Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kissmanó: úgy látom, a hétvégére azért jobb hangulatod kerekedett-örülök neki!! :lol:

Hű, nagyon szépek a pocifotók, Noémi, az arcodat ilyennek képzeltem el, mint amilyen vagy! :lol: :lol:

Puszedli: kezdem úgy érezni, h rokon lelkek vagyunk- legalábbis ami a fagylaltot-jégrémet illeti. :lol: :lol: Igazán remek, hogy más is képes ekkora lelkesedéssel télen jégkrémet enni! Engem mindenki hülyének néz, mert amikor a kedvenc kaja után érdeklődnek, mindig a fagylalt jut eszembe elsőnek...

Anuk, remélem, megoldódott a kiságy-mizéria - és anyósod sem kever be!

Heni: nálatok úgy van, hogy aki a keresztszülő, az lesz a bérmaszülő is??? Én erről még nem hallottam, felénk mindig mást választanak. Az pedig egyenesen felháborító, hogy célozgatnak az értékes ajándékra. Hmmm esetleg még megkérdezhetted volna, hogy te azt hitted, h a gyerekek azért bérmálkoznak, mert ez vallásilag jelent nekik vmit és nem az anyagi haszon reményében... :lol: :lol:

Képzeljétek, tegnap kicsikénk alig mocorgott, igaz sokat autóztunk, de ma meg olyan randalírozást csapott egész délelőtt, aztán egy kis pihenés, és msot megint aktív!
Tegnap olyan faluban is voltunk, ahol 1 méteres hó volt...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:21-kor.

Heni

Kép
szheni

Noémi!
Sajnos nem tudok mit szólni a problémádra, nekem már majdnem kifordult a köldököm, de nem fájt....viszont sokszor beleakad a körmöm öltözésnél....

KépKép
amadea

Sziasztok!
Heni, utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok! Sógornőd nem semmi. Én biztos elengedném a fülem mellett ezeket a megjegyzéseket.

Puszedli, örülök, hogy minden rendben van és a dokinénid is megnyugtatott.

Nagyon klasszak a pocakos fotók, szépek vagytok!

Anuk, remélem a fiúk azóta már összeszerelték a kiságyat. Én is leveleztem velük. Valószínű, hogy mi is tőlük fogjuk megrendelni, csak fehér színben. Kiváncsian várom a véleményedet róla.

Hát, eddig dicsekedtem, hogy semmivel sem eszem többet, mint a terhesség előtt... Hát, ez megdőlni látszik :D Holnaptól jobban kell figyelnem magamra. Ma még nem tudok, mert még van a fincsi madártejből, amit tegnap csináltunk :wink: Ugye nem gáz, hogy ettem belőle (a toxo miatt). Végül is a tojáshab megvan főzve benne...

Ma akkora örömet szereztem apukámnak. Férjem egész nap próbán, én anyuékkal ebédeltem. Apu érezni szerette volna az unoka mozgását és amikor rátette a kezét a hasamra akkorát rúgott, hogy apu teljesen odáig volt, meghatódott, könnybelábadt a szeme. Eddig is tudtam, hogy nagyon várja az unokát és imádni fogja, de nem gondoltam, hogy ennyire jól esik neki. Annyira jó volt látni. Viszont anyukám rá se akarta tenni a kezét a hasamra. Picit meglepődtem, de mindegy...

Előbb sétáltam egy nagyot a kutyával, olyan jól esett!

Asszem jövő szombattól elkezdem a kismamajógát. Nagyon kiváncsi vagyok rá.

További kellemes vasárnapot mindenkinek!

KépKép
süni76

Ja, a köldök: enyém még nem fordult ki, de kezd kisimulni. Érdekes, de ez az egyetlen dolog, amitől picit irtózom.

Noémi, tuti, ahogy a méhed nő úgy tolódik ki a köldököd. Szerintem teljesen normális lehet, hogy fáj, érzékeny.

KépKép
süni76

Sziasztok!
Noémi,
nekem is volt ilyen Lidinél és igazából most is érzékeny. Milyen volt a séta? A lazacot imádom. :)
Amadea,
az a 6 kg a Te vékony testalkatoddal egyáltalán nem sok, ne hülyéskedj már!!!! Egyébként imádom Szegedet és irigyellek, hogy ott élsz. Engem tíz év köt oda. :)
Süni,
én is azt vettem észre, hogy az étvágy kb félidő után jön meg. :) Jó napod lehetett. Babód milyen rendes, hogy rúgott a nagypapának. :)
Puszedli,
csináltál madártejet?

Mi ma a Kopaszi gáton sétáltunk 1 nagyot és végre nyílt ott egy kis kávézó, ahol forró csokiztunk. :D
Ja és ma is elszaladtunk aBrendonba az M5 mellettibe, hátha ott kicsit több infót kapunk. És igen, volt 1 pasi aki megmutatta, hogy a Buzz kerekei is levehetők, így azért lényegesen jobb a helyzet. Plussz nekik volt bevásárlóháló hozzá, azt is megnéztem.

angi79

Nyah gép elé kerültem, és igyekszem mindent végigolvasni azt hiszem 3 oldal a lemaradásom :D Bocs ha valakit kifelejtenék, vagy bekeveredek :D Ma röpködök, s ennek örömére kisregényt fogok írni. Reszkessetek :D

Először is az istenek hozták közénk a két új kismaminkat. :) Remélem jól fogjátok érezni magatokat. Kicsit nehéz így a közepén csatlakozni (én nem is mernék, volt már rá példa), úgyhogy gratula!

Kiságy! Nem hozták, vasárnap van. Grrrrrrrrrrrrr. :evil: Még tegnap este írtam mailt, hogy talán ha megígérik hogy hozzák, de látják, hogy nem érnek ide, egy telefont igazán megereszthettek volna.

Táblázat! Nagyon szép színes, és én is először az utód nevét szúrtam ki :D Adós vagyok az időpontokkal, de sajna a védőnő és az orvos is variált, meg van olyan, amit nem is tudok előre. (fogorvos, a fene vinné el de nem akarok menni)

Heni köszi szépen, olyan szépeket írtál, s biztosan igazad van. Én is arra szoktam gondolni, hogy lám amit mondtak, hogy végig kell feküdnöm kórházban, csövekkel stb, s mégis itt vagyok a 25. hétben, igaz táppénzen sokat pihenve, meg agyonszúrkálva :) de mégiscsak rendben van a baba, és hát az a lényeg. Háááát az idei májusi anyák napja még nem tudom milyen lesz, de apuci már bejelentette, hogy a júniusi apák napjára bizony ő már igényt tartana :D

Benta szupi hogy megjött a hordozó. :) Azért csak elférnek a lurkók, tök ügyi vagy.

Köldök! Nekem sem fordult még ki, de szépen feszül, és lassan tiszta sima lesz. Emma mostanában sokat mocorog, néha diszkót rendez. :D Csak úgy hullámzik a hasam, itt dudorodik, ott dudorodik. Ha a gyomrom alatt kolbászol azért nem rajongok, mert rámjön a rosszullét. Mivel amúgy is vigyáznom kell a kajával nem gond, ha nem eszem sokat. A baba ügyel rá, ne egyem túl magam.

Lányok-lányok! Kifosztjátok a bababoltot? :D El tudom képzelni, ahogy leárazás van és beszabadulnak a kismamik. (Bocsi ez bunkó volt, de tényleg el tudom, eléggé cinikus vagyok, és eléggé parasztlány, hogy kimondjam amit gondolok :) ) Nagyon szépek a pociképek, s még merje valaki azt mondani, hogy a kismamik nem csábosak. (Húha én adós vagyok a 24. hetivel)

Apukám hihetetlen mennyire aggódik értem. Mikor ma meglátott csak nézett, hogy már mekkora a pocim, láttam a kocsi ülésére vastag pléd hajtogatva, derekam mögé kispárna, valahonnan még övlehúzót is szerzett, besegített, becsatolt. Hozott műzlit meg teát ha útközben kéne valami amíg Fehérvárra érünk (gondoltam magamban még talán bilit is elrejtett valahol) Első unoka, én meg ugye eléggé gethás természetű vagyok, nagyon félt.

S végére a csattanó! MEGVAN A BABAKOCSI! :D Csúcsszuper. Rod már toloncolta a szobában, elég volt levakarni róla. Tök jó, úgy örülök. *ugrálós, vigyorgó smiley* Ékes pedig csodaszép, bújós kislány! (Én is ilyent akarok :P ) Büszke lehet rá anyukája! :)
Vendég

Anuk: sajnálom, hogy nem hozták a kiságyat!

Angi: nem csináltam meg, lusta voltam. Dél körül lefeküdtem az ágyba, és oan jól elsüppedtem a párnákban, hogy fel sem keltem 17-ig, csak ha muszáj volt, még aludtam is. A vasalnivaló meg gyűlik :(.

Az én köldököm is kezd eltűnni, igaz, nem fáj, de nagyon tud viszketni.

Csillagtáncos. én nem tom mi van, de a jégkrémet nem tudom megunni, mióta itt alkunk, másfél éve, azóta favorit ez a jégkrém. Mivel nincs messze a Lidl, sokszor járunk oda. kipróbáltunk sok jégkrémet (tescos, pennys, cba-s stb), de az ami árban is és ízben is bejön. a bagaméris másfél literesért rablás 700 Ft-ot elkérni.

Én is nagyon szeretem mikor nagyon aktív, itt dudorodik, ott dudorodik, így hullámzik, meg úgy, tök édes. Kíváncsi vagyok mit csinálhat ilyenkor.

holnap meló:(.

Hányingerem van:(, nem tom, hogy most ennem kellene, vagy sokat ettem..remélem nincs bennem semmilyen vírus.

Kedden meg terheléses cukor:(, pfuj!
Vendég

Puszedli kitartás! :) Hiszen olyan jól bírod! Irigykedek kicsit :oops:

Nálunk a fiúk lebuktak :D A sógor belopakodott a szobánkba (én a gép előtt írtam nektek, Rod meg fürcsizett) és nekiállt tologatni, meg nézegetni a babakocsit. Aztán már ketten próbálgatták. Rodtól alig lehet közlekedni, körbe körbe tologatja a lakásban. :) Nem tudom, hogy emlékeztek-e még rá, hogy anno a teszveszen sikerült szereznem egy szupi kis babakormányt. Utána megbántam, mert pénzkidobás, de hát ezek ma fogták és felszerelték a kocsira :) Hogy biztos tetszeni fog a babának mondogatják, tényleg csak a brümmögés hiányzott :D Rakok is fel képet róla.
Kép Babakormányos nyárias babakocsi :D

Ja pocifotó! Én majd rosszul lettem a saját hasamtól. :oops: Mindenki el van ájulva, hogy mekkora, de így szembesülni vele...tényleg víziló leszek már következő hónaptól. Tudom, hogy nagy a baba, és én sem voltam vékony, de ez...ráadásul én még csak egy talán másfél kilót szedtem fel, azt is mellre-hasra. Úgyhogy most kaptok három képet összehasonlításnak, és szörnyülködésnek. :)

Kép 16. hét
Kép 20. hét (sajna csupasz pocis nincs)
Kép 24. hét :oops: csíkozódok rendesen, hiába kenekedek
Vendég

Anuk, de jó, hogy jó napod volt ma. :) Apukád tök édes lehet, ahogy segít és aggódik... bárcsak az én apukám is aggódhatna még. És milyen büszke lenne az első fiúunokájára. :(
Ja, és ne mérgelődj a kiságy miatt. Holnap hozzák majd, meglátod!
Tök jó, hogy megvan a babakocsi! :):):)

Puszedli, annyit mesélsz erről a jégkrémről, hogy most már kíváncsi vagyok, mégis melyik ez. Bár én egyáltalán nem vagyok oda érte, azért kíváncsi vagyok, melyik az a nagyon fincsi... :) Igaz, hogy a mi környékünkön nincs Lidl. Csak ott lehet venni? Kedden majd szorítok a cukor miatt. :) Meddig dolgozol még? Lehet, hogy írtad már, csak nem figyeltem...

Noémi
, az én köldökömmel nincs semmi különös. Mondjuk sztem kioperálták, amikor az epekövek miatt kivették az epehólyagomat... (merthogy laparoszkópos műtét volt). Azóta csak egy lyuk tátong a köldököm helyén. :D Na, azért nem hiszem, de ha van köldököm, az májusig úgyis kikandikál majd... Fájni nem fáj, nem is húzódik, feszül a hasammal együtt, de ennyi. Remélem, hamar elmúlik... Egyébként tényleg normális, hogy húzódik. Viszont linea negrám még mindig nincs. De sztem ez sem baj... vagy igen?

Angi
, végülis vettetek már babakocsit? Vagy csak nézegettétek?

Heni

Kép
szheni

Anuk, milyen gyönyörű pocid van! Beninek is nagyon tetszel, mert majd kirúgja a hasamat. :):):) És tényleg nagyot nőtt az elmúlt pár hétben. :)

Heni

Kép
szheni

Anuk: nem tok összehasonlító képeket tenni, de tutira versenybe szállhatnék veled.
Mennyi körbe a pocódnál?
És tényleg amennyi bajt itt olvastunk, hogy azokkal küzdesz, hát tényleg csoda, hogy még lábon jársz.
Apukád egy csodapapi, csodálatosan gondoskodik a lánykájáról, unokájáról.
Mondod sógor is tologat? Nana....még kedvet csináltok neki.
Most kéne bedobni Rodnak, hogy ha meglenne a pihiszék meg egy kis baba, vagy plüssállat, akkor azt milyen szépen ringathatnák. Meg edzenének mire élesbe kerül a dolog.

Na, végül fánk lett, apróság csak úgy tolta befele. Küldtem a kisfiamnak is, nem volt ellenére a dolog.

Tényleg lányok, jut eszembe: emlékeztek még a Ni csak ki beszél című filmre meg a folytatására?

Kép
kissmanó

Hello csajok!

Megvolt az első terhes sírós kiborulásom :cry: Már egész héten fos kedvem volt, ok nélkül, és ma csattant, egy ártatlan kérdésen. Utána persze nagy megértés, összeborulás a férjjel, de akkor is piszok volt. Amíg szépen mondtam a gondom, nem foglalkozik vele, ha kiborulok, csodálkozik :roll: Egy séta meg egy kis fagyi /odafagyott a kezünk a tölcsérhez, nem vagyunk normálisak/, és most jó.

Jégkrém az nálunk is megy, a Häagen-Dazs-ért oda vagyok. Puszedli, te írtad a pisztáciát? A cukiban volt :)

Anuk, a végére tartogattad a csattanót, naná, hogy ilyen jó kedved van, egy ilyen klassz babakocsival! Nagyon szép! A pocak se rossz!
Szerintem nem olyan nagy, majd nézd meg 2 hónap múlva!

Heni, kedden miattad kell majd húslevest főznöm, úgy megkívántam! Pocid nem fáj már?

Manó, örülök, hogy eljutottatok a fesztiválra, de hogy lehetnek ilyen bénák, pont ott nem etetik a népet? Azért a jó kis hazai biztosan kárpótolt. Tegnap, miközben vesződtünk az ülésekkel, akkor futott át az agyamon, hogy te jó ég, hogyan fogom menedzselni a 3 gyereket? Mondd, hogy semmiség, légyszi! Milyen kocsitok van, hogy fértek be? Milyen szintű nyelvvizsgára készülsz?

Noémi, nem tudom, mi fájhat, de remélem, gyorsan elmúlik, Nekem nem szokott kifordulni a köldököm, most se ajánlom neki. Szülés után kicsit lötty, de hamar visszaáll. Csíkjaim se szoktak lenni, pedig nem teszek ellene semmit. Mázlifaktor.

Holnap nincs ovi, a kisebbikemmel megtoldjuk a hétvégét egy nappal :)

Jó zsufi hét lesz, kedden vérvétel, szerdán ismét /cukorterhelés/ + végre eljutok a háziorvoshoz ekg-ra, csütörtökön céges ebéd /a Torkos Csütörtök keretében szerveztem /, meg jön anyukám is valamikor a héten.

Az apukák /leendő nagypapák/ említése meg :cry: , az én apám hónapokra eltűnik a szemünk elől, még így, nagyon betegen is. Azt se tudom, mi van vele. Pedig ki kéne használnunk azt az időt, amit lehet még. Rettenetesen nyomaszt, és mindig vele álmodok.

Kép
benta

Köszönöm lányok a hozzászólásokat a köldök témához!
Kismanó javaslatára mikor bevettem a magnéziumot figyeltem, és azóta okés a dolog. Ráadásul olvastam a neten, hogy legtöbbször csak az izom fáj - nekem izmos hasam volt korábban, lehet ezért érzem meg.
3-án mindenképpen megemlítem a dokinak, megkérem nézze meg - kizárván a köldöksérvet, addig meg figyelem magam!

Mi ma kint voltunk a Normafánál. Gondolom láttátok a híradóban, hogy nem engedték fel a kocsikat akkora tömeg volt. Ismertünk egy másik utat, így tök közel parkoltunk. A barátnőmék is jöttek a gyerekkel. A fiúk (a két férj és a gyerek) kb. 2,5 órán keresztül szánkóztak! :) :) Mi kismamák megint csak sétálgattunk, de nagyon jól éreztük magunkat! Ittunk forralt bort, ettünk rétest, és a lilahagymás - zsíros kenyérnek sem tudtunk ellenállni! :)

Utána az itthoni ebéd/vacsi is jól sikerült, szóval összességében egy tök jó nap volt!
Áron reggel még nagyon aktív volt, aztán szerintem a friss levegő hatására elaludt. Most is alszik - 1-1-et mocorog, az is kicsi...szóval a friss levegő megtette hatását!

Kismanó úgy ennék a fánkból! Annyira szeretem, de az igazit nekem csak anyukám bajai nagynénje tudja csinálni (reggel frissen házi jammel). Tegnap is ettem ebéd után..hát felejthető volt.

Holnap hétfő és nincs kedvem a melóhoz, mert ott kell lennem amikor az új irodánkba szánt bútorokat pakolják. :(
Na mindegy, legalább túl leszek ezen is.

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: mi a fenének neked rendezgeti az új irodabútorokat? Áhh, mind1, úccse tudod bíztos te sem az okos választ.
mi is házi lekvartyal ettük a fánkot, bár gőzöm sincs milyen lekvár volt, valami vegyes, anyum tette el, így nem tom az összetételt. De csúszott, az tuti. Ha kinyitod picit az ablakot, galambpostával küldhetek, még langyi, s maradt bőven. Pedig nem is csináltam nagy adaggal, csak há apa bezabált a babból, így nem maradt hely a fánkoknak.
Géza baba is tök nyugiban volt tegnap a friss levegőn. Igaz a sok ácsorgás után randalírozott, szerintem nem tetszett neki, hogy anya fáradt.

Benta: két nagylegény mellett nem lesz annyira nehéz a kicsivel. Nekem a nagyok sokat segítettek a húgukkal. Ellenben most nem tudom hogy lesz, ez a kis csimpánzfióka állandóan attól tart majd rettegésben, hogy bemászik 1-2 puszira, dögönyözésre öcsköshöz. No, de már mind1, belevágtunk, jöjjön aminek jönnie kell.
Nyelvvizsga: hát amolyan nem vészes, hisz nulláról indítottam szeptemberben, most a kettes modult kéne kipipálni. Apa mind nógat, hogy a hármast is tegyem le, de egyenlőre üres füleket dönget. Túl nagy a tempó nekem, eccerűen nem bírom agyilag. No nem mintha béna lennék a tanuláshoz, két egyetemi végzettséggel gáz volna ilyent állítanom magamról. Csak valahogy a nyelvtannal nem komáljuk egymást. Amiben nincs logika (márpedig ebben tökre minimális) az nálam nem befutó.

Kocsink? Hát most adtuk el az én Nissan X-Trailemet. Abba is befért a 3 gyerekülés (izé, két ülés meg egy hordozó....bár ha jól utánagondolok most a vége fele volt 3 ülés is, cudar nehezen, de befért). A car, hogy a nagyoknak már az ülést is az autó bíztiövével gyerekestől kell rögzíteni, így minden indulás izzadással járt. Most egy Nissan Pathfinderem van, hát jobb a helyzet, de csak milimétrekkel. 3 gyereket akkor szeretek bekötni, ha az apa autójába kell. Az egy amerikai járgány, Dodge Ram 3500-as. Hát úgy képzeld, hogy a gyerekülések közt még tenyérnyi hely is marad. Apa autója 6 személyes, enyém 7, szóval a pöcsös is tud majd autózni.
Egyik ülés sem isofixes, de apa autójának nincs is ilyenje, az ottani normák teljesen másak.

De amúgy Benta, neked miért kell a véred ilyen sűrűn csapolgassák? Nem lehet a keddit meg a szerdait egybecsapni?
Mázlifaktor rulez, nekem sem maradtak eddig csíkjaim. Igaz ha nem jöttek elő, nem volt ami maradjon. Remélem most sem marad, elég ha a kilók nem akarnak összességében távozni.

Kép
kissmanó

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:23-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni: ez jól hangzik.
Szilvalekváron kívül mással próbálkoztál?

Kép
kissmanó

Manó, köszi az autó-infót. Nekünk is hét személyeset kellett volna tavaly venni, de ebből fajtából az nem volt ilyen felszereltséggel, így a kisebb /ha-ha, ez is egy böhöm/ 5 fős mellett döntöttünk. Na sebaj, ennél nagyobb baj, minthogy macera bekötni, ne legyen sose! A biztatást köszönöm! Valami azt súgja, hogy a te pasid is autó-mániás.

A terheléses cukor előtt néznek egy éhgyomri vércukrot, és csak akkor terhelnek másnap, ha az jó. Ezért megyek 2x.

Kép
benta

Autó mániás? hehe....talált...bele a közepébe. Hisz egy off-road versenyző milyen is lehet? Elsőszülöttem pedig imád az apjával menni.
nálunk a leginkább véna barát az egész cukrosdi. Eccerűen itt ilyent nem néznek.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Ma nekem van rossz hangulatom, de arra reagálnék, hogy a pocifotók nagyon szépek!

Anuk, nem tudom, hogy el tudtam- e küldeni priviben a képet, ezért felteszem ide is!
A memóriám már nem a régi, mégiscsak rugi:

Kép Emma

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Pocifotók nagyon szépek :D

KépKép
amadea

Sziasztok!

Heni, Anuk: szépek a pocifotók!

Hányingerem, tegnap du. óta. Így hogy megyek holnap a terhelésesre?
Asszem lemondom.
bár így borul minden..

szép napot!
Vendég

Szép havas reggelt :)

Itt szakad a hó, és iszonyúan csúszik minden. Vigyázzatok magatokra, ha kimozdultok otthonról, és nálatok is ilyen "gyönyörű" idő van!
Kicsit húzós hétnek ígérkezik a mostani, de azért remélem tudok jönni minél többször!

Magdi
magdii

Mi történik lányok?
Belénk fagyott a szó?
Nálunk meló van, elsőszülött szobájában bútormódosítás/átalakítás miatt felfordulás van. Remélem estére helyreáll a rend.

Anuk: ágyikó?

Puszedli: hányinger hiss-huss!

Kép
kissmanó

Manó a haskörfogatom csak pár hete mérem köldökvonalnál, mióta rájöttem, hogy lassan semmi nem jön rám. Nomeg ugye olyan nyilvántartást vezetek, hogy csuda (muszáj a doki minden látogatás alkalmával elkéri)
2009.02.01 107cm
2009.02.08 110cm
2009.02.15 112cm
2009.02.22 115cm

Súlyom változatlan múlt hét óta, így másfél kiló plusznál tartok (kezdő állapottól még mindig mínusz öt és fél kiló) Remélem nem csesz le a doki, de tényleg nem eszem többet, viszont egyfolytában iszom mint a gödény.

Heni nagyon csini az a pocak :D Csak úgy gömbölyödik! Én most halasztom a rét készítését, mert ugye nem lesz külön gyerekszobánk az első évben. Kicsit hülyén néznének ki a birkáim a zöldes-sárga árnyalatú tapétán. (Már ha itt fogunk még szülés után lakni ugyebár) Rodnak megmutattam a "terveket" és azt mondta, ha már úgy egy év körül külön szobája lesz jobban is fogja értékelni az anyja munkáit. :)

Benta ez kínzás! Ezt a hülyeséget. Az éhgyomri cukrot simán meg tudják csinálni fél óra alatt. Most ezért rángatják az embert kétszer?

Tökmag igen, átjött :D Jaj az a zebra de zabálni való rajta! Nagyon köszi szépen!!!

Puszedli reméljük elmúlik, s nem kell lemondanod a terhelést. Jobb azon túlesni. Lehet csak az idő miatt van. Légnyomás változás stb…

Időjárás jelentés: Szakad a hó már tegnap este óta (én nem tudom, ma reggel vettem észre, bealudtam) Hideg van, és úúúúúúúúútálom a rossz időt. :( Annyira várom már a tavaszt. Igazából semmihez nincs így kedvem, tanulni pláne csak lustálkodni. Reggel kaptam a telefont, hogy ma 12-18 óra között hozzák a babaágyat, és elnézést, de a szállító autós zsiványkodott, ugyanis lejelentette, hogy szombaton délután átvettük az ágyat. (Szuper milyen emberek vannak, most aztán jól meg kell néznem mit kapok)
Vendég

S nem kérdezted meg, hogy akkor a szombati malőr miatt nem illenék kissé szűkebb intervallumot adni mint 6 óra a kiszállításnak?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Végre sikerült végig olvasni a hétvége termését.
Pocifotók nagyon szépek, és a rucik is.
Én is üdvözlöm az újakat.
Anuk, sajnálom,hogy így átvágott a szállító, remélem ma már megkapod az ágyat. A babakocsi szuperül néz ki. Olyan jó,hogy már ennyi mindenetek megvan. Nekünk még csak ruháink vannak mindig. Igaz a babakocsi,és a kiságy is ki van már nézve, de még ráérősek vagyunk.
Noémi, nekem most kezd kifordulni a köldököm. A felső része már kint van egy kicsit, az érzékeny is, de nem vészes.
Nálunk a hétvégén Kocsonyafesztivál volt. Még annyi embert…. Szerintem eddig ez volt a legnagyobb. 3 órát sétáltunk, de a végén már nagyon fáztunk, így haza jöttünk. Persze manónak itt is vettünk egy rucit Apa kedvence felirattal.
Tegnap anyukáménál voltunk, sikerült is jól bezabálni.Előtte meg anyóssal összebalhézni.
Képzeljétek el, ott volt az unokája, akinek rüh atkája van. Természetesen nem szólt róla, sógornőm hívott,hogy szerinte ne menjünk. Erre párom hívja az anyját, anyós lapít, párom rákérdez. Mire a válasz: Nem olyan vészes gyertek nyugodtan. Hát én meg mondtam,hogy nem! Erre kiakadt,hogy most miért nem lehet menni, meg szegény gyerek már sír,hogy hozzá senki nem megy. Én is sajnáltam, mert ráadásul szülinapja is volt, de nem fogok kockáztatni. Ráadásul anyós egy ágyban is aludt vele. Na, majd szerdán kiderül mennyire haragszik.

Zsu

Kép
bvigh

Anuk!
Ez elég gáz :( , azért remélem ma rendben megérkezik a kiságy és pont olyan lesz ,amilyet szerettél volna!!!!
Megkérdezhetem honnan rendelted?
A mi kiságyunkkal is volt egy kis kavarodás, de végül szerencsésen megoldódott....

Puszedli!
Jobbulást!!!Lehet rád férne egy hét pihi...nem íratod ki magad egy kicsit?

KépKép
amadea

Zsu: mi lesz szerdán?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Ezennel én is csatlakoznék a "télen is éjjel nappal fagyit zabálnék" táborához. :lol: MOndjuk ehhez nekem nem kellett a babu, eddig is kívántam télen-nyáron.

Puszedli!

Nekem is van néha hányingerem, amikor "túl sokat" sikerül ennem. De rájöttem, hogy már kevesebb helye lehet a kajának, mert ugyanannyit eszem, mint eddig, mégsem bírom. Szóval sokszor kevesebbet inkább... Még este is (én rendesen szoktam vacsizni) csak egy kis leves, vagy joghurt, valami könnyebb csúszik csak le, különben éjszaka nem jó a gyomrom.

Tökmag!

Én szerdánként nem járok tortnázni, mert dolgozom, csak péntekenként. Pénteken viszont megyek! :wink: A deles csoportba. Te? Hát ha a fényképről felismersz... :roll: Lila gatyám van, tuti abban leszek, mert az kényelmes egyedül tornázni, a polót még nem tudom. Remélem jössz, ha még az 1 órás csoportba is, akkor is lehet, hogy összefutunk. :wink:

Heni!

:lol: Jót nevettem, hogy kivágták a köldököd! :lol: Hát hogy lehet ilyet írni! :lol:

Kép
Kép
tabati

Zsu!
Jól tettétek, hogy nem mentetek át!!! Kicsit felelőtlen az anyóspajtás :? ...enyém már többször szólt, hogy ne menjünk át, mert beteg....

KépKép
amadea

Bvigh!

Mi az a rüh atka? :shock: Szerintem ilyenkor még akkor is illik megérteni, hogy óvatosabbak vagyunk, ha nem akkora nagy dolog az egész.

Anuk!

Húha, ez nekem is a halálom, hogy beígérnek valamit, az ember egész nap otthon vár és nem jönnek. Vonatkozik ez a rokonokra is. :evil: Barátnőm tejet adott le még anno, és azért öntötte inkább a mosdóba, mert ugyanezt csinálták vele. Egész nap csak a tejes kocsit várta, szegény gyerekkel még sétálni sem tudott kimenni. Aztán megunta, nehogy még ő akar jót, ő segít és ő járjon pórul. Pedig nem azzal volt a gond, hogy nem a megbeszélt időben jöttek, hanem azzal, hogy nem voltak képesek odatelefonálni, hogy későbbre várja őket. Addig lemehettek volna sétálni a gyerkőccel. A mai világban ez már nem okozhat gondot szerintem. :evil:

Kép
Kép
tabati

Áhh én örülök, ha megjön. Nem igazán akartam összeszerelni, de azt hiszem mégis össze fogjuk ezek után, hogy biztos minden alkatrész megvan-e.

Amadea
http://www.kindermobel.hu innen rendeljük, és ilyen lesz annyi különbséggel, hogy mivel nem tudjuk hogy és hova rakjuk balos-jobbos felszerelhetőséget kértem a pelenkázóhoz
Kép

Zsu nekünk is csak azért van ennyi minden meg, mert ez a babaágy most akciós (bükk szín az alap 39.000), a babakocsi meg ugye Ékesanyutól van :D Így aztán "kihasználom" a lehetőségeket.
Várom nagyon a márciusi bababörzét itt helyben, ott megnézzük a matracot, és a pihenőszéket is :) Állítólag nagy engedményeket adnak az új árukra is. Szinte mindent a netről használtan szereztem be, de hát én annak is örülök. :)
Vendég

Tabati, addig jó amíg nem tudod mi ez az állat. Egyébként egy kis atka, ami beeszi magát a bőr alá, oda petézik. A lappangási ideje 1-1,5 hét.Ha elkapod, kb.2hét mire kiírtod, úgy hogy kened magad, és minden nap tiszta ágynemű, ruha, mosás, fertőtlenítés. Nekem ez nem hiányzik. Még ha a babára nem is veszélyes, de nekem ehhez már nem lenne idegzetem. Egyébként a sógornőmnek már volt, a kisebbségtől kapta a gyógyszertárban, és eléggé ki volt borulva tőle, nem kis hercehurca.
Szerdán megyünk fogorvoshoz,és az anyósék falujában van, szóval megyünk oda is.Bár nem szívesen, tudom,hogy nem egy fertőtlenítős fajta.
Azt hiszem el kellene kezdenem takarítani, mert az egész hétvégét elcsavarogtuk.

Zsu

Kép
bvigh

Anuk!

Köszi szépen a linket. Még mindig kókuszmatracot keresek.....pont annak nem láttam az árát,de írtam nekik levelet....
Kiságy biztos nagyon szuper lesz és Emma jó sokáig fogja tudni használni. Ismerősöméknek is Bogi van, ők nagyon szerették....

Tabati!
A rühesség egy fertőző betegség, ami érintéssel terjed. A rühatka a bőr alá rakja a petéit, ami ott gyulladást okoz és baromira viszket....ráadásul a gyulladásért felelős anyagok bekerülnek a vérbe...Amúgy viszonylag könnyen gyógyítható, de addig is el kell kerülni a más emberekkel való kontaktust....

KépKép
amadea

Amadea nekem ajánlottak kókuszmatracot 6900-ért a 60-120 méretet
Vendég

Húha, ez a rühatka nem hangzik valami jól.. :x Még ha a babára tényleg nem is veszélyes, megértem ha nem akarsz magadnak ennyi kellemetlenséget. Annak a szegény gyereknek meg tuti el lehetne magyarázni, hogy mindenki nagyon szereti, de most olyan betegsége van, ami fertőző és azért nem jöhetnek hozzá a barátai meg senki sem. Szerintem megértené, nem kéne még ezzel zsarolni téged. :evil:

Kép
Kép
tabati

sziasztok !

megvan a cukor eredményem:
éhgyomri 4.2
120 perces terhelt 5.2

szóval tökéletes, így nyugodtan tolom magamba a tejfölös-paprikás csirkét nokedlivel :D

Mi is ezt a Bogi ágyat néztük!!! mennyiért hozzák házhoz?

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok Csajok!

Ez a rüh-téma... még a hátamon a szőr is felállt... vagyis a pihe... vagy a toll? :):) Szóval tényleg sajnálom szegény kisgyereket, de anyós azért beláthatná, hogy nincs "nem nagyon vészes" effektus, ha várandós az ember. Ilyenkor minden fertőzés igenis vészes. És persze tényleg nem hiányzik a mindennapi fertőtlenítés a házból... Ezek után viszont kérdés, hogy pár hétig még anyósod közelébe is merészkedhetsz-e Zsu, mert ki tudja, ő nem kapta-e el... én is félnék tőle. Ezen nem is kellene lelkiismeret furdalásodnak lennie.

Anuk
, ez a srác nem félti a munkahelyét? A mai világban... ha én lennék a főnöke, tuti megkérdezném tőle, hogy ezt hogy gondolta... Még jó, hogy az átvételt igazoló papírt nem írta alá Helyetted. Vagy telefonon jelentette le, hogy átvettétek? Érdekes sztori... :?

Kissmanó
, nem próbáltam más lekvárral, mert a mákhoz és a vaníliasodóhoz nem nagyon tudok más ízt elképzelni. Igaz, hogy szilvalekvárral ettem először is, talán csak ezért... lehet, hogy esetleg vegyes gyümölcsízzel is jó, de a savanykásabb ízű lekvárokkal sztem nem.

Niki, örülök, hogy a cukrod rendben. :) Remélem, hogy nálam sincs gond, nem tudjátok, mennyi idő alatt van eredmény? Azt ígérte a doktorbácsi, hogy telefonál, ha gond van. Szerdától már meglenne az eredmény, nem?

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!
Mniki, örülök, hogy jó lett a cukoreredményed. Ha jól emlékszem, 4500 Ft-ért szállítja házhoz.

Puszedli, remélem már jobban vagy!

Nekem ma van nagyon rossz napom. Pedig a reggel jól indult, aztán a gyógyszertárban majdnem elájultam, rámtört a rosszullét, melegem volt. Majd beértem a munkahelyre és itt is. Korán reggel csokit tömtek belém a kollégáim, hátha a vércukrom vagy a vérnyomásom esett le. Aztán mint hab a tortán, ebéd előtt valamit nyomhatott a kölök, de annyira begörcsölt a combtövem, hogy fel se tudtam állni. 2 perc múlva mintha elvágták volna. Szóval megijedtem rendesen, de gondolom ez a normális... Napok óta úgy rugdos, hogy már pólón keresztül is lehet látni. Férjemmel vigyorogtunk is rendesen :D

Na, félre a panaszkodással...

KépKép
süni76

Heni, szerintem másnapra már meg kellene lenni az eredménynek.

KépKép
süni76

Sziasztok!
Alig élek, én marha cipeltem a 16kilós lányomat.

Anuk,
nagyon szép a babaágy és a babakocsi. Neked is jól belendült a pocak. :) Remélem ma már megkapod az ágyat!
Zsu,
ez az anyós lehetne igazán megértőbb. Úgy utálom, amikor ilyen önzőek...
Puszedli,
pihizz! Néha nekem is van hányingerem, de inkább a szagok miatt.
Heni,
milyen szép a pocid. :) Nem vettünk még, nézelődünk csak.
Kismanó,
köszi a pü-t.

Majd dobok én is képet ma.
angi79

Süni: nekem is oannyomi a nap, biztos azért mert dolgozni kellett jönnöm :D , az utódom oan tapló mint volt...

Valószínűleg az lesz, amit tabati mondott, hogy kevesebbet kell ennem, mert tényleg evés után jött elő. Sokszor keveset elv lép életbe. Olyan mintha refluxos lennék...

Ez a rüh..nekem is felállt tőle a szőr a hátamon, elég rossz lehet.

Niki: de jó, hogy jó lett a terheléses eredményed!

Anuk: remélem du. már tényleg ideér az ágyatok!

Itt még csak nagyon szállingózik a hó.

TAVASZT AKAROK!!!!! VAGYIS JÚNIUST! :wink:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:23-kor.

Heni

Kép
szheni

Ja, és már csak 100 nap!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép
szheni

National Geographic... Most megy egy film az embrionális fejlődésről. Ha tudja vki, nézze!!! :):):)

Heni

Kép
szheni

ezt én is megnézném.
de sajna az itteni NG csatornán az megy, hogy Ki akarta holtan Hitlert?"
ez pedig nem érdekel. jó, hogy volt ilyen jóakarója.
bár nem tudom tudtok-e róla, hogy képzőművészetire jelentkezett anno, s elutasították. Lehet kár volt? .....

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza mindent péntek óta, majd igyekszem.

A pocakfotók nagyon aranyosak :)

MI nem veszünk hordozót, mert kocsink nincs, és tömegközlekedünk mindenhova, így hordozókendőnk lesz és babakocsi. Bár barátnőm a bolygókerekes kocsit ajánlja, mondván azzal jobb a pesti közlekedés, de még nem találtunk olyat, ami tetszik is. Fix kerekesből pedig már lenne olyan kis aranyos. Végülis még van időnk megvenni, csak mégis.

Réka babánk olyan kis mocorgós annyira édes... én nagyon élvezem a terhességet, csak azt a sok vizsgálatot, és dokihoz járást nem. Már nagyon várom, hogy a kezemben tarthassam, de nem sürgetem az időt, mert ennek az időszaknak is megvan a szépsége :)

A tárkonyos csirkelevessel sikert arattam hétvégén tesóméknál, úgyhogy köszönöm a receptet mégegyszer :)

Kép
chrisstha

Heni! Holnaptól már csak kétjegyű! :wink:

Majd amikor már csak 10 lesz hátra :).

Chrissta: örülök, hogy sikerül t a leves!
Vendég

Ó de kár, hogy nekünk nincs ez a csatorna... :(

Milyen jó látni, hogy egy jó és egészséges kis csapat vagyunk, eddig hál' Istennek mindenkinek jók az eredményei, reméljük ez kitart :D
Szerintem ha nekem most kellene menni cukorvizsgálatra, lehet, megbuknék, mert tegnap anyósom egy helyi specialitást próbált ki: a Csőrögét :D ...aztán lesték, hogy ízlik ez az újdonság, még ő sem csinált sosem...mondtam neki, ezt minden magyar ismeri, valamilyen néven, és mindenki kedvence - persze őszintén én is azt hittem, hogy magyar étel :oops: Szóval azóta rájárok, már alig van :)

Láttam végre kókuszmatracot errefelé, már csak azt lenne jó tudni, tömör kókusz legyen a belseje, vagy kombinált? Amadea, amit Te keresel, az milyen? Itt a keresztmetszetekre gondoldok, az egyik fajta belül tiszta barna, a másik meg csíkos, felváltva valami fehér szivacsfélével.

Bvigh, azzal vigasztalódj szerintem is, hogy ha most nem is tetszik anyósodnak, ha távolmaradsz, ez úgyis elfelejtődik, ne törd ezen a fejed. A baba az első, meg a Te jóléted!
Még anno a 9hetes vizeletvizsgálaton találtak egy bacit nálam, ami azóta elmúlt, de anyósomban ez úgy él a mai napig, hogy biztos ilyen tetvek ugrálnap a szobánkban - ezért azt moindta, a biztonság kedvéért heti kétszer porszívózzak és törölgessek, meg főzőprogramon mossuk az ágyneműt --- mintha más dolgom nem is lenne. Na jó, ő a másik véglet, szerintem azt hiszi, a dzsungelből jöttem

Anuk, szupi az ágy. (azért a déltől estig tartó intervallum durva, kárpótlásként kezdhetnék nálatok!) A komód egyébként külön van vagy egybe kell építeni? Csak mert olyan hosszúnak tűnik, nekem jó lenne, amit L alakban lehetne egymás mellé tolni.
Ráadásul a szobánk tetőtérben van, tehát a fél szobában kiegyenesedni se lehet.
:x

Süni vigyázz magadra! A babuci nekem is nyom olyan pontokat, ami kifejezetten kellemetlen, de szerencsére gyakran pozíciót vált!
:D heni, Puszedli, remélem a hétvégén minden panasz elmúlt.

Szép hetet!
preta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?