Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

IdőjárásKép Én kiegyeztem volna már a múltkori nyárral.
Ma megyünk a dokihoz uh-ra, úgy izgulok.
Délelőtt voltunk játszóházban, mondókázás volt, meg körjátékok, a fiam teljesen meg volt döbbenve, de csináltaKép Utána meg jót játszott, a legjobban a kiskonyha tetszett neki. Ő itthon is szereti pakolni az edényeket, meg a kamrában garázdálkodni.

Kert
Én se vagyok egy Micsurin. Nálunk csak fű van, meg virágágyások, virágládák és egy sor fagyal. A párom szerencsére szereti csinálni, de elég amatőrök vagyunk, meg a kutya is kezelésben tartja rendesenKép De nagyon jó volt múlt héten egész nap kint, hinta, homokozó, anya meg napozottKép Nyáron meg kirakjuk a medansziétKép

Csics
FogacskaKép Tényleg, nem mutatod meg szájsebésznek?

Szilcsike
Emelgetni én se nagyon akarom a 12 kilós fiamat, de néha kénytelen vagyok. De legalább a fürdőkádból már a párom halássza ki.
Fiúnevet mi is nehezen találunk. A lány már megvan 2 év ótaKép

na pusz
Judy
Judy

Sziasztok!

Na igen a tündéri jo gyerekek elsétálnak kézenfogva! Lehet,hogy az enyémek is ellenének,de egy kicsit félek nekiindulni egyedül!
Az igaz hogy egy gyereket jobban félt az ember,föleg ha az első,mint többet mert meg kell tanulni többfelé figyelni,és többre vigyázni.Mivel ez nem megy mindig,ezért általában az iker gyerekek nagyobb "szabadságot" élveznek mint az egykék.Talán ez abbol jobb hogy önállobbak,bár nálunk már minden a plafonon van.
Szerintem ebben az életkorban még nagyon nagy jelentősége van annak az egy-két hónapnak az éretségük miatt.Lehet,hogy két évesen,ami nyár végén lesz,már én is bátran ki tudok velük egyedül is mozdulni!

Most nem tudok többet írni,majd talán este!
barany

Na en megjartam a fogorvost,ami nem egeszen ugy alakult mint gondoltam,mert apukam elfelejtett jonni.Persze mindez azelott hogy mar indultam volna.Ugyhogy roham atoltoztetes Alexnak es igy is csak 5 percet kestem: )Suru elnezesek kozepette mondtam hogy nem tudtam hol hagyni,de nem volt gond,mert elszorakoztattak egymast az asszisztenssel: )Meg a fogorvosi szekben is liftezett: )Alig akart eljonni,hihetetlen.A drno szerint ez is a szoktatas egy formaja, hogy kesobb ne feljen: )De igy legalabb kiderult hogy o gyerefogorvos is,ugyhogy azt mar nem kell keresni majd anno: )En meg sajnos megint egy koronaval bovulok a jovo heten: ((
Persze fel 2-re ertunk haza,akkor meg ebed es csak 2-tol alszik.Remelem este azert idoben le tudjuk majd tenni.
Ugyhogy irigy mindenkire akire akinek van nagyi a szomszedban,vagy mindig mozgosithato: )

Aofnya
A hetekben valakinek kitort a foga a baba –mama klubban es elvittek rogtn egy helyre ahol az ovono szerint visszaultetnek neki.De ott azt mondtak hogy tejfogat nem ultetenek vissza,csak visszahuznak ha felcsuszik.En nem voltam ott akkor csak Pocok meselte hogy szegeny anyukaja hogy el volt keseredvea picinek.

Sasha
Boldog nevnapot Gabinak!!!

Beatrix
Nagyon szepek a lanykaid: )Mennyivel jottek korabban?En valamennyire otthon vagyok a temaban,mert a noveremnek 2 iker fia van,3 evesek.Es van egy 5 honapos kicsi fiu is,ugyhogy az sem egyszeru.O sem tud elmenni egyedul de amig csak az ikrek voltak sem tudott mert ket fele szaladtak.Bar ok hazban elnek nagy korulkeritett kerttel,hintakkal igy egyszerubb neki.
Miota megvan az ocsi a ket nagy mar felelossegteljesebb lett,volt mar hogy dokihoz egyedul vitte mind a 3-at.Akkor megertettek hogy fogni kell anya kezet,a masiknak meg babahordozot.Ok sem allnak meg ennyinel mert szeretne legalabb egy kislanyt,szerinte mar mindegy hogy 3 vagy 4.Egyetertek Kryssek,nincs ideje aggodni egy ikres anyukanak.
Voltam veluk most par napot es soxor egyedul a 3-al de nagyok mar jol eljatszanak egyutt,ugyhogy neked is konnyebb lesz mert otthon lesz a jatszoter: ))

Conti
Mar en is tudok vele vasalni,csak messzirol nez es integet,tudja hogy nem johet kozelebb,de csak max 20 -25 percet vasalok egyszerre: )
Hat minket is leert a felso fiok,kiveszi amit eler,a keseket mar likvidaltam a vitrinbe: )
Mostanaban ritkan pakol a koyhaban csak ha fozok es O is segit: )

Kryss
Hat nalunk az uj cipoje 4 het hasznalat utan marnem tul szep,bar vilagosat is vettem.Ezert kell egy masik elmenos,en sem akartam csak 1-et de hat ugy nez ki nem uszom meg.Talan a gumicsizma megoldana a dolgot hogy ne ebbe nyomuljon kint,de az valahogy nem szimpi.

Gumicukor
Apa is maga vasalt ameddig itthon nem maradtam Alexxal.Azota mar nme erzem fairnek ha meg O is vassal: ))De neked igazolt a munka miatt: ))En nem halmozom a ruhakat,egyik nap mosok,masik nap vasalok,igy megvagyok mindig fel ora alatt.

Szilcsike
Szep nevet talaltal: ))

MEgyek vegre ebedelni en is.
Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

LÁnyok segítsetek!

Lehet terhesség (6 hetes vagyok kb.) alatt fogorvosnál érzéstelenítést kérni?

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike!Kép
En nem tudom, szerintem inkabb nem....De lehet, hogy ezt a fogorvos jobban tudja, vagy a Te dokid! Nem probalod meg inkabb öket kerdezni (telefon)?
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

A lányok a 32. héten születtek.
Bianka 1240grammal és 38 centivel
Bettina 1540 grammal és 39 centivel,
Brigitta 1480 grammal és 38 centivel.

A kis sulyuk miatt 5-6 hétig bent tartották őket a korházban,mert csak két kilosan adják ki a gyerköcöket,mert akkor tudják nekik beadni a BCG oltást.Szerencsére semmi egyéb bajuk nem volt,de azt hozzá kell tennem,hogy a 17. héttöl a szülésig folyamatosan korházban voltam,így többször kaptam tüdöérlelő injekciot.
Nem is hagyhattam el a korház területét,mert a 17. héten csináltak egy méhszájzáro mütétet azért,hogy majd a nagy súly miatt nehogy kinyiljon!Ennek a mütétnek az a hátránya,hogy egy erős görcs,is a madzag egy az egyben levághatja a méhszájat,és ebbe én is és a babák is meghalhatnak.Csinálját ezt egyes terhességnél is, ha nagyon kis terhesen kinyillik a mészály, vagy elötte valamilyen rendellenesség miatt több vetélés volt.
DE mondjuk ki lehetett birni így utolag visszanézve,de akkor a harmadik benttölt hónaptol már nagyon sokat sírtam a férjemnek,hogy haza akarok menni.
Hála istennek a lányok 1 éves koruktol eljátszanak egyedül és együtt,így mindent meg tudok tölük csinálni!
barany

Szilcsike!

Én viszont úgy tudom, hogy igen. Beszéld meg a fogorvosoddal, ő egészen biztosan tudni fogja!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, en is inkabb ugy gondoltam, hogy biztos ami biztos, inkabb neKép! De jobb, ha lehet, ha kell...Kép
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Beatrix, milyen furi, hogy három picivel könnyebb talán, mint eggyel. Megnéztem az albumot is, nagyon szépek a babák, látszik, hogy élvezik egymás társaságát. Nálunk is pont B mánia van, a nagylányom Barbara, a kicsi Bernadett, én ragaszkodtam hozzá, hogy ő is B betűs legyen, szerintem jópofa.

Kataa, jó neked, hogy csak ritkán pakol Alex a konyhában, Bettinél ez amolyan rituálé, hogy mindennap kipakolja a műanyag edényeket, és a szűrőket a fejére teszi és megnézi a tükörben.

Kert: Mikor 6 éve kiköltöztünk ide a határba, megmondtam a férjemnek, enyém a vár, övé a lekvár. Én még a fűnyírótól is félek, mint afféle műszaki antitalentum. Szerencsére anyám ha itt van, mindig rendet tesz a kertben, ahol csak fű van meg néhány tuja.

Gumicukor, tényleg nyüzsi gyerek voltálKép

Sasha, utólag is boldog névnapot GabcsinakKép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

sziasztok!

Ma csak 10-re jöttem be, mert anyósomnak kezelésre kellett mennie a fájós vállával. Gyorsan elkészültem, mire Dani ébredt. Annyira cuki, amikor még nem akar kikelni az ágyból és lustizik. A macijával meg nagyon jól elbeszélget, akit úgy hív, hogy NÉ, fogalmunk nincs miért, egy tipp azért van, mivel mindig úgy mondtuk neki NÉÉzd itt van a maci! MEgkínált mindkét talpával Kép szegény mackónak már lassan nem lesz lába Kép

Csics
Ha Beatrix-nak olyan nyüzsi a 3 pici, mint az én Danim, akkor nem hiszem, hogy lazán kézenfogva tudnak menni sétálni és még a 3. szépen megy mellettük.

Fogorvos-érzéstelenítés
Barátnőm fogorvos és lehet adni, mivel helyileg hat a lidokain injekció, így elég kicsi adag, anno én is ezt kérdeztem tőle. Inkább legyen elérzéstelenítve, mint fájjon, mert az sem jó a babának. De biztosan megmondja a fogorvos, lehet-e vagy sem.

Conti
Hát akkor még nem is meséltem a gyerekkoromról, miket műveltem Kép

gumicukor

vasránaptól jön a jóidő!!!!

KépKép
KépKép
gumicukor

Hello
Vegre elallt az eso es delutan mar mehetunk ki remelem.Delelott szerencsere a baratnomek voltak itt ugyhogy eljatszottak a gyerekek es nem volt tema az udvar: )
Tegnap is csak 6 korul lehetett vele kimenni de legalabb lefaradt: )Mostanaban a maniaja a kulcs es mindig keri hogy azzal csorogjon kint.Tegnap aztan bele is dobta a toba: )Meg jo hogy nem mely es a ferjem elerte: )

Szilcsike
Nekem Alexxal a hasamban fajt a fogam es ki kellett huzni mert ugye nem rontgenezhette meg mert az veszelyes.Ugyhogy akptam injekciot es csomo helyen utanakerdeztem de nem veszelyes ne aggodj: )
Amugy en sosem kerrek tomesnel,mert jobban felek mint a furastol.A drno mindig azt mondja fakir vagyok: )

Beatrix,nem is rossz a 32 .het.A noverem fiai a 30.-on szulettek,1500 es 1700 grammal,es 4 hetet voltak kohazban.Bar ot nem fektettek mert kulfoldon sajnos nem szokas,ugyhogy neked persze tudom hogy orssz volta korhazban de az volta legbiztibb hely akor: )Nagy szerencse hogy nincs bajuk mert a koraszules nagyon veszelyes a tudore a szemre.

Conti
Mostanaban,de par hete meg edenyekben jartam ha fozni mertem: ))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Voltam tegnap a dokimnál. Picurka szépen fejlődik odabent, jó volt látni, ahogy ficánkolt. Minden rendben van, a doki a toxoplazma eredményen nem tudott eligazodni, fel kellett hívnom a labort, de szerencsére okés. Április elején megyek nyakiredő mérésre.

Szilcsike
Én is úgy tudtam, hogy lehet. Én hétfőn megyek fogdokihoz, rá fogok kérdezni én is.

Kataa
Hát itt is elállt az eső, de úgy fúj a szélKép És csurom vizes minden. Szerintem mi nem megyünk ki, bár már jó lenne.

Fájogat a torkom, remélem nem leszek beteg.
na pusz

Judy
Judy

Köszönöm a válaszokat, holnap megyek 3-ra. Sajnos húzni fognak, pont a röntgen-tilalom miatt. Az egyik rágófogamtól szabadulok meg, amibe belenőtt a bölcsességfog annyira, hogy a rágónak már kifordult a gyökere. Drukkoljatok nekem. Jövő hét szerdán meg megnézzük a legkisebb családtagot KépKép

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike

Hát nem irigyellek a húzás miatt. Én pár hónapja voltam panoráma fogröntgenen és ott mondták, hogy az aésó még ki nem bújt bölcsességfogaim keresztben állnak a már meglévő rágóra. Annyit javasoltak, hogy ki kell szedetni a még ki nem nőtt bölcsességfogakat, mielőtt ez történne, mint neked. Még egyelőre vacillálok, de megvárni sem akarom, hogy beinduljon a bölcsességfog és tönkretegye az előtte lévő jó fogat.

Én úgy tudom, hogy megfelelő ólomköpeny használatával, ami az egész testet beborítja szinte, lehet kismamaként is fogat röntgenezni.

én, amikor még nem tudtam, hogy Dani ott van a pocakomban, pont akkor voltam tüdőszűrésen. Féltem is, amikor rá egy hétre kiderült, hogy babát várok, hogy vmit ez akkor okozott. De szerencsére oks azóta minden. A dokim azzal nyugtatott, ha károsodott is vmilye a magzatnak ezáltal, akkor már nem élne. Hát ez akkor nem esett vmi jól.

gumicukot

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
judy
nem nem viszem szájsebészhez .

Kataa
én nekem is azt mondták hogy a tejfog ha becsuszik akor visszahuzák de a kitört tejfogal nem tudnak mit csinálni .

szilcsike
én kaptam imivel a hasamba de az valami különleges érzéstelenitö volt .

Lányok
ma voltunk a dokinéninél 3 honapos oltáson most egy hangja nem volt iminek és most 3hónaposan 5650gr ,és 62 cm 4cm nött 1 hónap alatt Kép.

Pusz Csics és a fiuk
csics

csics
hogyhogy a hasadba kaptál érzéstelenítőt és nem az ínybe? ilyet még nem is hallottam.

KépKép
KépKép
gumicukor

Zsuzsa!

Pedig az ablakfestés jó kikapcsolódás. Már majdnem kész, már csak egy csigát akarok csinálni, meg esetleg még virágot, meg pici felhőket és napot. Aztán kész.KépKép A meglévő dolgokat fel is tettem, hát nagyon szép lett (bár tudom, hogy vannak hibák is, de azok nem láthatók, ekkora felületeknél már elég nehéz rendesen levenni a fóliáról). Érdekes, hogy nem is kívülről nézve szép, mert ott az apróbb dolgok nem látszanak, hanem belülről kifelé nézve. És mivel az ablak az ajtóval szemben van, rögtön a szobába való belépéskor feltűnik. Szóval akármennyi munka is volt, nem bántam meg.
Most lezs még egy nagyobb munkám, Beninek akarok "Némó nyomában" órát csinálni, ez csak azért nehéz, mert kicsi képeket kell kontúrozni és festeni. Ja és ráadásul ez is, meg egy másik dolog is (tojásnyúl) éjazsakai munkáim lesznek, mert nem akarom, hogy Beni vagy Nátán idő előtt meglássa.

Judy!

KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Zsuzsa!

Hogy volt ez Elődnél? Vele is lyen sokáig rossz volt?
Te most sokat pihenj (előd sem egy elüldögélős emberkeKép), leszel még aktívabb (én már a második trimeszterben vagyok, azt hiszemKépKép).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hát lányok, én nem tudom mi lesz ma a fogorvosnál (persze azon kívül, hogy egy fogamat otthagyom), iszonyat hányingerem van. Még éjszaka is felébredtem rá, annyira rosszul voltam. TEgnap még róka is járt erre KépKép Szörnyű, Szilcsivel is voltam rosszul, de ennyire nem...........

Gumicukor
Minél előbb vetesd ki, én sajnos sokáig halasztgattam. A következmény: fogsorom összenyomódott, több fogam elrepedt, és a rágókat ki kell húzni.

No most megyek erőt gyűjteni

Szilcsike
szilcsike

Hali
Én is nagyon régen írtam. Teljesen be vagyok havazva. Kiderült hogy meg kell írnom egy módszertani CD-t ápr. –ig. Úgyhogy van dolgom. Kaptam egy laptopot is 
Most apu alakítja a kispapát.
Bölcsi:
Manci most már 2. hete újra jár. A múlt héten szinte minden reggel sírt, de utána szépen játszott. Nagyon jól eszik (ami nála kész csoda), még a szomszéd kaját is betermeli . Már az első próbálkozásnál elaludt, bár azóta is csak 1-1,5 órát alszik (de ő itthon sem szokott többet, csak délelőtt), 1 hét alatt teljesen átszokott a délutáni alvásra, és semmi gondja vele. Persze a bölcsisnéninek gondja, hogy miért nem alszik olyan sokat mint a többiek, de az az ő baja.
Lemérték 10 kg, és 77 cm. Úgyhogy végre 18 hónaposan (már majdnem 19) elérte ő is a 10 kg-t. 

Zsuzsa
Megnéztem a kis vizibalettet, ugyan tényleg kevés látszik, de megható. Hiszen úgyis beleláttam amit akarok.

Beatrix
Nagyon tündériek a lányok. Hát tényleg nem lehet egyszerű 3-al.

Conti
Hanna is imád kavargatni. Vettem neki egy főzőkészletet (műanyag), edényekkel meg kanalakkal, azt kapja a hétvégén a névnapjára.

Szilcsike
Lehet érzéstelenítést kérni. Nekem is a doki mondta, de olvastam a neten is dokinál. Csak érzéstelenítő sprét nem használt az inekció előtt, mert azt belélegezheted. Bár azt mondta, hogy hivatalosan azt is lehetne (a dokim is akkor volt terhes )

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok

Hat ma sincs meg tavasz: (Tegnap nem birtunk aztan kimenni mert nagy volt a szel,de ma beprobalkoztam.Persze Alex jol beoltozteteve en meg csak gyorsan valamit magamra,ugyhogy majd meg fagytam.Fel orat voltunk kint de szerintem o is erezte a hideg szelet mert nem tiltakozott amikor jottunk be: )

Minket is lert a mindenhova maszas ami veszelyes,pl az asztal es hogy nevet ha feler en meg fraszt kapok.Meddig tart ez ???
Persze tudja hogy nem szabad ugyhogy incselkedik velunk hogy lassuk es szoljunk hogy az veszelyes.

Judy
Szuper hogy minden ok: ))Remelem aztan nem lettel beteg,de megelozesre nagyon jo a harsmez ilyenkor.

Gumicukor
Tolem mindigk erdezi a fogorvos hogy tuti nem vagyok-e babbas,mert akkor nem szabad a roentgen,pedig nei is nagyes nehez olomkopenye van.Amikor Alex volt 4 hetes akkor volt naunk a tudoszures,es elmentem,persze hasam meg volt igy tobbszor megkerdeztek nem vagyok e terhes.Mondta hogy nem ertsek mar meg csak nemreg szultem: )
Szerintem igaza volta dokidnak ha baj lett volna akkor az eleg nagy baj.

Zzsuzsa
Nevek vannak mar?
Hat igen a kertben aztan nincs nekik hatar: ))

Szilcsike
Minden jot mara.Elhiszem hogy szenvedsz en sem birnam ki ha hanyinger kozben a szamba matatnanak: )

Dec8
Na akkor Hanna vegre bolcsis csaj lett: ))Remelem sokaig: )

Mano,Rit hol vagytok????

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
Elértük a 12. hetet és úgy néz ki, hogy lassan elmaradoznak a rosszullétek. Már napok óta nem hánytam, hurráKép. Az esték zűrösek még néha, de egyébként napról napra jobban vagyok. Szerdán voltunk UH-on, a picuri 5,6 cm, és minden okés volt vele. Nagyon mozgékony volt, teljesen elérzékenyültünk míg néztük. Fel is vetettük videóra, meg kaptunk képet is. A képet majd este felteszem a profilomba.
A héten vettünk Lilinek egy nagyon tuti itthoni szandit, egész nap nem hajlandó levenni, annyira tetszik neki. Olyan talpbetéte van, mint a Siestának, tiszta bőr, és csak 3990.- volt.
Hasonló sikere van még a kockás fülű nyúlnak, amit szintén a héten kapott, annyira aranyos amikor jó szorosan ölelgetiKép.

Judy,
Örülök, hogy minden oké a pindurkával! Múlnak már neked is a rosszullétek?

Conti,
Lili is a műanyag edényeket szereti a legjobban pakolni. Igaz mást nem is tud, mert a veszélyes fiókokra (kések vannak ott meg ilyesmik), már jó ideje gyerekzárat tettünk.

Beszti,
Éljen a második harmadKép!

Csics,
Új frizuráért irigykedemKép. Most, hogy jobban vagyok, szeretném kicsit összekapni magam. Ehhez jó lenne eljutni a fodrászhoz, de a kedvencem sajna elég messze van tőlünk.

Kert,
Nekünk elég nagy kertünk van, és még tart a kezdeti lelkesedésKép. Így idén megpróbálkozunk egy pici veteményessel, aztán lehet, hogy jövőre zöldségmagok helyett két jókora csomag fűmagot fogunk venniKép. De emlékszem tavaly, amikor ideköltöztünk, milyen jó volt csak kimenni a kertbe és a reggelihez leszedni frissen a paradicsomot, paprikát, ubit. Uzsizni meg csak kimentünk Lilivel a kertbe és szőlőztünk, vagy almáztunk, vagy mást szedegettünk le. Gyomlálni 2x álltam neki, de nem is kellett többször. A locsolást pedig délutánonként vagy esténként nagyon szerettük apával. Jókat hűsöltünk meg mókáztunk ilyenkorKép.

Nyuszi, Forti,
Mizujs veletek?

Szilcsike,
Fránya rosszullétek, kitartás, most mennyi idős vagy?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Na lemondtam a fogorvost. Fogmosás közben is rohanok ......, úgyhogy inkább elhalasztottuk.

Ilke
szombaton kezdjük a 7. hetet. Remélem azért ez nem tart a 12. hétig.

Mi jövő hét szerdán megyünk megnézni a picit, akkorra már lesz szívhang ugye? Úgy érzem magam, mint egy elsőgyerekes......

Bocsi hogy nem írok többet

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Látom nem hisziteksokan,hogy hárommal könnyeb mint egyel. Higyétek el a tanulopénzt én is megfizettem az első gyereknél,aki el lett kényeztetve.Ott volt nagyszülő és dédimama/egy házban laktunk/ és a gyerek kézbe volt állandoan.Éjszaka persze csak a mienk volt,amikor ugye nem aludt.Volt hogy már annyira nem bírtuk,beültünk az autoba és mentünk autokázni.Volt,hogy mire megnyugodott a kocsiban,és meglehetett volna etetni nem tudtuk,mert forro volt a kajája.Még szerencse hogy esett elötte,így a tocsába hütöttük,és mentünk haza.Ezek után a fiam egy áldott jo gyerek volt,igaz őt nem is engedtem állandoan tartogatni.
A lányok kiskoruktol kezdve megtanulták,hogy nem csak egyedül vannak,és egy összeszokott hármast alakítanak.Mostanában azért szoktak egy kicsit veszekedni,de ez nem vészes0.A tanulópénzt én is megfizettem!
barany

Sziasztok!Kép

Kepzeljetek, vegre voltam edzeni! Ez eddig meg nem igazan lehetett, mert nem tudtam volna a gyerköcöket magammal vinni es az itthonai vigyazas meg nem könnyen megoldhato...nagymamaik tavollete altal...
Olyan kellemesen elfaradtam!!!KépKépJövö heten meg szaunazni is akarok menni!!!Akkor lesz teljes az öröm!!!
Az kellett hozza, hogy mindket gyerek oviba(minioviba) jarjon! Szegeny gyerekek, oviba kell menjenek, hogy az anyjuk edzeni jarhassonKép. De tegan meg mostam egesz de. es különben meg pakolnom kell dolgainkat, mert olyan gyorsan itt lesz a költözes, hogy csak nezek!Kép

Szilcsike jobbulast!!

Ilke!
Jo olvasni, hogy vegre nem vagy olyan rosszul!Kép
En el sem tudom kepzelni, mert nalam ilyen egyszerüen nem volt egyik terhessegnel sem!
HOl lehet kapni Kockasfülü nyulat? Minden jatekboltban?

Mi ma delutan megyünk a Csörgösipka Gyerekszinhaz elöadasat megnezni...Kivancsi vagyok, milyen lsz! Bar Aaronnak tuti tetszeni fog...

Beatrix
a kicsi lanykaid biztos nagyon jol el tudnak jatszani, egymassal vagy egymas mellett!Kép

Na, most megyek, mnidjart indulhatok a gyerekekert!!!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

Most nagyon önző leszek, de csak magunkró írok, mert rohanok.

Átestünk családilag egy tavaszi tisztitókúrán, hányás-hasmenés-láz, brrrrr, rettenetes volt. Gumicukor, gondoltam rád. 2 napig Máté, 2 napig Krisztián, aztán mi apával. Egyetlen előnye, hogy az eddig leadott 6 kilóm mellett még hármat sikerült lepasszolni, bár ilyen áron nem akartam. Tök jó, tavaszra bele fogok férni a csini ruháimba! Azért még mindig van mit leadni, de már legalább látom, hogy alakulok.

Máté ma akkora hisztit levágott a boltba, olyan igazi, földön fetrengőset! Nem akart vásárolni, sétálni akart volna. Szegénykém alig volt kinn mostanában a betegség miatt, így megértettem a dühét teljesen. Most már teljesen a mi kajánkat eszi, nem kell turmixolni sem. Tegnap mákos gubát ettünk, hát, még levegőt se vett, csak lapátolta befelé.

Sasha, Máté tavaly 8-9 hósan dettó ilyen volt. Én azt csináltam, hogy rászóltam, nem veheted a szádba, stb. 2x. Harmadiknál mondtam: "ha beveszed a szádba, beraklak a babakocsiba". Persze bevette, így ment a kocsiba. Pár perc után megint kivettem, és kezdtük előről. Idegőrlő volt, de működött! 2-3 nap, és már tudta, hogy nem lehet.

Kismamák, vigyázzatok magatokra!

Szép délutánt!

Mona&Máté
monamáté

Sziasztok lányok,

én új vagyok itt, de lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni, a környezetemben nem nagyon ment. Tavaly szültem májusban, most 10 és fél hónapos a kisfiam, Andris. 4 napja nem fogadja el tőlem a kanálból az ételt, kivéve a joghurtot, hanem csak amit a saját kezével meg tud fognai azt eszi, meg persze dobálja, keni ahová csak lehet. Állítólag így kezdenek el önállóan enni. De hogy tanítsam meg a kanál használatára? És mennyi ideig tart ez? Mi az amikor már rá kell szólnom, és meddig engedhetem az ismerkedést a kajával?
Ha nem haragszotok még egy kérdés: elválasztás közeledik, de nem tudom, hogy hogyan altassam el. Eddig a szopásba belealudt, és beraktam az ágyba. De hogyan csináljam ez után? Ugyanis, ha nem alszik el a karomban, akkor ha beteszem az ágyba azonnal feláll, kirámolja az ágynemüt és ordít, hogy menjek oda. Hagyjam vagy bemenjek? Ha bemegyek azt hiszi játék következik, elképzelni sem tudom, hogy aludna úgy el.
Nagyon hálás lennék, ha tudnátok valamit mondani ezekre, nagy szükségem lenne rá.

Előre is köszönet!
karaszine

Sziasztok Lányok,

Utálom ezt az időt. Lili állandóan mondja, hogy téta (séta) meg tátá. És nagyon nyafis mostanában. Ráadásul betegek vagyunk, úh játszóházba sem mehetünk Kép

Karaszine,
Lili 15 hónapos, és még nem eszik kanállal. Kézzel is csak olyat adok, ami nem maszatol, vagy pedig fürdi előtt ehet pl. szőlőt, narancsot...meg egyéb ragacsosat egyedül. Szerintem ott a határ, ahol neked türelmed van. Azt mondják, hogy az a jó, ha hagyod, hogy malackodjon egy kicsit. Ha van energiád öltöztetni, takarjtani, akkor miért ne. Nekem - nyugodtan vessetek meg - nincs rá érkezésem. Nyárra tervezk mindenféle mutatványt, amikor könnyebb mosdatni.
Elválasztás - van valami okod, hogy el akarod választani. Lili pl. még mindig szopizik. Most, hogy taknyos, szinte egész nap...szóval az elválsztásban nincs még tapasztalatom.

Mona,
Szegén Ti. Nem irígykedem azért a tisztító kúráért.

Kryss,
Edzésért irígy Kép
Múlt hét végén mi is voltunk színházban Lilivel a Millenárison. Pom-pom meséit néztük meg. Lili az elejét nézte, utána inkább kóborolt. De nem volt gond, mert sok volt a korabeli gyerek. Képzeljétek, amikor zene volt, akkor elkezdett táncolni. Olyan tündéri volt Kép

Beatrix,
Gratula a három gyönyörűséges laányzóhoz. Persze a másik kettőhöz is. Azért nem semmi, hogy egy helyett három. Milyen érzés volt, mikor megtudtad?

Szilcsike,
Rosszullét Kép FogorvosKép

Ilke,
Rosszullétek husss...hurrá Kép Milyen nagy már a picurka Kép

Judy,
Remélem, azóta elmúlt a tororkfájás. Picuri tündéri lehetett Kép

Kataa,
Fogorvos Kép

Tényleg, Rit és Manó merre vagytok?

pusz,
gömb
gombolyu

Sziasztok!

Mi megvagyunk, csak olvasó üzemmódban. kész lett tegnap végre Em,am szobája, nekünk tetszikKép Amikor meglátta amacis bordűrt csak úgy viygorgott, neki eddig sima fehér tapétája volt. (mondjuk fehér most is scak bordűrrel). Most meg itt van keresztanyukám vendégségbe hétfőig.

kariszine: nekem Emma 18 hónapos lassan és kb 1 hónapja gondolja komolyan hogy egydül eszik. eddig csak ő is fogott egy kanalat, d eén is etethettem. Most amíg nagyon éhes etethetem, de sztán nem hajlandó kinyitnia száját. Én hagyni szoktam hagy próbálkozzon, általában néhány kanála után azaért megunja és ha még éhes megint elfogad tőlem is, d eha nem akkor sinsc semmi, én úgy vagyok vele hogy elég nagy már tudja ennyit kell ennie. De már egész ügyesen veszi egyébkénta szájába a kanalat, főleg ha főzelék, a leves az még nem megy perzseKép

Gömb!

ha még nem muszáj hagynod Lilit maszatolni,a kkro azt jelenti hogy nem gondolja igazán kopmyolan még ezt az önálló evést. emma egyszerűen összeszorítja a száját és nem nyitja ki ha én adom. ezen kívül ahogy meglátja hogy evés lesz robog a szekrényhez és már hozza is a kanalat. Persze az is lehet hogy ő egyszerűen nem ilyne erőszakos típusKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Gömb,
nalunk is a szinhazban Rebek nezte az elejet, bar ez vegül is bohoc elöadas volt, tehat csak 2 bohoc bohockodott a szinpadon, de gyaran csodalta öket Rebi, akkor is, ha a poenok neki meg magasok voltak...ö szinte egy helyben maradt, vagy csak annyira ment el tle, hogy en maradhattam ülve...Kép

Karaszine
szerintem a kanal hasznalatat leginkabb ugyis maga fogja megtanulni...kicsit meg lehet probalni celra vezetni. En ugy szoktam, hogy Rebek altalaban az en tanyerombol is kap. Igy ö eszik maga a sajatjabol, ha jonak latja, es en meg közbe-közbe kanalazok a szajaba. Igy azert valamivel több jut bele, bar nagyon hatarozott tud lenni abban, hogy mit es mennyit ker...
Szerintem is erdemes hagyni annyit maszatolni, amennyit Te elviselsz. Allitolag, ha most maszatolhat, akkor kesöbb kevesbe fog.
Nalunk az is jol bejött, hogy karfiolt, repat, krumplit stb. meggözöltem puhara, so es minden nelkül es ele tettem egy tanyerra nem tul sok darabot. Azt eleg jol megeszegette...persze a kezevel. De ez nalunk meg most is igy van, hogy mondom Aaronnak is(4,5) hogy, ha nem megy evöeszközzel, hasznalja nyugodtan a kezet. Aaron mar nagyon ügyesen eszik kessel, villaval is.
Ma Rebek pl. egyedül kanalazta a krem(tehat:sürü) leveset, es ugyan ment melle is, de ment a szajaba is...
Vagy pl. olyan sürüre kevertem neki joghurttal gyerekmüzlit, hogyha a kanalat lefele forditotta, akkor is ott maradt rajta a felkanalazott dolog. Es ez neki is sikerelmeny.(nalunk föleg Aaron allandoan megforditotta a kanalat!Kép)
Elvalasztas? Mar nem akarsz szoptatni? Nalunk Rebek meg mindig naponta többször is szopik. Föleg betegsegek alatt ez nagyon elönyös!!! Szooval, ha te abbaakarod hagyni, akkor tedd, ha mindkettötöknek jo, akor ne! Akkor se, ha a környezeted nyaggat!Kép Mar azert en sem ragaszkodnek a szoptatashoz, de azert ha nem igazan nehezkes, meg szokta kapni a cicit.
Rebek delutan cicin alszik el, este meg lenne ra az eselye, de nem teszi. Bekeri magat az agyba, es ott meg kicsit elbeszelget, vagy az ivocsanakjabol iszik...
Szerintem, ha eddig Andris mindig igy aludtel, nem fogod tudni kimeletesen egyik naprol a masikra atszoktatni. De annak talan meg van az eselye, hogy szep lassan...ott maradni vele, vagy rövid idönkent visszamenni hozza, es megynyugtatni, ha sir...Nalam mindket gyerek nagyon gyorsan (5-6-7 honapoasan) eleg jol ismertek mar a "mindjart jövök" kifejezest. Amiröl tudtak: anyu kimegy, es hamarosan visszajön.Ezt szoktam mindig mondani, es akkor tenyleg vissza is megyek.HOgy ez egy perc, vagy meg annyi se, vagy 5-6 perc, vagy meg több, a helyzettöl függ...

MonaMate
A tavaszi nagytakaritas kellemes mellekhatasa...Kép
Ha mar igy alakult, a pozitivumnak kell örülni! De azert irigyellek a "modszer" miattKép!

Joccakat, Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok

Ma volt a batyam kisfia(Zalanka)kereszteloje,meg szulinapi bulija.Alex nagyon imadta a lufikat,pedig fel eva az oven meg alig akart jatszani veluk.vettem neki nyakkendot meg csini kotott mellenyt,feher inggel olyan volt mint egy iskolas: )Turte magana nyakkendot,mutogatta mindenkinek rajta a macikat: )Majd teszek fel kepet rola kesobb,csak meg nem toltottuk fel a gepre.
Tegnap meg vasarolgattunk,karnisokat ,meg fuggonyoket,az O szobajaba vettemegy nagyon szep allatosat,de diszkret mintakkal,meg zold dekort hozza.Eleg nehezen talatam olyat ami nem lanyos de nem is tul babas.Persze minden aruhazban be kellett menni a jatek terbe is es feulni az elektromos kocsikra: )

Ilke
Na mar el is telt a nehez idoszak: )Gratula a komoly meretekhez: ))Alex is szandiban van itthon,meg mindenhova viszem magunkkal ha bentre megyunk.

Szilcsike
Na akkor tenyelg jobb a varsz,nekem mar a 6.honapban huzta a fogamat de az sem volt kellemes.Szivhang a 8-9 heten mar latszik biztosan,remelem nem irtam narhasagot,mert igazad van aterhessegi dolgokat mar el is felejtettem annyira lekot a gyerkoc: )Biztos veled is ez van: )

Beatrix
Igazad van a,az ikrek nem turelmetlenek mert tudjak hogy varni kell mindig.Es a feltekenykedes sem volt nalukamikor megerkezett az ocsijuk.Bar gondolom Te ezt mar nem akarod kiprobalni: )

Kryss
En anno a Ferenc koruton vettem a nyulat a Minden ami a babanak kell-ben,akkor meg nem sok helyen lehetett kapni,azota mar lattam mashol is dehogy hol azt mar nem tudom: )

Mona
Na akkor legalabb nalad volt jooldala a kuranak: )En mar fel eve nem turmixolok,neha ha nagyon darabos jobban osszevagom neki,de mar azt is elertuk hogy nem csak a csuszos kajcsikat eszi meg hanem a szarazakat is.

Karaszine
Az en babom 17.5 honapos es par hete csinal ugy hogy csak akkor eszik ha o ehet a kanalbol,en ezt ugy oldottam meg hogy eleinte fogta ma kezet vezetve hogy tanitsam.Most meg mar eszik de neha ha nem halad adok neki en is par kanallal.
En megertem hogy utalod a maszatolast,en is igy vagyok vele,ugyhogy sokaig en etettem amig o nem kerte a kanalat magatol.Lehet hogy a fiad mar megerett ra.Szerintem ha nagyon masztatol es nem probalja meg beterelni a kanalt aszajaba az csak jatek,azt en nem hagynam.
Kb ilyen koru volt Alex amikor elkezdtuk azt hogy ne a vacsiba aludjon be,okosok figyelmeztettk ra hogy vagy most oldom ezt meg vagy orok harc lesz.UGy csinaltam mint Kryss,sokszor bementem az elejen,es kb 3-4 nap kellett es egy hang nelkul aludt el.A delutani alvasnal is igy van,de ez csak szoktatas kerdese szerintem.

Gomb
Jobbulast Lilnek: )Nalunk is tata van papa helyett hamenni akar: )
En is unom mar az idot,ugyhogy jovo hetre minden napra beszerveztem valamit,mert kulonben unotkozna itthon.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
Annyira reménykedtem, hogy ma végre kisüt rendesen a nap, erre egész nap be van borulvaKép. Próbáltunk Lilivel kint buborékokat fújni, de még a szél is fújt, így erről is letettünk. Hol van már a jó idő? Ma egész jól voltam délelőtt, ennek örömére főztem milánóit, sőt apának még a tésztát is frissen készítettem hozzá. Lili olyan ügyesen lapátolta be egyedül a tányérkájából, hogy apa fel is vetteKép. Mostanában annyira rákapott Lili a borsóra, hogy nem lehet neki eleget adni belőle, egyszerűen imádja. Reggel pedig a hónapos retek csúszott nála nagyon, alig akart valamit enni mellé. Ropogtatott, mint egy kis nyuszi.Kép

Szilcsike,
Drukk, hogy hamar elmúljanak a rosszullétek. Jövő héten már biztosan lesz szívhang, majd mesélj!

Beatrix,
Hagy gratuláljak én is a 3 picihez! Biztosan sok múlik a szervezésen, meg a hozzáálláson, de azért gondolom nem sok üres perced vanKép.

Kryss,
Nagyon ügyi vagy, hogy edzel!
Kockásfülű nyuszit a MOL katalógusból rendeltük.

Karaszine,
Egyedül evéssel kapcsolatban, bevallom én sem engedem a fél konyhát összemaszatolni minden evésnél. De valahogy Lilit sohasem kellett túlságosan visszafogni, mert a kezdetektől imádja a kanalat, és most már egész jól használja is. Ő most 20 hónapos és ha olyanja van, akkor a levessel is elboldogul. A napokban sikerült rászoktatni arra is, hogy a tányér fölé hajoljon (eddig imádott hátra dőlve enni, de így előke ide vagy oda, minden a hasán kötött ki)Kép. Ha olyat eszik ami nem akar a kanálkájára kerülni, megfogja, ráteszi és úgy eszi meg kanállal. Amikor még csak pépeseket evett, már akkor is szinte mindig adtam egy kanalat a kezébe, így hamar megszokta.
Elválasztás miért kell?

Kataa,
Kíváncsi vagyok a nyakkendős képre, biztosan nagyon édes volt ígyKép.
Mi tegnap voltunk a Bricoban és láttam Micimackós függönyt, el is terveztem, hogy olyat veszek Lilinek majd. Csak még hozzá való sötétítőt kell még találni. Tegnap még az új szekrényét is megterveztük apával. Amit próbálunk úgy kialakítani, hogy ha majd kicsit nagyobb lesz, akkor a legtöbb dolgot ő is elérje, lent lesznek a fiókok, meg ilyenek.

Felraktam ám a profilomba a friss UH képet!
No megyek,
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!

Az OMSZ honlapján péntekre már egész kellemes hőmérsékleteket jósolnak, bár pont aznap szerintük felhős lesz az idő. De ugye ebben is tévedtek már.
A baba nagyon szép!KépKép

Karaszine!

És mi lenne, ha az ő tényérjába csak egy kicsit adnál, te meg egy másik kanállal, másik tányérból etetnéd?
Hamidobálás, nagy malackodás nálunk tilos, de addig mindent szabad, akár kézzel enni is. Igaz az én kisfiam már 20 hónapos. De még egy ekkora gyerek sem eszik teljesen tisztán. Már szépen elboldogul kanálla, villával és bármilyen étellel, de azért még kell az előke jócskán. A túl híg, túl pépes ételeket nehezebb a szájába juttatni... Azt hiszem, soakt számít, hogy mit lát példaként, ti is esztek-e, amikor eszik.
Miért kell elválasztani? Még nálunk is van szopi, de már nem abba alszik bele. Egy idő után minden gyerek éberebb lesz annál, hogy a szopiba bealudjon. Úgyhogy előbb-utóbb a szopi nélkül altatás mindenéppen szóba jött volna. Szerintem mindenkinek a saját éppen elfogadható mértékétől függ, hogy mit csinál. Azt hiszem, mi mindig sodródtunk a árral, próbáltunk rendszert vinni az életébe, aztán alkalmazkodtunk ahhoz, ahogy alakult. Fontos, hogy meglegyen a saját esti lefekvési rendszere (vacsi, fürdés, ágyba, simi, mesélés, alvás). Nálunk is van, ennek ellenére nem minden korszakában sikerül a mi terveinket megvalósítani.
Lehetséges ötletek:
1. ágyába teszed ébren, megkéred rá, hogy feküdjön le, vagy te lefekteted, simogatod, dúdolsz neki, mesélsz neki (fontos, hogy alváskörülmények között, tehát lámpa nélkül vagy annyi fénnyel, ahogy aludni szokott, tundia kell, hogy nem nappal és játszásidő van)
2. ha te szeretéd elválasztani, és azért nem aludhat már bele a szopiba, akkor ideiglenesen jó megoldás, ha apa teszi le, tőle nem fogja várni a szopit
3. szerintem nagyon fontos, hogy tudja, hogy számíthat rád, és nem szeretem ezért a "siratós" módszereket, bár biztos sokaknál beválik. Szerintem jobb, ha nem vezed ugyan ki az ágyból, de megpróbálod megnyugtatni. Ez nem mindig meg elsőre és hiszti nélkül, de ha látja, hogy te is ott vagy, el fogja fogadni a helyzetet. Nálunk pl. a délutáni alvással volt gond, most már bevezettem, hogy ebéd után kézmosás és rögtön megyünk aludni. Tiltakozott, és nem is mindig lehetett megnyugtatni, de ha nem hagyta magát, nem próbáltam, csak egyet kötöttem ki: nem kelhet fel, nem mászhat le az ágyról (délután a tesó miatt a mi franciaágyunkon alszik). Ma már ott tartunk, hogy uygan az elején egy kicsit tiltakozik, de aztán apa párnájára fekszik, betakarózunk, eléneklem neki a Vukot, fogom a kezét (ha akarja), aztán én olvasok, amíg el nem alszik, vagy összebújunk, ha épp olyan napja van (ez változó).
4. sokanál segít, ha egy ágyban alszanak, vagy legalább úgy alszik el. Összebújás, simi.Aztán csak akkor kerül a saját ágyába, ha már elaludt. Van, aki ezt nem tartj jó módszernek, mert a gyerek nem tanul meg a saját ágyában elaludni, de van gyerek, aki nem hajlandó másképp.
Szóval az egész anya és gyerekfüggő, meg kell találnod, mi a legjobb kettőtöknek (egyre figyelj: olyan szokást ne vezess be, amit hosszú távon ne tudnál tartani).

Gömb!

Látod, ez megint mindenkinél változik. Szeintem Nátán azért tud már viszonylag normálisan enni egyedül, mert én pl. azt a korszakot nem szerettem, amikor már velünk evett, de nekem kellett etetni. Mert ilyenkor én nem ehettem, és esetelg kihűlt az étel vagy jóval később végeztem, mint a többiek.
A maszatolás nálunk ált. csak az etetőszékre terjed ki, a ruhavédést többféleképpen oldom meg: 1. pelenkára vetközünk (nincs hideg és pl. utána úgyis fürdödne) 2. nyakába előke, azőlébe és a derekára pedig konyharuha kerül. Így a ruha többnyire megússza (kivéve mikor nemKép).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok mindenkinek,

Hálás köszönet a válaszokért! Jól esett. Az igazi baj az volt, hogy nem tudtam, hogy miért nem fogadja el tőlem. hogy most valami lelki baja lett, vagy valamit elrontottam, nem tudtam, hogy így kezdik az önálló evést. Már sikerült néhányszor a kezét vezetve a kanállal közösen bekapni a falatot, még a végén talán enni is megtanul. Maszatolás megy, de a célbadobást a kajával nem engedem. Meglátjuk, hogy mennyi idő míg megy nélkülem is. Az elválasztás meg két dolog miatt kellene, az elsődleges, hogy rohamosan fogy a tej, és gondoltam, hogy amíg van addig kezdem a fokozatosságot, a másik ok pedig, hogy a terhesség szoptatás alatt 18 kg-ot híztam (ez majdnem 40%-os súlygyarapodás nálam), és ez gondokat okoz, szervi baj nincs hála Istennek, de minden egyéb igen (izületek, gerinc, láb, visszerek stb). Gondoltam, hogy megvárom a 12. hónapot és akkor szépen elválasztom, hogy kezjek fogyózni. Köszönöm a bejárkálós tanácsot, megpróbálom majd. Még nem kezdtem el az elválasztást, csak próbálok felkészülni rá. Egyébként a tej tényleg nagyon jó, mi megúsztunk egy bárányhimlőt így egy hónappal ezelőtt. Egyébként kis vasgyúró, 86-os ruha és 11 kg.

üdv
karaszine
karaszine

Sziasztok!

Most csak röviden irok egy-két sort,
A lányok most 19 honaposak,és most kezdtek el egyedül ebédelni!Képzelhetitek!
Én ugy oldom meg,hogy vettem müanyag asztalt és székeket,alájuk terítek egy negy lepedöt és ugy adom az ebédet.Képzelhetitek,ha nem olyan éhesek mit tudnak hárman pancsolni!!!!!!!!!!!!
Az ebéd kb háromnegyed ora,és utánna megyünk fürdeni.Bár a Bianka kislányom akár 2 orát is képes lenne ebédelni,de hárommal ez már nem megy.Ugyhogy mi áttértünk a délutáni fürdéshez!!

Majd részletesen holnap!

Beatrix
barany

Jó reggelt!
Lili még mindig húzza a lóbőrt, hihetetlenKép. Én meg már reggeliztem, teát főztem, de lassan bemegyek hozzá.

Beszti,
KösziKép!
A jó idő nagyon kellene, de leginkább hétvégére, mert akkor jönnek apukámék megmetszeni a szőlőt és a gyümifákat. Már most szombaton jöttek volna ha nem lett volna ez a folyamatos eső.

Evés,
Mi most annyiban váltottunk, hogy mivel Lili már viszonylag ügyesen eszik egyedül is. Ezért az etetőszék tálcáját nem szoktuk használni, hanem az asztal magasságába beállítjuk a székét és odatoljuk hozzánk, így teljesen velünk eszik. Egy reggeliző alátétet szoktam a tányérja alá rakni és akkor a terítőnek sem lesz baja. Ennek csak az a hátránya, hogy a két kezével mindkettőnk tányérját eléri és ha megtetszik neki valami akkor pakol magához ezerrel, pedig mindíg ugynazt eszi mint mi, de hát a miénk az valamiért biztosan másKép.

Beatrix,
Jó ötlet az asztal székekkel, de főleg a lepedőKép.

No megyek ébresztgetni, mert lassan a reggeliből ebéd leszKép.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!
Örülök, hogy jobban lettél. Azért csak elmúlt ez a hét.

Karaszine
Hanna 19 hónapos és még mindig nem eszik igazán kanállal. Bár már nagyon ügyin próbálkozik. Mindig kapott kanalat, és azzal kavargat, ha bedurvult rászóltam, most már nem nagyon szórja szét a kaját, próbálja a szájába lapátolni.
Hannának is volt olyan időszaka, hogy csak a joghurtot, meg krémtúrót ette meg. Elmúlik. Ha beteg akkor most is előfordul, hogy nem hajlandó rendes kaját megenni 1-2 napig
Egyébként a helyzet hajszálra ugyanolyan mint Manóéknál.

Rit
Merre vagytok?
Hogy állnak a DVD-im?

Megyek dolgozni
Puszi
Dec8
dec8

Karaszine
Az én kislányom (17 hónapos) már majdnem tisztán eszik kanállal. Nálunk úgy ment a dolog, hogy kb. 1,5 hónapja megpróbálta (kiszedte a kezemből a kanalat), azóta nem is etethetem. Az első időben szétkente, de az nem tartott sokáig. Mostmár alig maszatol valamennyit. Én is a székét az asztalhoz toltam, velünk eszik mindig. Ja és ha valami mégis leesik, addig huhog és nem eszik, míg fel nem veszem. Igaz, ő rendmániás KépKépKép

Hányinger nem múlik, fokozódik. Már arra gyanakszik a család, hogy biztos fiú, mert a lánnyal nem volt ennyire rossz KépKép

Végre jó idő van, megyünk is ki a kertbe. Majd még jövünk Kép

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Ilke, de jó, hogy jobban vagyKép Aranyos a bébiKép

Irigykedem a szép evésért, mert Betti ugyan a kanalat imádja (játszani vele) enni viszont utál, úgyhogy kizárólag játszik a kanállal és turmixolja vele a kaját. Ami siker az a villa. Rászúrja a falatokat és abból lemegy néhány falat. Időnként azért főzeléket is bele kell diktálnom, akkor én etetem kanállal meg a gyümit is. Én még mindig levillázom a babánt, mert egyben egy falatot sem eszik.
Az alvásunk meg a feje tetején áll. Egy-két hete minden nap hajnalban nálunk köt ki Betti. Este nagyon szépen elalszik hang nélkül, örömmel. Eddig aludt is reggelig, mondjuk korán kelő volt, de most elkezd hajnalban sírni, nem szomjas, csak sír. Ilyenkor átviszem hozzánk és közöttünk alszik reggelig. Persze van amikor nem alszik el rögtön, ma is még kukucsolt. Nem tudom ezt mire visszavezetni, nem történt semmi trauma.
A beszéd fejlődés az egyetlen ami most ugrásnak indult, de nem gondolom, hogy ez okozza.
Na most kipanaszkodtam magam. Viszont hisztinek nyoma sincs jó ideje.

Szilcsike, ez a fiú dolog kiváncsi vagyok bejön-e. Mindenesetre jobbulástKép

Rit, Banyóci, Forti, mi újsi veletek?

Mona, mákosgubaKép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Hát, ahogy visszaolvastam, mi eléggé le vagyunk maradva az önálló evéssel. Peti is kap saját tányért, meg kanalat, de rövid idő múlva megunja, és akkor én etetem. Reggel a falatkáit is egy ideig rakosgatja a szájába, aztán, amikor már nem annyira éhes, akkor én etetem. Viszont a joghurtot azt szépen eszi kanállal. Koszt persze csinál ő is, de azt hagyom, persze utána söprés, felmosás, gyerek-átöltöztetés.

Képzeljétek, a legújabb tudománya, hogy felismeri a piros és a sárga színt! Nagyon büszke vagyok!

Csütörtökön voltunk dokinál, visszahúzták a kukiján a bőrt, mert nagyon le volt tapadva. Szegénykém nagyon sírt, meg még tegnap is, amikor pisilt, nem is nagyon evett, de mára túlvan a nehezén, visszajött az étvágya, és már nem sír, csak mondogatja, amikor pisi van, hogy "kukó fáj"KépKép

Mi is nagyon várjuk a jó időt!

Kismamik! Jobbulást!

Dió
szabotimi

SziasztokKép

Végre szép idő vanKépKép Csak még tiszta sár minden, pedig Gergő már homokozni akartKépKép
Csak kár, hogy hétfő van és takarítanom kell és fogorvoshoz megyekKép
A torokfájás szerencsére elmúlt.
Jó hír, hogy megkaptuk a kedvezményes hrvátországi üdülést, június elején megyünk 1 hétre, szálloda félpanzióval. Már nagyon várom, imádom a tengertKép Azért izgulok is, hogy Gergő hogy fogja bírni, pláne az utazást. Addigra már lesz pocim isKép Volt már valaki így hosszabb úton? Tapasztalatok?

Gumicukor
Szerintem is szedesd ki a bölcsességfogat, én nagyon megszenvedtem vele, mikor nem bírt kijönni, még kórházba is akartak fektetni, meg alig találtak gyógyszert ami mehetett szoptatás mellett, annyira bedurrant a fejem.

Ilke
De jó, hogymár jobban vagyKép Picuri nagyon fotogénKép
Én még délután-este elég rosszul vagyok, de addig jól szerencsére. A vérnyomásom nagyon alacsony, ma alig bírtam felkelni, meg is mértem, 90/60 volt. Látom téged hagynak pihenni. Gergő már 7-kor kukorékolt.

Mona
TisztítókúraKép Mákosgubát megkívántam, szombaton nálunk is az voltKép

Szilcsike
EgyüttérzekKépKép

Conti
AlvásKép De legalább beszél. Én is úgy várom már, hogy rendesen beszélgessen a fiam.

Kataa
Várjuk a fotótKép

Evés
Gergő csak villával és kézzel tud egyedül enni, kanállal még nem, pedig mindig adok neki kanalat, így a darabosat egyedül eszi, a levest, főzit én adom neki nagy kanállal. Almát banánt már maga eszi egészben.

na pusz
Judy
Judy

sziasztok
gumicukor
nem a hasamba kaptam az érzéstelenitöt ott az imi voltKép hanem az inyembe .

Kataa
lesz ez még rosszab is petike mostanában mindenre ami veszélyes vagy magas vagy megmászhato megmásza vagy megprobálja megmászni szerintem ez a mászos idöszak elég sokáig elfog tartani .

Ilke
hát ideje volt a fodrásznak mostmár csak egyjo kozmetikus kell meg néhány uj csinos és fiatalos uj ruhadarab és jo leszek majd a páromat megkérem csináljon rolam uj képet és felteszem.

Beatrix
szerintem akor is könyebb 1 max 2 vel mint 3-mal nekem néha még a 2 is sok Kép

Kockásfülü nyul
nálunk is van csak azt nekünk pontosabban petikének késziteték az én nagynénikém saját kezüleg .

karasziné
az én fiam 19 hónapos és még nem eszik egyedül kanálal viszont sültkrumlit föt répát meg ilyenek már eszik egyedül kezébe adjuk és elmajszoja játszani az ételel soha nem engedtük igy ha elkezdi maszatulni és a földre dobálni az ételt akor tudjuk hogy nem éhes már .

Judy
igen én tavaly Párisban voltunk de akor már imibaba már a pocimba volt hát bevalom nem volt egy leányállom mert mindig enem kelett mert különben rosszul voltam és a buborékos vizet se birtam ugyhogy a párom táskájában mindig volt valami gyümölcs vagy valami étel számomra.

Lányok
petike ujaban nem akar este elaludni 8kor csak 9-10ora között és reggel 9 ig alszik igaz igy is 1x-2x felkel enni .

pusz csilla és a fiuk
csics

Sziasztok

Ma mar vegre jobb ido van,voltunk is egy baratnomnel jatszani,ott van kert ugyhogy jol elvoltak a fiuk: )Nemreg jottunk meg,persze alvas csak a kocsiban oda vissza (meg jo hogy kispeste laknak es az eleg meesze van: ), ugyhogy legalabb ma korabban alszik el este es tudunk menni moziba.: )

Eves
Tneyelg jo oltet ez a lepedo lerakas,egyebkent ikres,mert a tesom is ezt javasolta nekem: )
De nalunk nagy az eteteoszek talcaja es ez nagyon jo,mert igy nem sok esik le,maximum melle az ulesre: )Persze sopres az van nalunk is mindig: )

Ilke
Feltettem a kepet a komoly pasirol; )
Hat nalunk is nagy borso orulet van,barmikor megeszi,ma is a baratnomnel ketszer szedtem neki a levesbol: )A retket en si most kezdtem adni neki es tetszik neki a hogy ropog a kis fogai alatt: )
En is lattam olyan fuggonyt,csak nekukn meghatarozza az hogy a tapetacsik zold szinu inkabb e stele macikkal,ugyohgy ahhoz a Disneys fuggony mar giccses lenne.Egyebkent en olyan dekort vettem ami egyebkent zold mert ez majd illik a fuggnoyhoz is (sok van benne) mega karnishoz is,mert az is fa-zold kombinacio.Ezek utan mar csak a fal szinet kell kitalalni,de talan egy mogyoro szin jo lenne,nem? 
Nagyon edi a teso a kepen: )

Beatrix
Esa vacsoranal nem adjak elo ugyanezt???

Szilcsike
En is kivancsi vagyok,mert akornyezetemben barkinek inkabb ugy volt hogy hiaba volt ketnemuek a gyerkocok, mindkettovel vagy volt hanyingere vagy nem,godolom alkati kerdes.Nekem Alexxal volt,de en eleg erzekeny vagyok a szagokra talan azert is: )

Conti
Alvssal lehet az is hogy az idovaltozas viseli meg egy kicsit jobban minta szokasos,drukk hogy elmuljon: )De hogy nincs hiszti az azert jo nem? )

Dio
Szinek: )
Hu hat ez eleg durvan hangzik a dokinal: )En most orulok hogy mi ezt megusztuk a korulmeteles miatt.Remelhetoleg elfelejti hamar,de egy ilyen trauma nagyon rossz egy kicsinek, hogy aztan fel minden feherkopenyes orvostol.Mashogy nem lehetett ezt megoldani?Hallotam mar kimeletesebb modszerekrol is mostanaban.

Judy
Gratulaa nyaralashoz : )Hat Alex 2 hete vegigutazott egy napot amikor Amszterdamba mentek apajava>At is kellett szallni,ugyhogy a napirendje teljesen felborult csak a repulokon aludt,mert ott annyi erdekessg volt ami nem hagyta: )Es nem volt nyugos,bar o amugy sem az : )Prsze elfaradt rendesen,masnap fel 10-ig aludt ,ami nala szuper teljesitmeny: )
Szerintem inkabb este induljatok akkor nyugodt lesz az utatok.

Beszti
Legy oly kedves javitani a koromat ,mert megint eltelt egy ev: )
Kataa

Kép
Kép
kataa

sziasztok,

ma már többet tudtam a szájába tenni, ő is fogja a kanalat, de csak együtt tudjuk, azt is csak néha a szájába tenni.

Beatrix,
te leülteted őket és adsz mindnek kanalat, aztán hagyod, hogy azt csinálják, amit akarnak, és aztán te is megeteted őket, vagy hogy van a menetrend? A lepedő nagyon jó ötlet. Egyébként mi is du. füdünk, este nagyon fáradt már, csak eszik és beesik az ágyba.

üdv
karaszine
karaszine

Sziasztok!

Kataa,
nagyon boldog szülinapot kívánok! Alex nagyon komoly nagyfiú a mellényében. A fiaimnak is van nyakkendője, mellénye, "vasalt" nadrágja, majd a párom gépéről küldök fotót.

Judy,
fogorvoshoz nekem is mennem kéne, de....halogatom. Remélem nem volt vészes. A hosszú autóútra én este indulnék, hátha akkor végigalussza.

Dió,
jobbulást a kukónak, mi egylőre megúsztuk, a doki szerint csak pici a letapadás, még oldódhat magától is.

Conti,
remélem, ahogy jött, úgy gyorsan el is múlik ez az alvás-mizéria. Ti tudtok mellette pihentetőt aludni?

Lányok, ha van valakinek felesleges belépője a börzére, szívesen elfogadnám!

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Sziasztok,

Manó,
Teszel fel képet Emma új szobájáról?
Szerintem sem gondolja még komolyan Lili az önálló evést. Remélem, kihúzzuk nyárig. Akkor mégis csak könnyebb megmosdatni utána.

Képzeljétek, Lili egy ideje szól, amikor kakil, úgyhogy költözés után elkezdünk bilizni. (új ház, új szokások Kép)

Kataa,
Hú, milyen elegáns fiad van Kép
Hol vettetek függönyt? Mi is még függönyvásárlás előtt állunk. Az egyik ismerősünk a BÉTEX-et ajánlotta, ő pedig megvarrja.

Ilke,
UH-s kép Kép

pusz,
gömb
gombolyu

Sziasztok!

Dió!

Szegéyn peti!Kép Egyre több ilyen estről olvasok itt a neten, pedig azt mondják van kíméletesebb megoldás is. Szegéynnek miért ekll így feltépni, hoyg aztán marja pisi?

Gömb!

Ha tudok szerezni didgi gépet majd teszek fel, de sajna mostanában nem hsizem, mert ugy a barátnőm akitől eddig kaptuk intenzívan abbázik a kis két hetessel.Kép

Egyébként mi nem cifráztuk el, vastag, oicit domború fehér tapéta, fehér álmennyzeti lapok, a tapétán kék alapon (mert lányosabbat nem kaptamKép) rózsszan szerű, d elehet hogy inkább halvány barna csak én látom rószaszínnekKép macik, fú és lány maci, a fiú virágot ad a lánynak meg ajándék dobozt, ez a bordűr kb vállmagasságban. és bükkszínű szekrénysor. Majd kap valami fa nagylány ágyta is, az még nincs meg mert még jól alszika rácsosban. A rácsos viszont fehér, mert a régi bútora fehér volt és a pelenkázó szekrén yis ezért fehér, úgyhogy még azért nem igazán tökéletes szoba. Ja, és én a függönyt sem cifráztam el, az is sima fehér, vagyis kicsit önmagában vékony csíkos, így olyan tejszerű hatása van. Az az igazság hogy én nem is láttam olyanokat amikről ti itt írtok, hogy állatos, meg disney-s. Amit meg láttam különlegesebbet drágának találtam,ennek is 1900 Ft volt métere, és enneél olcsóbbat nem is láttam, de lehet csak én vagyok béna. Plusz én varrni se tudok, így varartni kellett, szóval nekem így is elég húzós volt árban ez a függöny.
Esetleg még azon gondolkodom hogy vezsek rá kis pillangókat, anyukám látott valami függönyösnél. De szerinetm így sem rossz minta nélkül.

Emma ma 10-kor aludt el, éljen az óra átállításKép Igaz akkor önként és dalolvaKép El ne kiabáljam d epár napja nem kell vele ott lenni amíg elalszik, simán ki lehet jönni, nem sír.

Kataa!

Alex nagyon csinos nagyfiú!

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok,
Ezer éve nem néztem be, de meghalni sincs időm mostanában. Igyekszem ezentúl többet olvasni, talán most már kezdenek egyenesbe jönni a dolgok.

Hogy a helyzet egyszerűbb legyen, Solymesz pár napja nem hajlandó elaludni, csak úgy, ha végig mellette vagyunk, amíg teljesen be nem alszik. Valamint felkel hajnali 2-3 körül, és ugyanezt végig kell vele játszani. Szegény, ez biztos amiatt van, mert nem vagyok vele eleget Kép.

Ha lesz valami tali, próbáljatok meg emilen értesíteni! Köszi!

Kataa, Alex nagyon csinos! És főleg férfias! Kép

Zita
parazita

Sziasztok,
Megint reggel, szokás szerint Lili még szunyálKép, persze ennek az az oka, hogy mostanában csak 10-11 körül hajlandó elaludni. Már gondoltam rá, hogy ha máshogy nem megy, akkor reggel korábban felébresztem, így az egész napja kicsit előrébb csúszik, és akkor hátha visszaáll az esti rend.

Szilcsike,
Rendmánia nálunk is megyKép.

Conti,
Érdekes Betti alvása, remélhetőleg csak egy átmeneti időszak ez nála. Beszédért irigykedem, mert Lilinek még mindig nem akaródzik megszólalni. Na olyanokat mond, hogy KA a karalábéra, meg BÁ a bácsira, de ez nudli.

Dió,
A színismeret nagyon tuti! Szegény kukóKép.

Judy,
De jó nektek, hogy utaztok! Biztosan nagyon jó lesz. Az éjszakai utazást már mi is sok mindenkitől hallottuk, hogy jó módszer a hosszabb utaknál.

Kataa,
Boldog szülinapot!
Nagyon jó a képKép, a párom mondta is, hogy ez a kisfiú biztosan jóval idősebb Lilinél, aztán mondtam neki, hogy nem, sőt fiatalabb.
Nálunk is zöld lesz a domináló szín, mert a tapéta egyszínű halványzöld. Viszont én nem fogok bordűrt tenni lentre, mert fent a tapéta tetején már van. Azt tervezem, hogy fogunk venni fából díszlécet. Ezt múltkor láttam az OBI-ban, kb. 20-30 cm széles fenyőléc és különböző gyerekminták vannak rajta kivágva, nagyon aranyos. Szóval ez lesz az ágya körül és ez alá rakom majd a falvédőt.

Mona,
Mikor lesz börze?

Nyuszi,
Ugye nincs semmi baj, mert nagyon régen írtál?

No ébredezik a leányzó, megyek.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

KataaKép
Boldog szülinapotKép
Alex nagyon komoly a nyakkendőbenKép

Fogorvos megvolt, kettőt betömött, szerdán újabb kettő következik. Sajnos az éves ellenőrzésen kiderült, hogy van tennivalóKép

Judy
Judy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?