Sziasztok!
Azon a híren én is nagyon kiakadtam. Hihetetlen, mik meg nem történnek. Hát semmi sem szent már?
Voltunk ma belgyógyásznál Manóval. Kezdem azzal, hogy kiderült nem is gyerek belgyógyász, akihez mentünk, rosszul mondta a recepciós, mikor bejelentkeztünk.
De tök rendes volt a dokinő, megnézte a véreredményt, és most jön a lényeg. Képzeljétek el, hogy ez a magas májfunkció érték gyerek korban normális. Merthogy, az eredményen a felnőttek referenciaértékei vannak, a gyerekeké más, magasabb.
Azt mondja a dokinő, hogy ezt úgy kellett volna, hogy mellé írják a gyerek referencia értékeket is, és akkor látszana, hogy ez normális. Legalábbis Szegeden, ahol ő praktizál így csinálják. De azért holnap bemegyek a kórházba, ajánlott ez a dokinő egy gyerek belgyógyászt, állítólag nagyon profi, megmutatom neki is. Ja, és még annyit mondott, hogy viszont a gyerek nagyon vérszegény. Mondtam neki, hogy az volt, kapott vasat, most azt mondta a dokinénink, már nem kell neki. Erre mondja, hogy nem vashiányos vérszegény, hanem vérképzőszervi vérszegény. Erre folsvat kellene kapnia, ideális esetben attól helyrejön, anélkül viszont romlik. Na ezen tök kiakadtam, mert ráadásul amikor vették tőlük a vért, akkor a kórházban mondta a dokinő, aki csinálta, hogy vérszegény a gyerek. A mi gyerekdokink szerint viszont ez az eredmény jó. Nem tudom mi van az utóbbi pár hónapban vele, de mostanában elég sokan panaszkodnak rá. Lehet valami magánéleti gondja van.
Szóval holnap v. holnapután kórház és megkeresem ezt a másik dokit.