Szia Kati!
Nekem sajnos van császáros tapasztalatom. Előzmények: 17 órás vajúdás végén leesett a baba szivhangja, később kiderült, hogy a nyakán volt a köldökzsinór, úgyhogy sürgősségi császárom lett. Spinális érzéstelenitést kaptam a nagyon szimpatikus altatóorvostól, a szülőszobából egyenesen áttoltak a császáros műtőbe, percek alatt összeugrasztották a team-et (már éjfél is elmúlt egyébként) és ahogy az orvosom döntött a császár felől, utána 25 perccel már ki is vették a babát. Először nem is láttam belőle mást, csak térdtől lefelé a lábait, gyorsan megszámoltam, megvolt mind a 10 lábujja
, utána el is szaladtak vele. Egyébként a műtét egész kellemes volt, már ha lehet ilyet mondani rá, egyetlen kényelmetlenség a viszkető arcom és a taplóra száradt szám volt, de ez az érzéstelenitő miatt volt. Ahogy összevarrtak, áttoltak az őrzőbe, ott maradtam hajnalig, kikészitettek nekem egy teljes kancsó teát, azzal, hogy minél többet igyak a fejfájás elkerülésére, ezzel nem is volt gondom (6 v. 8 órát feküdtem ott, ha jól emlékszem), majd a szülésznő lemosdatott és áttolt a császáros kórterembe. Itt az osztályos nővérke kivette a katétert, dobtam egy pisit és "kocogtam" át az intenzivre a gyerekhez. Mivel nálunk volt egy kis gond, azt nem tudom megmondani, hogy hogyan adják oda a gyerkőcöt, de gondolom, a csaszis anyukáknak is odaadják már az őrzőben is. Én még csak annyit láttam a babámból, mielőtt átrohantak vele a PIC-re, amikor a varrás közben odahozták nekem - fehér lepedőbe bugyolált csupa ránc arcocska, még a szemét is ökölbe szoritotta.
Az hogy milyen módszerrel operált a dokim, fogalmam sincs róla, nem is érdekel, egyébként lógott még a sebből egy drén a végén egy kulaccsal, ami felfogta a kifolyni szándékozókat, ezt kivette a második napon, az ötödiken meg a varratot, ami teljesen fájdalommentes volt. A drénkivétel ugyan kellemetlen volt, de egy hosszú pillanatig tartott csupán. Fizikailag elég jól viseltem, persze ehhez az is hozzájárult, hogy nem voltam hajlandó magammal foglalkozni, csak a gyerekhez keltem, mentem, fejtem a tejem. De azért legközelebb inkább hüvelyi úton szülnék, ha akármennyi esély is lesz rá. Ja igen, apuka nem jöhetett be, egy kis ablakon keresztül nézhette az egészet, bár elmondása szerint csak annyit látott, hogy zöldbe öltözött alakok serénykednek körülöttem.
Remélem, tudtam segiteni!