Új privát üzeneted érkezett!

Kicsit hosszú lesz, vigyázat!Kép

A Móki család szülés-születéstörténete

Előzményként annyit, hogy már előző hét vége felé keményedett a pocakom- a frontra fogtam. Csütörtök, pénteken kellemetlen, bár nem erős fájdalom volt a pocim aljában-el is fogott a pánik, azt hittem, felfáztam. Vasárnap megint ez a furi érzés, de gondoltam, kibekkelem a keddet, lévén a hétfő (márc.15) munkaszüneti nap, ne zavarjak senkit. Hétfő délelőtt, mikor a hétvégi vendégek elmentek, erősödött ez a fájdalom, de csak arra volt jó, hogy meggyőzzön: ha nem múlik, nem törődöm senkivel, semmivel, felhívom a szülésznőt, bemegyek a kórházba, és kérek valamii gyógyszert felfázás ellen, nehogy valamit átvigyek a babába. A tévé előtt pihiztünk apával-keze a pocakomon, nagyon jól esett. Egyszer csak valami elkezdett folyni. Teljes döbbenet és tanácstalanság: mi ez??? Lehet, hogy a magzatvíz? Ülök a WC-n egy szál pendelyben, hívom a szülésznőt, hogy van valami, lehet, hogy?? Kedvesen nyugtatgatott, s beküldött a kórházba. Ha mégsem az, akkor sincs baj, de biztosabb, ha megvizsgálnak. Ebben a pillanatban megérkeztek a párom szülei Szekszárdról -nagy murit terveztünk, s még látni akarták a nagy pocimat. (Épp jókor jöttekKép Gyorsan a hiányzó holmikat bedobtuk a táskába, anyósom vasalt még egy hálóinget, apósom szendókat készített, a párom a nesszeszert egészítette ki, s 20 perc múlva (fél 12-re) már a kórházban voltunk. Adatfelvétel, vizsgálat az ügyeletes orvosnál -hú, ez fájt elég rendesen. Megerősített, hogy ez bizony a magzatvíz, teljesen tiszta, s 1 ujjnyira vagyok nyitva. Fájás? Az nincs. Beköltöztem a szobába, picit beszélgettünk a folyosón, s mentem ctg-re. A szülésznő győzködött, hogy vannak fájásaim, bár még kicsik. Ja, ez a fájás? Akkor én nevetve fogok szülni-gondoltam. Anyósom eljött, a párom vissza, fél 1 körül kezdődtek el a fájások, amik már nem voltak túl kellemesek, ráadásul 2-3 percenként jöttek, s a szünetben sem múltak el teljesen. Megint ctg, jó, jó, de nem igaziak még a fájások. A szülésznőm folyamatosan tartotta a kapcsolatot az ügyeletes szülésznővel, így tudta, hogy haladnak vagyis nem haladnak a dolgok. Na, a fájások erősödtek, én meg kezdtem fáradni, egyre kimerültebb lettem, mert nem tudtam pihenni fájások között. Délután 5 óra: Ctg, + egy vizsgálat (fájt, tuti tágítottak, legalábbis próbáltakJ ), eredmény : szűk 2 ujjnyi. Azt hittem lefordulok a székről. Akkor mi a jó fene fáj annyira, ha nem tágulok???? Ekkor az is kiderült, hogy a dokim síel. Azonban pár perc múlva közölték, hogy aznap délután, vagy este már itt lesz. Mivel már nem mosolyogva libegtem a ctg-re, a szülésznőmet is behívták. Kifejtette, hogy nem elég erősek a fájások (kinek nem???), Sétálgassak. Nagyon kimerült voltam, legszívesebben aludtam volna. Én úgy készültem, hogy vannak fél órás, meg 10, meg 5 perces fájások, erre orvul csak a rövideket érzem, de azokat folyamatosan, és erősen. 6 körül kaptam beöntést, hogy billentsen a dolgon, mert csak kínlódok, de nem nagyon haladunk. Áldás volt, őszintén mondom! Teljesen megkönnyebbültem, tényleg átlendített. És megjöttek az erős fájások, de köztük volt végre szünet. (a csempébe a falon majdnem lyukat fúrtam a fejemmel, és a párom zavartan javasolta, hogy le kéne szállnom a WC-ről, mert annyit ficergek, hogy szét fog esni alattam a WC ülőke. Kép A dokim nyolc körül - az hiszem -befutott, mosolygott, mondott pár kedves szót és elment átöltözni. Tündike ( a szülésznő) javasolta korábban a zuhanyt, labdát, stb., de mire oda került volna sor, nem volt rá idő. A dokim is megvizsgált -ami egyáltalán nem fájt??? -, s mondta, hogy szépen haladunk. Itt nekem eltűnt az idő, csak képek maradtak, mondatfoszlányok. Ha jött egy fájás, Tündike masszírozott, a párom ellentartott, mikor húztam vagy toltam szegényt, ablakot nyitottak-zártak, legyeztek, törölgettek, simogattak. És haladtunk. Egyszer azt hallottam, hogy még másfél-2 óra. A következő foszlány az volt, hogy az orvosom megvizsgált, s közölte, hogy hamarabb meglesz, nagyon beindultunk. Megjöttek a tolófájások, de ugye nem szabad nyomni. Ez volt a legnehezebb rész. A légzésre nagyon figyeltem, a baba miatt, s ebben mindenki segített. Ha benntartottam, azonnal -végtelen türelemmel figyelmeztettek. De itt a jó dolog, hogy 2 fájás között teljes csend, ami a kitolásra is jellemző volt -be is aludtam párszorKép, és teljesen fel tudtam töltődni. És eljött a pillanat, mikor nem bírtam visszatartani a nyomást, megijedtem, nehogy baja legyen a babának, s ennek hangot is adtam, mire a dokim: akkor nyomjon, Krisztike. Micsoda megkönnyebbülés volt! Hanyatt fektettek, a lábamat nekitámasztottam a dokinak, és a szülésznőnek, és nyomhattam. (Itt persze nem hazudtoltam meg magam, először a jobb, majd a bal lábam görcsölt be mindenkinek adtam munkát, ne csak én dolgozzakKép A köv. fájás után, (4 nyomás múlva) már látta apa is a baba feje tetejét. Alvás, majd a kérdésemre, hogy mikor bújik elő, 2-3 fájást mondott az orvos. Tele voltam erővel. Hol volt már a fáradtság, kimerültség! És láss csodát! Úgy próbáltam lélegezni, ahogy mondták, + a folyamatos beszéd a babához, hogy segítsen, és nem kellett a 2-3 fájás. 4 nyomás, és az elsőre kicsusszant. Leírhatatlan élmény, szinte el sem hittem, hogy megszületett. De már hallottam is a hangját, s egy pillanat múlva éreztem a kis testét rajtam. Hú, mit is írhatnék még? Így is hosszúra sikeredett. (Bocsánat.Kép Minden nap átélem egy kicsit. Mindenkinek legalább ilyen csodálatos élményt kívánok!!!
(Nagyon nagy szerepe volt Szőnyi doktornak, Szabó Tündikének és drága páromnak, hogy ez az élmény így maradt megKép Kedvességük, türelmük, mosolyuk kincs volt!)

A szülés előtt állóknak csak annyit, hogy gondoljanak arra, amit Rita mondott: minden fájdalom közelebb visz a nagy találkozáshoz. És hogy a légzésre nagyon kell figyelni, mert 1: a babának nagyon fontos, és nem utolsó sorban: segít!!! Kicsit nem a fájdalomra, hanem a légzésre koncentrálsz, a figyelmedet így eltereli, és mintha csökkentené is.

Szóval ilyen voltKép Kép Kép

Puszi,

Móki
móki

Sziasztok!

Móki!
Tomi is elszopizik 1 órát, ha el nem alszik közben. Igazából amikor ébren van, mindig szopizna. Persze nem mindig éhes. A barátnőm (a három gyerekes) azt mondta, hogy nyugodjak meg, később nem akar majd állandóan szopni.

Erika!
Minden jót Nektek! Örülök a jó hírnek!

Karmen!
Van egy barátnőm, aki nem tud szoptatni, és a gyerekorvos felírt anyatejet a babának, pedig teljesen egészséges.

Rita!
Nekem a szülés előtti éjszaka hőemelkedésem volt, hol a hideg rázott, hol a víz folyt rólam. Azt hittem, elkaptam egy vírust. (Még adós vagyok a szüléstörténettel...)

Brigi!
Mi is a gyógyszertári fürdetőt használjuk. Csak arra kell vigyázni, hogy ha víz éri, nagyon csúszik. De nálunk a férjem már profi a fürdetésben. Akkor leszek bajban, ha egyszer nekem kell csinálni.

Jó hírem van: ma voltunk a doktornőnél: Tomit nem kell tovább fényezni!!! Már jelentősen csökkent a sárgasága. Nagyon örülünk, mert az utóbbi napokban már nagyon szenvedett. Ma bepótolja a több napi nem alvást. Szinte egész nap alszik, 2-3 óránként fölébred enni, utána visszaalszik. Sokkal jobban szeret rendes hőfokban (nem 30 fok!) felöltözve, betakarva aludni. De az a lényeg, hogy megúsztuk a kórházat.
Ja, és végre van szoptatós fotelom! Nem volt könnyű, mert a Metro hirdette már egy hete, de eddig állítólag még nem kaptak, csak ma. A férjem annyiszor hívta az illetékes osztályvezetőt, hogy ma már ő szólt neki, hogy van fotel. Összeszereltem, amig Tomi aludt, és ki is próbáltuk. Nagyon kényelmes. Majd lefotózzuk, és fölteszem az albumba.
Szóval ma jó napunk van a ronda idő ellenére is!

Remélem, mindenki jól van!
Üdvözlet
PTünde+Tomika
ptünde

Sziasztok,

MókiKép
Nagyon jó volt olvasni a szülés történeted. KépKépKép Legalább jobb kedvre derültem tőle.

Ugyanis egy kicsit elkenődtem ma, mert a pelenkázó nem olyan lett, ahogy kértem. Kép Persze a redőnyösök pont akkor jöttek, amikor az asztalos éppen menni készült. Így csak később szemléltem meg alaposan a pelenkázót. Most intézem, hogy javítsa ki, méghozzá gyorsan!

Mariann
tmarianna

Lanyok, bocs, hogy nem reagalok senkire, de teljesen magam alatt vagyok, illetve mar probalom magam felkapargatni a padlorol. Kép
Voltam a Klinikan, a mehszajam egy ujjnyira nyitva (C 3111). A baba kb. 3, 2 kg.
Es az ok amin padlot fogtam: 95 %, hogy ugyeletes dokinal fogok szulni. Ugyanis a dokim matol 2 hetre szabadsagra megy/ment. Minimum egy hettel kellene tulhordanom a babat, hogy ismet dolgozzon. Ennek a valoszinusege azert nem sok, miutan nemreg eszrevettem, hogy a nyakdugo, vagy legalabbis egy resze elment. :-( Nem is tudtam hirtelen, hogy sirjak vagy nevessek. Egyebkent a baba feje nincs meg teljesen beilleszkedve.
Jovo szerdan kell ismet mennem aramlasi uh-ra, akkor bejon ugyanis a dokim a Klinikara. Rakerdeztem tole, hogy akkor most mi lesz velem. Azt mondta, hogy ha a varosban lesz, akkor bejon a szulesemre, ha nem, akkor nem.
Szoval most nem tudom mit csinaljak? Gyurjak arra, hogy jovo szerdan szuljek, hatha akkor ott lesz? Vagy ne foglalkozzak vele es lesz ami lesz?

Szamoa (38+4)
szamoa

Sziasztok,

SzamoaKép
Hát, nem irigyellek. És a dokid egy büdös szót nem szólt eddig, hogy ő szabadságra megy akkor, amikorra ki vagy írva. Azért ezt igazán tudnia kellett volna. Magánrendelésre jártál hozzá, vagy a kórházba. Végül is mindegy, gondolom úgyis fizettél neki. Felháborító!!!! KépKépKép
Azért ne keseredj el, majd szorítunk, hogy kifogj egy jó és kedves ügyeletes orvost.

Mariann
tmarianna

Mariann Kép
A Klinikara jartam hozza, mert neki nincs maganrendelese. Es ma mondta ezt a szabadsag dolgot, pedig nyilvan nem ma dontotte el. Kép
Tudom, hogy ugyeletes dokinal is meg lehet szulni egy babat, de megis mas, ha az ember honapokig egyvalakihez jar, ugy ahogy megismeri, megbizik benne. Mint ahogy Moki irta, az o ugyeletes dokija vizsgalata fajt, mig a fogadott orvosae nem.

Sz.
szamoa

Sziasztok, hát Móki megint sikerült megríkatnod. Most már te is érted miről milyen földöntúli boldogságról beszéltem, a legjobb érzés a világon, bár az első puszis fényképen én pontosan láttam az arcodon.

Szamoa, melyik klinikán szülsz? Ha akarod írd meg priviben ki az orvosod, én a szülés kisérések miatt ismerek néhányat, ha már elment a dokid be lehetne próbálkozni valamelyiknél az egy találkozás is több mint a semmi, én most négy kismamát vittem az orvosomhoz zsinórban és mindegyik a vége felé jár és ilyen vagy olyan körülmények miatt váltott. intézményt nem érdemes váltani, de hátha megismerhetnél egy másik orvost aki itthon lesz. Ez tényleg disznóság a dokidtól, hogy nem szólt, Az enyém már az első 7-8 hetes bejelentkezéskor beírja a naptárába a kiírás időpontját és rögtön jelzi ha neki nem jó, a múltkor még azt is megmondta, hogy a hétvégén hol lesz, hogy úgy kalkuláljak, hogy 1 órára van Pesttől.

Én sem vagyok túl jól először nem akartalak benneteket terhelni, de most mégis kiírom magamból.
Ma elmentem ultrahangra mert csütörtökön megbeszéltük a dokival hogy nem ártana egy testsúlybecslés miegymás. Mondtam neki hogy elmegyek a praxisba mert az nekem közelebb van, mondta jó akkor ha addig nincs semmi hétfőn vár a leletekkel reggel egy CTG-re. Hát elmentem,
A súlya most kb 4300 gr. ami nem érdekel, mert Kata volt 4 kg, és az a 30 dkg nem érdekes. De ami érdekes az a fejkörfogata. Katáé 36 volt és szép kerek fejjel (nem csúcsfejjel) érkezett tehát jól elfért, na de ellenben a mért érték szerint Julinak 38,5 feje van. Hát ettől kicsit berezeltem, jó lenne ha valahogy beférne a csontos bemeneten, mert akkor csak kitolom valahogy Erzsié meg a gátvédelem. Na de ha nem? Hát ezen filózom egész nap, próbálom meggyőzni magam hogy minden rendben lesz 3. baba stb. Persze ha fizikai lehetetlenség akkor ki kell próbálnom milyen egy császár ami szintén nem a világ vége csak minden rendben legyen. Hát ez van velem, még sokat várok attól mit mond Erzsike aki már több ezer szülést kisért, de most ezért külön nem hívom, fel úgyis találkozunk legkésőbb hétfőn reggel a CTG-n.
Jó éjt nektek.

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Karmen!
Gratulálok Hugodnak a kisbabához! Sok boldogságot és egészséget kívánok mindkettőjüknek.

Móki!
Mostmár még türelmetlenebb vagyok, hogy mikor jön már el a nagy nap. Olyan jó volt olvasni a soraidat, hogy csak na Kép.
Én szívesen átvenném egyébként az olajat és a teát, hiszen a sor végén kullogok, ezért még nem vettem ilyesmit, de most időszerű lenne. Meg tudjuk oldani valahogy?

Szamoa!
Tényleg disznóság, ami történt, de fel a fejjel, ne idegeskedj! Lehet, hogy Rita tud segíteni Neked, és akkor minden rendben lesz, és még Kismanód is közreműködhet a dologban véletlenszerűen. Biztos nem könnyű, de a legfontosabb, hogy mindketten egészségesek vagytok és nemsokára találkoztok egymással Kép.

Rita!
Szerintem Veled nem történhet semmi rossz, hiszen maga vagy a megtestesült anyaság, aki még a lehetetlennek tűnő helyzeteken is úrrá tud lenni Kép. Már az is csoda, hogy az első lányodat beavatkozás nélkül tudtad megszülni ilyen méretekkel! És nagyon jó csapat van körölütted, ráadásul 3. baba. Az adatnak pedig nem is kell annyira hinni: én most vettem észre, hogy a 32. heti Praxisos uh-n az OFD egy miliméterrel kisebb (!), mint a 30. heti kórházi uh-n. Simán elmérték, nem is kevéssel. Azért nagyon fogok drukkolni, hogy ne legyen császár!

Eszty!
Gratulálok a tökéletes méretű fiúcskához!!!

Tünde!
Szuper, hogy Tomit végre nem kell fényezni! Most majd mindketten kialudhatjátok magatokat végre.

P.Era!
Köszönöm az adatokat, és a bíztatást is. Már nyugodt vagyok teljesen és várom az én pici babámat Kép.

Mariann!
Sajnálom, hogy elszúrták a bútort Kép. Azért még időben rendbe lehet hozni, ugye? Nálunk ma készült jónéhány kép a szobáról, Kispapáról és a pocakomról. Barátnőm holnap küldi el emilben és akkor már csinálom is az albumot.

Kata megint eltűnt. ???

Jó éjt Lányok!
Brigi (32+7)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Rita Kép
Ez Debrecenben tortent. Nem karhoztatom egyebkent a dokit, mindenkinek jar szabadsag, csak jo lett volna, ha mindezt nem most tudom meg. Most ugy vagyok, hogy vagy vele vagy nelkule majd csak kibujik a baba. Kép Van egy ismeros ismerose, aki ott szuleszno, lehet, hogy vele beszelek, legyen ott.
Jo nagy babad lesz!

Brigi Kép koszi neked is a biztatast!

Sz.
szamoa

Sziasztok! Kép

Tegnap csak olvastalak, nem volt időm írni...kiruccantam még a városba, párom tiltása ellenére Kép, mert a kézimunkáimhoz hímzőfonalat akartam venni. Ugyanis csak ezzel tudok ágybafekve maradni, hogy keresztszemeseket varrok, és olvasgatok.

Móki Kép
Nagyon jó volt olvasni a történetet, engem is megríkattál.Kép

Drukkolok Lénáéknak nagyon! Kép

Gabi Kép
Javul a vérnyomásod? Én sem hallottam még ilyet, hogy esetleg a szoptatástól alakulna ki....

Tünde Kép
Örvendek, hogy Tomi állapota javult, és hogy nem kell kékfényezni, nyugodtabbak lesznek a napjaitok.

Brigi Kép
Én azt olvastam, és hallottam is, hogy a csecsemőket egy éves korukig nem kenegetik, fürdetik bolti illatos babápolókkal. Meg lehet cáfolni természetesen! De mi úgy döntöttünk, hogy gyógyszertári szereket veszünk. Már választottunk gyerekorvost, és Ő írt fel nekünk mindenfélét receptre, azt fogjuk kiváltani.
De én a saját háziorvosommal felírattam múltkor a Kitty által leírt fürdetőkrémet, és a testápolót. A fürdetőt nem próbáltam, de a testápoló sokkal jobb a száraz bőrömnek, mint a boltiak.

Karmen Kép
Én is gratulálok a húgod babájához! Kép

Mariann Kép
Elhiszem, hogy rosszulesett az, hogy nem olyan lett a szekrényke, amilyennek szeretted volna, de ne idegeskedj, az nem jó Neked se, és a babónak sem! Meglesz időben, ne aggódj! Kimostad a rucikat? Kép Én azt úgy élveztem Kép

Szamoa Kép
Sajnálom, hogy így jártál...biztosan jó lesz a vége, ne aggódj! Kép Egy ügyeletes orvos is emberből van, beszélj a szülésznővel, ha tudsz....
Az én dokim ezen a héten van szabin, igaz, hogy beajánlott valakinek.

Ritus Kép
Ne aggódj, mert pánikot keltesz bennünk, először szülő kismamákban Kép Nálad minden rendben lesz, gondolkodj pozítivan! Kép Az én fiam 35 hetesen volt 3 kg, szerinted mennyi lesz a végére? Kép Anyukám 20 órát vajúdott velem, és 2,65 kg-val születtem, volna miért pánikolnom....Fel a fejjel, remek csaj vagy, ha ment az elsőnél a gátvédelem, akkor most is menni fog! Kép Én nagyon drukkolok! Kép

Lányok, milyenek a jóslófájások? Én ugyanis érzek néha alhasi fájdalmat, de nem tudom eldönteni, hogy ez az, vagy csak éppen a szelek keringenek a bélrendszeremben....nekem a mensi előtt nem nagyon voltak görcseim, és általában halálpontosan reggelre jött meg mindig, tehát nem éreztem semmi fájdalmat...

Tettem fel újabb pocakos képet az albumba, tegnap este készültek.
Lehet, hogy este még benézek, hogy van-e babás-hír. Drukkolok nagyon a finiselőknek! Kép Még öten vagytok előttem! Kép Ha nem igyekeztek, akkor beelőzlek ám! Kép

Puszi
Pumukli
37+3
pumukli

Sziasztok!

Rita ne izgulj, az utolsó uh-on nekem is 3 cm-el nagyobbnak mérték a fejkörfogatot mint neked én is ezen filóztam, hogy jaj csak kiférjen. Aztán amikor megszületett kiderült hogy pont akkora a fej mérete mint annyak idején Norbi volt. Úgy hogy ne izgulj, ennyit tévedhetnek is.

Pumukli: jósló fájás az pont olyan amikor megkeményedik a hasad de alul a hasad is fáj mint menszeszkor.

Vérnyomásom tegnap elött megint felugrot, fel is hívtam a dokimat, hogy elmondjam neki a lelet eredményét, de nem vette fel. Aztán este amikor már aludtam csörgött a telefonom, képzeljétek visszahívott a dokim, hát én úgy meglepődtem, ezt azért nem gondoltam volna róla, olyan jól esett.
Szóval azt mondta hogy ez nem a szoptatástól van, és nem is nagyon szedhetek gyógyszert a dopegyten kívül a szoptatás miatt.
Kedden megyek a körzeti dokimhoz, elküld vérvételre vizeletre, hogy azért a vese problémát kizárjuk. Egyébként tegnap szerintem már nem volt magas, legalább is nem éreztem. de elhatároztam hogy nem nagyon mérem mert nem sokkolom magam.

Réka ma éjjel nem valami jól aludt, sokszor felébredt, így nálunk az ágyban kötött ki, de ott is felébredt. Biztos a front.

Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok lányok!

Móki!
Teljesen meghatódtam a történeteden.Tudtam, hogy nagyon jó érzés az egész, de most felelevenedtek a "régi" emlékek!Hát, még egyszer gratula!
Rita!
Nem úgy ismerlek, mint aki bepánikol! Csak nem készülődik már nagyon kifele a pici lány?Ne aggódj, minden rendben lesz,mi ( Malacék Kép) szorítunk Nektek!
Tünde, jó, hogy alakulnak a dolgok!
Szamoa, gondolj arra, hogy az ügyeletest is valaki megfogadta, így biztosan jó Doki! (szerintem is tisztességesebb eljárás lett volna, ha korábban szól a Dokid, de lehet, hogy nem tudta???)
Lányok! Felbuzdulva rajtatok nyitottam egy albumot " Barack" címmel.Felraktam a kislányomat,és remélem 7 hét múlva majd a pocaklakó jön.
Humi! Mi még mindig nem tudjuk a nevét!Kép((
Barack
barack

KÉpzeljétek!

Kicsi Danim tegnap estére elérte a 2-kg-t!!!
Állítólag innen még jobban meglendül a fejlődés, gyorsabban fog hízni, és remélem a légzése is ezzel egyidejűleg gyors fejlődésnek indul!! Szémeszeti kontrollon is volt, meg vannak vele elégedve, foltokat már lát, és szépen egyenletesen fejlődik.
Nagyon szép élményem volt tegnap vele kapcsolatban? megfogta az ujjamat! Valószínűleg csak egy ösztönös reflex volt, de nagyon aranyos volt a kis drágám.

ErikaKép
goczane

Sziasztok,

ErikaKép
Hurrrááá! Nagyon örülök, hogy továbbra is minden rendben vanm és Dani ilyen szépen fejlődik.

PumukliKép
A te pocakod is szépen megnőttKép Kénytelen is volt, egy ekkora babához Kép Rucik már kimosva, már egy részét ki is vasaltam. Aztán szépen méretre szétválogatva berakosgatom a szekrénybe. Én is borzasztóan élvezem!

Kata tényleg eltűnt, pedig 28-a csak holnap van. Szerintem csak nem ér rá, bár... minden lehetséges.

Mariann
tmarianna

Sziasztok,

Igazán köszönöm mindenkinek a bátorítást, valóban tegnap volta mélypont, ma már optimistábban látom a dolgokat. Gabi, különösen a te üzeneted jött jól. Barack nektek is köszi igyekszem rászolgálni és úgy gondolni, ha valaki megszülheti természetes úton ezt a manót az én vagyok!!!
Huú most büszke vagyok magamra. Most már csak az kéne, hogy elinduljon a dolog, ma betöltöttem a 40. hetet. Bár mintha ma egy kicsit lapult volna.

Erika, nagyon örülök, hogy Dani ilyen szépen gyarapszik, és biztosan csodálatos élmény lehetett a mai kézfogás.

Jó éjt, talán ma éjjel és ő lesz az első pontos baba.

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Rita,
Hidd el, szerintem sem lesz gond! Bizz benne, hogy simán, a maga természetes útján fog megszületni Juli; hiszen miért ne lenne így!!! Kép Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy valóban nagyobb a buksija, mint Katáé volt; másrészt ha eddig sikerült gátvédelemmel szülnöd - még az első babát is - akkor most aztán végképp nem indokolja semmi, hogy ne így legyen. Te igazán képes vagy rá!!! Kép

Erika, Tünde,
Jó olvasni titeket. Ebben a pocsék időben is jó híreket írtok és ez egy kicsit mindig jobb kedvre derít. Most már biztos minden rendben lesz Danival is és Tomival is!

Móki,
Én is meghatódtam a szüléstörténeteden. Olyan átéléssel írtad le, hogy szinte a szülőszobán éreztem magam. Fantasztikus lehetett!

Pumi,
Még a végén beelőzöd a többieket?! Szép nagy pocid lett neked is a végére. A képek amiket felraktál nagyon jól visszaadják.

Szamoa,
Miért nem érdeklődsz ugyanott a Klinikán a szülésznőknél (főleg ha van ismerős is), hogy melyik dokit ajánlják? Akire azt mondják, hogy "jó", azt egyszerűen keresd meg és mondd el neki, hogy jártál. Kérdezd meg elvállaná-e a szülésed levezetését! Nem nagyon hiszem, hogy visszautasítana, és mindjárt azzal a tudattal mehetnél szülni, hogy ugyanúgy van fogadott orvosod, mint eddig. Szerintem nincs vesztenivalód ezzel.

Karmen,
Én is gartulálok a hugodnak a kislányához. Szép nagy baba! Kép

Brigi,
Az Ajna milyen eredetű név?

Újabb baba ugyan nincs, de azért teszek fel ismét kismamás táblicskut, mert ezeket a 40+0-ás időpontokat látni kell! Kép

Humi (33+6)

Kép
humi

Brigi!

Próbáltam egy párszor válaszolni neked, de mindig visszadobja a leveleket a freemail, azzal, hogy megtelt a postaládád. Csak nem kaptál te is egy csomó vírusos mailt?

Humi
humi

Sziasztok!

Jó régen nem írtam már, azóta sok-sok babóca megszületett, gratula mindenkinek, Rita, Léna, mennek a drukkok ezerrel Kép

Mi jól vagyunk, sajna Internet már csak ritkán van elérhető közelségben, de azért igyekszem rendszeresen jönni majd ismét.

Rögtön lenne is egy kérdésem: néha, amikor a manó mozog, furcsa, apró pukkanás-szerű hangot hallok a pocimból. Ti tapasztaltatok már ilyet? Mi lehet az?

Móni
kirmon

Sziasztok!

MóniKép
Éppen ma gondoltam rád, hogy mi lehet veled. Ez a pukkanás szerű dolog érdekes, én még nem tapasztaltam ilyet. Fogalmam sincs mi lehet.

Ritának, Lénának megy a drukk. Hátha...

SzilvusKép
Talán már otthon is vagy. Várjuk ám a szüléstörténeted!!! Meg képeket is akarok!!!! KépKépKép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Ma találkoztunk választott szülésznőnkkel, aki nagyon kedves és szimpatikus volt mindkettőnknek. Végigvezetett minket a szülőszobákon (4 van), a vajúdón, még a császáros műtőt is megmutatta (csak ne legyen rá szükség). Megbeszéltük a gátvédelmet, úgyhogy minden klassz volt. Kivéve, hogy a dokimnak hirtelen el kellett cserélni az ügyeleti idejét, így nem csinálta meg a beígért uh-t Luca méretei miatt. No mindegy, már nem aggódom, csak jó lett volna látni Manócskát.

Humi!
Az Ajna az Anna finn változata, az utónévkönyvben bukkantunk rá, és Kedvesem rögtön beleszeretett. A jelentése is nagyon pozitív: báj, kedvesség, fény.
Sajna én is kaptam egy csomó vírusos mailt, meg barátnőm küldött egy vagon képet, de mostmár kiürítettem, szóval várom a leveledet Kép.

Erika!
Nagyon gratulálok Danika fejlődéséhez! Olyan szép a képen, és tényleg szemmel látható a gyarapodás!

Kirmon!
Nagyon eltűntél, már azon gondolkodtam, hogy csak nem történt valami nagyon hirtelen és korán. De örülök, hogy minden rendben veletek.

Én is csináltam albumot!!!Szeretném a profilomba elhelyezni a címét, de nem tudom, hogyan kell. Segítsetek légyszi Kép.

Hajrá Rita és Léna!!!!

Jó éjt!
Brigi (33+2)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Ja, elfelejtettem valamit (nem mintha olyan sűrgős lenne). A Tescoban március 31-től a Pampers törlőkendő (sima és sensitiv is)duopack 1099 forint és hozzá még ajándékba adnak egy utazódobozt, ami 15 kendőt tartalmaz. Szerintem megéri.

Pussz,
Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Jó reggelt, sziasztok! Kép

Csak bekukkantottam, hogy van-e újabb babás-hír...

Nekem elég sokat fájt a hasam az éjjel.

Brigi Kép
Ha nem tévedek, megtaláltam az albumodat Kép
Ez a címe: http://babanet.hu/album/main.php?album=2078

Innen ki tudod már másolni (Ctrl+c), és beilleszteni (Ctrl+v) a profilodba. Ha nem megy, szólj.

Még jövök.

Puszi
Pumi
37+4
pumukli

Sziasztok!

Hát, én még bőven itt vagyok, csak a lakás... De lassan a végére érünk és akkor már több időm lesz! Remélem.

Tegnap voltam CTG-n, minden rendben volt, bár tegnap nagyon keményedett a hasam egész nap, csak este nem, amikor a kórházban voltunk. Megijedt.
Lénát is meglátogattam. MÉg semmi hír nála, az orvos szerint még néhány napig nem is várható, de azért reménykedik, hogy a dokinak nem lesz igaza. Szegény, amikor felhívtam, hogy ott vagyok a kórházban, már azt hitte, hogy én is beelőztem! Kép

Pumukli még várj egy kicsit, jó???
Ma van a párom szülinapja, úgy tűnik, hogy nem fog már egy napon születni az apukájával.

Rita, megy a drukk neked is! Léna érdeklődött, hogy te hogy állsz??

Móki,
hívtalak tegnap. Majd még holnap kereslek!

A szülésznőm tegnap elmagyarázta a páromnak, hogy a gátkenegetést hogyan kell csinálni itthon. Na, most lesz neki is feladata minden este! Kép
Azt is mondta még, hogy kakóvajas mellvédő kenőcsöt vegyek herbáriában és kenegessem már most a mellemet és ne csak a bimbót, hogy előkészítsük a terepet! A garmastan-t ő annyira nem ajánlotta és azt mondja, hogy az sokkal drágább is.
A gyógyszertári babafürdetőtől, amit az orvos ír fel, nem volt elájulva, úgy látszik, hogy erről mindenkinek más a véleménye. Szerinte nem szellőzik megfelelően úgy a baba bőre. Hát.. gondolom majd ki kell tapasztalni, hogy kinek, mi a jó. A márkás pelenkákra is azt mondta, hogy így az elején az olcsóbb bőven megteszi, mert inkább gyakrabban cseréljük és attól legyen száraz a pelus, ne a szuper nedvszívó képessége miatt.
Hát ennyit tudtam meg, hátha tudjátok hasznosítani.

Nem volt valamelyikőtöknek nagyon lent tapadó méhlepénye? Sajnos az egyik ismerősömnek így tapad és nagyon meg van ijedve.Igaz, a doki csak annyit mondott, hogy pihenjen sokat, de nem ijesztgette. Azért megértem, hogy fél.

Erika!
Örülök, hogy Dani egyre jobban van! Minden jót nektek!

Na, most már eldugulok.

TOvábbi kellemes hétvégét!

Pusza, Kata
katca

Sziasztok!

Erika, gyönyörű a kisfiad! nagyon szépen fejlődik!!!

Pumukli, jó nagy a pocidKép Szép kerek!

Kirmon, sokat gondoltam énn is rád, jó, hogy néha azért sikerül bejelentkezned.

Brigi, persze hogy tied lehet a 'patikacsomag'Kép Elküldjem, vagy szeretnél babanézőbe jönni??KépKépKép Mi nagyon örülnénk neked(nektek!!!)

Manócska ma másfél-2óránként szopizik, büfi, fejés, s megint szopi.úgyhogy szaladok is.

puszi

Móki
móki

Sziasztok!

Humi Kép
A babankat Lilinek fogjak hivni, majd ha lesz kovetkezo tablazat ird be legyszi! Egyelore mas dokival nem akarok beszelni, mert ha itt lesz a varosban amikor szulok, akkor bejon. Ezert most azon drukkolok, hogy ne utazzon el.

Kata Kép
Ennek a kakaovajas mellkenocsnek van vmi neve?

Pumukli Kép
Nekem is fajt ma hajnalban es reggel a hasam, plusz egyszerre izzadtam es faztam, meg hanyingerem volt. Mar azt hittem ez a veg! Kép

Eszty Kép
Mi ujsag veled?

Sz. (38+6)
szamoa

Sziasztok!

Gondoltam ha feljovok, mar uj babakrol fogok olvasni, de meg nem. Kép

Erika,
tenyleg nagyon szepen fejlodik a pici, csak igy tovabb!

Kata, Pumukli,
en mar abszolute nem adok a kemenyedesekre. Ma is annyit kemenyedett, hogy alig volt ido amikor nem. Kép + tegnap este 3x keltem arra, hogy kemenyedik a hasam. Es meg sehol semmi, fiam meg nem akar kijonni. Kép

Szamoa,
hat eleg rossz lehetett igy a vege fele megtudni, hogy dokid nem biztos, hogy be tud menni, ha szulsz. De szerintem ne aggodj, az ugyeletes dokik is biztos jok. Tudom, hogy nem jo, hogy az nem lesz ott, aki eddig vitte a terhesseged, de sajnos nem tudsz mit csinalni.

En megvagyok, bar eleg sokat megy a hasam, reggelente szokott hanyingerem is lenni es hat sokat kemenyedik, faj a hasam. + sokszor faj lent a hasam, olyan mintha tuvel szurkalnak.
Neha ugy erzem, hogy 10-15 percenkenti kemenyedeseim vannak, de korhazba csak akkor megyek, ha elment a magzatviz.

Eszty 38+6
eszty

Sziasztok Lányok!

Pumi!
Nagyon köszönöm a segítséget, bemásoltam a profilomba a címet, úgyhogy mostmár az én albumom is elérhető.

Móki!
Nagyon-nagyon-nagyon szívesen elmennék babanézőbe!!! De tényleg csak akkor, hogyha nem zavarlak benneteket! Jövő héten tavaszi szünet lesz a suliban, akkor bármikor ráérek. Neked mi lenne a jó?

Eszty!
Nagyon közel vagy már a nagy találkozáshoz! A szülőszobák tényleg nagyon szépek voltak tegnap a Margitban, minden tiszta és kellemes színvilágú. Teljesen izgatott lettem tőle Kép.

Kata!
Azért pihenj is néha, és gyere hozzánk gyakrabban, mert mindig úgy ránk ijesztesz Kép. Majd Te is tegyél fel képet, ha készen lesztek a munkálatokkal!

No, megyek bűnözni, Kedvesem pizzát rendelt...nyam-nyam...Kép.

Pussz,
Brigi (33+2)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok,

Most beszéltem Lénával teganp elment a nyák és két újjnyira nyitva van, mondta a dokija, hogy legkésőbb szerdára szerinte meglesz, ja és mellesleg közölte vele, hogy péntektől szabin lesz, szóval most Lénában is van egy pétekig drukk mint bennem ,mert nekem meg a szülésznőm meg el. Tök jó neki szerintem mindjárt két újjnyiról indítani, mondtam is neki, hogy ezzel spórolt 4 órát. Eldördítettük a startpisztolyt, lábunk a startgépben pocakunk a vonalon....
Nálam éjszaka voltak jó kis fájások, meg megint hasmenés, ha éjjel nem indul be akkor reggel 7-re megyek CTG-re be aszülőszobára. Annyit tettem még meg hogy a kórházi csomagot kitettem az előszobába...
Kirmon,
A pukkanások ,lehetnek gázok is illetve ami nálad szerintem még nem áll fenn, mikor Ritánál elment a vizem akkor előtte hallottam egy de csak egy határozott pukkanást, ekkor repedt el a burok, de utána rögtön ömlött a víz. Így nálad szerintem a közlekedő gázok lehetnek ,meg bélhangok.
Kata, a barátnődnek a következőt mondanám, nekem Ritával nagyon lenn tapadt a lepény közvetlenűl méhszáj mellett, hallottam is eleget sopánkodni a dokimat, csak le ne váljon mikor nyílik a méhszáj, és milyen az élet: Ritámak 5x volt a zsinór a nyakára tekeredve és ha bárhol máshol tapad a lepény elvesztünk több 10 cm-t a zsinór hosszából és már nem engedte volna ki. Erre mondta a dokim a szülés után. hogy nem tudja hány szülést vezetett már le de 30 év után is érik meglepetések, ez a sors keze volt, szóval soha nem lehet tudni mi mire jó.
Mindenkit üdvözlök

Rita
boksay_rita

Sziasztok!
Erika!
Örülök a jó híreknek! Nagyon szép fiúcska Dani.

Kata!
Nekem is mélyen tapadó volt a méhlepény, ezért kb.2 havonta voltam UH-n. Szerencsére a méhszájat nem fedte (az már csak az utolsó UH-n derült ki). A dokim mondta, hogy esetleg lehet vérzés emiatt (nekem nem volt), és hogy a szülésnél ez akkor probléma, ha a méhlepény a baba feje előtt van. (Akkor császár lett volna.) Szerencsére nekem minden simán ment.
Egyébként a terhesség alatt a méhlepény "följebb mehet", ahogy nő a méh. Nekem a hetedik hónap körül mondta az orvosom, hogy már nem fog följebb menni.
Szóval ne idegeskedjen az ismerősöd. Én is kíméltem magam, és nem lett semmi probléma (Tomi 3 óra alatt símán született meg).

Remélem, tudtam segíteni!

Rita! Léna!
Drukkolok!

Tomikám most két napja alig alszik. Biztos front van. Semmi praktika nem hat rá, csak a cicit akarja, de nem éhes, csak így tud elaludni. Ahogy le akarom tenni, fölébred. Ma elmentünk anyuékhoz, érdekes, hogy a kocsiban is aludt. Mondtam is a férjemnek, hogy menjünk el Kecskemétre és vissza, addigra kialudja magát, és én is bóbiskolnék kicsit. Most nemrég elaludt.
Tegnapelőtt az egész napot végigaludta, csak enni ébredt fel.
Szóval ez az 1 hónapos és egy napos csöppség alaposan lefáraszt bennünket. Én már lassan akárhol és akármikor tudnék aludni. De nagyon aranyos, már figyel, ha szólunk hozzá, néha ébren is mosolyog. Mindenki odavan érte.
Szóval még egyszer mondom: aki még terhes, mindenképpen próbáljon aludni, mert utána nem egyszerű. Én is azt csinálom, hogy amikor Tomi alszik, rohanok az ágyba.
Úgyhogy mindenkinek jó éjszakát kivánok!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Tünde nem irigyellek, nálunk Réka szerencsére alszk rendesen, de a Betti pont ilyen volt mint a te Tomid.

Kata: nekem a Norbival volt nagyon lent a méhlepény, sokat görcsöltem, ezért veszélyeztetett terhes voltam. nem emelhettem, no sex, sokat kellet pihenni. de a 30. hét utánra feljebb ment ahogy nőtt a méh m érete.

Én a pampers pelust használom. a korházban libero volt, és akármilyen sűrűn tettem tisztába szegéy Rékának nagyon piros lett a popsija. itthon a pampeers pelenkával és a popsikenőccsel 2 nap alatt rendbe jött a popsija.

Rita, Léna drukkolok nektek.

jó éjt mindenkinek

Gabi

Kép

gabi1

Rita, Lena,
rajtatok a szemunk! Mindent bele! Kép

Lanyok, akik mar babaznak! Ki mikor vitte ki legeloszor a babocajat? Tehat, ha mar mondjuk 1 honapos lesz a babam, akkor szerintetek elvihetem 65 km-re a telkunkre?

Eszty
eszty

Sziasztok!

Még gyorsan beugrottam.

Rita, Gabi, Tünde,
Nagyon köszi az infokat. Megnyugtatom akkor a barátnőmet, hogy ne idegeskedjen a lent tapadó lepény miatt. SZegény, nagyon szomorú volt.

Léna, Rita,
nagy drukk megy nektek! Szorítok nagyon!

Szamoa,
sajnos nem tudok nevet a kakaóvajas bimbóápolóhoz, de holnap körülnézek egy-két herbáriában és ha sikerült valamit kideríteni, akkor azonnal megírom.

Jó éjt mindenkinek!

Pusza, Kata
katca

Sziasztok!

Nálunk a hétvége mindig nagyon mozgalmas, így általában akkkor nem tudok jönni. Így aztán megpróbáltam visszaolvasni.

Léna! Rita!
Még mindig megy a drukk,most már tényleg bújjanak ki a babák!!!

Karmen!
Kérdezted a sterilizálót. Szerintem ecettel vagy citromsavval nyugodtan ki lehet vízkőteleníteni, aztán meg jól kimosni. Én is rengeteget használom, egy nap legalább 5x megy. Nem is tudom mi lenne,ha főzögetni kellene a cuccost.

Erika!
Örülök,hogy ilyen szépen fejlődik Dani, innen meg már egyre rohamosabban fog.

Tünde!
Tomika is örül biztos,hogy megszabadulhat a lámpázástól.

Én még mindig nem vagyok fáradt(na jó ma reggel igen,mert az óraállítás miatt hiányzik az egy óra)
Réka tegnap már átaludta az éjszakát.Este 10-reggel 6-ig. Ma 3/4 5-kor kelt szopizni,azóta aluszik. Na,mindha most kezdene ébredezni.
De akinek nem ilyen jó alvó a babája,tényleg ragadja meg az alkalmat a napközbeni pihire. És a még pocakosok is aludjanak előre,mert nem lehet kiszámítani mi lesz.

Eszty!

Persze,nyugogtan kiviheted a babát 1 hónaposan. Sőt hamarabb is. Mire kibújik a babód már szép tavasz lesz. 1 hét után kedheted szoktatni a levegőhöz, 2 hetesen már a környéken jó nagy sétákat tehettek, meg kirakhatod etetések közt a teraszra,erkélyre. 1 hónaposan nyugodtan viheted a telekre, ott biztosan amúgy is jó levegő van, meglátod,Ő is hogy fogja élvezni.
Én már 2 hetesen február végén kivittem Rékát. Ahogy elindult a babakocsi,már aludt is.

Majd még jövök.

Kitty
kitty123

Sziasztok!Kép Előkerültem!Kép

Szerdán jöttem haza Angliából, ahol nagyon jó volt, kár lett volna kihagyni az utat. Nem is volt semmi gond, a repülőn sem.
A húgomnál voltam, és nagyon lefoglalt a család, ezért nem tudtalak mostanában titeket olvasni, de a táblázatot mindig figyeltem!

Velem szerintem minden rendben, holnap leszek 34+0.
A dokik viszont nem ezen a véleményen vannak. Pénteken voltam UH-n a szülészemnél, kérdezte mennyit híztam eddig, mondtam, hogy 11 kg-t, nem mondott rá semmit. Megnézte a bokám, arra sem mondott semmit. Az UH-n kiderült, hogy a baba ferde fekvésben fekszik (ezt én tudtam), jobb fent van a feje, bal alul a lába (azt hittem fordítva van, mert ha csuklik, azt bal alul lehet kívülről érezni, ezért azt hittem ott a feje). Én azért döbbentem meg, hogy fent van a feje, a doki meg, mert ilyenkor már egyenesen, hosszában kéne feküdnie. De szerinte még megfordulhat, de szülés előtt is meg lehet fordítani, amiről én már nagyon sok rémtörténetet hallottam.
Ha nem magas a vérnyomásom (az rendben van és a vizelet eredméynem is jó) akkor csak a 36. héten menjek vissza, akkor már NST-re.

Ma voltam a körzeti dokinál, helyettesítés volt, de ott piros karikát rajzoltak a súlyom köré, és ki is kaptam, mert 3 hét alatt 3 és fél kg-t híztam. (Igaz, hogy az össz súlygyarapodásom így 11 kg.) Tartsak sószegény, fehérjedús diétát. De a húgom pont így főz, tehát ebben nem volt hiba, mégis híztam! Bár ott több édességet ettem mint itthon előtte, de többet is mozogtam.
Mondtam a védőnőmnek, hogy kicsit vizesedek, a doki nem vette észre, mert amúgy csontos bokám van, most néz ki úgy mint egy normál boka, de a lábfejemen látszik a különbség, meg a kezemen is. A gyűrűmet már nem kényelmes hordani. A védőnőm szerint túl korai a vizesedés és nagyon aggódva nézett rám.
A védőnőm szerint fogyasszak kevesebb folyadékot. Egy könyv szerint, ez szükségtelen.
Teljesen elszomorítottak és még egy kicsit meg is ijjesztettek.
A védőnőm szerint ugyanis, még megfordulhat a baba, de egyre kisebb az esélye, ahogy nő, egyre kevesebb helye lesz a fordulásra. Bár közvetlen a szülés előtt is fordult már meg baba, de ez 1000-ből 1-szer fordul elő.
Jól megnyugtatott igaz?
Ráadásul a férjem is farfekvéses volt.

Úgyhogy én jól érzem magam, de az UH meg a védőnő elszomorított és most nagyon le vagyok lombozódva.Kép
Szerintetek mit kellene tennem?

Most megyünk 3-ra az együtt szülő párok felkészítésére, aztán meg egy előadást tartok a munkhelyemen, úgyhogy még mindig el vagyok havazva, csak beugrottam kikeseregni magam.

Minden friss babásnak gratula és nagy drulkk a tábla elején állóknak! Kép
Majd megpróbállak visszaolvasni benneteket de nagyon termékenyek voltatok és elég sok a lemaradásom...
Jaj, de hosszú lettem, bocsánat!

Leone (33+6)

KépKép
leone

Sziasztok,

milyen nagy a csönd ma.

LeoneKép
A 11 kg szerintem elég jó. És a 3 hét alatt 3 és 1/2 kg nem extrém szerintem. Nekem is volt oilyan időszak, amikor hetente 1 kg körüli súlyt sikerült felkapnom. Szóval a súlyod miatt szerintem ne aggódj.

Vizesedés nekem 2 hete kezdődött (34+5), nekem sem vészes mértékben. Reggelre szépen leapad, és napközben ha felpolcolom akkor is. Édesség jó, mert nincs benne só meg folyadék KépKépKép

Farfekvés ügyben nem tudok mit mondani. Csak drukkolni tudok, hogy megforduljon!

KittyKép
Tényleg szerencsés vagy, hogy Réka ilyen jó alvó.

Mariann
tmarianna

Sziasztok,

Ma voltam CTG-n naygon tuti kis fájásaim voltak kb 10 percenként kiakadt a gép, azután megvizsgált a doki 2-3 cm a méhszáj, végre . Kérdezte mit szeretnék hazamenni, vagy bennt maradni, mondtam, hogy ha mehetek még hazamennék, mert burokrepesztett volna ha benn maradok, ígyhát hazajöttem, figyelgetek aztán ha valami változás van megyünk. Lénának holnap van egy vizsgálat, de még ő is egyben.

Leone, a súlyod miatt egyáltalán ne izgulj, de tényleg, nekem soha senki nem szólt pedig mind a három manónál 15 felett volt a kiló. A vziesedésre ha kis mértékű akkor pócold a lábadat, folyadékot NEM kell kevesebbet innod esetleg egyél olyan ételeket, uborkasali, petrezselyem, céklalé, amik vízhajtóak, a lényeg az hogy ne legyen együtt a vizesedés magas vérnyomással, vagy fehérjével a vizeletben. A vizeletet nálunk minden esetben nézték a magánrendelésen, meg a vérnyomást is. Én is vizesedtem igaz kicsit később, olyan elefánt lábam volt estére, hogy öröm volt nézni, de érdekes módon ez most megszűnt.
jók legyetek,

Rita
boksay_rita

Sikerült végre megírni a szüléstörténetemet. Kicsit hosszú lett, de ennél rövidebben nem lehet leírni ezt a nagy eseményt:

Február 25. szerda reggel (egy héttel a kiírás előtt): reggel rózsaszínű vérzést tapasztalok: "úristen, beindultak a dolgok". Telefon a férjemnek, a szülőknek és az orvosomnak. "A célegyenesben vagyunk" A hasam is fáj, bár nem erősen, de eddig egyáltalán nem fájt. Így telik a nap. Délután újabb telefon az orvosnak: a helyzet változatlan. A másnapi CTG után találkozunk.

Február 26. csütörtök: hasonló az állapotom, az anyukám bekísér a CTG-re. Utána az orvos megvizsgál: most először fáj. "Szerda előtt megszületik a baba"- mondja. Másnap újra mennem kell hozzá. Már nem félek a szüléstől és nem is izgulok. Kezdődjön el minél hamarabb.
Éjszaka alig alszom: hidegrázásra ébredek, betakarózom, majd folyik rólam a víz. Hőemelkedésem van, fáj a hasam, Nem szedtem tán össze valami vírust? Hogy fogok így szülni?

Február 27. péntek: reggel a férjemmel megyünk a klinikára. Ne vigyük a pakkot, úgysem kell még. A doki megvizsgál: "Hozta a csomagot? Nem? Akkor menjenek haza érte, felvesszük, mert szerintem ma szülni fog."
Haza a csomagért, délelőtt vissza a klinikára. A harmadik emeleti terhespatológián kapok ágyat. Folyamatos bár nem túl erős fájásaim vannak. "Honnan fogom tudni, hogy elkezdődött?"
Közben délben ultrahang. A fájások egyre rendszeresebbek: "Jó isten, már 5 percesek, de még mindig nem erősek." Aztán fél óráig semmi. "Tényleg, mikor kell szólni a nővérnek? Még jó, hogy nem otthon vagyok, itt csak észreveszi valaki, ha megindul a szülés."
Aztán rendszeresebbé válnak a fájások. Kb.4-5 percesek délutánra. De még mindig elég enyhék. Fél 3 körül jön a nővér, hogy öltözzek föl és menjek át a belklinikára vizsgálatra. "Most, de hát nekem fájásaim vannak. Szerintem nemsokára szülni fogok" - kellene mondanom neki, ehelyett engedelmesen fölöltözöm, és indulok. Szerencsére épp megérkezik a férjem. Elkísér: nagy nehezen megtaláljuk a belklinikát (a nővér rossz irányba és rossz helyre küldött). "Miért küldték magát ide?- kérdezi a doktornő " De ugye fájásai nincsenek?" A vizsgálat kész, irány vissza a klinikára egyre erősödő görcsökkel. A kapu előtt meg kell állnom. Végre fölérünk a szobához. A férjemet hazaküldöm: "Még úgyis órák kérdése." Felérek, átöltözés után CTG-re kell mennem. Épp indulnék, de valami nagyon furcsa történt, ez a magzatvíz lehet?! Szaladok, megnézem: rengeteg vér, csak ömlik és ömlik. Rohanok a nővérhez, aki az ügyeletes orvost kergeti. "De jó, hogy nem otthon történt, biztos halálra rémültünk volna." Itt nem izgulok, csak tudni szeretném, mi a baj. Jön az ügyeletes orvos: ultrahang, vizsgálat: semmi gond, megindult a szülés. Ez tágulási vérzés. Lekísérnek a szülőszobára (fél négy körül). Férjemnek telefon (épp akkor ért haza): indul vissza (bejönni nem mer velem, de ott akar lenni a közelemben).
A szülőszobán nagy csend: rajtam kívül senki. Megkapom a kúpot, lezuhanyozok, sétálgatok. A fájások rendszeresek, de még mindig nem túl erősek: "ha ezek a szülési fájások, simán kibírom." Elszédülök, le kell ülnöm. Vége a sétálásnak. A dokim telefonál: öt után jön, és burkot repeszt.
Elhelyezkedem a szülőágyon: jó a fekvés, a hátam megtámasztva. Így nem szédülök. Rám teszik a CTG-t. Jól érzem magam. "Nem is nehéz a szülés. A fájások sem vészesek."
Fél 6 körül megérkezik az orvosom: vizsgálat (a méhszáj 3 ujjnyira nyitva) burokrepesztés, elfolyik (ömlik!) a magzatvíz. Most már tudom milyenek az igazi fájások. Nagyon erősek és nagyon sűrűn jönnek. És nagyon hirtelen. "Erről nem volt szó. Ezt nem lehet sokáig kibírni." "10 órára meglesz a baba"- mondja a doki. "10-re? De most még csak fél 6! Mi lesz velem addig?" Oldalra akarok fordulni, de az sem jó. Ezt már nem tudom kontrolálni. Csak szenvedek. Kapok gázt: beleszívok, letépem magamról: "Mintha nem lennék itt, mintha nem én lennék! Ezt nem akarom!" Aztán belejövök, kicsit segít. "Miért nem beszéltem a dokival? EDÁ-t akarok!!! Vagy bármit, ami csökkenti a fájdalmat. Meddig fog ez tartani? Vegyék már le rólam a CTG-t! Inkább mégsem akarok most szülni. Szeretnék hazamenni!" Közben a szülésznő székelési ingerről érdeklődik. Nyilván a kúp miatt, ami nem hozott valami "jelentős eredményt". Fél hét: "jaj, most hat a kúp! Tessék gyorsan jönni! Azonnal vegyék le rólam a CTG-t, mert WC-re kell mennem. Nagyon sürgős." Szülésznő jön, megnéz: "Sehova nem lehet menni." Még mindig nem értem: "De muszáj!"
Szülésznő: "Nyitva a méhszáj. Szaladok az orvosért. Addig ne nyomjon!"
Végre megértem. Doki megérkezik: "Még ne nyomjon" "De nem bírom tartani! Ugye már nem sok idő?"
"Csak néhány perc" Ez erőt ad. Végre látom a fájdalmak értelmét és végét. Nagyon figyelek az orvosra: szemet, szájat becsukni, nyomni stb. Nem könnyű, de erőt ad, hogy mindjárt meglátom Tomikát. Még egyszer, na, még egyszer. "Most ne csináljon semmit!" Sírást hallok, és a hasamra tesznek egy lila apróságot.
"De pici, az én kisfiam!" Kapaszkodik, átölelem, és hatalmas megkönnyebbülést és büszkeséget érzek: sikerült! 9 hónap után ügyesen megszültem Tomikát. Elviszik. Megkérem az orvost, hogy szóljon a férjemnek. Gátvarrást meg sem érzem. "A vajúdás után már semmi nem fájdalmas. Különben sem számít már egy kis kellemetlenség."
Negyed 8 körül kész vagyok, jön a szülésznő, hogy átkísérjen a megfigyelőbe. Közben majd beszélhetek a férjemmel is. Segít fölülni: a fülem zúgni kezd, minden kivilágosodik, nem hallom, mit kérdez. Gyorsan visszafektet, mert elájultam. Még egy kísérlet. Az eredmény hasonló. Maradok a szülőágyon. Mivel sehol senki, beengedik a férjemet. Hozzák a babát is fölöltöztetve. Mindjárt szopni kezd. A hangulat csodálatos: együtt az új család: a pici szopik, és apa ujját szorítja. Bárcsak sosem múlna el ez a pillanat! Életünk fő műve van itt velünk, csodálatos, hogy az életét nekünk köszönheti.
Jó ideig együtt vagyunk. Aztán a picit elviszik, a férjemnek mennie kell. Kb. 9 óra. Újabb kísérlet, hogy keljek föl az ágyról. Ismét sikertelen. Közben kapok teát és vajas kenyeret. Csak szomjas vagyok. És nagyon megkönnyebbült és boldog. Csak az újabb ájulástól tartok: "Itt szeretnék aludni a szülőágyon." Végre 10 óra körül sikerül átülnöm a tolókocsira, lezuhanyozni, és eljutni a csecsemőosztályra. Jól esik a fekvés, de aludni nem tudok. Elkezdek SMS-t küldeni az ismerősöknek. Legszívesebben mindenkinek elújságolnám a nagy hírt.
Fölkelni továbbra sem nagyon bírok a szédülés miatt, de alig várom a reggelt, hogy újra lássam Tomikát.

Hát így született Tomikánk.

Mindenkinek további szép napot!
PTünde
ptünde

Tünde!

Most olvastam el a sztoritokat. Nagyon meghatódtam hisz nekem ez most nem adatott meg, viszont az anyai ösztöneim egyből beindultak, és ezerrel ömleni kezdett a tejem, így most kénytelen leszek fejni menni.. Kép
goczane

Erika! Gratulálok Daninak ügyes fiú. Innen már szépen fog gyarapodni!

Kitty! Hát én is sokat használom ezért gond a vizkö. Köszi.

Tünde! A kup is van olyan hatásos mint a beöntés? Én kérdeztem a korházban azt mondták maradnak a régi modszernél nem hisznek benne elég lenne egy kup.

Leone! Ne aggodj a sulyod miatt. Amugy max. másfék liter vizet lehet ilyenkor inni,nekem erre felhivták a figyelmemet.

Rita!Léna! Drukkolunk nagyon!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Benéztem most, de elég nagy volt itt a csönd. Mi van? Csak nem indultak be az események mindenhol???

Írjatok!

Pusza, Kata
katca

Sziasztok,
vannak új képek Babóról az albumomban.
Cím a Profilomban...

Pusza

MÓKI
móki

Sziasztok!

Most volt időm,hogy végigolvassam Móki és Tünde szülésének történetét. Csak úgy átfutni nem akartam,most meg volt időm,hogy beleéljem magam.Nagyon meghatódtam, ilyenkor az ember újra átéli egy kicsit a saját szülését is.

Karmen!
Orsi megkata már a 2 hónapos szurit? Ha igen,hogy viselte? Nem volt lázas vagy nyűgös utána?

Rita! Léna!
Már a híreket várom, holnap reggel rögtön kapcsolom is be a gépet,hátha....

Sziasztok

Kitty
kitty123

Móki!

Meg is néztem Andrist, édes kis baba. Olyan nyugodtan aluszik a képeken. Mindig ilyen nyugodt?

Kitty
kitty123

Sziasztok,

MókiKép
Andris napról-napra szebb és aranyosabb. Hogy csinálod? KépKépKép

Bár a pelenkázó hiányzik, de tettem fel képeket a babaszobáról. Meg Nádjáról is is van friss kép, csak nem látszik rajta. Elbújt a hasamba Kép

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1122&page=1

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Móki!
Andris nagyon édes! Látom, ő is tud arcokat vágni.

Karmen!
Nem tudom, hogy a beöntés milyen, mert még nem volt benne részem. Nekem nem sokat használt a kúp, pedig a szülés után is kértem a gyermekágyas osztályon kétszer is, mert gondom volt. Semmit nem ért, bár akkor már a parafinolaj sem sokat. Pedig az állítólag nagyon drasztikus.

Mariann!
Nem tudtam megnézni az albumodat, mert azt írta ki, hogy nem publikus vagy nem található.

Szerencsére Tomika ma egész sokat aludt napközben, és most is már egy órája alszik. Már nem is baj két nagyon nyűgös és éber nap után.

Tettem föl az albumba képeket az 1 hónapos Tomiról. Címe a profilomban.
Most megyek aludni!

Jó éjszakát!
PTünde
ptünde

Sziasztok,

remélem így már jó lesz:
www.babanet.hu/album/main.php?album=1122&p=8132014
tmarianna

Sziasztok!
Nálunk nincs net, csak a tesóméknál így nem tudom nekem mikor lesz szüléstörténet, de majd megírom kézzel és majd tesóm bemásolja.Nem túl sokat alszom mostanában, mert Cicuskám elég hasfájós.Napközben nem sokat alszik, nem sír csak nyöszörög.Móki nálatok mi újság?
Mindenkinek gyönyörű a kisbabája!
Új képek az albumban, cím a profilomban.
Szilvus!Nagyon várjuk már a képeket!Remélem minden rendben és már otthon is vagytok.
Léna, Rita drukk ezerrel!Új kisbabát akarunkKép!
Puszi mindenkinek F Kata+ a 10 napos Lili
filep_katalin

Sziasztok!

Móki!
Nagyon-nagyon aranyos Andris! Olyan csöppségnek tűnik a képeken, de ettől még tüneményesebb. És ha minden igaz, akkor nemsokára élőben is megcsodálhatom.

Tünde!
Minden új szüléstörténet után egyre izgatottabb vagyok, mert annyira más és más mindegyik, mégis nagyon hasonlóak. Jó volt olvasni, és egyáltalán nem lett hosszú Kép. Megnéztem a képeket Tomiról is, nagyon helyes kissrác!!!

FKata!
Várjuk tőled is majd a szüléstörténetet! Lili nagyon aranyos kislány, tényleg kivételes a szép, világos hajával.

Leone!
Örülök, hogy jól telt az idő Angliában és minden gond nélkül megúsztad a repülést.
A kilók miatt nem keseregj, szerintem teljesen jó az a 11, én eddig bárkivel beszéltem, mindenki túlment már a 15-ön. Majd utána leadjuk szépen.
Állítólag a 36. hétig simán megfordulhatnak a babák, abban nincs semmi különleges. Tornán az egyik lánynak a 30. hétre befordult, a 36. heti uh-n megint farfekvéses volt, szülés előtt ismét fejvégű. De - néhány bába szerint - vannak jól bevált módszerek, hogy mi "fordítsuk meg" a babócát. Neten nézz utána, tuti találsz ilyen jellegű infót.

Mariann!
Megnéztem a képeidet, és nagyon tetszettek! Szép színes a szoba, jó hangulatot áraszt, vidám. Az a szekrény különösen tetszett! Mi a helyzet a pelenkázóval? Mikor készül el?

Rita!
Hát, akkor mostmár tényleg nagyon drukkolunk Nektek, hamarosan találkozhatsz Lilivel Kép. Lénának is megy a drukk, majd mond meg neki, hogy gondolunk rá!

Oh, már ilyen késő van. Megyek, lefekszem, bár mostanában nagyon nem bírok aludni. Minden este kínoz a gyomorégés, az eddigi összes taktikám hatástalanKép.

Jó éjt!
Brigi (33+4)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Tünde elolvastam én is a szüléstörténetet annyira meghatódtam hogy én is elsírtam magam.
Igaz az enyém elég rövid lett, hisz a szülés sem tartott sokáig, de a végén én is azt a boldogságot éreztem amit leírtál. Igazából szavakba sem lehet önteni, még a harmadik után sem.

Van egy jó hírem: úgy néz ki hogy a vérnyomásom helyre jön, tegnap este kiváncsiságból megnéztem és 120/70 volt. Úgy örültem neki.

Móki nagyon édes a fiad.

Na megyek, kihasználom az alkalmat amíg Réka laszik, összepakolom egy kicsit a lakást. Első napon itthon egyedül 3 gyerekkel. kiváncsi vagyok hogy birom.

Sziasztok

Gabi

Hajrá finiselők, tényleg nagy a csend.
Remélem bebe van a dologban

Kép

gabi1

Sziasztok Csajok!

Jó lenne már pár új babuci!
Mindenki rendben van?
Lili mostanában már többet van ébren, már gügyörészik, kb. 4-5 hetes korától egyedül oldalra fordul!, és meg is tudja tartani magát. Esténként kicsit nyűgösködik, de éjjel csak egyszer ébred fel szopizni még mindig. Egyszer-kétszer előfordult, hogy kétszer kelt fel.
Mutatóba pár kép, mert a többi a profilomban van.
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1533

Kép
Kép

Megy a drukk lányok!

Puszi: Bogi+ 7 hetes Lili

KépKép

KépKép
farkasbogi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?