Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jöttem bejelentkezni olyan rég írtam nektek Kép Látom mindenki jól van. Az a lényeg! Mi is jól vagyunk egész héten játszótereztünk ebbe a szupi időbe Kép Én meg állandóan parázok a pocilakó miatt. Ugye most pont abban az időben vagyok (11 hét) hogy semmit nem érzek, és állandóan aggódom, hogy nincs-e semmi baj!!! UH-ra csak másfél hét múlva megyek Kép D ebiztos minden oksa csak én vagyok ilyen hülye. Ti is ilyen kis aggódósok vagytok???

Eszty: A baba-mama szoba sima szülés után asszem egyből mehet. A látogatók nem mehetnek be a szobákba hanem ki kell jönni ha jönnek hozzád.

Üdv: Niki
lani

Alma:

Írtam neked mailt, mindkét címedre.
thira

Lani,
en is nagyon sokat panikoltam pocaklako miatt, mert elotte par honappal ment el egy, azaz nem tudott rendesen megtapadni. De minden rendben volt, van.
Es ha jon hozzam latogato, akkor hova tudom tenni a fiamat?

Eszty 37+6
eszty

Eszter:

Beviszed a csecsemőrészlegbe, és ott vigyáznak rá.
Ezenkívül van egy látogató szoba is, ahová bemehet például apuka, és közelről is megnézheti a babát. Ebben a szobában nem lehet egyszerre két családnál több:-)

Amúgy annyit akartam írni, hogy attól függetlenül, hogy a csecsemősök nem a legkedvesebbek, szerintem szakmailag nincsen velük gond. Végülis a helyi védőnő nagyon segítőkész, ő tud segíteni a baba gondozásának megtanulásában. A csecsemősök viszont nagyon jól látják, hogy a babák hogy fejlődnek és egészségileg rendben vannak vagy sem. Írom ezt annak ellenére, hogy itt volt néhány horrortörténet. Én mindkét gyerekemnél elégedett voltam az orvosi részével a dolognak, például nagyon pozitív, hogy az összes szükséges UH vizsgálatot elvégzik a babákon, és nem kell emiatt 6 hetesen végigcipelni őket a városon és órák hosszat várakozni velük.
thira

thira,
koszi. Csodalkoztam is, hogy hogyan lehet az, hogy apuka nem lehet a pici kozeleben. Kép

Es milyen horror tortenetek voltak? Csak azert kerdezem, hogy oda tudjak ra figyelni!

Eszty 38+0
eszty

Eszter:

Mondjuk ez a látogatószoba azért nem is arról szól, hogy hosszú órákat tölt bent az ember:-) mert ugye sokan várnak rá.

A történeteket nem írom le, olvass vissza ha gondolod. Bár nekem alapvetően azért az a véleményem, hogy minden éremnek két oldala van, és itt bizony maximum az egyik oldalt hallgathatjuk meg.
thira

Ma voltam terhesgondozáson és uh-n, Anikó is fejvégűbe fordult végre, jelenleg 1336 g kereken Kép és már csak az a dolgunk, hogy hizzunk, erre van még úgy 10 hetünk. Kép
bambrus

<center>Kép Kép</center>

[color=#119911] Bogyeszka! Kép

<font color="0000ff">Örülök, hogy minden rendben veletek, vigyázzatok magatokra és hízzatok ügyesen!

Puszi Sziszike

Varjú Mónika! Kép

Megkaptad az e-mailjeimet? Nagyon eltüntél, pedig várom a válaszodat! Minden rendben veletek?

Írj mihamarabb!

Fanni! Kép

Mi újság veletek, hogy vagytok, már nagyon régen írtál egyben vagytok még?

Írj néhány sort!

Alma! Kép

Merre jársz mostanában? Nem nagyon látogatsz ide!
Azt írtad, hogy írsz még de semmi! Minden OK?

Jó éjszakát és szép álmokat mindenkinek!

Sziasztok

Sziszike ( 38 )</font>

bedoli

Sziasztok Lányok!

Kép Angelkám! Írtam neked tegnap, de otthon nem néztem az e-maileket, ha írtál küldd át ide a benti címemre!
PuszA.

Kép Sziszike!
Minden OK, csak a mocorgás a dolgunk mostanában meg a pocaknövesztés! -ezért nem is írtam, csak olvastalak titeket itt!
Neked tegnapelött írtam, mert tegnap nem volt kedvem otthon még a gépet sem bekapcsolni, lustaságkór tört rám! De minden rendben ma már eröre kaptam! Du jelentkezem otthonról!

Kép Szia TK! Itt a Margitban van 2 doktornö is, nem tudok róluk mit írni, csak az tuti hogy vannak.

Kép Éva! Örülök hogy jól vagy! HAJRÁ!!!
Már csak (kb.)1 hét?!-sárgulok!!!
Puszi, vigyázz magadra!!!!

Kép Lani, ha ez megnyugtat én is sokat pánikoltam, de jobb félni, mint ...Kép
Nekem így az elsö babával szinte kötelezö az aggódás, + persze az elején volt rohanás a kórházba... és azt nem kívánom senkinek, én inkább kicsit félek azóta (de nem vagyok klinikai eset)

Kép Bogyeszka! Mindegyikre megyünk?!, ha jól tudom több féle (4?) tanfolyam van, de utánnanézek otthon a papírosomon!
Puszi.

Kép Thira! Köszi, Írtam én is neked!

Kép Mindenkinek szép napot!
Puszi
Alma
(24)
almaa

Alma, persze, mehetünk mind a négyre, bár én már a múltkor is kijártam az "iskolát" Kép, de kiváncsi vagyok, milyen változások történtek azóta, nehogy állandóan abba fussak, hogy dehát 2 éve még nem igy volt... Kép
bambrus

Sziasztok!

Sziszike!
Írtam neked is. Jól vagyunk, csak estefelé már fáradt vagyok, így lusta netezni.

TK!
Egy doktornőről tudok, ő Szigethy Adrienn. A terhesgondozóba rendel, úgy tudom. Állítólag fiatal, és lelkiismeretes.
Sok sikert!

Lani!
Ne aggódj, szerintem mindenki parázik emiatt az első 3 hónapban, ez természetes. Aztán majd azért parázol az utolsóban, hogy miért nem mozdul meg olyan sűrűn, ahogy te azt szeretnéd (persze az is lehet, hogy olyan sokat fog mozogni, hogy pihenni sem tudsz... :o) )
Én is aggódtam a baba miatt, míg nem láttam az uh-on.

Viszont most már határozottan nő a pocim. A múltkor összetalálkoztam egy anyukával a játszón, akivel ősszel találkoztam utoljára, és legnagyobb meglepetésemre megkérdezte, hogy jön -e a következő baba.
De a barátnőim is mondják, hogy nagyon látszik már.
Szoktam is "húzni" a férjemet, hogy majd meglátja, hogy ebből kettő baba lesz! :o)
Tegnap voltam a védőnőnél, és kértem, hogy hallgassuk meg a szívhangját. Fél sikerrel jártunk, mert csak a köldökzsinór lüktetését hallottuk, ami nem volt olyan éles, mint egyébként kellett volna lennie, de legalább megnyugodtam, hogy minden rendben.

Na legyetek jók!

Sziasztok!

VMóni
(14+5)
vmóni

Sziasztok!

A barátnőm a margit kórházban szeretne szülni. Kérdezteti, hogy melyik orvost ajánljátok és melyiket nem. Valamint mit lehet tudni dr. Vámosi Béláról és hogy ultrahangra előre be kell-e jelentkezni.

Előre is köszönöm válaszaitokat. De közvetlenül írhattok is nekem verdalmika@freemail.hu címre.

Én egyébként már túl vagyok két szülésen. A gyermekeim 5 és fél és másfél évesek. Én a Szent Imrében szültem mindkét alkalommal. Az elsőről csupa rossz, a másodikról (már a felújított kórházban) csupa jó élményem van!

Kellemes, könnyű szülést kívánok nektek!
verdalmika

Sziasztok!

Verdalmika,
Írtam Neked mailt!

Nálam végre némi javulás tapasztalható émelygés ügyben, már csak esténként kavarodik fel erősebben a gyomrom. Az előző terhességeimnél csak a 18. hét felé jelentkezett ez, úgyhogy most nagyon bízok a gyorsabb jobbulásban:-)

Legközelebb ápr. 15-én kell mennem terhesgondozóba (Afp-re). Nem jár ott valamelyikőtök éppen akkor? Hát, bizti nem futok össze senki "ismerőssel", annyira azért nem pocakosodunk szinkronban:-))

Üdv,
Viki
ccviki

Sziasztok!
Bogyeszka! Rendben, Örülök hogy 4x Ti is!

Sziszike!
Írtam neked!

Viki! én csak most néztem a gyerköceidet a profilodban, Nagyon Aranyosak!!!
Én egy héttel elötted megyek a terhesgondozóba terheléses cukovizsgálatra,
a 26. hetemben, (pont 2 hét múlva)

Thira! Köszi!!!

Lányok!
Nektek is keményedik a pocitok néha?
Nekem igen, de nem fáj csak olyan furcsa. Magne B6-ot szedek rá, most talán kevesebbszer van keményedés.
Tudja valaki, hogy ez mitöl van, mert nekem tök mindegy, hogy ülök, állok , nyugiban vagy sétálgatva, egyszercsak jön és kész!

Puszi nektek
Jó éjt!
Alma
(24)
almaa

Alma!

Mindenképpen szólj az orvosodnak, megnézi, hogyan hatnak a keményedések a méhszájadra. Nekem a 23. héten kinyílt egy ujjnyira, a 35. hétig feküdtem. Nem ijesztgetni akarlak, mindekinél más a helyzet, de jobb biztosra menni.
Azóta is keményedek, de semmit nem változott a méhszájam, kedden császár. De azért 24 hetesen jobb óvatosnak lenni. Legfeljebb kiderül, hogy minden oké.

Szia,
Éva
39+1
evaanya

Kedves Évi! Kép

<font color="0000ff">Örülök, hogy írtál pár sort, és annak is, hogy még egyben vagytok. Kép

KEDDEN császároznak??? Akkor sajnos mi nem fogunk találkozni, vagyis kitudja, hogy Olivér nem-e dönt úgy, hogy korábban akar kibújni.

Ha nálam 6-ig nem történik semmi, akkor engem április 07-én császároznak.

Neked hogy lesz? Be kell feküdnöd hétfőn reggel és kedden csaszi, vagy csak kedden reggel kell bemenned???

Egybként hogy bírod? Én már egyre nehezebben!
Ügyes vagy, hogy kihúztad a végéig.

Mit mondtanak mekkora lesz a baba? Mekkora volt a 38. heti súlybecslésnél?

Írj mihamarabb!

Fanni! Kép

Mi újság veletek? Egyben vagytok még?
Már jó régen nem írtál egy sort sem, jelentkezz, hogy tudjuk, hogy jól vagytok!!!

Jó éjszakát és szép álmokat nektek!

Puszi

Sziszike ( 38 + 2 )</font>

bedoli

Kép szia Éva!

Kedden sokat gondolok majd rátok!!!!
Nagyon örülök, hogy jól vagy!!! Kép

Szólok akkor a doktorbácsimnak, köszönöm a tanácsod!
Bár remélem semmi gond...

Puszi
Alma
(24+2)
almaa

Hahó Lányok!

Örülök, hogy mindenki jól van. Kép

Bogyeszka!
Nagyon ügyes kisbabád van, hogy már befordult! Nekem a 31. héten még mindig üldögélt, volt is nagy izgalom, mi lesz most velem... Kép De azóta ő is megfordult, menetirányban várja a nagy napot Kép

Sziszike!
Szia!! Még egyben vagyunk, sőt, nem is nagyon tudok görcsölős sztorikat mesélni, mert eddig összesen 2x görcsölt a pocakom, meg a derekam, és ennyi... Keményedni néha szokott. A CTG-k méhösszehúzódásos görbéje olyan, mintha most nyírták volna le a füvet... Tudod, semmi nagy fűszál, majdnem egyenes Kép
Kedden voltunk a 38. heti ultrahangon, ahol 2869 g-ra becsülték, a BPD pedig 89 mm. Nem lesz óriásbébi, az biztos Kép De nem is baj. Kb. 1 hete megvan a nevünk (neveink) is: Boglárka Anna. Olivér mekkora már?
Neked már biztos, hogy császár lesz? Azt hiszem, lemaradtam valamiről. Pedig mindig olvaslak benneteket!
Írj, és addig is vigyázzatok magatokra!
Puszi!

Éva!
Gondolunk Rátok kedden, ügyesek legyetek - csak úgy, mint eddig is KépKépKép

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok - a rossz idő ellenére..

Sziasztok,

Fanni (38 + 1)
kfanni

Fanni, azóta is vannak ám mocorgások, volt mikor megint alul éreztem a nagy parádékat, de azért utána megint a köldökömhöz jött vissza - legalábbis idáig... Kép
bambrus

Sziasztok Kismamatársak!
Először vagyok itt, sok mindent elolvastam, de nem találatm infokat a Szent Margitban végzett császárokról. Kérlek, írjátok meg, ha van valakinek császáros tapasztalata. (Milyen módszerrl, milyenek az orvosok, milyen élmény volt stb. Én a Sztanyik doktorúrhoz járok, szívesen olvasnék róla is véleményt. Előre is köszi.
kristofkt

Szia Kati!
Nekem sajnos van császáros tapasztalatom. Előzmények: 17 órás vajúdás végén leesett a baba szivhangja, később kiderült, hogy a nyakán volt a köldökzsinór, úgyhogy sürgősségi császárom lett. Spinális érzéstelenitést kaptam a nagyon szimpatikus altatóorvostól, a szülőszobából egyenesen áttoltak a császáros műtőbe, percek alatt összeugrasztották a team-et (már éjfél is elmúlt egyébként) és ahogy az orvosom döntött a császár felől, utána 25 perccel már ki is vették a babát. Először nem is láttam belőle mást, csak térdtől lefelé a lábait, gyorsan megszámoltam, megvolt mind a 10 lábujja Kép, utána el is szaladtak vele. Egyébként a műtét egész kellemes volt, már ha lehet ilyet mondani rá, egyetlen kényelmetlenség a viszkető arcom és a taplóra száradt szám volt, de ez az érzéstelenitő miatt volt. Ahogy összevarrtak, áttoltak az őrzőbe, ott maradtam hajnalig, kikészitettek nekem egy teljes kancsó teát, azzal, hogy minél többet igyak a fejfájás elkerülésére, ezzel nem is volt gondom (6 v. 8 órát feküdtem ott, ha jól emlékszem), majd a szülésznő lemosdatott és áttolt a császáros kórterembe. Itt az osztályos nővérke kivette a katétert, dobtam egy pisit és "kocogtam" át az intenzivre a gyerekhez. Mivel nálunk volt egy kis gond, azt nem tudom megmondani, hogy hogyan adják oda a gyerkőcöt, de gondolom, a csaszis anyukáknak is odaadják már az őrzőben is. Én még csak annyit láttam a babámból, mielőtt átrohantak vele a PIC-re, amikor a varrás közben odahozták nekem - fehér lepedőbe bugyolált csupa ránc arcocska, még a szemét is ökölbe szoritotta.
Az hogy milyen módszerrel operált a dokim, fogalmam sincs róla, nem is érdekel, egyébként lógott még a sebből egy drén a végén egy kulaccsal, ami felfogta a kifolyni szándékozókat, ezt kivette a második napon, az ötödiken meg a varratot, ami teljesen fájdalommentes volt. A drénkivétel ugyan kellemetlen volt, de egy hosszú pillanatig tartott csupán. Fizikailag elég jól viseltem, persze ehhez az is hozzájárult, hogy nem voltam hajlandó magammal foglalkozni, csak a gyerekhez keltem, mentem, fejtem a tejem. De azért legközelebb inkább hüvelyi úton szülnék, ha akármennyi esély is lesz rá. Ja igen, apuka nem jöhetett be, egy kis ablakon keresztül nézhette az egészet, bár elmondása szerint csak annyit látott, hogy zöldbe öltözött alakok serénykednek körülöttem.
Remélem, tudtam segiteni!
bambrus

Szia Kati!

Nekem is van csaszaros tapasztalatom, szinten Sztanyik doktor az orvosom.

Miutan dontott a csaszarrol gyorsan elokeszitettek, attoltak a mutobe , ahol spinalis erzestelenitest kaptam, ezutan csak fekudtem es jolesoen pihengettem a sok fajas es kudarcelmeny utan, majd eleg gyorsan kiemeltek a babat, ekkor csak egy pillanatra lattam, rogton elvittek megvizsgalni es furdetni. Ide mehet a babaval az apuka, amit szerintem erdemes kihasznalni. Utana visszahoztak es mikozben varrtak a hasamat egy kicsit nezegethettem. En is ejjel szultem, ejfel elott valamivel, kaptam egy kancso finom teat es reggel 7-ig a szuloszoban maradtam. Ez az ido nekem nagyon hosszunak tunk, par ora alvas utan mar fennt voltam es szivesen babaztam volna. A mutetet jol viseltem, reggel egyedul meg tudtam furdeni es egesz nap tudtam jarkalni, csak masnaptol kezdett igazan fajni a seb. Sztanyik doktor nem hasznalja azt a drent, amirol bogyeszka irt, igy az o csaszaros kismamainak meg ez sem okoz akadalyt a mozgasban. A mutetet egyebkent modern modszerrel csinalja, egeszen alul kb. 8-10 cm-es viszintes vagast csinal. A tovabbi reszleteket nem tudom es nem akarok pontatalan informaciot adni. Egyebkent Sztanyik doktor urat is kerdezgetheted errol, en is ezt tettem annak idejen, csak mar nem emlekszem mindenre. A mutet utan 1-2 napig a csaszaros szobaban kell maradni, ahol kb. 3-4 orankent hozzak a babat szoptatni, utana at lehet menni baba-mamas szobaba.

Orvosi szempontbol szerintem nagyon jo a Margit, jo szakmai tudasu, tapasztalt orvosok vannak, viszont a szules utani par nap sokakban marad meg negativ elmenykent. Erdekes modon en a szules utani hetekben nem gondoltam erre az idoszakra negativ elmenykent, azonban ahogy telik az ido es visszagondolok ra, egyre tobb dolog zavar. A legjobban az bant, hogy nem tolthettem eleg idot a kisfiammal, nem szeretek arra gondolni, hogy milyen sokat fekudt egyedul a megorzoben abban a kocsiban es nem szoptathattam, amikor akartam illetve amikor o igenyelte volna. Erre a korhazi dolgozok azzal ervelnek, hogy aki nem tudja ellatni magat, az a babajat sem. De a legtobben nagyon is jol voltunk a mutet utan es velemenyem szerint jobban tudtunk volna figyelni a sajat babankra, mint 2-3 nover a tobb 10 babara. Ezzel most nem a csecsemos noverekere akartam panaszkodni, hiszen valoszinuleg ezt a rendszert nem ok talaltak ki, viszont lenne min valtoztatni.

Sztanyik doktor urrol mint szinte mindenkinek nekem is nagyon jo a velemenyem, szakmailag nagyon jo, kedves, meg lehet tole barmit kerdezni. A nala szult kismamakat minden nap meglatogatja a korhazban ha nincs eppen szabadsagon. A varrat szedes pedig nagyon gyors es fajdalommentes volt.

Ha valamit kihagytunk, amire kivancsi lettel volna, nyugodtan kerdezzel.

Andi
aandi

[color=#119911]<center></center></font>

<font color="0000ff"> Kép Túl vagyunk a harmadik CTG-n és a 38. heti ultrahangon. A CTG természetesen semmit nem mutatott, Olivér néha mocorgott egy kicsit, aztán bealudt. Fájástevékenységnek semmi jele.

Olivér súlya az ultrahang alapján gramm.

Az érdekes az egészben az az, hogy:

36. héten a M. K.-ban 2390 gramm-ra becsülték

a 37. héten a 4D UH-on 2827 gramm-ra becsülték és

most a 38. héten 2926 grammra szintén a M. K. -ban!

Elég érdekes adatok, biztosat már csak akkor fogok tuni, amikor megszületik és ráteszik a mérlegre! Kép

Zsolti ma csinált rólam néhány pocis képet, így a 38. hét közepe fele. Kép

Ha érdekel titeket megnézhetitek a:

www.babanet.hu/album/main.php?album=1086

- os albumom harmadik oldalán

Most röviden csak ennyi!

Mindenkinek kellemes hétvégét és jó pihenést!

Puszika

Sziszike ( 38 + 3 )</font>

bedoli

Sziasztok!19hetes kismama vagyok,augusztus 20-ra vagyok kiírva,ha van valaki,aki ilyentájt szül várom jelentkezését!
edra

Sziszike, Alma,

Sziasztok!

Megvagyok, csak nem volt számtógépem.
Jó kis jóslóim vannak, nem baj, legalább tudja a a kicsi, hogy valami készülődik. Azért remélem, keddig vár.
A becsült súlya 363o gramm volt a 38. héten.

Mindenkinek köszi a drukkot, amint tudok, jelentkezek. Hétfőn kell befeküdnöm, labor, UH stb. aztán kedden reggel hajrá.

Éva
evaanya

Azt szeretném megkérdezni hogy milyen tapasztalataitok vannak a Margit korház szülészetéről és egy bizonyos orvosról akinek a neve dr. Horváth E.? Ha valakinek van személyes tapasztalata vele kapcsolatba azt ossza meg velem .Köszi
hbarbara

Horváth dr.-t nem ismerem, a szülészetről meg azt tudom ajánlani, hogy olvass vissza, biztos megkapod a kérdésedre a választ, mert elég gyakran van róla szó.
bambrus

Sziasztok!

Hát látom, kezdenek felgyorsulni az események! :o)

Éva,
Drukkolok nektek, ügyesek legyetek!

Sziszike,
Megkaptam a mailedet, válaszoltam rá, úgyhogy itt most nem teszem meg.

Viki,
Én 6-án megyek AFP-re.
Talán majd későbbiekben, amikor besűrűsödnek a vizsgálatok, nagyobb esély van arra, hogy némelyikünk összefut a másikkal.
Írtad, hogy még émelyegsz. Csak ez az egy "tüneted" maradt meg? Te nem vagy fáradt? Én azon aggódom, hogy elvileg most már el kéne a fáradtságomnak múlnia. Néha erőre kapok (de ez elég ritkán van), aztán hulla fáradtnak érzem magam. Normális ez?

Nem tudjátok véletlenül, hogy akinek a 12. héten csináltak terheléses cukorvizsgálatot, annak a 16. héten is csinálnak? Mert nekem nem mondták, hogy vigyem a szőlőcukrot, viszont alapban szoktak csinálni vizsgálatot...

Sziasztok!
Móni
(15+3)
vmóni

Kedves Barbara!

Én nála szültem, írj mail-címet, priviben leírom a tapasztalataimat (nagyon pozitív)
jade

Mónika, mivel neked csináltak a 12. héten is cukros vizsgálatot, biztos, hogy csinálnak a 16. és a 26. héten is! Több mint valószinűleg azért volt neked már a 12. héten is, mert van hajlam a cukorbetegségre a családodban.

Egyébként én szinte mindig tudnék aludni... Kép

(31+7)
bambrus

Sziasztok Lányok!
ÉVA már a kórházban van! De JÓ!!!
Holnap már a kezében tarthatja a babáját!!! :-)

VMóni, nekem a 16. héten csináltak és a 26. héten csinálnak terheléses cukor vizsgálatot.(Nálunk nincs hajlam a családban a cukorbetegségre.)
Ennyit tudok!

Angelka! Írtam neked e-mailt!

Bogyeszka! Az alvás nálam is bármikor megy!, viszont mostanában felébredek ha kell, ha nem, már 7-1/2 8 körül-és ez régen nem volt...

Puszi
Alma
(24+6)
almaa

Kedves Bogyeszka és A.Andi! Köszi a válaszokat sokat segített. Jó olvasni mások tapasztalatait!
Valószínűleg én is császárra vagyok ítélve, ezért szerettem volna tudni.
kristofkt

Kedves Viki és minden kismama!

Nagyon szépen köszönöm az információkat! Még egy dolog....ultrahangra előre be kell jelentkezni telefonon?

Legyetek jók és kellemes szülést és csodálatos, egészséges kisbabákat kívánok szeretettel!

Nekem is két gyermekem van:-)
verdalmika

Sziasztok!

Látom mindenki jól van.
Mi is megvagyunk elvileg minden rendben. Szerdán megyek vérvételre és UH-ra. De olyan pipa vagyok mert a vérvétel reggel 8-kor lesz az UH meg fél 11 kor. Mivel férjem nem tud elszabadulni vinnem kell a kislányomat magammal, de fogalmam sincs, hogy fogom megoldani. Még egy reményem van, hogy anyukám el tud jönni. De ilyet kitalálni, hogy ennyi idő legyen a kettő között.... Kép A 13 héten vagyok egyébként és gondolom most nem a dokim fog UH-t nézni sőt tuti nem mert meg sem kérdezték, hogy ki a dokim. Nektek is más csinálta?? Na jó majd csak megoldom.

Üdv: Niki
lani

Verdalmika,
a MArgitban minden meg van szervezve. Kép

Amikor adategyeztetesre eloszor mesz a terhesgondozoba, adnak egy papirt, ezen rajta van a varhato vizsgalatok listaja, es az hogy melyik heten kell ra elmenned. Aztan amikor mesz a terhesgondozoba az eloirt vervetelekre, akkor adnak idopontot UH-kra. Egyetlen hatranya a dolognak, hogy mindig, mindenhol sokat kell varni. Hiaba adnak pontos idopontot, mindig varni kellett valami miatt. Kép
De kulonben nekem a szervezettsege nagyon tetszett. Kép

Lani,
a hivatalos UH-kat sohasem a sajat dokid csinalja, hanem az UH-s szakertok. Azt hiszem, ket doktorno van, es ok vegzik el ezeket a vizsgaltokat.
Velem mindig nagyon kedvesek voltak, pedig egyszer vetelesgyanu miatt mentem fel beutalo es idopont nelkul (az orvosom kulfoldon volt eppen), de azonnal megneztek Gombockat. Es amikor a vesem fajt, akkor is felultettek az asztalon es azt is megneztek UH-val (sajnos, talaltak is tagulatot Kép).

Tovabbi jo pocakosodast!
Gombóc
gombóc

Szia Barbara!

Az én orvosom is ugyan az mint a tied. Ha megadod az e-mail címedet akkor leirom a tapasztalataimat./ Nagyon jó véleményem van róla/.
csigu

Szisztok!
2004.04.04.-én 21óra 24perckor megszületett Sziszike 3. kisfia Olivér!!! Anyuci és a baba is jól van.

bedoli

Sziszike!!!!

Gratulálok!!!! Ez a dátum csúcs KépKépKép

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Sziszike és a család!

Gratulálok a harmadik picurhoz, és nagyon örülök, hogy mindenki jól van! Köszönjük az értesítést, a dátum pedig tényleg csúcs! Én is gondolkoztam ezen a dátumon, dehát ezt nem én döntöm el Kép
Jó egészséget és mihamarabbi felépülést kívánok!

Éva!
Remélem, Veletek is minden rendben!

Lányok! Nagyon eltűntetek! Mindenkit megviselnek ezek a frontok? Merre jártok?

Puszi,

Fanni (39 + 5!!!)
kfanni

Sziasztok!

Márc. 30-án megszületett Máté, 3500 gr, 51 cm. Kicsit tévedtek a súlybecslésnélKép. Már itthon is vagyunk, szombat du. ki is dobtak a kórházból. Később írok részleteket. Nagyon jól vagyunk mindketten.

Hajrá mindenkinek!

Éva
evaanya

Evanak es Sziszikenek gratulalok! Sok boldogsagot es jo egeszseget kivanok!
Pussz,
Gombóc
gombóc

Sziasztok,

HELP! Surgosen szuksegem lenne a Terhesgondozo telefonszamara, ahol be kell jelentkezni adatfelvetelre. Kép

Koszi szepen a segitseget,
Gombóc
gombóc

250-2420 /205m
jade

Sziasztok!

Gratulálok az új jövevényekhez, és mindenkinek jó egészséget kívánok!

Én lennék Verdalmika barátnője, aki végül is Szigethi dr.nőnél kötött ki, s aki most 26 hetes.

Komolyan örülök mások örömének, és remélem egyszer a sajátomnak is örülhetek.

Pusszancs: Dica
dica

Sziasztok!

Evaanya, Sziszike!
Gratulálok kisfiaitok megszületéséhez, és jó egészséget kívánok!

Sziszike, megnéztem a fotóalbumot, nagyon helyes Olivér! :o)

Lányok, köszi az infokat a cukorterheléssel kapcsolatban. Csináltak most is, remélem, jó lesz az eredmény. Jövő héten csütörtökön kiderül, akkor megyek ugyanis az eredményért, és utána ultrahangra is. Remélem, minden rendben lesz.

Móni
(16+6)
vmóni

SZISZIKE és ÉVA, GRATULÁLOK!!!
Nagyon sok boldogságot kívánok mindkettötöknek a kisfiúkhoz!
SOK-SOK PUSZI
A BABÁKNAK is!

Majd a részleteket várjuk...

Alma
(26+1)
almaa

Jade,
Koszonom szepen! Kép
Gombóc
gombóc

Evaanya! Gratulálok Mátéhoz!

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Sziasztok! Evaanya,Sziszike gratula a babókhoz mielöbbi gyors felépülést jóó babázást és egészséget kívánunk!!!Timi,Csenge,Bence,
utimi

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat. Nagyon jól vagyunk, Máté nyugis baba, jól szopik és jókat alszik. A bátyja is örül neki.
A részletek:

29-én hétfőn reggel befeküdtem, CTG, aztán ún. bemutatás, mert a császárt két orvos dönti el. Másnap én voltam az első a műtőben. A felkészítésig nem is voltam ideges, de olyan sokáig tart a beöntés, borotválás, katéter, infúzió stb., hogy volt időm beijedni. Az első csaszi nagyon rossz volt, remegtem végig, éreztem, ahogy cincálnak, de hát 12 óra hasztalan vajúdás volt mögöttem, és irtó fáradt voltam.
Most viszont volt időm lelkileg felkészülni, teljesen más volt a műtét. A spinális érzéstelenítés semmiség volt, és utána finom meleget éreztem csak a lábaimban. Aztán lezuhant a vérnyomásom, de visszapofoztak, utána már tök jól voltam, szerintme valami kis koktélt is kaptam. Mindenesetre igen vidám hangulat volt a műtőben, a férjem mondta is, hogy igen bizarr dolog, hogy az ember fekszik kirakott belsőkkel és nevetgél, mert ő csak ezt látta az ablakon.
Aztán megkérdezték, jól látom-e a kisasztalt, mert oda fogják rakni a Mátét, és akkor megláttam és igen elcsodálkoztam, mert olyan picike volt, és lila. Kétszer a nyakára volt a köldökzsinór tekeredve. Tudtam én, hogy valami van a gyerkőccel, ami miatt nem akart befordulni, és áldom a Béres doktort is, hogy terminusban elvégezte a műtétet, mert ha spontán megindul a szülés, nagy baj lett volna.
A lényeg, hogy minden oké a gyerkőccel, elvitték becsomagolni, aztán visszhozták, kiabált keményen, de odarakták az arcomhoz, beszéltem hozzá, rögtön elkezdte az arcom rágni, és megnyugodott. Engem meg összestoppoltak.
Mikor visszavittek az örzőbe, rögtön kértem a babát, a szülésznő azt mondta, majd ha mozgatni tudom a lábam. Erre én rögtön billegetni kezdtem a lábam, meg oldalra fordultam, és akkor megkaptam a babát, majdnem hat órán keresztül velem volt és többször szopizott is.
Tízkor toltak ki, hat óra múlva a saját lábamon mentem zuhanyozni, egy óra múlva kértem, vegyék ki a katétert, és egyedül szaladgáltam a vécére. Másnap sikerült babás szobába kerülnöm.
Csecsemősök: sokkal segítőkészebbek voltak, mint kér évvel ezelőtt. Mindenki. Kérdés nélkül is odajöttek érdeklődni, minden okés-e. Csak néha ellentétes dolgokat mondtak, illetve olyat, amivel mondjuk én nem értek egyet. Pl. ha egy mellből nem elég a tej, akkor adjak tápszert, a másik mellemet tartogassam a következő szoptatásra. Hát én szoptattam mindegyikből igény szerint éjjel is, szerencsére összejöttünk hárman a szobában, akik megegyeztünk, hogy nem adjuk be a gyerkőcöket éjszakára. Húzós volt, de nem is kapott egyik sem tápszert, az én fiam még csak nem is fogyott mire hazajöttünk vele.

Szóval összességében jó élmény volt, köszönöhetően az orvosomnak, Béres doktornak, és Ruzsvánszky doktornak, az aneszteziológus is sokat töródött velem, (dr. Sepp, sajnos a másik anesztes nevét elfelejtettem, és nem volt a papírjaimon, de neki is köszönet), a műtősnő, Éva, és Tomi, aki mint a pillét, úgy emelgetett, és még a műtős sapimat is utánam hozta, hogy tegyem el emlékbe.

Ha valaki még tudni akar valamit, kérdezzen.

Éva
evaanya

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?