Új privát üzeneted érkezett!

Kata :)

A nagyokkal nekünk is volt kengurunk. Kétféle is, de nekem is mindegyiktől fájt a hátam. Egyszer a barátnőm rábeszélt, hogy mennyivel egyszerűbb lenne így elmenni valahová. Többet nem bírt rávenni, annyira nehezek voltak. De most a kendős honlapon olvastam, hogy nem egészséges 5-7 kg-nál nehezebb babát elöl hordozni, mert túlságosan megterheli a gerincet. Nekem az 5 kg a határ.
Amúgy meg én úgy látom, hogy megkötni ugye nehezebb a kendőt, mint a kengurut, de vinni könnyebb. Jobban hozzád idomul, nem lóg, nem húz, hanem majdhogynem hozzád van nőve. Aztán persze ízlések és pofonok. De a kendőt nagyon meg kell tanulni, hogy tényleg jó legyen. Nekem egyedül nem ment, megérte a tanfolyam.

Jobbulást!!!

Baba :)
Jó, hogy előkerültél. :)
Nagyon ügyi vagy a cumival. Meg a leány is.
Gyógyuljatok meg hamar!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Baba :)
Persze, hogy jöhetsz pénteken, ott a helyed.

Jobbulást a lányoknak! A cumi elhagyáshoz meg gratulálok, ügyesek voltatok! Tényleg a szülő borzasztóbbnak képzeli, mint amilyen könnyen megy elvenni. :D

Detti :)
Régen én nagyon egyformának láttam a fiaidat, mostmár meg minden újszülött képen tudom, hogy melyik Bernát és melyik Ambrus, annyira adja magát.

Olyan érdekes, mert Katáéknál még látom a baba vonásokat, nálatok már kevésbé, de még megvan, Edit, Judyt és az én fiaimnál meg már egyáltalán nem látom. :D A kerek mackó gyerekekből cingár nagyfiúk lettek. 8)

Brigi :)
Nekem nem jött be az ikreknél a kendő, de lehet csak azért, mert a barátnőm nem jól kötötte rám. Egyáltalán nem éreztem biztonságosnak, pedig nagy segítség lett volna. Ha lenne még egy kölköm tuti elmennék a tanfolyamra. Kenguruban a legjobbat vettük meg, de attól is fájt mindenem egy hosszabb túra során, mert ezzel túráztunk. A megoldás a háti hordozó volt, na ebben profi tudtam vinni őket. Volt, hogy az egyiket vittem a hátamon a hátiban, a másikat a hasamon kenguruban.

Cat
Kép
cateye

Brigi,

Nagyon cuki Emese, főleg ahogy alszik az apja hátán :) Réka pedig nagyon szép tündér-pillangó-királylány-hercegnő volt!
És ez a kendő szerintem is tök jó találmány, bár két gyereknél szerintem egy kicsit bonyolult. Meg nekem az nem is tetszik, hogy egyik elől, a másik meg hátul lóg rajtam. De egy gyerekkel ez a kendő nagyon király!

Kata,

Elég rosszul hangzik ez a betegség :( Remélem, meggyógyulsz péntekig, ha nem is a vacsora miatt, de legalább, hogy jobban legyél! Én totál nem tudom megmondani, hogy melyik fiad Vendel és melyik Gergő :roll:

Egyébként leginkább Vikóka, Lilla és Meme gyerekeit tudom 100%-ra belőni :wink:

Baba,

Gratulálok a cumi-elvételhez! És persze mielőbbi gyógyulást!

Detti

KépKép
kiliman

Kata,
Nagyon helyesek a farsangi jelmezben :) és azok a barna szemek :)
Cat,
Jó kis jelmezeket választottatok, nagyon tetszik. Az óvónénik is igen figyelmesek voltak, hogy fotóztak :)
Brigi,
Gyönyörűek a lánykáid :)

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok!!!!

A ma reggeli programmal kicsit hezitálok (állatkert, kirándulás, biciklizés) Minden gyerek mást szeretne…
Esetleg tud valaki egy jó délelőtti programot?

Kép
pramprampram

Csajok :)

Segítség!!! Réka pöttyös. Mintha bárányhimlő, de én már régen voltam nem emlékszem. Nagyobb piros pöttyök, vizes hólyaggal a közepén. Ezek kifakadnak idővel, de nem viszket???, nem lázas??? Hát ha bárányhimlő, akkor nem tipikus. Más ötlet?????

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!

Sajnos nem tudok segíteni, én se nagyon emlékszem milyen...., nekünk meg még nem volt. Editet tudom, nekik volt, és asszem Memééknek is. Reméljük olvasnak hamar. Szerintem viszketnie kell.

Pram!

Köszi. Egyébként csak Vendel barna szemű, de ő nagyon. Gergő zöldes egy kicsit, ha süt a nap zöldes, ha nem süt akkor világosbarnás. Persze a fénykép nem adja vissza.
Tök jó, hogy hárman háromfélét akarnak. :D

Detti!

Akinek nagyobb a szeme, az a Vendel, majd "élőben" meglátod, ott jobban feltűnik.
Én is néztem a farsangi képeken és tényleg Bernát tisztára Te, Ambrus meg az apja. Ha nem mondod nem tűnik fel, de így más szemmel néztem. :D
Ez a betegség elég gáz, a legrosszabb, hogy idegi alapon van. Ha nem múlik el, szteroidot kell szednem és az nagyon gáz. Kb. 1,5 éve szedtem fél évig, ne tudd meg! Holdvilágarc, hízás...stb. Jó lenne ezt most elkerülni.

Cat!

Tök jó, hogy látod a babavonásokat nálunk, mindig kiakadok, hogy már milyen nagyok a fiúk.

Ma is voltunk szánkózni, illetve bobozni, Gergő egyre vagányabb, szinte ő megy a legjobban a nagyok között, brutál begyorsul, persze amikor fékez, akkor meg borul egy nagyot. :D Nagyon élvezi. Vendel viszont most nem hajlandó egyedül menni, tuti azért, mert hallja, hogy Gergőnek milyen nagyon jól megy. Most ebben is viszafogjuk magunkat. Nem dicsérjük annyit Gergőt, hanem mindkettőt dicsérjük. Nem egyszerű ez a gyereknevelés!! A lelkiekre gondolok.

Kata

Kép
kateduo

Nagyon úgy tűnik, hogy bárányhimlő! :( Ez még nagyon hiányzott. :roll: :roll: :roll:

Szép napjaink lesznek .....

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

kezdődően piros pöttyök itt-ott. Ez a kövtkező napokban besokakosdik, hólyagosodik, majd leszárad. De, nekünk nem volt nagy.
Valamint már csak az a kérdés, hogy egymástól fogják elkapni, vagy valakitől közösen kapták el, de Mini tőlük fogja.

Mi erre is homeoztunk, nem is viszketett nekik, soha nem kaparták.

Zsombi volt az első, s tőle kapta el Zsófi. A másodikon, harmadikon mindig több jön elő.

De, valóban : " szép napjaitok " lesznek.

Orvosnál voltatok?

Megyek pihizni, mert tegnap buliztam a barátnőimmel, aztánmost meg hulla vagyok. Nemelég nekem az egész heti hajtás..... Még jó, hogy délután 3 órát aludtak. :wink:

De, nálunk is elkezdődött a köhögéses korszak....

Meme
szinta

Brigi,
Húúú szegénykék! Sajnos ebben tanácsot adni nem tudok, mi beadattuk a bárányhimlő ellenit és egyéb kiütések nem voltak.

Ebben a nagyszerű időben végül Dobogókőre mentünk :)

Kép
pramprampram

Kata,
azért remélhető, hogy mégis el tudsz majd jönni? Jobbulást!!!
Tök jó, hogy Gergő ilyen vagányan nyomja a szánkózást, az enyémek még idén sem szeretik a telet meg a havat. Tetszik nekik, mikor esik, meg mikor arról van szó, hogy megyünk szánkózni, vagy hóembert építeni, de amikor már kint vagyunk csak a nyafogás megy. :?
Remélem jövőre már jobban fogják élvezni...

Brigi,
húú, sajnálom, ha bari lesz! Nem irigyellek, ha mind a három gyereken végigmegy.

Nálunk mára apa is kidőlt, ő szinte sosem beteg, de ezen a télen már másodszor.. :shock:
Holnap Zsófit viszem a bölcsibe, aztán hazajövök, hogy továbbra is 2 beteg gyereket lássak el. :wink:

Kép
baba888

Sziasztok!

A hétvégén kidőltünk mi is, vagyis a gyerekek és én... nem értem, miért kapok el én is minden gyerekbetegséget. :shock: Amúgy nem komoly, csak pont annyira, hogy kellemetlen legyen. Torokfájás, köhögés... Homeózunk, de eddig nem sokat használt.

Brigi!
Nagyon édes mindhárom lányka, a kicsi igazi kis tündérkének tűnik. :wink: Sajnálom, hogy most ért utol titeket a bárányhimlő! Remélem, gyorsan és lehetőség szerint fájdalom mentesen túl lesztek rajta!

Kata!
Jó, hogy itt vagy te is! És nagyon gratulálok a cumihoz! És picit irigykedem is, nálunk nem menne ilyen könnyen... :cry:

Cat, Edit: Igen, sajna cumiznak a fiúk. Nem is akármennyire... Anyukám ugyanezt a kukás trükköt vetette be a húgaimnál (nem ikrek), amit Edit is, de csak az egyiknél "használt". A másik sokkal jobban ragaszkodott a cumihoz, és kiszedte a nagy kukából is... Remélem, azért 3 évesen felfogják majd, hogy miért nem jó.

Pram!
Szuper lehetett Dobogókőn! Túráztatok is vagy a kilátó volt a fő célpont?

Nagyon helyesek a fényképek, nem csak a jelmezesek, hanem Sziszus és Detti fiainak kiskori képei is! Egyik-másik olyan, mintha a mi képeinket, mi gyerekeinket látnám.... :o Olyan jó nosztalgiázni néha, nem? :wink:

Lányok! Ti mindannyian ismeritek egymást is és a gyerekeket is személyesen? :?: Tudom, hogy régóta működik a topik, de azt hittem, hogy nagy volt a ki-be vándorlás...

A betegeknek, kicsinek, nagynak jobbulást!

Anikó

KépKép
paniko

Sziasztok!

Mi is betegen!!!Illetve csak Beni!Voltunk szombaton Esztergomban (megint isteni volt) és hogy ott itta túl magát( :roll: :wink: ) Beni fürdővízzel vagy már amúgy is benyalt valamit,azt nem tudom.Szombat éjszaka kezdődött fülfájással,majd vasárnap hányással és lázzal folytatódott. Ma meg már semmi baja!!!Vasárnap reggel rögtön hoemóval kezdtünk és ez mára hatott is.Igaz,vasárnap egész nap aludt Beni.Hogy a láztól-e,a hányástól vagy együtt a kettő miatt,nem tudom.De úgy látom,bármi volt,túl vagyunk rajta.

Anikó!
Jobbulást nektek!Ti mit szedtek ilyenkor?
Tudod,én azt hiszem,hogy a cumitól csak egy nagyon elkeseredett szülő tudja "megfosztani" a gyerekeit.Amíg nincs meg benned ez a belső indítatás,nem is fog sikerülni.A gyerekek megérzik azt,mennyire vagy elszánt.
Én pl. dirket nem a kukába dobattam a fiúkkal az utolsó cumit.Egyrészt,mert annyi eszük nekik is lett volna már 2évesen is,hogy onnan ki lehet venni.Másrészt a kukásautó és az hogy közelről megnézhetik,sőt még bele is dobhatnak valamit,az nagyon nagy vonzerő volt a számukra!!!!És közben (a gyönyörtől) meg is feledkeztek arról,hogy mit kell érte cserébe adniuk.
Ráadásul az én szívem az a tény is elég elszánttá tette,hogy akkor már a cumi többe került,mint a pelenka.
Azért próbálkozz vele!Saját magadnak is tűzz ki egy dátumot,mi az a végső időpont,amire el kell hagyniuk a cumit.
Ja és van egy érdekes műsor a Tv3-on: Segítség,gyerekeim vannak. Most délelőtt 11kor van.Ha meg tudod nézni,nézd meg!Nagyon érdekes dolgokat lát benne az ember!

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi!
Hogy vagytok?
Nekünk a homeo sokat segített a bárányhimlőnél,bár csak a végefelé használtuk,mert nem tudtunk róla.
Minden együttérzésem a tied,ha kijön mind3 manón!!!

Baba!
Gratula,ügyik vagytok!Anna hogy van?
Nálam akkor telt be a pohár a hagyományos orvoslással,amikor ezt (mint nálatok Anna) Oli harmadszor produkálta.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)

Milyen homeos bogyót szedtetek? Rhus toxicodendron?

Ma volt a doki reggel. Nem tévedtünk, úgyhogy sztem felköthetem a gatyám. Bár eddig Réka elég jól viseli. Nem mondhatnám, hogy veszettül vakarózik. VAgy csak titokban???
Mini miatt vagyok ideges, mert most antibigyót kap és így legyengülve, nehogy nagyobb kárt tegyen benne még a himlő is. De persze segíteni nem tudok rajta. Csak aggaszt. Szegénykém alig eszik, úgyhogy az anyatejes védettség is elég gyengusz.
Azért remélem hat majd a gyógyi egy hét alatt, aztán jöhet, aminek jönnie kell.

Bocsi a többiektől, csak annyira el vagyok foglalva magunkkal, hogy elfelejtem mire akartam reagálni.

Pusz,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Na, megint variálás: kiderült, h nem is pénteken, hanem csütörtökön rakják Dávid fülébe a csövecskét. Ma voltak vérvételen, altatóorvosnál, állítólag ez már biztos. :roll: :twisted: Azt is kiderítették, h a mandulája most nem is olyan nagy (hát, sztem nem is kicsi...) és nincs szükség a mandula-felezésre. :roll: Így nem is viszünk újabb mintát az ÁNTSZ-nek. Na mindegy, lehet, h jobb is így: már túl közel az indulás-most nem jött volna jól egy műtétes gyerek. Így legalább el tudunk majd búcsúzni mindenkitől-talán nem lesz sértődés... Na meg így tuti mehetek pénteken. Már valamikor csütörtök du hazajöhetünk-nem kell ottaludni-na, ennek is marhára örülök!!! :D

Brigi

Írj, h mi van veletek!!! Nagyon izgulok, h mit kapott el Ré. Mininek nagyon nem hiányzik egy bari... :(

Baba

Írtam mailt-remélem megkaptad! És gratula a cuminélküliséghez! Azért ne lepődj meg, ha hónapok múlva fog egyszercsak sírni utána. Nálunk már kétszer is volt ilyen-pedig Niki abszolút önként és simán adta oda az össz cumiját. :? De lehet, h nálatok nem lesz, pont azért, mert Anna kicsit sírt utána rögtön.

Detti

Gratula Bernátnak-igazi nagyfiú!!! :D Azóta megy simán v csak egyszeri "hőstett" volt? :D

Anikó

Ne aggódj, én is sokmindent elkapok tőlük. :? A hányóst mindig-pedig kiskoromban nem is voltam hányós fajta. És a mandulámat is azért kellett kivenni nyáron, mert állandóan elkaptam a torokgyuszit tőlük. Előtte kamaszkorom óta nem volt tüszős mandula-gyuszim. :twisted:

Igen, nagyjából mindannyian ismerjük egymást-a kemény mag. :wink: Ez a társaság nagyjából egy időben jött a fórumra (Cat a nagyöreg :wink: ), még amikor terhesek voltunk. :D (Vagyis Nettke, Edit, Judyt, Sziszus és én). Aztán jöttek Kilimanék, Katáék;Brigi és Meme majdnem egyszerre. :D De már ők is vagy 3 éve. :D És persze Baba is, aki még pocakosan csatlakozott. 8) Vikóka is régi tag már, ő is itt volt már a 2 évvel ezelőtti nyári bulin.

Persze közben voltak még mások is, akik időközben lemorzsolódtak. Szerintem ennyi idős ismeretség és szinte napi kapcsolat után az ember igényli is a személyes találkozót. 8) És mindig tök jól érezzük magunkat családostul v önállóan is. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi

Sajnálom. :cry: :cry:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi!
Igen,ez kell,de csak míg előjönnek a hólyagok.
Amikor már pörkösödik: Mezereum ch9 napi 2*5golyó
Majd a legvégén,amikor már csak hegek (foltok) vannak a bőrön: antimonium tartaricum ch5 napi 2*5golyó
Nálunk Oli volt az első.Ő is jól tűrte,nem is volt olyan irgalmatlan sok pöttye.És az is inkább a törzsén.Aztán 2hét múlva jött a Marci és a Dávid 2nap különbséggel.Rajtuk lényegsen több volt,Dávidnak nagyon viszketett.A Beni volt az utolsó.Na az már horror volt!Minden értelemben.Ráadásul akkor már 1hónapja másból se állt az életem,mint beteg-ápolásból.
De most már nagyon örülök neki,hogy túl vannak rajta.Legalább ezért nem kell paráznom!!!
Kitartást és jobbulást!

Edit

Kép

Kép
edit73

Panikó :)

Jobbulást!

Én is azt hittem, hogy nehéz dió lesz a cumielvétel, de tényleg csak egy elkeseredett szülö kell hozzá, aki azt mondja, hogy itt a vége és ne tovább. Pedig nekünk soha nem rágták szét, az a cumijuk amit használtak 2 éves volt már. Nekem az adta meg a végsö lökést, hogy Samu már nappal is ellopta a cumit, és sokszor elbújt az ajtó mögé "szipkázni". Na ekkor gondoltam, hogy ez már függöség a javából, és megbeszéltem velük, hogy ez nem lesz így jó, odaadjuk a télapónak aki elviszi a kisbabáknak, és ök választhatnak helyette 1-1 plüsst. Így kaptak 1-1 cumismacit, akiket a mai napig így hívnak.

Pram :)
Nem volt sorállás Dobogókön? Hallottam mekkora tumultus volt!
Mi is terveztük, hogy megyünk, de elriadtunk, így maradt a geoládázás.

Jobbulást Beninek! Oli és Marci sincs oviban?

Lilla :)
Remélem minden ok lesz Dáviddal csütörtökön! Niki hol lesz addig?

Cat
Kép
cateye

Brigi,

Háát, csak kitartás!- ezt tudom mondani :( Lányoknak egyébként is tanácsos inkább túlesni a barihimlőn, mint oltással védekezni. Azt mondjuk nem tudom, hogy egy 5 hónapos gyerek hogy vészeli ezt át :roll: :?:

Anikó,

Te nem jösz pénteken a vacsira?

Lilla,

Igen! Bernát már 3x a vécébe kakilt azóta! De mondta is, hogy "Kezdek már nagyfiú lenni". Hátha megmarad ez a jó szokása :wink: Sőt, szombaton a déli alváshoz nem adtam rájuk pelust, és nem is pisiltek be. Éjszakára azért kellett :roll:

Szorítok majd Dávidért!

Pram,

Én is azt akartam kérdezni, amit Cat: nem volt tömegnyomor Dobogókőn? Én ki sem mozdultam egész hétvégén, utálom ezt az időjárást, a havat, meg mindent. Most nagyon antiszociális vagyok, tudom :(
A pasik építettek hóembert, meg elmentek biciklizni, ők élvezték a havat meg a telet...

na, megyek a skacokért a bölibe.

Detti

KépKép
kiliman

Baba,
Nagy gratula a cumi nélküliséghez. :) Nekem is nagyon cumis volt 2 gyerek. Ha jól emlékszem kb. 2 és 1/2 évesek voltak amikor elmentünk a bicikli üzletbe kipróbálni a bicikliket. Nagyon tetszett nekik. Elmondtam, hogy csak olyan gyerekek kaphatnak, akik már nem cumiznak.
Aztán jött a nyuszi és elvitte a cumit, hozott helyette biciklit. Hipp hopp ….még én is csak pislogtam, hogy ilyen lazán ment a B-nál, K-nál már volt kb. 1 hét hiányérzet.

Anikó,
Jobbulást kívánok. Milyen homeo-t adsz nekik ilyenkor?
Köszi a kérdésed, inkább csak túrázgattunk, mivel együtt voltunk az unokatesokkal /1 és 2 évesek/

Edit,
Fürdőzéskor a fiaid már víz alatt is pancsiznak? Ilyenkor mennyi ideig vagytok a fürdőben? Tervezem velük a fürdős hétvégét :)

Cat, Detti,
Mi korán mentünk Dobogókőre, így volt még parkoló. Amikor jöttünk hazafelé és néztük a felfelé kígyózó sort….hát az brutál volt.

Kép
pramprampram

Cat

Szerencsés egybeesés, hogy pont aznap jön a pótmamánk. Pénteket Anyóssal tudtuk volna megoldani, de így jobb, mert nem kell neki szabit kivenni. Szegény úgyis már a 3-4-ik szombatját tölti nálunk zsinórban, hogy egyszerre ketten is tudjunk haladni a pakolással. :? Így Robi is bent lesz valameddig velünk, aztán ha csak későn engednek ki, Nikesszel jönnek értünk a kh elé.

Az a vicc, hogy ha most normál méretű Dá mandulája, akkor mégis mi a fenétől horkol úgy, mint Darth Wader?!! :shock: Na mindegy, ez annyira nem akar nekünk összejönni, hogy már biztos oka van. :wink: Ált nem hiszek az ilyenekben, de itt tényleg minden közbeszól-valamiért nagyon a helyükön akarnak maradni azok a mandulák. :lol: :? A csövecske meg abszolút semmiség, úh csak az altatás miatt lehet bármi gond-de csak nem lesz...ennyi már igazán jár nekünk! :twisted:

Detti

Nagyon ügyi ez a fiú! Azért most már ne nagyon lássa rajtad az elragadtatást-nehogy ha legközelebb úgy érzi, h kevés figyelmet kap, ezzel próbálkozzon. Nem áll távol tőle a zsarolás. :wink: Pisi is menni fog, ne aggódj! Az ágytisztaságra még tényleg van bőven időtök! 8)

Edit

Mint homeo-szakértő :wink: Niki pocakfájására nem tudsz vmi csodaszert? Szegény, van olyan nap, h elalváskor Nurofen, éjjel 3-kor meg Catalfan csepp-hogy legalább nagyjából végigaludja az éjszakát. :( Nem szívesen adok neki ennyi gyógyszert tartósan. :roll: És már nagyon szeretnék aludni!!!! :twisted:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Lehet, hogy tényleg így kell ennek lennie, és jobb, hogy a madnulaműtétre nem kerül sor. Remélem, most már semmi nem jön közbe nektek, a csövecske gond nélkül a helyére kerül csütörtökön, és minden egyéb körülmény is jól alakul. Én nagyon szorítok nektek!
Nem lehetett egyszerű a felnőttkori mandulaműtét! :shock: :(

Detti!
Sajnos most pénteken nem tudok menni a vacsira, már korábban szerveztünk programot arra az estére. De legközelebb most már nagyon szívesen csatlakoznék én is!

Edit!
Hihetetlen gyorsan jönnek-mennek nálatok a betegségek! :o De örülök, hogy Beni jobban van!
Én nem értek nagyon a homeopátiához. Úgyhogy most is az volt, hogy elmentem a gyógyszertárba, és előadtam, milyen tüneteink vannak. Stodalt-t kaptunk, ami szerintem nem is rossz. Legalábbis én rögtön úgy éreztem, hogy jobb a torkom tőle. Plusz az előző betegségből még volt itthon Homeovox. Esetleg tudsz valami jobbat, hatékonyabbat? Amúgy tényleg nem vészes a helyzet, csak köhögés, orrfolyás, ilyesmi... Azt hiszem, én rosszabbul viselem, mint a gyerekek, mert még ők is az idegeimen táncolnak sokszor. :evil:
Ha lesz időm, akkor majd nézem azt a műsort, amit ajánlottál.

Még mindig cumi-téma.... A fiúk sem rágják a cumit, de két dolog miatt már nagyon elegem van belőle. Egyrészt most télen mindkettőjüknél volt valami enyhe gombás fertőzés a szájukban, és tuti, hogy a cumi miatt! Másrészt nálunk is alapelv, hogy csak alváshoz van cumi, de mivel tudják, hogy van, ezért most már napközben tízpercenként komoly hisztiket levágnak a cumiért.... Főleg, most, hogy betegek. Egy éves koruk körül már elegünk az éjszakai cumikeresgélésből, úgyhogy betáraztunk, mindkettőnek vettünk négyet-négyet. A hétvégén az összeset elcsomagoltam, csak egy-egy maradt, azt is azért, mert vasárnap anyunál voltak, és ő visszaadta nekik az alváshoz.... Azt hiszem, azt fogom csinálni, amit Pram. Ez az egy cumi marad húsvétig, akkor úgy is kell vennünk valami járgányt, mert a tavalyi kismotort kinőtték már, és arra "elcserélik" majd a cumit! Köszönöm, Pram, az ötletet!

Hát, ha ilyen régóta, és ennyire összeszokott banda vagytok, akkor nekem van még mit pótolni! :wink: Egyébként nagyszerű, hogy ilyen nyitottak vagytok, és az újakat (Nellit, engem, sőt még Nórit is) szívesen fogadjátok! :) :)

KépKép
paniko

Anikó,
én is meg voltam róla győződve, hogy Annát nem lesz egyszerű leszoktatni a cumiról, hidd el, én vagyok a legjobban meglepődve!
De én tudom, hogy nála a fokozatos leszoktatás nem is működött volna, mert már próbáltam ilyesmit és nem vált be. Pl. sokszor elvettem tőle, sőt ő adta oda, mikor játszott, elfoglalta magát, jó kedve volt, stb., és ha valami miatt elkérte, akkor csak egy picit kapta vissza, utána újra vissza kellett adnia nekem. Nagyon hamar rájött, hogy ez mégsem akkora buli, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy megint többet van nála, mint nálam. :?
Szóval nálunk látható volt előre, hogy vagy van, vagy egyáltalán nincs!

Lilla,
amúgy pont ma jutott eszébe teljesen váratlanul, és sírt egy darabig, hogy kéri a mimijét, de aztán sikerült elterelnem a figyelmét. Igaz, kicsit nehéz volt. :wink:
Ímélt megkaptam, mindjárt turizok is. :D

Edit,
jobban van már Anna is, vasárnap meg ma már nem volt láza, néztem a torkát, a hólyagok már eltűntek, kicsit még meg van dagadva meg piros. Holnap reggel fogy el a gyógyszere, viszem a dokinénihez, megmutatom, aztán remélem nem kell több gyógyi..! Tegnap este fájlalta a hasát és két napja nagyon rosszul alszik. Az alvást azt hittem először, hogy a cumi hiánya miatt van, de lehet, hogy akkor ez a sok gyógyszer miatt van? Ma reggel elkezdtem adni neki Lactiv-ot, remélem rendbe teszi. :?

Ja Lilla, az jutott eszembe, hogy ha az Árpád hídig bejössz kocsival és ott lerakod, akkor én elviszlek a talira!

Kép
baba888

Ja igen, Pram,
sajnos nálunk ez az elcserélősdi sem működött. Próbálkoztam ilyesmivel is, de az nem vált be. Akkor inkább nem kellett az a másik dolog. Sőt, még a beszédet is visszafogta, ha megkértem, hogy vegye ki a cumit, mert nem értem mit mond. Akkor inkább nem mondta. Na, nekem ezek miatt lett elegem!

Anikó,
na meg az éjszakai cumikeresgélés!!! :twisted: Hulla álmosan, félkómában az ágya alatt csúszni, feltúrni mindent, ő meg addig kitartóan szirénázik... :x
De nappal ugyanez volt, olyan szinten tudta eltüntetni az összes cumiját, hogy kiidegelt vele! Mondtam is, hogy detektor kéne az összesre!

Ja, nem is tudom ki kérdezte, de Zsófi nem cumizik, soha nem is cumizott. Egyszer felvettem a telefonommal videóra, ahogy próbálja az Anna cumiját szopogatni, de fogalma sem volt hogy kell, és folyton kiesett a szájából, annyira vicces volt, megszakadtam rajta a nevetéstől! :lol: :lol:

Kép
baba888

Lilla!
Kösz!Ezt bóknak veszem!
Általában csak azokat a szereket ismerem,amiket már mi is használtunk. De nekünk ilyen jellegű problémánk nem volt.
A Plsatilla ch 9-es esetleg megpróbálhatod (ártani nem fog,max. nem használ).Napi 1-2*5golyó,de lefekvés előtt mindenképp vegyetek be belőle.Ez inkább abban az esetben használhat,ha a hasfájás javul vigasztalásra,lassú mozgásra és/vagy hideg levegőre.( a meleg,pihenés rossz neki)
Szorítok Dának csütörtökön!!!!

Pram!
Mi vizikacsák vagyunk.Délelőtt 1/2 10-től este 5-ig voltunk ott.A fiúk csak enni,pisilni meg egy órát aludni mentek ki a vízből.
Most kezdenek rájönni,hogy milyen jó a víz alatt,így most már gyakran teszik a fejüket a vízbe (én meg nem győzök parázni :roll: )

Cat!
Ma volt Oli,Marci oviban.De holnap nem mennek,mert apjuk nem lesz.Én meg ilyen ramaty időban nem buszozok velük.Inkább fánkot sütünk,mert a Beni napok óta azért könyörög.Meg a Dávid tortáját fejezzük be (persze ha lesz hozzá türelmem a 3 gyerek mellett) :wink:

Edit

Kép

Kép
edit73

Anikó!
Max még orrsprayt tudmnék ajánlani ezek mellé!Már ha kell!A Homeovox rekedtésget okozó gégegyulladfás esetén szuper.Neked is ez a gondod?

Baba!
De jó,hogy jobban vagytok!!!
Nekünk valószínűleg szoros összefüggés volt a sok antibigyó és a nem alvás közt.Ráadásul Oli,ha egyszer felébred,nehezen alszik vissza.(hiába van minden körülötte ugyanúgy,mint elalváskor)Olinak van alvós párnája,alvós dögei meg egy csomó egyéb kacat az ágyában.De mivel semmihez nem ragaszkodik kimondottan,nincs is,ami ugymond "biztonság-érzetet" adna neki.
Ez az állandó cumi-keresgélés éjjel-nappal nekem is nagyon ismerős.Volt,amikor 12cumink volt és nem találtam 3-at,amit a szájukba adhatnék.Iszonyat,milyen ügyesen tudták eltűntetni,széjjel köpködni a cumijukat.Aztán jött a másik gyerek és előkotorta valahonnan.Majd azon steril állapotában bedugta a szájába! :shock: :roll: :twisted:

Edit

Kép

Kép
edit73

Csak egy gyors kérdés: tudtok valamit javasolni arra, hogy Lulka már 3 napja nem kakilt, és mit lehet tenni ilyenkor? Lekvárt nem eszik, és a "szadista" módszerek (volt már ilyen ajánlat) nem érdekelnek. Help Me!!!! :oops:

Viki

KépKép
vikóka

Vikó,
Nálunk sajnos inkább az ellenkező volt a gond.
Nálatok a Sinlac annak idején, hogy vált be?

Ezt találtam hátha segit -bár ezt az oldalt is biztos nézted-:
http://homeopatia.info.hu/index.php?mod ... gory_id=61
http://www.datanet.hu/pharma/phorient/140/140homeo.htm

Kép
pramprampram

Vikóka :)

REggel éhgyomorra egy kupica laevolac. És hozzá valami 100 %rostos gyümölcslé. Ha nem is indítja el, abban mindenképpen segít, hogy lágyabb legyen a széklet, mert mostmár így is, úgy is fájni fog neki. Tudom, hogy nem mindenkinek vált be, de nálunk bejött. Ha nem adod be éhgyomorra, akkor kevésbé hatásos, de azért nem teljesen haszontalan.

Remélem hamar megoldódik ez a dolog.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Hogy vagytok?

Vikó!
Nálunk mindig beválik a jó fokhagymás spenót. :wink: Persze nem biztos, hogy Luca hajlandó enni ilyesmit...

Edit!
Az orrspray még nem jutott eszembe, pedig van is itthon... :? A homeovoxból csak én vettem be, szerintem kellett is.
Ma ünneplitek Dávid szülinapját? Milyen lesz a torta? Ő adta le a rendelést?

Baba!
Vicces lehetett Zsófi a cumival. Akkorát nevettem, teljesen el tudom képzelni! :D Lehet, hogy nálunk is drasztikusabb megoldás lesz a célravezető...

KépKép
paniko

Vikóka,

Szerintem a glicerines kúp sem annyira szadista. Mi eddig kétszer alkalmaztuk, egyszer Ambrusnál még baba korában, egyszer meg Bernátnál kb. 2 hónapja. Beadás után fél órával kijött minden, aminek ki kellett jönnie :)

Detti

KépKép
kiliman

Vikó :)

Guttalax cseppek, ami nekünk bejött. Este a teájába/tejébe teszel 1-2 cseppet, az tuti segít, és nem terheli az emésztö rendszert.

Szerintem is csak a drasztikus cumi elvétel segít, ebben nincs lépcsözetesség.

Ajaj még én is emlékszemaz éjjeli cumivadászós szédelgéseimre. Mi is 4-4 cumival védekeztünk ellene, és a rácsos ágy fejvédövel körülbélelésével. Így is sikerült néha eltüntetni a delikvenst.

A hétvégén ünneplitek Dávidot? Milyen tortát rendelt?

Cat
Kép
cateye

Katámról találtam egy régi cumis képet, gondoltam megosztom veletek:
Kép

Kép
pramprampram

Pram :)

Ez ám a függöség! :lol: :lol:

Még két dolog eszembe jutott a cumival kapcsolatban. Nálunk Samunak volt sokszor ronda sebes a szája a cumitól. Fertözést kapott, és ilyenkor csak szteroidos krémmel lehetett lehozni a gyulladást neki. Na ebböl is elegem lett, meg abból is, hogy egyszer a gyerekfogászaton csak ránézett a doki, és mondta, hogy cumizik ugye a kisfiú? :shock: :shock: Ekkor 2 éves volt, és a gyerekfogász mondta, hogy vegyük el töle a cumit. Na hiába mondta, mert ekkor még nem sikerült elvenni, csak egy év múlva.
Ha lenne még egy gyerekem, akkor nem cumizna. Igaz egy gyerekkel az igény szerinti szopi/komfort szopi kivitelezhetöbb mint ikrekkel.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Brigi!
Hogy alakulnak a pöttyök Rékánál?

Pram!
Csúcs a kép!!!! Gergő is produkált ilyesmit.... :D

Vikó!
Laevolac nekünk is tuti jó. Majd írd meg mi lett.

Panikó!
Gergő nekünk is nagy cumis volt, majdnem 3 éves volt, amikor abbahagyta, ill. abba kellett hagyni. Orrmandula műtét után nem szabadott "szívni". Persze ezt nem tudtam, úgyhogy műtét után engem is váratlanul ért. Az első órák nagyon durvák voltak, de délutánra meg a további időkre megértette, hogy a dr.bácsinál van a cumi, mert a mandulája miatt nem cumizhat. Összességében jól sikerült. Én a műtét utánra terveztem elvenni tőle, mert már durván cumizott napközben is. A műtétre direkt tartogattam, hogy majd megnyugtatja. Hát nem jött be.....
Viszont azóta sokkal nehezebben alszik el. Ez tuti azért is van.

Edit!
Írd majd meg, milyen volt a napod.

Kata

Kép
kateduo

Ja és az állandó cumi keresés. Éjszakára igyekeztem legalább 3-at betenni az ágyába, ami az éjszaka folyamán mind kiesett a kiságyból, én meg kotorászhattam a sötétben. Amikor a kórházban voltunk Attila Vendellel, átnézték az összes játékos dobozt, minden zúgott a lakásban, hogy megkeressék az összes cumit, nehogy véletlenül Gergő megtalálja. Kb. 10 db-ot találtak!!!!! :shock: Nem is tudtam, hogy ennyi van. :oops:

Kata

Kép
kateduo

Te egyszerre is adtad ezeket a szereket?? Mivel a pöttyök fokozatosan jelennek meg, ezért vannak már kifakadt, pörkösödő kiütések, meg még most kijöttek is, meg gondolom lesznek már elmúlóban lévők is előbb-utóbb. Nem oltják ki egymás hatását?

Mindenkinek köszi az érdeklődést! :)
Szerencsére Réka elég jól viseli. Borkától viszont nagyon félek, mert ő ok nélkül is simán véresre vakarja magát. Mini is lassan javulgat. A kedve már sokkal jobb, de még mindig alig eszik. De Borókával annyira egymásra vannak hangolódva. Állandóan vigyorog rá. Esténként meg szoktak egymással kacarászni. Olyan édesek.

És ma öt hónapos a picur. :)

Jó éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Nem!Egyszerre ne add őket!!!Azt figyeld,hogy melyik több: az újonnan jött vagy a kifakadt,pörkösödő.Kb. 3nap az első bogyó,aztán 4-5nap a második,majd akár 2-3hétig is a harmadik.
Örülök,hogy jól viselitek!!!Reméljük,Borka is okos nagylány módján fogja tűrni (már ha elkapja)
Most ő se megy oviba?
Épp ránéztem a vonalzódra és totál elcsodálkoztam,hogy már Mini 5hós!Hihetetlen!

Kata!
Fárasztó! :wink: Voltunk kint délelőtt,délután az udvaron.Apósom egy hatalmas kupacba hordta össze a kocsibejáróról a havat.Na a fiúk ezt megtámdták persze!Iszonyúan élvezték,túrták,fetregtek benne!
Sütöttünk fánkot is!Elég méreteseket szoktam sütni,de Oli bevágott belőle 3-t!!!(megjegyzem én is,de full jól laktam tőle)
Amúgy ha Oli nem űzne újabban sportot abból,hogy a tesóit piszkálja,nyekteti,miközben ők játszanának,nagyon jól ellennénk. 2szer is sarokba kellett állítanom,hogy lehiggadjon és találjon magának valami elfoglaltságot.

Pram!
Szuper a kép!(nekünk is van ilyen :D )

Cat!
Nem!Az előző hétvégén ünnepeltük ,részben.Az anyu és a tesóim megköszöntötték.Dávid kérése volt,hogy menjünk el Esztergomba.Mivel Benit márc 6-án viszem kórházba,a mostani hétvégére már nem mertünk tenni a fürcsit.A Tamásnak meg csak egy szabad hétvégéje van egy hónapban.Így esett az előző hétvégére a választás.
Mi napján,azaz holnap köszöntjük meg itthon.Csokis diótortát csinálok.Nem volt Dávidnak különösebb kérése,én választottam.A nővérem Duplo-tortát (meggyes-csokis-tejszínes)csinált neki,így én hasonlót nem akartam.Dávid meg csak a csoki alapúakat szereti.

Vikó!
Lett ma kaki?Sikerült valami emberbarát módszert találnod? Amúgy fáj is Lulka hasa?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Az előbb írtam egy jó hosszú panaszáradatot de úgy döntöttem hogy nem terhellek benneteket vele. Elég hülyén jön ki hogy alig jövök és akkor is csak panaszkodom :?
Szóval kitöröltem és próbálok pozitív lenni :D

Brigi!

Részvétem a bárányhimlő miatt. Hátha emese nem kapja el, ő még sok anyatejet kap, nem?

Vikóka!

Nem tudom miért éjszaka jönnek ezek a kórságok, nálunk is mindig akkor üt be a mennykő ... :?

Cat!

Lehet, hogy igazad van, mi sem vagyunk nagyon nyitottak, de nekem pl. oviban volt olyan barátnőm akivel azután, hogy 5 évesen 50 km-re költöztünk egymástól még kb. 10 évig tartottuk a kapcsolatot, egymáshoz jártunk nyaralni, stb. Nekik még egyálatlán nincs semmi. Én 4-5 évesen már megvesztem hogy járhassak tornázni, ha mentünk valahová (strand, játszótér, stb.) majd' megvesztem, őket meg szinte egyáltalán nem érdekli. Velem szívesen jönnek, most voltunk 100 Folk C. koncerten, nagyon élvezték, de maguktól nem vágynak sehová. Mindegy, egyszer csak eljön ez is...

A kis betegeknek jobbulást kívánok, úgy tűnik most mindenhol sok a beteg, nálunk is alig vannak az oviban. A lányok is köhögnek, de mégf húzzák. Szeretném ha tudnának pénteken menni a farsangra, már nagyon várják. Mondjuk náluk most farsangi hét van. Minden nap más színű ruhában kell menni. Ma bábszínházban voltak, holnap bábosok jönnek az oviba, sőt, rendelt a űz ovi az óvoda tornatermébe egy ugrálóvárat. Pénteken lesz a jelmezes buli. Remélem kihúzzák addig.

Jó éjt mindenkinek!
Ditke
ditke62

zúgott=zugot :shock: :oops:

Kata

Kép
kateduo

Köszi a gyors választ! Sztem akkor nekünk már a második fázis jön.

Úgy irígyellek benneteket a havazásért. A lányok is annyira mennének, de eddig minden hóesést, meg havas napot bentről néztek, mert betegek voltak. Kétszer vittem szánkón Rét az oviba és ennyi. :cry: Pedig nagyon mennének. Persze Borka most akár ki is mehetne, de nem akarom Rékát szívatni.

Egyébként szerintetek mennyire kell a kimenéssel vigyázni? Régen ugye divat volt a "melegen" tartás (anyósommal ment is a vita, hogy muszáj-e szegény gyereknek ágyban betakarva feküdni), meg a rázó. Ebből a rázót nem kenem, mert több orvos ismerősünk is nagyon lebeszélt, de nem tudom, hogy a meleg is ilyen-e, vagy az tényleg kell???

Ditke :)
Azért az alapján, amit eddig írtál nem hiszem, hogy a te kapcsolatod a szüleiddel, meg az otthoni légkör megegyezett a gyerkeid által érzékelttel. Ők jól érzik magukat otthon egymással, veled. Ha jól értettem ez veled nem egészen így volt. De előbb-utóbb sztem ők is megtalálják a barátaikat, és azt amit szeretnek csinálni. Én úgy érzem elég különbözőek lehetnek ahhoz, hogy majd ne ugyanazok érdekeljék őket és akkor mások társaságát is keresni fogják, mert már nem lesznek elegek egymásnak.

Mondjuk annyira nem érzem át az aggodalmadat, mert az enyémek meg a másik véglet. Ők állandóan mennének világgá.
Borka mindenáron kiránylányt akar látni. Tényleg nincs valakinek ötlete királylánynézésre?? Valami színház???? Nekem semmi nem jutott eszembe.

JÓ éjt!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Csak gyors válasz: igen, ma ovi előtt volt egy nagy kupac. Aztán délután itthon megint. Saját bevallása szerint nem fájt a hasa, de azt láttam rajta, hogy x nap koplalás után furcsa neki a normál
kajáláshoz kapcsolódó bélmozgás. Remélem már minden rendben lesz. Azért köszi a sok ötletet. Elraktározom...

Megyek aludni, mert a munka meg a két-három hete tartó aligalvásos éjszakák megtették a hatásukat. :(

Viki

KépKép
vikóka

Brigi!
Én nem tartottam melegen a fiúkat,mikor bárányhimlősek voltak.Sőt!Kint 40fok meleg volt,itt bent meg ment egész nap a légkondi.Egy pelusban fetregtek egész nap a földön.A szőnyegre leterítettem egy lepedőt,rá a gyerek,fölé még egy lepedő.Itt érezték a legjobban magukat.Én azt vettem észre,hogy minél jobban bemelegedtek,annál jobban viszketett neki.Ennek ellenére mindegyiknek sok pöttye vol,Marcinak és Beninek meg rengeteg.
Én rázót és hintőport is használtam nekik.Attól függően,melyik mit viselt jobban illetve mitől érezte jobban magát.
A kimenés?Hát? Azért még várnék vele 1-2napot.De ha már nem jönnek újabb pöttyök és Réka is szeretne kimenni,én enegdném.

Vikó!
:lol: :lol: :lol:

Edit

Kép

Kép
edit73

Ditke :)
Azt elfelejted, hogy ök ketten vannak, te meg egyedül voltál! Ök elegendö társaság egymásnak egyenlöre. Késöbb nyitni fognak hidd el. Nálunk Olit nem érdeklik a programok, Samunak meg be van sózva a segge, mindig menne. Olit csak a ládázás érdekli, azt szokta kérni, hogy oda menjünk, de mást nem, egyébként tök jól elvan itthon. Viszont ha elmegyünk egy színházba vagy koncertre, ö is nagyon jól érzi magát, tehát nem antiszociális. :lol:

Brigi :)
A melegen tartás elavult nézet barihimlönél. Söt a hüvösebb jobb neki. Én kivinném pár nap múlva, egy fél órácskára. Megzizzensz velük a lakásban.

A mi dokinénink viszketés esetén a szódabikarbónás gyors lemosást ajánlja tetötöl talpig, ha Borkánál durvábban jönne ki.

Egy kis fánkot teleportálhatnál ide is. :lol: Mióta visszaadtam a kenyérsütö gépet nem csinálok kelt tésztát, így elmarad a farsangi fánk. Viszont a hétvégén ezt sütöttem meg és isteni lett:

http://macikonyha.blogspot.com/2007/09/ ... torta.html

Még gyerekmunkát is alkalmaztam, mert imádnak velem sütni-fözni-kavarni.

Homeo: Szerintem Olinak kezdödö gégegyulladása van. 2-3 napja rekedtes a hangja, és ma éjjel már köhögött is párat ugatósan. Tudsz rá ajánlani valamit? Olyan apró golyós kéne, mert azt megeszi, mert azt hiszi cukor. Tablettát nem tudok beletömn. Köszi!

Vikó :)
Akkor Lulka sz*rt a világra. :D

Cat
Kép
cateye

Cat!

Szívesen ajánlok homeos szert,ha tudok!De azért neked is meg a többieknek is mondom,nem vagyok orvos!Csak a saját tapasztalatom alapján tudok valamit mondani!De ez nem biztos,hogy a legjobb a számotokra!
Szóval:
-ha jelentkezik láz: akkor belladonna ch9 (mi úgy szoktuk használni,hogy 5golyót vízben feloldok és 5-10percenként 1korty,amíg el nem indul lefelé a láz)
-ha nincs láz,de főleg ébredéskor és éjszaka közepén köhög,viszont van köpet,akkor coccus cacti ch9 (5golyó alkalmanként, akát r többször is egy nap -attól függ,hogy mennyire köhög)
-ha száraz,görcsös köhögés,akkor cuprum metallicum ch9 (alkalmanként 5golyó,attól függ mennyire köhög)
-ha rekedt és száraz,érdes köhögés van,akkor arum triphyllum ch 9 (óránként 5golyó,de ha ugye ez nem megy,akkor ahányszor csak tudod adni)

Az általad leírtak alapján nektek leginkább az utolsó szer lenne a legjobb,mert ebben benne van a rekedtség és a száraz köhögés is.

Edit

Kép

Kép
edit73

És Cat!
Finom lehet ez a süti!Én is megcsinálom valamikor.
:D

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszi a homeos tanácsot. Szerintem is az utóbbi a nyerö, veszek is ma belöle egy tubussal. Hátha megússzuk a komolyabb otthon maradós betegséget. :?

Cat
Kép
cateye

Brigi!

A mi dokink azt mondta, hogy se rázókeverék, se hintőpor, mert eltömíti a pórusokat (vagy a hólyagok felszínét vagy ilyesmi). Inkább naponta többször is zuhanyozzanak le (amit Cat írt, a szódabikarbónás fürdést is hallottam már), tartsam tisztán a bőrüket. Mi nyáron voltunk himlősek, és ugye akkor izzadtak is, attól meg még jobban viszketett, úgyhogy mi naponta többször zuhanyoztunk. Szellős ruha, amibe nem izzad bele.
Sőt azt mondta, hogy nyugodtan vigyem ki őket, mert amíg az udvaron elfoglalják magukat, addig sem vakaróznak :lol: Nem azzal foglalkoznak, hogy most éppen hol viszket. Fenistil cseppet írt nekik, hááát nem tudom, mennyire hatásos, az enyémek vakaróztak. Gergőn nem annyira jött ki, de Gréti nagyon csúnya volt :cry: Hál Istennek azért szépen elmúlt, a helye se látszik meg.
Nálunk 2 hét különbséggel kapták el, úgyhogy 1 hónapig pöttyöztünk. :roll:

Kitartást és jobbulást Nektek.

Andi

Kép
gandi75

Isten éltesse a 12 éves nagyfiadat! (Hihetetlen, hogy már ekkora fiad van, ki sem nézem belöled! :shock: :shock: )

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat! :wink:
Tuti ma van??? A vonalzó.....
Asszem én is kipróbálom ezt a tortát valamikor.

Edit!
Mikor is van Dávid szülinapja? A vonalzó szerint talán holnap?
Azon gondolkodtam, ti hol szedtétek össze anno a bárányhimlőt? Akkoriban nem igazán jártatok közösségbe.

Kata

Kép
kateduo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?