak a pocakját! :shock:

Márti
borossné becz márta

Így, hogy nagyobb lyukú cumira váltottam, már párszor megeszik 70-100 ml-t, de inkább csak késő délután-este felé meg éjjel.
Reggel és délelőtt csak 30-60 ml-t.

Mostanra már jól el vagyunk maradva a napi előírt mennyiségtől is, de még mindig hízik hetente, úgyhogy nem aggódom.
(Most egy nap 660 - 825 ml-t kellene egyen, ehelyett átlagban 530-at eszik)
Azt megfigyeltem, hogy ha adok vizet, ha nem, az a kajamennyiségen nem változtat.

Dius!
Szerintem ne adj neki kevesebbet, ha kér ennyi, egyen!
Egyébként az alkalmankénti kajamennyiséget a 2. hónapban 150 ml-re írják, a 3.- 4. hónapban 180 ml, az 5. hónaptól 210 ml, de szerintem nem baj, ha már most ilyen ügyesen megeszi a 210-et!

Kép

Kép
sz.veronika

Dius: Peti is rengeteget eszik szerintem (bár nem mérem, de elég
jól nő), és napközben még van, hogy a 2 órát sem bírja ki, 3-4-ről mi szinte csak álmodhatunk... de én nem aggódom, és nem érdekel, mennyi időközönként kéne enni.

Márta: Peti még nem akar forogni. Oldalra sem. A hasáról a hátára régebben elég ügyesen átfordult, de most kúszni próbálgat, néha jut is előre szépen, viszont a fordulást mintha elfelejtette volna. Ülésbe nagyon szépen fel lehet húzni, sőt, már állásba is, kezénél fogva, simán tartja magát. Hogy tudnám ösztönözni a forgásra szerinted?

Gabesz: Remélem, már aludtál egy jót! Nem lehet, hogy a füle mögött van valami? Peti is nagyon vakarta egyik nap, és piros foltok voltak mögötte, valamire allergiás lehetett. Bekentem, és azonnal abbamaradt.

Kép

Kép
nikuc

De vicces Veronika... a babáink szülinapja között is pont egy hét van, meg a mi születésnapunk között is. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!

Ami ösztönözheti és imádni is szokták a picik,ha ráteszed egy takaróra -akár esti közös játék is lehet Apával - és a takaróval együtt görgetitek a babát. Nem tudom jobban leírni,ugye ahogy a takaró egik oldalát lassan felemeld,úgy átgurul a baba. Egyébként fog az menni. Még egy lehetőség,hogy segítesz,hogy a kezei valahol fent,legalább a mellkasa mellett legyen,úgy tud lendületet venni a hasról-hátra forgáshoz. A múltkor feltettem ide egy tornát,nálunk a másik topicon,ahova írogatok,sok babának segítwtt megtanulni forogni,hason kitámasztani. De mindent csak játékosan. nekem alapjában véve az az elvem,hogy ahogy a gyerkőc megérik rá,csinálja. Lehet,hogy most az értelmi fejlődése a gyorsabb,majd megy a mozgás is,főleg,ha már kúszik. De ilyen játékos gyakorlatokkal ösztönözheted!

Márti
borossné becz márta

Márta: Köszönöm szépen! Pont ezt a takaróba csavarósat, és kiterekőset játszuk Vele, nagyon élvezi. Meg a hátánál fogva oldalra gurítjuk, onnan pedig már maga gurul tovább. Szóval akar Ő, csak még a helyes technika nincs meg valahogy szerintem. Érdekes, mert újszülöttként sokat feküdt oldalt, aztán valahogy elfelejtette, most mindig elgurul valamerre. :)
Azt is olvastam valahol, hogy a kis kerekebb babáknak ez nehezebben megy, Ő meg már most 7 kiló felett van. Lehet, hogy ez is közrejátszik.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc nagyon szépek a vonalzóid! :)

Barnusnak már nagyon megy a hason fej tartás, aminek nagyon örülök. A doki nénink jól rámijesztett hogy már tartani kellene és 1 hét múlva már szépen tartotta.

Kép
dius87

Köszönöm! Valami tavasziast akartam, mert már nagyon várom! :lol:
Lehet, hogy mi is így leszünk. Jól megijedek, hogy lassan kéne, jövő héten meg majd pikk-pakk csinálja. Azért Te is vedd figyelembe, hogy Barnus szép nagy baba, neki nagyobb súly kell megtartani, mint a vékonyabb kisbabáknak! :wink:

Hoztam én is képet, mert olyan jó nézni a Ti képeiteket, úgyhogy én se sunnyogok. :lol:
Kép

Kép

Kép
nikuc

Húú Nikuc de szép nagy baba Peti is! És milyen szép az arca!!!!

Kép
dius87

Sziasztok!
Márti! Kipróbáltuk a tornát és Adélnak nagyon tetszett. Köszönjük. Jobban vagytok már?

Gabesz! Gyógyulj meg gyorsan! Nem lehetett kellemes. De most már tuti rendben leszel.

Nikuc! Én is úgy látom, hogy Peti arca nagyon szép lett és tényleg szép nagy baba.

Adél is már 7 kg. Bár a most lassabban hízik, inkább nyúlik.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

veronika, húha, elég leterhelt vagy... durva, hogy ennyit kell dolgozzál. apa nem segít legalább a házimunkában?

dius, hagyd csak nyugodtan barnusra, hogy oylan gyakran és annyit egyen, ahogy kéri. nem semmi kis zabagép :)

gabesz, az én kedvenceim (kivéve az emésztőset ;):
http://azenkonyham.freeblog.hu/search/muffin

3-4. hónapban 180-at kéne enni? hehe :) dorka oylan 100 körül nyomja :D ma tervezem megmérni azért, mert kiváncsi vagyok!

KépKép Kép
mzsperx

Nikuc
Nagyon szép Peti baba! Nagyon szép az arcocskája.

Lányok én nem tudom mi van velem, de annyira gyengének érzem magam napok óta, össze tudnék csúszni. Alig bírom Kristófot, álmos nem vagyok, csak nincs erőm. Ez tavaszi fáradtság lenne? De hol a tavasz? :roll:

Kép
Kép
susytunder

susy, egyél vitamint, hátha. remélem, nem betegség bújkál benned!

hoztam két képet is :)
ilyen ügyesen fogok!
Kép

nem adom a cumimat!
Kép

KépKép Kép
mzsperx

Betty - nem semmi Szabi foga. Gratula. Szegény Ambikám lassan 3 hónapja szenved vele, de még nem nőtt ki. Közben meg mindenkitől ezt hallom, hoyg egyik napról a másikra ott volt a fog. Nem bánom, hogy később jön, csak szegénykém úgy szenved. Újra 3/4-ed óránként kelünk, ha leteszem sír, ha ülök a fotelban, rajtam alszik. Úgyhogy én 3. napja szinte semmit nem aludtam. Irigyellek kicsit :) Mármint, hogy ilyen könnyen kijött Szabinak.
A body persze ráér jövő héten, vagy utána is, nem sürgős.
A kakimintának mikor lesz eredménye?

Manka - ezek szerint mégsem tudtatok jönni tornázni.

Minden babóca nagyon édes!!!

Betegeknek jobbulást!!!

HOsszászólni nem nagyon tudok a témákhoz, mert csak átfutottam, amit írtatok, nincs időm nagyon.

dytke

Susy - nálunk tavasz van, ragyogó napsütés és a teraszunkon 9 fok. :)

Dorka is nagyon édes és ügyes :)

Tücsi - mindig elfelejtem, hogy én is emlékszem természetesen rád :)

dytke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?