Új privát üzeneted érkezett!

Nekem majdnem az anyósom lett a házi dokim, úgyhogy nincs ajándék, mert örülhet hogy elviseltem a fiát egy évig. :lol: De mindig úgy kezel mint a leányát.

Kép

Kép
melcsike70

Boboka, olyat látam én is Plázában!!!!!!rendesen a behúzható pórázon vezette a gyereket a pasi...... :shock:
tünci28

:shock:

Az király apa lehetett. Hát én még ilyet nem is hallottam.

Kép

Kép
melcsike70

Mondjuk abban az egyben ok, hogy így legalább nem szalad ki a gyerek a kocsi elé, de ennyi erővel a kezecskéjét is lehetne fogni, neeem??? Hát elég furi volt...

Melcsike, akkor te kiváltságos vagy házidoki téren :lol:
Vendég

én is megyek lassan, nem maradok egyedül itt. :?

Kép

Kép
melcsike70

Hát amikor anno vizsgáztam mindig üzentem neki és táppénzre vett. Mert estin jártam a közgáz szakközépbe és dolgoztam mellette. Üzentem neki és kiirt két hétre. :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Meg begipszelt lábbal jártam diszkóba, táppénz mellett,de el sem tudtam volna titkolni,mert a fiával mentem. :oops:

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok, lányok,
olvaslak benneteket, de el is tünök, nagyon rossz hangulatban vagyok.

Jó éjt nektek!

Kép

Kép

Kép
lyly

Nekem sosem volt ilyen jó dolgom sajnos. :twisted:

Egyszer az egyik osztálytársam még gimiben hozott igazolást, amit az anyukája írt neki, csak az anyukája bonc mester volt. Kicsit hülyén jött ki, hogy tőle jött az igazolása :oops: :roll:
De bátor gyerek volt, legalább megpróbálta.

Melcsike, szórakozok még egy kicsit a nero feltételével a gépre aztán még valószínű felnézek.

Ha addigra már elmennél alukálni, akkor jó éjt. Nagylánynak még egyszer nagy gratula :wink:
Vendég

Lyly, mi a baj, miért van ennyire rossz kedved? Csak nem Bencussal van valami baj?
Vendég

Lyly

Ne legyél szomorú. :(

Boboka

Boncmester mit irt az igazolásra? :?

Kép

Kép
melcsike70

Ird meg mi a baj Lylyke. :cry:

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, azt már nem tudom, csak azt hiszem angolra nem tudott bejönni a srác, és másnap adta oda a tanárnak az igazolást, és az egész osztály ezen röhögött, meg a tanár is döbbenten nézte... Szerintem úgy voltak vele, hogy úgyse nézi meg a tanár, csak elteszi és kész...
Vendég

Na jól van megyek én is. Jó éjt csajok.

Ja majd csak szerdán dolgozok.

Kép

Kép
melcsike70

Akkor én is megyek, úgy látom Lyly ma tényleg nem akar írni :cry: Remélem semmi komoly baj nincsen.

Puszi mindenkinek, jó éjt
Vendég

Sziasztok!
Most értünk haza mi is.

Betti
Kép
betti0412

De látom mindenki elment már alukálni, én is csatlakozom.
Reggel tök jó lesz nekem, a Férjecském bevisz dolgozni, meg kedden is, mert most arra lesz dolga, dejó!

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Látom mindenki alszik már.

Tüncike! Én is Candy-re gondoltam. :) Ahogy nézelődtem a neten, azt láttam, hogy az árához képest egész jó paraméterei vannak. Sajnos max. ez a 70 ezres kategória jöhet szóba, 90-100 ezer most nem fér a keretbe. Indesitről mi a véleményed? Az volt a másik, mert a mosógépünk az, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Debrecen nekünk cca. 200 km. :wink:

Boboka! Nekem köszönöm, dolgosan. Tegnap egész nap főztem, kicsit előre mára is, ma meg mostam, vasaltam, takarítottam. A hárombetűs bankkal én is megjártam még ’97-ben, és nagyon sok ismerősömtől hallom, hogy genyák. :evil: Csak azt nem értem, akkor miért ott nyit mégis a legtöbb ember számlát. :roll: Nekem nem kellett minden hónapban igazolást vinnem a nőgyógyásztól, hogy táppénzen tartson a háziorvosom. Egyszer adott egy szakvéleményt, és kész. Ajándék? :?: Még, ha normális lenne akkor sem. Mi a fenéért fizetem a TB-t? Bár én egyszer a fiúk dokinénijének adtam, bár ő nagyon tuti dokinéni. :)

Melcsike! Barcikának nagy-nagy gratula. Igazán ügyes. :D

Hasli! Gyógyulj meg gyorsan, aztán élvezd az édes életet a nyaraláson. :D

Lyly! Mi is rossz passzban voltunk tegnap Melcsikével, és mégis vagy épp ezért itt voltunk. Nem lenne jobb, ha kiírnád magadból? Remélem nincs nagy baj. :(

Betti! Arany életed lesz. :D

goodfairy

Az előző oldalon felvetett "szülői felelősség" témához egy röpke megjegyzés.

Maximálisan egyet értek veletek abban, hogy nagyon sok minden a szülőn múlik. De! Azért abba is bele kell gondolni, hogy sokan nem azért nem foglalkoznak eleget a gyerekükkel, mert nem érdekli, hogy mi van vele, vagy mit csinál. Egyszerűen, mikor anya hazaér du. 5-6-kor munkából, nekiáll főzni, mosni, vasalni, takarítani, stb. Apa persze még dolgozik. A gyerek meg mit csinál? Amit akar, csak hagyja anyát végezni a dolgát. Persze ez nem mentség, csak én a szülői felelősségen túl a társadalmat, a politikai vezetőket is felelőssé teszem a kialakult helyzetért. Hiszen régen, mikor még mi voltunk gyerekek az óvoda, iskola is nevelte a gyereket. Ma már ezt nem lehet, mert pl. nem lehet a szófogadatlan gyereket sarokba állítani, vagy kiküldeni egy óráról. A pedagógus már nem nevelhet, csak adja le a tananyagot és kész.... :evil:

A másik dolog pedig a TV nézése. Szerintem ezt még igen kicsi korban be kell szabályozni. Nálunk pl. nem megy a TV egész nap. Reggel amíg megisszák a kakaójukat a fiúk addig nézik a minimaxot reggeliig (ez kb. fél óra), aztán elzárom a TV-t és indul a nap. Estefele kapcsoljuk be ismét, mikor apa híradót néz, ill. fürdés utáni tejcsiivászat alatt ismét lehet mesét nézni, szigorúan a mi általunk jóváhagyottat, és a mi felügyeletünk mellett. Manónak néha eszébe jut napközben, hogy szeretne mesét nézni, akkor választhat DVD vagy TV. De sosem engedem, hogy egyedül tévézzen. És még egy tök rövid 5 perces mese alatt is tele van kérdéssel.
Ezzel szemben az egyik ismerőséknél, akinek a gyereke 3 hónappal idősebb Manónál egész nap megy a TV, merthogy anyának szüksége van a háttérzajra. :x A gyerek nem csinál elég "háttérzajt"? És meg is látszik a gyereken, mert fele annyira sem beszél, mint Manó, max. 2 szavas mondatokat mond néha-néha, de legtöbbször még csak szavakban fejezi ki magát. Ja, és kb. novemberben kezdett el beszélni akkor is csak azért, mert beadták magánnapközibe, ahol foglalkoznak vele. Az én Manóm már másfél évesen szavakban beszélt, és két éves kora óta 2-4 szavas mondatokat mond. Ez a különbség. Megy a TV egész nap és nem foglalkozok a gyerekkel, vagy nem megy a TV és játszom vele, mesélek neki, mondókázunk. Sajnos sokan inkább az első "csoportba" tartoznak aztán később csodálkoznak, hogy milyen a gyerek.

Fúúúú, bocsi, nem akartam kisregényt írni. :oops:

goodfairy

Na, befejeztem. Nem osztom az észt, mert kiutáltok. :( :oops:

goodfairy

Jo reggelt!

Mièrt utàlnànk ki Anita?Amiket irtàl azok sajnos tènyek...-tisztelet a kivètelnek!

Lànyok!Megirnàtok nekem a ti nàthàtok idejèn legjobban bevàlt gyogyszert?!Lehet ,hogy itt nem lehet teljesen ugyanazokat kapni,de hàtha mègis!Valahogy muszàly pèntekig helyre jönnöm!

Lyly!Mi ujsàg veled,hogy vagy?

Többiek?
Vendég

Sziasztok!

Hasli, én neocitran port ittam, meg mézes, sok citromos teát. Meg az erdei zsályaméz is csodákra képes, vagy ha meg bírod inni, akkor kis pálinkát melegíts fel,és tegyél bele mézet és idd gyorsan meg. Állítólag ez is nagyon jó megfázásra.
Férjem a coldrex tablettára esküszik.

Szerintem igyál sok forró italt, inhaláljál vagy infra lámpázzál, aztán pedig usgyi a jó meleg takaró alá.
Vendég

Sziasztok!

Jótündér!
Amit írtál azzal pontosan egyetértek! :wink:

Hasli!
Én a forró gőzzel gőzölésre esküszöm, az pusztítja a bacit, amúgy tea, citrom, méz...

Lyly!

Mi a baj?
tünci28

Az éjjel megint nem sok alvás jutott a részemül.....

Betti
Kép
betti0412

Betti,miért?
tünci28

Tünci
Nem tudom, így alakult, talán ha 4 órát sikerült szundítanom.
Most azt tűztem ki célul, hogy péntekig kibírom, nagyon összeszaladt néhány határidő péntekre, meg minden délután ott van még a lakás is, ma ügyvéd, holnap bank....sok minden pörög a fejemben éjjelenként.
De szerintem ennél már csak jobb lehet, tegnap jól kibőgtem magam, az könnyített.
Azon gondolkodom, felhívom a dokim, hogy nézzünk már rá a Babára a héten.
Kifizetem inkább, de valahogy jó lenne tudni, dobog-e még a szíve, olyan nyugtalanító gondolataim vannak. Lehet, elküld melegebbre...

Betti
Kép
betti0412

Betti, miért küldene el melegebbre? Ez tök természetes, hogy ilyen előzmények után többször szeretnéd tudni, hogy minden ok e. Amúgy meg őt kellene elküldeni melegebb éghajlatra (bár oda most nem, mert ott jó idő van legalább :lol: ), amiért ilyen slendrián módon áll a dolgokhoz.

Azzal nem ér el semmit, ha struccpolitikát folytat és nem néz meg gyakran.

De amúgy meg nincsen semmi baj, nyugi :wink:
Vendég

Betti,nézesd meg a Babácskát és megnyugszol egy kcisit.Már lehet látni ahogy rúgkapál!

most olvastam egy cikket, ,hogy több mo.-i klinikán folynak kísérletek, hogy megelőzzék a koraszülést és a kutatók arra panaszkodnak ,hogy a gyógyszercégek ebben nem látnak üzletet és nem támogatják őket.Mert az üzlet abban van, ha az olyan korababákat gyógyszerelik, mint amilyen Viola is volt..mert az eslő életévben milliós összegű a gyógyszerellésük...itt bőgök, hogy ez így lehetséges..ez rettenetes, szemétség!!!!!!Hány élet megy tönkre ,hány baba hal meg az üzlet miatt???????????? :cry:
tünci28

Sziasztok!

Na ma kicsit jól elfoglaltam magam, de gondoltam benézek. Mert még nem végeztem. Konyha nagy puccen a mai elfoglaltságom. Megálmodtam hogy kellene kicsit átrendezni a szekrény belsejét, meg még + polcot kellene csináltatni, és neki álltam a megvalósításnak.

Betti

Én ehhez lehet kicsi vagyok, de én nem értem akkor sem, hogy miért nem foglalkoznak nálatok a kismamákkal ebben az időszakban. Tényleg lehet neked kéne kicsit erőszakosabbnak lenni, lehet a pénz jobban dominálna. :evil: De próbálj meg csak pozitivan gondolkodni. Ezt én mondom, aki biztos csak rosszakat gondolna. :oops:

Kép

Kép
melcsike70

Talán ők is éljék át és éljenek egy életen át ezzel a fájdalommal amivel mi. :evil:

Ma néztem reggel egy műsort talán a Nationalon azt hiszem, ahol az anyaméhben végeztek beavatkozást egy 26. hetes kicsi magzaton a légcsövén keresztül. Úgyhogy én is eléggé kisirtam magam akkor. És utána álltam neki a konyhának.

Kép

Kép
melcsike70

Megyek folytatom a dolgomat. :?

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!

Köszike, hogy maradhatok. :wink: :D

Betti! Engem mindkét terhességemnél 4 hetente nézett a dokim. Megírod priviben ki a dokid? Én is Szegeden szültem, igaz nem ugyanannál a dokinál, mert a nőgyógyászomnak felmondtak a klinikán mikor Kokóval 18 hetes voltam, így keresnem kellett másikat. De az új is nagyon szupi volt, ha érdekel és váltani szeretnél megírom szívesen a nevét. Emlékszem még az elején írtad, hogy nem nagyon voltál vele megelégedve és szerinted ciki lenne váltani. Szerintem nem lenne az, elég nagy a verseny és a harc a dokik között a klinikán. Az alatt az 1 hónap alatt, míg benn feküdtem elég sokat láttam mi megy köztük, elég rendesen ölik némelyek egymást, persze szembe jópofiznak. :x

goodfairy

Tünci! Elolvastam a cikket én is. Ez felháborító! Hihetetlen, mik meg nem történnek. :evil:

goodfairy

Hasli! Én a citromos teára és a sok pihenésre esküszöm. Mind a két terhességem alatt sikerült influenzásnak lennem - azelőtt kb. 10 évig soha - és mivel ugyebár terhesség alatt szinte semmi influenza vagy megfázás elleni szert nem lehet szedni, így maradt az imént említett variáció. Pár nap alatt segített. Ja, és a Boboka által említett mézes pálesz is tuti. :wink:

goodfairy

Melcsike! Évekkel ezelőtt történt, hogy Amerikában is végrehajtottak méhen belül műtétet egy babán, akivel akkor 23 hetes terhes volt az anyukája. Talán emlékeztek rá, "Az icipici kéz" címen jelent meg a cikk, és volt hozzá két nagyon megható kép is. Nekem megvan a gépen, a mai napig is megsiratom, mikor megnézem. Ilyenkor hiszem el, hogy vannak csodák.

goodfairy

Igazatok van felhívom.

Melcsike
Nem tudok erélyesebb lenni, mert itt ez van. A 12.hétig semmi nincs gyakorlatilag.....
Azt sem tudom mire verjem az asztal közepét, mert nyilván nem vagyok szakavatott az eljárásokban, ha azt mondják, hogy így jó, én elfogadom, mert azt hiszem ez a természetes.

Betti
Kép
betti0412

Betti! Nekem mikor kiderült, hogy Manóval pocakos vagyok kb. 5-6 hetes voltam. 4 hét múlva újra látni akart, akkor adott beutalót vér- és vizelet vizsgálatra, meg a 12 hetesre időpontot. Tudod, nekem is szegedi a dokim. Tehát szerintem ez csak a Te dokid sajátossága, bár nem akarok vitatkozni. :wink:

goodfairy

Betti, majd szólj, hogy mit mondott a dokid!

Jótündér!

Jaj, én is láttam azt a képet... :(

KépKépKép
tünci28

Betti, én is várom a fejleményeket :wink:

Én még nem olvastam a cikket, de nem sokára elolvasom :cry:
De az, amit írtatok, uramatyám, ha ez így van, akkor tényleg felháborító ez a hozzáállás a részükről. Mások fájdalmán és megpróbáltatásain meggazdagodni, hát ez ám az igazi "nemes" dolog :evil:
Vendég

Sziasztok!

Betti!Neharagudj nem akarom beleütni az orrom,de ez felhàborito!
Mivel nekem 7 hèt utàn mèg semmi menzem nincsen,ezèrt felhivtam az orvosunkat.Megkèrdeztem ,hogy ilyen lètezik e ?(mivel rokon igy nyugodtan kèrdezhetek,mindent elmond türelmesen).
Azt mondta ,hogy màr elvileg az 5.-ik hèttöl nagyon ajànlott a babàt megnèzni!-ès,hogy abszurdnak tartja ezt a 12.hètig vàrakozàst.
Ne haragudj ,de èn lecserèlnèm az orvost!Persze tègy ahogy jonak làtod!
Vendég

Hasli, Betti már volt orvosnál, csak a 12. hét utánra rendelte vissza a doki. Már uh is volt.
Vendég

Bakker elküldtem egy hosszú hsz.-t és elszállt. Majd este leirom mégegyszer mert most mennem kell.

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!

Tegnap féléve volt, hogy megszültem a kisfiunkat, a kicsim megint beteg, nincs állásom, hétfőn kirúgnak a régi helyről is, nincs középidőben pé-m, szóval jól összejött minden...

Azt a képet a pici kézről én is láttam, nekem azt mondták az orvosok, hogy sajnos, nem igazi a kép, az egyetemen arra használják, hogy az orvosképzésnél elmondják, a baba már pici korától "kommunikál" környezetével, de összefotózott kép. :(

Kép

Kép

Kép
lyly

Betti,
biztosan rendben van minden, de menj, menj, menj, ha úgy érzed szükségét.

Kép

Kép

Kép
lyly

Jo estèt!

Betti!Neharagudj,èn valamit nagyon fèlre értettem! Bocsànat az okoskodàsèrt! :)
Vendég

Lyly!

Megy a privi! :wink:
Vendég

Szerdán negyed kettőre vár a doki.

Este voltunk ügyvédnél....hát kutya legyek, ha értem, hogy néha mit mondott....ez valami iszonyat, hogy röpködnek a szavak, kifejezések, te meg csak szeded össze a fejed, telk, hányad, illeték így, de úgy, de hitel, de azt is, csak így megy úgy....zsong a fejem....

Betti
Kép
betti0412

Szerdán a klinikára megyek, mert ott van UH, de viszek borítokot is, a magánrendelése összegét gondoltam bele....

Betti
Kép
betti0412

Betti

Már amikor elküldtem végül is után gondoltam, hogy hiába vagy erélyesebb, ha nálatok ez a bevált dolog. De akkor is zavar hogy miért nem csinálnak labort a kismamáknak előbb.

Meg igazából nem nagyon szeretik vizsgálgatni a kismamákat, mert az sem túl jó. Igy annyi felé kell rohangálni, labor, uh, tanácsadás, védőnő, doki stb. Amikor bent voltam nekem is azt mondták, hogy nem szivesen vizsgálgatnak senkit, de nálam ezzel kicsit hibáztak. Az doki vallotta be utólag. Én nem panaszkodtam, mert nem volt miért ők meg nem igazán törődtek velem. Én úgyis csak egy 6 hónapos terhes voltam, nem szülni készülő. Végül is minek foglalkozzanak velem.

Kiváncsi leszek mekkora már a baba. Majd ird meg ok?

hát a lakásvásárlás miatt nem irigyellek benneteket, főleg most ebben a gazd. helyzetben. Gondolom jól bekeményitettek a bankok a hiteleknél, komolyabb kritériumokat szabhatnak biztos.

Kép

Kép
melcsike70

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?