Új privát üzeneted érkezett!

Erika! Sok tényezős a dolog... Majd eccer elmesélem, nem akkor nagyon itt belemenni a dologba. Nem titok, csak nehezen körülírható. A lényeg hogy szeretnénk pár dolgot kizárni Leventénél.
szilbee

Vera! Hogy miket mond? Hát nem sok mindent, de azt nagyon sokszor! :lol:

pl.: Hello! , cica, Kéjem!, tea, tej, vauvau, anya
szilbee

beszéltem Nikivel, jöhetnek haza!!!!!!! (bár amióta beszéltünk, már lehet otthon is vannak)

Vera!
nem szeret Bence oviba járni? az nem jó! és miért nem?

Te mész vissza dolgozni, vagy maradsz még? valamit írtál ezzel kapcsolatban, de kiment a fejemből...

Jaimee!
jó hogy Réka is meggyógyult, illetve bele sem esett.

MJ :lol:

Szilbee!
szolnokra mentek? akkor ott nem is nagyon hosszú a várólista, ah már mostanra kaptatok időpontot!

Judit,
Kép
Kép
bbj

ja, én úgy tudtam, hogy anno azért léptek vissza pelikánból merthogy lesz ez a másik, sé HURRÁ! lehet hol pénzt költeni....

Judit,
Kép
Kép
bbj

Jaimee, mi Szandán lakunk, úgyhogy mi ide járunk a Műv.házba hétfőnként. De pénteken a könyvtárban van a városban ;) Nagyon jó, onnantól hogy 2lábon jár a gyerkőc, érdemes kipróbálni. 1órás, fele-fele arányban mondókázás, éneklés (de ált. ezek is mozgásosak) és torna kül. eszközökkel amik az egyensúlyt javítják. Minden óra egy koreográfiára épül, a gyerekek már tudják mikor mi következik :)

Szilbee, akkor a lényeges dolgok már mennek Dávidnak :D Anya, tej, tea :)

KépKép Kép
76vera

Judit, én nem megyek vissza dolgozni, mert nincs hova :D Viccen kívül, nem tervezem még, mert nem szeretnénk Jázmint bölcsibe adni. Az ovin is gondolkozom hogy majd csak 4évesen megy, mert Bence 3évesen kezdte, de nagyon megbántam. Bár amit te is írtál, a másodikkal minden könnyebb, úgyhogy ezt majd meglátjuk jövőre.

Bencével idén ovit váltottunk, mert megszűnt a Tisza parti ovi ahova jártunk 2évet. Nagyon nehezen szokott be oda, féltem is a váltástól, de nem volt gáz. Eleinte lelkesen ment ide a szandaiba, most egy pár hete, talán 2hónapja nem akar menni. Nem sír, meg tiltakozik, csak mondja hogy jobb itthon :?
Egy már összeszokott csoportba kellett beilleszkednie és szerintem nem ment úgy ahogy kellett volna. Nagyon sajnálom, mert ő egy elég érzékeny kisfiú és nagyon a szívére veszi a dolgokat :(
Ja, és ott vegyes csoportba járt, itt pedig sima korcsoportosba, ami sztem nem túl jó...

KépKép Kép
76vera

Itthun...

Hola :)

Csak átfutottam az írtakat, később rendesen is elolvasom.

Anikó :( Hádebunkók voltak a Mórán :? Le kellett volna szarni, mit mond az asszisztens (gondolom az volt), az orvoshoz mentek, nem hozzá :evil: Örülök, hogy Dorci jobban van!

Nikiék, jajdejóvégremán, hogy otthon!

Töki pompos: olyas, mint a langalló :mrgreen: Kenyértészta (krumplival) fokhagymás-tejfölös-szalonnás-hagymás-sajtos feltéttel, megsütve. Magyar pizza :wink: Fasza lett, csak kicsit sok a tészta - legközelebb 2 tepsibe kell uezt az adagot elosztani :roll:

Szilbee, megnéztem otthon, mely részeket vettem fel a Vándorcirkuszból: 6-13-at... akkor valszeg csak van még folytatása :( :roll: Nautánaolvasok valahol.

Cunda: hipp-hipp! :D

Tél: ma meggen szánkóztunk egy kicsikét Eresztvényben, este is leesett vagy 20 cm hó Nógrádban :) No elsöpörni már nem volt kellemes...

Judit
Kép

Kép
balwin

Judit!

na szóval akkor kenyérlángost sütött kedveském, így már értem! azt mi is sokszor ettünk már, ha oylan népi rendezvényen voltunk, sütni még sosem, úgyhogy recipi plíz.

hát itt csak azért esett, hogy sapkát vegyek. több értelme nem volt.

Vera!
nagyon rossz lehetett neki, szegényke! és van kisbarátja, vayg kis csoport, akikkel szokott játszani?
én is elégedett vagyok a vegyes csoporttal mert így folyamatos a fluktuáció. minden korcsoportból van kisbarát, így ha el is mennek, marad akivel lehet lézengeni.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szép téli estét mindenkinek!
Már én is nagyon várom hogy tavasz legyen.Nyűgös vagyok -jó időt akarok.
Olga! Az a sok ajándék a képen az mind tombola felajánlás volt, részben a szülőknek kellett össze kuncsorogni a felajánlásokt a környékbeli híres és neves emberektől, vállalkozóktól, cégektől.Én nem szeretem ezt a fajta kérincsélést, de a gyerekekért mindent.Ez a bál részben a felajánlásoból jön létre, hogy azután a bevételt az óvoda 5 csoportja között igazságosan eltudják osztani és játékokat vegyenek belőle.
Örülök, hogy a betegek már jobban vannak.
Szilbee! Nagyon aranyosak a gyerkőcök.
Balwin! Én egyszer a tv-ben láttam ahogyan készítik a töki pompost, de a nyál minden alkalomkor összeszalad a számban ha meghallom a nevét.
Andi! Csinos az ünnepelt.
Ja egyébként azt elfelejtettem írni hogy van egy saját autóm.Igaz hogy 18 éves, de jó állapotban van és csak az ENYÉM!!!!!Kék színű suzuki maruti. Úgy örültem neki amikor megvettük mint egy kisgyerek amikor megkapja régen áhított játékát.
Pocakos fotók! Egy kicsit irigykdeve néztem a képeket, és olyan érzésem volt hogy én is szeretnék újra állapotos lenni.Erre amikor közöltem apával hogy eladom a gyerekek kinőtt ruháit, ő megjegyezte hogy olyan jó lenne még egy pici. Álmok, tervek vannak, de betegség is úgyhogy ha megyek Szegedre kontrollra majd kifaggatom a dokit egy esetleges terhességről.35 éves koromig talán még bevállalnám.

Kép
Kép
bmárti75

Szió,

Niki, végre otthon!!! :) Gyógyultan!!!!

Kis betegeknek jobbulást továbbra is!

Kata, röntgen megvolt? MIt mondott?

Jaimee, nagyon szépen megúsztátok ezt a telet betegség nélkül, tök jó!!!

Szilbee, milyen EEg lesz ez? Itt Szolnokon? Miért kell?

Márti, jó lenne 3. babó!! :) reméljük jó híreket mondanak a dokik!

Judit (balwin), nekem most át kellett párszor olvasnom ahsz-ed, pl. cunda és hasonlók... asszem alaposabban kéne olvasnom... :roll: :oops:

Vera, érdekelne részletesen is, hogy miért tartottad jobbnak a vegyes csoportot... Olyan jó lenne összefutni valamikor!

Rólunk: ballábas reggelünk ballábasan is folytatódott, valahogy semmi nem jött úgy össze...
Viszont elfeledtem írni, hogy szombaton megrendeltük Szabi gyerekágyát! :) Csináltatjuk, ott, ahol az összes Szabinak készült ágyat, szekrényt stb. csináltattuk. Valszeg mégis már tavasszal megkapja, hogy mire a pici megszületik (akinek még minidg nincs neve :)), megszokja.

Kép
Kép
dorkáék

Ja, és csatlakozom!!!

TAVASZT AKAROK!!! Már a csizmához alig bírok lehajolni, a kabát szűköcske, és útálom a mínusz fokos szeles trutyit! NNNA...

Kép
Kép
dorkáék

Olga, bocsi, de annyira fáztam ma, hogy csak itthon jutott eszembe, hogy felcsengetést ígértem neked!
Holnap csörgess már meg, ha ráérsz, egyedül leszek a melóhelyen, elugrok a pontokkal!

Évi és
Kép
csongianya

Röviden:

Vera! Igen, petinek van egy huga, bizonyos Szekeres Szilvia Mónika. 1 éve költöztek a Sóház utcára, szóval a tiszaparti játszin jó időben nap, mint nap fel lehet lelni őket! A kislányuk Tündi 6 éves lesz márciusban, a kisfiúk pedig 1 éves lesz április 3-án.

Bocsi, de mennem kell, babó hisztis.

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Megint nem jó hírekkel... du. voltunk Antalnál, tegnap este visszatért a láz, plusz ma kijött Dorka arcán, fején, mellkasán, hátán sok-sok kiütés... :roll: elesett volt, nem tetszett. Jól félre lett kezelve. :( Amellett, hogy a doktornő a múlt héten se jól adagolta már a Fenistilt ( sokkal kevesebbet írt elő, mint ami már Dorka adagja ), a szombati ügyeletes doki is faszán elnézte a dolgokat.
Igaz, hogy vírus, de baktériummal csúnyán felülfertőződve, Antal szerint csoda, hogy nem sír állandóan ( bár majdnem állandóan sírt ma :( ), ez a torok annyira nagyon fájdalmas neki. Nagyon csúnya, nagyon gyulladt, amit az ügyeletes írt, nem erre való, most másik 3! fajta gyógyszer... A kiütés már annak a jele, hogy legyengült a szervezete a nagy harcban... Csütörtökön kell visszavinni.
Mérges vagyok, magunkra is, hogy nem rögtön hozzá vittük, mikor berekedt, ( na meg már a doki szerint a szájpenész is ennek a jele volt ). Tanultunk belőle. Azért bízunk, hogy innen már csak jobb lesz. :roll:

Ne haragudjatok, de megint nem tudok reagálni, nagyon nyűgös-bújós, remélem, alakulunk, és újra be tudok ide is kapcsolódni.

donkoaniko

Anikó!
Annyira sajnálom amin keresztül mentek!
(Én is mindíg megfogadom hogy nem érdekel akár milyen apró betegség megyünk Antalhoz,de valahogy mindíg csak helybe maradunk,pedig lehet hogy megúsztunk volna már egy csomó antibiotikumos kezelést)

Dorka!
Ez az az üzlet ahol Szilvikék is csináltatták Leventének a bútort?

Mi meg utazókiságyat körözünk,nyáron megyünk a balcsira egy hétre és Robika nem hajlandó köztünk aludni(csak lázas)és így be kell addig szerezni egyet ismik között sajnos nincs :(

Olga!
Akkor gondolom bevált a reci!

Kép

Kép
katlina

Katlina: Nekünk van utazóágyunk, tesóméké ugyan, de szívesen kölcsönadjuk. Ne körözzd tovább! :wink:

Anikó: Nagyon sajnálom, szegény Dorci. :( :( Jobbulást nektek!!! Dokikról no comment.

Dorka: Majd csak kiforrja magát az a név. Már lehet hogy írtad, de Apa neve miért is nem jöhet szóba?

Balwin: Juj, tényleg, recept az jól jönne. Múltkor sütöttek ilyesmit a Szolnok Tv-ben, de el nem mondta volna a pasas a receptet. Ebből éltek, mondjuk, megértem valamennyire. És tééééényleg a Szívtipró gimiban volt Szájmon gyerek. :P :P Mennyi eszed van!

Mennem kell, apa tanul.

Szép estét!
jaimee1

Anikó!
annyira sajnálom!!!!!! most már akkor gyógyuljatok!!!!
fenistilnél annyi csepp 3 x, ahány kiló. én így jegyeztem meg. és étkezés előtt.

Judit,
Kép
Kép
bbj

csak csöndben
szeretnénk a nyáron kemencét csináltatni (a teraszra ilyen sütögetőt), akár ki is próbálnám ezt a kenyérlángos izét! na kit hozna erre a hasa?

katlina!
na akkor meg is van az utazóágy. én írni is akartam, de mivel nekünk nincs, én mit ajánlgassam a másét :roll:

Jaimee!
hoyg mire jó a gugli (szabadon Elin után) találtam tökipompos oldalakat sokat... de várom én is a már bevált recit.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Anikó, :cry: :cry: :cry: , de most már jóra fordul minden!!! Sajnálom, amin keresztülmentetek, biztos megviselt benneteket!

Jaimee, nálunk abszolút nem hagyomány továbbvinni a nevet, egyik családban sem. MEg sztem tud kavarodást okozni... Így inkább nem.

Judit, én imádom a kemencés dolgokat (bár ritkán eszem, nem jutok hozzá :)), szal engem biztos odahúz majd az éhes hasam :)

KAtlina, igen, a jászalószentgyörgyi asztalossal csináltatjuk, most már van Szolnokon üzletük, ahol a felesége volt szombaton, így elég volt csak oda bemennünk, és felvette a rendelést.
Kiságy: az a legjobb, ha tudtok kölcsönkérni, de ha mégsem jönne össze, van már néhány bababolt, ahol x napra bérbe vehetsz egyet, olyan 350 FT/nap áron, ha jól emlékszem.

Kép
Kép
dorkáék

Szép jó estét!

Hazaértünk vasárnap, nagyon jó volt: a két nagy teljesen kibulizta magát. Volt hatalmas pancsolás, fröcskölés, ugrálás a vízben, szánkózás, társasjátékozás, puzzle rakás...
Azt csak csendben jegyzem meg, hogy pénteken volt a Zrínyi verseny, mondta a tanító néni, hogy 6 után felteszik a megoldásokat a netre. Máté fél 7-ig bírta, akkor felcipelt a szobába a medencéből, hogy nézzük meg az eredményeket, oldjuk meg, hívjuk fel a tanító nénit... Hát, nem semmi lelkiismeretes gyerek...

Amúgy a 25-ből 20 feladata lett jó, egyet nem csinált meg (itt úgy van a pontozás, hogy a rossz feladatért levonnak egy pontot, de ha nem írsz be semmit, akkor nincs levonás...), így 101 pontja lett. Szerdán lesz meg, hogy ezzel a megyében hányadik. Ez 81 %-os eredmény, az osztályikban ő lett a legjobb.

Annával szerdán megyünk iskolaéettségi vizsgálatra, majd mesélek, milyen volt. És aznap lesz a farsang is. Katica lesz.

Jázmin köhög, még csak nem is piros a torka, Rhinathiolt kapott, remélem, nem lesz más gond.

Nem lesz holnap nagy névnapozás, csak egy kis virág, meg vettem a hétvégén a Corában (nem a szolnokiban) egy kis tavaszi kabátot 900 ft-ért, azt kapja majd meg, és egy hatalmas barit, mert hát az a kedvenc állat, még mindig. Szerintem a szülinapi tortája is baris lesz. Aztán azt beszéltük a párommal, hogy neki meg szombaton lesz a szülinapja, aztán márc 8-án Zoltán nap (apósom), meg nőnap, 13-án az öcsém szülinapja, 20-án Jázmin szülinapja, hogy együtt fogjuk tartani nálunk, mert különben 2-3 hétig csak folyamatos jövás-menés lenne.

Minden betegnek jobbulást kívánunk! Tényleg jöhetne már a tavasz, hogy kiseperje ezt a betegeskedést!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Anikó! :cry: :cry: :cry: Szegény kicsi lány! :(

Szami! Nagyon köszönöm! :)
szilbee

Kata! Röntgen??? Mi volt? Mit mondtak?

Olga! Ednek odaadtam a pontokat. Remélem nem felejti el berakni a kis zsebbe!
A pillangók ma mennek Játszóházba a Barosra. Végre egyszer nem beteg Levente mikor vmi jó progi van! :D

Rólunk:
Dávid tegnap volt dokinál. O. Ági szerint rendben van a kisfőnök,,, bár még párszor kell azért szívni az orrát. A tüdeje rendbejött, a füle .. mindene rendben. Az ínnye nagyon duzzadt, több helyen is.. szóval a 12. bújó fogacska után szünet nélkül fog jönni a többi is... (az éjjeleinken meg is látszik.)
Ja és új szava van... KÁ-TYÚ (ami néha tyá-tyú). Dorka gondolom kitalálod honnan! :lol:
szilbee

Yoó reggelt!

Természetesen a képeket megnéztem... tegnap az elszálltban kommentáltam... szóval nagyon édi mindenki :lol:

Sokmindent én sem értettem... MJ? Cunda? a töki pompost most már tudom... én már csináltam langallót. Baromi egyszerű és nagyon finom. Nekem bevált recept a sütőbe való nagy fekete tepsibe:
50 dkg liszt
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál oregánó
őrölt fekete bors (szemre)
1 tasak instant élesztő
1 teáskanál cukor
3 dl langyos víz
3-4 evőkanál olaj (olíva)

Én nem szoktam külön futtatni az élesztőt, csak beleszórom, jól át kell dagasztani, lágy tésztát kapok, amit kiolajozott tálba téve kelesztek (én a sütőbe téve szoktam keleszteni lenyitott ajtónál). Utána átgyúrom liszttel, kinyújtom.

Tetejére: fokhagymás tejföl, bacon kockák, lila hagyma, sajt

15-20 perc 200 fokon Ha kisült, még forrón átkenem a szélét fokhagymás olíva olajjal (így írja a recept), aztán mindenhol :lol:

Röntgeny: sajnos 1 órát töltöttünk a sürgősségin (ahová mennünk kellett). Bence mindent feltörölt a ruhájával, megfogdosott... A lényeg: nincs semmi problem. Mikor a távolban megláttam a doki bácsit... mondtam apának... khmmmm meglepődött, hogy az ott az :roll: :wink: :lol:

Anikó: nekünk annó, amikor tüszős mandulagyuszija volt B.-nek, mondta a doki néni előre, hogy a betegsége okozó vírus vagy baktérium (nem emléxem ez mi) a betegség lefolyása során néhány nap múlva produkálhat az egész testre kiterjedő pöttyösséget, ami viszket is. De a cedax nekünk még mindig jó volt.. ekkor is. Ti milyen kezelést kaptatok? Gyógyszerek? Jobbulást Nektek!

Niki: mi újság?

Szilbee: hol van a Barosson játszóház?

Nálunk is ballábas nap volt Marcinak tegnap... egész nap nyüszögött... csak míg itt voltak anyámék könnyebb volt... mama felkapdosta... utána meg...

Szamóca: majd kivi leszek a helyezésére Máténak... hát ügyes no. Az ekg-jára mit mondtak? Vagy csak elkerülte a figyelmem?.. :roll:

Isten éltesse a Jázminokat!!!

úgy hallom, ébredünk...

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Anikó: most már sínen vagytok. Pár nap és meggyógyul a kisasszony!

Judit: találkoztunk álmomban! Miklóson a Kölcsey és a Hámán Kató sarkán sétáltatok a lányokkal és nagyon örültünk egymásnak. Sétáltunk együtt egy nagyot, a lányok meg játszottak! Tök jó volt!

Szilvi: örülök, hogy Dév már jól van. Remélem idén már le is tudhatjuk a betegségeket!

Szami: gratulálok az okos nagyfiadhoz! Nekünk is szerdán lesz az iskolaérettségi vizsg., de mi biztos, hogy maradunk még egy évet. Képzeld itt is van torna Lajosmizsén.

Vera: a Kölcsey és a Juhász Gy. majdnem sarkán laktunk. Barackvirág színű ház.

Andi

Kép
Kép
andii

Nekem is tüszös mandulagyuszim van! Ez csak azért izgi, mert nekem elvileg kivették, csak éppen annyit hagytak meg belőle, ami egy évben egyszer begyullad és van rajta 2-3 tüsző. Azért baromira fáj. Szerintetek ez elmúlik gyógyszer nélkül? Nincs lázam, csak a torkom fáj. Nincs kedvem picúrral a dokihoz menni.

Andi

Kép
Kép
andii

Jó reggelt!

Andi, Boldog Első Szülinapot Nórinak!

Kép

Vera, Jázminnak pedig boldog névnapot kívánunk!

Kép

Kata, Máté EKG-ját még nem értékelte ki a dokink, de már nála van, átküldte a kardiológus. Szerintem nem lehet gond, mert akkor csak szólt volna már.

De megéheztem már így, kora reggel, Kata :lol: Én tegnap sajtkrémes-kekszes muffint sütöttem, kicsit macerás, de finom.

Andi, TSNT torna van Lajosmizsén? Az nagyon jó! Anna is marad(na) még egy évet, de szerintem a vizsgálat is ezt hozza majd ki.

Szilbee, szívesen :D

Betegek hogy ébredtek ma reggel?

Jázmin még alszik, remélem, nem rosszabbodott a köhögése, mennénk ma Gekkóba. Délután meg Máténak gitár hangverseny próba.

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Nórinak nagyon boldog Születésnapot! :D

Kép

Andi! Tegyél lécccciiii képet! Ilyen volt- Ilyen lett...
szilbee

Jázminnak Boldog Névnapot!

Kép

Szami! Jázminotoknak is ma van?
Akartam még írni, hogy nem tudom altatásban lesz e. Ádám beszélt a dokival. De szerintem neki is csak időpontot adott. 10 gyerek lesz arra a napra.
szilbee

Kata! Nem"tom én se... Ed azt mondta, hogy ott az autós iskoláknál vhol.

Andi! Azért vigyázz magadra! A tüszős m.gyuszira atibigyó kell nem? Gyógyuljál!!!
szilbee

Sziasztok!

Először is a kis szülinaposunknak, Nórinak nagyon boldog első szülinapot kívánok!

Drága névnaposainknak, Jázmonoknak pedig nagyon boldog névnapot kívánok!

Szilbee! Biztos mondta Ádám, hogy én már tegnap kifagattam spar-os pontos ügyben! :D Délután majd én is berakom a dvd-ket Levi zsákjába, köszönjük szépen! Nagyon aranyos volt Ádám! Ráköszöntem, visszaköszönt, de nem tudott hova tenni. Kérdem Szilvi nem küldött nekem spar-os pontokat? Erre ő: Ja, nem ismertelek meg, nincs kiengedve a hajad! :lol: Aha, jó duma! :lol: Amúgy tényleg be volt tűrve a sapka alá... De ügyesen kivágta magát! :lol:

A C&A (cunda :lol: ) mellé jön Müller is ugye? Ugye? Én azt várom!!!

Vera! Tojáskrémnek utánnanézek, de múlthéten, vagy talán azelőtt írta meg Katlina ide a fórumra.

Kata! Köszi a kenyérlángos receptjét! Én is csak vásárban ettem még, nagyon szeretjük! Tuti kipróbáljuk! balwin Judit, jöhet a te recepted is!

Márti! Gratu az autóhoz! Szóval akkor lehet hogy lesz 3.babaprojekt? Azta!

Niki! Én is örülök, hogy végre otthon vagytok, gyógyultan!

Anikó! Dorotinak jobbulást! :cry: Én még a mai napig igy vagyok vele: vigyem? ne vigyem? mikor vigyem?

Katlina! Nekünk is van utazóágyunk, ha esetleg érdekel így jaimee felajánlása után. Ja és szívesen odaadjuk! Balatonon egész pontosan hová mennétek? Valószínű mi is oda megyunk megint, Szárszó nagyon elbűvőlt bennünket. Bár Peti inkább Gyulára menne. Na majd kiforrja ez még magát.

balwin Judit! Szivtipró gimiben játszott Robert Redford 2, alias mentalista? Abban volt egy göndör barna hajú srác... kb ennyire emlékszem! :lol:

bbj Judit! Én is megyek kemencés dolgokat enni! :lol: Fenistilt Balázsnak úgy kellett most adnom, hogy 3x8 csepp. És ő 13 kg. Szóval nem tudom. De szerintem a tájékoztatóján rajta van ez. De lusta vagyok megkeresni. Ja igen! Akkor márciusban lehet, hogy lesz babanetes tali? :D De szombaton legyen, vagy 15-én, mert nekem vasárnap nyelvtanfolyás! :lol: :lol: :lol:

Na "röviden" ennyi...

Olga

Kép
juhaszolga

Jázminoknak boldog névnapot!

Kép

Nórinak boldog születésnapot!

Kép
jaimee1

Igen, arrafelé van ez a Baross úti játszóház. Egy sárga épület, nagy kapukkal. valami hajléktalanokkal foglalkozó egyesület (vagy mifene) is van ott... A lényeg, hogy ha a vasútállomás felől közelítjük meg, akkor kb 2-3 perc séta. Baross u. 56. Napsugár Játszóház

Olga

Kép
juhaszolga

Nem hiszem el!!! Simon Baker (mentalista) 40 éves! Azta! Ausztrál pasi! De jó képű! Ismét megjegyzem, de kár, hogy nincs nyálcsorgatós emotikon... :oops:

Olga

Kép
juhaszolga

Olga! :lol: Nem! Ő tényleg ilyen! Ha vki levágja / befesti / feltűzi a haját, akkor már nem ismeri fel. Mikor megismertem mindig olyan jót rötyögtem ezen, mikor vki ráköszönt az utcán (már egyemista volt) illedelmesen visszaköszönt és megkérdezte tőled, Te tudod ki volt az? Mondom, aha a volt osztálytársad! :lol:
szilbee

Egy kis kora reggeli feltöltődés-löket: Simon "Ilyen még nem volt(something new)" című filmjéből:

http://www.youtube.com/watch?v=jVP6vAhnt_g

És még ezekben is szerepel:

A királyné nyakéke (Hilary Swank, Christopher Walken, Adrien Brody, Jonathan Pryce)
A kör 2. (természetesen Naomi Watts)
Szex és halál kezdőknek (Winona Ryder)
A holtak földje (Dennis Hopper, John Leguizamo)
Az eltűntek (Cate Blanchett, Tommy Lee Jones)
Az ördög Pradát visel (Meryl Streep, Stanley Tucci, Anne Hathaway)
Az áruló csókja (Emma Thomson, Alan Rickman)

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Nórikának nagyon boldog szülinapot kívánok!

Jázminnak pedig nagyon boldog névnapot!

Andi, szerintem mandulagyuszi antibiotikum nélkül nem nagyon gyógyul. Azért ha van otthon Cataflam-od, azt megpróbálhatod! De inkább menj vele orvoshoz!!!

Szami, de ügyes Máté! Csongi is imádja a matekot (hihi, lányok, úúúgy elrontottam a gyerek szorgalmiját a hétvégén :oops: , segítettem neki, csak nem jól olvastam el a feladatot... Csongi meg is mondta a tanítónéninek, hogy anyukám nem volt jó matekból :lol: ), na szóval, kíváncsi leszek, mennyire fog neki menni később, most nagyon jó feje van hozzá.

Ja, Szilbee, képzeld, ez a kis tökös járni akar kosárlabda edzésre. Mert Norbi is jár, meg egy másik haverja. Mondtam neki, részemről rendben (suliban van délután így nem kell hordanom), de ne képzelje, hogy az ő termetével kosaras lehet belőle :lol:

Anikó, ne legyen lelkiismeretfurdalásod a doki miatt, más is járt már így, hidd el! Lehet akkor is jöttek volna a kiütések, ha a dokitokhoz viszed! Most már jobban lesz, majd meglátod! Elmúlt már a láz?

Olga, milyen nyelvtanfolyamra jársz, és hová? Lemaradtam...
Pontokról írtakat olvastad?

Évi és
Kép
csongianya

Áve.

2 kicsi Jázminunknak Nagyon Boldog Névnapot kívánok!

Kép

Nórinak Nagyon Boldog 1. Szülinapot! :D

Kép

Bakker! Anikó, jól jártatok az ügyeletessel :? :( De most már rendben lesz minden, Dorci hamar meggyógyul! Gyógycupp neki!

Müllerben még nem vótam...pedig van a Market Central-ban, csak még nem jutottam be :)

Jaimee, a moonwalking nálunk is sláger volt :D Réka is fajinul nézhet ki közben :lol:
Hát hiába, Apával, Anyával a legjobb - az alvás is :wink:

Rólunk: Luci megtanult kezelni :shock: Mán nem engem, hanem a köszönéstechnikát... Megtetszett neki, hogy az apja meg apukám kezet fogtak, oszt mán ment is Ancimhoz, nyújtotta a kezét, és közben mondta, hogy "szia!" :lol:
A szívószálazósokra továbbra is irigyes vagyok :wink: , Luci még mindig nem érzett rá :roll:

Judit
Kép

Kép
balwin

Töki pompos: én is a tv-ben láttam, a Tvpaprikás receptet (az Ízes hagyományok műsorban) használtam.

Hozzávalók 8 személyre:

* 1 kg liszt
* 5 dkg élesztő
* 5 kávéskanál kristálycukor
* 2 közepes nagyságú burgonya
* kevés sertészsír
* 2 fej vöröshagyma
* 30 dkg húsos füstölt szalonna
* 3 dl tejföl
* 3 gerezd fokhagyma
* 10 dkg sajt

A burgonyát kockákra vágva sós vízben puhára főzzük.

A lisztet átszitáljuk, közepébe fészket készítünk. Az élesztőt 2 dl langyos tejben feloldjuk, a kristálycukrot hozzákeverjük, és az egészet a liszt közepébe öntjük. Kevés lisztet keverünk bele, és langyos helyen kelni hagyjuk.

Közben a vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, a füstölt szalonnát kockákra vágjuk. A tejfölbe belenyomjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, a sajtot lereszeljük.

A megfőtt burgonyát a megkelt élesztős liszt tetejére nyomjuk (lehetőleg burgonyanyomóval), langyos, sós vízzel és a burgonya sós főzőlevével összedolgozzuk a tésztát (kb. fél liter folyadék kell hozzá). Addig dagasztjuk, amíg az edény falától elválik, és a teteje is sima lesz.

A tál alját gyengén lezsírozzuk, erre kerül a kidolgozott tészta, tetejét kissé belisztezzük, és félretesszük pihenni.

Sütőtepsit kizsírozunk, és ebben terítjük szét a duplájára megkelt tésztát. A tetejét villával megszúrkodjuk, és leterítve még a tepsiben is pihentetjük egy kicsit. Felfűtött kemencében, vagy jól előmelegített sütőben elősütjük, közben megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön. Kemencében 5-10 perc, sütőben 15-20 perc szükséges ahhoz, hogy szép aranyló tésztát kapjunk. Ekkor kivesszük, a tetejére fokhagymás tejfölt kenünk, rászórjuk a szalonnakockákat, a hagymakarikákat, végül a reszelt sajtot. Újabb 10 percre visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük. Kockára vágva kínáljuk.

Annyit hozzátennék, hogy a tv-ben is vastag volt a kész tészta (kb. 5cm magas), de nekünk ez annyira nem fekszik, úgyhogy legközelebb 2 tepsibe (vagy a hozzávalókat felezve) csinyálom. És a tejfölből is simán felvette a 450g-osat, nem 3 dl :D Nodeezmán mind ízlés dolga.

Judit
Kép

Kép
balwin

Köszönjük a köszöntéseket! Kép

2008.február

Kép

2009.február

Andi

Kép
Kép
andii

Olga, kiegészítem a Vörös bolygóval :D De csak azé, mer azt spec láttam :mrgreen: (Val Kilmer, Carrie-Ann Moss, Tom Sizemore)
A Szívtipró gimi meg...hát azt imádtam nézni :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Jázminok! Boldog névnapot!

Andi

Kép
Kép
andii

Hjaigen, Olga, a jóóómúltkor elfeledtem írni, hogy köszi, hogy szóltál a pontok megérkeztéről! Nem nagyon bízok ám a postában :|

Judit
Kép

Kép
balwin

Hali!

Azt tudjátok, hogy az m1-en megint megy a szívtipró gimi? Hú, hogy én azt anno fiatalkoromban hogy imádtam :lol:

Lányok, március 14-én a focis szülőknek farsang lesz (hm, pont aznap van a szülinapom Laughing ) és be kellene öltözni jelmezbe....hát halvány gőzöm nincs mit vegyek fel! Van valakinek valami jó ötlete???
Szóval Kata, úgy néz ki én megyek beöltözős farsanra :wink: :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Olga! Majd akkor teszi be Ed a pontokat, mikor megy Leventéért. Elfelejtette a drága! :lol:

Évi! Erős a verszenyszellem! Egyébként irányítónak nem kell magasnak lennie! ;)
szilbee

Andi! :D:D:D

Balwin! Nincs elkésve Lucus. Levente két éves kora után tette magáévá a technikát (szívószál). Pedig állítólag a sokáig anyatejezők könnyebben ráéreznek... egy frászt.. :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szilbee 2009.02.24 09:48-kor.
szilbee

Andi, Lucit is ez a csecsemősnővér (szülésznő?! :oops: ) ápolta le születése után :)
Nóriból milyen huncut kislány lett :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Nórinak boldog 1. szülinapot kívánunk!!!

Olga: erről a nyelvtanfolyamosdiról még nem írtál... vasárnap?!

Bbj: a pizza recit kérjük... azt is szeressük :lol:

Kép

Kép
szolkata

Évi, a valaha volt legalacsonyabb NBA-s irányító 160cm-es, szal bármi lehet :D Ihun egy vidijó róla:

Tyrone Curtis Bogues

Judit
Kép

Kép
balwin

Szilbee, akkor majdcsak rájön eccer a szívószálazás örömeire... :D

Judit, kemencés kaják, mmmmmm! Akkor minden talit nálatok kell rendezni :lol:

Judit
Kép

Kép
balwin

Balwin! Ez nem semmi! :shock: :lol: